Új privát üzeneted érkezett!

Ilda! Az Évával beszéltem meg időpontot és az osztályon csinálta az nst-t... szóval nem ott az ambulancián. Az Évára nem kellett várni egyáltalán , odamentünk és már csinálta is, a dokira talán egy 10 percet, nagyon maximum 15-öt, de gondolom azért este 5-kor mivel már nincs rendelés más dolguk is van az ügyeletes orvosoknak, szóval szerintem ez a negyed óra nem volt sok abszolút!

Kép
angie81

Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni hHzzátok!
Januárra várjuk az első babánkat és már eddig is nagyon sok hasznos infot olvastam a topicon!
Valaki el tudná Nekem küldeni az Ignáthné Éva telefonszámát priviben? Köszönöm!

sahli

Nem tudjátok a kórházban lyukasztanak fület babának?

Kép
Kép
ilda82

Ilda, a számból vetted ki a szót:) Ez engem is érdekel, és legközelebb az nst-n meg is fogom kérdezni...

Red, engem az érdekelne, lehet e tudni, miért lett ilyen pici a baba? Barátnőm is a 38-adik hétre szült, 3600 grammal... Ezt persze könnyű elszámolni:( Rendben volt vele minden a szülés után, kellett inkubátorba tenni?
Ja, és ehhez képest, tényleg hamar hazaengedtek!

Andi
andreat

először is mindenkinek köszönöm a bíztatást :)

volt némi időm és visszaolvastam a bejegyzéseket, bocsi ha idejétmúlt kérdésekhez fűzök kommentet...

Ilda: a gátvédelem nálunk abból állt, hogy a szülésznő (ügyeletes) kétszer rámszólt hogy most ne nyomjak, és közben (öhm, hogy is fejezzem ki magam :oops: ) a gyerek feje körül maszírozott.

Csakegy: kösz a tippet a börzéről.
Amúgy az 56-os cuccok többsége (fazonfüggően) még nagy a lánykára. Mivel 3 kilósra becsülték előzőleg, ezért zömmel ebből a méretből táraztam be a kezdő menyiséget. Míg gyorsan beszereztünk néhány kisebb cuccot, muszáj voltam gyakran mosni. Meg hát nem csak az ő holmijait kell...
Anyukám itt volt ugyan 2 napig, de már vissza kellett mennie dolgozni. A férjem meg kidőlt valami nyavalya miatt, irtó magas lázzal fekszik. Ha nem akarom, hogy a lakás egyetlen nap után úgy nézzen ki, mint szolid tájkép atomtámadást követően, akkor bizony nekem kell ezt-azt megcsinálni. (Már amit bírok. Mindig csak a legszükségesebbeket)
Próbálok pihenni, de egyenlőre nem nagyon jut rá időm. Persze ne értsetek félre - irtó boldog vagyok, és nem panaszkodni akarok!

Nem tom melyikőtök kérdezte, hogy tudjuk-e az okát a kis születési súlynak:
Csomó a köldökzsinóron. Az utolsó időszakban már kezdett megszorulni és ezért nem jutott annyi tápanyaghoz, nem hízott rendes ütemben (35.héten uh-ztak utoljára, akkor úgy tűnt minden rendben).
Hál istennek hogy megszületett és nem lett nagyobb baj!

Gabilany: elcsesztem a képfeltöltést, a végén mindíg hibaüzenetet ad ki. Lehet hogy kevés a sávszéleségünk? nem tom.

A szüléstörténetet már elkezdtem megírni...
redwings

angie lehet hogy írtad már ,nem emlékszem,pénzt csak szülés után kell adni a szülésznőnek?

Kép
Kép
ilda82

annyi minden já
r mostanában a fejembe,már ha van egy kis nyugis idő hogy már tiszta dilis vagyok,kisruhák,mikor hova menjek,ááááááááááááááááááá.Amúgy én is megyek a bőrzére csak még nem tudom egyedül nem-e lesz fárasztó,meg cipekedni,két gyereknek ruhát keresgélni.Nekem még nem terhesen is fárasztó volt.Nem tudom párom el tud-e jönni velem egyátalán vigyem-e :lol: .Na micsoda problémák :) Milánnak már két hete cipőt veszek nem könnyű megszervezni hogy valéaki jöjjön velünk,cipőt is nézzek meg rá is vigyázzak.

