Új privát üzeneted érkezett!

csajok, sos, égési sebbel mit kell csinálni? hunci rámarkolt a sütőajtóra, az egyik ujján már hólyag is van :cry:

Judit
Kép

Kép
balwin

hideg víz, meg fenistil, first, de legjobb lenne a panthenol!

Judit,
Kép
Kép
bbj

ha nagyon csúnya, "eleven" akkor azért csak el kellene menni a balesetire... de nem akarlak megijeszteni, apa szerint?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Ó szegény Lucus! :( Én is csak azt tudom javasolni, amit Judit...

Hogy van a keze mostanra?
szilbee

Kitten! Hát jó nehéz napjaitok vannak. :( De azért Lara nagyon szépen gömböjödik... ez nagyon lejön a képekről és hát szerencsére "csak" vaklárma volt a csomó is. :)

Olga! Hát ja vannak ilyen anyukák... de én se értem őket. Mellesleg soha nem tartottam etikusnak, hogy más gyerekén keresztül neveljék a sajátjukat (mármint ha nega dologrol volt szó).
Receptet majd teszek, vagy lehet lefényképezem... lusta vok kissé, meg kevés az időm.
Az esküvői képpel is hasonló a helyzet, de majd azzal is iparkodom. :oops:

Kata! Szépek vagytok! És jól nézett ki a torta is! (nyam-nyam... mostanában édesszájú lettem... Nálam ez a kimerültség egyik jele, a másik a hiszti... :oops: )
Akkor holnap ovi? vagy mégsem? Hogy lesz akkor?
szilbee

Kata! Bioparoxozol esetleg? Nagyon együtt érzek veled. Tavaly hasonló szenvedésen mentem én is keresztül pocakosan. :( K.va car tud lenni... nem még annál is rosszab... Kitartást ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Ööö akartam még vmit...

Ja igen! Judit! Szép kis pillangód van! ;) Én is gondolkodtam, ki kéne próbálni az arcfestést Leventén... Kíváncsi vagyok hogy tűri és mit szól a végeredményhez!

Na lépek... Úgy tünik Levente is tutira elaludt...

Jóccakát!
szilbee

Köszi szépen lányok! Fenistilt, Panthenolt ezentúl fogok itthon tartani... monnyuk mán lehetett volna :(
Közben megjártuk az ügyeletet, mert nagyon sírt szegénykém...a hideg víz alá viszont lelkesen rakosgatta a kezecskéjét :) Nem vészes, nem eleven, csak felhólyagzott - főleg a kisujja...az "ujjlenyomata". Naxolt, vagymit ajánlott az ügyeletes doki, de a Magentában aszonták, az Irix-et, meg a Naxolt is beszüntették; Phlogosam-ot adott, hab, állítólag fajin. Hunci szerencsére gond nélkül elaludt...remélem éjjel nem gyötri majd...
Hónapok óta foglalkoztat, hogy beépíthető sütőt, gázlapot kéne venni, oszt a sütőt fentre rakatni, mert nem jó ez így, ahogy most van (a konyharészt sajnos nem tudjuk elzárni előle)...erre tessék! Namindegy, nincs nagy baj, az a lényeg! Egyemismeg, úgy tartotta elfele mindentől (szétterpesztett ujjakkal) a kiskezét...
Kicsit beparáztam...most nyugodtam meg, hogy édesdeden alszik :)

Bocsi, hogy most csak rólunk :oops: , holnap megpróba reagálni is...

Jó8!

Judit
Kép

Kép
balwin

Judit!
jöttem reggel rögtön a hírekre!

na akkor nem nagy a gond! fújjad, ma már biztos könnyebb lesz neki! cuppancs a kacsóra!

a mi sütőnk nem süt kívülről. ilyen gyerekbiztos, vagy mi.

na elindultunk az oviba...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Na én most értem haza... (ovi)

Balwin! Remélem gyorsan meggyógyul majd! :( Szerencse hogy nem súlyosabb. Ja Naxolt már én is régen hallottam... Hát nekem se ártana megnézni, hogy van e itthon panthenol hab... még. Dávidra már veszélyt jelent a sütő... no de a konyhaajtó még egyenlőre akadályt jelent neki (kinyitni). Szerencsére...

Kata? Bence? Ovi?

Na rakom a rendet... :roll: :? :(
szilbee

Hali!

Reggel 8 körül becsekkoltam a gyereket az oviba. Lelkes volt... majd meglátjuk. A csoportszobában kicsit szégyenlősködött, de amikor mondtam neki, hogy eljövök és ebéd után jövök érte, azt mondta, hogy jó. Fél 1-re megyek.

Aztán meg traccsikoltam Nórival 1 órát... hihetetlen a szabadság....

Szerintetek, ha kimennek játszani az udvarra egy kicsit zokni + melegítőben fog fázni? Kell ilyenkor már harisnya?

Bbj: aranyos kis pillangó... és tök jó rucikat vettél. A méhészek .. és a méhek honnan tudják, hogy melyik a hárs méz?! Mármint, hogy honnan tudják a méhek, hogy nekik csak hárs virágból kell port gyűjteni...? És be is tartják? És például a selyemfűméz..? Az miből lesz? Selyemfű virágporából? Jó hülyéket tudok kérdezni :oops:

BalwinJudit: szegény AnnaLuca! De egy ilyen baleset miatt szerintem nem kell feljebb rakni a sütőt.... inkább meg kell tanulja, hogy oda nem szabad nyúlni.

Beiramodok a városba, van némi dolgom, aztán du. valamikor jövök.

