Új privát üzeneted érkezett!

tegnap voltunk 4d-s uh-on és most már mi is láttuk hogy vaóban kislányunk lesz bár mátr 20hetesen is mondták de nem mertem beleélni magam mert a párom testvéreinek csak fiaik vannak és hét már milánnál is kislányt szerettünk volnas de mondjuk most már inkább én azon voltam hogy mindegy csak egészséges legyen

Kép
Kép
ilda82
 
 


Ilda! Gratula a kiscsajszihoz! :D Képek nincsenek???

Kép
angie81
 
 


Gratula, Ilda! Ez a sorrend nekem is bejönne :D !
A képekre én is kíváncsi vagyok.

Kép

Kép
gabilany79
 
 

 
 

De jó nektek Ilda, picit irigykedek, persze csak jó értelemben: minden jóból kijut nektek, egy fiú+egy lány!
És szerintem nagyon szép nevet választottatok neki!

Az üvegszilánkos sztorid tetszett nagyon, persze te biztos nem élvezted annyira, de így olvasva szinte láttam magam előtt az egészet, mint egy képregényt.
Amúgy hajolni én sem nagyon tudok, és mivel panelban lakunk, néhol igencsak szűkösen férek el mostanában.
Plusz különféle kényszermegoldásokat kellett bevezetnem, pl ha csak lábmosás aktuális, ahelyett hogy beevickélnék a kádba, inkább felrakom a lábam a mosdókagylóba :P

Tegnap elmerészkedtünk moziba, és képzeljétek: a dallamosabb zenei részeknél szabályosan ütemre dobolt a bordámon a gyerek! Szóval bejött neki az új Batman-album.
Eddig nem volt egyáltalán muzikális, legfeljebb jól megrúgott ha nem tetszettt neki a hangerő vagy maga a zene.
Az előző filmről (Hellboy2) ki kellett jönnöm, mert szabályosan lesokkolta őt a sok durva hangeffekt - szerencsére addig kihúztuk, míg apa jelenetei voltak :wink:

Kép

Kép
redwings
 
 


Sziasztok!
Kerlek, segitsetek! Par nap mulva szulok Kistarcsan Dr Gero Gyorgynel. Mennyit szokas adni neki a szulesert? Valahonnan azt hallottam, ha a maganrendelesere jar valaki, akkor nem fogad el halapenzt. Ez igaz? Van valakinek tapasztalata? Meg nem szultem nala.
Koszonom!
nagypocak1980
 
 


Szia nagypocak!

Hát, ezt orvosa válogatja :roll:
Általában azt szokták mondani, hogy a doki magánrendelésének a tarifájához kell hozzátenni egy nullát (a végére, nem az elejére :lol: )...
Az én dokim nem kertelt, konkrétan megmondta, hogy nála mennyi lesz az annyi. Egyébként ő is tartja magát a plusz egy nulla "szabályhoz", és asszem Kistarcsán a legtöbb doki így csinálja. :? Javítsatok ki, ha tévedek...
Orvosi problémánál én mondjuk kérdeztem már rá konkrétan, hogy tartozom-e valamivel (nem szüléssel kapcsolatban).

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Szia Nagypocak!

A sógornőm kb másfél éve szült Gerőnél (magánrendelésre is járt hozzá alkalmanként 6 ezerért), és ők akkor 60 e-t adtak neki. Mondjuk nem kérdeztek rá az összegre nála, csak így gondolták megfelelőnek.
Ez legalábbis alátámasztja gabilány infóját...

Kép

Kép
redwings
 
 


Koszonom!
Eleg ijesztoen hangzik, de hat latszik, hogy nincs gyakorlatom. 10 ezer a maganrendeles.
Akkor ezt meg ki kell gazdalkodni valahogy...
nagypocak1980
 
 


Ilda, gratula a kislányhoz!

Ejha, és mi van ha valakinek nincs annyi pénze? Igazából el sem tudom képzelni miből adnánk ki 80ezer Ft-ot most a szülésért az orvosnak hacsak nem mondjuk nem vesszük meg a babaágyat meg pelenkázót, meg esetleg eladjuk a babakocsit. :? Mi úgy számolgattuk, hogy kb. 40ezer Ft-ot adunk. Nem is mondott még semmit az árral kapcsolatban..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Ha belegondolok, tenyleg eleg furcsa lenne, ha megjegyezne, hogy hat, holgyem, ez keves lesz, kerek meg... Amugy nagyon szimpatikus orvos, es korrektnek tunik. De megkerdezni szegyenlos vagyok.
nagypocak1980
 
 


Nagypocak: Nehogymár 100e-t adjál egy szülésért Kistarcsán ... Ez "kicsit" durva.

