Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

ZSÓFIKNAK BOLDOG NÉVNAPOT!:D

Ma 1 éve lett pozitív a teszt. :D:D:D Most meg már itt alszik mellettem. :D

Tim! Köszi, nem tudom, hogy jobban vagyok-e. Mikor már azt mondanám igen, valami más kezd fájni. A tegnap délután a hátam fájt. Remélem nem a tüdőmmel van valami.

Lekri! Köszi. Akkor maradunk a macerás porszívónál. :?

Szőlő! Szép lett a blog. :) Én tegnap regisztráltam.

Kisscica! Jobbulást neked!
Ez ijesztő, amit írsz, remélem nincs komoly baja Maszatnak. És a fogacskák is gyorsan kibújnak.

Nálunk most az a legújabb, hogy a felső ínyét masszírozza. Lehet, hogy fenn fognak kibújni először a fogacskák? :roll:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Sziasztok,
én is annak a híve vagyok, hogy olvasni, írni tanuljon meg a gyerkő az iskolában és nyelvet sem szeretnék tanítani addig, amíg magyarul nem tud. Nem tudom, hogy közülünk hányan beszélnek angolul, de gondolom, nem egy-két éves korukban kezdtek tanulni.
A tesóm kisfia óvodás és neki az a mániája, hogy írni akar. Sokszor rajzol olyan dolgokat, amin számok, betűk is vannak és egy-két számot már most fordítva rajzol, mert nem tudja, hogyan kell. Nyelvtanulással kapcsolatban meg még annyit, hogy én pl áltiban tanultam németet, aztán középiskolában az alapról kezdtem az egészet és az lett a vége, hogy marhára nem foglalkoztam a némettel, mert már nem kezdő szinten voltam, és végül jól lemaradtam...
Persze, ha a gyerkő magától kezd el tanulni, az más, de nem szabad eröltetni.
Úgyhogy mi nem fogunk járni ilyen foglalkozásokra, viszont, minden nap énekelek Lilinek, mondókázunk, minden este mesélek neki könyvből, vagy fejből, és majd én is elviszem zenebölcsibe.

Kép
emi29
 
 


Ja még annyit, hogy
Boldog névnapot minden Zsófinak!

Tegnap összeengedtünk Judit Rinijét Lilivel. Majdnem bepisiltünk a röhögéstől, amikor Lilikém rávetette magát Rinire. Szegény Rini, nem is érezte addig nagyon jól magát, amíg Lili a közelben volt. Aztán amikor Lili teljesen kiütötte magát és elaludt, Rini is felélénkült. Édesek voltak a babák együtt. Rini egy nyugodt kispasi, Lili pedig egy mozgékony, hebrencs kiscsajszi. Lili minden baba kezét a szájába veszi, Rini sem maradhatott ki ebből, sőt a lába között is matatott egy kicsit :lol: :lol: Nagyon komoly volt :lol:

Majd hozok képeket.

Nagyon édes kislányokat és kisfiúkat láttam megint :)

Kép
emi29
 
 

 
 

Emi, nagyon érdekelnek a képek, édesek lehettek a babák. :D

Én ebbe az okosbabás meg egyéb dologba szándékosan nem szólok bele, szerintem mindennek megvan a maga helye és ideje.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Atizka!

Zoli angolul ugy tud, hogy ha kerdezel tole, akkor megerti es vagy magyarul vagy angolul valaszol.
Mikor vissza mentem dolgozni akkor kellett egy babysitter es mivel a magyarok nagyon dragan jottek volna el, illetve aki eljott tonkre tette a konyhapultom, igy egy olasz srac jott, aki nem tudott magyarul csak olaszul es angolul. Az angolja tokeletes volt. Igy Zoli fel evig volt angol babysitterrel 6 orat minden nap.

Ha megkerdezed Zolitol angolul, hogy ker e almat, akar e jatszani, mi ez, mit lat stb.... ezeket megerti. Szepen tudja mindani, hogy Hogyhivjak, ha megkerdezik, hany eves, meg tudja kerdezni, hogy kivagy es hogy hivnak, hogy vagy stb... Rengeteg szot is tud.

Okosbaba kepolvasassal tanit. Szamokat nem tanit csak mennyiseget. Tilos neki szamokat irni, mert a mennyisegeket nem fogja tudni.
Nem csak kepolvasassal tanit, hanem mesevel is. Vannak konyvek, amiben kiemelve van egy oldalon a kepek alatt a rovid iras is, hogy azt is megnezze.

Nalunk nagyon bejott. Egyaltalan nem kell eroltetni. Szereti csinalni. Azt meg mi is tudjuk, hogy az elsobe ugy tanulnak meg irni a gyerekek, hogy otthon meg x sort kell irni minden betubol, meg szobol es szambol, ami orakba telik. Illetve otthon is gyakorolni kell majd az olvasast, mert a gyerekek nem tanulnak meg rendesen irni es olvasni, ha csak az iskolaban tanuljak.
Ha meg segithetek a gyerekemnek abban, hogy szeressen irni olvasni es nyelvet tanulni, mindezt orommel es jatekkal en "tanitom". Legalabb delutanonkent tobb ideje lesz jatszani, mig mas gyerekek otthon tanulnak. Igy talan nem fogja utalni az iskolat tobb sikerelmenye lesz, ami nem mindegy. Ami meg nagyon fontos, hogy idoben megtanul rendesen tanulni es szamara kesobb is jatek lesz a tanulas.
Legalabbis remelem.

