Új privát üzeneted érkezett!

Csak beleolvastam gyorsan az oldalba!

1. Rendben, ha lesz időm írom a további történetet, szerintem tanulságos! Bár azért kórház válogatja a történéseket az biztos.

2. Fertőtlenítés. Én vettem neomagnol tablettát gyógyszertárban. Vízben feloldom és abba teszem a cuccot, majd alaposan kiöblítem használat előtt.

Kép
bettike
Eger
 
 


Kép

Íme, egy pár perccel ezelőtt készült pocakfotó...teljesen megdöbbentem, hogy mekkora a hasam... :? +9 kilónál járok, és rettegek, hogy az utolsó hónapban még mennyi fog feljönni...

Kép

És az elmaradhatatlan beszíjazott medve a hordozóban. :)
Csak titokban mondom el nektek, hogy bizony ma a macira rájárt a rúd, mert egy eldobható pelust is rápróbáltam. :D :D :D

Kép
szöszke
 
 


szöszke: jót mosolyogtam ezen a macin. szegényke mit él átt melletted!! :lol: :lol:
tényleg hatalmas a pocakod. feldobom az enyém, mi egy idösek vagyunk.
ja, én már +18kg nál járok :oops: :oops: :oops: :?
Kép
Kép

Kép

Kép
timirosicka
 
 

 
 

de jó, képek :lol:

Timi: neked nincs olyan nagy hasid, az jó...legalább nem okoz nagyobb kellemetlenséget :lol:

Szöszke: az enyém is ilyensmi méretű.
Hát valamin kell gyakorolni :lol: legalább egyszer :wink:

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Sziasztok!

Sziasztok!

4 oldallal vagyok lemaradva, úh bocs, de most nem fogok tudni részletesen, személy szerint reagálni...1-2 dologra azért emlékszem. :)

Először is!

Bettike! Gratulálok Mátéhoz, nagyon aranyos!

Perdo! Gartulálok Vivienhez! Várom a képeket és a szüléstörit! :)

Látom mindenki szeved már...hát én is csatlakozom! :P

Mindenkinek kívánom, h jöjjenek a babyk, ahogy szeretnétek, kinek hamarabb, kinek később! :)

Marek!
Én személy szerint kérhetném az okt. 18-at? :) Látom nagyon belekezdtél a bizniszbe. :D Aznap töltöm a 37.hetet, de már nagyon szeretném látni a végét! :P Ja és mellesleg aznap van a 23,5. szülinapom. :D

Szöszke!
Jól nézel ki, nekem is kb ekkora a pocim! :)

Éva!
Kitartás! Remélem marad még bent egy darabig a kissrác!

Ancsa!
Ne butáskodj, minden rendben lesz! Neked is kitartás!

Tücsök!
Itt az a rendszer, h ha minden ok a babyvel, anyukával, akkor a szülés után 6órával mehetnek haza. Én kérni fogok epidurált, így talán 24órát leszek majd bent. Császár esetén is csak 3 nap. Úh sztem nyugodtan menj haza akkor, amikor érzed. Én nagyon feleslegesnek tartom az otthoni 4-5napokat, asszem meg is őrülnék ha ennyit kórházban kellene töltenem. Ez max arra jó, h jobban menjen a szopi (bár nekem sztem pont azért nem menne, mert utálnék ott lenni), meg mittomén megmutatják hogy fürdeted, hogy öltözteted stb...de ezt más is meg tudja mutatni, pl az ember anyukája...te meg már tudsz mindent, mivel 2. baby. Itt másnap kijön házhoz a midwife, megnézi miújság, meg utána még asszem 10-14 napig valaki szerint naponta, bár ezt nem hiszem, úh majd ezt meg kell kérdeznem, ha pénteken megyek hozzájuk.

Nusildi!
Nem emlékszem, h reagáltam-e már rá, de tényleg egyforma a hasunk. Az enyém is akkora arányosan, mint a tiéd. :) Csak én kisebb vagyok. :) És nekem sincs egyetlen csíkom sem! Kopp kopp kopp!!! Viszont én küzdök ellenük, napi 2 olajozással, ami nem olcsó...igaz még csak most fogyott el a legnagyobb kiszerelésű flakonom. Szerintem mostmá te is kendd be vmvel, mert állítólag a vége a kényes...van akinek szülés előtt egy nappal repedt ki, vagy utolsó héten. Úh én sem vagyok még nyugodt.

látogatók: Hát nálunk daddy 5munkanapot itthon lesz, meg ugye a hétvége, utána jön anyukám valszín 2 hétre, utána vmkor daddy anyja is kb egy hétre vmkor, de valszín nem azonnal az enyém után...apukám meg majd dec.5-én, és 13-án együtt megyünk haza, mert különben egyedül kéne repülnöm a gyerekkel, kofferekkel, babakocsival, autós üléssel, meg minden kutyafülével...gondolom lehetne kérni a reptéren egy stewardesst, h segítsen, de azért jobb lesz ez majd így. Ez volt ugye a család, de ezen kívül a barátok jöhetnek bármikor...oké, nem tömegestől, de nem is hiszem, hogy úgy alakulna. Itt úgyis mindig lesz vk, szólni fog a reggae a nap legnagyobb részében, úh jobb, ha beleszokik a kiscsaj is. Persze ha fáradt vagyok, és nem kívánok senkit ide, akkor meg fogjuk mondani, nem fognak megsértődni sem, de most nem hiszem, h lenne sok gondom ezzel. Persze az első pár napban nem hiszem, h jön majd bárki.

hőmérséklet: én úgy tudom, h alváshoz 18-20fok a legjobb, nappal meg 20-22. Szal mi úgy döntöttünk, h éjjelre megpróbáljuk a 20-at, nappalra meg 22 lesz. Meglátjuk hogy sikerül. Tegnap bedugtuk a tojás hőmérőt, mielőtt elaludtunk, 22.5 volt, hajnalra pedig lement 20.5-re. Szal kb jó, később úgyis hűvösebb lesz, ha kint is hül le jobban a levegő. Bár én nagyon fázós vagyok, csak most van állandóan melegem, h terhes vagyok...de sztem ahogy kibújík a kiscsaj tuti visszatér a dolog. Nemtom hogy fogom viselni a 20-22 fokot. A csajszi egyébként hálózsákozik majd. Van 3, ennyi elég lesz.

Na most pedig bemásolom, amit megírtam előre word-ben magamról a novemberiekhez is. :) Bocsi, ennyire futotta most, tényleg nem tudok 4 oldalt visszamenni, ennyire emlékesztem.

Hát én elvagyok, úgy ahogy. A hozzászólásaim sűrűségéből asszem látszik, hogy mi van. :) De már csak a jövőhét, meg +2 nap, ez már semmi..és szerdától jön a másik csaj is. Kedden asszem nem is kell mennem, szombaton viszont igen, mert Lidia nem akarja hétvégén az öccsére hagyni egész nap Aidant...mert ugye ők New York-ban lesznek.

Holnap megyek Uh-ra, most ellenőrzik a kiscsaj veséjét, mert a 20. heti uh-n tele volt asszem a hólyagja, és ha most is tele van, akkor kap antibigyót, ha megszületett, és ennyi. Kiváncsi vagyok mi lesz. Igazából arra sokkal jobban kiváncsi vagyok, hogy hogy áll a lepény és az áramlás. Nemtom mi van odabent a 26.hét óta, amikor elkezdett már érni a lepény. Eszerint elvileg már most szülnöm kéne, ha akkor beindult volna rendesen...de sztem megállt, ahogy a Márta is jósolta. Hnap kiderül. :) Hát azért megmondom őszintén, h nem bánnám, ha közölnék velem, h előrehaladott annyira az állapot, h még 3 hetet adnak nekem mondjuk. Aztán mondjuk megindítják, vagy csak a membran sweep....meglátjuk.

