Új privát üzeneted érkezett!

Ditke:

Akkor nagyon boldog névnapot Zsófinak!!!!!

Apa reklámgrafikával foglalkozik, a névjegykártyától, a céges mappán és levélpapíron át a zászlók, poszterek, reklám feliratok, üzlet és autószalon belső teljes tervezése, kivitelezése...ponyvák, plakátok...van egy marha nagy digitális nyomdagépe és még néhány egyéb gépe....A Jászkun Volánnak is sok mindent csinál, pl. a buszokon a feliratot: Jászkun Volán Zrt és a helyzetjelzőket is. Amit utál az egészben, az a felragasztás....

Balwin: Néztem az éjjel a fotóalbumotokat....Lucus szereti azt a kis sátrat, amit (talán) karácsonyra kapott? Nekem nagyon tetszene. :mrgreen: Már gyúrok az első szülinapra. És a karácsonyra.

Kata:
[quote]A írta:mikor már nagyobb, szerintem nem árt, ha a gyerkőc jár orvosi rendelőben, ismerkedik az ottani légkörrel.

Jájjj, igazad lehet, de húzzuk még ezt pár évig... :? :?
TG-n voltál mostanában? Nem emlékszem a beszámolódra.

Körkérdésem:
Milyen autósülésetek van, lányok?Én most a CAM Evolution-nal szemezek. Van ilyenje valakinek? Az fontos, hogy 9-39 kg-os legyen.
Kép
jaimee1

Erika! NEkünk (rámézésre) hasonló van... de ne kérdezd a márkáját. Már nem emléxem. Viszont Levente és nem Dév használja. Dávidnak még a dönthetős van (de már nem hordozó)... bár Leventémnek csúnyán előreesik a feje, mikor beájul az (ilyesfajta) ülésben.
szilbee

Javítom magam...

Tök ugyanilyenünk van!!!! Csak narancssárgában! (Leventének)

Szerintem ez naggyon nagy még Rékának. De ha gondolod, elgurulunk vmelyik nap oviba menet és megmutizom élőben.
szilbee

szilbee

Szilbee: egy olyan készletet nézett ki magának B., amiben elipszi alakú sínpálya van mozdony + 2 kocsi, vasútállomás, daru, áru, emberek, de akkor lett volna jó, ha a mozdony elemes. Úgy nincs értelme, hogy tologatni kell, olyan már van fa vonatban. Minezt leírtam már egyszer délelőtt is, csak elszállt, aztán meg nálam a rendszer. Fél 10-kor felébresztettem a szomszédot, hogy szórakoztassa már délelőtt B.-t, én meg nekilódultam aji után. Rákóczi úton voltam, a MÁV mellett a Partiban, aztán végül a Plazaban kötöttem ki, ahol ismim is van. Na ő a múltkor már mutatott Sapientinot 3-5 éveseknek, olyat vettem (két fém rudacskával helyesen kell párosítani képeket és akkor zenél... vagy valami ilyesmi).
Meg Kockás fülű nyúl dvd-t.

Ditke: Hoppá! Isten éltesse Zsófi Babát! Pedig a tavaszi köszöntéskor biztosan írtad...
Csúnya baleset lenne a Márton nap :wink: Kiderül... Bence.. amit tudok... Pisti tesójáéktól legot kap... ezt beszéltük meg.

Hát nem mondjátok ezt a levegőzést... :roll: :shock: ?! Nem is gondolnám... Amióta hazajöttem jobban folyik az orra... viszont nem köhög... lehet, hogy jobban feljön, hogy kint voltak kutyát sétáltatni...?! 3 éves a gyerekem ... és most kell megtudjam, hogy ilyenkor jó kint, sőt jobb...?! Megfigyelem...

Jaimee: Mi gyerekülést Chiccot vettünk (anyám) anno a Ficánkában, volt vagy 42eFt, de azóta megváltozott a nézetem, tök fölösleges olyan drága, a másik is ugyanannyit tud. Nekem ami fontos volt, hogy dönthető legyen, mert B. elég sokat aludt azóta is kocsiban, amióta megvan. Jellemzően a 39 kg-ig ülések nem voltak dönthetőek... amikor mi néztük. Még most is, ha hosszabb útra megyünk és az ebéd után benne ont nem az autózásban, alszik B., viszont nem nyeklik-nyaklik az ülésben...

Kép

Kép
szolkata

Hopp valamit összeírtam... Jaimee... szóval az ebéd után benne van az autózásban.... Szilvinek igaza van, túl nagy ez az ülés még Rékának. Logikusabb kisebbet venni...

Kép

Kép
szolkata

Olga: őszintén kívánok kitartást a szakdolidhoz... azt utáltam mindig is a legjobban. A Tesódnak meg szurkolászok, hogy mihamarabb találkozhasson a Kisszerelmével! úúúú 38. hét....

Kép

Kép
szolkata

Kata! Agyanmár! Én tavaly őszig pont úgy vélekedtem a levegőztetésről betegen, mint te. Utána jött a bölcsizés... meg az állandó betegeskedés. De ha nem volt annyit beteg Bence, honnan tudhatnád??!! Én se tudtam... és még most se biztos hogy igazam van, csak vhogy azt veszem észre rajta hogy így jobban gyógyul.

Zsófi! Boldog Névnapot!!
Kép
szilbee

CSákó!

Az olvasásból még 2 oldal van hátra.....