Nekem is 40 körüli a reális összeg egy "sima" szülésért (OK, ha valaki nagynevűhöz megy az fizessen 60-at ha akar és ha megér annyit). A császár jó kérdés, de ott hamarabb is végez az orvos (pont ezért szoktak sokszor sumák módon kismamákat belekergetni a császárba)...

Én egyébként tudatosan kerültem a nagynevű orvosokat. Van olyan doki pl. akinek még azt sem engedném meg, hogy megvizsgáljon ... (én a nagyon fiatal kezdő dokikról hallottam eddig kizárólag csak jó dolgokat... )
Vendég
 


Megnyugtattatok, meg jo, hogy idetevedtem :)
nagypocak1980
 
 


Nagypocak!

100e az tényleg durva :shock: és még azt hittem, hogy a kistarcsai dokik közül az enyém a legdrágább. Mondjuk azon már gondolkodtam, hogy mi van, ha nem akarom vagy leginkább nem tudom neki kifizetni a pénzt (mert az elmúlt két hét történései alapján ez utóbbi sajna sanszos)? Pláne, ha mondjuk semmi komplikáció nincs, és kis túlzással max. összevarrogatni jön oda :?

Tudom, akkor miért nem járok SZTK rendelésre... Mert pár hónapja én hivatalosan már Váchoz tartozom, és az totál ismeretlen, ott nem igazán szeretnék szülni... :roll:

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Azert en nem neznem ki belole, hogy el is kerne annyit. Csak a plusz egy nulla szabaly miatt jott ki a 100ezer, de valoszinuleg tulzas tenyleg. Amugy nagyon jofej doki, nem veletlen hogy hozza jarok, pedig eleg messze lakok a rendelojetol, csak ajanlani tudom. Sztk-t en sem szeretnem.
nagypocak1980
 
 


Nagypocak: A 100 ezer extra durván hangzik! Nehogy már...!
:shock:

gabilany: Én nagyon rosszakat hallottam Vácról, a férjem unokahuga szült ott egy éve. Elég elrettentő dolgokat mesélt.

Kép

Kép
redwings
 
 


(Nagypocak: Gerő jófej doki????? Fú... te vagy eddig az első aki ezt mondja... rosszat már hallottam róla de olyat még nem, hogy jófej... Nekem pl. soha nem volt képes visszaköszönni de még lenézően biccenteni sem - pedig illene ha valakire ráköszönnek. Bár valszeg van az a pénz amiért jófej is tud lenni :twisted: :twisted: :twisted: )
Vendég
 


Kép Kép [/img]

Kép
Kép
ilda82
 
 


Raktam volna még fel de átkéne méretezgetni őket,van egy amin nyammogja a kezét.

Kép
Kép
ilda82
 
 


Sziasztok,

Ha magánrendelésre jár valaki, ugyanúgy mint a vizsgálatoknak a szülésnek is megvan a maga tarifája, ezt az orvossal szokás előre tisztázni, ha azt mondja,hogy amennyit gondolsz, akkor szerencséd van. Általában tényleg a 10-szeres a szorzó. Ha nincs orvosod és szeretnél adni "valamit", akkor szokás 40-60 ezer körül adni, de vannak olyan dokik is, akik nem fogadják el.
Szóval nem túl egyszerű, de szerintem választott orvossal,- főleg ha még akar az ember lánya hozzá járni- mindenképpen tisztázni kell a fizetendőket.
xadri
 
 


