Új privát üzeneted érkezett!

Sensi, attól is függ a hőmérő-érték, hogy hol méred: a popsiban és a szájban van a legmelegebb. Itthon láttam olyat, ami fülben (!) is mér...én még nem gondolkoztam rajta, hogy kell-e új a meglévő digitális mellé. Egyelőre nem tervezzük.
A morzsolókendővel kapcsolatban: lehet, hogy így sem fogod megúszni, mert a gyerekek egy-kettőre "kinevezik" az egyik plüss állatot, vagy babaágy tartozékot annak. :) Én sem tervezem, hogy külön erre a célra veszek valamit...legyen kreatív, aztán találjon magának a sok holmi közt olyat, ami kielégíti a babrálási vágyát! :wink: Sok kisbaba pl. csak szopás közben csinálja az anyja hajával...ha elég hosszú a haj. :D

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Sajnos nem múlt még el a torokfájásom :cry: Már nem izzadtam át az egész éjszakát, de nem vagyok még túl jól, teázok, mézet eszek, köszi a tippeket mindenkinek, remélem most már javulok!

Marek - te hogy vagy???
Dalma - te, füled???

Sensi - nekem a flexibilis digitális 1 perces jön be, árban sem vészes (2500 ft), hónalj, száj, végbél a célterület, nincs tapasztalatom hőmérők terén, de eddig ez tetszik a legjobban.
Morzsolgató kendő témában egyetértek, de tényleg bármit kinevezhet majd morzsolgatónak, most jobb ez, mert tuti biztonságos, nem esik le róla a bárány szeme vagy nem szöszöl, mint egy-egy plüssjáték. Húgomnak volt sokáig ilyen morzsolgatós macija és még 5-6 évesen is azzal aludt, teljesen függő volt, szóval kialakulhat ez a ragaszkodás majd akármi más iránt is.
Ügyes vagy, hogy így bevásároltál, jó neked, hogy már minden megvan, nekem még a csipp-csupp dolgok nincsenek meg + az autósülés és a babakocsi még mindig :?

Peva - megtudtad végülis, hogy pontosan mikor lesz a szülésfelkészítő??? Csak mert telefonban azt mondták, hogy szerda 17 órától indul, viszont a gyakorikérdések.hu oldalon azt írták nekem, hogy 15 órától :shock: Bár kérdés az, hogy addigra jól leszek-e és el tudok-e menni :?

Ma védőnőhöz kell mennem :roll: 15 órára, marhára nem örülök neki, mert elég ramaty még az állapotom, szerintem ha odaérek, szólok neki, hogy legyünk túl rajta hamar, mert 2 napja pihenek és nem akarok "miatta" visszaesni.

A mozgásról annyit, hogy én néma már azt hiszem, tényleg kijön ez a gyerek, olyan durván erősen nyom ki egy-egy részen, hatalmas puklit érzek, fura, kicsit parás érzés is néha :roll:
Amúgy nektek van olyan érzés, hogy alul, bugyi alatt nagyon erősen megnyom a fejével??? Nekem mostanában többször is van ilyen, és nagyon nem jó érzés :shock:

Na megyek tovább pihenni, írjatok, itt van az ősz, itt van újra, csak az eső ne esne :? De jobb, mint a 35 fok!!!

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi!

örülök, hogy jobban vagy.Szerintem bátran igyál meleg citromos-mézes teát, amennyi csak jól esik, nem hiszem, hogy lehetne bármi baj belőle.max. még többet jársz pisilni.
A baba engem is nyom lent, sőt ezek a nyilallgatások a combba, amiről már írtam, átterjedtek a farokcsont felé is.Marha szar érzés.
De nekem ez már a 37.hét, remélem hamarosan babázhatok, mert nagyon kezdek nyűgös lenni.
Tegnap voltunk az Ikeában, vettünk Ábinak meg Emmának pár apróságot, és persze az ottani mandulatortának sem lehetett ellenállni.Ismeritek?ha ott van az ember, nem érdemes kihagyni.Valami isteni.
Szerdán megyek a dokihoz meg ctg-re, kiváncsi vagyok változott-e a helyzet.
A szeptemberi topikban olvastam, hogy valaki otthon a konyhájában szült, olyan váratlanul indult meg neki a dolog.:-)

na megyek, matatok valamit a lakásban, aztán pihi.
emmalena
 
 

 
 

sziasztok

Jobbulást a betegeskedőknek!!!

emmalena
Gratula a 37 héthez :D de jó neked,hogy már ott tartasz,de szeretnék én is :roll:

ildi,marek
Mézes tea nagyon jó. nem tudom ti szeretitek-e a citromot,de én ilyenkor mindíg eszek a torkomra, általában reggel is egy felet, meg este is egy felet szoktam. Nagyon jól letakarítja a bacikat a torokról :roll:

ildi
Nekem lennt a méhszájamat szokta nyomkodni a fejével :wink:
Eléggé ilyesztő volt nekem is, majd frászt kaptam tőle előszőr, aztán meg persze utána rögtön meg kell látogatnom a wc-ét sürgősen :wink: Ujabban ezt esténként játsza,ugyhogy általában 30 perc alatt van hogy 8-szor is mehetek pisilni :wink:

sensimilla
Szívesen.
Én a hagyomásnyos hőmérőre esküszöm,nekem van itthon minden fajta, de én azt vettem észre össze-vissza mérnek,ugyhogy jó helyen vannak a szekrényben, nem bízom meg a digitálisban,így a hagyományosat használom mindíg.

szöszke
Morzsolókendőt én egyik gyereknek se vettem, feltalálták magukat szépen, kiválasztották ami nekik tetszett morzsolgatásra.
A lányom például a hajamat tekergette folyton az ujja köré.az tetszett neki :D a mai napig is ez a kedvenc elfoglaltsága :) és ha álmososdik, rögtön tekergeti ,de most már a saját haját :)
Se a dokinak,se a szülésznőnek én se adok előre semmit, majd csak szülés után. eszembe se jutna ilyen, meg aztán egyik ismerősöm előre adta a pénzt, a dokja meg éppen az utolsó 30 percben mennt be hozzá a kórházba,pedig vajudott 8 órát bennt és még mielött bemennt volna a kórházba,akkor értesítette a dokiját. Szóval én sem szeretnék így járni.

timirosicka
Nekem meg ponnt fordítva van , a hüvősebb napokon aktívabb a pocaklakóm :D amikor meg meleg van,akkor alig mocorog 1-et, 2-őt napközben :?

Én Csüt.-ön megyek UH-ra, igaz most az sztk-ba,nem a dokimhoz,mert engem akar kímélni,hogy ne utazgassak hozzá ha nem muszály,mert az már nem tenne jót nekem. A sok buszozástól könyen kinyílik a méhszájam a doki szerint.Azért remélem sztk-án is megnézik a babót rendesen, és remélem talán valami sulyt is mondanak majd, kíváncsi vagyok rendesen fejlődik-e a kisasszony.

Bocsi ha valakinek nem reagáltam, de oldalváltásnál mindíg gondba vagyok, olyan hamar elfelejtem kinek mit akartam írni :oops:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Bettyna! Hízhat a májad, gyerkőcök tuti őszinték. :lol:

Macianyu, Emmalena, Nyugtonmalac! Lassan úgy érzem egyre többünk szeretne előbb szülni, mint a kiírt időpont. Kezd terhes lenni a terhesség :)
Főleg a hetek előre haladtával.

