Új privát üzeneted érkezett!

Ruz,
Az én gyerekem sem fogad szót otthon!!! És tényleg nem piszkálódni akarok, de még az iskolások között is van olyan, hogy az utcán a tnő fogja a beste kölök kezét és el nem engedi. (Vagy mert olyanja van a gyereknek vagy mert alapból megbízhatatlan vagy mittomén...)

Rylie,
Hát higítsd (így írják??) a rizstejet! És - bár nekem is hihetetlen - de a mi éghajlatunkon nem igazán halnak szomjan a gyerekek. Csak hát én nagyon sokat iszom és fura látni, hogy ők nem!

Curse,
Szkafanderünk és sima nadrág is volt kabáttal. (Sima nadrág, esetleg harisnyával nekem jobban bejött.) És ők ugye (legalábbis enyém) nem fáznak annyira, mint én. Azért más csúzdázni, mint a csúzda előtt álldogálni...

Ríd,
Semmi baj nem lenne azzal, hogy csak magadról írsz!


Fibi,
M-nak nem kell játék szerencsére. Vannak egyébként olyan játékok, de sztem P-nek nem váltak volna be (ő izgága volt és ha ordítani akart, hát ordított).

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Hihi legalább a találgatásoktól és kiváncsiságtól felélénkült a topic. :lol: :lol:

Én is fenemód akartam az elején titkolni a dolgot, a novemberi események miatt... de nem ment, mert olyan lepcses a pofám. :lol: :lol: No meg akkora volt az örömöm, hogy hamar kifecsegtem magam.

Vica: vizsgához nagy kalappal, tényleg jó nehéz a vizsga, több ismerősöm is végzett, de meg lehet csinálni. Párom tesója csinálta meg mostanság három gyerek és munka mellett, ezzel nem akarom lekicsinyíteni a dolgot, de hajrá és menni fog.

Tinu: viszont Te lassan mész dokihoz, majd számolj be.

Lányok: köszi a szavazatokat, jól esik....

Na és egy kis panaszkodás, NEET ne figyelj most... :lol: :lol:
Szóval lányom olyan szinten féltékyen és irigy tud lenni, hogy az már túlzás. Tegnap átjött a barátnője és egyszerűen semmivel nem hagyta játszani, eleinte én ahogy írtam nem szólok bele, de amit művelt az már több volt a soknál. Csípett, rúgott, harapott, pedig az Oviban ő állítólag a mintagyerek... Tudom, hogy valahol ki kell ereszteni a gőzt, na de szegény kislány folyamatosan terror alatt volt tartva és a végén menekült haza. Brrrrrrrrrr nem tudtam mit kezdeni a helyzettel, sajnos se szép szóval se rondábbal. Tanácsa van valakinek? Amúgy hihetetlen édes, aranyos, de amikor valamit a fejébe vesz, annak tuti úgy kell lennie.

Jaj jön a főnök... gyorsan el

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Ríd :) Ritkítani? ha még ritkábban írsz, akkor már nem is írsz... :( És örülök, hogy nincs baj :D

Fibi :) Nálunk is jó a gyerekzene, kaja, no és az igazán ütős az üres műa. palack :lol: (mondjuk ehhez 2 gyerök kell), de sokszor tök jól elnézelődnek :) Egyszer látott Laci olyan gyerekkormányt-műszerfalat vagy mit, amit az első üléshez lehet erősíteni és azzal játszat, pardon vezethet :lol: a gyerkőc útközben, de nem tudom ilyet hol lehet lőni.

Ruz :) Menni fog az Bendinek! még tényleg alig néhány hete jár oviba, nem lehet máris "tökéletes óvodás" és különben is, tökéletes-problémamentes gyerek sztem nincs, ahogy nap mint nap látom az ovisokat, ők is emberből vannak csak kicsik, és bizony vannak rakoncátlanok, hisztisek, elvarázsoltak és még sorolhatnám... arról nem is beszélve, hogy most kezdték még csak az ovit és annyi mindent meg kell tanulniuk, nem egyszerű nekik sem :?

Rylie :) Cicidnek ++++++++++++ és Adél babának is+++++++!! (kész mázli, hogy már ürülnek belőlem a hormonok, így nem bőgök szegénykén...)
Tök jó, hogy Anyukád ilyen jó dokit talált!! Remélem most már jó kezekben lesz!!!

