Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönjük a hófordulós köszöntéseket! :D

Lekri: a "kapsz egy fülest" kép nagyon-nagyon édes... :D Hát nem semmi, amit Kristóf megeszik egy nap... És hány kiló?

Tim: kitartást a 2órás kelésekhez, nem lehet könnyű... annyira jók ezek a képek Bálintról, főleg amin együtt vagytok!

Mango: jobbulást, várjuk a képeket Kisatiról!

Bolygó: neked is kitartás az éjszakázásokhoz!

Marcianya: az anyósod nagyon-nagyon gáz!!! Szavakat nem találok rá!
Nevelésről pedig tényleg vicces beszélni 4 hónapos korban!

Szőlő: örülök, hogy már jobb Mazsi étvágya! Nagyon cuki a képeken, ilyen babafotóalbumot még nem láttam, de jó lehet...

Nici: Barbi hajszerkezete még mindig csúcs... :D

Celesztina: Beni is szopizott már úgy, hogy közben megharapott! Volt már, hogy annyira fájt, hogy azt hittem kijött a foga, csak lemaradtam róla! :shock: De aztán kiderült, hogy nem! Általában akkor csinálja ha nagyon nyűgös és nagyon éhes is egyben!

Mi voltunk ma dokinéninél, mert van egy kis koszmónk, amire kaptunk olajat, meg mondtam azt is neki, hogy nem nagyon hízunk mostanában! Azt mondta mehetnek a gyümik meg a főzelékek is nyugodtan, ahogy jónak látom!
Asszem mi még maradunk a gyümiknél, ma már egy egész almát evett meg Beni egy negyed banánnal! Egyre jobban megy a kanállal evés is! :D

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Ja, még pár tegnapi pont 5 hónapos fotó:
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Bogi, pedig már nagyon hosszú neki, és egyre jobban lekonyul a vége :) De még mindig magától áll így :) Hihetetlen, hogy egy egy részen mennyire hosszúra megnőtt már :)
Ügyesen eszi Beni a gyümit :)

Ui: És milyen tündéri a képeken :):)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 

 
 

Sziasztok!

Vagyok en is.
Minden baba nagyon szep.
Latom az eves a tema.
Nalunk is Katica keveset evett, mielott kibujt a foga.
Mar kint van a ket also.
Most minden a regi.

Reggel szopi: 150 korul
Delelott: alma, szopi
Delben: szopi nem tudom mennyi
Delutan Sinlac, szopi
Este: szopi nem tudom mennyi.

Nalunk igy van.
Almat egy hete eszik, sinlacot meg ketto hete.

Magi
Vendég
 


Nici, annyira szeretem ahogy Barbi vigyorog, olyna igazi felhőtlen, teleszájas mosoly, nagyon édes! :) Megvetéttek végül a hintát?

Bogi, Beni is nagyon cuki, jól látom hogy neki is barna a szeme?

Megvolt az első barackpüré evés, nagyon ügyesen falatozta! Csak pont az utolsó falat után elkezdett fuldokolni, amit nem értek, mert lenyelte... Namost vagy visszabukta és felment az orrába vagy passz... Köhögni nem köhögött, utána kiporszívóztam de nem jött ki semmi, szóval nemtom, de mindegy, nem volt semmi azon kívül hogy rámhozta a frászt. :D De kimondottan ízlett neki szerintem, nem fintorgott meg semmi.

Celesztina, a vicces az hogy Mazsi is csinált már ilyet, mikor még anno próbálkoztam a szoptatással. Pedig ő meg aztán még csak nem is jól szopizott, de harapni azt tudott. :roll:

Kép Kép
szõlõ
 
 


Zorroné
nagyon édi Beni :) :)

pénteken volt a Kristóf 6,85kg.szerintem ez nem sok.nem is látom pufinak de lehet csak Levi után "kicsi" nekem :lol: :lol:
Vendég
 


Kép

ilyen pucéran :lol: :lol:
(détumot ne nézzétek :oops: :oops: ) :lol:
Vendég
 


Lekri, egyáltalán nem sok szerintem, Mazsi is ennyi.

http://picasaweb.google.hu/lilla.szoke/ ... 9889686866

(Remélem bejön így a kép)

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szőlő: de jó, hogy ízlett Mazsinak a barackpüré és hogy ilyen ügyesen evett!
Beninek nagyon barna szemei vannak és egyre barnább.... :D

Lekri: Beni is pont 6,85 kiló; a napi adagja kb. 750 ml anyatejcsi és egy kis gyümi!
És egyáltalán nem pufi Kristóf... :wink:

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


SZiasztok!