Amúgy én már eléggé nyűgös vagyok, és látom ez már lassan mindenkinél így van. Azt hittem csak én vagyok nagyon hisztis, de "örülök", hogy ez már "normális". Mindenesetre már szeretném látni a végét, nagyon, és nem akarom kihúzni a végéig! Nehezen vonszolom magam, és hát nekem menni kell...a legrosszabb pedig, hogy esténként általában szenvedek a légszomjtól, szinte fulladok, ha túl sokat eszem, pedig éhes vagyok, meg szomjas. Na meg az ágyból sem felkelni sem kellemes, letusolni, aztán bekenni magam...stb. :? :P Nemtom, hát őszintén irigylem azokat, akik el tudják mondani, h ez a 9hónap volt a legszebb az életükben. Na meg persze marhára kivánics vagyok már a kiscsajra is.

Tegnap borzasztóan aludtam, csomószor felébredtem, kb 100x ide-oda fordultam egyik oldalamról a másikra, mert ugye ez a 2 póz játszik már csak nálam. Aztán fél5-kor úgy felébredtem, h egy óra hosszáig nem tudtam elaludni, valszín azért, mert addigra bedugult az orrom...már úgy voltam, h kiülök babanetezni, nem szenvedek tovább, de aztán csak bealudtam. Ma meg mentünk volna kórháztúrára is, körülnézni, de daddy nyavajgott, h inkább jövőhéten, mert nincs kedve és a modell vw buszt akarja inkább építeni, amit tőlem kapott. Végül rámondtam, h oké, de jövőhéten nincs kifogás, mert lassan tényleg szülni kell...igazából nem is bántam, mert az éjszaka miatt annyira nyűgös voltam, h még én is kiakadtam magamon, és elkezdtem gondolkodni, h nem tán szülni készülök, és azért vagyok ilyen béna. Semmihez nem volt kedvem, se enni, se gépezni, se filmezni, se elmenni vásárolni, mert még kell egy mellszívó. (múlt héten akciós volt a tomee tippe 5 fonttal olcsóbb volt, és ma el akartam menni megvenni, de végül nem bírtam rávenni magam, na meg attól féltem h ilyen állapotban, ha esetleg már nem lenne akciós, képes lettem volna durván sírvafakadni, úh inkább maradtam a fenekemen...nem voltam még ilyen hisztis. ha meg jövőhéten nem lenne már akciós, akkor bumm...) De azóta már összeszedtem magam. :)

Ugyanakkor elkezdtem parázni a szüléstől is. Valahogy annyira nem tudom még átérezni, hogy ez fog velem történni tényleg. Mármint, hogy tényleg meg kell majd szülnöm a gyereket, ami mondjuk el fog tartani 14óráig, és fájni fog, akkor is, ha kérek epidurált, meg majd ugye azt is ki kell bírnom a tűfóbiám ellenére. Meg a végén tényleg lesz egy lányom, mert tényleg egy baby van a hasamban. És utánna pedig szintén fájni fog, meg lehet lesznek varrataim, meg folyni fog a vérem, stb.Tök fura érzés, és most hihetetlennek tűnik. Amennyire belemerültem tök korán a vásárlásba, megvettünk mindent, utánaolvastam minennek, annyira felfoghatatlan, hogy tényleg ez fog történni. Majd ha már nem dolgozom, asszem fel kell készülnöm lelkileg erre az egészre, ténylegesen...mert az egy dolog, h tudok mindent, és fel vagyunk készülve a gyerek fogadására...de lelkileg egyre jobban rá kell jönnöm, h nem. És ez nem jó így...fenn áll az esélye, h ha nem készülök fel, akkor bepánikolok, vagy rosszul fogom megélni, nem beszélve az utána előforduló depresszióról. Na mind1, fura dolog ez... :)

Na holnap jelentkezem, h mi volt...további szép vasárnapot! Nálunk rotyog a húsleves, jól el is vágtam az ujjam répadarabolás közben, durván folyt belőle a vér...lakótársak meg hoztak szilvás gombócot, úh lesz megint nagy közös kajálás. :)

Minden jót!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


a fenébe...a gratulációkat szinessel és naggyal akartam...mégegy próba...

Perdo! Gratula Vivienhez!

Bettike! Gratula Mátéhoz!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


grrrr :evil:

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Kép
ez csak egy az eladó ruháink közül, nézzetek be, megér egy klikket:
http://picasaweb.google.com/visnyei.andi/Elad#
Köszi, és további jó babavárást és babázást! :D [/img]

Kép
an°°di
 
 


Sensi, ne programozd magadat fájdalomra! Az agyunk engedelmeskedik a gondolatoknak: minden gondolat megvalósulásra törekszik.
Korábban ajánlottam Hirschler Imre: Szülőszoba, tessék belépni c. könyvét, amiben épp erről van szó. Én megkaparintottam 500 Ft-ért, és mondhatom, amióta elolvastam, minden félelmem elszállt.
A légzéstől kezdve az izommunkán át mindenről ír...ha a folyamatokkal tisztában van az ember, akkor 100-szor könnyebb lesz. Ha tudod, szerezd meg!

Timi, fogalmam sincs, hol van rajtad az a +18 kg. :)

Has: a köldököm még mindig nem fordult ki. :shock:

Doki: Holnap megyek hozzá, és lejátszuk a HPV miatt természetes szülés kontra császármetszés meccset. Baromira kíváncsi vagyok.

Kép
szöszke
 
 


Timi! 18 kg?! Hihetetlen! Én egy plusz kilót sem látok! :)
Ellenben az én 18 kg pluszommal...

Marek! A férjem is a hővisszaverő fóliát javasolta, de látom,már a többiek is mondták. Remélem megoldódik a hőmérséklet kérdés, baromi idegesítő lehet,hogy nem olyan,mint amire számítottatok.

Nekem se fordult még ki a köldököm, remélem már nem is fog, és a csíkok sem jöttek még elő, olyan jó lenne megúszni őket... Én általában elfelejtem az olajozást, kb. hetente 2x csinálom, viszont a tusfürdőm olajos,remélem az is számít.

Ma szinte egész nap aludtunk (párom is), szinte csak enni keltünk fel délután. Teljesen felborult a biológiai órám, össze-vissza alszok, éjjel is későn fekszem,korán kelek, délelőtt fent vagyok valamennyit,aztán megint alszom és ez így megy egész nap. :?
Mondjuk el vagyok vele, csak a lakás kezd futni, úgyhogy holnap megejtem a nagytakarítást az ébren töltött óráimban :)

Szöszke!
Ezt a könyvet antikváriumban sikerült megvenned vagy van belőle friss kiadás is?
Drukkolok holnap a csatához!

Borkaby

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok!

Megint beleolvastam csak bocsi és 1 dolog megragadta a figyelmemet! A szoba hőmérséklete!

Amit írt Sensi az a hivatalos hő, rám is rám parancsolt a védőnő és a gyerekorvos is! DEEEE! A gyerek nem bírja! Hideg neki! Ha éjszakára betartom a 20-21 fokot és napközben a 21-22 fokot a gyerek keze jéghideg és a hője 36,3 fölé nem megy!
Így bárki is mond bármit nálunk a 24-25 fok jön be! Egyenlőre! :roll:

Fú! Csak ennyit kell benttölteni Sensi? De ha besárgul a gyerek? Akkor mehettek vissza? Meg hogy csinálnak meg minden vizsgálatot ilyen gyorsan? És azt ők tudják, hogy ha valami van, az úgy is 2-3 nap míg kijön a gyereken? Jaj bocsika nem akarok rémisztgetni, de nekem ez fura! Bár én most parás anyuka vagyok bocsika! :oops:

Kép
bettike
Eger
 
 


Sziasztok!
Sensi!Nyugi!!!!!Tök természetes,hogy izgulsz mi vár rád.Ha elfogadsz egy jó tanácsot készül fel a legfájdalmasabb dolgokra ha nem lesz az kellemesen csalodsz ha olyan lesz fel leszel készülve!De nyugi bent nem marad a kiscsaj :lol: Nálatok is apás szülés lesz?Eldöntötéttek a baba nevét?Ja és nem olvasgas szüléstörténeteket ami ilyesztő mert mindenki máshogy éli meg!