Még ehhez a fogadott dokihoz,én most úgy gondoltam nem fizetek senkinek,Milánnal volt dokim ,terhesdgondozás alatt elégedett voltam vele ,meg végül is szülésnél se emlékszem rosszra DE,szülésnél 3x láttam -burkot repesztett-edát adott -és a mikor világra jött a fiam és összevarrt,Milán csütörtök 18.05 kor született hétfő reggel jöhettünk haza,talán ha egyszer láttam addig a dokim vizitelni is az jött oda aki mindenkihez,Szóval csak azt akartam ezzel mondani én most úgy gondolom pénzkidobás orvos zsebét tömködni mikor van és lesz kire költenem azt a pénzt (mert hát úgye mi se sz.juk a pénzt),szülésznőt fogadok,tőle nem sajnálom!Bízom benne nem döntöttem rosszul.Milánnal különben a kórház miatt mentünk a klinikára de a gyerekágyas osztály nem a legjobb.Csak az első éjszaka lehetett "beadni" a babát,amit a mai napig bánok hogy ott nem hoztam rögtön oda magamhoz,mert egész éjjel nem aludtam,mostmár tudom hülye voltam,viszont másnap mikor egész napp jöttek-mentek a rokonok estére beadtam volna 1-2 órára de elhajtottak és bunkók is voltak,pl egy szobatársam mutatta meg hogy kell tisztába rakni,hogy fogjam szoptatáskor mert a csecsemősök le se szartak.

Kép
Kép
ilda82
 
 


ja és igen én is a 10szeresét adtam ez amolyan iratlan szabály szerintem,de 80-100at én csak császárra hallottam

Kép
Kép
ilda82
 
 


Ezt a pénzes dolgot én nem vágom, nekem sincs fogadott dokim, "csak" szülésznőm.
Ja és gabilány! Nem csak oda mehetsz sztk-ba ahová tartozol, hanem bárhová... Elvileg én is Váchoz tartozom azt hiszem , bár a védőnő azt mondta, hogy Váchoz meg Kistarcsához tartozunk , de szerintem ilyen nincs. Na de egyébként tényleg járhat az ember lánya bárhova sztk-ba, nincs olyan, hogy csak oda ahová tartozol...

Kép
angie81
 
 


En meg eletemben nem voltam olyan helyzetben, hogy penzt kellett volna adnom egy dokinak. Ez vagy szerencse, vagy tudatlansag volt, nem tudom. Ezert vagyok ennyire zavarban. Bar biztosan az a nyilt es becsuletes (?) dolog, ha megkerdezem tole, nagyon kinosnak erzem az egeszet. Pedig mar csak par nap (max 4 :) , most mar muszaly lesz.
nagypocak1980
 
 


Nekem nincs sem választott orvosom, sem szülésznőm. Hálapénzt elvből sem fogok adni, én úgy gondolom, hogy erre esküdött , ez a hivatása - ne pénzért lásson el....
Arra viszont gondoltam, hogy ha úgy alkul, akkor "hálám" jeléül egy finom üveg bort adok mondjuk a dokinak, vagy egy doboz szivart... ilyesmi. De pénzt nem.
Van hová rakni a doki zsebe helyett... :roll: :oops:

Áprilisban a sebészeten hálapénz nélkül is nagyszerűen bántak velem, egyik sem várta el a borítékot, pedig szobatártsaimtól is kaptak - remélem most a szülészeten is hasonló jó tapasztalatokat szerzek majd.

Kép

Kép
redwings
 
 


Angie: komolyan mindegy? :shock: Ezt nem tudtam... Azt igen, hogy egyedül a kismamáknál van szabad orvosválasztás (asszem), de azt hittem, hogy ha nincs választott orvosod, akkor oda kell menned, ahová az állandó, de legalábbis az ideiglenes lakcím szerint tartozol.

Nekem sem kellett még soha pénzt adni orvosnak (igazából orvoshoz se nagyon jártam), ezért is vagyok kicsit bizonytalan. A dokimat már nem akarom ott hagyni, mert amúgy nagyon jó, de ez a "tarifa" dolog kicsit piszkálja a csőröm. Nyilván nekünk is lesz hová tenni, és nincs fénymásoló a garázsban...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


nagypocak: majd írd meg légyszi, hogy mire jutottál a dokiddal, megkérdezted-e végül vagy sem
( mostmár kíváncsi vagyok :D )
4 napot említettél, ez a kiírt terminusotok, vagy indított szülés lesz?
Izgulsz?

Ilda: édes a kicsi lány nagyon!!!!

Kép

Kép
redwings
 
 


Helló!

