Új privát üzeneted érkezett!

Én meg annyira betojtam, hogy gyorsan megvettük a babahordozót (autósülés is egyben) (8.990,-Ft), meg az első adag mini eldobható pelust (28 db 999,- Ft), és 5 db textilpelenkát (1.199,-Ft), meg hozzá 100 db papír pelenkabetétet (490,-Ft).
A babahordozóba rögtön bele is próbáltam a boltban egy bazinagy fonott kalácsot. :D Itthon pedig egy plüssmedvét kapcsoltam bele. ;-) A férjem jókat szórakozott rajtam...

Kép
szöszke
 
 


Nem tudok aludni...

Éppen mikor jót szenvedtem álmomban, feljött a savam a torkomon... Azóta csak pörgök az ágyban... Inkább kijöttem. Nagyon szenvedek. Ez nem az én éjszakám...

Szöszke,
Lilivel mikor terhes voltam én is mindent bepakoltam a kocsiba, hordozóba... Sőt, mikor a párom nem volt otthon tologattam is a lakásban... Hiába, a kismamák lököttek :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok

Áhhhh,ez nem lehet igaz :twisted: ez már a 7. éjjel,hogy felkelek vagy 20-szor,enni-inni-pisilni,meg itt fáj,ott szúr,vagy éppen zsibbadok.
Sehogy se jó.Pedig álmos vagyok,fáradt vagyok,mégsem tudok aludni egy rendeset :(
Napok óta ugy nézek ki,mint akit kivettek a mosógépből :?

Nyugtonmalac
Látom neked sem volt jobb éjszakád :?

Nekem meg sirhatnékom van,ha ránézek a babkocsira vagy a kiságyra :cry: ugy félek,hogy nem lessz benne baba :cry: :cry: :cry:
Teljesen begolyózok már a végére :cry:
Tiszta hülye vagyok :cry: Bocs a panaszkodásért.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 

 
 

Jó reggelt!

Szép napot mindenkinek!

Nyugtomalac!
Ma én is korán keltem, bár mégsem hajnali f4-kor. remélem vissza tudtál aludni!

Annyira jó volt visszaolvasni az elmúlt pár lapot - napot. ennyire jó híreket nem is hallhattam volna! :D :D Teljesen a hatása alá kerültem, bár tegnap voltam a 2. ctg-n és még mindig nincsen jelentős méhtevékenység, bár a baba már 3063 grammra van saccolva. Ettől függetlenül innentől már bármikor megszülethet, úgyhogy
MAREK! Én kérnék szeptember 29.-re egy vudut, ha beférek még a határidőnaplóba kedves jósasszony :lol: A tarifáról meg majd tárgyalunk :lol: , ami természetesen ködbéres :lol: :lol:

Amúgy még én sem pakoltam össze a kórházi csomagot,bár a domestos törlőkendőn,szoptatós melltartón, és papír WC ülőkén kívül azt hiszem minden megvan. És még fodrászhoz is úgy elmennék jövőhéten, meg szőrteleníteni is szeretnék, de az nekem is egy külön napos program. Hol vannak már a régi 10 perces epilálások?! sőt! én most,hogy zárt cipőt kell felvenni jó 5 perccel indulás előtt elkezdek öltözködni (cipőt felvenni), mert akkorát nőtt a lábam is a hasam mellett,hogy alig bírom felvenni a cipőmet. Teljesen kiakadok minden egyes cipőfelvevésnél... a nagymamim gyorsabb nálam :shock:

Anhel!
Nekünk csőtörés volt a WC-ben,úgyhogy maximálisan átérzem amit írtál! A biztosítót ne hagyjátok ki a buliból,hátha fizet valamennyit. mi elég jól jártunk.

Éva!
Remélem nem lesz semmi baj, drukkolok nektek nagyon, pihengess sokat! mikor töltöd a 37. hetet?

Az anyós témát már megbeszéltétek, de nagyon "megérintett". Egyrészt jó volt hallani,hogy nem csak nálunk nem tartják tiszteletben a kérésünket, másrészt teljesen kiakaszt,hogy hogyan lehet az,hogy ennyi családban nem tartják tiszteletben...
Mi a férjemmel együtt megkértük az anyóst,hogy az első két hétben ha meg is látogatnak, tényleg csak 1-2 órára maximum, nem akarunk átjáróházat, meg Canossa járást sem, így is,ha minden családtagunk csak 1 órára bekéredzkedik, szépen el is megy 2-3 nap... erre, múlthéten átjöttek,itt is aludtak,mert messze laknak és mikor elbúcsúzott közölte,hogy itt hagyta a hálóingjét+törülközőt,hogy ha megszületik a baba ne kelljen cipelnie... :evil: :evil: :evil:
Én meg közöltem,hogy tuti nem lesz hol aludnia,mert a nappaliban az ágy nappal a babáé, estére meg ugye nem várhatja el,hogy rendszeresen összepakoljuk, ágyneműt cseréljünk...

vizesedés
utána jártam egy kicsit,és úgy tudom, hogy a terhesség vége felé a szervezet még jobban elkezdi begyűjteni a vizet,ezzel is felkészülve a szülésre: hígítja a vért, így szülésnél hasznos anyagokból kevesebb távozik.