Judit majdan írok privit is...pusssz :D

Olga! Judit!
Háááát......már régen is volt eszembe hg ezt azt javítgatni kéne....és most itt alehetőség........azért ez az oldal lehet 100 évig megmarad...és ki tudja ki akad rá olvasni:)

Szilbee!
4!!!!!!! Napja száradnak a ruháink!!!!!!!!! :evil:

Azért erre a szar időre nem voltam felkészülve!!....Mosok minden téli gúnyát ezerrel.....a bölcsiből szinte minden nap....+ téli hálózsákunk sem volt, tegnap vettem és most mosatlanul alszunk benne mert muszáj.......... :?
Takony még megvan....pedig jó lenne mát ha múlna...

Hívtam ma a doktornénit jövőhét lenne 18 hós oltás, gondoltam együtt a prevenárral....de még nem tudnak semmi konkrétat ez ügyben.....meg amúgy sem javasolja a kettőt egyszerre....szóval leszek majd 1-1 nap szabin.

A meló jóóóóóóó már az első nap 2. órájában rájöttem ismét hg hóhóóóó hát én ezt szeretem csinálni......ja asszem másképp nem is menne.... :D Fura dolgozó anyukának lenni......vhogy ez a kép óvodás korom óta kering bennem hg ha nagy leszek és anyuka akkor ilyen leszek......hehehehe......

No majd olvasok apródonként...... :wink:

fanna3

Fanna!
olvass olvass! aztán egyeztesd bele a napodba a babanetet is!

Szilbee!
már én is akartam írni, én is a 4. napnál tartok, igaz a ruhák kint vannak a teraszon tető alatt, de így sem jó, majd valahoyg becibálom, már 3 adag ruha van rajta, egy kimosva a gépben, kettő pedig mosásra vár!!!! iszonyat! de én be nem gyújtok! spórolok ezerrel!

jaimee!
olyat vegyetek, ami dönthető, viszont az nem jó annyi kilóig. A Grétié is nagy, bár ő is sokat szunyizik a kocsiban, és nyiklik a feje, rossz nézni! van neki nyakpárnája, ha rajta van, talán kevésbé megy ki oldalra a bukija, vagy igazítani kell a gyereken.

és én sem hiszek a drágában! a mienk asszem 15 körül volt...a Letié dönthető, talán 20?

zászló? névjegy? na akkor észbe lesztek, ha kell!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Jaimee: ja TG... jövőhéten szerdán megyek. Fontos lenne, hogy rendben menjen az ovi, mert kedden kórházi uh, szerdán TG.

Kép

Kép
szolkata

Kata! Most hogy van egy kis időm: anno dokinéni is mondta nekünk, mikor taknyos volt babó, hogy vigyük minden nap levegőzni! Aztán így is tettünk. Tudod, Balázs is őszi, úgyhogy télen, kora tavasszal lehetett ez.

Judit! Borzasztóóóóóan érdekfeszítő téma: a Kisdednevelés c. folyóírat 1934-es évfolyamának elemzése. Tényleg érdekes dolgok... Milyen jó, hogy a kölköket csak 5 és fél hónaposan vitték először levegőre, a fél éves korig tartó pólyázásról már nem is beszélve... :roll: Na de száz év múlva bizti minket is kiröhögnek!

Gyerekülés nekünk is dönthető van, Römer. Én hiszek abban, hogy a drágább jobb és biztonságosabb. Bár sose derüljön ki.

Na megint sírdogál. Olyan anyás, annyira féltékeny.
:roll:

Olga

Kép
juhaszolga

Gyorsan pár sor...

Fanna, akkor csak így tovább, soha rosszabb dolgos hétköznapokat :D Nimi is jól bírja?

Nekünk is dönthető (0-18kg) autósülésünk van, Concord... Én is úgy vagyok, mint Olga, gyerekbiztonságban a drágának hiszek...de sose tudjam meg, van e különbség.

Jaimee, miért fontos, hogy 9-38kg-os legyen? Azokat télleg nem lehet dönteni, ahogy írták már többen. Rékának az sztem sem lenne jó...
Ha esetleg a kilátás a fontos (olvastam a blogot :wink: ), ezek a dönthetősek magasabbak (legalábbis szerintem), kisebb porontyok jobban kilátnak belőle, mintha a rendes, ülős ülésben utaznának. Bár ez karosszériától is függ(het) :)
Ha gondolod, egynek kipróbálhatjátok a miénket.
Reklámgrafika? Wáow, az kreatív munka! :D Főleg, ha a hülye ügyfelek hagyják az embert kibontakozni :) Én anno a sírba kergettem a grafikust a névjegykártyánkkal...végül aszonta igazam volt...hogy komolyan is gondolta e, az az ő titka marad 8)

Igen, Hunci élvezi a bunkert, mostanában kezdett el benne kuckózni :lol: Pedig már nem tud benne nyílegyenesen ülni :roll: Pont ilyen tetszene neked, vagy az alap5let (sátras-kuckós dolog)?

Nah, majd még olvasok, meg gyüvök...

Judit
Kép

Kép
balwin

Jápárdon! "Csak a kezemet figyeljék! Csalok!" Szal van 9kg-tól induló gyerekülés dönthető változatban :oops:

Judit
Kép

Kép
balwin

Jól van akkor én befogom a bagólesőm... Nekem 2 nap alatt megszáradtak a ruhák! :P Na nem csoda, mert itthon 23-25 fok van! :shock: :oops: Pedig nem fűtünk! :roll:

Na nekünk ilyen a dönthető. Hát ez Leventének még simán jó volt 2 és fél évesen is. Van egy levehető fejtámlája is, ami a képen épp nincs használatban.

Kép
szilbee

Erika! Réka hője rendben??? (bocsi hogy ide... de lusta vok...)
szilbee

Ditke, Zsófinak nagyon boldog névnapot kívánunk!

