Új privát üzeneted érkezett!

Ildi: igen, a fülbelövés elitélendő egyesek szerint. Mert csonkítod a gyerekedet a tudata nélkül, azaz visszaélsz a tehetetlenségével… Ez egy ilyen sznob nézet a mai világban. Rengetegszer hallottam… Sajnos. Ez volt az ok, amiért nem fúrták a fülét a kórházban sem.
Kórházi füllyukasztás: van egy speciális tű, amivel átszúrja a fülecskét a nővérke (meg kell kérni, hogy ki vállalja), fizetsz érte, és viszed az újszülött fülbevalót. Ez olyan pici, elől kapcsolós fajta.

Én már megvettem Boriét, az is bordó, mint Lilié :D
Ha nem fúr a nővér a kórházban, akkor még lehet, hogy a körzetben valamelyik védőnő vállalja. Ha nem, akkor kb. 3-4 hónaposan még mindig kilövetheted a kozmetikusok valamelyikénél. 3 évesen jobban észlelik a fájdalmat, de jobban látszik rajtuk az is, hogy mennyire örülnek neki. Lili még mindig szereti a fülbevalóját. Mutatja mindenkinek :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Anhel: azért van az eltérés, mert van egy céldátum mindenkinek, amit az elején kitűztek, aztán jöttek az UH-ok, és alakultak a saccolt babakorok… Ahány doki, ahány terhesség, ahány UH, annyi változás. Követhetetlen. Az van beírva, amit ti jeleztetek. Mindenkinek a sajátja. Fura, de nem lehet máskép. Ez van :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Közérdekü közlemény!

Fent van Bettike születéstörténete a weblapunkon! :D Lehet nézegetni, és kedvet kapni :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

 
 

Bettike: szeretnénk elolvasni a 3 napos különlétet is... Kérlek, örökítsd meg nekünk, és magatoknak is... Borzalmas lehetett neked. és biztosan Máténak is nagyon hiányoztál :(
Szerencsére minden rendben van, és már együtt van a család!

És ha van időd, mesélj nekünk, hagy irigykedjünk, hogy milyen remek dolog anyukának lenni, és milyen akadályokat kell átlépnetek, milyenek az éjszakák, nappalok, szopizás, stb...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Jó reggelt!
Én olyan jókat tudok aludni mostanában!!! Kár, hogy ilyen korán kell kelnem, pedig biztos tudnék még tovább is... Van két pisijárat, de rögtön vissza is alszom... Szuper!!! Ez nem lehet valami jel???? :lol: :lol: :lol: Persze ez hülyeség. Tavaly is ennyire vártuk, figyeltük a jeleket, aztán mégse történt semmi 39. hétig... :roll: Asszem belőhetem magamnak a 39. hetet célnak... :roll: Ha meg sikerül a hétvégén, akkor számíthattok rám, mert tényleg boszorka vagyok!!! :lol:

marek
 
 


Marek...örülök hogy jól alszol! :lol:

Nekem csak esténként fáj néha a pocim, de amúgy nem gáz! Abba is hagyom a magnéziumot.
Nagyon vizesedek! :cry: 15kg van rajtam, pedig alig eszek, ez tuti már víz! :roll: De a doki megint le fog cseszni! :twisted: Meg se mondom!
Szerdán megyek NST-re és uh-ra. Remélem a vérnyomásom nem megy fel, mert akkor haza se enged a dokim! :cry:
Főleg a kezem pufi és zsibbad! Műűűűűű :cry:
Böngésztem a neten, ezt találtam, hátha valakit még érdekel:

Vízhajtási módszerek:
A szervezetben felhalmozott víztől megszabadulni egyesek szerint gyógyteák (csalán, palástfű, málnalevél, méhfű, cickafark, orbáncfű, zsurló 1:1 arányú keveréke), valamint homeopátiás szerek használatával lehet a legegyszerűbben.
Mások a héjában főtt krumplit ajánlják (azt is héjastól), petrezselyemmel vagy metélőhagymával elkészítve.
Egyeseknek a szeletelt nyers uborka fogyasztására, sok görögdinnye evésére,
mások a kétnaponta megtartott almanapra esküsznek. (Aznap meg kell enni legalább egy kiló almát, és semmi mást. Még inni sem szabad.)
Van, aki azt mondja, hogy a lábakat fel kell polcolni, nem szabad lógatni, és mellette sokat kell pihenni, és kizárni a fűszert meg a sót az étkezésből!
és van, aki gyúrós masszírozást javasol.
:roll:
Az alma kúrát kipróbálnám, csak félek éhen veszek és sok savam lesz! :roll:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Na sikerült a 3 napot megírni, de még a pesti dolgok hátra vannak!

Remélem így már egyből olvasható lesz!

Lehet még valami eszembe jut és jövök kiegészíteni!

Szülés után a helyi kórházban

Kép
bettike
Eger
 
 


Nyugtonmalac! :lol: Köszönöm az érdeklődést! :lol:

Nem is tudom mit írjak! Azon kívül, hogy imádok anyuka lenni, a világ legjobb dolga, szerelmes vagyok a kisfiamba, aki egy tündér (na jó ma este egy kis ördög volt).

Nehézségek?

1. Én marha tegnap előtt befaltam vagy 5 banánt. Aminek az lett az eredménye, hogy tegnap pici fiam igen csak küzdött, sikerült elérnem nála egy kis székrekedést. :oops: Délutánra meg úgy beindult, hogy nem győztem pelussal! :oops: Szóval soha többé banán, azaz csak mértékkel.

2. Ma éjjel negyed 3-kor az evés után felébredt a drága és hisztizett, szó szerint. Azt akarta elérni, hogy kivegyem a kiságyból. Mert amíg mellett ültem és megsimogattam, vagy beszéltem, vagy a bohócot oda adtam neki játszani, vagy ha az apja megszólalt édesen pihizet, pislogott. Amint visszafeküdtünk és csend lett, hihetetlen sírásba kezdett. Ezt bírtuk is 4- fél 5-ig, amikor fogtam magam, kivettem a kiságyból, közénk raktam az ágyba és 7-ig fel sem ébredt. De a legjobb az volt, hogy amíg próbálkoztunk külön-külön, hogy ő ne sírjon, mi meg aludjunk, addig azt csinálta, hogy figyelt, sírt, majd ha megmozdultunk az ágyban ismét figyelt. Aztán rájött, hogy nem érünk oda és ismét sírt, mi ismét megmozdultunk az ágyban, vagy váltottunk pár szót, akkor ismét figyelt, és ezt játszottuk, mert mindig várta, hogy oda érünk-e már, vagy mi a fene lesz. :lol: Már 2 hetesen ravaszabbak, mint azt valaki is gondolná.

A szopizás az csúcs. 10 perc alatt benyomjuk az adagot, aztán igazi férfias büfi és ki is vagyunk ütve. Hihetetlen. Én meg mindig magyarázom neki, hogy lassan egyen, meg ráérünk, meg ne legyen ilyen mohó, mert féltem, hogy fájni fog a hasa, de a gyerek tojik rám. :lol: A kórházi 10 nap alatt meg teljesen beálltunk a 3 óránkénti evésre, hisz ott csak akkor adtak nekik, illetve az elején mi anyukák is csak akkor szoptathattunk, míg inkubátorban vannak a babák.

