Új privát üzeneted érkezett!

huhh,micsoda tempó! beférek még? :lol:

bigsis
szívből gratulálok :!: sztm mindenkit n izgat ez a kistesós helyzet, úgyh írjál amennyit/amikor időd engedi! és hát az a fotó a szülőágyon mindent visz! feltétlenül rakd majd be egyszer a picasara a szüléses képekhez!

mmóni, róki
gyertek amikor csak tudtok, tökjó rólatok is hallani!

kicsit csapongó leszek, mert régen is írtam, meg n sok volt az izgi téma

evés
kelét nem n izgatja az önálló evés,ami darabos, azt belapátolja kézzel, de a kanalat/villát nem akarja önállóan használni. a pohárból ivás elég jól megy, egy picit kell csak tartanom,h ne döntse magára
nem mondhatnám, h jó evő (még nincs 10kg :oops: ), ha rajta múlna gyümölcsön és kiflin élne. igyekszem nem izgatni magam, mert úgysincs ráhatásom a dologra, mégse tömhetem meg, mit szólna a gyivi? :lol: )
bátorítom magam azzal, amit a picik és kicsikben olvastam, kb: egy egészséges másféléves gyerek, akinek biztosítanak lehetőséget az evésre, már nem tud éhenhalni. vlmint, h nem baj, h nem iszik tejet, mert eszik sajtot, v eszik palacsintát, amiben szintén ott a tej és a tojás..

beszéd
két szó van, amit szabályosan használ: az autó és az ott. mondjuk én szigorú vagyok :twisted: és csak azt fogadom el szónak, ami alakilag és tartalmilag is helyes

cumi
nekünk aventes van kezdetek óta, én a cumivédő kupak miatt nem is foglalkoztam a többivel. van kb 6 db szanaszét. alapból alváshoz van, de ő is, ha talál egyet beteszi a szájába, aztán ledobja vlhol. engem ez így nem zavar, de bölcsibe, utcára nem adom. jut eszembe, azt végképp nem értem, amikor egy gyerek a játszótéren cumizik. sztm ez már extrafüggés, ha már a szórakozáshoz is kell :?

ágy
amíg nem tud kimászni, marad a rácsos, utána meg meglátjuk. én is normálméretűt szándékozom venni. nekünk jó lenne vlmi olyasmi, amit lora mutatott, mert n n kicsi kele szobája (én csak virsliként emlegetem :lol: ), szvl n jó lenne, ha később alá is lehetne pakolni.

fogmosás
reggelente van, amíg én fogat mosok,ő is rágcsálja a sajátját, aztán átveszem és jelképesen picit én is mozgatom a szájában. ágiboldi, eseteg próbáld meg betenni a játékai közé, hátha kedvet kap csak úgy rágcsálni

tej/tejpép/táp
tápit sose kapott, amikor próbáltam, nem itta meg. tejet nem issza meg, tejpépet eszik (kis sinlac-kal - és ezt h, pann? :lol: ) egy nap egyszer.

thelga
sztm kezdj egy kisebb falattal az éjszakai szopimegvonással, ne egy egész éjszakán át ne legyen szopi, hanem jelölj ki egy fix időpontot, mondjuk, h hajnali 3-ig nincs szopi, csak víz.

majus3
 
 


Halihó,

Május,
kicsit izgulk, hogy Kele nehogy raccsoljon, vagy hasonló, mert akkor az anyja még 18 éves korában sem fogadja el, hogy beszél a gyerek :lol: :lol: :lol:

Evés,
baromi lassan, a husi falathoz már odakészítek magamnak egy könyvet, mert azt órákig képes rágni, úgyhogy szégyen gyalázat, de én szoktam bátorítani, hogy hagyja el az etetőszéket, és csináljunk valamit a következő falatig. Sokszor akkor hagyjuk abba az evést, amikor már nagyon unom, de most ránézésre olyan kis vékony lett, hogy minden nap belelapátolok egy üvegest, mert az halad, és biztosamituti, aztán a többin nyammoghat nyugodtan.

Az etetőszékből már kiszedtük a biztonsági övet, mert kibújt belőle, a tisztítása óta meg a tálcát sem engedi visszatenni, úgyhogy az önálló evést most felfüggesztette, és inkább torna gyakorlatokat mutat be a kartámlák segítségével.

Kint van 16 foga, remélem most pihenünk egy kicsit.

A hét eleje óta vedeli a tejet. Jól értelmezem, hogy inkább sima tejet, mint tápit? Mert most vettem egy üveg babatejet, de nem szimpi. Akkor inkább visszatérek a 3,5%-os spar tejre.

Lin,
a nyíregyházi állatkert rám is nagy hatást tett. Ami érzékelteti a különbséget: a fővárosiban látható egy kopott öreg oroszlán farokbojtja a fák között, a nyh-iban 9 süldő oroszlán lökdöste egymást egy tavacskába hatalmas rajcsúrral, plusz a két szép szülő.

Timo,
a kenyéren átrágásról nincs fotód?

Na visszanézek a másik oldalra, mert még akartam reagálni.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Hali!


Róki! Most jól rámijesztettél! :shock: :shock: :shock:

Evés: én nem nem akarom Gergőnek adni a tápit, hanem ő nem eszik este egy-két kortynál többet. :roll: Tejet, kakaót, stb-t sem, úh úgy tűnik, marad a hajnali 2 deci/nap. Ez van. Beletömni nem fogom. Ja, próbáltam este tejpépet adni tápi helyett, hátha az jobban tetszik neki, de az is itt áll a szekrényben. :roll: Mondjuk én sem vagyok éhes vacsi után, úh hülyén is érzem magam, mikor ilyeneket próbálok pluszban beleerőltetni.
Önálló evés: a leves egy kicsit cikis, de azt is szoktuk hagyni, h próbálkozzon, aztán besegítünk. Darabosak, főzelékek jól mennek egyedül is, bár kétségtelen, h az etetőszék tálcájáról azért mindig van mit takarítani, de ez belefér. A kanál mellett néha megpróbáljuk a villát is a kezébe adni, de kanálként használja (a mellékelt haszn.-i ut. ellenére :lol: ), úh valószínüleg ennek még nincs itt az ideje. :roll:

Fogmosás: eddig nálunk is szájzáras volt, de most lefoglalja, h nyitogatja a csapot, kiönti a fogmosópoharából a vizet és egyebek, és mialatt ezekkel foglalatoskodik, felhúzom a felső jakát, megmosom az első felső fogakat, aztán uúgy lent, aztán mondom neki, h "ÁÁÁÁ" (ezt most tanultuk), és kinyitja a száját. Kicsit persze tiltakozik (hangokat ad), de olvastam, h emiatt nem szabad feladni, mert hozzá kell szoknia, úh most "szokik". :lol:

Mi van még...

Ágy: amíg nincs tesó, nincs új ágy. Ezen most el tudnék viccelődni, de nagyjából komoly. Mivel kisággyá alakítható a rácsos ágy, ha nincs tesó, akkor arra fogunk váltani. Ha van, akkor a tesóé a rácsos ágy, Gergő meg kap egy rendes felnőtt méretű ágyat. Bár lehet, h elsőre elég lenne egy matrac (ágybetét) is...leesni nem tudna, viszont furcsa lenne, h a földön alszik...nem tudom.

Tej kontra tápszer: tök jó, néhány hete olavstam a Nők Lapjában (szakirodalom :lol:) egy cikket, amiben egy doki azt taglalta, h mennyi minden betegséget fog okozni a későbbiekben a tej, úh adjunk inkább tápszert. :? Szeretem, mikor két ennyire ellentéstes információt kapok. :x Nem mintha ezek az infók bármin is változtatnának itthon....

Fogak: stagnálunk, a 16. óta nem nőtt új fog.
Vendég
 

 
 

megvan!

Róki,
Szilvire nem ismertem rá, csak kizárásos alapon gondoltam, hogy ő az :o

Dana,
20-án megyünk esküvőre, de most nem ígérek semmit, mert alkalmazkodnunk kell a többiekhez, így lehet, hogy csak jövünk meg megyünk.

Pann,
Sebi is agresszor, bár most egy kicsit visszavett. De azt egyértelműen látszik rajta, hogy tudja a többi gyerek nem jó barát, ha értékes játék van nálad :D

fogmosás,
nálunk nem volt szoktatás, ő kezdte el kérni, amikor engem látott fogat mosni, amióta fogkrém is van, azóta meg teljes a lelkesedés. Igyekszem csak minimálisan beleavatkozni, pl. amikor láttam, hogy tiszta sárgák a felső fogai az ínynél, akkor megkértem, hogy had mossam meg én, ennyit engedélyezett, de napi rendszerességgel nem lehetne, csak mint kuriózum működik.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Megnéztem a képeket is.

A nyaralósok elgondolkodtattak, hogy azért lehet menni gyerekkel is, csak elhatározás kérdése.

Dana,
azt a homokpiramist ti építettétek?

Nanica,
Linust látva csak támogatni tudlak benne, hogy nem kell aggódni az evés miatt :D
az úszós videó nagyon guszta, ahogy lebeg és tempózik.