Nyugtonmalac! Nem sima 2d uh kéne neked a 38. héten?

Sensie! Én is csak nyugtatlak, ha nem vagy Michelin baba, akkor az nem vészes vizesedés ennyi hetesen.
Utazás: És mi lenne, ha most vennél rep.jegyet magatoknak, és később módosítanád (tehát megadsz kamu nevet + születési dátumot)? Tudom, van módosítási díj is, de talán így is jobban jönnétek ki.
Én még mindig a Zarára szavazok. :lol:

Zsu! Védőnőd picit balf.sz, de ne akadj ki. Angyalka arcú fiad meg jól kitett magáért. Biztosan megviseli a front őt is.

Andi! Jó, hogy "előkerültél" és tudtatok pihenni.

LKata! Én is félek picit. Már nagyon szülnék, de azért ijesztő, hogy hamarosan indulhatunk a kórházba szülni...

Ildi! Szerintem is igyál teát (a vizesedés miatt mondják, hogy ne legyen több napi 2 l-nél a folyadék), de most, hogy nincs nagy meleg, hátha nem gyűlik benned össze - meg persze feküdj, pihenj.
Szülésfelkészítőt nem néztem pénteken, mert Te is azt írtad 17 óra, nekem is azt mondták annak idején, én meg nem megyek. Elég beautókáznom a szurikra meg CTG-re.
Pénteken ráadásul pont üres volt a szülőszoba, szóval a dokim körbevezetett, részletesen elmesélte hol mi fog történni, mit kell vinni. Mikor kell indulni, stb. Örülök, hogy volt rám közel 1 órája. EDA-t nem kérdezem meg. Szerintem jár, ha kérek, mivel másról nem volt szó. 8)

Velünk: pénteki CTG-n minden ok volt, baba jól érzi magát odabent. Méhem sem sokat produkált, csak éppen valamicskát. Szóval nem szülök még úgy fest. :cry:
Bár sosem lehet tudni az orvos szerint. Persze ha ez a hirtelen hideg sem okozott semmit, egy ideig még egyben maradunk.
Babaszoba készen van! Meg is ágyaztunk. Jó lenne még 1-2 ruci, de nem feltétlenól szükséges. Hordozó belseje is szárad.
Kórházi csomagból hiányzik 1-2 apróság, azt a héten már tényleg beszerzem. (szőlőcukor, még egy csomag Tena bugyi)

Persze ma megyek még vas szurira, meg szerdán is, pénteken labor (hemoglobint nézünk) és CTG. Ja, plusz uh. is.
Mert múlt pénteken a szülészet uh.jában leszakadt az ágy (és az több nap, mire pótolják!!!!) és nem csinált uh.ot. Persze van az ambuláns résznek uh.ja, de mivel annyira nem volt szükséges (és akkor gondolom nem tudott volna legombolni 5ezret), majd ezen a héten. Hát ez van.
Meg hát nálam is álomkór, kis megfázás, derékfájás, szenvedés.
Ma reggel lementem a védőnőhöz a receptekért (már csak 2 ujj a kormányig :oops: nem tudom jövő héten tudok-e még vezetni), szóval ez is megvan. :lol: Már csak a gyerek hiányzik!!!!

Picit hosszú lettem, sry.
Szép napot, lehetőleg alvás-hegyeket mindenkinek!
Nagyon kiváncsi vagyok ki fog szülni először!

Perdo-val változatlan a helyzet? Ő is már a 38. hetében van, 8)

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


úúú 19 nap, vághatnék egy centit most már :D

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Sziasztok!

Ma megittam reggel az első adag málnalevél teát és megettem az első adag homeós bogyót is.... Asszem tényleg elkezdődött a visszaszámlálás!

A hvösnek én is nagyon örülök és az esőt sem bánom, legalább lemossa a polleneket, de 2 napig azért ne essen egyfolytában!

Jobbulást a betegeknek!

Peva - Remélem a májam nem nyomja el a gyereket! :wink: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Dalma: szép nevet találtatok!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: remélem jobban vagy! Íme a gyógyír, amit a kislányomnál is alkalmazok ilyen esetben:

C-vitamin plusz adagban. Ha eddig is ettél, akkor most kicsit többet, ha nem ettél, akkor most egyél. Én az aszkorbinsav formátumot favorizálom ilyen esetben, napi egy mokkáskanálnyi mennyiségben. Teát ihatsz bármennyit, de ha tartasz tőle, hogy nem tesz jót, akkor koffein menteset igyál. Pl. gyümölcs tea. De torokfájásra a hárs a legjobb. És persze a torokbalzsam méz (mentolos), vagy a hársméz. Torok fertőtlenítésre lehet különböző cukorkákat kapni a patikában, lehet, hogy azt is megpróbálnám… Aztán 1-2 nap és elmúlik a nátha. Ha láz van, akkor azt csillapítani kell. És sokat aludni, amennyi csak jól esik.

Nekem még taknyos az orrom. Nem múlik el, de nem zavaró. Csak mikor éppen nem kapok levegőt. :) Úgy gondolom a fenti kezelés eredménye képen elég erős az immunrendszerem… Szinte sosem eszem orvosságot…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Csajok, ez a nincs kedvem senkivel sem kommunikálni dolog jó, hogy nem csak engem kapott el. Már kezdtem azt hinni, hogy valami baj van velem… De ezek szerint majd kinőjük, ha kész lesz a baba :D

Én múlt héten felhívtam a mamámat, hogy vigyek neki utólag virágot, mert éppen arra jártam. Bocsánatot akartam kérni, hogy nem köszöntöttem fel a névnapján. Erre közölte, hogy ne menjek, mert fél óra múlva indul a nagybátyámékhoz vigyázni az egy éves unokára… Mondom jó, de itt állok nem messze tőlük, szerintem még beleférne, hogy felugrom, odaadom a virágot, és már ott sem vagyok. De ő nem akarta. Mindegy. Ekkor belekezdett egy tíz perces műsorba, hogy sosem hívjuk, minket sosem lehet elérni és ő az idősebb tehát nekünk kell telefonálni, vigyük el a Lilit hozzá, mert hiányzik nekik, stb. Na, én ezeket a szitukat nem kezelem valami jól mostanában. Meg is volt a válaszom mindenre: ő is hívhatna néha-néha, nem csak akkor, ha baja van a számítógéppel. Lehet, hogy ő az idősebb, de én terhesebb vagyok, és neki van mindig programja, nem nekem, aki már hónapok óta itthon ülök. Lilit nem fogom vinni az elkövetkezendő pár hónapban, mert biztos emlékszik még rá, de terhes vagyok, mindjárt szülök, és nem fogok kirándulgatni a kedvéért Lilivel. Viszont eljöhet érte, elviheti, nagyon fogunk neki örülni. Erre ő kitalálta, hogy majd apa elviszi neki… Mondtam, hogy nem. Szegénynek megvan a maga baja… Itt ugrál körülöttem, Lilizik, dolgozik, háztartást vezet, iskolába jár. Hagy éljen már abban a pár percben, ami neki jut. Erre a mama: miért kell körülöttem ugrálni? Na, itt untam meg.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Borkaby: a cicis dolgot a tervezett szülés előtt egy héttel kezdd el. Ha hamarabb szeretnél szülni, vagy a doki mondja, hogy valószínűleg előbb fogsz szülni, és ez neked is megfelel, akkor kezdd el a vele megbeszéltek szerint egy héttel előbb.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Végre hazaértem :roll:
Reggel 8 tol uton, egyedül, levettek a vert, a vizeletet eldobták szemem előtt, mivel antibiotikumot szedek mar 2 hete, az mondta a csajszi, h 10 nap mulva vigyek, most ugysem érünk el vele semmit.
Aztán felmentem a fulemmel is a dokihoz, gyógyulgat de még nincs teljesen helyrejöve, még 2napig szedjek gyógyszert, és tovabbra csütörtökig a cseppeket, akkor ujra kontroll :x

