Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sajnos rossz hírekkel jövök Babsziról. :cry:
Olvassátok el.

Sziasztok!

Régi babanetes vagyok, csak másik topicban laktam - azt hittem oda tartozom. A lányok nagyon kedvesek, nagyon régóta beszélgetünk, de maga a topic már nem az enyém - csak a barátok.
Röviden elmesélem mi minden van a hátam mögött, nem azért, hogy szennyest teregessek, hanem tudom, hogy sokan nem is lépnek be, csak olvasgatnak - hátha kiolvasnak innen valami okosságot.
Szóval babát szeretnék. Amikor elkezdtünk próbálkozni a férjemmel, kaptam egy p3-as cytológiát, aminek később műtéttel vetettek véget 2005 elején. Természetesen azelőtt is próbálkoztunk már, de onnantól jártam egyik orvostól a másikig. 6 inszemináció volt a Szabolcs utcában, 3 a kettes számú női klinikán. Beleuntunk a dologba, és bejelentkeztünk lombikra, mivel sosem estem teherbe, a párom spermaszáma pedig igencsak megcsappant.
Az időpontunk előtt kb. 2 héttel a férjem lelépett a közvetlen kolléganőjével - keserű volt a pirula, nem is tudjátok mennyire, de nem részletezem.
Elváltunk. Eddig szimpla a történet. Lett új párom, szinte azonnal terhes lettem tőle. (Szóval minden önmarcangolásom és félelmem ellenére nem bennem volt a hiba annak idején) Sajnos a baba nagyon sietett, és a kürtben maradt, azaz méhen kívüli terhesség volt, ami miatt elvesztettem a bal petevezetőmet. Teljes kétségbeesés, hogy innentől aztán tuti nem eshetek teherbe... Kötelező 6 hét kihagyás után, orvosi engedéllyel voltunk együtt, és szintén azonnal terhes maradtam. Ez a baba maga a csoda volt. Nem mertünk még örülni neki, izgultunk az első 12 hétben. A 15. hétben voltam, amikor saját kérésre uh-t csináltattam, és kiderült, hogy nem ver már a kis szíve. Minden leletem maximálisan tökéletes volt, a genetika is, a cukor és az összes minden, amit lehet vizsgálni. Gyönyörűen fejlődött, már a mozgásokat figyelgettem, bár tudom, hogy a 20. hét előtt nem lehet észlelni.
Nem volt szívhang, másnap klinika, következő nap elvették, és jöhettem is haza...
Ez most volt a múlt héten. Tele vagyok kétségekkel, hogy mit rontottam el, aztán előtör az eszem, hogy nem lehet elrontani semmit, aztán megint a kétségek - túl hamar jöhetett, nem volt kész a méhem rá, és a legrosszabb, hogy meghalt, és én nem tudtam rajta segíteni.
Biztosan tudjátok ezeket, mert sajnos ebben a topicban ilyen "esetek" laknak. Félelem a következőtől, bár én azon izgulok, hogy vajon lesz-e a következő.
Rengeteg kérdés feszít, nagyon szeretném, ha válaszokat kapnék rá, mert máshonnan nem kaphatok segítséget. A doki szerint a szövettan annyit fog kimondani, hogy x. hetes elhalt terhességről van szó. Okot nem fog mondani, hogy MIÉRT. Pedig a legfontosabb a miért. Lesznek vizsgálatok, aminek a nagyján már egyszer az elején túlestem. Hormonvizsgálat, genetika ...stb. A doki szerint ezek előkészítik a következő terhességet, hogy rendben legyen minden, és ha kell, akkor gyógyszeresen rásegítsenek. De persze megint jönnek a félelmek... megmarad-e majd a terhesség, egyáltalán létrejön-e majd....
1. nektek mondtak-e MIÉRT válaszokat? Itt olvastam 3 fertőzésről (szerintem valami nekem is lehet), azok hogyan derültek ki? Milyen vizsgálatokkal tárták fel, és mivel bíztatnak?
2. mennyi időt kell kihagyni? Nekem 3 hónapot, illetve ciklust mondtak. Elég-e valóban annyi? Készen lesz a méh a következő babára?
3. Ti mibe kapaszkodtatok, ami segíthet feldolgozni mindezt? Nekem a mostani párom csodálatos, fantasztikus, stabil támasz nekem. De amikor nincs velem, akkor a kétségek vannak mellettem.

Biztosan ismeritek ti is azt, amikor tele vagytok kérdésekkel, de adott pillanatban egyszerűen fele, vagy annyi sem jut eszetekbe... Én most is így jártam.

Ne haragudjatok, hogy ilyen sokat beszéltem, és lehet nem is kellene ennyire kiteregetnem az életem... De hátha kapok pár bíztató szót, hogy vannak, akiknek 38 és feles a lábuk, mint nekem, de már másik cipőt is fel tudnak húzni, nemcsak ami nekem jut mostanában.


Tencsivel minden rendben van, csak nem írt mostanában. Legalábbisúgy tudom.

Mindenkinek szép napot!

Kép

Kép
rszg
 
 


Sziasztok!
Monka nagyon köszi táblzatot! Szuper. :) És külön köszi, hogy már Villőke szerepel benne. Nagyon figyelmes vagy! :)
Babszi ha olvasol minekt, nagyon sok erőt kívánunk neked! Reméljük egy kis kihagyás, és pihenés után egy gondtalan, és boldog terhesség vár rád. Sok puszi, és együttérzés!!!!!!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület
 
 


Óóóóóóóó :cry: Babszi, kitartást Neked! :cry:

A tábla szuper lett, de rájöttem, hogy ezzel a topickal csak egy a baj, nagyjából egyszerre fogunk szülni, így majd senki nem tudja, hogy kivel mi van... :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 

 
 

Lányok, egy kérdés. A dokinőm hétfőn azt mondta, 3 hét múlva afp, utána mondtam, hogy kettő, és rábólintott, hogy legyen akkor kettő. Vele egy nappal idősebbnek számoljuk a babát, tehát két hét múlva hétfőn leszek 15+5, tehát nem pont 16, de három hét múlva meg már "öreg" leszek, 16+5. Most akkor mikor menjek? :shock:
Különben sem adott beutalót, meg semmit, fogalmam nincs, hogy jelentkezem majd be a vérvételre... Utálom az ilyen helyzeteket! :?

