Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Én már írtam ide kb 1 éve,mi költöztünk ki Spanyolországba,valszeg már nem emlékeztek ránk.Azóta is olvaslak titeket.A szobatisztaság téma kapcsán írnék én is,ha lehet.Azt gondoltam,h kb.még 1 hónapig jó idő van itt és akkor fussunk neki.A bölcsit is most kezdtük és ott mondták,h már kezdhetjük,itt így szokás.A True által ajánlott oldalt olvasva,egy kivételével alkalmas is rá.Mivel nagyon sokat iszik,képes ő is 15/20 percenként pisilni,ami fél nap alatt 10 bugyit is jelenthet.Csak alváshoz kap pelust és hosszabb sétákhoz.4.napnál tartunk és már jópárszor sikerült hamarabb szólnia,de a pisit mindenképp jelzi már,szóval alakul,persze még bármi leht ebből.Ma reggel ébredés után 10 percel mondta,h pisi és sikerült is.Gondoltam megosztom a tapasztalatomat.Ja,nemet ő is mindenre helyből mond,ha megkérdezem,pisilsz a wc-be(mi szűkítőt használunk)mondja,h nem,aztán megyünk és belepisil. :)

Üdv,Bea
tápika
 
 


Szia Tápika!

Nagyon örülök, hogy újra itt vagy!! Írnál róla, hogyan éltek odakint? Sikerült beilleszkedni, megtanulni a nyelvet? Nincs honvágyatok?

Szia Bogyi!
Én örülök, ha újak is csatlakoznak hozzánk, színesedik a topik! :D A fiaim nekem is állva pisiltek szinte kezdettől fogva, így látták Apától :wink:
A hisztiről nekem az a véleményem - és három gyerekkel a tapasztalatom is -, hogy a fenekelés sokat segít. Nem az olyan kiborulós, amikor már téped a hajad, és azzal adod ki a dühödet, hogy jól elvered a gyereket, hanem a nyugodt, következetes fenekelés. Akkor megtanulja, hogy a hisztivel nem ér el semmit, csak egy kis fájdalmat. Ez az én véleményem, nem mindenki osztja.

Anita!
NEked is nagyon örülök!!! Egyetértek Rizzel, én sem erőltetném a szobatisztaságot, ha nagyon nem akarja

Tegyetek fotókat!!!

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok megint!

Alszik a kicsi,így van egy kis időm. Juborka köszi a hozzászólást, a kis fenekelések nálunk is használatosak. De úgy látom Matyink általában akkor hisztizik, ha fáradt vagy álmos, de egyedül le nem tenné a fejét. Ma is 11ó körül kb fél órát ordított ( éjjel többször is felkelt, mint általában- nagyon rossz alvó), és a lábam ütögette, szakította a ruhám, ilyenkor azt sem érteni mit mond, csak sír hisztérikusan ( be kellett fejeznem a levest), és ilyenkor úgy gondolom úgysem segít semmi, ő már csak bújni akart és aztán megnyugodott, ilyenkor nem tudom jól e csinálom, mert szerintem legközelebb ha fel akar kéreckedni, talán ugyanezt teszi majd. Amúgy nagyon gyakran nem tudom, h mit teszek jól és rosszul ( Matyi az első gyerekembár már nem vagyok huszonéves), ezeket a hisztiket sem értem, mert tudni kell az én fiam nagyon eleven és nem félős, nem bújós tipus, nagyon csökönyös, akaratos és önfejű. A hibáiból csak úgy 5x-re tanul, amikor már jól megütötte magát. Bajban vagyok azzal is,h hagyjam e őt mindent kipróbálni, így is állandóan magyarázok neki, mint a felnőtteknek, hogy mit miért nem szabad, de azért is megteszi, kipróbálja a legveszélyesebb akadályokat is, nagyon fáraszto mindig ott lenni, ha pedig nem engedem meg hogy felmásszon pl a legmagasabb létra tetejére mert az a kedvence, és leveszem, akkor jön az ordítás, amiből már nem is csinálok gondot. De én úgy gondolom inkább próbáljon ki mindent addig, amíg ott vagyok mellette, szerintetek?
bogyi
 
 

 
 

Sziasztok

Csak egy gyorsra, mert megint megyünk egy fesztiválra :lol: Anita tökre örülök, hogy jöttél, sokszor gondoltam rá, mi lehet veletek. Tegyél képet is a picurkáról, és a nagyról.

Hát az én Levim nagyon jó kisgyerek. Délelőttönként, amikor ketten vagyunk, akkor sokszor lelkifurim van, mert én csinálom a dolgom, ő meg játszik. Akár órákat is!!! Főzök, takarítok, stb. Sőt, ha hívom az udvarra, hogy jöjjön ki, mikor teregetek, még akkor sem akar. Csak délután szoktunk kimenni. Viszont ha Hanna ott van, akkor megy a pankráció oda-vissza. :roll: :roll:

Bogyi, persze, hogy bizonytalan vagy, nincs is recept arra, hogy mindig mindent jól csinálsz-e. És nem is kell mindent jól csinálni. Legyen önbizalmad, hogy amit csinálsz ,az nektek a legjobb. Nálunk bármelyik gyerek jön, hogy szeretgessem meg, akármit csinálok, megállok, és megszeretgetem. Figyelemelterelés is sokat segít. Ha valamit muszáj, akkor muszáj, pl. gyógyszerbeadás, kakatakarítás, öltözködés, ebben nincs apelláta, lefogom akár erőszakkal is, de amiben nem muszáj, abban nem erőlködöm. Hisztivel mi most azt csináljuk Hannával, hogy ha hisztizve szól, akkor mondjuk, hogy nem hallom. Addig, amíg nem mondja rendesen. De kétévesnél ez szerintem nem válik be még. Amikor Hanna 2 évesen néha produkált hatalmas hisztirohamot, én mindig arra törekedtem, hogy kizökkentsem belőle. NÉha úgy, hogy felkaptam, és szorosan megöleltem. Akkor lenyugodott, hiszen neki sem jó az, hogy hisztizik, csak nem tud kijönni belőle. Ilyenkor kicsit diplomatikusnak kell lenni ,hiszen mi vagyunk a felnőttek, talán csak át tudunk járni az eszükön :lol: :lol: Végül egy vigasztalás: megnyugtatlak titeket, a 4 éves hiszti százezerszer rosszabb, mint a 2 éves :lol: :lol: :lol:

Tegnap elmentünk, és nem adtam Levire pelust, mamának meg nem szólt egyáltalán, így a kanapét,a szőnyeget, mindent összepisilt :x Na ezt már nehezen bírom idegekkel. Most hétfőn, mikor nem lesznek itthon a többiek, valahogy megint pucoválnom kell, mert irtóra büdi lesz. Én is tanácstalan vagyok ebben azért, hogy mit csináljak, mert ha pár napig nincs itthon pelus, akkor egészen ügyes, de ha pár napig ráadom, akkor abszolút nem szól. Lehet, most megint hanyagolós lesz a téma egy ideig, mert amíg neki nincs rá igénye, addig úgyse lesz szobatiszta....

Na most mentem, pusz

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Helló Mindenkinek!
Gabka,Bogyi Üdv, látom itt van Anita is megint és Tápi (mi egyszerre csatlakoztunk annak idején,szóval emlékszem!!!!!)

True,
Szobatisztaság: 0.
Nem is firtatom. Majd ha már beszokott a bölcsibe,ott úgy ajánlották.
Most kakaproblémák voltak,gondolom a megváltozott kaja és a kajálási rend miatt, de már vége. Hiányzik az msn parti,de hulla vagyok,sajnos. Tömény a meló,de élvezem!

Timi,
Igen igen,jól nézel ki ám nagyon ,a csíkos szélesít és még így is!!!
Igaz,lemondtam a gyed -ről és úgy kapom a gyest,illetve még nem kaptam meg,most már lassan három havival jönnek.

Jubi,
Tök jó sport a vívás,én is vívtam 8 évig komolyan,azután még egy picit csak úgy amatőr szinten...pont 10 voltam én is amikor kezdtem és nagyon nagyon renbe tett. Godolom drága még most is,akkoriban elég borsos ára volt....

A beszoktatás ... hát összeomlott. Ezen a héten kezdtem dolgozni valójában,Réka mélyvízbe került,reggel 7 kor belököm a bölcsibe (pontosabban a gondozónéni lefejti Rékát a nyakamból és kezdődik a műsor,ami állítólag nem tart sokáig és egyébként egészen jól eljátszik a gyermek.)Délután haragszik rám picit,azután vudu nyelven elmeséli a történeteit. Picivel agresszívebb lett,dobálja a játékokat,meg csapkod engem is,azután pedig sír,szóval van rossz hozadék is a bölcsiből...cserébe viszont egyedül eszik,bedobja a tányérját a mosogatóba és pohárból iszik.
Nem gondoltam volna,de én meg élvezem a munkát,tök jó,olyan,mintha kis sem esett volna egy perc sem. Persze azért van változás pici,meg hiányzik a gyerek (én sem eszem és gyomorgörcsöm van délben,de olyan sűrű az órarendem 24 óra +6 projectes óra,hogy pisilni sincs időm,így hát nem gondolkozom,csak a nagyszünetben. ) Nincs első órám,így 8.25-re megyek ami egész jó és 3 kor van vége a tömény melónak,kb 4 re Rékáért megyek,aztán haza,hát a főzés nem fér bele az életembe,a héten még főztem és örjöngtem,hogy ne kotorjon a gyermek a forró olajban, aztán pont. Befizetek valahová és viszek éthordót.

Milánnal együtt kezdték a bölcsit...Milu anyukája liberális nézeteket vallott a napirendet,meg úgy mindent illetően és nekik csodákat tett ez az egész,a második naptól falja az ebédet a pici,alszik, nem bőg,szóval engem meg megevett a sárga irígység meg a penész meg minden. Itt zsörtölődtem magamban. Tudom,hogy csúnya dolog,de akkor is. Szerintem Réka fogyott,vagy nőtt,nem tudom (persze ugye kaja parám van) filigrán lett,kezdeget beszélni is már,de még mindig a vudu nyelv van túlsúlyban.Mehetünk tejterhelésre is okt 13 az időpont,már várom,remélem minden okés lesz vele.

