Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bogi!
A kismamatorna kazit a gyógytornász barátnőm ajánlotta, úgyhogy minden ok., de bevallom, mint teljesen laikus, én magam tulajdonképp leemeltem volna vaktában bármelyiket a polcról (amelyiknek szebb a borítójaKép ) De azért elég furi, hogy olyanokat is forgalmaznak, amelyek nem felelnek meg a szakemberek véleményének, nem? Elég elképesztő. Köszönöm az aggódást, és a figyelmességet, jól esett! Kép

Kata!
Április 2 a kiírt dátum, de valahogy úgy érzem március végén lesz a NAGY NAP. Most vagyok a 29.hétben, csütörtökön zárom. Hihetetlen, hogy hamarosan itt a 30. hét!

Az én kismanóm egész nap mocorog,( ill. front függő, mert van, hogy csak jelez, hogy minden ok., de nem túl aktív) nyújtogatja a kis csápjait, de este, mikor apája keni a pocakomat, akkor aztán produkál!!!Kép
Ma voltam védőnőnél, nagyon megdicsérte a súlyomat (+7,5kg), s hogy megfogadtam a tanácsait. Nem akartam kiábrándítani, hogy nálam nem a súly a fő kérdés, de lelkesen bólogattam, majd hazacsúszkáltam.

Elvileg már én sem dolgozom, gyakorlatilag még vannak itthon tanítványaim (angolt tanítok), s így társaságom is van, nem hajtom túl magam, de egy kis pénz is csöppen, s nem talizok beteg emberekkel. Nem unatkozom, mert sokat olvasok, stb., és tervezgetem a április 2 utáni napjainkatKép

Lenne egy kérdésem a Praxisos uh-ról, aki már volt. Én tavaly voltam egy barátnőmmel, és nem tett rám túl jó benyomást, hogy a baba aludt, s a doki mindenképp fel akarta ébreszteni, s megállás nélkül böködte a kismama pocakját. ( lehet, hogy túlreagálom adolgot, de elég durvának tűnt)Ez mindig így megy? Vagy lehet szólni, hogy elég neked az alvó babavideo is?
Köszi!

Móki
28+5
móki
 
 


Szia Móki!

Ha szólsz biztos nem ébreszti fel a babát a szonográfus. De valószínű Te volnál az egyetlen kliens aki ezt kéri tőle, hisz mindenki általában azt akarja, hogy produkálja magát a bébi (szopizza az ujját, ásitozzon, mocorogjon, csukoljon és egyebek.) ha úgy gondolod, nyugodtan szólj neki, és akkor nem piszkálja. De akkor megvan az a hátulütője a dolognak, hogy épp a gerinced felé fordulva szunyál a baba, és neked lesz 15 - 20 perc felvételed egy kosár pénzért a gerincéről. Kép

A másik, ha mész majd a terhesség végén a CTG-re, ott a nővérek minden egyes alkalommal fel fogják kelteni a bébit, és nem is akárhogy. Nekem (és a többi kismamaának is) úgy rázták a hasam, hogy félméteres kilengése volt oldalra. Akkor mondtam, hogy inkább majd én felkeltem, szépen lassan a saját stílusomban... Egy kis csiki, bekapirgálás, duma hozzá, és már ébren is van .

Más: ha jól emlékszem valaki itt keresett nem standard méretű pelenkázóra való lapot.
Tegnap a Tescoban találtam 47*68 cm-st 1999.- Ft-ért., aranyos macis és egyéb mintával.

mindenkinek további jó pocakosodást, és kérlek holnap gondoljatok rám reggel, mert megyek a terheléses cukorvizsgálatra... Pfúúj
goczane
 
 


Kitty! nekem azt mondta este a barátnöm ugyanaz a kettö. Nekem a doki mondta CTG-re adnak idöpontot de másoktól azt hallom NST-re járnak.

Bogi! A kismama jan. számában van szo a diétárol, olvastad? Szerintük 1 alkalommal max. 150g szénhidrátot szabad enni, ha ezt nézem akkor ez kész zabalást jelentene. Szerintem valamit elirtak, neked hogy mondta az orvos? Nekem a reggeli-vacsi 100g körül van. De akkor böséges.

Kata! Nekem tegnap éjjel is táncott lejtett bent a picur, valami latint gyakorolhat, mert fél éjjel megint hullámzott a hasam.

Móni! A doki nem a fájdalom miatt akarja hamarabb a szülést (szerintem fel se fogta mennyire szenvedtem a multkor, igaz azota se panaszkodok neki) hanem mert fejletlen a méhem és a nem is jol fekszik, meg azt akarja minimális legyen a kockázat, mert csoda a terhességem és jobb nem kivárni az utolso pillanatot (amikor lehet hogy komplikácio is adodhat már), Ujabb gyerekre nemigen van esély, igy erre fokozottabban vigyáz.

Karmen 36+4

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 

 
 

Sziasztok!
Remélem,mindenki jól van. Én igen. Kb.2 napja nem jelentkeztem, úgyhogy alig győztem elolvasni, amit írtatok.

Brigi!
Gratulálok a kislányhoz, nagyon jól látszik a képeken!

Mariann!
Jó Neked! Nálunk (Szegeden) a cukorterhelésen azt a borzasztó cukros löttyöt kell meginni. Meginni még hagyján, de utána az a két óra... Mindegy én már szerencsére túl vagyok rajta. Sőt már éhgyomros vérvételre sem kell mennem többet.

Ildikó, Brigi!
Én a 33. hetet kezdtem most, nekem azért mondta a doki, hogy az én méhlepényem már nem megy föntebb. Amúgy a terhesség alatt följebb kerülhet. Vérzés egyébként a terhesség alatt is előfordulhat emiatt (nekem eddig még nem volt), azért kell kímélni magunkat.Nekem a doki azt mondta (+ a védőnő is), hogy ha a baba feje a lepény előtt lesz, akkor valószínű császármetszésre lesz szükség. De ez majd a szüléskor kiderül. Én nem vagyok emiatt megijedve, mert a baba egészséges, és így vagy úgy majd megszületik.

Móki, Kata!
Nekem is fiam lesz, de nálam hullámokban jelentkezik az édesség-ehetnék. Az elején a roszzulléteim miatt semmit nem kívántam (ill. ha valamit, akkor csak kenyérfélét és krumplipürét), aztán kb. októberig nem kívántam az édességet. Azóta viszont igen. Nem zabálok egész nap süteményt, de majdnem minden nap ennem kell. Néha próbálom megállni, hogy ne egyek, de annál rosszabb: a végén már semmi másra nem tudok gondolni, ezért jobb, ha akkor eszem egy kicsit, amikor megkívánom, és utána jól vagyok.

Kitty!
A Kismama 2004/1 különszámában olvastam, hogy mi a CTG és az NST . Szóval a CTG (kardiotográf)a magzati szívhang vizsgálatára való. "A műszer érzékelőjét az anya hasára helyezik, s azt figyelik, hogyan változik a szívhangok száma a magzatmozgások, ill. a méhösszehúzódások hatására. Ez a nonstressz teszt (NST), amikor semmilyen külső terhelésel sem befolyásolják az eredményt, az anya nyugalmi állapotban van." Szóval akkor szerintem a CTG a műszer, az NST pedig a vizsgálat neve.

Kata!
Én már július óta nem dolgozom, de eddig még nem unatkoztam. Pedig igazán szívesen dolgoztam, nem is így terveztem a táppénzt, de a kezdeti rosszullétek miatt így alakult. És be kell vallanom, hogy a munka egyáltalán nem hiányzik. Igaz, elég stresszes helyen is dolgozom (egy hivatalban), szóval szerintem jobb is így. És itthon is mindig találok valami tennivalót. Engem inkább az zavar, hogy mostanában egyre lassúbb vagyok, egyre nehezebben szánom rá magam nagyobb házimunkára, pedig egy-két dolgot még meg kellene csinálnom ebben a szűk 2 hónapban. Még szerencse, hogy a babaszoba szinte teljesen kész van már.