Elég hamar végeztem, s mivel már nem tudok vezetni, busszal voltam, és 1 órát még kellett várjak mire jött (mivel 20 km lakunk a várostól, nem jár túl gyakran), beültem egy bárba, mert szakadott le a hasam, esik az eső...na de hazaértem..többet nem megyek sehova egyedül, igy....és csucsok csucsa még a telefonomat is itthon felejtettem...

Ildi: az jó ha javultál kissé...hát sem irigyellek a kiruccanás miatt...nekem is nehezemre esett nagyon...pedig a reggel teli energiával vágtam neki...és most látom hogy téged is nyom erőssen odalennt? én nem érzem pontosan h a feje vagy mi...csak h nagyon nehéz.

Nymalac: na nem semmi story...bezárkozás..nállam is jelen van, nincs kedvem kimozdulni a házból...és majdnem semmire, csak rutinból minden napra megvan a program mit kell csináljak, aztán, álmos vagyok nyügös...

Fájások: nektek nem nyom a hasatok lennt, nekem nagyon nyomja a combom, ágyékom, alig tudtam ma járkálni mint aki betojt, és éjjel sem tudok aludni, nyomja a combom a hasam legalol..ti éreztek ilyent??



Hőmérő: én digitális flexibiliset vettem, fülbe és végbélbe hasz...egy drágát választottam, mert tényleg nagyon külömböző árakba kapható

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Ny. malac - Ezek a mamák!!!! :twisted: Néha engem is kiakaszt az enyém, nem is nagyon megyek, csak ha "muszáj". Néha úgy érzem, nem lát tovább az orránál és azt gondolja, mi semmit sem csinálunk egész nap, hogyhogy nem érünk rá elmenni hozzá. No comment!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Bettyna: de jó neked, hogy körbe ugrálnak… A mi családunkban (az enyémben leginkább) ez nem divat. Inkább csak cseszegetnek… Nem lenne olyan szar érzés, ha pl. a nagymamámék a nagybátyám élettársát nem ugrálgatta volna körbe, mikor terhes volt. Hozzájuk mindig mindenki alkalmazkodott, mikor kicsi volt a baba, tőlünk meg mindig elvárják, hogy mindenhova menjünk, akkor is, amikor még Lili pár hetes volt. Pedig nekik van autójuk, nekünk csak a bkv van. Remek egy 2-3 hetessel családi bulikra menni az esős hideg őszi napokon, vagy a 3 hónapossal karácsonyozni menni, mert elvárják. :S
Azt hiszem, egyre keserűbb leszek…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Szöszke: szerintem a baba törlőkendők sosem alkoholosak. A Nivea kifejezetten krémes is. Én a panthenolosat szeretem a legjobban, mert nyugtatja a baba popsit. Újszülöttnek kifejezetten azt vennék, és/vagy sensitive verziót. Valami ilyesmit vettem most is. Aztán később a legjobb a tesco-s törlőkendő, mert az a leg olcsóbb, és nagyon jó a minősége is… Bár nem olyan pihe puha, de nagyobb babánál ez már nem olyan fontos…[/b]

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sensi: ezek a Caulophyllum golyócskák olyan picik, hogy alig tudom őket bevenni a számba. Nehéz 5-t kiválogatni. Szerintem 10-ed akkora, mint a többi… És ez semmi, de csak nagy kiszerelésű üvegben tudott adni a patikus. Örültem neki, hogy a sokadik patikában egyáltalán találtam. Tehát ha valakinek kellene ilyen bogyó, az csak szóljon nyugodtan, szemezgethetünk neki is az enyémből :D

Hőmérő csík: nekem a fürdőkádban van ilyenem… Nem működik. Hideget, meleget és forrót tud megmutatni. Fürdővíz neki 39-től forró. Gyerek víznek 36-38 fokosnak kell lennie, a 38 feletti az nagyon sok. Akkor???
Tehát vettünk higanyoshoz hasonló halacskás hőmérőt is a vízbe, az működik. Lázmérőnk: van fül-homlok lázmérőnk, nagyon jó! És van csak homlok lázmérőnk is, az is jó. És van digitális sima hónaljba tevős fajta is… Ez a legjobb, mert ebben bírja a legtovább az elem. Még mindig működik a 10 éves darabom. Akkor használom, ha a többi lemerült, és nincs időm újat venni.

Homlok/ fül lázmérő előnyei: alvó babát nem kell macerálni, ébreszteni. A honalj/ popsi mérésnél meg kell. Ez az egy, ami miatt nekünk ilyen is olyan is van :D

A láznál szerintem tök mindegy, hogy 37,5 v. 37,8 fokot mutat-e a mérő. Csak a határokat kell igazán figyelni, hogy hogyan kezeld. 37 alatt oké, 37 fölött hőemelkedés, nem kell nagyon kezelni, csak figyelni. 38 fölött láz, ezt csillapítani kell. Pl. orvosságokkal, 39 fölött magas láz, hűtőfürdő, és orvosság azonnal, plusz orvoshoz rohanni, felhívni, stb.

Megjött a csomagom! Most vettem át! Köszönöm Szépen!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: ősz :) Hideg :) Imádom!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Peva: 2D, 4D… tök mindegy, csak legyen meg a mérete. De az én választott dokim nem csinál UH-t, nem is adott beutalót, így kényszerből ismét bevállaltuk a bolgárkerék utcait… Még 10 eFt… Ez van, de legalább nézegethetem majd Borimat :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Bettyna: gratula az első teához, és homeós bogyóhoz! :) Nagy dolog, jó érzés, nem?

Mama kérdés: a párom csak ennyit szokott mondani: Egyszer mi is leszünk öregek... Ki tudja, mi milyenek leszünk?! De én most nem tolerálom ezt a dolgot valami jól... Ez van.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 



Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Már én is jó rég nem írtam nektek, de most próbáltam vissza olvasni. A betegeknek jobbulást, nem próbáltátok a homeos bogyókat, mi mindig azzal kezdünk és általában sikerül kikezelni a torok és orr problémákat.

Nálunk helyzet változatlan, lábam zsibbad, éjszaka nem alszom, szóval már nagyon várom, hogy vége legyen és remélem ez a kis csöpp sem akar végig bennt maradni. Én még úgy 3 hetet szeretnék aztán annyi.