Gyorsan elküldöm,még egy csomó mindent írnék,de félek,hogy elszáll.

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


rendbe tett akartam írni...


Alig van időm csajok,most is millió dolgom van,azért próbálok visszaolvasni és követni az eseményeket,de szerintem írogatni csak hétvégéken fogok tudni.

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Bogyi,
Azt akartam,hogy hasonlóan gondolkodom,hagyom kipróbálni,megtapasztalni és ez szerintem arra ad lehetőséget,hogy saját hibájából is tanulhasson az a kölök. Szerintem jól csinálod,nyilván a gyerek vérmérséklete szabja meg a saját határait,meg a reakciók hevességét. Szerintem kinek mi fér bele,én pártolom a próbálja ki nézze meg dolgokat,csak igyekeznünk kell következetesnek lenni.
( Én engedem,hogy be és kikapcsolja a dvd lejátszót,apja már nem engedi,közelharcot vívtam vele,hogy akkor talán üljünk le és nézzük át,hogy ki mit mikor enged meg neki,hogy ne legyen kérdéses.)
Hiszti meg mindig van és Réka legalább is okot mindig talál rá...

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Sziasztok!

Riz!

Egyidőben írhattunk, mert nem láttam amit írtál. Basszus te is mindjárt szülsz. Kivagyok, h milyen gyorsan megy az idő. Gyönyörű még mindig Veronika. Jól látom,h kunkorodik a haja? Szóval mindenhol vannak hisztik. Dórikám is próbálkozik, de majd meglátjuk, h mi lesz a bölcsiben.

Jubi, True!

Én úgy tudom,h a gyerek 3 éves koráig nem rughatnak ki. Vagy igen? Én úgy hallottam, h akkor védett vagy.

True!

Anno írtam, h volt olyan, h Dóri 1 héten keresztül belepisilt-kakilt a bilibe. De ez megszünt. Viszont pénteken anyukámnál volt, és magától bement a Wc-re, és az anyu fogta és belepisilt a wc-be. Azóta sem. Én erőltetni nem akarom, majd megérik rá. Mindig szoktam kérdezni, h pisilünk a wc-be? Erre ő: NEM! Amit írtál, h Levi most hanyagolja a pisit-kakit, na én erről írtam, h Dórinak még nincs rá igénye. Majd lesz……

Jubi!

A szobatisztaság miatt nagyon – de nagyon ügyik vagytok.

Anita!

Szia! Régen nem olvastalak. Mizu van veletek? Gondolom már a nehézségek elmúltak. JA! Most olvastam amit írtál. Ezek szerint most ez egy nehéz időszak nem? Ne erőltesd a bilit! Majd eljön az az idő amikor érezni fogják. Ugyan elolvastam amit True idemásolt, de szerintem Dóri csak 50%-ban lenne rá érett. Hiába ért meg utasításokat, de pl: kakiban simán elvan. Úgy kell kérdeznem, h van kaki? Nekünk van fellépőnk, de most nem nagyon van kihasználva. Jó lesz az még……

Bogyi!

Üdv köztünk, és nyugodtan gyere! Hisztit nem lehet elkerülni, csak okosan kell lereagálni. Persze ez legtöbbször nem sikerül, de a legfontosabb a következetesség. Nem buták ezek a gyerekek, mert velünk szülőkkel tudják, h el lehet ezt játszani. Szerintem a határokat csak a hidegvér tudja megszabni. Én utálom amikor Dóri hisztizik, és én azt csinálom, h megsértődök rá, mielőtt jól leordítottam. Ilyenkor pikk-pakk vége a hisztinek, és utána jön: ANYA, BOCSÁJAT, SZEJETJEK! Ilyenkor persze, végem van, de mindig mondom neki, h legközelebb nem csináljon ilyet. Ma reggel is volt egy hiszti, mert nem engedtem meg, h a játékbabakocsiját feltegye az ágyunkba. Kapott is a fenekére , le is szidtam. Később kérdezte
apja, h Dóri anya miért van megsértődve Rád? Erre Dóri megmutatta az ágyat, a babakocsit és csak úgy mondta a magáét, h mi volt. Szóval ezek a gyerekek nagyon is tudják, h mikor milyen butaságot csináltak ami miatt hiszti alakul ki. Az én véleményem, h azért mindennek van határa. Amit írtál a létráról. Akkor inkább hisztizzen, de ha nem vagy ott? Akkor mi van? Meg kell tanulni, h vannak szabályok amiket be kell tartani. Ez most nagyon vagányul hangzott, de azért a feje tetejére ne álljon már!!!!! Ne legyen kétséged arról, h jól csinálod-e dolgokat. Határozottan kell szót érteni. Ha hisztizik, akkor hisztizzen. Próbáld ki, h amikor a legvakmerőbb dolgot szeretné csinálni, és NEMET mondasz, akkor mennyi ideig fog hisztizni úgy, h NEM figyelsz oda?

Tápika!

Szia! Milyen kint az élet? Miért mentek ki? Végleg kint is maradtok? Ügyik vagytok nagyon, csak így tobább…..

Santos!

Tetszik ez a vudu nyelv. Dóri is használja…….Hamarosan nálunk is jön a bölcsi.



Jó éjt: Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást.
----Jubi:Az első hónapot végig sírtam,mindennap haza akartam menni.Augusztusban voltunk otthon 3 hetet,azóta igyekszem elnyomni magamban az érzést.Nem csak anyagilag jobb itt,az egy dolog,hanem az emberek,a hangulat és a legfontosabb,gyereknevelés szempontjából.A politika nem befolyásolja a hétköznapokat,nem szivárog be az iskolába,jó a közbiztonság.Nagyon kedvesek,barátságosak.Pedig Mo-nak minden adottsága megvolna,h Európa éllovasa legyen,ezt innen méginkább látni.Sok tekintetben színvonalasak vagyunk,okosabbak,kultúráltabbak,talpraesettebbek.A terv az volt,h pár évet lahúzunk itt,amig kicsit egyenesbe jövünk,aztán vissza,hisz mindenhol jó,de legjobb otthon,de egyre kevésbé





látom a kiutat.Remélem nem bántom meg senki érzéseit,nem szeretnék külföldről okoskodó lenni.A nyelv nagyon nehéz,de alakul,a Marcikám már bölcsis,apa dolgozik,én októbertől keresek munkát.


---Timi:Köszi,alakulunk,már reggel szól,h pisi,ami néha kaki,de az is működik,tegnap séta közben is szólt,pedig pelusban volt,levettem és pisilt.Egyre kevesebb a bepisilés,bár amit írtál,azalapján még nem bízom el magam,lehet,h nálunk is csak átmeneti. :)


----Santos:igen,együtt kezdtük,de te kitartóbb voltál. :) Nem bírtam követni a tempót,most is csak ritkán jutok ide.Én is sok esetben hagyom,h próbálkozzon,de amiben kell,abban nem angedek és nagyon ritkán,de ha nagyon veszélyes dologról van szó,akkor kap a popijára,de utána én érzem magam rosszul és még szemrehányóan is néz és kér rá puszit. :D Pl:nagyon alacsony az ablak és alatta van a kanapé és felfedezte,h el tudja húzni a sz.hálót,na ezért kapott,inkább,minthogy kiessen.Mivel ritkán kap,ezek a dolgok meg is maradnak benne és nem csinálja többet.A kisfiam is amióta bölcsibe jár,így viselkedik,mint Rékád és többször igényli az összebújást.


True:én is csak próbálkozom a szobatisztasággal,de azt mondták,h ha elkezdem,akkor ne hagyjam abba,csak ha nagyon nem akarja,de akkor is ha visszaadom a pelust,fussak neki időnként.Ha néha adok rá,néha nem ,akkor nem tudja,h mit is akarok.Persze még csak 4 nap,szóval ebből vélaményt még nem momdhatok.Én már a 2.nap fel akartam adni,minden tiszta pisis volt.Tegnap minden pisinél szólt,kiv.1-et,ma már másodszor pisil be,na ilyenkor feladnám.Na,majd meglátjuk. :)


Bogyi:én is dilemázok sokszor,de azért,mert jól akarjuk csinálni.A Marcika okt.10-én lesz 2 éves és nálunk is elkezdődött a NEM korszak.A figy.elterelés az én kisfiamnál nem jön be,és a hisztiből is csak az zökkenti ki,ha bünti vanvagy ha nem figyelek rá,hisz akkor nincs kinek műsorozni.Ilyenkor,mintha semmi sem történt volna,elkezd nevetgélni,bohóckodni.Persze hiszti és hiszti közt is van különbség,van,amit nem kell észre venni és van,amire term.kell figyelni.La.is sztem. :)

:oops: Bocs,h hosszú lettem.
tápika
 
 


Sziasztok

Tápika! Írhatnál még, hogy volt-mint volt ez a kimegyek dolog.... Én nagyon szeretnék, de a férjemnek rengeteg dolog van, ami miatt nem akar... Elsősorban a munkája, ha azt feladja, nem tud már visszajönni. Na meg rohadt sokat tanult és szívott, hogy ennyit elérjen, ami most van, szóval megértem, csak éppen az anyagiakban semmi elismerés :? én meg nem is tudom, mire számíthatok 3 gyerekkel... Dehát a külföldre menés is húzós lenne így, na mindegy, szerintem mi nem fogunk. HOgyan csináltátok? Volt ismerős kint? Férjed előre kiment? Mit melózik? Te mit szeretnél? Nagyon szomorú az, amit írsz, de sajnos én sem bízom abban, hogy Mo-on változna valami :(

Szobatisztaság: hát persze, hogy ha elkezdtük nem szerencsés visszaadni a pelust, de ha elmegyünk valahova ugye muszáj... Meg Levi kakinál inkább szól, de pisinél inkább én rakom bilire, ha gondolom, hogy kell neki. De neki is volt már olyan, hogy egész nap szólt pisi-kaki, másnap meg bepisilt 5x. Szóval ez azért hosszabb folyamat. Bölcsis néni egyébként azt mondta, hogy még ha szól is, a bölcsiben tuti hogy be fog pisilni, mert őt nem fogadja el az első időben, és neki nem fog szólni. Úgyhogy ráérünk.