Benéztünk a kis Noel babánkhoz:
http://indafoto.hu/aidafoto/noel_baba

Pénz: Én sem tudom hogy lesz pofám rákérdezni erre.. :roll: Elvileg az orvos akihez én járok nem határoz meg összeget, hanem mindenki amit gondol. Régebben ez volt a nála szült kismamákkal. Nem tudom most hogy van..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


aida: Én sem fogom megkérdezni. Lillánál se kérdeztünk csak adtunk valamennyit (nem sokat) most mégis teljesen lelkesen fogadott úgyhogy annyira csak nem lehetett gáz az összeg (talán 40 körül?). Most se lesz több, ha lesz családi szoba az is lesz vagy 10e naponta és én sanszosnak látom, hogy esetleg abba költözök (ott fogadhatok látogatókat és így Lilla is többet maradhat a közelemben nem csak napi néhány percet ...)
Vendég
 


csak1: az egy ágyas az pontosan annyi, amennyit saccoltál és ott elméletileg apa vagy 1 hozzátartozó bent alhat veled, a kétágyas pedig 3e (másfél hónappal ezelőtti infó az egyik szülésznőtől). A szülésznő mondjuk váltig állította, hogy a 6 ágyasban is ott lehet veled a baba akár 0-24-ben, de azt a szobát azért én sem szeretném megtapasztalni...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Gabi: persze, én ki sem fogom adni a kezemből max. 5 percre ha pl. le kell rohannom a büfébe, a 6 ágyassal csak az a bajom, hogy ugye Kistarcsán kicsit sok a "kisebbségi" és néha olyan díszpéldányokat látok, hogy inkább méterekkel arrébb vonulok nehogy elkapjak valamit... na ilyenekkel pl. nem szeretnék egy szobába kerülni (lehet ezen a kijelentésen anyázódni de ez akkor is így van) plusz a 6 ágyashoz külső fürdőszoba tartozik ami iszonyúan mocskos és büdös, szerintem igencsak durva fertőzésveszéllyel. Az 1 vagy 2 ágyas szobához meg ugye saját fürdő tartozik amire meg már oda lehet figyelni plusz naponta ha jól emlékszem kétszer is kitakarítják így azért használható kategóriás...

A dilemmám csak az, hogy anno 1,5 éve még teljesen tilos volt a szobákban a látogatás (hála a jó égnek!!!!!!!!!!! Én is ki tudok menni a látogatókhoz, azt viszont nem viselem el, ha miközben szoptatni próbálok stb. idegenek sertepeltélnek a szobában... ) most meg láttam olyan cetliket, hogy hánytól hányig megengedett és azt is láttam, hogy látogatók kolbászolnak a szobák között...

További dilemmám, hogy mi lesz akkor ha 6 ágyasba kerülök és elviselhetetlenek a körülmények (hallottam már olyat, hogy tök jó volt a szoba összetétele így nagyon jól érezte magát valaki a 6 ágyasban de a fürdőszoba akkor is gáz... szülés után KELL egy tiszta WC és egy tiszta zuhanyzó). Anno ambuláns szülést akartam vészhelyzet esetére (ld. max. 24 óra a kórházban) de a gyerekdokink nem pártolja a dolgot. Mondjuk szerintem lesz olyan flexibilis, hogy ha nagyon gáz a helyzet mégis bevállalja SOS.

Szerintem ugyanis ezerszer veszélyesebb egy babára nézve a kórházi környezet mintha otthon lenne... (mondjuk itt a 2. babáról beszélek amikor az ember már tudja mire kell figyelni és nem ijed meg attól, hogy ott van a kezében egy üvöltő csomag:)
Vendég
 


Gabilány! Igen mindegy. Én is azt hittem , hogy csak oda mehetsz ahová tartozol, de a védőnőm felvilágosított , hogy nem így van... Bárhova mehetsz, ill. bárhol szülhetsz fogadott orvos nélkül is. Szabad kórházválasztás is van, vagyis választhatod a "jobb" kórházat, ahol jobb-több szolgáltatás van, pl. alternatív szülőszoba. Meg hát tulajdonképpen sürgősségi ellátásnak minősül a szülés, ugyhogy nem küldhetnek el.... Nem is tudom , hogy egyáltalán ez a "ki hova tartozik " meg , hogy "fizetni kell ha nem " dolog megvalósult-e anno... Szerintem csak szó volt róla és nem lett belőle semmi... Először én is Vácra mentem, mert ugye azt hittem csak odamehetek, meg egy dokit nagyon dícsértek ott! Na hát nekem nem jött be, ugyhogy 15 hetesen elmentem Kistarcsára az ambulanciára és közöltem , hogy akkor én idejárnék és itt szülnék, azt mondták jó, megvizsgáltak , megmondták mikor menjek AFP-re és nem kérdezte senki azóta sem , hogy én hová tartozom vagy ilyesmi.... De ha védőnődet megkérded, ő biztosan tudja pontosan , hogy hol milyen törvényben van ez leírva....