Ha nem szeretne nem eroltetnem. De szereti es rosszat nem teszek neki vele.
Mar Katica is hisztizik hogy nezni akarja a gepen, mit csinal Zoli. Igy lassan majd vele is elkezdem.
Ez napi 3, 4x 30 masodperc. Zolnal 2x 2-3 perc.

Nem gondolom, hogy ezzel kinoznam es eroltetnem a dolgot. Foleg, hogy szereti.

Magi
Vendég
 


Sziasztok!

Nálunk megvolt hétvégén a keresztelő, ami nagyon jól sikerült:)
Kép Keresztelőnk

Sajna szombat óta beteg DádiZsomi, hétfőn volt dokinénink és vírus:(
Orrszívás, calciumusc,nasivin....
Ami hihetetlen, hogy az erejéből és jókedvéből semmit nem veszít (persze nagyon örülök ennek)

Megvan az új babakocsink és tegnap fel is avattuk Lolkával (esőben így az esővédőt is rá kellett szerelnünk, ami cirka 10 perc alatt sikerült:)))))

Nagyon sajnálom, hogy nem jutottam el a hordozós klubba, de a keresztelőre főztem,így Csöppke és Celesztina a következőn ismerlek meg benneteket!

Kiscica jól megijedhettél, de tuti semmi baj. Hova mentek neurológiára? Mi a Madarászban voltunk 2 hete.

Biankának boldog 5. hófordulót, nagyon hosszú csinos a kiscsaj.

Usziba nem mehetünk a szemünk miatt, így ha meggyógyulunk megyünk a ringatóba (fel kell elevenítenek a dal és mondókatáramat))

Marjan

Kép
marjan78
 
 


Kaptunk egy nagyon nagy macit, amit gyerekkoromban én mindig is szerettem volna.
Dádi beszél neki egy folytában és imádja
Kép

Kép



:)))))

Kép
marjan78
 
 


Magika, én sem gondolom, hogy rákényszeríted a gyerekeidre a "tanulást". Csak más véleményen vagyunk. Egyébként Zoli tényleg nagyon okos, értelmes kisfiú. (Mondjük szerintem "okosbaba" nélkül is az lenne. Katica szintén...(Még annyit, hogy ezek szerint ez a módszer szóképesen tanít, régen nálunk is "divat" volt ez a szóképes olv.tanítási módszer - én is ezzel tanultam. Csak közben rájöttek, hogy mégsem annyira jó..., szóval azért egy külföldi dolgot csak úgy átvenni, mikor itthon már rájöttek, hogy a szótagolva tanítás jobb, legalábbis a magyar nyelvet tekinteve... Hát én nem tudom...)

Marjan!
Nagyon jók a képek, köszönjük. Édes Dádi a nagymackóval. És gyógyuljatok gyorsan!

Merre vannak az eltüntek? Celesztina, Lituka, Mezsó és tábli alapján még sokan-sokan? Persze tudom mindenkinek kevés az ideje (Emma délelőttönként alszik, ezért lógok itt), de ha olvastok, azért néhány sort írjatok, hogy minden oké.

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Emmának happy 4. hófordulót!!!!

Kép
marjan78
 
 


Sziasztok!

Én itt vagyok, csak szerveztem az órarendemet az egyetemen, ebbe egy kicsit kimerültem, ezért nem írtam. Örülök, mert úgy tűnik, vannak úgy órák, hogy szinte minden nap be tudok menni egy dupla órára. Az most elég is. Nem tudom még, hogyan fogom bírni, meglátjuk.

Atizka!
Te valamiféle pedagógus vagy? Teljesen értem, amit írsz. Erre a szóképes olvasástanításra még én is emlékszem, mi is így kezdtük. Anyu észrevette, hogy összevissza olvasok, és engedélyt kért a tanító nénitől, hogy megtanítson szótagolni, meg rendesen a betűket. Pár hét múlva állítólag jól olvastam. Én még a saját zavaromra is emlékszem elsős koromból, hogy ott a kép, és é azt nem annak látom pontosan, ami állítólag, és így mást "olvasok". Nagyon rossz volt. Az érdekes az volt még, hogy a tanító néni teljesen megértő volt, csak mondta, hogy neki muszáj így tanítania, mert ez van a tantervben, de tudja, hogy nem jó.