Timi: ezért írtam, hogy JOGELLENESEN fognak nekem felmondani, mivel nem lehetne. Be fogom őket perelni.

Jubi: az én cégem egy nagy országos cég, és nem ijednek meg egy kis munkaügyi bíróságtól :lol: :lol: Igaziból nem is tárgyaltak velem, csak a személyzetistől tudom, amit tudok, hivatalos papír nincs még a kezemben, ha lesz, megyek ügyvédhez és megkérdezem, mit hogyan csináljak.

Zsuzsi, sajnálom, hogy nem tudunk kotkodálni, de ez van sajna :cry:

Na megyek porszívózni, kiporszívózom a konvektorokat, és be fogok fűteni, mit szóltok ehhez az időhöz???? Hirtelen az őszi ruhák előtérbe kerültek, Levinek nincs is átmeneti kabátja, talán ráfeszítem a tavalyit, de gyors volt ez most, átmenet nélkül megjött az ősz :cry:

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Helló régi csajok s üdv az újjaknak is :wink:

Most én is gyors leszek mert nagy munkában vagyok,szakad az eső ,kint semmit nem lehet tevékenykedni,így marad a benti nagytakarítás :? közben ebédfőzés s teregetés,de hiszen tudjátaok :lol:
Szobatisztaság:Laura sosem szól hogy kell,ha kérdezem is azt mondja nem,de ha elmegyek vele a wc-re s türelmes vagyok(5-10 perc :roll: )jön minden :lol: ezért én nem is veszem le róla a pelust napközben,minek?még plusszba takarítsak,?hisz még 2 éves sincs,miért kell ezt sürgetni,egy év múlva lehet aggódni,addig tök fölösleges,szerintem.Egy barinőm (szintén 2 éves lesz a csajszija)a kislányára bugyit ad,s panaszkodik hogy a gyerek betojik meg a köre meg ide oda csinál....Pesze tök jó lenne ha nem kéne már pelust venni,de szerintem még bőven ráér minden gyermek ezzel,kivételek vannak,voltak, lesznek is mindig,denálunk amíg nem fog szólni önállóan hogy kell,addig marad a pelus s a tiszta szőnyeg :wink:
Hiszti:Lau-ra nem jellező,vagy én nem tudom "mi az".A türelem,a gyerekhez való legugolás,higgadság szerintem csodákra képes.Pl:menni készülünk sétálni(bicajjal)s mindig jön velünk valami állat :lol: de néha 2 vagy 3 is jönni szeretne,mindet szorítja a kis kezében,kérem hogy adja oda őket,:nem,nem ,nem....na ilyenkor kell megbeszélni a dolgokat,hogy csak egy fér el a bicajon,az túl nagy,az leeseik meg ilyenek.(na jó, én sem vagyok állandóan ilyen nyugis,de muszáj,mert azzal el lehet érni dolgokat,a gyerek megérzi ha zizi vagyok akkor ő is hamar elkezd pityeregni egy hangosabb szónál)
Huncutkodni sokat szokot,de jól tudj a a szabályokta itthon mit lehet,s mit nem.Pl nem állhta fel a székre,csak csücsülhet,nem nyomkodhatja a tv gombját....5x szoktam figyelmezteteni ha valami helytelent,veszélyeset akar végrehajatani,s utána popó dádá van :lol: na utána már nem csinálja,mert nekem mutogatja hogy akkor dádád lesz :lol:
Szóval nálunk ez a helyzet.

Ősz:brrrrrrrrrrr,utálom az ilyen időd,de legalább most kicsit a házban is rend lesz.
Ma voltunk turiban,100 ft volt minden,turtam 4 kabátot :shock: :lol: Launak,meg egy farmer egybeszoknyát.Két téli két tavaszi kis átmeneti kabátkát.Tök jók majd lefotózom őket ,most száradanak.

Ildi,nagyon el vagy keseredve.....
Nálunk tök jó idő van a házban,23 fok.

Timi,közeledik Dória nagy napja,mi lesz az ajándék??


Zsusz,jó hogy benéztél,s írtál :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Linda: csak ez egy ördögi kör: ha mindig pelusban van, soha nem fog szólni, mert akkor az neki a természetes, szóval valahogyan mégiscsak próbálkozni kell... Ez benne a nehéz.

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!
Szeptembertől sok helyen újra indul a Süni zenebölcsi-zeneovi. Várlak Titeket szeretettel!!!!! Részleteket, helyszíneket a www.sunizene.hu címen találtok.
Szép estét. :)
Nóri
norkini
 
 


Sziasztok!

Igen a nagy nap a nyakamban!

:lol: :lol: :lol: Vettünk neki egy vödör play doh gyurma készletet.( Jubinak köszi az ötletet), edzőcipőt, gyöngykészletet(nyakláncot fogunk fűzni), csatokat. Holnap szeretnék készíteni mustáros csirkét. Tudsz valami klafa receptet? Holnap ünnepelünk, és lesz fini vacsi+pici zsúrtorta+tüzijáték rajta. Csini ruciba öltözünk és várni fogjuk apát. Izgulok ám :lol: Mégiscsak 2 éves lesz az én picikém. Nevelésed tetszik, csak így tovább. 100 ft-os turi????? Utállak

:lol: :lol: :lol:


True!

Ehhez az időhöz egyszerűen nem tudok hozzászólni, mert ki nem állhatom, és ideges leszek Tőle. Utálom, h elindultunk ma, Dóri: sapek+kabát+esővédő. Anyuka: esőkabát, de közben cipőm átázott, és a farmerem is csupa vizes lett. NA! Szóval én ezt utálom! A lényeg, h Dórinak jó legyen a komfortérzete.

Most ennyi voltam.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Timi,boldog szülcsi napot Dórinak!
Kép

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Na helló!

Sehol senki??
még mindig fos idő van,Laura meg még mindig alszik,pedig már a hajam is befestettem.
Ma délelőtti sétánál adtam rá harinacit,10 fok volt csak.Ha felébredt elmegyünk játékot nézni,meg valami tárolódobozt , kéne a kacatoknak.
Tökfőzi van s lesz mindenkinek,este is :lol:

Ildi,lehet igazad van,de én még nem erőltetem akkor sem ezt a témát,lehet két és fél évesen minden bosszuság nélkül szobatiszta lesz. :lol: Amúgy érzékeli ha van ott valami,szokott szólni,utána....Meg a strandon is mindig a fűbe elvonult pisilni. :roll:
Ja, a Pennyben láttam Verdás ágyneműt. :wink:

Timi,várjuk ám a sztárfotókat. :P írd meg milyen lett a husi is.
100 ft,jó mi?mellékelem a képeket.

Edi,a ti képeitekre is kiváncsiak vagyunk :wink:

Vettem ma egy füzetet Launak hogy abba "rajzolgasson",egyből mondta anya is anya is...szóval mindig én rajzolok először cicát,pacit virágot majd Ő :lol: Ma zsírkrétát adtam a kezébe ,mondtam csak ide lehet rajzolni,egyenlőre a könyvek s a falak megúszták.
Mennyire sok játékuk van a gyerekeiteknek?Mik a kedvenceik?Mivel játszanak a legszívesebben és legtöbbet?
Launak a felhúzhatós cica,azt takargatja állandóan, eteti,törölgeti a száját.S imád konyharuhával a fején autózni és motorozni körbe a lakásban :roll: :lol: na meg az építőkocka amiből nagy tornyot lehet építeni,a cerkák pakolása ide oda.

Kép
Kép

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


EDIT! NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!! :lol:

Linda!
Ez a virág engem egy nyelvnyújtogató ufóra emlékeztet :shock: :D

DÓRI!
ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!!!

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Boldog születésnapot Dórinak!

Egyetértek trueval abban, hogy az egy ördögi kör...

KépKép
rizibizi
 
 


Sziasztok!

Remélem megint a fronton leszek, már "alsó tájékon" jól vagyok, de ülni nem merek, meg állni sokat nehogy megint pórul járjak :(
Visszaolvasok vmikor, mert tényleg nem voltam pár napig, nem mertem :(

Timi! Dórinak Boldog második Születésnapot kívánunk!!!

Linda! Én is irigykedem milyen jókat túrsz, szinte ingyen :)
Most szombaton tartjuk Kata szülinapját, majd jövök persze a képekkel.

Jubi! Köszi :wink:

Mi 2 napja voltunk négyesben a plázában, megnéztem vmit a C&A-ban, meg Kata beült egy autóba és hintázott. Ma egy másik plázában voltunk (2 van nálunk, de alig vannak, ma egy vásárlót nem láttam rajtunk kívül). Kata kapott egy Siesta őszi cipit, szép pirosat, 23-as kellett.

Mellékelek képeket:
Dávidka: Kép

Kata olyan óriásinak tűnik :lol:
Kép

Készülök a pocsolyába :D:
Kép

Szép gumicsizmámban:
Kép
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok

Minden szülcsinaposnak sok boldogságot, és jó ünneplést kívánunk!

Én most némileg rettegve várom a 2. szülinapot, mivel gyesből nem fogunk tudni tengődni. Igaz, hogy kifizet a munkáltatóm, na de milyen esélyem van pici gyerekkel gyes mellett munkát találni???

Linda, tényleg jókat turiztál!

Edi, olyan szép ez a kisfiú, mint egy angyalka. Kata szerkója nagyon jó, el tudod adni ezeket a drága cipőket, mivel ugye Dávidka nem használhat csajos cuccokat. Én pénteken megyek börzére, remélem, kicsit több haszonnal, mint nyáron volt.

Sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Ja Linda kérdeztél:

Levi szinte csak autókkal játszik. Ma kicsit építettünk, kirakóztunk, fogócskáztunk, érdekli kb. max fél órát, aztán megy az autókhoz. Könyvet nézegetni is szeret, amikben bogarak vannak, na meg a Verdákat. Mennyi volt az az ágynemű? Olyan baromi drágák a diznis cuccok, 5-6 ezret nem adok érte.
pussz

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Timi

Boldog szülinapot Dórinak!

Edit
Boldog névnapot!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást, néha tényleg benézek majd hozzátok.

Én annó Dr Hidvégi Jánosnál szültem. Mint nőgyógyász nagyon meg voltam vele elégedve előtte 10 évig, de a szülésnél voltak olyan húzásai, amiket nem szeretnék mégegyszer átélni.

