Új privát üzeneted érkezett!

influenza oltás adható babáknak?
Ha igen,ti adattok be?

Kép
ndombi

Halihó!

Jó soká el voltam tűnve, de sorolom az okokat (már ha nem gond) :)

1. Marcinak (is) állandósulttá váltak az éjszakai felkelések, már nagyon kész vagyok tőle, időnként nem is számolom már, hogy mennyinél járunk egy éjjel :( Nappal olyan vagyok, mint egy zombi :( Így a tecsós energia ital jó ötletnek tűnik, legfeljebb infarktust is kapok :lol: EGyébként az az érdekes, hogy nappal tök jó a gyerek, éjjel meg tiszta "dilis", tiszta skizó :)
Szóval tegnap éjjelre a párom eljutott arra a szintre, hogy hagyjuk "kifejlődni a dolgokat", így a gyerek kb. egy fél órán át bőgött, kisebb megszakításokkal. Engem már úgy kellett fognia a páromnak, h tarsak még ki egy kicsit, még egy kicsit,stb. Szegény aztán elfáradt és mint egy zsák, ülésből eldőlt és elaludt. Reggel fél nyolcig nyomta a szunyát ébredés nélkül :!: Nem tudom ma mi lesz, szerintem hasonló, mint tegnap, de majd tudósítok, hogy mire jutottunk "terror" szinten :?

2. Mi már egy ideje elég szépen tudjuk a kis drágám fütyijén húzni a bőrt, és így már a makkja is kilátszott neki. Ekkor vettük észre, hogy a bőre alatt pár fehér, érett pattanás-szerű valami van. Elvittük dokinénihez, mondta, h igen, van ilyen néha, vmi váladék van berakodva, döntsük el, h felhúzza-e jobban a bőrt és akkor le lehet törölni v. várunk még vele, de akkor (ha sokáig várunk) begyulladhat és műtét :shock: Így mondtunk, h akkor tisztítsa ki. Megtörtént. Gyerek üvöltött, én majdnem bőgtem, nem voltam hajlandó részt venni a kínzásba, a védőnő fogta le Marci lábát+apja. Szépen kijöttek a trutyik, a kukija még aznap és másnap pisiléskor is fájt, így mindig sírt szegény keservesen, hosszan, amíg tartott a pisike :(( Annyira sajnáltam, h többször is vele bőgtem, miközben vígasztalva ringattam. Apa meg vigasztalt mindkettőnket. Fájdalomcsillapítónak a Nurophen semmit nem ért, ráadásul Marci ki is pöttyösödik tőle, nem tudom miért, de már többször is tapasztaltuk. Így nem adom neki többet. A kúp viszont jól bevált. Mára már semmi baja, a duzzanat is lelohadt, hétfőtől újra lehet neki húzigálni, kíváncsi leszek, h lesznek-e rossz emlékei.
Tök genyónak éreztem magam miatta, h így megkínoztuk :( Sz@r érzés volt. Már az is felmerült bennem, h nem is kellett volna elkezdenünk az egész húzigálósdit. Szerintetek?

Konkri:
szegénykém megértem a dilemmádat a szopi-nem szopi ügyben!! Az sem jó, ha teljesen csak cicizik a gyerek, bár állítólag tényleg érzik azt, h mikortól értek meg arra, h mást is egyenek. A délutáni "lepasszolás" jó ötletnek tűnik, így szoktak az éjszakai cicizésről is leszoktatni babákat (ha sír, akkor apát küldik be, mert ő nem kötődik a cicihez). Ja, egyébként ha terhes leszel, akkor szerintem magától is elválasztódik Marcell :), legalábbis azt mondják, h megérzik a babák!

Ndombi: Marci is azóta eszik jobban, amióta pépes kaját eszik napi 3-4×, tápszer csak ímmel-ámmal megy.

Marcsi: boldog névnapot, ha most tartod!! Szegény Ádám, nagyon rémisztő lehetett a kórház és a kis beteg teste!! Én is nagyon félek az ilyesmitől :(
Cég perlése: HAJRÁ, megnyered, a mu.ügyi bíróság tuti a javadra dönt!

