Új privát üzeneted érkezett!

Timi!

Nálunk is ez a helyzet,a férjem az ő nevét akarja adni.Na de amíg nem dőlt el h fiú v lány,nem érdemes küszködnöm.Persze van lánynév is amihez ragaszkodik :roll: Na ezen még meccselünk kicsit :wink:

annus11
 
 


Timi, mi újság a szoptatós hálóinggel amiről üzleteltünk? Lassan elmész szülni és a végén még nem jön össze. :( Pedig nagyon tetszik!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


annus: amikor még nem tudtuk mink lesz, a párom megmondta, hogyha lány, akkor az én nevem, ha a fiú, akkor az övé. nagyon találó. nem?

aida: pont akartam irni, hogy jövö héten szerdán megyek komáromba és akkor benézek az üzletbe. akkor maradjon az S-es méret?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 

 
 

:lol:
Az a baj h bár elsőre tetszett nekem is az ötlet,de ez olyan fantáziátlan...mindenkit ugyan úgy hívjanak a családban,mikor rengeteg szép név van még...Na majd elválik kinyeri a játszmát,szerintem én :lol: :lol:

annus11
 
 


Timi, azt hiszem maradjon az S-es méret. Nővérem is szülés után a régi ruháit hordta én nem hiszem hogy nekem M-es méretem lesz szülés után. Ha meg mégis akkor majd később hordom ha már megint S-es leszek. :D Ilyen szín és minta jó, de ha nem lesz más mintával vagy színnel is kitűnő, rád bízom, látom jó az ízlésed. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Már annyi minden volt szóban a nevek közül, úgyhogy a teljesség nélkül:Hunor, Csongor, Benedek, Gábor, Áron, Keve(ez csak nekem tetszik, a férjemnek végképp nem)
Bence - de már van a családban 2 is
Balázs - ez nagyon tetszik, de ha tesómnak lesz még kisfia ő szeretné adni, úgyhogy nem "lopnám" szívesen
A nevek közül pedig fontos számomra, hogy jó legyen a jelentése.
(Bálint fiam neve =erős, egészséges, Dávid =kedvelt, szeretett Máté=Isten ajándéka)
Próbáltam győzködni a férjem a Dominikról....Meeeeg a fiúk egyik ovistársának is nagyon tetszik a neve, még másutt nem is hallottam : Jázon
Mivel a vezetéknevünk A-ra végződik így kilőttem az A betűs keresztneveket...
Úgyhogy tippeket szívesen fogadok:D
A férjem már azt is mondta, hogy húzzunk nevet - de szerintem inkább tudatos döntésnek kellene lennie, mert egész életében ezt a nevet fogja viselni....
Ja, és képzeljétek a férjem nem szeretné, ha az ő nevét kapná a kicsi!!! (legfeljebb másodiknak, de még azt se nagyon)

Úgyhogy szívesen fogadom a segítségeteket:D

Szép estét, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina
 
 


Kriszti, azt hiszem a nevekben nem szívesen adnék én tippet, max. oéyan tanácsot, hogy vájr még, figyeld milyen a pocaklakó, mikor aktív, mennyire aktív vagy akár várjatok a megszületéséig és az alapján válasszatok a felsorolt nevek közül, azt amelyik a leginkább illik rá.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Kriszti!
Szerintm is jó ötlet lehet ha születéskor döntitek el,csak azért ne ott kezdjetek vitatkozni.Nekem mondjuk a Benedek és az Áron tetszika felsoroltak közül(na meg a két kizárt Bence és Balázs:ezek nálam is a listán vannak)A Dominik is tetszik,viszont én nem vagyok oda ezekért a ritka nevekért,nekem nagyon furák.Néha azt se lehet eldönteni h fiú v lány név.
Na most jó sokat segítettem :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