Curse :) Szekrény ügyben nagyon igazad van, a világ minden helye (sem) elég, jó előre felkészülni :wink: :lol: Bálint tavaly télen (2és1/2 évesen) kapott kétrészes téli cuccot, addig kezes-lábasban nyomta és nem volt vele gondja, sztem ez nem a bélésen múlik, bár ki tudja? Ennek az outletnek mi a honlapcíme? (még nem mondtam le teljesen a hálózsákról, de börzén nem nagyon látok)

Zsan :) :mrgreen: és ha a Négyeske is fiú lesz? :wink: Tényleg, Igivel és az ovival mi van? Azóta se nagyon akar menni vagy változott a dolog?

Vica :) Drukkhegyek innen is!!! :wink: :D

Johi :) Én csak mintagyereknek tudom Fannikát elképzelni :D :D :lol:

Kép
Kép
denizsa
 
 

 
 

Curse,
írtam privit.
közben rájtötem, hogy nem Érden laktok? esetleg, ha befelé jöttök a városba (menvén a kiállítás/börzére), akkor útba etjhettek, ha itthon vagyok épp, mert a Nagytétényi és a 7-es úthoz se vagyunk messze.

ancsipancsi
 
 


Johi,
Tanácsom nincs. Elmúlik. Jön más vagy jön ugyanaz durvábban...

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Ancsi: írjál már egy pár szót Adrikáról meg Lencséről! Hogy vannak a lányok? És TE hogy vagy? Hogy bírod a hármas-létet? Hogy bírod lekötni Lencsit? Kelsz még éjjel etetni? Fejsz még?

Johi: szerintem ez teljesen normális, mármint, hogy Fanni ilyen.
Amikor egyszer voltunk a Másáéknál akkor Orsi is ilyen volt :) bár ő nem verekedett csak mindent elvett Kamillától igy Kamilla a végén az ölemben ült :) de aztán szépen lassan elkezdtek együtt játszani. Sőt a múltkor a Lindiéknél Gréti is detto ezt csinálta, sőt továbbmegyek Kamilla is ezt csinálja ha hozzánk jön valaki! Szóval ez életkori sajátosság, szülőnek égő, dehát ez van. Előbb-utóbb minden gyerek túlesik ezen, kb úgy mint a nyilvános hisztin 8)

Tényleg Másenka merre vagyon??? :( :roll:

Titkos terhes favoritjaim:
Szrek
Zuzi
Barbi
:lol:

Móni: vizezett rizstej ááááá alapban is boáá az íze hát mégha vizezem! De most, hogy beindítottuk a fűtést és nem kell kockára fagyni a kégliben Kamilla is újra iszik rendesen :) persze nem annyit mint nyáron, de legalább elfogadja a vizet is!YE

Zsanci: tyű megköszönném!!! LEméred milyen hosszú?? És hogy tudnánk átvenni? Lassan mennünk kéne nagyanyámhoz és akkor beugrom érte, az úgy jó lenne? Majd egyeztetün ip-t!

Curse: hálózsák ötletet köszi, majd megnézem azért a honlapjukat. Szekrényügy...hát hely az nálunk se sok van, szal én is pakolom fel a vaterára meg a tesz-veszre amiket Borika már kinőtt..

Hálózsák ötlet: Dorka ruhafalváján árulnak valami dream-bag nevű angol új hálózsákot. Csodaszépek, csak épp az árát nem találom sehol, gondolom nem ocsó fajta :roll:

Vica: vizsga menni fog! Nyugi!!! ;) MÁTÉNAK BOLDOG NÉVNAPJÁT!!! :)

Tinu: neked mikor lehet már hivatalosan is gratulálni??? 8)

Deni: cici meggyógyult! jesz, még a fejőt se kellett elővennem hál'Istennek!

Rylie
rylie
 
 


Titkos terhesség:

ha Zuzi terhes lenne, én látnám a viselkedésén (tépné a haját a kertben :D(szorri Zuzi, remélem nem haragszol, hogy ilyennek állítalak be, tudod, hogy szeretlek! :) )), úgyhogy őt lehet kihúzni! :)

a többiek meg biztos nem örülnek, hogy tippelgetünk, úgyhogy megvárom, hogy maguk közöljék a jó hírt.