Köszönöm a jókívánságokat, idetaláltak :) Már csak 2-3 aftája van, ezek eleve is nagyobbak voltak. Persze még így se tud gyümit enni, de majd idővel... Ami furi hogy csokit se tud... De az meg nem is baj :)

Holnap mehet bölcsibe... most hanyaganya leszek, de végre...ma is 3 gyerekkel mentem bevásárolni, meg úszni Bencével, mire hazaértem (előttem még felszedtem hugom jányát is negyediknek a bölcsiben) azt hittem megbolondulok. Babakocsival vittem Lizát, merthogy mit csinálok vele egy órán keresztül amíg várunk Bencére, és persze sehol nem segített senki. Kata tök nyügi volt, nekem meg 1 kézzel kellett le-fel vinnem a babakocsit (még jó hogy a zapp-hordozó kombóval mentünk) a másikkal megfogni Katát. És csak a határ úthoz mentünk. De a buszon se engedte KAtát leülni senki, szegény 2x is elesett míg hazaértünk. Nekem a babakocsit kellett fognom, Katát csak támasztani tudtam. Na szóval most mentem utoljára babakocsival ha egyedül vagyok.... És eme dolgaimat továbbra is megpróbálom KAta nélkül intézni :)

Képek: NAgyon nagyon jó képeket láttam, de most nem tudok neveket sorolni, mert nem volt időm jegyzetelni...

Majd én is próbálok rakni, de csak igérgetem egyenlőre... el vagyok havazva. (kb 20 dolgot tudnék hirtelen felsorolni amit meg kell csinálnom...)
Olyan jó lenne ha végre mehetnének a nagyok oviba, bölcsibe (az ablakcserék miatt megkértek hogy tartsam itthon őket, 1 hetet voltak eddig csak), és minden dolgomat el tudnám intézni délig. A gyerekekre is több időm jutna. De így hogy mindenki itthon van, bármit csinálok, úgy érzem hogy havat lapátolog szakadó hóesésben...

Na lépek,

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Szőlő,Zorroné
akkor megnyugodtam :lol: :lol:
megyek alszok egyett,még Kristóf engedi.néha ugyérzem csak megszokásból kel,mert néha vissza alszik cumival még 1-2órára.de van,hogy be se veszi a cumit és tényleg nagyon éhes.igy tényleg nem tudom mit gondoljak :? :?

na jóéjt szép álmokat mindenkinek
Vendég
 


Sziasztok,
voltunk ma tanácsadáson. Minden rendben, de ebben a hónapban nagyon keveset alig 20 dekát hízott Lili. A doki szerint nem gond, mivel látta ő is, hogy mennyire mozgékony.. (Olyan, mint az anyja:))

Mivel napokon belül betöltjük a 6. hónapot szépen elkezdjük a hozzátápit. A krumplit, répát és sütőtököt vezethetem be nála. A krumplival fogom kezdeni.

Mary,
láttam, hogy írtad, hogy a krumpliba teszel vajat. A doki mondta, hogy tegyél? Mert én úgy tudom, hogy nem szabad semmit hozzákeverni, max egy kicsit abból a vízből, amiben főztük...

Marcianya, Lituka, Atizka
sajnálom az anyós dolgot. Asszem simán beállhatnék én is a sorba. Engem is kikészít, de azért nem ilyen durván. Lehet, hogy el is zavarnám, ha azzal jönne, hogy ellene nevelem a gyerekem. Azért ez milyen már???

Csajok,
gyönyörűek a babák. Nem kezdem el sorolni a neveket, mert nem akarok senkit kihagyni. Egytől-egyik gyönyörű az összes:)))

Tudjátok kik jártak már itt régen? Gitka, Szibi, Bebe, Katavirág, Mezsó, Felső Andi, Emma, Nuska, Szofi, Toncsi, Sirkici, Gabcika, Blani, Fmarian.. Hiányoznak :(

Kép
emi29
 
 


Azt el is felejtettem, hogy mi is fogzunk. Még nem bújt ki, de már nagyon fehér az inye. A doki szerint napok kérdése... Már jó volna ha kibújna, mert Lili nagyon nehezen viseli. :cry: :cry: Kenegetem Dentinoxal, de az sem igazán segít. Napközben alig alszik, rengeteget sír, sőt zokog és állandóan a karomban akar lenni. Úgy sajnálom, hogy nem tudok neki segíteni:(

Kép
emi29
 
 


Emi, a krumpliba ha nem keversz semmit, sztem nem fogja megenni Lili, bár ki tudja. Mindenesetre nagyon tyar...ha nem akarsz vajat (én sem teszem) akkor anyatejjel, vagy tápszerrel hígítsd kicsit. Én mondjuk a főzővízben megfőzök egy darab hagymát is, ill petrezselymet is.