Na mára ennyit, üdvözlet mindenkinek!
PTünde
ptünde
 
 


Sziasztok!

Látom, akkor nem unatkoztok otthon! Kép Én sem hiszem, hogy unatkoznék, csak ahol lakom, ott még nem nagyon ismerek senkit, mert nem olyan rég költöztünk oda és attól tartanék, hogy kevés emberrel tudnék találkozni. Az ismerősök mind dolgoznak. De mindegy, ki fogom próbálni hamarosan én is!

Móki, angol tanár vagy csak tudsz angolul? én az vagyok, csak azért kérdem, de én viszont nem tanítok, de gondoltam rá, hogy ez majd egy kereseti forrás lehet, ha otthon leszek.

Látom nem én vagyok az egyetlen, aki kívánja az édességet! mondjuk nem eszem rengeteget így sem, de néha nagyon megkívánok egy kis palacsintát, vagy fánkot, vagy bármilyen süteményt és akkor feltétlenül szereznem kell valami édeset, mert úgy érzem, hogy különben elpusztulok! Kép (na, majd most a terheléses vércukron lesz alkalmam édeset érezni) Kép ehhez képest egyébként még nem nagyon szedtem fel kilókat, szerencsém van.

üdv, Kata
katca
 
 


Lányok! Most meséli a férjem, anyosom megálmodta hogy kisfiu lesz. Eddig mindenki csak lányra tippelt, legalább van aki ennek is örül majd. Amugy érdekes, mert nem tudta hogy terhes vagyok, és azt is megálmodta hogy pont 6 hónapos. És akkor mondtuk el neki. Vidéken laknak, igy nem találkoztam vele, nem láthatta a pocakomat, a több év várakozás után meg hihetetlen hogy pont akkor álmodta azt, hogy unokája lesz.
Kiváncsi vagyok a végén tényleg kinek jön be a megérzése.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

En edesseg teren hol igy vagyok, hol ugy. Az elejen en sem ettem edesseget, sot szinte semmit sem. Most meg neha ramjon es akkor eszem vagy egy kis csokit, vagy valami aprosagot. De sokat nem birok.

Kata,
en sem unatkozom, hogy itthon vagyok, van mit csinalni, meg maszkalni is szoktam. Pl. holnap tornara megyek. Kép

Eszty 28+1
eszty
 
 


Sziasztok,

képzeljétek ma voltam dokinál táppénz miatt erre mikor már csak ketten voltak előttem elhívták szülni. Kép Úgyhogy csütörtökön újra mehetek. Sebaj, nem bosszankodom, előfordulhat, hogy mikor az én időm jön el akkor meg másokat hagy ott.

2 hét múlva én is elkezdem a terhestornát, gyógytornászhoz fogok majd járni.

Kép Valaki érdeklődött a múltkor ausztriai árakról vagy ilyesmi, csak már nem tudom melyikőtök volt az. Ha még érdekel, küldj emailt szívesen megírom amit tudok. A többieket ne untassuk, mert néhány hete már kitárgyaltuk a témát.

Kata/BrigiKép
valamelyikőtök írta, hogy vörösváron vett kiságyat. Lécci írd meg, hol az üzlet mert szeretném megnézni.

Ja, és tegnap bekötötték végre az adsl-t, ezentúl már tényleg gyakran olvasgathatok itt. KépKépKép

Mariann
tmarianna
 
 


Sziasztok! Kép

Erika!

Én kerestem pelenkázólapot, és pont ma vettem meg a 47x68-as macist a TESCO-ban. Egy kicsit nagyobb a komód,de majd rakok mellé játékokat. Legalább le nem lóg.(Ja, és valószínű a kisebb méret vonalkódja volt rajta, mert 1990 Ft-ra számítottam, de a pénztárnál csak 1499 Ft-ot fizettem.

Karmen!
Szóval akkor ugyanarra a vizsgálatra fogunk menni.(Ptünde tök jól leírta, már értem)
Kíváncsi leszek, hogy fiú-lány ügyben végül is hogy alakul Nálatok.
Nekem éppen ma mondta megint egy cigányasszony, hogy kisfiam lesz.Ez már a második cigányasszony, nem tudom miért mondja mindegyik ugyanazt, én jobban hiszek a magzatvízvizsgálatnak.

Ma végleg mindent beszereztem, már nem megyek sehova szülésig. Este még összerakjuk a férjemmel a babaágyat.

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok!

Hát lányok én nagyon szerencsétlen vagyokKép

Ma voltunk a 4 D-s uh-on, sajnos nem a Györfi csinálta mert neki el kellett mennie, egy nő volt ott aki nem értett a géphez, 3x hívta vissza a dokit, majd lázasan elkezdte az uh-ot, de csak össze vissza tekergette a hasamon a fejet. Nagy nehezen megtalálta a gyerek fejét akkor gyorsan megmérte, majd a lábát és hasát, ez kb 10 perc volt, aztán a 4 D-s része következett tiszta torz részeket lehetett csak látni, nagy nehezen beállította az arcára, de csak egy pillanatra, aztán megint a torz semmit lehett látni. Majd közölte hogy sajnos a gyerek belefurja az arcát a méhlepénybe és nem lát semmit, ezt elmondta vagy 10x, majd végül mondta hogy nincs értelme folytatni. Elkezdtem öltözni és akkor közli hogy elfelejtette hogy hol fekszik a méhlepény, vetközzek mégegyszer, én mondtam neki hogy mellsőfali. Aztán amikor képet akart nyomtatni és a cd-re írni kiderült hogy amikor el kellett volna menteni akkor ő a törlésre kattintott. Így egy db képünk sem lett.
Hát én majd nem sírva fakadtam. Még a gépben sem voltam benne. Ennyi az én történetem.

Egyébként jól vagyunk, ma megvettem minden hiányzó dolgot. És a táskába is bepakoltam.

Sziasztok

Gabi1
31+6

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

Kata!
Ne feledd, hogy Eszty is és én is a közelben lakunk, szóval ne félj attól, hogy nem lesz társaságod Kép, (minket már különben is ismersz). Majd ha itthon leszel, akkor a tornán kívül is lehet kismama-pletyit tartani, amennyiben igényünk van rá. A tanításról csak annyit, hogy én már több mint két éve járok egy (most) 12 éves kisfiúhoz, aki diszlexiás és diszgráfiás. Nagyon élvezem magát a tanítást, ő örül, hogy más nem hallja, ha hibázik és nagyon-nagyon sokat fejlődött. Ráadásul ösztöndíj kiegészítésnek sem utolsó és csak heti 2 alkalom. Szülésig mindenképpen akarok járni hozzá, szóval én csak bíztatni tudlak, hogy keress tanítványokat, akik a környéken laknak és el tudnak menni hozzád.
A torna 11-kor kezdődött és kb. 50 percig tartott.

Mariann!
Én vettem Vörösváron a kiságyat. Az összesen 28ezer forintba került (fenyőágy, ami két magassági pozícióba állítható, matrac, párna, vékony takaró, hálózsák, kispárna, rácsvédő, pelenkatartó, baldachin). Akkor az volt az utolsó darab (nagyon pici üzlet, több ágy be se fért volnaKép), nem tudom, hogy azóta hoztak-e újat. Ha tényleg érdekel, akkor anyukámat megkérem (nem olyan messze lakik onnan), ha nézzen be oda, és szóljon nekem, ha van most is hasonló típus hasonló árban. Csütörtökön este meg is tudnám írni. Jó ez így? Akkor nem teszel meg feleslegesen utat. Egyébként a Kika-ban most ugyanezt az ágyat lehet kapni minden nélkül 7990 forintért (szórólapon láttam).

