Új privát üzeneted érkezett!

boboka


Ő a nővérem bartánője volt csak mesélte egy ismerőséről, de én is ismerem azt a csajt. De nem mert ez már jó ideje volt, emlékszem rá, igazából nem látszott rajta ilyesmi. De ez amit mondott hogy örül neki mert ugysem akar gyereket ez most történt. Én őszintén dobtam egy hátast, mert ez egy nő szájából durva. 6 hónapig hordta őket, ha annyira nem akart talán lett volna rá mód hogy elvetesse. Nem? Ja a mostani élettársa sem akar gyereket. Ja meg a bomba alakját sem akarná elvesziteni, a milliomos barátjának fontos hogy villogjon a nőjével.
melcsike70
 
 


Melcsi, hát ez nagyon durva!!!

Ezek a nők vagy tényleg ennyire rettenetesen sötétek, nem látnak tovább az orruknál, vagy a csaj a keménységével akarja leplezni a mérhetetlen bánatát.

Holnap te viszed suliba Barbikát?

Mert akkor lassan aludni kéne :wink:

Én már lelkileg készülök a szerdai munka kezdésre, ma már egy csomószor eszembe jutott, hogy hogy bírok felkelni holnap, de aztán rájöttem, hogy még két nap pihi van :lol

Azért egy picikét szebb estéd volt a mai?
Vendég
 


Azt hiszem nem én majd reggel dől el Ő nagysága kit választ. De akkor is én indittom el ha nem én viszem, mert tizórait innivalót és jó tanácsokat kell neki csomagolni, persze az öltözködés is az én dolgom,
melcsike70
 
 

 
 

Ja és az este volt azért sirás, de a fájdalom nem volt olyan nagy ma. De lassam elköszönök. Ugyhogy jó éjt. És a többieknek is, akik csendesen távoztak. Pussz mindenkinek.
melcsike70
 
 


Melcsi, akkor szerintem menjünk aludni, kicsit kezd leragadni a szemem :roll:

Csini legyen az a nagylány holnap :wink:

Holnap szerintem csak délután jövök, megyek fodrászhoz, meg rohangálok mindenfelé... kell egy pár gönc a melóba járáshoz:(

Jó éjt
Vendég
 


Melcsi, örülök, hogy ma egy kicsit jobb volt. Jó változó lesz ez még nagyon sokáig, de azért napról napra egy picikét elviselhetőbb.

Jó éjt
Vendég
 


Ja és az is közre játszott tegnap volt a 1 éves évforulója hogy majdnem én is Angyal lettem egy nagyon komoly tüdőembólia miatt. De erről már ugyis irtam. És az én életem mellé kaptam ajándékba még egyet, és azt sajnos elveszitettem. És ez iszonyatos. Mert nem találok rá választ.Na nem merülök bele, mert képes vagyok még gyorsan lelkileg kicsinálni magam.
melcsike70
 
 


Jó reggelt !!

Este nem tudtaam elköszönni se, a párom olyan gyorsan kitúrt..ma délutános, ugyhogy egész délután és este enyém a gép..

Madamrekamé!
Igen örülök, hogy már csak azért is olvasol minket, hogy tudj mit mondani, ha a környezetedben ilyesmi történik!!!Amikor én hazajöttem a kórházból, teljes zárlat vett körül, pedig ha az én környezetem is felkészült, akkor könnyebb is lehetett volna..

boboka!
Macskavész azóta nem volt,ne is fessük az ördögöt a falra..

Betti!
Violának nincs gyertyája..
tünci28
 
 
 


Jó reggelt!

Lányok, nem tudtok véletlenül olyan teáról, vagy homeopátiás bogyóról, ami a menstruációt segítené, hogy megjöjjön?

Múlt hét szerda környékén kellett volna megjönnie, azóta vannak kisebb görcsök meg ilyenek, de sehol semmi.

+ a bölcsesség fogam is be van gyulladva, lehet, hogy az is akadályozza a dolgokat...

Azért is örülnék, ha megjönne, mert nem szeretném, hogy ezzel is problémák lennének, jó lenne már, ha ez is beállna egy normális ritmusba.