Bettike!Én még most sem tudtam elolvasni a szülsétörténetedet :cry: Szerintem csináld úgy a hőmérségletet ahogy az anyai megérzésed érzi.Lehet a te babád fázosabb nem minden gyerek úgy müködik mint a könyvekben le van írva és a doki tanulta :D

Szöszke!Nagyon csinos vagy!Várjuk a mecs eredményét!Ja és tök igazad van szerintem is pénzel ne hálálkodjunk.Én is eldöntöttem ha kedves lesz a szülésznő és a csecsemős csokit kapnak :D

Timi!Te milyen vékony vagy!!!És hol a 18kg :shock: :shock:

Én holnap megyek NST-re meg dokihoz.Férj úramat jövöhéten mütik és szorítsatok,hogy Zsombor megvárja még kiengedik és utána akarjon megszületni Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sensi, Bettike...akkor most milyen hőmérséklet a jó??? :shock: Mert eddig én is a 20 fok körüli hőmérsékletről tudtam! :?
Mi is úgy terveztük hogy nappal is csak max 22 fok lesz!
A túl meleg is bölcsőhalált okoz, nem?
Persze a 20 fokban kell egy hosszú ujjú bady és egy hosszú ujjú vékony hálózsák+ takaró, vagy vastag hálózsák(paplanos )de takaró nélkül! :arrow: nekem ezt mondta a védőnő és olvastam is a Kismamában!
Vagy lehet hogy az újszülött és a kis súlyú baba fázósabb? Nem tudja szabályozni a testhőt. :roll: Mert, persze én se örülnék ha hideg lenne a kicsi praclija.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Szöszke, Timi...nagyon csinik vagytok és nincs is rajtatok felesleg! :lol:

Kata...drukk, drukkk a férjednek! Zsombor meg még maradjon bennt, csak ne siessen! :wink: :D

Én most jól vagyok, nem fájok...pedig már csak napi 2x veszek be magnéziumot!
Elkezdem inni a málnalevélteát is, egyenlőre csak egy-egy csészével! :lol:
Ja, én szerdán megyek NST-re, nagyon várom, mert uh is lesz és lemérjük Norbi babát is! :lol:

Szép napot, pocaksimi! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

A hétvégénk horror volt.elmentünk nagypapázni, mikor Ábi egyszer csak rosszul lett.minden átmenet nélkül.Előtte tök jó kedvű volt, evett ivott szépen, mozgékony volt, olyan mint eddig mindig ha nem beteg.Most meg egyik másodpercről a másikra elkékült a szája, kiverte a víz és elkezdett durván remegni.a szívroham jött ránk.azonnal be a kocsiba, irány a gyerekügyelet.a gyerek egyre szarabbul lett, olyan volt, mint aki alig él.azt hittem ijedtemben ott meg is szülök.egy! órát vártunk az ügyeleten, úgy hogy 3 gyerek volt előttünk...aztán bejutottunk végre, egy elég fiatal, de nagyon kedves dokinő volt.nem találta a magas láz okát, nem köhög, nem náthás(na jó egy picit, de csak vizesen folyik az orra, az semmi), a tüdeje tiszta volt, nem volt hasmenése.mégis iszonyt szarul volt szegénykém.viszont a folyadékot szépen elfogadta, azzal nem volt gond.nekem mindig az a parám, hogy kiszárad a gyerek, és vihetjük be a kórházba.szóval azt mondta a doki, hogy ez vagy valami agresszív vírus, de annak kéne lennie gócpontjának, amit nem lát, vagy hugyuti fertőzés.ami viszont vagy véres, vagy büdös a pisije, vagy fáj a pisilés a gyereknek, vagy épp ezért nem hajlandó inni.de egyik sem.simán ivott, a peluson nem láttunk semmi elváltozást, pisilésnél sem jelzett hogy fájna neki.hazajöttünk, kapott egy erős lázcsillapító kúpot, és 4 órát aludt.persze 39,2-vel ébredt szegénykém, irány a hűtőfürdő.Annyira édes ez a gyerek.tök szófogadó.elmagyaráztuk neki miért van erre szükség, és szépn türte, hagyta hogy hűtsem a vizet, fel sem állt benne, mellig benne ült.csak a végén, amikor már tényleg hideg volt a víz sokalt be, és kezdett sírni, de akkor már egyébként is kivettük.ez estig 38 fok alatt tartotta a lázát, de estére megint felment 39.5-re.na akkor megint hűtőfürdő plussz erős kup éjszakára.az éjjel tök nyugi volt, reggel 7kor ébredt, tök láztalanul, mintha misem történt volna.jó kedve volt, evett-ivott játszott.egész nap láztalan volt, ma is rendben ébredt.
Szóval úgy tűnik benyalt csórikám egy ilyen agresszív gyors lefolyású vírust, de én majd meghaltam ijedtemben.Ő a böli miatt sokat betegeskedett az orrmandula műtéte előtt, lázasodós tipus de ilyennel még nem találkoztam.Most is tanultunk valamit.

Timi!tényleg nagyon csini vagy, szerintem a mérleged rossz, nem tudom elképzelni hol az a 18 kiló... :lol: :wink:

LKata! Örülök, hogy jól vagy, most már neked sincs sok hátra, kb egy hét és nem lesz koraszülött a kisfiad.
emmalena
 
 


Sziasztok!

Emmalena - úrég, ez nagyon para, gondolom, hogy mennyire megijedhettetek :cry: Ábi pedig egy igazi hős, egyem meg, hogy tűrte a hideg vizet, puszilom, a lényeg, hogy túlvagytok rajta! Még jó, hogy nem szültél meg idegességedben! :shock:

Sensi - mostanság elkezdtem azért kenegetni a hasam&cicim, mert tényleg nem akarok csíkokat pocitájra, így is van terhességi csíkom az oldalamon, fenekem környékén, mert régen csomót fogyóztam (jojo), és ezek megmaradtak, de a hasam szép és nem szeretném, hogy tele legyen csíkkal, hát majd meglátjuk.
Elhiszem, hogy már kivagy te is, de vígasztaljon, hogy itt már tényleg mindenki kivan :wink: Várom a végét, de azért én még a 37. héten nem szeretnék szülni, legalább 38-39. hetet szeretném betölteni, utána már jöhet a leányzó! Nekem valahogy a 37. hét még olyan korainak tünik, akkor is, ha már nagyon terhes a terhesség.
A szüléstől én is kezdek kicsit parázni, de ne pörgesd bele magad annál jobban, mint ami normális, szerintem mindenki tart tőle, még az is, aki már szült, valahogy majdcsak lesz, úgy állj hozzá, mint amit Kata is írt, készülj a fájdalomra, hiszen biztosan fog fájni, aztán úgyis sodródsz majd!!! Párod bent lesz veled???

Szöszke - de kis csini vagy, a pocid is jó nagy, bár az enyém is ekkora szerintem :D A maci az ülésben nagyon poén, amúgy én is majd belepróbálom a plüssleopárdot, ha meglesz, a héten megjön a rendelés és szerintem hétvégén elmegyünk érte.
Nekem se fordult ki a köldököm!!! Akkor már nem is fog??? Örülnék, ha már nem forogna :?
Köszi a könyvajánlót, szerintem megveszem én is, mert ugye nem vagyok már nyugodt, hogy lassacskán szülni kell, de attól még jobban parázok, hogy hamarabb kell valamiért, mint Bettikénél, sokszor van úgy, hogy érzem, hogy alul nagyon megnyom a fejével Lotti és olyankor rögtön az jut az eszembe, hogy úrég, mi lenne, ha most kéne indulni szülni valamiért!!!! :shock:

Borkaby - én is aludtam tegnap du., de csak kb. egy órát sikerült. És én is terveztem a nagytakarítást mára, de nem fog összejönni, mert újra náthás vagyok :cry:

Timi - én sem látom rajtad sehol azt a +18 kilót!!!
Kicserélted a köntöst végül???