Magika!
Azt is értem, amit te írsz. Ha a baba, gyerek, valóban élvezi, miért ne. Az meg teljesen logikus, hogy a kicsi látja, mit csinál a nagy, és ő is akarja ugyanazt. Ha a nyelvtanulást megerősíti egy ilyen környezeti anyanyelviség, amit írtál Zolival kapcsolatban, az úgy tényleg jó lehet. Az iskolai dolgot nem teljesen értem: ha föladnak egy házi feladatot a gyereknek, azt úgyis meg kell csinálnia. Külön gyakorolni szerintem fölösleges, az bőven elég, ha pl. a gyerek szeret olvasni, és magától olvas mindent.


Én most úgy gondolom, hogy a gyereket minél többrétű ingerekkel kell körülvenni, hogy legyen alkalma érdeklődni dolgok iránt. Legyen meg a lehetősége arra, hogy majd válasszon. Nálunk pl. elég egyértelmű, hogy mivel itt egy pianínó a lakásban, látja, hogy játszom rajta, ő is akarja bizgerálni, amit én hagyok neki. De nem biztos, hogy egyébként beíratnám mondjuk 4 évesen zongorázni. Úgy gondolom, nem kell.

A képek nagyon jók!
Marjan! Haláli ez a nagy maci! Szupernormális inger a babának. A keresztelőn is szépek vagytok.

Kerekes!
Jó hosszú Bianka! Trudi "csak" 62,5 cm a több mint 7 kg-jához. Látom, ő is ujjszopós lett. Gyönyörű az a torta!

Ollem!
Nagyon jók a dobos képek! Szóval ő is zenész lesz :wink:
Vendég
 


Kisscica, drukkolok nagyon hogy minden rendben legye a dokinál! ++++ Elhiszem hogy megijedtél, szegény :( Reméljük semmi baj nincs!

Kép Kép
szõlõ
 
 


Sziasztok!
Most tudtam csak jönni, végre rendbejöttem. Voltam telnap dokinál is, jövő szeptemberig rendbe vagyok. Megvizsgált, azt mondta minden ok. Ami érdekes, a pocok més a hasamba ahogy nőt átalakította a vázrendszeremet, és most a szegycsontom vége tökre kidudorodik. Még látni is lehe a puplimat, nem csak érezni.
Ennyit magamrol. És mindenlinek köszönöm az aggódást!!!
Már annyiszor írtam, de nem lehet elégszer, nagyon helyesek a gyerkőcők! úgy nőnek, hogy az hihetettlen! Próbáltam vissza olvasni, jó sokat írtatok. Az okosbaba kérdéshez csak annyit tudok írni, hogy SZERINTEM én nem fogom a Marcinak erőltetni előre a tanulást, írást-olvasást, mert szeretném, ha minnél tovább lehetne gyerek! Én nem igazán értek egyet a sok külön órával, nyelvtanulással, szegény ráér majd ha elkezd suliba járni. Persze szeretném ha sportolna, és mindenképp kellene egy-két idegen nyelvet beszélnie, de a suli elött szerintem korai. De tudom, hogy aki korábban kezdi az sem erőlteti csak plussz foglalkozik a gyerkőccel. És ha valaki gyereke fogékony rá, akkor persze nem szabad nem tanítani, ha a prücsök is akarja. Remélem nem volt félre érthető amit írtam, nem szeretnék senkinek a lelkébe belegyalogolni, ez csak az én véleményem.
Marci egyébként jól van, szerencsére nem kapta el ezt a valamit amit benyaltam. És rossz, mint a kisőrdög!
Ma kruplit evett csirkehusuval, és imádta!
Ollem, örülök, hogy kakitémában minden rendben. Remélem azóta is :)
Még rakok egy-két képet és eldugultam :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára marcianya 2008.11.17 11:01-kor.

Kép
marcianya
 
 


Jaj! És Kiscica remélem minden rendben lesz a dokinál!!! Drukkolok!

Kép
marcianya
 
 


És a hófordulósoknak boldog hófórdulót!
Nagyon hideh van! Bevallom én elég sokat fűtök. A Marcinál van egy kis villanymelegítő, ott az szokott menni, de kénytelen vagyok, mert az elöbb is fölébredt, mert fázott, be kellett kapcsolnom. A nappaliba meg én fázok, ott a klímával fűtök. Az elöbb arra jöttem rá, hogy zokniba is lefagy a lábam. Úgyhogy biztos lesz villanyszámla, de inkább minthogy a pocok megfázzon!
Lányok, tud valaki valamit a pajzsmirigyről? Tudom, senki nem doki, de volt Anyám a dokinál, és gond van nála. Az érték 0,35-9 között lehet, és neki 60 ! Állítólag ezért ilyen ideges mostanába, és nincs étvágya mellette szinte naponta fél kg-ot hízik, és kb 3 hete rosszul van reggelente. Egy kicsit aggódok! Ja, és a legszebb, hogy okt. 20-ra kapott időpontot a dokihoz, úgyhogy most addíg idegeskedhetek!

Kép
marcianya
 
 


Csajok!

Én nagyon béna vagyok.....