Dittke,
amikor strandon voltunk, és mászkált a mellig érő vízben, én is pont azért vettem le róla a karúszót, hogy szembesüljön vele, hogy a vízbe elmerül az ember, ha úgy jön ki a lépés (mondjuk mi nem jártunk úszásra). De átláthatatlan vízbe az eltűnés veszélye miatt nem merném anélkül beengedni.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Pann, én emlékszem, h mikor a szopielmaradás volt a téma, akkor nagyon sokan írták, hogy még akár 1 évig is volt tejük. Emlékszem, mert én kérdeztem, aztán pont nem is volt szükségem rá, mert már nekem a végén akkor se volt mikor szopizott. Amúgy meg max. a nődoki csináltat egy vérvételt, h nem magas-e a prolaktin, nekem is csinált mert a terhesség előtt mindig magas volt, de azóta szerencsére nem.

És mikor lehet/kell már feladni a fogmosási próbálkozást? Ezen filóztam mikor úgy birkóztunk, hogy majdnem víz alá kerültünk mind a hárman, h benyomjam a fogkefét. Aztán arra jutottam, h ez talán kellemetlen fogmosási élményként fog rögzülni.. :roll:

Május, Kele azt ios mondja, hogy "esz". Ez funkcionálisan igenis elég. Ennél én se mondok sokkal többet ha igazán kajás vagyok!

Sztem jó a tej ha megissza, nem kell tápi.

Evés: eszembe jutott a Sebi húsevéséről, h még arra is figyelnem kell, hogy ha még rágja az előzőt, de egy jobb külsejű falatot már nyújtok felé, akkor simán kiköpi az elsőt, és ilyeténmódon a gyomrába semmi nem jut le.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

De jó,hogy ilyen sokan jöttetek ma. :lol:
Gyorsan írok,mert lehet megint felébred Laura.Tegnap 1 óra alvás után felkelt,mert ment a "motor".Előttünk a nagy árkot motoroskaszálták./volt munkájuk,mert egész évben csak 1-szer vágták le a fűvet./Mi meg 1 órán keresztül az erkélyen néztünk mit csinálnak.Közben egy kis sün is előbukkant, Laura nagy örömére.

Evés:
Köszönöm a tanácsokat és a leírásaitokat.Picit megnyugodtam.
Laurával sincs gond,ha máshol kel ennie.Játszin,étterembe más asztalánál mindent megeszik. :oops: Csak ez a kötött evése nem akar nagyon változni.Pedig nálunk is az elején kanalazta magába az ételt,most meg 2 kanál után megunja.Igaza lehet Rókicának,hogy ez kori jellemző.Remélem azért gyorsan foguk haladni a normális étkezések felé.

Nagyon jókat írto a nyíegyházi állatkertről.Kedvet kaptam megnézni.Lehet jövőre elmegyünk.

Mmóni
Oviba szoktatásról tényleg nagyon leírtad a lényegét.Igaz,hogy a szülő is szokik a gyerekkel és úgy is kezelnek bennünket.Szerintem az ne érdekeljen mit mond az ovónő,hogy bemész megnyugtatni a gyereket. Nálunk is hasonló a szitú,de már a 3.évre kezdem kitapasztalni mit csináljak.Nekem bölcsi után még az nagyon furcsa volt,hogy bölcsibe a gyereket ha sírt felvették az ölükbe,többször babusgatták,az oviba meg nagyon kevésszer látok ilyet.

Lora
néztem az ágyat.Nekem is tetszik,hogy alá lehet pakolni,de ha Brigi ennyire tud kimáaszni a kiságyból,akkor lehet hamar megtanulna lemászni erről az ágyról is.

Rókica
Szerintem Laura sincs még 10 kiló.Szilvi képein meg nem is látszik.
Te mire tervezed a szopi elhagyást?
Megkérdezhetném hogy hagyjam el Lauránál?Ő még napi 4-szer szopik,de ha egyet kihagyok akkor nagyon nyügös estig.Szeretném zökkenömentesen kihagyni legalább kettőt,de ha így folytatjuk még lehet oviba is szopik.

Timi
Laura is babának hívja magát. :)
Milyen a munka?És Lillus jól elvan a nagyszülőkkel?

Ágiboldi
gratula a zökkenőmentes bölcsihez.Nagyon ritkán hallani ilyet.Végén megkér,ho9gy késöbb menj érte,had tudjon még játszani. :D
Húgod tornásznak készült? :) El tudom képzelni szüleid ijjedségét.Ez az elején nekem is a parám volt,hogy átesik rajta,de megnyugodtam,mire mostírod az átesést.
Hús evésnél nálunk is hasonló van.
De múltkor a szőllőt is úgy ette,hogy a magot és héjját kiköpte.

Fogmosás engem is érdekel.
Nálunk a kádba van 4 fogkefe.Laura mindig látja Daniét mossuk és ő is kéri,de sokáig nem engedi,gogy nyúlkáljunk a szájába.Így sokszor ő matat a fogkefékkel.
Erről jut eszembe Daninak tegnap este kiesett az alsó 1-es tejfoga.Csak sajnos az a gond,hogy hátrább van neki a maradandó.De látom már az alsó kettes maradandót így bizti hamar kiesik az a tejfog is.Dani elöször megijjedt,de mondtam neki biztos hétvégén meglátogatja a fogtündér. :D

Helga
Újra húzható fogkefével hátrább és belül is jól meg tudod sikálni a fogát?
Jó munkát a takarításhoz.

Május
Persze beférsz.Gyere sűrűbben.
Ezek szerint nálatok 5-6 évesen bizti nem kell logopédus. :lol:
Játszis cumizással Én se értek egyett,de még az,hogy 4-5 évesnek is van,valahogy engem riaszt.

Sno
Azért picit reménykedem,hogy ideértek.
Igen,Apa csinálta a piramist.Nagyon jó fantáziája van.Mi is azt nevettük a strandon,hogy Anyukák,Apukák a gyerekeket a piramis elé rakták fényképezni,hogy na mi nyaraltunk. :lol:

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Na, most tudom folytatni, ugyanis Bali hazajött még alvásidőben, így nem tudtam a szg-hez jutni. :)

Pann!
Lillus már reggel sem iszik tápit, sem este. Ja, se tej, se kakaó nem kell neki, így ő csak vízhez jut folyadékként. Én emiatt nem aggódom.
A cicitejre reagálva megnéztem, hogy van-e még nekem. Nincs. :)

Ágiboldi!
Én nem erőltetném a fogmosást, ha ennyire tiltakozik Boldi. 2 éves korig bőven elég, ha rágcsálja az üres fogkefét vagy azt a gumis vackot. A védőnő nekem legalábbis ezt mondta.

A munka nagyon jó volt a héten, nem az irodában voltam benn, hanem egy nemzetközi kongresszuson. Kicsit izgultam, hogy már elfelejtettem angolul, de ahogy megszólaltam, ment minden a maga útján! :) Lillus a mamákkal nagyon jól elvan, szerintük egy áldott jó gyerekem van! :lol: :lol:

Ja, vmelyik reggel Balival maradt addig itthon, míg anyukám meg nem érkezett. Mit adott reggelire neki? Pudingot! :oops: :roll: Komolyan, mintha nem is egy felelős férfiember lenne! :)

Sno!
Sajna fotó még nem készült, de szándékomban áll csinálni, mert olyan cuki, hogy még a szemöldöke is vajas! :D

Na abbahagyom, mert lassan indulunk háznézőbe! :) Kinéztünk egy most épülő ikerházat, 93 m2, nappali+3 háló, kicsi kert. Ha tetszik, lehet, hogy belevágunk! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Köszönöm a szíves üdvözléseket! Nagyon jól esett! :)


Fogmosás:

Én nem tudom, elvileg hol állok a kérdésben (majd mindjárt megmagyarázom), de gyakorlatilag ott, hogy minden 2-3. nap :oops: ha van hozzá lelkierőm, akkor lefektetem a lányokat, és megsikálom a fogukat. Ezenkívül ők maguk is szoktak szórakozni a fogkefével, de azt fogmosásnak nevezni nem lehet, leeszik róla a fogkrémet és elpancsolnak a csapból folyó vízzel.

Azért nem tudom, hol állok elvileg, mert pl Zsuzsa fogai csúnyák - van a két fölső metszőfogán 1 barna csík, ami megfelel annak az időszaknak, amikor tejterméket kapott. :shock: Ami azelőtt nőtt ki, az fehér, és ami a tejmentes diéta után nőtt ki, az is fehér. De ott van két ronda barna csík középen. És hiába mostam neki akkor szorgalmasan naponta.

Szilvinek ilyen trehány szájhigiénia mellett is márványfehérek a kis egérfogacskái.

Úgyhogy biztos nem csak azon múlik, hogy a szülő mossa-e a gyerek fogát, vagy sem.


Pann:

Ne haragudh, , nem akartam rád ijeszteni. Nem hiszem hogy sürgős nagy baj lenne, viszont ha eddig nem állt le magától a tejtermelés, akkor ki kell vizsgáltatni, hogy mi áll mögötte. Nehogy most emiatt izgulj!!! Vesznek vért, megnézik a hormonháztartásodat, max kapsz valami fogamzásgátló jellegű gyógyszert, ami rendberakja a hormonháztartásodat.

Szedsz egyébként valamit?


Dana:

Nem tervezem Szilvi elválasztását, szeretném addig szoptatni, amíg mindkettőnknek jó, és egyelőre még mindkettőnknek jó! :) Egyedül mikor a fogai jönnek, akkor elégelem meg hogy minden órában szopni kér (mert nyűgös), na akkor szoktam neki mondani, hogy most nincs.