Most írtam össze a kórházi cuccokat, lassan egy helyre teszem őket, de még kell vennem egy két dolgot. Vettem M-es tena bugyit, de nekem olyan kicsinek tűnik????!!!!

A baba ruhákat az ágynemű és a pelenkák kivételével már kimostam, a többit csak akkor fogom, ha össze lesz rakva a kiságya.

Szept. 30-án megyek CTG-re, már alig várom. A lányommal kétszer voltam és megszületett. :lol: :lol: :lol:

Akinek van ismerőse és két gyereket szült már természetes úton az nem tudja véletlenül, hogy a második szülés is olyan gáz mint az első, vagy ez egyén függő. Mennyi az esélye, hogy a második is simán születik, ugyan annyi mint egy első gyerekesnek vagy nagyobb????

Megyek takarítok egy kicsit, most hogy végre nincs az a nagy meleg. Nem szeretem az esőt, de még mindig jobb, mint a kánikula.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Sziasztok!
Köszi mindenkinek a kedves szavakat!!!

A fájós torokra Aloe First is isteni, konkrétan bele kell fújni a torokba! Kicsit hülyén hangzik, tudom, de tényleg szuper. Akinek van, próbálja ki. Apósomnak a horkolástól krónikus torokfájása lett, teljesen kikészült tőle, járkált mindenféle gégészhez hiába. Aztán egyszer megemlítette előttem, adtam neki a Firstből és azóta jól van, lefekvés előtt egy picit befúj a torkába...
Marek, Ildi talán segít nektek is... :wink:

Látom, senki nem fog rajtam kívül a Jánosban szülni :cry:
Van egy pár dilemmám és kétségem anyagi téren, de sajna nemigwn van kivel eszmét cserélnem a dologról. A jánosos topic nem az igazi...sebaj, majd megoldjuk apával, józan eszünkre és szívünkre hallgatva.

Jósló fájásokkal hogy álltok? Vannak már? Milyenek?
Azért kérdezem, mert én este elég furán éreztem magam, ha az első babámat várnám, tuti, hogy berohantam volna a kh-ba, olyan szarciul voltam :cry: :cry: Most sem az igazi, fáj a derekam és a combomig sugároz a nyomás, de legalább egyban vagyok!!!
Én azért még 2-3 hétig szeretném növeszteni Szabit, most még nagyon pici...

Minden esetre megy a mosógép, gyorsan bevágtam a babaholmit, mert még ki sem mostam....És este összerakom a pakkomat, mert az is csak úgy szanaszét van a lakásban. Itt egy zacsi, ott egy zacsi, emitt egy mellszívó, amott egy tena betét stb...
Este megijedtem.... :cry:

Andi
Kép
handrea75
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a hőmérős véleményeket!

Szöszke!
Én úgy értettem, h a digihőmérők ugyanazon a helyen mérve, saját magukhoz képest is össze-vissza mérnek...ezért nem bízom bennük. Aidannek van fülhőmérője, és az mégnagyobb katasztrófa...

Nusildi!
Én csak azt nem fogom hagyni, h vm elszakíthatatlanul hozzánőjjön, és cipelje mindenhova 24órán át...na nem a cipelés miatt, de nem akarom, h ilyen pszichikai kapcsolat fűzze egy tárgyhoz, sztem az nem egészséges. Az alvós maci az más, nekem is volt. :)
Tudod már, h kb melyik babakocsit, autós ülést szeretnéd?
Nekem is feszít már belül, van hogy majd szét szakadok ha épp nyújtózik, vagy akármit csinál...durván ki is tud dudorodni....hát kevés már a hely. És néha lent is durván kapadozik, vagy lefejel, vagy nemtom. :P És ez csak rosszabb lesz, amikor már leszáll...ez állítólag 2-3hét múlva fog bekövetkezni...nekem.

Emmaléna!
Szurkolok, h minél hamarabb kibújjon Emma! Azt a mandula tortát én is imádom! :D

Peva!
Az a baj, h nem akarok ezért külön fizetni, mert ez nem az én hibám, oldják meg valahogy, ingyen! :) Huhh, szépek az állapotok a kórházban! :P Irigy vagyok a 19 napod miatt....nekem még 47. :(

Nyugtonmalac!
Látom kiborult a bili nálad is a család miatt. Próbálj ne foglalkozni velük, koncentrálj Borira, gondolkodj az ezzel kapcsolatos dolgokon, hátha elveszi a figyelmed.
Remélem anyukám fog kapni akkor ilyen bigyót, ha te Pesten is csak a sokadik gyógyszertárban kaptál...
Csodálkozom, h neked ennyire bejönnek a digitális cuccok, nekem eddig minden össze-vissza mért, bármit próbáltam...akkor lehet, h csak a megfelelő márkát kéne megtalálnom. De amit próbáltam, azok sem gagyi darabok voltak. A fürdőkádba is ilyen csík szerű vmt vettem, meglátjuk...mondjuk van már tapasztalatom gyerekfürdetésben, nem fogom megégetni a gyereket.. :) Úh majdhogynem felesleges cucc is... :)
Örülök, h megérkezett a szajré...és bocs tényleg, h eddig húzódott. De még Bori bent van, ez a lényeg...mostmár jöhet bármikor, megvannak az átalakítók. :D
Mikor mész az uh-ra? Tegyél majd képeket!

Dalma!
Fárasztó lehetett ez a túra, én tudom, h mennyire ki tud merülni az ember már ilyenektől... :? Legközelebb vitesd el magad. :)

Ma még itthon vagyok, heverek egész nap, annyira jó! :)

És itt a 33hetes csajszim kívülről.

Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Tücsök!
Nekem nincs tapasztalatom, még egyel sem. :) De mindenhol azt hallom és olvasom, h a második általában (!) gyorsabban és könnyebben jön...persze van, aki épp az ellenkezőjét tapasztalja, de az ritka. Na meg olyan sztorit is hallottam már, h ki sem értek a mentők, és meglett otthon a baba, annyira gyorsan jött a második...ez annyira nem ritka. :)

Andi!
Sztem ne parázz még, ha folyamatosan fáj a derekad, az állítólag azért van, mert a baby nyom vmt, vagy lejjebb csúszott. A jóslófájásra azt mondják, h keményedés, és enyhe mensis fájdalom is társulhat hozzá a vége felé...

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Hali!
Nyugtonmalac: köszi a táblicsku gondozást!
Mi : jól vagyunk, babu mozog rendesen. Dokim azt mondta, hogy reggeltől du 2-3 ig kell 10mozdulatsort megtennie, és ugyanennyit du. Ennek eredményeképpen elmúltak a kissé laza napok, némi aggodalommal vegyes várakozás vette át a helyét. Legszívesebben nem is számolnám, de hát persze számolom. És a 10.után hatalmas sziklák gördülnek le a szívemről.
A szeptemberieknél valami bábakoktélt iszogatnak szülés elősegítésére, ha megtalálom a receptet, idemásolom. Olyan édi kis babáik vannak, hogy csak na! Néha már most is majdnem bőgök, ha a mi babunk megmoccan, vagy csuklik: arra gondolok, milyen édes lesz, ha mindezt idekinn teszi majd :)
Vigyázzatok magatokra csajcik!
M.

macianyu
 
 


Megvan a recept:
"Bábakoktél:
2 cl ricinusolaj, 1 korty valamilyen pálinka, 2 dl narancs/grapefruit lé. Összekever, ledönt. Kb. 6 óra alatt hat, ha készen áll a baba.
A helyedben úgy tervezném, hogy ne éjjelre essen a 6 óra lejárta, mert nem egy álom félkómában vajúdni egész hajnalban. Nekem így jött össze... Csajok! Csak terminus vége közelben vagy után, illetve ha indítással "fenyegetnek. "

A szülésfelkészítőn nekünk azt mondták, hogy a szülési fájásnál felülről indul a fájás/keméynyedés, a méh tetejéről, és körbemegy egészen a méh aljáig. A josló fájás ezzel ellentétben nem ér körbe a hason. Már szült kismamiknak mi erről a véleménye?