rennye: ezek szerint jól sikerül(t) a beszoktatás.....gondolom az egyik szemed sír, a másik nevet most. :roll: a meló-s dologgal sikerült valamit intézned? hát a fiaid már most is helyesek, asszem jó csávók lesznek,tuti lesz rajongótáboruk..:lol: és nagyon hasonlítanak egymásra... nem éppen "IZGI" jelzőt használnám a jóslófájásokra.. :? :lol:

aida: hát azért az komoly, hogy kórházba kellett menned :cry: de ha Noel jól érzni magát, az azért megnyugtató. vigyázz magadra! remélem az a gyógyszer segíteni fog... :roll:

zsuzsi, timi: akkor "nem vagyok abnormális" a meleggel kapcsolatba :lol: :lol: úgy látszik ezzel jár a dolog. Én is folyamat kitakaródzok éjjel...

timi: szóval szerinted ezek "A" jóslófájások????? Érdekes, eddig akárkit kérdeztem, mindenkinek máshol és máshogy fájt... arra számítottam,h majd a pocim fáj vagy a derekam.....de nekem egészen más: nem keményedik a hasam, hanem nyilall, és csak az egyik oldalt...kajak, mint amikor az ember úgy istenesen felfázik és szúr....vagy mint amikor beakad a levegő.. :roll:
De legalább tudom mi ez.... :roll:

kriszta: nekem a Hunor és a Keve azért tetszik, mert nekem is van ilyen régi magyar név favoritom: a Bátor és a Kolos. De max. 2. névnek adnám, mert lehet ha felnő, "megköszöni szépen",h ilyen "különleges" nevet adtam neki :lol: ......
A Benedek is nagyon tetszik!!!! esetleg Barnabás???? vagy a német nevek közül: Roland, Viktor?????
Jázon: ha jól tudom eredetileg az angol 'Jason'(dzsézön :lol: ) magyarosított változata....szerintem ne félj különleges nevet adni, mert ha esetleg két nevet kap, még mindig eldöntheti melyiket szeretné használni....
Én sem adnám a szülők nevét első névnek,nekem az olyan faramuci.. :? (pedig az én nevem se túl gyakori: Diána) valahogy úgy vagyok vele, h ő egy külön egyén, saját névre van szüksége, mert nem a klónom :lol: jó igen tudom elég hülyén gondolkodom erről, meghát régen ez volt a természetes, de valahogy idegenkedem ettől.... :?

megyek főzöcskézni...na meg beállított a főbérlő :evil: imádom mikor unatkozik és lejön "csak egy kávéra" :twisted: :twisted: aztán itt ragad 3-4 órát.... :evil:
Legyetek jók!!!!! :lol:

Kép
pocimaci
 
 


kriszta: nekem ezek közül a Gábor és a Dominik tetszik.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Köszi a véleményeket :wink:
Azzal bíztatom magam én is, hogy ha meglátjuk a babát, lehet, hogy rögtön egyértelmű lesz, melyik nevet válasszuk :D
Ma éppen a Benedek felé húzok egyébként :wink: (holnap biztos más lesz a favorit :lol: )

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina
 
 


Szép nappot mindenkinek!!


Huhhha látom jó téma :) Baba nevek!! Szeretem ezt a témát viszont fiú neveink még nincsenek, sőt elképzeléseink sincsenek!!!
Az Én páromat Gábornak hívják...tetszik ez a név viszont egyikünk sem szeretné ha a gyereknek ez lenne a neve...Így az kizárva!!
Lány neveink: Liliána,Leila,Lilla
Úgy nézki,hogy Lilla Leila lesz de ha fiú lesz arról fogalmamunk sincs :(

Szép babavárást és sok sikert a nevek választásában:)

Puszi
Reni

Kép

Kép
nyuszitappancs
 
 


Szép nappot mindenkinek!!