Ha el akarsz hagyni egy szopit, akkor gondoskodj arról, hogy pótolod az adagját - mind a babusgatásadagját, mind a kalóriaadagját. Akkor kapjon helyette valami más, hasonló kalóriaértékű ételt, és bújjatok össze. Ha nyűgös az elmaradt szopi miatt, akkor valamelyik (vagy mindkettő) biztos hiányzik neki. Ne becsüld alá, hogy mennyit szopik. Szilvi tuti szopik még napi 1 liter anyatejet (igaz, ő igény szerint és éjjel is többször), úgyhogy ha te még napi 4szer szoptatsz, szerintem ott is megvan alkalmanként a 150-200 ml anyatej. De lehet hogy még több is.

Egyébként én nem bánnám ha oviban még szopna, most hogy Zsuzsa hétfőn kezdi az ovit, arra próbálom rábeszélni magam, hogy fejjek neki egy kis anyatejet, hogy kapjon egy kis immunerősítőt ha oda megy a bacifesztiválba. De nem nagyon akaródzik fejni. :roll:


Fényképet teszek fel, hogy megbarátkozzatok az "új" Szilvivel:


Kép


Kép


Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Timo, jó, h írod a pudingot!!!!!! :D Jajdejó. Dettó. Kérdezem, h megette-e a sonkát, kenyeret, paradicsomot, kiderül, h nem de kapott helyette 2 sárgabarackos túrórudit :roll: és/vagy vaníliás krémtúrót és/vagy csokiskekszet, de leginkább mindhármat! :lol: :lol:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Látom itt az ősz, pörög a topik;)

Visszaolvasni nem tudtam, ui. reggel óta hányingerem van(nem, nem vagyok terhes, biztosan), mikor Emili aludt én is aludtam.f5kor keltünk fel, de most sem lett jobb Sad Biztos benyeltem én is vmit Evil or Very Mad Csak remélem, hogy honap nem hasmars követi, szonbat du. mennénk anyósékhoz, vasárnap szüret, persze mi nem megyünk ki, csak Tomi.

Ráadásul jövö szerdán műtik a bartolini cisztmat, altatásban. :? Tomi lesz itthon Emilivel.

Ennyi voltam :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Látom a múltheti pörgés csak átmeneti volt. :( Hol jártok ilyen "szép" időben?

Képzeljétek! Brigi időnként beszél álmában. Valamelyik nap is alszik és hallom, hogy mondja, hogy "Póló, póló vizes." :) Biztos álmában leöntötte magát, ahogy ébren is szokta. Ma reggel 7 körül is azt hittem, hogy felébredt, de nem csak halandzsázott valamit. Ja és már 2. éjszakát aludta át, ráadásul 8-f9-ig alszik kb. 9-től. Fúúú, ezzel nagyon ki tudnék békülni. 8)

Róki
Nagyon sokat változott Szilvi. Helyesek mindketten. :D
Jó, hogy írod ezt a tej dolgot. Én is aggódtam egy kicsit, mert Brigi nem is issza meg a tápszert, ill. tejpépet sem kap. Tejet sem iszik. Viszont kap joghurtot, sajtot, túrót, kefírt (itt kérdezném meg, hogy az élőgombás házi kaukázusit is kaphatja?) és mindenféle tejterméket az ételekben. Még szopik ugyan, de egyre kevesebbet. Ált. reggel és este, de egy jópárszor elmaradtak már. Szóval nem tudom meddig tart a szopi. Ez így ugye elég a tejből?

Timi
Na, tetszett a ház?

Fogmosás
Brigi is csak játszik a fogkefével, leeszi róla a fogkrémet. De most már hajthatatlan vagyok és időnként (kb. 2-3 naponta, ahogy van lelkierőm egy visításhoz) jól átdörzsölöm. Eddig még nem utálja jobban tőle a fogmosást mint eddig, viszont fehérebbek lettek a fogai.
Egyébként most olvastam, hogy az első rágófogak megjelenésével enyhén fluoridos fogkrémet kell használni, főleg mert azok jobban romolhatnak és a fluor meg képes kívülrül is beépülni a fogakba.

Panka
Remélem jopban vagy már. Drukk a műtéthez! Egyébként mi az "bartolini ciszta"? Ez 1napos műtét lesz?
lora7
 
 


jopban=jobban
lora7
 
 


Sziasztok!

Gondolom mindenki otthon próbálja meg túlélni az esőt! :( Én már számolom vissza a perceket, míg Bali hazajön! :)

Lora!
Aranyos lehet Brigi, hogy beszélget álmában! :) Lillust még nem hallottam!

A ház maga tetszett volna, de amint mondta a csaj, hogy az utca, amiről be kell járni a házhoz, nem lesz aszfaltozva és nem lesz közvilágítás, eldőlt minden! Arról meg nem is beszélve, hogy kábé 7 m Ft önerő kellett volna indulásként. Ennyi meg nincs. :( Úgyhogy keresünk tovább!

Panka!
Ugyan nem tudom mi az a b.ciszta, de már az altatás sem hangzik jól. :(
Én szerdán fogászatra megyek. :(

Hol lehet kapni extra kisméretű gumicsizmát? Mert ugyan Lillusra jó már a 20-as cipő, de amit felpróbáltam rá 20-as csizmit, simán lecsúszott a lábáról! :roll: És azért ilyenkor jó lenne!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!


Iszonyu ez az ido :(
Mi azert ketszer is voltunk kint. Voltunk tanacsadason: 10,65kg es 86cm Aron.
Aztan meg lementunk kenyeret venni delutan, persze némi kitérővel, gumicsizmaban es esokabatban. Aron az osszes tocsaba belelepett :)

Lora,
Irigy vagyok, hogy Brigi ilyen szepen, konnyeden raallt az egesz ejszakai alvasra!
Aranyos lehet, ahogy beszelget, en sem tapasztaltam ilyet!
Fogmosas: de jo, hogy eszembe juttattad, hogy elfelejtettem megkerdezni a fogkrem-hasznalatot :twisted:

Timo,
Hu, jo kerdes a kis gumicsizma, mert a kinaikban is csak 22-es merettol kapni.
Remelem, sikerul jo hazat talalni! Csak ujepitesuben gondolkodtok?

Panka,
Remelem, jobban vagy mar, es hetvegen el tudtatok menni, ahova akartatok.
A mutet nem hangzik valami egyszerunek! :(

KépKépKépKép
thelga
 
 


Hali!

Sztem az a legszörnyűbb, h nem csak esik, de hideg is van. :( Ennek ellenére voltunk kint, mert Gergő nem bírja egész nap itthon. DM-ben voltunk, tápit szerettem volna venni, de már a 2-es Babylove sincs, nemhogy 3-as! :x Az első Dm-ben azt mondták, h volt, csak hozzájuk ma nem jött szállítmány és elfogyott. Próbáljam meg másik Dm-ben. Megpróbáltam, abban sem volt. Legjobb lesz, ha Gergő leszokik róla. :? Vki beszélje meg vele. :lol:

Gumicsizma: http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... gumicsizma
A Móci gumicsizmák 19-estől vannak. :wink: Gergőnek is ilyet vettem (sárgát), 22-esben, h "még ősszel is jó legyen", most meg tépem a hajam, mert úton-útfélen lerúgja/elhagyja. :x

Lora! :lol: Gergő még ébren sem mond ilyeneket. :lol:

Róki! Köszi a megnyugtatást, ha minden jól megy, még a héten eljutok a dokimhoz, aztán meglátjuk. Szedni csak az Elevitet szedem, de azt is minek. :x :lol:
N helyesek a lányaid, a legelső csatolt képnél én is mélyen elgondolkoztam, h vajon Szilvi vagy Zsuzsa van-e a képen de most már egyértelmű. :wink: Jól látom, h Szilvi nem csak alkatra, hanem arcra is nagyon David? :roll:
Kérdés: ha Zsuszának nem lenne tesója, akkor is használnátok még a babakocsit? Próbálom belőni, h vajon meddig tart a bkocsis időszak...

Timo! Van még Bp-en olyan utca, ahol nincs közvilágítás? :o Vagy nem is Bp?
Vendég
 


Elcaplattunk a Brendonba, mert én is ott láttam 19-es gumicsizmát a honlapon. Erre közölték velem, hogy valójában nem is gyártanak 19-est! :evil: :evil: :evil: Normális őszi cipőt sem tudtam venni Lillusnak, mert szinte semelyikből nem volt 20-as! :evil: :evil:

Pann!
De, Bp-en vett volna az ingatlan! :cry: :cry:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Pann,
A mi DM-ünkbe már megérkezett az új babylove3-as, a kiszerelést változtatták meg 600 grammos az ára 999 Ft.
Kitartást.

mmónika
 
 


Sziasztok,

Szintén ruhadarab keresős kérdésem lenne: Hol lehet kapni normál áron (5000 Ft alatt) ekkora méretű (százvalahányas) hálózsákot?