M.

macianyu
 
 


Jósló fájások: nekem egyre több van :) Olyan görcs szerű, mensis fájdalom lent a has aljánál. Én élvezem, mert talán már Bori érkezését jósolják. És így egyáltalán nem zavar…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Macianyu!
Ez a bábakoktél tul. képp szülést beindító amolyan hashajtó-szerű dolog? A 40. hét után vagy mikor esedékes?
Bocs, biztos volt róla szó már előbb, csak épp "hiányoztam"...

Tenap este szabályos 3 perces fájásaim voltak, egy idő után a másodperceket is figyeltem, teljesen egyforma 3 percesek voltak.
???????????????????????? Azért írtam, hogy hanem szültem volna már, akkor a kórházban lennék, mert én az első szülésemkor ilyennel indultam el. Merthogy 3 perces és elég intenzív. Ahogy Macianyu írja, méh tetejéből indul és a fájás csúcspontjára az egész méhet összerántó és összetartó megkeményedett, mondhatni fájdalmas állapot, de nem az elviselhetetlen kategória.
Én megfogadtam, hogy akkor fogok csak a kórházba bemenni, ha már a falat kaparom a fájdalomtól, mert az előzőnél a 40. héten (betöltöttem a 39. hetet is már) ezekkel a tegnap esti, gondolom jósló fájásokkal indultam el.
Teljesen nem múltak el mára sem, megmaradt a derékfájás, a feszítő keménység és a combba hasogató bugyiból kiinduló hasogatás. Tényleg nem egyformák a dolgok, nem emlékszem ilyesmire a múltból. Hááát majd meglátjuk ma este mi lesz. Ráadásul mindez fürdés tán volt, lehet, hogy az váltotta ki, fogalmam sincs, bár nem áztattam magam tűzforó vízben vagy ilyesmi...
Azért én most összepakolok, kidolgozom a nagyobbik gyerek-projektet, amit este megvitatok apával is. Mosom a baba- és kórházi cuccokat és szembesülök a hiányosságokkal (pl. alig vettem 56-os holmit... :roll: :roll: :roll: nem mintha nem az lenne az első és legfontosabb :x Én sem leszek már hülyébb!!!)
Ja és ki kellene főzni a cumisüvegeket, mellszívós és ilyesmit, mert sterilizálónk az nincs...de nem is akartam venni.

Nem akarok még szülni!!!! Sőt nem is akarok! Nem tud valaki varázsolni? Most jól jönne :wink:

Andi
Kép
handrea75
 
 


Sziasztok!

Jó hosszú túrám volt ma Pesten, de legalább már itthon vagyunk.

Uh rendben, átléptük a 2,5 kilót!!!! :lol: Ctg is rendben. Volt egy fájásom, kérdezte a csaj, hogy éreztem e. Mondtam, hogy persze, szokott ilyen lenni....tök kiakadt...kérdezte, hogy ekkora? :shock: :shock: :shock: Szóval valósznűleg elég rendes fájás lehetett, de nekem mostanában ilyenek a keményedések, annyira nem idegesítem magam rajta... :lol: :lol: :lol:
Időpontban nem sikerült megegyeznünk a dokival, a cukros doktornő azt mondta, hogy nem kell császár, a dokim azt mondta, hogy megbeszéli a főnökkel (Csákány) és jövő héten visszatérünk rá. Szóval úgy tűnik, hogy jövő héten még nem szülök, hacsaknem Bori úgy dönt, hogy jobb neki itt kinn.... :roll: :lol:
Cukrom nem jó, emelték az inzulint, azt mondták a diétát tökéletesen tartam, valószínűleg kicsit ideges vagyok, ezért megy fel néha a cukrom.

Voltunk a Brendonban, megvettük a sterilizálót, meg vettünk még két cumit. Captivába nem volt betét, úgyhogy mehetek jövő héten is....a pontgyűjtőmet meg nem találtam.... :evil: :evil: :evil:

Andi
Én már hallottam, hogy az Aloe First jó torokfájásra, addig értem is, hogy ráfújom, de utána mit csinálok vele? Lenyelem? Vagy kiköpöm? Vagy ez hülye kérdés? :? :roll: :lol:

Sensie
Nagyon csinos vagy!!!! Nem hiszem el, hogy valakinek ekkora lehet a hasa a 33. héten!!! :shock:

Hőmérő kérdést passzolom, de ha megvan a tökéletes, akkor szóljatok és én is olyat veszek!!!! :lol:

Nyugtonmalac
Mama engem is kiakaszt mostanában. Miért nem megyek, miért nem hívom stb. Amikor felhívom, akkor meg kérdez valamit, mire válaszolnék lerakja.... :shock: Ez már eléggé az öregség jele.... :roll: Mindenesetre vannak fura dolgai!!! Nem éri meg kiakadni rajtuk, olyan mint nálam az anyós téma. Le kell ...ni, bár tudom, ez nem annyira egyszerű... :roll:

Képzeljétek tegnap elmentünk moziba és végig tudtam ülni a filmet.... :lol: Mondjuk közvetlen az ajtó mellé ültem, hogy ki tudjak menekülni, ha nagyon nem bírnám, vagy ha rámjön a pisilhetnék... :lol: Péntekre tervezünk még egy mozit, ki tudja, utána mikor jutunk el. Ráadásul Bori is szereti, úgy táncol közben, hogy csak na.... :lol:
Érdekes, tavaly is ilyenkor jött rám a mozizhatnék. Valószínleg egy kicsit bepánikoltam, hogy most aztán minden megváltozik, és ki kell használni az utolsó egy-két hetet. Legalábbis én ezzel magyarázom, mert máskor nem lehet elvonszolni moziba, most meg én akarok menni....