Borkaby

Kép

Kép
borkaby
 
 


bosc, hogy ilyen sokat írtam :oops:

Kép

Kép
borkaby
 
 


Én meg tudnék aludni, csak ez a rohadt inzulin... :twisted: Mindig akkor csörög az óra, amikor épp a legjobbat álmodom... :twisted: És azt se lehet, hogy visszafekszem, amikor megszúrtam magam, mert fél órával később reggeli. Utána nyolckor meg mérés...utána meg már nem az igazi visszafeküdni.... :evil:

Ma, meg holnap egyedül leszek itthon... Asszem befejezem a könyvem, pár hét múlva úgyse lesz ilyesmire időm... :roll: Valahogy kimozdulni sincs kedvem, ilyenkor a végén már mindenki ilyen???? :roll: Vagy ez még nem is a vége? :? :roll:

marek
 
 


Jó reggelt!

Csatlakozom a rosszul alvók-korán kelők táborához :cry:
Hamar bealudtam, aztán arra keltem, hogy úgy ég a gyomrom-torkom, hogy ááááááááá, párom hozott egy Rennie-t, aztán valamikor elaludtam nagy nehezen, de többször keltem a pisijárat miatt is és újra elkezdett fájni oldalt a combomtól a térdemig a csont, sőt, most még a lábfejemen is fáj :? Szóval Ancsa, kezet foghatunk, nekem is minden nap itt fáj, ott fáj, itt zsibbad, ott zsibbad, de asszem most már mindannyian itt tartunk :roll:

Éva - pihenj sokat, biztosan parás ez a sok keményedés, de tarts ki, ez már a 34. heted, nem? Most már csak pár hét és akár szülhetsz is, sőt, nézd meg Bettikét!!! :lol: Persze szörnyű feküdni, elhiszem, sőt, tudom, de most már ezt a "kis" időt ki kell bírni!!!

Szöszke - nem is baj, ha betojtál, most már tényleg nagyon időszerű megvenni mindent! :lol: Mi is ma megyünk a hordozót megrendelni, azt, amelyik neked is van Marek :lol: Színben az jön be a legjobban és a végén nem beszéltem le magam a Maxi-Cosiról, ez kell és kész.
A kalács jól mutathatott az autósülésben :wink:

Ancsa - ne idegeld magad hiába, miért ne lenne baba a babakocsiban??? :shock: Na, kérem szépen, több optimizmust! Látod, hogy még mindig 2 in 1 vagy/tok, pedig már nagyon régóta gondok vannak, szóval most már tarts ki!

Borkaby - a kórházi pakkomból nekem is a Domestos törlő (amit sehol sem láttam eddig) és a szopis melltartó hiányzik, vagyis most már az utóbbiból van egy db, de ma megyek a Cédrusba és megnézem a 690 forintosat, még szeretnék 2 db-ot venni.
Epilálni én is szoktam, bár mostanában egyre kevesebbet, már valahogy az sem érdekel, ha szőrös a lábam, egészen addig, míg nem kell a nőgyógyihoz menni kitárulkozni, mert ugye akkor szőr le!
Én egyáltalán nem vizesedek, de tényleg, sehol semmi, bár nem is iszom olyan marha sokat, mostanában, hogy nincs már meleg, napi 1-2 litert iszom meg.
Anyóstémát már tényleg kielemeztük, de azért vicc, hogy milyenek tudnak lenni, most már az én anyukám is be van indulva teljesen, most már azt is mondta, hogy tudja, hogy az első hetet hármasban szeretnénk eltölteni (mert ezt már kifejezetten kértük a famíliától), de gondoljam meg és ha bármi van, hívjam, mert akkor főz és hoz kaját meg minden és különben sem órákig akarnak ők itt lenni . . . szóval marha jó, most már ott tartok, hogy senkihez sincs türelmem és nagy kedvem sincs átmenni a családhoz, inkább elvagyok egyedül egész nap itthon! Kezdek tényleg befordulni :roll:

Marek - sajnálom, hogy a moziról lemaradtatok, de ha fájt a hasad, jobb, hogy nem mentetek. Párod meg majd megbékél.
Nekem sincs kedvem kimozdulni! Tegnap mikor a mh-re mentem, már elegem volt mindenből, utáltam az összes embert, aki szembe jött, aki rám nézett, aki mellém ült a földalattin . . . tisztára befordultam, aztán jött ugyanez a CORA bevásárlásnál is.
Szóval már nagyon a vége felé vagyunk és szerintem ez már normális reakció, de azért kitartást a hétvégéhez! :wink:

Na megyek reggelizni!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


jo reggelt :)

de xar idő van, hideg és esik az eső...
Nekem sem jön hogy kimozduljak, sehova...azt viszont észrevettem, hogy csüngnék a páromon egész nap, valahogy ugy hiányzik, de persze nincs itthon

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Sziasztok!

Néhány kép:

Jövök haza:

Kép

Alszom és mosolygok:

Kép
Kép

Kipróbáltuk a babakocsit a lakásban:

Kép

Kép
bettike
Eger
 
 


Köszönjük szépen csajok a sok jó kívánságot!

Perdonak én is szívből gratulálok és hihetetlen, hogy kb. egyforma súllyal, hosszal születtek a picik! :lol:

Csajok! Átfutottam az oldalt és feltűnt, hogy nem alszik senki! Ez nem fog változni a bébivel sem, most már a szervezet szoktat titeket a nagy melóhoz! :lol:

Jaj és igen! Tényleg imádok anyuka lenni, annyira jó! És jó, hogy írtátok a szüléstörténetet, mert tényleg még most kell írni! :lol: Neki is látok és ha kész lesz elküldöm! :wink:

Kép
bettike
Eger
 
 


Sziasztok! Jó reggelt mindenknek!
Épp azon gondolkodtam a napokban, hogy én milyen jókat alszom...na a tegnap éjszaka ezt megcáfolta. Este nagyon bekeményedett a hasam és úgy éreztem szétnyomja a bordámat a kislányom. Hajnal 3-kor begörcsölt a lábom és a férjem 20 percig masszírozta, mire kiállt valamennyire.