Tünci, örülök, hogy a macskusz eltakarodott
:roll:
Vendég
 


boboka!
nem is tudom ,lehet hogy még össze van zavarodva a szervezteted..vagy hosszabb lesz a ciklus..
tünci28
 
 
 


Boboka,Melcsi!

Bobokával többször beszéltünk a babakötvény megszüntetésének lehetőségéről, ami sajnos Téged is érint Melcsike!

A jelenegi helyzet az, hogy a teljes összeomlás határán ülök telefonnal a fülemen!!!Egyszerűen katasztrófa, amin ma délelőtt keresztülmegyek, könyörgöm, ha valaki olvassa a topikot és az alábbi szerveknél van ismerőse,SEGÍTSEN KÉREM!
Tehát:

Több alkalommal telefonáltam a székesfehérvári államkincstár irodájába, ahonnan irányítottak, hol az egyik, hol a másik irodájukba..
nagy nehezen eljutottam a budapesti hold uti á.k.-hoz, ahol azt mondták, úgy lehet megszüntetni, hogy kérek egy öröklési bizonyítványt egy közjegytőtől, majd ezzel írok egy levelet és 8 napon belül postázzák a megszüntető nyilatkozatot és a babak.összegét....

Eközben idézést kaptunk a helyi önkormányzat jegyzőjétől, a hagyatéki tárgyalás lefolytatására..
ott hiába említettem a babak-t, senki nem is tudott arról, hogy ilyen van(egyébként szerintük ez nem tartozik öröklés hatálya alá) és aláirattak egy nyilatkozatot, miszerint a kislányom nem hagyott ránk semmit...

Ma felhívtam a közjegyzőt, aki nagyon kedvesen tájékoztatott, hogy öröklési bizonyítványt hagyatéki eljárás keretében tudnak kiállítani..ennek az a módja hogy az önkormányzat küld nekik hagyatéki leltárt, s ők az alapján idéznek minket..mondtam, hogy ez már megtörtént, mire felvilágosítottak, hogy az önkormányzat hibázott..keressem meg őket, és újra kell kezdeni az egészet...

Eközben eszembe jutott, hogy hét hete hiába várom az államkincstártól a levelet, amelyben tájékoztatnak a kötvényről és a Babám adószámáról..tehát újabb telefonálás Fehérváron..az ősz uti iroda szerint a petőfi útira tartozik és fordítva..amikor harmadszor irányítanak át akkor már irodavezetőt kérek telefonhoz...10, azaz 10 percig csengett ki a telefon mire felvették..
Na kérem szépen, ez az egész központilag intéződik, úgyhogy legyek kedves Budapestet hívni..Boboka!ugye nem kell ecsetelnem, hogy nem veszi fel senki!!!!!

Na akkor most hívom a helyi önkormányzat jegyzőjét..Nagy szerencséje, hogy nagyon kedves és segítőkész, mert mostanra olyan idegállapotban vagyok, hogy üvölteni tudnék!!
Elmondja, hogy valóban ez egy kis tévedés, de semmi gond megoldjuk, utólagos hagyatéki eljárással..hozzam be a kötvényt és már készíti is..Csakhát kötvényt nem kaptam, mert a levél még nem jött meg ,amiben értesítenének...ami Pestről jönne..újra hívom őket...nem veszi fel senki...


a mai napn legalább húsz alkalommal kellett kimondanom:Meghalt a kislányom!!MÉrt kínoznak??????????????

és mostanra kész...feladom...sírok és sírok...nem tudom megszüntetni a számlát...majd minden évben olvashatom a levelet, amelyben gratulálnak a gyermekemhez, s ahhoz, hogy milyen szépen kamatozik a megtakarítás...

ez Magyarország..úgy látszik nem szenvedünk eleget...
tünci28
 
 
 


Tünci
Szerintem hagyd meg és költsd el jótékonysági célokra.
Nem tudom mi a módja, mikor lehet megbontani, de ha már államilag megszüntetni nem lehet, akkor hagyd meg, évente egyszer úgyis fogsz rá emlékezni.
Gondolj ki a pénznek valami hasznos alapítványt, szervezetet, vagy csak add oda egy ovinak, bölcsinek, hasznos dologra.
Csak egy ötlet.

Államkincstárban én is voltam ma, névváltozás, táppénz....
Jaj, hagy ne mondjam...

