Új privát üzeneted érkezett!

Gabi: ez mind tényleg igaz, tényleg veled lehet a baba 24 órában viszont ha néha le kell adnod (pl. nyugodtan szeretnél zuhanyozni) akkor nem gond, csak betolod a csecsemőosztályra aztán szépen kitolod utána... (akár 2 percre is). Szerintem jó ez a rendszer.

A gáz a 6 ágyassal az, hogy ott én még akkor is be kellene, hogy toljam a csecsemősökhöz ha WC-re megyek mert ugye ki bízza rá a babáját addig vadidegenekre (a 2 ágyas az ugye más, ott hallod a babádat a fürdőszoba ajtaján keresztül is plusz simán megkérheted a szobatársad, hogy figyeljen rá úgyhogy nem kell minden miatt betolnod a csecsemősökhöz). Másik gáz, hogy a 2 ágyasban ugye az ágyak a fal mellett vannak így ha a babáddal akarsz egy ágyban aludni vagy mondjuk fekve szoptatni akkor a fal felé fordulva zet biztonságosan megteheted. A 6 ágyasban meg ugye nincs ilyen biztonságos felület.

A fürdetésnél tényleg ott lehetsz, azt nem tudom, hogy mit szólnak ha te akarod fürdetni - de én ugye most nem fogom engedni, hogy ők fürdessék úgyhogy majd kiderül.

Ruhák: praktikusak a kórházi babacuccok, szerintem tiszták voltak, engem nem zavart, hogy minden nap kapott újat és nem kellett szennyeskupacokkat hazaküldeni... de persze lehet a baba a sajátjában is... (nálam a saját pólya volt fontos, azt most is viszek).

Pelenka szerintem azért van mert kapják...
Vendég

Gabilány! Tényleg adnak neki ruhát, mondjuk én inkább a mellszívóval vagyok úgy , mint Te a gyerekruhával... merthogy a sógornőm nem vitt a kórházba (Vác) és kellett neki, és adtak is neki, nyilván olyat amit már sokan használtak... :? Jó nyilván kifertőtlenítik meg minden, de akkor is! Nekem már bent lapul a bőröndömben a saját mellszívóm. A ruha az valahogy nem zavar, nem tudom miért... Egyébként szerintem mindegyik használt, és úgy kapta a kórház őket ajándékba, szerintem tuti nem költöttek rá pénzt! Mondjuk én azt hallottam, hogy sapit azt kell nekik vinni, rugit kapnak meg takarót, sőt pelenkát is kell vinni azt mondta a barátnőm aki most nem rég szült ott! Ja és erről a két óráról meg annyit , hogy nekünk a szülőszobalátogatáson azt mondták, hogy ez akkor van csak így sajnos, ha nincs tumultus, de arról nem beszéltek, hogy megpróbálnak helyet biztosítani! Szóval majd kiderül tényleg , ha ott leszünk! :roll:

Kép
angie81

Csakegy! Pólyába teszik a babákat? Én azt hittem nem! :shock:

Kép
angie81

Angie: Neeem.. én tettem pólyába :) Na nem a hagyományosba amiben le van kötözve hanem egy sima kókuszbetétes gyapjúba... abban szabad volt a keze viszont jó melegben és biztonságban volt benne... Tetszett is a csecsemősöknek és nagyon jókat aludt benne :) (Plusz ugye első gyerekesként nekem hatalmas biztonságot adott a megfogásánál... az azért szépen tartotta a gerincét - kb. 1 hét után meg kivettem a kókuszbetétet és az lett a hálózsákja... utána meg a kistakarója)

A ruhákat gondolom kötelezően fertőtlenítik két baba között... szép vasaltnak tűntek.
Vendég

Ez tök jól hangzik , csak az a baj, hogy el sem tudom képzelni, hogy nézhet az ki, még nem láttam ilyet! :oops:

Kép
angie81

keresek róla egy képet a neten..
Vendég

Kép

Na nekünk ilyen van csak belül nem frottier hanem bolyhos gyapjú...
Vendég

(ez lényegében egy sima minipléd néhány tépőzárral)
Vendég

Köszi! :D

Kép
angie81

Hű, olyan indokokat meg dolgokat hoztok fel, ami nekem sose jutott volna eszembe :shock:

A saját ruhákhoz valamilyen szinten szerintem tutira próbálok majd ragaszkodni. A kórháziak is persze tiszták meg minden, csak nem tudok elvonatkoztatni bizonyos népcsoportoktól, akik már esleg hordták. Ez nyilván az én hülyeségem :oops:

Ez a pólya-hálózsák-takaró nagyon jó!

