Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Fibi

De nagyra nőtt már Ábeled is. Cuki. :)

Betegecskék gyógyuljatok!

Nuk

Nagyon szép fotók, írigy vagyok ezért a jó kis nyaralásért! :) :)

Votiv

Bendi is haladgat a beszéddel, de ő is, mint Istid azért jóval le van maradva, az óvodában nem is beszél annyit, mint itthon, kicsit félénk is ezen a téren. Meg azért még sokszor csak mi értjük, hogy mit mondott. :) Sőt néha még mi sem. :) Van az oviban torna, azt hiszem hetetne többször is mennek tornaterembe.
Gratula Lilirózának, hogy ilyen ügyesen jár már!

Mon

Nem tudom mit tehetnél, ötletem sincs. Nekem az a bajom, hogy az én gyerekem, ellentétben sokakkal nem húzza meg magát az óvodában, nála nincs ez az óviban jó vagyok, otthon kompenzálok dolog. Az enyém az óviban éli ki magát. Múlt hét volt neki az első hét és pénteken azzal fogadtak, hogy át fogják tenni a szekrényét, hogy ne a kislányok között legyen, mert sírnak tőle a kislányok. És ő az óviban veszekszik a játékokon a többiekkel és mivel jó nagy erőfölénye van, persze a többi gyerek sír, mivel általában ő győz. :? Én meg nem győzöm szégyellni magam délután, amikor érte megyek... :twisted: Pedig minden nap megígéri, hogy jó lesz... :roll: Holnap mennek almát szedni délelőtt egy almáskertbe, már előre félek, hogy mit fog ott rosszalkodni... :roll:

Szorongás téma, az gáz, hogy a Bendi rágja a körmét?? még csak 3,5 éves... :roll:

ruz
ruzicsky
 
 


Móni: múlt 7végén itt voltak a barátaink 3 hónappal idősebb a lányuk, mint Kamilla.. na volt közös játék és volt sok hangos óbégatés, hogy "ez az enyéééém, most én játszok vele stb" Na a másik anyuka ezt mindig úgy intézte el, hogy elvette tőlük a játékot és közölte," hogy ha nem tudtok szépen megegyezni, akkor egyikőtöké se lesz." Namártmost nekem ez a módszer azé nem tetszett, mert figyeltem a csajokat és általában pont mindig a másik lányzó akart valamit kicsavarni Kamilla kezéből és anyai szívemnek rosszul esett, hogy azért mert egyforma erősek és ő se adta csak úgy a megszerzett vmit azé mé neki kell megszívnia :roll: de ha majdan a saját két gyerekem csinálja ezt...háááát passz mit fogok tenni.
Egyszer egy munkahelyen mesélte egy anyuka, hogy ő azt csinálta a gyerekeivel, hogyha nagyon veszekedtek akkor fogta őket és összekötötte a kezüket egy napra. Azaz mindent együtt kellett csinálniuk és segíteni is kellett a másikat ha tetszett hanem. Ez tök jó ötlet szerintem csak épp nem ilyen kis korban :?
Szóval bocs, de ötletem más nincs 8)

Csütörtöktől máig lázultunk és kop-kop talán mára már nem. Ellenben olyan repedt fazék hangja van Kamillának és szárazon köhög is és még mindig taknyol. A taknyolásra hydrastist nyomatok, de erre a rekedtes hangra és köhögésre lövésem sincs mit adjak :? ötlet?

Immunerősítés: szerintetek érdemes adni vmi multivitamit a dednek igy a téli szezonban?? A múltkor a játszón egy csaj a Dr. Lenkei vitaminjáról zengett ódákat. Én ezt nem ismerem egyáltalán.
Én nemtom, hogy kell-e ez nekünk, de Apjuk szerint kéne vmi :roll:
Ki-mit szed és milyen meggyőződésből?? És használ-e ??

Szrek: költözködés izgi :) Nem lehet, hogy most emiatt fennforgás miatt ragaszkdoik Ábel a peluhoz annyira??

Deni: félovi is valami, lesz abból egész napos is! Mit mondott miért nem akar ott aludni?

Babszem: én nem ismerem R.M-et.

Fibi: Ábel is milyen helyes kisifú lett!!! Mármint kisdednek is helyes volt, csak mostmár olyan fiús a pofija és nem csecsemős.

Ancsi, Zuzenka merre???

További taknyolóknak kitartást!!
és én remélem, hogy lesz még szép napos jó idő idén, mert ezt az esős truttyót úúútálom és nagyon durva lenne ha már szeptemberben fűteni kéne!! :o

Rylie
rylie
 
 


Ja és hát a lényeg:
Kamilla sikeresen megtanult hintázni és végre elkapta a ritmust és saját magát hajtotta a hintán szombaton!! Úgy örültünk neki :)

Borka megtalálta a hüvelykujját és édesen cuppog rajta :P nesze neked műa cumi...ő is csak az ujját fogja szopni 8)

büszkerylie


öö Deni: hogy tanítottad meg Bencét az orrfújásra?? Na ez még nem megy Kamillának csak a száján fújja a levegőt 8)
rylie
 
 

 
 

Johi,
Boldog névnapot, ha ma tartod :D

Macs,
köszi, akkor még utánajárok :)

Moni,
én is a játék elvevést hallottam, ugyanis az anyának nem kell eldöntenie, ki kezdte, ki volt a "bünös". Tanulják meg h ne veszekedjenek, ez persze sokszor a kisebbnek szar, mert ö még nem biztos h teljesen felfogja. ezért én csak ritkán alkalmazom ezt.