Bettike gratulálok a kisbabádhoz, óriási boldogság lehet már otthon lenni vele!

Én inkább azon érzékenyülök el, hogy mennyre jó, hogy jön ez a kisbaba és csakis a jó gondolatoknak engedek utat!

Ancsa, Te is gondolj erre a boldogságra!
Törödj sokat magaddal és gondolj arra, hogy a kisbabád is egy mosolygós, vidám anyukát akar látna majd.

Én pl. fodrásznál voltam, pedikürösnél, megyek kozmetikushoz, relaxációs fürdőket veszek, arcpakolást kevergetek. Ezek tök jó dolgok és nem érzed magad egy kifacsart citromnak! Ez a borongós idő is lehúzós, de ilyenkor tk jó olvasgatni, vagy sütni egy finom sütit! Szóval szomorkás kismamák, fel a fejjel és akkor a férjek is boldogabbak! :D
Ma én is egyedül leszek itthon.... férjemnek kiagyalok valami meglepit, mire hazaér ... :)

dazsi
 
 


Bettike!

Máté hihetetlen édes!!!!!!!!!!!!Nem is emlékeztem, hogy ilyen hamar mosolyognak már a babák.Ábi a szopik után mosolygott igy...
Nagy gratula hozzá!!!!!!!!!!
emmalena
 
 


Bettike, tényleg milyen kis formás a babád! :)

Emmalena, légy erős, már méhen belül is mosolyognak :D ...meg persze szomorkodnak is. :shock:

Tegnap kénytelenek voltunk befűteni kicsit. Pedig még szerettem volna spórolni, de szegény férjem nem bírta tovább. :wink: Én persze könnyen beszélek, mert terhes vagyok, és melegebb, mint egy nem terhes. Nem mondom, hogy nem esett jól a melegebb levegő.
Az orvosommal álmodtam (hétfőn megyek hozzá). Azt álmodtam, hogy próbálom meggyőzni, hogy ne kelljen császármetszéssel szülnöm.

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk!

Bettike,Perdo hatalmas gratula nektek!!!
Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok!!!!

Bettike,nagyon édes a kisfiad!Gyönyörű!!!

Jajj,én is úgy mennék már szülni! :lol:
Velünk minden rendben!Semmi jele az érkezésnek!Mostantól kb minden napomat sztk-ban vagy kórházban töltöm!Heti 1 tanácsadás,labor és heti 2nst!Izgi!
:roll:
Vendég
 


Azta...de izgi lett minden, nagyon belendültünk! :D

Perdo! :lol: szívből gratulálok! Jó egészséget, sok tejcit és gyors regenerálódást kívánok neked!

Bettike.....nagyon szép baba Máté, igazi kisfiús! :lol: De jó neketek itthon! :lol: Van sok tejcsid?

Mi most jól vagyunk, a jósló fájások is elmúltak :shock: teljesen kiszámíthatatlan mikor lesz valami! De még egy hetet remélem várni fog Norbika!
Nagyon para vagyok, néha meg tök várom már! :roll: :lol:

Jó hétvégét lányok!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok Lányok!

Ha már álmatlan éjszakák, hát én is csatlakozom a forgolódókhoz: hetekkel ezelőtt is volt fülzúgásom, de akkor éjszakára azért mindig enyhült és legalább el tudtam aludni, napközben meg szinte észre sem vettem, mivel mindig volt valami mellékzaj
Na, tegnap bekeményített a rohadék - és ez állítólag nincs összefüggésben a terhességgel, bár nekem azelőtt sosem volt - és tegnap estétől nonstop sípolt a fülem, mint egy rosszul szelepelt kukta. Azt hittem, megőrülök. Ha tornáztattam a nyakam, ha mélyeket lélegeztem, fújtam bele Aloe-t, sehogy sem akart múlni. Hajnalban felkeltettem szegény békésen szendergő férjemet és megkértem, hogy hadd feküdjek a mellére, ő pedig horkoljon, szuszogjon, szöröcsögjön, zajongjon bármi módon a jobb fülembe, mert megbolondulok (de szó szerint, a hangok a fejemben...). Na, és így sikerült nagy nehezen elaludni. Ma este AC/DC-t kapcsoljak be elalváshoz, hogy túléljem? Hallottatok már ilyet?? :shock:

Bettike, nagyon édes a kicsifiad, és tényleg mosolyog! :)

Borkaby, emlékszem mikor írtad a csőtörést...Veled éreztem.... mivel a dugulás nálunk házközponti gebaszból adódott - a beszedett közös költségből fizette a közös képviselő. Amúgy több mint 15 rugóba került az elhárítás, úgyhogy mázli, hogy az egész házat érintő probléma volt ez, és nem csak a mi lefolyónk szart be.

Mostanában sok kismamitől hallottam, hogy amikor bejelentkeztek a szülés előtti utolsó fodrászatra, manikűrre, pedikűrre, stb., na olyankor előző nap megindult náluk a szülés, úgyhogy óvatosan a szépségápolással, de legalábbis időzítsünk e szerint vagy forduljunk a vajákos Marekhoz, mikor fér még bele egy nagygenerál. :D :D

Kép
anhel
 
 


Bettyke: gratula még egyszer, aranyos a kis Máté, s milyen sok haja van :lol:

Nyugtonmalac: nekem is savam van, már 4-5 napja, nagyon durva, ahogy ledölök máris a torkomba van :?

Szerintem is szoktat a szervezet a nem alváshoz...én is nagyon keveset tudok aludni.., és olyan ébrenalvó lettem...