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Nagyon sajnálom Babszi, remélem egy kis pihenő után sikerülni fog Neked is!!!!

nemlajos: tudtommal kell beutaló az AFPre is, de lehet hogy a védőnődtől kell kérned, ha eddig ő adott beutalókat.
a pár nap eltérés nem számít, hiszen csak hozzávetőlegesn tudják megállapítani a babák fogantatásának időpontját. Lehet, hogy nem is 15+5 -s leszel, hanem 16+1.
egy intervallumban kell lennie az eredménynek, ha kivül esik, akkor megismétlik és az akkori korra vetitik ki az eredményt. ha akkor sem felel meg, akkor jöhetnek a további vizsgálatok.

a kisfiammal, mi is határon voltunk, mert kicsit később vették le, mint kellett volna, de határértéken belül voltunk és úgy vizsgálták, hogy a koreltérés miatt mégiscsak megfelelő az eredmény :)

Nekem a klinikán intéznek mindent, én minden beutalót a dokimtól kapok, a védőnőhöz csak a leleteket kell vinnem.

Én ma munka után megyek először az új dokimhoz, akiről sajnos még nem sikerül infót kapnom :(
Kíváncsi vagyok, hogy milyen mint orvos
Szurkoljatok, hogy ne okozzon csalódást, mert akkor keresgélhetek tovább

bocsi kicsit hosszú lettem :)
gabka77
 
 


Nemlajos, én 15+4 napos leszek, mikor a vérvételre megyek.Nem én kértem,a doki számolta ki és adta az időpontot.Ráadásul ide beutaló sem kell, mert beírtak a számítógépbe,így tudják, hogy megyek.Szerintem hívd fel a labort vagy a dokinődet,és kérj időpontot két hét múlva.

Babszi,nem tudom hogy hogyan lehet ilyesmit túlélni, nem gondolni rá, de nagyon sok erőt és kitartást kívánok Neked,és mihamarabb egy egészséges babát!

Kép
heheni
Kecskemét
 
 


nemlajosSzerintem inkább 16+5 naposan menj! Az AFP lényege, hogy betöltött(!!) 16 hetesnek kell lenni, különben nem lesz igazi az eredmény! Az sem jó ha alacsony és az sem ha magas! Engem először majdnem 18 hetesen akartak beutalni, amire a doki azt mondta, hogy még belefér! De "kierőszakoltam" nála a korábbit (azaz holnap megyek 16+2 naposan), mert a genetikai UH-t csak az AFP-vel együtt csinálják meg itt nálunk.
Igaz míg ezt leírtam rájöttem, hogy sokszor ad "rossz" eredményt. Vannak orvosok akik nem szeretik az AFP szűrést, elavultnak tartják!
Képzeljétek ma olvastam valamelyik fórumon, hogy még nincs egyértelmű "megállapodás" az orvosok között a tarkóredő eredmény határértékeire vonatkozóan!!!! :shock:
Ma megvolt a cukorterhelés, minden ok. Tegnap meg az EKG-t tudtam le! Még mindig nem tudtam pozitívan csalódni az egészségügyben :(. Ha nem kérdezek rá, hogy jó vagy sem, simán elzavarnak egy darab papírral a kezemben, a nesze neked, fogd meg jól elv alapján! Ma ki is akadtam a védőnéninek, hogy minek ez a sok vizsgálat ha senki nem törődik az eredménnyel! Anno mikor megvolt az első laborom és nem voltak túl jók a vizelet eredményeim akkor mondtam a háziorvosomnak, mire ő: hát, nem igazán törődünk a lelettel ha nincs semmi panasz :shock: .
gabka én drukkolok, hogy ne csalódj! :D

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Na jól eltérnek a vélemények ... egyelőre le vagyok szavazva a 16+5 nappal :D. Hát akkor én azt javasolnám Neked nemlajos, hogy kérdezd meg a dokit! (milyen okosakat tudok mondani, ez szuper :D:D:D:D)

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Sziasztok,

Monka, köszi a táblázatot, nagyon jó lett! Az új forma is jobb, tényleg jobban látszik.

Babszi, nagyon sok kitartást és optimizmust kívánok neked, és boldog következő babavárást!

Nemlajos, szerintem is - ha kétségeid vannak - hívjad fel a dokidat. A beutaló ügyében is. Apropó beutaló: ahova én járok, ott a doki szintén nem ad beutalót, de a kórház nőgyógyászati osztályán van a labor, ahol elég mondani a doki nevét és a kért vizsgálatot :) Nem épp megbízható rendszer, de működik. Lehet, hogy nálatok is hasonló a helyzet, de érdemes tisztázni. És tényleg van olyan, ahol a védőnő ad beutalót.

Tarkóredő határérték: én is olvastam, hogy nem egyértelmű a pontos határérték, de ez amiatt van, hogy a magának a vizsgálatnak az eredménye sem egyértelmű. Ez csak egy statisztikai valószínűség, nagy általánosságban igaz az, hogy a Down kóros babáknak vastagabb a nyaki redőjük. Sajnos előfordul, h születnek Down kóros babák, akiknek a tarkóredő vizsgálatánál nem volt kimutatható vastagodásuk, és születnek egészséges babák, akiknek pedig kifejezetten magas volt a mért tarkóredőérték. Meg ugye ennek meghatározásakor is sokat számít a pontos terhességi kor, nyilván 11 hetesen más érték elfogadható, mint 13 hetesen.

Én még nem voltam sem EKG-n, sem a házidokinál, de lassan sort kerítek ezekre is.
Tegnap este óta meg olyan szarul vagyok, h csak na - masszív fejfájás, reggel hányinger és hányás, de órákon át, alig bírtam betámolyogni a munkahelyemre, haza is jöttem korábban... Azóta is nagyon fáj a fejem. Gyanús, h benyaltam valami vírust, ez nem lehet csak a terhességtől. Lázam viszont nincs. De étvágyam sem...
No, panaszkodást abbahagyom, csak elmúlik...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!
Tudjátok, hogy nekem elég sarkos véleményem van a magyar eü-ről, na ez ma sem változott!Belgyógyászaton voltam, az a szokás, mint kiderült, hogy egyszerre 4 embert behívnak, és a másik 3-2-1 végighallgatja egy FÜGGÖNY mögül a többiek minden baját! :shock: :evil: Totálisan kiakadtam, hol itt a betegjog????Én voltam a 4., eleve ezen kiakadtam, én éreztem magam rosszul, hogy 3 embert végighallgattam, aztán levetkőzetetnek derékig, kopognak az ajtón, asszisztens először kiakad, hogy miért rohangál ide be mindenki, aztán csak legyint nekem, hogy á, csak egy beteghordó!Basszus!Én meg ott ülök félmeztelen, bejön 28-30 körüli pasi, és ez természetes???????Na ezek után 150/90 lett a vérnyomásom.Még jó, hogy megkérdezték, hogy volt-e már valaha ennyi, soha!!!Egy órával későbba védőnőnél már csak 112/80.