Kép

Gyerekülés: Jázminnak most vettünk újat, mert a két nagy CAM ülése már eléggé ramaty volt. Nekünk Graco van most, ez dönthető.
Kép

Saját tapasztalat, hogy kb. 4 éves korukig tudnak ebben a fajtában utazni, aztán kell a következő fokozat, nekünk abból ez van: (szintén Graco)
Kép

Máté pedig ilyet használ:

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Akkó először is betegeskedőknek minél előbbi gyógyulást!

A képeket változatlanul nagy lelkesedéssel lesegetem :D

Dorka, mellik az a tápszer, amivel befuccsoltatok?

Kata, hát Apa szíve nem olyan szőrös, mint az arca :mrgreen: Én is megnyugodtam, hogy nem csak én voltam olyan béna (ezt csak magamra értem!), hogy féljek a saját babucimtól... :)

Judit, izgalmasan hangzik ez az aurafotózás! Nah, előtted a lehetőség, lehet meggazdagodni :wink:

Kolompos nekünk ugrott :( , most tudunk naccülőzni a héten. Majdcsak összejön egyszer :roll:

Folyt.köv. ....menek Feleségeket lesni :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Halihó!

Betegek hogy vannak? Kéretik beszámolni!!!

Hát én se bánnám, ha Levente CAM-je dönthető lenne. Hosszabb utakon, nagyon nem tud benne pihenni, ha elnyomja a buzgóság... :?

Balwin! Sajnálom! :( Remélem nekünk nem jön közbe semmi... kop-kop-kop eddig nem beteg egyik sem. Talán van remény...

Na én is féltem ám Leventénél! ;)

Na menek dógomra...
szilbee

Jó regglet!

Az én kis betegjeim jól vannak, csak folyik az orruk. Dorkának már kevésbé, Katának jobban.

Zsófinak boldog névnapot, Doka babának boldog féléves évfordulót, Dávidnak pedig boldog hófordulót kívánok!

Atusülés: Mi a Dorkáét a Megatoys-ban vettük anno, kissé dönthető. Katáét apósomék vették a tesco-ban, az elég gagyi. Azért van nálunk, hogy ne az Ő kocsijukban legyen. Nem akarjuk, hogy bármelyik gyerek is beüljön mögé, életveszélyesen vezet. Ezért inkább elkértük Tőlük. De most gondolkodom, hogy venni kéne egy újat.

Szilbee: Édesek a gyerekek a vonalzós képen. Viszonylag újak, ugye?

Valamit még akartam, de nem jut eszembe.

Niki

Kép
Kép
csni

Bencének! Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!
Kép

mi most keltünk, továbbra is takynosan, az éjszaka rendben volt, nekem a hangom nagyon gáz, Gréti tegnap be is fogta a fülét, hyog ő ezt a hangot nem akarja hallgatni... na köszi.

tegnap volt a fényképész bácsi, és hozta a képeket. gyorsan össze is hasonlítottam az ilyen voltam, ilyen lettemet, hát tényleg nagyon szembetűnő még nekem is!

na megyünk reggelizni... aztán kiporszívózom a konvektorokat, és begyújtok :cry: most már 19 fok van, az tényleg mégiscsak hideg...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Zsófinak nagyon boldog névnapot kívánok ! Kicsit utólag

:oops: , de annál nagyobb szeretettel :wink:

Hm, van egy kis problémám, bemásolom ide is, kíváncsi lennék a véleményetekre :wink:

Hm, lehet, hogy sokat nem tudtok segíteni, a többség még előtte van a dolgoknak, de azért megpróbálom.
Szóval nővérem szokta mondani, kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond...lehet, hogy igaza van Question

A történet lényege, hogy ugye Csongi nagy erőkkel vetette be magát a sulis életbe. Jöttek a piros pontok és már megkezdődött a versenyzés, hogy kinek van több belőle. Már akkor próbáltam neki mondani, hogy ez nem verseny, nem ezért tanulunk, de azt hiszem ezt már írtam.
Tegnapelőtt néztük át a matek könyvét, és találtunk egy feladatot, ami nem lett jól megoldva. Elolvastam neki és egyből rájött a tévedésre, (az volt a kérdés, hogy hány ÁLLAT van a képen, de volt rajta növény is, és ő összeszámolta az egészet). Ekkor sírva fakadt, hogy mert a padtársa állandóan piszkálja, ezért nem értette a feladatot, és hogy ő tudja, és hát nem kapott rá pirosat...
Hát, olyan keservesen sírt, hogy majd megszakadt a szívem. Hiszen tudom, hogy már kétjegyű számokat össze tud adni, és talán tényleg nem is az ő hibája volt. De inkább azon kezdtem el gondolkodni, hogy én neveltem bele, hogy jónak kell lennie, hogy miattam érzi úgy, hogy meg kell felelnie, vagy valami más van a háttérben. Persze, őrülten dicsérem, dicsértem, biztattam, ha valamit jól csinált, gondoltam kell az önbizalmának.
De most eljutottunk oda, hogy tökéletes akar lenni mindenben??? Ez önigazolás, vagy megfelelési kényszer??? És ez jó, vagy rossz? És mekkora teher ez számára? És mi lesz, ha nem ő lesz a legjobb, hogy érinti ez lelkileg? És nekem akkor most mit is kellene csinálnom?

Tegnap meg láttam rajta megint, hogy nincs valami rendben. Játék közben jött ki megint (mint anno az úszásnál), hogy ő béna, és nem tudja... gondoltam, hogy a sulival van megint baj. Hát kiderült, hogy nem úgy megy az "írás", ahogy ő elképzelte.
Persze megint ment a lelkizés, hogy más sem tudja jobban, azért járnak oda, hogy megtanulják, sokat kell gyakorolni, anya sem tudta, a lányok írnak gyöngybetűkkel, a fiúk nem tudnak olyan szépen...