Rólunk:
megy minden, mint a karikacsapás, napközben herevere, heverészek, tévézek, míg Heni takarít, főz, mos, vasal, Adrika meg néha engem szórakoztat bűvészmutatványokkal, vagy pantomimmel. aztán néha kajálunk jókat, meg elmegyünk játszóra, de az is csak nekem jó, mert én bulvárt olvasok addig, amíg Lencse homokvárat épít naívan. :) ja, és finom haboskávékat iszom, hogy ébren tartsam magam, mert este olyan jó filmek vannak a tévében. :DD

aztán néha ez nem így van. .................. reggel kelünk, habár Adrika már fél 8-ig is elalszik néha. fejés-etetés-reggeliztetés (összevissza sorrendben), utána mosás, vasalás, főzés, közben Lencsével festünk, legózunk, s amíg jó idő volt, elmentünk délelőtt (hátra hagyva a házimelót) játszóra, ahol még vásálni is tudtam kajákat. délután tente, s kopkop, néha Adrikával együtt tudok aludni. (főleg most, hogy betegek voltunk) azután megint fejés-etetés-stb.. (és ez egy napon 5x), s leszáll az est. mivel már hideg van, nem tudunk esténként férjemmel az erkélyen romantikázni, így gyerekneveléssel, játszással telik az idő. Lencsét elrontottuk, mert 10-kor fekszik, s Adrikánál is így lesz.


Zsanci,
mostanában sokat gondoltam rád. egy csomó minden miatt. pl. a Saeco kávéfőzőn olyan kapuccinókat készítek, hogy ihaj. meg az Ikeában is voltunk Zuzival egy talin (kettes talin :D), ahova nem jöttél, mert betegeskedtetek.

és másokra is gondolok, csak nagyon nincs kedvem folyamatosan írni ide, mert az nagyon sok időt elvesz, s egyelőre azt még fejéssel tölteném :).

ancsipancsi
 
 


Köszi a tippeket autos játék ügyben. Mi is ált. alvásidöre tesszük az utazásokat, de ez most más. Éneklés legtöbbször bejön Ábelnek, csak biztosra akartam menni, hogy apjuk birja idegileg 8)

Deni,
müa. palack egymás püfölésére szolgál? :lol: mert ott lesz Bálint is :) és fél vagy 1 literes a legjobb a célnak? :)

Johi,
sztem is elmulik, a legtöbb gyerek keresztülmegy ezen a fázison. majd megtanulja Fanni bébi is ezt a szakaszát az életnek :) ha elöbb nem, a tesóval biztosan.

KépKép
fibi
 
 


Nekem is jött vmi babaruha börzés izé, aki szeretne menni 27-én, annak szívesen odaadom.

Ríd,
ez jó volt :lol: :lol:
"Egy pillanatra fölmerült ma bennem,h nem én vagyok-e a titkos pocakos, csak esetleg még én sem tudom , de számításaim szerint eléggé kicsi most a valószínűsége"

nagyjából én is ezt tudom elmondani a dologról, úgyhogy édesek vagytok, hogy felraktatok a listára, de sajna nem én vagyok a rejtőzködő pocakos :D

Curse,
nekünk egy anorákunk volt vagy mi (vállpántos bélelt nadrág), de talán még két évesnél is inkább a szkafander, úgy emlékszem, tavaly nem voltam megelégedve az anorákkal (mármint praktikum szempontjából)

Ancsi,
jó kis napjaitok vannak, húha :D

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Vica,
vizsgához drukkok :D
ez a gyógymasszőrködés nagyon jól hangzik :D :D
hol tanul az ember lánya ilyet?

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Ríd,
Jó voltál :lol: :lol:

Móni,
Milyen igaz :D A gyerkők legalább mozognak, míg mi egyhelyben állva fagyoskodunk :lol:

Johi,
Na ez az elveszem és nem hagyom azzal sem játszani dolog nagyon ismerős nálunk is, bár szerencsére Adél még nem harcol ennyire „dúrván” a cuccaiért. Ő csak szimplán elveszi/kitépi a játékot a másik gyerek kezéből :mrgreen: Igazából én sem szoktam semmi extrát csinálni, csak mondom, h hagyja játszani a másik gyerkőcöt is azzal a játékkal, amihez ő már kb. félórája nem nyúlt, de ha bepipulok genyaanyaként :oops: elveszem Adéltól a játékot és odaadom a másiknak. Na és akkor ilyenkor jönnek a krokodillkönnyek, amitől a másik gyerkőc megijed és inkább visszaadja :mrgreen: Szóval a csajom már most tud vmit 8)

Deni,
A honlap: http://www.babyoutlet.hu/

Ancsi,
Micsoda napjaitok vannak :D
És bocsi, későn olvastam a privit, de ahogy az MP-t ismerem, ennyi idő alatt biztos nem ért volna ide, hacsak az ember nem adja fel elsőbbséginek :roll:
És ha nem gond, h szombaton esetleg bemegyünk érte, nem szeretek senkit sem hétvégén zavarni, bár még párommal is meg kell beszélni, mert ő meg útálja a kitérőket. :mrgreen:

Rylie,
A ruhafalvás hálózsákok akciósan olyan 4-5e ft között volt. Feliratkoztam a hírlevelükre és küldték, h pár napig akciósan lehet hozzájutni, aztán meg emelnek majd rajta. Szerintem azért nincs még fent újabb ár, mert az akciónak már vége és még nem árazták be őket újra :?