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: na látod, bennem pl. ez eddig fel sem merült :))) Lehet, hogy én is saját ruhát fogok bevinni? (27-én lesz börze, szerintem körülnézek majd... nagyon sok babaruhánk van, igazából vagy 3 ládányi de pont a legkisebb méretből nincs max. 1-2 mert azt anno kölcsönkaptuk...)
Vendég

Nem hülyeség.. :) Én a mellszívóval vagyok így... :D Az nekem még elmegy, hogy másik babán volt, őt még fürdetik meg kicsit, meg minden, de a mellszívót egy másik felnőtt nő használja... :? Szóval a részletekbe nem mennék bele most.. :roll:

Kép
angie81

Nem is tudtam, hogy adnak mellszívót K.tarcsán... az biztos, hogy a szoptatással kapcsolatban az összes csecsemős mást mond de mellszívóról nem hallottam eddig... (én is vittem a sajátom...)
Vendég

Csakegy! Köszi! És ennek "hivatalosan" mi a neve? Lehet én is beszereznék egy ilyet!

Kép
angie81

Ja ez a mellszívós dolog nem Kistarcsán volt, hanem Vácon! Kistarcsán nem tudom, hogy van ez...

Kép
angie81

Angie: a pólya hivatalos neve kókuszbetétes pólya... 3e körül lehet talán, abszolut nem vészes főleg, hogy később takaróként is kasználható...

Tényleg: Babakocsi nem kell valakinek? Én tutira nem fogok babakocsizni a kistesóval hanem marad a kendő (plusz van vagy 4 kocsink ha mégis). A szüleim rágják a fülem, hogy sok helyet foglal náluk...

14e Ft, ABC design novus 3 (fordítható menetirány, állítható karmagasság, vízszintesig dönthető)
Kép
Vendég

Köszi! Babakocsink már van, de ez a kókuszbetétes pólya tök jó! Lehet veszünk is ilyet!

Kép
angie81

Sziasztok!
Szeretnék hozzátok csatlakozni,ha lehet.?!
Január 10-re vagyok kiírva,Kistarcsán fogok szülni.
Szeretném mekérdezni,hogy a szülésznő megfogadása,hogy müködik.Hány hetesen kell megfogadni,milyen árban van,tudtok-e valakit ajánlani stb?A kétágyas szobákrol tudtok mondani valamit,mert oda szeretnék menni,ár és mikor kell lefoglalni?
Elöre is köszike!

Kép
andi0716

Andi: Üdv!

Asszem 30 hetes korig lehet szülésznőt fogadni, én 20e körüli összegről hallottam de másnak lehet, hoyg vannak pontosabb infói.

A kétágyas 3e Ft/nap és nem lehet foglalni, mázli kell hozzá... kb. ennyi:) (ja... és a privátszoba alapítványi befizetés, vissza lehet igényelni a 30%-át elvileg)
Vendég

Csak1: a kókuszpólya nekem is tetszik, meg is mutatom apának...

Andi: üdv!