Hát gondoltátok volna, hogy ez ilyen nehéz??? És ez még a kezdet...

Bocsi, nem akartalak untatni benneteket, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Évi és
Kép
csongianya

Hűha, Bencus, isten éltessen sokáig :lol: :lol: :lol:

Judit, pont tegnap akartam neked írni, hogy én ugyan nem fagyoskodom, nálam már 3 napja megy a konvektor :wink: Sőt, még az irodába is beszereztem egy hősugárzót (2.500-ért vettem az Intersparba) :lol:

Csongi is köhécsel, de végre jött a természetgyógyász haverom, igaz egy vagyont fizettem neki, de remélem ismét beválik a csodaszere (nekem hatott, már alig köhögök)

Szami, jó lehetett a hétvégétek. Hm... hát bobpályán már én sem hiszem, hogy le mernék menni.
A lépcsőtök nagyon elegáns! De szerintem az egész ház gyönyörű lesz!

Niki, jövő héten megyek Ivetthez, majd megbeszéljük és viszem neked is a könyvet, ha így jó?

Kutyafüle nem jelentkezik... remélem ez nem bajt jelent....

És munya is eltűnt teljesen...

Ja, és Betti! Hogy vagy? Voltál dokinál? Tessék jelentkezni!!!!!

Anna, szóval jó újra dolgozó nőnek lenni? Niminek tetszik a bölcsi?

Olga, miket nem olvasgatsz Te? 1934.... , és micsoda felfogás...? :wink:

Évi és
Kép
csongianya

Bence! Nagyon boldog szülianpot kívánok neked!

Évi! Hát a problémához nem tudok hozzászólni... de ez tényleg nem semmi! Szerintem is az a legjobb, ha beadagolod lassanként Csonginak (amit most is csinálsz), hogy nem baj, ha elsőre nem tökéletes... meg lehet példának felhozhatnál a te "bénázásaidról" is egy-egy történetet (pl: ezerszer sütüttem már bundáskenyeret, tegnap mégis odaégettem kettőt, vagy mit tudom én ilyesmiket, hogy lássa, hogy anya is és a fenőttek is esendők..). De mondom lehet ez tök hülyeség.

Gyerekülésre visszatérve: lehet hogy mindegyikben van hungarocell és műanyag, és megfelel az eu szabványnak, de a törésteszt a lényeg. Meg persze a pénztárca. Minket nem vet fel a pénz, de soha nem bocsátanám meg magamnak, ha babónak esetleg azért lenne valami baja, mert mi spóroltunk az ő kis dolgain. Meg hát itt van az, amit Szami is írt, hogy négyéves koráig ugyis használni fogja. Meg az, hogy dönthetős legyen szerintem alapfeltétel ebben a kicsi korban. Na, de majd eldöntitek Jaimee!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára juhaszolga 2008.09.18 09:21-kor.

Olga

Kép
juhaszolga

Bence!!! :D

Kép
szilbee

Évi!
én a zavarásról írnék, azt sztem fogadóórán kérdezd meg, hyog tényleg így van-e? Látja-e a tanítónéni, fegyelmezi-e a padtársat? mert az is okozhat tényleges problémát (a szomszéd kisfiúnak voltak iylen problémái a padtársa egy nagyon rossz kisfiú volt, aki nemcsak az ő munkáját, hanem az osztályét is tönkretette, azáltal, yhog állandóan zavart, akit csak elért)

a többit sztem si ügyesen csinálod!

Szami!
a házatokról álmodtam, és benne volt a wenge konyha, Ti fent ültetek a játszószobába, ami tulképpen galéria volt, és ettetek, mi meg felmentünk, aztán ki az udvarra, ami meg teraszos volt olyan szinteltolásos, mert valami hegyoldalba laktatok... na tessék, és nem is eszek este!

Olga!
hát ez aztán a téma! és miért kell a múltról elmélkedni, ami ráadásul a ti szakmátokban eléggé idejétmúlt, miért nem valami jelenlegi problémát dolgozol ki? ilyen hülye témák voltak? :shock:

Judit,
Kép
Kép
bbj

Dorka!
kolompos még áll? ha esetleg mégse, ma be akarok menni a kaolinba gyöngyért, ha felcsengetek a cuccokkal úgyis egy köpésre vagytok, nagyon zavarnám a tanítást?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Hellllllló!

Na vagyok én is, már elvonási tünetek jelentkeztek nálam. A gépünket elküldtük egy kis rehabilitációra ( vinyó tisztítás, újratelepítés, egyéb kezelések :wink: ), tegnap érkezett haza. Nagyon ráfért már a gyógykezelés...

Most csak röviden, majd visszaolvasok és reagálok mindenkinek, amint sikerül.

Köszönjük a féléves köszöntéseket! Hát igen, ez egy kisebb mérföldkő, hihetetlen, hogy repül az idő. Ma voltunk a 6 hós státuszon, Dorka 6850 gramm és 65 cm. Nem nagy. A születési súlyát ( 2950 g ) mondjuk simán megduplázta, de az utóbbi másfél(!) hónapban nem hízott csak 350 g-ot. Igaz, ebben volt pár nap hasmenés. :roll: Vesszőparipám ez, le kéne már szállni róla, gyönyörűen fejlődik értelmileg-mozgásilag, védőnő szerint is no para, ő ilyen alkat, és kész. Kicsinek nem kicsi, formásnak formás, egyszerűen ő ekkora.
Kaptunk új fülbevalót, majd megpróbálom lefotózni.

