Új privát üzeneted érkezett!

Bori!Olyan jól néz ki a pocakod.Ennyire sajna rajtam nem látszik.Milyen volt a Balcsi,merre jártatok?Az AFP a 18.hétig rendben van,úgysem lehet napra belőni,mikor fogant babuci,kivéve néha...Én is tudom,de nem fogom neki elmesélni.Kép

Zsuzsa!Köszi,megfogadom,LOVON nem lovagolok.De mást ezzel kapcsolatban aztán nem fogadok meg! Kép Kép Kép

Szöszi!Valszeg nem az utolsó farokcsigolyádat érzed(ezekből is több van),hanem a keresztcsontod alsó csigolyáit,az ágyékcsigolyákat.A köztük lévő ízületeket valamelyik terhességkor megnövekvő koncentrációjú hormon(tán a progeszteron?)lazítja,hogy egyre inkább távolodjanak egymástól,hogy majd szüléskor kiférjen a babóca.Csak sajna,az összes többi ízületet is nyújtja,ezért több a ficam kismama korban.Ezt amúgy élettanból tudom... Kép

Chello!Lehet,holnap sikerül végre szkennelni a képeket,és fel tudom tenni a Zsebit.

Bocs,hogy ilyen lökött vigyorgós vagyok,most tornáztam és ez mindig feldob!

Puszi,Kinga
nyinike

Sziasztok Lányok!

Jó pár ezer éve írtam már, de jelentem nem tűntem el, itt vagyok újra, bár ahogy elnéztem, nem különösebben hiányoltatok Kép
Na mindegy, ettől még nem török össze lelkileg, inkább igyekszem megint a régi rendszerességgel jönni Kép
Mivel rengeteget írtatok azóta mióta utoljára erre jártam, meg sem próbálok válaszolni, majd belerázódom újra a dolgokba, és az újabb témákhoz szólok hozzá.
Nálunk amúgy nincs semmi különösebb dolog, a gyermekek fejlődnek, rosszalkodnak, anya-apa hullafáradt, szóval csak a szokásos Kép Közben nekiálltam a nyári nagy közös nyaralásunk megszervezésének, meglepő módon már szinte tutira le is van foglalva a helyünk, és még csak kb. 1 hete foglalkozom az üggyel.
Teszek még fel pár képet az ördögökről, aztán szaladok aludni, ugyanis valami fura okból már mindketten alszanak, és ezt ki kell használnom Kép

Sziasztok, Diti

KépKép
KépKép
Kép
diti

Edit
En is ugyanugy csinalom, mint Barbi. Reggel az egyik cicibol eszunk, de mivel meg olyankor visszaalszik a kisded a masikat le kell fejnem. En kezzel fejek, mert két mellszivot is kiprobaltam, de nem jott be egyik sem. Viszont amit kifejek altalaban este megitatom a kiscsajjal. Mar adtam neki a fagyasztottbol is, hogy biztos megeszi-e, mert a baratnomnek volt tobb lirenyi lefagyasztott tej es nem fogadta el a fia. Ezert tettem en is egy probat. De Niki megitta egy perc alatt.
Voltunk csiposzuresen es elkuldtek ultrahangra is. Mit neznek az Uh-n ?
Minden baba gyonyoru !Kép
Dorki
Dorki

Sziasztok!

Előre is bocs,hogy a topikon a saját,ide nem tartozó bajomat írom le,de most nagyon rosszul érzem magam,és félek,ha nem írom ki,ártok vele a babának.Ilyen bevezető után kérlek benneteket,ha úgy gondoljátok,ne olvassátok el.Nem várok reakciókat feltétlenül,de muszáj leírnom!
Kispapa éppen megcsal,a síelésből,mint most megtudtam,két napja megjött,csak nekem telefonált még este is úgy,hogy Ausztriában van.
A maradék jóérzés is kiveszett belőlem iránta,csak annyi maradt,hogy gyűlölöm,még az emlékét is.Nem foglalkoztat más,csak hogy hogyan tartsam távol a kicsitől,hogy soha ne kaphassa meg,mert a baba az kellene neki,megpróbált megfenyegetni,hogy elperli.Soha nem hittem volna,hogy ilyen intenzíven tudok gyűlölni,nem valami felemelő érzés.

Vigyázzatok magatokra és a babákra nagyon.
Puszi,Kinga
nyinike

Sziasztok!

Kinga: hát ez nem egyszerű. Nem értek ehhez az elperelésdihez, de ha a Te nevedre anyakönyvezik a babát, akkor lehet hogy nem lehet ilyet. Nem tudom. Talán valaki okosabb lesz. Próbálj megnyugodni (tudom könyű mondani).

Nagyon klasszak a táblázatok!!!

Szülőszoba: ez azért sokkal jobb rész volt mint az előző. Ami nekem nehezen emészthető volt: a babák elég durva mosdatása (nálunk ilyen egyszer sem volt), meg nagyon sajnáltam őket amikor leszívták a nyákotKép.

Szoptatás: mind a kétszer rögtön a hasamra tették őket. Köldökzsinó elvágásnál meg nem volt vér, mert megvárták míg nem pulzált. Szóval én nagyon aggódtam az első előtt a szopi miatt, mindent elolvastam, anyu segíteni nem tudott nagyon, mert a nővérem egyáltalán nem szopizott és én is csak 3 hónapig. A kezdeti nehézségek (sebes, vérző mellbimbó) Lili 17 hónapos koráig szopizott, akkor már 7 hónapos terhes voltam Nórával. Nóra meg most hagyta abba végleg kb 2 hete 25 hónaposan.

Na megyek mert felébredtek!

Szép napot nektek
Lino
18+0
lino

Bori és a többiek,
Az első trimeszterben szigoruan tilos bármilyen gyógyszert orvosi engedély nélkül beszedni. Ez az időszak ui. a szerv fejlődés időszaka lsd. Contarget babák az USA-ban. Az utolsó trimeszterben pedig azon gyógyszerek is tiltó listán vannak amelyek vérzés előidézéssel járnak ilyenek a paracetamol tartalmú gyógyszerek.
Ettől eltekintve azt, gondolom, hogy orvos megkérdezése nélkül az a kismama aki gyógyszert vesz be a terhessége idején felelőtlen.
Justitia
Justitia

Linó!
Most lettem Apa ügyvédje által hiperkiokítva,esélye sincs,hogy megkapja a babát,és valszeg a láthatást sem engedélyezik neki.Az egész azért gáz,mert most megint Apa idegeit zilálom.
Megyek tanulni,még 15 tétel hátra van.
Kinga
nyinike

Kinga, várjuk a képet Zsebiről. Kép

Sajnálom, hogy így alakulnak a dolgok Kispapival de a gyereket szerintem sem lehet csak úgy elperelni az Anyától.

Puszi és kitartás !

Chello
chello

Halihó!

A vasról tényleg van a Kismamában a novemberi számban, a neten itt olvasható: http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=11560 .

