Sziasztok,
Klár,
Köszi,hogy érdeklődsz. Artúr 19-én lesz 8 hós és 6 és fél hósan fordult először hasra aztán pár hét múlva már vissza is ment neki. Azért jártunk és járunk doki(k)hoz,mert le van maradva mozgásilag,10 hetesen nem tartotta a fejét,ülésbe húzva sem tartotta,aztán mikor ezek már mentek akkor folyton ökölbe szorította a kezét,nem nyúlt a tárgyakért,nem támasztott ki hason stb stb. Szóval mindig volt és van valami amit nem csinál(t).
Most a fentebb soroltakat csinálja,most az van műsoron,hogy még nem kúszik,nem mászik,nem ül.
szóval emiatt járunk neurológushoz,lassan fél éve gyógytornára,jártunk a Dévényékhez is,de azt már abbahagytuk.
Ezért volt olyan megkönnyebbülés,mikor a héten a Svábhegyen a fejlődésneurológián azt mondta a doki,hogy nem kóros az állapota (egy másik kórházban a neurodoki ill a Dévényes neurodoki szerint hypotóniás,az izmai túl lazák)
A Svábhegyi doki szerint nagy súlyú,nagy méretű (9.20kiló és 75centi volt 7 és fél hósan)és emiatt lassabb a fejlődés. Szóval én már beletörődtem,hogy itt a babaneten mi leszünk a sereghajtók mozgásilag.
De igazad van,majd egyszercsak beindul és akkor majd visszasírom ezt a nyugodt időszakot
Mariann,
Tök jó,hogy elmondtad,hogy a Svábhegyen a legrosszabbat mondják a gyerekről,így legalább végre megnyugodtam. Meg a másik,amit írtál,hogy diagnózisban profik és hogy Marcit is szépen kezelték ez is megerősített abban,hogy jó helyre kerültünk és hogy tényleg csak lassabb mozgásfejlődésről van szó és nem kóros az állapota Artúrnak. Szóval mégegyszer köszi a leírtakat.
Marcival nektek vissza kell még menni valamikor? És a tornát mikor hagyhatjátok abba?
Orsoly,
Persze,tudom,hogy fújnak egymásra,már tapasztaltam, a Dévényék meg azt mondták,mikor odamentünk,hogy rögtön hagyjuk abba a másik fajta tornát. De azért nem parázok tovább,mert a Svábhegyi doki azt mondta,hogy az ő saját Katona módszerű tornára sem kell járnunk,ezért gondoltam,hogy nincs baj,ha a saját tornájukat sem tanácsolja. Meg Mariann is írta és én is hallottam már,hogy milyen profik,szóval bízok a diagnózisukban.
Viszont tök jó,hogy Lackó szépen fejlődik.
És meddig kell még járnotok?
Végül vettél babakocsit? Milyet?
Ari,
Köszi szépen a hashajtós tanácsot. Végül megoldódott,aznap este,hogy elpanaszoltam,de nem tudom,végül mi hatott.
Örülök,hogy Borinak nem kell már a terpeszpelus.
A mászást azóta próbálgatja már?
Heppi,
Örülök,hogy Orsi végül aludt,hátha ez a módszer működni fog. Köszi a hashajtós tanácsot,van is itthon házi szilvalakvár,majd kipróbálom,ha szükség lesz rá.
Toffi,
Zsebkendőevés
Szerintem nem vársz el sokat,ha elvárod,hogy az ilyen veszélyes dolgokat Szandi elpakolja. Biztos megérti,ha elmondod,hogy Zsombi miatt kell megtennie,nem?
Virga,
Nem semmi ez a költözés mizéria
Akkor a régi tulajnak elvileg fizetnie kellene nektek albérleti díjat,nem? Mert közben ti fizetitek a mostani helyen az albérletet. Remélem mihamarabb kiköltözik.
Hiszti
Még nincs tapasztalatom,de én sokkal kisebb dolgokon is kiakadok,volt már,hogy Artúr tök sokáig csak nyüszögött,semmi sem segített,én meg a plafonon és akkor hangosan rászóltam,hogy hagyd már abba,erre ő elkezdett sírni nekem meg totál lelkifordalásom volt napokig.
Nem tudom mi lesz,ha jön a hisztis időszak.
Drukkolok,hogy el tudj kicsit szabadulni tornázni,hogy feltöltődj.
Kangi,
Hízáshoz gratula
Reméelm ez így is marad.
Zsuzsi,
Hát nem könnyű helyzet. Én a Gordont nem ismerem,de egy időben állandóan azt hirdették,hogy megtanítjuk gyermekét játszva tanulni L Ron Hubbard módszerrel,ami valami szcientológista módszer és egy csomó szülőt be tudtak vele palizni,jó sok pénzbe került és nem használt.
Nincs olyan osztálytársa,vagy barátja,aki korrepetálná,segítene egy kicsit,esetleg együtt csinálnák meg a házit?
Zulu,
Ja,bírom ezeket a bezzeganyukákat
Én a régi gyerekorvosi rendelőben meg a Budaiban találkozom velük és rögtön azt kérdezik,hogy szoptatom-e még? Meg elmodják,hogy ők ennyi és ennyi hónapig szoptattak stb stb. Meg hogy miket tud már? Mert bezzeg az ő lányuk/fiuk ennyi idősen ezt meg ezt tudta már.
Szülőszobát nem tudod mikor teszik fel a Korridortvre? Reggel néztem és még a régi volt fenn.
Tegnap torna után sétáltunk Artúrral és benéztem egy pár boltba is
elől gombos kisinget,pólót kardigánt kerestem,hogy ha a hidegből beviszem a melegbe a dzsekin kívűl az alatta lévő ruhát is kigombolhassam. Flanel ing volt csak,2800ért,de én ezt kicsit soknak találom. Vagy ez reális ár? A Bécsi úti C and Aban jártatok már? Ott jó a gyerekruha választék?
Tegnap nagyon jó idő volt,ma meg kicsit borúsabb,de azért nem tűnik túl hidegnek. Van arra valami szabály,hogy milyen hőmérsékleten max hány órát lehet sétálni?
Dél körül megyünk a Dévényékhez záró orvosi vizsgálatra,tuti,hogy a dokijuk azt mondja majd,hogy további Dévényes kezelés javasolt. De biztos nem megyünk már és hazafelé lehet,el is költöm a Dévényes pénzt (2ezer/alkalom) Artúrnak ruhára
Sziasztok,
Azur