Móki!
Én is úgy jártam, hogy Luca pont szundizott, amikor a szonográfus elkezdte a vizsgálatot. Nekem is kopogtatta a hasamat többször, hogy ébredjen fel a Manó, meg szólongatta. Kicsit furcsának találtam ugyan a módszert, de gondolom ért annyira a dolgához, hogy ezzel ne okozzon semmi bajt. Mi már a profilból készült képektől is el voltunk alélva, de ő azt mondogatta, hogy szeretné jobban megmutatni, mert tudja milyen szép látvány, és jó lenne, ha mi is láthatnánk. Fájni nem fájt a dolog, és azért ő sem erőltette túl. Nekem azt mondták idősebb kismamák, hogy ők ezt elkerülendő CTG és uh előtt is meg szoktak inni egy kis kávét, és akkor a babóca ébren lesz.

Hú, megint szómenésem volt Kép.

Jó éjt mindenkinek!
Brigi (22+4)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Kitty!

Örülök, hogy sikerült venned pelenkázólapot, annak méginkább, hogy "akciósan" jutottál hozzá! Kép


Ha valakit érdekelnek az exclusiv gyerekbútorok (nagyon helyesek), akkor itt lehet legelészni: www.faktumbutor.hu
goczane
 
 


Gabi,
sajnalom, hogy igy alakult az uh. Viszont ha ennyire ertett a no az uh-hoz, akkor nem lett volna jobb, ha azt mondjak, hogy menj maskor. Mondjuk neked biztos, nekik mar nem biztos. Nem kaptal semmit, de kifizettel egy csomo penzt.

Kata,
szerintem ha tudsz majd, akkor a delelotti tornara gyere, mert akkor kevesebben vagyunk. Legalabbis ezt mondta a tornasz. Egyet ertek Brigivel, ha otthon leszel es igeny van ra, akkor osszefuthatunk tornan kivul is.

Eszty 28+2
eszty
 
 


Sziasztok!

Gabi,
nagyon-nagyon mérges lettem volna a helyedben az Uh-nál és az is biztos, hogy ezért nem fizettem volna több ezer forintot! Te nem mondtál a nőnek semmit? Pont azért megy oda az ember, hogy többet lásson és megbizonyosodjon, hogy minden rendben. Ettől viszont nem lettél okosabb.

Az éjszakám, de főleg az estém nem volt túl fényes. Szerintem megéreztem az időjárás változást. Kicsit el is keseredtem, mert hát keményedett a hasam és nagyon féltem, hogy begörcsölök. Aztán túléltem, de nem lettem sokkal nyugodtabb.

Brigi,
bízom benne, hogy majd össze tudunk ugrani a tornán kívuül is pletyizni, ha majd már otthon leszek!!! Meg majd visszük a gyerkőcöket sétálni. A lányod el lesz kényeztetve két fiú mellett!! Kép
Igen, tanítványt mindenképp akarok majd, de ezt is már csak a baba születése után, ha majd már pár hónapos lesz. Sok iskola van a környéken, nem hiszem, hogy nehéz lesz találni egyet-kettőt.

Na, most megyek dolgozni, majd jelentkezem!

Szép napot nektek!

Üdv, Kata
katca
 
 


Sziasztok! Kép

Kata Kép
Még én is a munkahelyemen nyűglődök, de nem bírom már sokáig. Jólesne napközben is egy kis pihenés. A sok üléstől már délelőtt elkezd fájni a hátam és a derekam. Te meddig akarsz dolgozni?
Biztosan nem fogok unatkozni, ha majd otthon leszek egész nap. Annyi tervem van, hogy mit csinálnék....

Móki Kép
Nekem is kopogtatta elég erősen a hasam a doki a 4D-s uh-on. Egyáltalán nem fájt. És a fiam nem aludt éppen, csak annyira produkálta magát, bukfencezett össze-vissza, és sokszor elfordult, na, ekkor rázta a pocakom a doki. Kíváncsi vagyok, hogy legközelebb is fogja csinálni, jövő héten megyünk. Azt viszont nem fogom engedni, hogy ctg vagy nst vizsgálaton mindenféle asszisztensek csak bökdössék a pocakom....

Gabi Kép
Nagyon sajnálom, hogy rossz élménnyel kellett eljönnöd a Praxisból. Nem reklamálhattál? Én a helyedben felhívnám a dokit, és megmondanám, hogy a kis kezdő kolléganője mekkorát bénázott. De azért gondolom elkérte a teljes árat....Felháborító!

Üdv,
Pumukli
pumukli
 
 


Sziasztok!

Hát egy nagy marha voltam, nem kellett volna fizetnem, én nem szóltam de a párom akart, csak látta hogy mérges vagyok, csak nem tudta eldönteni hogy rá vagy a nöre, mert azért csinált ő is egy két olyan dolgot amin felidegesítettem magam. Pl rágóval kínált uh közben, láthatóan unta, de utólag megértem őt hisz nem láttunk a 20 percből összesen értékelhető 5 percet ami persze a 2 D-s része volt. Na mindegy többet nem megyek, most már úgy is nem sokára találkozunk.

Egyébként az adatok sem stimmelnek, mert azt még elhiszem hogy 2 hét alatt nem nött semmit, de hogy még össze is ment azt azért nem hiszem.

Gabi
32+0

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok,

KataKép
nekem is többet keményedett a pocakom tegnap este, mint általában szokott. Az esti 1-2-3 több óra alatt szerintem nem gáz, de tegnap ennél több volt. Aztán meg nem tudtam elaludni hajnali 1/2 2-ig. Bár, az utóbbi 1-2 hétben valahogy lyan nehezen alszom el. Visszasírom az első harmadot, amikor 10-kor már édesdeden alukáltam.
Terhesség előtt is éjjeli bagoly voltam, csak az a gond, hogy most már nem bírom jól a kevés alvást. Múlt hét szombatra kiütöttem magam, mert 3 napig 5-6 órákat aludtam éjjel. Szombaton meg majdnem elájultam ebéd után.

Nem tudtk valami módszert, hogyan tudnék éjfél előtt elaludni? (Korábbi alvásra gondolni sem merek).

Toábbi szép napot mindenkinek.

Mariann (26+1)
tmarianna
 
 


Sziasztok!

Karmen!

Tuti, hogy elírták, Gyuri nem írt volna ilyen hülyeséget!
Én napi 150g-ra vagyok beállítva, és a következőképpen: reggeli 25, tízórai 25, ebéd 50, uzsi 20, vacsi 30. Ez akárhogy is számolom, 150 NAPONTA Kép Húúúúúúúúúúúúúú mit tudnék kezdeni alkalmankénti 150g CH-val. Kép Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Mariann, egy kicsit megnyugtattál, hogy neked is keményedik a hasad és te is a 27. hétben vagy, szóval neked sem indokoltabb. Lehet, hogy hajlamosabbak vagyunk az időjárásra reagálni, mert nekem is a tegnapi napom volt sokkal rosszabb, mint egyébként szokott. Persze, egy-két alkalommal egy nap nem baj, ha keményedik, de tegnap este ez sűrűbben fordult elő. Ma eddig még ok, remélem így is marad!
Ezt az alvást ne is mondd! Az első 3 hónapban már este 9-kor nem bírtam a szemeimet nyitva tartani, most meg...! 6-kor szoktam kelni reggel és éjfél előtt nem nagyon tudok elaludni, de van amikor ez inkább 1 óra + az állandó wc-re járás éjjel. De hát ez van! Pedig még most kellene pihizni, mert ha megszületik a kicsi, akkor azt hiszem, hogy ez nem lesz annyira egyszerű Kép de azért már várom nagyon!!

