Új privát üzeneted érkezett!

Hello lányok!

Ma van a genetikai uh-k szerinti terminusom! Úgy látom a gólya belepottyantotta az ajándékot a kiságyba... de csak az alsó vonalzóm szerint...
Mi még mindig egyben, bár tegnap este megint voltak 10 perces fájás szerűségek pár órán át, aztán ritkultak, majd elmúltak...Hát, csak nem akar ez a baba kibújni, ejnye-bejnye! :roll:

Ti hogy vagytok? :wink:
Vendég

Hello, Noncsi megint a kezemben, úgyhogy most csak képet teszek fel.

Szülés előtti órákban:
Kép

És a végeredmény:
Kép
Vendég

Na, egy picit bírok írni, nagymami átvette a picit!
Sajna szegényke még mindig hasfájós ezért elég sokat kell dajkálni.

Pocakosok: továbbra is azt tudom mondani, hogy kitartás! Elhiszem, hogy türelmetlenek vagytok, és nagyon rossz lehet, hogy a legtöbben már babázunk, túl vagyunk a szülésen, és Ti meg csak "szenvedtek". Egyszer eljön a Ti időtök is, már nem sok van vissza! Sokat gondolok rátok!

A.m: édes a kép miniGyusziról, és jó látni a vidám arcodat. A szopipárna bevált?

Dorka: üdv újra itt, régen voltál, már vátunk!

Ági: nem festettem be a hajam, csak más színűnek tűnik így a sárga háttérrel! Terhességem alatt összesen 2-szer mertem festeni. Most szopi alatt meg egyáltalán nem akarok festeni. Így is szegény picurkám hasfájós, nem akarom rontani a helyzetet semmi mesterséges szerrel.

Petra: ne izgulj, nekem egyáltalán nem szállt le a hasam szülés előtt. Bár mindenki mondogatta, hogy lejjebb és lejjebb van, de én nem sok változást vettem észre. Még szüléskor is annyira fent volt, hogy az orvos majdnemhogy eltörte a bordámat amikor "rámugrott"! Azt mondta sajnos nem tehet mást, a baba nagyon fent van és ott (a bordámnál) kell rásegíteni.

Bejci: én is hasonlóan ideges voltam a végén. Éjjel többször is felkeltem pisilni, és mindig azt lestem mikor történik már végre valami. Ráadásul az utolsó napokban többször is éjjel elfolyt belőlem kisebb mennyiségű folyadék, és rendszeresen keményedett a hasam 5 percenként. Aztán reggelre semmi. Ez ment majdnem egy hétig! Már megölt az ideg. Nappal meg néha annyira feszült a hasam, hogy vert a víz, szédültem, alig éltem.

Minyu: jó lett a képed! Milyen progit használsz? én is szeretnék ilyen képeket készíteni, de nincs jó programom hozzá!

Konan: sajnálom, hogy ennyire lerobbantál. Az aranyér sajnos engem is üldöz. Ráadásul nem merem kenni semmivel, mert féltem a gátsebemet. Nekem olyan aranyér kenőcsöm van ami mentolos. Hát nem igazán lenne jó, ha belemászna a sebembe véletlenül. Asszem csillagokat látnék. Úgyhogy most én is eléggé szenvedek.
De hogy még meg is fáztál??? És a sebed is??? Jobbulást kívánok!

Sziszi7: gratulálok a kislányodhoz, jó egészséget kívánok neki, és sok tejcsit!

Csehi: nagyon drága Luca-baba! Ámulok-bámulok a hatalmas haján! Vigyázz rá nagyon!
Látom Te normális kórházban voltál, szép tisztaság és rend van. (legalábbis a képen)

Honey: bár megkésve, de nekem is az volt az első meglátásom a képedről, hogy mennyire lent van a pocakod! Gondolok rád sokat!

Holka: nagyon aranyos a 2 kislányod! Szépek mind a ketten.

Rólunk: köszönjük a dícséreteket, nagyon jól esik. Mint már említettem Noncsi hasfájós. De azért vannak nyugis percek-órák is. Ha nincs semmi gond, akkor éjjel már egyre ritkábban kell felkelni etetni. Általában 1 etetés kimarad éjjel. Ha hasfájás van, akkor meg teljesen felborul a napirendünk. Úgyhogy kiszámíthatatlan mikor fogok szoptatni, vagy mikor alszik pár percet. Ilyenkor én is kiborulok, de szerencsére mindig van segítségem.
Szeder: a fürdetést egyre jobban viseljük. Mondtam apának, hogy fogja meg a kezét fürcsi közben. De az a baj, hogy ha mindkét kezét fogja, akkor én nem férek oda és nem tudom fürdetni rendesen. Úgyhogy egyik kezét fogja csak apa, így kicsit nyugisabb.

Köldökcsonkunk még mindig megvan, pedig holnap leszünk 2 hetesek. De nagyon szép, látszik, hogy szárad, de nem akar még kiesni.