Levente 30-án lesz 2 éves, de mi még nagyon messze vagyunk a szobatisztaságtól, bár nagyon várom már :)
nagyon örülnék, ha egyszerre csak egy gyereket kellen pelenkázni (március közepén jön a kistesó :) )
gabka77
 
 


Ildi,4290 a verdás ágynemű.A Pennyis újság elején rajta is van,vagy nézd meg az oldalukon.
Mikor fogsz pénzt kapni a munkahelyedtől?És mennyi ideig?Tavasszal csak lesz valami meló?
Próbálok unisex cuckat turni,annak reményében hogy Launak kis öccse lesz majd.Persze mindig akad egy két rózsaszín is a kezembe.

Edit,tényleg névnapod is volt,hisz az egyik legjobb barinőmet is tegnap köszöntöttük :P
Szépek a képek,aranyosak a gyerkeke.Nincs féltékenykedés ha cicizik Dávid??
Launak is van egy tuti gumucsizmája,de úgy megy benne mint egy robot,nem nagyon hajlik bokánál.
C&a-ban vettél valamit?Nekem sikerült múltkor Pesten egy csomó mindent kapnom,megyünk esküvőre is 27.-én ,ott vettem rucit,remélem jó idő lesz ,mert kicsit lenge.

Megyek,kész a zöldségleves is,meg végre nem szitál az eső,cangázunk egyett.


LInda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok!

Linda! Nem vettem semmit a C&A-ban, de hétvégéig mennem kell, mert ajándékba kell vennem ilyen levásárolható aji kártyát, meg Katának ujjatlan bodit akarok, éjjelre a pizsi alá. K. hideg van nálunk... Nem féltékeny Kata, vele is foglalkozok közben, meg etetés tart kb. 5 percig, szóval nem vészes időtartam. Katának is nagy a csizma, de legalább tavasszal is jó lesz, 7-es méret angolban, olyan 24-nek felel meg.
Mikor mentek esküvőre?

True! Kata első cipije unisex bélelt, drapp-narancs, az jó lesz. Hát igen van kettő siestánk lila és a mostani piros, de Gyuri azt mondta ráadhatom a játszón vagy anyánál a kertben majd...kertben ok, de utcára virágosat nem akarok :wink:
Eladni nem tudom mennyiért lehet, de tuti bukás...

Lennének kérdéseim:
- milyen vizet isznak a gyerkőcök? sima csapvíz vagy ásványvíz?
- ugyanez a kérdés tejre vonatkozóan? sima tej, tartós tej? forralva vagy simán adjtátok? (Kata még tápszert iszik)
- lakásban cipő van a gyerekek lábán? Doki múlt héten mondta mindig legyen a lábán cipő :shock: eddig Kata mindig mezítláb, zokniban volt, erre mondta ha a lakásban így van, mintha betonon menne...véleményeket kérném.

Ja még tanácsokat szeretnék kérni:
Kata ugye nem alszik a kiságyában, eddig ok, de írtó nehezen alszik el este meg du. nincs nekünk napi 2*1-1,5 óránk altatni. Szerintetek hagyjuk aztán majd elalszik amikor hulla? Akkor sem szokott egyébként...Most 10-11-kor alszik el velünk. Egyik nap már 8-kor ágyban volt, hulla volt, 10-kor még nem aludt...

Dávidkával is gond van. Vagy elalszik cicin (néha) vagy kézben elalszik, de nagy általánosságban ha betesszük a kiságyba, akkor felkel és sír. Volt, hogy kivettük, vissza, megint sír. Nem fáj a hasa, nem sír durván. Volt, hogy hagytam sírni, fél órát, nem aludt el. Hason is hagytam sírni, 1-2 sírásra beerősít, majd csönd lesz és kezdi elölről, jó esetben 3-4 felsírás után bealszik. Szerintetek mitől van ez? Napközben még hagyján, de éjfélig kézben volt nem aludt és hajnalban is hami után (még tisztába tétel sem volt, nehogy felkeljen), hát felkelt és sírt...Magamhoz vettem és mellettem elaludt, de nem akarom odaszoktatni. Help!!

Köszi,
Na mentem olvasgatni vissza. Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Edi!

Én sem pártolom, hogy egy gyerek a szüleivel aludjon, de szerintem nem a kistesó érkezése körüli időszak a legjobb arra, hogy Katát "kitegyétek" magatok közül. Direkt használtam ezt a szót, szerintem így élné most meg. Igazából nem tudok tanácsot adni ebben, nálunk egyik sem aludt velünk.

Kérdéseidre a válasz: Jazi normál csapvizet iszik, de szereti az ásványvizet is. Tejből is azt kapja, ami éppen van itthon, és már nagyon régen nem forralom, ahogyan a vizet sem. A házban mamuszban közlekedik, nem szeretném, ha felfázna, nálam ez nagyon könnyen megy sajnos :?

Linda!
Kedvenc játékok: hintázás (nekünk bent a házban van felszerelve a nappali és a dolgozó közötti átjáróban, így van hely nagyokat lökni), ezt minden nap használja. Szintén minden nap van motorozás és biciklizés (ha rossza az idő, akkor idebent), gyurmázás, rajzolás, 624 db kisautó pakolgatása :D , garázsépítés műanyag építőkockából az autóknak, üveggolyók pakolászása és a legújabb kedvenc a bújócska. Napi program még a "hepázás" is. Ez azt jelenti, hogy a három gyerek beszabadul a hálószobánkba, és a nagy franciaágyunkon birkózik és ugrál...ilyenkor zeng a ház a kacagástól, ezt nagyon szeretik. Ja és nagyon szeret autóval utazni Jazi. Ha öltözködünk egyből felcsillan a szeme és kérdezi: "indulunk ótóval?".

Nálunk is nagyon ramaty idő van, az utóbbi két napban fürdés előtt már befűtöttünk. Nem szeretem az őszt :x , nagyon fázós vagyok, elviselném ha csak tavasz és nyár váltogatnák egymást...na de ahhoz valahol máshol kellene élni. Bár, ha így alakul az ország helyzete, akkor nem kizárt, hogy az is meglesz...

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok

Edi, most csak neked, először is boldog névnapot, másodszor Kata alvásával: szerintem ki akarja használni azt az időszakot, amikor csak vele foglalkoztok, és ezért nem akar aludni. Nekünk is volt ilyen időszak inkább Marcinál, de Hannánál is egy rövid ideig. Ha nem akartam altatgatni, márpedig nem akartam, mert olyan hosszú idő volt, hogy közben engem is elnyomott az álom, és a mosatlan is reggelre maradt rendszeresen, vagy a vasalás, amit alvás után akartam megcsinálni, szóval ilyenkor tvzés közben fetrengésben elaludt. :oops: Elég szar időszak volt, de ez van. Vagy próbáld ki, hogy délutáni alvást kihagyjátok, vannak olyan gyerekek, akik elég korán ezt csinálják. Oviban úgyis fog aludni, mert ott sokkal jobban elfárad. A másik dolog, ami gondolom, nehezen kivitelezhető most nálatok, többet menni sétálni, mozogni, mert valószínűleg nincs elfáradva. Egyébként tegnap voltam oviban szülőin, és Hanna új óvónénije, aki fejlesztő pedagógus, mondta, hogy rengeteget mozogjunk a gyerekekkel, ez a legfontosabb, mert az agy csak úgy tud megfelelően fejlődni, ha mindenféle mozgást megkap a test. Ez állítólag valami új felfedezés.

Dávidka: nekem Levi rendszeresen bealudt szopizás közben, és egyáltalán nem szokott hozzánk. Volt, hogy beraktam utána az ágyába, de ha hulla voltam, ottmaradt. De azért törekedtem rá, hogy még ha be is aludtunk, egy idő után, ha magamhoz tértem, visszaraktam. A másik, hogy picit ringattam a cumival meg a takarójával, és úgy raktam be az ágyába. A cumit először ő sem nagyon akarta, meg kiesett a szájából, de úgy hajtottam a takarót, hogy ne bírjon kiesni. Én csak ezt tudom mondani, persze így meg a cumira szokik rá, de valamit valamiért. Persze, ha bírod a sírást, és Katát nem kelti fel, hagyhatod is, gondolom, előbb-utóbb leszokna róla, de szerintem ez elég barbár módszer :? (Biztos vannak, akik ellenkeznek ezzel, de ez az én véleményem, na meg én nem is bírtam idegekkel.)
Pusz, remélem, segítettem

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Jubi, True!
Köszi a tanácsokat. Kata nem most kezdte a nem alvást, hanem régóta. Be kellett volna szoktatni az ágyába, de akkor egy méterre sírt volna tőle Dávidka, hát akkor meg felkelt volna és jött volna közénk. A baj, hogy hiányzik egy szoba, de nagyon. Így nagyon nehéz elszeparálni őket. Ezért is "engedjük" a közénk alvást, pedig én sem vagyok mellette...
Kata tegnap reggeltől hulla volt, de csak 4-kor aludt be, de akkor villámgyors. Szóval nem erőltetem az alvást, hanem kivárok most amikor nagyon álmi.
Mozgás, levegőzés: kettővel nem tudok elmenni. Max. apával du. estefelé, meg jővő héten anyukám már ráér, és el tudunk menni 2 babakocsival, Katát kiengedjük szaladgálni, öngyilkosság kocsi nélkül menni...ki cipeli haza 12,7kg? Nehéz ügy.

Dávid baba evett hajnalban, reggel, 9kor és alszik még mindig. El van tolva neki kicsit a nappal-éjszaka.
E.