Kép
angie81
 
 


Angie: köszi az infókat!

Csak1: na, kb. szóról szóra ezt értettem azon, hogy a 6 ágyast nem szeretném megtapasztalni. Már a genetikai uh-on is égnek állt a hajam a "körülményektől"...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Sziasztok!
Hú hát ne is mondjátok ! Én is pont tegnap agyaltam ezen a 6 ágyas dolgon... Pont amiatt amit fentebb is leírtatok... Na meg olyat is hallottam , hogy ugye a "kisebbségi" rokonoknak nem mindig van annyi eszük, hogy ne mászkáljanak be a kórterembe, amit ugye egyébként sem lehet :? , szóval én szoptatok és jön oda be a fél pereputty , na hát azt nem akarom... :shock: Lehet , hogy inkább bevállalom egy két napra az egyágyast tízezerért, ha ott van hely a kétágyasban meg nem, aztán legfeljebb később átköltöztetnek vagy nem tudom... Majd a szülésznőtől ezt is megkérdezem szerdán, hogy lehet -e ilyet? Orvosnak úgysem fizetek én sem, ez a tiszta fürdőszoba dolog meg a háborítatlanság megér nekem annyit!

Kép
angie81
 
 


Angie: a gond itt nem is a pénz (a szüleim pl. az állapotokat látva felajánlották, hogy inkább kifizetik a különszobát, csak ne kerüljek 6 ágyasba és én is kifizetek mindent ha kell) hanem az, hogy iszonyú sokan tartoznak most Kistarcsához akik ezt sajna komolyan is veszik ezt (ld. van olyan aki húzza a száját de mégis idejár...) és emiatt borzalmas a tumultus és bizony nagy mázli kell már ahhoz is, hogy az ember a legdrágább szobába is kerüljön...

Nem is értem miért nem csinálnak több fizetős -még megfizethető- 2 ágyas szobát. Lényegében minden átlagembert meg lehetne zsarolni, hogy vagy fizet vagy a rémálom 6 ágyas. Így jobb kihasználtsággal működnének mint a legtöbb szálloda (plusz ugye a bent töltött napok után amikor az emberre pl. rá se néz senki ugyanúgy fizet nekik a TB)... úgyhogy szerintem marhára megérné nekik... (megjegyzem a közös WC-ben uralkodó állapotokról -iszonyú szagok- azért szívesen megkérdezném az ANTSZ-t)
Vendég
 


Hát én még nem láttam a 6 ágyas szobákat, de lehet ezek után nem is akarom! :shock: Azt mondjuk nem értem, hogy ha valakinek nem tetszik miért jár oda? Bárhova mehet már az ember, nem kötelező oda ahova tartozik...
:roll:
Én pl. ugye nem is ide tartozom, de az alternatív szülőszoba, meg az , hogy velem legyen a gyerek amikor csak akarom , na ez nekem nagyon fontos! És mellesleg annak kórháznak ahová tartozom baromira nincs jó híre, és nem a közös zuhanyzó meg a wc miatt!
Bízom benne azért , hogy szerencsénk lesz és lesz helyünk egy vagy két ágyasban !
Egyébként az egyik szülésfelkészítőn egy pár hónappal ezelőtt mondták, hogy tervezik még egy pár kétágyas szoba kialakítását, de arra már nem emlékszem mikortól... Meg arra sem, hogy mitől függ, de gondolom ez pénzkérdés.

Kép
angie81
 
 


Ma délelőtt megszületett a barátnőm kislánya Kistarcsán. 3650 gr-mal és nem tudom hány cm-rel, de jól bekavarhatott neki ez a hideg, mert amúgy okt. 10-re volt kiírva. De lényeg, hogy jól vannak, és most örülök, és kíváncsi leszek a beszámolójára a kórházról is meg a szülésről is :)

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Húha Gabilány! Akkor az majdhogynem én is lehettem volna! :D Lehet , hogy már redwings is babázik!
A beszámolót pedig kíváncsian várjuk szerintem mi is mindannyian! :wink:

Kép
angie81
 
 


Sziasztok,

Szerintem minden a "szerencsén" múlik, az unokahúgom 5 nappal szűlt korábban mint én, az első napot a nőgyógyászaton töltötte! mert a szülészeten nem volt hely, utána viszont azt mondta, hogy inkább koplal egy hétig csak legyen hely valamelyik alapítványi szobában, hát lett is. Nekem szerencsém volt, mert pont az ő helyére mentem és utolsó éjszaka egyedül voltam, vagyis kettesben voltunk a babával. Szóval lányok csak pozitív gondolkodás! mindenre van esély, akkor sem szültek kevesebben.