2-3 napja lerúgjuk a takarót, tegnap óta pedig már ismerjük a hüvelyk ujjunkat. Igaz egy kis rásegítéssel. Most azon tanakodunk, hogy ez legyen, vagy inkább cumi. Várjuk a csodát, hogy majd csak kialakul.

És a legjobb, mikor úgy tesz, mint aki alszik. Csukott szem, nyugodt légzés és ha elkezdünk beszélgetni, húzgálja a szemöldökét, mint aki hallgatja, amit mondunk és rengeteget mosolyog közben, mint aki érti, hogy miről is beszélünk.

Fürdés - tegnap végre sikerült rájönnöm, hogy hogyan is tartsam a gyereket, hogy ne sírjon. Én marha, eddig nem engedtem igazán bele a kádba és szerintem félt. Tegnap meg szinte belefektettem és vigyorgott, ezek szerint így nagyobb a biztonságérzete. De most már ezt is megtanultuk.

Hirtelen most ennyi. :oops: És bocsika a sok beszédért. :oops: És az önzőzésért. :oops:

Kép
bettike
Eger
 
 


Fantasztikus a honlap! :lol: :wink:

Kép
bettike
Eger
 
 


Nymalac: tényleg szuper az oldal, igy nagyon jol attekinthető minden

Ildi: jo sok cucc log a droton...van még?? vagy ilyenkorra már befejezted?

MI: tegnap voltunk a dokinál, sajnos...én elszomorodtam...azt mondta kb November 6 körül fogok majd szülni...de lehet tovabb is viszem...és most csak a 34 hetbe vagyok...a mehnyak teljesen zárt, jól befordult, de még nincs leereszkedve a csontokra (s akkor miért fájt nekem ugy a combomnál belül egy csont annyira??)
és hogy most kb 2500 gr :roll:
S még simán egy hónap...mi lesz a végéig???azt meg is kell szülni :roll:
Vashiányom van, igyhát napi 2 vastabletta

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Bettike
Köszönjük a beszámlót és persze várjuk a folytatást!!!! :lol:

Biceboca
Látom nálad is visszafele halad az idő... :lol: Mondjuk ez nem egyszerű. Én se haladok sehova. Előző héten azt írta a doki a papíromra, 36. hét, erre most is azt írta... Lehet, hogy én már örökre 36 hetes leszek... :lol:
Vashiány... egy hónapja 4.9 volt a vasam, elkezdtem szedni napi két vasat és az Elevitet újra. Meg is lett az eredménye....székrekedés... :roll: Most újra csináltak vérképet...na mennyi a vasam? 4.9... Szóval megérte, mert legalább az aranyerem fejlődik a székrekedéstől.... :roll: Most mással próbálkozom. Humet-R a neve és valami gusztustalan barna lötty, meg drága is, de azt mondják, hogy jobb, mint a tabletta. Szóval ezt iszom, hátha... Mellé szedek még napi egy vasat, meg az Elevitet. Ránézésre olyan, mintha sár lenne a poharadban, de egyébként az íze nem annyira gáz. Lehet, hogy érdemes kipróbálni...

Szöszke
Mi lett a harc eredménye??? Nyertél? Egyébként az e-mail, amit korábban bemásoltál Csákány M. György írta? Mert nálam ő mondta ki, hogy nem kell császár, ugyanis ő az osztályvezető... Még szerencse, hogy ennyire császárellenes... :lol:

marek
 
 


Sziasztok

Jó sokat írtatok,nem is tudok mindenre reagálni,mert most meg a kisfiam beteg :(
Mi vasárnap voltunk fennt Pesten a Tropicáriumba,nagyon élveztem,h kimozdultam itthonról és a Cápák gyönyörűek voltak :D
Elég sokat van josló fájásom, naponta több órán keresztül is,majd jövőhéten pénteken megyek dokihoz, kiváncsi leszek mit mondd :wink:

nyugtonmalac
Kislányod igazi kis nö :D örülök neki,h így tetszik neki a fülbevaló :D
Annak idején én szerencsére 6 hónapos kor kürül rakattam be a kislányom fülbevalóját, amit tőlem örökölt én pedig anyukámtól :D
Most is így fogom csinálni és hamar megkapja majd a kisasszony.
A honlap szuper! :D Nekem nagyon tetszik :lol:

Dalma
Én ezt nem értem :roll: szép nagy a babód, 10.26. a születésed vátható időpntja,akkor miért lennél most csak 34 hetes? :roll:

Marek
Örülök,hogy jól aludtál :D
Nekem ilyen nincs sose, én borzalmasan alszom :?
Látom a lányok elláttak radiátor ötletekkel ,nekem sajna semmi tippem nincs erre,én is hasonló gondban vagyok a radiátorral ,mint te :?

Bettike
Máté tündéri :D Én az első szüléstörténetet is simán meg tudtam nyitni és elolvasni :roll: az jó kérdés miért,de sikerült .

Lovaszkata
örülök hogy jobban vagy! :D Jaj de irigyellek, már én is szeretnék ott tartani,hogy elhagyhassam a magnézium szedését,de nekem sajna nem lehet még.
Vizesedésre nekem a kígyóuborka,petrezselyem és a dinnye bevált,és a néhai felpócolt láb :roll:
Mondjuk most a kezem és a lábam nem vizesedik még :roll:
Viszont az arcom mintha kezdene felpuffadni :? ugy nézek ki mint a hörcsög kb :?

Tücsök
Nálam is ugy volt mint nálad.
2 napig meg se mozdult a babóm,jól meg is ilyedtem akkor és csak utólag jöttem rá,hogy ez a szülés közeledtének volt a jele :roll:
És még valami,nekem mindkétszer szülés elötti héten nagyon-nagyon felpuffadt az arcom :shock:

anhel
Ezen a szülésznős történeten kivagyok akadva :shock:
Ez nagyon durva :shock: Ilyet még nem is hallottam :shock:
Pláne ha neked nem nagyon szipmi,plussz még ennyit kér, én nem hiszem hogy megfogadnám ,sőt biztosan nem :roll: De persze ezt neked kell eldönteni,te érzed.

Éva
Megy a drukk. Meddig kell még feküdnöd?

Most ennyire sikerült reagálnom,mennem kell,kisfiam nyűgös :(
Bocsi,akiket kihagytam.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Ismét zavarnék kicsit, ha lehet :)
Nézzetek itt körül, és ha valami tetszik, szóljatok nyugodtan priviben, leveszem, nem kell ott licitálni!


http://www.teszvesz.hu/my_page.php?uid=9932539

Köszönöm :) További szép babavárást!

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Sziasztok!