Betti
Kép
betti0412
 
 


Éppen ott tartok ahol te éppen az idegösszeomlás szélén. Ma mi is utána jártunk. Amig a babakötvény értesitő nem jön meg addig nem lehet semmit tenni. Én is várhatom, csak nekem még nem telt el annyi idő. Akkor telefonáltam a kórházba a zárójelentés miatt. Felveszik a telót - tessék, én mondom neki az kislányom önöknél halt meg és még nem kaptam zárójelentést, és megszólal a kedves női hang a Smuk Boglárka? na erre kiakadtam, mondtam neki ugye még nem is mondtam mégis tudják hogy létezett, akkor hogy lehet az hogy még egy zárójelentést sem kaptam a gyerekem ott létéről, egy pillanat kapcsolom az adminisztrációt. Felveszi a nő mondom neki ki vagyok, és hogy hivják a gyerekem. Rákérdez mégegyszer amikor már úgy bőgők hogy a nevét is alig tudom kimondani, és most ahogy irom remegek mint a kocsonya és nem látok a könnyeimtől. Csak mérgembe ütöm a rohadt billentyűket. Na és akkor nagy nehezen elmondom még egyszer hogy ...............Smuk..........Boglárka és akkor közli velem,de kifogják küldeni de gondolták majd együtt küldik a b. jegyzőkönyvvel. Kérdezem az mennyi idő önöknél? Hát azt nem lehet tudni, de volt hogy fél évig vagy 1 évig is lehúzódott, na akkor kiakadtam rendesen, mondtam nekik mi a p......át csinálnak annyi ideig a papirokkal, ugyanis a gyerekem már 3 hete el van ha.......va őt már nem tudják újra b....... Ha egyszer tudják az eredményt miért kell az embert szivét tépni, fél év múlva vagy kitudja mennyi idő múlva. Hát tudom kedves anyuka és együtt érzek hidje el magukkal, de nem lehet tudni hogy mennyi ideig tart a procedura. Na akkor már nem kellett több mondtam neki maga nem tud velem együtt érezni, ha csak nem kellett a gyermekét, elt...... Hát azt hálisten nem volt ilyenbe részem , aztán mondtam nekik minél előbb szeretném a kezembe kapni a zárót. Jó kedves anyuka a holnapi napon postára adom. és elköszönt. Meg tudnám őket rugdalni komolyan. És én is csak hivogatom közben a teló számot amit a interneten találtam persze nem veszik fel, és addig én sem tudok semmit intézni. De az önkormányzatnál megnyugtatnak hogy még az ÉLŐ gyerekeknek is 1,5-2 hónap mire kiküldik az értesitést. De még próbálkozom vele én is. hogy hátha megkegyelmez valaki nekem vagy itt vagy ott fent hogy mai nap végre már nekem se kelljen kimondanom hogy a Smukkkkkkkkkkkkkkkkkkk b ....................... bocsi
melcsike70
 
 


Boboka
Pocifotót készítettünk, mielőtt bementem a kórházba jutott eszembe, hogy készítsünk. Előtte nem volt.
Én nem raktam fel képeket a netre, nekem ez valahogy nem fért bele az elveimbe, de van fotóm. Egyszer megnéztem, de elég rosszul esett.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Na igen..azt hinné az ember hogy amit leírtam az is kész téboly, de akkor ezt figyeljétek...

folyt.köv..

miután kibőgtem magam, folytattam...

Elértem a budapesti államkincstárt, ahol azt az infót adták, hogy ezt a tájékoztató levelet, kb fél év múlva esedékes megkapni..
(Micsoda hazugság!!érdemes lenne megkérdezni a nyári topikos kismamákat, többségük szerintem túl van a start számla nyitáson..)
Elmondtam, hogy addig nem tudják lefolytatni a hagyatéki eljárást..akkor mi legyen???

Jaaaaa, hát akkor nem tudja, de ad egy másik telefonszámot, amit hívjak fel...