Kép
Kép
ilda82

Redwings!

A hibaüzenet lehet attól, hogy 600x600 pixelnél nagyobb a képed (nekem egyszer volt már ilyen, hogy a 250 kb-ba belefért, csak a felbontása volt túl nagy) Próbáld meg még kisebbre kicsinyíteni (én az eredetinek kb. 30%-ára szoktam)

Kitartás neked, apának meg jobbulást :D

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Andi
Dr. Lőrincz Ildikó volt a fogadott orvosom. Szülésznő pedig az ügyeletes: Ignáthné Évánál kezdtem (beöntés, "kozmetika"...), de aztán Szabolcsi Erzsébet látott el a "lényegi részeknél". Mindegyikük nagyon kedves, és empatikus volt, de mondom, én valahogy az egész szülészeten ezt tapasztaltam - bár a zsúfoltság kétségtelen.

Ilda,
kérdezted a gátvédelmet, hát talán egyszer szóba került a doktornőnél, de én nem ragaszkodtam hozzá, ő említette, hogy itt alapból megpróbálják, aztán majd úgyis ott dönti el ő, szükséges-e vágni (nekem 2. baba volt). Hááát, a tágasságról egyelőre nem nagyon tudok nyilatkozni :oops: :wink: , de egyelőre nem érzem, hogy más lenne, mint eddig (a szülés okozta megerőltetésen kívül).
Mindenesetre a gáttorna előtte-utána gondolom, nem árt.
holdbéli

Redwings!

Akkor tényleg jó, hogy nem lett nagyobb baj a babával...
Sajnos nem viszik túlzásba az uh-ozást, nem is értem, miért nem.. Ha már van egy gép, amivel meg lehet nézni a belső világot, miért nem használják? Persze, hallottam, hogy káros lehet a sugárzás...Na és az, ha nem használják?! Attól nemigen lesz baja senkinek, ha mondjuk nem 3* van uh, hanem mondjuk 5*....

Börzére én is szoktam járni, csak annyit tennék hozzá, aki még nem volt: korán kell menni, mert hatalmas a tömeg, és reggel 9-kor már nemigen van parkoló!!! Amúgy tényleg megéri, bár van belépő is...

Andi
andreat

Ilda ! A szülésznőnek én csak a szülés után fogok adni bármit is... :wink: De nagyon örülök, hogy nem orvost választottam, hanem inkább szülésznőt, mindenesetre majd most szerdán nst után lehet , hogy fognak csinálni egy uh-t, mert már a múltkor is kérdezte, hogy mikor volt utoljára és szerintem mondja a dokinak , ha megkérem, hogy mondja, hogy csináljon már nekem egyet! Ilyen köldökzsinór csomóról még nem hallottam, még szerencse , hogy nem lett nagy baj! Mindenesetre ez a "baja lesz az uh-tól" a gyereknek szerintem hülyeség, de tényleg.. Most őszintén, mennyi ideig nézik a gyereket ? 2 percig max! Azt még elhiszem , hogy az nem jó, hogyha hetente jár az ember 4D-s uh-ra és az ugye 15-20 perc, na de annyitól amennyit a kórházban nézik tuti nem lesz bajuk, meg nem is sugároz semmit se. Egyetlen oka van, hogy nem csinálják sokszor, éspedig az hogy elég drága... De itt ugye meg belemehetnénk, hogy mi meg fizetjük a tb-t, de hát ez van. :?

Kép
angie81

Angie: a kórházi UH ráadásul xart sem ér...

Nekem Várkonyi (elvileg ugye a legjobb UH-s a kórházban) csinálta a 12. heti UH-t ahol megállapította, hogy bizony a képen amnionszalagok (nem is egy!!!!!) láthatók plusz valami bevérzésszerűt is talált (mindezt persze írásba is adta - persze mindenféle kiegészítő magyarázat nélkül az állítólagos szalagok elhelyezkedéséről, vastagságáról stb.). Hümmögött mint a fene. Sejtheted, hogy milyen jól esett... (ld. hülye nem vagyok, tudom mi az az amnionszalag és milyen kárt okozhat így jogos volt az aggodalmam).