nálunk is vannak összeveszések, (Ábel is elszedi a tesótól a dolgokat, nemcsak B). én mindig elmondom, hogy játszanak együtt szépen, meg kell osztaniuk a dolgaikat, stb., vagy cseréljenek játékot. Ha nem megy, én játszom az egyikkel (ha azt látom h figyelemfelhivás volt a célja a balhénak), és a másiknak mutatok vmi más elfoglaltságot. Végsö esetben elkülönitem öket. Ha bántja az egyik a másikat, akkor tényleg elveszem azt a játékot.

hogyhogy már M is járhat oviba??? (ez az a magánovi?)
fibi
 
 


Help: a Kútvölgyi kórházba hogy kell menni by BKV ??? a Moszkva térről milyen busz/villamos megy oda???

Köszi
R
rylie
 
 


Rylie,
én épp most irtam, h Echinaceat nyomunk 1 hétig, aztán 1 hét szünet, mialatt ezt az Engystol-t fogjuk (vagy Oscillo heti 1x is immunerösit). + Cebion megy most Ábelnek, mert hamarosan megy oltásra.

érdekes, nálunk is kezdi fujni Ábel az orrát, ha folyik, mert ebben is , mint mindenben utánozza a bátyját :lol:
fibi
 
 


Fibi: igen az Echinaceat mi is szedtük tavaly, de apjuk szerint vmi multivitamin kéne.. :roll:


B és az ő ujja
Kép

R
rylie
 
 


Rájli,

rekedtségre nekünk 100%-ban bejött a homeovox, családi szinten! sztem érdemes megpróbálni!

Boriska gyönyörű! Kamillának meg gratula a hintához!


Mi vitaminból eddigelé vitacolant és a béres-féle gyerekvitamint szedtük. Jónak tűnt mindkettő!

csók

macs
macskanyu
 
 


Ruz,
Körömrágás ugye elég korrekt szokás a Rylie által említett szorongás-oldáshoz képest. És a P. volt szokásához képest is. És P. korábban kezdte!


Rylie,
Micsoda haj!!!! (M. gyakorlatilag még mindig inkább kopasz, ami van az szőke és pihés. Gyönyörű B. és ekkora haj! Én persze sose vágnám le!)

Tanácsokat köszi mindenkinek.

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Ovisoknak jel (bár már nem aktuális, de hátha mégis)
http://www.vatera.hu/ovodai_jel_gyorsan ... 88671.html

R
rylie
 
 


Rájli,
na ezen buktam ki (nem rád, hanem a kiba..tt bizniszre) 4 óvis jel egy ezres??? Kellene (tt volna) vagy 30.. az hány ezres? Naaa...

egyébként mást nem tudtam olvasni, zajlanak a dolgok meg a jég... pusz.
neet
neet
 
 


Betegeknek bulást ++++++++++++++

Rylie :) Gyerekösszekötés :lol: De jó, hogy javultok!! :D Köhögésre a Stodalt és az utifüvet szoktam adni. Mi is echináciával erősítünk, amit kiegészítünk mézzel, valamint Bálintnak a Béres Actival Kid megy, Bencusnak meg Cebion Multi szirup. Lehet hogy ez kicsit még sok is, de betojtam, hogy egyből bekapták a takonykórt...
Orrfújás: mint Fibiéknél, eltanulta a bátyótól :wink:
Ovi: Nem mondta, hogy miért nem akar ott aludni, csak egyszerűen nem hajlnadó :roll: sőt meg is ígérte, amikor beszéltünk róla, hogy aludni fog... Lehet hogy (megint) én voltam az oka, nagyon magyaráztam, hogy várom majd alvás után, de lehet hogy megzavarta, hogy pár gyerkőcöt hazavittek ebéd után, de lehet hogy egyszerűen csak nehezebben szokja az új helyzetet és neki egyenlőre ennyi elég az oviból... Én ezutóbbira tippelek és örülök, hogy legalább délelőtt szívesen megy.
Hintázáshoz gratula Kamillának!! :D és ujjszopó Borka naggggyon ééédes!!! és gyönyörűűű :D :D

Móni :) Nálunk is fokozatok vannak, attól függően, hogy mekkora a balhé, a rászólástól a cucc-elvevésig (ettől ők is ordítanak a felháborodástól, nemcsak én :mrgreen: :lol: ), de itt a kicsi legalább akkora beste mint a nagy... :roll: 8)

Fibi :) Engystolt nem ismerem, mi is echináciázunk. És áááá nem is hiszem, hogy balhéznak a gyerekeid!! :wink: :lol: ezzel az angyali tekintettel....

Szrek :) Hűű, már jövő héten költöztök?! De szupeeer!! :D Hogy van időd-erőd meló mellett még erre is?

Votiv :) Akartam már írni, hogy nagyon örülök, hogy Lili elindult!!! :D :D Jártok még tornázni, fejleszteni?

Curse :) Merre vagy?? Ficánkoló pocaklakó :D :D :D Eredmény már megvan, elvileg jó (de nem értek hozzá, majd vissza kell vinni dokihoz).