Negyedszerre felveszik..elkezdtem beszélni, aztán váratlanul zokogásba kezdtem..de legalább nem kellett magyarázkodnom..
És amit mondtak:

Micsoda hülyeséget beszél a helyi jegyző, mert a babakötvénynek nincs száma, mert ez nem igazi kötvény, csak így hívják..ez igazából állami támogatás...és micsoda hülyeséget mond a közjegyző, hiszen 200000 forint alatt nem kell hagyatéki leltárt csinálni,csak adja oda az öröklési bizonyítványt...

Mondtam, hogy én akkor már semmit se értek csináljanak valamit..

Kérdezi:mi volt a baba neve..bediktálom,megnézi, már a postázóban van a levél...ja bocs mégsem, mert ilyen esetben a szülőket mégsem értesítik...
Akkor írjak egy e-mailt, melyben kérem, hogy a kincstári számlán szereplő összegről szíveskedjenek számomra küldeni egy hatósági bizonyítványt..és ők majd ebbe a levélbe beletesznek egy nyomtatvány, amit még ki kell tölteni, az igényléshez...


Ezt az egészet nem értem, mert úgy emlékszemBOBOKA azt mondta hogy ő már megkapta a levelet...

Betti!
LÁtod, ha szeretném odaadni jótékonysági célokra, még az sem olyan egyszerű.... :cry:

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Sajnálom Melcsi, Tünci, hogy ilyen az állami aparátus.
Ez ellen fel kell vérteződni valahogy, mert ott együttérzésre vagy gyorsításra nem nagyon lehet számítani.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Az e-mail cím, ahová írni kell :baba@allamkincstar.gov.hu
tünci28
 
 
 


Talán a helyi jegyőben lehet valami hiba esetleg?

Betti
Kép
betti0412
 
 


hát én már nem tudom, mert a helyi jegyző és a fehérvári közjegyző is azt mondja kella hagyatéki, a nő az államkincstárnál meg azt hogy nem...

KÉrdezném, ha mi így végeznénk a munkánkat lenne állásunk?????
tünci28
 
 
 


Akkor javasolom a www.magyarorszag.hu oldalt, ahol a létező összes jogszabály fent van, tájékozódj, készülj fel, és valamelyiknek bizonyítsd be, hogy igazad van.
Vagy esetleg a jegyző, ha utána nézne, vagy beszélne az államkincstárral, nem lenne egy hátrány.

Betti
Kép
betti0412
 
 


sziasztok lányok

Bocsi,hogy csak így bepofátlankodok közétek. Nem mondom,hogy őszinte részvétem,tudom,nem értek el vele semmit. Inkább azt mondom nektek,hogy hihetetlen erősek vagytok. OLvasgatlak már egy ideje benneteket. Nagyon tetszik,és figyelemre méltó,ahogy tartjátok egymásban a lelket.Most benneteket úgysem ért meg senki teljesen,csak ti egymást,ez biztos. A kívülállók reakciói meg szerintem azért ilyenek,mert nem tudják,mit csináljanak,mit is mondjanak...tudom,az lenne a legjobb,ha természetesen viselkednének,de ez biztos nekik is nehéz. De azért a beszólások,amiket néha kaptatok...hát nem tudom...néha nyeltem nagyot,hogy ne húzzak be egyet a monitornak :evil:

Tünci mélységesen felháborított,amit a babakötvény miatt végigcsináltattak veled,végülis ezért is írtam.
Ennek nem ez lenne a módja. Csodálom,hogy még nem rángattál át senkit a telefonzsinóron.

Lányok,bocsi,ha sok zagyvaságot írok...sokszor írtam már nektek,de még egyszer sem küldtem el :oops:

Sokszor sírok rajtatok,mikor olvaslak benneteket,mikor gyertyát gyújtottam a babócáitokért...viszont mikor valami bajom van,akkor is sokszor eszembe juttok,hogy ti milyen erősek vagytok.
Kívánom,hogy sokáig támogassátok egymást,és kívánom,hogy mindannyiótok mielöbb babázhasson. Tudom,nehéz lesz végigcsinálni újra egy terhességet,de ti meg tudjátok csinálni,ez biztos.
És azt is tudom,hogy a fájdalmatok soha nem fog elmúlni,de talán picit változik majd(azt nem mondom,hogy enyhül...)