Először reagálnék:

Nyugtonmalac - minden elismerésem a tiéd, ügyes vagy, nagyon szupcsi a weblapunk, el is mentettem a kedvencek közé. Egyelőre még nem tudom elképzelni, hogy ott lesz a mi szüléstörténetünk is és képek, de jó, hogy már ott van Bettike, így valamennyire elhiszem, hogy már itt tartunk! :lol:
A fülbevalót megkérdeztem az uzsokis topikban, azt írták, hogy van ott állítólag egy nővér, aki csinálja a füllyukasztást, de nem a kórházban, hanem kijön házhoz. Én szeretném, hogy legyen Lottinak fülbevalója, mi hárman vagyunk lányok, tesók és mindegyikünknek ki lett lyukasztva asszem még a kórházban a fülünk. Én nem mondanám, hogy csonkítjuk vele a gyereket, régen miért nem volt ez téma?? :roll:

Dalma - ne szomorodj el ezen, a lényeg, hogy rendben vagytok és hogy már 2,5 kiló a bébid!!! Attól még jöhet előbb, hogy a doki azt mondta, nov. eleje, akár 3 hét múlva már babázhatsz is. De ez megy a maga útján, ha úgy a jó, akkor nov. eleje, ne izgasd ezen magad, majd támogatjuk egymást!!!
Amúgy hivatalosan (mensi szerint) én is október 29-re vagyok kiírva, azért van más a vonalzómon, mert az UH szerint előbbre vagyunk, és jövő hét kedden megtudom, hogy most hogy állunk és akkor újra javítok a vonalzón.
Bár nekem a dokim 2 hete azt mondta, hogy a kiírt előtt szülünk, nem tudom, honnét vette, talán a cg 1000 értékből? :roll:

Bettike - nem akarok nyíltan irigykedni, de azért megmondom őszintén, irigykedek, hogy te már babázol :oops: :D Annyira édes lehet Máté, ahogy így leírtad, hogy miket csinál, ha tudsz, tegyél majd fel képeket még róla, hogy gyönyörködhessünk!

LKata - én is +15 kilónál tartok, de már nem érdekel, nagy része a baba, víz, lepény, egyéb trutyi, ne izgasd most már magad ezen!!! A vízhajtós dolgok közül max. a lábfelrakást tudom elképzelni, nem szeretnék kísérletezni ilyen kúrákkal, mint hogy egész nap almát egyek, amúgy is gyomorégős vagyok, végem is lenne! :? Bár én nem látok vizesedést magamon egyáltalán, de biztos van felhalmozódva jó sok lé már bennem :roll:

Marek - te legalább vissza tudsz aludni, én ma is hajnali 4-5-ig fent voltam, nem bírtam elaludni, pisijárat 2-3 óránként és még mindig iszonyat fájdalom oldalt combtól térdig, annyira gáz, annyira fáj, hogy éjjel masszírozgatom, nyomogatom magamnak, de amúgy semmit se használ :?

Anhel - gratula az eredményekhez!
Nekem Tommee Tippee mikrós sterilizálóm van, de leírom, mi van a kezelési útmutatóban, ú, jó hosszú, de vakon gépelek, nekifogok:

"1. Sterilizálás előtt meleg szappanos vízben mossa el a cumisüvegeket és az etetési tartozékokat, vagy tegye azokat mosogatógépbe (csak a felső tálcára), hogy minden lerakódott tejet eltávolítson. Szedje szét részeire.
2. Vegye ki a tálcát és töltsön vizet a sterilizáló edénybe a töltést jelző vonalig (200 ml)
3. Helyezze vissza a tálcát.
4. Tegye a cumikat függőlegesen a cumisüvegek közötti köralakú vágatokba.
5. A kupakokat helyezze a cumik fölé, rögzítse a kupakokat a kialakított vágatba.
6. Helyezze bele a cumisüvegeket nyakukkal lefelé a tálca tetején található hornyokba.
7. A zárógyűrűket tegye a tálca közepén álló oszlopra.
8. Csukja be és zárja a tetőt.
9. Helyezze a sterilizálót a mikrohullámú sütőbe és melegítse az alábbi táblázat szerint:

Teljesítmény Melegítési idő Hűtési idő
800 Watt-ig 8 perc 3 perc
850 W - 1000 W 6 perc 3 perc
1100 W felett 4 perc 3 perc

10. Hagyja hűlni 3 percig, mielőtt a mikróból kivenné.
11. Amikor kinyitja az egységet, helyezze azt önmagától távol, hogy a gőz eltávozhasson.
12. Alaposan mosson kezet, mielőtt a sterilizált eszközökhöz nyúl."


Na, kb. ennyi, ha van még kérdésed, szólj, bár még én sem próbáltam, de most meghoztad a kedvem :lol: Még a mellszívó hiányzik a kórházi csomagból+legalább egy kis üveg, úgyhogy ma megcsinálom én is a sterilizálást.

A szárító roskad, de még bírja, ez nem az összes ruci, van még jó pár, de az mind bársoly és nem akartam gépbe mosni a többi pamuttal, azt majd külön. Ma nekilátok a vasalásnak is :roll:

Linhbaba - ha ki bírjátok fizetni az 5 e forintot alkalmanként, akkor hajrá, de én azért ebbe nem mennék bele! Én sem vagyok egy hőbőrgős ember, inkább nyelek egyet, de azért ezt már nem tudnám lenyelni, így is annyit kell fizetni a dokinak, a szülésznő nem azért van, hogy egy-egy tanácsért fizessünk neki!!

Na megyek tovább, sajna még mindig nátházok és a bal orrlyukam vérzik is :cry:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Ny.malac - Szuper jó honlapot kreáltál!!!!! Köszönjük szépen!

Bettike - Le a kalappal, most olvastam a történeteteket! Hihetetlen, hogy mennyire erős voltál! Jókat mosolyogtam a nehézségeiteken is (bocsi), de szinte látom magunkat, ahogy mi is próbáljuk majd megérteni a gyerkőcöt, kiismerni a "taktikáit". :lol:

A mai éjszakám nagyságrendekkel jobb volt. Viszonlag jól aludtam. Nem tudom mi volt velem tegnap, de remélem nem sok ilyen lesz. Kívülről nézve a tegnapi önmagam, hááát....jaj!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Én is egyre nehezebben alszom...hajnalban fél órát legalább fenn vok mire vissza tudok aludni. Legtöbbször arra kelek fel, h már annyira kell pisilnem, h alig tudok felállni. Lehet, h nem árt ha felkészülök az éjszakai ébredésekre :?

Én leginkább attól félek, h kifogok vmi bunkó ügyeletes orvost...Sok ilyet olvastam aki itt szült, h mekkora paraszt volt a doki. Nem hiszem, h akkora mázlim lesz, h a sajátomnál szülök, de akkor legalább vmi normális legyen..vagy tuti elküldöm a francba ha beszól vmit :twisted:

Az apaságit tegnap elintéztük...végre.. :D

Kép
babe.
 
 


Marek: ugy latszik visszafele haladunk..yoyo, hol itt, hol ott.. szuper szekrekedes...most mikor valahogy par hete rendebejott a szekrekedesem...mert eddig is gondot okozott...vas nelkul. akkor Kaposztaslaskan fogok csak elni...nekem nagyon jol bejon.

Ancsa: en sem ertem, 34 het az echo szerint, de nallunk nincs ilyen hogy kiirva, ha akar 42 hetbe is vagy es minden rendeben, magzatviz ok, mehlepeny nem oreg..stb, akkor sem inditsak be...