Tegnap Marci akkorát zakózott a kiságyban, hogy nekem is fájt. Elindult lelkesen felém, csak elfelejtett kapaszkodni a kis drágám és eldőlt, a fejét meg becsapta az ágy szélébe :( Az arcán most egy nagy, kék pukli van. Olyan, mintha bokszoló lenne :(
Gyanítom, hogy ha elindul lesznek még durvább dolgok is, de én ehhez elég gyönge lelkű vagyok, asszem :?

KépKép
Kép
sagi1

Koszi Sagi1 igen most tartom.
Es koszi csajok,szurkoljatok.
Hat Adi nagyon anyas lett a korhaz hatasa.Meg a mamihoz sem akar menni,pedig el ment volna meg a tok idegennel is.

Kép

Kép
marcsitita

dudli ugyanolyan szarul van, csak most már lázas és köhög.
Én is szarul vagyok már. a torkom irdatlanul fáj.Úgy döntöttem augmentint kezdek szedni. A babák mér nem kapnak?

Kép
ndombi

szegény dudlit annyira megkínoztuk- tengervizes-szívás-orrspray este,hogy elaludt sírás közben a pelenkázón :cry:

Már a bal szemére is ráment.elég furin néz ki.piros és picit mindha "gennyes" lenne-ez túlzás,de olyan mintha ráment volna a baci.

Kérdés: vettem párásítót. asszem ultrahangos hideg.Dyras uhm355

ha a szobája pici kb 10-15 nm,mekkorára rakjam a gőzkibocsájtást?
Becsukhatom az ajtót ugye? Most a legkisebbre raktam és becsuktam.
Merre irányítsam? ne rá ugye?

Kép
ndombi

igaz,hogy fája torkom veszettül,de megettem egy fagyit.Ha lúd legyen kövér! Gyere csak torokfájás,mit nekem!

Megnéztük az ARC kiállítást.Jó volt. A téma: Mi a boldogság?

2 plakátot imádtam :

1. 2 gyerek kézenfogva ül a naplementében háttal. aláírás:
Akik tudják a választ, nem értik a kérdést. AAAnyira jó.

2. Egy gyerekrajz.Középen gyerek íjjal. Balra apa fellógatva egy kötélen, jobbra anyából kiáll 3 íjvessző.

Felirat gyerek kézírással : MEGÍGÉRTÉTEK !

Szuper! :lol: :lol: :lol:

Kép
ndombi

Nurophen: hát itt is látszik, hogy embere/babája válogatja... kinek mi jön be. nekünk pl a chamomilla sz@rt se ér.

Marcsi, szurkolok én is és boldog névnapot és hófordulót!

Ndombi és Sagi is: Marcus éjjel éjfél és 3-4-ig kel óránként és nyafi. de nem szopizik ilyenkor, csak felébred és sztem az lehet, amit már korábban is írtatok, hogy a fejlődési ugrást így éjjel is dolgozza az agya. ma pont néztem a naptárat, mikor még írtam a szopi időket, hogy volt mikor csak 4:30 kor kelt... hol vannak ezek az idők.
ezért kérdeztem Huncit, hogy talán ilyen esetben hatna a borostyán?

Ndombi: jó ez a plakátos amit írtál :)

Sagi: a védőnő azt mondta, hogy van még egy babája, aki nem akar enni, de ott terhes is az anyuka... tehát nem evidens, hogy leáll a szopival akkor... :( amúgy pedig nem is szívesen kockáztatnám, hogy esetleg kapok egy vetélést a méhösszehúzódástól. :( (emlékszem, hogy az első szopikkor hogy fájt a hasam, ahogy húzódott a méhem)

hozzátápi: segítsetek! szavazzatok: este/késődéluán hajlandó enni a gyöngyöm, de két napja akkor se nagyon... tartsak e egy hét szünetet?
(magyarázat: gondolkodtam, h drasztikus leszek és nem kap cicit és pár napig így lenne, de ő nem mutat hajlandóságot az iránt se, hogy kifli csücsköt v bármi mást egyen... nem látszik rajta a nagyok közé tartozási vágy)
he? szerintetek legyen szünet v se?