Szrek,
Átköltöztetek már?

És köszi mindenkinek a ruhás választ!! :D

Kép Kép
curse
 
 


Curse,
sajna elmegyünk itthonról szombaton. :(

ancsipancsi
 
 


Valaki akkor homályositson fel pls, hogy mi a különbség az anorák és a szkafander között :)
kössz.

KépKép
fibi
 
 


Fibi :) Műa.palackból nem érdemes lejjebb adni, mint másfél literes, mert az jól átér a tesóhoz :mrgreen: :lol: és igen változatos dolgokra lehet használni, ahogy sejted :wink: :lol: a püföléstől a dobálásig, érdemes többet is vinni, akkor nem kell keresgélni a kocsiban, ha olyan helyre esik :wink:

Rylie :) Éljen a meggyógyult cici és a megint szépen ivó Kamilla!! :D :D

Curse :) Köszi!! :D

Ancsi :) :mrgreen: :mrgreen:

Ma volt csemeteavatás az oviban, a nagycsopisok adtak műsort a kicsiknek (és szüleiknek), nagyon édesek voltak :D aztán még koncert is volt, meg minden kicsi kapott ajándékot, szóval igazán kitett magáért az ovi :D
És ma amíg vártam az oviban Bálintra ebéd után, beszélgettem az egyik szintén ott váró nagypapával, aki elmesélte, hogy unokája azért nem akar oviba jönni (és azért kell ebéd után haza vinni), mert fél az egyik csoporttársától, aki mindig elveszi a dolgait és durván viselkedik, és még otthon is ezt a kisfiút emlegeti, annyira megviseli :roll: No nem akarok én ezzel semmit, csak kicsit elgondolkoztatott, hogy mi mennyire befolyásolhat egy gyerkőcöt...
denizsa
 
 


Sziasztok :)

Néhány csajszit már tájékoztattam, hogy jövök ;)

Én bevallom, hogy nálunk jön a hármaska........., illetve vannak ezzel kapcsolatban gondok is :(
Az a helyzet, hogy volt egy komoly rosszullétem ( nem tudtam beszélni), és a doki beutalt neurológiára, ahol koponya CT- végeztek. Ekkor még nem tudtam, hogy terhes vagyok, sőt a teszt is negatív volt. Pár nap múlva kiderűlt, hogy odabent van valaki..........
Tegnap beszéltem a neurológussal , aki azt mondta, hogy a sugár okozhat kisebb, nagyobb rendellenességeket. Főleg az első trimeszterben :( A CT-t vizsgálatkor kb 6-7 hetes terhes voltam......
Nem akarom én itt ragozni a dolgokat, de a lényeg az, hogy baromira félek!!! Napok óta bőgök és nem tudom mitévő legyek....... :( Van két gyönyörű gyermekem...... és mi van akkor HA??? Szétszakad a szívem, sokat bőgök.... Mert senki nem állitja, hogy a sugár nem okozhatott semmit, de azt sem vállalja senki, hogy tuti okozott valami rendellenességet, ami most nem biztos,hogy látszik. (főleg szellemi fogyatékosságot okozhat, azt hiszem). De tudatlan vagyok a dologgal kapcsolatban..... Csak azt tudom, hogy rossz dolgokra gondolok :( Vajon mi a helyes döntés?
Ráadásúl túl vagyunk a Calici víruson is, ami szintén nem okoz örömöt számomra, ugyanis most született a lakóparkban egy kislány, aki súlyos szívbeteg :cry: A szívsebészek arra vezetik vissza, hogy valószínű azért lettek súlyos szívrendellenességei a picinek, mert a mama áteset a Rotán terhessége elején ..... Ki tudja, mi az igazság? :roll:

én holnap megyek genetikushoz........ De olyan érzésem van, hogy engem már semmi nem tud megnyugtatni.....
Sajnálom, hogy ilyen negatív sorokat írok.
De tényleg nagyon magam alatt vagyok! Mi a jó döntés? Mit tegyek? Kockáztatok vagy sem? Nagyon rossz ez így.......... :cry:
Nem tudok szívből örülni,mert félek....

Még annyi, hogy ma megkaptam a védőnőtöl a jegyzőkönyvet a terhességmegszakításra ( redkívüli váltsághelyzet miatt) :( Idegileg és lelkileg a padlón vagyok.... A döntés az enyém............ :cry: Holnap, ha nem tud 100%-osan megnyugtatni a genetikus, akkor döntenem kell. Rettegni és kockáztatni, vagy sem?

