Új privát üzeneted érkezett!

húha, de belendültetek.
Nekem most akkora betűim vannak!!! Lili megnyomott valamilyen gombot és duplájára nőttek itt a betűk :lol:

Most ettünk, tegnapi borsós főzi volt, most azért evett belőle kb. 160-at, ami elég szép adag. Na persze egyfolytában magyaráztam neki a kaksról, akik kukorékol stb. Ez most újdondság volt....

Hogy mikor ehetik amit mi?"lebutítva" ahogy Momoska írta, szerintem már most is ehetik ha elfogadják, bár szerintem a fűszerezéssel kell vigyázni, meg ugye a magvas dolgoktól óvják őket, de egyébként azokat is lehetne.

Én azért várok vele 10 hóig, aztán majd meglátjuk. Nálunk az a baj, ilyen szempontból, hogy én nem főzök, hanem rendelem a kaját és ugye azt azért nem adnék neki, ki tudja hogyan készíti el. Uh. azt hiszem majd neki kell állnom egy-két hónap múlva főzni. Teljesen kijöttem már a gyakorlatból.
Az az igazság hogy valahol szeretek is, csak kitalálni ne kellene hogy mit... meg ne legyen túl bonyolúlt, már úgy értem, hogy amivel sokat kell pepecselni, Lili miatt, egyébként azzal sem lenne gond.

Én baromira félek a darbos kajáktól- kenyérhéj, buláta stb- ha adok is neki ilyet - néhanapján - ott lesem hogy vajon mikor harap le belőle, mert ő aztán nem nyammog rajta, nem szopogatja, hanem harapja.

Orsi
érdekes, hogy Koli este elalszik magától, de nappal meg nem. Akkor ő azért képes rá, el tud aludni. Nappal ezt nem tudod kivitelezni nála?

megyek most úgy tűnik eljátszik magába, elővettem a varrógépet, megpróbálok egy régi farmeromból - kismamnaci - kantáros gatyót gyártani. Pár napomba biztos beletelik majd.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!

Nálunk a darabos dolgok nagyon nem mennek. Dávid ha laharap vagy leszopogat egy darabot valamiből, akkor rögtön le akarja nyelni, de akkor meg sokszor félrenyeli. Ha egy kis darabka marad is véletlenül a kajájában akkor attól is megakar fulladni. Uh. várok, majd idővel...

Edina!
Ezzel a főzéssel én is így vagyok. Csinálni fogok egy listát, hogy mit lehet könnyen, hamar megcsinálni és majd abból szemezgetek. Ma pl. lecsót csináltam.

Kora!
Dávidnak 1 hónapig alig nőtt a súlya, de mostanában belehúzott. Mindenki alig látja azt mondja, hogy milyen jó húsban van, pedig csak 7590 g.

Holnap megyünk vérvételre. Félek tőle, hogy Dávid hogy fogja viselni. Egy barátnőm fogja csinálni, de még így is félek.

Kép
Kép
tina82
 
 


Jaj és köszönjük a köszöntéseket.

Orsi!
Én úgy raktam el barackot, hogy felgoztam és szilikonos jégkocka tartóba raktam. Mikor megfagyott, kiszedtem és csináltam még egy adagot. Kb. 2 kilót raktam így el, de Dávidot ismerve nem sokáig lesz elég. :lol: Úgy tudom, hogy 4 hónapig lehet így elrakni (fagyasztva).

Kép
Kép
tina82
 
 

 
 

Mindenki alig látja..... helyett.....aki látja....

Kép
Kép
tina82
 
 


Húúú, Dani hófordulóról nagyon lemaradtam. :oops: :oops: Utólag kívánok boldogat!!! :)
Tina, Dávid mekkora súllyal született? És milyen hoszú? Hasonló kinézete lehet, mint Levinek. :P
Levi is meg akar fulladni a kicsit nagyobb daraboktól a kajájában (egyből öklendezik :roll: )

KépKép
kora
 
 


na kiskoli ki lett stafírozva - most jöttünk meg a vásárlásból- kapott kiscipőt, de nem olyan rendes csak amiben nem fázik meg ha kiviszem (asszem ezt hívják kocsicipőnek), meg a hazsnált ruhásnál: kabátot, pulcsit, 3 nadrágot. most meg édesdeden alszik a drágám! :)

Edina: ez számomra is érdekes, miért tud este magától elaludni. és napközben meg miért nem. próbáltam már betenni az ágyába amikor láttam, hogy fáradt, de rögtön felült majd felállt és sírt, hogy mégis mit kezdjen ő itt a kiságyban? altassam el!
én is abban reménykedem mint amit a minap írtál, hogy ha nagyobb lesz, akkor fel tudja fogni mit mondok neki, és megérti, hogy most alvás van, és ha felébred itt leszek, nem tűnök el.
az egyik barátunknak a kislánya is csak a szülei kezében aludt el, aztán 1 éves kora után a szülei a fennt említett a taktikát választották, és beletelt egy pár hétbe, de végül elaludt magától. hát bízom benne, hogy nálam is be fog válni, mert kezd leszakadni a kezem...

darabos kaja: ma pl. rizst kapott, nem daráltam teljesen pépesre, és megette. de: ha ennél nagyobb darabok kerülnek a szájába, akkor nem nyeli le, hanem tartogatja, meg nyalogatja a szájában.

