Új privát üzeneted érkezett!

Ja, most olvsom csak Edi történetét...
Már rég beléptem olvasni, csak most engedtek a lurkók írni is...

Azért sztem nem volt túl rossz. Legalábbis én a szépet láttam meg benne...
Nekem is hasonló dolgok voltak, bár a katéter az pikk-pakk ment.

Gyönyörűek a lurkók!

Annyira aranyos az együtt fekvő kép!
Kata nagyon nagylányos lett!!!

Rolit engedték itt V.szőlősön előbb oviba, mert nem volt böli és az sem volt gond, hogy itthon vagyok a kicsivel. Ezzel is segítették a friss babás anyukát itt Szőlősön...
Azóta is jókat tudok csak mondani a helyi oviról!

Sziasztok,

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Edi: én még sima családit kaptam, a különbözetet nem. Még az anyaságit sem. Beadtam asszem 21.-én a papírokat, azóta semmi. Hívtam őket, állítólag le vannak terhelve. Elvileg 30 nap az átfutási idő.. Tavaly nagyon hamar megkaptam.
Nem túl jó a történeted azért Neked sem. Én kétszer voltam bent 10-11 napot, tudom, mit éltél át. Tavaly tök depi lettem ettől. Emesénél meg hogy épp karácsony volt.
Molnárt én sem értem. Az ok, hogy kockázatos és legalább két évet várni kell, de azért hagy döntse már el az ember. Védőnő mesélte, van olyan kismamija, akinek 5 császár volt!

Amúgy mindenkinek köszi a biztatást. Ma egy kicsit jobb volt a helyzet. Kaptam homeost Bencének a hasára, talán beválik. Holnap meglesz a kaki eredmény Dórinak. Ő már nem lázas, csak néha van fosi. De az is jobb.
Emese jól van, így tök tetszik neki a suli, hogy nem marad napköziben. Nem igazán jött be neki, hogy déltől kettőig az udvaron unatkoztak.
Ma már tudtam főzni is és kicsit takarítani. Most vasalok kicsit... Ennyire telik a beteg gyerkőcök mellett.

Csak a fáradtságtól nagyon fáj a fejem, ültömben el tudnék aludni. Ennyi a bajom...

Lola: tök ari Noé. Tiszta Soma, Zotyó, Te... bár kire is hasonlítana, ha nem rátok? :)
Somának tetszik az úszás? Nem mész megnézni néha? Én mentem velük a busszal...

Cirmike: jó pihenést Nektek, kicsit irigy vagyok, bár én hülye vagyok, nem hagyom itt őket még vagy 20 évig...

Na puszi nektek...

Jó éjt, vasalok!

Szilvia
emesedora

sziasztok!

Edi,

szegény, nagyon rossz lehetett tíz nap a kórházban...én ötöt voltam, de az utolsó hármat végigbőgtem, olyan depis lettem :roll:
Nagyon szép Bébid van Neked is :D
Áronnal az éjszaka egész jó, szerintem van rosszabb is. Kilenc körül alszik el (egyedül nem, hanem a karomban szopi után.....) ezután tudom betenni az ágyába. Aztán óvatosan bekapcs a légzésfigyelő...nehogy felkeljen. Egy és három között szokott felkelni, akkor átmegyek, szopi, esetleg tisztábatevés. És a visszaalvás megy kicsit nehezen. Általában egy-két órát vagyok Nála. Utána reggel kel 6-7 körül.
Mostmár egyre jobbak a napok, bár még mindig sokat sír, és csak a cici nyugtatja meg. Az elalvás...hát az a másik gond, mert egyedül nem alszik el.
Egyébként minden oké, nagyon gyorsan gyarapodik. Ma nem is viszem védőnőhöz... eddig mentünk minden héten. Majd én itthon megmérem:-)

Most megyek is, mert felkelt:-)
Sziasztok
szilvia1981

Sziasztok!

Azért nem volt olyan szörnyű a kórház, csak 5 napot kellett várni amire kiírtak műtétre, az volt rossz.
Mák papírok le vannak töltve, kitöltöm és hétfőn remélem leadjuk. Egyszercsak lesz pénz belőle. A családi pótlékot kell kitölteni, hogy gyerekszám változás + anyaságit? Kettő papírt?
Molnár: sógornőmnek is ezt mondta tavaly, sztem a kockázatok miatt. :shock:

Dávid ma 2-kor és 5,30kor kelt. Este nehezen 22,30 után aludt el. Most jól bekakilt, de elaludt, hát nem bántom, mert akkor altathatom. Így meg tudom Katust intézni hami, öltöztetés, játszás.

Pár napig tuti nem jövök, a tegnapi pakolástól meg egy órás sétától kijött megint az aranyerem, a másik oldalon...egyik oldal javul, másik kijött :( Elegem van.

Edit

Kép
Kép
edi78

Edi!
Igen, 2 papír, de asszem az anyasági az 2 v. 3 oldalas...
Olyan lüke v.ok, hogy nem is mondtam milyen édesek a lurkóid.
Szerencséd van Neked is, hogy Anyukád ilyen sokat segít azzal, hogy Kata ott van...
Látom Dávidnál is figyelnek a cumik! :) Méred mennyit eszik, vagy Te is csak védőnőhöz viszed?
Aranyér: :x Akkor tényleg pihizz!

Cirmike!
Jó utat, vigyázzatok!

Ancsa!
Hát más sem hiányzott Neked! Azóta jól vagy?

tgabi, xytimi!
Aztán értesítést kérünk ám, ha lesz valami Nálatok, egyre közeledtek, nagyon közeledtek a végéhez! Ha gondoljátok, megadom a számom, írhattok sms-t.

Mi egyre inkább hízunk... mármint Noé: most 40 dekát 1 hét alatt, már súroljuk a 4 kg-t, nem véletlenül nem volt jó már a new-bornos (1-es) pelus (eddig az volt a jobb)! Pedig éjjel mostmár többször csak 4-4,5 óránként kelt... aminek örültem persze!

lola77

Sziasztok!

Edi78

Eddig egész jól voltam,nekem a Laurámmal volt ilyesmi élményem a műtőben. Úgy éreztem a rekeszizmom is zsibbad, és nem kapok levegőt, meg éreztem azt a furcsa ízt a számban.
Hát mit ne mondjak, jó parán vagyok már :?
De biztosan nem lesz semmi gond!!! :wink: :!: :!: :!:

Lola
Egyre izgatotabb vagyok én is. Természetesen szívesen veszem a számod, ha megadod. Így majd adhatod a forró drótot a többieknek.

Még 3 hét ... :roll:

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Gyönyörűek a gyerkőcök az uj képeken,Noé baba és Bencus is milyen sokat nöttek!

Hanna elcsodálkozott hogy Emese milyen szépen fogja az öccsét.Nagyon szépek.

Edi!

Dávidka hatalmas baba,anno nekem Ati is hasonló volt de ő csak 3850-el született de hamar hizott ő is.nálunk is Hanna megkóstólta a tejcit és neki se izlett.
Atika haja,hát igen.Férjem családja göndör,én voltam szőke(mondjuk azért ennyire nem) amig el nem kezdtem festegetni a hajam.ezen a képen amugy is eléggé kócos szegénykém,mert már hosszú volt a haja.most levágtam neki és hát ez az igazi,rövidke de sokkal göndörebb.

Cirmike!

Rékának mi s nagyon boldog szülinapot kivánunk!
Ati sem megy jövőre suliba,most visszamaradt egy évet ha jól emlékszem te is azt irtad hogy Roli marad még.