Kérdésem azokhoz akik 40 hét után vagy környékén szültek, mint én: nektek is brutál száraz a babátok bőre? És rettentően hámlik?
Nekem azt mondta a gyerekorvos és a védőnő is, hogy a magzatvízben felázott neki ezért hámlik ennyire. (mikor megszületett, nem volt magzatmázas) És azt mondták, hogy ne használjak semmilyen olajat, krémet rá. Ki mit tud erről?

Pocakosos: húzzatok bele, várjuk már az újabb örömhíreket!

Nostawenen nagyon csodálkozok, hogy még nem szült. Emlékszem szegény milyen sokáig volt kórházban azért, hogy visszatartsák!

Na puszika
Vendég

Sziasztok!

Az augusztusiaktól vagyok, bocs, hogy bepofátlankodok ide :wink:
Először is gratula azoknak, akik már túl vannak a nagy eseményen, és babáznak, a többieknek meg kitartást az utolsó hetekre!

Nem tudom érdekel-e vkit olcsón pelenka: (nekünk nem vált be, illetve úgy tűnik, Rékának már kicsi) Pampers 2-es méret (3-6kg). 98 db-os csomag volt, 6 db-t használtunk el belőle, 3500-ért vettük. Azaz 92 db megmaradt, amit odadnék 2000,- Ft-ért, ha kell valakinek.
Bp., 3.kerületében lehetne átvenni (vagy Pécsen, de azt akkor holnap reggelig jelezzétek légyszi).
Mi ma délután indulunk NYíregyről BP-re, onnan meg hétfő reggel Pécsre. Visszük magunkkal, ahova kell (Bp-re mindenképp, Pécsre csak akkor, ha valaki szól)
Telefonszámom: 06302390037

Üdv mindenkinek: Panna

panna1

eszike,
húúú de hatalmas hasad volt a végén!!! :)

Bejci,
na, akkor gondolom a maradék türelmed is elfogyott... :?

Nálam semmi, görcsök megint eltűntek. Keményedés van, de annak nem tulajdonítok jelentőséget. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

viszont a hasamon már én is látom, hogy lent van. Sőt! Azokat a gatyákat, amiktet 2 hete még simán hordtam, most nem tudom felvenni, mert nagyon szorítja a pocakomat legalul.
Úgyhogy most extra trendin trenyában járok mindenhova. :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!
Nagyon gyors válasz:
Eszike!
A száraz bőr szerintem is természetes, és, mert felázott.. Adél, mivel a 38+2 született egyáltalán nem ázott el..
Viszont:
használd a fürdetőkenőcsöt a fürdővízbe..és fürdés után masszírozd át az egész testét ugyanezzel a kenőccsel.. mert egyébként testápoló is egyben a fürdetőkenőcs.
Mi a védőnő tanácsára csináljuk így, és nagyon jó.
(csak legyen jó meleg, ott, ahol fürdeted, és masszírozod fürdés után)

Pocakos kismamik :) Sokat gondolok rátok!!!!

szeder74

eszike :)
Nekem Csongor hamarabbs zületett, Nándor pedig idöre, de mindkettönél volt egy kis hámlás,én azt hittem, ez természetes (kvázi kicserélödik a böre, ahogy a babahaj is kihullik) Napraforgóolajjal kentem, és 1-2 nap alatt szép lett.
Képeket photoshoppal csinálom :)

Kép
Kép
Kép
minyu

csak beugrottam, van egy elado, kuufoodi, (draga...) de nagyon tuti hordozokendom, elado, mert nekem kicsi lett :( szoval igy is olcsobb, mintha valaki ezt rendelne, es postaval. szoval, ha valakit, vagy valaki ismeroset erdekelne:
http://www.vatera.hu/ellaroo_ysabel_4_2m_es_hordozokendo_93413292.html

majd jovok kesobb, csokok!!

eszike, ooriasi volt a hasad!!!! :)

KépKép

KépKép
bagzerka

Eszike: tenyleg jo nagy volt a pocid a vegen, de a kep is eleg kozelrol keszult, szerintem azert is latszik ilyen nagynak :wink:

Eszike, Ormolya: mar akartam kerdezni, hogy mi van a cukrotokkal? Minden visszaallt a regi kerekvagasba vagy csak a 6 hetes kontrollnal mondjak ki a veget? Es a bebiknel neztek cukrot?

KépKép
Kép
humanka

Sziasztok!

Először is mindenkinek nagyon köszönöm a drukkokat, aztán a gratukat.
Sajnos elég sokáig élveztük a kórház vendégszeretetét, csak pénteken jöhettünk haza. Azóta próbálunk akklimatizálódni, de egyelőre a fáradtság az úr. :D

Mindenkinek szivből gratulálok az időközben megszületett csöppségekhez, és nagyon boldog hófordulót Az első hónapos korukat már betöltött babáknak!!!!