Pumukli, az az igazság, hogy nem tudom még, hogy meddig fogok dolgozni. Igazából eredetileg azt gondoltam, hogy csak az utolsó hónapban maradok otthon. Ezt az elképzelést még tartom, de ha nem fogom magam jól érezni, vagy túl nagy lesz a pocim, vagy egyszerűen csak elegem lesz, akkor ez változhat. Igazából nem megterhelő, amit csinálok, annyi, hogy talán több mozgás jobb lenne, mert sokat ülök. ÉS te? Úgy láttam a táblázat alapján, hogy veled is kb. egy időre vagyunk kiírva.

Gabi, jót mosolyogtam (bár nem vicces, csak ahogy leírtad), hogy a 3d uh alapján a gyerek összement. MIndegy, már ne idegesítsd magad a dolgon, nem tudsz mit csináni.

Eszty, igényem tutti lesz veletek találkozgatni, nagyon társasági ember vagyok!

Móki, nekem is azt súgták, hogy igyon az ember uh előtt egy kis kólát, vagy kv-t és akkor nem kell bökdösni a gyereket, mert ébren lesz. MOndjuk én nagyon tejes kv-t egyébként is szoktam reggel inni, akkor is ezt teszem majd, ha megyek a Praxisba.

Mariann, én kértem a bécsi árakat, de akkor majd írok privátban. Köszi.

Megyek lassan ebédelni.

PUsz, Kata
katca
 
 


Kata Kép
Nagy bécsi leárazásról ír a Nők Lapja. Csatolom a cikk elérhetőségét: http://www.noklapja.hu/cikk.php?id=55&cid=12249&PHPSESSID=4546fa1ce3722ede895509 5d764bc3bf

Ha valakit érdekel, a Metro-ban van most akciós rácsos gyerekágy 8000 Ft-ért.

Pumukli
pumukli
 
 


Sziasztok!

A pocakkeményedés szerintem egy kicsit frontfüggő is, és amilyen 'kiszámítható' az idő mostanában!!!!!! Bár én nem panaszkodom, mert ahogy a melegfront ki szokott ütni, most semmit nem éreztem!


Kata, angoltanár (is)vagyok, de bevallom őszintén, HA majd egyszer állunk úgy anyagilag, hogy a gyerkőcök mellett megengedhetem, hogy azt csináljak, amire mindig is vágytam, akkor visszamegyek tanítóskodni. Írás-, olvasástanítás! Ez a vágyam. Csak belekóstolhattam, de a fizu miatt otthagytam jó pár éve, s átálltam csak az angolra (nyelvsuli, otthon).
Gabi, nagyon sajnálom, hogy így jártál a Praxisban! Amilyen megbízhatónak tűnik ez a hölgy, így a leírásod alapján, nincs értelme aggódni a baba miatt!

Pumukli, hú ez a tejeskávé ötlet nagyon tetszik, végre bűnözhetek egy kicsit. Ugyan a tejeskávé nálam pár csepp kévé a 2 dl tejbe, de ezt se feszegettem aaz elmúlt jó pár hónapban. Na de most! Kép

Állítólag este jót tesz egy pohár tej, könnyebb tőle elaludni. Mindenesetre nem veszít vele az ember, ha kipróbálja. Kép Nálam az ágyban történő olvasás max. fél óra alatt teljesen elálmosít(akármilyen érdekeset olvasok). Aztán az álommanó kiütéssel győzKép

Móki
móki
 
 


Sziasztok!

Most jöttem meg az utolsó tanácsadásról, meg UH-n is voltam. Most hirtelen nagyot nőtt a babám( bár az orvos szerint a múltkor kisebbre mérte véletlenül a buksiját)
Szóval : BPD 90, THQ:95, FL: 66
Kérdeztem, hogy mekkora lehet a súlya, és azt mondta, hogy kb.3 kg most. Meg is ijedtem, hogy mi lesz a végéig, és mondtam, hogy de én 40. hétre sem szoktam 3 kg-os babát szülni. Erre azt mondta, hogy na jó, akkor 2,6 és 3 kg között van. Így már OK. De szerinte, pontosan nem lehet megmondani, átlagos méretűnek tűnik a baba.
És lehetett látni(mármint az orvos látta),hogy a magzatmáz darabkák potyogtak a magzatvízbe,ahogy mocorgott a baab. Ez azt jelenti,hogy talán már nincs is olyan messze a vége?
Amúgy nagyon rendes volt a doki, mert ugyan nem indokolta semmi, de jövő héten szerdán csinál egy Flowmetriát is(remélem jól írtam), így legalább látjuk, hogy jó-e az áramlás, kap-e elég tápanyagot. Jövő csüt.-ön meg NST-re megyek.

Gabi!
Én biztos,hogy nem hagytam volna szó nélkül a doktornőnek ezt az UH-t. Persze ott az ember köpni nyelni nem tud, mert gondolom erre nem számítottál. Hogy égetheti magát a Praxis olyannal, aki nem ért a dolgához. Ugyanennyi pénzért korrekt vizsgálatot, és élvezetes mozit is kaphattál volna.

Mit szóltok ehhez az időhöz? Nálunk legalább 15 fok van. Félek is,hogy nagyon beindul az influenza. Nagyon nem hiányozna,pedig a nagylányomék osztályában már megjelent. Csak kerüljön el minket. Ilyen szempontból jobban örülnék egy jeges januárnak.

Még benézek később.

Kitty
36+1
kitty123
 
 


Sziasztok!

Felhívtam a Györffy dokit e nem volt bennt, azt mondta az asszisztens nő hogy majd csak pénteken lesz. akkor újra neg próbálom.

Nem aggódom hogy valami baja lenne a babának, legfőképpen a mozizás miatt mentünk, mert ugye a dokim minden hónapban alaposan megnéz mindent, de ez még is csak más lett volna.

Minden esetre furcsa hogy a méretek hajszál pontosan azok amik a referencia értékre írtak, szerintem ritka hogy hajszál pontosan egyezne.
Azért leírom hogy miket mért:

OFD: 10,80
APD:9,01
TAD:8,70
MAD:8,86
AC:27,82
FL:6,05

Ebböl csak az FL-t ismerem

Gabi
32+0

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Kitty! Nekem BPD 88,5 mm. Azt mondta kb. most 2,5 kg. Hétfön megyek a korházba, és január végén biztos megszületik, mert a babának se jo hogy nem fér már el bent és ne legyen komplikácio. Én is félek bent ne fertözzön meg valaki. Imádom a teát, de cukor miatt most nem iszok, édesitövel meg nagyon nem jött be, örülök hogy elfogyott.

Bogi! Köszi, gyanus volt nekem ez a 150g!
Viszont most 1 honap alatt csak 1 kg-ot hiztam. (na igy is +17 kg tartok) Pedig amugy nem látszik, mondjuk jobb mintha hörcsög képem lenne.

Gabi! Elhiszem hogy mérges voltál! Én is elkeseredtem volna. Nekem a magzatviz vétel elött mért ott egy doki kisebb értéket, mint elötte 1 héttel volt a BPD. SZoval ezzel szerintem se kell foglalkozni, ez csak egy kb. szám.

Én se birok elaludni hajnalig, mert irtam hogy nekem akkor kezd táncolni bent a baba.
Ma is CTG-n elég nyugis volt, gondoltam is bezzeg este néznék meg!

Karmen 36+6

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Ja és ma igenis vettem a cukiban egy SÜTIT!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Engen teljesen kikészített ez az idő. Örülök nagyon a napsütésnek és a jó melegnek, de a fejem szétrobban! Ráadásul ez az influenzajárvány is aggasztó, mert pont most mondták be, hogy kifejezetten fiatalokat támad meg. Szóval Lányok nagyon vigyázzatok a gyerkőcökkel!