Erika!

nagyon édes Viki a képeken,mint mindig ,korán reggel is milyen kis mosolygós.
szupi volt a torta amit Rékának sütöttél.Hanna tortáját nem én sütöttem,öcsém egyik haverja cukrász maszekba is dolgozik és vele szoktunk csináltatni.Nem csinálja drágán és nagyon finomak.Oroszkrém iű volt,mi azt szeretjük általában.

Gabrielldaniel nagyon jó áron volt a kiságy,ennyiért jófromán még ágyneműt sem kapni.Hát én amiket nézegettem,elég sok oldalon elég drágák voltak,mikor eljutok odáig tuti nem kapok majd.Ja és honnan sikerült venni megyéből vagy messzebbről.sok volt a postaköltség?

Tgabi!

sikerült végezned a gyerekszoba festésével?végülis milyen anyaggal csináltad?Képeket tudsz feltenni?

Nem tudom ki érdeklődött az oroszlányi babauszásról.párszor a nyár elején ugy mentünk a Hannával uszni hogy ott voltak a picibabák,kismedencében a melegvizesben vannak,különbözö gyakorlatokat csinálnak kismatracon bukfenc stb.mikor az anyukák öltöznek van egy állóka abba lehet betenni a babákat és a többi anyuka figyel rá addig.hogy mennyibe kerül azt nem tudom,de hétfőn lesz a lányom uszásvizsgája ha megyek megnézni akkor megkérdezhetem ha valakit érdekel.

ja és azt hiszem 4 hónapos kort be kell tölteni (vagy egy bizonyos súlyt el kell érni)és a babának és az anyukának is kell orvosi igazolás.

Rólunk pár szóban,hálistennek már jól vagyok a rosszullét és a róka is elkerül.elég jó a közérzetem,bár tegnapig 3 napon keresztül fájt a fejem,majd megpusztultam.végül felhivtam a védőnőt azt mondta vegyek be egy rubophent nyugodtan.
nem szedett véletlenül valamelyikőtök valami homeopátis bogyót fejfájásra?

na a multkori vérvétel az valami halál volt.reggel 7-től ott voltam és 11 kor kerültem sorra,315-ős sorszámom volt.
a kisbabónk 82mm és egy kis bolygó hollandi a doki szerint mert egy percre sem állt meg,alig birta megnézni,lemérni.

Igy hogy Hanna látta az ultrahangon kicsit jobban elkezdte érdekelni a tesó,már nevet is választottak.

na bocs hogyn ilyen hoszzú voltam,megprobálok gyakrabban irni :oops:

sziasztok!

Rita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

sziasztok

gabrielldaniell
Vigyázok én,de hát balesetek vannak :? sajnos én is ilyen szerencsétlen fajta vagyok,lányommal is elestem 20 hetesen, a fiamnál meg 38 hetesen egy hatalmasat,mert csuszott az ut a kórház bejáratánál én meg persze hogy eltanyáztam :? ugy kapartak össze és vittek is azonnal UH-ra,hogy nincs-e belső vérzés és hogy mi van a babóval :? most meg megint sikerült elesni, peches vagyok
Ne aggódj,biztosan minden rendben lessz és nem lessz császár a végén!

xytimi
Kitartás az éjszakákhoz!Te már a finisben vagy,nincs sok hátra! :D

edi78
Hát, gyakorlatilag minden megvan a picurnak, tényleg csak 1-2 dolog hiányzik,de az beszerezhető akár szülés után is.
Szekrényt összerakta a párom,ki is van takarítva. :D
Kiságy is megvan,csak össze kell raknia már, aztán mehet a ruhamosás,vasalás és a helyükre kerülhetnek a ruhadarabok is. :D
Csak én várok az alkalmas napra,amikor nem fáj a hasam, mert akkor szeretnék nekiállni pakolászni,de hát minden nap fáj a pocim :?
Édesek a képek nagyon :D Gratulálok :D
Sajnálom a rossz korházi élményedet :? de az a lényeg,h tul vagytok rajta, jól vagytok már :D

Szilvia
Nem próbáltál valami homeos bocsót fejfájásra?

szilvia1981
Örülök neki,h jobban vagytok és szépen gyarapodtok! Így tovább :shock:

Lola
Hát nem is tudom, tegnap reggel óta legalul huzódik a hasam alja , olyan mintha leakarna szakadni :? nincs görcs,de nagyon kellemetlen érzés. neked vagy valakinek volt ilyen?
Vagy megint a frontot érzem,mert amikor front van,olyankor nagyon szokott fájni a pocim,meg görcsölni :( Sőt a hasam is megy már, és ujabban hányingerem is van, de mitől? :shock: és olyan levert vagyok,magamba vagyok fordulva teljesen. :shock:
Gratula a hízáshoz :D ügyesek vagytok :D

tgabi80
Elhiszem h izgulsz,hiszen már te is a végefelé tartasz :D
Kitartás! Meglátod minden rendben lessz!Drukkolok!
Nekem is írhatsz,ha gondolod,fekszem,ugyhogy gépközelbe vagyok mindíg :wink:

rita
Örülök,hogy elmultak a rosszulétek és hogy szépen növekszik a babó :D

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok!

Tanácsot, véleményt szeretnék kérni... Áron hét hetes lesz holnap. Még mindig nem alszik el egyedül, csak néha a hintájában. Csak úgy alszik el, ha az ölembe veszem, vagy a mellkasomra fektetem. Olvastam több helyen, hogy néhány hétig ez kell is a babának, de szeretném megtanítani neki hogy egyedül aludjon el. Mindenhol azt írják, hogy úgy kell, hogy beteszem az ágyába, ha sír kiveszem megvígasztalom és visszateszem. De sajnos hiába veszem ki, nagyon sokára nyugszik meg, és ha beteszem az ágyba, vagy leteszem akárhová, kezdődik előről. Egyszerűen nem tudom hagyni, hogy sírjon, annyira sajnálom és nem akarom hogy rossz legyen neki. Ezért továbbra is a mellkasomra teszem, ha már mélyen alszik, óvatosan leteszem... :(
Napközben is sokat foglalkozom vele, ha nincs el a hintában vagy az ágyon (naőközben a mi szobánkban van) akkor a térdemre veszem és beszélek hozzá, vagy járkálok vele. Nem hagyom sírni. Sajnos ez elég feszültséget okoz köztünk a párommal, mert szerinte így elrontom... :roll:
Próbáltam már sírni hagyni, de nem hagyja abba, hanem egyre keservesebben sír.... :cry:
Azt is olvastam, hogy nem szabad sokáig sírni hagyni, mert reményét veszti és csalódott lesz...hát én ezt nem akarom.

MÁS: szeretnék fisher price játékokat venni. Ha valakinek van megunt, már nem használt stb, akkor szóljon.

Köszönöm szépen,

Szilvia
szilvia1981

Szilvia: Az "elején" én is ilyen türelmetlen voltam. Sokszor kellett Danit altatni. Férjemnek ment, nekem egyszerűen nem. Nem volt sokszor már türelmem, mert néha órákig tartott. Meg a mamák is kézben tartották sokat. Aztán beszéltem a védőnővel Ő is ezeket mondta amiket leírtál. Nekem sem igazán használt, mert volt hogy már fuldokolt a sírástól. Aztán folytattam a kézben altatást és egyszer csak már nem igényelte. Szóval magától döntött úgy, hogy már megy egyedül is. Igaz ez nem az elején volt, hanem már igen csak pár hós korában. És hullámokban most is rájön az altathatnék.