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Én is Kistarcsán szültem nemrég, és bár inkább csak olvasgatni szoktam ezt a fórumot, most mégis leírnám nektek a tapasztalataimat - mivel nekem is hasznos volt másokéból tájékozódni! :wink:

Szóval én kb. a 20. héttől kezdtem járni Dr. Lőrincz Ildikóhoz. A terhesgondozós része a kórháznak, hát kicsit zsúfolt, de én általában segítőkészséggel találkoztam - pl. a terheléses cukros vérvételnél. Jó volt, hogy nem kellett külön a laborhoz menni, hanem ott, a nőgyógyászaton leszippantottak.
Az NST vizsgálatokra sem mondhatnám, hogy túl sokat kellett várnom, szóval kibírható volt a dolog.
Leginkább az 5. emeletre feljutást utáltam! Én bizony inkább fellépcsőztem, szép lassan, minthogy a high-tech lifttel bénázzak (aki még nem ismeri: kb. százéves, igecsak érdekes, múlt rendszerbeli kezelőkkel, negyed órás várakozással, állandó tumultussal...). Mondjuk, mikor szültem, hajnali 4-kor, azért igénybe vettük...

Szülésnél is csupa kedves szülésznővel és nővérrel találkoztam, mondjuk nekem az jó volt, hogy épp nem volt nagy nyüzsgés (pár órával korábban viszont állítólag igen). A szülésemet végül nagyrészt a doktornő mellett Szabolcsi Erzsébet szülésznő segítette, nagyon jó volt! Olyan nyugodtságot árasztott, és teljesen figyelmes volt, meg alapos. Komolyan, mikor bejött, könnyebben viseltem a fájásokat is.
Elég gyorsan lezajlott minden, nem volt semmi beavatkozás, csak gátvédelem. Ehhez nem ragaszkodtam, a doktornőre és a szülésznőre bíztam a dolgot, de nagyon jó, hogy nem kellett vágni! (Első szülésemnél volt, és nem zavart túlzottan, de a mostanihoz képest ég és föld!)
A szülőszoba is jó volt, a babát szülés után a mellkasomra rakták, majd pikk-pakk ellátta a csecsemősnővér: semmi felhajtás, épphogy lemosta a vért, aztán magzatmázzal együtt felöltöztette, és puff, már az apja kezében is volt a lyány. :wink:

Még a szülőszobán lezuhanyoztam (!), közben azért a szülésznő vigyázott rám. Én kétágyas szobába mentem, mondjuk a szobatársammal oltári szerencsém volt, egy napon szültünk, egyszerre mentünk haza, és végig nagyon jól elvoltunk.
Mondjuk, az igaz, hogy a 6ágyast elég nehezen viseltem volna, az tuti (őrült durva tejbelövellés, masszírozás, stb.)

A gyerekágyas osztállyal is nagyon elégedett vagyok, akivel én találkoztam, mindenki normális és kedves volt, ha kértem-kérdeztem valamit, minden további nélkül segítettek - és utólag is képben voltak a gyerekkel!
Én csak fürdetni vittem be a csajt, negyed órán belül hozták kiglancolva. A BCG-oltásra név szerint hívtak, bementem, pont nem volt ott más baba, úgyhogy meg is várhattam, míg megkapja!
Az első kivételével az összes (3) gyerekorvosi vizit a szobában történt, nyugodtan kérdezgethettem a dokikat, figyelmesek voltak (igaz, siettek).

Az engem vizitelőkkel sem volt semmi bajom (engem a hajnali hőmérőzés sem zavart különösebben). Mikor jött a "delegáció", gyorsan lezavartak, de mindig köszöntek, stb. (a Jánosban csak besuttyantak, semmi köszönés).

Látogatás: ha csak a párom jött, minden további nélkül bejöhetett a szobába (a szobatársammal persze egyeztettünk), még a kisfiam is, bár a gyerekeknek nem örülnek az osztályon (fertőzésveszély miatt). A kinti "társalgó" kicsit problémás lehet (néha túl nagy a nyüzsgés...), de általában inkább oda mentünk (pont az én eléggé eleven nagyobbikam miatt).

Úgyhogy összességében én csak ajánlani tudom a helyet, bár ez nagyon szubjektív, és hát szerencse kérdése is (pl. hogy hová, kikkel kerülsz egy szobába). De alapvetően azt éreztem, hogy a lehetőségekhez képest elég lazák, mégis alaposak, emberszámba veszik az anyukákat-babákat.