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


gumicsizma
mi a humanicban vettük, 20-as, jó a lábára és kétezervlmennyi volt

thelga
nekünk is van gumicsizma és esőkabát is, nálunk a szűk keresztmetszet az, h nem hajlandó kézenfogva jönni, úgyh vagy bkocsi v semmi a séta :evil:

pankaa
jobbulást és minden jót a műtéthez!

felhívtam a korait, mert még aktuális lenne egy kontrollvizsgálat, de kb decemberre lesz időpont :roll:
úgyh bejelentkeztem a gekkóba, amit kifejezetten ellenszenvesnek találtam eddig - viszont holnapra van időpont és "csak" 5ezer forint. ráadásul a honlapon azt írják, h eredménytől függetlenül javasolják mindenkinek a beiratkozást (na az már tényleg horroráron van), úgyh rem, nem fognak meglepődni, h én pedig eredménytől függetlenül nem szándékozom oda járni kelével :lol:

ma voltunk délelőtt a bölcsiben egy órát (beszoktatást megelőző beszoktatás :lol: ), hááááát nem lesz könnyű. láttam két gyereket is sírni, annyira sajnáltam őket :cry: de vlh mégis volt egy olyan érzésem, h egy kelekorúval talán könnyebb ezt végigjátszani, mint később, bár nyilván a gyereken múlik elsősorban (meg az anyján muhahaha). csütörtökön megyünk 10-re, kele ott is ebédel...

majus3
 
 


Engem is érdekel a hálózsák téma! Sno, én most ezt a linket néztem: http://ruhafalva.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=49&Itemid=65 semmit nem tudok, és nincs is 5000 alatt, de épp csak fölötte, én is kicsit drágállom, még futok egy kört a tescoban, ill. várom az ötleteket!

Én is keresek gumicsízmát is :lol: Boldinak, mert nekem már van!!! :D Boldi lába 23-as!!

Séta nálunk is mint Kele, nem hajlandó kézenfogva, egyedül viszont autók alá menne..

Boldi már nem sír a bölcsiben :lol: úgy megkönnyebbültem, irtó jó kedve van mikor megyek érte, látom, h játszik.

Május, írj majd a gekkóról!!

Lora, Boldi se mond ilyet ébren se!

Panka, majd gondolunk rád, tényleg, hol van az a b.ciszta?

Kipróbáltam, és erőszakkal megmostam a fogát! Néha kibírja..

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Itt egy kis ízelítő a Nyíregyházi állatkertről, a Magellánaban volt szombaton.
Remélem sikerült feltenni:

http://webcast.tv2.hu/index.php?m=video&video_id=381133

Róki, Pann: Nem tudom, hogy mennyire baj vagy nem baj, de én kb egy éve nem szoptatok egyáltalán és még mindig ha megnyomom egy-két csepp tejcsi jönn. Lehet, hogy a fogantatásban ez okoz gondot, de így még én nem gondoltam bele, mert még nem tervezzük.

Fog, fogmosás: Nekünk most nő ki/nőtt ki a 13 fogunk, első szemfogunk, de a többi szemfognál is nagyon be van duzzanva.
Nekünk szerencsénk van, mert Gréta engedi a fogmosást. Reggel, amikor végeztünk a reggelivel mind a ketten szoktunk, fölültettem a mosógépre, kap egy kicsi fogkrémet a fogkefére és egy picit megdörzsölöm neki alul is és fölül is. Nagyon szépen nyitj is a száját és engedi. Utána odaadom a kezébe és ő is "mossa" magának, amíg én is a sajátom.

Timi: Gréta most egyfolytában Gréta babának hívja magát.
Hajrá ház!!!

Agiboldi: Gratuláunk a "nem akar hazajövés"-hez.

Panka: Gyógyulj meg.

Nagyon szar idő volt ma, nem voltunk kint, így nagyon nehéz volt a kisasszonnyal. Nekünk is őszi cipőt kellene venni, meg a gumicsizma se árt, mert nehéz lesz így kibírni ezt az időjárást.
Apa is elment a főiskolára, nekem is kezdődik a héten, jönnek a kemény idők.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Sziasztok!

Túl vagyunk egy nagyizós hétvégén és egy ortopédián! Kisnyulamnak bokasüllyedése van és a sarka a másik irányba dől. Kapott sarokemelő betétet vagy sarokdöntéses cipőt kell hordania (olyan, mint amit Csimpilimpi tett fel megmutatni)
Úgyhogy most nagyon vacillálok, hogy itthonra is veszek neki benti cipőt, mert mégis többet leszünk bent ilyen vacak időben…
Rákeresetem a neten a bokasüllyedés legfőbb kiváltó okára és első helyen a túlsúly áll ! (Azok a drága hurkácskák :D) úgyhogy most cipőt vadászunk ( egyébként is hi-hi)

Fogmosás: átlagban napi 1x sikerül, van olyan, hogy délelőtt és este is, van hogy mindkettő elmarad. Leginkább az estit preferálom. Fürdés közben kapja meg a fogkeféjét, kicsit játszhat vele (rágcsálja) majd fogkrém és én megmosom amennyire hagyja. Majd újabb játék.

Jó, hogy írtátok a gyumicsizmát, azt is keresnem kell… hétvégén dédizünk nagykanizsán, lehet, hogy az ottani brendonban van..

SNO: lehet, hogy a hálózsákot csak varratni tudsz. Én itthon csak a plus-ban találtam egyet még tavasszal, meg is vettem és most áldom az eszem érte, de képzeljétek nem hagyja felvenni! Egyszerűen sír benne és tépi le magáról!
A tescoban csak 12 hónaposig van, nagyobbat nem találtam!


http://babyfun.vasarlas.origo.hu/info.vm;jsessionid=88465B9BB318FA0BFACA93F4B7D8E1E7?iid=8673
Annakidején itt volt több méretű hálózsák, olyan is ami még kamaszoknak is jó és ha jól emlékszem 5 alatt volt darabja… ha mentek talira, be lehet nézni :D És van itt gumicsizma is :d

nanica
 
 


Sziasztok!
Szeptembertől sok helyen újra indul a Süni zenebölcsi-zeneovi. Várlak Titeket szeretettel!!!!! Részleteket, helyszíneket a www.sunizene.hu címen találtok.
Szép estét. :)
Nóri
norkini
 
 


Sziasztok!

Látom mindenhol az Apukák elindultak dolgozni. :lol:

Szőrnyű ez az idő.Sajna Apa délelött dogozik,így reggel Laurát is kell vinnem oviba.Biciklivel megyünk,de 1 utcasarkot nem tudok menni,mert állandóan lefújja a szél a sapkáját.Hozzátéve tegnap meg az esőkabátját szabta el az újjánál.Most vehetek esőkabátot is,meg sapkanézőbe megyek.Remélem lesz már őszies sapka.

Valaki nem tud a mi környékünkön nagyon jó gyerek szemorvost?
Gondolkodok rajta,hogy kuncsorgok a dokinktól mégis beutalót Pestre a szemészetre/csak sajna kamara elnök a dokink és nehezen ad/,mert Laura hosszabb idöre nem tűri meg a szeműveget.Észrevettük,hogy ha távolra néz,/utcán/ nagyon jól bírja,le se akarja venni,de itthon ha könyvet,vagy közelre néz állandóan leveszi és nem engedi visszarakni.

Annyira mérges vagyok,hogy nálunk a Dm-be pont pampers pelus nincs amit használunk.Pedig most akciós. :twisted:

Rókica
Köszi a tanácsot.De ahogy olvastam,hogy alkalmanként még szopk 200ml-t nagyot néztem.Elkezdtem figyelni Laurát és most vettem elő bébikaját,hogy kb.mennyit eszik meg szopi elött.Még mindig fél üvegnél tartunk./nem csoda,hogy panaszkodom alig eszik/De igaz kaja után nyomba követeli a szopit.
Nagyon szépek a lányok.Milyen tesók?Néha összezördülés van nálatok?Hogy állítod le ilyenkor őket?

Panka
Sok sikert a műtéthez.Tényleg az milyen ciszta?Hogy vagy?

Lora
Ezzel az alvásidővel Én is kibékülnék.Aranyos lehet,ahogy Brigi álmába beszél. :D Valahol olvastam,hogy ekkora gyerekek az előző napi dolgaikat álmodják meg.

Timi
Sajnálom a házat.De ilyet nem is hallottam,hogy nem lesz közvilágítás.

Sno
Ha erre jártok és nem kapsz Hálózsákot,szívesen kölcsönadok.Laura a vastagokat nem hajlandó megtűrni magán.A vékonyak meg már hidegek.
Ágiboldi ez rád is vonatkozik.

Helga
Mi is gumicsizma és esőkabát hordozók vagyunk ilyen időbe.Laura a pocsolyákat meg nagyon szereti.Még Dani idejébe tudtam olyan nadrágot turizni,ami nem ázik át.

Május
Nagyon jó,hogy említetted a humanicot.Ma meg is nézem nálunk van-e gumicsizma.Sajna Laura amit most hord picit nagy rá.
Gekko engem is érdekel.Írj,mi volt a felmérésen.Nálunk 8000ft az állapot felmérés,de ha hordom tovább horribilis áron,akkor ingyenes. 8)
Minket a gyógyuszásról úgy engedtek el,hogy bizti el fog indulni,így ősszel nem kell mennünk.De az jó,hogy nálatok kontroll vizsgálat is van.

Ágiboldi
Gratula a nem síráshoz a bölcsibe.