Bettike - tényleg minden gyerek más, ha úgy érzed, kevés neki a 18-20 fok, akkor legyen melegebb és kész! Amúgy hogy telnek a napok otthon??? Várom már, hogy mindannyiunknak meglegyen a baba és már arról beszélhessünk, hogy mi megy, mi nem megy és mi hogy megy :lol:

Kata - dokinál mi volt? Mivel műtik férjedet??? Nyugi, a bébi biztos megvárja, hogy felépüljön, otthon legyen már párod! :lol:

LKata - én azt olvastam, hogy ha a málnalevél teát elkezded inni, akkor már nem szabad szedni a magnéziumot!

Rólunk: sajnos megint elkapott a nátha, de most a durva orrfolyós, nagyon taknyolós, tüsszentős :x :cry: Rengeteg teát iszom+méz, de nem javulok, persze ez még "csak" a 3. nap, ma inhalálok kamillával, remélem segít! Aludni sem nagyon tudtam, mert bedugult az orrom, aztán fújni kellett, aztán tüsszenteni, majd előjött újra az a durva fájás a combomtól lefelé egészen a térdemig az oldalaimon, jobb és bal oldalon is, így az alvás az katasztrófális volt :cry:
Amúgy szerintetetk a sok orrfújás, és ezzel együtt járó erölködés nem okozhat gondot? Márhogy olyankor annyira érzem, hogy a hasam feszül, ahogy fújom az orrom :shock:
Fene egye meg!!!
Na megyek tovább, írjatok!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan írok egy pár sort, mert megint megyek a kórházba. Egész éjjel nem aludtam és 6-8perces keményedéseim, fájdogálásaim voltak. Elvileg holnap kéne nst-re mennem, de azt mondta az orvosom, hogy inkább menjek be és megvizsgál. Most nem keményedik olyan gyakran de azért bemegyek.
És tegnap óta szerintem leszállt a hasam, mert annyira megkönnyebbültem.
Lehet, hogy megint bentfognak még nem tudom mi lesz velem, majd jelentkezem. Szorítsatok!!!

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Betti: Nagyon édes a baba, nem is láttam még újszülöttet igy mosolyogni...(nem mintha eddig sokat láttam volna:D) Gratulálok!

Már bepakoltam mindent amit a kórházba viszek, kivéve hálóinget mert azt még a héten veszek. Pelenkát vettem, DMset, mert sokan ajánlottak, remélem be válik, 28db volt 1000ft. Ma megyünk a hivatalba elintézzük az apaságit, sajnos még most sem sikerült vmelyikünknek mindig közbejött vmi halaszthatatlan. Bár még a ma se 100% m lehet h a párom 6ig lesz suliba...remélem csak 2ig :evil:
Aztán jövőhéten már jöhetne is a baba :D
Mg-t már nem is szedek, és újra szexelünk :D Hátha segít majd beiinditani vmit:D Viszont azt hittem megúszom a csíkosodást, de nem, az alhasamon van egy pici piros csík, meg oldalt pár darab, nem nagyok, de zavar...remélem minnél hamarabb elhalványodnak majd.

Bábakoktél: az alkohol már nem árhat? :? . De nem hinném h ez valóban megindítja a szülést max kicsit becsípek tőle, mivel már régóta nem ittam semmit biztos megcsapna:D

Kép
babe.
 
 


Pár napja vettem észre, h az egyik mellemből kifolyt pár csepp előtej..Remélem így nem lesz gondom a szoptatással.. :)

Kép
babe.
 
 


Sziasztok!

Bocs, nincs erőm olvasgatni!

Rólunk - Hát, lányok most már igazán szeretném, ha kibújna a babym! Ismét egy katsztrófális éjszakán vagyok túl. Lehet, hogy sarkoba állítva kéne aludnom? Komolyan, sehogy sem jó! Háton nem bírok aludni, meg feszül is a pocak, ha az egyik oldalamon fekve nem tiltakozik hevesen, akkor fáj, húzódik a hasam, hiába vagyok körülpárnázva. Csak vergődök, mint egy partra vetett bálna! Emellett asszem jó kis jósló fájásaim is vannak. Naponta többször is fájok hasban és derékban is + van hogy az egész hasam totál bekeményedik. Csütörtökön megyek uh-ra meg ctg-re, remélem mutat majd valamit. Szeretném nagyon, ha lenne értelme is ezeknek a dolgoknak a gyakroláson kívül.
Asszem egy kicsit hisztis és türelmetlen vagyok ma. Még jó, hogy apa ma is sokáig kell, hogy bent maradjon.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


sziasztok
köszönöm a bókokat, nagyon jól esett.
férjem szerint most van végre asszony formám, én már vizilónak érzem magam :? :? .

bettike: végre elolvastam a szülés történetedet és nagyon tetszett. ügyi voltál :lol: :lol:
kata84: szoritok :wink:
emmalena: nagyon sajnálom,ami veletek történt.szörnyü volt olvasni, nem még áttélni. Ábi nagyon ügyes fiú, jól viselte :lol: :lol:
nusildi: még nem. csütörtökön megyek be komáromba, akkor intézem el.
éva75: drukkolok

Kép

Kép
timirosicka
 
 


csütörtökön megyek a táppénzes papiromért.a doki a szülés napjáig ir ki, utánna van a TGYÁS, vagy hogyan van ez? mert én nem tudom. SEGITSETEK! :roll:

Kép

Kép
timirosicka
 
 


Sziasztok!

Jó, hogy más is szenved...én sem alszom pár napja túl jól. Napközben sem megy már. :(

Szöszke! Klassz a hordozó. Párom a babakocsit akarta elhozni kutyasétáltatáshoz tesztelésre. :lol:

Borkaby! Cipő: nekünk van egy kis gyerekszékünk (kb. 30 cm magas), azon ülve könnyebb. De minél lejjebb van a poicak, annál nehezebb lesz. Szülés megindulása-infókat köszönjük.

Marek! Nekem sincs kedvem semmihez egyedül....szerencsére Apa vasárnap elvitt a Corába (van DOMESTOS KENDŐ! ÉS AKCIÓS HOSSZÚ UJJÚ BODYK-450,-Ft), mert egyedül már a vezetés sem megy. Emberek se jöjjenek, mert az is fáraszt.
Radiátorra én is a hővisszaverő fóliát és a légtelenítést mondanám. Légtelenítés akkor, ha nem olyan meleg a radiátor, mint a többi. Ha nem jön be (és a fűtésszerelő megkapta a fejlövést) és nem akarjátok a hősugárzót berregtetni lehet kapni termosztátos villany lapradiátort, energiatakarékos (persze kb. 30ezer). Nem zörög.

Szobahő: védőnőm azt mondta azért legyen első pár hónapban 22 fok, mert 20 foknál a baba a saját testhőjére égeti a kalóriát, és lassabban gyarapszik. Lehet benne valami. Persze baja nem lesz, csak lassabban nő.

Bettike! Szép formás baba! Micsoda jaj! Én meg tudtam nyitni a storyt (2007-es Word). Jó gyorsan zajlottak az események!