Rita: Fejér megyéből sikerült venni, úgyhogy ez sem volt vészes távolság. Nagyon szerencsénk volt ezzel.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Erika!
Nem még nem jön a baba,úgy írtam,ha majd jön a ketteske akkor anya pocijában,lesz ezt mutatja ha meglát egy babakocsit :wink: ,de majd szólok ha lesz tesó :)

Szilvia!
nálunk is hasonló volt a helyzt az elején,de nálunk az vált be,hogy leteszem aludni a aszobájába,és ha sír visszamegyek hozzá az elején kb 1 percenként,és a vége felé egyre ritkábban,ja és ne vedd ki,hanem csak simogasd meg hog yérezze,hogy ott vagy nem hagytad magára,ha baj van számíthat rád,de egyedül kell elaludnia.1 hét alatt meg szokták szokni a helyzetet,és olyan ügyesen elalszanak,nekem Dorka 4 hós korától átaludja teljesen az éjjszakát,és egyedül alszik el.A régi csajok is tudnak igazolni,hogy Dorka milyen nagyon jó alvó baba volt annó,még most is az de már ugy enagy és nem igényli a sok alvást sajna....

Edi!
Milyen nagy már Kata!!!Rég tettél fel róla képet.Mennyire cumizik még neked Kata?Átvette a kisbabás szokásokat Dávidtól?Ügyes vagy hogy boldogulsz kettővel,csak ez a hülye aranyér ne lenne :twisted: ...

cirmike!
Jó utat nektek,bár nemsokára meg is érkeztek.Mi valószinű,hogy 100%-os témogatással kapjuk majd a kaját Dorkának,Te nem jártál utánna?Ha érdekel leírom miket kell bevinni az oviba.

Lola!
Nagyon helyes Noé,és szépen gyarapodik is ,ügyi!!!Te viszed Somát reggel oviba?Délig van csak neked?

Járunk már oviba való beszoktatásra,aranyos mindneki,bár kifogtuk a legkeményebb,legszigorúbb ovónénit,ami jó is meg nem is.Dorka eléggé bújós anyátlan ha nem vagyok ott..főleg mostanság iszonyú anyás lett,apját löki ki a szobából ha be akarna jönni,fürdőben is csak mi ketten lehetünk....apja ki van tiltva...Ha leszidom nem megy az apjához vigaszért,hanem jön hozzám és mászik fel rám....Miért lehet ez vele,érzné az elválást?
Jah tegnap elött levágattam Dorka haját,tök édi lett hátúl felnyírták neki,elöl meg tépett,hogy ne lógjon a szemébe,remélem most már erősödik a kis haja...

Nah mentem,kicsit vaslok,bár uttttálommm!!!! :twisted:

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok,

Megjöttünk. Gyönyörű helyeken jártunk 400-400 km-t motoroztunk Ausztria hegyein-dombjain. Nem volt konkrét uticélunk. Jó időnk volt semmi forgalom amerre jártunk és olyan szállodát találtunk ahol szauna és medence is volt. (amit este 8-fél 10 között csak mi használtunk, mert mindenki más kajált :lol: )
Nagyon jól sikerült feltöltődnünk!!!
Ajánlom bátran mindenkinek aki a nagyszülőkre tudja bízni a kicsiket (már ill. még....)

Itthon tök jól elvoltak a lurkók. Anyós vitte Rékát mindkét nap oviba babakocsival. Rolit pedig Móvárra vittük el anyuékhoz és onnan mentünk motorral. Azért egyszerre senki nem vállalja őket...!!!

Szilvi, (Emese, Dóra, Bence anyu)
Jobban vannak már a kicsik???

Szilvia,
Sztem is amíg ilyen pici Áron hallgass a szívedre és majd csak ha nagyobb 8-10 hós akkor az eszedre. Ráérsz vele akkor megtaníttatni az egyedül elalvást, bár akkor is lesz süvöltés, de az már tök tudatos.

Ági,
Igen érdekel mi kell a 100%-os támogatáshoz.
Majd rákérdezek az oviban, mert ugye itt minden gyerek emelt cs.p-t kap és 2X-es normatíva jár utánuk. A böliben főznek neki 390 Ft és 250-t kell fizetni. A többieknek máshonnan jön, de ők is így fizetnek.
Teszel majd fel képet az új hajáról? Kíváncsi vagyok.
Mi minden nap copfozunk, nem szereti túlzottan de én igen! :lol: Annyira aranyos lesz vele és egész nap kibírja a "mókuscopfban".

Rita,
Lehet, hogy csak a szokásos 3 hós rosszulléttel kellett megkűzdened?! Az jó lenne!!! 8)
Fejfájásra sajna nincs tanácsom.

Ancsa,
Most már nem sokat kell kibírnod! Nem olyan fontos az a pakolás!!!
PIHI !!!

Gabi,
Majd várjuk az ifót, de még nem!

Lola,
Szép mennyiség erre a hétre. Nekünk ilyen sose volt... de most olyan jó étvágyú Réka. Többet eszik mint Roli.

Jó éjt és szép hétvégét mindenkinek!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Szilvia81: Szerintem nagyon jól csinálod, bár nagyon fárasztó ez az első pár hét. Mi is így szoktattuk a gyerekeket az önálló alvásra, ahogy Ági írta. Ez az "Aludj jól gyermekem"- féle altatás. Annyit hozzá, hogy nálunk Tamaránál 3 hónapos korig nem működött a dolog a hasfájás miatt (szegénykém a pocija miatt is ordított,) így adtam magunknak addig haladékot, és altattam, ahogy sikerült. (jobbára babakocsiban ringattam el és utánna tettem át az ágyikójába :oops: ) Viszont ahogy betöltötte a 3 hónapot neki is láttunk és kb. 3-4 nap alatt hozzászokott! Azóta is egyedül alszik el, ügyesen. (Tominál csak 8 hósan kezdtem, mert akkor szakadt el a cérnám, de Ő is hamar beleszokott.) Talán Áronnak is korai még, várj egy picit még vele... Ha bírod....
Előkeressem neked az altatós könyvet???

Edi: Nagyon felkavaró volt a történeted... Én anno 1 hónapot voltam kórházban, az első szülés előtt, mit ne mondjak rémálom volt! pedig engem akkor még nem is várt egy másik picur odahaza...
Jobbulást!!!!
Ja, és nem is nyomi Kata orra!!!!!! Édesek!!!! :lol:

Szilvia: jobban vagytok??? Még külön-külön is rossz a betegség, de így mindenki egyszerre... :twisted:
Nagyon szép kis gyerekbandád van!

Lola:Nagyon kis pasis Noé! :lol:

Jó éjt!
V,erika
v.erika

Cirmike: irigykedem a gyerek nélküli kiruccanás miatt... :lol: Hja már én is úgy várom, hogy kicsit lepasszithassuk Őket. :lol:
v.erika

Edi!

Most nézem: Nagyon Boldog szülinapot Katának!

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!

Képzeljétek, Dórikámnak szalmonellája van!!! Csütörtökön jött meg az eredménye. Nem csinálnak vele semmit, majd pár hét múlva kontroll széklet minta, addig alapos kézmosás itthon. Hál istennek, nincs bajunk, Bencusnak sincs! Lehet csirkétől (nem ettünk az előtte levő pár napban), lehet tojástól (ettünk házi tojást). Férjem munkatársától szoktunk venni tojást Dadról, soha még nem volt bajunk. Ebből is ettünk mindannyian, sőt a rántottából is Emese és én is, csak Dóri lett beteg. Vagy tejterméktől (nem igazán evett abban a két napban). Hát ez van. Állítólag mostanában sokaknál előfordul. Nem örülök neki. Lehet, hogy a náthától le volt gyengülve kicsit és ezért nyelte be ő. Állítólag kijön majd az ántsz, kikérdezni. Széklettel terjedhet, erre kell vigyázunk.

Bencusnak elmúlt hál istennek a hasfájása, úgyhogy tuti, hogy a másik tápszertől volt. Visszatértünk a régire és nincs baja.