Mindezt néhány nappal egy Istenhegyi úti genetikai UH után az ország egyik legjobb ultrahangosánál... Én persze kétségbeesetten visszarohantam az Istenhegyire ahol megint megnéztek mindent és nem is értették, hogy lehetett magát az amniont amnionszalagnak nézni, amikor egyértelműen nem is hasonlítanak egymásra még a mozgásul is tök más - bevérzésnek vagy bármi hasonlónak meg persze nyoma se volt.

Utána azzal magyarázták a dolgot, hogy olyan gagyik a gépek a kórházban, hogy nem csoda ha ennyire elszúrják az UH-t, legyen az orvos akár a legjobb is a szakmájában.

Ezen felbuzdulva inkább kifizettem extra 14e-t az Istenhegyin a 18. heti UH-ra és már vissza se mentem emiatt Kistarcsára... (szerencsére a dokim azonnal elfogadta az Istenhegyis eredményeket, ismerte az UH-s dokit is azt meg pláne elfogadta... és ő maga mondta, hogy akkor inkább hanyagoljuk Kistarcsát...)

Szerintem egyébként gáz az UH, nem hsizem el, hogy jó lenne a babának, különben nem menekülne annyira...

Sajna hülye fejjel elmentem a nemrég meghirdetett Sotés ingyen 4D-s akcióra hátha látjuk az arcát. szegényt jól meg is UH-zták...
(a gép szuper volt, olyan szív/agyi ultrahangot csináltak, hogy csak lestem... nagyon durva volt... csak ugye annyira rühellte szegény az egészet, hogy az arcából semmit se láttunk... Nem is megyek több UH-ra, csak a kórházi max. 2 perces nesze semmi UH-k lesznek... nem kínzom többet szegénykét)
Vendég

Én azt hallottam, hogy azért nem szeretik a gyerkőcök, mert hogy állítólag ők melegnek érzik vagy vagy valami ilyesmi, már nem is tudom , hol olvastam! De az én fiam sosem bújt el előle valamiért... Mondjuk több 4D-s uh-ra én sem mennék csak egyre, na de az én gyerekem arra se bagózott, szépen láttuk meg minden, szóval ki tudja, ezt csak ők maguk tudnák megmondani , hgoy milyen érzés, meg éreznek -e valamit egyáltalán, de hát ugye ők meg még nem tudják... :)
Egyébként mik azok az amnionszalagok? Meg az amnionok? Én még sosem hallottam róluk.. :oops:

Kép
angie81

A méhet melegíti ha túl sokáig csinálják... (talán 40-50 perc a határ?)

Elvileg olyan a babáknak mintha a metróban ülnének és jönne a metró... tehát kellemetlen. Ezt a szonográfusok egy része elismeri, egy része meg veszettül tagadja. Na nem mintha tudnák :)))))

A belső magzatburokból kiszakadhatnak szalagok (húrok) -általában vérzés kíséri vagy görcsök tehát azért lenne jele- amik általában szépen felszívódnak, de az esetek (szerencsére) nagyon kis részében ha a terhesség elején szerencsétlen helyen vannak vagy túl vastagok sajnos beleakadhat a baba keze/lába/nyaka ami miatt elhalhatnak a végtagok vagy megfulladhat a baba... ez nagyon ritka, de ha ugye nem mondják, hogy merrefelé vannak a szalagok akkor ideges az ember (ld. ha a szélén vannak akkor borzalmasan nagy pech kell, ha viszont "keresztülmennek" a burkon akkor nagyobb a valószínűsége annak, hogy gond lesz). Ez tényleg ritka csak ugye az ember nem szereti ha ilyet mondanak neki plusz ha a doki végighümmögi az UH-t...

