Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi, Titti, Ancsa, köszönöm a köszöntést!!! :) Aranyosak vagytok! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

bóóóóódogat Edit!
Csajok ki milyen 3-as tápot használ? Mildibé milyen?

Kép
nyafi

Már majdnem lekéstem: Edit, Isten éltessen sokáig! :D

Ki tudja, mi van Szilviával? Magyarországon vannak még? Olyan régen írt... :roll:

KM

Kép
Kép
kismok

Edit!

Mi is boldog névnapot kívánunk!!!!
Igaz, tegnap volt, de talán ma sem későőőőőőő.

Millió puszika

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!

Nyafi, Kismok, nektek is köszönöm a köszöntést! :)

Kismok, köszi kérdésed, most már jól van a fogam (helye). Nem is fájt igazából csak a műtét napján du. és este, amikor már kiment az érzéstelenítő hatása. Másnap már bírható volt, csak egy kis kellemetlen érzés volt (na meg persze, a duzzadás és a szájzár), de vasárnapra mintha lefaragták volna az arcomat és enni is már rendesebben tudtam. Érzékenynek még most is érzékeny, amit főleg akkor realizálok, amikor Boró behúz egyet nekem :D :P , de már normálisnak mondhatom a dolgokat. Picit félek a varratszedéstől, de azt mondják, az nem fájdalmas. Pénteken kellene mennem, de lehet, hyog elmarad hétfőre, ha nem lesz akit beszervezzek a gyerekek felügyeletére, ugyanis Istvánom ismét 4 napig van távol. :( :roll:

Kriszta, merre vagy????? Nem szoktál te ennyit "hiányozni"!!! Köszönöm a tanácsaidat, sajnos már nem vettem hasznát nekik, mert rögtön a vizsgálat után megrendeltük a szemüveget, úgyhogy késő volt. Amúgy meg fogalmam sincs, hoyg milyet rendeltünk, mert tényleg nem értek az ilyen dolgokhoz, annyit tudok, hoyg a lencse nem üvegből van, mert állítólag gyerekeknek nem is tesznek üveglencsét, a kerete pedig olyan fül mögé rögzítős, hajlékony. Tegnap vettük ki és már hordta is a kisasszony! :) Szereti is meg nem is. Egyszer fesztizett, hoyg neki most a lila szemüvege kell (a napszemüveg), de aztán egész este a szemén volt, és nem úgy tűnt, hoyg zavarná. Amúgy nem tudom, én is belenéztem, és nekem nagyon erősnek tűnt. Annyira zavarta a szememet! :shock: (Amúgy az egyik 0,75-ös, a másik meg 1-es)
Aron gondolkodtam, hogyha amúgy a látásával nincs baj, akkor nem történhet meg, hoyg a szemüveg csak ront rajta? :oops: Lehet, hoyg hülyeség, de nem tudok szabadulni tőle.
Mindenesetre, (bár Istvánnal még nem beszéltem) úgy gondoltam, hyog most hordja a következő kontrollig, és majd annak függvényében is, hoyg mit mond a dokinő, de elvinném más orvoshoz is. Igenám, de mi van, ha az homlokegyenest ellenkezőt mond? Kinek higgyek? Áááá, azt se tudja az ember, hogy mitévő legyen! :roll: :roll:

Dominak BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!! :)

Teszek képet is mindjárt a szemüveges kisasszonyról! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kép Mint egy professzor.
Kép
Kép Gondolkodik
Kép Unatkozik
Kép Maffiózó
Kép Huncut

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit!

Vagyok, csak 1x-re írtunk.
Lótok-futok mostanság, Domi meg egy örökmozgó életveszélyes kisördög.
Most is van egy új lila folt az arccsontján, mert befejelte a díszkályha kinyitó gombját. :?

Köszönjük a köszöntést!!!

Mi is Boldog névnapot kívánunk, tegnap egyszerűen nem volt időm a gép elé ülni sem.

Szemüveg:jót választottatok!!!
És jól áll Krisztának is!

Én inkább kémia tanárnőnek nézem. :D

No már lépek is, mert szagot húz maga után.... :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Nyafi:Levi a Rossmannos 3 tápszert eszi alma ízesítésű.Mostanában sztrájkol kaja ügyben.Nem eszi meg a bébikaját.Abból eszik amit én eszek.Mondjuk ma chilis babot csinálok abból nem adok neki. :lol:
Reggelire tápszert kap,1 óra múlva kb.babapiskóta vagy mostanában ropit falja,tízóraira folyékony tejpépet(Nestlé) imádja.Ebéd amit főztem utána még egy kis tápszer,mert úgy alszik el még mindig.Délután egy kis gyümi.És még szokott uzsi után nasizni,túrórudi,babapiskóta,joghurt mikor mit.
A rossmannos tápszer a legolcsóbb szerintem.Mindenből megvesszük neki a legobbat de egyszer nem kaptunk Milupa Milumilt és kipróbáltam ezt és bejött.
Éjszakára a Milupától issza a Jó éjt tápszert.
Általában 2-3 h felé hajnalban felébred iszik és vissza alszik.Ma éjjel felébredtem 2kor megitattam álmában és nem kelt föl cak reggel 7kor. :lol: :lol:
De már itt sipítozik az ölembe. :D
Rég láttam Gigiről képet. :D

Megyek is,elaltatom.

Szép napot

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok,
csak egy gyors bekukk, hogy Editet egy kicsit megnyugtassam.
Volt egy osztálytársam, akinek 6-os! szemüvege volt. A látásával nem volt semmi gond, de olyan szemtengelyferdülése volt, hogy rettenet. (kancsal volt) Tehát vannak olyan szencsik, amik "csak" korrigálnak.
Amúgy a 0,75-ös szemüveg, az nem erős. De akinek tökéletes a szeme (mint Neked is), annak behomályosít, fejfájást okoz, stb...

Na, majd később megpróbálok még jönni.

Kép
tittina1982

Nem bírom kihagyni: :oops:

Kép sétálunk

Kép állok!

Kép és állok!

Kép az új széke

Kép
tittina1982

Kriszta
Dominak boldog hófordulót!