Befejezem a kisregényt, legközelebb lőjetek le, ha nem tudom befogni... :lol:

marek
 
 


Bábakoktél: sajnos én sem tudok többet, elvileg a szülés beindítására-gyorsítására jó... Többeknek bejött a másik topikban, de valós hatását nem tudom sajnos.
Andi: kicsit megijesztettél- azt hittem, egyértelműbb lesz, mikor kell kórházba mennem.... Remélem ti még egyben lesztek egy kicsit (remélem, mi is) :shock:
m.

macianyu
 
 


Andi!
ezek a comb nyilallgatások nekem is vannak, sőt már a farcsontba is átsugárzik.Nekem a 34.héten kezdődött, Ábival is volt.azt mondta a dokim, hogy ez annak a jele, hogy beilleszkedett a baba, és a feje mozgás közben hozzáütődik a medencecsontodhoz.ez sugárzik ki.Marha kellemetlen tudom.De ez szerencsére még nem a szülés jele, ábinál a 36.héten kezdődött és a 40.hétig nem történt semmi:-)
afájások már aggasztóbbak.Mikor kell menned a dokidhoz?gondolom akkor megnézi mnnyire vagy zárt vagy nem?
emmalena
 
 


Andi
Én 3 perces fájásoknál tuti elindultam volna.... :shock: Jó, hogy te tudtad, hogy kamu... :lol:
Tavaly is elmentünk szülni, mindenkinek bejelentettük, hogy szülünk, aztán a ctg szerint nem voltak elég rendszeresek a fájások, hazajöttünk (Pestről) és este újra mentünk, mert szerintem meg rendszeres volt. Aztán 16 óra múlva mégis meglett a baba, tehát nekem volt igazam.... tény,hogy kicsit korán indultunk, de nem akartam lekésni a saját szülésemet. Gondolom most is el fogunk indulni, ha már rendszeres 10 perces fájások lesznek és ha hazaküldenek, akkor majd a kórház előtt várunk egy kicsit ahelyett, hogy hazajönnénk, aztán mennénk vissza...
:lol:

marek
 
 


Szombaton voltam dokinál, ez pedig tegnap este történt :?
Egyébként nem nézett a doki méhszájat, csak uh volt és némi megbeszélés, valamint búcsú a magánrendelőtől, mert oda már nem megyek, a kh-ban fogunk randizgatni a ctg-k alkalmával.
Az elsőt szept. 22-i hétre beszéltük meg. Be kell jelentkezni telefonon a kórházban, ezért nem tudok pontosat, majd még bejelentkezem. Az már a jövő hét, ugye? :?
Minden esetre úgy döntööttem, hogy ha ez nem múlik, kérek egy ctg időpontot a hétre, és bemegyek megnézetem magam, mi ez. Ez a Jánosban nem a szülészeten/nőgyógyászaton zajlik, pontosabban ott, mert abban az épületben, de van egy külön rendelő erre, ahol egyébként az AFP-t is levették. Szóval nem kell égni a szülésznők előtt, csak bemégy egy ctg-re és hazajössz. Ha tudsz :wink:

Marek!
Jó híreket hoztál!!!! Leszámítva az inzulint, ami emelés nélkül is gáz gondolom, tul. képp. minden rendben, nem?
Aloe Fitrs lenyelhető!!!! Ige, így értettem, hiszen az is a lényege, hogy a torkot fertőtlenítse és gyógyítsa végig, a garat és nyelőcsövön át is. Próbáld ki, ha van otthon! Ártani nem tud!

Rohanok az oviba, ha tudok benézek még!
Pussz!

Andi
Kép
handrea75
 
 


Sziasztok!

Csak nagyon rövid leszek, mert szigorúan feküdnöm kell., most jöttem haza a kórházból, szerda óta voltam bent. 15perces fájásaim voltak, iszonyatosan keményedett a hasam. Gyorsan bementem a kórházba, a ctg kimutatta a fájásokat, méhszáj megrövidülve, egyből ottfogtak, tegnapig injekciókúrán estem át, több, mint 20 injekciót kaptam, iszonyatos volt, fenékbe szteroidot, vállba nem tudom mit, közben kaptam antibiotikumot, magnéziumot stb. Ma már nem görcsöltem injekció nélkül így hazaengedtek, de csak azzal a feltétellel, hogy feküdnöm kell. Nagyon feszül a hasam, néha keményedik is, járni is alíg bírok, de remélem még bírom, azt mondták még kb. 10 napig ki kell bírnom, és akkor már nem lesz baj.

Most el is köszönök, mert már ez a kis ülés is kikészített.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Sensi: te olyan csinos kismama vagy! Nagyon aranyos pocid van!
UH-ra a 38. hét megkezdésén megyek... 24-én :) Már nagyon várom :) De jobban várom már, hogy mikor mehetek végre szülni :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Éva - jaj, nem lehetett könnyű ennyi ideig a kórházban, a szurik miatt pedig végképp nem irigyellek, pihenj sokat, amennyit csak tudsz. Amúgy a 10 napot mire értették? Még 10 nap és akár szülhetsz is? :shock: Csak mert majdnem egyidősek vagyunk és én még nem vagyok felkészülve rá, hogy akár 10 nap múlva babaaaaa!!! :roll:

Andi
- fúúúú, kemények ezek a fájások, én nem tudom, mit csinálnék, ha ilyen jönne, szerintem beparáznék, párom meg végképp és mennénk a kórházba :? Lehet, hogy tényleg a vízben ázás okozta? Én mióta terhes vagyok, csak zuhanyzok, nem merek beülni a kádba, még sima meleg vízbe se. :roll:
János Kórházról semmit sem tudok, kivéve, hogy ott születtem :wink:
A bábakoktélról én is olvastam a szeptemberi topikban, állítólag akkor kell inni, ha szeretnéd, hogy jöjjön a baba és ha a baba felkészült a kinti életre, akkor jön is. Én amúgy nem hiszem, hogy egy ilyen lötyivel bepróbálkoznék, max. ha már a túlhordást kerülgetném.

Peva - ha jól leszek, megyek a szülésfelkészítőre holnapután, majd írok róla, ha lesz fontos, érdekes infó, amit ott megtudok, bár sokat olvastam az uzsokis topikban is, de azért más ott hallani a dolgokat mondjuk az ottani szülésznőtől vagy nőgyógyásztól.
És hogy tetszett a szülőszoba? :lol:

Babanyomás alul - megnyugodtam, hogy másnak is van! :lol: Esküszöm, ahogy Sensi írta asszem, mintha fejelne egyet alul, bugyiban és olyankor az olyan vészjósló vagy nem tudom, kicsit parás. Nincs még jóslófájásom vagy még nem tudatosult bennem, hogy ez az, keményedés néha-néha, de sokszor pl. nem tudom, hogy most tényleg keményedek vagy Lotti nyomódik ki megint, mert amúgy egész nap nyomódik, rúg, bök. Persze olyankor megtapizom a hasam felül is, alul is és egy-egy helyen kemény nagyon valahol meg puha, szóval gondolom, hogy ilyenkor ez tényleg ő.

Nyugtonmalac - milyen csomagod jött?
Nagyik? Nálunk egy van és az is egy családi viszály/összezördülés miatt nem tud rólam semmit, most tudta meg egyik távoli rokontól, hogy lány a baba, de ennyi, engem nem hív, én nem hívom, úgyhogy nem tudok nagyitéren nyilatkozni, nagypapáim pedig már nincsenek :?

Köszönöm a jótanácsokat megfázás terén Mindenkinek!!!!!!!!!