Kép

Kép
szolkata

Kata!
már ott is hagytad Bencét? azta de ügyi!

a méhekkel úgy van, hogy
akkor oylan erdőbe mennek, ahol csak akác van...a közepére lepakolnak, és uccu neki! selyemfűre, meg csak akkor amikor az virágzik... így lesz tiszta.
selyemfű , az egy növény, hosszú szárú a virágja gömb alakú, és nagyon intenzív illata van, tulképpen gyom, a gazdák nem különösebben szeretik. hívják még vaddohánynak is, na de azt írnád rá a mézesüvegre, hoyg vaddohány méz? egy kicsit furi lenne!

Én amióta bejött a rossz idő, harit adok mindkét gyerekre, meg trikó, hosszú vékony felső, + vastag felső. A farikabikat is eltettem vissza a szekrénybe, előjöttek a vékonyabb béleltek. Cipő: edző, és baki, de már csimmi is volt a lábukon... mondjuk az inkább csak divatolásból.
éppen tegnap pakoltam a szekrényt megcseréltem a két (nyári, téli) ruhatárat... én ezt úgy imádom csinálni! A mienket már kevésbé, pedig nem hiszem, hogy idén még sokszor kellene póló...

Judit!
mondjuk ezek után én sem tudom, vajon oda mer-e nyúlni szegény kis Huncika! hogy van a kezecskéje?

Szilbee!
csatlakozom!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Kata! Én olyan 10 fok alatt szoktam harisnyát adni (Leventére! Dávidra már korábban, mert ő csak ücsörög a kocsiban). Egyébként vékony béléses nadrágban nyomatja (annyit rohangál, hogy kimelegszik harisnyában), de azért van betéve az ovis zsákba harisnya is... hátha hidegebb lesz az idő, mint amire én reggel számítok... szél és miegymás is előfordulhat...

Ha nem lesz eső, lehet elmegyünk vonatokat nézni ovi után. Remélem Levenétnek is lesz hozzá kedve, mert elég vacak hangulata volt reggel... még. :roll:
szilbee

Sziasztok!

Sok gyógypuszi Annalucusnak! :cry: Egyem is meg a kis drágát!
Balázs nekem is megfogta egyszer a meleg sütőajtót, de nem lett semmi, még pirosodás sem. De azóta nem nyúl hozzá, mondja ő is, hogy:SÜT! Érdekes, hogy Irix nincs, pedig mintha még néhány hete reklámozták volna a tv-ben napégésre... Egyébként a sudocrem is jó enyhe égésre, legalábbis a cimkéje szerint.

Na mozi akkor mikor?

Babó bealudt, tanulok egy kicsit, mert csak ilyenkor tudok.

Na pusz!

Olga

Kép
juhaszolga

Na eszembe jutott... A KÖRÖMVIRÁGKRÉM is nagyon jó tud lenni égésre. Tegnap nem jutott eszembe, nem tudom miért. :oops: :roll: :x :(

Én egy darabig szerintem még nem mozizok. Megpróbálom kiheverni az előzőt. :roll: :lol:
szilbee

Sziasztok :)

Köszi az aggódást Huncim nevében is, jólesik :oops: Jobb már a helyzet, nem fáj neki :) De időnként még vigyáz rá; egyébként fog vele rendesen. Csúnyácskák az ujjhegyei, a hüvelykujját kivéve mindegyiken kijött kisebb-nagyobb hólyagocska. Ami a sütőt illeti, reggel már babrált vele :? Pedig egyébként megjegyzi a "rossz" tárgyakat...legalább 2-3 hétre :)

Judit, nekem ez a gyerekbiztos sütő még eszembe sem jutott :shock: Nem tudtam, hogy létezik, pedig logikus :oops:
Grétinek pillangónak is szép :D Nekem is nagyon tetszenek a szerzeményeid, mindig rácsodálkozok, hogy milyen jó cuccokat "túrsz" a lányoknak! :D

Kata, szépek vagytok :D Bencének tényleg szép nagy szemei vannak; később még jól jön neki a csajozáshoz :wink:
Hm, deguszta vót az a torta is :D
Hűh, nagyfiad jól vette az akadályt az oviban :D Részvétem a rosszullét miatt :( Lövésem sincs, mi könnyíthetne ilyenkor az emberen...a szülésen kívül...de azt még ugye inkább ne.

Olga, ne veszítsd el a hited online aukciós téren :wink: Monnyuk én agybajt kapnék, ha a kiválasztott cucc nem jönne minél hamarabb :? Nem jól tűröm a várakozást :mrgreen:
Remélem elsők között láthatjuk Norbi baba fotóit! :lol:

Szamóca, ez a tapéta nagyon jól néz ki! A csillár és a falikarok olyan jól illenek hozzá! A kandalló is nagyon szép lett :)
A bútorokat most vettétek, vagy a régi házból hoztátok?
Nagyon szép a bögregyűjteményed! Én az öblöshasúakat szeressem, de nem merem megvenni, amelyik tetszik...seperc alatt elkezdeném gyűjteni :oops: Arra meg most diccse hely a lakásban :)
Az első fotó alapján, első ránézésre még aszittem beépített szekrénykében vannak a bögréid; aztán megláttam a tetején lévőket, onnantól már nem stimmelt a tér-idő kontínum :roll:

Dorka, jól mondja Niki, kb. másfél-2 hétre adnak időpontot - ha a rendelőt hívod. De asszem lehet a dokit is (még nem próbáltam időpontkérés ügyben). Tényleg ritkán kell várakozni, igyekszik nem elúszni :) Bár most este fogok menni, majd kiderül mennyit várok :wink:

Anikó, jobban van Dorka??

Kitten, sajnálom, hogy ennyi megpróbáltatáson ment át Lara baba a kórházban :( És vele persze te is... Most már magatokra koncentrálj, nem lesz semmi baj! Köszi a képeket a kistündérkéről :)

Harisnya: amióta ilyen szürke idő van, Hunci asztat hordja. Így érzem jobbnak :oops: :) Nomeg nincs sok bélelt nacija, úgyhogy kell is.