Nanica
Bokasüllyedés?
Linuson egyáltalán nem látszik a túlsúly. :lol:

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Hali!
Itt áldott csönd van, én is lefekvéshez készülődöm... 8)

Azt a múltkori b@sszust az első megdöbbenés mondatta velem: azóta voltak egészen nyugis napjaink is meg persze még botrányosabbak. Olivér sajnos elég tutulós fajta, és úgy vettem észre, Rolit idegesíti is...
Roli és a "tesú" kapcsolatát is a bármi előfordulhat jellemzi: Általában extra óvatosan simogatja a kis fejét, mint múltkor, amikor szoptatás közben együtt néztük a Thomast. Én totál meghatódtam a családi idilltől. :cry: De ha Olivér türelmetlenül sír az ölemben :oops: , akkor képes az én lábamat csapkodni (de ez lehet, h a babára irányulna, ha elérné).

Helga, te kérdezted, hogyan lehet ellátni a babákat: napközben még fel kell nőnöm a feladathoz, de este már nagyon jó, mert Tamás rengeteget segít. Pl. az esti rutin már nagyon megy: egyidőben fürdetjük a babákat, aztán míg Rolinak mesélünk a nagyágyunkon, Olivér szopizik. 9-kor általában a saját kiságyukban vannak. Ja, és Olivér sajna cumista, ami nem olyan nagy baj persze, de már Rolit is bűnre csábította az előlhagyott cumi (gyorsan kikaptuk a szájából, mert a kardunkba dőlnénk, ha ő meg most szokna rá :lol: )

Kiságy:
Lora, mi is néztük azt az IKEÁ-s megfordíthatót, de nézzétek meg személyesen, mert élőben nekem olyan kicsinek tűnt...

Rita,
köszi a képeket a gyerekekről, nagyon szépek és milyen sokan vannak!!!
(Múltkor megismerkedtem itt a faluban egy 6-gyerekes anyukával. Ő az egyik példaképem, meg a nyaralásunkon megismert hármasikres anya-na, hozzájuk képest semmi jogom idegösszeroppanást kapni. :lol:

Ditke,
Tomi haja nagyon klassz szerintem is, ezen kár volt aggódnod!

Gumicsizmát láttam múltkor a Mária bébiboltban sőt van hozzáillő esőkabát is (nekünk még nincs, de majd én is szerzek) . Vajon tényleg 1 kg-os a csizma? :roll:
http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... h=88_91_94

Nanica,
szóval mentek Kanizsára! Micsoda minitali alkalmat hagyunk ki..... :cry:

Róki,
üdv újra itt! Nagyon szépek a lányok és a szájuk tisztára olyan, mint a tiéd (a képen)! Gratu a dúlasághoz! Majd megnézem azt a szépszüléses honlapodat, mert igazán érdekelnének a tapasztalataid. Nem tudom, írtál-e ott róluk, de jó lenne!

Kérdeztétek Olivér születését, csak röviden összefoglalom: aznap reggel egy jókora fájásra ébredtem, meg előtte éjszaka is egyszer. Szóval beültem a kádba eldönteni, h jóslófájás-e. Hát nem tudtam eldönteni :lol: , de mondtam Tamásnak, hogy vigyen be minket a tesómhoz, ahonnan csúcsforg-ban is csak 10 perc a kórház. De inkább leadtuk Rolit a tesómnak és egyből a kórházba mentünk, ahol fél 9-kor készítettek egy CTG-t. Tök béna szabálytalan fájásaim voltak, de azért a szülésznő megvizsgált, míg a dokim műtött valahol. Na, akkor már 3 ujjnyi volt a méhszáj, de nem is értettem, mitől, mert annyira azért nem fájt. Míg a doki megérkezett, engem előkészítettek meg elbeszélgettük az időt. (Ahelyett, hogy reggeliztem volna, ami később nagy baklövésnek bizonyult) Szóval 10-kor burkot repesztett a doki, és sajnos háton kellett feküdnöm emiatt kb. negyed óráig, utána meg azért nem ülhettem ki a labdára, mert a szülésznő félt (én is), hoyg elájulok, annyira lement a vércukorszintem. Így háton viszont annyira sz@r volt, gyenge voltam és teljesen elengedtem magam, hogy talán ezért is ment olyan gyorsan a további tágulás. (Itt nem tudok magasztos gondoltatokról beszámolni, mert végig a labdára gondoltam :lol: )
A kitolásra szerencsére újra erőre kaptam egy időközben adagolt infúziótól (oxitocin nem is volt benne) és még a gátat is megvédtük.
A fotót a szülés után 2,5 órával készítettük, de még azelőtt, h nagyon kellett volna piselnem, mert akkor meg már nem mosolyogtam. (Annyi szülés volt aznap, hogy mindenki rohangált és valahogy ottfelejtettek :D )
A kórház semmi különös: 3 ágyasban voltunk, aranyos szobatársakkal és a 3. napon hazajöhettünk.

Hú, nagyon sok lettem, sorry. És annyi mindenre nem is reagáltam még,de megyek aludni.
Vendég
 


Lora:

Szerintem ennyi bőven elég tejtermék Briginek!


Pann!

Igen, Szilvi az apja vonalát képviseli. :)

Ha Zsuzsának nem lenne tesója, nem használnánk már a babakocsit, ez egyértelmű. De Szilvi még nem tud annyit sétálni, és ha ő babakocsiba ülhet, akkor már Zsuzsa is akar... meg azért arra jó a dupla babakocsi, hogy ha mindkettő hisztizik (pl hogy ne menjünk még haza), akkor csak becsatolom őket és megyünk. Két hisztiző gyereket nem vállalok gyalog!

Dana:

Szerintem (magánvélemény) inkább szopjon, abban sokkal több tápanyag van, mint akármilyen főzelékben.

Pont most írtam a blogomban erről:
http://tejmentes.blogspot.com/2008/09/a ... gszsg.html


Bigsis!

Még nem is gratuláltam neked! Gratulálok!!!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


bigsis
azért nagyrészt idilli, amit írsz, biztos tökjó! ha magam alatt vagyok, én is mindig arra gondolok, h mit szóljon, akinek ikrei, több gyereke van, esetleg pluszban egyedülálló

nanica
bokasüllyedés látszott is, v csak rutin ortopédiai vizsgálaton derült ki?
sztm kelén is lesz idén télen cipő/szandál bent, mert n hideg a padló :?
asszem te tetted fel a picasara a képet az ágyról? olyat láttam a babaszobán hirdetni, n jó áron volt, de az kele szobájába n nagy.

:?:
fűt már vlki? mi mindig igyekszünk a végsőkig kitartani, de annyira hideg van nálunk, h kele szobájában bekapcsoltuk a fűtést

dana
mindenképp nézessétek meg laura szemét! egy rossz szemüveg sokat ronthat a helyzeten!

gekkó (IX. kerület)
összességében elégedett voltam, bár azért a koraiban sokrétűbb a vizsgálat. itt viszont n szimpatikus, h totál objektív, egy életkor alapján meghatározott kérdéssort tesznek fel, amire pontokat adnak és a végén kijön a százalékos részképesség eredmény. beszkennelem, és elküldöm a közösre, ha vlkit érdekel részletesen. röviden: kele a nagymotoros mozgásban 100%-ot ért el, viszont a többi elég gyenge lett, különös tekintettel a finommotoros mozgásra, ami csak 53% :cry: szvl azon felül, h mindenkinek ajánlják a beiratkozást, nekünk n n ajánlották. kicsit bizonytalanok vagyunk, de sztm belevágunk. pontosan még egyszer annyiba kerül, mint a koraiban, viszont ez itt van az utcánk végén és a jövő héten lehet kezdeni és hát a játékok/eszközök is tényleg n profik, szvl vlmi ilyesmit kell megfizetni :? aztán ha bejutunk végre-vlahára a koraiba, akkor újragondoljuk..
összességében továbbra is azt gondolom, h ha vlkit érdekel, ötezerért n megéri elmenni, mert játékos, kele n jól érezte magát és számszerű a végeredmény, nem csak olyan "átlaghoz képest".

ágiboldi
valóban félemeleten van (lift nincs) viszont profi portaszolgálat van, lent lehet (és kell is, mert fönt nincs hely) hagyni a bkocsit :lol:

majus3
 
 


hehehe, elküldtem az adatlapot, szvl végülis mindenki ingyé' is megcsinálhatja otthon :lol:
mondjuk kis szépséghiba, h itt a többség már sztm pont nem ebben a korosztályban van, mert ez a 15-18 hónap :wink:

majus3
 
 


Május

Mi a sziesztát szoktuk fürdésidőben a fürdőben bekapcsolni, de a lakás többi részén hál isten a jó szigetelésnek nincs hideg kb 22-23 fok van ami egy rohangálós kisgyereknek nem hideg szerintem.
Éjjel pedig hálózsák és egy nagyon vékony pléd Tominak :wink:

Bigsis

Most már én is megszoktam a kis lurkó új frizkóját ! :wink:

Sno

Pont én is a hálózsákon gondolkodtam, mivel fixa ideám, hogy megfázik Tomi éjjel. De már kitaláltam, hogy varratni fogok egyet, megvan a régi cipzárosa ami már kicsi (jelenleg a Tescósat használjuk az még jó) és ez lesz a szabásminta, anyagnak pedig vettem egy nagy gyereknyáripaplant mackós mintást ami jó nagy és abból lesz az anyaga, puha meleg és nagyon szép, egybe lehet mosni. :wink:

Ágiboldi

Milyen jó ezt olvasni, hogy "nem akar hazajönni"-Ti már ezek szerint túl vagytok a beszoktatáson és nem is volt olyan vészes !!!
:wink:

Mazsi

Már megint nagyon eltüntetek !!!!!
:wink:

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Timi: Boldog szülinapot Balinak!!!!!