Játszószőnyeg: egyelőre tűkön ülök, mert a fóti Corában tegnap reggel volt még hat darab, de apukám (neki van autója) csak szombaton tud elmenni, szóval drukkoljatok, hogy ne most törjön ki a többi anyukán is a játszószőnyeg-felvásárlási láz.Kép

Gabi,
mi is úgy vagyunk vele, hogy vagy kettő, vagy négy gyerek, de valahogy jobban szeretnénk négyet. Ez maximum akkor vétózódik meg, ha a második terhességgel is végig feküdnöm kell, mert ez egy gyerek mellett segítséggel még valamennyire megoldható, de kettő mellett nem hiszem. A mi cumisüvegünk is ott csücsül becsomagolva (nem is vettük, hanem a mellszívóhoz kaptuk).Kép

DBarbi,
ez a dokinő borzasztó!Kép Az ilyeneket kéne eltanácsolni!Kép Két láb közé beülés.Kép Nekem ez sosem ment, sőt, szerintem én vagyok a legkevésbé hajlékony ember a Földön (szerintem ezt a tornatanárnőm is aláírná).Kép

Barbi,
igenlő Fanni irtó cuki lehet!Kép Ananászfront.Kép

Szisz,
én ugyan nem vagyok tapasztalt, de pont ezért írok, mert szerintem egyszerűen próbáld meg korábban, hogy elfogadja-e a tápit, persze ne te add neki, hanem az, aki majd akkor is adná. Ha kanálból vagy pohárból kapja, akkor biztos nem lesz gond a szopival később, bár szerintem ilyen idős babánál a cumisüveg már nem zavarhat be annyira, de lehet, hogy abból kevésbé fogadja el, mert annyira más, mint a cici.

Diti,
persze hogy hiányoztál, csak éppen az ember lánya örül, ha azoknak ír pár szót, akik írtak, aztán meg rohan vissza a nyűglődő dedhez. Szóval ne vedd magadra!Kép Gyerkőcök nagyon cukik!Kép Hova mentek nyaralni? Mind a négyen mentek?

Dorki,
az uh-n is azt nézik, hogy egyformán van-e két oldalt a csípője, max. 10 perc az egész, és mindkét oldalt megnézik. Váltóruhát vigyél, mert lehet, hogy összepisili a rajta lévőt (Gabi pl. ezt tette).Kép

Szép napot, és drukkoljatok játszószőnyeg ügyben!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Szisz,
kérdezz rá a Szoptatás topicban is, ott profik is vannak.

A cumisüveg másságát meg úgy értettem, hogy annyira máshogy jön a tejci, pedig a formája a mellhez hasonlít, viszont teljesen más szopótechnikát igényel.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Úgy szégyellem magam, de még mindig nem mentem a főnökhöz, hogy valljak neki.... Egyszerűen nem megy. Meddig fogom még húzni, azt nem tudom.

Bori: Már a táblázatban láttam, hogy te is ott fogsz szülni, csak még nem "írtunk" egymásnak a dologról. Én Mikó doktorhoz járok. Kérdezhetek tőled valamit? Az 8. emeleti UH-ra be lehet menni az apukának is? A múltkor egy kismamával egy egész familia ment be. Ezért gondolom, hogy be mehet apuka is.

Egyébként a táblázatok nagyon szuperek. Dícséret illeti az alkotókat.

Sziasztok!

Ramcsi
12+4
Ramcsi

Kinga: sajnálom, és nem is tudom, mit modhatnék. Azt hiszem a vígasztalásnak itt helye nem nagyon van.
Mindenesetre Kispapi elég takony módon viselkedett, viselkedik.
A baba miatt én sem aggódnék, Egy jó ügyvéddel sok minden könnyen megy. Amúgy még van egy 1/2 évetek felkészülni. Lehet, hogy addigra neki sem eszik ennyire forrón a kását!
Jó tanulást, és ha valami aggaszt, gyere csak, szívesen meghallgatunk itt is, meg ha gondolod mailben is.

Bori: formás pocikád van Kép Irigyellek a Balcsi miatt.

Lino: akkor te szerencsés alkat vagy a szoptatással. Nekem sajna nem volt ennyire jó élmény. Bár lett volna...

Zsuzsa
zerko

Zsizsa

Köszi az ötletet, írok oda is. A kanál ötlet is nagyon jó, a vitaminokat mindig úgy adjuk és azokat egészen szépen elfogadja.
Még1x köszi.
Szisz
szisz

Sziasztok,

Előre is bocs, hogy belekotnyeleskedem a topikotokba, de bevallom időnként bele-bele olvasok, és most úgy érzem muszáj megszólalnom.

KingaKép
Valamelyst hasonló cipőben járunk, én kispapám akkor hagyott el mikor 5 hetes terhes voltam. (9 év után, ebből 7 házasság). Az első időkben eléggé a padlón voltam, de muszáj volt nem összeomlani. Féltem, hogy elveszíthetem a babát. Én is mindenféleképpen jó kapcsolatot akartam kialakítani a férjemmel, mert a gyerek mégiscsak a miénk. Szerencsére sikerült is. Nem mondom, voltak pillanatok, amikor talán én is gyűlöltem, de az idő tényleg segít.
Azt, hogy el akarja venni tőled a babát szerintem csak szimpla fenyegetés, biztos bántani akar téged. Hogy miért, azt nem értem. De persze én nem ismerem sem őt, sem téged, sem a körülményeket. Egyébként esélye sem lenne elperelni, és különben is, mit kezdene Vele?
Szerencsére, én páromnak szerintem szébe sem jutott, hogy ő is nevelhetné a Manót.

Annyi minden jutott még eszembe, de nem fárasztalak vele benneteket. A lényeget azt hiszem leírtam.

Tehát Kinga, a legfontosabb, ne hagyd magad, és mindent úgy csinálj ahogy neked és a babának jó.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

MariannKép
Köszi,amit leírtál,rossz ilyet mondani,de legalább sorstársam van. Kép Remélem,tényleg nem szívat meg még egy perrel is,mindenesetre az öcsém már megígérte,hogy akkor minimum kiheréli.Persze,már rájöttem,hogy nem tudja elvenni,csak éjjel voltam olyan hülye,hogy kétségbe essek.Aranyos a kisbabód!

Chello!Ma nem lesz lelkierőm átmenni a sráchoz szkennelni,úgyhogy a kép jövő héten érkezik,de akkor biztosan!Köszi a bíztatást,menni fog. Kép

Zsuzsa!Köszi mindent,lehet,írok privátba,csak most inkább tanulok,mert a tancsi mindenkit megvág...

Puszi,Kinga
nyinike

Sziasztok!

Ahogy olvastam mostanában többen vittétek a babákat UH szűrésre. Ez kötelező? Mekkora gyereknek csinálják?!
gregina

NévtelenKép
Kérdezz!edinaboros@freemail.hu Nem vagyok túl régi lakos, de ha tudok segítek!Kép

PanóKép
Ez tök jó!Kép Vigyorgok a történeteiden, igazi kismama tünet!Kép

ZsuzsaKép
Márpedig én ragaszkodom hozzá, hogy szülésnél ott legyen. Ne má, hogy csak az élvezetek jussanak neki!Kép

ZsuzsiKép
Nagyon jók a képek, egészen meghatódtam!Kép

PanóKépZsuzsaKép
A táblicsku egyre jobb!Kép Ügyesek vagytok!Kép

OrsiKép
Én is megnézem a Szülőszoba minden adását, remélem egyszer Eger is benne lesz. Én láttam már a témáról másféle feldolgozást, azért kukacoskodok, mert az jobban tetszett.Kép Azért ez is jobb a semminél! Kistarcsa nagyon szuper hely akkor, örülhetsz, hogy ilyen modern felfogás uralkodik!KépJa, és nem "utálunk", mindenkinek más lehet a véleménye, azért is jó ide írogatni!Kép

SzösziKép
Jobb lesz vigyázni azzal a vezetéssel! Légyszíves ne rodeózz szembe a forgalommal, káros az egészségre!Kép Panaszaidra sajna nem tudok választ, talán mások okosabbak.Kép

BoriKép
Jó, hogy előkerültél, biztos szupi volt a Balatonnál.Kép Aranyos pocid van már!Kép

KingaKép
Kispapi egy komolytalan és szerény véleményem szerint szemét pasi! Megértem az érzéseidet, de ne aggódj, a babádat nem veheti el tőled! Küld el a ..csába és ne izgasd magad, az ilyen nem érdemel meg téged!