Kép
Kép
denizsa
 
 


Echinaceát hogy kell adagolni? köszi! :D

Köszi mindenkinek, igazából anyu nagyon sokat segít, nélküle nem menne és kicsit lassan halad a szerelés stb de azért igyekszünk :D tökre lázban égek, hogy Ábelnek szépen csináljuk meg a gyerekszobáját, hisz most lesz csak külön szobája :D :D meg persze az egész lakást szépen szeretném (no meg nem drágán), de majd szép lassan, csak rettentő türelmetlen vagyok :D meg izgulok :D

Borka nagyon szép! :D

Ma jártunk kicsit Barbiéknál és imádnivaló az új kutya, teljesen el vagyok tőle olvadva! :D Angi meg olyan édesen szégyenlős
:lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Fíbsz,
oscillót egy homeós doki nem ajánlotta immunerősítésre mert elméletileg ez egy 200-as szer és hogy az nem jó, helyette az engystolt mondta ő is; én most echinaceát próbálnám meg cebion megy addig is, csak echinaceának nem tudom az adagolását

Curse,
BOLDOG NÉVNAPOT! :D

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Rylie,
bors nénihez gratula, én is körülnézek majd!
Borka IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIRRRRRRRRTÓ cuki, komolyan!!! Élőben is csodaszép, de ez a cumizós kép.... :lol:

Fibi,
de pici-nagy fiad is szépséges, és sztem is rád hasonlít, bár férjedet még nem láttam.

Szrek,
dokinéni azt mondta, h srácoknak napi 2x3 bogyó echinácea 1 hétig, aztán szünet!
fenőtteknek napi 1x5bogyó.
én vettem oscillot, de csak a nagyoknak adom akkor be, mármint magamnak.
én asszem vincetoxival fogom keverni az echinaceát.

Curse,
BOLDOG NÉVNAPOT!!

Johinak tegnapra, ha akkor tartja!!!

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Curse-nak nagyon boldog névnapot!!!
Kép



Szrek :) Echinacea: napi 1-2x3golyó (én 1x szoktam) és max 1hétig, aztán 1 hét szünet (ezalatt mehet pl. a Vincetoxi), nem lehet folyamatosan adni! és alacsony pot.-ban ajánlják (D4 vagy D6), de lehet kapni alkoholmentes Echinacin szirupot, ami 2éves kortól adható :wink:

Kép
Kép
denizsa
 
 


ovis jelről egy gyorsat:
én vettem a tescoban 200ftért olyan rávasalhatós fehér csíkokat, mint amit árulnak, 20 db van egy csomagban, plusz adnak hozzá egy fekete ficet, amivel ráírhatsz, és ennyi.
én ezt fogom tenni.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Cumizos Boris nagyon ééédes :D

Curse, boldog névnapot :D


Én is csak napi egyszer adtam az Echinaceat, B-nak 3 golyot, Ábelnek 2-t.
Akkor jo hogy Oscillo-t nem adtam nekik, az Engystol Vincetoxi-t tartalmaz, akkor az jo lesz :)

Deni, Zsan,
a Vincetoxit hogy adagoljátok az egy hetes "szünetben"?? minden nap azt is, vagy csak heti 1x? (mert akkor ugy adnám az Engystol-t is).

Szrek,
ha beköltöztök, gyertek át :D

KépKép
fibi
 
 


Sziasztok!

Jaj de jó,pont ezt akartam én is kérdezni,mint Fibi :D
És Botondnak adhatok már ilyet szerintetek? :roll:
Sajnos Dorka már 2hét óvi után 1 hetet itthon taknyolt,persze most Bontondon a sor :?

A névnaposoknak minden jót! :lol:

petergabi
 
 


Rájli: de cuki... a profilja tiszta Kamilla Borkának. Nagyon szép a haja. Gyerkösszekötés tök jó... Egyébként Fanni imádja a barátnőjét, de én állandóan azt hallom, hogy valamelyik nyafog én meg mondom, oldják meg maguk. Ha nagyon elfajul, akkor persze közbe szoktam lépni, de egyébként az Ő dolguk. :lol: :lol:

Deni: szerintem lassanként biztosan ott fog aludni Bálint. Egyik anyuka mesélte, ahol kb. hasonló volt a probléma. Hogy anyuka fényképét betették egy nájlonkába és azt vitte aludni a gyerek. Ettől úgy megnyugodott, hogy ott van vele anya, hogy azóta szuperül alszik az oviban. Ez csak egy 5let, de másnak bevállt. :lol:

Fibi: igen, köszönöm tegnap tartottam. :lol: Ennek örömére mehettem AFPre. Jaj elfelejtettem mondani: Ábel milyen szépséges. Tegyél fel légyszi kettőjükről egy közöset. Kiváncsi vagyok a hasonlóságra, mert igy nem láttam őket annyira hasonlónak.

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Névnaposoknak Boldogot!! :)

Rylie

Privit megkaptad? Egyébként meg 156-os busz a Moszkva térről, ez visz a kórházhoz. De nagyon ritkán jár, ezért érdemesebb az 56-os vagy 18-as villamossal a JÁnos Kórház megállójáig jönni, a Moszkva térről és a János Kórházi megállótól kezdődik a Kútvölgyi út és azon kb. 5 perc séta felfelé, a nagy kórházi épülettömb első része a Rendelőintézet és picit följebb a második nagy bejárat a Kórház.