Judit
Kép

Kép
balwin

Szilbee, télleg, a körömvirágkrém jó a gyulladásos, égő, viszkető bőrre...anno ezzel kellett kennem a tetkóimat, amíg frissek voltak :)

Olga, nem csak megérintette/megfogta a sütőajtót (olyan volt már nálunk is, akkor nálunk sem volt égési sérülés), hanem ráfogott az ajtó tetejére :( Pedig oda van kötve a sütőajtó a mellette lévő szekrény fogantyújának (hogy ne tudja nyitogatni), de résnyire így is kinyílik; nah, a kis édesem ezt a rést megtalálta a kiskezével, belenyúlt, ráfogott a sütőajtó tetejére, a másik kezével meg nekitámaszkodott a sütőajtónak, szal még rá is nyomta :( Mindig figyelek, ha műxik a sütő, minimum addig, míg ki nem hűl használat után...most nem voltam elég szemfüles :(

Judit
Kép

Kép
balwin

Szilbee, mozi :lol: :lol: :lol:

Én mennék szívesen mozizni, de Apa melózik késő estig a héten (is) :?

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

Este jövök reagálni, most apa birtokolja a gépet.

Azért gyorsan egy kicsit:

Annalucusnak gyors gyógyuláat kívánok!

Máténak boldog névnapot!

Mozi: Nekem a kedd és a szerda is jó. Fél hétkor és fél kilenckor van. Nekem a fél kilences jobb, de megoldom a korábbit is, ha Nektek az a jó. Ki jönne?

Katussal voltam a fülészeten ellenőrzésen, de mé mindig nem tökéletes a füle, csütörtökön megint menni kell.

Menek vasalni, 2-re jön a védőnéni.

Niki

Kép
Kép
csni

Niki! Nálatok mindjárt szülinap lesz! :D

Dorka! Ti merre vagytok???

Balwin! Azért számolj már be mit mondott a doki. Remélem nincs akadálya a babaprojectnek!

Kata! Beszámolót! Hogy telt Bencének az első nap az oviban?

Erika? Gyógyulgatsz már?? (Remélem igen!)
szilbee

Kezdem azt hinni, hogy én vagyok a hülye... Mint ma kiderült, a múlt héten kellett volna beszoktatni Bencét... amikor a családlátogatáson azt mondta az óvónéni, hogy " előtte való héten délelőtt be lehet jönni 1-1- órára játszani", de mivel taknyos volt B., inkább nem akartam vinni, ezt az 1-1 órát gondoltam, nem feltétlenül szükséges ott tölteni. Szintén a családlátogatáson megbeszéltük, hogy 22-én kérünk ebédet a gyerkőcnek, ha akar, had maradjon majd... azon a pár száz forinton ne múljon.
Erre ma.... óvónéni azzal fogadott minket ebéd után, hogy a múlt héten kellett volna beszoktatni, ebédet meg nem rendeltünk B.-nek, de mivel lett egy beteg gyerek ma a csoportban, így áthuzigálták, oszt megoldották.

Egyébként nem volt semmi probléma, nyüszögés B.-vel, mindent szépen megevett, játszott... ám az udvari játék sem egyszerű, mert a kiscsoportosok nem mehetnek fel a mászókára + csúszdára, mert annak felügyeletéhez kevesen vannak felnőttek, ezt tudatosítsuk a gyerekben... Hát nem tom... Bence nem egy csak szaladgáljunk, motorozzunk, labdázzunk típus. Óvónéni megjegyezte, hogy csúnya sérülései vannak... hát istenem... gördeszkázni tanulunk, meg az egyik éjszaka csak leesett fejjel az ágyáról.. így keze, feje sebes... :wink: :roll: Szegény gyerek, biztos azt hiszik, ütjük-verjük...

Hála égnek olyan kiegyensúlyozott vagy nem is tudom, milyen B., hogy ez a rögtön fél nap nem volt sok számára nélkülünk, sőt ott akart aludni a többiekkel. Erre csütörtöktől kaptunk engedélyt, hogy addig a délelőtti rendszabályok rögződjenek.

Kifelé jövet eléggé elfáradt, 20 perc (gyorsan) alatt el is aludt.

Vettem neki amúgy 3 harisnyát, holnap viszek is be a zsákjába... Hát ez is... zsák.... júniusi szülőin azt mondták, hogy nem kell külön venni, mert van az ovinak sajátja... erre majd minden szülő vett. Mi nem... Még én éreztem magam hülyén reggel...

Na még emésztem a mai napot...

Kép

Kép
szolkata

NO itt a süti recept...

Csokoládés tallérok

A kevert tésztához:
150g vaj vagy margarin
100 g cukor
150 g barna cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
2 tojás
200 g liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
80 g apróra vagdalt mogyoró
75g durvára reszelt (vagdalva is jó) tejcsokoládé
75g vagdalt csokoládé

A tésztához a vajat / margarint keverőgéppel jól kikeverjük. A cukrot, barna cukrot, vaníliás cukrot és sót apránként hozzáadjuk és addig keverjük, míg egyenletes sima masszát kapunk.

A tojásokat egyenként belekeverjük. A lisztet és sütőport elvegyítjük és apránként belekeverjük. A vagdalt (száraz serpenyőben kissé lepirított) mogyorót és a csokoládét beleforgatjuk.

Két teáskanál segítségével (kikent és sütőpapírral fedett vagy! szilikon lappal bélelt) sütőlemezre dió nagyságú halmokat rakunk. (Ne túl szorosan, mert a tészta ellapul és kissé megkel.) Előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon (légkeverősben 160 fokon, gáznál 2-3 fokozaton) 10-15 percig sütjük.