Edina: kíváncsian várom mit fogsz alkotni abból a farmerból! :)
Vendég
 


Kora!
Dávid 2800 g-mal és 50 cm-rel született. A kórházban nagyon visszaesett a súlya 2520g-ig ment le, végül 2630-al jöttünk haza 1 hét bentlét után. Pont tegnap mértük 7590g a súlya és 71 cm. Így a többieket olvasva kevésnek tűnik, de nem látszik rajta. Egyenletesen gyarapszik a súlya, jó a közérzete, van elég pisi, kaki. Szóval nem aggódom. Az étvágyára nincs gond, mert jól szopik és a főzit, gyümit és jól eszi. Ő ilyen alkat.

Orsi!
Dávid is csak este alszik el magától, napközben vagy leülök vele a fotelba, kicsit ringatom, úgy alszik el, vagy a kiságyban paskolgatom a fenekét. Én is bízom abban, amit itt írtatok, hogy majd nagyobb korában megérti, hogy most alvásidő van és aludni kell.

Kép
Kép
tina82
 
 


jóreggelt!

2x keltünk, ill. 1x mert 11-kor csak felsírt, kicsit paskolgattam aztán aludt tovább, de f2-kor majd 1 órát voltam bent nála. Fél óra után raktam ágybe, még nem aludt, de gondoltam.... aztán kinyitotta a szemét és sírt, így kajálás lett belőle aztán már hamar elaludt. És 6-kor kelt szokásosan, mintha be lenne programozva.

Lili kb. most 8,8 kg. lehet, kb 1,5 hete mértem, akkor 8,7 kg volt és kb 74 cm lehet. Ma jön a védőnő látogatóba, rákérdezek a vitaminokra, hogy kell-e, érdemes-e valamit adni Lilinek így a téli időszakra a D vitaminon kívül.

ma mi is megyün a városba Lilinek ruhákat venni a használt boltba. apa előbb hazajön és bevisz minket.

nadrág: elég jól haladok,. anya vett Lilinek a tescoba egyet csak még nagy és egy olyat varrok kissebbbe, lekoppintom... majd teszek képet ha kész lesz.

a dédi is jön ma vasalni, bár tegnap nekem is kellett mert nagyon sok volt és azért ennyit nem hagyok a dédinek....

nem marad egyedül már egykezezek uh megyek...

KépKép
domidina
 
 


Az éjszaka első felét a saját ágyában töltötte úgyhogy reménykedem, hogy újra a haladás útjára léptünk!!! :wink: Azután nem is tudom 2x vagy 3x kelt fél9ig. Ez azért elég jónak mondható. Tegnap du-án kb fél6tól aludt fél8ig és így is a szokásos időben aludt el, ami nála olyan 10 óra. :shock:

Nálunk csütörtökön lesz súlymérés, reményein szerint végre 8kg felett lesz, így csoda történne és megduplázná a súlyát. :P Ideje lenne így majd' 8hósan!! A hosszát saccolni sem tudom, de 74es, mostanában meg inkább 80as rucikat hord. Tina Levin sem látszik a kevesebb súly, persze nincsenek nagy hurkák, de nem is zörög, alkatra tényleg hasonlóa lehet Dávid Levivel. Mi volt vérvételen??

Levente nem hajlandó megenni a fagyasztott kaját (persze nem jeges állaőotban hanem felengedve :D ), sajnos én nem tudok így előre dolgozni gyümölcsökkel. Zöldségeket elrakom nyersen majd és amikor kiveszem akkor fogom megfőzni, remélem úgy elfogadja! Kár, hogy a gyümivel ezt nem tudom megcsinálni. :(

Jövőhét kedden lesz a művázban turi, oda el fogok menni, a múltkor vettem 1-2 dolgot aminek a cimkéje sem volt megkopva és tök szépek!

Edina nagyon irigyellek a kézügyességedért! Jó hogy így tudsz varrni. Nekem ha fel kell varrni egy nadráot akkor is el kell vinnem megcsináltatni. :(
Na megyek mert kezd türelmetlen lenni..

KépKép
kora
 
 


Sziasztok,

épp most altattam el! reménykedem egy 11 órási kelésben, addig a kajáját is meg tudnám csinálni. csak ki kéne találni mi legyen az???

este viszont az istennek sem akart elaludni, pedig a kezemben már aludt, de ahogy leraktam az ágyába rögtön kinyílt a szeme. ezt eljátszotta párszor, végül n 10kor végleg feladta és győztek az álommanók. :lol:

Tina: de pici lehetett Dávid! Kolos több mint egy kilóval volt nehezebb és 55 cm. Ő volt a legnagyobb az akkor született babák közül.
vérvétel?

Kolost két hete mértem (asszem) akkor volt 9200g és 72 cm.

én a nadrágfelvarrást, és minden egyéb dolgot (kivéve ha gombot kell felvarrni) rábízom vlmelyik nagyimra. Ők olyan ügyesek, és precízek ilyen téren. Mintha varrodába vinném.

megyek kitalálok vlmi kaját...
Vendég
 


joreggelt,
en a mai ejjelt egesz JOnak minositem, mert bar felsirt almaban 12kor es 1kor, de csak 5kor kert enni (ilyen meg nem volt!), viszont 7 kor felkelt, h. "atja" (mostanaban igy ebred, s ha bejovok, akkor is ezt mondja, szoval lehet, h. ez az "anya", mert az apa, az "apa&quot, de - pedig tudom, h. a napkozbeni alvasai miatt jobb, ha 7 korul kel- olyan faradt voltam, h. meg visszatettem, s aludt n9ig.
s meg - vlag - evett is fel gyumit, tobb joghurtot(jeghidegen eszi, valszeg ezert kapott ra, jo a foginyenek)

gyarapodas:
nekem a ket gyerekem bizonyitja, h. fenetudja, mitol fugg.
aliz 3900 gr-57 cm volt szuleteskor, borisz 3200gr (3000gr-al hoztuk haza) es 51 cm, s 3 hos korra borisz lehagyta sulyban alizt, s hosszban meg behozta, pedig aliz mindig nagyobb zabas volt, de a hozzataplalas ota borisz kevesbe gyarapszik, aliz meg akkor ugrott meg, igy most kb. annyi lehet borso, mint aliz volt ekkor, vagy tan kicsit kevesebb, de hosszra meg tobb valamivel!