Na,lépek,nem zavargok tovább.
Sziasztok.
Vendég
 


Ani
Köszönjük a hozzászólásod és azt hiszem a többiek nevében is mondhatom, nem zavarsz minket.
Nem zavarnak azok az emberek, akik nem mentek ezen keresztül, ezt nem is kell mindeknkinek átélnie.
És ha valamikor van kedved hozzászólni szerintem nyugodtan, itt mi nem egy elzárt kis közösség vagyunk, nem is szeretnénk az lenni szerintem, jöhet bárki közénk.
Ez az én véleményem, nem tudom a többiek osztják-e majd.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Ani

köszike a lelkitámogatást és osztom a véleményét Bettinek engem sem zavarsz.
melcsike70
 
 


Ani!
Köszönjük és Bettinek igaza van!!!
tünci28
 
 
 


Írtam megint az angyalokszülei.hu-ra..
Remélem most megcsinálja a gyertyát..

Betti!
Megnézem azt a honlapot,jó lesz, ha felkészülök..köszi.
tünci28
 
 
 


Na ez már iszonyat!!! Ez a hozzá nem értés gyomorforgató. Igazad van Tünci, nem állami munkahelyről repülnénk, mint a győzelmi zászló.

Egy barátnőm szülei pár hónap eltéréssel haltak meg. Két évvel anyukája halála után is még az APEH-os ügyeit intézte!!! Teljesen kikészült idegileg egyébként is, közben babát várt, aztán megszült, két gyerek mellett még ilyenek után rohangált. Befizettettek vele már nem is tudom de kb 100 e Ft-ot és utána meg kiderült, hogy nem is kell. Aztán még hónapokig kuncsorgott, hogy utalják vissza! Kérelmek+ügyintézési idők... Ő is megkérdezte, hogy miként ülhet még a kedves ügyintéző a munkahelyén ilyen tévedésekkel a háta mögött. Ő erre azt mondta, aki dolgozik téved is. Na de ő anyagilag is megkárosított valakit!!! NO COMMENT!!!

Előkaparom azt az értesítőt és megnézem mennyi idő múlva érkezett meg. De úgy emlékszem nem két hét volt, de nem is fél év!!! Ha megvan megírom!
hettuli
 
 


Zárójelentést meg tuti azonnal meg kellett volna kapnotok! A neve is "záró" ergo aki elhagyja a kórházat az kell, hogy kapjon. Még akkor is ha... szóval nem értem!!! Én anno megkaptam a fiamét és a sajátomat is.
hettuli
 
 


hát igen..még megvárom azt a nyamvadt levelet, de utána ha bármit mond a jegyző, akkor megadom neki a telefonszámokat aztán intézgesse..

Csak eszembe jut, hogy hány olyan anyuka lehet, akinek nincs internetje, vagy egyáltalán nem járatos a hivatalos ügyekben...Velük vajon, mi lesz???
végülis én is a hajamra kenhetem a fene nagy hivatali tapasztalatom, mert ez egész más, néha alig tudok kinyögni egy mondatot..

Na ugye, hogy az értesítővel is átvágtak volna???
tünci28
 
 
 


Boboka
Én most naponta fél folsavat szedek, egy elevit és a Hipp Natal 20 ml.
Ezzel indul a nap.

Ma van 6 hete, de a héten a németországi út miatt nem jutok el dokihoz, csak szerdán rendel, viszont a jövő héten visszamegyek, ez az egy hét már nem oszt nem szoroz.
De neki nem mondom, hogy vitaminozok, ő ellenzi, a terhességem alatt is azt mondta ne szedjek semmit.

Boboka, Tünci, ti írtátok, hogy Csernus könyvet megveszitek?
Vélemény?

Apeh? Idén az adózásom ellenére be kellett májusban tolnom az államkasszába még 100 eFt adóhátralékot, annyira örültem, csak azt nem tudom, akkor én nem adóztam egész évben, vagy mi volt?
Ez azt jelentette, hogy fél év alatt, havi több mint 10 eFt-t kellett volna az Apehnak adni még, pedig már a fele fizum oda megy.
Kicsit kiakasztó.
Most megyek futni, meg tornázni, majd jövök.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Megtaláltam!!!