Őt annyira altatni nem kell mindig, elég, ha kézben van, de néha magától elalszik. Nem szeretném erre rászoktatni, mert Dórimat is altatni kell, de néha rá vagyok kényszerülve. Pl. este ha Dórimat altatom, apa kezében Bence és hamar elalszik. A babakocsiban viszont imád aludni.

A hét első fele elég durva volt így, de most már azért jobb. Most már volt időm főzni is:) A fejfájásom meg van még. Ancsa: tuti, ha aludnék egy jó nagyot, elmúlna. Csak túl éberen alszom, meghallom valamelyiket, már nem tudok aludni, hiába itt van valaki és vigyázna rájuk.

Egyébként csütörtökön voltunk egy hónaposak. 4700 gramm és 56 centi Bencus. 1,5 kilót hízott és 7 centit nőtt. Engem inkább a centi lepett meg. Védőnénit meg a fej mérete. 40 centi (37-el született, mindhárom gyerkőc), kétszer megmérte, mert azt mondja, három hónaposnak felel meg a fej mérete. Arányos a testével azt mondja, de nagy gyerek lesz szerinte.
Elkezdtük a 62-es ruhákat hordani. Némelyik még kicsit laza, de az 56-sok már kicsik voltak.

Ancsa: a hasfájásod lehet attól is, hogy nő a méhed és ezért feszül. Nekem is fájdogált sokszor és mindig bajt éreztem, de nem volt baj. Tényleg jobb, ha mindennel elkészülsz, de szerintem még tuti legalább 4 hetet bent lesz :) Remélem!!

Edi:
ja, a két pici nagyon jól elvan. Vagyis Dórikám imádja Bencét. Szinte csak neki ad puszit, kérés nélkül is. Simogatja. Édes, ha odateszem a közelébe, akkor hátrahőköl, olyan, mint aki fél, hogy nehogy baja legyen. Egyáltalán nem féltékeny (még), remélem megússzuk. Tényleg nagyon aranyos vele. Ha meglátja, úgy elkezd kuncogni, mint akit csikiznek! Aranyosak gyerkőcök! Dávid cumizik? Bence öklendezik tőle. Emese annak idején elfogadta, Dóri öklendezett tőle, de pár hetesen már használta, Bence nem igazán. Pedig az alvás miatt örülnék neki. Nagyon hasonlítanak egymásra a gyerekek!!

V.Erika, Cirmike: igen, jobban vagyunk, a fentieket leszámítva. Velünk komolyan mindig történik valami! Úgy szeretnék egy nyugis hetet!! Dóri tavaly elég beteges volt, remélem, most jobb lesz. Olyan jó volt a nyár, hogy nem volt bajuk!!

Cirmike: De JÓ nektek! Bár amilyen dinka vagyok én a hátizsákba beraknám a három gyereket!!:)

Lola: nálunk is a heti 30-40 deka hízás megvan, de Noénál kifejezetten szép. Nem semmi legény! Kis puffantó lesz!! Soma élvezi az úszást?

Na megyek, Dóri bekakilt. Már csak napi 4-5 van, nem zöld-büdös, de kicsit híg. Ilyenkor mindent hipózok, úgyhogy ez az én reszortom, nem bízom másra... az a biztos.

Volt valakinek szalmonellája?

Sziasztok, szép hétvégét! Holnaptól állítólag nagy zimankó lesz!

Szilvia (és Bencus, Dórci, Mesi)
emesedora

Katának boldogságos szülinapot!!!
emesedora

Sziasztok!

köszönöm mindnkinek a tanácsokat. Tényleg várunk még egy pár hetet-esetleg hónapot...
Már az is valami, hogy a hintájában egyedül alszik el.
És egyébként is...olyan jó érzés amikor ott szuszog a mellkasamon, kiélvezem amíg ilyen picúr. :)
Majd ha már jobban ellesz egyedül, és már tudatosabban viselkedik, talán könnyebb lesz egyedül elaludnia.
Erika, megköszönném a könyvet, sokat hallottam róla. :D
Remélem mindenki jól van, babák-mamák-kismamák :D most, hogy beköszönt az őszi idő... Amit nem bánok egyébként, könnyebb ilyen picivel ebben az időben.
Jó hétvégét,
Szilvia
szilvia1981

Sziasztok!

A szülinapost Isten éltesse sokáig!

lrita

Kész vagyok a festéssel igen, csak egy gépre várok amivel lefényképezhetem, mert nekünk elromlott ami volt sajna.
Diszperzitet vettem és alapszíneket, amiből kevergettem.
Kicsit drágállottam az akrillt, így megmaradt ugyan egy csomó festék, de majd jó lesz a lányokhoz, sőt még a fürdőre vagy a wc-re is jut belőle. Enni nem kér... :roll:

Apa holnap visszamegy... :cry:

Csajok ti, hogy voltatok, vagytok az intim együttlétekkel így a végén? már ha nem agyok nagyon indiszkrét.... :oops:
Nekem fáj a pocim mostanában, így nem vagyunk nagyon aktívak, de apa megérti szerencsére...

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Kép
Hárman... Bencus nem nagyon viseli a fotózást (látszik, hogy pasiból van!).
emesedora

Kép
Nagylegény! Imádom!!
emesedora

Kép
Dórikám így ad puszit (megnyalja a haját, lábát). De kizárólag Bencus kap mostanában puszit!!
emesedora

Kép
Imádom az öcsimet!
emesedora

Kép
Emese a számítógépnél! Nagylány...
emesedora

Ja, a puszis képen az a "félfej" én vagyok!

Most egyenlőre ennyi. Dórim még hasmenéssel küzd, a popója tiszta piros szegénynek!

Remélem mindenki jól van, majd jövünk!

Szilvia
emesedora

Sziasztok!

Emesedora
nagyon édesek a képek!
Mennyire látszik,hogy Dóra szereti az öcsét :lol: ,Emese pedig mennyire nagylány már!
Jobbulást Dórinak!!!!!!!!!!!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ma Bakonyszombathelyen voltunk almát szedni,nagyon megéri,szép termés van és olcsó!
5 féle télálló,2 féle friss fogyasztású alma volt,80/kg ha te szeded,100/kg,ha leszedve vesszük.
Aztán elmentünk Tatára a Diana étterembe ebédelni,amit szintén ajánlok figyelmetekbe,aki még nem volt.
Minden nap 11-20.30-ig van nyitva,1790/fő egy ebéd,annyit és azt eszel amit akarsz:))))))))))))))
Tatára ha megyünk az autópályán,egy Shell benzinkútnál kell lefordulni,aztán jobbra és már ott is vagy :lol:

Teszek pár képet a mai napunkról,aztán megyek aludni :lol:
Sziasztok:Erika

cseriviola

Bakonyszombathelyen az almásban...

de fincsi!!!!!!!!
Kép
ez már a második alma :P
Kép
apa is kap belőle :lol:
Kép
családi összefogás
Kép
megéheztem.....
Kép Kép

Sziasztok!

cseriviola

cseriviola
Tündéri kislányod van :lol:
A Diana étterem tényleg jó,mi már voltunk ott párszor és megvoltunk elégedve
:D

emesedora
Dórikának jobbulást kívánok! Mihamarabb!
Mi már szerencsére kigyógyultunk,így ma már mennt a lányom suliba
:)
Olyan édesek a gyerekek így együtt a képen :D
Nekem a nyalakodós nagyon tetszik! :lol:

Az enyémek egyenlőre a hasamat puszilgatják és minden este adnak jó éjt puszit a kistesónak is :lol:
Viszont a lányom annyira türelmetlenül várja már a kistesót, hogy minden reggel megkérdezi tőlem, anya,nem akarnál ma menni szülni? ugy szeretném már látni a hugicát :D
És én minden reggel elmondom neki,hogy látni már én is nagyon szeretném,de még nem akarok szülni,mert a kistesónak jobb odabennt még egy darabig.
Mondjuk nemcsak ő, én is szeretném már a 37-38 héten tartanék, de jó is lenne :D

tgabi80
Én az intim együttléttől a terhességem 15.hetétől el vagyok tiltva,mert akkor nyílt ki a külső méhszájam.
Ugyhogy nálunk nincs semmi. Majd esetleg a 38 héten,ha kihuzom addig, mert akkor már nem gond ha megszületik a baba :D
De én ugy tudom problémamentes terhességnél nem szokták tiltani a dologot a dokik.

cirmike77
Igen,már nem kell olyan sokat kibírnom,de még nem álltam neki,viszont a héten nekifogok kimosni a rucikat,meg kivasalok.Majd beosztom ,szép lassan komótosan. Viszont muszály megcsinálnom,mert ha mégis igaza van a dokimnak,és tényleg nem huzzuk ki a 36 hétnél tovább, az már csak 3 hét :shock: mert ugye azt mondta nekem,hogy az csoda lenne,ha tovább huznám.
Apára nem bízhatom,mert összemosna ugy mindent,hogy csak na :shock:

Ági
Dorka biztosan érzi most az elválást és ezért ragaszkodik jobban hozzád,de ez természetes. Kell neki egy kis idő,aztán minden visszaáll a régi kerékvágásba,majd meglátod. :D anno nekem a lányom is hasonlóan viselkedett,de amikor megszokta az uj helyzetet,utána elmult nála.

Megyek ebédelni,farkas éhes vagyok. :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Szilvi,
Nagyon édesek a képek a lurkókról!!!
Aranyos Dóripuszi....
Nagyon hasonlít Mesire az arca!
Nálunk régen Roli adott érdekes puszit: odatartotta a száját közel és azt mondta: ba. Ezt hívtuk "bapuszinak". Egész 3 éves korára nőtte csak ki.
Reméljük mihamarabb abbamarad még az a kicsi fosi is Dórinál.
Pedig sz.tem nyugodt szívvel lepasszolhatnád a gyerkőcöket Mártinak és anyudnak...
Úgy én sem tudtam pihenni, ha vki itthon vigyázott rájuk. Mindig hallottam: megkeressük hol tartjátok a zsepit, levessszük a tányérkádat, upsz nem itt van... meg ilyenek... Ez idegesített!!!

Egyébként kint ilyenek jutottak eszembe: Tök jó játszótere van, a hotelnek, őzikék jönnek etetésre a hotel kertjébe, ha látnák a lurkóim... milyen kár hogy nincsenek itt, de aztán eszembe jutott, hogy akkor most nem fekhetnék fürdőköpenyben a nyugágyban ahonnan láttam mindezt és nem szaunázhatnék.
De ez természetes.

Erika,
Jó kis családi progi volt.
Annó gyerekkoromban mentünk ilyenekre és nagyon szép emlékeim vannak...

Gabi,
Együttlét: ahogy neked jólesik!!! Megérzi ezt a szervezeted. Én rámásztam a férjemre, inkább ő aggodalmaskodott nálunk.
Rolinál már a 41 héten azért szexeltünk, hogy induljon már vmi, de ettől sem lett semmi...
Aztán szerdán reggel be kellett volna mennem egyébként is császárra, előkészítettek mindent kedden az aneszteziológián és akkor éjjel rámjöttek a fájások. Hajnal 1-kor be kellett menni. Már tágultam, de a lábát tolta ki (azt tudtuk, hogy faros), így műtő lett belőle.

Nagyon ránkköszöntött az ősz!!!!
Ma harisnyazoknival felvettem a bokacsizmám és fázott a lábam!!!
Remélem javul az idő még!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Gangi
hogy megy az ovizás?Lackó szereti?Sima vagy vegyescsoportba jár?Mi a jele?Ott is alszik vagy csak ebédig van oviban?

Lackónak nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!!!!!!!!!!!!!

Moncsi,Mnzsani
hogy álltok az ovizással?

Most hirtelen nem jut eszembe már,sziasztok,jó éjt!

ERika

cseriviola

Lányok!
Köszi a dícséreteket Noé nevében, a képeken látom én is (meg a ruhákon is, amikbe folyamatosan belenő), hogy igencsak nő!

tgabi!
A számom: 70/363-77-85 Nyugodtan írj sms-t ha bekerülsz, vagy ha már szülés után lesz erőd... szívesen megírom a lányoknak, babáról hozni jóhírt nagyon jó dolog!
Remélem feltöltődtetek Apával..... :wink:
Terhesség alatti szerelmeskedés: ha fáj a pocid, elhiszem hogy félted a babát... hogy Apa megérti az tök jó. Mi terh. alatt és most ugye 6 hétig hát hogy is mondjam "másképp" oldottuk meg a dolgokat, de egy kicsit félek is az "igazi" aktustól, Nekem annó vagy fél évig eléggé fájt! Most meg 6 hétig még a vérzés is eltartott.... :evil:
Ha beindul a szülésed mennyi idő alatt ér ide a férjed? Hanyatt-homlok tud rohanni? (De izgi...)
Cica ügyben nem jutottak előrrébb :?:

Szilvi!
Édesek a lurkók, Noé ugyanígy szenved a közös fotózáskor....
Még nem lehet menni az úszásra, majd jövő héten talán, de kis busszal járnak, szóval én kocsival-Noéval majd be akarok azért ugrani leskelődni, de Soma akkor nem igyekszik, szóval jobb ha nem vagyok ott...
Szalmonella: nem semmi! Jó hypozást! Nekem egyszer volt nem szalmonella, hanem az a gyakoribb másik ilyen kajás vírus... be kellett mennem Ántsz-hez kikérdezni, olyan szinten fostam (bocs), hogy iszonyat, lázam is volt és kijött a szám körül egy csomó herpesz, majdnem 1 hétig tartott! (mármint a fosás, nem a herpesz!)
Hát nem csak csirke lehet a ludas, nyers húsos kéz, vagy edény, villa,mosogató szivacs érintkezik készétellel,tányérral... de hát biztos tudod ezeket... Remélem már jobban vagytok és a lényeg a másik kettő meg Ti nem kaptátok el...
Sárberki bucsúra jöttök le majd?

Cseriviola!
Látom megint volt programotok... a sok almával mit csináltok, anyukádékhoz megy pincébe..........hm de jó sok almás sütit lehet csinálni belőle.
Diana étterem: köszi az ötletet, nem is hallottam róla, mi a Pikantót, meg a Tavernát ismertük, de egyszer kipróbáljuk!

Szülés előtt állók: (Ancsa,tgabi,xytimi):
Van egy bontatlan málnalevél teám (vajúdás megkönnyítésére), ha terveztétek, hogy vesztek,valakinek szívesen odaadom!

Szilvia1981!
Biztos nehéz lehet így hogy nehezen alszik el,de Én is így csinálnám, ahogy Te, nem bírom sírni hagyni... szóval nyugtasdd meg a férjedet, hogy ez el fog múlni! Egyébként szerintem ez a legnehezebb az első gyereknél: az ember nem tudja elképzelni, hogy egyszer elmúlik - bármiről legyen szó. Igaz jön helyette más, de mindenért előre aggódunk... Hidd el meg fog tanulni egyedül elaludni, mert ezt tényleg meg kell tanulniuk, de nem ilyen kicsinek!

Cirmike!
Tetszett ez a "papírzsepit nem ott tartjátok"-eset.... jót vigyorogtam. Nekem így nem is vigyáztak Somára sosem, ha vigyáztak, mindig elvitték!