Most nagyon mérges vagyok, mert megkaptam az órarendem és átvariálták az eddigi szombatokat péntek-szombatra, így még nehezebb lesz megszervezni, mert akkor általában mindenki dolgozik.

Május: Mi már begyújtottunk egy kicsit, lent 21 volt, fent 22. De tényleg csak annyira, hogy mind két helyen egy max két fokkal emelkedett a hőmérséklett és egy picit meleg lett így a padló, nem olyan jég hideg.

Bigsister: Ügyes vagy nagyon, lehet, hogy én nem lennék ennyire ügyes két ilyen pici gyerekkel.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm a képek (illetve a gyerekeim) dicséretét!

Dana, Maja tényleg nagylány, idén nyáron sokat komolyodott - de csak a külseje, szerencsére. Mé mindig nagyon gyerek, aminek szívből örülök. :)
Evés: Peti nagyjából egyedül eszik, de nem túl nagy mennyiséget. Amikor éppen nagyon koncentrál a villájára, akkor szoktam a szájába csempészni én is egy-egy falatot. Még mindig csak 9 kiló, de jól néz ki, nem aggódom.

Helga, hogy álltok az éjszakai terrorprogrammal? Én reggelente irtó elszánt vagyok, namaaztánténylegkisemveszem, aztán éjszaka az a legfontosabb hogy aludjunk. Már amennyire lehet aludni, ha valaki (egy kiskorú) rágja az ember mejjit. :(

Ditke, Peti haja NEM a nyírástól ekkora, hanem a génjeitől. Nincsen neki, na. :)
Tomi szerintem is nagyon vagány lett a frizkójával!

Pann, a fotó valóban olyan, mintha folyóparton készült volna, de ez nem a Tisza, hanem egy kis tó az Őrségben (Hársas-tó). Gyönyörű, szuper hely, homokos a partja, kisgyerekkel ideális, nagyon ajánlom 10 hónap múlva!

Ágiboldi, a kint alvást ugyan megbeszéltétek már, de én is csak biztatni szeretnélek: én is a teraszon altattam a gyerekeimet nagyjából másfél éves korukig, és nagyon jókat durmoltak a babakocsiban. Tkp. sokszor irigyeltem is őket, amikor bebugyolálva szuszogtak a friss levegőn. :)
ruha: H&m-es halálfejeket én sem értem... :roll: Nem tudom, nem vagy-e ellensége a használt cuccnak, de nekem fő beszerzési helyem a Rákóczi úti ""bolt"", ahol még a nagyoknak is nagyon jó ruhákat szoktam venni. A c&a-ban időnként lehet jókat találni. Meg az ebay. Szuper! (Csak nagyon rá lehet kapni :)).

Nanica, düh-levezetés: Jajj, nem tudom, ha valakinek jó ötlete van, mondja! Olyan nehezen viselem a hisztit, leginkább várok, hogy abbahagyják. :oops:

Bigsis, az a szülőágyas fotó........ :shock: . Tartok tőle, hogy kisminkelve, jobb napomon sem biztos hogy utolérnélek. :)
Olivér szuperédes! :)
És örülök, hogy a basszus-korszakon túllendültetek!

Lin, tényleg nagyon jó a nagycsalád! :) El sem tudom képzelni másképp! (na jó, de, néha... kicsit...)

Május, beszéd :lol: De én is szigorú vagyok, Peti sem egy szózsonglőr. Ha becsukja magát a fürdőszobába, akkor ordít ki az ajtó szellőzőjén, hogy GYERTEK!!! :)
Elküldenéd esetleg nekem is az adatlapot??? Nagyon megköszönném, Gekkóval kapcs-ban nekem is fenntartásaim vannak uis, kíváncsi vagyok, miket néznek. Lehet?

Jesszus, de sokat írtam...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Halihó,

Ditke,
én is gondolkodtam a takaróból kialakított hálózsákon, de most a poláron agyalok, mert az vékonyabb, talán nem annyira zavaró, ha alá gyűrődik.

Nem rég jutott eszembe, hogy öcséméknek annak idején volt 2 db orkán anyagból készült gatyájuk, amit csak rá kellett húzni a rendes nadrágra, és így megvédte a víztől, sártól. Egy perc alatt ki lehetett mosni, és gyorsan megszáradt. Egy régi széldzseki, meg némi gumi felhasználásával simán elkészíthető, és nem kell napi két vastag nadrágot cserélni, mosni és szárítani.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!

Próbálom magam összekapni, de n lehangol ez az időjárás. Ez a 10 fok körüli hőm. n durva. :shock: Tavaly kinéztem Gergőnek a Decathlonban egy vastagnadrág-télikabát összeállítást, de idén még nem jöttek meg a téli cuccok, úh vhogy át kell vészelnünk ezt az időszakot az átmeneti kabátban... :? Bevallom, alig dugjuk ki az orrunkat.

H&M: jó, h írjátok, akkor az őszi látogatást kihagyom. :lol:

Rita! Köszi az infót, felírtam! :wink:

Fűtés: picit már megy/ment.

Többgyerek: ismerősöm ismerőse ( :lol: ) kislányt szült, majd egy éven belül iker fiúkat. Gondoljatok bele! :shock: :lol: :shock:

Hálózsák: Gergő már hónapok óta nem tűri meg magán, úh megpróbáljuk úgy felöltöztetni, h akkor se fázzon, ha kitakarózik. Most pl. már megkapta a téli alvófelszerelést: rövidujjú body + hosszúujjú rugi. :roll:

Kérdés: ti hogy fékezitek meg a gyerkőcöket a bevásárlókp-okban? Nálunk egyre rosszabb a helyzet, a kosárban nem marad meg (feláll, stb), ha kivesszük elrohan, ha kézenfogjuk ordít, ha felvesszük le akar menni, szóval téboly.
Tudom, h a legjobb megoldás az lenne, h rábíznánk vkire, de nálunk a vki csak anyukám lehet (más nincs), és nem akarom mindig őt rángatni, amikor kiürül a hűtő.:roll:

Most rohanok, teregetek egyet.
Vendég
 


Sno! Esőnadrág néven fut: http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... 6e948e3c76

Gyorsan lemértem a gumicsizmit is : 432 g. :wink:
Vendég
 


Vagy inkább ez a kantáros, mert a 3/4-es hosszt nem értem:
http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... ts_id=2778
Vendég
 


Pann,
állati praktikus szerintem, de azért komolyabb pénzt nem adnék érte :D

bev.kp: nálunk még a kiflirágcsálás beválik, meg a kisautós kosár, amiből ugyan kiszáll menetközben, de azért csak eljátszogat vele.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Pann
Ez a Mária nagyker honlapja, ugye? (Visegrádi u.) Ott kapni esőnacit, a kantárosuk nagyon tetszik.
Bevásárlás nálunk is egyre nehezebb. Próbálunk gyorsan végezni (hozzátenném, így takarékosabb is egy ilyen bevásárlás), ill. kap valamit a kezébe. (múltkor pl. egy csomag zsepivel játszott, de sokszor kap kaját pl. kiflit, pogit) Ezek úgy ahogy lefoglalják.
Hol kaptál Gergő méretű talpas rugit? Vagy nem talpas?

Mi a gumicsizmával vagyunk gondban. Brigire a 21-es kicsi, a 22-esnek meg olyan bő a nyílása, hogy kilép belőle. Ráadásul kb. 1,5cm van a kettő között hosszra. Ez a Sugárban volt. A Humanicban, Deichmannban, Renoban és a Tescoban nem volt egyáltalán kisméret. Egyéb ötlet? A Brendonban a sárga ugyanolyan, mint itt a Sugárban. Persze ott van többféle is, csak az áruk más. :evil:

Hálózsák
Nálunk Brigi nem tűri meg magán, mert sokat forgolódik és belegabajodik. Ráadásul mind túl keskeny, és nem férnek el a lábai békapózban. :lol:
Viszont van itthon több hálózsákunk is, amiket még a tesóméktól kaptunk és van köztük olyan, ami alul lett bővítve. (Alul szétnyitni és hozzátoldani)

Bigsis
Annyira szép a szopizós kétgyerekes idill, amit írsz! :) Szerintem én sem viselném ilyen jól a két törpét!
Az Ikeás ágy sztem nem kicsi. Már néztük élőben. Egyébként is rendes felnőtt méret, max. kicsinek tűnik. (90x200-as) Egyre jobban hajlunk rá, hogy megvesszük. Jelenleg az a terv, hogy eleinte a földön fog aludni matracon, fent meg játszhat nappal. Aztán a nappali alvással kezdve átszoktatjuk fentre. Persze aztán majd még meglátjuk. Szerencsére az Ikeában nem fog elfogyni ez az ágy egyhamar.