Na nem is lettem olyan rövid. :wink: Majd jövök még.

donkoaniko

Hella :)

Bencének nagyon Boldog Szülinapot kívánunk! :D

Kép

Judit
Kép

Kép
balwin

hali,

minimál üzemmódban, sorry...

Judit, fél 6 -ra jön a csajszi, jöhettek ti is, de elvileg megyünk Kolomposra!!!

Ditke, van CO mérőnk, de már 3 éves, és ezeknek nagyjából ennyi a szavatosságuk (biztos bírnák tovább is, de ezzel nem kockáztatunk)... De ma vettem újat, ma beüzemeljük!

Anikó, boldog félévet Dorotinak!!!!

Bence, boldog szülinapot!!!!!

Kép
Kép
dorkáék

Hali!

Anyám altatja az ünnepeltet...

Köszönjük szépen a köszöntéseket. Én már reggel bőgtem... szegény gyerek meg is volt rémülve, hogy örvendezünk neki... én meg sírok...

Majd ha hazajön apa du. (ráparancsoltam az iparkodásra), akkor lesz torta.

Tegnap este olyan történt, hogy magam sem hiszem el... minden este szőlőt szoktam eszegetni tv nézés, olvasás közben..., de tegnap este Ketteske valószínűleg nem kívánta, mert őrült rugdosódásba kezdett, aminek a vége róka koma lett... :shock: Nem volt olyan jó...

Évi: érdeklődve olvasgattam már amott is, hogy milyen válaszokat kapsz... Sajnos tény, hogy a fiúk idegrendszere gyengébb, mint a lányoké, ami stresszhelyzetek feldolgozásánál jelentkezik elsősorban (főleg az elsőszülötteknél). Mivel tökéletesen akartad (mint mindannyian a saját szempontunkból) nevelni Csongit... amit természetesen tudat alatt ők is tudnak... ő is így akar élni... tökéletesen... A másodszülötteknek ezzel szemben már előnyük, hogy őrá már nincs annyi idő, odafigyelés, lazább az egész élete az első perctől kezdve... nincs is bennük annyi szorongás... Igen, az elsőszülöttek szoronganak a megfeleni vágyás miatt... Ezt megszüntetni nem, csak oldani lehet... De amiket mondasz Csonginak, az tökéletes, és nagyon jó további ötleteket is írtak a többiek... nekem még a foci jutott eszembe... ott sem győz mindig a csapatuk, ő sem rúg minden meccsen gólt... Meg a tanító nénijét is valóban megkérdezheted ... Szerintem...

Jaimee: no a néhány napja lázasan keresett (gondolom) és végre megtalált tökéletes autósülés-gondolatodba jól belecsaptunk... :wink: :roll: :oops:

Kép

Kép
szolkata

Szép napot Mindenkinek!

Minden kis betegnek gyógyulást! Ez a ronda idő! Hallottátok, mit mondanak az influenzáról?! :shock: Még erősebb, még hosszabb járvány várható :roll:

Anikó, én még mindig nem hiszem el, hogy Dorka már féléves! :shock: :lol: Olyan hihetetlen, hogy ilyen gyorsan repül az idő! Valahogy az én "nagyjaimon" nem olyan látványos a változás... Nem vagy ezzel a "méret-aggódással" egyedül, én Jázmin 18 hós oltásán is azzal nyaggattam a doktor bácsit, hogy mit is kellene csinálni Annával, mert annyira hihetetlen vékony és olyan nagyon nem akar enni. Ő meg folyton azzal nyugtat, hogy ha nem beteg, vidám, mozgékony, akkor hagyjam már abba ezt az aggódást, s higgyem el, semmi baja nincs, ilyen alkat és kész... Mondjuk, én is 16 kilóval mentem iskolába, ő meg már 17 :lol:

Bencének boldog születésnapot kívánunk!

Judit, nem lehet, hogy pont az a baj, hogy nem eszel?! Nem nézted a Dr Houset? Én olyan rosszat álmodtam utána: mindenféle rémes arcok néztek rám álmomban... :roll: :oops:

A két nagy ágya Sofartos, kihúzható, 2 részből, a takaríthatós huzattal, ágyneműtartóval, Annáé egyszínű beige, Mátéé beige alap és homok színű (inkább halvány olajzöld élőben) párnákkal. Az egyik Diana, a másik Delta. Az áruk 135.500 és 142.800 ft volt.

Máté ágya:

Kép

A bútor Mozaik, magyar család, még Mátéé volt, csak a gombokat cseréltük ki pillangókra és virágokra.

Még egy szóra visszatérve a gyerekülésekre: az sem mindegy, ki mennyit és milyen távolságra autózik a gyerekekkel. Mi nagyon sokat megyünk (az egy éves Zafiránkban 55.000 km van...) a gyerekekkel, hosszú utakra is, autópályán is, nekem fontos volt, hogy tudjon benne aludni Jázmin. De ha valaki alapvetően csak városi furikázásra használja, nem biztos, hogy ez feltétel. Viszont előny a könnyű berakhatóság, a mosható huzat, a szivacsos védő a vállnál. Majd mesélj, Jaimee, mire jutottatok!

Munya vajon hová tünt? Remélem, minden rendben van...

Olga, nagyon "mai" a témád! :lol: :lol: :lol: Majd mondd el, kérlek, mit csináltak akkor teljesen másképp! Vagy azért van, ami most is ugyanolyan? Tesódéknál nagy lehet akkor már az izgalom! :lol: Várjuk a híreket!

Niki, azon nem gondolkodtatok, hogy Dorkáét kapja meg Kata és neki vesztek új ülést?