Gabi!
Sajnálom, hogy így kiszúrtak veled, és szerintem tényleg hívd fel a Győrfyt, remélhetőleg lép valamit, ha fontos neki a Praxis hírneve.
Ja, leírom Neked az uh-s rövidítések megfejtését: OFD: homlokcsont-tarkócsont közötti távolság, APD: törszátmérő mellső-hátsó irányban, TAD: törzsátmérő harántirányban, AC: törzskörfogat. A MAD-ot én sem tudom.

Karmen, Kitty!
Ma voltunk Esztyvel tornán, és ott mesélte a tornász nő, hogy amikor ilyen frontváltozások vannak, akkor mindig tömve van a szülőszoba, mert a babák borzasztó érzékenyek erre, és állítótag ez simán beindíthatja a szülést olyanoknál, akik már nincsenek annyira messze. És jövő héten jön a hidegfront Kép.

Kata!
Remélem Luca élvezni fogja a kis lovagok társaságát Kép! Meddig dolgozol még egyébként? Tényleg jobb lenne, ha délelőtt tudnál járni, mert délután állítólag többen vannak, és a "tornaterem" (nem is értem miért hívják így) rettentő pici.

MARIANN!
Anyukám már ma elment abba a vörösvári boltba, aminek a neve egyébként Ficánka bababolt, a pontos cím pedig Fő út 95. Van ugyanolyan kiságy, mint a miénk, az ára 28.600 forint, és ugyanazt tartalmazza, amit tegnap leírtam. Sárgás-bézses alapon nagy mackó mintás (tehát unisex). A bolt a kultúrház és a Volksban közötti hosszú utcában található, egy videotéka mellett kell behajtani, mert egy udvarban van, tehát a fő utcáról nem látható. Könnyű megtalálni egyébként. Azért a telefonszámot is leírom: Antal Marianna (tulajdonos) 06-20-554-6037 Remélem sikerrel jársz!

Ma este Szülőszoba Kép!

Jó éjt mindenkinek!
Brigi (22+5)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok !


Látom nagyon sokan panaszkodtok arra, hogy pl. tegnap éjjel nem tudtatok aludni. Nézzétek meg az én tegnapi bejegyzésem időpontját: jan 14. 04.44.
Én sem tudtam aludni, összességében talán ha másfél órát aludtam az éjjel. Eddig nem tudtam mitől lehet, de most már sejtem, hgy ez a baba bizony borzasztó érzékeny a frontokra. Egész éjjej azzal foglalatoskodtam, hogy kiolvastam a Kismam januári számát, meg egy régebbi Shape Fitt mamát, gondolván, attól beájulok. De nem: inkább leültem a gép elé és szörföztem... Ez sem segített.

Voltam ma a terheléses cukorvizsgálaton: ez rosszabb volt mint amire emlékeztem!!! PFÚÚÚÚJ!!!
Eredmény szombat de.

Na mára eldugulok

Üdv

Erika
goczane
 
 


Bogi! Most látom a Kismama ujságban hogy annak a cikknek a szakmai tanácsadoja a Gyuri volt, szerintem a szerkesztö átfogalmazta a szöveget. De azért sokan biztos azt gondolják a doktor ur mondtott ekkora hülyeséget, elég kinos lehet neki. Nem tudom lesz-e helyreigazitás a köv. számban.

Erika! Én elég hányos vagyok, de nekem nem volt rossz izü a lötty. Ezek szerint szerencsém volt. Pedig arra készültem hogy nem lehet értékelni. De legalább tul vagy rajta!

Brigi! Tudom hogy frontoknál sokan szülnek,én remélem még mivel van idö, hogy magátol nem indul be még most a szülés.

Éjjel nagyon megijedtem. Arra ébredtem hogy meg akartam fordulni a jobb oldalamrol a balra és nem birtam, mert iszonyu erös szurás, nyillalás állt bele a jobb oldalamba. Vártam mert gondoltam idövel elmulik, de nem. Végül csak elszunditottam, 1 óra mulva ébredtem, akkor már teljesen elzsibbadva, de akkor már meg tudtam fordulni. Azért volt ijedelem! Jo hogy most már nincs gond.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Karmen!
Szerintem sem Gyuri mondott ekkora hülyeséget. A cukorbeteges topicban még poénkodtam is vele, hogy mit lehetne dőzsölni 150g/étkezés alkalmával Kép

Nekem is nehezen ment az alvás, de most már két napja azért tudok aludni. Egyébként nekem is fáj a hasam, ha fordulok egyik oldalamról a másikra. Szerintem valamit nyomott a baba!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok,

kezdek nyugodt lenni, hogy az összes nyűgöm - nehezen tudok elaludni, ha meg akarok fordulni fel kell ülnöm és úgy fordulni, keményedés - az nem csak az enyém Kép. Persze sejtettem, hogy így van, de most már teljesen meg is nyugodtam.

Mariann
tmarianna
 
 


Sziasztok! Kép

Tegnap dél óta nagyon fáj a hasam alján. Nyúlnának a méhszalagok? Éjjel is nagyon fájt, főleg a jobb oldalamon, fordulásnál iszonyúan szúrt. Éreztetek hasonlót?

Üdv,
Pumukli
pumukli
 
 


Szia Pumukli!

Szerintem ez teljesen normális! Csajok tudjátok mi jutott még eszembe okként?
Nekem sokszor az a bajom az éjjeli fájdalmaknál, hogy tele van a hólyagom, amit amúgy nem nagyon érzékelek, de tény, mert ha elmegyek WC-re, utána sokkal jobb.
És nap közben is sokszor előfordul, hogy pisilés után elmúlik az a fájdalom, a szúrás, a feszítő érzés. Biztos, hogy nyúlnak is a szalagok, de az is biztos, hogy ha van egy kis vizelet a hólyagban, akkor már kisebb a hely, és minden nyom mindent.

És Ti éreztetek már olyat, hogy két oldalt, ha megnyomom a hasam, akkor fáj. A derekam tájékán. Ez is attól lehet.

Üdv: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Most nézem, hogy milyen csendes volt a tegnapi déluán és este. Remélem nem azért, mert a meleg mindenkit megviselt! Kép Fel a fejjel, hamarosan jön a hideg!Kép

Szoktátok nézni a 'Szülőszoba' c. műsort szerda esténként? Először kicsit félve ültem a tv elé, de olyan jó látni azokat a pici babócákat a végén. A tegnapiban az egyik kismama a Schöpfiben szült - én is ott fogok -, s eléggé furi volt látni, ahogy a babákat mutatták, ahogy bepólyázva a polcokon feküdtek. Kicsit olyan volt, mint a pékségben a kenyerek. Nem tűnt túl szívderítőnek. Kép De már úúúúúgy várom az április másodikát!

Na jó, megyek, tanítok egy kicsit.
Remélem az aggasztó pocakkeményedések már a múlté!

Móki
móki
 
 


Sziasztok!

Most jövök terheléses vércukorról. Nem volt gáz. Megcsináltam otthon a teát, fél litert és így teljesen normális íze volt, igaz, jó sok citromot tettem bele. Eredmény majd hétfőn lesz.

Kaptam szülésznő telefonszámot. Még egy kicsit korai ugyan, de volt ott egy lány, akinek pont velem egyidős a babócája és ők már beszéltek a szülésznővel, aki nagyon sok jó tanáccsal látta el őket, szóval lehet, hogy érdemes akár már mostanában felkeresni. Majd meglátom.

A keményedés tegnap jó volt, mármint az volt jó, hogy nem nagyon volt. Biztos, hogy a meleg front csinálta, de jól rám ijesztett!

Pumukli, ilyen fura szúró érzést már én is éreztem, de nekem is pisilés után jobb lett. Szerintem olyankor a gyermek nagyon nyom valamit. Egyetlen egyszer volt az is, hogy olyan erős volt ez az érzés, hogy haza kellett mennem a mh-ről, mert rendesen leizzadtam, annyira fajt és ezt elég hosszasan csinálta. Aztán jobb lett. Nem tudom ilyesmit érzel-e, nekem nagyon erős szúrás volt, de ugyanakkor éreztem, hogy a hólyagomnál nincs valami rendben.