Én speciel úgy ledöbbentem, hogy még visszakérdezni se tudtam hirtelen... (vagyis kérdeztem de elég barátságtalan válaszokat kaptam csak, esélyem se volt arra, hogy normális infóhoz jussak...)

Igazából ennek csak anyni a tanulsága, hogy ha valakinél ilyet találnak ne pánikoljon, kérdezzen rá a húrok hosszára, vastagságára, elhelyezkedésére... aztán menjen el egy profi UH-s rendelőbe ahol jó gépek vannak és profi ultrahangos orvos... és ugyanez vonatkozik az összes olyan problémára amit elvileg a kórházban felfedeznek (plusz én a 12. és a 18. heti "genetikai" UH-k duplázását is javasolnám mert K.tarcsán szerintem csoda lenne ha bármit is észrevennének, a profi rendelőkben meg megszámolják még az ujjakat is... Kistarcsára szülni kell menni nem ultrahangoztatni :)))))
Vendég

Köszi! Akkor most már "okosabb" lettem ezzel is. Mindenesetre a Várkonyi tényleg nem egy barátságos fazon, bár biztos van az a pénz amiért az tud lenni. :D
Hát szerencsére nekem eddig uh-n nem láttak semmi "gondot", de a 12. hetit nem is kistarcsán csinálták, de mondjuk nem is az az Istenhegyin.. :? Most a legutóbbit a 34. héten meg itt a terhesgondozóban csinálta az orvos... Mondjuk nem is bánom, hogy nem mindegyiket ugyanaz a doki csinálta, mert azért több szem többet lát, gondolom valamelyik csak észre vette volna már ha gond van, ha más nem a 4D-s ultrahangos!

Kép
angie81

Nekem azért jobban bejön mint egyes nagyon közkedvelt dokik :) (Az egyiket pl. a közelembe se engedem szülésnél hacsak nem életmentő műtétről van szó, ha kell ezt jó előre írásba is adom és közjegyző előtt is lepecsételtetem...)

(aszongyák V. hangulatember... mondjuk amikor Lilla megszületett pont benézett és mosolyogva gratulált ami egy meglepően emberi gesztus volt... nálam akkor azért kapott 1-2 jópontot)
Vendég

Angie: Szerintem észrevették volna... Én is csak azért akartam precíz UH-t, hogy ha a 18. hétig kiderül valami akkor legyen választási lehetőségünk (bár én a fizetős teszteet is mind megcsináltattam.. ing+gatya volt de megérte)... Utána meg már úgyis csak tűzoltás ha valamit észrevesznek az UH-n... (ld. ha gond van a szívével stb. akkor még a megszületése előtt utána lehet nézni a lehetőségeknek, orvost szerezni stb. plusz ugye a mérete és a magzatvíz mennyisége is sokat elárulhat - pl. egy lappangó terhességi diabéteszről stb.)

Szerintem ilyenkor már csak a kb. méret, a flowmetria, a lepény állapota és a magzítvíz az amit néznek, arra meg szerintem egy gagyibb gép is teljesen megfelel...

Jól tudom, hogy a 36. hét után van az, hogy már nem szabad az embert manuálisan vizslatni és UH-zni is csak indokolt esetben?
Vendég

Hát én ilyenről nem hallottam :shock: De nem hiszem, mondjuk tény, hogy ilyenkor szerintem már nem macerálják az embert , ha nincs panasza, mert minek is, de szerintem ártani biztos nem ártanak vele, mivelhogy tulajdonképpen a szex sem tiltott dolog asszem...
Ja és melyik dokira gondolsz egyébként? Mármint akit nem engednél a közeledbe? :shock:

Kép
angie81

Az egyik közkedvencre :) (Engem iszonyúan megsértett anno... utána meg csak fokozta a dolgot, ennyi volt... de inkább nem írok nevet max. priviben mert aki megbízik benne azt ne befolyásolja az én személyes véleményem... attól még lehet jó doki csak engem kerüljön el messziről)
Vendég

Most már nagyon felcsigáztál :D ugyhogy küldjed priviben, nekem ugysincs fogadott dokim! :wink:

Kép
angie81

Sziasztok! Úgy látszik mindig hall az ember valami újat(amniobigyók),és ezt a 36.hétig lehet uh-ozni is új nekem.A fiammal az utcsót a 37.héten csinálta az akkori dokim a sotén,aki uh-os szakember vagy mi.Nekem mondjuk az eddig eszembe se jutott hogy itt a kórházban olyan nagyon gagyi uh gépek lennének,azért lehet nem lett volna rossz elmennünk nekünk is arra az Istenhegyire uh-okra :? ,mostmár mindegy remélem egészséges lesz a babánk(és mindannyiunknak!) és komplikációmenes szülésünk lesz!!

