Sziasztok!
Végre én is itt vagyok! Sokszor csak olvasgattam, de írni már nem volt időm.
Először is mindenkinek köszönjük szépen a jókívánságokat!!!
Nagyon jól vagyunk, Boti nyugodt, gyönyörű kisfiú! Esténként 3 óránként ébred, bár utána nem mindig tud könnyen visszaaludni, úgy tűnik hasfájós szegényke!
Szerencsére, ahogy nővérem is írta, gyors és könnyű szülésem volt. Igaziból ilyet kívánnék mindenkinek!
Én nagyon nagy élményként éltem meg a szülést, és a legmeghatóbb pillanat az volt számomra, amikor Botinak kibújt a fejecskéje és azt megsimogathattam! El is sírtam magam, szinte fel sem fogtam, hogy Ő az! Aztán a következő nyomásnál ki is "pottyant" a nagy fiú!
Olyan érdekes, mert ugyebár én 26.-ára voltam kiírva és kb. azt az időpontot lőttem be a szülésre, mert ugyebár lakásfelújítással "bajlódtunk". És az volt bennem, hogy mindennel kész legyünk, hogy Botondot már úgy várjuk.
Előző nap én még egy megnyitóra is elvillamosoztam, mondván, semmi bajom. De feltűnt, hogy reggel óta a hasam egy kicsit lejjebb ment, de ezzel nem nagyon foglalkoztam.
Hajnali fél 2-kor éreztem, hogy csordogál a magzatvizem, így irány a kórház. Negyed 3-ra beértünk, ott megvizsgáltak, egy ujjnyira voltam nyitva, rendszeres fájásaim nem nagyon voltak. Így sétálgattam, férjemmel és anyósommal a folyosón beszélgettünk. 5 óra körül éreztem, hogy erősödnek a fájásaim, akkor telefonáltak a szülésznőmnek, hogy lassan indulhat. Mire 6-ra beért, kiderült, hogy teljesen elfolyt a magzatvizem és a méhszájam is eltűnt! Akkor közölte velem, hogy 1 óra és megszületik Botond! És tényleg: 7:10-kor meg is született Botond!!! A fájások között jókat nevetgéltünk az orvossal és a szülésznővel, jó volt a hangulat a szülőszobában. Miután megszültem (szerencsére se gátmetszés, se vágás, se semmi), a saját lábamon kitoltam a Kicsit a szülőszobáról!
Nekem nagyon nagy élmény volt, nagyon jó emlékként marad meg a szívemben!!!
Humanka kérdezted, hogy mi van a cukrommal. Szerencsére rendben van, Botinak sincs cukra. De majd a 6 hetes kontrollnál újra csinálnak egy terhelésest, és akkor derül ki igazából. De remélem minden rendben lesz vele! Mert hát bevallom őszíntén, a szülés óta nagyon kívánom az édes dolgokat!
Minden kisbabának, akik azóta születtek, mióta nem voltam, nagyon sok boldogságot, egészséget kívánok!
A pocakos kismamiknak, pedig kitartást!!!!!!!!!!
Ormolya