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Nyafi:Mi a Babylove-s 3-as tápszert isszunk.Ez is alma izű.

Edit:Nagyon édes Kriszta a szemüvegben.

Titti:Napsi egy igazi tündér.

Krisz:Dominak Boldog hófordulót!!!!!!!!!4

Vettünk új gyerekülést a kocsiba.Azt hiszem Rékának is tetszik.
Kép
Na meg egy kabátkát is kellett venni,mert csöppet lehült a levegő..Bevallom én befűtöttem....
Kép

Mé teszek pár képet ha nem baj...
Kép Tanulok repülni....
Kép
Kép Nagylányok az első ülésen....
Kép És a kocsi tetején....

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa,Titti!

nektek is köszönjük a köszöntést!!!

Látom Napsi is szeret "mosni".
Domi majd kihal amikor bekapcsolom a mosógépet!!! Beál az ablakba és ezerrel bámulja.

Réka milyen huncut kismanó... :D

Edit!

Akartam még írni, hogy optometrikussal (vagy mi a szösz) nézesd meg Kriszta szemét.
Én Csabeszét 2 helyen megnézettem, mindkét helyen más volt az eredmény.
Aztán elvittem egy 3. helyre optomicsodához (látszerész üzletekben kifejezetten erre szakosodott orvosi diplomával rendelkező szakember) és ő ugyanazt mondta, mint a másik optomicsoda szakember.
Csabesz szeme azóta nem romlott, de ez nem mérvadó!!!!!
Nagyon ajánlom a szemtornát, sokszor csak a szem izmait kell rendesen mozgatni és sokszor segít!

A mi családunkban nincs szemüveges, csak 50 körül az olvasó szemüveg.

Most Csabesz mégis szemüveges... :D

Tápszer: mi még mindig a HA1-es változatot esszük, dokinéni szerint egyenletes fejlődés és változatos étrend mellett nem kell magasabb fehérje tartalmú tápszerre (2-es, 3-as változat) áttérni.
Engem is meglepett, de a dobozon végtére is rajta van, hogy 1 éves korig ajánlott.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Hát, Kriszta, azt hiszem, hogy pont erről lesz szó egy hónap múlva. Mert azt mondta a dokinő, hogy egy nagyon spéci gépezettel fognak látásvizsgálatot (vizuális akkuitás, gondolom, ezt jelenti) nézni, amit nem ő, hanem másik valaki fog megcsinálni. Majd még utánanézek itt ennek az opto..dolognak és rákérdezek a doktornőnél majd. Köszi a tanácsot. Ismét. :D

Titti, Ancsa, nagyon édesek a csajok! :) Hát a mosogép nálunk még Krisztának is "nagy cikk", ugyanis nincs szem előtt, és amikor működésben látja, még minig nagyon érdekes számára. Boró még nem tudja mi az :P ugyanis nem engedem be abba a kis helyiségbe, ahol a mosógép van. Egy, hogy sok a bazár is, kettő meg hideg van.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit
Szerintem kimondottan jól áll Krisztának a szemcsi! Olyan komoly nagylányos arcocskája van tőle! Egyenesen öltözteti az arcát! :)

Meleg ruha
Alig győzöm előszedni őket, szegény Csillát folyton fiúnak is nézik Sebi cuccaiban. Muszáj lesz beruháznom legalább egy csajos dzsekire?! :lol:
Ja, és mi is fűtünk... :? :?

Ancsa, Titti
Szuper aranyosak a csajok! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Épp most gondoltam rád!!!
HOLLE pép 390 Ft/ doboz

mindjárt belinkelem

illetve nem linkelem be, hanem megkérdezem, hogy mennyi van még neki .

Leírom ide, reagáljátok le gyorsan és a postaköltséget eldobjuk annyi felé, ahányan kértünk ilyet.
Én bizti veszek 4-5 dobozzal.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz
Húúúú, az nagyon jó ár!!! Hogyhogy ilyen olcsó?! :shock:
És HOL??? Én is beszállok!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

nem tudom mit csinaljak, szerintem nem normalis mar amennyit Balint bukik. Megeszik egy uveges bebietelt es iszik ra vizet, es vagy 5x hany utana. Mind az 5 kb. feltenyernyitol tenyernyiig terjed :(
Normalis ez szerintetek?

Kriszta,
Dominak boldog hofordulot! :)

Edith,
Szerintem is az a lenyeg hogy idoben felfedeztek a hibat.

Cas,
koszi h leirtad a tapasztalatod. meg nem vagyunk rajta tul, annyira koran kell menni vervetelre :?
_jáde_

Jáde
Kérjetek beutalót gasztroenterológiára. Ott majd megmondják mennyire normális, és hogy van-e oka, van-e ellenszere, vagy majd kinövi...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Köszönöm, hogy visszafogadtok. :D

Nálunk is mossák a fiúk a fogukat. A DM-ben vettem anno Manónak, most pedig Kornélnak is egy 3 db-os szettet. Van benne egy buzogányos rágóka – Kornél imádja – egy gumisörtés és egy rendes sörtés fogkefe. Persze Kornél még csak rágja, de Manó már rendesen mossa a fogát legalább fél éve, persze fogkrém nélkül.

Edit! Boldog névnapot kívánok! Nagyon édes Kriszta a szemüvegben. :)

Jáde! Én voltam Manóval kétszer, meg most viszem Kornélt is szintén a vas miatt. :( Hát, készülj fel nem lesz egyszerű. Engem ki akartak küldeni, aztán ketten lefogták Manót, egy béna dokinő meg szúrta, én pedig próbáltam nyugodt maradni. :evil: Másodjára egy ismerősömet kértem meg a véradóban, hogy szúrja meg, na az már jobb volt. Az ölemben ült, beszéltem hozzá, egy nővér fogta a kis karját, az ismerősöm pedig szépen megszúrta. Nem tekergették a karját, nem szorították el, nem fogták le erőszakosan, szinte alig sírt. Szóval ne engedd, hogy lefektetve lefogják, és ha elsőre nem találják a kis vénáját ne engedd, hogy tovább szurkálják. Ja, és szerintem ugyanúgy fel kell készíteni, mint a szurira. A bukással kapcsolatban, nem akarlak idegesíteni vagy ijesztgetni, de szerintem ennyi bukás ebben a korban, főleg bébiételtől nem normális. Szerintem is nézesd meg egy gasztro-dokival, illetve egy endokrinológussal, nehogy refluxos legyen.