sztem, ha nincs verszegenyseg vagy egyeb gond, akkor tenyleg tudjak, mi jo nekik.
aliz pl. soha nem ette a citrusfeleket (narancs mandarin), aztan mikor egyszer grapefruitcseppet kapott 5 evesen, kiderult,h. van egy enyhe allergiaja ra-a szerevezet erezte ezt. ezert en nem eroltetek semmit!)

Kép
Kép
momoska
 
 


Katasztrofális volt az éjjelünk egy része. Este időben elaludt, 11 körül ébredt, de hamar visszaaltattam, de aztán éjfél után!!!! Felébredt, sírt, beszélgetett, nyűglődött... Végül aztán felkeltem vele. Volt aztán büfi, kaki, minden és jó félóra múlva aztán sikerült visszaaludni. De akkor aztán aludt 8-ig.
Most altattam el ismét.

Momoska, te hogy tudsz olyan pontos helyzetjelentést adni a fiad fogáról, ill. ínyéről? Most bújnak a felsők, ujjammal érzem, de hogy megnézzem???? Szó nem lehet róla, annyira szorítja a száját, hogy az ujjammal is csak akkor tudom megtapintani, ha épp nem figyel. De rögtön elrántja a fejét.
Arra gondolok, a foga miatt ébredt éjjel.

Anna 4500 gramm és 58 centi volt. Mi lett volna, ha az elejétől szedek vitamint??? Én 2200 grammal születtem. El sem tudom képzelni, mekkora lehettem :roll: Nagyapám azt mondta, hogy hát az sincs, ahol megpusziljam.

Én is adtam már darabos rizses bébiételt, azt szívesen ette. Olyankor adok bébiételt, ha mi olyat eszünk, amit neki még nem adok, pl. bab, káposzta stb.
Mivel nincs varrógépem, csak olyan javítást végzek, amit kézzel kell. Nálunk a suliban van varroda, ott megcsinálják a felhajtást, beszegést, de egy nagyon cuki és tehetséges varrónő is van Dabason, aki nem dolgozik drágán. Több kismama-nadrágot és szoknyát is varrt nekem, amit majd átalakít, hogy most is tudjam hordani.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Megyek, mert palacsintát ígértem Gerinek és nemsokára jön haza.

Momoska, tényleg így van, tudják mi jó nekik és mennyi kell.

Nekem a két gyerek egyformán fejlődött, Anna mindig annyival volt több, amennyivel több volt a születési súlya (650 gramm).

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


na az iment kiprobaltam, h. borsot le tudom-e tenni 3 ora fentletnel hamarabb (2 es fel oraja volt ebren), mivel hihetetlen nyugos lett hirtelen. betettem az agyaba-ezt ugye o nagyon szereti - rogton elfujtak a nyugosseget, vigyorgott, s felallt, dumalt, en kozben leszedeótem a szaraz ruhakat, kiteregettem, neha bejottem dumalni vele, neha visszafektettem, de most egeszen tiltakozott a visszafektetes ellen, ugyhogy inkabb mar hagytam acsorogni, majd pontosan 3 oraval azutan, h. reggel felkelt, latom, h. nem all, hanem ul, szajaban a rongya, felig lecsukodva a szeme, ledontottem, s mar aludt is...vegulis: legalabb kiteregettem:-)

delutan sajna ez inkabb mar 4 ora fentlet utan van igy, vagy tan tobb is! csak annyit nem engedhet meg maganak, mert akkor belealszik az estebe.

Kép
Kép
momoska
 
 


[quote]M írta:omoska, te hogy tudsz olyan pontos helyzetjelentést adni a fiad fogáról, ill. ínyéről?


hat az alsokat en se nagyon tuodm meglesni, de a felsot igen, ha vigyorog vagy dumal es hanyatt fekszik pl. pelenkazaskor, vagy ha csikizost jatszunk a nagy agyon! mar feheredik a 6., de en meg josolok neki 6 napot (meg magunknak nehany rossz ejszakat, legalabbis emiatta fog miatt.)

Kép
Kép
momoska
 
 


Évi: sajnálom az éjjelt.
Akkor te is pici lehettél. Húgom született 2kg-val, de ott az volt a baj, hogy mikor anya 3 hónapos terhes volt vele, elkezdett levállni a méhlepény, és be is fektették a kórházba majd egy hónapra. majd az utolsó hónapban kellett benn maradnia, és mivel húgom januári szegény anya az egész karácsonyt ott töltötte, és modnta, majd megszakadt a szíve mivel én otthon vártam apával. :(

én is akkor szoktam megnézni kolos fogait, ha épp kacag/nevet. vagy ha be tudok nyúlni a szájába, és kitapintani.