Na kotyvasztottam egy kis fincsi pudingot, hogy jobbá tegye a napomat :roll:

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


hát,én reggel óta visszaaludtam és most nemrég keltem és veletek álmodtam :D Először Marek töltött fel fotókat a netre, utána mi többiek folytattuk a sort és sorban születtek a gyerekek. És mind nagyon szép volt és alig bírtam felkelni, csak anyu hívott telefonon. sajnos a pontos sorrendre nem emlékszem, de majd talán ma este újra álmodom.

Anhel akkor szerinted hagyjuk a fodrászatot, vagy éppen hogy jelentkezzünk be a kívánt szülési nap előtt, hátha a nagy izgalom,hogy végre ősanyókból újra szép nőcik leszünk be is indítja a szülést? :D

Kép

Kép
borkaby
 
 


Bettike
Nagyon édes a kis Máté!!!! Mégegyszer gratula! Tényleg, van elég tejed? Várjuk ám a szüléstörténetet, meg, hogy azóta mi történt!!!

Anhel
A fodrász nem jön be. Most voltam. De legalább egy kicsit normálisabban nézek ki. Nem mintha bármi is segítene rajtam.

Egész délelőtt sütöttem, mert nem akartam belenyugodni, hogy mindenki tök jókat ehet, én meg gyakorlatilag ugyanazon a menüsoron vagyok hónapok óta és még így is szar a cukrom. Szóval nekiálltam, kerestem a neten receptet....most megyek romeltakarítani, de szó szerint. Jól mutat a pogácsa a kukában, ráadásul mosogatni akkor is kell utána, ha nem lehet megenni a cuccost... Mondjuk kb. ennyire sikerülnek nekem a dolgok... Hogy mit fogok ezek után ebédelni, azt passzolom. Elegem van ebből az egészből!! Hogy nem akkor eszem, amikor éhes vagyok, meg nem azt amit szeretnék, meg nem annyit, amennyit tudnék és ráadásul semmi értelme, mert nem javulnak az eredményeim!!! Minden étkezéskor tiszta ideg vagyok, mert már eleve attól félek, hogy ez majd jól felviszi a cukrom. Így meg persze fel is viszi...ördögi kör....áááá...elegem van!!!!

És megint csak panaszkodni jöttem és már ezt is utálom...pedig annyira nem szeretnék ilyen lenni, jobb lenne, ha inkább nem is jönnék, nem rontanám itt a hangulatot... :cry:

marek
 
 


Borkaby
Legyen igazad!!! Most már tényleg nagyon szeretnék szülni, mert ez így nem az igazi... :roll:

marek
 
 


Bettike!
Nagyon aranyos a Máté! Gyönyörű ahogy mosolyog!

Kép

Kép
borkaby
 
 


Marek én nagyon drukkolok!
Elhiszem,hogy a cukor dolog is baromi kellemetlen, vagy már nem is kellemetlen,sokkal rosszabb lehet annál. Próbálj meg egy kicsit pihenni, és az is eszembe jutott,hogy van itthon egy olyan szakácskönyvem,amiben direkt cukrosoknak vannak édességek. (hátha nem hízlalnak annyira) Mennyi szénhidrátot vehetsz magadhoz? Mert akkor nézek valami finomat.
Pihenned kéne kicsit, a stressz nagyon fel tudja nyomni a cukrot. (könnyű mondani,mi?) A mozgás meg állítólag lejjebb tudja vinni, azért is nem szabad a terhelésesnél mozogni.

Kép

Kép
borkaby
 
 


bettike
Nagyon aranyos a kis Máté! :D Zabálnivaló ahogy mosolyog :lol:
Remélem hamar eltelik még ez a pár hét,mert már én is nagyon szeretném látni az én tündérkémet :cry:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ajaj, ömlik az előtejcsim. :( Először azt hittem leettem magamat valamivel...aztán láttam, hogy belülről van a folt. :shock: Már félidő óta jön belőle, de eddig csak amolyan kis megszáradásként érzékeltem. Most meg...?

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Látom nem csak nekem vannak borzalmas éjszakáim. Én ma hajnal négykor feküdtem le és hétkor már fel is ébredtem. Sütöttem kenyeret, elpakoltam a konyhában stb.... Aztán tizkor visszafeküdtem és 1/2 12-kor egy iszonyatos lábgörcsre ébredtem. Azt hittem belehalok, pedig eszem a magnéziumot és a kálciumot is. :cry: :cry: :cry:

Akik már nem az első babájukat várják azoktól szeretném megkérdezi (az elsőnél nekem eszembe sem jutott volna, de most a másodiknál igen, az első miatt is és úgy egyébként is), ti nem gondoltatok arra, hogy ha minden rendben van a babával akkor előbb hazajöttök a kórházból???? Nálunk haza lehet előbb jönni, ha viszünk a gyerek orvostól egy papírt, hogy vállalja a gyereket. SZívem szerint hazajönnék 24 óra után, de nem tudom mit csináljak????!!!!!

Marek!

Engem is beírnál a naptárba, bár én konkrét dátumot nem tudok, csak azt, hogy okt. első hetében szeretnék szülni.

Megyek mert fő a kaja, aztán még a végén leég.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Marek!

Vigasztaljon, hogy én is ugyanígy kínlódom a kajával. Már sütivel álmodom és utálom az összes húst... Alig várom, hogy elkezdhessek enni normálisan, de ilyenkor az vígasztal, hogy végülis mi most tök egészségesen táplálkozunk... "Norbi" ehhez gratulálna... szóval pár hét és vége!
Én is főztem,így legalább nézhtetem, ahogy a férjem eszik....
Utána vége és most mindent a babáért!

dazsi
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen, hogy szorítotok nekünk, nagyon jól esik, hogy gondoltok ránk!!!
Ma egy kicsit nyugodtabb vagyok, mert már beléptem a 36. hétbe, úgyhogy már olyan nagy baj nem lehet, ha mégis megszületik a babánk, akinek képzeljétek el még mindig nincs neve. Eleinte Áronnak neveztük el, de most már a férjem hallani sem akar róla, úgyhogy most nincs nevünk.