Kép
Kép
edi78
 
 


Edi,hát nem tudom én sem hogyan tudnád MOST rászoktatni Katát az egyedüli alvásra,bizti nem lehetetlen,csak tényleg türelem és a sírás hallgatása kell hozzá,de tuti megszokná 2 hét alatt ha rendszeresen ,egyidőpontban lenne letéve.Laura pici kora óta csak a saját ágyában alszik,mellettünk nem is tudna,mert akkor csak bohóckodik.Emlékszem azért nálunk is voltak negyedórás sírások,olyankor párszor bementem,megnyugtattam,s kijöttem,ő meg tovább bömbizett,de egy idő után megszüntek a sírások.Ma már, s elég régota ,ha mondom hogy alvás,kaszát kapát eldob s örömmel fut a szobába,kéri a pápikat ,cumit,s hamar elalszik,néha énekelget ,forog, vagy nem tudom de egyedül szoktuk hagyni.Max 15 perc s alszik is, a cumi is kint van a szájából.Reggel 8 ig szundít. :lol:
Szerintem beszéld meg vele,menni fog :wink:
Lauránál is az elején fordítva voltak a napszakok,majd beáll,ne izgulj.
Laura imádja a csapvizet és a bubis ásványvizet is.Semmit nem forralok,két karton tartós tejet szoktam venni hó elején,azt issza mindenki.
Vastag zokniba rohangál itthon,dehogy adok rá cípőt.....

Jubi,mi is szoktunk garázst építeni a kis autóknak :wink:
Én is fagyos vagyok,most ettem egy nagy tányér forró levest.

Ti vezettek babanaplót?Vagy vezetettek és befejeztétek már?Én most ragaszgattam be a képeket,tök jó lett :lol:
Hívatni is akarok elő,van egy családi falunk,s rég nem került új kép Lauráról.

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Edi: ezért is mondtam, hogy ez egy rossz kor, mert testvérbabakocsira meg beruházni már nem nagyon éri meg... Nálunk apa nagyon mellette volt, de hiába lett volna, se autóba nem tudtam volna berakni, se boltba, gyógyszertárba nem tudtam volna vele bemenni. De szerencsére Hanna nem volt elszaladgálós, szépen jött mellettem, csak ő meg - mivel 17 hónaposan tanult meg egyedül menni - nagyon gyorsan elfáradt, és kényelmes volt. Én beleültettem a nagy Bergon babakocsiba, ketten is elfértek :lol: :lol: KÉsőbb meg a kis babakocsi kormányára felültettem, magammal szemben. Testvérfellépő kellene nektek, de az se olcsó mulatság.

Linda: neked szerencséd volt Laurával, de hidd el, nem minden gyerek ilyen ám. Marci minden éjjel 20x kelt fel, pedig ő sem volt felszoktatva, semmi. A két kicsi nagyon jó alvó volt, spha nem voltak hozzánk szoktatva, mégis Hanna pl. nyár óta minden éjjel sírva felkel, és jön a mi ágyunkba. Fél. Persze megtehetném, hogy odamegyek az ágyához és simizem, míg visszaalszik, na de inkább az alvást választom, így béke van. :wink:

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Katának (sajnos kicsit megkésve) és Dórinak,nagyon boldog születésnapot kívánunk! Kép Edi!!boldog névnapot kívánunk! :lol:

Én is üdvözlöm az újakat,az új régieket,olyan jó titeket olvasni,sajna egyenlőre csak arra futja!
Puszi Lányok!Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Sziasztok!

Köszönöm, hogy visszafogadtok. :)

Timi! Dórinak nagyon boldog szülinapot kívánok.

Edi! Nagyon boldog névnapot kívánok! Manó szokott kapni csapvizet is, de mivel Kornélnak ásványvízből készítem a teát, így legtöbbször Manó is azt issza. Manó sima tejből készült kakaót kap, és én még forralom a tejet. Persze van úgy, hogy elmarad, ha pl. egyszerre ébredünk fel Manóval, akkor nem, mert nem tudja kivárni, hogy elhűtsem. Manónak én vettem még a nyáron bentre egy kis Rider szandit és ő abban van. Én is olvastam valahol, hogy a lakásban is ajánlatos cipőt adni a gyerek lábára. Manó azóta, hogy Kornél megszületett csak úgy alszik el, ha valamelyikünk mellé fekszik. Sőt az első 2-3 hónapban velünk aludt. Ráadásul mi elkövettük azt a hibát, hogy nem szoktattuk át a kiságyból az új ágyába Kornél születése előtt, tehát külön gáz volt. Egyet értek Jubival, ne tegyétek ki magatok közül. Manó is hónapok után került külön ágyba, de még akkor is velünk egy szobában volt mindkét gyerek. Kornéllal ugyanígy voltunk, mint Ti Dávidkával, aztán egyszer csak kb. 5 hónapos korában elmúlt. Volt olyan, hogy 2 órát aludt a hintaszékben a mellkasomon mozdulatlanul, és mikor letettem az ágyába azonnal elkezdett ordítani. :? Én azt hittem a hasa fáj, de lehet, hogy nem, mindenesetre hónapokig csak úgy aludt el, ha ringattam és legtöbbször a 3-4-dik nekifutása sikerült letennem. :( Miért nem vesztek a babakocsira testvérfellépőt? Lehet ülőkéset is kapni, és akkor nem kell állnia végig, míg sétáltok. Mi vettünk testvérbabakocsit, muszáj volt, Manó igényli a napi 2 sétát, ehhez szokott hozzá, de igaza van Ildinek arra már kár lenne beruháznotok.

Linda! Kedvenc játékok: Thomas, a gőzmozdony, autózás, könyvek lapozgatása és közben halandzsául olvasás, ja és nagy „fogócskák, bújócskák”, vihogások Kornéllal. :D

Csajok, nálunk nagyon hideg van. :( 18 fok van a lakásban, párom Miskolcon dolgozik, csak pénteken jön haza, én pedig nem tudom bekapcsolni a kazánt, úgyhogy majd megfagyunk. Kornél az utóbbi 3 éjszakát velem töltötte, szerintem fázott szegény, ő egyébként is olyan kis fagyoska. Ma éjjel pedig mindkét fiú velem aludt, Kornél hajnali 1-től, Manó fél 6-tól. Aztán aludtunk fél kilencig. Olyan jó volt, mindkettő hozzámbújt, átkarolták a nyakam a kis karjukkal, hallgattam a szuszogásuk, néztem a békés kis arcukat. Ilyenkor minden probléma elszáll, elfelejtem a hisztiket, a nem-eket, és csak arra tudok gondolni, hogy én vagyok a legszerencsésebb anya a világon, hogy két ilyen tündér pici fiam van. :D :D :D
Ja, ráadásul a vízmelegítő is kialudt, úgyhogy a fiúkat nem tudtam megfürdetni, tök hideg volt már a víz. Begyújtottam, úgyhogy várom, hogy annyira felmelegedjen, hogy egy cicamosdást legalább meg tudjak ejteni. :evil:

Na, felhívom apát, „elfelejtett” telefonálni, de az is lehet, hogy beájult munka után szegény a fáradtságtól.

Jó éjt mindenkinek.

Anita

goodfairy
 
 


Sziasztok!

Bocsánat,h eltüntem,de megadta magát a gépem.
True:hol is kezdjem?Mi nem készültünk rá,h kijövünk,de azt láttuk,h a helyzetünk napról-napra rosszabb és kicsit megrekedtünk a lehetőségek terén is.Bármibe kezdtünk,semmi nem sikerült és mielőtt el kellett volna adni a házunkat(nem bírtuk a törlesztőt),a párom gondolt egyet,h meg kéne próbálni külföldön.Én nem hittem benne,ő nagyon.Tul.képp,szerencsénk volt,mert mindezt minimális nyelvtudással,kevés pénzel.A reptéren találkozott a jelenlegi főnökével,aki épp keresett egy embert az éttermébe.Nyelvtudás nélkül másra nem is számítottunk,mosogatással kezdte,most salátás,előételes poz.-ban van.Itt az angollal nem sokra mész,a spanyolok töredéke beszéli.2.5 hónap mulva mi is jöttünk Marcikával,már nem bánom.Én még nem tudom,mit fogok csinálni,de amíg nem beszélem jól a nyelvet,nem kergetek illúziókat.Azzal tisztában vagyunk,h nekünk itt végig kell járni 1 ranglétrát.Ha bármi egyéb kérdésed van,tedd fel nyugodtan,csak nem akarok sok lenni,mert órákig lehetne erről beszélni.Azért ez nagyon nehéz ám,országot váltani,ügyet intézni,3 gyerkőccel kemény lenne. :) Akinek sok vesztenivalója van,annak nem ajánlom,nekem van 1 közgáz érettségim ill.fodrász a szakmám,a párom műszerész,de sosem csinálta,volt cége,ami tönkrement,sofőrködött,szóval semmi felejthetetlen.Ő mindig szakács akart lenni és itt lehet,h összejönne enki,kapott 1 lehetőséget.
Ja és én feladtam,a szobatisztaság kérdést,kicsit bánom,mert elég ügyes volt már,de ahogy te is írod,egyik nap jól megy,másiknap mindent összepisil,a kanapé nálunk is áldozatul esett.És ahogy kimondtam,h itt még jó idő van,utána kicsit lehült,na hosszú gatyából nincs annyi,mint bugyiból,de.11-kor már a 3.naci ment a szennyesbe,téma elnapolva. :)


Edi:Marcika ásványvizet és bármilyen tejet iszik,ami van.Nálunk is volt ilyen alvási probléma,amikor a 2 alvás már sok volt,az 1 még kevés,hagytam,amíg ki nem dőlt,kb 1 hét alatt átállt az 1 alvásra,azóta nem kinlódunk.Amikor láttam,h álmos,húztam,amíg bírtam.Amikor kiköltöztünk,akkor napközben altatni kellett,este nem és egyszercsak mutatta,h tegyem be az ágyába és elaludt.Sztem tényleg mindennek eljön az ideje és jelzik.
Dávidka:Az ritmusa neki is eltolódott az elején(születés után) és nagyon nehezen állt vissza,de mondták,h próbáljam akkor is nappal ébreszetni 3-3.5 óránként,ne hagyjam,h akkor alúdja ki magát.Lehet,h hozzászokott a cicin alváshoz,ez később is gond lehet,próbáld visszaszoktatni az egyedül alváshoz,tán most még könnyebb. :)

Linda:neked tényleg szerencséd van a kislányoddal! :D
Minden gyerek más és bár ilyen egyszerű lenne a recept,h csak türelem kérdése minden. :) Én olyan kislány voltam,mint a tied,apa,pedig ördög volt és Marcika a kettő között van.Néha nagyon együttműködő,néha mindent csakazért is ellenemre tesz.Beszélhetek én neki bármilyen szépen,mondhatom,h dádá lesz,jöhet bármi,megfeszíti a száját forgatja a szemeit(főleg a plafon felé),nagyokat pislog,aztán elneveti magát és usgyi...rosszalkodik.Ha elterelem valamivel,akár 20 perc múlva is képes újra nekifutni.Alvással viszont én is úgí voltam,mint te nem engedtem és azzal nincs semmi gond.
Játék:kb.ua,mint Jubinál,de ő nem hajlandó sem gyurmázni,sem rajzolni,nekem kell csináli. :shock: Még a logikai vödör,amit szeret és ha dobálom a nagyágyra. :D





Jaj és mindenkinek boldog név-és szülinapot kívánok!