De Lizus már kapott húslevesben főtt krumplit és répát is. Igaz mi már a húsokat vezetjük be. A húslevest nem fűszerezem, csak egy kicsi só (épp hogy ízt adjon neki) meg sok-sok zöldség. Így nekünk sem teljesen sótlan (persze sózzuk, ha kiszedtem Lizáét). Ha majd ti is itt tartotok, én úgy csinálom, hogy elkezdem főzni a csirkét pici sóval, ha félig megfőtt, akkor beledobom a zöldséget, majd szedek külön Lizusnak. Utána a mienket tovább sózom (én nem teszek bele mást, esetleg só helyett vegetát), Így Lizusé nem lesz sós. Jah és kihűtöm, ha kihült leszedem róla a zsírt. Így nem hajtja meg. Lizus nagyon szereti (mint eddig minden gyerekem.)

Személy szerint én nem használnék dentinoxot, nekünk anno a Bence gyerekorvosa mondta hogy nem ajánlja, mert a gyerek lenyeli és ott is érzéstelenít, ahol nem kellene, légzési nehézségeket okozhat. Persze annyiból tuti könnyen beszélek, hogy egyik gyerekem se fogzott nehezen (mármint nem volt tőle sírós)

Nálunk Liza alszik rendesen, sőt...vannak olyan napok, hogy 9-negyed 10, és még alszik... most hogy nem jártunk oviba, én is lazábbra vettem kicsit, és későn fekszem. De leg. Liza is hagy aludni. De sztem ahogy elkezdjük újra a reggeli rutint, ő is visszaáll a 7 órási kelésre.

Cserébe most KAta ébred, félóránként. Éjjel van hogy nem ébred (vagy inkább én nem ébredek rá és visszaalszik) de most is félóránként felsír. Lehet még mindig fáj a szája, vagy csak megzavarta a betegség, hiszen amíg lázas volt velünk aludt (egy rémálom egyébként, ha vele kell aludni), most meg a helyén újra.

Ha vmelyik beteg, az velünk alszik, mert sokkal könnyebben ébredek ha köhög, vagy ha ellenőrizni kell a lázát, mintha a szobájában lenne. Emlékszem, mikor Lizus még egész kicsi volt, beteg volt mindkét nagy, Liza meg még velünk aludt, akkor jó volt, 5-en együtt aludni :) Bár mivel mi szivacson alszunk, csak kihoztuk mellénk ak ölkök szivacsát, és kész volt a megaágy :)

De azért durva, hogy egész nyáron nem volt beteg egyik sem (na jó egy kis fosós-hányós vírust leszámítva) és alig jött el a szeptember, máris 3x voltunk dokinál...

Én is elfelejtettem amúgy mondani előbb, hogy Liza négykézlábazik :) Feltolja magát, majd előre dől, így elég jól halad :) Néha túl jól is :) ÍTegnap este is leközlekedett az ágyunkról, még jó hogy csak 15 cm magas :)
Fel sem vette, küzdötte magát tovább a parkettán is :)

A napi kajánk attól függ mikor ébred. Ha 7-kor ,akkor 5x eszik, ha 9-10 között, akkor csak 4x. De akkor viszont többet eszik egyszerre.

Egyébként legtöbbször nem eszi meg a tápszert amit csinálok neki, mindig hagy 60g-ot. Még nevettük is a párommal, hogy Lizann adagja X-60g :)

Na de komolyan:

7-kor 220-250 ml

11-kor 1 üveg bébiétel, (vagy annak megfelelő adag: 190-200g) ami gyümi, + 50-60 ml tea

14-kor főzelék, általában répa tápszerrel, krumpli tápszerrel, leves, sütőtök, cukkini, karalábé kb 150-200 ml-nek megfelelő adag +víz

17-kor tejpép, gyümölcslével, +50-60 ml víz

20-kor 150 ml tápszer

Ha csak 4x eszik, akkor annyi a különbség, hogy este is 200 fölött eszik tápszert, és reggel megissza a 270-et (vagy mennyi táp lesz 240 vízből?)

Most annyi a különbség hogy kaptunk anyatejet, így most tápszer hanyagolva :)

Ja és még mindig a Nutrilon Premium 1-et issza. Mondjuk én erről már csak tejre váltok...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

Hű miket adtok már a babáknak!!!