Kép
Kép
Kép
konkri

Szerintem ne legyen szünet.
De szerintem az se megoldás ha nem kap cicit.Próbálgasd amíg akar enni,egyen,ha nem akar ne eröltesd. Ha 1 falat akkor 1 falat.

De nem vagyok túl kompetens cic ügyben :lol:

Most örülnék ha kapna anyatejet,lehet,hogy nem lenne beteg (rohadt betegen bejövő jógaoktató :twisted: ),de azt a sok szívást meg nem kívánom ami ezzel járt nekem.
Holnap elviszem,mert egyáltalán nem tud levegőt venni és köhög szegény....ugye a párásítótól nem lehet?

Kép
ndombi

Ndombi, (nem vitanyitásképp) az én gyerekem nem kapott anyatejet, de még nem volt beteg egyet leszámítva, amikor az első babaúszi után 2 napig köhögött, trüsszögött...de sohasem volt beteg.Sztem nem az anyatej számít hanem a genetika.
Én nem tudok a párásítóhoz hozzászólni.

Konkri, nem direkt nem írtam semmit, csak nem akarom leírni a véleményem,mert az eltér sok anya véleményétől, én nem használok se chamomillát, se gyógyszereket, semmit sem és a gyerekem most már 20 és 8 között vígan alszik, immáron 7 hónapja folyamatosan...Hogy a borostyánlánc-e?Nem tudom.De tény, van egy topik, ahova rendszeresen írok, ott mindenki vett és azóta egy kivétellel mindenkinek bevált.A gyerekemnek 5 foga van és fel sem tűnt, hogy ki akart bújni, kijött és kész, alszik mint a bunda.A másik topik is ezeket írja, mondom egy kivétellel.DE minden gyerekfüggö.Ha az egyik gyereket gyógyszerezik folyamatosan és az jön be, az a jó, ha a másikat homeoval tömik és az jön be neki, akkor az a jó. Én nem adom neki ezeket, sőőőt még amikor náthás vagy köhög sem, arra megvannak a magam gyógynövényyei, amiket termesztek itthon és azokat kapja.Ha pedig valakinek a lánc jön be, az a jó.

Szóval nincs jó megoldás, én kipróbálnék mindent és meglátjuk, de az is lehet, hogy egyik sem válik be. Hallottam ilyenről is.

Másik, hozzátápi, ha megint szünetet hagysz, elszokik tőle...Volt olyan, hogy az enyém nem evett napokig, csak keveset, nem hagytam szünetet, és végül visszaszokott, ha csak egy kanál, egy kanál, majd csak ráérez...

Sági, drukkolok, hogy bejöjjön a "terror", de ez nem terror, ne így fogd fel.

Én is terrorista vagyok akkor, illetve tudnék mást is mondani erre, de nem mondok, szóval nálunk az alvás úgy megy, hogy leteszem, sír, kb 10 perc (ez a max), rájöttem, hogy ha bemegyek, felébred és aztán dajkálhatom ezerrel nem fog visszaaludni az életben sem...így hagyom.Ha viszont 11 perce sír, akkor rohanás be, ivászat vagy csak dajkálás és leteszem, visszaalszik.Rájöttem, hogy ő így altatja el magát.Nos, ez elég terroristán hangzik, tudom, de ez nála így vált be.Tegnap pl 11 perce sírt, berohanok, kaja, pia, nők helyett macik és üvölt tovább, kivettem és kipattant a szeme 11-ig vissza sem aludt, igaz, akkor már összeesett.