Na ez volt a mai "kalandom", továbbra is gyűlölöm a magyar egészségügyet! :evil:

Babszi!
annyira sajnálom, nagyon sok erőt kívánok neked!

Most beszéltem a dokimmal, miután elolvastam ezt a történetet, engem nagyon megviselt, pedig nem vagyok túlparázós, de egy ilyen eset akkor is megijeszti az embert, szóval felhívtam a dokimat, mert ugye most elvileg a 18.héten van legközelebb uh, hogy azért legalább egyszer szeretnék ránézni addig, azt mondta, semmi akadálya, nagyon rendes volt(mint mindig)javasolta a 4d-t is, azt mondta, hogy 19-20.hét körül érdemes már.

AFP no comment!A múltkor írtam, milyen tájékoztatót kaptam, engem innentől kezdve nem is érdekel az egész!Elmegyek majd valamikor, úgyis minden 20.eredmény rossz, megmondták, csak azt nem értem, mi a fenének idegesítik akkor a kismamákat feleslegesen, mikor némelyik ORVOSnak is az a véleménye, hogy baromi elavult vizsgálat.Van ahol nem is csinálják!
Szóval Nemlajos!Szerintem ne aggódj!Menj el, aztán majd elválik, csak ne hagyd magad beparázatatni!!! :wink:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Sziasztok!

Megjöttem a dokitól, nagyon kellemes találkozás volt, már amennyire a manuális vizsgálat és a citológia kellemes bír lenni.
Számomra teljesen megfelelően áll hozzá a doki a dolgokoz.
Megbeszéltük, hogy bármit meg lehet vele beszélni, bármit kérhetek, de ha nem megvalósítható, azaz hülyeség, akkor azt meg fogja nekem mondani.
Kértem Tőle, hogy a terheléses cukorvizsgálattal csináljunk valamit, mert én 3 napig beteg voltam, amikor a fiamnál megcsináltuk.
Azt mondta megoldjuk :)
1-én megyek afp-re, pont aznap leszek elvileg 16 hetes, azaz ma töltöttük be a 14 hetet :)
20-a környékén meg lesz a következő uh.
Én a 3-4D vel megvárom a 32. hetet, mert akkor már látni lehet az arcát is a gyereknek, kb olyan lesz, mint születéskor :)
Egy szaki azt mondta az a legideálisabb időpont, mert később, már alig van hely, meg magzatvíz is kevésbbé öleli körbe a gyereket és sokkal kevésbbé látszik. (nem tudom mennyi a valóságalapja) :)

Na nem okoskodok tovább
Kellemes estét mindenkinek!
gabka77
 
 


Szép estét!

Gabka, örülök, hogy a doki szimpatikus, és minden OK. És hogyhogy őrá esett a választásod, ha előtte nem nagyon hallottál róla?

Zazzy, no igen - magyar eü... És miért mentél belgyógyászatra? A terhesség alatti kötelező kivizsgálás? Én úgy tudom, hogy a belgyógyászati szakvéleményt, amit a védőnő előírt, a háziorvos is kiállíthatja. Legalábbis nálam az előző terhesség idején ez volt.

4D: engem is elküldött a dokim a 20. hét körül Samuval, mivel ott azért jóval több mindent meg tudnak nézni, mint egy sima UH készülékkel. A dokinő alaposan át is nézte minden testrészét pocaklakó Samunak, a belső szervektől kezdve a végtagokig. Bár a nődoki is és később a szonográfus is mondta, hogy ha "mozizni" szeretnénk (azaz pl. szép képeket az arcocskájáról), akkor tényleg a 27-33. hét között érdemes elmenni.
Mindenkinek jó éjt!
Éva

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Szia erpé!

Egy barátnőm a klinikán dolgozik ajánlotta, Ő is nála szült, de az már majdnem 20 éve volt :)
mivel a Klinikán akartam maradni, de nem a régi dokimnál, olyan dokit kellett választani, aki vállalja, hogy "elveszi" egy elismert, nagytudású, magasabb pozicióban lévő doki "betegét". Ezt nem szivesen teszik meg kórházon belül.
Néhányszor találkoztam vele korábban is.
De még most is szívesen fogadnám, ha valaki megosztaná velem, hogy milyen volt nála szülni :)

Gabi
gabka77
 
 


Szép napot Lányok!

Köszönöm, hogy hiányoltatok, igazán jól esik!

Babszi, kimondhatatlanul sajnálom, ami veletek történt. Gyors regenerálódást és rengeteg erőt kiívánok a továbbiakra és egy felhőtlen 9 hónapot.

Elvileg minden rendben van, de én is csak október 10-én a 18. héten megyek uh-ra (bár lehet, hogy azért megkukkantom a jövő héten a régi dokimnál). Én AFP-re 16+1 naposan megyek, jövő héten csütörtökön. Nekem is minden beutalót a dokim ír, a védőnő csak a vizeletet, súlyt és vérnyomást néz. Amúgy nem híztam még semmit sem...... Viszont most már szépen elkezdett kerekedni a pocim. Mire legközelebb megyek, addigra már új védőnőm lesz, mert a mostani két körzetet csinál és nem győzi a kettőt.

Gyerkőcök sikeresen beszoktak a bölcsibe, de azért reggel amikor beadjuk őket van némi sírás, de csak pár percig tart. Amúgy rengeteget segítenek egymásnak. Viki igazi lány, tyúkanyó amikor kell vígasztalta, simogatta Domit. Amúgy nagyon szépen játszanak, esznek és ami a legnagyobb szó, ebéd után alszanak. Otthon erre már hónapok óta nem volt példa. Kedden szerepeltek az Rtl Klub híradójában, pont az ő csoportjukban filmeztek. Ha vkit érdekel akkor az rtlklub honlapján meg tudja nézni az archívumban.