Szóval a szülés utáni 11. napon (postabélyegző!!!) postázták a születési anyakönyvi kivonatot ami mellé mellékeltek egy tájékoztatót a babakötvényről. Aztán pontosan 51 napra a szüléstől (nem két hét!!! több, mint másfél hónap!!!) postázták teljesen mezei módon az értesítést az ÁK-tól, amiben szerepel a babóca adóazonosító jele!!! Az szülők maguk döntik el, hogy kikérik-e az adóigazolványt, vagy sem, de arra a kérelemre az itt megadott adószámot kell feltüntetni.

Egyébként meg a jegyzőnek kellene hinni első körön, mert ugye neki ez a munkája, az ÁK-nál meg ki tudja mivel foglalkozik aki mondta. Lehet, hogy csak nagyon okos! Lehet, hogy a jegyző sem gondolt bele ebbe az egészbe, mert idősebb gyereknek már több éves kötvénye (2 éve van???) lehet, amivel valamit csinálni kell, ha nincs már aki felvegye 18 évesen.

Remélem segítettem egy kicsit. De a tájékoztatóban öröklésről nem mondanak semmit
hettuli
 
 


Betti!
El... az adóelőleg levonásodat a munkahelyeden :cry: :cry: :cry: Mert nem figyelték havonta gondolom, hogy mekkora a göngyölített éves jövedelmed. Pl.: adták neked az adójóváírást, holott nem is járt volna. Kicsit értek az ilyenekhez, ha kell segítség akkor szívesen bármikor!!!

Svédországban 60%-át fizetik az állampolgárok az állambácsinak, Norvégiában meg tiltakoznak az adócsökkentés ellen. :wink:
hettuli
 
 


Ja még visszaolvastam és rájöttem, hogy tényleg nincs száma a kötvénynek, névre szólóan elhelyeztek az adószáma alapján a babának 40 e Ft-ot. Más azonosító nincs a tájékoztatóban csak a név és az adószám, amit az APEH közöl az államkincstárral. Kezd érdekes lenni a dolog, mert ha ki akarod kérni az adókártyát, hogy tudd igazolni az adószámot, nem teheted meg, ha az ÁK nem postázza az értesítőt (ami mondtam egy közönséges levél, semmi ajánlott, meg tértivevény) amiben szerepel... Bürokrácia, bürokrácia!!!
hettuli
 
 


hettuli!
Tényleg ehhez már nem tudok mit hozzátenni..de azt mindjárt tudtam, hogy a hat hónapos duma,az hazugság..

Betti!
Még nem voltam olyan helyen ,ahol megvehetném.
Meg az uram ellenzi, úgyhogy sutyiba kell..azt mondta, hogy biztos alázza a nőket a könyvben, hogy kell az most nekem:.. :?

Én nem szedek semmit most, de neketek érdemes..nekem még nagyon távoli az egész, így meg minek??nem is értettem a dokim mért mondta, hogy szedjek vitaminokat..
tünci28
 
 
 


Sziasztok.


Folytatódott ma 4 órakkor a történetem. Úgyhogy az utca kellős közepén sírógörcsöt kaptam, hogy hadd nézzen a sok értelmes ember.

4 óra előtt elindultam a suliba a Barciért, mert 3 perc gyalog az iskola, megnéztem a postaládát, halleluja, megjött a papir a Államkincstártól. Ja kinyitottam útközben, na bumm.... amikor voltam az anyaságit intézni, az ügyintéző hivta fel a figyelememet az egyszeri családipótlékra augusztusra. Na ha ő mondja ne hagyjam meg az állambácsinak akkor jó ha már ott vagyok kitöltöm a papirt. Odaadta , elmondta, kitöltöttem, megnézte, minden rendben. Mellékeltük a h..... anyakönyvi kivonat másolatát is. Ma tehát kinyitom a levelet értesités hiánypótlásról. Mert a beadott papírokból nem derül ki, hogy ezetúl hova utalják a családi pótlékot. Ez valami vicc?
melcsike70
 
 


Ez nem lehet igaz!!! Komolyan mondom ilyen végtelenül idióták hogyan lehetnek ott?????

Egyébként nekem meg azért kellet hiányt pótolni, hogy a nevemre szóló bankszámlával én rendelkezem-e. Nem tudom lehet-e olyat csináni, hogy valakinek a nevére szól, de más rendelkezhet vele :shock: Szóval együttérzésre nem lehet számítani, ez már kiderült...
hettuli
 
 


ezek idióták!!!!!!
hova a p...ába tette a szemét aki megírta???nem látta az anyakönyveket?????????????????????