Sensi - esküszöm, tök ilyen a hasam, teszek fel majd képeket én is, ha hazajön a párom, lefotóztatom magam így, ahogy neked van és összehasonlítom :wink:
Autósülést pont olyat szeretnék, mint amit Marek vett, a Maxi-Cosi Citit, narancssárga virágos, csak még nem bírtam magam rávenni, hogy 30 e forintot kiadjak rá :shock: Aztán meg mindig arra gondolok, hogy pont ezen nem kéne spórolnom.
Babakocsi??? Hát, most van egy kuponom, amivel olcsóbban tudnék venni Brendonban egyet, csak fene se tudja, hogy ez milyen, azért felteszem a linket, aki ismeri vagy van véleménye, várom, mert szemeztem vele, elég olcsó is, nekem viszont semmi tapasztalatom nincs kocsiügyben :?

http://www.brendon.hu/campaign/viewer.a ... tid=202902
Ez az!

Dalma - de gáz lehetett ennyit várni a buszra :? Én is megjártam ma a védőnőt és csomót gyalogoltam, mert nem volt kedvem várni és sz@rrá áztam, mert ugye itt esik reggel óta. Már nem nekünk valók ezek a túrák, esküszöm úgy elfáradok, hogy csak lihegek, mint egy kövér disznó :roll: :?

Macianyu
- miért kell számolgatnod a magzatmozgásokat? :shock: Nekem egész nap mozog, mint egy őrült, úgyhogy nem számolom, sőt, néha megsimizem és megmondom neki, hogy fejezze be picit, mert már nem bírom, most is, mióta elkezdtem ide írni, végig nyomódik oldalt fent.

Marek - a kuponos Tommee T. sterilizálót vetted meg végül? Mellszívót vettél? A Captivába hogy-hogy nem volt betét? Mi a Tommee T. márkát vettük és abban volt alapból :roll:
Viszont az jó hír, hogy most azt mondták, hogy lehet, hogy nem is kell császározni, nem???

Jaaaaaaa, lenne egy hülye kérdésem!!! A szoptatások között kell valamivel letisztogatni a mellet? Mármint egy-egy szoptatás között eltelik 2-3 óra, mielőtt újra szoptatnék, tisztítani kell a mellet? És ha igen, mivel, felírnak valamit, vagy sima víz vagy ... ? Csak mert szombaton mondta anyukám, hogy majd valami alkohollal kell, hogy tisztogassam, hogy a rászáradt tejet ne nyelje be a baba, mert ugye olvastam, hogy a sebes vagy fájós mellre jó, ha a tejet és a baba nyálát rajta hagyjuk, na de meddig? Úrég, olyan analfabéta vagyok ezen a téren :lol: El is kezdtem olvasgatni a www.lll.hu oldalt, hogy művelődjek :wink:

Megjártam a védőnőt, vérnyomásom megint alacsony volt (nála mindig alacsony, nőgyógyásznál pont jó :roll: ), súly ugyanannyi, mint nőgyógyinál (71!!! :? ), haskörfogatom 106!!! Legközelebb már ő akar jönni hozzám, kb. 2 hét múlva hív, nem tudom, miért kell most már ennyire túlbuzgónak lennie, nem igazán szeretném, hogy megint lakásra jöjjön, de hát basszus, ez van, mit mondhattam volna??? :roll:

Megyek pihenni, totál lefáradtam!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Macianyu: én már nem emlékszem, hogy milyen volt Lilivel :) Tehát az tuti, hogy a felejtős hormonok nagyon dolgoznak! :D

Én lementettem a koktél receptet. És azt hiszem meg is próbálkozom majd vele 28-án :D Ezzel téve fel a pontot az i-re. Ha nem mükszik, akkor sincs semmi baj. De a doki nénim támogatja a 28-át, nagy baj nem lehet :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Éva: kitartást! Ameddig csak bírod, húzd ki még :) Drukkolunk!

Ildi: Sensi küldött nekem egy csomagot, átalakító volt benne, a babaörzőhöz: D

Semmivel ne tisztogasd a melled szoptatások között. Abban az a jó, hogy semmit nem kell csinálni vele, és a babának úgy jó, ahogy van. Ha mégis tisztogatni szeretnéd, csak vízzel! Kenegetni akkor kell, ha sebesedik, akkor jó rá a baba által is használt bepanten kenőcs. (Jobb mint az aventes cicikrém.) A rászáradt tejcsit meg lelökdösheted majd, mert az olyan mint most is az előtej… Vékony hártyát alkot, ahogy megszárad, és azt le lehet lökni… :) Ha alkoholozod, akkor kiszárad, és hamar sebes lesz a melled, irritálja a bőrödet, és a babának is árt.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Még valami: a cicin lévő bacik ellen a baba védve van. Az ellenanyag ugyanis a saját tejedben benne van. Nem lesz baja a gyerekednek tőle!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Ilyen makacs torokfájásom nekem is volt, kb. 2 hete. Nem is emlékeztem, hogy megfáztam volna valahol és hát nem ittam hideget se. Gyakorlatilag semmi nem volt azon kívül, hogy piszkosul fájt a torkom 4-5 napig, aztán mintha elvágták volna. Aloe First-t nem próbáltam rá - pedig van ám itthon :D - csak mézes teát és negro cukorkát.
Van viszont egy gingovit nevű gyógynövényes száj- és garatöblítőm, azzal fogmosás után sokat gargalizáltam és jól esett.

Nymalac, a masszőr megtette kötelességét :), most vagy ő, vagy az időjárás változás okozta, mindenesetre elmúlt a puffadás a lábamról. Na jó, szombaton még kimentem a borfesztiválra is, jó sokat sétáltam, de hát jót tett.

Az milyen fájás (ha egyátalán az) amikor esténként befeszül az egész hasam, aljától a tetejéig és igazából nem érzem a baba mozgását sem ilyenkor, de nem is fáj, ill. nem is sugárzik sehova semmi. Vagyis csak kemény lesz, mint a beton és annyi.

Ha már nagyi, hadd osszam meg a hasonló cipőben járókkal, hogy az én tüneményes 82 éves, mindenlébenkanál mamám ma mit bírt mondani pityogós hangon, teljes kétségbeeséssel, mikor a szülés szóbakerült ma a telefonban (ő bezzeg hivogat engem, napjában többször is :)) hozzá kell tennem, én nem pampogtam neki, hogy félek a szüléstől, a fájdalomtól vagy ilyesmi: "annyira sajnállak picikém, hát te úgy fogsz szenvedni, én nem is tudom, mit csináljak"- hát mit mondjak, ezzel bölcsebb lettem és főleg jól esett, hiszen tök másra számítottam....mondtam is neki, hogy le vagyok döbbenve, mert ezzel nem számoltam...:)

Kép
anhel
 
 


Anhel: nem vicceltem, hogy a masszőr segít ebben... És a közérzeted is sokkal jobb, nem?

Szerintem, amit leírtál, az a keményedés. Amikor gyakorlatozik a méh. Nem?

De aranyos mamád van! Ő már csak így emlékszik vissza a saját szülésére, nem? Olyan igazi mamás mama, ügye? Oda lesz a piciért is, tuti :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: magzatmozgást elvileg mindenkinek kell majd számolni, mert ha egy idő után túl kevés, az nem jó.
Lányok, utáltam a meleget, de mos, hogy a bálna pocakomra gatyót kell felhúznom, talán még rosszabb! Most rángathatom Apát bevásárolni, mert természetesen nincs egy őszi rongyom sem, amit felvehetnék :D

macianyu
 
 


hihi..mennyit produkáltatok ...meddig én aludtam :lol:

Ildi: én is ugy tudom hogy sima vizzel, nem kell semmi más, ha sebesedik akkor anyatejet rákenni és hagyni rászáradni
Ha gyulladt a mell akkor körömvirágkenőcs masszirozás, ha pedig lázas vagy akkor is szoptathatsz.