Önző módon próbálom összefoglalni a velünk történteket, aztán aszt hiszem kidőlök, amig valamelyik apróm nem hiv...

Szóval 12-én volt időpontom műtéti előkészitésre (ekg, ilyesmi), arra mentem be a kórházba negyed 10-re. Már befelémenet éreztem, hogy szabályos idközönként keményedek, de nem fájt, meg semmi különös nem volt.
Még az altatósoknál poénkodtam is, hogy most megyek is rögtön kipróbálom, mit tudnak. :D :D
Átmentem a szülészetre (épp ügyeletes volt a szülésznőm), aki mondta, hogy nlzessem azért meg magam, bizti ami bizti. Inkább feleslegesen, mint okkal elmaradjon.
Megnézettem, akkor már 3-4 percenként keményedtem. Doki azonnal fel is vetetett a szülőszobára, kérte az azonnali előkészitést.
Én villámgyors telefon apának, rohanjon a kamerával, anyósnak, szomszédnak, hogy vigyázzanak a picire egész nap, meg az ismerősöknek, hogy eljött az időm.
Villámgyors beöntés, infúzió, és amint szabad lett a műtő, már toltak is. Fel sem fogtam igazán...
A dokim sajnos pont aznap külföldön volt, úgyhogy egy teljesen új, fiatal kezdő kis orvos műtött, de utólag azt mondhatom, hogy nem bánom, sőt... nagyon lelkiismeretes volt és kedves, mosolygós, végig.
Szerencsére az altatósorvos ismerős volt, igy beleegyeztem a spinálba (bár ne tettem volna). Egyrészről nagyon jó volt, mert azonnal hallottam, láttam a kicsimet, sőt, oda is tették a mellemre (ez amúgy nálunk császárnál nem szokás), másrészről vasárnap óta (egy hete) iszonyatos migrénnel küzdök. Az első pár nap isteni volt, a sebem is mondhatni a körülményekhez képest alig fájt (ezúttal inkább az utófájások kinoztak, de állitólag az minden szüléssel egyre erősebb), igazából csak a fejfájás volt kegyetlen. Egészen csütörtökig összesen 12 liter infúziót kaptam, ezzel sikerült túlélni (de teljesen nem múlt el).
Ráadásul Maja besárgult, igy mikor én voltam jobban, miatta nem kecsegtettek hazajövetellel...
De a lényeg, hogy már itthon vagyunk, jól vagyunk, és jó újra olvasni benneteket. :)

Sajnos a telefonomról képeket nem tudtam még áttölteni, igy egyelőre egy tesós meg egy apus képet tudok feltenni.

Később még jövök is, meg irok is, de nem olyan egyszerű két törpe mellett. Azt hiszem ikrekkel lehet ilyen, annyi különbséggel, hogy azoknál nem kell félni attól, hogy valamelyik veszélyt jelenthet a másikra... Tripla figyelemmel birjuk csak egyelőre. :D

Puszi mindenkinek, drukk holnapra Lantának, és kivánom, hogy ez a mostani front hozza ki a többi babót is!

Humanka!
A terminusom elvileg 38+3 és csaszi voltam. (csak nem volt kedvem a vonalzómat már átjavitani...) :oops:

Kép
Kép

Kép
Kép
lolababa

Sziasztok!

Még egy utolsó bejelentkezés így 2 in 1!!! Mondhatom hogy be vagyok sz@rva!! :oops: :oops: Plusz bőghetnékem van ha belegondolok, hogy Kornéliát itt kell hagynom!! A mai napot kizárólag hármasban töltjük! Kicsit később még elmegyünk sétálni mert holnaptól 5 nap bezártság!!!

Sziszi7 HATALMAS GRATULA RÉKA BABÁHOZ!!! SOK BOLDOGSÁGOT ÉS RENGETEG TEJCIT KÍVÁNOK!!!

Minden pocakosnak kitartás és gondolni fogok Rátok!!! Majd férjemtől úgyis kérdezni fogom a fejleményeket!! :lol: :lol:

Babák Mamák Nektek további szép és nyugodt napokat!!!!

Majd jelentkezem a részletekkel!!

Ja és köszönöm a drukkokat nagyon aranyosak vagytok!!! :lol:

Még egy mai utolsó pocikép, az Én pocim nem akar lemenni mert a Mi babánk jól érzi magát csücsülő pozícióban:
Kép

Sziasztok!!!

Kép
Kép
lanta

Lola üdv. újra itthon! Rengeteget gondolok/tam Rátok!!! Köszi Neked is a drukkot!!! Remélem Laura ügyes kislány lesz és Maja pedig evős alvós baba lesz!!! Pihenj amennyit csak tudsz!!! :wink:

Kép
Kép
lanta

Ja és nagyon cukik a képek! Mindenkié, Heni-Emma, Laura-Maja és természetesen az összes baba!!!! Luca baba azzal a gyönyörű hajával!!! Mini Gyuszi és A.m. anyuci, Minyu anyuci és Csongi baba!! Eszike szép nagy poci és a végeredmény tündéri :) Egytől egyig zabálni valóak!!! Na most már eldugolok tényleg!!