Gyakorlati dolgok: ajánlott vinni textilpelusokat, gyerkőcnek pelust, popsitörlőt, betétet (én Tena extrát vittem, az pont jó volt, hozzá van tena hálósbugyi, nekem bejött)

A babaruha-témához: teljesen jók és tiszták az ottaniak, kicsit kopottak.
De az komolyan gondot okoz valakinek, hogy milyen ÚJSZÜLÖTT babán volt az ő gyereke előtt a ruci? Szerintem egyébként abszolút sterilek.

Bocs, hogy ekkora helyet elfoglaltam, de remélem, van, akinek tudtam segíteni (legalább kicsit).
Mindenkinek könnyű szülést, jó babázást kívánok!
holdbéli
holdbéli

Sziasztok!
Köszönöm az informáciokat.
Nagyon jo az a kókuszpolya nekem is tetszik.Szét is fogok nézni,hogy hol lehet kapni.
A kétágyas szoba miatt szomoru vagyo,hogy nem lehet foglalni,mert amilyen szerencsés vagyok biztos nem lesz szabad hely.

Kép
andi0716

Andi: karácsonykor kell szülni, olyankor nincsenek előre betervezett szülések, császárok, minden orvos kivárja az ünnepek végét szerintem úgyhogy tiéd az egész szülészet :)))))
Vendég

Holdbéli, gratulálok a kislányodhoz, sok boldogságot kívánok nektek!
Köszönjük a beszámolót, örülnék, ha valami hasonlót tudnék majd én is írni...

A ruha témához csak annyit, hogy tuti fertőtlenítettek és vasaltak voltak a rucik, bár az enyémnek nem jutott se kombi se rugi, ezért kisingben és angol pólyában volt, a kising nem jött be, mert kipirosodott tőle a nyaka, ezért én hozattam be neki hosszú ujjú kombit. Sapkát tényleg nem adtak, de én nem is tartottam szükségesnek, mert nagyon meleg volt.
A mellszívó szerintem is gázosabb téma, abból tutira csak sajátot, most is viszem.
xadri

Holdbéli!

Én kérdeznék még a gátvédelemmel kapcsolatban.
Egyrészt hogyan csinálják?
Másrészt: ha már nem az első szülés, akkor autómatikusan csinálják? Hogy elkerüljék a vágást?
Nekem sem volt bajom az előzőből, de mostanában annyiszor hallom, hogy micsoda előnyei vannak a védelemnek, hogy kezd kicsit érdekelni a dolog...

Andi
andreat

Sziasztok!
Tegnap megvolt az nst vizsgálat, és minden oké volt! :D A gyerkőc sem aludt, pedig fel voltam ám szerelkezve kólával, meg csokival. Sokat beszélgettünk a szülésznőmmel mindenféléről és a gyerkőcnek is szimpatikus volt, nagyon tetszett neki a hangja! :D Leginkább attól indult be, ahogy elkezdtünk beszélgetni!
Ami viszont engem kicsit feszélyezett az a magázódás.... Én nem szeretek egyébként sem magázódni , de nem akartam én szóba hozni, hogy tegeződjünk már, mert hát mégiscsak én vagyok a fiatalabb! :? Nem tudom ki ismeri már régebbről az Ignáthné Évát, de van aki tegeződött vele? Vagy ő nem olyan tegeződős fajta? Mondjuk az furcsa lenne, mert alapjában véve egy nagyon nagyon kedves, aranyos, szimpatikus nő. Nem tudom, hogy kéne felvezetni ezt a dolgot neki...
Aztán az nst után egy doki megnézte a papíromat, meg megvizsgált... Dr. Bokor András volt, egy fiatal orvos, de semmi extra, olyan nagyon nem voltam elájulva tőle, megkérdezte, hogy van-e valami panaszom aztán ennyi.. Kicsit monotonnak tűnt, aztán lehet csak az volt az oka, hogy a műszakja végén járt már és fáradt volt... De korrektül megvizsgált.... Viszont szerinte zárt az összes méhszájam, csak a méhnyak van megrövidülve kicsit. Ugyhogy érdekes.... :roll:

Kép
angie81

Sziasztok,

Andi, bocsi, hogy belekontárkodok (nem hozzám szólt a kérdés), de a gátvédelemmel kapcsolatban az első gyereknél ált egy kicsit vágni kell, de nem csak úgy bele a nagyvilágba (ahogy anno tették), hanem a lehetőségekhez képest a legkésőbb és a legkisebbet, nálam is úgy volt, hogy gátvédelem lesz, de mondta az orvosom, hogy ferdén, oldalt vág egy picit, és tényleg nem volt semmi probléma utána, azt mondta, hogy csak azért ölti össze a sebet, hogy szebben gyógyuljon. Már aznap simán török ülésben ültem az ágyon, és egyáltalán nem is fájt, sem akkor sem utána. A második gyereknél már ált nem is vágnak, a harmadiknál meg szinte soha, legalábbis ő így fogalmazott, és nem hiszem, hogy csak az ö véleménye lett volna. Mindenesetre, amikor ott leszel a szülőszobában beszéld ezt meg előre az orvossal és a szülésznővel.
Maga a gátvédelem nálunk abból állt, hogy a szülésznő mondta, hogy mikor és milyen erősen lehet elkezdeni nyomni, illetve koordinálta a babát és az alsó részeket.

Nálunk is megvolt az első NST, mozgott, csuklott, úgyhogy nem volt rá panasz. Surányi doktor nézte meg a papírt, de nem vizsgált meg. Nem tudom, hogy a méhszáj állapotát miért kellene hetente vizsgálgatni, semmi sem történne szerintem másképp, ha az ember tudja, hogy nyitva vagy zárva van.Ha meg akar születni a baba, már úgyis hagyják megszületni, nem fogják visszatartani.
xadri

Xadri! Szerintem a jövő héten nekem sem fogják... Csak mondtam a dokinak, ha már megkérdezte, hogy egy kicsit több folyásom van és akkor már gondolom úgy volt vele, hogy "mindent" megnéz, megtapogat... Ja és ami fura volt, hogy nem pecsételt most a könyvembe, csak ideadta a leletet! Vagy ilyenkor már nem szoktak pecsételni? Vagy ezt is orvosa válogatja?

Kép
angie81

Azt tényleg orvosa válogatja, hogy pecsétel-e vagy sem, nekem az elején senki sem pecsételt, most meg mindenki. Szerintem ez is egy fölösleges dolog, úgyis mindenről adnak leletet, azzal tudod igazolni, hogy részt vettél a vizsgálatokon. A genetikai centrumban külön kartont adnak, mert ők azt használják, szóval volna egy-két ötletem, hogy min lehetne egyszerűsíteni. Ha volna legalább egy közös adatbázis, akkor nem kellene minden terhességnél újra írni mindent, elég lenne csak a változásokat rögzíteni.
xadri

Andi!

Kérdezted a gátvédelmet: szerintem elég automatikusan csinálták. Korábban, kb. a 28. hét környékén szóba került a dokinőnél a dolog, annyit beszéltünk, hogy én rá bízom a dolgot, ő annyit mondott, hogy ha gondolom, masszírozgassam a gáttájékot. Én viszont ezt nem preferáltam annyira, valahogy úgy éreztem, jobb hagyni a maga természetes módján a tágulni a sejhajomat, aztán, ha szükséges, a doktornő úgyis vigyáz rá! :lol:

Szülésnél simán, a kitolásnál mondták, hogy akkor megpróbáljuk (úgy ítélték meg, hogy jó lesz), és amikor szólnak, nyomjak lassan. Én ugyi, semmit se láttam, aztán, azt se tudom, mennyire nyomtam lassan, azért megpróbáltam. Állítólag teljesen jól csináltam, a szülésznő szép lassan engedte ki a buksit,aztán a vállacskákat (férjem infója). Azért feszültem rendesen alul, első gyerkőccel, a gátmetszés miatt ez gyorsabban zajlott,és talán a fájdalomcsillapító miatt akkor nem éreztem annyira, ahogy kicsúszik a pici, most viszont igen.