Kornél nem kap tápszert, de Manónak én mindig csak olyat adtam, amit a gyerekorvos írt fel. 1 éves koráig a Pepti Juniort kapta, 1 éves kora után pedig HIPP babatejet.

Csajok, nálunk nagyon hideg van. 18 fok van a lakásban, párom Miskolcon dolgozik, csak pénteken jön haza, én pedig nem tudom bekapcsolni a kazánt, úgyhogy majd megfagyunk. :( Kornél az utóbbi 3 éjszakát velem töltötte, egy óra körül felébredt, és nem tudtam visszaaltatni, szerintem fázott szegény, ő egyébként is olyan kis fagyoska. Ma éjjel pedig mindkét fiú velem aludt, Kornél hajnali 1-től, Manó fél 6-tól. Aztán aludtunk fél kilencig. Olyan jó volt, mindkettő hozzámbújt, átkarolták a nyakam a kis karjukkal, hallgattam a szuszogásuk, néztem a békés kis arcukat. Ilyenkor minden probléma elszáll, elfelejtem a hisztiket, a nem-eket, és csak arra tudok gondolni, hogy én vagyok a legszerencsésebb anya a világon, hogy két ilyen tündér pici fiam van. :D :D :D

Ja, ráadásul a vízmelegítő is kialudt, úgyhogy a fiúkat nem tudtam megfürdetni, tök hideg volt már a víz. Begyújtottam, úgyhogy várom, hogy annyira felmelegedjen, hogy egy cicamosdást legalább meg tudjak ejteni. :( :evil:

Na megyek megnézem mennyire meleg már a víz, aztán irány az ágy. Jó éjt mindenkinek.

goodfairy

csajok gigi 3. éjjel kel fel és zabál normális ez?

Kép
nyafi

Sziasztok!

Nagyon régen jártam erre :oops: olvasni is csak futtában volt/van némi időm, de igyekszem :roll:

Szombaton jöttünk haza otthonról :wink: , ami nagyon jó volt, de apu sajnos nem mindig volt jól, de mostanra már alakul. Marci, mint mindig nagyon jól viselte az oda-, illetve a visszautat. Egy nap akadt csak igazán ki a Drágám. A végére már a mamával, papával is nagyon jól megvolt, egyedül is tudtuk őket néha hagyni egy pár órára (nagyon felemelő érzés volt :lol: )

Próblok visszaolvasni, hogy legalább egy pár témához hozzá tudjak szólni, addig is mindenkit puszilunk :wink:

Mindhárom csajszi nagyon édes!! (Napsi, Kriszta, s Réka is), s nekem is tetszik Kriszta szemüvege :wink: Kristófnak is van, s ő az első "fiatal" szemüveges a családban :D

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi!!!!

De jó, hogy vagy!
Sajnálom, hogy Apukád egészségi állapota így ingadozik....

Sk sok gyógypuszit küldünk neki!!!!Így látatlanban is!

Cas!

Ma leküldi a listát, hogy milyen ízű van és hány darab.
Egy bibi van: van olyan, aminek idén, van olyan, aminek csak jövő évig jó a szavatossága.

Szívesen megosztom veletek, de kérek egy kis időt, amíg megüzeni, hogy milyen és mennyi van.

Aztán megbeszéljük, hogy kinek mennyi és hogy hol tudnátok átvenni.

Jóóóó??????
A vaterán licitáltam rá, enyém lett a nyertes licit.
Azért ilyen olcsó, mert sokat vett a kislányának, de a lánya már nem eszi őket.

Jáde!

Köszi a köszöntést Neked is!!

Nyafi!

Mi is minimum 3-4x kelünk, van amikor 2 kortyot iszik, de van, amikor 170 milit benyom a csaj.
A védőnő asszonta, hogy ez is normális.
Ha éhes, egyen.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Nyafi, szerintem se aggódj, biztos ismét egy fejlődési ugrás állt be a csajszinál. Esetleg próbálj meg napközben 30 millivel nagyobb adagokat készíteni, hátha megoldást hoz. Amúgy mi is kelünk. Eddig egyszer volt a biztos, talán kétszer, most már a 3 sem ritka. :( Mentségére legyen, hogy iszonyatosan néz ki az ínye fölül, középen. Pirosas, gyulladt és duzzadt, látom a fogak hegyét, de még nem törtek át. :( Sajnálom szegénykémet.

Szilvi, örülök, hogy ismét itt. Már azt hittem, leléptél és szó nélkül itthagytál minket! :P Apukádnak jobbulást kívánok, és remélem, mihamarabb stabilizálódik az állapota! :)

Takonykórosoknak jobbulást!!!

Lányok, ősztől tavaszig, kúraszerűen, megelőzésre a manóknak hetente egyszer egy kis kupaknyi Oscillococcinumot kell adni. Vagy Echinaceát. Illetve felváltva mindkettőt is lehet. Én már elkezdtem a Oscillo...-t a lányoknál.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok,

Anita,
koszi amit irtal. Megprobalom beszervezni a ferjemet, jobb lenne ha o is ott lenne. Ahogy en eddig tapasztaltam, akik a vert veszik, nagy reszuk elet- es munkaunt apolono, akiknek se kedvuk, se kreativitasuk arra, hogy egy ilyen helyzetben feltalaljak magukat. Jovo hetre mar be kene iktatni, nehogy elevuljon a beutalo.. :oops:

Edith,
mi az az oscillo bigyo? mire jo? most nem tudok utanaolvasni.

Szilvi (a 17-es:))
irtam neked tegnap privit, megkaptad? Csak most kaptam eloszor, ezert nem vettem eszre :oops:
(csak a vervetelrol irtunk)

most megyek furcsiztetni, jo ejt mindenkinek!
_jáde_

Hali! Oscillococcinum influenza nátha megelőző szer. Homeos. Én ma adok a Bogyónak.
Ma éjjelt átaludta, 18kor kapott tartalmas húslevest, 3/4 8kor tápot, csak a felét ette meg, úgyhogy 10 40kor a férjem még fenn volt és álometetést tartott, odaadta neki a maradékot. 3/4 7kor kelt!!!!