LinoKép
Te leszel a topik szoptatási tanácsadója, ilyen előzmények után rászolgáltál!Kép

Egcsi
egcsi

Sziasztok Lanyok!

Csak nagyon gyorsan tudok irni, mert mindjart kezdodik az elso oram, var a gyerek!

Orulok, hogy van mas is, akinek hasonlo a velemenye a Szuloszobarol. A babucikat en is nagyon sajnalom, mikor ledugjak azt a csovet, meg ahogy furdetik, en meg is fogom kerdezni, hogy ez a mi korhazunkban hogy megy!
Egcsi koszi a valaszt!

Kinga!
Teljesen lehidaltam azon, amit irtal Kispapirol, sajnos erre nem sok mindent lehet mondani! Remelem azert majd csak megoldodik a dolog es eszhez ter, es nem kell egyedul vegigcsinalnod! Szoritok!

A regi nadragokkal kapcsoltban en mar egy hete csak a kantaros gatyomat tudom hordani, mert a regi farmerjeimben mar nagyon kenyelmetlen! Nem kezdtem en ezt egy kicsit koran? Estere az en hasam is jobban latszik, foleg mikor bekajalokKép

Na mennem kell, meg megprobalok tanitas utan is jonni!
Sziasztok!

Orsi
10+0

avocado

Regi,
nekünk két hónapos kora körül kellett vinni, egy Heim Pálos dokinál voltunk négy hetesen szűrésen, és ő hívott vissza pár hét múlvára, csak úgy biztosításképpen, pedig a szűrésen nem is látott semmi rendkívülit. Legközelebb akkor kell mennünk, amikor már jár.

Szisz,
szívesen, remélem, hogy sikerül megoldást találni.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Lányok,
már akartam kérdezni, ti mit játszotok a babával? Én mindig töprengek, hogy mit lehetne csinálni.

Látom, mindenki sétál, mi is most értünk vissza, olyan jó az idő, hogy nem is akartam hazajönni, annak ellenére, hogy a hátam majd leszakadt.Kép

Szép napot!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

szióka Mamák jelöltek!

Egcsi: de legyél cseles! intézd úgy, mintha ő döntene. Úgy jobb!

Orsi: mit tanítasz?

Kinga: írjál csak nyugodtan, ha az neked segít. Én elolvaslak, és ha tudok, szívesen segítek. Jó puha vállam is van.
Amúgy nekem is van egy barátosném, aki póruljárt a palijával. Hát, ezek a férfiak már csak ilyenek is tudnak lenni.
Jó tanulást. A számvitel sajna nehéz!

Amúgy én sem férek bele a rucijaimba, és a fehérneműkkel is egyre több gondom van. Ilyen ez a terhességesdi! Kép

Zsuzsa
Kép
zerko

Jé,mindenki eltűnt? Hol vagytok Többiek?

Orsi!Köszi a szorítást,de nem lesz több esély.Apróka,pindurka sem.Akkor inkább egyedül,mint megalázva.Ráadásul én nem is vagyok egyedül! Kép

Zsuzsa!Köszi!Most összeszorítom a fogam és tanulok,mert megint hírek jöttek a számviteltanár vérengzéséről.De utána elképzelhető,hogy a Te puha válladon bőgöm ki a feszkót!Tökjó a dundibaba!

Kinga
nyinike

Sziasztok!

Pocakméret, régi nadrág: estére nekem is olyan nagy, mintha 4.-5. hónapban lennék, Szerencsére van egy sztrecs nadrágom, ami még most is nagyon kényelmes és kénytelen vagyok szoknyákba járniKép

Kinga: nagyon sajnálom, ami veled történik. Próbálj most a babócádra és a vizsgáidra koncentrálni, a többire az idő ad választ! Az én apám meg akkor esett szerelembe, mikor anyám 3 hónapos terhes volt velem...Volt minden másfél év különélés, 5 év újrapróbálkozás, közben persze megvolt a kapcsolata, a vége válás lett. Anyám 18 éves koromig egy rossz szót sem mondott apámra, így nem nagyon tudtam a teljes sztorit, így egész jó viszonyunk volt, aztán egyszer kifakkadt anyám és elmesélt mindent és én is kiakkadtam, akkor kb. 2 évig nem beszéltem az apámmal, mert mindent tagadott, most "jóban vagyunk", de csak úgy, hogy én nem vagyok hajlandó a nőjével találkozni és ezek a találkozások is nagyon ritkák. Igaz tinédzserkoromban annyiszor láthattam, amennyiszer szerettem volna, talán ez jó volt így, most már nincs annyira szükségem rá. Ja anyagilag sosem támogatott!Kép
Szóval okosan tárgyalj az apukával, hiszen a gyermeked apja és lehet még rá szükséged. Bár úgy gondolom, hogy Te nagyon fiatal vagy és igazi személyiség, nem lesz nehéz neked egy új és rendes társat találnod, akit méltán nevezhet majd a pici apának. Bízz magadban és a családodban, biztosan minden megoldódik!Kép

Na megnéztem a Tv2 honlapján a szülőszoba mostani adását, tényleg ez sokkal jobb volt, én is meghatódtam nagyon. Az nem derült ki nekem, hogy a beteg anyukával mi lett, megszületett a kisfia és a méhével mi lett, meg kellett operálni újra?

Lino: én is Dorkát 24 hónapos koráig szoptattamKép Nehéz volt abbahagyatni, ma is kérte, de persze már nincs tejem és nem is szeretném, mert nem akarom, hogy ebből gond legyen majd a kistesóval, hátha addigra teljesen elfelejti.

Bori: húúú, nagyon jó lehetett a Balatonnál!!! Csúszkáltatok is?

Panó: én meg mident kiborítok, kiöntök, elejtek, elfeljtek...nagyon bénácska vagyokKép Dorkával meg vezetni nem tudrtam, azaz kanyarodni, csak 20 km/h-valKép kaptam is a dudálást!KépGondolkodtam kellene ilyen táblát csináltatni, "ne dudálj csak terhes vagyok"!

Ma doki néni tiltása ellenére voltunk 2 órát a napsütéses játszótéren és sétáltunk is! Nagyon jól esett!Kép Remélem nem leszünk rosszabbul. Nekem a homeós bogyók egész jól bejönnek! Ajánlom mindenkinek.

Üdv: zsuzsiék 13+5
zsu26

Sziasztok!

Zsuzsa!
Fuvolista vagyok es most zeneiskolaban tanitok, zenekar eppen nincs az eletemben (ami lehet, hogy most nem is baj), mert augusztusban jottunk haza 6 ev kulfold utan es mivel mar tudtuk, hogy babazni akarunk (vegul is ezert jottunk haza) mar nem lett volna ertelme elmenni zenekarhoz. Ugyhogy most tanitok fuvolat es imadom a kis manocskaimat, kicsit sir a szivemn, hogy majd 2 evre itt kell oket hagynom, de persze egy percig nem kerdes, hogy milyen jo lesz otthon lenni majd a sajatommal. Ha ezeket a kis mokusokat igy tudom szeretni, hogy fogom az enyemet! Mar ugy varom!!!