Kép
Kép
ilda82

Ilda: ÁÁÁÁ, szerintem itt inkább többet fedeznek fel mint kevesebbet, nekem az extra ijesztgetéssel volt bajom:) Ne aggódj :)))

(valami olyat hallottam -de lehet, hogy városi legenda, nem kerestem rá- hogy azért nem jó a 36. hét után az UH mert esetleg noszgathatja a babát a kibújásra... de szerintem ez még nem is kavar be, anno engem végig UH-ztak még a 38. héten is... Inkább a manuális vizsgálat lehet a gond... sok olyanról hallottam már -és ez nem városi legenda - hogy ha a végefelé piszkálják a méhszájat akkor bizony beindulhat a szülés... A 36. héten még tutira van vizsgálat, akkor én még le akarom csekkoltatni a stapphilococcust de utána valszeg csak az NST-t engedem majd... főleg, hogy akkor már tényleg tök mindegy ha pl. elkezd kinyílni a méhszáj... nem?)
Vendég

Én genetikai uh-on voltam a kórházban, a Várkonyinál:) Az 5 perces vizsgálat alatt 3 percig ecsetelte, mennyire rossz a gép, és hogy 1-2 éven belül le kell cserélni. A maradék időben pedig a sajátját fényezte....Na, én ekkor akadtam ki rá! Ja, és mellékesen elmondta, hogy rendben talált mindent.
Én kétszer voltam 4 d-sen, itt részletesen elmondtak mindent, olyan tanácsokat adtak, amiket eddig a 2 terhességem alatt sosem hallottam. Pénzes, de a nyugalmat megéri, szerintem. És nem hiszem, hogy a babának bármi rosszat okoztunk, mikor én is láttam, hogy vigyorog, meg ásít :lol:
Amúgy a manuális vizsgálat szerintem fontos, máskülönben hogy derül ki, hogy kinyílt a méhszáj, meg ilyenek...Persze, a vége felé a lightosabb módszerrel dolgoznak a dokik:)

Andi
andreat

Sziasztok!

Csatlakozom én is hozzátok. A kisfiammal december 12-re vagyunk kiírva, és mi is a kórházban fogunk szülni.
Biztosan van köztetek olyan, akivel már személyesen találkoztam a kismamaklub foglalkozásain vagy a babamasszázs tanfolyamon.
Sikerült végigolvasnom az egész fórumot, és tényleg hasznos dolgokat tudtam meg tőletek.
van egy-két kérdésem is. Van köztetek valaki, aki Dr. Kovács Rékához jár vizsgálatra vagy netán ő lesz a szülészorvosa? Mi a véleményetek róla?
Másik: Egyedül vagyok azzal, hogy 28 hetesen nagyon sokszor van méhkeményedésem? Normális ez? Milyen következményei lehetnek?

Mindenkinek szép babavárást vagy babázást!
borek.ancsa

Ancsa: nekem is sokszor keményedik, néha marékszám eszem a magnéziumot... ha a méhszáj zárt marad és nem rövidül a méhnyak akkor nincs vele gond... (nekem nem okoz semmi gondot, úgy tűnik én simán ilyen fajta vagyok :) Igaz, elég kényelmetlen tud néha lenni...). Vegyél be vagy napi 3*2 magneB6-ot vagy inkább napi 1 Béres magnéziumot (olcsóbb, hatékonyabb...). Ha front van akkor szerintem simán mehet a napi 2 Béres is (nálam néha 3 is összejön)...
Vendég