A tallérokat a sütőpapírral együtt süteményrácsra húzzuk és hűlni hagyjuk. Csak akkor vegyük le a tallérokat a lapról, mikor kisség meghűltek, mert különben eltörnek.

Dávid ébred... én meg lépek!
Ció!
szilbee

Szilbee: te tavaly köhögésre mit szedtél? Valami csodaszer? Én vedelem a mézes-citromos hársfa teát, meg inhalálok, de még mindig kiköpöm a tüdőmet.

Kitten: szegény Lara baba... össze-vissza szurkálták... szegény újszülöttek úgy be lilulnak-kékülnek tőle. Na de kitartás, lassan-lassan összerázódtok!

BalwinJudit: ja, nekünk is olyan sütőnk van, ami kívülről max. langyos... az yooóóó. Szét ne vágjátok a konyhaszekrényeteket, csak hogy feljebb kerüljön a sütő :wink:

Bbj: ezek a méhek ilyen okosak, hogy akkor ahova lerakják őket, ott szabad gyűjtögetniük?!

Rég nem írtak? Betti például, mi újság szívügyekben? Fanna? Kutyafüle?

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

No, én is most jöttem a dokitól (nőgyogyi). Szombaton elkezdett bal oldalt nyilalni a hasam, kissé beijjedtem, úgyhogy gyorsan elmentem. Szerencsére nőgyógyászatilag minden rendben, valszeg a vesém a ludas, de megmaradok:)
Ja, és egyúttal csináltattam rákszűrést, azt sem árt ugye évenként...

Köszi a hozzászólásokat Csongi-suli ügyben. Azóta -lekopogom- javult a helyzet, hát szokni kell ezt mindenkinek :wink:

Szami, azért nagyon várom ám, hogy mik a tapasztalataid ez ügyben!

Ja, ja, szaunás taliban benne vagyok :lol: Medence is van hozzá :wink: :oops:

Balwin, sajnos, akárhogy figyelsz, a baj megtörténhet... szegény kis Annalucus
:( Reménykedj benne, hogy tanult az esetből, és szólj rá mindig mikor arra téved, hogy vigyázz, mert SÜT! Aztán egyszer csak rögződik a pici buksijában!

Jó lehetett a Kolompos! Én ilyenekre Csongit már nem tudom elcipelni. Manapság rock zenére nyomja, ahogy meghallja rázza a fejét és úgy csinál, mintha gitározna.. vajon kitől örökölte???

Judit, de jó kis cuccokat szereztél be...már megint :lol:

Én most a teszveszen vettem bélelt gatyákat, polár pulcsikat, szerintem a postásnak már az agyára megyek, napi szinten jönnek a csomik :lol:

Mozi...hm, nem tudom, apa jön szerdán este, úgyhogy az kilőve. Kedden meg kire hagyom éjszakára Csongit.... na, még megálmodom!
Ja, tudjátok mit hallgatok? ABBÁT :lol:

Niki, nem jöttök holnap véletlen a Hild térre? Megyek délelőtt állásbörze lesz (mint munkáltató), benn leszek a MŰVHÁZ-ban... ha rám csörögsz kimegyek a könyvvel!

Kitten, még ekkora hajat!!!! Gyönyörű a kiscsaj
:lol: Szegénykémet jól megszúrkálták. :( Meg ez a csomó...hát nem csodálom, hogy megijjedtetek! Szopi rendben?

Évi és
Kép
csongianya

Teszek ide is egy pár képet. Csongi szinte teljesen fogatlan felül :wink: Illetve a pici baba, aki 1,40-nel született:

Kép

Kép

Kép

Na és még egy focis :wink:

Kép

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

Még van hátra 1,5 oldal visszaolvasni, de azért lekezdek rejagálni. :D

Kata: AKkor holnap uh? Kocsiülés ügyben nagyon eltaláltad, ahogy éreztem :lol: :lol: :lol: , most félre is tettem a témát, de annyi haladás van, hogy 9-18asat veszünk. Hagyom, hagy forrjon bennem a téma. A szülinapi képek nagggyon jók, a torta pedig....nyááááálcsorgató volt.

Olga: Sztem érdekesek ezek a régi dolgok, olvasnék ilyesmiről passzióból is. Húztak ki valamit a szakdolidból?

Balwin: Megrémültem a sütő kontra Lucus esettől. Örülök, hogy már minden oké. Miénk sütő csak langyos kívülről...asszem.

Azért gondoltam 9-36-os ülésre, mert akkor 1 ülés elég. :oops: :oops: De mán a hétvégén a Brendonban láttam, hogy a 9-18-asok sokkal kényelmesebbek és valahogy jobban el tudtam bennük képzelni Rékát....Kreatív ügyfelek....hahahahahhha...van hogy 2 napig készít APa egy látványtervet, 3. nap jön az ügyfél, hogy megszületett a fejében az isteni szikra, egész mást kér. :evil: :evil: :evil: És akkor ugye nem csaphatja agyon enyém Apa a kedves ügyfelet, pedig nekem lenne hozzá kedvem :oops: :oops: , hanem készségesen mosolyog és nekiesik újra a melónak. Ha szerencséje van, kicsit vastagabban fog a ceruzája a szlázáskor. Bunker: Az alapötlet érdekel. :wink:

Szami: Konyhafotók??? (Én kis telhetetlen.) Nagyon szép a kecó, mondanom sem kell tán. Ez a fürdő nagyon szép, sokkal szebb, mint a japcsi dizájnú, pedig nekem az is tetszett. :shock: :D :D

Anikó: Hogy van Dorci??????????? Fülbevaló kép????? Most ugyan gondolom van jobb dolgotok is, mint fotózni.... :oops: Egyébként RÉka is 67 centi volt fél évesen. Nem pici az sztem.