Kép
nyafi

Nyafi, gratula!! Csak így tovább! :P :P

Kép
Kép
d0r0ttya

Nyafi!

Huhhh micsoda éjszaka.

Ez nagyon nagy disznóság. :D
Végre kialhattad magad!
Domi is taknyos, de szerencsére nem lázas. Veszek én is lyen oscillo micsodát és adom neki!!!!

Cas!

Rossz hírem van!!!!
"állítólag" más fórumon is hirdette a Holle pépeket és csak 2 dobozzal maradt neki összesen.
:?
Hiszi a piszi, de nem tudok mit tenni.... :cry:

Kérlek, ne haragudj, hogy ennyire behintettelek vele, az egyik dobozt szívesen odaadom nektek, viszont még mindig nem tudom, hogy milyen pép.Márciusig jó a szavatossága és postaköltséggel együtt 1000 Ft-ért kapom meg a 2 dobozt.
Ha igényt tartasz az egyikre, akkor jelezd!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz
Á, hagyd a fenébe! :) És azért köszi a felajánlást, de ennyi macerát nem ér az egész! Dominak egészségére mind a két dobozzal! :)
Nekem most úgyis van itthon jópár dobozzal, szerintem idén már nem is veszek többet. :)
Köszi mégegyszer! :)

Mi megint full betegek, most Sebi kezdte, szerintem hazahozta az oviból, meg ez a hülye hideg is betett, nem adtam rá elég meleg sapit, és délelőtt sokat kint voltak szerdán. Azóta itthon dögrováson. :(
Az oscillo jó ötlet!!! Megyek is, ha felkelt Csilla, és veszek!

Nyafi
Vmi lehet, mert Csilla szerencsére nem kel éjjel, nappal viszont dupla annyit eszik szilárd kajából, mint eddig, és a tápiadagját is meg kellett emelnem, mert folyton balhézott, amikor kifogyott az üveg. Ja, és mindemellett nasiként simán megeszik egy egész zsemlét a nap folyamán apránként! :shock:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Szilvi:Örülök,hogy hírt adtál magadról. :P
Apukádnak jobbulást.
Miket csinál már a kis Marcus? :lol:

Jáde:Nem kaptam privit!

Ha már a kajával bizniszeltek :lol: akkor úgy néz ki,hogy tovább kell adnom a bébikajáinkat.1 hete egyiket sem eszi meg. :(
Jobban mondva 1 kanál és utána bezárja a száját.Nem kell neki.
Még megvárom a hétvégét mit művel és ha nem eszi akkor el kell adnom.Mi nem esszük meg. :lol:
Kb.15-20 üveg van most itthon.Ez mind ebédre való kaja.De a gyümit sem igazán eszi de még azzal várok egy kicsit.
Valakit érdekelne a dolog?

Nagyon rossz éjszakánk volt. :cry:

Oscillococcinumot én tavaly is adtam már a fiúknak és nagyon jó.Már én is vettem lehet,hogy hétvégén már el is kezdjük szedni.

Milyen c-vitamint lehet adni ebben a korban a babáknak?

Hétvégén ruha vásárlás lesz a Levinek.Nincs ruhája. :oops:
Valahol láttatok jó hoszzú újjú bodykat?Mert én mostanában sehol nem látok csak kis méretet.

Jó hétvégét mindenkinek

sziasztok

Szilvi

Kép

Kép
szilvi17

Szilvi17!

C&A, jó minőségűt vettem Dominak, asszem 600 Ft volt darabja.
De őszintén bevallom neked, hogy a Tesco-s is tökjó.
Pláne arra, hogy lemalackodja vagy otthon legyen benne.

Cas!

Oksa!
Még mindig ezen mérgelődök. Elhúzza a mézesmadzagot és aztán már nem is volt képe felhívni, hanem csak emilkében üzente meg.
ÚÚÚÚÚÚtálom az ilyen dolgokat!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Szilvi, Rita baba most C vitaminként Cebion cseppet szed, naponta 2x3 cseppet. Egy üveg szinte örökké tart. (Dokinéni ajánlotta, amikor egyszer beteg volt). Vas kiegészítésként adtok valamit?

Előbb becsöngettek a hittérítők, persze éppen amikor elaludt a pocok, és így rögtön fel is ébredt :twisted: :roll:

Ma kap kölest, neten olvastam, hogy nagyszerű székletlazító, és nem gázosít, ráadásul tele van fehérjékkel is. Állítólag jól laktat, és sokáig telítettség érzetet ad a picinek. Valakinek van már tapasztalata a kölessel?

Kép
Kép
d0r0ttya

Dorottya
Sebi 2 éves koráig gyakorlatilag minden délelőtt kölest kapott gyümölccsel. Nagyon szerette, tényleg magas a fehérjetartalma, gluténmentes, és azután sose voltak szorulásos gondjai (addig igen, és sajna azóta is).
Csillának is rendszeresen adok, ő is szereti (bár ő mindent szeret :D).

Krisz
Tudom, hogy nagyon bosszantó az ilyen! :x

Oscillo
Most akartam venni, de a környéken nincs. :(

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Már itthon vagyunk hétfő du-tól, csak van egy kis gond.
Mindhárman betegek vagyunk és sajnos Levi a legbetegebb. :cry:
...így nem tudtam még írni...

Lázas már 4. napja (37.5-38.3), köhög, fáj a torka és még szájpenésze is lett.
Szegényke sokat szenved élete első betegségével... :evil:
Sok - sok cseppet, ecsetelőt kell használnunk... na és az orrszívót.

Sok Boldogságot Minden Anyukának és Babának, akik mostanában ünnepeltek!!!!

Kép

Majd jövök... s visszaolvasok :shock:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok,

Szilvi, en is a Cebion cseppet adom Balintnak. En a husis kajajaba cseppentek mindig 5-6 cseppet, olvastam, hogy a c-vitamin segiti a vas felszivodasat.