(ja... a 36. hét után majd abba kell hagyni a magnéziumot... onnantól hagyni kell a méhet dolgozni)
Vendég

Nekem napi 1500 mg magnézium ellenére is előfordulnak a keményedések. Már a 15. hét óta.[/i]

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ancsa, 20. héttől normális amúgy a keményedés. Napi 10-nél ne legyen több azt mondják. És amíg mem nyitja a méhszájat, hagy legyen. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Valaki megmondaná nekem, melyik telefonszámon lehet nst-re időpontot kérni?
Szerintetek kapok a fejemre, ha csak a 37. héten megyek először? :oops:

Andi
andreat

Andi! Nekem sajnos fogalmam sincs a telefonszámról, viszont ismerek olyan kismamát aki a 37. héten ment először nst-re, igaz ő szegedi :oops: Szóval ott lehet , hogy úgy szokás, nem tudom itt mit szólnak hozzá! :?

Kép
angie81

Mondjuk ha jobban belegondolok én is a 36. hét végén voltam először, igaz még nem töltöttem be a 36. hetet, de lehet , hogy egy két nap ide vagy oda nem olyan gáz...

Kép
angie81

Köszi az infókat mindenkinek!
Viszont a napi 6 magneB6 ellenére is csinálja a keményedéseket. Akár fekszek, vagy állok....mindegy neki. És van úgy hogy többször, mint napi 10, és van, hogy hosszabb ideig tart. Na majd ha a dokim vissza jön (ma fel akartam hívni, de beteg) akkor feltétlenül megbeszélem vele.
borek.ancsa

Sziasztok,

Rossz volt a netünk, most meg alig tudlak benneteket utolérni, annyi mindent írtatok.

Redwings, kérdeztem hogy miért engedtek haza 3 nap után? Egyéni elbírálás vagy túl sokan szültek?
Egyébként meg nem nagyon érdemes kisebb rucikat venni, mert 2-3 hét alatt úgyis tuti, hogy megnő Anna, gondolom szépen elkezdett gyarapodni.

Ancsa, nekem is keményedett a hasam az elejétől fogva, sok pihi meg magnézium és ne nagyon emelgess! mást nem igazán tudsz tenni, bár vannak drasztikusabb gyógyszerek is, nekem is felírták, de én nem szedtem be, mert konzultáltam másik orvossal is előtte. Szóval valahogy ki kell bírnia annak a gyerkőcnek a 36 . hétig, utána már lehet szűlni.

Andi, az NST-t elvileg 36. betöltött hét után kezdik, úgyhogy szerintem semmi gond, ha egy héttel később mennél. Én most voltam másodszor, itt nálunk a terhesgondozóban és a gyerek végig aludt, a védőnő meg ott ijesztgetett, hogy be kell majd mennem a kórházba és sürgősségivel meg kell ismételni, aztán a doki egy baromi flegma fintorral ránézett, annyit sem kérdezett, hogy hogy vagyok és nyomott rá egy pecsétet.
Ja és az nst-re a sima bejelentkezős telefonszámon írtak be. Kicsit könnyebb időpontot szerezni, mint uh-ra.

A belső vizsgálatoknak túl sok értelmét nem látom, mert ha ilyenkor nincs nyitva a méhszáj, akkor jó, ha meg nyitva van, az sem jelent feltétlenül szülést, ha meg mégis, úgysem fogják késleltetni, mivel a 37. héttől még csak koraszülöttnek sem tekintik a gyereket. Engem speciel egyik nst után sem vizsgált meg senki.

Írtatok az UH-ról, ami tuti, hogy az utolsó hivatalos UH a 38. héten van, ugyanis én odamentem a múlt héten és elküldtek, hogy jöjjek vissza 2 hét múlva, akkor van súlybecslés és hasonlók, gondolom nézik a lepény érettségét stb. Szerintem nem nagyon zavarhatja a babát, max ha túlzásba viszik, kb tényleg amit írtatok, az a 40-50 perc, de hát ennyi sehol sincs.