Mása
szmagdi
 
 


Még annyit hozzáteszek, hogy F. doki tök rendes, folyamatosan nyugtat és biztat....... de állandóan pörög az agyam..... Én vállalok felesősséget egy életre, bármi is legyen!
szmagdi
 
 


Drága Mása,
a legjobbakat kívánom nektek, a szívetekre hallgassatok mindketten a férjeddel, a gyerekek is "segíthetnek", biztos vagyok benne, hogy választ fogtok kapni a kérdésre.
Sok erőt nektek!

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Mása,
remélem sikerül meghoznotok a számotokra legjobb döntést!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sok sok sok erőt!!!++++++++++++++++
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsancikant 2008.09.24 19:22-kor.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


bocs, mégegy:
Rylie,
megmérem, és köldöm az adatokat, de sztem ez olyan, ami jó lenne Kamillának. Nem olyan szépséges, mint az 5 ezer Ft-os ez tuti... :lol:

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Sziasztok,
nem sok időm jut írni,s olvasni is csak nagyjából... :-(

Mása,
mennyi idős terhes vagy egyébként? S mi lett a CT-eredménye?Mindent rendben találtak???A döntéshez nagyon sok erőt, de lehet, hogy a genetikus tényleg megnyugtat (főleg,ha Dr.F. is ezt teszi...)!

Nálunk Ati ótvara talán kivégezve, de olyan Eszter-féle, sokáig tartó kiütések megjelentek :shock: :cry:
Egyébként tök kiegyensúlyozottak, és jókedvűek és jól elvannak, máris kezdenek összenőni,szóval: huhhh, kicsit fellégezhetek 8) :lol:
De nem vagyok titkos terhes ;-)

Kép
Kép
szelloke
 
 


Drága Mása, küldtem egy emilt is, nagyon drukkolok a holnapi vizsgálathoz, és tudom, hogy minden rendben lesz!
szeretettel ölellek

votiv 8)
votiv
 
 


Mása!!!

Sok +++++++++++-ok innen is. A szembeszomszédom egy radiológus drnéni és ő azt mondta, hogy a koponyaCT nem olyan nagy dózis... Remélem, sikerül meghozni a jó döntést!!!!!!!

nukada
 
 


Huhh, Mása, ez nagyon kemény helyzet... Nem is lehet mit írni....
Gondolok rátok én is!!! ++++++++++++++++++++++++++
rídonli#
 
 


Köszönöm, lányok megnyugtató soraitokat :)

Itt gyötrődök, és nem tudom mitévő legyek.......
Péntek reggel 7-re van időpontom a H-ba :( Persze bármikor meggondolhatom magam. Most pozitív dolgokra próbálok koncentrálni, ami lehet, hogy pont a Ti soraitok miatt (is) teszem.
És egy kiváló szakember véleményét is meghallgatom ma d.u. Aztán meglátjuk......

Vot,
hívni foglak ma,ha nem gond ;)....

Nuk,
a neurológusok is egy radiológussal beszélt, és ő azt mondta, hogy szétszóródik a testben a sugár. Főleg, hogy nem is takartak le.... Meg tudnád kérdezni, hogy hány RDA-val (radioaktív sugárral) működik a koponya CT? Ez egy Philips berendezés volt.....

Szellőke,
a neurológiai vizsgálatok nem mutattak ki semmit. Nem tudják mitől voltam rosszul. Mindenesetre az jó, hogy hamar elmúlt ( a beszédhiba kb. 7-10 percig tartott).
Azóta nem is foglalkoztam a dologgal, mióta megtudtam, hogy terhes vagyok.

Szrek,
már kaptam választ D.-tól! Köszi!
szmagdi
 
 


Kedves Másenyka!
gratulálok és nagyon drukkolok neked!
annyit szeretnék kérdezni, hogy adtak neked kontrasztanyagot?
mert egyéb esetben rajtam végeztek kontrasztanyag nélküli CT-t és MR-t is, mert zúgott a fülem. az MR-t kérdeztem, hogy nem ártalmas-e, mire mondták, hogy dehogy ártalmas, ez egy valami rezonancia, csak a lényeg, hogy olyan idős terhesen menjek, hogy még beférjek. (ezt persze viccből mondták)
a sima X sugár tényleg az ivarszervekre van hatással sajna, de anno olyasmit hallottam, hogyha a sugár valamit ront a baba helyzetén, akkor a baba nem tud megmaradni. tudom,hogy ez nem vigasz, de nekem Henivel volt MR-em, aztán nézd meg milyen helyes kis kölök lett belőle.
legalább a rosszulléted oka kiderült??

