Sziasztok!
Sziasztok!
4 oldallal vagyok lemaradva, úh bocs, de most nem fogok tudni részletesen, személy szerint reagálni...1-2 dologra azért emlékszem.
Először is!
Bettike! Gratulálok Mátéhoz, nagyon aranyos!
Perdo! Gartulálok Vivienhez! Várom a képeket és a szüléstörit!
Látom mindenki szeved már...hát én is csatlakozom!
Mindenkinek kívánom, h jöjjenek a babyk, ahogy szeretnétek, kinek hamarabb, kinek később!
Marek!
Én személy szerint kérhetném az okt. 18-at?
Látom nagyon belekezdtél a bizniszbe.
Aznap töltöm a 37.hetet, de már nagyon szeretném látni a végét!
Ja és mellesleg aznap van a 23,5. szülinapom.
Szöszke!
Jól nézel ki, nekem is kb ekkora a pocim!
Éva!
Kitartás! Remélem marad még bent egy darabig a kissrác!
Ancsa!
Ne butáskodj, minden rendben lesz! Neked is kitartás!
Tücsök!
Itt az a rendszer, h ha minden ok a babyvel, anyukával, akkor a szülés után 6órával mehetnek haza. Én kérni fogok epidurált, így talán 24órát leszek majd bent. Császár esetén is csak 3 nap. Úh sztem nyugodtan menj haza akkor, amikor érzed. Én nagyon feleslegesnek tartom az otthoni 4-5napokat, asszem meg is őrülnék ha ennyit kórházban kellene töltenem. Ez max arra jó, h jobban menjen a szopi (bár nekem sztem pont azért nem menne, mert utálnék ott lenni), meg mittomén megmutatják hogy fürdeted, hogy öltözteted stb...de ezt más is meg tudja mutatni, pl az ember anyukája...te meg már tudsz mindent, mivel 2. baby. Itt másnap kijön házhoz a midwife, megnézi miújság, meg utána még asszem 10-14 napig valaki szerint naponta, bár ezt nem hiszem, úh majd ezt meg kell kérdeznem, ha pénteken megyek hozzájuk.
Nusildi!
Nem emlékszem, h reagáltam-e már rá, de tényleg egyforma a hasunk. Az enyém is akkora arányosan, mint a tiéd.
Csak én kisebb vagyok.
És nekem sincs egyetlen csíkom sem! Kopp kopp kopp!!! Viszont én küzdök ellenük, napi 2 olajozással, ami nem olcsó...igaz még csak most fogyott el a legnagyobb kiszerelésű flakonom. Szerintem mostmá te is kendd be vmvel, mert állítólag a vége a kényes...van akinek szülés előtt egy nappal repedt ki, vagy utolsó héten. Úh én sem vagyok még nyugodt.
látogatók: Hát nálunk daddy 5munkanapot itthon lesz, meg ugye a hétvége, utána jön anyukám valszín 2 hétre, utána vmkor daddy anyja is kb egy hétre vmkor, de valszín nem azonnal az enyém után...apukám meg majd dec.5-én, és 13-án együtt megyünk haza, mert különben egyedül kéne repülnöm a gyerekkel, kofferekkel, babakocsival, autós üléssel, meg minden kutyafülével...gondolom lehetne kérni a reptéren egy stewardesst, h segítsen, de azért jobb lesz ez majd így. Ez volt ugye a család, de ezen kívül a barátok jöhetnek bármikor...oké, nem tömegestől, de nem is hiszem, hogy úgy alakulna. Itt úgyis mindig lesz vk, szólni fog a reggae a nap legnagyobb részében, úh jobb, ha beleszokik a kiscsaj is. Persze ha fáradt vagyok, és nem kívánok senkit ide, akkor meg fogjuk mondani, nem fognak megsértődni sem, de most nem hiszem, h lenne sok gondom ezzel. Persze az első pár napban nem hiszem, h jön majd bárki.
hőmérséklet: én úgy tudom, h alváshoz 18-20fok a legjobb, nappal meg 20-22. Szal mi úgy döntöttünk, h éjjelre megpróbáljuk a 20-at, nappalra meg 22 lesz. Meglátjuk hogy sikerül. Tegnap bedugtuk a tojás hőmérőt, mielőtt elaludtunk, 22.5 volt, hajnalra pedig lement 20.5-re. Szal kb jó, később úgyis hűvösebb lesz, ha kint is hül le jobban a levegő. Bár én nagyon fázós vagyok, csak most van állandóan melegem, h terhes vagyok...de sztem ahogy kibújík a kiscsaj tuti visszatér a dolog. Nemtom hogy fogom viselni a 20-22 fokot. A csajszi egyébként hálózsákozik majd. Van 3, ennyi elég lesz.
Na most pedig bemásolom, amit megírtam előre word-ben magamról a novemberiekhez is.
Bocsi, ennyire futotta most, tényleg nem tudok 4 oldalt visszamenni, ennyire emlékesztem.
Hát én elvagyok, úgy ahogy. A hozzászólásaim sűrűségéből asszem látszik, hogy mi van.
