Szerintem lányok Röné és Susi szép csendben leléptek szülni...
Vera!
Örülök, hogy jobban vagy már
Hát nálunk mindig van valami, az tuti!
Csak most hirtelen tényleg a sok vértől ilyedtem meg, de anyósomék is mondták, meg Zoli is, hogy nagyon érzékeny az ujja hegye és rettenetmód tud vérezni, még akkoris, ha nem olyan mély a vágás. Neki pedig elég mély volt ráadásul. De ma már levettük róla a ragtapaszt is és elég szép.
Volt már nálunk sokkal durvább is, mondjuk, akkor rohantam a Jánosba a sebészeti ügyeletre Atissal... beverte a szeme mellett kb. egy-két miliméterrel a franciaágy sarkába és ömlött a vér belőle és nem engedte megnézni sem. Akkor még csak két és fél éves volt. Az egész pólója meg énis csupa vér voltam és úgy futottunk végig a villamosig, meg föl a Jánosba, szoritottam a szemére egy pelust... mindenki minket nézett...
Barnus meg felborult másfél évesen a bébitaxival, de előrefelé, mert beakadt a lába és ahogy meghajtotta magát, megborult, fejjel a betonnak. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem pont fejreesett, mert a kis kezét előretette és elforditotta a fejét, igy "csak" végighúzta a fél arcát a betonon, persze lejött a bőr róla rendesen, ott is minden tiszta vér volt.... Hát komolyak az én gyerekeim... remélem, Zsófi azért "jobb" gyerkőc lesz...
Attila már vágta el késsel a kezét (én voltam a hibás, elölhagytam, mert el akartam mosogatni), nagyfiú akart lenni és kenyeret vágni... sikerült, de a saját ujját is mellévágta... durva volt, mert jó mély volt az is... szoros kötés és kész... plusz a gyerek megnyugtatása...
Szerintem idővel valamennyire hozzászokik az ember ezekhez, de teljesen sosem!
Zsófinak már látszik a két foga elöl...
ma apa is látta már, ahogy nevetett, kivillant a kis fogkezdemény...
Egész nap nagyon nyügi egyébként... alig alszik egy-két órákat napközben a kajcsik közt.
Egyébként már csak kétszer eszik tápot, teljesen ráálltunk már erre, hogy reggel és este csak a tápi, de még mindig csak 100-120miliket eszik meg, de úgy néz ki, elég neki, mert este 8-fél9-től alszik reggel fél7-ig, rossz esetben fél4-kor is kel... Persze napközben bepótolja a kaját... ma tizóraira bevágott egy szép nagy barackot egy kisebb almával...
Tegnap pedig vettem reggel sütőtököt és megsütöttem neki, majd egyik felét almával, másikat burgonyával turmixoltam neki.... 3-3 adag lett belőle. Ilyenkor fagyasztok le két-két adagot, a többit pedig aznap vagy másnap odaadom. Imádja a sütőtököt, csak az a baj, hogy nekem meg felfordul a gyomrom tőle, amikor sül, úgy utálom a szagát is...
De amikor eszi, az sem esik jobban...
Nos, lelövöm magam.... inkább megyek, lerendezem iskolautáló nagyfiamat...
borzalmas, húzza az időt, reggel nem akar felkelni, aztán nem akar ottmaradni (azt mondja, aggódik értem, beszarok rajta, komolyan, honnan veszi ezeket a dumákat?).... szóval nem egyszerü...
Most hegyezi a ceruzáit... negyed10-kor... de már egy órája ezt csinálja...
Asszem átveszem az irányitást....