[/b]
tápika
 
 


Helló

Na hol vannak a többiek?Ildi talán már az útleveleket csináltatod?
:wink: Igen,tényleg szerencséd vagyok Laurával :P

Tápika,nem semmi hogy mindent feladtatok s külföldre mentetek.Sok szerencsét kívánok,szerintem kitartással bármit elérhettek :wink: PL:barinőmék 7 évet kint éltek angliában,barinőm bébiszitterkedet,de ő tudott angolul.Férje,itthon egy 4 csillagos szállodában volt szakács.Kint fél évig csak mosogatott,(nyelvet nem beszélte.)s a amagyar "szakácsnak"(akinek nem is az volt a szakmája)mondta mit hogyan :!: :roll: Majd más munkába fogott egy válalkozónál,s mmára átvette a vállalkozást.Két lakásuk van itthon+egy autójuk,kint is van egy autójuk,a lakást bérlik,de szeretnének hitelre venni egyett s kiadni.tömören ennyi,de rengeteg ilyen sikersztori van.

Anita,tegyél már képeket a srácokról :wink:

wc:tegnap meglátogattam egy barinőmet(mindjárt szül)aki bölcsiben dolgozott.Kérdeztem nálunk hogy s mint van a leszoktatás a pelusról?!2 éves kora körül azt mondta már tök érettek,hamar megtanulják a pisilést,a kaksit azt később.Recept:napközben semmi pelus csak bugyingó,s 10 -15 percenként menni vele ,mondani :gyere megyünk pisilni.Alvás előtt s után is,séta előtt utána is,esti fürcsi előtt utána is :roll: Na ennek dacára felhagytam a nem próbálkozással,s délután elkezdtük Laurával:Alvás előtt semmi.Alváshoz kapott pelust.Alvás után megintcsak nem sikerült pisilnie.Na akkor evett,majd utána megint mentünk:akkor sikerült.(tudni kell hogy Laura rengeteget iszik,délutén képes 6-8 deci vizet is meginni,+ a leves).Egyszercsak látom tiszta pisi mindene.Teljes ruhatár cserebere,na ez még 2x megvolt 20 perc alatt.Kapott pelust,s továbbra is mentünk pisilni,de már rajta hagytam a pelust.Nincs sajna ezer bugyink. :P
Ez van.Mmmmm.

Edi,jővő héten lesz az esküvő ,plussz lagzi amire megyünk.Remélem jobb idő lesz addigra.Most szombaton pedog lánybúcsúra megyek :lol:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


szerencséd=szerencsés

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Na helló!

Gyermekem megint beteg lett,valami vírus,láza volt reggel,kapott kúpot. Na arra épp elég,hogy megint táppénzen legyek,így szerdán kell visszamennünk a dokihoz.Meg van kezdődő aftája is,na akkor cumicsere,c vitamin, ERRE MI VALÓ NEM TUDJÁTOK? a doki nem mondott semmit.
Most gyors leszek,mert úgyis jövök a jövő héten,szóval játékok: mesekönyvek,rajzolás (főleg cicát és Thomas mozdonyt kell rajzolni,és ő is azt rajzol,legalábbis szerinte :lol: ) ja és persze a favonat sínnel (ikeás,meg a Tescoban vettünk hozzá elemeket) ééés még a Dupló a menő....Elmo és Sütiszörny ölelgetés és a játékbabakocsival Mad Max körök leírása...gyurma. Ezek az érdekes játékok Rékának,a többi le van tojva,én sem veszek drága fejlesztő micsodákat. Lehet veszek ceruzákat filceket és egy csomó lapot,meg azt a Play doh gyurmát.
Beszédfejlődés beindult,szénné tudom röhögni magam...

Léptem,még mindig fő a tyúklevesem (tuti öreg volt az az állat) már úgy várom ebben a hidegben a forró husilevest.

na pusz

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Santos,de jó hogy írtál,bár sajnálatos is,hiszen Réka gyerek beteg :cry: Jobbulást.A suliban ilyenkor helyettesítenek?Megértik?Egyenlőre gondolom....Most legalább utoléred magadat otthon is :mrgreen:
Husi leves és minden más sertés husit kuktában főzők,így tuti puha lesz s hamarabb el is készül :wink:
Mesélj,miket mond Réka?Mondatokat is?
Lau csak szavakat,még mindig, franciás akcentussal :lol:
Alszik,jelenleg,én meg gyors ebédet gyártottam:halrudak mű kruplipürével :oops: :lol: nem volt ma semmihez kedvem.....

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok!!

santos!!

Nekünk volt szájaftánk,borzasztóan megszenvedtönk vele,de 3 nap alatt lecsengett szerencsére!!Mi nyár eleji bölcsis pancsolásoknál kaptuk el!
Szóval Betadine-vel kellett ecsetelni,de én vettem rá Homeós Borax-ot is!Így hamar elmúlott,de egy jó hír a rosszban:leszokott a cumiról,mert ugye nagyon fájt neki,így nem tudott cumizni,utána meg nem kellett neki!De 3 napig szinte csak ivott!Jobbulást kívánok nektek!!A vírusfertpőzés nálunk 3-4 hetente mindig előfordul mióta bölcsis!Ezt nem elrettentésként akartam írni,csak tapsztalat!

Puszi!Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Sziasztok

Voltam börzén. Eredmény: vegyes :? Azért árultam egy keveset, de Levinek nem sikerült kabátot találnom sajnos. Van egy csomó sapi megrendelésem :lol:
Voltam az ügyészségen is, lesz náluk üresedés, be akartam adni az önéletrajzomat, de sajnos a vez. ügyész hazament, pedig személyesen kéri.

Levinél még mindig palóc tájszólás van. Betojnátok a röhögéstől, ha hallanátok beszélni. Kérdőmondatokat irtó cukin mondja, a közepét felviszi az égbe.

Afta: nálunk gyakorta előjön, tantum jó erre is, mármint érzéstelenít, de ti azt nem kaphatjátok Zsuzsi. Mondjuk nem is értem, miért nem veszel, nem kell hozzá reci. Ha gyócertáros kérdezi, nektek lesz :) Evés előtt fél órával nurofen sokat segít. Baromira fáj, néha nekem is van, és nekem legalábbis 1 hétig aktív szokott lenni :(

Vettünk a kicsiknek cipőt, az egyik gyerekbutikban 80%-os leárazás van Siestából, Hannáé 2390 volt, Levié 1990 :shock: Engem amúgy a márka nem hat meg, de annak örülök, hogy bőr. Egyébként Hanna mikor felvette, hisztizett, hogy púp van benne ott a lúdtalpánál.

Ennyi voltam most, holnap megyek körmözni, úgyhogy mamánál leszünk egész nap, na meg sapikat gyártok :wink:

Jó hétvégét mindenkinek

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!


Linda:köszi,remélem bejön,ha már belevágtunk.A barátnődéknek sikerült "visszailleszkedni"az otthoni életbe?Azért még titkon remélem,h eljön az idő,h érdemes legyen visszatérnünk.Tényleg minden jó és szép itt,de hazahúz a szivem,csak hát most otthon nem tudnánk kimászni a csávánkból. :)
Szerinted pelussal is működik a szobatisztaság?Én azóta nem próbáltam,valahogy azt éreztem,h zaklatom ezzel a 15 percenkénti wc-re rohangálással.Az hagyján,h nincs annyi bugyi,de hosszú nadrág sincs.Viszont amióta én feladtam,már ő sem szól.


Santos:Marcikám is beteg,mióta bölcsis és egyre többen mondják,h az első félévben ez így is lesz.Izgalmas lesz így hosszútávra munkát találnom.Tényleg nagyon édesek,amiket mondanak,Marcikámnak is van egy kis "tájszólása". :D Ma néztük a mesekönyvet és minden állatnál mutatta,h ott "popija",megzabáltam.Jobbulást kívánok Rékának!Egyébként hogy álltok a bölcsivel?Nálunk látszólag minden renben,már 2 órát aludt is,de ezzel együtt az éjszakáink katasztrófák lettek.Nagyon sokszor felsír,pedig szeret bent lenni,leteszem az ajtóba,leadja a cumiját és már megy is be játszani.Egész nap azt mondja,h aranyos nénik,aranyos gyerekek,van 2 kisfiú,akivel egész nap együtt játszanak.Persze az plusz nehezítés,h még nem igazán érti,amit mondanak neki és őt sem értik.Van egy üzenő könyv,abba írtam néhány szót,ami nagyon fontos,pl iszi,cumi,adomi(kérem),és aranyosak,valamelyik nap fel is mondták nekem. :shock: :D Remélem hamar helyre teszi a dolgokat a kis fejecskéjében,biztos nagy a zavar. :(

Babykémnek az a legújabb mániája,h feláll a nagyágyra megkér,h dobáljam a plüss kutyával(csakis azzal),ha eltalálom,akkor szakad a röhögéstől. :shock: :D
Ti miket szoktatok közössen játszani?Mármint,amit nem játékkal csináltok.Pl,hancúrozás,stb.Ugyanis,ez már régi szokása,h rövid ideig hajlandó játszani velem és a játékaival,egy idő után elkezd csapkodni,dobálózni.Azt viszont bármeddig bírja,ha hülyéskedünk,de már fogyóban az arzenálom.
tápika
 
 


Sziasztok!
Ma van a takarítás világnapja :mrgreen:

Szobatisztaság: nálunk egyik napról a másikra történt. A bilibe csak egyszer sikerült - egy éves kora körül -, de szerintem az csak véletlen volt. Utána a bili teljesen hidegen hagyta. Aztán 22 hónapos volt, amikor - a jó melegben - kisbugyit adtam rá. Talán két napig becsorgott - a kertben nem volt vészes -, utána a harmadik napon szólt, hogy "kaka". Szaladtunk a wc-hez (szűkítővel), és belepisilt! Onnantól kezdve mindig szólt. Visszaesés nem volt, az elmúlt három hónap alatt talán csak kétszer-háromszor csorgott be a pisi "eleje". Talán egy hónapja már különválasztja a pisit és a kakát "anya, pisi kejjjj", "anya kaka kejjj" felkiáltással. Sőt ha valahova elmegyünk - pl. a múltkor a baumaxba pellussal - ott is szólt, hogy vegyük le és keressünk wc-t. Alváshoz még használunk pellust, és ébredéskor mindig tele van. Szerinte ezzel még megvárjuk a következő jóidőt (tavasz-nyár).