Kitten: Imádnivaló Laura! :P Hát belőlem is nyomták alúl fölül Rékát, pedig én nyomtam, mint akinek az élete múlik rajta. Az ember gyereket szeretne, egészségeset, mint egy makk, a síma, szép, természetes szülés az csak bónusz.

Szilvi: Milyen nagyon már a srácok, Istenem. :D Levente tiszta anyja. :D AKkor mákotok volt 5 éve, a szép időben. Én is láttam szombaton 2 menyasszonyt is, majd' megfagytak szegénkék.

Kolompos tök jó lehetett, mi is megyünk, ha nagyobbak leszünk.
jaimee1

Kata: Ez a "tudatosítás" dolog elég érdekes... :twisted: :twisted: :roll:

Évi: Csongi nagyon helyes így foghíjasan is. :D

Máténak utólag is nagyon boldog névnapot!!!!

Judit: Suli elkezdődött? Nagyon klasszak rucik már megint. De Bcsaba marha messze van sztem. :shock: :D

Hopp, ennyi volt, felébredtünk.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2008.09.22 14:00-kor.
jaimee1

Kitten!
igen ismerjük a dokit, ő műtötte Letit, meg Nimit is. Nagyon lelkiismeretes, bízhattok a szakértelmében!

Jaj szegényke, mit össze nem szurkálták, de a lényeg, hoyg semmi baj!

Szilbee!
mit készítetek ajándékot, ha nem akarod nyilvánosan
:wink: írd meg priviben! oylan kivi vagyok!

most mondta Misi, hoyg kezdjem el kigondolni a dolgokat a gyereknek, mert nem akar 24-én rohangálni!
na tessék!

jól hangzik ez a recept, na majd kipróbáljuk!

Kata!
ha megmondták, hoyg adnak zsákot, akkor minek vesznek? ezt a túlbuzgóságot sosem értettem! aztán a másik érzi magát kicsinyesnek, de ha egyszer megmondták!!!! Teljesen igazad van!

Nálunk is adnak mindnekinek egyforma, a jelük belehímezve. sztem jobban is mutat a szekrényeken, mintha tiri-tarka lenne. ugyanígy a fésűtartó, a poharak.

Évi!
mennyi most baba? jó picuri!

Rockzene? anyám!!!

én is most készülök leszedni a filmzenét! ha megyek jövő héten Szegedre, jó lenne azt nyomatni az úton!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Még mindig alszik a Kisdrágám... hát fárasztó az ovi, no....

Konzultáltam anyámmal (mindenttudó...) valahol lehet, hogy érthető, hogy nem merik felengedni a kicsiket a mászókára, mert volt néhány haláleset az elmúlt években (beszorult a feje, rádőlt, ráesett), aztán az óvónőt veszik elő ilyenkor (naná, hát kit). No mindegy, majd itthon délután elviszem, mint eddig valahová játszani, ha mászni akar.

Jaimee: jaja, holnap uh 10.50, szerdán TG... tömör gyönyör... Te lenni beteg?

Évi: olyan viccesek kihullott fogakkal az elsősök... még pöszék is hozzá... :lol:

Kép

Kép
szolkata

Kata, háááát, lehet, hogy jobban jár Bence, ha nem engedik fel a csúszdára. Amit a nagyok ott művelni tudnak... nekem is égnek állt néha a hajam. Annyira nem figyelnek egymásra a gyerekek :(
Még jó, hogy kiakadtál az oviszsákon...ha egyszer azt mondták, hogy nem kell!
Azon meg ne agyalj, hogy azt hiszik vered a gyereket. Az egyik ismim vitte a lányát pszichológushoz. Először a lábait nézte meg a gyereknek, hogy vannak-e rajta prezúrok :wink: Mert hogy akkor jóóóó életre való a gyerek, mozgékony stb!
A Csongi lábán szerintem évek óta nem láttam olyat, hogy ne lett volna rajta min 3-4 kék-zöld folt :lol:

Évi és
Kép
csongianya

Judit! Karácsonyra? Hát azt tervezzük apjukkal, hogy sk csinálunk bábszínházhoz paravánt meg bábokat. Egyenlőre ez a terv... a többi meg majd kialakul.

Kata! Hát ánizsos köptetőt használtam, meg homeopátiát (már mikor nem aromás anyagot nyomattam a szervezetembe), meg bioparoxot... no meg párologtattam tengeri sós kamillás inhalálással (de az ugyi nem köhögésre volt). Meg egy vagon C-vitamint nyomtam be...

Erika! Meglepő, de Dávid jobban élvezte a Kolompost, mint Levente. Volt kicsi nyűgösség, de a mondókák, dalok itthonról ismerősek voltak neki.

Évi! Jók a képek... már a másikban is sasoltam. :)

Hú most csak ennyi, mert Dév megen betyárkodik...
szilbee

Olga!
holnap lenne a mozi! jó neked a 8-as?

még valaki?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Köszönjük a köszöntéseket!

Balwin, Huncidnak millió gyógypuszi!

Kata, én ma voltam szülőin, ahol mondták az óvónénik, hogy a köjál betiltotta a szülinapozást cukrászdai és házisütikkel. Csak előrecsomagolt szárazsüteménnyel lehet... Mondjátok már,milyen szülinap az?! :cry:

Jó, hogy vagy, Jaimee :lol: A konyha még hiányos: nem cserélték ki még a sérült elemeket, nincs függöny, de remélem, hamarosan arról is lesz kép... A lenti fürdő nem szokványos (a keleties), a fenti viszont nagyon kényelmes, barátságos, olyan természetes: a földszínekkel és a fával (szauna, mosdószekrény).

Nem tudom, ki mondta, hogy fullad a szaunában, de a kérdés az, melyikben? A miénk 3:1-ben: száraz gőz (ez a hagyományos finn, ebben én is fulladok), infra (ez állítólag mélyebben hat), ill. van gőzfürdő, ezt imádom a legjobban. Medence nincs, de jó hideg vizes, ülőkádas a zuhanykabin.