Ildi: akkor van boven munkad...en ma csak pihizek, az ejjel 3x jott gorcsbe a labam, ugy jarok mint egy bena...
en is meglepodtem hogy mar 2500 gr, mert eddig epp a min ertekbe volt... azert remenykedek hamarabbi datumba, de hiszem, a bebikoktelt nem fogom kiprobalni, malnaéevelteat igen, lepcsoket is jarkalok majd...2 het mulva

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Dalma
Óvatosan a lépcsőzéssel majd! :shock:
Nem túl jó ötlet :?
Engem a lányomnál észrevettek,hogy lépcsőzöm /nem részletezem miért/ és ugy lebaxtak miatta,mint a pengős malacot :shock:
Azt mondta a doki,hogy megterheli a lepényt és csökken az áramlás olyankor,nem tesz jót a babának .
Persze első babás voltam és nem tudtam ilyenről, de utána már nem mertem lépcsőzni :(
Hallott erről-ilyenről valaki valamit?

itt is írnak a lépcsőzésről
http://www.kismamablog.hu/szules/szules-varhato
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.09.23 10:18-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok mindenkinek,

nem bírom követni.
GRATULÁLOK az újdonsült Mamáknak és üdv a Babákat a világon.
Milyen weblapról van szó ? (nyugtonmalac?) Megnézném, talán akkor jobban képben leszek
Anikó

Kép
ancsa123
 
 


málnalevélteának jó íze van? hol lehet ilyet venni?
sztem a bábakoktélt ne próbálja ki senki, elég hülyeségnek hangzik, az alkohol miatt, nem hiszem, h a pálinka v a vodka jó lenne bármire is.
Nekem muszáj lépcsőznöm, mivel a 3.on lakunk...sztem nagy kárt nem tehet vele az ember+annyi testmozgás sem árt, h egy nap 3-4x le meg felsétálok a 3.ra, persze nem szaladni kell fel-le, én mindig lassan megyek.

Kép
babe.
 
 


Sziasztok!

Timi!
Nagyon jól nézel ki, én sem tudom hol az a 18kg?!

Szöszke!
Köszi a tippet, de én itt Londonban asszem lemondok ezekről a könyvekről. :) Mire kiérne, már meglesz a baby. :D Jövőhéten kezdem a szülésfelkészítőt, heti 1 alkalom, 4 hétig...szal szülésre pont végeznék, de az uccsó 1-2-ről már le akarok maradni. :P Szal állítólag az is segít majd...

Bettike!
A midwife majd kijön házhoz hazajövetel utáni napon, meg az elkövetkező 2 hétben még párszor. Ha van vm, akkor vissza kell menni. Egyébként hazajövetel előtt vizsgálja meg a doki, meg persze születés után rögtön a szokásosakat.
Örülök, h ilyen jól megvagytok együtt, és élvezed az anyaságot, én is nagyon tartanék már ott! :)
Elolvastam a második storyt is...hát elég durva. Ez az őrmester, meg a kisebbségi csapat...pff! Elhiszem egyébként, h kiborultál, asszem én is így jártam volna! De minden jó, ha a vége jó, örülök nektek! :)

Kata!
Az a baj, h nem tudok felkészülni a legfájdalmasabbra...valahogy nem ogadja be az agyam, h ez tényleg annyira gáz is lehet. Név még mindig nincs, talán leszűkült a kör, most Maya, Mia, Lilla van még, a Zara-val Johanna-val kapcsolatban úgy döntöttünk, h nem megy annyira jól az Ördög-höz. Igen, apás szülés lesz...bár mondogatja, h ő nem nagyon akar ott lenni. De tudom, h ezt csak úgy mondja, ha szeretném, akkor ott lesz... Zsombinak üzenem, h még egy picit maradjon! :)

Lovaszkata!
Hát én csak a hivatalos hőmérsékleteket tudom, de én is úgy vagyok vele, h majd kitapasztaljuk, és annyi lesz, ami jó a babynek. Túl meleget nem szabad csinálni, igen, mert még nem működik jól a hőháztartásuk, túlmelegszenek, és az bölcsőhalált okoz, igen.
Te már elkezdted a málnalevél teát, hátha segíteni fog a vizesedésben is.

Emmaléna!
Huhh, ijesztő lehetett a dolog, de örülök, h túlvagytok rajta, és Ábel tényleg egy hős volt!

Nusildi!
Igen, ott lesz daddy. Én meg mindent mindig túlparázok, és nagyon be tudok pánikolni...na majd meglátjuk mi lesz. Ha kifogok egy jófej, kedves midwife-ot, aki majd nyugtat, az sokat fog segíteni...
Jobbulást! Nem hiszem, h árt az orrfújás! A sok tüsszögés durvább, de az sem árt...

Éva!
Drukkolok!!!!!

Babe!
Sajnálom a csíkokat!

Bettyna!
Szurkolok, h akkor mostmár jöjjön a baby, ha szeretnéd!

Peva!
Hűha, nyákdugó??? Azt mondják így max 2 hétig lehet húzni, de igazából már bármelyik pillanatban elindulhat a baby! Drukkolok! :)

Nyugtonmalac!
Szerintem nagyon jó, h leírtad a fülbevalós storyt. Nekünk is lesz, mert nekem tetszik, és neki is tuti kell majd...de én még nemtom mikor, itt asszem annyira nem divat, sőt, egyáltalán nem a babyknek, de azért rákérdezek pénteken a midwifera. Én még a kórházban berakatnám, ha lehetne. Ha nem pálya, akkor majd otthon, gondolom 2 hónaposan sem lesz nagyon szörnyű, gyorsan elfelejti majd. Úgyis otthon készül a fülbevaló, anyukámék csináltatnak egy tök sima fehérarany karikát, mert nekem ezek a babyfülbevalók nem tetszenek.
Kimerítő lehetett a hétvégéd! Sajna nekem kb minden napom alapból ilyen, és nem is a saját gyerekemmel... :P
Nagyon jó a weblap, köszönjük! :) Ha elfogadsz egy tippet, én még szívesen nézegetném, h melyik baby pontosan milyen terhességi időre jött...úgy értem hétre, napra.

Linhbaba!
Huhh, elég gáz ez a szülésznő. Én személy szerint mást választanék tuti, elvégre ennek a dolognak az a funkciója, h megbízz benne, és nyugtatólag hasson rád....hát én tuti nem érezném ezt ebben a szituban, csak idegesítene, és szorongnék tőle, azért meg nem fizetnék. :)

Marek!
Szurkolok a hétvégére! Majd küldök innen vm durva hidegfrontot, hátha az segít. Bár itt nem visel meg senkit a front, nem is tudom, h vannak-e, bár ez hülye kérdés, biztos vannak...egyszerűen csak iszonyatosan változékony az idő...
A vasamra én is kiváncsi vagyok, tegnap voltam az uccsó vérvételen, 1 hónapja szedem a napi 2x200mg-osat, úh elvileg már jónak kellene lennie...pénteken kiderül.

Dalma!
Sajnálom, hogy ez van, de ne keseredj el! Úgyis akkor jön a baby, amikor jönni akar (csak én vagyok ilyen, h már siettetni akarom), és őt nem fogja érdekelni ez az egy hét ide vagy oda...ha hamarabb akar, akkor úgyis hamarabb jön, ha később, akkor meg később. :) Szerintem itt a végén már nem számít, h az a 40.hét mikor van.