Ma voltam turiban, találtam Jazinak egy édes kis rózsaszín-ezüst virágos csilli-villi polár kesztyűt...úgy szeretem az ilyen kis cuki apróságokat :)

Megyek mert éhesek...

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!

Köszi a jobbuláskívánást stb...Ildi,tutira fogok Tantumot venni,tojok arra,amit mondanak.

Erre is volt börze,de csak 2 gatyót vettem 250 ért egy farost,meg 400 ért egy bársony nacit, 1000 ért meg egy klassz autós melegítőt (szinte csak fiús ruhái vannak már a gyermekemnek,de amennyit sárban dagonyázik nem is bánom.)

Mondjuk betadine meg borax van itthon,de még egyelőre várok,nem is látom,hogy hol van az az afta,de nem iszik annyit a gyerek mint szokott és pohárból sem issza szívesen.
Annyira normális dokibácsi vizsgálta Rékát,hogy fontolóra vettem az átváltást,megcsikizte,meg bábozott neki,ölbe is vette, :shock: csak lestem,egy hang nem jött ki a gyerek torkán,pedig készült,ahogy beléptünk kezdte volna a műbalhét,azután csak rám nézett,közölte a dokival,hogy hejó doti (ezen nyerítettek egyet,én is.) integetés,puszidobás. Kaki ügyre mindenki eddig mást mondott,a patikus szerint ki kell jönnie,az egyik doki szerint is,a másik szerint hagyjam,megoldódik,és hogy pszichés alapon lehet...most érkeztem el oda,hogy nem kérdezek többet. Így vagyok ezzel a bölcsiben is,gondolom,ha nagy gáz lenne,akkor szólnának.

Fűű olyan király Cherokee kabátokat láttam,alig tudtam megállni,vastag,bundás,nagyon jó,pedig Rékának van 3 télikabátja 92-esek még tavalyról egy overáll is jó rá. Cipőt is szeretnék majd egy bundásat,vagy csizmát,majd meglátjuk egyelőre van cipője,de a 23-asokat végigéri vészesen a lába,még jó,hogy bentinek 24 est vettem és a szandija is 23.5 es,meg van egy őszi 24 ese is.
Még jó,gyest ugyanis nem is fogok kapni még ezen hónapban,széttelefonláltam magam és kiderült,hogy hivatalból elfelejtettek kikérni valami igazolást az okosok,amit velem faxoltattak el végül,így majd valamikor okt. közepén kapok lóvét,aminek durván nem örülök,ha nem hívogatom őket akkor sztem nem is kapnék semmit. Amúgy érdekes,hogy amit le kell állítani - lásd gyed folyósítás- az egyből sikerül. Ki érti ezt? :shock:

Tápi,
Egészen jól haladunk bölcsi ügyben,bár gyanítom,hogy a reggeli sírás-rívás meg fog maradni,főleg,ha két hetente itthon leszünk vírusok és miegyebek miatt. Nagyon dühös vagyok azokra a mamákra,akik nem várják ki különféle okok miatt,hogy meggyógyuljon a gyerek, nekem is odaadta a doki a közösségbe mehet igazolást,de szerdán megyek vissza,szóval sztem gáz,ha még köhög a gyerek és úgy viszi be a bölcsibe. Errefelé jellemző ez.

Éjjel alszik,de szerintem azért,mert hulla fáradt,bár nekem azt mondják,hogy nagyokat alszik és hogy jól eszik. Mindezek ellenére,itthon irdatlan mennyiséget zabál be és korábban fektetem le mint amúgy. Most a betegség miatt nyűgös fel fel ébred éjjel,odamegyek mellé egy matracon aludni,így ki lehet bírni.

Játszani mutogatós mondókákat szoktunk, csip-csip csókát,meg töröm töröm a mákot meg borsót főztem ilyesmiket anyukám mindig ad ötleteket,sokat szoktam énekelni neki ő meg táncol rá röhögve,meg mondok egy verset és be kell fejezni,ilyenkor annyit röhögök,de ő is. Van aztán hét fogás (Ilditől lopva :lol: ) talicskázás,fejjel lefelé lógatás hengerítés a padlón és bujócska,de persze ő mindig oda bújik,ahová én bújtam előtte...na de persze nem veszem észre.

Linda,
Én is gyakran használok kuktát,mert gyors,meg minden,csak néztem a hal a tortánt és ott ököruszály leves volt,úgy megkívántam az újházi tyúkhúslevest erre föl,hogy vettem is hozzá mindent és egy klasszik 5 literes lábosban nyomattam fel,de szerintem fel is ettem a felét egyedül. A gyereknek meg valamiért nem kellett,pedig eddig nyomatta a leveseket. Ma gyümölcsnapot tartott,még a tökfőzi sem kellett meg semmi csak a bolti gyümölcspüré,de abból 4 doboz. Soha nem fogom megérteni a kaja mizériát.
beszéd ügyben a mondatok az alábbiak. Tettyé a teló anya. (tessék itt a telefon) Mama hív ,hejó ( csak a mamával lehet beszélnem telefonon...) Tettyé -köti (tessék köszönöm a kéremszépen helyett) na mennyé (mondta nekem mikor közöltem,hogy megyek pisilni...) na effélék,meg a vudu nyelv persze.

Hűhűű olyan tanítványaim vannak,hogy este nem futnék velük szívesen össze sötétben. Nagyon kemény. fültágítós széttetovált telepiercingelt gyerkőcök,de van egy másik brigád is,ők azért szelídebbek.( Valamiért én mégis az előbbiekkel szimpatizálok,jobban is megy nekik az angol,minden osztályban van egy két ilyen srác....

Melódia,
Engem nagyon zavar,hogy ennyit fogok hiányozni,eddig megértőnek tűnnek a melóhelyemen,bár az a szar,hogy amit elkezdek azt nem fogom tudni befejezni,mert mire visszamegyek elfelejtik. El is neveztem ezt "Déva-vára effekt"-nek.

na léptem
puszi

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Halihó!

Santos! Manónak kétszer volt már aphtája, legutóbb a Glycosept oldatot ajánlotta a dokinénink, meg kalciumot kellett neki adni. Jó volt ez az ecsetelő 2 nap alatt elmúlt tőle.

Tápika! Ugyanezt a dobálózós játékot szereti Manó is. :) Szerencsére nálunk ritkán van olyan, hogy elunja magát, de akkor pl. megkérem, hogy segítsen valamit megcsinálni – ez szinte mindig bejön – vagy „bírkózunk”.

2 hét múlva megjön az ülőkeszűkítő a WC-hez, amit megrendeltünk, kíváncsi vagyok, ahhoz mit szól Manó. Remélem, hogy sikere lesz. Bár tegnap 5-ször kakilt, és tök jól elvolt a kakiban, sőt este fürdés előtt kb. fél órával levettem a pelusát, csak a nadrág volt rajta, és mikor pisilt, nézett le a lába közé, és semmi reakciója nem volt. Ha nem veszem észre, tuti nem szólt volna, mintahogy a kakiról sem szól megint egy hete kb. A hétvége szenzációja: nagymamám jött a szokásos „már rég szobatisztának kellene lennie” szöveggel, és mikor elmondtam, hogy nem hajlandó ráülni a bincire, pelenka nélkül meg bepisil –kakil, közölte, hogy ilyenkor meg kell verni, akkor majd leszokik. Fúúúú, halljátok úgy bedurrant az agyam, nagyon kevésen múlott, hogy nem üvöltöttem le a fejét. :evil:

Teszek még fel képeket, bocsi, ha sok lesz. :oops:

Szép napot mindenkinek.

Anita

goodfairy
 
 


Kép Kornél elkezdett mászni
Kép Ikrek?
Kép Uzsonna
Kép Kedvenc testhelyzet
Kép Manó alkot
Kép Huncutkák

goodfairy
 
 


Sziasztok


Ma voltunk kezdeni a böliben. Hát az én gyerekem egyáltalán nincs elragadtatva tőle. Persze eljátszott, de jól megpüfölt egy gyereket, és engem is, mert haza akart menni. Érdekes, pedig vannak tesói, de amit elképzelt, hogy az övé autó, és elvette egy kissrác, elkezdte ráncigálni, és mondta, MOSTMÁR ELÉD VÓT, ADODIDE. Szóval nincs elragadtatva. Kérdeztem, holnap is megyünk? Mondta, hogy NEM. Nem lesz egyszerű a dolog, mert ő nem olyan, akit babusgatni kell, nem is tűri el. Cumi-tete mondjuk bizti bejön neki, de én ki vagyok készülve, nem akarok még dolgozni menni, és őt sem akarom bölcsiben tudni. Utálom ezt a szar világot :mrgreen:
Volt egy kislány, édes kis tündér, akiről mondták a gondozó nénik, hogy nagyon szenved, mert soha nem volt távol az anyjától, majdnem megszakadt a szívem, egész végig könnybelábadt szemmel ült.

Szobatisztaság: Linda, Tápika, kb, én is ezt csinálom, pelusban vagyunk, de ez nem hatásos, mert nincs következménye annak sem, ha bepisil. Kakinál általában szól, az megy a bilibe.

Jubi: nekem ez olyan fura, hogy Jazi ilyen egyik napról a másikra lett, mi azért többet kínlódtunk a nagyoknál is. Viszont az is furcsa, hogy alváshoz meg kell a pelus. Nekem a két nagy egyidőben szokott le éjjel-nappal, kb. 2 és negyed éves korukban, és Levinél is úgy van, hogy tök sokszor nem pisil be éjjel a pelusba. Persze olyankor reggel bilizünk, és pisil jó sokat. Szóval tudja tartani.