Móki,
én persze néztem a szülőszobát és nagyon örültem, hogy a Schöpf-Mérei volt benne, bár sokkal nem lettem okosabb. Kép Kicsi volt a szülőszoba, azt láttam. A gyerekeket valóban úgy hozzák-viszik, mintha két kilós kenyereket pakolnának, ezt láttam már ott élőben is, de engem nem borzasztott el. Egyébként szerintem mindenhol hasonlóan csinálják. A Schöpfiben az elsőn van a csecsemő osztály és hát a 3.-ra csak így tudják őket felhozni. Egyébként élőben tündériek voltak, ahogy azok a kis emberkék ott feküdtek sorban azon a kocsin.
Kérdeztem az új felkészítős időpontokat, de az asszisztens nem tudott mit mondani. Azt javasolta, hogy ha akarok szülésznőt választani, akkor vele vegyem fel a kapcsolatot és majd ő segít minden ilyesmiben. Hamarosan meg fogom ezt tenni és akkor végre lesznek új időpontok, bár mondom, hogy talán február előtt nem is indul semmi ilyesmi.

Pumukli, köszi szépen a cikket. Szerintem ki fogunk menni szétnézni Ausztriában, most már nagyon fel lettem csigázva.

Na, most megyek, de még jelentkezem!
írjatok!

Kata
katca
 
 


Pumukli! Ez normális, ne aggodj.

Bogi! Én ilyet nem éreztem még, szerencsére, igy is van nyügünk elég Kép

Nálunk éjjel a korházban már nincsenek a babák az anyukákkal és ha akkor hozzák öket szoptatni, akkor öket is ilyen fakkokba teszik be. Szerintem nagyon muris. Na meg olyan édesek voltak, amikor egyszerre bögött kb. 20 baba. Irigyeltem a szüleiket!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Ma voltam vedoneninel. Ujhoz kerultem kivancsi voltam, hogy milyen. Nagyon szimpi volt. Viszont este elkezdett fajni alul a hasam. Ilyen meg nem volt, nem tudtam hova tenni. Eleg jol aludtam tole, de reggel ismet fajt. Mondom a vedoneninek, hogy ez van, mire kozolte, hogy akkor a tornat szuneteltessem egy kicsit, mert biztos attol faj. Egyebkent minden rendben volt, a szivhang is jo volt. Viszont kozolte, hogy szerinte a 29. hetben vagyok. Nem tudom, hogy mi alapjan szamoljak ki, de mar bele vagyok zavarodva. Kép

Brigi,
akkor en jovoheten tornara nem megyek, pihentetem magam egy kicsit. Jovohet utan viszont megyek, de akkor is csak 1 heten 1x. Remelem nem gond.

Eszty 28+3
eszty
 
 


Szia Eszty!

Az, hogy a védőnő azt mondta, hogy hogy 29 hetes vagy, szerintem arra gondolt, hogy a 28-t már betöltötted, és jelenlega 29-t kezded el. (hivatalosan én is 27 éves voltam júliusban, de ha kérdezik automatice az ugrik be, hogy 28 éves vagyok)

A Szülőszobát én is néztem, most sokkal jobb volt mint a múltkor (szerintem). Kevéssbbé volt megrázó, szimpik voltak a párok, és a fő: természetesek voltak.

Ma bejelentkeztem a Praxisba. Jövő szerdára kaptam időpontot (26. hét), épp ideális a kukkolásra, mozizásra.Kép Azt azért elárulom, hogy Gabi példáján okulva kétszer is rákérdeztem, hogy a Győrfi Mátyás lesz e, mert én csak hozzá akarok menni. Erre a hölgy mondta, hogy igen, sőt az ember ha külön kéri mehet hozzá. Az a nő aki a Gabiéknak is csinálhatta az UH-t, most kezd náluk, és állítólag kedden délutánonként ő van, vagy lesz, ezt nem teljesen értettem. LÉnyeg: jövő szerdán láthatom végre a kisfiam. Az a baj, hogy ilyenkor annyira be vagyok sózva, hogy alig bírok magammal!!!!

A fájdalmas beszúrásokról szerencsére nem tudok mit mondani, hisz nekem ilyen nincs, sőt a kislányommal sem igen volt. Annál több viszont a keményedés, ami ugyannem fáj, de baromi kellemetlen...

Erika
goczane
 
 


Szia Eszty!

Az, hogy a védőnő azt mondta, hogy hogy 29 hetes vagy, szerintem arra gondolt, hogy a 28-t már betöltötted, és jelenlega 29-t kezded el. (hivatalosan én is 27 éves voltam júliusban, de ha kérdezik automatice az ugrik be, hogy 28 éves vagyok)

A Szülőszobát én is néztem, most sokkal jobb volt mint a múltkor (szerintem). Kevéssbbé volt megrázó, szimpik voltak a párok, és a fő: természetesek voltak.

Ma bejelentkeztem a Praxisba. Jövő szerdára kaptam időpontot (26. hét), épp ideális a kukkolásra, mozizásra. Azt azért elárulom, hogy Gabi példáján okulva kétszer is rákérdeztem, hogy a Győrfi Mátyás lesz e, mert én csak hozzá akarok menni. Erre a hölgy mondta, hogy igen, sőt az ember ha külön kéri mehet hozzá. Az a nő aki a Gabiéknak is csinálhatta az UH-t, most kezd náluk, és állítólag kedden délutánonként ő van, vagy lesz, ezt nem teljesen értettem. LÉnyeg: jövő szerdán láthatom végre a kisfiam. Az a baj, hogy ilyenkor annyira be vagyok sózva, hogy alig bírok magammal!!!!

A fájdalmas beszúrásokról szerencsére nem tudok mit mondani, hisz nekem ilyen nincs, sőt a kislányommal sem igen volt. Annál több viszont a keményedés, ami ugyannem fáj, de baromi kellemetlen...

Erika
goczane
 
 


Erika,
akkor ezt ugy kepzeljem el mint egy szuletesnapot? Mikor mar betoltottem, akkor mar kozelebb vagyok a meg be nem toltott evekhez, mint amit betoltottem? KépKépKép Mindegy, 1 het nem oszt, nem szoroz. Kép


Eszty
eszty
 
 


Sziasztok!

Elolvastam minden levelet.
Szóval az alvásról:
Én az elején - ha jól emlékszem - elég jól aludtam (akkor legalább nem voltam rosszul), de nekem az első időszaktól kezdve folyamatosan sokszor fel kell kelnem éjszaka pisilni. Pedig állítólag a 2.harmadban ez nem jellemző, de nekem akkor is és azóta is kell. Van (néha), hogy csak 2-3-szor, de általában legalább 5-6-szor vagy még többször is.
Meg most már nekem is egyre nehezebb az alvás. Amúgy elég gyorsan elalszom, de állandóan arra ébredek, hogy valamelyik oldalam elzsibbadt, és fordulni kell. Az ágyban olvasni meg sajnos most már nem bírok, mert hanyatt feküdni nem jó, oldalt fekve meg nyom a szemüveg.

Nem tudom, Ti hogy vagytok, én egyre többször álmodom a bébivel meg a szüléssel. Tegnapelőtt éjszaka pl. azt álmodtam, hogy szoptatom a babát, és a bal mellemből egyszerre csak beindult a tej. Persze nem igazából, de álmomban konkrétan éreztem, hogy szopja a baba a tejet.
Most éjszaka meg azt álmodtam, hogy megszületett a baba, és nem akart fölsírni. Ez nagyon rossz volt, bár azt mondták, hogy minden rendben, de én nagyon nyugtalan voltam.
Ja, a kávéval én úgy vagyok, hogy a terhesség elején - amikor egyébként is nagyon rosszul voltam - még az illatát sem bírtam. (Egyébként imádom a kávét, és úgy gondoltam, erről sosem szoknék le.) Most ott tartok, hogy nagyon ritkán belenyalok, de azóta sem iszom.