Mtücsök

Én már a negyedik babámat szülöm, és nekem is nagyon nehéz az a pár nap a kórházban a többi nélkül, de nekem egyszer egy gyerekorvos azt mondta, hogy a baba érdekében maradjunk ott legalább 3-4napot, mert addig még besárgulhat stb., szóval én tuti, hogy nem akarok előbb hazajönni. Az oltást is a 3. napon kapják meg, anélkül én biztosan nem hozom haza. Nekem pl. Ádám a 3 napon sárgult be, úgyhogy egy éjszakát a kék fény alatt töltött el, infuzióval a fejében.

Most megyek vissza, de már nagyon unom a fekvést. Néha azért felkelek, mert most is egyedül vagyok a három gyerekkel, de tényleg csak egy pár percre, aztán fekszem is gyorsan vissza, most minden nap fontos a babának.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok, írtam és elszállt!!! :evil:

Bettike - nagyon aranyos Máté baba és hihetetlen, hogy mennyi haja van! :lol: És milyen kis aprócska abban a babakocsiban.
Várjuk a szüléstörténeteteket és hogy milyen volt a kórházban és milyen otthon, hogy telnek a napok stb. Persze ha van időd a kicsi mellett!!!

Marek - nyugodtan panaszkodj csak, mostanság én is tiszta türelmetlen vagyok, közben morgós és izgága, de feküdnék is, mint egy mamó, szóval szerintem mindannyian kezdünk kicsit befordulni (elnézést, aki nem :lol: ), lassacskán már idekötöm magam a géphez, mert néha már csak hozzátok van türelmem (+páromhoz, de hozzá se mindig :? ) :shock:

Éva - az Áron jó kis név, párodnak miért nem tetszik?
Kitartást még min. 1 hétig!!!

Szöszke - ú, azért ez az előtej csordogálás kemény lehet :shock: Nekem még nyoma sincs, nem baj az??? Kinek nincs még előteje? :lol:

Borkaby - én most már 3 napja egyfolytában szüléssel-babával álmodok, amióta voltam a szülésfelkészítőn és láttam a szülőszobát :roll:

Viszont sikerült megvennem még 3 db szoptatós melltartót, és tényleg volt a Cédrus piacon a kínaiba és tényleg 690 forint volt darabja és tök jóóóó, mert ahol vettem tegnapelőtt, ott egy db volt 1390, úgyhogy örülünk és ezzel megvan teljes egészében a kórházi csomagom!!!
Mellszívót ugye kell sterilizálni, mielőtt használom? Gondolom igen, de ti hogy csináljátok, sterilizáljátok otthon és beteszitek a kórházi csomagba vagy hogy?? :shock: Én arra gondoltam, hogy sterilizálom és berakom a sterilizálós dobozba egy kis üveggel együtt és így egyben viszem be.

Ma elkezdem kimosni a babaruhákat!!!
További jó pihit!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi, a Cédrusban hol van az a kínai bolt? Könnyű odatalálni? Ja, a Cédrus az Örsön van, ugye? :D

Kép
szöszke
 
 


SEGÍTSÉG!!!
Tanácsra van szükségem!

Tavaly megcsináltattuk a babaszobát. Tapétázás, függöny, laminált padló, szőnyeg, bútorok stb. Radiátort is cseréltettünk, mondtuk a fűtésszerelőnek, hogy rakjon két radiátort, mert nem tudjuk eggyel felfűteni. Azt mondta, hogy elég egy, mert ez szuper radiátor, ezzel nem lehet gond.
Tavaly ugye nem volt alkalmunk kipróbálni a babaszobát, így a radiátort sem. Erre most bekapcsoltuk a fűtést és nem tudunk 18 foknál többet csinálni a szobában, úgy, hogy a ház többi részében meg tök meleg van. Ilyenkor mi a bánatot lehet csinálni????
Lehetőségek:
- Nappali és babaszoba helyet cserélnek, de nekem ez rohadtul nem tetszik, mert a nappali teljesen más stílusú, mint a babaszoba. Nem nagyon tudom elképzelni a fehér ülőgarnitúrát a sárga tapéta meg a kék-sárga csillagos bordűrt együtt... Ráadásul a nappali elég nagy, egyáltalán nem lenne otthonos babaszobának...
- Kiságy, komód, pelenkázó bemegy a hálóba és még egy telet ki kell bírnom úgy, hogy van egy üres babaszobám (a gondolattól is bőgök)
- Felcsavarjuk a fűtést, hogy 22 fok legyen, és rövidgatyában szaladgálunk a ház többi részében... (gatyánkat is ráköltjük a fűtésre)
- Felakasztom magam (talán ez a megoldás áll hozzám legközelebb)
Ráadás: fűtésszerelőt akasztom fel, mert rohadt drága volt a radiátor cseréje, jó lett volna, ha mondjuk használni is tudjuk a szobát...

Légyszi írjatok véleményt..... Mit csinálnátok? (Az utolsó asszem alap...)

marek
 
 


Sziasztok!

Gyorsan megírtam a szüléstörténetet, míg van segítségem!