Hát én meg egyszerűen képtelen vagyok elkezdeni a hozzátápit. Valszeg ennek valami lelki oka lehet, hogy nem akarom elengedni magamtól őket vagy ilyesmi, nem tom. Pedig most ők se híznak eléggé. Márkó 7660, Norcika 6330. Kiváncsiságból adtam már nekik barackot, izlett is nekik, de olyan "embereset" kakiltak tőle, hogy megijedtem tőle. Akik már nemcsak tejet kapnak, azok már olyat kakilnak mint mi??? Bocs a hülye kérdésért, kezdő anyuka vagyok. :oops:

Basszus felébredt az egyik, mennem kell.

Kép

Kép
kamilla306
 
 


Zsuzsó
gratula a négykézlébazáshoz. Mindjárt mászni fog :lol:
Lili is nemrég kezdett el mászni :)

Hát én sem szívesem kenegetem az inyét, de látszik, hogy nagyon szenved. Lili egyébként tök nyugott baba, de mostanában mintha kicserélték volna. Ma éjjel is felkelt, úgyhogy végül az én ágyamban kötött ki. (Apa meg ment a gyerekszobába a vendégágyra :) :) )
Nem gondoltam volna, hogy ennyit fog szenvedni :cry:

A tápit, meg anyatejet nekem is mondták, hogy hozzá lehet keverni, de vajról még nem hallottam.

Kamilla,
mi napokon belül betöltjük a 6 hónapot, ráadásul tápit is kap már Lili, úgyhogy nincs okom tovább várni a ht-val. Lili almát szokott mostanában kapni. A kakija kicsit sűrűbb, mint anyatejes korában. Azt nem mondanám, hogy olyan, mint az enyém...

Kép
emi29
 
 


Kérdezitek a vajat...

http://www.vitalitas.hu/ismerettar/bab/babetr9.htm

Itt vannak receptek és ott van benne vaj is, sőt a védőnőm is mondta...

Majd később jövök, de ezer dolgom...

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


http://images.iwiw.net/0106/user/00/97/ ... 285239_box

Végre itt van egy kép apával. Ez épp egy hónapja készült a Balatonon.

Mentem vissza főzni.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Ollem: Kérdezitek a vajat...

http://www.vitalitas.hu/ismerettar/bab/babetr9.htm

Itt vannak receptek és ott van benne vaj is, sőt a védőnőm is mondta...


Hát ez a cikk azért elég kemény...
4-8 hónapos babáknak? :shock: :shock:

"Fontos, hogy hetente hatszor legalább 20 g húst és egyszer egy tojássárgáját tegyünk a főzelékbe. Minden második héten egyszer adhatunk hús helyett májat."


4 hónapos babának húst? Mi van? Még a bébiételekben sincs 4 hónaposoknak hús ... pedig ott is vannak merész húzások.

"5. hónaptól pasztőrözött tej"

Én köszönöm, nem is olvastam tovább.

Azt hiszem én az óvatosabb kategória vagyok.

Lassan járj, tovább érsz.

Kép
szösszenet
 
 


Szösszenet!

Nyilván én se mindent veszek készpénznek ami ide le van írva, sőt a vajat direkt megkérdeztem...
tojást meg ilyeneket én se adnék még neki...
De azért az is meggondolandó, hogy egy 1 éves gyerek már majdnem ugyanazt eszi pl. ebédkor mint a felnőttek.

Ebből nem szeretnék vitát nyitni. A hozzátáplálásból még a férjem és én köztem is mindig van nézeteltérés....ő már adna neki ezt meg azt én meg még nem...stb...

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Az almát natúr adjátok vagy megfőzitek? Nem okoz szorulást?

Pont ma vagyunk 5 hónaposak. :) Áprilisban ilyenkor dél táján épp nagyon szarul voltam.... Zorroné pedig aznap ment haza a kórházból. :)

Első kanál barack:
Kép

Kép

Kép
kamilla306
 
 


Márkó-Bátyónak és Norci-Borcinak nagyon Boldog Hófordulót! :D
És Mangó Kisatijának szintúgy! :D

Kamilla tényleg, 5 hónappal ezelőtt ilyentájt értünk haza a kórházból! De fura...

A hozzátápival kapcsolatban meg mindenhol össze-vissza írnak mindent! Szerintem hallgasson mindenki saját magára meg arra, akiben megbízik! :wink: (Én pl. most főzelék recepteket kerestem a neten és két egyforma leírást nem találtam 5 hónapos babáknak még ugyanabból a fajta kajából sem... :roll:)

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Ja, Kamilla én natúr adom az almát és nem okoz szorulást! Sőt! :lol:

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


[quote="kamilla306"]A írta:kamilla306z almát natúr adjátok vagy megfőzitek? Nem okoz szorulást?