Huhhha látom jó téma :) Baba nevek!! Szeretem ezt a témát viszont fiú neveink még nincsenek, sőt elképzeléseink sincsenek!!!
Az Én páromat Gábornak hívják...tetszik ez a név viszont egyikünk sem szeretné ha a gyereknek ez lenne a neve...Így az kizárva!!
Lány neveink: Liliána,Leila,Lilla
Úgy nézki,hogy Lilla Leila lesz de ha fiú lesz arról fogalmamunk sincs :(

Szép babavárást és sok sikert a nevek választásában:)

Puszi
Reni

Kép

Kép
nyuszitappancs
 
 


ja, friss pocak fotókat a "hatalmas" pocimról tettem fel a weblapomra, ha valakit érdekel :wink: :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Timirosicka : megnéztelek nagyon szép kis pocid van :)
Huuuu és mennyire vékony voltál terhességed előtt :) Nem mintha annyira meghíztál vna!!
Gratula:)

Kép

Kép
nyuszitappancs
 
 


Sziasztok!

Jó rég írtam már :D Bocsi,hogy csak ezt az oldalt olvastam el,de már nincs sok türelmem ücsörögni a gép előtt :cry: :oops: A név választással mi is gondban vagyunk,mert párom kicsit hezitál :lol: Eddig úgy néz ki,hogy Krisztián lessz a neve,de párom azt mondta tetszik neki most :lol: A Dominik név nekem is tetszik csak sajna a párom tesójának a fiát így hívják így ez kilőve :cry: Nekem tetszik még a Marcell,Martin név is :D Persze a Martin név kilőve,mert párom tesójának a legkisebb fiát így hívják :lol: Próbálom párom győzködni a Marcell névről,de nem nagyon hajlik rá sajnos.Na majd meglátjuk,hogy mi lessz.Tegnap babókám kicsit rám ilyesztett,mert reggel kb.6kor arra ébredtem,hogy görcsöl a hasam és kb.10 percenként ismétlődött,de hál istennek olyan 7-negyed8 körűl elmúlt.De a nap folyamán még párszor előjött :shock: Ma már hál istennek nincs semmi.Remélem így is marad még egy darabig,mert azért még kicsit korai lenne,hogy megszülessen a kisdrágám.

Ti,hogy vagytok?

Remélem jól.

Vigyázzatok magatokra és a babókra!!!!

Reni

Kép
Kép
reni_24
 
 


Hát furcsa olvasni, hogy ilyen "gondban" van mindenki a nevekkel. Nálunk ez úgy zajlott, hogy kinyitottam a fiú utónév könyvet, olvasgattam, megláttam a Noelt, mondtam páromnak és neki is tetszett. Így lett Noel.

A lány név meg úgy történt, hogy párom leült a gép elé, elkezdte olvasgatni a női neveket és kiválasztottam kb. 5 perc után az Angéla nevet. Tehát Angéla lett volna, ha kislány.

Ezek a névválasztások már megtörténtek kb. a 7. héten. :D Nálunk ez ilyen egyszerűen ment. Így lett Noli baba.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


A női nevet ő válaszotta ki nem én csak elírtam.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


NOEL
- latin eredetű; jelentése: karácsonykor született.

BENEDEK
- latin eredetű; jelentése: áldott.

CSONGOR
- török-magyar eredetű; jelentése: vadászmadár.


HUNOR
- török-magyar eredetű; jelentése: onogur (népnév).

GÁBOR
- héber eredetű; jelentése: Isten embere, Isten bajnoka.

ÁRON
- héber eredetű; jelentése: ihletett, tisztánlátó.

KEVE
- magyar eredetű; jelentése: kövecske.

Kép

Kép
nyuszitappancs
 
 


Sziasztok!

