Aida
Persze hogy küldök sms-t,ha lenne valami akció
De azért még ne legyen.
Nem,nem, legalábbis mifelénk és elég sok kórházban a betöltött 37 hét, tehát 37+1 napra érkezett babákat már nem számítják koraszülöttnek .
Általában így van mindenhol,de persze ez lehet kórházfüggő is.
Nálunk így működik.
4 hete szült egy ismerősöm, 2700 grammal és a 36+2 napra, és koraszülöttnek vették a kisfiát,mert még nem volt betöltött 37 hetes.
Mondjuk azzal egyetértek,hogy ne a sulyát nézzék, mert attól még hogy valakinek nagy babája van,az még nem egyenlő az érettséggel!
És a másik oldala is igaz, lehet hogy egy 2700 grammos baba, aki a 38-39 hétre születik, sokkal érettebb,sőt biztos, mint egy 3300 grammos baba,aki a 35 hétre született.
Hiszen nem véletlen,hogy 9 hónap kell a teljes kifejlődésükhöz és érettségükhöz.
Ez legalábbis az én véleményem,de persze orvos nem vagyok
A császármetszéshez nem tudok hozzászólni,mert nekem nem volt.
A sima szülésnél én jóval több vérzést tapasztaltam,mint mondjuk mensikor és jóval tovább is tartott nálam.
Lehet ez is egyénfüggő,kinél-kinél másképp van-e, nem tudom.
000Kata
Igen,aranyos volt tőle. Bár gyakrabban is elmehetnénk valahová
mert nagyon ritkán megyünk sajnos.
Ma egész jó a pocim, de keményedek
Viszont eddig tegnap, meg ma még nem volt joslófájásom, ennek örülök
Viszont elkaptam a kisfiamtól a náthát, mert reggel sokat trüsszögtem már
Ugyhogy teázunk és esszük a citromot
Plussz tengeri sóoldatot párologtatok a levegőbe a lakásba
Te jobban vagy már?
Képeket még nem néztem, éppen papírokat rendezgetek egybe,mert édes párom szétszórta az összeset igazi férfi módjára
Ugy utálom a rengeteg papírt ilyenkor rendbe tenni
és a derekam is leszakad ahogy ülök és előrehajolok az ágyon,mert ugye fekve ezt nem tudom csinálni
ugyhogy lessz 3 nap mire végzek vele,mert nem tudom egyfolytában csinálni.De nem hajt a tatár,ugyhogy van időm