Azt hiszem, itt a szülésznők alapból megpróbálják, de az orvos is mondta, hogy mindig ott dől el, kell-e vágni.

Xadri,
köszönöm, tényleg nagyon jól sikerült minden - legalább ilyen jó élményeket kívánok neked, és a többieknek is!

holdbéli
holdbéli

Sziasztok!

Január 14-re vagyok kiírva és szintén a Flórban szülünk.
angie81: említed Igáthné Évát, én is őt választottam. Eddig még csak telefonon beszéltünk, a pénz még nem került szóba - inkább majd személyesen. Ti mennyit fizettek neki, ha nem indiszkrét a kérdés?

Előre is köszi, Timi

Kép

Kép
gtimcsi

Bocs, kiegészítés:

"talán a fájdalomcsillapító miatt akkor nem éreztem annyira, ahogy kicsúszik a pici" - mármint a gátmetszés miatt kaptam szuriban fájdalomcsillapítót.
h.b.
holdbéli

Hát, ezt a masszírozgatást én sem nagyon tudom elképzelni:)
Persze, azt azért értem, hogy jobb ha nincs vágás, de amikor a sokadik nyomásra sincs meg a gyerek, akkor már mindegy lenne hol vágják az embert, csak szedjék már ki....Legalábbis így emlékszem vissza az előző szülésre:)
Azért ez arra utal, hogy figyelnek az emberre, számít az, hogy utána hogy érzi magát, nem?
Holdbéli, te kinél szültél? Bár lehet hogy írtad már :roll:

Andi
andreat

Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek a boldogságomat és a büszkeségemet:
09.14-én vasárnap, 10 óra 40 perckor megszületett pici lányunk:
Bene Anna Tünde
2370 grammal, 49 centivel és 9/10 Apgar-ral.

Szerdán jöttünk haza a kh-ból, mindenféle érdekes tapasztalattal gazdagodva. Úgyhogy kédezzetek bátran (amíg még emlékszem minden részletre :roll: ).

[/img]

Kép

Kép
redwings

Hatalmas gratula :))))))))))))))))))))))))))

(A 2370g miatt nem szekáltak titeket? Engem anno szülés előtt végig azzal szekáltak nehogy 2500 alatt legyen)

Képeket kapunk?:) (plusz részletes élménybeszámolót, tapasztalatokat ha lehet)
Vendég

Red!

Annyira örülök! Nagyon gratulálok Nektek! :D :D :D
Csatlakoznék Csak1-hez, ha van egy kis időd, akkor jó lenne pár kép és a szüléstörténet.

Kép

Kép
gabilany79

Redwings, ezek szerint jól gondoltuk, hogy a nagy hallgatás a szülésnek tudható be. Gratulálok a kislányodhoz, nagyon jó egészséget és sok boldogságot kívánok nektek!! Édes pici baba lehet és legalább fogja tudni hordani az 56-os rugikat :) Nagyon jó a névválasztás -nemcsak azért mert a miénk is Tünde, bár neki az első neve- amióta megszületett azt halljuk mindenkitől, hogy tényleg egy kis Tündér.
Hogy-hogy hazaengedtek 3 nap után? nem 4 napot kell bent lenni?
xadri

Redwings! Gratulálok és csatlakozom az előttem szólókhoz! :D Várjuk a beszámolót az érdekes tapasztalatokról, ha lesz egy kis időd! :)

Kép
angie81

Szia Redwings!

Gratulálok a pici babátokhoz! Nekünk még négy hónapunk van hátra.. :D
Ha lesz kedved és időd, mesélj, milyen volt?! Minden információ hasznos tud lenni.

Várjuk a beszámolódat!

Kép

Kép
gtimcsi

redwings én is gratulálok a pici lányhoz,jó egészséget és sok tejcsit kívánok nektek!!! és kiváncsian várom én is az élménybeszámolód!!

Kép
Kép
ilda82

angie már nem emlékszem irtad-e,akkor most szülésznőt fogadtál ugye?és időpontot kaptál az nst-re(nem csak napot) ,sokat kellett várnod az nstre vagy utána a dokira?