Heheni, mi éppen szombaton megyünk Ausztriába St. Pöltenbe, ott Baby és gyerek börze lesz. Kismamaruhák, bébi ruhák, játékok, babakocsik stb... Egy ismerősöm szokott kijárni és itthoni börzékre hoz mindenféléket, mi is belevágunk ebbe, ez lesz a teszt. Holnap indulunk családostól (mama+papa is) Sopronba. Anyósom soproni ide Pécsre jött férjhez, millió egy rokon van ott, sajnos a dédi idén februárban halt meg, így most próbálják majd eladni a házát.

Monka szuper a táblázat, de ha jól láttam sajnos én ki lettem belőle hagyva...... :cry:

Mi is voltunk 4D-s uh-on, szuper és nagyon nagyon alapos az a vizsgálat. Szépen látszódtak mindketten, nagy élmény volt, ahogy Domcsi állandóan belemászott a képbe, amikor Vikust nézte a doki. Hol a kezét tolta át, hol a lábát. A doki is már jókat nevetett.

Kép
Kép
Kép
tencsi
 
 


Sziasztok!
Képzeljétek!Átaludtam az egész éjszakát!És ráadásul úgy, hogy már 8kor lefeküdtem :oops: .Nem is tudom, mikor volt utoljára ilyen, minimum 3 pisilés az éjszakai program.Olyan jót aludtam, hogy amikor reggel hatkor magamtól felébredtem, megijedtem, hogy hola férjem, pedig csak éjszakás volt! :lol:

erpé!
Nekem mindent a megyei szakrendelőben csinálnak :( mert egy kis faluban lakunk, úgyhogy belgyógyra is oda adtak beutalót.
Igazad van, hogy a félidős 4d inkább arra jó, hogy minden oké-e tutira(bár biztosan hatalmas élmény akkor is), 30.hét körül pedig tényleg mozi-jellege van :D

Kép
Kép
zazzy
 
 


Helló Lányok,

Letudtam az AFP-t, egy hét múlva lesz eredmény. Egyébként tőlem még a vérvételes néni is megkérdezte, hogy valóban betöltöttem-e a 16. hetet.
Képzeljétek! Tegnap beszéltem sógornőmmel, aki a 35. hétben jár. Én az esküvőnkön láttam őt utoljára ami júniusban volt. Meséli nekem, hogy 1 kg hiányzik ahhoz, hogy elérje azt a súlyt amivel a terhességet kezdte :shock: . (egyébként nem egy vékony alkat, de, hogy fogyjon valaki a terhesség alatt!!) A babával minden rendben, sőt állítólag elég nagy baba lesz!! Lehet, hogy ez amiatt van, hogy terhességi diabétesz van nála??? De az elöző terhességénél is volt és akkor nem fogyott!!!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Zazzy irigykedem az átaludt éjszakáért!!! Nekem is nagyon hiányzik! Az utóbbi időben egyébként nem pisilni keltem fel, hanem csakúgy, de azt kb. óránként :?

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Sziasztok,

Én ma voltam AFP-n és én is úgy tudom, hogy betöltött 16 héttel kell menni. Egyébként ez egy nagyon rossz statisztikájú vizsgálat, ami nagyon gyakran ad téves eredményt, szóval senki ne ijedjen meg, ha nem ideálisak a számok. Az orvosok általában nem adnak rá, de kötelező vizsgálat.
Nekem az első gyerekre az AFP kimutatta, hogy mongólidióta a gyerekem. 3 napig bőgtem, aztán a dokim megnyugtatott és persze, hogy egészséges a gyerek....

Számomra döbbenetes, hogy szerettek ultrahangra járni! Én ezzel úgy vagyok, hogy ami a pocakban bent történik, azt úgy alkotta meg a természet, hogy azt ne lássam, nem tartozik rám vagy az apukára. Az oké, hogy van kötelező UH és megnézik, hogy egészséges a gyerek, de én bizony önként több UH-ra nem megyek. Ilyenkor is bocsánatot szoktam kérni, hogy bekukucskálunk, hiszen olyasmiben zavarom meg a Pocaklakót, ami az ő világa és nem rám tartozik.
A 4D-s ultrahang tényleg nagyon aranyos, de igazából ott is ugyan az a szonár dolgozik, mint a sima ultrahangon és egy Software számolja át a kapott adatokat és vetíti ki a babát. Szóval szerintem egy jó ultrahangos szakember többet lát 2D-n, mint 4D-n, de persze így eladhatóbb a történet...
Ezzel együtt megértem, hogy mindenki kiváncsi a babájára, de majd eljön az ideje, amikor láthatod és a karodban tarthatod. Addig mindenkinek sok türelmet.... :)

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
katka22
 
 


Katka22, én is ezt hallottam, hogy aki ért hozzá, az ugyan úgy lát minden fontosat a normál uh-n és a 3-4D-s ultrahang ugyan az, csak képszerüvé alakítja a képet, hogy a szülők is "élvezhessék" a látványt.
Nekem a fiamnál mutogatták, hogy ott a fiam kukija, de a sima uh-n nem láttam, viszont a 4d-n én is láttam és akkor már elhittem, hoyg tényleg fiam lesz.
Szerintem minden ember alaptulajdonsága a kíváncsiság, persze van, aki úgy gondolja ezt az ügyet, mi Te, nincs is ezzel sem semmi baj.
Én jobban örülök, ha "gyakran" bekukkantunk, és megnyugtatnak, hogy minden rendben van :)
Egyébként az elsőnél én is sokkal izgatottab voltam és alig bírtam kivárni a következő uh-ot. Ez nem jelenti azt, hogy a második kevésbbé lenne fontos, csak nyugodtabb vagyok talán már és az első kicsit el is tereli a figyelmet. :)

Na megint kiokoskodtam magam :)
Eldugulok :)
gabka77
 
 


Sziasztok!

Úgy látom ebben a rossz időben senkinek nincs kedve írogatni!
Én a napokban írtam egy nagyon hosszút, de sajna elszállt az egész és elment a kedvem........