Ancsa!
Jobbulást a kissrácnak!
De figyi, neked nem kéne inkább egész nap feküdnöd? Azt mondtad vészesen ki vagy nyílva, és próbálod húzni...akkor minek rohangálsz a Tropicariumba? :)

Tegnap megjártam a kórházat..hát nem tartott túl sokáig. Minden oké, 2,5kg-nak mérték, ami tuti, hogy nem igaz...csak a fejkerületet, és a haskerületet mérte le a nő, ebből nem is tudom hogy a fenébe tudta kigolyózni. Sztem csak hasra ütött és ráírt vmt, mert kérdeztem a súlyát. Na mind1, továbbra is kicsi babyre készülök (sztem most lehet max 2,2kg), ahhoz, h megbecsüljék a súlyt, sokkal több mindent le kellett volna mérnie. A haskerülete 30cm, a fej pedig 33cm. Ennyit tudok most. Említettem a placentát, mondta, h jó, akkor azt is megnézi...azt mondta rendben, áramlás is rendben...ez minden amit tudok, nem igazán verik itt nagy dobra az egészet. Vesék rendben, nem kell antibigyó sem. :)

Olyan fura érzésem van amúgy...már vasárnap óta nincs kedvem igazán semmihez. Akkor a délelőttöm ugye különösen durva volt, abszolút semmihez sem volt kedvem. Tegnap is este daddy x-box-ozott, és kérdezte,h akarok-e filmezni, mondtam, h nem tudom...csak bámultam a tv-t, amit épp játszott, és gondolkodtam, h mit akarok...de se dvd-zni, se olvasni, se semmit nem akartam. Ma is találkozom a barátnőmmel, mert szabadnapom van (helyette szombaton dolgozom :P) és ahhoz sincs semmi kedvem...semmihez és senkihez. Valszín túlspirázom, de azt mondjátok, h közvetlen szülés előtt van ilyen hangulata az embernek, h semmihez nincs kedve. Hát azért remélem, h nem. Nyűgös vagyok már, de azért a 36 hetet minimum be akarom tölteni, és a cél dátumom pl okt. 18., ami a 23,5. szülinapom. Aznap leszek 38 hetes. (bocsi, múltkor elütöttem, 37-et írtam, de 38 az igazság) Pénteken meg is fogom kérdezni a midwife-ot, h mit szól egy kitűzött dátumhoz. Tőlem jöhet a 2 között is, ha akar, de tovább már tényleg nem akarom húzni. Tudom, rossz vagyok. :P

Képzeljétek, tegnap mondtam daddynek, h hallgassa meg a kiscsajt odabent, mert állítólag már jóideje lehet hallani a szívhangjukat kívülről, ha odarakod a füled. Jól rátapasztotta a fülét a pocimra, és tényleg hallotta, azt mondta tök gyorsan ver. :) Aranyos volt! Próbáljátok ki ti is! :) Kár, h mi nem tudjuk....kiváncsi lennék. :?

Én most fogom összeírni a pontos kórházi listát, már nézegettem korábban is egy itteni fórumon, ahol van külön ilyen topic. Már megvettem majdnem mindent, de ma még elmegyek nemsokára beszerezni egy köntöst, meg talán még egy hálóinget is. Szerencsére a Primark-al szemben van a Mothercare is, ahol meg a mellszívót is meg tudom nézni...amilyen szerencsés vagyok, tuti már nem lesz akciós, de hát ez van, így jártam. Amúgy nekünk nem is kell túl sok minden, mivel bent leszünk vagy 1 napot... :P

Asszem már volt róla szó, hogy a málnalevél teát hogy kell inni....de leírnátok nekem megint légyszi? Nem tudom már mikor volt róla szó. Tegnap beszereztem 3 dobozzal, és ma el is akarom kezdeni. Úgy emlékszem, h 36héttől javasolják, de én ugye hamarabb akarok szülni, meg itt olvastam minden félét, h 32, 34 héten már kezdik...ártani nem fog, az tuti. :) Mert én a szülés megindító hatásában nem hiszek (bár azt sem bánnám, ha 3 hét múlva hatna :D), csak abban, h lazítja, és felkészíti a méhszájat, így könnyebb lesz majd a kitolás. Szal arra lennék kiváncsi főleg, h milyen adagolásban kell inni? Hetente kell emelni az adagot? Ha pl napi 3 csésze az adag, akkor mindegyiket külön kell megcsinálni, külön teafilterrel vagy lefőzöm reggel a napi adagot egy filterrel, és megiszom egész nap? Egy adaghoz mennyi víz kell? Előre is köszi! :)

Na meg képzeljétek, ráálltam ma reggel a mérlegre, 67kg! :shock: Ez már +16kg...nem igazán hiszem, h ténylegesen ennyire híznék, viszont eléggé vizesedek, főleg reggel, ami állítólag para, és ez az ami izgat. Az uccsó 4kg nagyon gyorsan jött fel, úh ez tuti víz lehet (ok, 2-3kg mondjuk). Nem érzem, h a vérnyomásom magas lenne, de azért aggaszt...a szivem pl tnap és ma is picit nyilalgatott, bár nálam néha van ilyen. Na mind1, pénteken megyek midwifehoz, majd ő néz vizeletet, meg vérnyomást, és meglátjuk. Remélem addig nem lesz gond, és h akkor sem lesz. Gondolom a gép előtt ücsörgés sem segít, ilyenkor vizesedek a legjobban. Csak para, mert a novemberieknél Léna baby anyuja kb 4 nap alatt lett pre-eclampsziás úgy, h a max értéket érte el a fehérje...x napon még totál negatív volt, 4 nap múlva pedig meg kellett császározni, annyira gáz lett a helyzet (túrós volt már a vizelet). Vagy tényleg szülni készülök, ezért dagadok ennyire? Azér' még nemá', el kell mennem gyorsan még vásárolni, és nincs is még kimosva semmi. :)

Na most ennyi voltam, lassan indulok megvenni még azt a pár dolgot...és ehhez sincs kedvem. :?

Szép napot!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


sensi: Én úgy tudom, h napi 2-3 csészével kell inni, ami kb.. 1 l.
3dl vízbe kell rakni 1tk. levelet.
Fülbevalót én is akarok a babának, olyan aranyosak vele, nem hiszem, h lány létére majd mérges lesz rám amiért kilyukasztattam a fülét :D Nem olyan fájdalmas, és hamar megvan.

Kép
babe.
 
 


Sziasztok!