Férjemnél a munkahelyen:
Aznap amikor megszületik Viola telefonál a főnökének,hogy ma nem tudok menni dolgozni...másnap még bemegy, aztán ugye megtörténik...akkor kéri a főnökétől,írja ki neki azt az öt nap fizetett távollétet, ami jár az apukáknak...majd mikor vissza megy dolgozni,viszi az anyakönyveket...előtte mondtam neki, hogy sajnos nem öt nap jár, hanem hét...viszi az adminisztrátornak...két különböző hölgy foglalkozik a születés után és a h... után járó szabadsággal..egy iroda,két íróasztal...férjem elmondja az egyiknél, hogy megszületett Viola...s aztán megh....a nő :GRATULÁL,majd átküldi a másik asztalhoz...ahol elmondja újra...a két nő értetlenkedik..Most akkor megszületett vagy meghalt????
az én drága férjem pedig elmagyarázza nekik, ha egy pillantást valamelyik vetne az anyakönyvekre, láthatnák hogy a név egyezik.... :cry:

Most mit lehet erre mondani???

Mi kérünk elnézést....
tünci28
 
 
 


Úristen!!! Ez komolyan megtörtént!? Micsoda rejtett borzalmakat tudtok még mondani??? Ezek szerint ezek az esetek meg sem történhetnek, mert az emberek igen nehezen fogják fel. Ráadásul még bántják is az embert az ostobaságukkal...
hettuli
 
 


hettuli..
ez bizony így történt..szerencse hogy a férjem nem egy idegbeteg alkat..amikor egyéb munkatársai mentek od a hozzá, hogy akkor gratulálhatunk?,ő csak annyit mondott:nem..és otthagyta őket..

Az azonban kétségkívül igaz, hogy annyira kizárják az emberek ezt a gondolataikból, hogy hivatalnokként sem kapcsolnak..
Akkor tapasztaltam először, amikor ugyanilyen keveredés volt kiállíttatni a halottit..a kórházban mondták, hogy majd a helyi önkormányzat csinálja..oda bementem ,mondtam hogy a kórház küldött, mert ott csak a születésit adták oda..egyszerűen nem értette a hölgy ,hogy mért csinálna a kórház halál esetén születésit...meg sem fordult a fejében ez a lehetőség..el kellett akkor is magyaráznom...
tünci28
 
 
 


Boboka!
majd olvsd vissza az ügyintézést,amit beszéltünk, mert akkor neked sem lesz elég, amit írtál...

Melcsi!
Megnyugodtál már??
én ma már fel sem veszem a telefont, nem jön senki, úgyhogy rendben leszek..

mifelénk ma is olyan vacak idő van..semmi napsütés :(
már várom a nyarat.. :)
tünci28
 
 
 


Melcsi! Zárójelentés nélkül nem engedhetnek el egy kórházból, azt rögötn adják, adniuk kellene! Ha nem kapod meg RÖVID időn belül, fordulj a betegjogi képviselőhőz sürgősen. Valami nagyon nem stimmel!

Kép
leda2002
 
 


megnéztelek benneteket de mennem is kell úgy ahogy most már csak visszagondolok dühös vagyok, remélem minden rendeződik előbb utóbb csak még el kell rendeznem hova küldjék a családit ha én nem igénylem, ...............állatok...............ezek. ha valaki ezt mesélné hát dobnék egy hátast akkor is de igy hogy velem történik meg. hihetetlen


tünci
komolyan nem hiszem el hogy mind a ketten ugyan azt csináltuk végig ma. ezek mindenkivel ezt csinálják kész vagyok és akkor még azt mondja együtt érez velem de még visszakérdez mi is a gyerek neve? golyoszoróval etetném az ilyeneket na majd este sziasztok :twisted: .... hu de bunkó vagyok...........