Babszi: Én is nagyon sajnálom a történteket, kérdeztél a fertőzés veszélyről ami miatt kórházban voltam! Ezt a vérből mutatták ki, nagyon magas volta a májfunkció értékem, 300Fölött volt a megengedett 38. Ez utalhathat májgyulladásra, fertőzésre.

A derekam nekem is fáj már és én sem alszom át az éjszakát, sőt!!!! Pedig szuper alvó voltam, de hát hozzá kell szoknunk, hisz a baba érkezésekor ennyit sem fogunk és nappal sem tudjuk majd pótolni! Már alig várom.............

Kép
milky
 
 


Monka: A táblázat tényleg szuper, de én is kimaradtam!
:):):):):)

Kép
milky
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, hosszú idő óta ma éjjel elöször aludta át a fiam az éjszakát :)
Én annyira fittnek érzem magam 7 óra alvástól :)
gabka77
 
 


Sziasztok!

Látom más is küzd a derékfájással :( , hála istennek nekem elmúlt :D , viszont van más bajom :cry: . Nem tudom ti éreztek-e ilyet, olyan mintha valami húzna lefelé ott lenn, alul, olyan nehéz érzés főleg állás közben ha leülök vagy lefekszem akkor nem érzem. Azt hittem hogy majd elmúlik, de úgy tűnik nem. Arra gondoltunk a férjemmel, hogy talán a szalagok nem a régik és azért van, 2 szülés talán megtette a hatását :cry: .
Akik már szültek, ti nem éreztek ilyet? Úgy emlékszem katkának és iritának van már 2 gyereke, nektek nincs ilyen tünetetek?
Azt olvastam hogy az intim tornát lehet csinálni terhesség alatt, van valakinek erről tapasztalata?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78
 
 


Sziasztok!
vica78 olyan érzés mint amikor nehéz a hasad? Néha érzem, de nekem annyira nem kellemetlen. Én is le szoktam ülni olyankor. Intimtorna tanfolyamot 32. hetesen fejeztem be (asszem 10 hét volt). Nagyon ajánlott, szülés előtt kifejezetten jó. Semmi bajom nem volt utána szerencsére, mert kicsit megerősödtem addigra. ;) Szval nyugodtan, ha kényelems, csináld csak. :) Mellette kismami tornára is jártam. Kettő együtt is mehet.
Képzlejétek tegnap mikor megint rosszul voltam (a kocsiban), sokáig fogtam a hasam, és végre éreztem vmit. :):):) Mint múltkor, csak most 2 héttel korábban (ahogy írják is). Ezek után este a kádban a kezemhez bújt a drága. Feszítette az oldalam, ahol a kezem volt (látszott is). Asszem megkezdődtek a mozgások. Még bizti csak akkor ha nagyon közel van a hasamhoz, de egyre sűrűbben érzem. :) Remélem nemsoká mindeki átérzi ezt. Csodálatos!!!!!!!!
Uh: hát én ennyire nem tartom intimnek a bentlakást. Nekem nincs bűntudatom. Igaz mi nem is megyünk + uh-ra, mert amúgy is 4d van, és a dokim is mindig csinál, de sztem ahogy a babák már bent "kíváncsiak" ránk, hisz egy idő után jókat lehet velük mókázni, én is az vagyok rá. :) Már most szemmel követném minden pillanatban. :)
gabka77 örülök, hogy szimpi dokira bukkantál. :) Ez olyan megnyugtató, nem? Na meg az átaludt éjjel sem semmi. ;) Boti is most kezdi átauldni. Cserébe 1/2 6-kor kel. :(
Zazzy reméljük te is jól aludtál ma éjjel is. :)
erpé remélem ma jobban vagy már!
Tencsi édes lehet Viki! Kis tyúkanyó! :):):) Reméljük a reggeli sírások lassan azért lesznek, hogy mihamarabb beérjetek. :D
Na menek. Zsolti szabin van tegnap óta. Tegnap fodrásznál voltam, Normafáztunk, pocakfotókat csináltunk, ma vásárolni megyünk. Olyan jó egy kis pihi!
Legyen nektek is szép napotok!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület
 
 


kuklika,
annyira irigyellek. én még nem érzem a (remélhetőleg) kisasszonyt, bár a múltkor azst hittem, hogy ... de nem vagyok biztos benne.
Este, amikor végre alszik a nagy, lefekszem, kezem a pocin és próbálok lazítani, hogy "beszélgessünk", figyelek befelé ..... aztáán felébredek valamire .. :(((
Levinél 16-17 hetesen éreztem az első mozgást, persze csak később jöttem rá, hogy az az volt, azaz elvileg lassan éreznem kellene a másodikkal? Azt mondják egyre előbb érzi meg az anyuka.
Jó étvágyat mindenkinek az ebédhez :)
gabka77
 
 


Kukli, én nem a hasamat érzem nehéznek, hanem a hüvelyemben :oops: :oops: :oops: érzem ezt a kellemetlen lefelé húzó érzést.
Örülök hogy már érzed a kismanót. Az előbb mikor lefeküdtem egy kicsit vízszintesbe akkor valamit én is éreztem, de én sem vagyok benne biztos hogy mi volt az, lehet hogy csak a gyomrom. :)
Én az első terhességnél a 18. héten, a másodiknál olyan 16-17 körül éreztem, hát lassan nekem is érdemes lesz figyelgetnem.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78
 
 


Sziasztok,

Vica, nekem ugyan van már egy gyerkőcöm, de nem tudok segíteni :(, mert én nem érzek ilyet. A védőnő azt mondta, hogy ezek a szalagok nyúlhatnak és az bizony nem kellemes érzés!
Kukli. JÉÉÉ !! Más a kép :D!!! És baromira irigykedem a mocorgásért!! ÉN IS ÚGY SZERETNÉM MÁÁÁÁÁÁR!!! :D
Bár ezt a feszülős oldal dolgot én is szoktam érezni, az már a babám?????? Tiszta béna vagyok, nem? :oops:
Képzeljétek ma a fiammal dorbézolunk egyet :), apa elment kolléga búcsúztatóra, csak holnap jön haza. Mi meg kitaláltuk, hogy falunk egyet a mekiben és utána megnézünk két Harry Potter-t (majd 5 óra!!). Ja! A fiam pedig osztálykiránduláson van még, így csak kb. 9-10 körül tudunk nekiállni ... azt hiszem hosszú éjszakánk lesz :D
Lányok! Nekem már eléggé látszik a hasam, szinte már titkolni sem tudnám :D. Annyira jó érzés!
UH: én sem tartom annyira rossznak és intimnek a bekukkantást. Főleg, hogy most nagyon kíváncsi vagyok mi zajlik odabent! Ettől függetlenül a kötelezőn kívül még szerintem nem voltam! 4D-re is előreláthatólag 1x megyek, de ebben még nem vagyok 100%ig biztos :lol: .
Na megyek megkóstolni hogy sikerült az almás pitém :)

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Sziasztok,

Vica, sajnálom, ezt a kellemetlen érzést, ilyen szerencsére nekem sem volt (eddig). Ha nagyon zavaró, azért kérdezz rá dokinál - csak hogy megnyugtasd magadat.