További szép napot!!!

Kép
Kép
lanta

Lanta: mennek a drukkok!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Es varjuk a hireket, utana meg benneteket vissza :wink:

KépKép
Kép
humanka

Sziasztok!

Én még mindig egyben, pedig már nagyon szülhetnékem van :) Holnap CTG, onnan már jó lenne nem hazajönni, csak néhány nappal később babástól :)

Bagzerka: akkor Dani továbbra is minta baba :)

Ági: nálam is ez van, a keményedés folyamatos, de görcs csak elvétve, és nem történik semmi. Ma már voltak egyszer szabályosan kisebb görcseim is egymás után, majd jól elmúltak, pedig már kezdtem reménykedni.

Lolababa: üdv odahaza, gratulálok a kislányotokhoz mége egyszer!

Lanta: hajrá holnapra!

Winona meg már szerintem is tuti babázik :)

Kép
kistiggrincs

Lanta!
Mennek holnapra a drukkok! Ügyes leszel, ne aggódj! És Kornéliáért se aggódjál, ki fogja bírni azt a pár napot, amíg újra együtt lesztek, de már egyel többen!!! :D :P :D

Kép
Kép
konan

Ha ez
Kép
tetszik, érdemes idekattintani:
http://picasaweb.google.com/visnyei.andi/Elad#
Köszi és jó babavárást/babázást! :D

Kép
an°°di

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem jöttem túl gyakran, de nem nagyon volt időm így az elején, olvasgattalak benneteket, de erőm már nem volt írni. Sajnos a sok boldogságra jött egy tragédia, hétfőn hajnalban elhunyt a párom édesapja, 58 éves volt. Nagyon hirtelen és váratlan volt, ugyhogy lesújtott mindenkit. Abban reménykedem, hogy az új élet, a kis Hunor baba erőt ad a férjemnek és persze a család többi tagjának.

Sziszi7, Márti, Csibe NAGY NAGY GRATULA A BABÁKHOZ!

Konan, gyönyörű szép Annácska!Szép nagy pocid volt már!

Eszike, nem semmi pocak! Noncsi zabálni való!Sajnálom, hogy pocifájós, de már nem tart sokáig. Kap rá valamit? Én a fürdető pasztát javaslom, semmi mást, legalábbis egyenlőre. 3 nap alatt elmúlt a szárazság. Kend be vele Noncsi bőrét jó alaposan, és úgy mosd le.

Lola, üdv újra itt, örülök, hogy hazaengedtek titeket, és minden rendben van Majácskával és veled! Akkor jó, hogy a kórházban voltál, és nem csalódtál a dokiban. Nekem 10 napig nagyon fájt a sebem, alig tudtam felállni, az ágyban az egyik oldalamról a másikra fordulni. Ja, és tündéri a két kislányod! Akkor tuti nem lesz sok időd.

Bagzerka, nem semmi a szüléstörténeted! Le a kalappal. Nagyon édes a kisfiad!

Honey, szerintem is lent van már a pocid, és modelleket megszégyenítően csinos vagy!:shock: :D Ne aggódj, az nem jelent semmit, hogy nem érzel semmit. Megindulhat a szülés az egyik pillanatról a másikra. Mint nálam. Szinte semmi előjele nem volt. Annyi, hogy éjszaka egy kicsit nyugtalan voltam, nekem is volták fájásaim, de elmaradt. Aztán reggel elment a magzatvizem.....:shock:

Lanta, drukk!!!!

Bejci, jaj szegénykém, elhisem, hogy már nagyon nyügi vagy! Reméljük, már csak napok, talán órák kérdése és megindul a szülés. Drukkolok hogy így legyen.!

Holka, köszi a választ, én is így gondoltam, talán még hosszabb időre is. Gyönyörűek a lányaid! Nagyon jellegzetes vonása van Heninek. Biztosan nagyon hasonlít valamelyikőtökre.

Velünk (a fentieken kívül) minden rendben van. Hunor 3 napja azt csinálja velem, hogy a hajnali 4 vagy 5 órás kelés után nem hajlandó visszaaludni, csak az apukája ölelésében. A tegnapi nap a front miatt nem alakult túl jól, szinte semmit nem aludt és én is hulladék voltam. Hihetetlen, hogy jövőhéten már 1 hónaposak leszünk. Mintha most történt volna minden. Tényleg, még nem is írtam szüléstörténetet. De ami késik, nem múlik.
Tejcim nagyon jól beindult, Hunor már visszanyerte születési súlyát, sőt már 3600 gramm. 1 hét alatt 30 dkg-t hízott, és 1 decit lekortyol. Röviden ennyi rólunk. Pusszancs mindenkinek, megpróbálok sürübben jönni.
Dobok pár képet

36+2 hetesen...