Ancsa!
Most látom már mindjárt kezded a 33. hetet, ez tök jó, egyre közelebb vagy a célhoz, reméljük még egyben maradsz tényleg 3 hétig, ha csoda, ha nem!Te is írj ám üzit, ha valami történik a fenti számomra, ok? Gyerekeidnek kitartás, annál nagyobb lesz az öröm, mikor hazaviszitek a Picurt!

Ez az ősz hát nem gondoltam volna, hogy Noéra már ilyen hamar rá kell adnom a Somáról (télről) örökölt termo nacit+kiskabátot, pedig igen! Még a textil kiskesztyűt is ráhúztam ma a kezére, mert az enyém is fázott!!
Okt-ben meg lesz 20 fok tuti, mikor már fűtenek a tömbben... :roll: Nem győzünk ablakot nyitni, meg fizetni.... :x

Pár új kép (Soma és Apa a bányásznapi kilátó avatáson voltak múlt héten)

Kép

Kép

Kép

Erre a darura Soma nem mert felülni persze:
Kép

Kicsi Noé édesdeden alszik (még mindig jó sokat alszik napközben is)
Kép
Nagyon igaz a polófelirat:
Kép
Kicsit bokszolok:
Kép

Kép

lola77

Sziasztok!

Ma voltam dokinál és kicsit megnyugodtam!
A rossz helyen levő visszér nem kizáró ok a természetes szülésre. Fejvégűen fekszik. Korának megfelelően fejlett.
Hamarosan megyünk 4D-re. Legalábbis remélem. Még be kell jelentkeznem. Végül a Lollok mellett döntöttünk, a doki is őt ajánlotta, többek között.
Súlygyarapodás 2 kiló.
Hasra csak 1 centi jött most.
Cukorra nem mondott semmit, csak annyit, hogy ne egyek sok édességet. Figyeljek oda.
Lola: Nagyon édi Noé. Helyes a póló felirat és milyen igaz!!!
Együttlét: Én Danival és most is az elején a hátam közepére nem kívántam, de viszont a végén meg nagyon is. Problémamentes terhesség esetén szerintem nyugodtan lehet, persze mértékkel!
Ancsa: hajrá! Csak úgy peregnek a napok!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Mellesleg az a vonalzó nagyon el van tévelyedve, mert már a 29 hetemet taposom. Valahogy kb. 2 héttel nem stimmel.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok kedves tatabányai Anyukák! :)
Örömmel írom,hogy szeptembertől újra elindult a Süni zenebölcsi Tatabányán a Puskin Művelődési Házban 9.30 és 10.10-es kezdéssel.
Szeretettel várlak Titeket csemetéitekkel. :) :) :)
Nóri

U.I. Bővebben a www.sunizene.hu címen olvashattok rólunk
norkini

Gabrielldaniel!
De jó, akkor nem kell tartanod a császártól, reméljük minden jól alakul.
Mennyi volt a cukrod?

lola77

Sziasztok!

Lola: Emese is eleinte rosszabbul "úszott", mikor ott voltunk, de aztán elbeszélgettem vele, és jobb lett. Muszály volt mennem bátorítani, mert félt az egyedül beugrástól. Én mentem velük a kisbusszal, hordozóval. Hát... kemény volt! Azt hittem már járnak. A barinőm, akinek Dórija odajár most hozzátok, mintha azt mondta volna, hogy már járnak.

A fosás persze felnőttnek is kemény, de egy gyerek, aki ilyen pici még mint Dóri, nehezen viseli. Nagyon nyügös, a segge nagyon csúnya. De úgy néz ki, hogy a chamomilla homeos beválik rá. Ma már nem annyira nyügös. Viszont már ma is kétszer kakilt és még csak 10 óra! Jó lenne, ha már kiürülne belőle!! Lehet, hogy az utcán szedte össze, mindent a szájába vesz, megfogdos, hiába figyelek rá. Ugyanazt eszi, mint mi, és nekünk nem lett bajunk.

Gondolhatod, most a szivacsot cseréltem, Dóri után domestosozom a kádat, a wc-t most naponta, hiába pelenkás. Kakilása után, domestossal mosunk kezet, stb.

Mindenki: köszi a dicséretet a gyerekekre. Szerintem is édik! Biztos, hogy Dóri és Bence között nagyon szoros lesz a kapcsolat, hogy ilyen kicsi köztük a korkülönbség. Már most látszik Dóri részéről.
Emesével is szeretik egymást, de mivel 5,5 év van köztük, nem nagyon tudnak egymással mit kezdeni.
Emese abban a korban van, hogy játszani sem nagyon akar a hugival. Csak bohóckodik neki időnként.

Cirmike: Réka hogy viseli az ovit?

Zsani: nagyon rég jártatok erre! Nem beteg Máté?

Tök hideg lett, tényleg. Én is őszi overállt adtam tegnap már Bencusra. És a picikre harisnyát is... A parketta jéghideg, lefagy a lábam... Ez még azért nagyon korán jött.

Úgy ennék valami fincsit... fini almáspitét. De hát a picik nem nagyon hagynak sütni... Valaki küldjön fénypostán!!!

Szilvia
emesedora

Sziasztok!
Tegnap írtam csak mire elküldtem eltűnt minden és már mégegyszer nem volt kedvem.

TGabi
Együttlétről a doki 32 hetesen eltiltott mert nyitva vagyok de ha nincs semi gond én úgy tudom hogy lehet.
Csörögj rám ha van valami!
Jól vagytok? Csajoknak hogy tetszik a suli?

Lola77
üzenek hogyha lesz baba elmentettem a számod!
nagyon arik a gyerköcök a Noé egy kis vasgyúró ahogy "bokszol"

Ancsa
Előszőr még mi aztán utánunk jösz Te
Mond neki, hogy hideg van kint és jobb, hogyha még bent marad egy kicsit.

Cseriviola
jó családi program lehetett az almaszedés.

Velünk minden rendben ma voltam védőnőnél meg délután fel is jött. Hát eddig szinte nem is híztam de most két hét alatt 4 kg!??
Igaz apának szülinapja volt úgyhogy torta meg Anyu főzőtt
meg a Mama is egész héten most kezdték el hogy egyek még etessem azt a babát.
meg hajnali 3-kor már éhes vagyok. :roll:
Ma szépen mocorgott de a múlthéten néha rám ijesztett úgy kellett könyörögni, hogy mozduljon meg.
Holnap megyek vissza a dokihoz.

Jó babázást(már én is várom), Kismamáknak kitartást!

Kép
xytimi

Sziasztok!

lola77

Én is mentettem a számod, szólok, ha lesz valami.
Apa nem nagyon tud hazafutni hirtelen, mert Pécs mellett dolgozik, és így is 2-3 hetente látom sajna, de elvileg mire bemegyek itthon lesz. :roll:
Macska ügyben hajthatatlan sajna. Úgy oldom meg, hogy amikor ő nincs itthon, nem engedem be őket a szobába :oops: Azt a pár napot meg kibírom (illetve kibírjuk, majd valahogy)

Timi

Csörgök, csörgök, de te is... :wink:
Csajok elvannak a sulival.
Dana a hegedű helyett idén a népitáncot választotta, természetesen így a kicsi is menni akart.
Laura meg rajzolni is járni fog, mert őstehetség a lelkem.
Az itthoni gyakorlás nem nagyon jön be nekik, de hát ez van...

Pénteken kell mennem NST-re, aztán jövő héten meg vérvételre, meg az aneszteshez. A többi még nincs lefixálva 100%-osra, dehát 38.hét az Okt. 1-jén töltöm be (szerdán) , akkor be kell feküdni, és akkor remlélem még azon a héten megszületik Gáborunk :roll:

Pénteken lenne egy elővizsga szerűség, de 10:30 -ra a kórházban kell lennem... :? :?