Amúgy tegnap 15 óra óta tud mászni, egyedül felfedezte a 3 szobát :lol:

Volt még a kuki-kérdés:mi nem húzogattuk illetve csak addig, amíg engedte a bőr, le volt tapadva, de azért mosni kellett kicsit, de egy hete vagy hogy kijött a makk is, be volt pirosodva, irány a doki, adott kencét és az én gyógynövényemmel kentem és szépen elmúlt minden trutyi róla.Azóta addig húzom, amíg engedi, de a makk szépen feljön azóta is.
Vendég

Köszi Hunci, segítettél, megrendelem a láncot, most már tuti. remélem nem fogja idegesíteni és hamar hozzászokik.
Kaja: úgy döntöttem, hogy tartok szünetet, ennél jobban nem szokhat el tőle. több mint két hónapja semmi. és kedvet se látok hozzá nála. de ma reggel nem ült mellettem mikor én ettem és már jött oda hozzám és húzgálta a tálcám. én azt szeretném, hogy kedve legyen az evéshez, hogy öröm legyen ez számára, de így... az a behúzott orr és lehajtott fej... áh. nem hinném, hogy így kedve lenne hozzá. talán ha nem ülhet ott és picit kitaszítottnak érzi magát és érdekelni kezdi... azért döntöttem így, mert veszíteni valóm nincs, mert ennél kevesebbet már nem lehet enni (semmit)...

Kép
Kép
Kép
konkri

Jaj, Skacok!
Majd én is írok, egyelőre be kell segítenem :) pusza Mindenkinek!
Vendég

Hali!
Ndombi: nálunk is ment télen a hidegpárásító, mert nálunk nagyon meleg van. Olyan közepesre állítottam és persze, h ne a babusra menjen, mi is zártuk az ajtót. Jobbulást a csajszikának!!!

Hozzátápi: Konkrika, mivel kínálod ilyenkor? Nem tudom, de szerintem meg éppen , h megindulna a nyálelválasztása, ha látná, h esztek. Próbáltad már abból a tányérból kínálni amiből Ti is sztek?

Hunci: ugye, ugye megindulunk lassancsán, aztán lehet, h nem is olyan sokára szaladhatsz utána!!! :lol: Oda a nyugis időszaknak!
Vendég

Hali!
Dombi: lándzsás útifűűűűűű???? Én nagyon szeretem, adom a gyerkőcnek is, mármint a nagyobbnak. Olvastam, h 6 hó felett lehet adni 3xfél teáskanállal.
ha jól emléxem a Vini mindig azt augment-et kapja. Lehet, h babáknak nem lehet? Ill. a gyógyszertárban mondták, h van baba aszpirin is, de aszem az csak 2 éves kor felett. Ezt akkor mondták amikor adtam a Vininek a neocitrános cuccot, mert a "lónyálaktól" nem gyógyult meg a gyerek, csak a tünetei enyhültek.
Vendég

Hát Hunci,igaz,hogy a genetika számíít sokat,Dorka volt beteg, egyszer 4 napot(orrfolyás nélkül és 1 x 1-et) ami szerintem nem sok,de ha én beteg vagyok és átadom az immunanyagokat az sokat számítana. Ez biztos.

A többi miatt(tápanyag stb) nem érzem hátrányát ,de e miatt igen.

Gratula mászáshoz!!!

Öröm az ürömben: Dorka felállt!

Le is fotóztam,majd csatolom.(szegény köhög)

Ma vissazvittem a dokihoz,mindene gennyes, torka,orra és a szeme is. kapott antibiotikumot. Most is köhög!! Szegény!!!!

Kép
ndombi

Hali!

Dombi: van vmi balzsam, amit a mellkasra lehet kenni és jó a köhögésre, ill. kidugítja az orrot. Nem tudom mi a neve, valami loof balzsam, de nem tudom a nevét, csak rémlik... Majd megnézem a neten, de a patikában tuti tudnak segíteni. Valahol olvastam, hogy ez egy jól bevállt szer nátha esetén.
Gratula a felálláshoz, innentől nálatok is jön az álva, a kiságyban ordítok időszak!! Vagy nálatok Dorka simán elalszik??
Ja, mindenképpen jobbulást neki!
Közben megnéztem a neten, Baby loof!