Látom nem csak nálunk probléma ez a névválasztás,igaz nagynehezen mi már megtaláltuk az "igazit".Decemberben születik meg második babánk aki fiú lesz és hát meg kell mondjam hogy nagyon nehéz volt fiú nevet találni.Párom Gábor de nem tetszik nekünk ha a gyerek az apja nevét kapja...Viszont nagyobbik csemeténk véleményére is kiváncsiak voltunk(3éves)és így maradt a végére az Olivér név.Ha valamiért mégsem az lesz,akkor még a Botond van a tarsolyban.Mi azt is néztük hogy jól hangozzon a Vezetéknév mellett.Ami nálunk a Dénes... :) :) Tehát ez is nehezítette a dolgot.De lány nevekben nagyon tetszik pl:Réka(nagyobbik csemeténk neve),Dorina,Loretta,Lia.
Sok puszi mindenkinek és boldog babavárást. :)
solya051020
Káld
 
 
 


NOEL
- latin eredetű; jelentése: karácsonykor született.

BENEDEK
- latin eredetű; jelentése: áldott.

CSONGOR
- török-magyar eredetű; jelentése: vadászmadár.


HUNOR
- török-magyar eredetű; jelentése: onogur (népnév).

GÁBOR
- héber eredetű; jelentése: Isten embere, Isten bajnoka.

ÁRON
- héber eredetű; jelentése: ihletett, tisztánlátó.

KEVE
- magyar eredetű; jelentése: kövecske.

Kép

Kép
nyuszitappancs
 
 


Sziasztok!

Nekünk evidens volt, hogy Levente lesz a fiunk, és Leila a lányunk. Mi is gondban voltunk a második névvel, mikor kiderült, hogy fiú, mert egyértelműen a Barnabás névre szavaztunk. Aztán született egy ismerősünknek Barnabása.....és hát, hogy is mondjam.....szóval hozzákötöttük a nevet, és lemondtunk róla. Aztán sokáig Dominik volt. De nekem nem tetszett, hogy Levente mellé Dominik legyen. Sámuelt nem szerettem volna elsőnek, mert bár nagyon tetszik, nem akartam Samut. Bonyolult vagyok mi? :lol: Így lett Norbi. Persze mondom ezt azok után, hogy Levi első neve Bohus. De hát az egy külön sztori....

De a lényeg: ha jelentés szerint nézem, amit Nyuszitappancs megosztott velünk, akkor Bálint és Dávid (Máté) mellé a Gábor, Benedek, Áron név illik. Ebből nekem a Benedek a favoritom, második Áron, bronzérmes Gábor.

Legyen: Benedek Áron :D

Esetleg Kenéz??

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


nyuszitappancs: köszi :lol: . pedig már +18nál tartok :shock: :oops: :?
a nevekkel kapcsoltaban nálunk az a gond, hogy még tavaly kiválasztottunk pár nevet. de a párom meggondolta magát és a saját nevét akarja neki adni. de nem tudom miért???
nekem a Tomi tetszik nagyon és ez benne is van a tavalyi befutókba. majd a megfelelö pillanatban elöhozom a témát és meggyözöm, hogy Tomi legyen :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


jé! 35.hét, hátravan 35 nap

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Sziasztok!Ajánlom figyelmetekbe a következő oldalt,akinek esetleg van egy kicsit nagyobb gyereke!
Ez nagyon praktikus!
http://www.vatera.hu/halozsak_93949824.html

Kép
mné zsuzsi
 
 


Sziasztok!

Aida:hát a legnagyobb fiúnak még mi is könnyen megtaláltuk az ideális nevet :lol: és most is a várandósság elején megtaláltuk a lánynevet(Jázmin) annak ellenére, hogy mégegy fiúért szurkoltunk.
De most ez tényleg nagy dilemma...

Nyuszitappancs: aranyos vagy, hogy ennyire utánanéztél :D

Timi: bizony neked, már nem sok idő van hátra a szülésig :wink: egy nagy előnyünk van amúgy a fiúkkal szemben: szüléskor úgyis minket kérdeznek, mi lesz a baba neve :wink: :D

Rennye: elmondhatnád akkor a sztorit a Bohusról...(nincs is benne a neveskönyvemben )
Igen, ez a másik dolog amúgy, a tesók mellett "akármilyen" nevet nem szeretnék a kicsinek. Az Áront Bálint nagyon szeretné...

