Sziasztok!
Én is Kistarcsán szültem nemrég, és bár inkább csak olvasgatni szoktam ezt a fórumot, most mégis leírnám nektek a tapasztalataimat - mivel nekem is hasznos volt másokéból tájékozódni!
Szóval én kb. a 20. héttől kezdtem járni Dr. Lőrincz Ildikóhoz. A terhesgondozós része a kórháznak, hát kicsit zsúfolt, de én általában segítőkészséggel találkoztam - pl. a terheléses cukros vérvételnél. Jó volt, hogy nem kellett külön a laborhoz menni, hanem ott, a nőgyógyászaton leszippantottak.
Az NST vizsgálatokra sem mondhatnám, hogy túl sokat kellett várnom, szóval kibírható volt a dolog.
Leginkább az 5. emeletre feljutást utáltam! Én bizony inkább fellépcsőztem, szép lassan, minthogy a high-tech lifttel bénázzak (aki még nem ismeri: kb. százéves, igecsak érdekes, múlt rendszerbeli kezelőkkel, negyed órás várakozással, állandó tumultussal...). Mondjuk, mikor szültem, hajnali 4-kor, azért igénybe vettük...
Szülésnél is csupa kedves szülésznővel és nővérrel találkoztam, mondjuk nekem az jó volt, hogy épp nem volt nagy nyüzsgés (pár órával korábban viszont állítólag igen). A szülésemet végül nagyrészt a doktornő mellett Szabolcsi Erzsébet szülésznő segítette, nagyon jó volt! Olyan nyugodtságot árasztott, és teljesen figyelmes volt, meg alapos. Komolyan, mikor bejött, könnyebben viseltem a fájásokat is.
Elég gyorsan lezajlott minden, nem volt semmi beavatkozás, csak gátvédelem. Ehhez nem ragaszkodtam, a doktornőre és a szülésznőre bíztam a dolgot, de nagyon jó, hogy nem kellett vágni! (Első szülésemnél volt, és nem zavart túlzottan, de a mostanihoz képest ég és föld!)
A szülőszoba is jó volt, a babát szülés után a mellkasomra rakták, majd pikk-pakk ellátta a csecsemősnővér: semmi felhajtás, épphogy lemosta a vért, aztán magzatmázzal együtt felöltöztette, és puff, már az apja kezében is volt a lyány.
Még a szülőszobán lezuhanyoztam (!), közben azért a szülésznő vigyázott rám. Én kétágyas szobába mentem, mondjuk a szobatársammal oltári szerencsém volt, egy napon szültünk, egyszerre mentünk haza, és végig nagyon jól elvoltunk.
Mondjuk, az igaz, hogy a 6ágyast elég nehezen viseltem volna, az tuti (őrült durva tejbelövellés, masszírozás, stb.)
A gyerekágyas osztállyal is nagyon elégedett vagyok, akivel én találkoztam, mindenki normális és kedves volt, ha kértem-kérdeztem valamit, minden további nélkül segítettek - és utólag is képben voltak a gyerekkel!
Én csak fürdetni vittem be a csajt, negyed órán belül hozták kiglancolva. A BCG-oltásra név szerint hívtak, bementem, pont nem volt ott más baba, úgyhogy meg is várhattam, míg megkapja!
Az első kivételével az összes (3) gyerekorvosi vizit a szobában történt, nyugodtan kérdezgethettem a dokikat, figyelmesek voltak (igaz, siettek).
Az engem vizitelőkkel sem volt semmi bajom (engem a hajnali hőmérőzés sem zavart különösebben). Mikor jött a "delegáció", gyorsan lezavartak, de mindig köszöntek, stb. (a Jánosban csak besuttyantak, semmi köszönés).
Látogatás: ha csak a párom jött, minden további nélkül bejöhetett a szobába (a szobatársammal persze egyeztettünk), még a kisfiam is, bár a gyerekeknek nem örülnek az osztályon (fertőzésveszély miatt). A kinti "társalgó" kicsit problémás lehet (néha túl nagy a nyüzsgés...), de általában inkább oda mentünk (pont az én eléggé eleven nagyobbikam miatt).
Úgyhogy összességében én csak ajánlani tudom a helyet, bár ez nagyon szubjektív, és hát szerencse kérdése is (pl. hogy hová, kikkel kerülsz egy szobába). De alapvetően azt éreztem, hogy a lehetőségekhez képest elég lazák, mégis alaposak, emberszámba veszik az anyukákat-babákat.
Gyakorlati dolgok: ajánlott vinni textilpelusokat, gyerkőcnek pelust, popsitörlőt, betétet (én Tena extrát vittem, az pont jó volt, hozzá van tena hálósbugyi, nekem bejött)
A babaruha-témához: teljesen jók és tiszták az ottaniak, kicsit kopottak.
De az komolyan gondot okoz valakinek, hogy milyen ÚJSZÜLÖTT babán volt az ő gyereke előtt a ruci? Szerintem egyébként abszolút sterilek.
Bocs, hogy ekkora helyet elfoglaltam, de remélem, van, akinek tudtam segíteni (legalább kicsit).
Mindenkinek könnyű szülést, jó babázást kívánok!
holdbéli