Én szombaton voltam CTG-n. Semmi extra.
Uh.- baba kb. 2800 gramm. :) nagy baj nem lehet már!
Meg is vizsgált, érik a méhszáj - puhul.
Lehet, hogy emiatt is, de tegnap kijött a nyákdugó (gondolom az lehetett a leírások alapján :oops: ). Fájás semmi igazi, csak jósló, magzatvíz semmi.
Már nagyon szeretnék szülni!!!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Timi!
A szülés napjáig hogy írhatna ki a doki táppénzre?! Vaqgy Te tudod, mikor fogsz szülni???? :shock:
Táppénzes papírt a dokik max. néhány nappal, pl. az aktuális hét végéig adnak, nem hiszem, hogy pl. okt.20-ig kiírna szept. 25-én :? Majd elmész újra, és kapod tovább, ha kell. Ha nem, akkor a szülésről értesíted őt Te magad a kórházból (pl. felhívod), vagy a párod. Ő ADDIG a napig ír ki táppénzre, és ATTÓL a naptól lehetsz Tgyáson. Azt pedig az illetékes hivatalnál kell intézni.

A dokik nem nagyon szeretik a táppénz intézményét, elég sokat piszkálják őket miatta... :cry:

Andi
Kép
handrea75
 
 


Emmalena! Szegény Ábi! És Te....stresszre jó, hogy meg nem szültél! (bár talán nem bántad volna...)

Biztosan mást is kihyagtam. Szita az agyam. Bocsi!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Timi!Ha megszültél és megvan a záró jelentés meg a doki ad igazolás,hogy 4szer voltál nála és már van a babádnak taj kártyája igényli a cég a tgyás te meg tudod intézni a családi pótlékot és az anyaságit az államkincstárba.A Tgyás a baba születésétől jár 160napig után a gyed a 2.születésnapjáig.Ezt mind a cég intézi a gyest meg már neked kell.

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Peva!
HMMM!!! Puhuló méhszáj, nyákdugó :shock: :shock: :shock:
Ezek nagyon jó jelek!! Hidd el, nem kell már sokat várni!!!
Ráadásul, ha az ember már teljesen begubóz, valahogy nem tud senkit elviselni, elfogadni, tök ingerült, azt mind-mind a természet rendezi így, hogy minél inkább befelé fordulva, magunkra és az érzéseinkre (fájdalmainkra :cry: ) és a BABÁRA hangolódjuk.

A nemalvás is, ahogy Bettike is írja, mind a későbbi strapára készít fel minket! Csodás dolgok ezek, ha jobban belegondolunk, és olyan izgalmas és félelmetes is,nem?! :roll:

Emmalena! Ábelnek nagy puszi, hogy ilyen ügyesen, nagyfiúsan viselkedett, emlékszem Barbinak is egyszer hűtőfürdőt kellett készítenem, mert már semmi más nem használt, hááááát, nekem be kellett vele ülnöm, hogy bírja :shock: :shock: eléggé fáztam :cry: Ráadásul, már terhes voltam, jól esett..... :roll:

Andi
Kép
handrea75
 
 


Bettike!
Most olvastam el a szüléstörténetedet! Nagyon ügyes voltál és valóban nagyon gyorsan történhetett minden!

Timi!
Én táppénzen vagyok, mindig hó végén megyek a háziorvosomhoz a papíromért és azt adom le a munkáltatómnak. A háziorvos pedig a nődokim ajánlásával írt ki. Így a Tgyás nálam majd a szülés napján kezdődik.

Peva!
Írtad a szoba hőmérsékletét, ez nagyon logikusnak hangzik. ű
Egy bajom van csak: éjjel többször felkeltek a babához akkor is,hogyha nincs ébren? Mert lehet,hogy este még nem fázik/nincs melege,de hajnalra meg igen - vagy akkor elkezd majd sírni és tudatja velem? Félek,hogy nem fogom majd tudni hogyan öltöztessem estére.

Borkaby

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok,

elnézést a zavarásért, vannak nagyon szép kislány-kisfiú eladó cuccaim ruhacsomagként jó áron... 56-62-es leginkább. Meg kezesábas 56-os meg 68-as...
Bmi érdekel irj privit!

http://www.teszvesz.hu/show_user_auctio ... id=9797737
Vendég
 


Babe - bábakoktél? Én nem szeretnék ilyet inni, sőt, semmit, amiben alkohol és ricinusolaj van :shock: A természetre bízom inkább, hogy mikor jöjjön a gyerek vagy magára a gyerekre :lol:

Peva - úrég, nyákdugó??? Anyám, akkor kapnék infarktust, ha meglátnám a bugyimban! :shock: Persze te már a 38. héten tartasz, neked már végülis időszerű is lehet. Szerintem 3 hét múlva én is örülni fogok a jóslófájásnak és nyákdugónak :o

Bettyna - vígasztal a tudat, hogy én is tök türelmetlen vagyok? :wink:

Kimostam a babarucikat, megyek teregetni, aztán csinálok fotót, durva, hogy megtelt a dob a babarucikkal, pedig ez még nem is az összes :roll: Kicsit túlvásároltam magam!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok,

Egy iszonyat nehéz hétvégén vagyok túl... Szombaton Lilivel az Árkádban/Ikeában voltunk... Barátnőztünk. Lili barátnője, neki a kistestvére és az én barátnőm volt velünk, ill. mi velük. Mászkáltunk, Lili kapott egy szép fülbevalót.

Nagyon durva dolog egy 3 évesnek kilövetni a fülét, ha az a te kislányod! Borival semmi esetre nem várok ennyit. De valahogy mindig keresztbe tettek nekünk a fülbelövő intézmények... :(

Megkérdeztem Lilit, szeretne-e szép fülbevalót, mire nagyon izgatott lett. Persze, hogy szeretne, Katának is van (Barátnő), Emesének is (barátnő kistesója), anyának is...
Megbeszéltem Lilivel előre, hogy nagyon fog fájni, de szabad sírni, és anya kezét fogni. Anya utána nagyon fogja őt vigasztalni, puszilgatni, és akkor hipp-hopp meggyógyul majd a füle. Mondta, hogy jó, kéri. Amíg mentünk a buszon, sokat beszéltünk erről, folyamatosan mondtam, hogy nagyon fog fájni, meg a fentieket, és biztosan szeretné-e... Szeretné, belevágtunk.

A procedúra: fertőtlenítés: spriccelik a fület. Gyerekek megijednek tőle, mondja a nő, mire én fordítom Lilinek, hogy mi történik. Spricceli a néni, nem fog fájni. Másik oldal, az sem fog fájni... Rendben, túlestünk a fertőtlenítésen. Jön a pöttyrajzolás: Kicsim ez sem fog fájni, a néni rajzol neked fülbevalót. Ez is rendben ment. Aztán jött a belövő pisztoly. Benne a szép piros fülbevaló, amit Lili választott. Kicsim, ez most nagyon fog fájni, de foghatod anya kezét, sírhatsz is, utána kapsz gyógy puszikat, jó? Jó. Lövés, keserves sírás. Iszonyatosan fájhatott neki. Nem emlékeztem rá, hogy ez ennyire fáj. Az oltásoknál is sír, de nem ennyire :( Elbizonytalanodtam, de fél fülbevalóval nem mehetünk ki... Lilit felveszem, ölelgetem, kapja a sok gyógy puszit, sír. Nagyon szeretgettem. Szerencsére sok tükör volt a kozmetikusnál. Megmutattam neki, hogy milyen szép fülbevalója lett. Tetszet neki, már nem sírt tovább. De anyás lett. Ránk várt a kozmetikus lány. Nekem erősnek kellett lennem, Lili érdekében is. Mikor kissé megnyugodott, mondom neki, most jön a másik, sírhat, anya fogja a kezét, és utána kap puszikat is... De nem működött. Lili remegve, pánikolva sírt, ahogy meglátta a másik fülénél a pisztolyt, húzta a nyakát, de hős volt. Végül nem akartam tovább kínozni őt, gondoltam, jobb hamar túl lenni rajta: Megfogtam a fejecskéjét, vállát, hogy ne legyen gond, és egyszerre vezényeltem Lilinek, és a kozmetikusnak a folytatást. Lili, készülj, most fog fájni, mehet! Ment, sírás, felvettem, ölelgettem, puszilgattam, sírás... Tükörbe nézegetés, kissé megnyugodott, barátnőm is ölbe vette Lilit, lelkesen mesélte neki, hogy milyen szép lett a füle, megmutathatta Katának, Emesének, stb. Nagyon nehéz egy anyának egyszerre bíztatni jókedvvel, mosolyogva, meggyőzően vigasztalni, mikor a kislányod erre rászorul, és keservesen sír. Pedig nem láthatja rajtad, hogy félsz, sajnálod, megszakad a szíved, mert akkor súlyosabbnak érzi a bánatát, mint amilyen igazából, és nehezebben veszi az akadályokat.