ancsipancsi
 
 


Ezt a cikket tegnap megkaptam e-mailben is. Már régebben olvastam is. Mi a véleményetek?

http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=508

Ezt meg én írtam, és kaptam választ a Dr.-tól,aki a cikket írta:

http://www.hazipatika.com/services/faq/ ... 7mdRidKhGi

Ez az egyetlen pozitív/ megnyugtató dolog. De akkor miért mondják pont az ellenkezőjét néhányan? Többek között a neurológusom?Miért olvasom sok tanulmányban, hogy terhesség alatt a sugár ellenjavalt, főleg az első trimeszterben? Van egy ismerősöm, aki megkérdezte a nőgyógyászát és az szintén csóválta a fejét a helyzet hallatán :(
szmagdi
 
 


Ancsi,
kontrasztanyag? :shock: Azt sen tudom, mi az.... :roll: Annyi volt, hogy ráfeküdtem egy ágyra, szem becsuk és mozdulatlanúl maradni.... Aztán az ágy mozog, és a fejemet betolta abba a "lukba", ami a Philips gép közepén volt..... Meglehetősen viccesen írom le.....
Aztán hallottam zúgásokat, átvilágította a fejem itt-ott pár másodpercig... Erre emlékszem. Kiírták CD-re a vizsgálat eredményét. Doki megnézte, nem látott semmi kórosat. Ennyi.... Csak annyit tudok, hogy sugárral működik a gép..... És nem bizonyított, hogy minden esetben árt a babának, de az sem, hogy nem..... :(
szmagdi
 
 


Mása, innen is millio ++++++++++++++++++++++++++!!!!!
nem tudok okosat irni. Az hogy én mit tennék, nem számit. ez tényleg a Te döntésed. sok eröt hozzá!!!!

KépKép
fibi
 
 


Mása:
kívánom,hogy jól döntsetek+++++++++++
Nagyon nehéz lehet.Én nem mernék kockáztatni,de ez nálunk más tészta :(
Nem szeretnélek mégjobban elkeseríteni,de sajnos látom nap,mint nap a szomszédunkban lakók torturáját :(
Igaz ez más dolog és eddig nem is akartam leírni,mert mindig van pocakosunk,szerencsére :wink:
Szóval a 3.babájuk,aki Botondunk elött született 3héttel Danos. :(
Minden rendben volt a leletekkel,az uh-n stb,de mégis így lett./nem részletezem,hogy miket éreztünk,míg meg nem szültem,hiába voltunk integrált teszten is :? /
Igaz Ők nem mentek semmi plusz vizsgálatra.
Nem tudom,hogy ami esetleg nálatok előfordulhat,azt lehet-e szűrni?
Azt sem tudom,hogy jó ötlet-e ezt elküldenem,de mostmár leírtam...

petergabi
 
 


Mása!
Innen is megy a rengeteg ++++++++++++++++++++++++++!! Nagyon drukkolok Nektek!!! Sok erőt a mai konzultációhoz és a döntéshez!!! bár tudnék vmi okosat írni....
denizsa
 
 


Mása, anélkül, hogy bármilyen irányban befolyásolni akarlak, leírom a tapasztalatomat, ami lehet egy válasz (a sok közül!) a fönti kérdésedre. (Hogy miért mondanak mást.)
Amikor Pannit vártam, egy doki (nem a sajátom) kitalálta,h viszonylag nagy a Down kockázat, alacsony afp, 3mms nyaki redő meg uh alapján. A fiatal korom miatt alapból nem tartoztam volna a nagyobb kockázatúak közé. Az orvosok hozzáállása elképesztő volt. Integrált tesztről senki nem ejtett egy szót sem. Mindenki azzal jött,h fiatalok vagyunk, sok egészséges gyerekünk lehet még. Minden orvos (kiv. a sajátom, de a genetikus, és az, aki az amniot csinálta, meg aki az uht) azon volt,h elvetessem.
Végül egy fiatal orvos barátunk adta meg a választ, hogy miért ez az igyekezet: abban az időben nagyon megszaporodtak az orvosi perek, amik arról szóltak, hogy nem vették észre időben, hogy a baba beteg, az anyuka megszülte, és utólag beperelte az orvos(okat), hogy nem szóltak, mert akkor elvetette volna a babát.
Azóta at uh-n alá kell írni egy papírt (legalábbis ahol én szültem 3 évre rá Bt), vmi olyasmiről,h nem 100%os a szűrés biztonsága.
Ez is egy oldala a dolognak, a sokból.
Emlékszem, mindenki mást mondott, javasolt, teljes káosz uralkodsott el rajtunk. Aztán sok agyalás meg beszélgetés után kitisztult kicsit a dolog, és eldöntöttük, hoyg egy orvosra fogunk hallgatni, mert ennyi felé nem lehet, és ez a választott dokim lesz. Ő azt mondta,h nem lesz baj szerinte (becsülöm ezért, mert végül is kockázaos volt ez neki), de az amniot javasolta (mondhatta volna előbb az integrált tesztet ugyan, de akkor még nem volt anniyra elterjedt), azért,h megnyugodjunk.
Nagyon nagyon drukkolok nektek, hogy minél hamarabb ti is megnyugodjatok!!!!!!!!!!!!
rídonli#
 