Évi, nagyképűen hangzik, ha azt mondom, én már tudom, milyen nagyon nehéz?! És ez valahogy nem úgy van (bocs Dorka, ha rossz a példa, nem a ti problémátokat kicsinylem most le), mint pl. a fogzás, hogy tudod, az egy adott időn belül megoldódik. Az iskolában, a tanulással és egyáltalán a szocializálódással folyamatos problémák jönnek elő, s (nekem) az a legrosszabb (pedig tanári végzettségem is van), hogy az eredményét a "munkámnak", a "jótanácsaimnak" nem tudom rögtön lemérni, sokszor csak utólag derül ki: jót tettem a gyerekkel vagy éppen nem volt okos az a tanács...

Úgyhogy, Évi, nagyon megértem az aggodalmad. Szeretnék Neked majd hosszabban írni, lehet, inkább privi lesz, de az időm nagyon véges, nem tudom, mikor kerül rá sor. Olga tanácsa jónak tűnik első lépésnek. A többit meg jól csinálod (szerintem), hiszen Te ismered legjobban a fiad.

Szilbee, mitől van nálatok olyan meleg, ha nem is fűtötök :shock:
Tegnap óta nálunk is megy a központi fűtés, s Kata, két napig tartott a "csoda, bombabiztos" hálózsák: ma reggelre Jázmin kibújt valahogy eblőle, mert az összes cipzár, a patentok érintetlenek voltak :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Bencének nagyon boldog szülinapot!!
Mjad képeket kérünk.

Kép

Kép
ditke2007

Szami! Panel! Körbe vagyunk véve alul fölül lakásokkal....+ napos oldal... Az a nyáron meleg télen meleg típusú.. ;)

Kata! Tessék mosolyogni!!! :D:D Nem sírdogálni... Ma 3 éves a fiad!! :D Hánykor is született? Egy rövidke szüléstörténet?! plííz!

No készülődök... megyek a nagyobbikért....
szilbee

Szami, nagyon szép a lépcsőházatok (imádom a faburkolatot), és Máté szobarészlete :wink: is :D Nem itt a ságvárin, az Andante-ban (vagy mi a neve :oops: ) vettétek a kanapékat? Láttam a kirakatban... Monnyuk biztos árulnak ilyen típust máshol is :oops: :mrgreen: :lol:

55.000 km/év?! A németek mennek annyit :lol: Csak ott 50.000 km annyi (az autó állapotának szempontjából), mint itt 120.000...mindegy, ez most nem ide tartozik :)

Jaimee, igen, írd majd meg, mire jutottál/tatok az ülés ügyben!

Évi, nem könnyű téma :| Az biztos, hogy ha okkal dícséred Csongit, azzal semmiképp sem ártasz.

Nálunk ma volt közvéleménykutatás a házban, hogy akarunk e mán fűtést (távfűtés)...háthogyabüdösbene. Ma már hősugárzózunk, nem bírtuk tovább.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára balwin 2008.09.18 15:41-kor.

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

Jöttem egy rövid kis időre. Bocsi, hogy reagálni nem fogok most semmire, inkább írok egy pár sort az elmúlt másfél hetünkről.

Szóval múlt hét vasárnap (a kiírt napon) hajnal 3-kor arra ébredtem, hogy görcsölget a hasam. Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, gondoltam ezek a jósló fájások. Aztán gyanús lett a dolog és megnéztem az órát. Ezek a kis görcsök szinte percere pontosan 7 percenként jöttek.
úgy gondoltam ezekkel reggelig simán ki lehet húzni, 7-re meg úgyis megyünk a kórházba a megbeszélt vizsgálatra.
6-kor el is indultam tusolni, és ekkor ment el a nyákdugó, magzatvíz még sehol.

Beértünk a kórházba (valami égi csoda folytán a szülésznő is pont bent volt, mert egy másik kismamája pont előttem szült meg hajnalban :D ), doki megvizsgált és mondta, hogy szülünk! :shock:
Ez kb. 7.15-kor volt.
Ezután nagyon felpörögtek az események. Burokrepesztés, beöntés és máris az asztalon találtam magam tappancsokkal a hasamon.
Jöttek a fájások és szenvedtem mint a kutya :D , alig vártam, hogy kipróbálhassam a sokak által dicsőített labdát...(a kád nálam is kimaradt végül)
Aztán ennek is eljött az ideje. Sajna nem sokáig, mert Laura nem díjazta az én ugra-bugrámat, változott a szívhangja, úgyhogy vissza kellett másznom az asztalra.
Megérkezett a doki is és vártuk a következő fájást, amik addig a pillanatig rendszeresen jöttek. Aztán lehet, hogy Lara baba "megijedt", mert onnantól kezdve nem akart jelentkezni a fájás, hiába vártuk.
Ekkor kötötték be az infúziót, ami természetesen meghozta a hatását... :shock:
Durván szenvedtem (nem gondoltam, hogy a fájdalom ilyen dolgokat képes kihozni belőlem, és eddig azt hittem jól tűröm a fájdalmat, de hááááát ez nem így volt...), aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy költözünk az ágy végébe. Arra gondoltam ez már jó jel, hamarosan megláthatom az én "örökmozgó" kiscsajszimat (ugyanis az asztalon is végig ficánkolt még a hasamban)!
Elérkeztünk ahhoz, hogy nyomni kellett volna, de valmilyen okból kifolyólag egyszerűen nem sikerült ráéreznem a dolgok nyitjára és igen erőteljes segítség mellett haladt Laura lejebb és lejebb. Kicsit el is húzódott ez a kitolási szakasz és a végén gyakorlatilag a doki "nyomta ki" , a szülésznő pedig húzta ki belőlem Lara babát.
Szégyelltem magam, hogy ennyire béna voltam (bár ez csak utólag foglalkoztatott).
11.37-kor (kórházi kerekítéssel 11.40-kor) megszületett az én kis hajasbabám. Azt a pillanatot biztosan soha nem fogom elfelejteni, ahogy felkönyököltem és a hatalmas hajával, széttárt kis kezeivel ott pislogott a lábaimnál...
Aztán egy pillanatra a hasamra tették, majd vitték fürdetni.
A gátseb varrásánál már ott "figyelt" mellettem a kiskocsiban. Csöndesen pislogott és a kis kezével ismerkedett. (az ujjait egyből megtalálta, és a szájába vette :lol: )