Hunci: gratula a mászáshoz! Nagyon édesek, ahogy körbetappancsolnak a lakásban, én már mindig messziről hallom hol jár Marci, mert csattog a keze a kövön, parkettán :)
Fügyike nálunk is szupi lett, elmúlt a fájás és nagyon szépen feljön a bőr róla! Annyira örülök neki! :P

Konkri: akkor sajna nincs más ötletem! Azt hiszem neked kell tényleg döntened, biztosan meg fogod érezni, hogy mi Marcellnak a jó! Ő meg aztán biztosan tudja, hogy mit szeretne és úgysem tudsz mást csinálni, sajna :( Mint ahogy énsem tudtam az ellen tenni, hogy a gyerek már nem kért a ciciből.

KépKép
Kép
sagi1

na, ezt el is felejtettem, a neve: babyluft!!! Ez tényleg jó, oldja a hurutot. A használatiban is benne van, h bekened a mellkasát és a hátát, majd erre egy melegített ruhadarbot. Klasszul fog levegőt kapni, és nyugodtan fog pihenni. Köszi Sagi1
Vendég

Sziasztok!
Jobbulást a pici Dorkának. Én a Baby luufot a DM-ben szoktam venni, nekünk is bevált, mindkét picinél. Nem olcsó, de sokáig elég, csak őpici kell belőle.
Ti szoktatok a piciknek labdát adni? Szofi meg van érte őrülve, gurítom, és kotor utána ezerrel.
Olyan édes mostanában, ha rámnéz mondogatja, hogy ányányányányányá. Az apjának meg átátátátátá. Szerintetek van benne tudatosság?
Nehét időszakhoz értünk, ha otthagyom a szobában, bömbizni kezd utánam, hiába beszélek neki a konyhából, kijön utánam, és megkapaszkodik a lábamban, és csüng rajtam. Alig várom, hogy délután hazaérjen a nagyfiama suliból, amíg ő játszik vele, addoig jut egy kis időm pl. a WC látogatásra. :oops:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe: Szerintem tudatos. Dorka,ha nem akar valamit majdnem egy hónapja mondja,hogy nenenenene (most sokszor:) -orrszívás, csepegtetés, gyógyszer, fáradtság stb.)

Megnézem a babyluftot köszi!!!!

Ti mit fogtok ráadni az utcán? Kezeslábast? V cipőt és gatyát meg kabit?

Kép
ndombi

Ndombi, én most még kezeslábasszerű overállt, amíg nem megy, utána meg jól felöltöztetem és takaró:)
Vendég

Köszi mindenkinek a szavazatot :)
ember tervez Marcus végez... :) tegnap óta nem kínáltam és nem is ült oda az asztalhoz, de ő jelentkezett! és odaültettük és kért enni. hát nem túl jó, de épp tejbegrízt ettem, evett belőle, nagykanállal, az enyémmel :) most reggel is jött, adott puszit a lábamra, felültettem és együtt reggeliztünk. igaz nem evett sokat egyszer se, de végre önszántából evett. azt hiszem így lesz, ha szól és akar enni, akkor kap, nem kínálom.

Ndombi, gratula a felálláshoz és Huncinak a mászáshoz. Marcus igaz, hogy nem mászik, de még is gyakorolgatja a felülést. és valóban ülve vár a kiságyba, még a takaró kupac se zavarja.

téli ruha: én nem tudok rá overált adni, sőt azt se tudom, hogy kesztűt hogyadok rá, no meg sapeszt :) ruhaklausztrofóbiás

Csibe, szerintem is tudatos! Marcus a kutyákra adja ki azt az utánozhatatlan, de mindig ugyan azt a hangot. olyan kis okosak már, hogy szavakat már hallásból felismernek :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok
Na szoval,tegnap voltam Tatabanyan ahonnan atkuldtek Budapestre az egeszsegugyi penztarhoz,ahonnan kisse csalodottan erkeztem haza,Kaptam 3 db.iratot toltessem ki a munkahelyemen.Es mondtam,ha nem toltik ki,valasz irjak panaszlevelet,ennyi.
Erre ma hivom a konyvelonot,hogy legyenszives toltse ki,es majd el csopogott anyira kedves volt velem,hogy a heten rendezi az ugyemet stb.Szerintem Tatabanyarol rajuk nezhettek es azert kell lepniuk.Na mindegy meg holnap megyek Tatabanyara a munkaugyi birosagra jogaszhoz megmutatni az elbocsajto papiromat,amibe belekothetunk,abba belekotunk.Raadasul meg ma azt mondta a konyvelo no uj elbocsajto papirokat kuld ki nekem,ugyhogy meg jobban megfogjuk oket.Hogy kuldhetnek uj elbocsajto papirokat 4 honap utan.azt is megvarom es viszem a jogaszhoz.Ott aztmondtak ingyenes tanacsadas holnap+ha pert kell inditani,inditanak is.