Anita, ne foglalkozz a nagymamáddal. Nekem apám mesélte, hogy a tesómat 6 hónapos korában már ültették a bilire. :shock: Sokan mondják, hogy bezzeg akkor már 1 évesen sőt már 9 hónaposan szobatiszták voltak a gyerekek. Persze, majd ha piros hó esik. ANyósom a normálisabbak közé tartozik, ő mondta, hogy kb. 2 évesen. Nicsak, mit látok, gluténos kiflit eszik a pici fiad? :lol: :lol: (annak idején, emlékszem Manónál sokkal óvatosabb voltál a hozzátáplálással) Ne frusztráld magad a szobatisztasággal.
Tök jó, neked szerintem még kb. 1 év, ami húzós lesz, aztán olyan szépen el fognak játszani a gyerekek együtt!!

Most nem tudok visszaolvasni, mert valami hülye ablakot beadott ez a szar, nem merem nyomkodni, mert kitörlődik, amit írtam.

Sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Ildi!

Igen gluténes kiflit eszik. :D :D :D Dokinénink azt mondta, hogy mivel szopik - az anyatej ugyebár védi - nem hajlamos a légúti megbetegedésre, hasmenésességre, így próbáljuk meg. Manó sajnos elég hasmenéses volt pici korától kezdve, hajlamosabb a légúti betegségekre, így nála a tejes dolgokkal is vigyázni kellett. De igazából nem is tudom azt megtenni, hogy nem adok neki, őt nem lehet kukóval becsapni, mint anno Manót. 10 foggal már sok mindent akar enni az ember fia. :lol:

goodfairy
 
 


Sziasztok!


Santos:mi most úgy állunk,h állítólag bent mindent megeszik,itthon meg semmit,csak nasi menne.Azt tudni kell,h én viszem az összes kaját,amíg nincs melóm,nem fizetek plusz pénzt érte,van erre lehetőség.kajával elég drága a bölcsi. Eddig ilyen problémák nem voltak.Ki érti ezt?Bent ebéd után lefekszik és utoljára már 2 órát aludt,itthon azt sem akart,csak hatalmas sírás árán.Marcika hétvégén is indulna,szóval megszerette.Van piros-fehér kockás egyenruhájuk,nagyon cukik benne.Sajnos itt is behozzák betegen,sőt...,ebből ők nem csinálnak problémát.
Marcikának májusban vettem 1 23-as cipőt,akkor még nagy volt,most kicsi. :( Alig hordta és már vehetek másikat.Ma ezért cipeltem 2 órát a városban,mert nem bírt menni benne,itthon nem tünt fel. :oops: Köszi a tippeket,most kezdte érdekelni az éneklés,mesélés,eddig nem engedte,elvette a könyvet,stb,de most totál rákattant,van,amit 10x is el kell énekelni,ill.buszon,metrón,bárhol. :shock: Még azt szereti,ha a fejére dobok 1 rongyot,úgy sétálgat és azt imádja,ha nekimegy valaminek. :shock: Anyukád tippjeit is szívesen veszem. :)

Jubi:én is így szertném,ha nálunk is így működne.!!!Gondolkodtam nyáron,h elkezdjük,de akkor még pici volt ehez,sztem most már hagyom.Kakánál szól,amikor már elkezdi,h kakasz,de ennyi,sztem már csak nyáron fogom nyúzni.Nagyon ügyes Jazi. :)


Anita:nem ő unja el magát,hanem én. :D Én szeretnék újítani már a játékokon és mivel én unom,azt gondolom,h ő is.Egyébként ez érdekes,ha házi munkám van,akkor bármeddig,akár órákig is eljátszik egyedül(mint True írta),de ha nincs dolgom,akkor szerinte nincs több kifogás,anya csüccs a szőnyegre és tessék játszani,bár sokszor csak azt akarja,h ott üljek és nem enged játszani,van,h elkezd csapkodni,hogy,csak üljek ott. :shock:
Engem is az ilyen megjegyzések visznek a sírba,én is ezért kezdtem el nyúzni a Marcikát,h legyen szobatiszta,de mostantól meg sem fogom hallani őket!


True:na ezért adtam fel én is pontosan,az meg luxus,h 10 percenként nyitogassam a pelust,van,amelyiket utána már nem lehet visszazárni,a bölcsiben úgysem fognak ezzel vacakolni,ezért gondoltam,h elnapolom jövő nyárra,nekem ehez így nincs energiám.A bugyis próbálkozás áll.rövid idő alatt eredményes,de ahoz tényleg jó idő kell.
Te már 2x végig csináltad a bölcsibe szoktatást,ezek szerint ezt sem lehet megszokni.Nekünk is nehezen indult,a szívem megszakadt,a 3.napon vele sírtam,már tudom,h ezt nem szabad,de nem is direkt csináltam. :) Úgy sajnálom azt a kislányt,tényleg szemét az élet.Pont most olvstam,h nem megszokják,hanem beletörődnek a gyerekek a bölcsibe,kb.3 éves koruktól van rá igényük.Mondjuk sztem,ez inkább bizonyos gyerekeknél van így,mert az enyém már szinte beszalad,rendesen rosszúl esik.Pedig mi sem váltunk el a 23 hónap alatt 1 percre sem.
Kitartást nektek! :D
tápika
 
 


Helló

Ildi,miért bölcsis Levi?Hisz nem is melózol??

Santos,remélem jobban vagytok,írtam neked egy vészhelyzetes üzit msn-re :oops: :wink:

Tápika,s te is miért adtad bölcsibe Marcikát,hiszen otthon vagy,sőt terhes is vagy!?

Timi,hol vannk a szüli napi képei Dórinak???

Laura pont az előbb kaksizott be.Ez van.Tesomék gyerekei ,mind a három,2 és fél évesen egyik napról a másikra lettek szobatiszták. :lol:

megyek,elkezdődöt a garázsban a mindenszenteki mizzéria.....

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Hell,

Nah gyermekem még mindig Dart Vader,szörtyög hörög,röfög,de csak az orra és sajnos az egész motyó hátrafelé csorog,így kiszívni sem lehet. Cserébe akkora brunya volt,mint egy kamionosé (már bocsi,hogy így nyitásnak írtam jó gusztustalanságokat.)

Szóval pelenkába, ugyanis a wc-n ülve közölte,hogy "nem, mer' bumm tata amit úgy dekódoltam,hogy nem fog a wc-be kakálni,mert leesik a kaki. :lol: ráadtam a pelenkát és láss csodát...

Az van,hogy össze akarok dolgozni a bölcsis gondozónénikkel,hogy ne verjük keresztbe egymást szoktatás ügyben. Mivel még nem szóltak,hogy na akkor gyerünk,így nem erőlködöm,viszont a gyerekem elnevezte a wc ülőkét bibi-nek,ebből azt gondolom,hogy érdekli,hogy a többi ott üldögél a bilin,szóval valami lesz,de hogy mikor az passz.

Jóvan Ildinéni,jóvan,nekem ne is írjá'....Bölcsi ügyben sztem hamar be fog szokni Levi,hiszen ott vannak a tesók,nem gondolom,hogy ez gyakori lenne,hogy megver,bár Réka is így kezdte,hogy tök dühös volt rám,mert otthagytam. Talán most a cirkusszal próbálja ki az erejét,de meg fogja szokni tutira.

Ma a volt pont az a nap,amikor eszembe jutott,hogy az is lehet,hogy direkt lázasodott be (anyu szerint tudnak ilyet a gyerekek) meg direkt hányt,hogy ne menjünk bölcsibe...el is mondtam Rékának,hogy nagyon örülök,hogy így tud manipulálni,és hogy klassz,hogy így irányítja vegetatív működését,de lesz kedves kímélni jobb sorsra érdemes édesanyját ezen trükköktől. (ez gyermekem szintjén az alábbi módon hangzott: Oké,ne kakálj és legyél lázas,pont nem érsz el vele semmit...kb...) :lol:

Úgy sajnálom,hogy nem tudom hordani munkás napjaimon ebből az oviból a kaját,annyira fini és bőséges,hogy csak na,ma zöldborsófőzi vagy kelkáposzta főzi volt és daragaluska leves,meg fasírt vagy borzas érme,plusz csoki,gyorsan vettem 2 adagot és még ráadásképpen kaptunk 2 fasírtot is,szóval beetünk a gyerekkel mint atom,most pukkadozok itt.
Gyermekem meg mindent kihányt,a fennt említett kakilok vagy nem és nevigyémár' bölcsibe zsarolási ügyből kifolyólag. Majd sunnyogva nézte végig,ahogy feltakarítok,ja és megjegyezte,hogy az elmos pelenkát adjam rá a halacskás helyett...még volt "képe"... :lol:

Na a szájába nem néztem be még ma,holnap doki,de addig is köszi az infókat.

Linda,
írtam vissza....remélem az úgy jó lesz

pusz

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Helló

Hol vagytok?
Ma végre kisütött a nap,tök jó volt egyszál puliban lenni,Laurával motoroztunk egy nagyot,s közben betértünk egy kínai boltba....
50% árleszállítás volt,vettem egy melltartót meg 1 zoknit magamnak 375-ért :roll: :lol: ,Launak egy 24 es bőr cipőt jővő tavaszra,(1900-ért)mindjárt lefotózom,nekem tök tetszik :lol:
Szombaton esküvőre megyünk.Most nézegetme mit is vegyünk fel,Launak is próbálgatom összeállítani mi passzolna...sajna lesz egy órás ceremónia is a templomban ,nem tudom hogy fogja bírni :roll: szerintem sehogy,majd mindig apázik,mert tanu lesz,s nem lesz melletünk :lol: viszem neki a kis babakocsit,abban talán el lesz egy darabig.Ott elég hideg is van??Nem?Mármint a templomban,vagy fűtenek?!

Santos,izgulok hogy mi van,Réka miatt is na meg persze a hintapalinta miatt is :wink:
Direkt belázasodank? :shock:

Larának 11 foga van,lent csak 3 abból kettő tök csámpás.Nálatok??

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?