Kinga!
Teljesen aterzem a helyzetedet, nem is szabad megalazkodni, de azert soha nem lehet tudni, hogy mit hoz a holnap. Sajnos azonban a tuskek benn maradnak az emberben, ugyhogy nehez! Szerencsere nekem ilyesmiben nem volt reszem (remelem nem is lesz), de azert nagyon sajnallak es kivanok sok erot! Es persze tudom, hogy nem vagy egyedul, hal Istennek az embernek van csaladja! Ok majd biztos sokat segitenek. Sok sikert a vizsgaidhoz!

Pusz mindenkinek!

Orsi
10+0

avocado

Sziasztok Kismamák,
Jó megint köztetek lenni!

Kinga, hihetetlen éretlen egy emberre akadtál. Amennyire értek a családjoghoz, nem sok esélye van rá, hogy elvegye tőled a gyereket, ahhoz nagyon-nagyon rossz anyának kell lenni, hogy ez megtörténhessen, neki meg nagyon felelősségteljes apának kellene lennie...
Azt hiszem, te kérdezted, merre voltunk a Balatonon: Zamárdiban. At első napokban még kristálytiszta volt a jég, lehetett korizni meg fakutyázni. Ez utóbbi hihetetlenül jó mulatság volt!

Terhes fehérnemű: én az első babámnál, mikor megláttam a márkás kismama-bugyogók és melltartók árát ( pl.Anita ), rögvest lehidaltam, és úgy döntöttem, hogy olcsóbbat kellene keresnem, így találtam rá a DORINA márkájú terhes-melltartókra, szoptató ablakkal, és vettem nagymami-méretű pamutbugyikat az Aranypókban, szintén negyedáron az Anitához képest. Szerintem nem érdemes egy-egy melltartóra 5-7.000.-Ft-ot kiadni...

Most mennem kell játszani a fiammal és palotát rajzolni, szia mindenkinek

Bori
(igazi nevén egyébként pont Anita)
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Én is erőt vettem magamon és megnéztem a szülőszobát,de csak az első 26 percet,mindjárt megyek vissza.Olyan megható!

Zsuzsi!Köszi,hogy leírtad.Annyira rendesek vagytok mind,hogy most meg attól kapok bőgőrohamot.Úgy látszik,ez a hetem ázik.Amúgy szegény babócába kapaszkodom már most,néha mintha érezném,hogy ott van.Gondolom,mert annyira rákoncentrálok.Most aztán érezheti,mekkora szükség van rá!
A séta csak nem ártott,olyan szép idő volt,kár lett volna kihagyni.

Orsi!Hű,de jó Neked,hogy tudsz fuvolázni!Játszhatsz a babának és akkor imádni fogja.Mondjuk erre inkább nem gondolok,mert akkor az enyém a számvitelt fogja szeretni,attól meg kiakadnék.A jókívánságokat köszi!Persze,a holnapot nem ismerem,de elég erős vagyok hozzá,hogy többé ne tudjon bántani.Akkor inkább szűnjön meg! Kép

Kinga 14+2
nyinike

Szisztok!
Szisz, én is ugy gondolom, hogy meg kell elotte próbálni, hogy elfogadja-e. Mi ugyanis ugy jártunk, hogy 1-1,5 hónapos korában remekül meg lehetett etetni cumisüvegböl. Utána nem gyakoroltuk, mert minek. Most meg abból kellett volna ennie (uolyan tejet, mint egyébként) és abszolút nem fogadta el. Aztán amikor már majdnem éhenhalt kiszivott 3 kortyra 100 ml-t, majd az egészet kihányta. Majd megszakadt a szivem ugy sajnáltam, amikor mesélték. (összesen 4 órára hagytam ott, mostanában meg el kell majd mennem többre is, mert az influenza miatt nem merem magammal vinni) Most próbálkozunk a csörös pohárral, de az sem válik be jobban. Amit beletöltök a szájába azt kifolyatja a szélén.
Tényleg van valakinek ötlete?
Önmagában attól, hogy 2szer tápit kap semmi baja sem lesz (én mondjuk iratnék HAt), és tuti, hogy az üvegtöl sem lesz cumizavara.

Diti, én nagyon hiányoltalak, de ha nem vagy itt kinek irjam meg?

Tegnap kaptuk a 3hós oltást. Délután 38 volt a höje, kapott egy fél kúpot (a dokinö mondta, hogy ennyit)másfél órával késöbb már 39 volt. No ekkor megijedtem, felhivtam a bátyómékat (dokik) és a tanácsukra kapott még egy egész kúpot meg hütöfürdöt. De ma is egész nap höemelkedése van (37,5-37,6). Erre nem adtam semmit, a kedve jó. De tegnap jól megijedtem, hogy kúp ellenére igy felment a láza.
Én is jól megfáztam, orrfolyás, láz, ami kell. Az uszit halasztjuk az influenza járvány végéig.

Barbi, az igenlés irtó édes lehet.

Én "hagyományos" módon szültem, abszolút jó emlékeim vannak róla igy már 3 hó távlatából, de az a bizonyos szemkontaktus szülés -születés után nem volt meg.

Most felkelt Boti éjjel, de azt hiszem, hogy ha megint végigalussza az éjszakát fel fogok kelni fejni, mert el tudom képzelni, hogy a folyton nedves ágynemü miatt esem most az egyik megfázásból a másikba. Vagy legalábbis rásegit.

Én is amellett vagyok, hogy talival várjuk meg az influenza végét...tartok töle.

Hozzátápiról még nincs véleményem. Meglátjuk.

Sziasztok, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok Lányok!

Még mindig nem tudtam visszaolvasni, de azért írok Kép

Regina: nekünk kötelező volt a csípőszűrés, 6 hetesen. A gyerekorvos adta a beutalót, de már a kórházban is mondták Kép

Kaja: nekünk nagyon jól beállt, mindennap 9-kor reggelizik, tápszert, majd 13-kor ebédre...zöldségfélék, hús...mikor mit, 17 óra felé gyümölcs, és este megint tápszer. Ha az uzsonna nagyon lightos (pl. bébidesszert), akkor esetleg 2X kap még az este folyamán tápszert.
Ha bébiételt adok, általában benyom egy egész üveggel, attól függ, mennyire szereti. Favorit a paradicsomos krumpli és az alma-banánszószos csirkemell (a Hippnek van a kukorica-burgonya pulykahússal...na az még elmegy). Bébidesszertből még mindig a sütőtök-alma-körte vezet Kép Ma 3 kisebb körtét egy fél babapiskótával összetrutyiztam, benyomta Kép
Jah, ebédre szoktam adni a tejberízspépet is. A sima tejpépet azt uzsonnára.
Énis furcsállom, hogy olyan bébikaják vannak, amiben eper és málna van. Ilyesmit énsem adok, eper az necces dolog.
Persze a gyümileveket is nagyon szereti Kép

Érdekes most Fanninál, hogy állandóan hasrafordul, utána meg kiabál, hogy fordítsam vissza. Ha várok (hogy csinálja magától), akkor nagyon bepöccen. Ha visszafordítom, fél perc múlva megint hason van....kész Kép Kép Kép

Zsizsa: én szoktam hintáztatni (kézben is), eltűnök-felbukkanok játékot imádja, együtt "olvassuk" a műanyag bébikönyvét Kép Ilyesmi...lassan a meseolvasáson gondolkozom már Kép

Ma bent voltam a városban, Fannit anyumra hagytam és azt mesélte, hogy Fanni ugye feküdt a kanapén, anyunak ki kellett ugrani a konyhába, odahúzta a kanapé mellé a dohányzóasztalt (ezt szoktuk, hogy Fanni le ne forduljon) és odaadta Fanninak a játéktávirányítóját. Konyhából koppanásszerű hangokat hallott, megy be a szobába, hát kislányom a dohányzóasztalon hasal és nyomkodja az igazi távirányítót Kép Kép Kép Kép