Kép

Kép
marcsitita

Király vagy Marcsi, remélem jól meg tudod szivatni őket, hogy aztán fizessenek, mint a katonatiszt! többet mint kéne!

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Van pár eladásra szánt babacuccunk, az alábbi címen elérhető: http://www.teszvesz.hu/my_page.php?uid=9932539

Pl:
0-13 kg-ig használható babahordozó, az EU szabványnak megfelelő R44/03-as besorolással!
Alul kis tároló doboza is van, ami praktikus, pl. odafér egy cumisüveg, vagy pár apróság :)
Nem egy nehéz darab, ezzel megkönnyítve a cipelést!
A képen nem látható, de megvan az övvédő is, tehát a vállnál sem sérti a pánt a babát :)

Mérete miatt megoldható a személyes átvétel Budapesten!

KépKép
Kép

Vagy:
Keveset használt (3-4x), gyönyörű játszószőnyeg! Csipog, zörög, csörög, zenél, tükrös, a babák álma :)
Ebből is többet kaptunk, így ettől megválnánk! Eredeti ára 15 ezer Ft volt!

Méretére való tekintettel Bp-en belül megtudom oldani a személyes találkozót, így postaköltséget spórolunk :)

Kép Kép
Kép Kép

Ha bármi kérdés van, vagy az ára érdekel, keress nyugodtan priviben, megegyezünk :)

Köszönöm, és bocsánat a zavarásért! :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Jaj bocsi, ezt nem ide akartam :oops:

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

az "új" autósülés:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25
feleáron...
Vendég

Tök gáz, ezektől a cikkektől mindig elbizonytalanodom:

http://index.hu/tudomany/tejne080916/

Ráadásul ma Marcin kijött vmi kis kiütés az arcán, nem tudom mitől, semmi újat nem evett! :?

KépKép
Kép
sagi1

Hali!
Elolvastam. Érdekes. Milu nálunk mindennap kap 1 rudit. Ezenkívül a babáknak készült joghurtot evett már egyszer. :roll:
Amikor mondtam a dokinéninknek, h nem akarja megenni a tából az adagját, azt kérdezte, h adok-e neki rudit vagy krémtúrót?
Úgy gondolom, h akik rendszeresen járnak tanácsadásra ahol figyelik a baba súlyát és egyébként az általános állapotát, tuti, h felhívja az orvos a mama figyelmét ha túlsúlyos a gyermek és ad étkezési tanácsokat.
Nálunk Milunka a folyamatos nyálcsorgatástól pattogzik ki a szája körül.
Vendég

Sági, ez most olyan hogy itt jelent meg egy cikk erről, de 1 hónapja a babanet föoldalán meg egy olyan cikk jelent meg, hogy több száz babát megfigyeltek, hogy akik később kapják meg a tejet, meg különféle ételt, az immunrendszer később reagál, hamarabb lesznek allergiások, illetve akik hamarabb kapnak kaját nem lesznek feltétlenül allergiások és / vagy betegek.