C&A-t en is szeretem, a H&M-ben is jo cuccok vannak, tegnap a Zara-ban is vettem neki par teli nacit.

kia,
Levinek jobbulast!

Most mennem kell fozni :)
_jáde_

Örülök, hogy örültök :lol: nekem, köszi :wink: , s mindenkinek köszi a gyógypuszikat, jókívánságokat Apunak. Holnap "bulizni" megy a kollegákkal, már jobban van, de sajnos még a betegség mindig ott van neki, de nagyon remélem, hogy minden jól fog alakulni :roll:

Krisz :D
Bandita hogy van??? Sokszor jár a fejemben :roll:
Mennyasszonyunknak gratula a darabos kajákhoz, mi még csak egy-két aprósággal próbálkoztunk, de nem nagyon merem, s ezt ő is érzi, szerintem :roll: :oops:
Tegnap szőlőt próbáltam adni neki (mag, s héjj nélkül persze), de furán forgatta a szájában, s "csak" a Kristóf volt itthon, ezért gyorsan összeturmixoltam (na úgy meg egy jó nagy lötty lett), sült krumpli belseje, túró rudi, ilyeneket már megeszik,de csak úgy, hogy az ujjammal adom neki, nem az egészet a kezébe :roll:

Szilvi :D
Ti már nagyon ügyik vagytok, hogy ropit is esztek, csak ámultam, amikor olvastam :shock: Ezek szerint akkor már rendes felnőtt kaját nyomattok?? A doki néni ottho azt mondta, hogy mindent ehet, kivétel füstölt dolgok, tej, s tojás fehérjét se nagyon adjak :roll:
Mi is ettünk már rendesen készített zöldbabot, csirkepörivel (combika), tejfölt is raktam neki, de persze összeturmixoltam, de nagyon szerette :lol:
Mi most nagyon jó cuccokat vettünk otthon, szerintem is nagyon jó a H&M, valamint a Minimano, a Nagy Lajos király úton, Zuglóban, ott nagyon sok body van, árban a 900-1800ft között.

Edit :D
Dehogy hagylak itt Benneteket, csak hát kell fontossági sorrendet állítanom, s valahogy nem jutok el az írásig mostanság :oops: nem is tudom, hogy sokan hogy csináljátok két pici mellett :roll:

Cas :D
Jobbulást Nektek! Valószínűleg ez lesz, amig Sebi nem szokik hozzá az ovis betegségekhez....remélem, hogy hamar kigyógyultok!
Lehet, hogy írtad, bocsi, ha nem láttam, de hogy viseli Sebi az ovit??? Miket mesél otthon?
Egy fiús tanácsot kérnék (már nem emlékszem Kristófnál hogy volt), a fütyire mondta a dokinéni, hogy le van tapadva, s legközelebb, ha Mo-n járunk, s hosszabb időt vagyunk otthon, akkor "megoldja" neki....kaptunk krémet, s heti kétszer kenni kell, lehet, hogy ez "megoldja", van tapasztalatod e téren????

Kia :D
Jobbulást mindannyiotoknak, de főként a kis Levinek!!!! Nagyon tudom sajnálni őt, mert Marcinak is kellett szívni a kicsi orrát, több, mint egy hétig, s szedte az Augmentint is a Drága....
Remélem, hogy Levi is mihamarabb jobban lesz. Szopiban nem "zavar be", hogy nem kap rendesen levegőt???

Nyafi :D
Grat az utsó éjszakátokhoz! Mintha Marcus is beleolvasott volna a fórumban, mert múlt éjjel ő is aludt! Egyébként mi is kelünk éjszakánként 3-4x, de ő nem eszik, csak iszik. Van, hogy azonnal visszaalszik, de olyan is van, hogy úgy nézelődik hajnal négykor, mintha reggel lenne....a múltkor leraktam vissza az ágyában, s hagytam sírni :oops: :oops: :oops: persze nem hagyta abba, s mikor bementem tökre ki volt fáradva szegénykém, azonnal visszaaludt. Azóta is gyötör a lelkiismeret :oops: :oops: megfogadtam, hogy soha többet ilyet nem csinálok. De be kell valjam, hogy nagyon mérges tudok lenni úgy hajnal tájban az x-dik ébredés magasságában.....persze aztán elmúlik, de éjjel félálomban minden más dimenzióban tűnik fel :roll:

Dorottya :D
Nálunk is mindig akkor csöng a telefon, s pont abban a helyiségben, ahol, s amikor Marci alszik...a fenti szintem már majdnem minden telefon le van halkítva :wink: , de múltkor a mobilomat felejtettem az alvó gyerek mellett :oops: :oops: s ilyenkor persze, hogy a hívó fél a hibás, s nem én :oops: :oops:

Anita :D
Én is nagyon örülök, hogy jelentkeztél!!! Nem lehet egyszerű Neked, főleg, hogy látom, hogy párod hétköznap otthon sincs :roll: :?: Nagyon édesek lehettetek hárman az ágyban :wink: tényleg meg kell őket zabálni :D

Harapás/fog téma: láttam, már valamikor írtatok róla, de ha jól láttam szopi kapcsán...a mi Marcink állandóan harap, s 90%-ban engem. Már kék-zöld a vállam, a hat kis fogával (négy fent, s kettő lent) nagyon erősen belém tud harapni. Nem tudom, hogy leállítani. A legjobb, amikor két oldalról elkapja a hajamat (mindig talál a felgumizott hajamon fogást), s odahúzza a fejemet magához, s az államat veszi célba :lol: Mikor még nem volt foga én is élveztem, s hagytam neki, mert hogy vakarja az ínyét, de most már nem olyan élvezetes :roll: Jár valaki hasonló cipőben?? Mit tegyek???