Dorki: csípő UH-n is a csípőt nézik Kép Fannit valami spéci asztalra fektettem, meztelenül az oldalára, és a csípőjét nézte uh-val a dokibá' Kép

Diti: gyönyörűek a srácok!!! Hova mentek nyaralni?? Kép Énis már gyúrok nyárra, muszáj lesz vhova elmenni Kép

Szisz: a tápszerrel nem ártasz, énis párhuzamosan szoptattam és tápszereztem. Hogy elfogadja-e...nos ezt nem lehet tudni. Különböző fajta tápik vannak,( van, akinek végig kellett próbálni egy csomót, mert a baba csak az Xediket fogadta el), nekünk bejött az első fajta (Beba) mi csak ezt esszük...azóta is...persze a száma már más, ahogy öregszik a csajovna Kép
Ettől függetlenül nagy esély van rá, hogy elfogadja...szerintem Kép

Szülőszoba: eddig mindkettőt láttam. El is bőgtem magam, amikor kibújtak a babák Kép Nálunk az volt, hogy ahogy kiemelték, köldökszinórostul a hasamra tették..én ezt hiányoltam. Biztosan csak 1-2 percet volt a hasamon így, de nekem ez egy hosszantartó csodás pillanat volt akkor és most is az az emlékeimben. Nemnagyon voltam magamnál, mert tisztának és babaszínűnek láttam Fannit, pegig Gábor szerint lila volt és csupa vér Kép Utólag visszagondolva lehetett benne valami, mert a hasam véres lett Kép Kép Kép Sokkot kaphattam, de pozitív értelemben Kép Ahogy rámnézett...szeretném mégegyszer átélni azt a pillanatot Kép
Anyukám is hallotta a folyosó végén, hogy:
"jajj, de gyönyörű vagy!" - kiáltottam, mikor megláttam Kép Izgultam mert UH-kon az arcát soha nem mutatta...reméltem, hogy 2 szeme és 1 orra van Kép

Most mennem kell, pusszok:

DBarbi
DBarbi

Sziasztok!

Most én is kérdezek egyet, bár inkább költöi a kérdés...
Szóval most Ádám a 3-as méretü pelust nyuzza, ami 7-13 kg-ig van hitelesitve. 2 héttel ezelötti mérésnél volt 7 kg, szerény túlzással max 7,5 kg lehet most. De kérdem én, hogy ez a bizonyos pelus miért nyomja akkor agyon,meglátszik meg a combiján a gumirozás???
Cory, azt hiszem egyszer te irtad,hogy Baluval mindig akkor váltottatok pelus méretet, amikor az alsó határt elérte.(vagy valami ilyesmi rémlikKép)
Tényleg létezik ilyen,hogy ennyire "elszabnak " egy pelust, vagy az én Ádibádim erödött sokat combra? Kizárt dolognak tartom,hogy még 4-5-6 kg-val nehezebben is ebbe a pelusba préseljem bele...

Zsizsa, biztos a másik Barbi Fannija is fog bólogatni, de jelen pillanatban az én Ádámom csináljaKép (bocs, nem tudtam kihagyni...Kép)
Ma is rekedtre BÁBÁBÁBÁzta már magát, egészen pontosan még fel sem ébred, de már jár a szája...Hahaj, mi lesz itt késöbb, csak ne hogy éntölem örökölje a szómenést...

Szisz, a fagyitejhez annyit, hogy lehet változik az izlése, és amikor azt hiszed elfogadja, kiderül ,hogy nem...Én pont igy jártam, olyan fintorokat vágott neki,amikor a napokban próbáltam neki adni, hogy egész egyszerüen nevetnem kellett..Szabályosan kirázta a hideg, megrázta magát, és fujjogott a tekintetével...Igaz,hogy nem volt semmi más hozzá, és ez még kb 5 napos korában kifejt tejcsi volt (kicsit sárga is), remélem ha valamivel keverve adom, azért majd megeszi, nem akarom a többit is a kutyámnak adni. (mellesleg ö bevágta egy szóra...)

szisztok, most megyek, azért fél szemmel néha bekukkantok még...
Barbi, és Ádám, aki éppen a pillangóján dolgozik ezerrel:

Kép

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Barbi: igen, jól emlékszel Kép Esetleg próbálkozz más márkájú pelussal, hátha az más szabású, és több helyet hagy a combjának.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Mindenkinek kellemes babavárást és egészséges, gyönyörű kisbabákat! Kép

Kinga!
Freemail-re írtam neked.

Galagonya
Galagonya

Sziasztok!

Oké, akkor tali elnapolva az influenzaszezon utánraKép
Sajna Zsófi ez most nem jön akkor össze, de tavasszal biztosan többmindenkinek lesz kedve hozzá! És ráadásul akkorra már Susie is ígért egy horgászós, grillpartis találkozót, ugye Susie?Kép

Így viszont mi már elmegyünk csütörtökön Szolnokra, mert képzeljétek, vettünk egy autót, és akkor fogjuk átvenni. Nagggyon szépKép

DBarbi!
Ez a doki nagyon gázKép Még jó hogy nem koppant nagyobbat Fanni feje.

Ann!
Viszont nálatok meg tök jó hogy minden rendben volt a kontrollonKép
Sokat kellett várnotok? És melyik doki volt? Oda kellett vinni a negyedikre, az intenzív mellé négy szobával arrébb? Én amellett a rendelő mellett feküdtem és így volt szerencsém minden délelőtt végighallgatni hogy sírnak a picurkákKép

Diti!
Jó hogy jöttél!
Nagyon szépek a gyerkőcökKép
Hová mentek nyaralni?
Mi is mindenképp elutazunk valahova, de egyelőre csak belföldön. Talán Balaton, pocakosan is ott voltunk és nagyon klassz volt.

Edit, Szisz!
Próbáltátok már az Avent varázsitatóját?
Bence nagyon szépen tud belőle inni, igaz még nem sokszor volt rá szükségünk. Egyszer fagyasztott tejet itattam vele abból, mikor azt hittem hogy nem elég neki a cici. Két napja pedig alma-szőlő bébiitalt iszik belőle, mert nem volt itthon almánk. De nagyon ügyesen szívjaKép

Zsizsa!
Én rengeteget játszom Bencével. Lefektetem a játszószőnyegre, föléhajolok, vagy melléülök és mutogatom neki szép sorban a játékait addig amíg figyelmesen nézi. Mindegyikről mesélek neki, meg énekelek hozzá. Ha megunja jöhet a következő. Szoktunk tornázni, meg simizni egymás arcát (ezt nagyon imádjaKép). Lehet még velük kukucskálós játékot is játszani, ez is tetszik neki.
De van is egy Baba-móka című könyvem, majd előveszem és megnézem mit ír erre a korra.

Barbi!
A pelussal ugyanez a gondom nekem is. Bence most 6,5 kiló, de már mi is a Libero 7-14 kilósát használjuk. És jelzem, ez is megnyomja a combiját. Mondjuk ő elég husi, de akkor is, mi van egy 14 kilós gyerekkel?!Kép
Ráadásul tutira most vettem utoljára Liberot, alig várom hogy elfogyjon. Eddig Pamperst használtunk, és nagyon bevált, nem is tudom miért vettem most eztKép
Nekem az is a problémám, hogy miért ilyen nagy szórásban vannak ezek a pelusok? A 4-9 kilóig Pampers már nem jó BencéreKép Értitek ti ezt? Én nem...