Ma pl a favoritom a Benedek Jázon kombináció :lol: ha holnap is így gondolom, még lehet, hogy véglegesítjük :wink: Vagy Áron Jázon???
Ja, amúgy a Jázon jelentése: gyógyulást hozó (görög-német-magyar eredetű)

Köszi mindenkinek a segítséget mégegyszer :wink: Tényleg jó, hogy mások véleményét is látom egy-egy névről.

Üdv, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina
 
 


Ma esti pocifotó, tusi és hajmosás után :D
26+3
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Aida: szépen növekszik a pocid :wink: :D
Nagyon csini kismami vagy :D
bfkrisztina
 
 


Krisztina, köszönöm! :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sziasztok!
Nézzétek ez milyen tünemény kiskabát!???
http://www.vatera.hu/kabat_gyonyoru_93945258.html

Kép
mné zsuzsi
 
 


Zsuszi, hú de rószaszín. :D Édes tényleg, de nekem személyes problémáim vannak a rózsaszínnel. :D Már attól is kiráz a hideg, hogy nővérem 4 éves kislánya mindig tetőtől-talpig rózsaszín. :) Amúgy édes! Mondjuk egy kék farmer nacival meg egy más színű sapival. :)

Én most ezt néztem ki Nolinak:
http://teszvesz.hu/item440717013_vastag ... kabat.html

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


aida: csini a pocid, kezd szépen növekedni.
nekem is rózsaszin szindrómám van, mint neked :wink: . nem tehetek róla, de valahogy nem tetszik.azt nem mondom, hogy a lányomra nem adnák semilyen rózsaszint, csak egyesek túlzásba viszik /pl. növéred/ és az olyan ilyesztö. NEM?

holnap megyünk párommal OBI-ba Tatabányára. már alig várom. rám fér egy kis kiruccanás. és holnap benézek a fehérnemüsbe is, hogy kapott-e hálló ingeket :wink:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Szia Aida!
Én imádom a rózsaszínt!Sok kis rózsaszín ruhánk van!
De amit te kinéztél a Noelnak az is nagyon cuki!!!
Timi!Én meg a szegedi OBiban dolgoztam!MOst épül itt Szegeden a nagyobb,másik!DE a kicsi is megmarad!

Kép
mné zsuzsi
 
 


Sziastok :)


aida: Nagyon szép kis pocid van :)


Nekem a kedvenc szinem a rózsaszin :)
Már elég kicsi korom óta :)

Kép

Kép
nyuszitappancs
 
 


Timi, mi hír a szép hálóingről? :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Szeretném felajánlani Caulophyllum nevű homeopátiás bogyóimat, ha kell valakinek, természetesen ingyen adom (kivéve, ha postán kell feladnom, akkor a ptk-et állnod kell). Decemberig még felhasználható, több, mint a fele benne van. Hogy mire jó? Rendszeres szedését pár héttel a szülés előtt kell elkezdeni. Segít a méhszáj tágulásában, könnyít a fájásokon.
Én mindkét babócámmal szedtem a málnalevél tea mellett, és 4,5 óra alatt meglettek.
athiz
 
 


Kép

Sziasztok!! én 19 éves vagyok :) Gondolom vannak itt még ilyen fiatal kismamák:) Nagyon izgulok mert az első babámat várom.. Remélem sok tapasztalatot vagy ilyesmit fogok itt olvasni tőletek és akkor talán nem fogok ennyire izgulni :)
:D
moncsi89
 
 


Szia Moncsi!
Gratulálok a babához! Mitől izgulsz ennyire? Élvezd ezek a legszebb hetek-hónapok az életedben. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


még nem tudja a családom... Csak a párom családja :) aztán kicsit félek anyukám reakciójától...

