Szép napot Mindenkinek!
Az enyém ilyen:
(mert most olvastam vissza:-) )
Ilyen beharangozó után akkor elmesélem a férjem történetét. Ő velem ellentétben abszolút ateista volt. Mivel régóta tudományos területen mozog, ezért úgy gondolta, hogy mindent, de mindent meg lehet magyarázni a tudománnyal. Épp ezért minek vallásosnak lenni?! Volt egy barátja, akivel metafizikáról, tudományos ill.tudomány feletti dolgokról beszéltek. Egyszer ez a barátja ajánlott neki egy könyvet (nem tudom már mi volt a címe). Voltaképpen ez a könyv volt az, ami elindította őt. Először összeomlott minden addigi elképzelése, a materialista „istene”. Majd ezután kezdett el kutatni Valami után. Tanulmányozta a vallásokat és így talált rá az Iszlámra. Mindez hosszú, nehéz hónapok, vagy tán évek eredménye. Érdekesség, hogy miután muszlim lett, rá nem olyan sokkal a huga is felvette az Iszlámot. És valamilyen szinten a bátyjától függetlenül. Persze a férjem is beszélt neki a benne zajló dolgokról, és lehet, h befolyásolta is, mert ők nagyon-nagyon jó testvérek, de nem miatta lett muszlim, hanem az ő saját, egyéni útján is épp ekkor érkezett el ehhez az állomáshoz.
És hogy mi vehet rá egy biofizikus kutatót, h vallásos legyen? Hm, talán az őszinte keresés. A férjem leendő kollégája, egy szintén magyar kutató, aki matematikus, szintén nagyon vallásos, keresztény ember. És nagyon örült, mikor megtudta a férjemről, h ő is hívő. Ez a másik még, ami nagyon szép dolog, h tök mindegy, milyen vallású, de az egyik örül a másiknak, mert ő is ugyanabban hisz.
Asiye! Mesélj, most már kíváncsi vagyok, h mi van az öcséddel!
Cat! Csodás a pocakod! Szépen növekszik a kisbabó!
Picimami! Mindjárt meglesem az iwiw-et és visszajelöllek!
Arwen! Nekem ami bevált fájó torokra, az az, h egy kanál mézet bekapok és nem nyelem le, hanem hagyom, h lassan lecsurogjon a torkomon. Ha gondolod, próbáld ki! És ettől még nyugodtan lehetsz babás. Egyik barátnőm már terhes volt, amikor nagyon beteg lett, 4O fokos lázzal. Valami brutál bogyót kapott, ami levitte, és sem neki, sem a fiának nem lett semmi baja.
Szép kis regényt írtam, le is fogom a klaviatúrát