Megírtam a szüléstörténetemet és új bejegyzés és mentés és minden , de nem találom a blogban....
vki megnézné, hogy ott van-e....
én is megnézem még egyszer, csak én olyan béne vagyok ehhez a bloghoz... :oops:

Marcianya!

Jó hogy itt vagy! És hogy jól vagy! Szupi!
És Marci olyan helyes pasi! Én tuti bele szeretnék, ha kislány lennék. annyira édes!

Virág!

Ügyi legyél az egyetemen. És hát Bogi is zenész lesz, igen. Anyja , apja az....mi lehetne más....??? :lol:

Okosbaba!

Nem tudok hozzászólni, a témában tájékozatlan vagyok....

Kiscica!

Írd majd meg, hogy mi van Maszattal. Aggódunk mi is!

Eltüntek!!!!??????????

Most már megyek és visszaolvasok....rendesen.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Sziasztok,

Ime néhány kép a tegnapi taliról:

Eleinte csak nézelődtünk...
Kép
Aztán elindultunk Rini felé....
Kép
Itt már egészen közelről ismerkedünk :lol:
Kép
Aztán araszolunk tovább...
Kép
Végül itt kötöttünk ki :lol:
Kép

Kép
emi29
 
 


Emi!

Nagyon aranyosak. Legalább Lili barátkozós baba... :lol:


Jaj valaki segítsen a blogba írásban...légyszi

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Marci tényleg nagyon helyes baba :)

Kép
emi29
 
 


Lehet, hogy sikerült...

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


És sikerült!!!!!!!!! Fent van a szüléstörténetem a blogon...

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Marjan,
Jobbulást Dádinak!
Szép lehetett a keresztelő.

Mary
segítenék, de ehhez a bloghoz én sem értek :(

Kép
emi29
 
 


Marjan!

aranyos Dádi és a nagy mackó!
Jobbulást Dádinak!

Gumimaci!

Néha nekem is hihetetlen, hogy épp csak "most" volt pozitív a teszt....1 éve...

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Marcianya, nekem is pajzsmirigy-alulműködésem van, gyógyszerrel nagyon szépen karban tartható (amit egész életemben minden reggel éhgyomorra kell bevenni egy korty vízzel, aztán fél óra múlva lehet csak enni). És ennyi....félévente kontroll vérvétel (amíg babás voltam, addig havonta volt), annak függvényében változtatják az adagot. El kellett még menni MRI-re, meg nyaki uhu-ra, de egyik sem egy nagy kunszt. (MRI-nél van egy injekció kontrasztanyaggal, az kellemetlen, de ki lehet bírni. Meg a gép kattogása érdekes :roll: )

Emi, nagyon édesek a képek! (Én mindennap ilyen babatalikat hiúsítok meg :oops: Mira állandóan elkapja Gergő vmelyik testrészét, és megszorítja-ahogyan a miénket-, csak Gergőnek ez nagyon fáj, és sír...Mira meg csak nézi...a kis terrorista :D :oops: )

Kép
babyteve2
 
 


Marjan, a keresztelős képek is tetszenek! :D Szépek vagytok!

Kép
babyteve2
 
 


Bogi elkezdett kúszni.... :shock:
anyám...halad előre... :shock:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Marjan!

A keresztelős kép is jó! :D
3 gyerek? mindnek keresztelője volt? Vagy csak rokon gyerekek?

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Itt vagyok, bocsi csak etettem :D
Marci nevében is köszi a dícséreteket!
Ollem remélem tartogatod Bogi kezét! :lol: :D GRATULA a kúszáshoz! Nagyon ügyi! Mi valahogy egyhelyben küzdünk, már nagyon pipa, hogy nem halad. :lol:
Naggyon jók a baba tali-s képek! Látszik, hogy a lányok hamarabb érnek :D
Babyteve, köszi megnyugtattál! Az a baj, hogy Anyu mindíg nehezen szánja rá magát, hogy dokihoz menyjen, állandóan szekálnom kell. Remélem most már jobban lesz. Azért annak is örülök, hogy neked sem volt vele problémád a terhesség alatt.

Kép
marcianya
 
 


Marcianya!

Bogi keze Marcié, ha ő is akarja! :lol:
Azért van mit fejlesztenie a kúszás technikáját, de elindult, és ennek Bogi és én is örülök. olyan édes. küzd rendesen.
Egyébként ő is dühöng, ha nem megy neki...majd belejönnek.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


köszönjük a képdícséreteket.

ollem
a barátnőm (keresztanyuka) ikrei a lányzók

Kép
marjan78
 
 


sziasztok

nagyon szép babákat láttam ,mint mindig :lol: :lol: :lol:

nálunk a keresztelői képek nem sikerültek :cry: :cry: :cry:
1db kép lett magáról a keresztelőről.most unokatesoméktól várom majd a képeket náluk lett pár.