Andi: én is megilyedtem volna ha ilyent érzek..

én azt döntöttem el, hogy kb ameddig nem lesznek 5 perces fájdalmaim itthon tűrőm, csak azután indulok..hátha összejön, s hátha igy nem kell annyit a korházba várni és kinlódni...ott nagyon szar itt nállunk..legalábbis a hallottakból...látni nem láttam soha.

Nekem semmi jóslófájásom nincs, azonkivül hogy fáj lennt a hasam, a sullytól gondolom, erőssen nyomja a combom...ez nem semmi, ugye :( mondjuk még van időm, de semmikápp nem akarom tulhordani)
az a pálikás löty durvának hangzik, nem csoda ha kijön a baba tőlle :lol: én is lementem...de csak ha már nagyon sokat mutat a vonalzom akkor iszom meg...

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Anhel!

Kár, hogy nem tudtam, hogy fáj a torkod, akkor Neked is ajánlottam volna a First-öt... :wink: :wink:
Nagyi: :lol: Még jó, hogy NEKI nem kell csinálnia semmit... egyszerűen csak dédi lesz belőle, és lehet neki dicsekedni :lol: :lol: :lol:
Az érzés, amiről írsz, az sztem nálad is a jósolgatás :roll: Kicsit túlzásba vittünk valamit a utóbbi időben :wink:

Ildi!
Szopi után én sem csináltam semmit a cicimmel, max. bekrémeztem, ha már sebes vagy fájós volt. Az Avent cicikrém nekem se jött be, a gyógyszertárakban kapható Garmastan kenőcs segített. Erre rá is van írva, hogy bekaphatja a baba, tehát nem kell ezt sem mosogatni. Egyébként az anyatej is gyógyítja a kidörzsölt bimbót, úgyhogy kifejezetten áldásos a hatása, ha hagysz néhány cseppet rászáradni. Valóban, filmréteget von a mellbimbóra, ez pedig állati jól esik....

Andi
Kép
handrea75
 
 


Nymalac, örömmel hallom, hogy nincs a törlőkendőkben alkohol. De akkor vajon mi csípi a babák bőrét? Tényleg nem tudom...

Sensi, tudom, hogy értetted, csak még azon belül is, hogy össze-vissza mérnek, más testtájékokban is össze-vissza eredmények lesznek. :D

Jósló fájás: el nem tudom képzelni, hogy az milyen. :? Sem görcsök, sem egyéb negatív dolgot nem tapasztaltam. Néha a szeméremcsontom sajog, és egy-két keményedést tiszta véletlenül sikerült elcsípnem, de különben semmi.

Macianyu, ki az az őrült, aki pálinkát iszik terhesen? :? A kicsi meg sem tudja emészteni az átkerült alkoholt...én ugyan nem mérgezném ezzel a szülésgyorsító kotyvalékkal a gyerkőcömet...
Anyukám pl. úgy indította be a születésemet, hogy 2 emeletnyi lépcsőt mászott a kórházban oda-vissza 1 órán keresztül.

Tegnap voltunk egy étteremben, és amíg várakoztunk, hogy legyen üres asztal, a pincér kihozott mindannyiunknak egy-egy röviditalt, nekem is, a nagy-nagy gömbölyödő pocakom ellenére. Megáll az eszem. Enyhe tapintatlanságnak éreztem a dolgot...mármint velem szemben. Azzal a lendülettel vihette is vissza...

Ildi,
a dunakeszi Auchanban is láttam nagyon jó minőségű autósüléseket, 9.000-13.000 Ft között...voltak drágábbak is.

Anhel, nagymamád titokban irigykedik, hogy te most szülni fogsz. Az idősek úgy bele tudnak gázolni az unokáik lelkivilágába, hogy csak na.
Pl. az én nagymamám (85 éves), járókerettel jár, és egyszerre 4 embernek is tud dirigálni. Amikor kritizál, hogy ezt vagy azt nem jól csinálom, akkor mindig azt szoktam neki mondani, hogy akkor csinálja ő. Erre persze szegénykém meghúzza magát, mert ő már képtelen bizonyos dolgokat megcsinálni. Én viszont nem szívlelem a hálátlanságot...

Kép
szöszke
 
 


Kenőcs: nekem is a Garmastan kenőcsőt ajálották, már meg is vettem, jó ha a korházba is nállad van

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


A www.jysk.hu oldalon egész jó cuccok vannak a katalógusban...és sok városban van ilyen bolt már...

Kép
szöszke
 
 


:cry: :cry: :cry: Egész délután durván keményedik a hasam, erre most még úgy összevesztem a férjemmel, hogy nemtom mikor beszélünk legközelebb. Ha ettől nem szülök meg, akkor Bori tuti nagyon sokáig húzza.... :cry: :cry: :cry:
Annyira szép az élet, hogy az hihetetlen!!!! :cry: :cry: :cry:

marek
 
 


szia Marek!
épp rád gondoltam, és lőn, pont Te írtál ide utoljára.
ne házsártoskodjál már! mi lesz akkor később? :shock: :lol: majd ha mindent Te csinálsz otthon... én már tudom, miről beszélek.
no, tessék kibékülni, és élvezni az édeskettes utolsó heteit... :oops: :lol:

Kép
an°°di
 
 


Éva!
Huhh, sajnálom! Pihenj ezerrel, és remélem bent marad még a baby, ameddig csak lehet!

Nusildi!
Várom a képeket! Mi mindig egyformák voltunk...hehe!

Nyugtonmalac, Marek!
Hát köszi a bókot, de csalnak ezek a képek...a durvább részem ezeken a pont nem látszik...a combom, fenekem és karjaim. Ezekre jött ez a 14kg. Amúgy tényleg nem nézek ki kövérnek ruhában, megvizslattam magam mostanában a próbafülkékben, ahol minden oldalas tükrök vannak, mikor ezt-azt vásároltam...de meztelenül ne nézzen senki, én sem nagyon merek a tükörbe sem. Deréktól felfele kifejezetten vékonynak tűnök, gondolom a hasam is segít ezt hangsúlyozni. A hasamra általában mondják, h kis pici...de hát ez van...valszín a kiscsaj sem lesz óriás, ahogy én sem voltam. De amúgy élőben nem annyira pici ám...ez is csalóka.

Marek!
Nemtom mi van ma, de nagyon úgy néz ki, h Londonba is elért a dolog...mi is pont most veszekedtünk egy nagyot, azt hittem felrobbanok. És ez az egész abból indult ki, h túl sok vizet raktam a kajára, ami az anyjának a receptje, így lehet oktatni...ő meg beleborított egy második adag tejfölt is a szerintem elegendő egy helyett, amitől jó savanyú lett, de persze akkor is én b.tam el az egészet. Szal ebből indult ki, aztán elharapódzott....hülyék ezek a pasik!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?