Ennyi.Ahány orvos annyi vélemény.Mint mindenről.
Vendég

SzIasztok!
Lenne egy kérdésem. Ha eddig én GYES-en voltam Szofival, attól még a férjem elmehet vele most GYED-re? Keresnék valami melót lehet, mert jobban járnánk, a férjem elég jó GYED-et kaphatna.
Egyetlen képet sikerült csinálnom Szofi fülbevalójáról, de nem valami jó.
Kép

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok! :D
Téli babások segítségét kérném! Januárra várjuk kisfiúnkat és bár már valamicskét tapasztalt anyuka vagyok de nem tudok dönteni overál ügyben.
Meg hát eleve elsőszülöttem kislány és tavaszi, szóval neki nem kellett meleg ruci.
Kérdésem: kell-e rögtön szülés után, hiszen úgysem vihetem ki, legalább egy hónapig. Ha igen, akkor mekkorát vegyek??? Jó-jó, tudom, attól függ mennyivel születik, de hát ezt nem lehet előre tudni. Az overál viszont nem olcsó mulatság... :roll:
Mert úgy sem akarok járni, hogy februárban kezdek szaladgálni kabátért, amikor szezon vége van és minden mérethiányos. :roll:
Nos? Vélemény?
Köszönöm előre is!!!

Üdv:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

bartika: Dorka jan 23-i.vettem 265 overált. 1-et használtam.
Nem számoltam mikor szülsz,de szerintem max 1 vastag 1 vékonyabb. Ha bundazsákot veszel akkor figyelj,hogy be lehessen kötni az autósülésbe.
62 minimum (és max).hidegben is ki fogod vinni,tuti.
nagyon kicsi ne legyen mert 1-2 hétig nem viszed ki és addig is nő.
jövő héten bababörze lesz a bnv-n.Vedd meg ott.ott 1-2-3 ezer és tök jók máshol meg 10.

Kép
ndombi

Sagi: Dorka nem eszi meg a tápszert,úgyhogy ez van.
Azt kap ami van,kész :)
Ma túróscsuszát kapott.

Mindíg mást találnak ki engem bazira nem érdekel mitmondanak.
Dorka Milli krémtúrót kap minden este és nem hízik meg,mivel örülök ha beletunkolok valamit és ha az a totálcukros Milli akkor azt kapja :lol:

Kép
ndombi

Csibe: Cuki,azért látszik.Nem sírt?

Kép
ndombi

Csibe: szerintem biztos tud,de kérdezdd meg az oep-et telefonon,az a biztos.

Kép
ndombi

Hunci: Én is ezt néztem ki,de ezt fogom megvenni:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32

Kép
ndombi

Ndombi, ez is jó, ezen is agyaltam, de a másik azért nyert, mert azt menetiránnyal szemben és háttal is be lehet kötni, és 1,5 éves koráig nekem biztonságosabb háttal kötni, meg enyém gyerek hosszú,. kicsi már a hordozó, de még nem tartja a fejét annyira biztosra és ha neadjisten bármi lenne, akkor a nyaka előre bicsaklik, így viszont nem. Sokat használom az autópályát, és így nekem biztonságosabb...És most már az m0-st is használjuk, juhéj!

Csibe, lehet igen de férjed akkor nem dolgozhatna, te viszont igen.
Vendég

Dorka is hosszú,74 cm.

Hova kötöd anyósra v hátra? Én parázok,hogy hátra kell kötni.Hogy adogatom neki a cuccokat?Teát játékot...Balhé lesz.. :)

+ még nem vezem meg,mert a hordozóban van mikor vásárolunk és nem akarom a bevásárlókocsiba ültetni egyenlőre.
Rakjatok fel friss babaképeket!!!!!
Sokat!!!

Kép
ndombi

Csajok, nézem, hogy nézitek az autós üléseket... itt miért nem nézitek meg:
www.babyoutlet.hu
itt minden olcsóbb, mint a brendonban és elég nagy üzlet.

a tejhez nem tudok hozzászólni, de osztom hunci véleményét, hogy ahány orvos, tudós, annyi "alátámasztott, hiteles" vizsgálat...
majd kiderül... de nekem ez olyan megfoghatalan... persze el is hihetem, de olyan fura, hogy pl azért van most fémalergiám, mert mondjuk anno anyu 3 hósan kezdett etetni... lehet leb@szom :) persze, mondom, hogy hihető is lehet, de no... én örülök, ha végre valamit megeszik a gyerek. és azért már mégis csak 8 hónapos, eddig szinte anyatejen élt. bár szerintem ilyen alapon az is számít, hogy én milyen ólmos levegőt beszívva állítomelő neki a tejet.