NYugtonMalac! Isteni a weblap!!!!!!!!!!! Elképesztő!!! Állati ügyes vagy és köszönjük!!!
Remélem, mielőbb benépesülnek az új táblázatok nevekkel, képekkel, sztorikkal.... :roll: de jó lesz!
Lilinek millió puszi a kis fájós fülére!!!! Én is túléltem már ezt a borzalmat, Barbi 3 hónapos volt, amikor kilövettem a fülét, rettenetes volt az is!!! Anyukámmal követtük el a merényletet ellene, de én rettenetesen szégyelltem magam és mardosott a lelkiismeret, hogy fájdalmat okozok a gyereknek, ráadásul szándékosan.... Igaz, hogy azonnal bánatszopizott egy nagyot és már túl is volt az egészen, de én napokig teljes romjaimban hevertem. A tett helyszínén bugyiig izzadtam, és kihordtam lábon a szívinfarktust. Csodállak, hogy ezt terhesen, ráadásul az utolsó hetekben be merted vállalni!!!!!!!!!!! Bár feltételezem Te magad sem számítottál ekkora traumára, nem?
Egyébként azt mondják, hogy a pisztoly csattanásától ijednek meg a gyerekek és nem is a fájdalomtól, mert azt később érzik, és nem is vészes :roll: :shock: Hááááááát nem tudom.....
Mindegy is, túl vagytok rajta és ez a lényeg!!!!!
Próbálj most már Te is pihizni!!!!
Én 1 hete készülök a kórházi cucoomat összerakni, de a fele még mindig várat magára. Valahogy úgy érzem, ha berakom a csomagom, indulni fogok...ezért még várok... Az eszköz része kész van, a ruháimat és a gyerek ruháit nem raktam még el, egyébként azt a legegyszerűbb összeszedni. Mondjuk pizsamám még nem igazán van, ill. csak egy, de még ahhoz sincs kedvem, hogy beszerezzem :cry: Ahogy írjátok, én is gubózok! Ki sem dugom az orrom, szinte csak a legszükségesebb dolgokat intézem házon kívül. Pl. óvodába a gyerekért és vele egy kis program...játszótér vagy piac, séta - max. 1-1,5 óra. Ennyi nekem is és neki is bőven elég. Férjem meg is jegyezte, hogy sokkal kevesebbet tankolunk egy ideje....legalább takarékoskodok :wink:

Fájásokkal el vagyok, vannak, de nem rendszeresek. Csontjaim széthullva, pisijárat kegyetlen...de azért jókat alszom. Igaz, korán kipattan a szemem (5-6 között) és mivel nem akarom felverni a házat, jár az agyam az ágyban, és forgolódok 1-2 órát, amíg a többiek felébrednek...ezt eléggé utálom, mert a fekvés önmagában bazi kényelmetlen - gondolom nektek is.....
Na, panaszból ennyi elég, csüt. reggel 7-re megyek ctg-re én is, ki tudja....... :?

Andi
Kép
handrea75
 
 


Sziasztok!!

Csak pár sor....

SZUPER A HONLAP, NY.MALAC ÖRÖK HÁLÁM!!!!!

Sokan eltűntek és NAGYON HIÁNYOZNAK. Szóval: ELTŰNTEK!!!!!!! ÉLETJELET KÉRÜNK SZÉPEN!!!!!!!!! Pár szó is elég, örülünk neki!!!

Én vacakul vagyok, iszonyat ég a gyomrom. Vízszintben borzalmas, ülve pedig nem tudok aludni. Néha beájulok a fáradtságtól, aztán a pisijárat felébreszt majd ég a nyelőcsövem és minden kezdődik előről. A szomszédok "szörnyűlködnek" mekkorát nőtt a pocakom és 4 kg felett babát jósolnak...éljen...... egyre inkább hangolódok a csaszira, majd holnap esetleg eldőlhet mi lesz.....

Emma!
Együttérzésem! Ábinak puszik!!!!!! Olyan 3 napos láz nevű betegség volt szerintem...

Ny.malac!
Lili egy HŐS!!!!! Nekem 12 évesen löttek fülcsit, de ma is emlkékszem a fájdalomra. Ha lányom lenne már a szülés után fülvbevalóznánk, nagyon édesek fücsivel!!
KÉPET KÉRÜNK!!!!!!!

Timi!
Hol a babád???????????????? ekkora pocak már sokkoló az én hordómhz.... :D

Szöszke!
Nekem kicsit Palotás Petrára hasonlítasz, bocsi!! Hordozó: :lol: :lol:

Kata!
Mielőbbi teljes felépülést a férjednek!!

Ildi!
GYÓGYULJ MEG HAMAR!!!!!!
Mi már jól vagyunk, Ábinak még szívjuk a nóziját, de nem vészes.
Babarucik: :lol: :lol: :lol: :lol:

Évi!
Szorítok!!!!! Nekem is lentebb a pocak, teljesen kitölt a gyerek......

Bettyna!
Sorstárs... :D

Lin!
Lehidaltam a szülésznőn! Ilyet még nem hallottam!!!!! Durvaaaaaaaaaa

Perdoék ma mennek haza! :lol: A mai újságban benne vannak, de 20:25-ös születési idővel :o :o

PUSSZ MINDENKINEK!!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Na, ezt irtam reggel, de nem ment el. Szóval Perdo irt smst, valóban mennek haza. Irtam neki a szupi honlapunkról. Jó, h betted Ny.malac az aláírásodba!!!!

Velünk a helyzet változatlan, de SÜT A NAP!!!!!!!!!! :D :!: :!:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Jaaaaaaaj, kész vagyok a vasalással!!! Totál leizzadtam, mire kivasaltam ezeket az apró rucikat, nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz, ráadásként még párom ingjeit is bevállaltam, most meg folyik rólam a víz :? Külön tettem az 56-os méreteket és külön a 62-eseket, most mosom a bársony babarucikat, azokat úgysem tudom vasalni, végre egy jó hír! Aztán jönnek a lepedők & textilpelusok és utána készen vagyok, legalábbis a rucikkal.

Andi - én sem raktam még teljesen össze a kórházi csomagomat, vagyis már majdnem minden megvan, de pl. még a piperedolgok és evőeszközök+a mellszívó nincsenek benne. Persze nem babonából, de valahogy olyan lassan megy minden mostanság, néha úgy érzem, hogy semmire sincs időm.

Ma pl. takarítani is akartam, de nem bírok :cry: Annyira fáradt vagyok, ma még nem is pihentem, pedig minden nap szoktam legalább 1 órát feküdni, valahogy úgy érzem, hogy semmire se jut idő, pedig itthon vagyok egész nap :?

Zsuzsu - a gyomorégés tényleg szörnyű, néha nekem is annyira ég, hogy kivagyok, akkor Rennie, de az sem mindig használ :cry: Utálom, sokszor akkor is ég, amikor nem is eszek olyat :shock:

Babe - mi a 2. emeleten lakunk és persze nincs lift (2emeletes ház), úgyhogy én is soksor lépcsőzök akaratlanul is.
A málnalevél tea ízéről nem tudok nyilatkozni még, jövő hét közepén szeretném majd elkezdeni inni.
Gratula az apaságihoz, mi is aránylag hamar el tudtuk intézni, pedig annyi rémhírt hallottam, hogy így meg úgy és ennyi meg annyi dolog kell, aztán nem is volt vészes.

Bettike - elolvastam a kórházi napot Máté baba nélkül, hát le a kalappal előtted, hogy a végén tört el a mécses, de tényleg! Kitartó és türelmes és ügyes vagy, hogy így bírtad! A lényeg, hogy most már ne gondolj rá, és további jó babázást és még mindig várjuk a képeket!!! :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Megjöttem az nst-ről... Nem volt semmi... 0-4 közti értékek, egyszer volt egy fájásom, az pár másodpercig tartott. 60-asig ment fel. Ilyeneket szoktam érezni itthon is. Legalább tudom, hogy ez egy 60-as fájás szerű keményedés :D

Köszi a weblapos dicséreteket, Sensinek az 5letét is! Amint tudom beviszem a születés hetét is a táblába...