Kép

keresztelő után: Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönöm a hiányolást, jól esett hogy nem felejtettetek még el :)
Ritkábban van időm erre járni és bevallom lemaradtam rettentően, nem tudom kivel mi van és nem hiszem hogy vissza tudok olvasni :oops: :?
A keresztelői és babás fotók nagyon jók, édesek nagyon a kicsik :D
Olyan nagyok már!
Velünk minden rendben -remélem, mindenki mással is!
Julinka 8200 g és 63 cm, szóval tartja a súlygyarapodását :D Lau meg mondókázni kezdett, sokat tud (biztos kivárta míg lesz repertoár és akkor kezdett énekelgetni)
Egyre többet van ébren a kisebb (is) és szeretne játszani a meg a szeptemberünk jó zsufi, hétvégente is egy rakat elintézendő dolog van, gondolom majd az október nyugisabb lesz. Jó fáradt is vagyok, szóval elnézést, próbálok többször jönni csak úúúgy lemaradtam és sokszor mikor benéztem nem tudtam hozzászólni a témákhoz :roll:

Kép Kép
celesztina
 
 


Sziasztok!

Most csak röviden, a fejlesztésről szeretnék írni.

Szerintem egy szülő látja, hogy a gyereke akar-e tanulni, vagy sem. Pl Kata nem marad meg mellettem akkor sem, ha mesét olvasok, akkor sem ha bábozok, van iylen szótanulós könyve, két 3 képről elmondja a nevét, és rohan játszani. Őt ez nem kötü le, ő egy tevékeny gyerek, aki nem fog leülni és magától tanulni. Viszont nagyon régőta (olyan 1,5-2 éves kora között kezdte el) szerepjátékozik, pedig a szerepjáték elvileg csak 3 éves kor körül, vagyu tána jelenik meg. Ő így tanul. Bence az első pillanattól fogva tanulni akar, mindent kérdez, és választ vár, nem emlékszik meg egy nem tudommal, az a minimum, hogy meg kell keresnünk ewgy könyvben. Ő már tudja hogyan forog a Föld, a Nap, és a Hold egymás körül, hogy mik a csilalgok, tud összeadni, és kivonni, számolni és visszaszámolni, ismeri a betűk 90 %-át. Nem adok egy évet, és olvasni, írni fog. Van egy olyan kiadvány, hogy Ügyesfüzet. Kifejezetten óvódásoknak készült, a kézügyesség fejlesztésére. Na ebből immár a 3-at vettem meg, a gyerek hosszas könyörgése után, mert már kettőt telerajzolt (ugyanolyat)

Szóval ne most döntsük el, hogy visszük-e, vagy sem, hanem akkor, ha látjuk rajta, hogy kell-e neki, vagy nem.
Én nem akartam Bölcsibe adni sem a gyereket, de be kellett látnom hogy Katicának kell a bölcsi. Bencének meg még 4 évesen is korai volt az ovi, ő most ért be rá... Minden gyerek más.

A korai nyelvtanulásról, viszont nekem is az a véleményem, hogy nem szabad. Nem lenne szabad, mint ahogy nem lenne szabad földrajzot, kémiát, fizikát, világtörténelmet tanítani egy általános iskolásnak, aki még számolni, olvasni se tanult meg rendesen.
Az általános iskolának az kellene hogy legyen a célja, hogy rendesen tudjon a gyerek írni, olvasni, számolni (összeadás, kivonás, szorzás, osztás) Ezeket ne mtessék-lássék kellene megtanítani, hanem úgy, hogy alap legyen minden gyereknek. Ezen kívül az első 8 osztályban ismerkedjenek meg a természet törvényeivel (egy kis fizika, biológia, de egyik sem tudományosan közelítve, hanem felfedezve) játékosan, úgy hogy kedvük legyen többet tudni, tanulják meg a magyar történelmet rendesen, estleg a világtörténelem legfontosabb eseményeit,, de ennyi. Nem leehten töménytelen mennyiséggel telitölteni a fejüket, mert így sokkal kevesebb marad meg. Katasztrófa...
(ezt olyankor érzem igazán, mikor gimi elsőben OLVASÁSFELMÉRÉST kell tartani...vagy mikor kiderül, hogy IStván királyt a Duna jegén választották meg....stb.)

Magika, én csak annyit fűznék hozzá, hogy szerintem a képolvasás nem a legjobb módszer. A szótagolós olvasástanítással sokkal jobb eredményeket lehet elérni, éln leg. így tudom. Én szótagolós módszerrel tanultam, középső csoportban. (egy tanítónéni vigyázott rám nyáron, és így ütöttük el az időt :) Élveztem nagyon, emlékszem rá )
És Bencének is olyan sulit nézek (a tanítónéniken kívül) ahol szótagolós olvasással tanítanak (és ahol eslődleges a sport...) már 4 ilyen sulit találtam itt a környékünkön szerencsére. A kedvencem egyenlőre az a suli, aminek saját jégpáylája, és uszodája van...