Kép
moncsi89
 
 


Oh.. Hát megvannak a megfelelő körülmények a babához? Ha igen akkor nincs mitől tartani. De lassan illene elmondani így a 16. hétben!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


a körülmények megvannak ugyhogy amiatt nem izgulok :)

Kép
moncsi89
 
 


Akkor hajrá, állj eléjük és mondd meg. Ez örömhír, unokájuk lesz! :D Tudod hogy kisfiú vagy kislány?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


még nemtudom majd két hét múlva körülbelül megmondják :)
moncsi89
 
 


sziasztok

moncsi89 üdv itt :) Én 20 éves vagyok és Én is első babámat várom :)
Igencsak deje emondani a szülőknek...Énnem tudtam vna idáig titkolni :) Nekem már hasam is van...ezért sem :)

Sok sikert!!

Hol vannak a többiek????,

Kép

Kép
nyuszitappancs
 
 


Sziasztok!
Gratulálok Moncsinak!
Én 22 vagyok és én is az első babámat várom!Én nem haboztam elmondtam az elején,és nekem mindenki azt mondta hogy ti tudjátok!
Szerintem ne izgulj mert ez az életed egyik legszebb pár hónapja!
Nagyon jó érzés amikor már érzed mozogni meg látod ahogy mozog a hasad! Meg mikor csuklik!Nagyon jó!!!!
Ne azon aggódj ,hogy ki mit mondd,hanem hogy te mit szeretnél.Ez a Te életed.
Anyukám nekem is azt mondta,hogy hát ez felelősség meg bla bla bla.És ő is most szült júnisusban!
Jó babavárást!!!

Kép
mné zsuzsi
 
 


Hát cajok ez a nap nem az enyém!!
Reggel kiborítottam a kávé zaccot,kiöntöttem a teát,ekkor már tudtam,hogy nem kellett volna felkelnem.Majd a páromat elvittem dolgozni,ő kiszállt én átültem a helyére hogy megyek tovább,ekkor az autó bemondta az unalmast!Megállt! Úgyhogy busszal jöttem haza a párom azt mondta hogy majd ő este beindítja meg így ne is menjek sehova mert nem fogom tudni beiondítani!Valószínű önindító!!
De már nagyon elegem van a kiadásokból.Már nem birom.
Megvettük a téligumit ami 20000FT leműszakiztattuk az autót 50000FT megyek szülni nemsoká,meg a páromnak lejár a jogsija ami 10-15000Ft
Már nagyon kivagyok!

Kép
mné zsuzsi
 
 


mné zsuzsi: bajbol mindig van elég...na meg a pénz kiadásban is...
Nekünk is nagyon sok minden összejött..Tandijj 11000(amiről a beiratkozásnál nem volt szó) Telefonszámla kettőnké 50000(foggalmunk sincs hogy jött össze)+még albérlet...na nem is idegesítem magam .....
Ezenfelül szép babavárást :)

Kép

Kép
nyuszitappancs
 
 


Szia Moncsi!

Akkor én mint vén róka ebben a topicban :lol: 25 vagyok és szintén első baba.És nálunk se tudják még...mondjuk a 16.hétre már szeretném elmondani.Persze nekem nincs mitől tartani,főleg h férjnél is vagyok,szóval nem hiszem h meglepődnek :wink: (bár még egyetemre járok)

annus11
 
 


Sziasztok!

Moncsi: üdv köztünk! én 22 vagyok, nekem is első baba, nem tervezett.....de már alig várom, h magamhoz öleljem... :)
én is a 16. hét körül mondtam el...ha először sokkot is kapott anyám, de örült neki!!! hiszen unokája lesz!!!! :D emiatt szerintem ne izgulj....

Kép
pocimaci
 
 


A pénzügyekkel kapcsolatba: azt mondják az ördög nem alszik....
Gondoljátok el: ott ül a pokolba és táskás, öklömnyi csipákkal a szemében arra vár, hogy odasózzon a jónépnek... :lol:

Kép
pocimaci
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?