Borka csuda helyes! :)

ruz
ruzicsky
 
 


rylie
 
 


Ruz megkaptam kösziii

most ennyire fussa
r
rylie
 
 


Éljenek az Editek! :D

Rájli,
Éljen a legpicurkább kintlevőség, nagyon menő a sérója! :) (Ő a legkisebb babanetes jelenleg, igaz?) Azt a sétáltató amcsi izét meg se nézem. :lol:

Éljen a nonstop eső, ebben menő autót tolni. ;)
Éljen a Jáhn Ferenc H, ahol holnap megműtik a zuram, és közben még fogyókúra is, a kosztra nagyon odafigyelnek, nehogy elhízz, mert annyira jó... ;)
Éljen a cinizmus. ;)

Minden taknyosnak továbbra is jobbulást! :)
neet
neet
 
 


Johi,
okés, megpróbálok majd közös képet is :)

Deni,
Bálintod reggelente már simán ottmarad vetközés után az oviban? mert enyém B még kb 10 percig marasztal engem, amig fel nem oldodik ill. talál vmi érdekes játékot, amiben elmerül. Utána szól h mehetek. Nem gáz ez, tudom, csak kiváncsi vagyok :)

Amugy ma megnyugtattak az ovonök h nem antiszoci a gyerekem, csak inkább nekik segit diot darálni, sajtot reszelni, stb. meg ül az asztalnál papirt vagdos, kirakozik, ilyesmi. A fiukkal nem igazán vegyül (van köztük 2-3 nagyobb gyerek). Ellenben egy kislánnyal szokott fogocskázni meg csikizöset játszani :lol:
fibi
 
 


végülis lehet h csak az apjára üt: szeret fözni meg szereti a csajokat :P
fibi
 
 


Fibi, Gabi,
vincét én ugyanúgy fogom adni nekik, ha el nem felejtem!
Botondnak már nyugodtan adhatsz. Bár mondják, h nem a bogyók mennyiségén van a hangsúly, hanem a beadás gyakoriságán, sztem Botondnak napi egy szemet adj.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Neet: ovis jel a vaterán azé bosszantó, mert nem én találtam ki ezt a biznict :lol:
Kórházhoz drukk-drukk!!! Mielőbb gyorsan kifelé onnan!++++

Zsan: http://www.mokep.hu/movie/bors_neni -amig könyv nincs ;)

Köszi a vitaminos hszeket!

Tegnap megszületett az egyik barátunk kislánya:
1800 gramm Adél és kissé előbb kivették Anyukája pocijából, mert a méhlepény nyomta a gyereket, olyannyira, hogy szegénynek még a karját is eltörték ahogy vették ki :o
Mindenesetre jól vannak :)

Rylie
rylie
 
 


Barbi,
Neked is köszi a szülésznőajánlást! :)

Lindi,
Új frizkóról képet kérünk :wink: És az ovi a képek alapján nagyon tuttinak tűnik 8)
Bajni csúzdázása nem semmi :lol:

Kata,
Tök jó, h ennyire tetszik a csana, ez a lényeg :) Gekkoval nincs személyes tapasztalatom, de én hallottam ilyet is olyat is. Volt akinek nagyon tetszett és volt akinek nem az ár-érték arány miatt.

Macs,
Fülidet imádom a telivigyora miatt :D Meddig dolgozol még? Bírod a munkát?

Zsanci,
Srácaid is nagyon helyesek, annyira egyformák, h már megint csak Memét ismertem fel, őt is a nagysága miatt :oops: :D

Gabi,
Nálatok is nagyon szuper a közös kép, végre kaptunk ilyet is :D :wink: Bulást Nektek!!!

Nuk,
De jó, h jól éreztétek magatokat :D Remélem ittál helyettünk is :wink: Képek szuperek, nagyon szép család vagytok! :D

Votiv,
Ne viccelj, bármikor bárkit szívesen látunk :wink: Egyeztessünk majd!
És szuper, h LiliRóza már ügyesen járkál :D A szobatisztaság meg hát, szerintem el fog Isti is arra a szintre jutni. Nem hinném, h csórikát így kellene kondicionálni, főleg, ha egy-két dolgot Isti eleve később csinált, akkor bizti kell még neki idő :? Bulást Nektek!!

Fibi,
De jó, h tettél fel képet Ábelről :D Annyira szép szeme van és bár én nem találkoztam még pároddal, de tökre rád hajaz Ábel :wink: És az szerintem soha sem baj, ha egy pasi szeret főzni :wink:

Deni,
Ovi miatt ne aggódj, biztos, h egy idő után Bálint is be fogja vállalni az ottalvást :wink: Bulást Nektek!!! És tök jó, h a lelet is okés, gondolom a doki azóta már meg is erősített benne :D
Mi is vagyogatunk, csak Adél múlt héten taknyolt, aztán meg van most itthon mit csinálni. El vagyok mindennel maradva :roll:

Móni,
Szerintem én is elvenném azt a dolgot, amin összevesznek a kőcök :? De nagyon tetszett a kézösszekötés is :lol:

Babszem,
Sajna én nem tudok segíteni.

Szrek,
Hajrá- hajrá költözés!!! :D Egyébként még nálunk sincs minden a helyén, meg még lenne ötletem, csak hát moni nincs. Szóval megértem, h türemetlen vagy, de relax, minden szép lassan úgy fog kinézni, ahogy szeretnétek :wink:

Rylie,
Itt nagy Lenkei imádat van Érden, van egy centrumuk is. Nekem nagyon nem szimpi. Egyik este az m1 Este c. műsorába meghívták ezt a Lenkeit és hát a stílusa sem igazán jött be, de ami meg aztán pláne nem, h bizonyos vitaminjainak a forgalmazását betiltották és ő ennek ellenére továbbforgalmazza azokat. Borkád gyöngyörűséges :D Az a haj!!! :P
Remélem már teljesen jól vagytok. És gratula a hintázó Kamilládnak!!! :D

Johi,
Utólag is NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D

És köszi Mindenkinek a rám gondolást!! :D Aranyosak vagytok!!! :D

Neet,
Jaj, szegény Párodnak sok ++++++++++, h túlélje azt a kórházat!!!! :roll:

Kép Kép
curse
 
 


És segítsetek nekem két dologban!
Adélnak szeretnék venni ujjfestéket. Ahogy elnéztem rengeteg féle-fajta van és mindegyik bababarát meg ilyesmi, de gondoltam megkérdezem, h esetleg van-e vmelyikötöknek vmi közvetlen tapasztalata vmelyik márkával? :?