leda

tegnap valaki felirta a betegjogi képviselő telószámát, akit fel tudok itt hivni nálunk, megpróbáltam hivni ki volt kapcsolva a telószáma mikor képvisel nem tudom? bár volt fogadó óra irva, de azt hittem a telót felveszik azonkivül is hát tévedtem mert be sem volt kapcsolva
ja és azt mondta az együttérző nőci hogy holnap postázza a zárót még jó hogy együtt érez csak nem tudom kivel. akkor nem hagynák, hogy minden héten az ember telefonáljon. :cry:
melcsike70
 
 


Sziasztok, mostantól vagyok, csak kellett vagy fél óra, hogy elolvassam, amit termeltetek :lol:

Hát csajok, alig kapok levegőt, ahogy olvasom ezeket az államkincstáros dolgokat!!!!
Én is hivatalban dolgozok, már elég sok éve, de ilyen hozzáállást még életemben nem láttam!!!

Hozzáteszem, a családi pótlék miatt, Tünci, már hány hete? Kb. két vagy három hete hívogatom a váci úti államkincstárt, mert ugye még mindig nem érkezett meg, holott már aug. 5-én voltunk beadni a kérvényt. ÉS MÉG EGYETLEN EGYSZER NEM VETTE FEL SENKI :evil: Hol foglalt, hol kicsöng, de semmi. Persze, amikor 12-ig van ügyfélfogadás, akkor pontban 12-kor az összes telefonszám kicsöng, nehogy már egy fél perccel is tovább dolgozzanak!!!

Amikor felhívtam a közjegyzőt, ő annyit kérdezett, hogy voltam-e már az önkormányzatnál. Mondtam, hogy nem. Erre csak annyit mondott, hogy csak nekik kell elküldenem a kérvényt, ők majd hívnak, ha kész van az öröklési bizonyítvány, és majd azzal kell bemenni a Hold utcai államkincstárhoz.
De ezek után ez már túl egyszerűnek tűnik...

Én június 27-én szültem, és augusztus valahanyadikán adták postára a start számlás levelet, úgy, ahogy Hettuli írta, kb. 1,5 hónap volt.

Hát, Melcsi, tényleg b......a meg a kórház. Mi a fenének mondja azt, hogy fél-egy évig is eltart amíg postázzák, ha holnap is postára tudja adni???????????????
Felfoghatatlan!!!!!!!!!

Betti, a könyvet még nem vettem meg, még nem voltam könyvesboltban azóta. Szerintem jövő hónapban fizetés után megveszem. Már csak a holnapi napom szabad, utána melóóóóóóó :twisted: :twisted:
Nem akarok menni!!!

Eddig úgy éreztem viszonylag kezdek lelkileg helyrerázódni, de ma, ahogy láttam egy babakocsis nőt, és a picije elkezdett halkan sírdogálni, hát nagyon kellett magam tartani, hogy ne kezdjek el bőgni.
Vendég
 


Még annyi, hogy az anyasági ugye 64 000 forint?

Mert azt tök gyorsan ki tudták utalni, nem tudom, a másiknál mi tart ennyi ideig...

Csak most már elbizonytalanodtam, hogy nem e a családi pótlékkal együtt 64 000...
Vendég
 


boboka

a családi 12000 körül van az nem lehet benne,az csak az anyasági 12200 egy gyerek után valahogy igy nem szoktam megnézni mennyi pontosan sőt sokszor megsem nézem a számlakivonatom.
melcsike70
 
 


huu most nézem egy kicsit sok 0át irtam csak 12ezer bocsi
melcsike70
 
 


Akkor megnyugodtam, valamikor majd csak elérem őket, aztán megkérdezem, hogy mégis mikor akarják utalni...
Vendég
 


melcsi!
nem írtál sok nullát.. :D
tünci28
 
 
 


Megyek én is holnap dolgozóba, főni felhívott délután, hogy holnap menjek már fel hozzá.
Ha már így kérnek...

Betti
Kép
betti0412
 
 


Betti, jó fejek...
És ezt legalább díjazzák valahogy, hogy csak úgy berohangálsz dolgozni?

Tünci, megtaláltad tegnap a napló videóját?
Vendég
 


Boboka
Nem díjazzák. Természetesen.

Tünci
Épp ellenkezőleg, nem lealázza, hanem felemeli benne a nőket, rávilágít néhány dolgora, amit vagy látsz magadban vagy nem.

Betti
Kép
betti0412
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?