Kép
Kép
ilda82

Sziasztok!
Én májusban szültem a Flórban megosztom én is veletek a tapasztalataimat:
Először is - májusban ne szüljetek :-))))

Viccen kívül az alapvető benyomásom a kórházról nekem az iszonyatos zsúfoltság volt de ez az én egyéni pechem is lehet vagy a tavasz számlájára is írhatom.
Az én szülésem igen kalandosra sikeredett, kezdve onnan, hogy az orvosom (dr. Surányi) 3 nap szabira ment így teljesen törvényszerű volt, hogy magzatom akkor kíván a világra jönni. Így eleve nem a választott orvosomnál szültem ami okozott egy kis izgalmat (nekem). Mikor hajnalban bementünk a kórházba azzal, hogy lehet, hogy folyik a magzatvíz először majdnem hazaküldtek, hogy biztos csak bepisiltem (ez az egyetlen erősen negatív élményem - nem is írom le az orvos nevét mert nem szeretném ezzel az egy elhibázott lépéssel minősíteni őt).
A lényeg az, hogy (nem szeretnék senkit elrettenteni) én az orvosi pihenő szobában kaptam csak helyet mert mindenhol szültek (pünkösd hétfő). Ott kezdtem el vajúdni és majdnem ott is szültem meg . Ezért sem hibáztatok senkit, ugyanis a bent lévők közül én tüntem a legkevésbé "sürgős" esetnek így másnak jártak az egyébként tényleg jól felszerelt vajúdó szobák. Más kérdés, hogy utána sikerült annyira belehúznom, hogy az első fájdogálás reggel 8-kor volt és délben kint volt a baba (császárral mert leesett a szívhang). Amennyit felfogtam a történtekből: a szívhang leesése után kb. 10 perccel már a műtőben voltam és laikusként is éreztem, hogy egy gyors és pontos teem működik körülöttem. Az ügyeletes orvos dr. Cseh Erika volt - minden köszönetem az övé.
A császáros örzőben rendesen elláttak minket, az alapítványi szoba nem rossz bár kicsik az ágyak meg magasak, látogatók szobatárs beleegyezésével bejöhetnek.
Babákat rendesen ellátják, szerintem a ruhákkal sem volt gond, én nem is adtam rá azt amit bevittünk csak a hazahozatalnál.
Csecsemősöket meg kell kérni, hogy mutassanak meg mindent, én úgy éreztem alapból úgy veszik mint ha mindenki a huszadik gyerekét szülné.

Összességben egy jó kórház a teljesítőképessége határán és ez a dolgozókra is (orvosok, nővérek) vonatkozik.
rókalány00

Tehát az alapítványi szobák kicsik - és az ágyak magasak. Bocsi.
rókalány00

Köszi mindenkinek a sok jókívánságot!
Ígérem, amint összeszedem magam egy picit, le fogom írni a történetünket :oops: csak még elég rabszódikus a napirendünk, és a szabad félóráimban olyan hívságokkal foglalkozom, mint : megfürdök/eszembe jut hogy már egy órája is szomjas voltam...
Vagy: elmosogatok/végre elindítok egy adag babaruhát kimosni/elhajtogatom az előző adagot a szárítóról (eztán örökké mosni kell, azt hiszem)stb...

DE hamarosan fel fogom venni a ritmust. És akkor jövök továbra is boldogítani titeket
:wink:

Kép

Kép
redwings

kis segítséget kérek, mert én még kezdő vagyok ilyenekben:

Kép felrakásához itt a hozzászólás alján lévő "melléklet feltöltése"- részt kell használni? mekkora terjedelmű képetlehet értelmesen felrakni?
redwings

redwings: ha rákatt a "Melléklet feltöltése" részre, feljön egy ablak, és az alsó mező alatt ott van, hogy "Max. fájl méret: 250KB. Max. képméret: 600x600px. " Valami képnézegető/képszerkesztővel átméretezed a képet a gépeden, hogy ebbe beleférjen, aztán a "Tallózás..." gombbal feltöltöd, és a hivatkozás magától beillesztődik a hozzászólásba. Aztán az "Előnézet" gombbal meg is tudod nézni, hogy szúrta be...