A másik kérdés pedig ágyra vonatkozna. Adélnak most csináltatjuk a gyerekbútort és az ággyal totál meg vagyok lőve. Az asztalos pali azt mondta, h a következő ágyméret már a 90x200-as. Nekem ez olyan nagynak tűnik, főleg úgy, h Adél még csak 86 centi körül. Most ugye még a rácsosban nyomjuk, ami 60x120-as. A következő, amit láttam az 70x140-es, de szerintem az meg megint nem lenne sokáig elég. Ti milyen méretű ágyra cseréltétek a kiságyat?
Ugye ezek a méretek fixek, ezekhez simán lehet venni matracot. A többi már egyedi méretezés és akkor az meg persze drágább adott esetben.

Kép Kép
curse
 
 


Neet :) Párodnak mára sok +++++++++++

Fibi, Gabi :) Megnéztem a (nagy)könyvben, a Vincét heti 1-2x ajánják 30-as pot.-ban. Az Engystolra meg napi 1-2 tablettát ír. :roll: ezt az Engystolt nem ismerem, ez tényleg tabi és nem golyó?

Johi :) Köszi az ötletet :) végső esetben asszem mindent meg fogunk próbálni, most pár hétig úgyis elhozom ebéd után, aztán próba 1-2-3... És afp-re hova mentél? ahova a barihimlős vérvételre vagy az sztk-ba?

Fibi :) Sztem is tök normális, hogy Bálintod nehezebben válik el, nálunk dettó ez volt, amikor én vittem (be se akart menni), bezzeg amióta apa viszi, semmi gond :mrgreen: És valszeg neki is kell egy kis felengedési-megszokási idő, aztán érdekelni fogja a többi gyerkőc is :wink: Bálintom eleinte az óvónénikkel se állt szóba... kellett neki pár nap, mint minden máshoz is, és napról napra egyre jobb.

Rylie :) Adélnak sok +++++ és hány hetes volt, hogy ilyen kicsi?

Kép
Kép
denizsa
 
 


Curse: mi épp tegnap szereltük le a rácsot a 70x140-es ágyáról Tüncinek. SZerintem ez épp jó méretileg. PErsze féltünk, hogy legurul, mert bolygóhollandiban nyomja az alvást, úgyhogy a saját matracunk mellé tettük az ágyat, a másik oldalról meg szekrényt toltunk. Így maax. csak rám tud gurulni TÜnci. :) De felnőtt ágyban tényleg nem tudnám még elképzelni a gyereket. :shock:

Kép
Kép
tinu
 
 


Curse :) Köszi, már bulunk, Bálint is megy már holnap oviba, bár néha még fújja az orrát, de a doki aszonta, hogy ne várjam meg, míg teljesen tünetmentes lesz és azt se reméljem, hogy nem lesz megint beteg, csak ha egy jurtába költözünk a sivatag közepére :roll: :lol: hát a jurta egyenlőre nem játszik :lol: B. ágya 160x70-es és mi matraccal együtt vettük, de nem hinném, hogy ez különleges méret lenne. Esetleg érdemes lenne megnézni ikeás/brendonos/stb. honlapon az ágyakat és mérteket, hogy könnyebben dönthess. :wink: És az asztalos fogja gyártani az ágyat is? az ujjfesték passz, ilyenünk nincs (asszem nem véletlenül :mrgreen: :lol: )
denizsa
 
 


Deni,
jövö héten asszem nálunk is apa viszi B-t az oviba :wink:
Engystol igen, tabletta, de naponta nem biztos h beadnám... na, majd megkérdezem a homeos gyerekorvost is (találtunk a kerületben, lehet h átjelentkezünk...)

Curse,
én hallottam már dedet nagyágyban aludni, sztem semmi gáz nincs azzal. késöbb is jo lesz :) B is szokott nagyszülöknél.


mennem kell, vastag dzsekit veszünk nagyfiamnak, mert ma meg akart fagyni.....

KépKép
fibi
 
 


Rylie,
Járástanító szuper! Ez is izmosít! (Nincs vmi olyan ketyere, ami az anyának nem a bi és tri meg többi cepszét dolgozza meg, hanem a hasizmot??? És közben 2 idegen nyelvet is megtanít a gyereknek??)

Curse,
Ikeaban vannak nagyobbítható ágyak is! (P. a cicás-kutyásban aludna - az kb. 160 cm hosszú. Nálunk az szempont volt, hogy beférjek mellé - tehát ne legyen túl keskeny és túl rövid és persze megbírjon kettőnket is akár. Viszont a leesésgátlója hülyén van megcsinálva, sztem elég balesetveszélyes - persze csak akkor, ha ugrál a gyerek. De melyik gyerek nem trambulinnak használja az ágyát???)
Ja, és nekünk kókuszmatrac van még (a régit beletettem, kicsit kicsi, de kitömtem. A kókusz bazi kemény. Ez lehet jó a gyereknek, én rá nem feküdnék. Úgy értem olyankor, ha éjjel felriad vagy akármi...)