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok Csajok!

Eladnám Réka etetőszékét, már nem használja...
4 hónaposan (amikor ő kezdte a gyümi aztán a főzit) vettük meg neki. Szerette nagyon.

Állítható magásságú (bármilyen magasságra)
Dönthető támlájú (alvó pozicióra is)
5 pontos bizt.öve van
Egy kézzel levehető a tálcája
Görgős mind a négy kereke a hátsó kettő fékezhető

Kép

Kép

Cirmike
(ha vkit bővebben érdekel hívjon 30/9944-570)
Be tudom vinni Tbányára lakásra...

10.000 Ft
(20.000 ft-ért vettük feléért odaadom.)

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Remélem megint a fronton leszek, már "alsó tájékon" jól vagyok, de ülni nem merek, meg állni sokat nehogy megint pórul járjak :(
Visszaolvasok vmikor, mert tényleg nem voltam pár napig, nem mertem :(

Mi pár napja voltunk négyesben a plázában, megnéztem vmit a C&A-ban, meg Kata beült egy autóba és hintázott. Tegnap meg az omegában voltunk, Kata kapott egy Siesta őszi cipit, szép pirosat, 23-as kellett.

Mellékelek képeket:
Dávidka : Kép

Kata olyan hatalmasnak tűnik :lol:
Kép

Megyek a pocsolyába a szép gumicsizmámban:Kép Kép

Ja még tanácsokat szeretnék kérni:
Kata ugye nem alszik a kiságyában, eddig ok, de írtó nehezen alszik el este meg du. nincs nekünk napi 2*1-1,5 óránk altatni. Szerintetek hagyjuk aztán majd elalszik amikor hulla? Akkor sem szokott egyébként...Most 10-11-kor alszik el velünk. Egyik nap már 8-kor ágyban volt, hulla volt, 10-kor még nem aludt...

Dávidkával is gond van. Vagy elalszik cicin (néha) vagy kézben elalszik, de nagy általánosságban ha betesszük a kiságyba, akkor felkel és sír. Volt, hogy kivettük, vissza, megint sír. Nem fáj a hasa, nem sír durván. Volt, hogy hagytam sírni, fél órát, nem aludt el. Hason is hagytam sírni, 1-2 sírásra beerősít, majd csönd lesz és kezdi elölről, jó esetben 3-4 felsírás után bealszik. Szerintetek mitől van ez? Napközben még hagyján, de éjfélig kézben volt nem aludt és hajnalban is hami után (még tisztába tétel sem volt, nehogy felkeljen), hát felkelt és sírt...Magamhoz vettem és mellettem elaludt, de nem akarom odaszoktatni. Help!!

Köszi,
Na mentem olvasgatni vissza. Edit

Kép
Kép
edi78

Emesedoraanyu!+BenceSoma!
Már járnak úszni, csak még az elején, az esetleges sírások miatt nem engednek be!
Érdekes Nálam is ősz=almáspite!Vasárnap én is tök vágytam rá, ma jutottam el, hogy sütök is, most hűl, nyisdd az ablakot dobom!

Edi!
Utólag is boldog névnapot!
Katának tényleg jól néz ki a gumicsizmája, én is egyik nap vettem Somának, de persze Neki Pókemberes............ :roll:
Alvás: hát én Katát nem hagynám ennyi ideig fennt lenni este, de persze megértem, hogy nincs ennyi idő altatásra!
És ahogy kijössz mellőle az ágyából, lemászik?

Majd folyt. köv. mert éhes a Drágám!

lola77

Szóval Edi:
Katának már meg kell értenie, hogy nincs kimászás az ágyból, persze marha nehéz az elején, Nekünk annó ordított Soma az első 2-3 nap (volt hogy hányt is mire bementem-akkor jött a lelkiism.furdi :cry: ), de Nálunk bejött az, hogy előszőr 1-2 perc múlva bemegyek, megnyugtatom, elmagyarázom,hogy Anya itt van kinnt, nem megyek sehova... stb., betakarom. Utána 3-4 perc múlva... így húzva az időt. Ja és Nálunk az Ő kérésére égve maradt egy pici fény!Meg talán jutalmat is ígértem Neki....
A napközbeni alvásakor pedig addig nem tudtam kimenni Tőle, míg el nem aludt, kábé én is 1 órát bennt töltöttem nála (rövid mese+ mire elaludt), de legalább én is pihentem.
Jó Nekem nem volt közbe ott a pici!
Kábé 1 hét alatt szokta meg, de 2 óránál többet nem töltött az ágyában, jött közénk! De akkor is az esti elalvás, hogy egyedül megtanulja, fontos szerintem! Utána a nagyágyba aludt tovább, szóval így nem volt fáradt reggel!
Hánykor próbálod napközben lerakni?Esetleg későbbre tennéd az alvást, mikor már álmosabb?

Dávidnál más: Ő még kicsi. Persze még ha ringatod és el is alszik miután berakod a kiságyba és úgy sem kel fel... de akkor meg ugye ezt Kata látja és akkor.... szóval ördögi kör. Tanácsolnám, hogy ringasdd kézben Katát is, dehát a sebeddel nem teheted!
Megértem, hogy nem akarod a nagyágyba szoktatni, akkor senki sem pihen rendesen egy idő után, ha már 4-en vagytok!
Lehet ha 30 nm-es hálónk lenne benne egy óriási franciaággyal, én sem foglalkoznék Vele, hogy ott vannak a lurkók.... de hát így....

Ja, nagyon kis formás pofijú Dávid!

Cirmike!
Tuti kis etetőszék, de Nekünk megvan Somáé, ami jó lesz Noénak is!

Tgabi!
Ügyi vagy a cicákkal akkor, jó ötlet! :wink:

Csajok!
Én frottír rugit adok a Picire, alatta h. ujjú body, ja és vastag takaró, mert tök hideg a kis keze!Tegnap tök sírt, ha pelusoztam át, reszketett, így forró vízzel mosok előtte kezet, hogy ne a jégcsap ujjaimmal érjek hozzá. Iszonyat hideg van a lakásban! Nem beszélve, hogy alig lehet mosni, nem száradnak a ruhák áááááááááááááá!
(Gangi!Még jó, hogy vas. hoztad az irha kezes-lábast, már használjuk is, nem semmi mi?)

lola77

Lola!
Köszi a tippeket.
Kata egyáltalán nem fogad szót. Lemászik a kiságyból én nem tudtam a nagy hasammal beemelni, most meg a sebem miatt nem kellene, bár szoktam őt emelgetni rendesen...Nagyágyból is lemászik, vagy egyszerűen nem alszik, kapcsolgatja a villanyt, ide-oda fetreng...Hát 9-kor aludnia kellene, legkésőbb 10 de az is már késő. Meg hogyan altassam, ha Dávidkát etetem, rendezem a másik szobában, apa intézi Katát, de Kata mondja anya gyere és fut a kisszobába. Szóval most nem erőltetünk semmit, mert úgysem megy. Meglátjuk hogy alakul a köv. napok.

Én is hosszú ujjú bodit és plüss rugit adok Dávidra és jól betakarom. Hideg van mint állat :( Tegnap bekapcsoltuk a kisszobában a hősugárzót, de ez ilyen ventillátoros nem egy nagy teljesítmény, de muszáj volt.

Ruhák: kimostam 2 napja Kata tavaszról megmaradt bélelt nadrágjait (felét sztem kinőtte :( ) na mindegy, de nem száradtak csak berohadtak, mérges voltam. Nem is tudom minek mostam ki a hülye fejemmel, elvileg tisztán tettem a szekrénybe. Meleg felsőket ki sem mosom, úgysem száradnak meg. Ha lesz fűtés, mindent újra mosok. Utálom, amikor vminek ilyen berohadás szaga van, pedig fordítgattam is őket.