Május
Nálunk már fűtenek. (Panel, távfűtés) Annyira nem örülök neki, mert sztem nem volt még olyan hideg a lakás, most meg nyitva az ablak. :x
Jól hangzik ez a Gekkó! Épp azt néztem, hogy Brigi lehet hogy a nagymotoros mozgásokban nem érne el 100%. Pl. Brigi nem tudja eldobni a labdát, max. földhöz vágni, és nem húz/tol semmit. (max. a babakocsiját)
Mi az a "mintha játék"?

Ma voltunk Csiri-biri tornán! (http://www.csiri-biri.hu/?oldal=1&cikk=16) Brigi nagyon élvezte. Énekes, mondókás babatorna, fejlesztő játékokkal. Egy kicsit mondjuk drága sztem, de muszáj valamit télre kitalálnom itt a közelbe. Nem mehetünk folyton ikeázni. Valamelyik nap is vagy 100x lecsúszott ott a csúzdán. Én már halálra untam magam, de ő még mindig mondta, hogy "mégegyszer, mégegyszer". :) Szóval kell valami ami mindkettőnknek megfelel. Ti mit terveztek télre?

Ja és még egy kérdés: ti adtok gombát, penészes sajtot (pl. camambert) és házi kefirt a kölyköknek? Ugye lehet ilyeneket enniük. A gombáról tudom, hogy lehet, csak nem igazán tudja megemészteni.
lora7
 
 


lora
n jó a csiribiri torna, sztm mi is kipróbáljuk (bár elég messze van tőlünk a legközelebbi is :lol: ), mert muszáj vlmi programot találni őszre-télre. a játszótéren max 1 órát bírok ilyen hidegben :?
az ára meg sajnos viszonyítás kérdése, durva az 1200, de a játszóház 1340, a gekkó meg 5ezer (jó, az kicsit más - remélem :D ).

mintha-játék pl az, h megfog egy babát és mintha beszélgetne vele, v a füléhez tart vlmit, mintha telefonálna, stb.

én simán adnék neki ilyesmit, ha megenné. a gombapörit szereti, de a camambert hidegen hagyja. sztm a nemespenész nem gáz, onnan max a toxo-t kaphatja el, de ha jól sejtem, brigi nem vár babát :). ami gáz lehet, az a pasztőrözetlen cucc, de itt bp-en sztm kevesen isszák egyenesen a tehénből a tejet :wink:

bevásárlás
ha egyedül vagyok, akkor bkocsi, rajta kosár. ilyenkor nincs kiszállás, viszont az ellátás all inclusive :lol:

ha apával vagyunk, akkor kele tolhatja a bevásárlókocsit (ennél nagyobb örömöt nem igazán okoz neki semmi, mint bármit tolni) én meg rohangálok és dobálom befelé a cuccokat.

hálózsák
mi ugyan nem használunk,de megnéztem, a tescoban tényleg csak 1 évesig van. viszont a quelle újságban láttam egy tökjót,igaz nagyobb gyerekeknek van írva, de sztm jó lehet. gyakorlatilag olyan, mint egy felnőtt hálózsák. sztm ha nem túl bő, akkor egy sima éjszakai alvásnál nem jön le.

rita
elküldöm szívesen, csak küldd el az ímélcímed!

majus3
 
 


Pann, Boldit bármilyen boltban csak és kizárólag úgy lehet féken tartani, ha eszik valamit, úgyhogy első utunk a kiflikhez vezet, és egy felet előre megkap (még soha egyetlen pénztáros nem csinált belőle gondot, h fél kifliket fizetek a pénztárnál :lol: )

Én is utálom ezt az időt, és ma befűtünk. Bár előbb szeretném ellenőriztetni, mert egy kályhába van beszerelve a gáz és engem ez nyugtalanít.

Camambertet nem tudom, de úgyse enné meg.. És a méz? Az már mehet ugye?

Jaaj, és most megint indul a gyerekre harisnyát húzni szezon :(

Kép
Kép
agiboldi
 
 


hali!

Megint itt. A rossz idő felpörgeti a fórumot. :wink:

Camambert: fú, nem is tudum, Gergő már ezer éve eszi (imádja), a mézet meg nyáron kezdtük. Gombát viszont még nem evett. :lol:

Kaja a bev. kp-ban: és ha megette? Mert nálunk az max. 10 perc. :?
Május módszerén gondolkozom egy ideje, de látom magam előtt, h őrjöng a bkocsiba kötve...bár biztos csak az első két alkalommal. :roll: Lehet, h eleve így kellett volna szoktatni. :? Na mindegy, majd a következőnél.

Télen: Timo! Megírod a babaklub címét? Amikor olvastam Lillus naplójában, kb úgy éreztem, h vki mentőövet dobott a fuldoklónak. :wink:

Most muszáj kimennünk, de azztán én is rákukkantok a gekkós tesztre. Rita, neked nincs meg a közös mail címe, jelszava? Ha nincs átküldöm, csak küldj egy "nincs"-et! :wink:
Vendég
 


Pann, olyan nincs, h megette, addig nyomom a kiflit míg kell. Van, h a pénztárnál 4 kiflicsücsköt fizetek :lol: de olyan sajna van, h megunja :roll:
Ja, a múltkor amíg vettem magamnak egy farmert, addig B-val megetettem egy csomag háztartási kexet :oops: :oops:
Tudom, tudom, a tinédzserkori étkezési zavarok gyökere :oops:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Pann, de aranyos vagy! :)

Nincs. :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


nálunk van ez a süni zenebölcsi, amin egyszer még a nyáron véletlenül voltunk is, és akkor még 500 Ft volt. Tehát már csak a maradék 167 órára kell elfoglaltságot találni :D

kosárban evés: a múltkor olyant égtem (volna, ha a pénztáros nem annyira megértő, és segítőkész, mint amennyire). Egy kinder szelettel kenyereztem le, amit kievett a papírjából kb. 5 köbméter nyál kíséretében, és csak a pénztárnál nyilallt belém, hogy ezt most le kéne csippantani, a helyzetet csak javította, hogy pont a vonalkódnál téptem ketté a papírt...felajánlottam, hogy visszaszaladok egy bontatlan/nyáltalanért, de a csaj teljesen természetesen összerakta a darabokat, és becsippantotta :o :shock:

Bigsis,
nálam a "basszus" teljesen belefér, sőt ha nem írtad volna még kétségeim ébredtek volna, hogy igaz ez? :lol: :lol: :lol: főleg a fotó után

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!



Nalunk van futes! En orulok neki, mert nehany hazzal arrebb nagyon mar nincs, es iszonyuan fagyoskodnak az ottlakok.

Mi tegnap delelott voltunk jatszocsoportban. Ez egy kozeli bolcsiben van, nagyon jo, a gyerekek kapnak 10 korul valami italt es delben ebedet. Rengeteg jatek, mondokazas, tornazas... szoval nekunk nagyon bejott. Egesz emberi az ara: 950ft/alkalom, 9-12-ig tart. Hatha van ilyesmi mas keruletekben is, erdemes utanajarni.

Sno,
Halozsakot en a Kengurugold-ban lattam, vannak egesz nagy meretek is. Ha mentek a talira es valoban az Eurocenterhez kozel lesz a helyszin, akkor erdemes ide is benezni (van mellette c&a es deichmann is :wink: ez itt a reklam helye :) )

Vasarlas: ne is mondjatok! Agyrem! Csak es kizarolag babakocsiban! Egyszer anyukammal ugy mentunk el a CORA-ba, hogy nem vittunk babakocsit, sot bevasarlokocsit sem, mondvan, hogy majd fogjuk a kezet! Hat persze, hogy nem jott be! A vegere teljesen idegbajt kaptam, mindenfele ment, csak arra nem, amerre kellett volna, es ha el akartuk terelni, egybol kitort a hiszti!
Babakocsiban is maximum kifliveggel van el, de a penztarnal altalaban megunja, igy probalok a vasarlokozonseg joindulataban bizni, es eloremenni a kasszanal...

Camambert: meg nem probaltuk. Mezet mar egy eves kora ota kap Aron. Gombat csak gombalevesben.

Rita,
Megfutamodtam, igy sehol sem tartunk :(

Nanica, Ti hogy alltok???
Még kerdezni akartam, hogy az ortopediara hogy jutottatok el? Eszrevettel valamit Linus laban, es Te magad kerted a beutalot? Vagy a haziorvos vette eszre?

Dana,
En is merges vagyok a dm-re, mert megvettem a jatszopohar keszletuket, es kiderult, hogy mind lyukas! :evil: Pedig kifejezetten ivasra vettem volna ....

Majus,
Koszi szepen a tesztet! Azt hiszem, mi eleg sok mindenben el vagyunk maradva :( De majd kiderul, ha rendesen vegigmegyunk a kerdeseken. A Gekko-ban ugy csinaltak, hogy megfigyeltek Kelet, hogy hogy jatszik, vagy celiranyosan a feladatokra koncentraltatok???
Ja, es mit jelent pl az, hogy a "sajat nevet felismeri" kerdesre tort szamot kaptatok? Neha reagalt ra, neha nem???