Angie, mikor kell menned a jövő héten nst-re? én okt 2-án, csütörtökön 11-re megyek, utána meg 11. 40-re uh-ra. Megint elkerüljük egymást?
xadri

Ancsa, hasonló helyzetben vagyok én is! Fekhetek, állhatok beszedhetek napi 1500 mg magnéziumot, ha keményedni van "kedve" a hasamnak akkor azt teszi.
Nekem is írtak fel durvább gyógyszert (Cordaflex) de még nem szedtem be.. Nem is szeretném, ezért inkább rengeteg pihenés és igyekszem lazítani.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Adri, írod hogy Te is keményedtél az elejétől. És most hány hetes vagy?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!Én meg azt vettem észre zuhanyozás(néha kádazás) után jobban keményedik,pediig azt hittem a meleg víz ellazít.más Már nem tudom melyikőtök mutatta azt a kókuszpólyát,még élőben nem láttam,nem csúszik bele a baba?gondolom ez a pólya szoptatásnál hasznos. Emlékszem a sotén állandóan poólyába rakták a piciket egy szál réklibe,mondjuk jó volt fogás szempontjából,de olyan béna voltam hogy mikor kivettem belőle nem tudtam jól visszatenni szegényt aztán mindig lejjebb csúszott benne.Nem tudom akkor itt csak ruhába adják oda?Mondjuk én nem vagyok az a hagyományos pólya párti de először jóvolt hogy abba tették,meg gondolom a piciknek is biztonságérzetük lehet benne idekinn.

Kép
Kép
ilda82

Aida, nekem már a célegyenes, betöltött 37. hét, és még mindig egyben. Nekem ő már a 2. gyerek, és az elsővel is keményedtem, de akkor valahogy nem zavart ennyire.

Ilda, anno kombi, vagy kising volt a babákon és angol pólyába rakták őket, ami kb egy rugi és egy hálózsák keveréke, egy "madzaggal"körbe tekerve.
xadri

Ilda, itt szerintem angolpólyát adnak, amibe nincs annyira belekötve, mint a sima pólyába, viszont a lábaival kalimpálhat benne. Hasznos dolog, nyilván nem véletlenül használják ezt... Könnyebb is ráadni, mint a rugdalózót.
Nekem a kókuszpólya nem vált be, nem nagyon értem , mi különbség van e között, és mondjuk, ha bebugyolálom egy plédbe a gyereket:) Az árán kívül...

Andi
andreat

Andi: én nem tartom drágának a kókuszbetétest, kb. 3000 körül megkapod pl. újonnan a neten... A különbség annyi, hogy egyrészt kell szerezned egy ekkora méretű meleg plédet (most vettük kuponra egyet, úgy volt majdnem 4e Ft... igaz, ez egy többrétegű téli pléd nem egy sima, plusz pamut ami nálam kritérium volt, a sima plédek meg ugye mind poliészterek)...

Mondjuk én gyapjút vettem, és olcsóbb volt mintha vettem volna egy gagyi gyapjútakrót és azt farigcsálom, varrogatom méretre... (bár az is szuper megoldás... rácsoságyba való gyapjútakarót eddig ugyanis még nem láttam, valami miatt csak sima gyerekágyba valókat árulnak... pedig a kisbabák szeretnek gyapjún feküdni, nagyon sok koraszülöttosztályon is gyapjút tesznek a babák alá!)

Szerintem egyébként jópofa a pólya amibe a kórházban bugyolálják őket... marha praktikus, hogy pont a legelején nem kell a rugdalózóval szenvedni...
Vendég

Sziasztok!

Azt jól tudom, hogy ha a 37. hét előtt szülsz átvisznek egy másik kórházba? Mert ugye a 37. hét előtt született babák koraszülöttnek számítanak, és a kórházban nincs koraszülött ellátás. Nem tudom honnan hallottam....
borek.ancsa

Adri ! Én ma tudom meg , hogy jövő héten mikor kell mennem, mert nem rendelési időben megyek, hanem megbeszélem a szülésznőmmel és ő csinálja soron kívül! De valszeg délutáni vagy esti órákban fogok menni jövő héten is, egyrészt mert az Évának teljesen mindegy , viszont a páromnak meg este jó, mert akkor nem kell szabit kivennie , hogy átvigyen. Ma este 6-ra megyünk, kíváncsi vagyok csinálnak -e uh-t majd! Jó lenne mert már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mekkora a gyerkőc... :wink:

Kép
angie81

Ancsa! Én a múltkor mikor voltam nst-n láttam koraszülöttosztályt.... Szóval szerintem , ha nem olyan extrém a koraszülés, hogy a 36-35 hét előtti, akkor szerintem nem visznek át, bár igazából nem tudom, csak tippelek én is...