Barbi, Ádám nagyon kis huncutKép Jó hogy ő is ennyit mosolyog!

Mennem kell, Bencike ébredezik, már vagy másfél órája alszanak az apukájával, mi lesz itt éjszaka?!Kép

Pussz,
Vera

KépKép Kép
76vera

Bori-Anita!

Megkérdezhetem,hogy a Dorina melltartók merrefelé járnak árban? Én Triumph-ot néztem,az is elég húzós,ha veszek 5-öt, már nem jövök ki 35000 alatt a boltból. És akkor nincs bugyim! Az meg azért kellene, bár már úgyis jön a tavasz... Kép
Azért kérdeztem a Balcsit, mert minden érdekel, ami vele kapcsolatos.
Kinga
nyinike

Elkenődtem.A cicim 102 cm,az jó az eddigi 88-hoz képest,de a derekam még csak 68,az eddigi 59-hez képest.És pocak is csak 96, pedig abban már benne van a csípőm egy része is.
Bori!Olyan aranyos-szép hasat hol lehet kapni? Annyira szeretnék!

Kinga
nyinike

Köszi a gyors pelus-választ Cory, Vera, akkor nem mi vagyunk "elszabva"...Alig várom,hogy elfogyjon, (ez egyébként Huggies), és akkor nézek másikat.
Ja, és jelentem a fagyitej némi tápival megspékelve nnnnnagyon fincsi.Kép..Szerencsére igy megissza-eszi, nem fog kárba menni a hütökészlet. Szegény Marcipánnak(kutyám) meg szinte a nyála csorgott amikor ette Ádám a koktélt , ott szagulgattaa kisszékben Ádámot,milyen fincsit eszik.Kép..Bezzeg a tápszertöl elforditja a fejét, annak a szaga nem tetszik még a kutyának se..
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Kiprobaltuk a nagykadas pancsit, meg a zuhanyzast is, es mindketto bejott... vagyis kozben vigyorgott, es utanna sem sirt Kép De az ejszakaink viszont romlottak. Mar nem mukodik az onkiszolgalos rendszer, mert bar a szeme csukva, keze-laba jar es tekergeti magat. Igy inkabb visszateszem a kisagyba, de ott csak kisebb-nagyobb bombi (panaszkodas) utan alszik el. Es az alvasokat is leroviditette, most 2-3 orankent kel. En azt gondoltam, hogy ez egyre javulni fog, de ilyen rossz alvas meg nem volt Kép remelem gyorsan elmulik.

Anita,
jol vagytok? Regen irtal

Alvos babakhoz gratula, nekunk is benne van az 5 eves tervben Kép

Hofordulos babaknak minden jot Kép

batka
batkamano

Regina
Nekunk a korhazban azt mondta a gyerekorvos, hogy laza a csipoje Nikinek es vigyuk majd hat hetesen csiposzuresre. Nyolc hetesen jutottunk el es itt kuldtek el uh-ra es azt mondtak, hogy 4 honap mulva vigyuk vissza kontrollra.
En nem lattam a szuloszobat (elfelejtettem) de en is igy utolag nagyon hianyolom, hogy nem raktak a hasamra, nem volt szopi meg koldokzsinor elvagas sem. Hajnalban szultem es csak keso delutan lattam megint a lanyom. A vakum miatt megfigyelesen volt. Akkor ez nem zavart, de mosmar egyre tobbszor eszembe jut. Foleg mikor viszem este furdetni a kiscsajt , akkor en melltartoban vagyok es olyan jo a kis puha, meleg testet magamhoz szoritani. )O )O
Dorki
Dorki

Sziasztok Lányok!

Köszi szépen mindenkinek a hiányolást, jól esett Kép Persze a durcit nem gondoltam komolyan, csak olyan kis gonoszkodás volt Kép

Ez a pelenka-kérdés tényleg nem egyszerű dolog az biztos. Nekünk mindkét gyerkőcnél a Libero vált be, de a méretezés mindegyiknél elég érdekes. Például nem értem hogy lehet akkora súlyintervallumokat megadni... Pindur most 12-13 kg, de 10 kilós kora óta a 12-22 kilósoknak való pelust hordja. Fogalmam sincs ez hogy mehet rá egy 22 kilós gyerekre, amikor rá is már csak éppenhogy passzol. A Pampers még jobb: 9-20 kg között hordható elvileg, most kaptunk egy csomaggal ajándékba, de félretettem a Tüncinek, hogy majd olyan 8-9 kilósan hordhassa.

Nyaralni Horvátországba megyünk majd augusztus végén. Ez ilyen nagycsaládos, össznépi kimozdulás lesz, összesen tizen leszünk: mi négyen, anyósomék, anyukámék, a hugom és a barátja. De abban biztos vagyok hogy mi négyen megyünk már hamarabb is, sőt csak sima hétvégi kiruccanásokra szerintem áprilistól rendszeresen megyünk majd. Alig várom, legszívesebben már pakolásznék Kép

A Szülőszoba nekem is tetszett, de igazából engem is maguk a szülések kötöttek le igazán, a körítés nem nagyon foglalkoztatott. A pityergés nálam sem maradt el, pedig én igazán nem vagyok egy könnyen elérzékenyülő fajta Kép
Érdekes élmény újra átélni az egészet, főleg úgy hogy nekem mindkét szülés nagyon kellemes emlékként maradt meg. Ezzel kapcsolatban volt is egy hülye álmom, hogy engem is akartak szerepeltetni a műsorban, mikor a harmadik gyerekem születik. Jött a szülés, nkiálltak forgatni, én meg 20 perc vajúdás után 1 nyomásra megszültem a babát. Utána hisztériáztak hogy nem ebben állapodtunk meg, nem ez van a szerződésben, most ők így hogy forgassanak KépKép

Na jó, nem regélek tovább, fürdök inkább, aztán alszom amíg hagynak Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!

Fura tényleg ez a pelus dolog, Boti most 6300 g volt a mérésen (és 64 cm) és még mindig a Pampers 2-est (3-6 kg) hordja. Kibontottam egy csomag 3-ast is (4-9 kg) de nem tudtam betépözárazni, mert összeért a két tépözár. De a 2-essel meg az a baj, hogy most már elég gyakran kikakil belöle, ugyhogy ma kibontom a Huggiest, hátha az valami átmeneti méret.

Avent csodaitató? Asszem veszünk egyet, hátha nélunk is bejön, mert tegnap este apája próbálkozott, de a csörös pohár egyáltalán nem jött be, a cumiból meg ami a szájába csöpögött azt lenyelte, de esze ágában sem volt szivni, csak üvöltött. Furdal a lelkiismeret, hogy hagytam elfelejteni a cumizási tudományát és most meg igy kinlódik. A kanalazás sem igazán megy, már a D vitaminnal is mindig szenvedés van, ha egy módja van rá, akkor kiköpi. Valaki volt már igy? Diti, Cory, elsö babákkal nem volt hasonló?

Mi próbálkoztunk a szopival születés után, de nem ment, söt még másnap sem. Kispapi meg elvághatta volna a köldökzsinórt, de nem akarta...viszont amig ezt vitatták szépen ürült. Ennek örültem.

Batkamano, jó, hogy bejött a nagykád Kép Az éjszaka már nem annyira jó...de hátha alakul! Biztos, hogy az éhség miatt ébred fel? Ha van kedved irhatnál arról, hogy milyen ott kint és mit is csináltok...engem nagyon érdekelne. Irtad, hogy te is dolgozol Emma mellett is...mit tudsz csinálni? A sok költözésért nem irigyellek, mi is csináltuk eleget, de még baba nélkül. ugy sem volt kéjmámor. A nyárért viszont egy kicsit irigykedem, mert jó lenne, ha enm kéne folyton ennyire felöltöztetni a gyerköcöt, annnnnyira utálja az öltözés...föleg az anorákot.