Judit, megint olyan jó cuccokat vettél, de képes voltál Bcsabáig elmenni értük?! :shock: Ez aztán a vadászszenvedély! :lol:

Évi, haláli a fiad! Megy a privi rögtön... Mekkora a bébi most?

Anna, Nimi még most is élvezi a bölcsit? Olyan jó volt olvasni, amit a munkáról írtál... :lol:

Betti volt vajon orvosnál?

Niki, Nektek is jobbulást! Védőnéni mondott valami érdekeset?

Munyáról semmit nem tudtok?

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Ne izéljetek már! ide Bcsaba csak 86 km! vagy tényleg ennyire fanatikus vagyok? De nagyon jó árban vásároltam, és csak anyukáktól, most már nem megyek oda a turisokhoz! azok túl drágák, az anyukák meg engednek is, csak vigyék! Átlagban 625 .-ért vettem a ruhákat, sztem az jó ár....

Hát eléggé mondja itt Misi a hátam mögött...

én fulladok, meg Kata, de én még a termálmedencébe ha csak a lábamszára beleér, akkor sem akarok levegőt kapni... az infrát még nem próbáltam a másik kettőben fulladtam, 2-3 mp aztán ki is jöttem

Judit,
Kép
Kép
bbj

Judit! Jó holnap a mozi 8kor! Miért kérded? Csak nem erre fordulnál értem? :oops:

Olga

Kép
juhaszolga

ha már így rákérdeztél arra megyek! :wink: :lol:

Judit,
Kép
Kép
bbj

Hogy én mindig elütök valamit... hát elszálltam.... :twisted: :twisted:

Akkor most csak jó reggelt, hogy elinduljon a nap!

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

Rövid időre benézek. Természetesen visszaolvasni még mindig nem olvastam, és lehet, hogy nem is tudok majd teljesen.
Az utóósó két oldalt sikerült!

Máténak utólagosan is boldog névnapot!

Szilbee!
Nektek is utólag kívánok boldog házassági évfordulót!
Nagyon szépek a fiúk a képen, Dávid már olyan nagy fiúnak látszik!!!

Szami!
Gyönyörűségesen szép lett a házikótok, nagy öröm lehet beköltözni és belakni egy ilyen szépséget! :D

Olga!
Kitartást a szakdogához. Csodállak, hogy Balázs mellett van erre energiád és időd. Én baba nélkül is "megszenvedtem" vele, mert olyan ráhagyós vagyok... :oops:

Anikó!
Mielőbbi gyógyulást nektek!

Kata!
Bencének utólag is boldog szülinapot! Nagyon jók a képek!
Már neked is elkezdődik lassan a visszaszámlálás, nagyon gyorsan telik az idő! :D

Balwin!
Annalucusnak mielőbbi gyógyulást és fájdalommentes "kézhasználatot" !!!

Jaimee!
A szülésnél én is nyomtam, mint akinek mindene azon múlik. Hiába próbáltam "ügyes" lenni, valahogy mégsem sikerült teljesen, pedig mindent megtettem. Azért gondolom, nem én voltam az első és utolsó aki "így szült".

Évi!
Nagyon cuki Csongi a képeken. Mivel nem olvastam még vissza, én lemaradtam a sulival kapcsolatos dolgokról, de majd igyekszem pótolni. Azért remélem minden rendben van vele!
Majd írok neked!

Ma feltűnően "nyugis" Lara baba, remélem nem beteg. Gyakorlatilag átaludta az éjszakát, és ma még csak evett-aludt. (bár tudom jelenleg más dolga nincs)
Tegnap voltunk kint levegőzni először. Pont szerencsénk volt mert kisütött a nap is. Ma is terveztem, hogy sétálunk egyet itt az utcában, de elég car az idő, remélem nem fog esni...
Azt szeretném kérdezni, hogy a babák orrát alapból kell szívni, vagy csak ha szükségesnek látja az ember? Kétszer volt neki vmi kis fikusz benne, azt az orrszívóval szívtuk ki, de nem a porszívóval, hanem a párom "megszívta" :lol: szájjal, de a védőnő azt mondt, egy összetekert kis vattadarbbal is ki lehet piszkálni...
Na, most megyek, mert egyedül vagyok és pihenek egy kicsit amíg Babuci is alszik.

Ja! Munya írt nekem a Hoxán szept. 13-án, hogy hétfőtől be kell feküdnie a kórházba, mert nem volt tökéletes az NST-je. Lehet, hogy azóta már megszületett Bence is!

Kutyafüle! (Niki)
Akkor mi "ismerjük" egymást, mivel anyukád a kolleganőm, ráadásul egymás mellett volt a helyünk a tanáriban! :D
Láttalak benneteket a kórházban!!! Minden rendben????

KépKép
kitten13

Kitten!
ne ne szívd, ha nem folyik azzal csak ingerelnéd fölöslegesen a nyálkahártyát! én fültisztítóval óvatosan kiszedtem fürdés után! amit láttam benne.

itt süt a nap! oylan jó, valahoyg melegebbnek érzem a időt, pedig...

na mozi este? más senki?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Hall!

Na Levente is benyelte a takonykórt... Gondolhattam volna, hogy ez lesz mert picit köhécselt már vasárnap, hétfőn meg ovi végén kicsit szivárgott az orra...

Kata! Már akartam írni, hogy én úgy tudom, hogy a hárs a lázas állapotokra javasolt (izzasztó hatása van). Köhögésre még jó a ládzsásutifű meg a kakukkfű (neked is).

Olyan rossz hogy nem fújja az orrát... Én már tök ideges vagyok miatta. Pedig 2-3 alaklommal tavaly ősszel már ment... Lusta ... kényelmesebb neki az orrszívó. Úgyhogy most (mivel úgyis ömlik a cucc) csak akkor szívatom, ha muszáj...
szilbee

Szió!