Kép

[img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments
/1222019115.4424.jpg[/img]

Kép útra készen.... :D

Kép úgy szeretem apát! :)

Alíz

KépKép
roni0422

Ez lemaradt!

Kép

Alíz

KépKép
roni0422

Kedves Szeptemberi babavárók!
Petra kérésére írok Nektek. Megszületett kislányunk 3750g, 56 cm 20-án este fél nyolckor. minden simán ment és nagyon jól vannak.
Üdv:Petra férje

Kép
Kép
petra1980

Bocsi, most csak egy gratulációra futja:

Petra: Hatalmas Gratula a babucidhoz! Remélem könnyű szülésed volt! Sok tejcit és jó egészséget kívánok!

Vendég

Sziasztok!

PETRA!!!! GRATULA!!!! :D :D

Ágitól kaptam reggel fél 10-kor sms-t: miszerint be kellett menniük NST-re és bent is fogták őket 7 perces fájásokkal.
Azóta még semmi, teljesen zárt, görcsök + keményedés megmaradt, de nem indítanak neki. Ha jól vettem ki a szavaiból, már nem engedték haza a kórházból. Holnap újabb NST, és még valami más vizsgálat vár rá. A lényeg, hogy a kórházat már csak babával hagyhatja el legközelebb! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Petrának és kis családjának hatalmas gratula!

Kép
Kép
Kép
minyu

Szépet! :)

Lola: Üdv itt is! :) Remélem hamar összeszokik a kis család :)

Lanta: Szorítok nektek 1000L :)

Petra: Gratula a Pici lányhoz Sok boldogságot és egészséget! :)

Minyu: köszi a választ, akkor eztán összerázom. :) Bár eddig a lefejtre nem volt még szükség.

Roni: Hunor jóképű kispasi :) szép nagy kék szemekkel :) Tegnap hajnalban én is lepaszoltam Donátot apának mert úgy kicsiccsant mind a két szeme, fél6-kor hogy mondom ebből mostanság nem lesz alvás én meg zombie :)
Apja szépen el is tutujgatta egész délelőtt csak szopizni meg peluscserére hozta be a hálóba :) Rég aludtam annyit.

Ui: kérdés: Mással is előfordul hogy szopiközben a bébi orrából is folyik a tej? Vagy Donát extra mohó?

Kép

Kép
starlark

Sziasztok !

Ági férje vagyok,
jól le lettem cseszve :-) hogy még nem írtam nektek, pedig délután már megtehettem volna.

és SMS-ben a lényeget már tudjátok.

Szóval, reggel mentünk NST-re ahogy az előre be volt terezve. előttem hajnal 3-tól volt némi rendszertelen görcs, keményedések. Aztán az NST szép szabályos 6-7 perces fájásokat mutatott. Ági is érezte.
Felmentünk a szülészetre, ott felvettek, újabb NST, közben én hazamentem a csomagért - mert hogy nem készültünk mi bent fekvésre - de a fájások ritkultak, elmúltak ennek ellenére bent kellett maradni. A doki azt mondta már csak gyerekkel jövünk haza.
Délutánra szerveztem némi látogató sereget, hogy annyira ne legyen egyedül. Felváltva a szülök, anyósék, meg én mentünk. Gyerek meg sehol. teljesen zárt a méhszáj. magzatvizet sem tudtak vizsgálni.

Röviden ennyi.
bocs a késésért.

szurkoljatok hogy minél hamarabb legyen meg.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

SZiasztok!

Petrának gratulálok.

Roni: :(:( nem tudok mit írni, részvétem 58 év még nagyon korai. Hunor baba viszont gyönyörű kisfiú :)

Ági: mennek a drukkok a mihamarabbi szülésért! ++++++

Holnap én is megyek megint CTG-re, meg méhszáj vizsgálatra. Kíváncsi leszek

Kép
kistiggrincs

Tigrincs: Asszem Te jössz!! :wink: :lol: Pláne, hogy pár órája még azt írtad, hogy ugyanazokat érzed, mint Ági. ( Egyébként elárulom, hogy velem is ez van. Mindig jönnek a keményedések, kisebb fájások, aztán hopp- elmúlik! ) Holnapra mennek a drukkok neked is... hátha te sem jöhetsz már ki baba nélkül :wink:

Ági, Lanta: Mennek a drukkok!

Roni: Annyira cuki a kisfiad, hogy elolvadtam tőle!!! Párod édesapja miatt részvétem.

Starlark: Jó fej a férjed, hogy hagyott aludni. Remélem az enyém is meg fog szánni néha!

Eszike: Remélem hamar elmúlik Noncsi hámlása! NOstawenre holnap dobok egy sms-t, hogy mi van vele.