VIGYÁZZ ROHADT HOSSZÚRA SIKERÜLT! :oops:

Szüléstörténet

Kép
bettike
Eger
 
 


Bettike
Nem tudom megnyitni a szüléstörténetet!! Akinek sikerült az magyarázza el, hogy csinálta... Még a férjem se tudta, pedig akkor már nagy a baj... :roll:

marek
 
 


marek! jó a babaszobában az ablakok szigetelése? ott elég sok meleg ki tud menni

Bettike!
én sem tudom megnyitni a szüléstörténetedet,azt írja,hogy kódolt szöveg + elérési út meghibásodott

Kép

Kép
borkaby
 
 


Borkaby
Az ablakok szigetelése jó. Viszont ezek a régi házak olyanok, hogy két bejáratuk van, az első, amit soha senki nem használ pont ebből a szobából nyílik. Nemtom ki az a marha, aki ezt kitalálta, mert nem hiszem, hogy ezeket az ajtókat bárki használja, viszont rohadtul nem szigetelnek. Szóval ott a gond, de most valahogy befalazni se időnk, se kedvünk nincs.... :?

marek
 
 


ha nem felejtem el, megkérdezem holnap a férjemet,ő talán ért hozzá, hátha lesz valami jó ötlete. Lehet amúgy,hogy egy falvédő - valami redőny vagy reluxa is sokat segítene

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok!

Én sem tudom megnyitni. :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
mtücsök
 
 


ma se megy az alvás. lehet, hogy ez már így marad? addig is, találtam este két linket, lehet, hogy ismeritek, de azért bemásolom:
az egyik magzatméretes:

http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8

a szülsé megindulásának jelei:

http://www.anyaleszek.hu/a-szules-megin ... elei--cikk


borkaby

Kép

Kép
borkaby
 
 


Én se tudok aludni. :cry: Hajnali egyig keményedtem, először tíz percenként, aztán ritkult, aztán elaludtam. Asszem a szülés megindulásának jeleit elolvashatom... :roll: Mondjuk szerintem csak az idegességtől van. Még front sincs mostanában.... Holnap megyek dokihoz, érdekel, hogy mi van a méhszájammal... :roll:

marek
 
 


sZIASZTOK!

Marek!
A férjem optimista, így 10.14-én akarunk szülni!!
A hősugárzó nagyon gáz a babaszobában??? Vagy megnézetni a radiátort persze....

Évi!
Minden rendben van-lesz, vigyázz Magatokra!!!!

Ancsa!
Ilyen buta gondolataim nekem is voltak-vannak. Hülyeség, de kizárni nem lehet. Bízzunk, h minden rendben lesz, és jót fogunk röhögni a buta gondolatainkon!!!!!

BOrkaby!
Együttérzésem az anyósodhoz. A férjedre sem hallgat????? Lehet, h én vagyok buta, de képtelen vagyok megérteni az ostoba embereket. Egy új családnak igenis kell jópár nap összeszokás, és olyankor nem hiányzik senki. Mi már a másodikat várjuk, de tudom, h nekünk is idő kell megszokni, h négyen leszünk. Na meg Ábinak lesz a legnehezebb....

Aki ezt nem fogja fel, az magára vessen.... Ebben a szutyok időben mégannyira sem hiányzik a rokonlátogatás....

Dalma!
Nekem is bújhatnékom volt egész nap, de Bence is dolgozott tegnap is, ma is :cry: :cry: :cry: :cry: ?Megértem, de akkor is hiányzik......Tegnap 17-óra körül hazajött, akkor sétáltunk egyet. Ábel bicózott mi meg kézenfogva. Butaság, de már nem emlékszem mikor andalogtunk legutóbb így...... tiszta romantika :oops: :oops: :lol: :lol:

Bettike!
Az a vigyor!!!!! :lol: :lol: :lol: HUNCUTKA MÁTÉ!!!!!! :D :D Mingyá sírok, én is imádok ÉDESANYA lenni!! :D
A szüléstöri nálam is olvashatatlan.

Tücsök!
Én semmiképp sem akarok 24 óra után hazajönni, mert félek a besárgulástól. Nálunk ha már hazajöttél nem a szülészetre kell visszamenni, ha besárgul, hanem a gyerekklinikára, azt pedig nem akarom. Ábival egy hetet maradtunk szülés után, kibirtuk.....

Ildi!
Tegnap én is sterilizáltam. Bimbóvédő+tejgyűjtőkagyló. Egy dobozba viszem be, egy kis sterilizáló folyadékkal és használat előtt forró víz+sterilizáló....

malac!Ny.
Nekem is ég a gyomrom, sokkal jobban, mint Ábival. Éjfélkor pattogatottkukoricáztunk Bencével, Ő szolidarított :D :D

Mi:
Én is óránként kelek, pisijárat. Időnként teázás, infralámpás melegítés, Ábel takargatás.....
Azt hiszem nem keményedem, hanem lomhán, de fájdalmasan mozog kistesó, azt érzem keménynek. Dugdosa a testrészeit itt-ott.....

KÉne sütni ma palacsintát......

Sokat gondolok Perdóékra, de nem akarom zavarni a hívásommal. Kíváncsi vagyok mennyire tud pihenni, mennyire feldobott.......

Nyugis napot Mindenkinek!!!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Először is, én el tudtam olvasni a szüléstörténetet!!! Nekünk 2007-es, aránylag új Word verzió van a gépen, lehet, hogy Bettike is ezt használja és nektek még a régi van??? Csak egy ötlet, de szerintem ez lehet a bibi!
Vagy Bettike írja át egy másik Wordbe vagy töltsétek le a 2007-es verziót és akkor szerintem el tudjátok olvasni, bár nem vagyok egy nagy számítógépguru, de ez az egy magyarázatom van rá, hogy én miért tudtam megnyitni :o

Bettike - nem semmi a történetetek, jó hamar lezajlottak az események, ami végülis jó, de megértem, hogy hirtelen felfoghatatlan volt, merthogy tényleg hirtelen jött. Még szerencse, hogy ilyen jól elő voltál készülve és a kórházi csomi aránylag megvolt. A lényeg, hogy túlvagytok rajta és hogy a kicsi is rendben van!!!