Köszke hiányügyben......Betegség volt, ma megyünk vissza, nem tudom lesz a 18-hós oltás.......

Én meg 2 napja volt 2! éve hogy ide írogatok.... :wink: és akkor akartam....na mindegy...... :D

Röviden ennyi...menek vasalni....

Amúgy azért olvani olvasok..... :roll: :wink:

fanna3

Sziasztok!

Vagyok, csak megint itthon apa. Beteg, így aztán itthon dolgozik.

Tegnap este már nem tudtam jönni, Dorka fél 11-re aludt el.

Körkérdés: Akinek 3-4 éves gyereke van, mennyi az alvásigénye? Dorka, ha nem alszik napközben, van esély, hogy már 9-fél 10-kor alszik, ha alszik (pl. ovi), akkor 10-ig nincs alvás. Nyáron egy délután aludt, éjfélkor még fenn volt. És nem alszik sokáig reggel, max. 8-ig.

Évi: Cuki a fogatlan Csongi.

Este, akkor 8 körül találkozunk, ahol szoktunk?

Niki

Kép
Kép
csni

Nekem okés a nyolc óra... neked is Judit? :oops: :lol: Amúgy nem kell errefordulnod, 15 perc alatt felsétálok! Csak azt hittem tényleg azért kérded a nyolc órát...
Bocsi lépek...
Ja Dorka! Mellesleg régen írtál... Az a Bob-os faliszőnyeg hogy is készül???

Olga

Kép
juhaszolga

Üdv!

Megint égő arccal jövök, :oops: megint összevontan, de MINDEN SZÜLI-, NÉVNAPOSNAK, HÓFORDULÓSNAK, HÁZASSÁGI ÉVFORDULÓSNAK, VALAMIT ÜNNEPLŐSNEK... SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK!

Szami! Nagyon szép lett az új Szami-lak, büszkék lehettek, igen, a legtöbben csak álmodunk ilyenről, v. legfeljebb vmi magazinban látunk ilyet... A szaunátokból én ki se jönnék! Imádom, nekem a szauna a mennyország földi megfelelője.

Kitten! Lara baba annnnnnnnyira szép! Azta, ekkora hajat! Jól megnövesztette a pocakban. :wink: Sajnálom a kezdeti nehézségeket, de fel a fejjel, túl vagytok rajta. Nem voltál béna! Légy büszke, hogy világra hoztál egy új életet, a kislányotokat!!! Orrtisztítás: én is fülpiszkával csináltam/om a mai napig, illetve most pár napja sajna az orrszívóval... De alapesetben fülpiszkával.

Szilbee! Bábszínház annyira jó! Mi is akarunk Dorkának, ha nagyobb lesz.

Kata! Veled érzek, én a szülőszobára is taknyosan mentem, a megfázást nálam is az okozta, ami nálad: izzadtam, aztán megfújt egy szellő, és vége. Én így gyakorlatilag végigszenvedtem az uccsó 3-4 hetet, de neked azért még van időd kilábalni. Tudom, nagyon rossz tud lenni. Főleg, ha menned is kell most TG-ra is... Én így ültem végig az NST-ket, már égett a pofám, hogy orrot fújok-köhögök ott a többi pocakos között. :oops: Majd gyere, mi volt uh-n! Ja a képek tök jók, torta nyami-nyami...

Évi! Csongi édes! Olyan szép vágású szemei vannak, annyi lesz a csajoknak! :wink: A babó is tündér! Szopizik?

Rólunk: továbbra is carul, én ma tetőzök sztem, Dorkát tegnap megmutattam drnőnek, de áááááá, meg sem hallgatta, torkát nézte, nem piros, Fenistil, orrszívás, ennyi. Olyan elegem van. Megint vigyem magánúton :?: , ami úgy benzinestől kb. egy tízes, ne értsetek félre, nem ezen spórolok, de olyan elkeserítő, hogy nem vagyunk ellátva jó gyerekorvossal. Az orrából most olyan sűrűbb fikusz jön, mikor leszívjuk, kitisztul, esténként, alvásnál szörcsög. Köhécsel is, félek, hogy vmi lerakódik neki.

Na elküldöm.

donkoaniko

Sziasztok!

Máténal nagyon boldog névnapot! Hogy ünnepeltetek?
Tényleg nagyon szép lett a házatok!

Kata, tök jók a képek! Nekem is a pusszantós tetszik a legjobban! Bence nagyon ügyi, hogy így élvezi az ovit!

Évi, Csongi nagyon jópofa...! :lol: Azóta minden rendben a suliban?

Balwin, jobbulást Annalucusnak! Hogy van azóta a kezecskéje? Én is úgy fosok mindig, ha megy a sütő...na meg szereztem is be Panthenolt, persze nekünk se volt itthon, bár ne legyen rá szükség.

Judit, nagyon jó áron szerezted be a rucikat, angyon klasszak!

Kitten, tényleg jó nehéz napjaitok voltak. De mr remélhetőleg túl vagytok rajta. Szopi rendben van? Édes a lányka nagyon!

Niki, holnap Ringató?Szerintem könnyen meglehet, hogy Dorkának csak ennyi az alvásigény!

Bocsi, most mennem kell...

Kép

Kép
ditke2007

Sziasztok!

Balwin, hogy van Annalucus keze?

Hú, Anna, megint nagyon elgondolkodtató voltál...mit is akartál anno...?