 


Mása!
Most beszéltem a drnénivel és azt mondta, hogy "kóbor sugár" lehet, de csak testen kívül és az is nagyon minimális. Testen belüli sugárkeringés nincs. Ő azt tanácsolta nekem, hogy nyugtassalak meg, szerinte semmi baj nem lehet (de örülök, hogy a másik dr is ezt írta). A rad-ot nem tudta megmondani, azt csak ott tudják, mert függ a gép fajtájától, hogy mennyit használták stb. De ott, ahol csinálták, lehet kérni igazolást erröl.

Sok puszi és ++++++++++ok továbbra is!!!

nukada
 
 


Mása,
Sok +++++++++++++++++++++++++++!!! És nagyon drukkolok a mai konzultációhoz!!!
Nagyon át tudom érezni a helyzetedet. Nálam a toxo vetődött fel most Öcsikénél, de szerencsére a vizsgálatok végül mindent helyre tettek. (Addig én is mindenre rosszra gondoltam, de nem is részletezem.) Szorítok, h Ti is hasonlóan pozitív és egyértelmű, megnyugtató választ kapjatok!!! Öllelek!!!

Kép Kép
curse
 
 


Ancsi,
Én pont az MR előtt tudtam meg két nappal, h pocakosak vagyok és ezért gyorsan konzultáltam a nődokimmal is és a házidokimmal is. Mindkettő egyértelműen lebeszélt róla. Ugyan nincsenek ilyen irányú vizsgálatok állítólag, már mint, h az MR okozhat-e bármi problémát egy magzatnál, de ettől függetelnül nem javasolták. Azt mondták, h ha nem életbevágó a dolog, akkor inkább ne kockáztassak. Úgy voltam vele, h végülis elleszek még pár hónapig a látászavaraimmal és inkább nem megyek el az MR-re.
Szóval ez is egy olyan dolog, mint amit Ríd is írt, h a dokik egyre kevésbé mernek kockáztatni, mert félnek a pereskedéstől. Ami érthető egyrészről. A jegyet meg ne bánd, nem egy egetverő összeg :wink: de nagyon köszi! :)

Mása,
A kontrasztanyagot közvetlenül előtte adják be vénásan, mielőtt betolnak a gépbe.

Kép Kép
curse
 
 


Ancsi, Curse,
én nem kaptam kontrasztanyagot....

Viszont van egy kevés fejlemény ezzel kapcsolatban:
Most beszélt Zsolti a Semmelweis egyetem(ott csinálták a ct-met) radiológiai ügyeletes dokival, akinek elmondta, hogy mi a szitu és hogy van egy fél napunk a döntéshozatalhoz.
A doktor a következőket mondta:
A koponya CT szórt sugárral működik és a napi háttérsugárzás 365-szöröse a koponyára célozva! Tehát a koponyától távol eső szervek már kisebb "dózist" kap. Úgy fejezte ki magát, hogy a sugár "végigpattog" a testben. Ezért nem takarják le a pácienst, hogy kimenjen a sugár belőle.... :roll:
Azt is mondta, hogy ha sugár éri a magzatot idegrendszer fejlődése közben, akkor a nők többsége elvetél.....Ugyanakkor azt is mondta, hogy egy egészséges terhességben is lehetnek gondok, tehát kizárni semmit sem lehet......
Hát ennyi....

Ja, még azt mondta, hogy "náluk" korszerű gépek vannak, hiszen egyetemi klinika..... És hogy komoly "sugárvédelmi" szabályokkal működnek!

Ebből próbálok pozitív dolgokat leszűrni.... hiszen, valahol valóban az....