Szöszke - Cédrus piac az Árkád mellett van, a metrómegálló oldalán a buszvégállomástól 1 percre, úgy láttam, hogy vasárnap is nyitva van, az első emeleten van a kínai bolt, nagyon nagy, nem lehet eltéveszteni. Ha bemész a boltba, rögtön jobbra vannak a melltartók és ne a felakasztottak között keresd, hanem alattuk, kis flakkokban külön össze-vissza beszórva sok fehér pamut melltartó között vannak a szopisak! Tényleg 690, van próbafülke is, teljesen jók és amúgy a legviccesebb, hogy ugyanaz a márka, ugyanaz a melltartó, mint a Christina Moda kismamaboltban, annyi különbséggel, hogy ott 1390-ért adják és egy átlátszó zacskóvan van! :roll:

Marek - nem lehet utólag még egy radiátort beszereltetni?
Az nem jó, ha az egész lakást túlfűtitek, mert nektek is melegetek lesz és tényleg sok lesz a számla, de hát a 18 fok elég kevés. A babaszoba az babaszoba, én sem költöztetném már a hálóba vagy akárhová. Nem egyszerű helyzet :?
Sajnálom a keményedést, ne idegeskedj, lehet, hogy tényleg azért volt, mert felhúztad magad a radiátor dolgon?! :shock:

Zsuzsu - köszi, akkor én is sterilizálom itthon, aztán meglátjuk, gondolom a kórházban is tudnak segíteni ebben.
Milyen romantikus, hogy együtt kukoricáztatok pároddal :lol: Végülis gyomorégésre tényleg jó a kukorica!
Pisijárat nálam mostanság 2óránként! :x

Mi megvagyunk, újra kezdek beleesni a náthába, most nem torokfájás, hanem orrfújás és nagytaknyosfejérzés van rajtam :?
Valahogy a hangulatom is elég pocsék, ma kimosom a babaruhákat, okulva Bettike példájából, sosem lehet tudni.

Jó pihit Mindenkinek!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!
Párommal együtt olvastuk a születéstörténetet (2007-es Wordben), és annyira megtetszett neki, hogy gyorsan áttette PDF-be, remélem így mindenki el tudja olvasni. Köszi Bettike, nagyon szépen köszi!!!! Várjuk a folytatást is :D
Születés történet PDF formátumban

Marek: idén szerintem már ne kezdjetek bele fűtésszerelésbe, inkább vegyétek magatokhoiza a babát (eleinte úgyis kényelmesebb lesz), vagy inkább hősugározzatok egy elektromos radiátorral. Azt nap közben akár ki is tudjátok kapcsolni...

Ildi: örülök, hogy sikeres voltál a cédrus kínaiában. Vasárnap nincs nyitva, szerintem.

Kórázból való gyorst távozás: ha nem a lakcím szerint illetékes kórházban szültél, és idő előtt távozol (sárgulás, stb.előtt), az esetlegesen szükséges ellátást már csak a lakcím szerint illetékes kórházban kaphatod meg (úgy tudom).

Mindenkinek szép hétvégét,
M.

macianyu
 
 


Sziasztok!

Marek - Okt.4. a nagyim 80.szülinapja, utána bármelyik nappal kiegyezzek, de ha lehet minél előbb! :lol: :lol: :lol:
A fűtésre nincs ötletem sajni!

Peva - Természetesen meggyőztek a Krioban. Leginkább a most futó akcióikkal, visszafizetési garanciával ilyesmi. Roppant jó fej volt a csaj, akivel tárgyaltunk, nem éreztem, hogy minden áron ránk akarja beszélni a dolgot. Tényeket mondott és válaszolt a kérdéseinkre. Profin, emberi nyelven. Szerdán megyünk szerződést kötni és vérvételre. Ha részletesebben is érdekel a dolog msn-be elmondom, úgyis összekakadunk a héten.
Lábak: Nem látványos ugyan, a határozottan érzem, hogy lejjebb költözött egy kicsit a Töki Manó!
Ctg? Mi volt?

Ancsa - Tessék lehiggadni!!!! Csak pozitívan, tudod!!!! Látod Pedoért is halálra izgultuk magunkat és minden rendben!!!! CSak ezeket a dolgokat, történeteket szabad látni ilyenkor! A többit szelektáld!

Bettike - Nagyon édes! Bár én is láthatnám már a miénket!!!!

Borkaby - A cipőhúzás nálunk addig fajult tegnap, hgoy apa kötötte be a cipőmet, mert megjött a taxi. :lol:

Éva - Az Áron nálunk is bent volt a pakliban, sokáig harcoltam is érte. De egy aktívabb estén apa megkérdezte: "mi szeretnél lenni kisfiam?" És végigkérdezette egy rakat nevet a legidétlenebbtől kezdve a még szóba jöhető 2-ig. A kis drága persze lapított, egész addig, míg a Szabolcshoz nem értünk. Azóta Szabi babázzuk!

Ildi - Én simán kifőztem, száradás után bele egy zacsiba és vissza a dobozába. Ha kell, majd apa utánam hozza.

Zsuzsu - Én tegnap sütöttem egy hegynyit! Mára eltűnt mind egy szálig!