KépKépKépKép
thelga
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat!SmileTúl vagyok rajta.Minden rendben volt, tegnap du. már jöhettem is haza.Kb. 11 körül csinálta a drnő a műtétet, rendes volt,nem is izgultam, vérnyomim reggel 100/60 volt, műtőasztalon már 130 Laughing De hamar elaludtam, kb 20 perc volt a műtét.Utána is aludtam még.Viszont eléggé fáj a seb, eszem a fájdalomcsill-kat.Szerintem a gátseb nem fájt ennyire Confused Rolling Eyes
Dr.nő viszont nem jött be hozzám műtét után, így kapott egy nagy fekete pontot tőlem Mad Twisted Evil Majd felhívom hogy mégis mikor kell kontrollra, varratszedésre mennem, bár felszívódó varratokat tett állítólag Rolling Eyes Meg a labor eredményemre is kivi vagyok.
Tegnap Tomi volt Emilivel, egész jól elvoltak, de estére már mondta, hogy ő ezt minden nap nem bírná, így ma ment a melőhelyére pihenni :lol: :twisted:
Klérdeztéltek hogy ez milyen ciszta:hüvelybemenetnél van,a nedvességet termelő mirígy cisztája.Mirígyet nem vették ki, csak a cisztát.Okát nem tudni, és remélem nem fiog kiújulni, mert ez még rosszabb mint a gáétmetszés volt anno:(Baromira fáj, eszem a fájd.csill-t, de ma már lényegesen jobb.

Visszaolvasok, így lehrt régebbi témára is reagálok.

Nanica!
Megnézteam a videót, látom Linus is élvezi nagyon a vizet, most már Emili is mrgbarátkozott a karúszóval:)
Düh:Emili nem harap, hanem tör-zúz:DCsapkod ami a kezeügyébe kerül.De hamar elterelhető a figyelme, így ez nem tart sokáig.Ha ne az van amit akar, akkor sír, kiabál, siktí, végül csapkod.Ez a sorrend.

Bigsis!
Tényleg nagyon szép a szülőszoba!Ojibé nagyon édes kis hajas baba:)A nehézségek ellenére szerintem jó hogy ilyen kicsi a korkülönbség köztük._Bár én most elgondolkoztam a tesón,mivel Emili mostanában 7ördög :twisted: :lol:

Dana!
Evés:Emili is mostanság inkább a kanapén ülve eszik.Etetőszéket hanyagolja,de van hogy oda kéredzkedik.Egyedül nem hagyom pépeset enni,merz csak szétdobálná.Főtt tésztát ehet egyedül,meg a rágcsákat, de mást nem.pedig már egész ügyesen a szájába talál a kanállal, de sokszor nézegeti hogy mi van benne, így lecsöpög.Viszont mindig van neki is egy kanala, így 2 kanállal eszünk.:)

Tápi:amennyire nem ette kicsinek,most annyira rákapott.Hogy mitől, azt nem tudom, de a reggeli tápi adag után van hogy de., vagy du. is kér még, vagy tejert adok,mikor mihez van kedvem
:lol: De szilárd ételt ilyenkor elutasítja, így nem tudok mást tenni.

Cumi:csak alváshoz van, ha felkel magától leteszi.Máshol nincs a lakásban cumi, így nem is kéri.Időnként estefelé ha nagyon nyűgi akkor kap.Meg autóban hosszú úton, ill. babakocsiban,ha nagyon nyűgi már.Néha reggel még kérné, de akkor mondom neki, hgy játszáshoz nem szabad cumikázni, és már köpi is ki, csak mehessen végre rámolni:D

Timi!
Emili is babának hívja magát, persze, mivel mi is sokat mondjuk még, hogy Emili baba, ha fényképet néz, vagy a tükörben nézi magát:D

Apropó tükör:Emili mostanság nézegeti magát a tükörben, ilyenkor grimaszokat vág,nyújtogaja a nyelvét, főleg ha van vmi kaja a szájában. :lol: Annyira édes, de ha meglátja, hofy figyeljük, akkor abbahagyja

Fogmosás:emili hagyja, de ő is csiszatol vmit a szájában.Persze közben folyamatosan mondom, hogy húúú, de ügyes vagy!!!!! :lol:

Sno!
Evés nálunk detto mint nálatok.Próbáltam leszoktatni az üvergesről, de az csak gyorsabb :oops: .És ha nyűgös ebédkor,ami gyakori, mert elfárad, akkor a darabosabb kajához nincs türeéme, és nem eszik.Ilyenkor du. adom neki.
Én még ragaszkodok a tápihoz reggel este,de kap tejet is, ha napközben esetleg tápit kérne(ilyenkor rázza a kezét, ahogy én szoktam összerázni a cumisüvegét:D)

Ágiboldi!
Emili is kiköpi a kaját, ha újat adnék mielőtt lenyelte az előző falatot, és ettől agybajt kapok!:x

Pann!
Nekem is jön még 1 csepp tejszerű vmi a cicimből, ha egnyomom,de most nézettem hormonokat is, így majd kiderül mi áll a háttérben.
Bevásárlás:Emili elvan egy ideig a kosárban, de ha nem, akkor kap inni, enni, vagy cumit:?

Gumicsizma:én most láttam tescoban is, brendonban is, deichmannban is,meg szinte mindenfelé.Igaz méretet nem néztem, de ránézésre kb 22nél keződik:(Viszont vaterán láttam vadiúj 21est.

Hálózsák:én ezt is vaterán, teszveszem vettem, angyon szép, és vannak újak is, magyar gyártmányok:
http://www.vatera.hu/item/view/index.ph ... 28&adult=1
ennek a eladónak a többi terméke közt vannak más mintájúak is, más méretben is.
De amit mutattatok ruhalfalvás zsákok, azok nagyon tetszenek!!!Kár hogy lemaradtam az akciójukról:(
Emili egyébként hálózsák függö, az újat amit vettem neki, napközben is kohozta(amig be nem zártam a szobaajtót)és bele kellett fektetni,még 40 fokban is pár percig:DIlyenkor imitálja az alvást:)De ha anélkül altatnám,akkor nem alszk el olyan könnyen, és nem is alszik olyan sokat.:?

Én ma bekapcsoltam a fűtést egy kis időre.Ez volt az első fűtés.

Haláéfejes ruhák:hát én is agybajt kaptam,mikor megláttam!!Hogy lehet gyereknek ilyet csinálni?????Kinek jutott ez eszébe????Nem volt normális annyi szent!Nem tudom hogy lehet engedélyezni???Legközelebb horogkereszt lesz rajta??? :roll: :x

Lora!
Csizma:vastag zoknival sem jó rá?Néhol kapni oyat, aminek a szárán van egy behúzó, és így lehet szűkíteni a szárát.

Tényleg, békapóz:Emili még mindig úgy alszik,mint egy újszülött:pucsít az égnek a feneke,mint egy büdös bogár

:lol: Ezt nem kellett volna még kinőnie???
Gombalevest máér evett, meg pörit is, és ette agombát is.Penészes sajtot még nemadtam, kefírt sem eszi meg.
Télen mit csinálunk?Rejtély!Ha nem esik, akkor irány kifelé, aminek előre nem örülk, de Emili meghibban idebent, és az én idegeimet is kikészíti.Tomi szerint jó lenne neki a bölcsi, gyerek társaság kell, az itthoni játékokat unja.Igaza is van szerintem, de itt nem veszik be ilyenkor, pláne hohy én nem dolgozom.,Dolgozni meg nincs kedbvem, és megv álni Emikétől sem.Az lenne a jó, ha lehetne hetente csak prszor vinni, de ezt sem engedik.:(Játszóház meg nincs olyan, ahol otthagyhatnám.

Gekkós tezstet mindjárt egnézem.

Bocsi a sok hibáért, siettem is, és fexem is közben.
:oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Küldök a közös mailre egy linket, azon lesznek fotók rólunk, ha vkit érdekel.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Ditke!
Te most tartod a névnapod?Akkor isten éltessen sokáig! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Pankaa

Igen, most tartottam a névnapomat,mert ez az egy van belőle !!! :oops: Nagyon szépen köszönöm aranyos vagy !!! :wink:

Tominak vettem egy nagyon cuki téli együttest , meg pár téliesített nadrágot,(polár béléssel) nagyon ránk ijesztett ez a hideg idő és mivel neki sem tetszik a benntlét így muszály volt bevásárárolni, ma ismét rájöttem nincs az a pénz amit el nem tudnék költeni babaholmira !!!! :wink:

Most megyek és megnézem a fényképeket a közös mail-en !!! :wink: (olyan jókat tudok gyönyörködni bennük )

Helga

Jól hangzik ez a bölcsis játszóház !!!!! :lol:
Akkor a ti téli progitok megoldva !!!! :wink:
Kép Ezt a képet muszály feltennem a frizurához illó ruhaviselet

Kép
kditke
 
 


Ditke,
Boldog névnapot! Tomi ezen a képen tök máshogy néz ki, mint szokott.

Panka,
ezek a gyerekek zsenik: Emili kézrázással mutatja a tápit...engem ezek a dolgok annyira szórakoztatnak.
Direkt meg szoktam kérdezni Sebit, olyan dolgokról, amiket még nem ismer, hogy mi az. Annyira ötletes és eredeti tippjei vannak. Pl. egy ágyneműhuzaton volt egy süni, de csak sematikusan, egy ágabogas izé, rögtön rávágta, hogy oroszlán, és tényleg ennyi erővel simán az is lehetett volna.

Helga,
Kösz a Kengurus ötletet, most már én is emlékszem, hogy amikor terhesen voltam nézelődni, csodálattal adóztam a széles hálózsák kínálatuknak (kis túlzással még az én méretemben is volt).

Orsi
Kép Kép
sno
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?