Én is natúr adom, és nincs gond vele :)
Pont jót tesz neki :lol:
Alíznak a barack-alma páros a kedvence :)

Zorroné
- Én is keresgettem .. de inkább ismerős anyukák (főleg blogtársak :)) véleményét kértem ki.
Kaptam is egy nagyon jó kis recept-gyűjteményt az egyik óvatos anyukától, akinek szintúgy elég rossz evő a kislánya, mint én Alízom ..

A védőnő már vagy 3 hónapja ránk se bagózott .. szerintem ha én nem keresem meg, neki teljesen mindegy, mi van ..
Titeket felkeres a védőnő? Vagy ti keresitek ha kérdés van?

Kép
szösszenet
 
 


Akkor írtok nekem is egy-két óvatos főzelék receptet?

Kép

Kép
kamilla306
 
 


Képek a mi látószögünkből. A Lilivel való találkozóról.


Kép még távol

Kép együtt játszunk

Kép kicsit ismerkedünk

Kép közelebbről ismerkedünk

Kép stipiSTOP

Kép
téjé
 
 


Boldog hófordulót kívánok én is Márkónak, Norcinak és Kisatinak!

Védőnő minket sem keres már, de hébe-hóba összefutunk vele, pl. receptíratás, oltás. A múltkor "visszarendeltek" minket mérlegelésre is. Nem tudom, mi a "szabály", meddig kellene látogatniuk, nekem mondjuk nem nagyon hiányzik.

Azt hiszem Zsuzso írta a múltkor a főtt almát szorulásra. Én még nem próbáltam, eddig nálunk sem volt nagyobb gond, mostanában inkább naponta többször van kevesebb kaksi.

Főzelékfélék nálunk még nincsenek, de ha nem muszáj, én nem fogom ízesíteni egyenlőre még. Persze, ha egyáltalán nem enné meg, akkor majd próbálkoznék pici sóval.

Ma a banán-barack páros nagyon bejött, 140-et megevett úgy, hogy még az előke is tiszta maradt.

Barbi és Beni eszméletlenül huncutak a képeken!

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Egyre többen írjátok, hogy "nincs" védőnőtök. Ez szerintem felháborító. Nekem sincs április vége óta. Tegnap mérgemben fel is hívtam a védőnők egyesületét. Nem vették fel, de meg fog tudni, hogy oly annyira büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon először lett ilyen szervezet anno akkor miért nem működőképes.
A sok kérdést ami összegyűlik bennem halmozom, aztán vagy van válasz vagy nincs. Tőletek, meg más anyukáktól tudok meg dolgokat, utána összezavarodok és elkeseredek. (jó ez én vagyok) Meg mindent megold az idő, és az ösztön, de olyan jó lenne egy szakember, aki ismeri az én gyerekem és SEGÍT.

Kép
téjé
 
 


Szösszenet: ezt a receptgyűjteményt nem tudod esetleg átküldeni mailben? (kobogo@freestart.hu) Én is a nagyon óvatos kategóriához tartozom! :wink:

A védőnő hozzánk augusztusig rendszeresen jött, bár én nagyon utáltam, mert sosem szólt előre, csak úgy beállított! :evil: De augusztusban nagyon rosszkor állított be, 39 fokos lázzal és mellgyulladással feküdtem és pont elaludtam, amikor csöngetett (Beni meg itthon sem volt, mert anyum pont azért vitte el kicsit sétálni, hogy tudjak aludni) Asszem akkor rájött, hogy nagyon rosszkor jött és azóta nem jön... :roll:
De nem is hiányzik! Ha kérdésem van, tanácsadásra megyek, azon ott van ő is meg a doki néni is!

Téjé: aranyos Lili és Rini együtt... :D

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


[quote="téjé"]Képek a mi látószögünkből. A Lilivel való találkozóról.

Jaj, de aranyosak!!!
Judit, nem tudom, hogy holnap sikerül-e eljutni a Ringatóra, de én nagyon készülök. Csak Emma délelőtt alszik, és nem nagyon akarom borítani a napját. Majd meglátjuk...

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Szösszenet, csak halkan kérdezem, ezt a recemtgyűjteményt esetleg nem lehetne a közös blogon közkinccsé tenni? Szerintem többünket érdekelne.

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Sziasztok!