A web elérhetősége kéznél van az aláírásomban... Így mindenki megtalálja utólag is könnyen... :D


Marek:
bárcsak jel lenne a mormotaság! Most keltem fel az ágyból… Tegnap is ilyenkor ébredtem… :D De szerintem csak a kimerítő hétvége miatt volt. :S

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Köszönjük! :oops:

Perdoék is haza! Hurrá! :lol:

Na akkor a mai vigyor:

Kép

Nyugtonmalac! Ha lehetne kicseréled erre? A másikon olyan vicces a kesztyű miatt! :oops:

Kép
bettike
Eger
 
 


Bettike: elolvastam a szülés utáni történetedet… Fel is tettem a webünkre… Mondanom sem kell, hogy patakokban folyt a könnyem. Igazi hősök vagytok! Jó, hogy a családod ott volt melletted és Máté mellett is. Nem semmi, milyen jól viselted a megpróbáltatásokat, és csak az utolsó pillanatokban tört el a mécsesed.

Mikor Lilim született és a doki mondta másnap, hogy felcsapott lábbal született, én megnéztem remegő kezekkel, mikor kettesben maradtunk, és zokogva hívtam fel a páromat, hogy képzelje el mi történt a kislányommal. Azóta is sírok, ha erre gondolok, pedig nagyon hamar kikezeltük a problémát, és gyakorlatilag semmi hátránya nem származott ebből. De valami olyasmit éltem át én is, mint te és Máté, csak nekem szerencsére velem lehetett a kislányom, és így könnyebb volt. (Sokkal)

Szóval tudom, hogy te egy hős vagy!


Tündér-ördög Máté :D Ezek a kis babócák már csak ilyenek, nem? :)

Pocak problémákra nem próbáltad a poci masszázst? Órajárásával megegyező irányban kell finoman nyomva körbe masszírozni a pocakot. Ha előtted fekszik hanyatt a baba, akkor baloldalon kezded, fölfelé, majd jobb oldal, majd vissza a kiinduló pontra. Ez az első, majd ugyanezt a másik kezeddel, de nem zárod be a kört, hanem a lágyékánál fejezed be. Ezt a kettőt felváltva kell csinálni, a 3 középső ujjaddal finoman masszírozva… Ha ez kész, akkor megfogod a két lábiját a kezeddel, térdnél meghajlítva a combocskákat finoman a pocakhoz nyomod (finoman!). Ez a nyomás segít neki pukizni, és kakilni is. A körbe-körbe masszázs pedig követi a belek vonalát, így segíted a tartalom áramlását… Ez a trükkje… :)

Éjszakai kelések: szerintem nem baj, hogy magatokhoz vetted Mátét. Szüksége volt erre. A babák jelzik, ha anya hiányuk van, és kell nekik a közelségünk, hogy biztonságban érezzék magukat. Neki meg olyan közeli még a születése utáni anyanélkülözés. Most szeretné bepótolni. :D

10 perces szopizás! Aszta! Nekünk órákig tartott :D Azt hiszem nem lesz probléma az evéssel nálatok… Igazi kis szivattyúd van :)

Ügyesek vagytok! Hamar beletanul az ember a dolgokba, igaz? És mennyi kérdés lesz még, amin gondolkodhatunk! Ma a cumi kontra ujjacska, holnap már a hozzátáplálás és társai…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Bicebóca: fel a fejjel! Ma az NST-n egy csajszi ült mellettem (ki gondolná, ügye :) ) és 09.06 volt a céldátumuk, ezt módosították 09.15-20-ra :S És már 23-a van, és még mindig egyben, az NST-n csücsül, és 2 nap múlva jön megint… Kisebb fájásokat mutatott neki a gép. Szegény! Jól túlhordja, nem?
Reméljük veled nem lesz ilyen!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac! Hú köszi a tanácsokat! Szupi! Jól jött! :wink: :lol:

Jaj és még képek, aztán leállítom ám magam! :lol: :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
bettike
Eger
 
 


sziasztok
köszi a bókokat, nagyon jól esett :lol: :lol: :lol: és a válaszokat is

handrea75: azt tudom, hogy most még olyan sokáig nem ir ki, csak egy kicsit hülyén fogalmaztam és egybe irtam :oops: , de a válasz megvan :lol:
nyugtonmalac: nálunk a gyermekorvosnál a növérke szúrja átt a füleket már pár hetes korban. ha lányom lenne, én is vinném. nekem is akkor szúrták átt, de az nem volt elég és 15 éves koromban folytattam és tényleg iszonyúan tud fájni :? ! le a kalappal Lilike elött, kemény kis csaj :wink: . és a tábla fantasztikus. KÖSZI
linhbaba: szülésznöi magánrendelés? :shock: ez egy kicsit durva :evil:
ancsa: fiadnak mihamarabbi gyógyulást :wink:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


bettike: nagyon jók a képek!és olyan kis édes a fiad!!! :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Ancsa, az aláírásomban látsz egy linket, arra kattints rá! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


babe: szerintem nincs jó íze a málnalevél teának, de cukorral, citrommal elmegy...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Istenem, egyem meg, annyira édes, olyan kis icipicike abban az ágyikóban!!! :D Jaj, megzabálom, de tényleg, kis hajasbaba! Jaj, úgy irigykedek Bettike, hogy már otthon vagytok és okés minden, jó, jó, tudom, hogy húzós volt a kórház és az elszakadás, de most már olyan jó lehet nektek :lol: Szeretnék én is itt tartani már, el sem tudom képzelni :? Cuki a kis birodalma! :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


ja most vettem én is észre, hogy 4-en vagyunk ugyan arra a dátumra kiirva, mégse egyforma a terhességi hetünk.
érdekes :roll:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Sziasztok! Hát mára virradóra sem szült senki....nagyon bízom a legközelebbi hidegfrontban.

Nyugtonmalac! Szuper a honlap! Nagyon ügyes vagy! Remélem gyorsan benépesedik. :)
Fülbevaló: biztosan az ijedtség a nagyobb, mint a fájdalom (én emlékszem az egyik fülembe 20 éves korom körül rakattam plusz lyukat, és akkor is előbb zaj, aztán fájás....) Nem tartom kegyetlen gyermekellenes bűnnek a csecsemőkori lyukasztást sem (a libatömést sem :? ).

Bettike! Jó olvasni, hogy otthon mik történnek már veletek! A szülés utáni 3 napot remélem gyorsan feledteti.

Linhbaba! Nem semmi a szülésznő, még nem is hallottam ilyenről. De lényeg, hogy megbízol benne, mert együtt fogjátok végig csinálni a nehezét.

Ildi! Én is azt hallottam az Uzsokiban minden szülésznő profi, az orvosom azt mondta, ha elégedettek vagyunk vele, adjak neki 10ezret. (ő úgy fogalmazott a szülésznő a doki tarifájának 10%-át szokta kapni...)
Vasalással hős vagy, én csak részletekben bírtam, annyira megfájdult a derekam közben.

BKriszta! Nekem a Levente név tetszik (ha lehet szavazni :lol: )

Marek! 3,5 kg +/- 10% nem semmi. Talán az eredeti számítást kéne nézniük, nem?

