Sziasztok!
Timi!
Nagyon jól nézel ki, én sem tudom hol az a 18kg?!
Szöszke!
Köszi a tippet, de én itt Londonban asszem lemondok ezekről a könyvekről.
Mire kiérne, már meglesz a baby.
Jövőhéten kezdem a szülésfelkészítőt, heti 1 alkalom, 4 hétig...szal szülésre pont végeznék, de az uccsó 1-2-ről már le akarok maradni.
Szal állítólag az is segít majd...
Bettike!
A midwife majd kijön házhoz hazajövetel utáni napon, meg az elkövetkező 2 hétben még párszor. Ha van vm, akkor vissza kell menni. Egyébként hazajövetel előtt vizsgálja meg a doki, meg persze születés után rögtön a szokásosakat.
Örülök, h ilyen jól megvagytok együtt, és élvezed az anyaságot, én is nagyon tartanék már ott!
Elolvastam a második storyt is...hát elég durva. Ez az őrmester, meg a kisebbségi csapat...pff! Elhiszem egyébként, h kiborultál, asszem én is így jártam volna! De minden jó, ha a vége jó, örülök nektek!
Kata!
Az a baj, h nem tudok felkészülni a legfájdalmasabbra...valahogy nem ogadja be az agyam, h ez tényleg annyira gáz is lehet. Név még mindig nincs, talán leszűkült a kör, most Maya, Mia, Lilla van még, a Zara-val Johanna-val kapcsolatban úgy döntöttünk, h nem megy annyira jól az Ördög-höz. Igen, apás szülés lesz...bár mondogatja, h ő nem nagyon akar ott lenni. De tudom, h ezt csak úgy mondja, ha szeretném, akkor ott lesz... Zsombinak üzenem, h még egy picit maradjon!
Lovaszkata!
Hát én csak a hivatalos hőmérsékleteket tudom, de én is úgy vagyok vele, h majd kitapasztaljuk, és annyi lesz, ami jó a babynek. Túl meleget nem szabad csinálni, igen, mert még nem működik jól a hőháztartásuk, túlmelegszenek, és az bölcsőhalált okoz, igen.
Te már elkezdted a málnalevél teát, hátha segíteni fog a vizesedésben is.
Emmaléna!
Huhh, ijesztő lehetett a dolog, de örülök, h túlvagytok rajta, és Ábel tényleg egy hős volt!
Nusildi!
Igen, ott lesz daddy. Én meg mindent mindig túlparázok, és nagyon be tudok pánikolni...na majd meglátjuk mi lesz. Ha kifogok egy jófej, kedves midwife-ot, aki majd nyugtat, az sokat fog segíteni...
Jobbulást! Nem hiszem, h árt az orrfújás! A sok tüsszögés durvább, de az sem árt...
Éva!
Drukkolok!!!!!
Babe!
Sajnálom a csíkokat!
Bettyna!
Szurkolok, h akkor mostmár jöjjön a baby, ha szeretnéd!
Peva!
Hűha, nyákdugó??? Azt mondják így max 2 hétig lehet húzni, de igazából már bármelyik pillanatban elindulhat a baby! Drukkolok!
Nyugtonmalac!
Szerintem nagyon jó, h leírtad a fülbevalós storyt. Nekünk is lesz, mert nekem tetszik, és neki is tuti kell majd...de én még nemtom mikor, itt asszem annyira nem divat, sőt, egyáltalán nem a babyknek, de azért rákérdezek pénteken a midwifera. Én még a kórházban berakatnám, ha lehetne. Ha nem pálya, akkor majd otthon, gondolom 2 hónaposan sem lesz nagyon szörnyű, gyorsan elfelejti majd. Úgyis otthon készül a fülbevaló, anyukámék csináltatnak egy tök sima fehérarany karikát, mert nekem ezek a babyfülbevalók nem tetszenek.
Kimerítő lehetett a hétvégéd! Sajna nekem kb minden napom alapból ilyen, és nem is a saját gyerekemmel...
Nagyon jó a weblap, köszönjük!
Ha elfogadsz egy tippet, én még szívesen nézegetném, h melyik baby pontosan milyen terhességi időre jött...úgy értem hétre, napra.
Linhbaba!
Huhh, elég gáz ez a szülésznő. Én személy szerint mást választanék tuti, elvégre ennek a dolognak az a funkciója, h megbízz benne, és nyugtatólag hasson rád....hát én tuti nem érezném ezt ebben a szituban, csak idegesítene, és szorongnék tőle, azért meg nem fizetnék.
Marek!
Szurkolok a hétvégére! Majd küldök innen vm durva hidegfrontot, hátha az segít. Bár itt nem visel meg senkit a front, nem is tudom, h vannak-e, bár ez hülye kérdés, biztos vannak...egyszerűen csak iszonyatosan változékony az idő...
A vasamra én is kiváncsi vagyok, tegnap voltam az uccsó vérvételen, 1 hónapja szedem a napi 2x200mg-osat, úh elvileg már jónak kellene lennie...pénteken kiderül.
Dalma!
Sajnálom, hogy ez van, de ne keseredj el! Úgyis akkor jön a baby, amikor jönni akar (csak én vagyok ilyen, h már siettetni akarom), és őt nem fogja érdekelni ez az egy hét ide vagy oda...ha hamarabb akar, akkor úgyis hamarabb jön, ha később, akkor meg később.
Szerintem itt a végén már nem számít, h az a 40.hét mikor van.
Ancsa!
Jobbulást a kissrácnak!
De figyi, neked nem kéne inkább egész nap feküdnöd? Azt mondtad vészesen ki vagy nyílva, és próbálod húzni...akkor minek rohangálsz a Tropicariumba?