Köszi a Csongis dicséreteket, tényleg pösze :lol: De jól viseli :lol:

Juj, én azt hiszem Máténak elfelejtettem boldog névnapot kívánni :oops: MÁTÉ, BOLDOG NÉVNAPOT :lol: :lol: :lol:

Anikó, próbálj gyógyszertárban érdeklődni, hogy egy ekkora babónak milyen köptetőt adhatsz. Ha ennyire tele az orra, akkor nem ártana, ha valamit kapna, hogy feloldja neki! Minden esetre Sterimar az orrába, az tuti mehet!

A pici most kb. 3,20 kg. És tök érdekes, mert most 2,5 hónapos és ha időre születik, akkor 2 hetes. És úgy is néz ki, mint egy 2-3 hetes csecsemő. Sajnos már nem szopizik, először erőtlen volt, aztán hogy végig cumisüvegeztették, nem tudta megtanulni. De hát ez általában ezzel jár. Mindegy, fejlődik szépen, ez a lényeg!

Ditke, de rég jelentkeztél Te is... köszi, suli rendeződni látszik! Ma végre elkezdték tanulni a betűket, Csongi már nagyon várta. :wink:

Hú, mozi....mikor jutok én el mostanában! Irigykedem! De azért érezzétek jól magatokat! :lol:

Évi és
Kép
csongianya

balwin Judit! Igy, hogy bővebben kifejtetted, hogy hogyan is sérült meg Annalucácska keze, megértem honnana a Hunci becenév! wink:
Azta, nem semmi modon kifigyelte, hogy hogy kell kezelni a sütőajtót! Remélem hamar és nyom nélkül meggyógyul a kis keze.

Olga

Kép
juhaszolga

Köszönjük mégegyszer a köszöntéseket. Nagy ünneplés nem volt, majd a jövő hétvégén tartunk kisebb házavatót és akkor tudja meg, hogy a nagy ajándéka az, hogy találkozhat élőben az IGAZI Mikulással, mert megyünk kettesben az őszi szünetben Finnországba :lol:

Niki, bár Anna már hamarosan 6 lesz, amióta óvódás, azóta küzdünk az esti nem alvással. Az oviban alszanak kb 2,5 órát, így este egyáltalán nem álmos, s ha már 10- fél 11-kor elalszik - boldog vagyok! :roll: Pedig reggel ő is kel 7-kor... De Máté is így volt ezzel, amíg az oviba járt. Mióta iskolás, legkésőbb fél 10-kor alszik. (fél 9-9 körül van fekvés, de elalvás előtt még mindig olvas egy kicsit).

Én áldom az eget, hogy nem engedtem a "nyomásnak" (minek divatozni azzal, hogy a sütőt nem a főzőlap alá teteted, stb...) és olyan magasan van, ahol nem éri el. Nekem a lépcső az, amitől szabályosan rettegek, hogy leesik valamelyik. Tudom, hogy ez az iszonyatos tériszonyomtól van. Pedig van lépcsőrács is.

Anikó, megértelek. És igen, azért ez felháborító, hogy ennyibe kerül, ami (szerintem) jár, hiszen fizeted a TB-t... Mit mondott egyébként az orvos?

Szilbee, jobbulást Nektek!

Köszi, Kitten, Munyának 21-én "telt le" az ideje, kiváncsi vagyok, megvan-e már Bence...

Dorka, mi a helyzet Veletek?

Jó mozizást Nektek, lányok! :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Dorka, Ditke, Balwin Judit: Holnap csak a Mátyáson lesz Ringató 9-kor és 16-kor. Mi valószínű megyünk a 9 órásia. Jöttök?

Niki

Kép
Kép
csni

Szijó!

Évi....jajja.....csak 2 napja akartam írni...hogy egy kicsit én is ünnepeltessem magam.....Tudom hg akkor mindenkit köszönthetnénk...csak de akkor is.....nekem már régen volt szüli-névnapom... :D

MEg még akartam a múltkor Neked írni....illetve volt eszembe hogy olvastam amit Csongiról írtál.....és teljesen átérzem...csak nem tudtam hozzászólni és hülyeséget meg nem akartam.....de jó hogy leírod mert ebből mi/én is sokat tanulhatok!!!!! Beszéltél azóta szakértővel is ezügyben?....Mármint pedagógusa stb....Szóval köszi az őszinteséged!!!!!!!!!! :wink:

B. csaba meg tényleg nincs messze, hol voltatok Judit pontosan?

Ja Timi!
Nekem is nagyon tetszik a Palota!!!!!!!!!!! Igazi otthon-sziget! Feltöltődésre, pihenésre való!!!És ezt a télapósdit hg kell elképzelni?. Ott is csak 1 van, ill. egy szaladgál hg a gyerekeket ne hülyítsék meg?.....És mesélj már az utitervről!!!!!!!!! :D

fanna3

Hali!

Kata: Megvolt az uhu? Mizu?

Jaja, volt egy egy napos dáthánk, de már túl vagyunk rajta szerencsére.

Szami: Mert divat sütit vinni az oviba szülinapon? :shock: Én még ott tartok, hogy dunakavics, franciadrazsé megy körbe, amíg van belőle. Lásd az én kisiskolás múltam. :shock: :oops: :oops:

Ja, pont mesélte egyik barátnőm, hogy 10 éves a keresztlánya, náluk a suliban az a divat, hogy TORTÁT "kell" vinni a szülinapon a suliba. Lehetőleg valami menő figurásat, nem ám sima csokitortát. És nagyon menők a zsúrok is....arra is torta, meghívó, süti, pia...valami helyiséget bérelni, mondjuk a Mekit :shock: rakás barátnőt meghívni....aztán persze számítani rá, hogy mindegyik a lyányunkat is meghívja majd és ha ez bekövetkezik...ajeszt venni a barátnőknek sorra....az is kész csőőőőd....végül meg kell ünnepelni családi körben is a szülinapot, szóval az már torta numeró 3?? Ajesz, ez az..... :shock: :shock: :shock: Anyám! :shock:
jaimee1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?