Ezután én még két órát maradtam fent, őt pedig levitték az osztályra.
Most hirtelen ennyire volt időm, majd a további kórházi napjainkról később.
És képet is csak később tudok rakni, mert a fényképező zsinórja Szolnokon maradt. :cry:

KépKép
kitten13

Jujj, de bunkó vagyok, azt hittem valamiért, hogy 17-e van.

BENCE: ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!

Szami: Irígy vagyok. Nagyon szép a házatok a képek alapján. Remélem egyszer majd láthatjuk élőben is.

Most többre nincs időm. Sógorék (sógornőm ikerbabákkal 7 hós terhes) mindjárt itten vannak, anyósékkal kiegészülve.

Niki

Kép
Kép
csni

na, talán kicsit bővebben tudok reagálni...

Kitten, köszönjük a szüléstörténeted, hidd el, hogy egyáltalán nem voltal béna, hisz világra hoztad Lara babátokat, és ne bánd, hogy kellett egy kis segítség.. No és? nekem is, sokunknak is!
Otthon hogyan telnek a napok?

Évi, énnekem is egyből olyami jutott eszembe, mint Olgának:
Mi is esendők vagyunk, hibázunk, és hozz neki hétköznapi példát rá. Ugyanakkor sztem erősítsd abban, hogy nagyon büszke vagy rá, mert kitartó, maximalista, amit felnőtt emberek is irigyelhetnének tőle!

Niki, jó vendéglátást! Szimpla látogatás, vagy köszöntéses oka is van?

Szami, szép ez a szoba is!

Kata, hmm, ismerős, amit írsz! Anno nekem is a szőlő okozott egy éjjel gondot...

Balwinjudit, a tartalék rossmannos tápi fuccsolt be, de nagyon...
Kár, hogy nem jöttök Kolompálni ti is! :( De azért jó utat Nagyikhoz!!!

Gyeekülés: ezen nálunk sem volt spórolás, legjobb töréstesztű ülést vettük neki, Concord, mint a Juditéké. Dönthető, kénylemes, állítható a fejtámla, és ez a 0-18 kg-ig kategória, mivel már 5 hósan kicsi volt a bébihordó, de még nagy lett volna a 9-18 kg-os ülés. Nem occsó, de reméljük majd a második is tudja használni, mikor Szabi kap egy újat!

Ditke, sétáltatok ma? mi kb. fél órát, max....

Jaimee, végül nem mentünk Kmétre, de köszi az infókat, még lehet szükség lesz rá! Nagyon el vagy veszve, jól vagytok??

Kép
Kép
dorkáék

Kitten, köszi, hogy leírtad nekünk a szül(et)éseteket! Azért Lara baba ügyesen meglett, ha az időt nézzük :) A "bénázással" ne foglalkozz, az a fontos, hogy a kislányod épen, egészségesen jött a világra!

Dorka, mi is így tervezzük az ótósülést, ahogy ti :wink: Kistesóé lesz majd ez, Hunci meg kap szép nagyosat :lol: Bár már kézzelfogható közelségben lenne... Nademajd jövőhéten megmondja a dokim, hogy hogyan állnak a petefészkeim.

Kata, ejnye, ilyenkor szőlőzni? :) Cukorbomba...

Niki, 7 hós? Akkor ott sincs már sok hátra :) Normál szülésre készülnek, vagy császárra? Úgy tudom, nagyon kevés helyen vállalják be Mo-on az ikres normál szülést :? Akárcsak a farosat...

Jaimee, nézegettem a képeket a blogon, olyan édes Réka :D Kezd már ő is felnőttesedni. Én Hunciról kb. egy éves korában állapítottam meg, hogy biza már nem csecsemős, babás, hanem gyerekarca van... azért persze így is szoktam szerelmesen bámulni, főleg, ha alszik :D

Jajj, kéne kicsit kimozdulni - Muci rosszul tűri az egész napos idebentlétet -, de annnnnnnyira diccse kedvem ilyen időben :|

Most jött a hír: holnap reggelre lesz fűtésünk! :D

Jah, Szami: én a japános fürdőre is kíváncsi vagyok! Meg Máté szobája is kicsit olyan stílusú lett volna, nem? :oops: Fekete, piros kiegészítőkkel...

Judit
Kép

Kép
balwin

Egy-két telefonos kép :D

Laura első órái:
Kép

Kép

kakastaréj :D
Kép

KépKép
kitten13

Kitten! Nem voltál béna! Sőt! Nekem is segítséggel, vagy ahogy te írtad, erős ráhatással lett meg Balázs. De én soha nem érzetem azt, hogy az én hibám lenne... Ugyhogy fel a fejjel! Gyönyörű lányotok van, és egy picit sincs összetörve!
Nem kötekedésképp, de nálad először a burokrepesztés volt meg és utánna a beöntés? :shock: Nálam fordítva. Bát nekem nem távozott a nyákdugó otthon. :oops:

bbj Judit! Nekem meg épp az volt a problémám, hogy a már pármiliodjára lerágot anyanyelvi nevelést ne írjam már... :x Örültem a témának mikor docens asszony felvetette. Tényleg érdekes dolgok. Meg hát neveléstörténetet egyébként is tanultunk, de nem ilyen részletességgel, mint amit most olvasok, egy évfolyamban is már rengetek infó van!