Vagyok én is, csak közben már időnként bejárkálok az egyetemre, bár szerencsére még nem megy teljes gőzzel a tanítás.
Emiatt kezdtem el most én is a hozzátápit, hogy anyósom meg tudja őt etetni, míg odavagyok (cumisüvegből nem megy neki a tej, pohárból ugyan szépen iszik, de azt nem vállalta az anyósom). Én most azt csinálom, hogy anyatejjel hígítok mindent, olyan rostos gyümölcslé sűrűségűre, ést azt ő szopómozdulatokkal szépen kiszippantyúzza a kiskanálból. Elég kis mennyiségeket kapott még ugyan, de eddig minden ízlett neki: alma, banán és sütőtök volt eddig. Szerencsére semmilyen emésztési változást nem okozott nála (ugyanígy megvan a napi több kaki :roll: )Hű, a többi dologról, mit hogyan lehet keverni, mit lehet hozzáadni, semmit nem tudok mondani. Tényleg mindenütt összevissza írják. Mivel nekem még van tejem és egyébként még szopik, én azért döntöttem így, az anyatejes hígítás mellett. A védőnőm és a gyerekorvosom egyébként kizárólag gyümölcslevet javasolt 6 hós kortól, nem is pépet.

Az evési időpontokra továbbra sem tudok mit mondani, nálunk ez jön ahogy jön, bár a komfortszopik száma mostanra nálunk is erőteljesen lecsökkent. Annak azért örülök, hogy mostanában éjjel már csak egyszer ébred. Az éjszakázóknak kitartás! Nálunk még nem kellett Dentinox.

A Rini-Lili találkozó ebből a nézőpontból is nagyon eseménydúsnak látszik! Lili nagyon értdeklődő!

Nici! Barbara haja továbbra is bámulatos, és nagyon aranyos a két testvér együtt.


Kamilla!
Teljesen megértelek, ha még vonakodsz a hozzátápitól, én is így érzek, főleg, hogy még tudok szoptatni.

Gratulálok a négykézlábas közlekedőknek! Trudi pillanatnyilga csak hátrafelé tudja tolni magát, és ettől mindig nagyon bemérgelődik. Biztos arra húzza a feneke :D . Tegnap mértem őt 7250 gr-nak, és a ti babáitokhoz képest ehhez a súlyhoz viszonylag rövid, két hete volt 62 cm.

Celesztina!
Mostanában Trudi is csípi a mellbimbómat, de iszonyatosan. Ő általában szopás végén szokta, és úgy vettem észre, akkor már valójában nem éhes, csak játszik.


Majd jövök még, csak hangokat hallok a másik szobából...
Vendég
 


6540 gramm és 63 cm a tegnap mértek szerint. 1-én kéne 6800nak lenni, (születési súly duplája). Nem fogja. De állítólag jó összetételű baba.szaknyelven
És beéri a max 130 ml tápszerrel (napi 5x). Rini sem nagyétkű...

Kép
téjé
 
 


Sziasztok!

Nekunk sincs vedononk! En orulok neki, mert nem is nagyon lenne ra idom. :lol: :lol: :lol:

Kajaugyileg tenyleg mindenki ugy csinalja, ahogy gondolja.
Nalunk nem fogja egy evesen sem azt enni ebedre, mint mi az tuti.

Nakunk jol es sokat eszik Katica megis csak 6200 g a cm nem tudom.

Na megyek, inom kell a szakdogat.

Magi
Vendég
 


Hoztam egy par kepet is:

Csak ugy:
Katica
Kép

Zolika
Kép

Alszik a csalad:
Kép

Eskuvon:
Kép

Kép

Szulinap:
Kép

Nagy a csalad!
Kép

MAgi
Vendég
 


Magika, nagyon boldog szülinapot Zolikának!

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Mary,
hát tényleg elég bátor ez a gyűjtemény. Azért köszi, hogy feltetted.

Én ma adtam először Lilinek krumplit. Van egy babaszakácskönyvem, aszerint készítettem el. Az volt benne, hogy a krumplit meg kell hámozni és jó alaposan meg kell mosni, majd kockára kell vágni. Kis lábosba kell tenni és fel kell önteni annyi vízzel, ami ellepi. A forrástól számított 15 percig kell lassú tűzön párolni. Ha elkészült, akkor ki kell venni a krumplikockákat, jól össze kell nyomni. Ahhoz, hogy ne legyen az állaga kemény hozzá kell önteni egy picit abból a vízből, amiben főztük. Így végül olyan állaga leszk, mint a rendes krumplipürének. (Tényleg...)

Közben én is hallottam, hogy lehet hozzá tenni olajat, vagy margarint, hogy ne okozzon szorulást, de csak nagyon-nagyon keveset. Én nem tettem hozzá, és Lili probléma nélkül megevett két kanállal. (Többet nem akartam elsőre adni neki.) A könyv azt is írta, hogy a maradékot az anyukának kell megennie a gyerek előtt... Háát szerintem bűn rossz volt, de nem azért, mert hiányzott belőle az olaj :lol: :lol:

Judit
de jók ezek a képek! Főleg a harmadik. Azon olyanok, mintha beszélgetnének :) 6540 gramm??? Nem számolták el? Nagyobbnak tűnt, amikor nálunk jártatok. Lili 6400 gramm és 64 cm

Védőnő,
mi szoktunk vele találkozni vagy a tanácsadáson, vagy kijön hozzánk.