És a végeredmény: mire kijöttünk a kozmetikából (fizetés után), Lili már mosolygott, minden tükörben megnézte a fülbevalóját, mutatta mindenkinek, Katának, Emesének, Marikának és nekem is... Nem hagytam, hogy elfelejtse, folyamatosan kértem, hogy mutassa meg, kérdeztem, hogy kinek van szép új fülbevalója, s ezt tette a barátnőm is. Lili büszkén és szeretettel viseli a fülbevalóját. Látom rajta, hogy szereti. Szerencsére nem vehetem ki alvásnál sem. :) Meg kell pörgetni a pancsinál, és mikor ezt teszem neki, mondom, hogy megnézem, milyen szép... és ő odaadja a fülét. Bízik bennem. Tudja, hogy sosem csapnám őt be. Annyi a kérése csak, hogy ne vegyem ki :D Megígérem, hogy nem veszem ki, és már kész is.
Egyelőre alkoholozni is kell, ezt a fürdés után csináljuk: Mondom neki, hogy koszos lett a fülbevalója, meg kell fürdetni, mutatja, alkoholozom, csípi, szól, hogy csíp, és görbül a száj... Mondom: jaj, csíp? Adok gyorsan gyógy puszit, ő meg közli, hogy már nem fáj, meggyógyult. Ez után ő fürdeti meg az én fülbevalómat, és sírok, hogy csíp, és már kapom is a gyógy puszikat.... És már 3. napja büszke fülbevaló tulajdonos lányom van... aki egy hős, és a nehéz kezdetek ellenére nagyon szereti a fülbevalóját.

Minden jó, ha a vége jó!

Azért írtam ezt le nektek, mert lassan érkeznek a kislányok, és bár sokan gondolják, hogy nem kell a kislányoknak kilőni a fülét, csak ha kérik nagyobb korukban, de azért sokan vagyunk úgy vele, hogy jobb ezen mielőbb túlesni. Ez a fülbelövés 3 éves ajándék volt Lilinek. Most már tudom, hogy Bori az első 3 hónapban fogja megkapni, mert akkor még sokkal hamarabb és könnyebben dolgozzák fel a fájdalmat.


Bocsi, hogy ilyen offtopic témával/ történettel jöttem ma, de nagyon kemény dolog volt ez nekünk. És idővel többen közülünk találkozhattok majd ehhez hasonló problémákkal… Plusz, nagyon jól esett leírni…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Ma voltam az első találkozón a szülésznővel... Elég furcsa volt, mit mondjak. Úgy 10 percet beszéltünk, ugyanis azt mondta, hogy az ilyeneket hogy homeopátiás szerek meg gátmasszázs, ő szívesen elmagyarázza, de csak a magánrendelésén. Úgyhogy be is írt jövő héten csütörtök du.ra egy konzultációra és mondta, hogy alkalmanként 5000 Ft. Eddig azt hittem, hogy csak a szülésért kell fizetni.
Meg azt is mondta, hogy ezeken a magánrendelésein megcsinálja ő is az NST-ket (gondolom nem ingyen), úgyhogy kérdezzem meg az orvosomat, ragaszkodik-e ahhoz, hogy ő csinálja őket. :shock:
Eléggé le lettem taglózva. Így is sokba lesz ez a szülés meg a dokinak a terhesgondozás. Fura, hogy már a szülésznőnek is fizetni kell a tájékoztatásért. Így jártam... :cry:

Szöszke, Timi: eszméletlen jól néztek ki!!! Kérdezte a szülésznő, hogy hány kilót híztam? Mondtam 13-at (pedig valójában 15-öt) és persze mondta, hogy ez nagyon határeset, szeretek kalóriadúsan étkezni???
Remélem azért szimpatikusabb lesz... idővel.

Emmalena: Jobbulást Ábinak!!

Éva: Drukkolok hogy ne legyen semmi gond!!!

Nusildi: Én is pont így vagyok! Egy hete még csak 2 body meg egy rugi volt itthon. Erre csütörtökön kaptunk egy csomó ruhát, meg vettem használtan is darabját 300 Ft-ért, úgyhogy most 2x annyi ruhája van a babának, mint amennyi a kelenygelistán van :D Legalább nem kell majd 2naponta mosni...

A TGYÁS-ról annyit tudok, hogy leghamarabb a szülés várható időpontja előtt 28 nappal lehet igényelni és 6 hónapig jár. Persze lehet hogy keverem valamivel.

Múlt héten panaszkodtam, hogy semmi jóslófájás... na kellett nekem. Néha úgy fáj a pocak, hogy csak úgy gúvad a szemem... pont így nézek ki mint ez: :shock:

Málnalevélteát a 36.hét elejétől vagy befejezésétől kell inni?

linhbaba
 
 


Nyugtonmalac: a kislányod nemcsak hős, de IGAZI NŐ 8)

linhbaba
 
 


Sziasztok!

Végigolvastam mindent, de már el is felejtettem. Nemtom mitől lehet.... :?
Azért pár dologra talán tudok reagálni!
Először is:

Éva
Megy a drukk!!! Remélem hazaengednek és pár hetet még otthon tudsz tölteni!

Peva
De jó neked!!! Én még nem találkoztam a nyákdugómmal. (mondjuk tavaly sem)

Szöszke
Sok sikert a csatához!!! Én megnyertem, természetes szülés lesz, remélem nálad is így döntenek!!!
És végre láttunk egy képet rólad!!! Nagyon csinos vagy!

Timi
Hol van az a 18 kikó??? :?

Emmaléna
Ez nagyon durva. Nemtom fel vagyok e készülve az ilyen szituációkra.... :roll: :?

Bettyna
A jóslófájásoknak nagyon kell örülni! Nekem legalábbis jót tett, azt mondta a doki, hogy sok időt megspórolt nekem a baba, mert már nem zárt a méhszáj... :lol: :lol: :lol:

Rólunk:
Most jöttünk Pestről, cukrom sz@r, de már nem izgat, mindent megtettem, ez a lényeg. Ctg rendben, volt egy jó durva fájásom közben, éreztem is, meg a gép is kiakadt... :lol: Azóta volt még három ilyen, jó lenne, ha kicsit sűrűsödnének, mert ezekkel már el lehetne indulni...persze kezem a biliben.... :lol:
Uh rendben. Doki kérdezte, hogy hol fér el bennem ekkora baba.... :roll: :shock: Erre megkérdeztem, hogy mégis mekkora... 3,5kg +/-10% :shock: :shock: :shock: Szerintem ezt nagyon elmérte, mert az rengeteg. Mondjuk számítottam rá, hogy nagy babám lesz, de nem szeretném a négy kilót elérni. A férjem mondta a héten, hogy napról-napra nagyobb a hasam, de azt hittem, hogy csak viccel. Erre kiderült, hogy komolyan mondta, pedig én azt hittem, az én hasam már nem tud nagyobb lenni. Még jó, hogy megnyertem a csatát, ha Bori benn marad 40. hétig, akkor jó lesz megszülni.... :roll:
Ja, méhszáj 3111. Azt mondta a doki, hogy találkozunk hétfőn, ha addig nem... :roll: Hááááát én azért remélem, hogy már előtte találkozunk... :roll:

Most megyek aludni, mert négykor keltem. :arrow:

marek
 
 


Hétvége folytatása: szombaton este vettem észre, hogy mennyire megerőltető volt ez a nap számomra. Rengeteg séta, két hangos eleven gyerek, játszóház, szobatisztaság nehézségei, stb.. Kb. úgy mentem az ágyba este, mint akit jól fenékbe rúgtak. :S Szenvedős éjszaka után jött a nehézkesen felkelős reggel, még mindig szét akartak hullani a csontjaim, de Lilim kedvéért be keltelt vállaljak egy a szombatinál is durvább napot magamnak… Gyors pelus mosás Borinak, teregetés, készülődéssel, még egy mosás, ami már apára várt a végén… Majd elindultunk a világ végére Lilimmel barátnőzni.
Hosszú bkv-s közlekedés, egy szatyor babaruhával oda, és késő este vissza is (csere-bere). És egy kislánnyal, aki alig tud fellépni a busz magas lépcsőjére, ha a busz nem áll közel a megállóhoz… Aztán egész nap a gyerek zsibaj, jókedv, játék, szülinapi parti kicsiben, rengeteg gyertyafújással… Mert ez a kedvencük a gyerekeknek… Nekem agyon fárasztó volt. Hazafelé már ott tartottam, hogy sírva hívtam fel apát, hogy jöjjön elénk, és szedjen le minket a buszról. Totál kimerültem. Nem is tudtam, hogy én is képes vagyok ilyen sírós, kiborulós viselkedésre, csak mert fáradt vagyok. Apa mondta nekem az ágyban este, hogy azért sírsz kicsim, mert fáradt vagy. Ezen muszáj volt nevetnem, mert szó szerint ezt szoktam mondani Lilinek, ha hisztis este, vagy dél után… És akkor megy aludni. És tényleg alszik is. Én is aludtam, és most jobb.

Szóval nehéz hétvégém volt.


Mindent végig olvastam, amit írtatok, de most nincs erőm reagálni… Ne haragudjatok meg rám.

Csak egy dolog, amit szeretnék leírni, a szobahőmérséklet: ahogy Bettike is írja, az egy dolog, hogy a tankönyvvel mit javasolnak, írnak, és az is, hogy a dokik mit mondanak, de mindenki maga fogja megtapasztalni, hogy mi a jó neki, és a babájának. Írtam már, hogy nálunk mindig meleg van, mert ilyen a lakás adottsága, és kész. Lili szerette, ebbe nőt bele, itt él. Ha hideg volt a keze, és hátul a nyaka tájéka, több ruhát adtam rá a következő szundinál… Nem kell túlparázni, nagyon hamar bele jön az ember, hogy mi a jó. És a babák nagyon rugalmasak ám! Gond nélkül megvárják, amíg beletanulunk, és ha komolyabb bajuk van, azt jelzik. Meleg, hideg pl.

De a hőmérsékletnél gondoljatok ilyenekre is: mit adok rá ruhát (meleg lakás – laza ruci; hideg lakás – réteges ruci), hol vagyok: a gyerekek mennek télen/ nyáron sétálni (mínusz fokokban, kánikulában) Akkor sem a környezete hőmérsékletét állítjuk be, nem? És mi van a nyári babákkal? Idén nyáron 40 fokok repkedtek, szerintetek hány baba aludt 20 fokos szobában? :) Tehát ne parázzunk. Minden úgy lesz jó, ahogy mi kialakítjuk, hiszen a legjobbat szeretnénk a kis manóinknak, nem?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Linhbaba: az első meglepi a szülésznővel… Aztán majd közli, hogy 50 eFt a szülésért…
Lassan a takarítóknak is fizetni kell majd… És itt a KELL szón van a hangsúly.

Köszi a hős Lilim nevében is. Kicsit izgultam, hogy ne dobáljatok meg kővel a fülbelövés dolog miatt. Sokan elítélik…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: terhes vagy? :)

Nagyon izgis a durva fájás! Nekem elmúltak… Biztosan nagyon várom őket, és zavarukban nem jönnek… :( Hogy lesz ebből vasárnap szülés?! De az orrom már kezd krumpli lenni, az ajkaim bedagadva, tehát valami csak készülődik. De én nem akarok a 40. hét végéig várni! :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Csak futtában olvastam el témákat és egyet-kettőt érintve írok, bocsi de most nincs több időm.

Füllbevaló: nekünk már a kórházba berakták a fülébe, úgy hoztuk haza. NEm emlékszik semmire és az első pillanattól kezdve vele van, egyáltalán nem piszkálta/piszkálja, teljesen természetes neki az egész, annyira, hogy a harmadik szülinapjára közölte neki egy katicás füllbevaló kell.

SZülés jelei: nekem is pont az a tapasztalatom, hogy az ember már nem kíván senkivel lenni, beszélgetni, egyszerűen csak szépen visszahúzódik és várja a csodát amiről akkor még nem is tudja az ember lánya, hogy ez már valaminek a jele. Nekem volt még két elég feltűnő tünetem (persze csak utólag jöttem rá), a bébikém már szinte egyáltalán nem mozgolódott két napja, én pedig egyáltalán nem voltam éhes és szinte a vízen kívül semmit nem fogyasztottam el.
Nekem nem folyt el sem a vizem sem a nyákdugó nem ment el, egyszerűen jöttek a fájások és kész. Remélem most is így fog történni, legalább is én nagyon így szeretném.

Most megyek mert sok a dolgom, majd még jövök vigyázzatok magatokra.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


NyugtonMalac!

Nagyon durva a hétvége, amin túl vagy.Én valószínű be sem vállaltam volna.Én ennél sokkal kevesebbet sem vállalok már be.Fizikálisan sem nagyon bírom már, de ha még bírom is, kedvem semmihez nincs.A hétvégén Ábi rengeteget van az apjával, míg én itthon eltotyogok, pakolok, főzök, takarítgatok stb., addig ők játszóznak, vagy elmennek motorozni vagy valami programot csinálnak a levegőn.És így is este úgy esek be az ágyba, mint akit agyonvertek.És sajna azzal a tudattal, hogy úgyis szar éjszakám le, úgysem tudok majd aludni, óránként pisijárat, forgolódás, orrdugulás stb.stb.stb.Szóval kissé kimerült kezdek lenni.

Linhbaba!

Hogy őszinte legyek el vagyok képedve.Ilyet én még nem is hallottam, hogy egy szülésznő magánrendelésre hívjon beszélgetni, meg CTG-re.Ezt én nem is értem...
emmalena
 
 


Nyugtonmalac - Lilike egy hős és tényleg igazi nőci :lol:
Azért nem lehetett semmi ez a procedúra! Mit ítélnek el sokan, a fülbevalót kislánynak??? :shock:
Én a kórházban szeretném, ha kilőnék a fülét Lottinak, csak nem tudom, hogy csinálják-e és hogy szólni kell-e és vinni kell-e fülbevalót stb., de jó lenne még ott túllenni rajta.

Marek - 3,5 kiló??? :shock: Az kemény!!! Viszont akkor most már akár a héten jöhet a baba tényleg!!!??????

Linhbaba
- micsoda, szülésznővel konzultáció, amiért fizetni kell??? :shock: Na ne már, ezen totálisan kiakadtam, nem is hallottam még ilyet!!! Mennyit kér a szülésért??? Szerintem ez húzós, főleg ha még nem is olyan szimpi... kell, hogy ő legyen a szülésznőd? Nekem nem lesz, az tuti!!! Én azt hallottam, hogy mindegyik szülésznő nagyon rendi és profi az Uzsokiban, amúgy sem akarok gátvédelmet, homeos bogyókat sem szedek majd szerintem vagy ha igen, akkor megveszem magamnak.
Én nem fizetnék még + 5 e forintot, így is húzós, amit a dokinak perkáltam már és amit még kell :roll:
A málnalevél teát szerintem a 36. hét megkezdésétől már lehet inni simán, én legalábbis úgy fogom, hogy jövő héten a nőgyógyászati látogatás utáni nap elkezdem inni.