Kuklika, Pocaktesó mozgásait egyelőre én sem érzem, bár Samut annak idején elég korán megéreztem (első terhességhez képest), a 16. héten már voltak rebbenések :) Addig még van két hetem...
És köszi az érdeklődést, ma már jobban vagyok... A szerdai napom borzasztó volt, de "csak" egy napig tartott.

Wicca, almás pite, nyamnyam. És hogy sikerült a "dorbézolás" a fiaddal? Nekem is nagyon látszik már a hasam, elő is kellett vennem az első terhes nacimat... A rendes nadrágjaim már esélytelenek, még esetleg a szoknyáim némelyike rám jön. Mondjuk jó héhány kiló rámcuppant (plusz 3 kilónál tartok), egyelőre időarányosan több, mint anno Samuval. Ez azért riasztó, mert eleve nem sikerült visszafogynom a Samu előtti induló súlyomra...

A héten (tegnap) voltam dokinál, megnéztük a babót UH-n, meg hogy minden OK-e. Szerencsére nincs semmi gond, citológia is rendben, babóca pedig rúgkapált, nagyon megható volt... Már 7,5 cm az ülőmagasság. Nem tudom, hogy a második-harmadik babát várók hogy vagytok vele, de nekem jóval kevesebb időm / energiám jut a befelé/pocaklakóra való figyelésre, így - bár hülyén hangzik - szeretek nődokihoz járni, mert az csak a pocaklakóról és rólam szól.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!
Megvagyok én is, tegnap cukorterhelésen voltam, ráadásul nem zsömle+tej verzió, hanem rendesen szőlőcukor :? tudjátok, a PCO miatt, hát nem mondom, hogy jól esett, de túléltem.Ha nagyon hányós, vagy hányingeres lettem volna a terhesség alatt, akkor tuti nem ment volna ilyen könnyen!

Képzeljétek!Rájöttem az alvásom titkára!Ahogy bejött ez a csúnya idő, teázunk ugye folyton és volt itthon citromfű tea(nyugtató hatású és alvászavarokra jó)valaki ajánlotta, mikor mondtam, hogy gyakorlatilag semmi tünetem nincs, leszámítva az idegbetegséget, tényleg nagyon zsörtölődős voltam, semmi nem volt jó, csodálom, hogy a csalág megtűrt :lol: na szóval mondom, ha már van, ártani nem árt, iszogatom, napi egy vagy két bögrével(reggel-este)iszom, és tuti, hogy ettől van!!Nem is gondoltam volna, hogy ennyire jó!De azóta átalszom az éjszakákat(ilyen tényleg évek óta nem volt!)és hihetetlenül kipihenem magam!Annyira jó!!!
Most ennyi voltam, megyek főzni!Csak még annyi, hogy irigykedem én is azokra, akik éreznek már valamit, én még semmit, de nem is gondoltam, hogy ilyen hamar már lehet, első babánál meg főleg.Pedig úgy várom, azt mondják, ha már megmozdult, lehet ezt-azt venni.Úgy várom már!!!(pedig uh-on már láttam, hogy igenis nem is akármennyire mocorog!!! :D )
Szép hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
zazzy
 
 


13. héten terheléses cukor??? :shock:
Most már semmit sem értek... :(

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Cukorterhelés nekem is később lesz, cukrosoknál szokták sűrűbben nézni!

Kép
milky
 
 


Sziasztok!
Cukor nem is emlékszem nálunk mikor volt. Sztem bőven az afp után. Zazzy nálunk is a cukrosvíz megy. Bár egy kis citromlét engedélyeznek bele. Hát múltkor nem volt valóban próbatétel. Most, hogy még szinte naponta émelygek, nem nagyon várom. Addigra csak jobban leszek. Amúgy ahány ház, annyi szokás. Lényeg, hogy minekinek meglegyen. ;) Nagyon örülök, hogy az alvlásgondod megoldódott. Asszem kipróbálom én is. :) Bár elég jól alszunk, csak továbbra is 1/2 6-ig. :cry:
Mocikat egyre sűrűbben érzem. Amúgy tuti az, mert Boti pont így bújt. Persze lesz ez sokkal erősebb is, de nem keverhető, elég egyértelmű. Nemsoká bizti mindekinek beindul. :):):) Olyan édesek már!!!!!!!! A cicim meg ma majd szétdurran. Mint egy tejbelövédnél. :shock: Remélem időszakos.
Csajok ti csináltatok már pocifotókat? Nekem akkora, hogy érdemes volt? Rakunk majd idővel fel ilyeneket?
Annyira kaki idő van. Ma tényleg nem lehet sétálni. Ebédelni megyünk lassan, ha manó felkel, de a játszótér ma is kimarad. :(
Szép napot!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület
 
 


: Gratula az UH-hoz!! Az almáspite Istenien sikerült!! Nyamnyam :). A dorbézolás is :). 1/2 8-ra értek vissza a sulihoz Zsozsóék, elmentünk mekibe, 3/4 9-re értünk haza ... zuhanyzás után be a HP 4.része, kiderült, hogy láttuk, de azért gondolkodtunk végignézzük e! Ez fél óráig tartott :). Aztán betettük a következő részt, ez kb. 3/4 10-10 körül lehetett, 1/4 11-kor Zsozsókám elaludt ... éjjfélkor pedig én is felkeltem lekapcsolni a gépet és a tv-ét :D.
Én nem tudtam, hogy a cukorterhelés is időhöz van kötve?!
Zazzy: ezt a citromfű teát ki fogom próbálni!!! Kíváncsi leszek, bár nem tudom, hogy a gyomrom bírni fogja-e, mert nem nagyon szereti a teát :( ...