Virág,
Nekünk is lével kellett kezdenünk a ht-t, akkor kezdtük a pépeket, amikor Lili már 50 mili almalét ivott.

Hófordulósoknak gratulálok!

Kép
emi29
 
 


Magi,
szép a családod. Katica igazi kis hölgy :) nagyon csini. Zolikának boldog szülinapot.

Kép
emi29
 
 


http://picibaba.hu/kisgyerekkel/humor/anne-geddes-fotok
nagyon édes videók: hogyan készülnek az Anne Geddes fotók!

Beni édes nagyon :D

Szőlő: ajjaj! :shock: :lol: akkor ez is reflex ez a harapás dolog :?

Lekri: szerintme sem hurkás nagyon. No várj majd teszek kisebbről fotót! Ő most 8400 g! (3 nap van köztük) :shock:

Emi: azta, tényleg, már 6 hósok lesztek!!!!

Dentinoxtól anno én is tartottam, de a nálunk muszáj volt! És semmi más nem segített -sóóóhaj Van most vmi új a Naturlandtól elvileg ugyanerre, vmi gél az is, arról hallottatok már? Nem tudom, arra is vonatkozik-e ami a Dentinoxra. És nekünk még a Viburcol kúp segített, de abból sem akartam sokat adni neki...

Tegnap a szuri után este hőemelkedése lett akicsinek éppen aggódni kezdtem meg hőmérőt kerestem mikor irtóra elkezdett izzadni és teljesen lemetn a láza! Ügyes volt :lol: éjjel se volt szerencsére, ilyenkor mindig parázok h mi van ha hirtelen magas láza lesz és nem ébrdek fel!

Hozzátápinál nekünk is mennyi bajunk volt Elsőkénél ;) a családtagokkal, meggyőzni, hogy akkor se adjon neki olyat ami szerintünk még korai stb stb... És még így is a lazább szülők kategória voltunk, mert pl magvakat korábban kapott mint amit a szakkönyvek írnak (persze szigorú felügyelet mellett ette) Másodszorra nagyon remélem és bízom benne hogy ezen a téren könnyebb lesz! No, ki ad bejglit majd karácsonykor a kicsinek? ;) :lol: Persze turmixolva
És lehet, lusta vagyok de utáltam azt a korszakot amikor pépeket evett Lau. Olyan nehéz: etetni, jól elkészíteni a kajáját (ne legyn túl forró, túl hideg, túl fűszeres, nem elég ízletes és sorolhatnám) Nagyon kimerítő volt nekem. Pláne hogy rossz étvágyú volt és alig tudtam vmit letuszkolni a torkán. De a Frtuapurát imádta -ajánlom, mert ha még úgy van akkor csak gyümiből készül és sokféle van, 6. hótól való biztos van

Szöszz: nekünk havonta menni kell dokihoz az első évben, most hogy már nem lesz oltás megmérik a súlyát-hosszát és megkérdezik, rendben van-e és akkor ott van a védőnő is.

Judit Téjé: az a habtapi nálatok van? Iagzából nem is ez érdekel, hanme hogy egyben marad? Nekünk egyfolytában szétjön és Lau is szétszedte már egész kiskorában is máshol meg olyan szép játszószőnyeg :(

Virág: nálunk is végén van, de akkor még azért eszik bár lehet csak úgy nem éhséghből. Rá kell állnom sajna hogy ha harap és már nem éhes elveszem tőle mert tegnap úgy megharapott hogy vetekedett a mellgyuszis fájással :roll:

KAtica és Zolika is nagyon aranyos, és az a torta! Jó kis buli lehetett! Boldog szülinapot Zolinak utólag is!

Babareceptek: anno én is kipróbáltam netről meg babaszakácskönyvből, volt egy rakat (vettünk, kaptunk) de azokat s utáltam, egyszerűen nem értettem, miért enné meg a gyerek ha nem néz ki túl jól (oké, tudom, pép) meg az íze is rémes (tudom, nekem, nekik még más az ízérzékelésük, de akkor is) Lehet persze azért voltam ezzel így mert Lau sosem evett szívesen igazán...(ill csak amikor levest kapott meg főtt répát, azt nagyon szereti, de válogatós ebből is)
Meg ismeritek Sthal gyerekkonyháját? Régen volt amikor egyet a babának egyet a családnak -na az nagyon ötletes! A neten is fent van vhol (www.stahl.hu talán de azon belül nemtom hol) és a kismamában is vannak receptek (havi 1) A lencséset kipróbáltam arra emlékszem, az nekem bejött, kicsinek is egész jól (mármint még anno Launak)

Kép Kép
celesztina
 
 


Kép

no hát most nem találok olan fotón amin látszana a sok hurkácska ;)

és hallottatok a BLW-ről? :?:

Kép Kép
celesztina
 
 


Celesztina,
hatalmas ez a lányka, még ha nem is látjuk a hurkáját!