Neet,
Kis műtét? (Van olyan, hogy kis műtét? Van vmi szakszó ezekre, nem? Gyors gyógyulást!)

Tinu,
És hogy vagy?

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Köszi, csajok a +okat :)
Monisa, olyan kicsi fajta, de neki épp elég..
neet
neet
 
 


Curse,
mi egyből nagy ágyra cseréltük és most is olyat kap (eddig anyunál heverője volt, most rendes ágyat kap), egy leesésgátlóval megoldottuk a dolgot (kikából) és kész, szerintem tök jó, most már el se tudnám képzelni ifjúsági ágyban sem, jó sok tere van henteregni ;) :D :D

Fíbsz,
köszi, még tök messze vagyunk, de talán a hétvégén tudunk dobni rajta egy nagyot :D nagyfiad ügyi :D

Neet,
+++ párodnak meg neked (kocsitolás? mesélj :D)

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Neet, Gáborodnak sok +++ és gyors gyógyulást!

Ruzi, az szuper, ha ilyen sok torna van, elég jó ovi lehet! :) A beszéd tisztasága/érthetősége még nem követelmény, majd a sulielőkészítőben :) a fő, hogy kommunikál Bendi! :D így biztos hamar megügyesedik, majd meglátod! :)

Rylie,a Tesz-veszből nálunk a Sürgés forgás... a kedvenc, ez még uaz a kiadás, mint amit én is olvastam (csak nekem még mondott valamit a telefonközpontos, meg a gépírónő, hihihi) nektek a szótáras van meg?
Borka csudaédes és ez haaaj! váú :P meggyógyultatok?
mi sajnos befűtöttünk, mert már befagyott a senekünk esténként :roll:

Deni, járunk még fejleszteni, most heti 1 játékos foglalkozás van a 2 gyerekemnek együtt, emellett járunk kézműveskedni is heti 1x, meg lovagolni szombatonként és kedden a waldorf óviba. kellenek a programok+kell a fejlesztés is, mivel Isti kimaradt az óviból, és addig is sok felzárkóznivalónk van.
meg már Liliróza is részt vesz mindenben (Istit is vittem már ide-oda ennyi idősen), most már az idő 80%-ában kétlábon :P

újabb reménysugár az alagút végén: Isti egyik napról a másikra, minden előzmény nélkül elköszönt a cumitól, és most már lefekvés előtt is bögréből iszik, és éjjel sem követeli a kakaót! így talán megmenekülnek a fogai is, ha már fogmosás után nem iszik többet :? ráadásul a napi 1 liter kakaó helyett így csak 2-3 decit fogyaszt, azóta az étvágya is jobb! az utóbbi napokban - talán a randa szürke időnek is köszönheten - rendesen aludt délutánonként is, ez is nagyon pozitív :D

immunerősítéssel kapcs. pesszimista vagyok, eddig minden évben csináltuk és uagyanannyit v többet voltunk betegek, mint a többi gyerek. Viszont homeopátiával mindig hamarabb meggyógyultunk, mint általában a többiek. Úgyhogy az idén mi leszünk a kontrollcsoport, nem védekezünk, csak ellentámadunk, aztán majd jól összevetjük az eredményeket :P

Móni, nálunk is, akárcsak Johiéknél, lemeccselik egymást közt, hogy ki-mivel-mit stb. nem is szeretek beleavatkozni, max ha elfajul, erősítsék csak a szociális problémamegoldó-készségüket. nem csípom, ha a mamik a játszótéren v játszóházban beállnak a gyerekek közé igazságosztónak, sokan egészen kritikátlanul - bár érthetően - a saját gyerekük pártját védve, tehát akkor is (ill akkor főleg), ha az ő gyerekük az erőszakos kis zsarnok, aki terrorizálja a többit
persze ha saját gyerkőcökről van szó, az más, és a tesók közt mennek a legkomolyabb játszmák, amik nagyon jó feszültségoldók és sokat tanulnak belőle! az egész tesók közti cívódásnak más vetületei is vannak, mint a puszta harc a játékért és az egók fitogtatása, kicsit mindig a szülők szeretetéért is megy a harc és van benne egy kis tesóféltékenység, épp ezért sem jó, ha a szülő egyik v másik gyerek pártjára áll
de azért persze jól jöhetnek a szabályok is, gyerektől/vérmrséklettől függően, de Petivel biztos már meg is lehet beszélni ilyen dolgokat, hogy ő az okos nagy bátyó, akinek segíteni, tanítani kell az öcsit :)

Curse és Johi, boldog névnapot! :D

jóéjt mindenkinek

votiv 8)
votiv
 
 


Curse,

mi költözéskor váltottunk ágyat Fülesnek, nem volt még másfél éves és az én lánykori, de felnőtt ágyamat kapta. (90x200) Imádta és azóta is szereti. cca. egy hónapja vettem le a leesésgátlót, remekül alszik, nem pottyant le azóta sem.
Mostantól már nem dógozom, de főleg azért, mert sok a "különprogram" :-/ labor, uh, nst stb. ... na meg a sok üléstől fáj a hasam alja, már nem akarom erőltetni, Álmos amúgy sem hagyja, hogy neki kényelmetlen legyen..