Bocsi mindenkitől, akinek név szerint nem írtam, s igyekszem tényleg most már napra kész lenni!!
Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi
Jó, hogy újra itt vagy! :)
Kuki-gondok: Sebinek 1,5 éves koráig teljesen le volt tapadva, egyáltalán nem volt hátrahúzható a fitymája, még egy picit se. Aztán egyszercsak elkezdett felválni, és hónapról hónapra egyre jobban hátrahúzható. Az egyik oldal még mindig nem tökéletes. Én azt gondolom, hogy nem véletlen van az ott összetapadva, és ameddig nem okoz problémát, addig nem is fogok nagyon ugrálni, sebészt engedni a közelébe meg pláne nem. Amúgy arról a kenőcsről én is hallottam, de nincs tapasztalatom, többeknek bevált, amennyire én tudom.
Ja, és akinek nagyon korán hátrahúzzák erőszakkal, annak rendszerint újra és újra vissza letapad, tehát felesleges kínozni vele. Hangsúlyozom: addig, amíg nem okoz gondot a letapadás, nem gyűlik össze alatta a faggyú, nem gyullad be, nem fáj. Ha baj van, akkor irány az orvos! (Mi eddig ezt szerencsére megúsztuk...)
Ovi: nagyon tetszik neki, nagyon élvezi, az első naptól kezdve szinte magától értetődően jár oviba, és az se nagyon izgatja, hogy nélkülünk van. Ami problémás: az alvás - de tudtam, hogy ezzel gondok lesznek. nem lenne már igénye a nappali alvásra, de nem hagytam, hogy leszokjon róla, épp az ovi miatt. Borzasztó nehezen alszik el, nagyon ingerszegény környezet kell hozzá, és ráadásul itthon nekem is oda kell bújnom. Ráadásul hiába kel reggel 6 és 7 között, 1/2 3 előtt akkor se alszik el, ha a fejem tetejére állok. No az oviban már 1-től fekvés van, szépen csendben fekszik az ágyban, szopizza az ujját, de csak 1/2 3 felé alszik el, mint otthon - igenám, de 3-kor meg felkeltik őket. Na akkor van ordítás, mert a legmélyebb álmából verik fel. :( Egy darabig próbálkozunk még ezzel az alvás-dologgal, de ha nagyon nem megy, és minden délután sírásba torkollik, akkor inkább hazahordom majd ebéd után - bár az eléggé megnehezítené az életemet (főleg Csilláét, aki akkor aludna), de ez van.
Éjjeli kelések: kitartás! Én is elvesztem a türelmem a sokadik ébresztésnél, pláne ha Csillát is felkelti a főkrampusz! :twisted: Ezért kel az apjuk hozzájuk, ő fél perc múlva már alszik is tovább. :) Sírni hagyás: kínomban én is megpróbáltam párszor, de úgy se aludt el, meg az én szívem is vérzett. :(
Harapás: Sebi volt ilyen, a vállamat kapta el mindig a pelenkázón állva, hiába magyaráztam neki, hogy nem szabad, meg visítottam, mert tényleg fájt. Aztán ha nem engedte el, kapott egy tockost, amitől úgy meghökkent, hogy elengedett. Idővel leszokott a harapásról. Olyan két éves kora körül kezdett újra próbálkozni vele, de azért akkor már jobban értenek a szóból, könnyebb kezelni. (Na azért akkor is kapott 1-2 tockost, amikor nem akart elengedni...)

Kép
Kép
Kép
cas

mijaza tockos?

Kép
nyafi

Meglegyinteni a tarkóját. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Megjelentem, s kihalt a forum :lol:

Köszi, Cas :wink: Nehezemre esik, rálegyinteni, de valahogy meg kéne neki tanítani, hogy mit nem szabad :roll: Nálunk Apa sem lesz szigorú, ezt már most látom, s háááát én sem vagyok az "következetes, nevelem a gyerekem" típus :oops:
Szerinted a foga növekedése miatt harap, vagy mert egyszerűen csak "élvezi"???

Kaja kérdés: aki már nem szoptat egyáltalán, az hányszor ad naponta tápszert a babáknak?? Mi már régen beálltunk a napi három tápi, s két-három "egyéb" étkezésre, de lehet, hogy már elég lenne a reggeli, s a lefekvés elötti tápi??? :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Szilvi:Levi vacsira kap tápszert 220ml.Reggelire változó vagy tápszer vagy folyékony tejpép.(nem én csinálom hanem így lehet kapni de biztos tudjátok miről beszélek) :lol:
Ebéd után még eszik kb.100ml-t de ez is változó.
Tehát 1x biztos.
Tegnap pl.nem evett tejpépet,meg gyümit sem hanem egész nap azt ette amit mi.Ízeket akar(anyum szerint). :lol:
Ma apjával ebédre tarhonyát evett pörköltel.

Kapott a hétvégén egy borostyánláncot az apukájától.Háááát....
Én nem hiszek benne így szerintem bukta a dolog. :lol:

Szombat óta elengedi a bútorokat és egyensúlyoz,kb.8-10mp-ig megáll és utána lehuppana fenekére,és ennek ő nagyon örül és megtapsolja magát.Nagyon édes. :lol:
Anyu vigyázott rá szombaton 1 órát.A szomszédjukba sok kutya van,és állandóan ugatnak.Azóta állandóan mondja,hogy vavava.
:lol:

Na megyek mert leszakad a hátam.

Hallottatok valami tanulócipőről?
Barátnőm ma kérdezte,hogy hol lehet venni én még azt sem tudtam lehet ezt egyáltalán kapni. :oops:

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

Halihó!

Megvolt ma reggel a vérvétel Kokónak. Alig találtak vénát, végül a jobb keze fejéből vették. :cry: Nagyon sírt, pedig szerencsére egy nagyon kedves fiatal doktornő meg egy szintén kedves középkorú nővérke vette a vért tőle. Persze előtte vártunk fél órát, mert épp vizit volt a gyerekosztályon, ezt viszont egy igazi hárpia vén banya nővér közölte kb. olyan hangnemben, mint mikor egy kóbor kutyát kerget el az ember. :evil: De ezen meg sem lepődök, ezekből az emberekből már rég kiveszett az emberség. Tisztelet a kivételnek persze.