Én is utálom ezt a locs-pocs időt. Mire valamennyire fölszáradna a sár, mindig elkezd esni az eső. A kutyát alig tudom hova vinni, mert a múltkor is bokáig süppedt a sárba, ahogy fölhoztam, fürdetni kellett. Ma reggel már örültem, hogy egész jól fölszáradt, erre déltől esik az eső.
Az influenzától kicsit én is félek, főleg hogy szegény férjem sincs valami jól. Nem vsz.hogy influenza, de biztos vmi vírust kapott el (hasmenés, rossz közérzet stb.). Remélem, én megúszom.

Karmen!
Én is ébredtem már ilyen nagyon erős szúró fájdalomra az oldalamban, akármit csináltam, nem múlt el, aztán valahogy elaludtam, és utána jobb lett. Szerintem valamilyen ideget nyomhat ilyenkor a baba.

Pumukli!
Nekem is fájt a hasam alja, sőt "ott egészen lent" is sokáig. Úgy éreztem, mintha izomlázam lenne. Szerintem is a szalagok húzódása miatt van. Néha meg az oldalamba nyilallt bele nagyon erősen pl. ha köhögtem. Már nem annyira érzem.

Eszty!
Nekem is összevissza mondják, hogy hányadik hétben vagyok, de nem foglalkozom vele. Én egyébként hétfőtől számolom az újabb heteket, mert így is sokszor belegabalyodok.

Szerencsére én keményedést még csak egyszer régebben éreztem, amikor hirtelen valamin nagyon ideges lettem. (Szerencsére nem vagyok ideges típus). Azóta nem, pedig az okosságos könyvek azt írják, hogy ilyen tájban már egyre gyakoribb.

Na, most jól belehúztam, be is fejezem. Elhatároztam, hogy a fogaimról nem írok többet, de mindig történik valami. Ma épp kiesett egy fogtömésem. Szóval valószínű, hogy tényleg a fogorvosi székből megyek szülni.

Jó éjszakát!
PTünde 33
ptünde
 
 


Sziasztok!

Bár én kullogok a táblicsku végén, a pocim sem nagy, de az alvás már nekem sem megy. Ez az állandó szúrkálás nálam is jelentkezik szinte minden fordulásnál, és hát a mellékhelységet is jó gyakran kell éjszaka látogatnom. Viszont ha nem megyek ki valami csoda folytán éjjel, akkor reggel kifejezetten fáj a pisilés.

Mariann!
Sikerült megtalálni a vörösvári boltot, vagy mégsem mentél el megnézni? Remélem azért megleled és tetszeni fog az ágy is.

Eszty!
Nagyon sajnálom, hogy fájdalmaid vannak, remélem hamar elmúlik! Helyesen teszed, ha inkább szünetelteted egy kicsit a tornát, fő, hogy ne legyen semmi bajotok! Azért várni fogom, hogy visszatérj Kép.

Ma voltunk dokinál, megnézte a leleteket, a méhszájam és hallgattunk szívhangot is (mindig nagyon-nagyon élvezem Kép). Szerencsére mindent rendben talált, úgyhogy 7-8 hét múlva kell mennem legközelebb.

Jó éjszakát!
Brigi (22+6)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok,

érdekes, bár nehezen alszom el, elalvás után már nincs gond. A 27 hét alett eddig 2-szer fordult elő, hogy éjjel felébredtem és ki kellett menni pisilni. De gondolom, ami késik nem múlik...

Ma voltam ismét dokinál, mert ki szerettem volna kérdezni a szüléssel kapcsolatban. Úgy döntöttem ugyanis, itt az ideje elkezdeni foglalkozni vele. Mostanáig nem akartam ezzel "stresszelni" magam. Nagyon aranyos volt, szépen elmondott mindent, hogy általában náluk hogy zajlik egy szülés. Szerinte nem lesz gondom, mert elég magas vagyok, meg sportos, meg elég széles a csípőm. Hát, a sportosnál majdnem hangosan felnevettem és bármelyik ismerősöm is hangos kacagásban tört volna ki. Én és a sport..... elég távoli fogalmak. Én inkább lusta vagyok és kényelmes. Eszembe is jutott, gyakran előfordul, hogy azt hiszik én biztos kosraztam/kosarazok vagy legalább is jól tudok játszani. Hát, ha annak számít, hogy reflex szerűen becsukom a szemem a felém repülő labda előtt és nem szeretem elkapni mert letörhet a körmöm, a labdapattogtatásomon pedig ma röhögő görcsöt kapott a férjem meg a kollégám.
Kis kalandozás után folytatom a beszámolót. UH-n is megnéztük Nádját, minden rendben vele. Forog, mint a ventillátor. Hol egészen lent volt a fejecskéje, aztán hirtelen a köldökömnél termett. Én azt hittem, már nincs ennyi hely.

BrigiKép
bútorboltban még nem voltam, jövő hét keddre tervezem, akkor úgyis megyek a vörösvári rendelőbe a táppénzes papíromért.

TündeKép
én inkább az elején álmodtam egyszer-kétszer a babával meg a szülésről - szerencsére jó álmok voltak - azóta nem. De majd biztos jönni fog még. Érdeke viszont, hogy a 20-as éveim elején gyakran álmodtam, hogy terhes vagyok és szülök és mind rossz érzéssel eltöltő, kellemetlen álom volt. Akkor féltem attól, hogy terhes leszek, és még nem akarok gyereket. Hogy miért féltem azt nem tudom, mert védekeztünk. De akkor még rendkívül felkészületlennek éreztem magam az anyaságra.

Na jó, általában nem szoktam szómenéses lenni, de most valahogy rám jött.

Mariann
tmarianna
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek hogy jártam tegnap.
Felakartam venni a farmer kismamanacimat mert az már elég régen volt rajtam, mivel elég vékony, hát képzeljétek el nem jött rám, pedig Norbival ebben a nadrágban mentem szülni. Most a csípőmnél szépen megált, én azt hittem 3. terhességnél már nem fog a csípőm szélesedni.
Aztán akartam felvenni a nadrágom a másikat ott meg a gombot nem tudtam begombolni, pedig az a nadrág volt rajtam kedden az uh-on. Keddtől csütörtökig 2 cm-t nött a pocakom, így most 105 cm.

Én sem alszom jól, sűrűn kell Wc-re mennem éjjel, és egyébként is felébredek minden forduláskor, mert az már nem megy olyan könnyen. Nekem a szeméremcsontom és a csípőm szokott iszonyatosan fájni. De a szurkálás nálam is néha van. A szalagok nyúlása okozza ezt a fájdalmat.
És ma reggel nagyon égett a gyomrom is.

Gabi
32+2
(már csak 54 nap)

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok! Kép

Én is néztem szerdán este a Szülőszobát. Ez a két pár szimpatikus volt. Bár, mintha a Schöpfiben szülő nőnek ki lett volna végig rúzsozva a szája, az hatott egy kicsit műnek az én szememben. Aranyosak voltak a babák Kép , kicsit sajnáltam őket, olyan csúnyácska lilás színűk volt, és olyan gyorsan, és olyan mélyre dugják le nekik az orrszondát.

Tünde Kép
Én is az elején álmodtam a terhességről, sőt volt, hogy meg is szültem álmomban Kép nagyon könnyen, csupa jó élménynek tűnt. Ezzel szemben a valóságban iszonyúan félek a szüléstől. Azt olvastam, hogy a terhesség végén újra lesznek abával kapcsolatos álmok, de rosszak.