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Azt még nem is írtam Nektek lányok, hogy beszéltem a szülésfelkészítőről a védőnővel, hát mondhatni lebeszélt .... Eleve 10 ezerbe kerül (tavaly még ingyenes volt!) 5 alkalom, amiből az egyik az őssejttel foglakozik. Ez nem igazán érdekel, mert több helyen utána nézve is azt kell megállapítani, hogy nagyon gyerekcipőben jár és még mindig nagyon drága! Aztán 1 alkalom magáról a szülésről, amire azt mondta a védőnő, hogy aki egyszer már szült, nem tud újat mutatni, a 3. alkalom a szülőszoba beumatása, amit bármelyik szerdán térítésmentesen megtehetek ... szóval igazából két alkalomért 10 ezret kifizetni sztem nem fogok. Azt mondta jobban megéri a kismama jóga, szóval azt választom (azt hiszem!).
Szerintem is tegyünk majd fel pocakfotókat!!!! Igaz rólam még nincs, de majd pótoljuk :D.

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


ENNEK AZ OLDALNAK SOSEM LESZ VÉGE????

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


)Nem akartam megijeszteni senkit, ezért írtam direkt, hogy nekem csak a pco miatt volt terhelés!!!!Egyébként a 26.héten van MINDENKINEK.De mivel én még most szedek gyógyszert a cukromra, muszáj volt megnézni, hogy állunk és hogyan tovább.Szerdán lesz konzultáció az orvossal(belgyógyász/diabetológus).Nem könnyű.Nagyon figyelnem kell, miket eszem, és folyamatosan ellenőrizni kell az értékeket, gyakorlatilag tűpárna már az ujjam, szinte minden főétkezés után nézem.Viszont hál'istennek még egy dekát sem híztam!
Nekem már egy pocifotóm :D amikor kezdtem érezni, hogy kerekedik, és ez mostmár nem a hurka :lol: (mert az is van sajna, még 5 kilót le kellett volna adnom a terhesség előtt, de így alakult!Azért a 18 se semmi, amit viszont sikerült! :D )akkor csináltam egyet.Mostmár viszont egyre határozottabban nő, olyan jó!

Kuklika!
Nekem még mindig olyan hihetetlen ez a korai mozgolódás, és továbbra is irigyellek! :wink:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Az én hsz-eim miért lógnak ki??? :lol:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Zazzy: hogy érted, hogy kilógnak a hsz-eid? 26. héten??? Nekem most csinálták és még egyszer fogják az uccsó trimeszterben! Nem irigyellek, hogy ennyire figyelned kell, nem tudom, hogy bírnám?!
Zazzy & Kukli Nem teszitek fel azokat a pocifotókat??? :D

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Hát, én megvárom majd a pocakot azzal a fotóval :lol:
Bár has az van, mindenki attól hüledezik, hogy mekkora lesz ez még márciusra. Arról persze bölcsen hallgatok, hogy ez csak a beleim miatt van, meg a plusz kilóktól :lol:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Zazzy, hogy érted, hogy kilóg? :shock:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Zazzy Jó ötlet volt ez a tea. Örülök, hogy használ, és tudsz jókat aludni :D
Én úgy tudom van egy babon: Akkor szabad az első dolgot megvenni a babána, amikor először érzed, hogy megmozdult.

Kuklika Én még nem csináltam pocakos fotót, de a nővérem, mindig mondogatja, hogy küldjek már neki, had lássa. Igaz Juji?! Hát majd küldök. Egyszercsak :lol:

Én is éreztem már a babát. Tegnap este, teljesen "lemászott" a hasam aljára, és csak azt éreztem, hogy nagyon feszül. Aztán odatettem a kezem és egy kis gömböt éreztem. Kicsit simogattam körbe, hogy mi lehet ez? majd megállítottam rajta a tenyerem. És egyszer csak kikúszott alóla és eltűnt. Szerintem a kis feje volt.
Nagyon jó érzés volt. :P

Remélem mihamarabb megérzi mindenki.

Kép

Kép
rszg
 
 


A babon-ról lemaradt az a :oops: BABONA

Kép

Kép
rszg
 
 


A vásárlásról még annyit, hogy szerintem én októberben sok mindent meg fogok venni, mert akkor lesz nálunk bababörze.
A gyerekszoba meg már meg van rendelve. Mármint a bútorok. Már csak a kiságy hiányzik.

Kép

Kép
rszg
 
 


Már nekem is van pocakfotóm..... majd fölrakja a párom!
Én még nem éreztem mozgást, de már nagyon várom, biztos gyönyörű érzés.

Mi már vásároltunk pár kis ruhácskát, játékot bár még a nemét sem tudjuk, és kaptunk is!
Sok mindent próbálok majd összegyűjteni a tesz-veszről és vateráról. Ti szoktatok innen vásárolni????
Olyan jó kis dolgokat lehet kifogni.

Kép
milky
 
 


Az alváspromblémákra még nagyon jó lefekvés előtt egy pohár meleg tej mézzel! :))))
Nekem a teától még többet kell járnom pisilni......

Kép
milky
 
 


Sziasztok!

Citromfűtea tényleg jó! És fincsi. És ezt már egészen kis korban lehet adni majd a gyerköcnek, Samunak én alma-citromfű teát adtam legkorábban (kb 5-6 hós korától), nagyon szerette.

Zazzy, drukkolok, hogy ne legyen semmi gond a vérvétel eredményekkel. Egy barátnőm szintén cukorbetegség miatt nagyon szigorú diétát tartott a terhesség alatt (bár nála ez terhességi cukorbetegség volt) és alig hízott (7-8 kiló pluszt szedett fel az egész terhesség alatt)
Én már nem nagyon emlékeztem, hogy mikor volt Samuval a terheléses vizsgálat, jó hogy írtátok a 26. hetet. Egyelőre az AFP-t (szept 30-okt.1.) és a 18. heti UH időpontját tudom...

Wicca, a védőnőd javaslatát csak támogatni tudom, nekem nagyon "bejött" a kismamajóga anno. Most még nem néztem utána, de szeretnék valamire járni.

Milky, valóban jó a teszvesz+vatera a babaholmik beszerzéséhez, sőt én pl. tök jó játékokat rendeltem az ebay-ről Samunak.