Anita, merre vagy?

Szegény visszamaradt mozgású Fanni...csak az asztalra tud átmászni Kép Kép Kép o) Lehet, hogy itt az ideje a földre pakolni?

Játék...szerintem Zsizsa te is játszol Vele. Van egy jó kis könyvem, a Picik és kicsik, és az világitotta meg bennem, hogy minden foglalkozás játék. Ha beszélsz hozzá, ha bürrögsz neki, ha tartod a játékát, ha tornáztatod vagy tornázol vele, ha puszit adsz a pocakjára, ha mutogatod neki a tárgyakat. Mind-mind játék. És ez nekem nagy felismerés volt, mert a hagyományos értelemben még nem sokat lehet velük játszani azt hiszem, hiszen milyen játék lehetne érdekesebb, mint a világ maga...no ez jó fellengzös lett, de valahol igaz, nem?

NO és pár kép a végére, rég láttátok a nagyfiunkat.
Kép

Kép

Kép

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Vera,
sajnálom, hogy nem jött össze a tali! Mi tényleg nagyon közel vagyunk egymáshoz, de tudod nálunk a séta mostanában nem megy zökkenőmentesen. Most hétvégén próbálunk valamit kitalálni Apával, hogy könnyebb legyen, először is megemeljük a háttámlát. Aztán majd meglátjuk...

Szisz,
sajnos nincs ötletem, bár én is azt gondolom, hogy ha egyszer-kétszer tápit kap a baba, attól semmi baja nem lesz. Mi még sosem próbáltuk Kép Bár én már az első héten irattam a dokival tápszert, kicsit babonából is. Úgy érzem, hogy ha van itthon 1 dobozzal, akkor biztos, hogy sosem kell majd Kép Lehet, hogy butaság, de nem is kellett eddig még Kop-kop Kép

Barbi,
Ádá-bádi édes lehet, ahogy bólogat Kép Érdekel ez a szopóreflex-elmúlás. A tegnapi sétánkon úgy próbáltam nyugtatni Zsoltikát, hogy cumit adtam neki. Hozzáteszem: nem cumizik, de az ujját szopja, ezt pedig a jó kis vastag overállban valahogy nem tudja megvalósítani. Szóval a cumit meg szépen kitolta a nyelvével. Muris volt Kép, bár jobban örültem volna, ha szépen elfogadja. Ez tehát azt jelenti, hogy még nem érett a hozzátápira? Végülis idegen dolog, ő pedig kiköpi... A vitamint elfogadja kanálból, de nem tátja ám ki a száját, és nem is örül neki, bár ezt megértem Kép
Ádámka nagyon huncutul tud mosolyogni Kép

DBarbi,
Fanni a dohányzóasztalon Kép Már Zsoltika is nézi a távirányítót, hamarosan kézbeveszi a dolgokat Kép

Diti,
én is hiányoltalak Kép Nagyon aranyosak a gyermekeid, Tüncike jó kis husi Kép

Regi,
mi 6 hetesen vittük Zsoltit UH-ra, ott megnézték a pociját és a fejét is. De nem volt semmi gond szerencsére Kép Minket aztán már sehova sem küldött a gyerekorvos.

Zsizsa,
szerintem sokmindent lehet már játszani a picikkel Kép Mi szoktunk kerekecske-gombocskát: a pociján kőrözök a mutatóujjammal, aztán felszaladok a kezemmel a nyakacskáig, és picit megcsikizem KépKépKép Nagyon imádja Zsoltika, akkorákat nevet közben, hogy na! Amióta ezen nevet, azóta amúgy is kacag, pl. ha meglát engem, vagy ha valami tetszik neki. Aztán elétartom a játékait, hogy fogja meg őket. Énekelek és magyarázok neki. Ének sok van nálunk, már teljesen automatikusan megy a dalolás, pl. a Cirmos cica megint csak kedvenc, ha meghallja már vigyorog ezerrel! Meg a Hinta-palinta... Szóval ilyenek. Olyat is szoktam, hogy az orrommal simogatom a pociját, azt is imádja! No és puszit adunk egymásnak: persze Zsoltika még nem tud, de odatartom az arcom, és azt mondom: cupp! Szoktunk táncikálni is, és "mozgólépcsőzni", ilyenkor a bokáit fogom és finoman mozgatom a lábacskáit... Szóval sokminden van, és neki minden játék! A Baba-móka c. könyv nekem is megvan, és szerintem egész jó ötleteket ad.

Edit,
Boti nagyon szép! Hogy nézi a játékokat! Mi nem használunk még poharat.

Most kicsit begyorsítok, mert Zsoltika felébredt!

Pelus: mi a Pampers Total Care 3-ast használjuk már elég régóta, Zsoltikára pont jó Kép Nekünk nagyon bevált. Viszont tegnap is és ma is arra ébredtünk, hogy bizony nedves Zsoltikám ruhája Kép Eddig nem volt ilyen! Lehet, hogy véletlen. Legalábbis remélem!

De jó, hogy itt a hétvége! Képzeljétek, rakott krumplit csinálok Kép Már úgy hiányzik, hogy valami rendes kaját egyek, mert hétközben nem tudok ilyen "időigényes" dolgokat főzni.

Jó pihenést mindenkinek!
Gabi

pgaboka

Kihalt a topik?

Merre vagytok?

Kinga
nyinike

ZsuzsaKép
Cseles leszek!Kép Van benne gyakorlatom, néha rá kell vezetni a helyes döntésre és utána jókat vigyorgok magamban, mikor úgy adja elő a dolgot, mintha az ő ötlete lett volna.Kép

OrsiKép
Na tessék, zenész is van a csapatban!Kép Irigyellek, sajnos nekem teljesen bot fülem van.

KingaKép
Én most itt vagyok, de nem sokáig, ugyanis a otthon nincs netem, irodából jelentkezem.Kép

Egcsi
egcsi

Sziasztok!

A tegnapi hosszú délutáni alvásnak meglett az eredménye éjjelKép Fürdés után Bence pörgött ezerrel, csak egy újabb szopi és hancúrozás után 11kor aludt el. Ehhez képest már 3.40kor ébredt és aztán 8korKép
Nálunk is egyre rosszabb az alvás. Pedig én is azt hittem hogy ha egyszer már végigalussza az éjszakát akkor ez már mindig így leszKép
Ma tuti nem hagyom délután 5 után elaludniKép

Dorki!
Én is mindig magamhoz szorítom Bencikét fürdés előtt meztelenülKép Olyan jó érzés, és sajnos ez nálunk is kimaradt, sőt én egyáltalán csak egy hét múlva vehettem először kézbeKép
Olvastam is valahol, hogy akinél ez szülésnél kimaradt, az otthon mindenképp pótolja, mert a babában is és az anyukájában is boldogsághormonokat szabadít felKép

Diti!
Annyira irigyellek ezért a nagy családi nyaralásértKépKép Biztos nagyon klassz lesz!
Ennyire jóban van a két család?
Én is úgy szeretnék ilyet, hátha majd nekünk is összejön egyszer... Kép
Az álmod sem rosszKép és mikor jön a harmadik gyerkőc? Kép