én ezt a vitamin témát nem értem. nekem az első orvosom azt mondta szedjem, hogy ne leygen nagy baba, majd mikor a végleges szülészemhez kerültem, ő meg azt modnta tök felesleges nehogy óriási legyen. majd mikor a terhesség közepén kevés lett a vasam, mégis ajánlotta a gravidát (1 hónapg szedtem) és tessék, nem tudom ettől-e vagy nem kolos 3910g lett!
Vendég
 


[quote]n írta:em tudom ettől-e vagy nem kolos 3910g lett!


sztem alkati kerdes! aliznal szedtem a 4(!). hettol, de mivel az 5-6. heten dilemma volt, h. nem mehen kivuli-e, s negyed oravala mutet elott (bekabitva, beontve) derult ki, h. nem az, ezert akkor nem szedtem, s aztan el is felejtettem, majd ujra szedtem kb. a 30. hetig.
borisznal meg az elso 11 hetben nem foglalkoztam a terhessegemmel (az elozmenyek miatt, 5 terhessegem volt elotte, amivel tulfoglalkoztak az orvosok), orvosnal se voltam, kedvesemnek se mondtam meg, ezert akkor nem szedtem pont, amikor ajanljak, majd utana kb. a 24. hetig szedtem, de a ket gyrekem teljesen hasonloan fejlodott, csak borisz a 37. het utan szuletett, aliz meg a 41.-en. ezert a sulykulonbseg![/quote]

Kép
Kép
momoska
 
 


ja. kepzeljetek, tegnap eletemben eloszor sutottem pogacsat. turosat, azt a bazi egyszerut, tojas nelkulit borisz miatt. es olyan fini lett, h. apaliz azt is vacsoraztak tejjel, megettek a felet, pedig tobb, mint egy kilo volt, s meg ma is jo. borisz si lelkesen nyammmog rajta!

Kép
Kép
momoska
 
 


Geri 3 nappal született a határidő előtt, Anna pedig 1 héttel.

Nagyon ügyes vagy, leírnád a receptet?
Én is kész vagyok a palacsintával, finom lett.

Játék közben én is próbálok belesni a szájába, de nekem több időre lenne szükségem, hogy jól megvizsgáljam és az nem jön össze.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


gratulálok a pogácsához! én krumplis-sajtosat szoktam, az a kedvecem és elég jól tudom csinálni (minden szerénység nélkül :lol: )

ez dúrván hangzik, nem tudták megállapítani, hogy méhen kívüli-e?
kolos is a 41. hétnem született, szerintem is ezért lett ilyen nagy. ha előbb jön, biztos kisebb. de ő nagy zabás volt régen, és amit ettem terhesség+szopi alatt csak ő kajálta fel/ki belőlem. ezért nem volt egy gramm súlyfeleslegem sem szülés után. ha láttátok volna a hasam... mintha egy 10 kg görögdinnyét raktam volna a ruhám alá! :roll: - hátolról meg sem lehetett mondani, hgy babát várok.
Vendég
 


Ja igen Orsi, ezt már akartam mondani, szerencsés alkat vagy, hogy nem marad rajtad fölösleg. Nekem nagyon kell vigyázni sajnos. Persze a gyerek nagy volt, volt/van tejem is bőven (habár én egyáltalán nem fejtem egy grammot sem), de rólam aztán egy dekát sem eszik le. Akkor nem hízom, ha nagyon odafigyelek, hogy mikor és mit eszem.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Az én hasam is óriási volt és hátulról rajtam sem látszott, hogy gyereket várok. Több doki is megvizsgált és emlékszem, mind eldünnyögték, hogy Úristen, mekkora hasa van.

Habár nem tudom, hogy a has mérete minden esetben utal-e a nagy babára, kolléganőm 3 hónappal később szült, neki is nagyon nagy hasa volt és a baba 2900 grammal jött világra.
Nekem 6 kiló fölöslegem maradt szülés után, ami szinte mintha rám ragadt volna, hiába szoptatok ezerrel, kelek éjjel, ha kell, rendezem a nagyobbat, makacsul ragaszkodik hozzám :lol:

Lehet, hogy nekem is el kellene kezdeni pogácsát sütni, Geri nagyon szereti. Én eddig még kalácsot sütöttem és rendszeresen kenyeret, (sütőben). Van egy dagasztógépem, úh, nem nehéz.

Orsi, tőled is lehet kérni receptet?
Ugyanis jobban szeretek kipróbált receptek után sütni, mint könyvből.

10,20-kor aludt el Ancsi, de még mindig húzza a lóbőrt.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Tényleg durva, hogy ilyen neccesen derült ki, hogy végülis nem méhen kívüli Momoska!!

Nekem azt mondták, hogy a bogyóktól nagyobb lesz általában a baba (ezért van mostanában ennyi nagy baba). Én az utolsó másfél hónapban szedtem vasat meg magneb6ot orvosi utasításra, egyébként meg iszonyatos mennyiségű gyümölcsöt. 4020g és 57cm volt cuci (hazahozatalkor 3760g) és mint tudjátok nem annyira húzott bele a hízásba. 3 nappal jött csak előbb a kiírtnál.

Ügyes vagy a pogival, én csak muffint szoktam csinálni. Elég muffin mániás lettem :oops: , de csináltam már juhtúrósat is. Én ugyan nem szeretem, de Roli szerint nagyon finom volt. pogácsával még soha nem próbálkoztam! :)

KépKép
kora
 
 


tök jó amikor ilyen sikerélmény éri az embert, nem Momoska. Én legalábbis tök tudok örülni ilyenkor.
Én is szoktam sütni tejfölöset, és nekem is nagyon jó szokott lenni. Akkor csinálok ha jön valaki vendégségbe, az mindig tuti.