Én reggel 6 körül alszom a legjobban, amikor elkezd csengetni az óra Kép ezért is nagyon várom, hogy már otthon legyek. Éjjel én is felébredek minden fordulásnál, és 3-4 alkalommal legalább ki kell mennem pisilni. Ha nem megyek ki, akkor nekem is szinte fáj a pisilés.
Nappal viszont van, hogyha állok, vagy megyek, akkor érzem, hogy nagyon kell pisilnem, de ha elmegyek a wc-re, akkor hirtelen elmúlik, nem jön azonnal az inger, csak pár perc után. Vagy ha leülök a munkahelyemen, akkor elmúlik az érzés, és ha újra felállok, akkor tudatosul, hogy már régóta pisilnem kell. Éreztetek már így?

Tegnap délután nem éreztem a húzódást, szúrkálást, de az éjjel megint belém nyilalott. Azóta fáj ismét a pocim alja.

GabiKép
Nekem 2 nap alatt nőtt most 1cm-t a hasam. Most tartok 104,5 cm-nél...

Üdv,
Pumukli
27+2
pumukli
 
 


Én is majdnem minden hajnalban ki kell menjek pisilni. Amugy meg nem is nyugodt az álmom, mert én is felébredek a fordulásra, már nagyon nehezen megy, kész torna.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok Kép

Drukkoljatok, az utolsókat rúgom, mármint MUNKA terén. Nem hittem, hogy ennyire össze-sűrűsödik minden. Természetesen (Murphy mester ugye dolgozik..Kép ilyenkor történnek olyan dolgok, amelyek nem engedik, hogy a feladatokat szépen átadjam az utódomnak. Szerencsétlen, nem tudom, hogy boldogul majd febr. 1-től. Kép Az állandó telefonálgatásokat pedig nem vállalom, sem otthonról nem szándékozom dolgozni. Nálatok - aki dolgozott, s már befejezte - ez hogy zajlott?

Tegnap estére kicsit bedagadt a bokám. Nem vizes, de sajnos kicsit duzzattabb volt, mint szokott. Jól megijedtem és hanyatt vágtam magam a kanapénKép Egyre inkább otthon kell maradnomKép

Szépen gyarapodtok Ti is, követlek Benneteket. Pocak 92 cm, súlytöbblet +10 kg. A cicinövekedés mintha stagnálna 1-2 hónapjaKép Gabi, Kitty, ugye a szoptatásnál, azaz a tej beindulásánál még nőhet a kosár-méret?

Hajnali pisilési ingerek - mint sokan írjátok - nincsenek, de reggel ébredés után jön a NiagaraKép Pocak nem fáj, a fájdalmatlan keményedések érezhetőek, de én nem érzem a méhszalagok nyúlását. Gondolom nyúlnak azértKép Viszont az 1,6 kg-s baba "súlyát" érezni ám, mire felérek a 3. emeletre.Kép Doktorom még nem mondta mekkora babára számíthatok, s a szülést is majd a következő vizsgálaton beszéljük meg szeptemberben. Kicsit félek (nyugtassatok meg, hogy ez normálisKép ) ám tőle, nekem nagyon keskeny a csípőm és a medencém, a rengeteg sportolástól az izmaim és az inak is kötöttek. Meg hát már nem vagyok 20 éves. No, pozitiv gondolkodásKép

Ebédidő vanKép Sietek visszaKép

Sziasztok, csodaszép tavaszi nap vanKép

Szilvus
31
szilvus
 
 


Sziasztok!

Ma kezdem a 30. hetet. Hihetetlen! De nagyon izgalmas.

A pocakszúrásról én megkérdeztem a dokimat, mert többször előfordult. 3 okot említett: 1-szalagok nyúlása, 2- ideget nyom a baba, de ez ált. folyamatos fájdalom, és mindig u. azon a helyen, 3- egyszerűen beszorul a levegő. Pár hete még okozott 1-2 kellemetlen napot, s akárhogy tekergőztem, ide-oda 'hajolgattam', csak nem lett jobb, de 1-2 nap után elmúlt( minden levegővételnél belenyilallt az oldalamba).
De tegnap mikor rosszul álltam fel a székről, megint beleszúrt, mire megbeszéltem a kisfiammal, ha már úgyis olyan rugis kedvében van napok óta, jó lenne, ha célirányosan dolgozna. Nem mondom, hogy elsőre sikerült, mert felfele akkorát rúgott, hogy kiguvadtak a szemeim, a párom is bepánikolt egy pillanatra, de a harmadik rugi valószínű jó helyre ment, mert legnagyobb meglepetésemre elmúlt a szúró érzés. Ha 10 esetből csak egyszer is működik ez a módszer, már akkor megéri

Mindjárt itt van a január vége, február eleje, s indulhat a tavaszi babákért a drukk!

Szép napot!

Móki
móki
 
 


Szilvus! Nekem nagyon ciki volt, ápr. végén megkérdezte fönök, hogy számithat-e rám hosszu távon, mert kolleganöm juniustol tp. megy (aug. elején szült) én meg julius 1-tol erre korházba kerültem, igy hirtelen egy kolleganö vettem át mindkettönk munkáját. Én szerettem volna dolgozni, de sajnos már nem mehettem vissza.
Nekem is sokáig lelkiismeret furdalásom volt, de aztán arra gondoltam, hogy én nem tehetek rola, hogy a babának az a jobb ha itthon kell maradnom.
Sajnos más munkáját mindig rossz átvenni, a szükség majd nálatok is ugy hozza, hogy beletanul.

Nekem ujabban többet keményedik a hasam, pár napja, mint eddig. Hétfötöl már nyugodtabb leszek én is ha bent fekszek.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok,

Visszatértem a kiadós ebédemből. Sajnos egyre jobban csúsznak a sütikKép Mind1, a doki megdicsérte a súlygyarapodásomat, igy most nem furdal (annyira) a lelkiismeret)

Bogi
Örülök, hogy jó a cukrod, 1 kis bűnözés beleférKép a 2 kilós baba tökjó a 33. hétenKép Szép nagy babóka leszKép Vigyázzatok továbbra is MagatokraKép

Gaby
És kifizetted a 11 ezer forintot?? Próbálj meg egy újabb ám téritésmentes vizsgálatot kérni a Praxistól. Győrfy doktorral beszélj. Mi nála voltunk, nagyon lelkiismeretes, 30 percig piszkálta az alvó babát, hogy valamit lássunk belőle!

Bogi
A 20. héten 80 cm volt a hasam, nem nézett ki babás pocaknak.

Nem tudom feltenni a profilomba a 3D UH-s képeketKép Nem engedi a rendszer.

Na lépek, újabb munka van.

Szilvus
31
szilvus
 
 


Sziasztok,

Visszatértem a kiadós ebédemből. Sajnos egyre jobban csúsznak a sütikKép Mind1, a doki megdicsérte a súlygyarapodásomat, igy most nem furdal (annyira) a lelkiismeret)

Bogi
Örülök, hogy jó a cukrod, 1 kis bűnözés beleférKép a 2 kilós baba tökjó a 33. hétenKép Szép nagy babóka leszKép Vigyázzatok továbbra is MagatokraKép

Gaby
És kifizetted a 11 ezer forintot?? Próbálj meg egy újabb ám téritésmentes vizsgálatot kérni a Praxistól. Győrfy doktorral beszélj. Mi nála voltunk, nagyon lelkiismeretes, 30 percig piszkálta az alvó babát, hogy valamit lássunk belőle!

Bogi
A 20. héten 80 cm volt a hasam, nem nézett ki babás pocaknak.

Nem tudom feltenni a profilomba a 3D UH-s képeketKép Nem engedi a rendszer.

Na lépek, újabb munka van.

Szilvus
31
szilvus
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?