Mi az a BLW??

Tök jók a link :)

Kép
emi29
 
 


Tényleg Celesztina, mi az a BLW? Nem baj, hogy nem látszanak a hurkácskák, Julinka így ruhástul is nagyon aranyos bébi.

Magika! Zolinak boldog szülinapot, szupi volt a tortája, Katica is nagyon édes.

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Celesztina!
Julinka hatalnmas!
Az igény szerinti hozzátáplálásra gondolsz? Én eddig csak a mamamin olvastam róla. Először egy kicsit furcsának találtam, de lehet benne valami, főleg ahogyan írod, egy rossz evő gyereknél.
Viccesen jegyzem meg, hogy ezt Trudi elkezdte magának, mi meg hagytuk neki. Na nem kell nagy dologra gondolni, csak az ujját kapta be utána és szopogatta.

Kép Kép
Jó, tudom, hogy nem egészen erről van szó, de olyan édes volt itt! Megjegyzem, a tököt én akartam enni, csak ő közben az ülemben ült. Ő az anyatejes sütőtökpürét kapta (volna).

A habtapit egyébként nálunk is szétszedi, bár nálunk jóval kisebb felületen van, mint Emiéknél, hamar kikerül a szélére (azzal is hozzátáplál).

Emi!
Ez nagyon tetszett, hogy az anyuka egye meg a maradékot! Gondolom, ez ösztönzi a babát is. Igen, emlékszem, hogy írtad ezt a gyümölcslé dolgot hajdan.

Magika!
Katica gyönyörű kislány!


Védőnő hozzánk sem jön már egy ideje, de nekem sem hiányzik. A tanácsadásra el tudok menni, ha szükségem van rájuk.
Vendég
 


Celesztina
tényleg hatalmas Julinka de nagyon szép..probálok majd a kiskori Leviről képet rakni. :lol: :lol:

Virág
haláli a kép :lol: :lol:

Védőnő
nálunk Kristóf születése után jött ki mikor haza jöttünk.azóta se.nekünk kell menni.még 2hetes se volt Kristóf mikor mérésre kellett vinni.
de nem is vagyok vele megelégedve.semmit nem mond.ha kérdésem van akkor inkább a régit hivom ő legalább segit és válaszol.a mostani minnél előbb kidob a rendelésről mindenkit. :shock: :shock: :evil:
Vendég
 


Magika
szép családod van. :lol: :lol:
olyan mellánye van Kristófnak,mint Zolinak csak Kristófnak fehér szinü és kék az ujja.teszveszeltem neki :lol: :lol:
Vendég
 


Celesztina,
a habtapi nálunk van. Pár hete még szépen eljátszogatott rajta Lili, de most már ő is szétszedi és bekapja a szélét. Most azt csinálom, hogy ráteszem a játszószőnyegeit a szélére, ha ezután is szét fogja szedni, akkor el fogom csomagolni.

Kép
emi29
 
 


De édes Trudi baba, ahogy ráveti magát a kajcsira :lol: :lol:

Kép
emi29
 
 


no, örülök azért (kicsit gonoszan) hogy másnál is szétjön a habtapi (azt hittem már vmit rosszul csináltam, bár ennél nehéz elrontani az összerakást asszem)

A BLW kapcsán Virágnak igaza van, az olyan hozzátáplálás hogy darabos ételt kap a gyerek igen hamar. Baby led weaning vagy mi. Most olvasgatok utána, gondoltam, betárazok, hátha Julinka is rosszevő lesz majd az anyatej után. bár a fotón is látszik, hogy azért lesz raktára :lol:

Virág: nagyon édes Trudi :) hogy lecsapott a kajára :lol:

Kép Kép
celesztina
 
 


Sziasztok lanyok!

Koszonjuk a gratulaciokat es a dicsereteket.
Nagyon jol esik.

Ezeket nem birom kihagyni:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Bocsi, ha sok voltam!

Magi
Vendég
 


Levi picikori képei.sajna nem túl jók mert fényképről fényképeztem őket

Kép Kép kis pufi :lol: :lol:
Kép Kép Levi
Kép Kristóf
mintha lenne közük egymáshoz :lol: :lol:
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?