A receptre én is kíváncsi lennék.

Én is olyan alkat voltam mint Orsi, hátulról rólam sem mondta meg senki, hogy elől van valami... :lol: Bár nekem Lili 2820-al született 3 héttel előbb.

Tina: kérdezni akartam, de lemaradt reggel? Miért kell vérvételre vinni Dávidot? Ezt szokták, vagy van valami?
Egyébként érdeklődött felőled a védőnő.

Most alszik Lili, de már nem sokáig, mivel 1 órája már.
Sóskát csináltam neki, remélem azért eszik belőle. Ez most újdonság, eddig spenótot kapott.

Ja és Tavaszi főzelék volt nekünk (én inkább borsófőzinek mondanám) sült csirkecombbal. Ezt csak azért, hogy ötletet adjak ha valakinek szüksége van rá. Ez hamar megvan.

Na föl is kelt, uh. megyek is....

KépKép
domidina
 
 


Persze a plusz kilók hozzám is ragaszkodnak, sőt 1kg még csapódott is hozzá. Tűrhetetlen úgyhogy tegnap elkezdtem felüléseket csinálni. több mint a semmi. :)

KépKép
kora
 
 


ez az, amit nem kell keleszteni es hajtogatni, s a mennyisegeket si konnyu megjegyezni!

ugyanannyi liszt, turo(felzsiros), margarin (en mindegyikbol fel kilot hasznaltam, igy kb 60 pogi lett), egy cs. sutopor, kis so.

-lisztbe bele sutopor es a so (anyukam ekkora adaghoz 2-3 dkg sot hasznalt. en - borisz miatt - kevesebbet)
-belemorzsol turo, beleaprit margarin
-kezzel jo alaposan osszegyurni
-vagodeszkan kinyujt 2 cm-re, kiszaggat
(en tettem reszelt sajtot mindegyik tetejere)-kivajazott, kilisztezett tepsibe tenni.
-nalam 180 fokon 20 perc alatt sult meg.

allitolag illik pihenni a tesztanak kinyujtas elott kb. 5 percet, de fogalmam sinsc, miert. en addig begyujtottam a sutot, es kivajaztam a tepsiket, azaz felugyeltem alizt, amig vajaz.

palacsintat en nemtok sutni, csak a kedvesem, de ritkan van nalunk, nemcsak azert, mert a tesztajat viszont o nem tudja kikeverni, azt en csinalom, de nagyon fini vekony palikat sut es dobalja is, viszont 10 pali/ora a tempoja.

orsi,
ha mar igy belejottem, erdekelne a krumplis pogi recept is, ha egyszeru.

Kép
Kép
momoska
 
 


Anna is felébredt, de hogy ebből hogy lesz délutáni alvás??? nem tudom
A ti gyerkőceitek is rázzák, riszálják magukat, ha zenét hallanak??
Ancsi itt ül a szőnyegen, megy a rádió, aztán ha zene van, kezdi magát mindig riszálni, ha pedig az ölünkben áll, akkor táncikál.

A közel másfél hónap alatt, amit ágyban töltöttem a lábtörésem miatt, lement 3 kiló. Annyira féltem, hogy a fekvés miatt meghízom, hogy kevesebbet ettem, szoptatni viszont tudtam.
A nyáron aztán hiány nélkül visszajött minden :oops:

Momoska, ezt hogy tudták így nálad elszúrni??? Nem lehetett neked akkor egyszerű.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


kilok.
10 kg mindket gyereknel ramjott, s mindent leadtam szuleskor, utana egy hetetl mar ugyanannyi voltam, mint terhesseg elott, sot borisznal - a durva vastagbelhurutom miatt,ami ugye beinditotta a szulest - meg joval kevesebb is, aztan szoptataskor visszajott 6 kg mindket koloknel, s aliz 1.5 eves volt, mikor elkezdtem a callaneticset, s lement. de amennyit en ilyenkor zabalok, nem is csodalom...:-)

aliz elott volt ket elhalt terhessegm (15.-10. heten vettek eszre), ezert alinal mar nagyon hamar figyelgettek, s nem lattak belul semmit, csak kivul, egy hetig figyeltek, s kijeloltek a mutetet, s az orvosom elonyugtatoval, elokeszitve lekuldott egy utso uh-ra, akkor derult ki, h. benn van, de szivhang nem volt (meg), csak ra 2 napra, de akkor meg elkezdtem csunyan verezni 3 heten at, aztam ,eg ugy hanytam, h. infuziora akartak kotni, de inkabb hazakeredzkedtem.(akkor mar 5 hete fekudtem benn) a 12. hetig fogytam 10 kg-ot. aliz meg majdnem 4 kg-osan szuletett.

aztan aliz utan is volt ket elhalt terhessegem, pedig mindegyik elott figyelgettek, elore viszgalgattak, kezeleseket kaptam, ezert nem mentem orvoshoz, mikor borisszal terhes lettem, csak a 11. het utan. s "fura mod" semmi bajom nem volt, meg hanyinger se igazan. s a ket gyerek "idegallapota" kozott is azert nagy kulonbseg van.

Kép
Kép
momoska
 
 


Momoska, 180 fokon normál sütőben vagy légkeveréses vagy hogy sütöd?

