HALIHO, megkerültem...
igaz nem nagyon vesztem el,mert olvasgattam szorgalmasan, csak tudjátok amikor irásra kerül a dolog, mindig közbejön valami...
Hozzászólnék néhány dologhoz, de nem névvel,mert akkora eszem már nincs,hogy még azt is megjegyezzem...
Nálunk is akkor jött be a fejés téma amikor Ádám kezdte átaludni az éjszakát, mindez 2 hónapos korában történt. Akkor bizony sokszor reggelre mindkét ciciböl csurgott a tejcsi, alig vártam, hogy rácuppanjon Ádám. De általában csak egyikkel végzett, igy én magam kézzel fejtem ki a másikból a "felesleget", vagyis annyit, hogy ne feszitsen. Nos ezek a kis adagok most ott vigyorognak a fagyóban, ezekböl lesznek az elsö fözikék...
Mi nem fürdünk együtt, valahogy nem érzem a hiányát, hogy én is ott csücsüljek a kádban Ádámmal, remekül el van egyedül a nagykádban. Mellesleg már nem is férnék oda mellé, mert "belakja" az egész kádat, csapkodva hadonászik a kacsáiért, hömérös halacskáért...
Hozzátápi. Én sem szándékoztam 6 hónap elött semmi mást, csak cicitejet adni, de ahogy irtam, egész egyszerüen december közepén ránkjött egy éhséghullám, azóta kapja rizspelyhet tápszerrel feloldva, szintén 2 szopi között.
Azt olvastam egyszer, hogy amikor elmúlik a szopóreflex, vagyis már nem lüki ki a szájából az idegen dolgokat, akkor elméletileg érett egy baba a hozzátáplálásra. Nálunk ez nagyon bejött, ahogy meglátta legelöször, hogy kanállal közelitek a szájához, nagyra nyitotta, és nyelte is le azonnal a hamit. Még 2 hét, és betölti a 6 hónapot Ádi-bádi, na akkortól gondoltam mást is adni, de csak szépen sorban, nem siettetve.
Hétvége óta egyébként "beszél" a szentem, óriási hangerövel kiabálja,hogy BÁBÁBÁBÁ, mi meg nevetünk neki, olyan aranyosan mondja. Na, meg megtanulta az igen-t bólogatni, vagyis nem tudja, hogy mit jelent, csak bólogatja a fejével,mi meg viccesen kérezzük,hogy aranyos baba vagy???Erre ö:-IGen, igen, igen...meg lehet zabálni..
Én is néztem a Szülöszobát (akit érdekelne, de elmulasztotta, a Korridor oldalán fennt van), hát nagyon sok ilyet láttam már, de ez az elsö szenzációhajhászós tipus...Jellemzö,mindenböl nagyon szenzációsat kell csinálni,mert másként nem biztos,hogy megnéznék..micsoda idétlen felfogás.
Pont tegnap néztem vissza az én saját szülésemet (egészen pontosan csak onnantól videózott a férjem, amikor kipottyant Ádámka, és a hasamra rakták), hát eléggé elérzékenyültem én is...Aztán amikor látom,hogy kispapa vágja el a köldökzsinórt , nem is birom tovább könnyek nélkül.
Most készitek egy meglepi CD-t a nagyszülöknek, az elmúlt 6 hónapról, minden hónapról egy-egy összefoglaló kis filmecskével, és ezért nosztalgiázom. Olyan sokat változott már Ádámkám, pedig még csak 5,5 hónapos...
Cory, a képek nagyon tündériek, Zsoma milyen óriási már!!! Na és Balu tényleg nagyon fontos személyiség lehet, olyan komolyan telefonál, hogycsakna...
Kivételesen most jó idö van nálunk, tegnap is egy órát sétáltunk plusz 10 fokban,még ma is ennyi lesz, aztán hétvégre mondják a hóesést. Szegény keleti partiak meg jól megkapták a mi hidegfrontunkat , minusz 50 fok is volt már...Nyugati parton, Vancouverben meg egyszál pólóban sétálnak, olyan meleg van. Hozzánk is most Hawaii-ról jön a meleg hullám, el is nevezték Ananász-frontnak
Barbi, nincs neked szerencséd ezekkel a dokikkal...Mindig ellássák magukat elötted, szerintem nem is kell velük nagyon foglalkoznod. Biztosan nem hiányozna Fanninak sem
Vera, utólagosan boldog névnapot, remélem még belférek a 8 napba!!!
Mindenkitöl elnézést, akinek nem irtam,már erre is roppant büszke vagyok,hogy ennyit sikerült irnom, szokás szerint másik 60 dolgot kellene csinálnom egyszerre...
sziasztok, és minden jót!
Barbi