:roll:
szmagdi
 
 


Gabi,
ma Kombinált tesztre+ konzultációra vagyok előjegyezve.......
Megértem, hogy így gondolkodsz, és köszi, hogy őszinte vagy ;)
szmagdi
 
 


Gabi,
ma Kombinált tesztre+ konzultációra vagyok előjegyezve.......
Megértem, hogy így gondolkodsz, és köszi, hogy őszinte vagy ;)
szmagdi
 
 


Mása:
örülök,hogy nem bántottalak meg,hisz nem ezért írtam :D
Nagyon drukkolok,hogy sikerüljön kicsit tisztábban látni a mai nap végére+++++++++++++++++++

petergabi
 
 


Mása,

millió ++++++++

engem a tavalyi előzmények után senki, egyetlen uh-s sem vállalt be, még sok pénzért sem, pedig ugye ott az írás: " nem 100% pontosságú az uh vizsgálat"... egyedül Dr. H. K vállalt el és teljesen őszintén és reálisan mondta el az összes esélyt és azt, hogy még hová célszerű elmennem vizsgálatokra. De erről beszéltünk múltkor.. Szerintem a vizsgálatkor (ha még olvasod), mondj el neki mindent, nem fog sem feleslegesen ijesztgetni, sem bátorítani.

ölellek innen is!

cók

macs
macskanyu
 
 


Mása: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!!
rídonli#
 
 


15.40re megyünk az Istenhegyi útra a Dr.-nőhöz.Lassan készülök.
Megírom majd a fejlemények is....

Mása
szmagdi
 
 


Mása: hát ez nem egyszerű :roll: drukkolok, hogy a döntésedben megerősítsenek bármi legyen is az!
Ha gondolod szívesen átugrunk bármelyik nap figyelmet elterelni, a négy gyerek mellett csak kicsit ki tudnál "kapcsolni" és én is tudok megállás nélkül pofázkodni ha gondolod ;) +++++++


Zsanci: sötétben minden tehén fekete 8) szal valamikor a jövő héten akár egy ikejakapúcsínó mellett is csere-berélhetünk, hm?

Tinu: te voltál már UM-nél? Helyzet?

Rylie
rylie
 
 


Mása
+++++++++++++++++ nehéz mást írni. Hallgassatok a szívetekre.
Még 30 perc a konzultációig. Drukkolok nagyon, hogy megnyugtató dolgokat mondjanak nektek.

Kép
akata
 
 


Mása: innen is mennek a +++++++++++++++++++++-ok!

Rylie: holnap megyek UM-hez. :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Egyik szomszédasszonyom Down-osokkal dolgozik (fejleszti öket), és azt mondta, olyat még nem hallott, h ilyen v hasonlo sugártol eredne ez a "betegség". nem is értem, hogy került ez szóba....
(mivel nem egyértelmü az orvosok hozzáállása sem, én biznék abban, hogy minden rendben a babával, tudom, h nem könnyü...)
fibi
 
 


Mása,
mostanra már biztos tudod, mit fogsz csinálni. Sok erőt, akárhogy is. És ha érdekel egy őszinte vallomás: én nem merném bevállalni, meg abban bízni, hogy hátha. Ha megvan az esély rá, h komolyan beteg lehet a baba, azt hiszem, nem. Durva szavak ezek, tudom, de inkább vállalom azt, h elköszönök egy egészséges babától, minthogy köszöntsek egy sérültet, akinek ki tudja, milyen élete lesz. Nem lennék a helyedben. És hezitálok, mint Pgabi, h elküldjem-e, de elküldöm én is, mert egy jóideje nem csak arról szól a babanet, h legyen-e gátmetszés vagy hogy milyen illóolaj párologjon a kitolás alatt.
neet
neet
 
 


[quote="fibi"]E írta:fibigyik szomszédasszonyom Down-osokkal dolgozik (fejleszti öket), és azt mondta, olyat még nem hallott, h ilyen v hasonlo sugártol eredne ez a "betegség". nem is értem, hogy került ez szóba....


hát biztos csak példaként, hogy nehéz a sérült gyerekekkel. nyilván egy kromoszóma rendellenesség nem a sugártól van, hanem öröktől fogva.
ancsipancsi
 
 


Fibi, a DS-t én írtam, mert Pnél az merült föl,h esetleg az. Semmi köze a sugárhoz, csak a helyzet volt hasonló: azt mondták,h LEHET,h beteg, LEHET,h nem....(de nem uaz a betegség jött szóba mind2 esetben).
Nem akrtam összekeverni a dolgokat.

Mása, gondolok rátok nagyon. További +++++++++ok!
rídonli#
 
 


én is itt ülök és kétpercenként frissítem az oldalt, hátha jön már Mása :)

votiv 8)
votiv
 
 


Mása,
sokat gondoltam ma rátok, ez tényleg egy olyan döntés, amit csak te, ti tudtok meghozni, nagyon sok erőt hozzá, eszméletlen nehéz helyzet. Ölellek titeket és +++++++++++++++++
kisün
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?