Köszi a receptet. Semmilyen folyadék nem kell bele? Mondjuk a fél kiló liszthez a félkiló margarin elégnek tűnik.
Nem szoktál használni sütőpapírt? Sokkal egyszerűbb vele.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Évi: persze leírok bármilyen receptet (almáspite, muffinok - kora, mi is imádjuk őket, mert tök hamar megvan-, rácsos linzer, banános-kókuszos süti...stb) mi nagy sütős család vagyunk. egy héten 1x min. sütünk vlmit. sajnos nekem mostanában kolos miatt kevesebb az időm, de ha alszik, vagy apja vigyáz rá kihasználom az alkalmat.
én/mi ahhoz a réteghez tartozunk akik nem szívesen használnak mérleget, többnyire érzésre dobáljuk bele a hozzávalókat. így elég nehéz lesz leírnom a pogi receptjét, de ha hazamentem megnézem fel van-e írva rendesen.

na épp van a dédi, megkérdezem tőle az arányokat. és ez nem is igazán pogácsa, mert annyira nem fog megdagadni, ilyen lapos tallérok lesznek. azért is szeretjük, mert jó ropisra meg lehet sütni.

mindenből ugyan annyi kell, szóval elég egyszerű:
20dkg liszt
20dkg vaj/margarin
20dkg krumpli
20dkg sajt


összegyúrjuk az egészet, kiszaggatni, szintem mind1 hány cm vastag, kb 2cm.
200fokon megsütni
Vendég
 


ja igen, mi légkeverést használunk
Vendég
 


en nem allitottam legkeveresre a sutot!

megprobalom ezt a krumplist is. akkor ez kb. ugyanaz csak nincs benne sutopor, ugye, s turo helyett krumpli??! s so helyett sajt?:-)

muffin nalunk is megy, en csak azota sutok, miota kolykok vannak, de en is csak muffint, most pogit, ill. kenyersutoben kenyeret (mer 2 eve nem csinaltam), s kakaos kalacsot.
aliznal csak a kakaos-csokis edessegek jonnek be, ugyhogy ha van vkinek valami jo ilyen receptje, azt is kiprobalnam.

meg jo, h. ilyen recepteket cserelgetunk, lehet, h. 30 ev mulva itt cserelgetjuk majd a gyogyszerrecptjeinket :lol:

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!

Ettől az időtől vagy nem tudom, de én úgy elvagyok lustulva...Semmihez nincs kedvem. Olvasom itt a palacsintát, pogácsát, hát én most neki nem tudnék állni.

Voltunk ma vérvételen. Főiskolai koleszos szobatársam ott dolgozik a laborban és Ő is ott volt a levételnél. Dávid nagyon sírt mikor beszúrták a tűt, de aztán elég hamar megbékélt. Ott beszéltek neki, kapott játékot. Szipogott még egy kicsit a lelkem, de aztán már jobban érdekelte, hogy körülnézzen a szobában, ahol voltunk. :) Én attól féltem, hogy elkapja a kezét, de a barátnőmnek már volt rutinja, ügyesen fogta a kezét én meg a másikat. Megkönnyebbülés, hogy túl vagyunk rajta. Holnapra lesz eredmény.

Momoska!
Ledöbbentem, amiket írtál. Hallottam már ilyen eseteket, hogy az utolsó pillanatban derült ki, hogy méhen belüli a terhesség, pedig már megakarták szakítani. Jó kis tortúrán mentél keresztül, de a lényeg, hogy Borisz és Alíz is egészségesek.
Ügyes vagy a pogival.

Edina!
Hát igen, jó rég beszéltem már az Erikával. Lehet majd írok neki egy levelet, képekkel.
Vitaminból a Cebion- cseppet szokták valakinek javasolni, ált-ban ha már nem szopik a kicsi.
Vérvételre azért mentünk, mert azt mondta a doktornő, hogy kicsit sápadtnak találja és nem-e vashiányos. (Bár nekem nem tűnik túl sápadtnak.)

Vitaminból én egész terhesség alatt szedtem- kb. a 7 héttől- először Gravidát, majd Maternát és Dávid egyáltalán nem lett nagy baba, bár a 37. héten született. Mégha hozzá is számolok kb. 50-60 dekát, akkor sem lett volna olyan nagy.

Orsi!
Kolos tényleg jó nagy baba volt.
Furcsa volt Dávidot megfogni, hogy olyan pici. Emlékszem, hogy többségébn inkább 56-os ruhákat vettünk, aztán mikor a kórházban voltunk, akkor küldtem el a férjemet 50-es ruhákat venni, mert a 56-osok nagyon lötyögtek rajta. (bár szerintem még 50 cm hosszú sem volt itthoni mérés szerint.)

Kép
Kép
tina82
 
 


Nekünk meg az 56-os méret is kicsi volt indulásból. De aztán majd jól kinövik magukat.

Tina: magamért én sem sütnék, de Geri igényli.
Mi alig veszünk kenyeret, rendszeresen sütöm, mióta a dagasztógépem megvan. Egyszerre 1 kiló lisztből készült tésztát tud megdagasztani, azt félreteszem, dagasztok még egy adagot, a sütőben megkelesztem, van ilyen program, 35 fokos, kelesztésre, aztán megsütöm. A két kiló lisztből 3,2 kg kenyér lesz. Szoktam variálni, krumplival, magvakkal, különféle lisztekkel. Nagyon finom tud lenni. És sokkal jobban eláll, mint a bolti kenyér.

Remélem, minden rendben lesz Dávidnál.

Mennem kell vásárolni, pedig megint lóg az eső lába. Így lehet, hogy autóval megyek, nem babakocsival.