Bartika: én is vennék egy overált a helyedbe. valami occót... :) dzsekit is egyet. mondjuk az én fiam az overálba klausztrofóbiás volt, én dupla szőrös rugit adtam rá, meg dzsekit 2 hósan kb. + sok takaró alul felül. üvöltöt az overálba, mert picit nagy volt rá, behúzta a kezét és elakadt, ő meg kiakadt :)

ma kerestem neki kesztyűt, a régit... ezért ki kellett borítanom 3 zsákot, még mindig ott van a sok ruha a vendég szoba közepén... azt a nagy kupacot, és ez csak több lesz... hova tömöm? mert ki nem dobom. kell egy másik ház a ruháknak :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Hosszú??? Akkor mit szóljak Marcus 80cm-jére? :) én már a bevásárló kocsiba ültetem, a legjobban a cba-st szeretem, úgy kapaszkodik, mint egy főnök. :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Kép

Kép
ndombi

Kép

Kép
ndombi

Kép

Kép
ndombi

Kép

Kép
ndombi

Kép

Kép
ndombi

Kép

Kép
ndombi

Sóskás kép nagyon jó, én ilyen padlizsánosan csináltam:)
A kutyás kép meg...minden állat és baba képért odavagyok.
én is beültetem már a bevásárlókocsiban abba a babaüléses részbe és királyként néz le és viselkedik.

ülés hátul van, mert légzsákosnál nem lehet elől, de nem legzsákosnál lehet elől (nekünk új autó van,eddig elől volt a hordozó, most már nem...)....kicsit üvölt még, ez van, meg kell szoknia, nem tudok vezetni is és hátrafelé kandikálni meg nyúlkálni....
Vendég

Sziasztok!
nagyon édesek a képek!!!! Hogy nőnek a gyerekek, őrület!!! Persze látom az enyémen is, de másén még jobban :lol:
Édes a fülbeló is, kis csajszikák!!! Jajjjjjj!

Dorka egyedül eszik????? :shock: Milu is fogja a kanalat és berakja a szájába, de szerintem beletalálni a kajába és onnan a szájba......mondjuk biztosan menne, de akkor be kéne öltöztetni a konyhát :D :D
Ahogyan elnéztem Dorkát, nem úgy néz ki,mint aki nem kapja meg a megfelelő tápérétket!
Vendég

de szerintem nem kövér !! 74 cm és 8400 g.
Képeket!!

Kép
ndombi

Dombikaaaaaa! Nem azért írtam, mert kövéééér!!! :lol: hanem, mert egészséges színű, vidám, jókedvű baba, na! :D
OK! ma csinálok képeket!
Vendég

Marcim megfázott :( Számítottam rá, mert én is náthás vagyok, anyukám is beteg+hideg is van a lakásban, de gondotam hátha megússzuk. De nem :( Pedig tegnap még semmi baja sem volt.
Dokinéni írt ki Cataflam cseppeket, ill. Fenistil cseppet. Ismeritek ezeket?
Holnap mennénk esküvőre és lagziba, párom húga megy férjhez, csomó segítenivaló lenne otthon, a háznál, vendégváráskor, stb., de így nem tudom, hogy Marcival el merjek-e menni???Szerintetek?
Kicsit hőemelkedése van, folyik az orra, de eddig nem néz ki komolynak. Maradjak vele itthon és ne mászkáljak, ha beteg a gyerek?? A lagzi viszont így tuti kiesett, apum vigyázott volna Marcira éjszaka (mert anyukám is beteg), de így tuti nem hagyom rá éjjelre.

Dombi: Dorkababa cuki!! Tényleg olyan kis vígkedélyűnek néz ki! Nekem a fürdős és kutyás kép a kedvencke!
Ha Marci meggyógyult dobok képeket! Dorka már jobban van?

Mi is kaptunk egy autósülést,le kellene cserélni a bébihordozót, de nem akaródzik nekünk sem, mert Marci olyan jókat szokott szunyálni benne bevásárlás közben!

KépKép
Kép
sagi1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?