Sajnos gyerköc beteg lett, így most én sem nagyon alszom éjszakánként, bár nagyon tudnék... Mióta augusztusban újra kezdte a bölcsit, szinte folyamatosan beteg. Többnyire csak nátha, de volt már tüszős mandulagyuszi is. Most szegény nagyon náthás, emiatt nyugtalanul alszik, és ma délután felszaladt a láza is...
Jó éjt!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok,

Olvastam Babsziról a hírt, bár én már nem láttam itt fenn, de nagyon sajnálom, ami vele történt. Én sem nagyon jelentkeztem be mostanában, bár bele-bele olvasgattam néha, kb egy hete szenvedek, begyulladt a bölcsességfogam, elmentem a fogorvoshoz, felvágta az ínyemet, tulajdonképp kedves volt, mert nagyon féltem, és odakaptam, úgyhogy megkérdezte szeretnék e neki inkább segíteni, adott egy szerszámot :) na ezzel huzzam el a szám, ez lekötött, így legalább másra koncentráltam(mint a gyerekek) :lol: viszont másnap nagyon begyulladt, felvolt dagadva kivül-belül, még az arcom is :o szörnyű volt, egész nap fájt, ma már kicsit jobb, eddig enni sem tudtam, ma már legalább a szám ki tudom nyitni. :shock: , azt mondta, hogy tulajdonképpen ki kellene venni, ha továbbra is fáj ad beutalót a szájsebészetre, ha szűnik, egy másik, gyökérkezeléssel együtt szülés utánra marad. A kiskönyvemen próbált viccelődni, biztos, hogy terelje a figyelmet a fájdalomról, hogy afrikai a párom, kosaras vagy mi, nem tudta, hogy ez is fájó pont most:) mivel már nem élünk együtt. :?

A felvágott ínyem még most sem gyógyult be, két éjszakát nem aludtam, fájdalomcsillapítót alig-alig mertem bevenni.

Voltam közben a kombinált teszten, vért vettek meg ultrahang volt, 13 hetes vagyok, számítás szerint, de én úgy érzem 12

TAS BPD 27MM, CRL 66 MM, TH-AC 23 MM, FL 13 MM, TAKARÓREDŐ 1 MM, én ebből nem értek semmit, ez kb olyan, mint amikor én műszaki nyelven beszélek az ügyfélhez, ebben a tel-ban ennyi és ennyi mem ennyi gigával bővíthető, az internet max 10 gigás mobil, stb :lol: :lol:

És az van a papírra írva, hogy durvább rendellenesség nem valószínű, ez mit jelent

Mit szóltok a méretekhez?

Én szerintem ilyen AFP, meg cukros dolgon nem voltam, ez a kombinált, Down kor szűrés volt, a védőnő ajánlotta.

Írtátok ezt a pocakfotót, nekem nincs még igazán ilyen pocakos képem, még nagyon pocakom sem :lol: :lol: , na jó egy kicsi, de majd tehetünk, jó lesz nézegetni


Kép

Kép
Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


bea Az AFP a 16. héten van.
A durvább rendelleesség nem valószínű, az azt jelenti, hogy nem találtak semmit. Ne aggódj! Azért nem írják rá, hogy NINCS, mert semmi sem biztos, SOHA! Se a pozitív, sem pedig a negatív eredmény. Csak nem látnak!!! Az adatok meg jók!
A fogadra meg, ha nagyon fáj, nyugodtan vehetsz be fájdalomcsillapítót. Csak rendszeresen nem szabad szedni. De egy-egy alkalommal nyugodtan. Nem lesz a babának semmi baja tőle. Sőt. Ha Te jobban érzed magad, akkor a baba is :)
Remélem hamar rendbe jön a bölcsességfogad.

Én ha minden igaz, jövő héten megyek fogorvoshoz. Itt vannak Gé öccséék, és megbeszéltem vele, hogy jövő héten, a le tudunk menni Pécsre, akkor megint megnézi a fogaimat. Vagy a felesége. Jó is két fogorvos a családban :roll:

Milky Én is szoktam vásárolni a vateráról,meg a teszveszről is. Nagyon jóak tartom. Például kismamanadrágot is ott vettem. Így nem 8000-nél kezdődik, hanem pl. kapok egy ezresért, vagy kettőért.
Az ebay-t is ismerem, azon motorokat nézegettem. Sajnos még n tudtam venni, mert terveztük a babát, de ha nagyobblesz, veszek egy 500-as Kawát.

Kép

Kép
rszg
 
 


Sziasztok!
Bea jobbulást a fogadhoz. Nekem a 4-et Botival 4 hetesen vették ki. Még antibiotikumot is adtak, szval néha fájdalomcsiilapíthatsz, főleg most már. :wink:
Vatera teszvesz tényleg tök jó. Én ott vettem 2000-ért egy kord kismami szoknyát, hosszút télre. Nagyon szép, pont ma veszem fel először. Ugyanennyiért találtam egy nem pocakbetétes fekete kord kismama gatyát is. Így télre a régiekkel együtt meg is vagyok ennyiből. És ezeket nem sokat hordják, tök jó állapotban vannak. Sztem is nézzetek körül. :wink:
Zazzy aakkor te nem fogsz tényleg sokat hízni. De bizti végig minden rendben lesz. :)
rszg örülök, hogy te is átélted. :) Nekem este is mocizott. :):):) Lassan mindenkinél beindul. :)
wicca tök durva a szülés felkészítő. Nálunk még a torna is ingyenes. :shock:
Kép 14. hét

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület
 
 


Kuklika, de jó látni a pocakot, így legalább el tudom képzelni, hogy ha nem lenne ennyi túlsúlyom, milyen pocim lenne kb :lol: :lol: :lol:
Nekem még mindig csak a hájam nő, próbálom a has alatt a kis pukli méhet kitapintani a tenyeremmel, de lassan elindul felfelé, és akkor már sose látom :wink:
Nekem első gyerek, elöl tapadó méhlepénnyel, meg ugye a plusz kilók, úgyhogy a 18-20. hétnél hamarabb tuti nem fogom érezni, hogy megmozdult... :(
Sebaj, utána annál inkább :roll:
teszvesz, vatera nekem is nagy időtöltés ám :wink:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?