Tegnap megjártam a kórházat..hát nem tartott túl sokáig. Minden oké, 2,5kg-nak mérték, ami tuti, hogy nem igaz...csak a fejkerületet, és a haskerületet mérte le a nő, ebből nem is tudom hogy a fenébe tudta kigolyózni. Sztem csak hasra ütött és ráírt vmt, mert kérdeztem a súlyát. Na mind1, továbbra is kicsi babyre készülök (sztem most lehet max 2,2kg), ahhoz, h megbecsüljék a súlyt, sokkal több mindent le kellett volna mérnie. A haskerülete 30cm, a fej pedig 33cm. Ennyit tudok most. Említettem a placentát, mondta, h jó, akkor azt is megnézi...azt mondta rendben, áramlás is rendben...ez minden amit tudok, nem igazán verik itt nagy dobra az egészet. Vesék rendben, nem kell antibigyó sem.
Olyan fura érzésem van amúgy...már vasárnap óta nincs kedvem igazán semmihez. Akkor a délelőttöm ugye különösen durva volt, abszolút semmihez sem volt kedvem. Tegnap is este daddy x-box-ozott, és kérdezte,h akarok-e filmezni, mondtam, h nem tudom...csak bámultam a tv-t, amit épp játszott, és gondolkodtam, h mit akarok...de se dvd-zni, se olvasni, se semmit nem akartam. Ma is találkozom a barátnőmmel, mert szabadnapom van (helyette szombaton dolgozom
) és ahhoz sincs semmi kedvem...semmihez és senkihez. Valszín túlspirázom, de azt mondjátok, h közvetlen szülés előtt van ilyen hangulata az embernek, h semmihez nincs kedve. Hát azért remélem, h nem. Nyűgös vagyok már, de azért a 36 hetet minimum be akarom tölteni, és a cél dátumom pl okt. 18., ami a 23,5. szülinapom. Aznap leszek 38 hetes. (bocsi, múltkor elütöttem, 37-et írtam, de 38 az igazság) Pénteken meg is fogom kérdezni a midwife-ot, h mit szól egy kitűzött dátumhoz. Tőlem jöhet a 2 között is, ha akar, de tovább már tényleg nem akarom húzni. Tudom, rossz vagyok.
Képzeljétek, tegnap mondtam daddynek, h hallgassa meg a kiscsajt odabent, mert állítólag már jóideje lehet hallani a szívhangjukat kívülről, ha odarakod a füled. Jól rátapasztotta a fülét a pocimra, és tényleg hallotta, azt mondta tök gyorsan ver.
Aranyos volt! Próbáljátok ki ti is!
Kár, h mi nem tudjuk....kiváncsi lennék.
Én most fogom összeírni a pontos kórházi listát, már nézegettem korábban is egy itteni fórumon, ahol van külön ilyen topic. Már megvettem majdnem mindent, de ma még elmegyek nemsokára beszerezni egy köntöst, meg talán még egy hálóinget is. Szerencsére a Primark-al szemben van a Mothercare is, ahol meg a mellszívót is meg tudom nézni...amilyen szerencsés vagyok, tuti már nem lesz akciós, de hát ez van, így jártam. Amúgy nekünk nem is kell túl sok minden, mivel bent leszünk vagy 1 napot...
Asszem már volt róla szó, hogy a málnalevél teát hogy kell inni....de leírnátok nekem megint légyszi? Nem tudom már mikor volt róla szó. Tegnap beszereztem 3 dobozzal, és ma el is akarom kezdeni. Úgy emlékszem, h 36héttől javasolják, de én ugye hamarabb akarok szülni, meg itt olvastam minden félét, h 32, 34 héten már kezdik...ártani nem fog, az tuti.
Mert én a szülés megindító hatásában nem hiszek (bár azt sem bánnám, ha 3 hét múlva hatna
), csak abban, h lazítja, és felkészíti a méhszájat, így könnyebb lesz majd a kitolás. Szal arra lennék kiváncsi főleg, h milyen adagolásban kell inni? Hetente kell emelni az adagot? Ha pl napi 3 csésze az adag, akkor mindegyiket külön kell megcsinálni, külön teafilterrel vagy lefőzöm reggel a napi adagot egy filterrel, és megiszom egész nap? Egy adaghoz mennyi víz kell? Előre is köszi!
Na meg képzeljétek, ráálltam ma reggel a mérlegre, 67kg!
Ez már +16kg...nem igazán hiszem, h ténylegesen ennyire híznék, viszont eléggé vizesedek, főleg reggel, ami állítólag para, és ez az ami izgat. Az uccsó 4kg nagyon gyorsan jött fel, úh ez tuti víz lehet (ok, 2-3kg mondjuk). Nem érzem, h a vérnyomásom magas lenne, de azért aggaszt...a szivem pl tnap és ma is picit nyilalgatott, bár nálam néha van ilyen. Na mind1, pénteken megyek midwifehoz, majd ő néz vizeletet, meg vérnyomást, és meglátjuk. Remélem addig nem lesz gond, és h akkor sem lesz. Gondolom a gép előtt ücsörgés sem segít, ilyenkor vizesedek a legjobban. Csak para, mert a novemberieknél Léna baby anyuja kb 4 nap alatt lett pre-eclampsziás úgy, h a max értéket érte el a fehérje...x napon még totál negatív volt, 4 nap múlva pedig meg kellett császározni, annyira gáz lett a helyzet (túrós volt már a vizelet). Vagy tényleg szülni készülök, ezért dagadok ennyire? Azér' még nemá', el kell mennem gyorsan még vásárolni, és nincs is még kimosva semmi.
Na most ennyi voltam, lassan indulok megvenni még azt a pár dolgot...és ehhez sincs kedvem.
Szép napot!