Andi el vagy tűnve, mi van veletek?

Angie, neked nem szakad szét a hasad? mert mostanában én úgy érzem, mintha egy túlfújt medicinlabdát hordanék, ami még meg is rugdos néha. Olyankor szoktak kersztbe állni a szemeim, a Tündérem meg ideszalad és csak annyit kérdez, hogy "anya jugdos a kistesó?, várjál megyek és megállítom"
xadri
 
 


Gabilány, gratulálok a barátnődnek és én is várom a tapasztalatokat! még jó, hogy nem maradt bent tovább az a baba, hát hiába, ők tudják, hogy mikor kell megszületniük!
xadri
 
 


Sziasztok!
Xadri, én pont tegnap este éreztem ezt! :D Húzott le a hasam... El is kezdtem nézegetni, hogy ment -e lejjebb vagy sem, de nem tudom megállapítani.. :? Majd kíváncsi vagyok mi lesz holnap az nst-n, de tegnap este kicsit olyan érzésem volt , hogy én a héten szülök. Pedig mondtam a fiamnak , hogy legalább csak a szülinapomig húzza ki! Lehet ez volt a baj! :D :D A gyerekek már csak ilyenek.. :D
Meséltem a páromnak , hogy megszületett hétfőn egy kislány akinek okt. 10-re volt kiírva az anyukája és még így is 3650 gramm lett! Meg is szeppent rendesen... már nagyon izgul , minden este elmondja, meg hogy mit fogunk csinálni egy ekkora gyerekkel? - és mutatja a kezével! Én meg mondom, hát berakjuk a kiságyba, meg megetetjük , tisztába tesszük ilyesmi.... :D :D Aztán jót röhögtünk mindketten...

Kép
angie81
 
 


Angie: nekem is eszembe jutottál, mert pont ránéztem a vonalzódra, miután beírtam a jó hírt. Hát, ja, redwings is gyanúsan hallgat :), lehet, hogy azóta már tényleg babázik.

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Valahogy amikor az embernek már konkrétan ott van a kezében a baba, nem is tűnik olyan kicsinek és törékenynek. Annyira természetesen nyúltam hozzá az első pillanattól fogva, mintha mindig is ezt gyakoroltam volna, hát úgy látszik, hogy volt haszna annak a sok babázásnak gyerekkorunkban.
Ma meg nem tudom mi történt, mert reggel óta vagy csuklik, vagy randalírozik. A hasam nekem ettől lejjebb már nem mehet, mert megálltam a px4-es szinten hetek óta (én még többnek mérem a távolságot). A lányom még szülés előtt sőt alatt sem volt ennyire lent, nem tudom, mi lesz itt még 4 hétig?!
xadri
 
 


Xadri: és tényleg :) Én is meglepődtem anno, mennyire egyértelmű volt minden :) Csak nem szabad hagyni, hogy bárki is beleszóljon a dologba... és ha lehet az első hetekben tényleg egyedül kell lenni a babával az összeszokás és a ráhangolódás miatt, szülői és anyósi behatások és stresszeltetések nélkül... Megéri... (én soha nem szerettem babázni és az idegen csecsemők is teljesen hidegen hagynak, de a saját azért más:)))))