Na lépek, emrt nemsoká itt az uram és én még sehol se tartok...szokás szerint...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


hu nagyon mérges vagyok :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
tegnap este 7kor kikapcsolták a gázt és majd talán holnap lesz.semmi értesitőt nem kaptunk.

hát mit ne mondjak nincs valami jó idö bent :( :(
Vendég
 


Szisztok!
Ollem már én is nagyon várom, hogy a kispocok mászni kezdjen, most annak örülök, hogy egyre jobban elvan hason. :lol:
Lekri jók a képek, olyan helyes a nagyfiad! És édes a kicsi!
Celesztina jó, hogy jöttél. Hát igen, azt veszem észre, hogy kezdünk elég szépen elmaradozni, egyre több a feledat a gyerkőcökkel, nekem is egyre kevesebb az időm pletyizni.
Azért belegondoltatok, hogy milyen röhej, hogy a 4-5 hónapos gyerekeinknek már a suliját tervezzük? :lol: Én pont ma mondtam a nővéremnek, hogy le kéne mennem a bölcsibe, megbeszélni a Marcit, mert szeretném jövő szeptembertől beiratni (persze, ha ő is úgy akarja), és félő, hogy nem lesz hely.
Egyébként Anyum volt tegnap a körzetinél, és csinált neki EKG-t, és az is rossz lett, úgyhogy még tegnap este be kellett feküdnie a korházba. Egész este nem aludtam, olyan gyomoridegem volt. Azt mondta a doki, hogy nem lesz gyors menet, mert vesznek szövetmintát, és az eredményeket majd egyeztetik a János korházzal, és majd csak utána kezdik kezelni. Úgyhogy nem egy-két nap lesz. :( Útálom, hogy mindíg van valami! És most olyan lelki ismeret furdalásom van miatta, hogy olyan undok voltam vele. :(
Na eldugultam.

Kép
marcianya
 
 


Lekri nem semmi! Biztos kiverném a balhét!
Nálunk szerencsére jó a gondnok. Már van egy kis fűtésünk. Na nem sok, csak éppen annyi hogy ne legyen jéghideg a radiátor. Viszont szoltam neki, tegnap elött, hogy nincs túl sok melegvíz, és egy óra mulva olyan forrót csinált, hogy leég a kezem mosogatásnál. Szóval tök jó fej!

Kép
marcianya
 
 


Marcianya

ez rendes kertes családi ház.az egész környéken kivan kapcsolva a gáz. :x :x :x
gondolom valamit csinálnak de miért a legnagyobb hidegben?
a másik meg májusban kaptam utoljára gázszámlát.na nem csak én hanem mindenki.gázszolgáltató váltás vagy mi van.na kiváncsi vagyok mennyi jön majd ki egyszerre
:shock: :shock:
Vendég
 


Lili-Rini tali jó lehetett :lol: Édesek. A múltkor Emmát is meglátogatta egy nála egy hónappal fiatalabb baba. Leraktuk a játszószőnyegére, és Emma egy darabig csak csodálkozva nézett, hogy ki ez a kis "betolakodó". Aztán egy idő után már ő is belelkesült (néha kicsit túlzásba is vitte a kézfogást.)

Lekri, köszönjük a keresztelős képeket (meg persze a többit is). Aranyosak a gyerkőcök.

Marcianya, sajnálom anyukádat, biztos beállítják neki majd a pajzsműködést, de jól ki akarják vizsgálni.

Virág, igen "valamiféle" pedagógus vagyok. (Eredetileg tanító - 4 évig tanítottam elsősöket, de közben elvégeztem a Bárczit logopédia szakon. Azóta dolgozom oviban.)

Ollem, garulálok Boginak a kúszáshoz! Celesztina Laujának pedig a mondókázáshoz!

Köszönjük a hófordulós gartulációkat.

Emmának egy hete cseréltük ki a fülbevalóját a belövős után a "véglegesre". Tegnap vettem észre, hogy hátul van egy elég csúnya piros, gyulladt pötty a lyuk felett. Gondolom a fülbevalótól lett, csak érdekes, hogy nem a lyuk körül jött elő, hanem fölötte. Most kezelgetem, remélem hamar elmúlik. Már hallom is anyósom szavait: "Nem akarom mondani, de én megmondtam előre!" :evil: (Hogy akkor minek mondja, nem tudom...)
Meg mondta, hogy hoznak kaját, mert főzött, de olyan hangsúllyal, mintha az éhhaláltól mentene meg minket vele. (Egyébként majdnem minden nap főzök én is, de az ugye biztos nem az igazi...)