Szrek,
neked naaaagy gratula a lakáshoz (is), meg sok +++ és szerencse, meg boldogság a "többihez" :wink:

Névnaposoknak, utólag is boldog mindenféléket!
Na és POCAKNAK mára sok boldog mindenfélét! :) ha olvassa....

Neet,

+++++++++++ heygek G.-d nek! Főzz nek valami roborálót...


Monisa,
nálunk a gyerek a MI ágyunkat használja trambulinnak...





csók

macs
macskanyu
 
 


Curse, Johi :) utólag is Boldog névnapot!

Neet+++

Borka nagyon cuki és persze az összes többi gyerek is, Fibi - Ábelnek mekkora kék szeme van!

Curse,
Nálunk Ákos velünk alszik még :D az életben nem töltött 5 percnél többet a kiságyban, ő már 5 naposan is felnőtt ágyban aludt. (sőt újszülöttként a kórházban is :mrgreen: )
És mi most veszünk neki ágyat - na külön szobába nem megy ám még :wink: :wink: de külön ágyba már jó lenne. Nálunk egyértelmű, h felnőtt ágya lesz 3 dolog miatt: Első Mónival egyezik, fontos szempont, h mellé férjek, második, h mi az ágyra elég sok figyelmet fordítunk, tekintve amit nem lábon töltesz azt ágyban, így hát a cipődön és az ágyadon ne spórolj :D . Ezért nem szeretném az ágyra fordított összeget 20 centinként kiadni újra meg újra :wink: harmadik de nem utolsó szempont - mennyivel jobb a kisebb ágy mint a nagy???? mi az előnye?? :) :)

Kép
akata
 
 


Köszi csajok a homeos válaszokat :D

petergabi
 
 


Akata,
Kiságy csak abban jobb, mint a nagy ágy, hogy kisebb!!! (Nálunk kicsi a gyerekszoba. Bár nincsenek benne, de előbb-utóbb... És így több hely marad.) De ha elfér tök jó a nagy ágy!!!!

Votiv,
Mi sem immunerősítünk. Egyszer tettem bárányhimlő után - nem kapott el semmit. De a Neet-féle hóban mezítlábazást majd kipróbálom P-vel (vagyis ő mehet, én nem, M. gondolom hülyének nézi majd.)
Testvérharcba a legdurvább az, hogy én azt hittem majd meg se kottyan nekem. Még annyira emlékszem. És annyira értem miért van. De mikor folyamatosan üvölt vki ---- minden tudományom és emlékképem elfelejtem. De már jobb a helyzet.

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Macs: először is Fülesnek boldog névnapot.

Neet: párodnak jobbulást. Hasonló műtétje volt mint tavaly?

Curse: köszi, neked is boldogat. :lol: Kérdezni akartalak, hogy Te is ott csináltad az AFP-t szerintem mint én, csak nekem az volt a fura, hogy a felső határérték nagyon alacsony. Máshol 2,0 vagy 2,5 szokott lenni, itt meg nekem 1,30 irtak. Neked is van a papirodon?

Deni: hááááát igazából itt is ott is levették... de hosszú, hogy miért. Minden esetre a magán helyen először, ott jó lelet lett, de mivel a dokim ragaszkott a kútvölgyishez (ott nem egy számot adnak a kezembe, hanem egy komlett kockázatbecslést) igy elmentem oda is.... :lol: :lol:

Kiságy: mi is kicsit vettünk, mert kicsi a gyerekszoba...de most már bánom, mert kényelmetlen mellé feküdni, és ráadásul jövőre úgyis meg kell cserélni a hálót a gyerekszobával, na sebaj, igy van egy aranyos kis gyerekágyunk. Mondjuk a másik amiért a kicsit vettük, mert emlékszem, hogy mennyire nem szerettem, hogy kaptam 3 évesen egy ágyat és még 18 évesen is abban nyomtam, na jó ez igy túlzás de 14-16ig biztos. :-)

Votiv: akkor már ez a kakaó téma is tök jó hir. Hogyhogy Isti letette csak igy a cumiját? Mondott valamit, hogy ez már nem kő neki?

Fibi: nekem is pont kabátot kéne vennem Fanninak no meg kis ezer más dolgot, most akkorát nőtt, hogy minden kicsi szegénynek. Olyan cuki, mert mindent a tesónak akar eltenni, ami neki kicsi.

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Sziasztok!

Neet

Párodnak+++++++++++++++

Votív

Hát tornában jó az óvi, de most teljesen ki vagyok akadva, mert ahogy a bölcsiben is itt is folyton panaszkodnak a kis manómra, hogy milyen rossz gyerek, meg terrorizálja a többieket stb. Pedig Bendi legtöbbször csak barátkozni akar, nem értik, hogy ő egy vagány, eleven kisgyerek, aki imádja a társaságot és mindenkihez rögtön odamegy. De a többi gyerek ezt nem szereti és rögtön visítanak, vagy elszaladnak ha közelít és ha játékokon veszekszenek, akkor persze Bendi győz, mert egy kis vasgyúró és akkor meg az a baj, hogy bántja a másikat. Áááááááááááááááááááááá elegem van már, hogy sose lehet egy kicsit jó nekem, hogy nyugtom legyen, hogy ne kelljen folyton problémákon őrlődnöm. :( :( :( :( :( MÁr tegnap arra célozgattak, hogy ha ez nem változik, akkor nem járhat oda. :evil: :evil: :evil:

Nem értem, minden más gyerek angyal, vagy mi???