Vasárnap én is elugrottam a tescoba, hátha van valami jó sapi (persze nem volt). Megnéztem a rugikat. Nahát azt a fazont!!! Sztem kongói gyerekekre méretezték.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


én meg már itthon, kolost leraktam aludni. annyira nyűgös volt anyáéknál, egy percig nem maradt meg más kezében, nem akart játszani sem, csak követett mindenhova, és sírt a lábamnál, hogy vegyem fel. hihetetlen méreteket ölt nála ez az anya mánia! kire fogom én hagyni ezt a kölyköt, ha le akarok lépni majd pár órára?? ott fog nekem sírni a nagyi kezében.

Évi, Momoska, anyának is van kenyérsütő gépe. ő is beszerzett mindenféle fura lisztet, meg magvakat. nagyon finom kenyeret tud sütni. és tényleg sokkal tovább eláll mint a bolti.
én egyszer próbáltam kalácsot sütni - de azzal embert lehetett volna ölni, olyan kemény lett. :wink: így maradtam a pogiknál, és a muffinoknál.

holnap jön a gimis barátnőm megnézni kolost, meg dumálunk egy kicsit. most végzett az orvosin, és nőgyógyásznak vettél fel. eredetileg sebész akart lenni, de oda nem sikerült bejutnia. de miért is mesélem ezt?? ja, hogy sütnöm kéne holnapra vlmit. mindig szoktam, ha jön vlmelyik barátnőm. lehet, hogy muffint, az gyorsan össze lehet dobni, és Szabi is imádja.

momoska, majd nézek vlmi jó csokis süti Alíznak!
Vendég
 


Kolos barátkozik a kiscicával. először még kolos volt a bátrabb, de ahogy a kismacsek játszópajtásnak nézte kolost, elkezdte megfogdosni a zokniját, és ugye a macskáknak éles a körme... hát sírás lett a vége a játéknak.

Kép

Kép
Vendég
 


Én is azért szeretem a muffint mert nagyon hamar megvan, nem kell vele vacakolni. Viszont a banános-kókuszos süti megmozgatta a fantáziámat! :D Ha nem gond elkérném a receptjét!

Azóta félted Kolost a cicától?

KépKép
kora
 
 


Orsi abból a mennyiségből mennyi pogiféle lesz kb?

KépKép
kora
 
 


hát Kora őszintén megmondom fogalmam sincs. meg attól is függ hány cm-re nyújtod.

nem féltem tőle! még csak az kéne, hogy féljen az állatoktól mikor anyáéknál egy kész állatkert van. később leültettem kolost a macska elé és simogattam a kezével a cicust. megsimogattam én is, hogy lássa nem kell tőle félni. és mondogattam, hogy ő a cica, aztán rámutattam a kutyákra, hogy ott a kutya. mikor megkérdeztem hol a cica? először csak nézett, hogy most mi van, de 2. már ránézett a cicára.

ja, és Boriszhoz hasonlóan ő is elkezdett lépcsőzni. fölmászott a kismacska után az első lépcsőfokra. (még tegnap)

mindjárt megkeresem a receptet...
Vendég
 


banános teasütemény

175g liszt
50g zabpehely
(én e helyett szoktam kókuszt, de mivel nem mérem, szerintem többet rakok)
100g vaj (nem margarin)
2tk sütőpor (ezt is csak öntöm a zacsiból)
1/4tk fahéj (na ezt pláne nem mérem, mivel imádom a fahéjat jó sokat szoktam tenni bele)
2 tojás
3-4 banán szétnyomkodva
100g dió
(ezt ki szoktam hagyni, mivel Szabi nem ehet diót)

összekeverjük az egészet és már mehet is a kivajazott/lisztezett kenyérformába.
180fokon süti - légkeverésesnél 160

ja és szoktam bele meggyet tenni (befőtt) ezzel a savanyú gyümivel jól fel lehet dobni az édes sütit.
máris megkívántam, ahogy leírtam! :lol:

Kép
Vendég
 


csajok jó sokat irtatok, most el se tudom olvasni mindetLilitől

amiért jöttem, úgy örülök!!! :lol: :lol:
Kész a gatya és olyan szuperul sikerült?

Ez a bolti:
Kép

Ez az én szerzeményem
Kép

bocs hogy most nem szólok hozzá holnap kjövök...

KépKép
domidina
 
 


Edina, ez a nadrág iszonyat jó lett!!!! Neked tényleg ilyennel kéne foglalkozni. babaruhát varrhatnál, megrendelésre.
én lennék az első vevőd! :lol: :lol: egy kord kantáros naci jöhet!

jó éjt mindenkinek!
Kép
Vendég
 


Naggyon gusztán néz ki a süti, köszi a receptet! :D Én is kihagyom a diót, mert utálom (és a zabpehelyért sem rajongok :) )

Edina gratula! Jobb lett amit te csináltál mint a bolti!!!! Igaza van Orsinak, nem gondoltál még rá, hogy eladásra varrj ilyeneket?
Kép

KépKép
kora
 
 


sziasztok!

tök jó volt az éjjelünk, f11-kor sírt csak fel, ki kellett vennem, de 5 perc múlva már vissza is tudtam tenni és f-6kor kelt. Ami azért korán volt, de nem aludt el. Bevittem hozzánk, ott még egy jó fél órát eljátszottunk, kajált aztán már furta a fejét a paplanba uh. ment aludni és aludt majdnem 1,5 órát még.

TIna: köszi a vitamintippet, felírom magamnak.

Orsi: Marha jól néz ki ez a süti, ki fogom próbálni, el is tettem a receptet.

Momoska: szörnyű volt olvasni is amit írtál, hogy mik vannak???