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Gázszámla?! Ne is mondjátok! Ha már most elkezdünk fűteni (pedig muszáj!), fizethetünk rendesen. (Tavaly tök jó volt, egész télen nem fáztam, fűtöttek a hormonok :lol: )

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Lekri sajnálom! Pedig én mindíg azt hittem, hogy a családiházba az a jó, hogy akkor fűtesz amikor akarsz. Az eszembe sem jutott, hogy ott is van egy dög gázszolgáltató aki kikapcsohatja. De hát akkor sem lehet semmi a két lurkóval. Mit mondtak, estére legalább lesz?
Atizka én is gondolom, beállítják neki. Sajnálom Emmát. És Téged az Anyósod miatt. Ők el sem tudják képzelni, hogy egy-egy beszólás mlyen rosszul tud esni. Tegnap engem is fölhívott az Anyósom, mondtam, hogy etetem a gyereket, de őt ez nem nagyon érdekelte, azért elkezdte elmesélni, hogy milyen ruhát vett a kutyának :x Marci persze pont ekkor kezdte össze tojni magát, erre fölcsattant, hogy :" mit nyüglődik ez meg?!" Mondom most kakik. Erre ő, "mások evés után szoktak!" Mondom ő meg most szokik. Ja és el sem meséltem, hogy hétvégén hogy megsértődött!
Marci mostanában fél az idegenektől. Tök mindegy ki az, neki most csak az anya és az apa jó. (Ezt már eljátszottuk Anyámékkal, a nővéremmel, és a dokinál egy védőnővel. Tehát nem ő volt az első)
Bejött jó nagy hanggal, azok után hogy kb egy hónapja nem találkoztak a gyerekkel, és már tépte is volna ki a kezemből. Persze a Marci egyből őrűlt üvöltésbe kezdett, alig tudtam megnyugtatni. Ezek után, ha csak rá nézett is Anyósom, már görbűlt le a szája. Persze ezen ő vérig sértődött! Apósom rutinosabb volt, ő megvárta amíg a gyerek nyit felé, és a végén vele még huncutkodott is Marci. Anyósom meg közőlte, hogy inkább mennek haza mert ő nagyon fáradt (3 éve nem dogozik!), ás úgsem kíváncs rá a gyerek. Én hiába magyaráztam, hogy most ebbe a fejlődési szakaszban van, hogy fél az idegenektől, és Apósom hiába mondta, hogy adja oda a gyereknek a kezét, hogy ismerkedhessen, hajthatattlan volt, és végül dúlva-fúlva elrohantak. Persze egy óra mulva hívta apósom a páromat, hogy hívja föl az anyját, mert halálra sértrttem, hogy azt mondtam neki, hogy idegen. Apa föl is hívta, de természetesen jól összevesztek, mert az én kedves anyósom szerint én ellenük nevelem a gyereket, és mi az hogy ő idegen! Hiába mondta Apa, hogy a gyereknek mindenki idegen akivel nem találkozik minden nap, és marhára lehet egy 4 hónapos gyereket nevelni, nem érdekelte!
Ezek után, két napig nem is beszélzünk vele, de tegnap is a kutya volt a fontos, a Marcira egy szóval sem kérdezett! :x
Fú! Bocsi hogy így kitőrtem! Le is lőttem megem! :lol:

Kép
marcianya
 
 


LEkri: Varsányban sincs gáz. Azt hiszem ma este kapcsolják vissza. Nekünk meleg víz sincs:)

Kép

Kép
mannogab
 
 


Mannogab az nem semmi!!! Miért ilyenkor jut eszükbe karbantartani?! Miért nem lehet nyáron, amikor úgysem fűt senki?!

Kép
marcianya
 
 


Sziasztok!
Köszi Zsófim nevében is a névnapi koszöntőket! :P

Nemsokára meglesz a toroktenéysztés eredménye. Kíváncsi vagyok, mert én továbbra sem akarom beadni neki az antibiotikumot! Semmi baja a gyereknek továbbra sem. Asszem konzultálok más gyerekorvossal is. Szerencsére ismerek párat a munkám révén... egy orvos nem orvos..... meg úgy dühít, hogy látatlanba mondja a dokink, hogy adjam neki az Amoxicillint, függetlenül a tenyésztés eredményétől!!..... :x

Hála égnek már jobb az idő! De állítólag szombattól megint eső és lehűlés várható! :(

Egyébként nálunk is most vasárnap volt a keresztelő! :D

Kép
gabo001
 
 


Szia Gabo. Neked mi a foglalkozásod? Mikorra lesz eredmény? Keresztelőről tudsz feltenni képet? (Többet nem kérdezek... :) )

KépKép
KépKép
atizka
 
 


atizka! Eredetileg védőnő, de nem abban dolgozom. Egészségbiztosítási Pénztárnál vagyok eü. ellenőr, így sokat járok ki kórházba, háziorvosokhoz. Meg a mi osztályunkon is van pár doki!
Hát képet megpróbálok majd, ha lesz egy kis időm, de ált. tök nagy és nem fér ide. :?

Kép
gabo001
 
 


Sziasztok!

Már nagyon untam, hogy napok óta benn vagyunk, így tegnap kimentünk sétálni. Nimród olyan jót aludt a levegőn. :D 2 órát voltunk kinn, de ha én már nem fáztam volna, még biztos aludt volna.

Marjan! Gratulálok a keresztelőhöz!:D Szépek voltatok.
És hatalmas az a maci, amit DádiZsomi kapott. :D
A vírust sajnálom. :( Jobbulást neki.