Szami! Érdekességek: Brunszvik Teréz angyalkertjeiben nem játszhattak a gyerekek, "mert a napot nem szabad lopni"! Ha valakit érdekel leírhatom, hogy milyen tárgyakat tanultak a gyerekek. A félórás leckeórák között (óvodáról beszélek!!!) szünetben énekelve massíroztak a gyerekek.
Étkezés a X.ker. maglódi-úti gyermekotthonban: egy héten egyszer hús volt ebédre, uzsonnára egyik nap lekváros kenyér, másik nap zsíros kenyér, egy hónapban egyszer kávés tej kaláccsal... Szóval szerintem ezek érdekes dolgok... :oops:

Máté szobája nagyon szupi! Még képeket, még!

Na lépek!

Olga

Kép
juhaszolga

Olga, engem nagyon érdekelnek ezek a dolgok, mi is tanultunk neveléstörténetet, bár inkább a középiskolára vonatkozóan.

Kitten, remélem, nem bántalak meg a kérdésemmel, de a kislányotok Lara vagy Laura? :oops: Bocsánat, ha már írtad és én nem figyeltem... :oops: A képek fantörpikusak, nekem mindhárom nagy hajjal született, valahogy el se tudtam volna képzelni őket kopaszon :oops:

Balwin, igen, az volt a terv Máténál, de aztán sötét- és világos olíva lett belőle. Aki találkozott velünk Juditéknál a talin, biztosan emlékszik, hogy a gyerkőceim és én is elég mozgékony, impulzív emberkék vagyunk. Nálunk apa a megtestesült nyugalom. Ezért úgy éreztem, hogy egy vörös-fekete-fehér szoba Máténak már túl vibráló lenne, így egy megnyugtatóbb színpárt választottunk közösen.

A lenti fürdőről nem sikerültek a képek, mert az egész egy 1,95*3,05-ös helység, de még próbálkozom.

Viszont a föntiről van ilyen volt - ilyen lett képem, meg egy pár másik nézetből.

Ilyen volt 1.:
Kép

Ilyen lett 1.:
Kép

Ilyen volt 2.:
Kép

Ilyen lett 2.:
Kép

Zuhanykabin:
Kép

Szauna:
Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Kitten, cukorfalat ez a lányka :D

Szamóca! Mostlettem fúdeirigyes! Hát erre az átalakításra érdemes volt ennyi energiát feccölni :) Mikor is lesz nálatok a babatali? :wink: :lol: Nagyon szuper a fürdő...és a szauna...ahhhhhh...
Noigen, aranyosak voltatok úgy 5-en: 4-en kontrasztban Apával :lol: (bár szerintem Máté - amennyit tapasztaltam belőle - örökölt a nyugalomból :) ) De így kerek a család :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Olga!!!! Jóóó odaattam a spárpontokat :oops: :oops: :oops: :oops: Érnek még valamit?...

Judit
Kép

Kép
balwin

Szami!
csak ámulok! nekem a másik fürdő is istenkirály, de ez is! a szauna arról az ajtóról nyílik, amit látunk a zkabin mellett?

egyre jobban érlelődik bennem ez a házépítés dolog :?

na majd a vörös aurámmal, meg februártól!
:wink: :roll: :lol:

ja eszembe jutott, valaki kérdezte, hogy hova megyek vissza dolgozni, saját céghez

Judit,
Kép
Kép
bbj

Olga!
így már érthető, hogy ezt választottad! nálunk anno több százból lehetett választani!

az egyetemen is van külön szakdoga előtti un. évfolyamdoga, szintén hasonló mennyiség....

Judit,
Kép
Kép
bbj

Dorka!
akkor majd a kolomposon! Szajolba érve éhes lett az autó, muszáj volt még tankolnom is...

na majdcsak összeszedem a gondolataimat, de oylan boldog vagyok! vannak licitálóim a ruháimra kettőt már el is adtam! egy kis költőpénz!
:wink:

Judit,
Kép
Kép
bbj

Bencének nagyon boldog szülinapot!!!

Kép
jaimee1

Sziótok,

Judit, most nem rendelsz Evcától? Nekem egy pulcsi lenne, összeállhatunk megen! Valaki még?

Oké, holnap Kolompos!! Tudsz pontos helyet, időt adni? Asszem 5 óra, ugye?

Szami,nagyon exkluzív a fürdőtök (is). Az biztos, hoyg sokan csak álmodunk ilyenről... én legalábbis...

Olga, Terike néni csinált mai szemmel furcsaságokat, emlékszem én is még rá... Azért ha kész van a dogád, nagyon szívesen elolvasnám, lehet???? :D
Tesódról ugye adsz majd helyzetjelentést?????
Nagyon várjuk ám Norbit mi is!! :) Mondd meg neki, drukkolunk ezerrel innen nekik!!!

Szilbee, ma ti mentek este RF-ra?
Vagy hogy legyen??

Kitten, Lara baba továbbra is rekordokat döntöget "taréj" téren! :)
Annyira édes!

Judit, mi is igyekeztünk mindenből úgy vásárolni, hogy két Törpét is kiszolgáljon...
Továbbra is Jakabhoz jársz?
Hozzá nehéz időpontot kapni?

szabi valami újságot eszik, robogtam....

Kép
Kép
dorkáék

Dorka! Igen mi mennénk, ha nektek is jó! :)
szilbee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?