(én szívem szerint pont emiatt otthon szülnék legszívesebben... csak ugye előjön a racionális énem ami azt mondja, hogy nem kéne kockáztatni plusz ha gond van és mégis bevisznek a kórházba akkor ott bizony agyonszekírozzák az otthonszülőket... viszont a babának az lenne a legjobb... nem is találkozna a kórházi bacikkal, nem fogdosnák össze idegenek, nem dugnák inkubátorba 1-2 órára a megszületése után -ez most protokoll Kistarcsán vagy mi?- plusz az ember nyugodtan meg tudná szoptatni, nem keltenék hajnali 5-kor hőmérőzés miatt -na ez még egy szemét dolog... stb. stb. és ugye Kistarcsa még tök jó hely a babának plusz szülés szempontjából is nyerő hely ... rossz belegondolni mi van ott ahol a babákat tényleg csak szoptatásra adják ki...)
Vendég
 


aida megnéztem a babát nagyon ari,irigykedem kicsit hogy milyen jó felvételeket tudtak csinálni,mi 20 hetesen meg most 30 hetesen voltunk,alig mutatta magát bújkált. más. én erről már nem is emlékszem ilyen hőmérőzésre,persze szülés után amig a szülőszobában voltunk odajött egy szülésznő és gyorsan meg fülhőmérőzött,hát ha tényleg méregették akkor én már tényleg szenilis vagyok :lol: Nekem még erről a kórházi bantlétről az jutott az eszembe tökre nem örültem a látogatóknak(egyedül a páromnak örültem) de épp hogy elment az egyik jött a másik,persze ez még aznap mikor hazajöttünk folytatódott én meg hülye is voltam nem akartam bunkó lenni de a hátam közepére se kivántam már a rokonokat ,de majd most jól kiosztok mindenkit,mondtam is a páromanak ha hazajövünk azért várhatnak majd 1-2 napot.

Kép
Kép
ilda82
 
 


na meg az észosztást szeretem még anyósom részéről pl. miért nem bérelek mérleget mert neki (30-40éve) volt -de minek?kérdem én,különben meg a védőnőnk szerint is fölösleges meg minek stresselje magát az ember hogy vajon ez most elég vagy nem ....na mindegy szerintem mindenki maga rájön hogy mi a jó neki,nekünk nem kellett és pont,na meg a teáztatás,cumi tehéntej témák ,meg hát nem pólyába hozzátok haza?nem tudom kinek ismerősek a hasonló beszélgetések,(ja és persze még a sógórnőm se érti akinek a kissebik 13 éves miért nem adtam már 3-4 hónaposan főzeléket se teát és miért csak szopizik ,na meg a tejbegriztől ugyan mi baja lesz-Na jó hosszúra sikeredett de úgy kikivánkozott belőlem hogy még tizenakárhány éve is máshogy gondolkoztak nem tudtak dolgokat és engem néztek bolondnak amiért én méshogy csinálom-csináltam.

Kép
Kép
ilda82
 
 


Ezaz lányok csak keményen! Ragaszkodjatok az elveitekhez, ha meg valaki e miatt megsértődik, akkor ott más gond is van. Nálunk szerencsére elég liberális a család, és elég jól fogadták amikor mondtam hogy csak a szűk kör jöjjön be meglátogatni a többiek bírják ki azt a pár napot.

Az meg hogy miért kell bent lenni 4 napot szerintem is túlzás, a sárgasággal, a szoptatás beindulásával és az oltás beadásával magyarázzák. Otthon mondjuk nem szűlnék, valahogy a kórházban nagyobb biztonságban érzem magam, de ha lehetne szívesen lelécelnék másnap (persze ha minden rendben van), a védőnő így is úgy is jön, a tej nem a kórháztól fog beindulni, az oltást pedig meg lehetne szervezni.

A hőmérőre már nem is emlékszem, az viszont biztos, hogy nem tették be inkubátorba egy percre sem a kicsit, ott szerintem valami más gond lehetett. Vagy ez tényleg valami új?
xadri
 
 


Sziasztok!

Még egyben vagyunk mi is, sajna nem én vagyok, aki egy hónappal korábban szült meg :? Persze, korai lenne még, de nekem már nagyon elegem van a 120 centis hasamból, és hogy minden egyes mozdulatot végig kell előre gondolnom.... De legalább már meleg nincs, ennek örüljünk!
Aztán persze, beparázom, hogy s mint lesz a szülés, és a kórházi dolgok!!!Éjjel pl azt álmodtam, hogy a 6 ágyasban vagyok, szakadt ágyakon :oops:
Ja, és rámtört a fészekrakó ösztön:)Most kezdeném csinosítani a nagylányok szobáját, mivel a kicsinek csak egy ágy jut:) De a szoba tapétázásába már nemigen kezdek bele :D

Andi
andreat
 
 


