Emi, a krumpliba ha nem keversz semmit, sztem nem fogja megenni Lili, bár ki tudja. Mindenesetre nagyon tyar...ha nem akarsz vajat (én sem teszem) akkor anyatejjel, vagy tápszerrel hígítsd kicsit. Én mondjuk a főzővízben megfőzök egy darab hagymát is, ill petrezselymet is.
De Lizus már kapott húslevesben főtt krumplit és répát is. Igaz mi már a húsokat vezetjük be. A húslevest nem fűszerezem, csak egy kicsi só (épp hogy ízt adjon neki) meg sok-sok zöldség. Így nekünk sem teljesen sótlan (persze sózzuk, ha kiszedtem Lizáét). Ha majd ti is itt tartotok, én úgy csinálom, hogy elkezdem főzni a csirkét pici sóval, ha félig megfőtt, akkor beledobom a zöldséget, majd szedek külön Lizusnak. Utána a mienket tovább sózom (én nem teszek bele mást, esetleg só helyett vegetát), Így Lizusé nem lesz sós. Jah és kihűtöm, ha kihült leszedem róla a zsírt. Így nem hajtja meg. Lizus nagyon szereti (mint eddig minden gyerekem.)
Személy szerint én nem használnék dentinoxot, nekünk anno a Bence gyerekorvosa mondta hogy nem ajánlja, mert a gyerek lenyeli és ott is érzéstelenít, ahol nem kellene, légzési nehézségeket okozhat. Persze annyiból tuti könnyen beszélek, hogy egyik gyerekem se fogzott nehezen (mármint nem volt tőle sírós)
Nálunk Liza alszik rendesen, sőt...vannak olyan napok, hogy 9-negyed 10, és még alszik... most hogy nem jártunk oviba, én is lazábbra vettem kicsit, és későn fekszem. De leg. Liza is hagy aludni. De sztem ahogy elkezdjük újra a reggeli rutint, ő is visszaáll a 7 órási kelésre.
Cserébe most KAta ébred, félóránként. Éjjel van hogy nem ébred (vagy inkább én nem ébredek rá és visszaalszik) de most is félóránként felsír. Lehet még mindig fáj a szája, vagy csak megzavarta a betegség, hiszen amíg lázas volt velünk aludt (egy rémálom egyébként, ha vele kell aludni), most meg a helyén újra.
Ha vmelyik beteg, az velünk alszik, mert sokkal könnyebben ébredek ha köhög, vagy ha ellenőrizni kell a lázát, mintha a szobájában lenne. Emlékszem, mikor Lizus még egész kicsi volt, beteg volt mindkét nagy, Liza meg még velünk aludt, akkor jó volt, 5-en együtt aludni
Bár mivel mi szivacson alszunk, csak kihoztuk mellénk ak ölkök szivacsát, és kész volt a megaágy
De azért durva, hogy egész nyáron nem volt beteg egyik sem (na jó egy kis fosós-hányós vírust leszámítva) és alig jött el a szeptember, máris 3x voltunk dokinál...
Én is elfelejtettem amúgy mondani előbb, hogy Liza négykézlábazik
Feltolja magát, majd előre dől, így elég jól halad
Néha túl jól is
ÍTegnap este is leközlekedett az ágyunkról, még jó hogy csak 15 cm magas
Fel sem vette, küzdötte magát tovább a parkettán is
A napi kajánk attól függ mikor ébred. Ha 7-kor ,akkor 5x eszik, ha 9-10 között, akkor csak 4x. De akkor viszont többet eszik egyszerre.
Egyébként legtöbbször nem eszi meg a tápszert amit csinálok neki, mindig hagy 60g-ot. Még nevettük is a párommal, hogy Lizann adagja X-60g
Na de komolyan:
7-kor 220-250 ml
11-kor 1 üveg bébiétel, (vagy annak megfelelő adag: 190-200g) ami gyümi, + 50-60 ml tea
14-kor főzelék, általában répa tápszerrel, krumpli tápszerrel, leves, sütőtök, cukkini, karalábé kb 150-200 ml-nek megfelelő adag +víz
17-kor tejpép, gyümölcslével, +50-60 ml víz
20-kor 150 ml tápszer
Ha csak 4x eszik, akkor annyi a különbség, hogy este is 200 fölött eszik tápszert, és reggel megissza a 270-et (vagy mennyi táp lesz 240 vízből?)
Most annyi a különbség hogy kaptunk anyatejet, így most tápszer hanyagolva
Ja és még mindig a Nutrilon Premium 1-et issza. Mondjuk én erről már csak tejre váltok...
Zsu