Éjfélkor elaludt Dávidka, evett hajnalban, reggel és 9kor, és még mindig alszik...az ágyunkban a szélén.
Mondjuk a kiságy kókuszmatraca sztem tök hideg és alatta semmi nincs, azért egy franciaágy melegebb és puhább. Érthetőbb miért van itt el jobban...
Edit

Kép
Kép
edi78

Csajok!

Mi már fűtünk ezerrel. Száradó ruhákat, átfagyott gyerkőcöket szívesen fogadok! Leülünk a tűz köré.... :lol:

Ebben a rohadt hidegben derült, ki hogy persze tavaly óta kinőttük az összes kabátot, pulóvert... Már bejártam a várost kismellényért, de sehol nem találok normálisat. Ti hol kaptatok???

Edi ez a gumicsimma nagyon jól áll Katának! Hol vetted? Édesek a gyerekeid!
És nagyon jók Lola, és Szilvi képei is! Hogy nőnek ezek a srácok!!!!

Üdv, V.erika
v.erika

Sziasztok!

Hétfőn és kedden orvosnál voltam. Hétfőn a fogadott orvosnál, kedden pedig 4D Uh.
Minden rendben van. Zárt a méhszáj. Fejvégűen fekszik és nagyon aranyos. Olyan mint Dani csak kis kiadásban. Csak egy köldökzsinór volt útban. Grimaszolt, mosolygott és a kis kezével megtörölte az orrát. Haláli.
Itt is iszonyat hideg van. Azt terveztem, hogy miután megtudjuk a nemét és esetleg fiú már mosom is a fiú rucikat, de azt hiszem várok vele, amíg beindul a fűtés.
Én is szenvedek most a Dani alvásával. Most kezdte el igényelni, hogy altassuk. De nem vészes. Ha kiságyában felsír bemegyek, megsimizem, betakargatom és vagy elalszik vagy még nyöszörög. Ha újból rázendít, bemegyek megsimizem és vagy elalszik, vagy még egy párszor meg kell ismételni, de nem veszem ki.
Elején is így csináltam, mint amit ti is írtatok, hogy időnként bementem és meg is tanulta az egyedül elalvást.
Mindenkinek szép napot!
Ime a kép a második gyermekünkről, aki fiú lesz! Kép

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Edi,

Boldog Névnapot kívánok én is!!!

Nincs ötlet így a kicsi mellett hogyan csináld.
Mert nálunk is amikorra Réka megszülett, Roland addigra már megtanult egyedül elaludni. U.azzal a módszerrel amit Lola is írt és még sokan alkalmaztak.
Réka jó alvó volt, (miután a 3 hónapos hasfájós időszak letelt) de 2 éves kora óta nehezebben alszik el és csend kell neki meg sötét. Van hogy 1-1,5 órát is hallom, hogy fent van még, dumál-énekel, rugdos, néha kijön. Van hogy 15 perc alatt elalszik. Roit nem zavarja szerencsére pedig egymás végében van az ágyuk.
Volt, hogy kijött Roli és szólt, hogy a hugi nem hagyja mert odamegy és lehuzgálja róla a takarót...

Szió
Indulok az oviba...
Szerncsére mi begyújtottunk a cs.kályhába! Elhozzam száradni a ruhákat? Hétvégére már jobb lesz az idő!
Roliéknak is befűtöttek az oviban.
Jó ez a falu mondom én mindig!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Kép

Boldog névnapot kívánok Edi!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Gabi: aranyos a kiskrapek a képen! Biztos izgi, hogy közeledsz a cél felé! Nekem is Emese decemberi gyerek, vele azért volt jó, mert mire már érdeklődő volt és picit nagyobb, tavasz-nyár jött és sokat lehettünk kint. Most jön ez a hosszantartó gusztustalan idő! Igaz, kijárunk így is, de nem olyan jó kedvvel és nem sokáig!

Lola: én is úgy öltöztetem itthon Bencét. Ma meg elővettem lentre a babakocsira a lábzsákokat, vastag takarót alá-fölé... Kész vagyok. Úgy be volt ma is öltöztetve, de elkélt neki... Mire felöltöztetem a két picit, szakad rólam a víz. Sorba teszem ki őket a babakocsiba a lépcsőházba, hogy ne süljenek be!

Edi:BOLDOGSÁGOS NÉVNAPOT! Ma taliztam apósoddal.Pont telefonáltam, így nem tudtam megkérdezni tőle, mit szól az első fiú unokához!
Ne aggódj, nálunk is hasonló a helyzet Bence alvásával. És Dóriéval is. Persze, jó Loláék módszere, de nekem sincs erre energiám. Dórimat altatni kell, de nagyon megértő, mióta van Bence. Elég neki, ha melléülök, akár szoptatás közben. Fogja a rongyiját, cumi a szájában és elalszik.
Bence ugyanaz, mint nálatok. Este csak úgy alszik el mostanában, hogy hiába evett stb. stb. cici kell neki. Napközben azért elalszik magától is, meg éjjel is, meg a babakocsiban, az esti alvás az a cicis. Remélem több nem lesz. Hát ezen nem tudok segíteni, de nem is akarok. Olyan jó olyankor mellé dőlni, beszélni hozzá és cirógatni. Napközben erre kevesebb időm van.
Ezt az 1-2 évet kell kibírnunk, aztán már jobb lesz ez! Emese is alszik magától, úgyhogy...

Ma felhívtak az ántsz-től. Ki sem jönnek. Kérdezték, kik laknak itt, mit ettünk stb. Kérdeztem, hogy kell e kontroll széklet vizsgálat, még az sem kell. Csak akkor kéne, ha közösségbe járna... (oké, de apa jár közösségbe, meg Emese is... hát ők tudják!?). Én azért a magam megnyugtatásáért fogok csináltatni.
Tegnap még négyszer volt kakija, hígabb, volt egy zöldes-nyákos, de ma "csak" kettő hígabb. Remélem most már lassan kilábalunk belőle.
Amúgy még extra anyás. Mióta kórház volt. Régen elvolt mamákkal, papával, apával, most semmi... holnap is úgy megyek fodrászhoz (már nagyon gáz a hajam), hogy viszem a két kicsit is... (legább ott pihentem volna). Még jó, hogy a fodrászom ilyen bevállalós (pedig annyira nem bírja a gyerkőcöket...).

Na jó, eldugultam, Bencus alszik, de lassan kell, apa lassan jön, Dórikám kukit rágcsál, Emese majonézes kukoricát... (még jó, hogy én ma még nem is ebédeltem).

Sziasztok

Szilvia

UI: Cirmike: köszi, jól néz ki az ülés, de nekünk is van Dóriról. Jó lenne persze még egy, de 49 m2-en hely nincs rá.
emesedora

Ja, Edi: most kaptam meg csak az anyaságit. Ahhoz képest, hogy 1 hónapos és 1 hetes Bence és a papírokat egy hónapja adtam le... Király mi??? Állítólag kevesen vannak... (no comment).
emesedora

Sziasztok!

Boldog Névnpot Edi!

Most voltam a sógornőmnél, aki meséli, hogy beadatta a 4 hónapos kisfiának a rota vírus elleni védőoltást, és mégis elkapta a gyerek, több mint 30.000 Ft-ba került :?

Nem tudom ki, hogy van vele, de én nem hiszem, hogy nagyon jó dolog ez a mindenféle védőoltás, mert már lassan egy tucat olyan oltás van ami csak ajánlott néven fut, egy vagyonba kerül, és ezek szerint nem is véd normálisan...
Vélemény?

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?