Adri: nem volt semmi gond, könnyű szülés volt, jó AGPAR, besárgulni is csak 3 nap múlva kezdett de minden értéke OK volt úgyhogy a kutya se nézett rá a bent töltött nem is tudom talán 5???? nap alatt... (nekem pechem volt, nagyon hosszú hétvége volt, alig volt bent pl. gyerekorvos)... Nekem akkor azt mondták, hogy ez itt így szokás... (Mi bemehettünk a csecsemős szobába amíg az inkubátorban napozott, nem vitték sehová csak én nem kaphattam meg néhány órán át... Mondjuk előtte 2 órán át velünk volt a szülőszobán szerencsére... lehet, hogy pont ezért vitték be melegedni? Kistesót nem engedem majd, ő majd szépen beköltözik egy kendőbe és majd úgy szépen átmelegszik)

Én mondjuk azért is találtam feleslegesnek a bent töltött időt mert én azalatt (ha jól emlékszem) egy dokit láttam csak bejönni a szobánkba aki a szobatársamnál kapásból meg akarta indítani a szülést - és szemmel láthatóan nem vette észre, hogy épp újszülöttet szoptat csak amikor a nővér figyelmeztette, hogy valszeg elnézte a szobaszámot (azóta is ezen röhögök... rég láttam dokit ennyire zavarban :twisted: ). A vizit meg úgy nézett ki, hogy az ajtóból bekiabált egy doki, hogy jól vagyunk-e. A saját dokim is csak hétfőn (a hazamenetel napján)jött be, volt rám még 2 perce aztán már rohant is a műtőbe... (viszont hajnali 5-kor ébresztettek... plusz a szobatársam is úgy horkolt mint a fene, teljesen kikészültem a végére... otthon utána 2 hétig csak aludtam (alvás, evés, szoptatás plusz a Szökés 2 évadja...)... Most meg ugye erre már nem lesz lehetőségem.

Úgyhogy nekem nem is a szülést hanem a kórházat kéne túlélnem...

Jaaa... én a kórházba csak az ÉN szűk családomat engedtem be, a szüleimet azért mert ők hordták a kaját, a férjemet meg a gyerek miatt plusz mert ő hozta a somlóit :) Az anyóst meg letiltottam. Nem tudom minek kell mindenkinek bezúdulnia a kórházba... hülye egy szokás...
Vendég
 


Csak1 (és a többiek is): kíváncsi leszek a tapasztalatokra, mert tegnap a szülésfelkészítőn a védőnő meg az osztályos főnővér meg a szülőszobán a szülésznő mondott 1-2 dolgot. A baba, hacsak nincs valami gáz, a szülés után tényleg két órát maradhat az anyával és az apával vagy a szülőszobán vagy ha sok szülés van, akkor megpróbálnak erre helyet biztosítani az orvosi szobában. Ha az anya úgy akarja, akkor a baba 0-24-ben vele lehet, tök mindegy, hogy alapítványi szobáról vagy a 6 ágyasról van szó, fürdetheti, pelenkázhatja, vele alhat stb.
Szóval csupa szépeket és jókat mondtak (nyilván...), de én úgy vagyok vele, hogy majd kiderül, hogy ebből mi igaz, ha odakerülök.

A másik, amin elcsodálkoztam, hogy gyakorlatilag mindent a kórház ad a babának, esleg popsitörlőt meg plusz pelust kell vinni (ha vki gyakorolni akarja a pelenkázást :)). Tehát ruhát, sapit, takarót, mindent kap. Mondjuk én azért ha egy mód van rá, már az első pillanattól a saját cuccaiba szeretném öltöztetni a babámat, mert ez nekem kicsit bizarrul hangzik... Erre fussa a kórháznak, a 180 Ft-os glükózra a terheléses cukorhoz meg nem? Abba meg rossz belegondolni, hogy kin voltak azok a cuccok az én gyerekem előtt :shock:

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Sziasztok! Én is filózok ám rajta, hogy közöljem a családdal, hogy csak a nagyszülők, testvérek és slussz.... De hát az a baj, hogy van egy csomó rokonom aki közel lakik Kistarcsához és tuti be fognak jönni, le se szarják, hogy én mit akarok, vagy max. jól megsértődnek! No majd meglátom még hogy alakulnak a dolgok! Lehet , hogy aztán örülni fogok minden látogatónak, nem tudom, még sosem voltam kórházban.

Kép
angie81
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?