Szilvi! Én is Cebion cseppet adtam tavaly egész télen Manónak, most is szerintem fogja kapni, illetve mostmár Kokó is. Tanulócipő? Én sem hallottam még róla. :roll:

Szilvia! Szerencsére ez csak egy átmeneti időszak ez a 3-dik hét volt, még ez a hét, aztán itthon lesz. Harapás: határozottan rá kell szólni, hogy „Nem szabad harapni”. Ebben a korban már nagyon is értik a nem-et. Ja és mikor készül harapni, már akkor rá kell szólni. Nekem ez jött be. És bár nem tőlem kérdezted, de szerintem azért harap, mert eleinte engedted neki. Minden gyerek próbálkozik ezzel, az elején nem szabad engedni, és igen, ahogy Cas írja egy tockos segíthet. Kokó szopik még, de Manó ugyebár tápis baba volt, és én ilyen idős korában már csak reggel és este adtam neki tápit.

Dorottya! Miért kell vas kiegészítést adni? Ha vérszegény Rita a doki ír fel neki, ha meg nem az, szerintem felesleges. De bocsi, nem akartam okoskodni. :oops:

A kuki ügyről nekem is az a véleményem, mint Cas-nak. Sőt a dokinénink is azt mondta, hogy nem szabad húzogatni, még ha most le is van kicsit tapadva, 3-4 éves korára magától helyrejön, és ha nem okoz pisilési gondot, akkor kár bántani. Manóét sem lehet teljesen visszahúzni, de én nem bántom. Sok fiús anyukától hallottam, hogy hiába húzták vissza drasztikusan, vagy vitték el „kínozni” a gyereket sebészhez vissza letapadt. :( Tehát szerintem sem kell bántani, csak ha gond van vele.

Teszek még fel képeket, bocsi, ha sok lesz. :oops:

További szép napot mindenkinek.

Anita

goodfairy

Sziasztok,

most csak egy kerdes erejeig jottem :oops:
Asszem hulye kerdes, de vettem bio gesztenyepuret, tok natur, nincs benne cukor, ezt csak igy lehet adni a babanak, vagy meg kell vele valamit csinalni? (fozesre gondoltam pl)

:roll:
_jáde_

Kép Manó ismerkedett Kokóval
Kép Kokó elkezdett mászni
Kép Uzsonna
Kép Kedvenc testhelyzet
Kép Manó alkot
Kép Huncutkák

goodfairy

Jade!

Főzni nem kell, de keverd össze valamivel, mert magában elég száraz, fujtós.

goodfairy

Szilvi72
Sebi kimondottan élvezetből harapott, neki ennyi idősen volt már vagy 8 foga, biztos nem az ínyét akarta masszírozni vele?! :lol:
Meg sokszor el is kezdett röhögni, amikor elkezdtem visítani. :)
Én azért jutottam végül a legyintéshez, hogy tanulja meg, hogy fájdalmat okoz azzal, amit csinál, és egyáltalán nem jó vicc.
Hülye párhuzam, de a kiskutyák a testvéreik harapdálásával tanulják meg, hogy a harapás fáj, mert a másik bizony nyüszít és visszaharap. Én meg már mégse akartam visszaharapni a gyereket?! :lol:
Kaja: pont most kérdeztem rá a gyerekorvosunknál, hogy 3 tápi + 2 szilárd jó-e ebben a korban, vagy le kéne-e cserélnem 1 tápit 1 szilárdra, de azt mondta, hogy 1 éves korig jó így, feltéve ha nem iszik 5 dl-nél több tápit napi szinten, és mégis jól gyarapszik.

Szilvi17
Én már vettem Csillának egy 19-es Superfit, fűzős, magasszárú bőr kiscipőt az utcára. Játszótéren már kúszik-mászik és fel is áll benne, meg támaszkodva lépeget. Az első napokban nagyon ordított, amikor a lábára adtam, mert szokatlan volt neki a cipő mint olyan, de mostmár jól elvan benne. Fontos, hogy az első cipőnek rugalmas, hajlékony legyen a talpa, és ne legyen túl vaskos és merev a felépítménye, hogy jól tudjon benne mozogni a lába. Érdemes szárasat venni, hogy jól tartsa a bokáját. Hogy legyen-e benne betét vagy se, arról megoszlanak a vélemények, ez a Superfit ahogy elnézem vhol az arany középúton van. :)
Konkrét tanulócipőről még nem hallottam... :roll: Ha tényleg van ilyen "márka", akkor majd számolj be róla!!!

Jáde
Tuti megpárolták a gesztenyét, ha nem szemes, hanem massza. Nyugodtan adhatod neki szerintem.

Anita
Nagyon helyesek a fiúk! HOgy összenőttek már most?!
Egy hős vagy, hogy így bírod őket! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Nagyon köszönöm az okos tanácsokat!!! Én úgy általában mindenkinek írok, csak minden téma másnál jut eszembe :oops: így adott kérdést, hozzászólást nem ám csak egy valakinek címzek :oops: bocsi, tudom, hogy hülyén csinálom, de hát a babanet az első fórumozásom :oops: :oops: , s igen igazad van, az elején engedtem neki, mert szegénynek biztos, hogy fáj az ínye, de már most a teljesen kibújt fogacskáival harap :roll: :roll:
rászólok én, de egyenlőre semmit nem ér, most Cas tanácsa alapján próbálkozom a legyintéssel, én a kis száját "símogatom" meg egy határozott (vagy kevésbbé határozott, ahogy sikerül) "NEM" kíséretében, egyenlőre zéró hatás :roll: :oops: de nem adom fel :wink:
Két kicsi fiad, ahogy Cas is írta tényleg teljesen összenőtt, nem is tudnám hirtelen, hogy melyik a nagyobb, ha előtte nem lett volna Manóról ugyanabban a ruciban kép 8) Nagyon szépek, s aranyosak mindketten!

Köszi a kajás hozzászólásokat, akkor azt hiszem, hogy egyenlőre nem erőltetem a harmadik rendes étkezést, de ha úgy jön ki, akkor tudom, hogy az is helyes.....itt ilyen tanácsokat úgysem kapok :?

Fütyi kérdés: most jól elbizonytalanodtam, mert bízom az otthoni dokinéninkben,.....de remélem, hogy nem is lesz szükség ilyen barbár módszerekre :roll: úgysem sűrűn járunk haza két hétre, így a jó ég tudja, hogy mikor kerülne rá sor.....

nekem soha nem volt, nincs, s nem is lesz kis(nagy)kutyám, de sokan hasonlítják a gyerekeket a kutyusokhoz :wink: biztos van benne valami :roll: :lol:
Jobban vagytok már????