Annyira irigyellek (persze jó értelemben :)), nagyon várom már, hogy én is babázhassak, de nekem majd csak a Jézuska hozza (vagy esleg még a Mikulás beleszólhat :D)

rókalány: köszi a beszámolót! Amúgy múlt héten a szülőszoba látogatáson (mert megint volt, és most apa is látta végre :)) a szülésznő is azt mondta, aki körbevitt, hogy mindent kérdezni kell a csecsemősöktől, mert kevesen vannak sok kismamára, és nem mindig jut eszükbe maguktól megmutogatni a dolgokat... Én is Surányinál fogok szülni, vmikor karácsony táján, remélem, akkor elérhető lesz :roll:

Kép

Kép
gabilany79

redwings hát igen az első pár hét először szokatlan,fárasztó az embernek,meg kell még szokni hogy ahogy fodrászom mondá "anyaszolga" lettél,pihenj amikor csak tudsz és ne akarj tökéletes lenni

Kép
Kép
ilda82

holdbéli ,rókálány jó volt olvasni a beszámolótokat, Erről a tumultusról beszéltek is a múltkor a klubon,hogyduplaannyio lett a kismama mint 2 éve de a személyzet ugyanannyi maradt,szóval túlterheltek rendesen Azért bízzunk benne mindekinek jut majd hely meg normális ellátás

Kép
Kép
ilda82

holdbéli akkor neked a dr.nő fogadott dokid volt?! márcsak a gátvédelem miatt érdekelne vagy szerinted ezt fölajánlják annak is akinek nincs dokija?és így hogy nem metszettek ugyanolyan lettél odalent mint azelött vagy tágabb?(bocs ha indiszkrét vagyok de nem ismerek senkit ak gátvédelemmel szült és hát nem mindegy azért hogy milyen lesz az ember utána)

Kép
Kép
ilda82

Rókalány: azért szép sztori ... Sajna ezt az orvosomtól is visszahallottam már, szegények néha a terhelőképességük abszolut határán vannak... (ami megjegyzem senkit sem mentesít a korrekt és felelősségteljes munkavégzés alól... )

Nekem a vajúdáshoz csak egy olyan alkalmatosság kell majd amihez ki tudom kötözni a hordozókendőm, ha azon lóghatok akkor nem izgat hol vajúdok... a ciki csak az, hogy pont a legjobb szülőszobában nincs erre lehetőség.. (mondjuk cserébe ott a szülőkerék). (szegény férjemnek anno a szülés után iszonyatos izomláza volt pont emiatt:))))))))

Jaaa... a nőgyógyászatok SOKKAL alacsonyabbak az ágyak mint a szülészeten. Fogalmam sincs miért. Én speciel tök pici vagyok, lépcső nélkül esélytelen volt lemásznom az ágyról...

Redwings: Ne mosogass, ne moss :) Én kapásból úgy indítottam, hogy legyen vagy 2 heti body és minimum 1 heti rugdalózó, 2 hálózsák, 2 kifogó, millió plusz egy textilpelenka, 3 lepedő stb. Így az ember ha hetente mos az tökéletesen elég és nem megeröltető. (Most sajna nekem is be kell vásárolnom mert nálunk az 50-es cumók legnagyobb része kölcsön volt, 56-osból volt a legtöbb, a lányom meg csak 47 centi volt...)

Jövő szombaton lesz a bababörze a BNV-n, érdemes kiküldened valakit, hogy tankoljon fel babaruhából... kb. 100-200 körül már kapsz bodyt stb. Megéri, ha csak az árammal és a vízzel számolunk már akkor is behozza az árát... az időmegtakarításról nem is beszélve:) (plusz ugye teszvesz, vatera)

Nagy kalappal a ritmusfelvételhez :))) Hamar bele fogsz rázódni:)
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?