Edit!
Boti nagyon szép kisbabaKép
Nagyon jók a képek, a második a legédibbKép
Érdekes nálatok ez a pelenkaügy, pedig ahogy látom neki is jó kis combijai vannakKép Akkor hogy jó rátok a 2es Pampers?!
Nálunk már a 3asból is kifolyt néha a cucc, de ami miatt váltottam az az hogy mindig elnyomta a fenekét meg a lábátKép
Varázsitatót próbáljátok ki, ez is csőröspohár-féle, csak állítólag úgy van kiképezve mint a cici, azért tudnak belőle inni a babák. Viszont kétféle fejjel kapható, a fehér fej 6 hóig jó asszem.
Ti a D-vitamint kanállal adjátok? Egy cseppet naponta? Mi az esti szopinál adjuk, egyenesen a szájába csöppentve, utána kanállal a vasat. Szerencsére Bence nagyon ügyesen nyitja a száját a kanálraKép pedig azt a pocsék K-vitamint is így kapta. Jó hogy azt már nem kell adnunkKép

Gabi!
Remélem a háttámla megdöntése javít a sétáitokonKép
Sajna nekünk a mózest nem lehet megemelni, pedig már Bence sem mindig alszik séta közben, hanem bennünket néz nagy szemekkel. Mondjuk nekünk szerencsénk van vele, mert ő imád sétálni, még egyetlen egyszer sem sírt babakocsibanKép
De már várom a tavaszt, hogy mi is már a sportkocsival tudjunk menniKép Annak dönthető a támlája, de hamarosan ülni is fog.

Anita!
Tényleg jó régen írtál! Jól vagytok?

Jó hétvégét mindenkinek!
Üdv,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Edit: Baluval csak sima poharat használtunk. Az Avent varázsitatóját is szívni kell. A régi presszós pohár tökéletes, mert annak kifelé hajlik a pereme, és könnyen isznak belőle. Zsoma is kiköpködi, amit a szájába jutattok, de én nem küzdök rajta. Valamennyi csak marad bent is.
Zsoma 6kg és 57cm (nek mérték, szerintem több), és már jó ideje 3-as pampers-t használunk Kép
Nagyon édes Boti Kép

cory

cory
Budapest

Kinga,
A DORINA melltartók pár hónapja még 3000.-Ft alatt voltak éppen, gondolom egy-két száz forinttal emelhették max. az árát. METRO,Spar, sőt mostmár talán TESCO vagy Auschan is árulja. Előbbi kettő tutti.
A Balaton - bár én nem ott lakom - számomra is mindig csodálatos élményt nyújt, nem tudok betelni vele, hiába láttam gyönyörű tengerpartokat és óceánokat, mindig csak ezt találom a legszebbnek. Minden évszakban el is töltünk ott néhány hetet...
Irigyellek azért, hogy bármikor lemehetsz a mólóra és csak úgy bámulhatod a vizet.

Szia mindenkinek!

Bori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok Lányok!

Köszi mindenkinek a segítséget, minden nagyon hasznos. Majd beszámolok róla, hogy mi sikerült. Most megpróbálok holnap, holnapután fejni, ha sikerülne az lenne a legjobb. Hétfőn pedig kipróbáljuk a tápszert, hogy mit szól hozzá.

Edit
Tanulságos a cumisüveg sztorid. Asszem a kanalazást gyakoroljuk inkább. Te azt próbáltad? Mi a gyógyszert (konakion, Vigantol) kanállal adjuk, ezekkel eddig nem volt gond.

DBarbi
A Beba tápszer is gyógyszertári? Hipoallergén?

Barbi
Az a baj, hogy én csak az első hónapban fejtem, így már 4 hónapos tejcsik vannak csak fagyasztva. Az pedig már nem jó, ráadásul az olyan nagyon sárga. Egyszer megpróbáltuk felolvasztani és odaadni, de nem fogadta el.
Pelusból nekem a Libero és a Huggies jött be és soha nem várom meg hogy elérje a felső határtKép

Gabi
Ez a babona tápszer aranyosKép A lényeg hogy még nem volt rá szükség. Most már 5 hónaposan akár a hozzátápit is el lehetne kezdeni és remélem nem ártok vele. Persze azért izgulok miatta.

Vera
Csodaitatót megnézem. Most kaptunk ajándékba egy csőrös poharat, de még azt sem próbáltam.
Mi a vitamint kanállal adjuk.

No megyünk fürödni!
Köszi meg1x mindenkinek a gyors segítséget!
Üdv
Szisz
szisz

Csak egy szóra, Szisz, én úgy tudom,hogy a fagyi tejcsi 6 hónapig jó...Valaki cáfoljon meg, ha nem igy van...

Tegnap nálunk is túl aludta magát délután Ádám, hajnalban állandóan felBÁBÁz-ta a házat. Nappal vigyorgok rajta,hogy már igy dumál, de hajnalbanKép nem annyira...Egészen pontosan ez volt a menetrend: 3.30, 4.15, 4.45, 5.45 (szopi), 7.18...És itt bögött egy jó 20 percet, akármit csináltunk nem hagyta abba. Ha felvettem óriásiakat ásitozott, de ha ágyat ért, már jött a sirás.Egyszer aztán csak elaludt mellettem az ágyban,húztuk a lóbört 10-ig...
Na, mennem kell megint zeng a kiságy...
Sziasztok,jó hétvégét! (most itt megint hideg lettKép)
Barbi

Kép
Kép
barbi

Szia Bori!

Örülök,hogy legalább Te felbukkantál.
Köszi az infót,majd veszek a METRO-ban.
Szeretem a mólót valóban,csak ott állni és nézni a vizet.

Kinga
nyinike

Sziasztok!

Persze, amit kihagytam Kép Nálunk a gyerekorvos hozott az első látogatásakor egy fecskendőt, és mi azzal adjuk be a konakiont. A vigantolt kiskanállal. Kinyitom Zsoma száját, és a nyelvére rakom a kanalat (műanyag), és már billentem is Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Szisz:

mi is Beba tápit eszünk,a HA és a Beba1 vényköteles, a Beba2 már nem. A Beba2 elvileg elválasztó tápszer, azt már olyan fél év körüli bébiknek adják, asszem....

Csőrös pohár: hát én rendes pohárból itatom a Dominikát, kicsi, kifelé hajló szélű pohár. Először kitolta a nyelvével a szájából, de kb 3 nap alatt megtanult inni belőle, most már csak azt hallom hogy "glugy-glugy-glugy"...hatalmasakat nyel, és csak egy-egy csepp megy mellé. Mikor nagyobb lesz, kerítek neki egy pici műanyag füles bögrét, azon gyakorolhat..szóval én nem vagyok a csőrös pohár híve.
Én este 9.30-kor fürdetem a Domit, 10-kor eszik és utána csicsika.Szerintetek nagyon későn fektetem le?! Ahogy olvastam, nem csak én vagyok ezzel így, más is pancsizik későn..nekem így kényelmes, mert így 10-től 4-ig alszik (jó esetben)

Ja, találkoztam a "jól képzett" baby sitter barátnőmmel, és elbüszkélkedtem neki hogy sötétben alszik a kicsi, nem kell égetni a kislámpát.Erre jól leszólt, hogy elszúrtam mert ezután majd csak sötétben tud majd elaludni...nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem ez baromság...Kép én örülök hogy sötétben alszik, mert először bömbölt a sötétben, és most megbarátkozott vele.

Más: van köztetek valaki aki szokta masszírozni csemetéjét?! Megszereztem a Babamasszázs c. könyvet, és most készülök nekivágni...Kép Nemtom mivel kéne....babaolajjal? Baba testápolóval?

Na jó megyek mert kincsem engem akar, bár néha az az érzésem hogy engem csak "mozgóbüfének" tekint...Kép
puszaj
Regina
gregina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?