Varrás: Annyira nem tudok varrni ám. Ez most tényleg nagyon jól sikerült.
Nekem problémám van a szabással, na azt nem tudok, csak úgy ha van egy mintám és azt fektetem az anyagra. Méret alapján nem megy, soha nem tanultam.
Na meg azt sem tudom, tanultam, hogy melyik részt milyen sorrendben kell összevarrni, így előfordul, hogy vissza kell bontanom 1x, 2x valamit, ezért is haladok lassan vele. Ez a gatya nem volt olyan bonyolult. Persze a boltinál a lába köze patentos végig a pelenkázás miatt, de ezzel én nem bonyolítottam a dolgot, ráment volna még egy napom.
Uh. az eladás az véletlen sem fordult meg a fejemben főleg azért mert ehhez még olyan hangulat is kell, hogy nekiálljak. A varrógépemen sincs olyan sok funkció uh. örülök annak is ha magunknak sikerül egy-két dolgot megcsinálni.

Most hosszúújjú bodyt tervezek, már szét is szedtem egy kicsit, lesz mintám. Bár anyagom nincs, azt be kell szereznem hozzá. Meg ugye én patentosat nem tudok, majd gombos lesz.

Ja voltam ruhákat is venni, végül egyedül, hát nagy választék azért nem volt, végül egy bélelt farmerkabát lett belőle, de egy kicsit nagy, meg egy nagyon jó együttest vettem, vastagot ami szuper állapotban van és marha jó áron, bélelt vastag, szabadidőruha féle.

na most már megyek mert megint nagyon belelendültem. na persze, Lilitől most lehet, elvan magában . na meg tízórait kell neki csinálnom.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

a mi éjjelünk is jó volt, kolos 8ig aludt, igaz este 9kor tudtam csak lerakni, egyszerűen pörgött mint a búgócsiga.
nem tudom mikor fogom tudni elaltatni, pedig jó lenne ha kétszer aludna.
most épp az erkélyajtó előtt ül és nézi a forgalmat.

Edina, örülök, hogy Lili jól aludt az éjjel. a sok rossz este után gondolom jó volt aludni!

fogalmam sincs mit főzzek ma!!?? tanácstalan vagyok. magamnak még ok - vlmi félkész kaja csak van itthon, de olyat kolosnak nem adnék. max. bontok egy konzervet, az mindig van itthon a biztonság kedvéért.
Vendég
 


sziasztok,
nagyon szupi ez a kisgatyo, edina:-)

es a suti is jol nez ki, egyszer majd suthetnel orsi, ha megyunk borisszal parbajozni. en szivesen megkostolnam, de itthon csak csokisat erdenes sutnom...!

hat nekunk nem volt olyan jo ejjelunk. inkabb fura. majdnem oramu pontossaggal felkelt 3 orankent (na jo, egyszer 3 es fel). mint 3-4 honaposan. ketszer kapott szopcsit, ejfelkor nem adtam neki, de kellett volna, mert sirt 3-4 percet,simogatasra is, kezembol meg feszegette vissza magat az agyba, ott megnyugodott, de ujra elkezdte, pedig o nem szokott, vagy simire rogton visszaalszik, vagy szopcsira. igy vegul mi is 8 utan keltunk.
a nyugtalan ejjeleket jobban ertem, mint mikor oramupontossaggal ebred, de mashogy, mint szokott.

nalunk spenot lesz, megint! mivel borsonak is nagyon bejon, heti egyszer betervezem, akkor aliz meg azt vacsizik, mert kinemhagyna.

ma meg delutan szuloertekezlet. akasztjak a hohert!

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!

Edina, nagyon ügyes vagy, nagyon tetszik a nadrág!

Hát a mi éjjelünk is katasztrófa volt, legalábbis én így élem meg, ha nem csak fölébred, eszik és alszik, hanem ha sír, nyűglődik stb.
Most is ez volt. Nem bírok rájönni, mitől lehet. Sír, feszíti magát az ölemben, enni sem kér, nem nyugtatja meg. Sétáltam vele, ringattam, alig tudtam megnyugtatni. Állt az ölemben és erőteljesen rugózott, az volt csak jó neki. Aztán úgy sikerült elaltatnom, hogy magamra fektettem és ringattam, mozgattam. Aztán 6-kor megint sírva ébredt, nehezen nyugodott meg, de aztán 10-ig aludt. Azóta mosolygós jókedvű.
Megnéztem, az ínye duzzadt, de még csak a bal 2-es tört át.
Fájhat neki, mert fakockát rágogat, hiába adok neki gumis rágókát, mindig visszaveszi a fát.

Szép napot nektek.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


nalunk smmi ragokat nem hasznal borisz, de a tanulofogkefe, az a buzoganyfeju nagyon bejott neki, pedig ugyanolyan anyagu.

nehany kep:
igy izlik a pogim: Kép

haverkodik:

Kép

ez meg, mert mai:

Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


itt meg indul alizt tamadni... Kép

s nagyon buszke, h. elkapta...

Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok,

ok Momoska, benne vagyok, szívesen sütök párbaj-sütit! :lol:

nagyon aranyos a "mai" kép, szép nagy szeme van Borsónak, és ahol barátkozik... Kolos is szokott ilyet, le is kameráztuk amikor dumál magának.

Kolos sem rágta/rágja a rágókáit, sokkal jobb rágnivalót talált egy távirányító vagy egyéb más dolog személyében.

mennem kell mert eltört a mécses, csak tudnám mi a baj...
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?