Lolababa: Nagyon szépek együtt a kiscsajok! Sajnálom, hogy eddig kórházban kellett lennetek, de lényeg, hogy már együtt a kis család! :wink:

BAgzerka: Dobsz majd képet a pici fiúról? Lécci... :lol:
Vendég

na, ujbol a nettelenseg setetsegebol kibujok, ropke hozzaszolas erejeig..... 8)

csudijok a pocak fotok, a babak meg ennivaloak!!!!!!!!!! mindenkinek gratula!!!

pocakosoknak meg kitartas helyett ricinust :D :D

en is teszek utolso pocakost, egy nappal szules elott...
Kép

mentos kezeben
Kép

tesok
Kép

meg ok :)
Kép

na jooocak, mara ennyi...
holnap ujabb kor a mentosoknel, mert a multkori igazolasban, ami kell az anyakonyvezeshez, 2 rossz datumot irtak.... :roll: :evil: szoval ujabb korok, igy is, ha minden jol megy, szerdara lesz ez, meg lakcim cuccos, taj-ert utana mehetek teve u-ba(?)....utaaana tudok baarmilyen tamogatas igeny egyaltalan leadni... nti hogy alltok ezekkel???? en meg ki sem toltottem oket...annyira sotet vagyok ezekhez :oops: :lol:
na paa tenyleg!
drukkolok a mostaniaknak, meg az ujabb ejszakahoz!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Petra: hatalmas gratula a kicsi Hannahoz!

Agi: ezerrel mennek a drukkok, de szerintem mar nem is lesz ra szukseged +++++++++++++++++++++++

Bagzerka: neked a vegere nem is lett olyan hatalmas pocid, pedig az elejen nagyon beindult, emlekszem :wink:

Lanta:
sokat gondolok rad is, ma te is meglatod a csoppsegedet !

Nalam semmi ujsag, en meg valtozatlanul nem tudom, milyenek is azok a joslofajasok :shock: Egyszer talan majdcsak ... tegnap voltunk baratokkal sutogetni. Itt gyakori program, hogy vki kitalalja, mikor menjunk, osszehiv egy csapat embert, aztan kimegyunk egy parkban, ott vannak ingyen hasznalhato sutogeto helyek, mindenki viszi a kis kajajat. Sutogetunk, eszunk, iszunk, jokat beszelgetunk. Mindig vannak gyerekek, akik utan rohangalni kell, de az egesznek olyan jo hangulata van. Tegnap volt 3 pocakos kismama, persze en voltam a legnagyobb, az utanam kovetkezo lany 1 honap mulva, a kovetkezo meg 2 honap mulva fog szulni. Persze mi voltunk a slager :lol: En jokat szaladgaltam, akkora szel volt, hogy levitte a hajunkat a fejunkrol, es mindig repult vmi, papirtanyer, muanyag pohar, stb. ... de sutott a napocska is, es tenyleg jokat dumcsiztunk :lol:

KépKép
Kép
humanka

Kép

KépKép
Kép
humanka

Jó reggelt! sziasztok!

Petra: gratulálok a kislányodhoz, minden jót kívánok!

Ma megint gyors leszek, lassan megyünk a védőnénihez mérlegelésre, és még egy szál pizsiben vagyok, és még picurkám is alszik. El kéne kezdenem készülődni, de semmi kedvem. Olyan pocsék idő van,és nekünk pont mos kell mennünk. Pont egy hete is pont ilyen idő volt.
A szüléstörténetem készül már, kb. 80%-os. De minidg abba kell hagynom valami miatt. De előre szólok, hogy hosszúra nyúlt, bocsika ha valakit untat. Ha hazajöttünk a védőnénitől és Noncsikám elalszik, akkor ígérem befejezem és felrakaom.

Szeder, Minyu, Roni: köszönöm az ötleteket száraz bőrre, kipróbálom, ilyen fürdőkrémünk nekünk is van 8)

Humanka: köszi a kérdést cukor ügyben. A helyzet, hogy szülés után 6 héttel kell menni újra cukorterhelésre.
Addig meg felfüggesztettem a diétát. Egyrészt, mert a szülésznőm mondta közvetlenül szülés után, hogy most vége a diétámnak, és a kórházban is már normális kaját kaptam. Másrészt kiolvastam egy csomó könyvet a baba-hasfájásról, és benne volt, hogy az édesítőszer használata nem ajánlott szoptatás alatt, mert az is hasfájást okozhat. Szóval így most nyugodt lélekkel fogyasztok normális cukrot, csokit, jégkrémet (így télvíz idején), sütit. Amúgy a terhesség vége felé már nagyon elegem lett a diétából, nyügi voltam meg minden. Úgyhogy néha elcsábultam (1-2 gombóc fagyi, 1-1 csokika lecsúszott) És nem lett óriásbébim. Noéminél nem csináltak semmilyen cukorvizsgálatot!

Lola: üdv itthon, nagyon édesek a képek!