Marcianya! Jó, hogy rendben vagy. :)
Nagyon édes a nagyfiad! :D
Sajnálom Anyukádat.:( Jobbulást neki!

Emi, Judit! Nem semmi, amit a két gyerek művelt. :lol: Olyan édesek! :D

Mary! Gratulálok a kúszáshoz! Ügyes Bogi! :D

Lekri! A lényeg látszik. :)
És a többi képen is aranyosak a fiúk! :D

Celesztina! Tényleg szépen gyarapszik Julinka! :shock: :lol: Launak gratula a mondókázáshoz! :)

Atizka! A tavaly én sem fáztam, még pulóver is csak kb. 2-szer volt rajtam. :wink: :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gumimaci_1 2009.03.13 11:12-kor.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Sziasztok!

Szőlő, köszönjük a blogot, tök jó lett! Olyan jó látni ezt a sok szül. történetet! Ahány történet-annyi változat

Téjé, Emi nagyon jók a képek a baba taliról! Nekünk is ilyen puzzle van, csak nem merem még nagyon használni, mert félek, hogy a kisebb darabokat Bálint kiszedi és lenyeli. Vagy hülyeség?

Marjan, szép lehetett a keresztelő!! Sajnálom a vírust, remélem hamar kikecmeregtek belőle! Az tök jó, hogy a hangulatán nem látszik a betegség!

Mary, grat. Bogi kúszásához!

Gumimaci, akkor ezek szerint jobban vagy!

Mi is lent voltunk tegnap 1 órát, hatszáz réteg ruhát adtam szegény gyerekre. Még nem vettünk zsákot, de hamarosan veszünk egyet a c&a-ba, mert arra tartogattam a dm-es 50 %-os utalványt.

Kicsit kivagyok...úgy érzem mintha visszafele mennénk az időben...Bálint kb. 1 hete nincs el ha letesszük, mihelyst vízszintesbe kerül már sír és "morog". Az a legjobb, amikor az sem felel meg neki, ha fogjuk, hanem vinni kell a kis popóját!! Azt hiszem Geni, Te is erről írtál pár napja! Semmit nem tudok csinálni mellette, meg azért már nehéz a 8kg-ja. Remélem ez egy rövid átmeneti állapot

Nem is tudom, hogy írtam-e, hogy alul már mind 2 foga kint van!!! Olyan édes! Nem volt könnyű "megszülni" főleg Neki, de már kint vannak
:)

Kép
tim27
 
 


Tim: szia igen én mondtam, úgy látszik elég egyforma bajaink vannak, viszont egyformán szépen is fejlődnek a lurkóink.
Örülök hogy jól vagytok, sógornőm tegnap elött szült ugyan ott ahol mi és tegnap voltunk látogatóban olyan furcsa volt látni azt a helyet ahol mi is tologattuk még a babáinkat.
Azt hiszem mindannyiunk egyformán gondolja ezt a C&A-s utalványt ugyan ezt mondtam én is hogy majd valami bundazsákra vagy overálra váltom be mert az biztos drága és nem mindegy miből jön le 50%-ék.
Ruben meg pár napja csak állni akar kéredzkedik hogy fogjam meg a kezét és felhúzza magát, el sem hiszem hogy ezek a mai bébik ilyen gyorsan fejlődnek.

Kép
geni
 
 


Ercsi, Szösszenet és a többi eltünt! Mi van veletek? Gondolom ti is havaztok, de azért ha tudtok gyeretek!
Tim Marci sem nagyon bírja ha lerakom. Pedig küzdök vele, hasaltatom, dolgozzon egy kicsit. De mostanába főleg elalvás elött nagyon ölbebaba. Édes lehet Bálint a fogacskáival :D
Geni én még nem mertem megvenni a bundazsákot, sem az overált, mert nem tudom mekkora lesz Marci mire jön a nagy hideg. Bár ha így folytatja sürgőssen be kell szereznem egyet. :?

Kép
marcianya
 
 


Geni! Nem semmi tényleg, hogy milyen egyformák a babáink!
Többször akartam kérdezni, hogy aki kísért Téged az nst-re, ki volt? Csak nem a sógornőd? Mert nagyon szimpatikus leányzó volt!
Gratulálok a kicsihez, remélem könnyű szülése volt! Milyen furcsa lehetett látogatóként vissza menni!! :)
Most Te álltál az üveg túloldalán. :wink:

Bizony, vmi drága cuccra érdemes levásárolni az utalványt, tök jó hogy 2 van belőle!

Bálint is, ahogy hozzá érek, már emelkedik is a talajról, ő is húzza fel magát

Kép
tim27
 
 


Na igen, a méret...Még én sem akartam venni bundazsákot/overalt, pont amiatt, hogy nem tudom mennyit nő még addig Bálint. Viszont annyira hideg van, a levegő pedig kell- hacsak egy fél óra is.

Lehet, megnézem a kínaiban a kínálatot, és ha nem drága veszek mostanra is egyet, és majd később megveszem a c&a-ból.

Kép
tim27
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?