Kimostam, kiteregettem, felteszek mindjárt képet, döbbenet a ruhamennyiség :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Linhbaba
Én nem választanék ilyen szülésznőt... Ez nagyon durva...! :shock: Nem akarsz valaki mással is beszélni?

Nyugtonmalac
Nem lehetett egyszerű ez a fülbelövés. Szegény Lili!!! Meg szegény Te!!!
Az is durva, amit a hétvégédről írtál! Elhiszem, hogy fárasztó volt... :? Én nem bírtam volna ki!

Én nem szeretnék Borinak fülbevalót. Majd ha nagy lesz, és eldönti, hogy akar, akkor kap, addig nem. Csak most Nyugtonmalac történetéből rájöttem, hogy ez sem annyira jó ötlet, mert mi van, ha ovis korában dönt úgy, hogy szeretne, és nekem is végig kell csinálnom ezt az egészet.... :roll: Én eddig úgy képzeltem, hogy majd tini korában eldönti, elmegy és elintézi magának... :lol: :lol: :lol: Eszembe se jutott, hogy esetleg előbb szeretne.... :roll: Tök hülye vagyok... :lol:

Most beszéltem a szülésznőmmel. A héten pont wellnesselni lesz.... :roll: Pénteken jön haza. Mondtam, hogy ok, akkor péntek éjszaka szülök. Szóval megegyeztünk, hogy pénteken, vagy szombaton találkozounk.... :lol: De jó lenne!!!

marek
 
 


Sziasztok!

Hazaengedtek, mert még csak ujjhegynyire vagyok nyitva. A ctg kimutatta a fájásaim, de azt mondták ezek még csak josló fájások. Azt mondták csak feküdjek és szedjem a magnéziumot és még egy hetet bírjak ki. Most kb. 2500gr a baba, szépen beállt már fejjel, de azt mondták most is, hogy elég sok a magzatvizem, de azt is mondták, hogy ne aggódjak emiatt.

Lihnbaba

Te hánykor voltál ma a kórházban?
Na én ezért nem választottam szülésznőt és mégis ma mindenki tök rendes, segítőkész volt velem, ráadásul még az orvosom is külföldön van, holnap éjjel jjön haza, de az ügyeletes orvos is tényleg nagyon odafigyelt rám, pedig még sosem találkoztunk.
Na megyek , mert feküdnöm kell.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Kép

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Csajok, tessék megnézni az új táblánkat, és az új veblapunkat!!!
:)

http://riztejbeg.extra.hu/forum.html

Mindenki mentse el a kedvencekbe, hogy napra készen láthassa a frissítéseket!

Ötleteket várok!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nem nagyon merem azt mondani neki, hogy más szülésznőt szeretnék, mert... szóval az elég gáz lenne. Én ennél szemérmesebb vagyok sajnos. Meg azt is mondta, hogy ő a főnővér is az osztályon, szóval nem kéne vele rosszban lenni. :roll:
Apa azt mondja, ezt már kibírjuk, elvégre nem szülünk minden hónapban... :D Ezért is szeretem őt :oops:

Éva: 10-re voltam ott, negyed 11kor már elfelé mentem. Ha esetleg a szülőszoba előtt ültél, akkor én voltam az aki olyan tétován egy helyben toporgott egy hosszú kardigánban. Ott voltál te is?

:oops:

linhbaba
 
 


NyugtonMalac :D

A weblap FANTASZTIKUS!!!!!!!! Nagyon-nagyon ugyes vagy!!!!!! Szep is es MINDEN benne van, ami fontos!!!GRATULALOK!!

Lilike pedig nagyon ugyi volt es biztos irto buszke a fulbevalojara :)

Lihnbaba :)
Ki ez a szuleszno???
Lehet, en is meggondolnam,akarom e ezt igy. Gondolom, vmelyik "sztar"szulesznorol van szo.

Marek :)
Ejjhe, nem semmi meretei vannak Boridnak :shock: Akkor vuduzok hetvegere

Eva :)
Nagyon drukkolok, hogy meg 1 hetet bennt maradjon a baba!!

Bettike :)
Elolvastam a szulessztoridat, le a kalappal! Es engem is erdekelne, hogyan zajlottak a kovetkezo napok.
Mate gyonyoru kisfiu!!!!!

Szoszke :) ,Timi :)
Nagyon csinik vagytok!!

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


NyugtonMalac :)
ha legkozelebb frissited a tablit, legyszi huzd ki az Alex nevet, az tuti nem lesz a Baba :)
Meg mindig nincs 1 nevunk, folyamatosan valtozik a lista :oops: , jelenleg:
Donat, Erik, Balint, Levente.

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Sziasztok!

Ma voltam a 36. betöltött hét utáni terhesgondozáson, ctg majd csak jövő héttől, méhszájam zárt, a szívhang jó, a lábfej bucisodásom pedig a dokim szerint nem gond, mivel nem a lábszáramtól érinti a lábamat és különben is, kinek nem dagadna be hirtelen +10 kiló cipelésétől (én már 13-nál tartok, khm, khm :)

Nymalac, nagyon jó az új weblap, máris hozzáadtam a kedvencekhez!! Egy dolgot nem értek - de ez nem a weblap vagy Te hibád - vagyunk néhányan, akik ugyanarra a napra vagyunk elvileg kiírva, a betöltött hetek/napok szerint viszont erős difik vannak. Persze még az is lehet, hogy pl. én nem számolok jól, na mindegy, csak első blikkre feltűnt. Egyébként alig várom, hogy minél nagyobb legyen az a fotógaléria. :)

Ildi, a szárító még nem roggyant meg? :)

Lihnbaba, én is inkább ilyen szemérmes vagyok és hajlamos nem vitatkozni a 'hivatalokkal', inkább fizetek kérdezés nélkül "csak essünk túl a nehezén" elv szerint, de ez a szülésznős sztori szerintem is túlmegy azon a határon, amit tolerálni kell...nagyon nem szép dolog, hogy ő ezekért a tanácsokért külön pénzt kér...bár hallottam már majdnem ilyen bicskanyitogató történetet a kórházi hierarchia kapcsán. Mindenesetre ha elhatároztátok, hogy nem váltasz, már talán nem is kell, ha a nő egyébként rendesen foglalkozik Veled és megbízol benne.

Jaj, tudom már mit akartam kérdezni AVENT Isis kézi mellszívó használatában járatosoktól: kaptam egy mikróhullámúban használható gőzsterilizálót (Naturally Express), azt látom, hogy mennyi vizet kell és hova kell tölteni, de milyen watton és mennyi ideig kell a mikróban sterilizálni? Sajnos használati utasítás nincs mellé. Please, akinek van ilyen, mesélje el, hogyan kell használni!

Kép
anhel
 
 


Tücsök: nekünk nem voltak hajlandóak a Tisztiben betenni a fülbevalót Lili fülébe. Úgy néztek rám, mint a véres rongyra, hogy megkértem erre őket :(

Jelek: azt hiszem kevesebbet eszem pár napja, és már rég nem kívánok kapcsolatot tartani senkivel… Csak úgy kell sodródni az árral, mert kislányom van. :S De jó lenne már szülni, de nem érzem még ezt olyan komoly jelnek… Lehet, hogy éleződik még. :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Emma: az otthoni műszak is nagyon fárasztó, és kimerítő. Én azt nem tudom csinálni. Inkább leülök, és tengek-lengek. De Lilit vinni kell néha ide-oda. Szüksége van rá.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?