Kép
angie81

(szerintem nincs PIC... különben nem problémáznának annyit az inzulinos kismamák miatt... de a koraszülöttosztály az szerintem is ott van ráadásul jó a híre... a csecsemőosztály vezetőjéről eddig csak jókat hallottam...)
Vendég

Köszi az infót angie és csakegy....

Minden lehetőségre fel kell készülni

Kép
borek.ancsa

Kép Én ilyet vettem Milánnak ,csak más szinben,jó vastag és olyan jó plüss kb.80x80as ha szét van gombolva,én szerettem nagyon és nem is volt drága 2-2500ft,télen pluszba még ezzel takartam be odakint,meg mikor mosásban volt a kis paplanja ez volt a pót amig száradt.ja és a kép nem olyan de kis gallért lehet patentolni neki[/img]

Kép
Kép
ilda82

ancsa én úgy tudom ha nagy baj van egyből a sote1-re visznek,legalábbis nővéremet veresről egyből odavitték.Nem ilyesztgetni akarok senkit de 32 hetesen uh-ot csináltak neki az egyik nap,másnap rossz érzése volt,felült buszra átment Gödöllőre,onnan vitték egyből a sotéra mert gond volt a pici szivével és meg kellett császározni.Hálistennek mostmár 6,5 éves utoplérte a korabelieket.A mai napig nem tudják mi okozta.

Kép
Kép
ilda82

Ilda: Nekünk is van ilyenünk... az összecipzározásnak semmi értelme nem volt, soha nem használtuk úgy viszont Lilla a mai napig ezzel alszik :) (én nem szeretem de lehetetlen elkobozni tőle...)
Vendég

Hát reméljük, hogy akkor bújik elő, amikor kell....meg is beszéltük, hogy kibírja legalább apa szülinapjáig, az meg a kiírt idő előtt 10 nappal van.

Kép
borek.ancsa

Hát én ennek alaposan utána jártam (koraszülött dolog) amikor megijesztettek, hogy koraszülés veszély van és én ezt találtam a Kistarcsai kórház honlapján: -nekem ebből eléggé úgy tűnik, hogy tudják kezelni a koraszülötteket-

"Az osztályhoz szervezetileg hozzá tartozik az u. n. újszülött osztály és pathalogiás újszülött, koraszülött -részleg is. Az osztály "rooming-ing" rendszerben működik, ahol az újszülöttek az édesanyjukkal folyamatosan együtt lehetnek.

A pathalógiás újszülött, koraszülött részlegen történő neonatológiai ellátás a gyermekosztály maghatározó szakmai profiljává vált. A 8 intenzív inkubátorban beteg újszülötteket és kis súlyú koraszülötteket (gyakran tartós gépi lélegeztetés után) gondozunk.

A részleg központi oxigénnel, sűrített levegővel és vákuummal ellátott. A részleges vagy teljes parenteralis táplálásra illetve keringéstámogatásra is van lehetőségünk. Az intenzív monitorizálás, beleértve a saturatio és vérnyomás folyamatos mérése is biztosított.

A koraszülöttek szövődményeként jelentkező utóbetegségeinek (szem és tüdőbetegségek) gondozására is tudunk vállalkozni.

A pathalógiás, koraszülött osztályunkra a kórházban született csecsemők valamint az egyetemi klinikákról és az ország bármely kórházából átvett beteg újszülöttek, koraszülöttek érkezhetnek, ahonnan rendszeresen kapunk tovább ápolás céljából koraszülötteket."

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida: ez teljesebb nem is lehetne. Köszi

Kép
borek.ancsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?