Ágy kérdés:

Én nagy ágy párti vagyok, annyira, hogy Bendinek egy nagy dupla ágya van 180X200-as, ami azért jó, mert én is kényelmesen elférek ha kell.

Immunerősítést én is próbáltam echinacea-val de Bendi is sokat volt beteg annak ellenére is.

ruz
ruzicsky
 
 


Ruzi:nem lehet, hogy tudat alatt mégis Bendi+ovi miatt emészted magad és ezért szar a vérnyomid??? :roll:
Ölég furi ovi aki az első ilyen "bonyolultabb" esetnél feladja a harcot és visszapasszolja anyukának a dedet :? egyébiránt nem hiszem, hogy csak Bendi ilyen!!
Szomszédasszonyom is ovinéni és náluk pl egy rakat problémás gyerek van, ahogy meséli és nem lökik őket vissza a szülőkhöz :roll:

Fülesnek Boldog nevenapját!!!

Pocaknak is minden jót!!

Lemaradt még Johi és Curse :oops: de most pótlóm, nekik is Bódógat!! :lol:

Votiv: cumimentes Istók - ez már valami! ;)
Nekem a Tesz-Vesz szótár van meg, kevés szöveg, rengeteg kép amiről általában én magyarázok, hogy ez ezt meg azt csinál, ez+azt igy hívják stb.
Érdekes nálunk meg homeoval tovább tart a gyógyulás mint rendes gyógyszerrel :roll: bár most egy hősnek érzem magam, mert nem rohantam hanyatt-homlok a dokihoz pedig Kamilla megint 40 fokokat produkált :( és csak bogyóval tömtem :P kicsit még rekedtes és a reggelit megint kihányta :? a köhögéstől, de amúgy jól vagyunk már ;)

Móni: az amcsik már biztos kitaláltak ilyen járássegítőt ami anyuka hasizmára gyúr tuttiiiiiiii :lol:

Neet: Apjukodnak kitartást!!!! ++++++

Curse: érdekes Kamilla is a mi ágyunkon szeret ugrálni :? és mostanában bombával se lehet kirobbantani mellőlünk, vajh miért ? 8) szóval ha elalszik akkor tesszük át a 70X140-es ágyába, amin fent van még a rács (csak 3 pálca van kiszedve-igy ki tud jönni persze).

Délelőtt elmentünk diót+gesztenyét gyüjtőgetni és Kamilla tiszta extázizsba jött az ovitól, merthogy ott mentünk el mellette. Kint játszottak épp a gyerekek, ő meg be akart menni. Mondtam, hogy hát aki pelenkás az így járt, kivűl marad - degenyóvagyok 8) mindenesetre remélem valahol kapisgálja má a dolgot, hogy ovihoz már nem kő pelu :roll:

Kérdés:
Valaki biznicelt már azzal a céggel akik azzal foglalkoznak, hogy amcsiknál vásálsz onlány és nekik van amcsi telephelyük igy oda kéred a szállítást és onnan hazahozzák Mo-ra. Van tapasztalata valakinek ilyesmiben???

Ancsi: Hogy van Adjika és Lencsi????

Rylie
rylie
 
 


Rylie, az uspack.hu-ra gondolsz? nekem nagyon korrektnek tűnt, amikor árajánlatot kértem, végül sajna a vásárlásig nem jutottam el, de egyszer biztos kipróbálom :)
gyógyuljatok!

Ruzi, remélem ez "csak" fenyegetés, hogy Bendit kiteszik :evil: akkor sem szép tőlük :evil: :evil: egy-két elevenebb gyerek simán bele kell hogy férjen egy óvis csoportba! és különben is, még csak most kezdődött az év, alig egy hónapja járnak, még nagyon türelmesnek kellene lenniük az óvónéniknek :)
mondom mindezt én, aki már pórul járt egyszer - de utólag nézve csak hálás lehetek, hogy kitették Istókot a csanából, mert inkább itthon és inkább egyedül/Lilirózával legyen, mint egy olyan helyen, ahol nem szívesen vannak vele, kelletlenül foglalkoznak vele - ezt a gyerekek mind megérzik :roll:

Johi, egyszer csak közölte, hogy a cumiban lévő kakaó "nem jó" (talán picit megsavanyodott, nem tudom). Felajánlottam neki, hogy adok frisset, bögrében. Elfogadta, és azóta magától kéri ő is bögrében, és mindig közli, hogy "ez jó kakaó, fincsi"! :)

Szépnevű Diánáknak nagyon szép névnapot!

votiv 8)
votiv
 
 


Fülinek és Pocaknak Boldog Neve Napját!! :D :D :D
fibi
 
 


Deni,
a malackás méled él még? átment a levelem tegnap? :?

KépKép
fibi
 
 


jaaaaaj, kapkodok, Votivtól akartam kérdezni az elöbbit...
fibi
 
 


Móni: köszönöm kérdésed, jól vagyok teljesen, semmi terhességi tünet (sajnos, mert a belem megint egyre nagyobb és még nem a gyerekről :oops: ).

Na én is tanultam, ezek szerint majd ne vegyünk Tüncinek kiságyat, csak nagyot. AZ övét majd tesóka kapja meg terveim szerint. AZt ugyan nem tudom, hogy fogjuk Tüncőt saját szobába szoktatni (ha sikerül elköltöznünk eccer). Bár most az bevált, hogy éjjel a saját ágyában alszik, de simán oda tudok hozzá közel nyomulni, hogy érezze, ott vagyok.

Kép
Kép
tinu
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?