Rólunk - Zajlik az élet nálunk. Péntek este szülinapozni voltunk a barátainknál, éjfél körül jöttünk haza és dőltem be az ágyba. Tegnap délelőtt főztem, délutánra jól elfáradtam. Este kapott a kisfiam egy kis zenei nevelést: Ákos koncerten voltunk a Kongresszusi Kp-ban. Még jó, hogy taxival mentünk! Két utcányira tőlünk állították meg a tünetőket! Utálom az ilyen napoat!!!!
A koncert érdekes volt, de éleveztem. Fura volt, hogy öltönyben, csokornyakkendőben játszottak. Persze a szünet után azért lazult a dolog. A Tökmag is egész jól bírta, nem tiltakozott nagyon, csak a magas éles hangoknál, különösen a végén a taps és füttyorkánt viselte nehezen. Meg is bosszulta jól! Hazafele szenvedtem a taxiban, úgy bekeményedett a pocak és az elalvás sem ment egykönnyen. Még egyben vagyunk, úgyhogy annyira csak nem haragudott meg!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Marek, van egy nagyon olcsó és egyszerű ötletem, azt hiszem, egy lakberendezős-spórolós műsorban hallottam. :)
Ha nincs módotok a radiátor megvizsgáltatására, akkor a radiátor mögé a falra tegyetek alufóliát , de ne a matt, hanem a fényes felével a radiátor felé, hogy visszaverje a hőt. 2-3 fokot lehet nyerni vele, az pedig már elég lehet a babaszobába. Nálunk sem lesz több 20-21 foknál. (Csak abban kell ügyeskednetek, hogy valami merev dologra tegyétek, pl. kartonra erősítve, mert nehéz ragasztóval a falon rögzíteni). Kicsit túl is lóghat a radiátoron jobbra-balra 10-10 cm-t, és ha van rá lehetőség alul-felül is. De a lényeg, hogy mögüle verje vissza a hőt a szoba közepe felé.

Ildi, köszönöm az eligazítást, mindenképpen elmegyek oda a héten.

Baba: a kisfiúnk kegyetlenül csuklik...naponta 4-5-ször. És sokáig, van amikor 20 percig is. Olyan kis ártatlan.

Kép
szöszke
 
 


Bettike, nagyon szép a történet...a baba elszakítását tőled a koraszülés miatt nem lehetett könnyű elviselni.

A férjem ma utazik Münchenbe. Most nem megyek vele, mint nyáron. Csütörtökön jön haza. Máris hiányzik. :cry:

Kép
szöszke
 
 


Anhel...nem magas a vérnyomásod???? Akkor van ilyen fülzúgás-sípolás, nem? :roll:

Marek...mi van a méhszájaddal? Nem nyíltál?
Nekem is 2 napig voltak kicsi jóslóim, most meg semmi! :roll:
Na, mi lesz a fűtéssel? Nem lehet hogy csak levegős a rendszer?
Külömben sok helyen olvastam hogy a 18-20 fok az ideális!

Ancsa...hogy vagy? Remélem már nem filózol ilyen negatív dolgokon!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ja, még annyit Marek..hogy jó az amit Szöszke mondott az alufóliáról, de van erre kimondottan hővisszaverő fólia amit a radiátor mögé lehet ragasztani! Nekünk olyan van mindenhol! :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Köszi Lányok!
Ezt az alufóliás/hővisszaverős dolgot kipróbálom!!! Remélem egy-két fokot jelent, mert akkor meg vagyunk mentve!!!!

Bettike
Végre sikerült elolvasnom a történeted!!! Bőgtem is egy sort... Engem érdekelne az is, hogy mi volt utána, hogy milyen volt elviselni azt a három napot, és egyáltalán, hogy most mi van veletek!
Ha ismét lesz segítséged, akkor várjuk a folytatást! :wink:

Képzeljétek
Nem tudtam aludni, úgyhogy felkeltem, sütöttem a családnak két adag muffint, meg főztem, elpakoltam.... :roll: Érdekes, ma semmi bajom, nemtom tegnap mi lehetett.... :roll:
Most viszont lefekszem, nemsokára jönnek a barátnőmék, megpróbálok addig egy kicsit aludni....

marek
 
 


bettike: nagyon aranyos a kisfiad. és nagyon édi, ahogy mosolyog :lol: :lol:
marek: én a hálószobába való elhelyezésre szavazok /ha nem jön be az alufóliás megoldás/

mostanában én sem alszom valami jól.éjjel melegem van és elég sokat járok pisilni. és néha már jósló fájásaim is vannak :?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Akartam volna elolvasni Bettike szüléstörténetét de nem engedi megnyitni a Word. Illetve megnyitja és kb. kockákat látok. Rossz a kódolás. Nektek hogy sikerült?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sziasztok :wink:

Aida: Betty szüléstörténetét, Macianyu áttette PDF fomátumba, azt ki lehet nyitni. Nekem is nagyon tetszett :lol:

Ma egész mostanig főztem, mostam, mosogatam...most nemrég fejeztem be, jól el is fáradtam.
A tegnap nállunk volt valami fesztivál...koncertek...én is elmentem..1 ora álldogálás után hazajöttem, aztá este 11 kor egyedül megint visszamentem, mert a párom is fellépett, és habár már annyiszor láttam énekelni...azért még szimpadon nem láttam, és neki is nagyon jól esett hogy elcammogtam...igyhát nagyon későre értem haza...ma aludtam is ma 12-ig :lol:

Fertőtlenités: én a Chiccotol vettem a szert, vegyiteni kell vizzel, beledoboni a cuccokat, hagyni benne s kész..használt még valaki ilyent??

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?