Dalma! Úgy tudtam a heteket ilyenkor már nem is szokták módosítani - ez elég furcsa. Az én dokim szerint a gép 3500 grammnak veszi a 40 hetes babát, ezért ilyenkor már nagy a szórás miket ír ki. Pl. nálunk 38 hetesen csak 2800 gramm a baba, de mivel én 2850-nel, párom 3200-zal született teljesen normális és hiába írja ki az uh. gép, hogy 36 hetes a baba, nem kell figyelembe venni. A 2500 gramm meg egyáltalán nem pici 36 hetesen. :shock:

Sensie! Málnalevél teát már 34. héttől is lehet inni. Én azt olvastam, hogy 3 dl vízbe 1 ek. kell, napi 2 pohár. Én egyszer iszom 4 dl-t egy púpos ek. málnalevéllel és egy citromkarikával.

HAndrea. Akkor Te is szenvedsz már.... :? Azért lassan össze kéne pakolnod biztos ami biztos.

Zsu! Ábi mekkora súllyal született? Vagy csak a szomszédok paráztatnak?

Én jól vagyok, sajnos az idő kiderülésével a fájásaim elmúltak teljesen. :cry:
Tegnap du. voltam a dokimnál, elmeséltem neki a nyákdugó dolgot. Mosolygott, hogy közeledünk, de az elmondásom alapján az csak egy része volt még (kb. kisujjnyi darab), bár WC és zuhany közben is jöhet a többi, amit nem veszünk észre. Persze még ettől függetlenül lehet 1-2 hét is akár. Mondtam neki, hogy én már nagyon szeretnék vele a szülőszobán találkozni! Mondta rendben, de ahhoz rendszeres fájások kellenének. Vagy folyna el a magzatvíz. A vas injekciók miatt találkozom vele heti kétszer, egyre jobban vigyorog a rinyálásomon, hogy szeretnék már szülni.

Ma lementem a zöldségeshez, és megkérdezte mikorra várom a babát, furi volt kimondani, hogy nem 2-3-4 stb. hét, hanem jövő szombatra vagyok kiírva. :lol:
Azt mondták ahhoz képest elég vígan mászkálok és segítettek kivinni a cuccot a kocsihoz (szóval a cipeléstől sem szültem meg :lol: )
Ma picit kertészkedünk Apával (ha végre hazaér), még vasárnap kirinyáltam egy-két új virágot, persze elültetni nem tudom egyedül. De a helyét már kinéztem.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Sensi: vigyázz magatokra! Mikor tudsz már végre pihenni is?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Handi: a bugyiig izzadás a fülbelövésnél nekem is megvolt. Szó szerint.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Zsuzsu: én is észrevettem, hogy nagyon sokan nagyon régóta nem jelentkeztek... Mi lehet velük. Néhányuknak már nagyon itt lenne az idő egy kis babázásra. Lehet, hogy babáznak is, csak titkolják?!

Melus, KGaba, Mánya... Hol vagytok? Többiek?

Fülimülis képet majd csinálok Liliről, és akkor felteszem :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Perdo, de jó, végre hjöttök haza! Amint lesz időd, energiád, és kedved, várjuk a képeket (sokat) és a születés történetet is! :)

És tessék elmesélni, hogy hogyan telnek a kiscsermekes napok... Van sok tejcsi, nyugis éjszakák, stb?

Várunk!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Bettike: ügye kényeztetsz még minket Máté képekkel... :D Nagyon szeretnék Mátét nézegetni! ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Bettike, kicseréltem a mosolygós Mátét :D De szerintem a kesztyűs is nagyon aranyos!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Peva: nekem is elmúltak a fájások :( Pedig én szerettem őket :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nekem is csak két fájásom volt ma... :cry: Nem lesz itt még szülés. Viszont extra hisztis vagyok. Nincs kedvem semmihez, legszívesebben egész nap aludnék. Pedig most lenne időm elolvasni egy csomó jó könyvet, vagy megnézni egy csomó filmet, de nincs hozzá kedvem. A ház csillog, takarítani nem kell (ahhoz bezzeg lenne kedvem :roll: fene se érti). A ruhák száradnak, azokat majd ki lehet vasalni, de amúgy máshoz nincs kedvem. Pedig be kéne végre fejezni ezt a fordítást, hátha mennem kell, de én most nem számolok ilyesmire, szombatig tele vagyok tanítványokkal, de szombat délután már ráérek....

Bettike
Köszi a képeket! És máris mennyit változott Máté baba! Nekem is az tűnt fel egyébként, hogy milyen picike abban a kiságyban! Nagyon édes!

Perdo
Üdv itthon!!! Várjuk a beszámolót, ha majd ráérsz!!!

marek
 
 


Marek...nekem egyetlen egy fájásom sincs! :?
Én aki többször majdnem koraszült és görcsölt...most még a végén 40 hétig bírom :shock: :) Néha kicsit keményedek, de nem fáj!
Csak túl nagyra ne nőljön ez a gyerek! :roll:

Perdo....Isten Hozott itthon! Jó egészséget nektek!

Bettike...nagyon szép ez a kisfiú, és tök dekoratív az ágyikója! :lol:

Ancsa
...hogy vagy? Remélem pihensz! 8)

Holnap délután megyek a dokihoz, nagyon kíváncsi vagyok! :lol:
Délig ettem rendesen, de délután már csak almát fogok enni, hátha holnapra lemegy rólam egy kis víz! :roll:
Mivel ez már a 37.hét, biztos megbeszéljük a dokival hogy mire számíthatok? Nem? Csak legyen lemérve a Norbi, meg nézze meg az áramlást, méhlepényt,mert az a 34.héten nézték utoljára.

Na minden jót, pussz!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Engem elkapott a takonykór!!! Ez most annyira hiányzott!!! Főleg, hogy nálam a mézes tea kilőve... :roll:
LKata
Legtöbbször azok húzzák tovább, akiket koraszüléssel fenyegetnek...lehet, hogy ők jobban vigyáznak magukra???? :roll: :?
Ancsa
Te viszont még nem nagyon mászkálj szerintem! Persze tudom, hogy tök jó végre kimozdulni, meg tény, hogy már elég fejlett a babád, de mégis jobb lenne, ha egy kicsit húznátok még...nem? Mondjuk az is tök jó, hogy ilyen sokáig húztad, de ha már eddig sikerült, akkor bírj még ki néhány hetet légyszi... :lol: :lol: :lol:

marek
 
 


Marek - vígasztal, hogy én is taknyos vagyok még? :lol: :?
Most is mézes teát iszok, bár már a fülemen folyik ki :roll:
Jobbulást!!! Nekem a kamillás inhalálás bejött amúgy!

Sikerült sterilizálnom!!! :lol: Most a konyhaasztalon száradoznak a dolgok, a mellszívót is sterilizáltam, úgyhogy már ezt is el tudom tenni a csomagomba. Juhé! 8)

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Marek: én is aludnék egész nap… Felkeltem 11kor,de már rohanni is kellett nst-re. A villamoson majdnem elaludtam, aztán nst közben is majdnem bealudtam. :( De nem volt kényelmes. Hazafelé egy kis sétát tettem a városban, utána szerettem volna befeküdni az ágyba, de hősiesen inkább fórumot olvastam :D . Aztán mentünk Liliért, és végül összedobtam egy vacsit is. De most már nagyon mennék aludni!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?