Roni: hasfájásra INFACOL szirupot használunk. Több ismerősünk is ajánlotta, és úgy tűnik használ. Nem mondom, hogy elmúlt a hasfájás, de sokkal nyugodtabb Noncsi, és ritkábban fáj a pocak, és rövidebb ideig tartanak a görcsök.
Édesek a képek!!!

Áginak mennek a drukkok!

Starlak: nálunk csak akkor folyik a nóziból tejcsi ha Noncsi bukizik. Ez sajnos elég sűrű, és van, hogy szopi közben is bukik. Na ilyenkor mindenhonnan jön a tej. De azt írják, hogy ez valamilyen szinten jó a babának, mert egy védőréteget képez az orrában.

Bagz: szerencsére az igénylőlapokat még terhességem alatt letöltöttem a netről, és kitöltöttem. Így most csak beadni kellett. Az anyakönyvit megkaptuk a 3. napon, a TAJ kártyát meg egy hét alatt kipostázták. Apukám ment intézni az anyaságit, és a családit. A TGYÁS-t a munkahelyem intézi, úgyhogy abból szerintem Karácsony előtt nem lesz pénz. Az anyaságit úgy tudom 1 héten belül kötelesek kiküldeni, a családira meg szintén 2-3 hónapot kell várni. (legalábbis itt Pécsen)

Na tépek a védőnőhöz. Ha tudok még jövök ma, ez a kisasszonytól függ!

Jók legyetek!
Pocakosok kitartás!
Vendég

eszike: köszi a hiányolást, aranyos vagy :D Megkérhetlek valamire? Priviben elküldenéd a telefonszámodat? Ugyanis lemaradtam anno a "riadóláncról", és akkor téged értesítenélek, ha történne végre valami. Köszi előre is.
ja és még valami: mivel te a 40+6 napon szültél, feltételezem neked is volt magzatvízvizsgálat. Az milyen? Fáj v. ilyesmi? Mert ha csütörtökig nem szülök meg, akkor mennem kell, és nem tudom mire számítsak... :oops:

Kép
dorka78

Sziasztok!

Továbbra sem szülünk, bár a méhszáj a kicsit nyitvából 1 ujjnyira nyitvára változott. Szerdán kell menni megint CTG-re.

Dorka: én most vagyok 40+2 de még nem volt magzatvíz vizsgálat.

Kép
kistiggrincs

Hali!

Petra!
Gratulálok a kiscsajhoz!!! Jó egészséget és sok-sok tejcit kívánok!!! :D

Lanta!
Gondolunk rátok!!! :wink:

Ági!
Drukkolok a mihamarabbi szülésért (vagy már túl is vagy rajta???)!

Bagzerka!
Csodásak a képek, tündériek a gyerkőceid!!! :D

Mi múlt héten elintéztünk minden papírmunkát (azt hiszem). A családi pótlékot és az anyaságit az Államkincstárnál kellett volna intézni, de amikor megkaptam a sorszámot rajta a várakozók számával: 92 ?!?!?! :evil: , akkor feladtam és végül is elküldtem a papírokat nekik postán. Szerintem előbb odaér, mintha kivártam volna a 92-t.
Sajna még mindig a megfázásommal küszködök, meg az aranyeremmel, ami most már kicsit javulgat. Viszont a sok köhögéstől borzasztóan fáj a sebem, úgy érzem sokszor mintha szét akarna szakadni. Remélem gyorsan túl leszek most már rajta. Ami jobban aggaszt, hogy Annácska is egyre taknyosabb. Éjszaka már alig tudott szopizni, annyira kezdett eldugulni az orra. Reggel volt is orrszívás. Előtte nagyon sírt, de amikor bekapcsoltam a porszívót annyira meglepődött, hogy csak nézett nagy kerek szemekkel és még sírni is elfelejtett. Azóta édesen alszik. Remélem ezzel a kis náthával megússzuk! :roll:

Kép
Kép
konan

dorka, tigrincs... nekem sem lesz magaztvíz vizsgálat még jó darabig. ( még 1 hétig tuti nem )

bagzerka,
mennyire dühös arcot vág a kisfiad!! Látszik, hogy a tüdejével nincs probléma! :D Nem csodálom... ha ilyen sz@r alufóliába tekernének, én is üvöltenék! :D

konan, jaj nagyon sajnálom a megfázást!! Jobbulást

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Konan :)
A MÁK-nak az eredeti iratokat küldted postán? Mert most én is vacillálok, hogy mi legyen, bemenjek-e, de postán nem szivesen küldeném az eredeti papirokat...

Kép
Kép
Kép
minyu

Hali! Megjöttünk a védőnénitől! Minden rendben. Noncsika szépen hízik. 2820grammal jöttünk haza, ma meg 3334gramm a súlya, meg is dícsértek minket!

Konan: milyen orrszívótok van? Mert így utólag jut eszembe, hogy nekünk nincs semmilyen, és biztosan szükség lesz rá, de milyet vegyek?--merül fel a kérdés bennem.