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Segítsen valaki megmondani, hogy mi az a krém amit a gyógyszertárban kapható, fehér, nagyon "könnyű", hamar felszívódik és illatmentes. A tejkrém rémlik..

Én anno vettem sima hidratálókrémnek is arckrém helyett..vagy az megint más..?

Pankának nagyon ki van száradva az arca, de főleg az álla, ahol a legtöbbször nyálas. Gondolom azzal bekenném.

De ha esetleg tud valaki jobbat szóljon..

Köszönöm!

Betty

dhbetty

Betty
Ung. Hydrofil Non-ion
Ez egyébként a sima fürdetőkenőcs, amennyire én tudom, de kérdezz rá a gyógyszertárban.
Sebinek az ekcémás kezére ilyet szoktak keverni A-vitaminnal és egy kis desztillált vízzel - szuper! (Ezt az A-vitamin miatt csak receptre tudják kiadni.)

LÁNYOK!
Anyósomnak volt egy kisebb infarktusa, és most szanatóriumba kell mennie.
Mehetne Sopronba, Balatonfüredre vagy maradhatna itt Bp-en (Szt. Ferenc kórház).
Hallottatok vmelyikről vmit?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Szilvia :D
de jó, hogy megint jössz! :D Már hiányzott ám Marcus nagyon!
Harapással kapcs. sztem jó úton jársz. Hamarosan ő is rájön, hogy anyának ez nem jó és le lehet szerelni majd a foggyakorlatokról. Hány foga van a fiadnak különben?
Tápi: Julinál én úgy csináltam, hogy reggel-este tápszer, persze reggelire már kapott ezt-azt ennyi idősen, aztán a délelőtti alvás előtt - tízórai gyanánt - még kapott egy kis adagot, de azt vmilyen gyümivel, turmixnak csináltam meg és nagyon szerette.

jaj, sajnálom nagyon anyósodat. Sztem ne cipeljétek sehová, ha nem muszáj. Apukámat 5 éve a Szabolcs utcai klinikán kezelték (és nagyon jól), de ugye az most már nincs meg... :? Esetleg keressetek Bp-en más kórházat, ahol ez a profiljuk (pl. Honvéd - most már Állami ... Kp - a pontos nevét nem tudom :oops: ). Remélem gyorsan helyrejön.

Julcsi ovival kapcs. éppen úgy viselkedik mint Sebi. Mintha mindig is odajárt volna, soha egy nyikk nem volt, viszont nem akar hazajönni, annyira élvezi a társaságot, a "nagyos" játékokat, na meg persze mindig itthon tombolja ki magát. Egyébként is nagyon makacs természete van, de most meg igazán kell figyelnem minden szavamra-mozdulatomra, mert sosem tudhatom, mitől robban a hisztibomba. :? :lol: Alvás különben nálunk sincs az oviban, de itthon sem, úgyhogy ehhez nem fűztem reményeket. Legalább gond nélkül beájul este 8-fél 9-kor az ágyikóba...

Betti :D
Julinak volt babakorában egy receptre felírt gyógyszertári kikeverős testápolója, ami tényleg nagyon könnyű és vizes állagú volt, nem olyan mint a fürdető krém, inkább tényleg mint a tej. Esetleg kérdezz rá a gyerekorvosnál, én is csak annyit mondtam neki anno, hogy vmi testápolót írjon a kis száraz bőrére.

nahát, de szépet a fiúk! És csak most nézem, hogy 1 év van köztük, hát ők aztán nagyon jó játszópajtásaik lesznek egymásnak. Gondolom az eleje nem volt számodra egy sétagalopp, de innentől hatványozottan megtérül majd! :D

Sára nálunk megint beteg. Eddig nem volt még semmi baja, mióta Julcsi oviba jár (2 hete), még ki sem lábalt az egyik náthából, ma éjjelre már megint lázas és folyik az orra. :? Most ez már így fog menni??? :shock: Oda-vissza pimpongoznak a gyerekek a takonykórral. Juli se tökéletesen tünetmentes, de ő már legalább ügyesen kifújja az orrát bárhol és hát alapvetően is jól viseli.

Különben jobb és kipihentebb pillanataiban Sári is tök jól elvan így náthásan is. Iszonyat gyorsan teper, csak úgy csattog a tenyere a földön, meg tök nagy távolságokon ellépeget bútorok mentén. De mostanában nem is mozgásban, hanem szellemi téren volt nagy fejlődése, sokszor nem is tudom, honnan tudja. Pápá, tapsolás, hess-hess már rég megy, de most meg ismételget utánunk sok mindent, vau-vauzik a kutyának, ha gombot lát (ami nagy kedvence), közli, hogy domb, a babának mondja, hogy baba, ha leteszi a fejét a kanapéra, akkor közli, hogy tente, meg mutatja, hogy van apa, anya. És: felesel! :lol: Ez a legjobb! Ha vmi nem jót csinál és nyomatékosan rászólok, hogy Sári nem szabad, vagy ne csináld, akkor rögtön utána rávágja, hogy DE! :lol: És röhög! Először azt gondoltam, véletlen, de mindig mondja... :D

Ja, és most a láz kapcsán böngésztem a neten, hogy pontosan milyen fajta lázcsillapítók léteznek és kidobta a rendszer a babaszoba.hut is. Hát, ilyet találtam a beteg gyerekkel kapcsolatban :shock: :
A lázas vagy fogfájós gyermek nyűgösebb, törődésre vágyik, időnként meg is kell nyugtatni, de nem szabad minden pillanatban felkapni és babusgatni. Ez a rossz gyakorlat megfigyelhető a többtagú családoknál is, amikor mindig más próbálkozik abban a reményben, hogy ő majd sikeresebb lesz. Nem szabad, hogy a gyermek megtanulja, hogy betegsége segítségével manipulálhatja környezetét, és ilyenkor aránytalanul több figyelmet kap.
Ehhez az emeletes ökörséghez nem is tudok mit hozzáfűzni... :evil:

KM

Kép
Kép
kismok

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?