De már csak a jövőhét, meg +2 nap, ez már semmi..és szerdától jön a másik csaj is. Kedden asszem nem is kell mennem, szombaton viszont igen, mert Lidia nem akarja hétvégén az öccsére hagyni egész nap Aidant...mert ugye ők New York-ban lesznek.
Holnap megyek Uh-ra, most ellenőrzik a kiscsaj veséjét, mert a 20. heti uh-n tele volt asszem a hólyagja, és ha most is tele van, akkor kap antibigyót, ha megszületett, és ennyi. Kiváncsi vagyok mi lesz. Igazából arra sokkal jobban kiváncsi vagyok, hogy hogy áll a lepény és az áramlás. Nemtom mi van odabent a 26.hét óta, amikor elkezdett már érni a lepény. Eszerint elvileg már most szülnöm kéne, ha akkor beindult volna rendesen...de sztem megállt, ahogy a Márta is jósolta. Hnap kiderül.
Hát azért megmondom őszintén, h nem bánnám, ha közölnék velem, h előrehaladott annyira az állapot, h még 3 hetet adnak nekem mondjuk. Aztán mondjuk megindítják, vagy csak a membran sweep....meglátjuk.
Amúgy én már eléggé nyűgös vagyok, és látom ez már lassan mindenkinél így van. Azt hittem csak én vagyok nagyon hisztis, de "örülök", hogy ez már "normális". Mindenesetre már szeretném látni a végét, nagyon, és nem akarom kihúzni a végéig! Nehezen vonszolom magam, és hát nekem menni kell...a legrosszabb pedig, hogy esténként általában szenvedek a légszomjtól, szinte fulladok, ha túl sokat eszem, pedig éhes vagyok, meg szomjas. Na meg az ágyból sem felkelni sem kellemes, letusolni, aztán bekenni magam...stb.
Nemtom, hát őszintén irigylem azokat, akik el tudják mondani, h ez a 9hónap volt a legszebb az életükben. Na meg persze marhára kivánics vagyok már a kiscsajra is.
Tegnap borzasztóan aludtam, csomószor felébredtem, kb 100x ide-oda fordultam egyik oldalamról a másikra, mert ugye ez a 2 póz játszik már csak nálam. Aztán fél5-kor úgy felébredtem, h egy óra hosszáig nem tudtam elaludni, valszín azért, mert addigra bedugult az orrom...már úgy voltam, h kiülök babanetezni, nem szenvedek tovább, de aztán csak bealudtam. Ma meg mentünk volna kórháztúrára is, körülnézni, de daddy nyavajgott, h inkább jövőhéten, mert nincs kedve és a modell vw buszt akarja inkább építeni, amit tőlem kapott. Végül rámondtam, h oké, de jövőhéten nincs kifogás, mert lassan tényleg szülni kell...igazából nem is bántam, mert az éjszaka miatt annyira nyűgös voltam, h még én is kiakadtam magamon, és elkezdtem gondolkodni, h nem tán szülni készülök, és azért vagyok ilyen béna. Semmihez nem volt kedvem, se enni, se gépezni, se filmezni, se elmenni vásárolni, mert még kell egy mellszívó. (múlt héten akciós volt a tomee tippe 5 fonttal olcsóbb volt, és ma el akartam menni megvenni, de végül nem bírtam rávenni magam, na meg attól féltem h ilyen állapotban, ha esetleg már nem lenne akciós, képes lettem volna durván sírvafakadni, úh inkább maradtam a fenekemen...nem voltam még ilyen hisztis. ha meg jövőhéten nem lenne már akciós, akkor bumm...) De azóta már összeszedtem magam.
Ugyanakkor elkezdtem parázni a szüléstől is. Valahogy annyira nem tudom még átérezni, hogy ez fog velem történni tényleg. Mármint, hogy tényleg meg kell majd szülnöm a gyereket, ami mondjuk el fog tartani 14óráig, és fájni fog, akkor is, ha kérek epidurált, meg majd ugye azt is ki kell bírnom a tűfóbiám ellenére. Meg a végén tényleg lesz egy lányom, mert tényleg egy baby van a hasamban. És utánna pedig szintén fájni fog, meg lehet lesznek varrataim, meg folyni fog a vérem, stb.Tök fura érzés, és most hihetetlennek tűnik. Amennyire belemerültem tök korán a vásárlásba, megvettünk mindent, utánaolvastam minennek, annyira felfoghatatlan, hogy tényleg ez fog történni. Majd ha már nem dolgozom, asszem fel kell készülnöm lelkileg erre az egészre, ténylegesen...mert az egy dolog, h tudok mindent, és fel vagyunk készülve a gyerek fogadására...de lelkileg egyre jobban rá kell jönnöm, h nem. És ez nem jó így...fenn áll az esélye, h ha nem készülök fel, akkor bepánikolok, vagy rosszul fogom megélni, nem beszélve az utána előforduló depresszióról. Na mind1, fura dolog ez...
Na holnap jelentkezem, h mi volt...további szép vasárnapot! Nálunk rotyog a húsleves, jól el is vágtam az ujjam répadarabolás közben, durván folyt belőle a vér...lakótársak meg hoztak szilvás gombócot, úh lesz megint nagy közös kajálás.
Minden jót!