Minyu: a születési anyakönyvi kivonatból mindenképpen eredeti kell nekik, mert a hátuljára ráírogatnak valamit... A többi okmányból elég a másolat (legalábbis nálunk). És egy fontos dolog. A kitöltési útmutató nem tartalmazza (amit a netről lehet letölteni), hogy ha bankszámlára kéritek a pénzeket, akkor kell vinni egy igazolást a banktól, hogy az a számla a Ti neveteken van, vagy az eredeti bankszámlaszerződést. Az unokatesóm ezzel szívta meg, mert végigvárta a sort, és ott közölték, hogy még ez a papírusz is kell. Így mehetett vissza fél napos sorbanállás után egy másik napon. Nálunk is rettentő sokan vannak!

Szüléstöri-befejezés most fog készülni!
Vendég

eszike, koszi az infoot :)
es Daninak is hamlik a bore, de Siminek meg nagyon durvan hamlott, o ugye +5 napot volt bennem.... szoval ne aggodj, elmulik majd, addig is joo zsiros kremmel, olajjal, ha kened, az jot tesz! legalabbis nekunk jo volt....

ezek lemaradtak tegnap, pedig picurrol akartam eredetileg :D
Kép

apuval
Kép

frizura :)
Kép

egyutt
Kép

KépKép

KépKép
bagzerka

eszike!!
nekunk a sima, porszivohoz csatlakoztathato orrszivonk van, sajna a napokban be is kellett uzemelni.... sztem az eleg hatekony, legalabbis a kis orrszippantyunal, ami kezi, pumpaszeru, annal sokkal jobb, bar kisse kegyetlenebbnek tunik, de a hatasa remek!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

eszike :)
nekünk van porszivós is, meg kis elemes is. az elöbbi hatékonyabb, csak kicsit zajos, mi azért vettük a kicsit, hogy ha éjjel kell orrszivni, akkor ne zajongjunk annyira.
infót ksözi, erröl a bankos papirról tényleg nem olvastam sehol, jó, hogy irtad! :shock:

Kép
Kép
Kép
minyu

Na végre megszületett a történet. Annak ajánlom aki ráér, mert hosszú lett, majdnem 3 oldal.
1222075972.9171.doc
Vendég

Csajok, köszi az orrszívós tanácsokat, próbálok gyors én is beszerezni. Mert persze biztosan vasárnap éjjel lesz rá szükség, bár ne legyen!!!!
Vendég

Sziasztok!

Egy gyors bekukkantás. Visszaolvasni, bekapcsolódni nem tudom mikor lesz időm, igyekszem minél többször jönni!

Gratulálok minden újonnan született babához!!!

Mártiékkal találkoztunk a kórházban, Kamilla nagyon szép baba!!!

Szombaton hazajöttünk. Szülés elég rázós volt, majd írok szüléstörit. Egy tuti biztos: nem lesz harmadik gyerkőcünk...

Ádám tüneményes, eszik, alszik, nagyon jó baba. Dorka imádja, bár azért tart tőle még kicsit. :)

És hogy ne legyen egyszerű az élet, Dorka füle begyulladt, most vannak az apjával a Heim Pálban fülészeten... :roll: :? Úgy szép az élet ha zajlik...

Majd teszek új képeket is ha hazajöttek - nem találom a kábelt... 8)

Humanka, a tábliban javíts légyszi! 39+1-en született Ádám! :wink:

Kép

Kép
anyoooka

eszike,
köszönjük a történetet!! Nekem nagyon teszett!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Ági: Nektek is szorítok! :)

Bagzerka: Aranyos képek :) Látom a cumi nálatok is befigyelt :)

Konan: Jobbulást neked és a picúrnak is, remélem hamar elmúlik a takonykór.

Eszike: köszi a sztorit :) Nem volt ez neked egy egyszerű történet. Sajnálom a tahó doktornőt. Itt Kaposváron is van egy női orvos az is vmi ritka nagy szadista bunkó. Csak tudnám miért csinál egy nő egy másikkal ilyeneket...

Kép

Kép
starlark

Anyoooka: Üdv otthon :)
Dorkának is jobbulást!
Várjuk a történetet és képeket :)

Kép

Kép
starlark

Eszike: Most bocsánatot kérek a többi anyukától- de eddig nekem ez a szüléstörténet adta vissza a legjobban, hogy mire számítsak ! Köszönjük, hogy megosztottad velünk!
Vendég

megvan a kábel :twisted:

Kép még a kórházban

Kép az első találkozás

Kép

Kép
anyoooka

Lányok!

Írtam Nostawennek, most válaszolt: Tartja a frontot, nála semmi változás. És lassan kezd begolyózni :roll: .. szegénykém. Szóval még ő sem szült meg!

Lantáról, Ágiról valami hír?

Druska: Te is jelentkezhetnél, legalább annyit hogy egyben vagy-e még! :wink:

Anyoooka: Tündéri ez a két kislány!!! Gratulálok hozzájuk! :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?