Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Ismét nagyon sok minden történt itt, amióta nem voltam, nem győztem visszaolvasni :) a topicokat.

Tessza, az elég kemény lehetett az ikrekkel, sajnálom.

Milyen az a 4D-s ultrahang?

Jó hétvégét mindenkinek

Kép


Kép
Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Fogorvosnál voltatok már?

Én nagyon félek, lenne egy gyökéreltávolítás, és három napja fáj a bölcsességfogam is jön. Ha nem múlik el, minnél hamarabb jelentkeznem kell a fogorvosnál. :?

Kép


Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Cisztáról találtam, pont itt a babaneten:

"Kérdés:
8. hetes terhes vagyok. Febr. 22-én voltam egy ultrahangos vizsgálaton, ahol kiderült, hogy az 1,2 cm hosszú kis embrió mellett van a méhemben egy 4 cm átmérőjű cysta is! A doktor úr csak annyit mondott, hogy az nem jó, ha ott van, de lehet, hogy magától elmúlik. Kérdéseim:
- Lehet-e tudni, mekkora esélyem van arra, hogy ez a cysta magától felszívódik?
- Ha nem tűnik el, megtarthatom-e a terhességem? Nagyon szeretném megtartani, férjemmel már fél éve várjuk a gyermekáldást.
- Lehet-e tudni, mitől alakul ki egy cysta, mit lehetne tenni, hogy ez a további esetleges terhességeimet ne veszélyeztesse?

Válasz:
Az esetek egy részében a petefészekben a kilökődött petesejt tüszőjének a helyén ciszta alakul ki. Valószínűleg az Ön esetében is ez a helyzet.
Ezek a ciszták általában csak mérsékelten növekednek a hormonhatások változására és a lepény kialakulása körüli időben elmúlnak: ez a 12-14 hét körülre tehető.
Ennek megfelelően a javaslatom az - és ez az általam követett gyakorlat - hogy az ilyen cisztát kéthetente a terhességgel együtt ultrahanggal megnézzük, és ha nincs nagyfokú növekedés, békén hagyjuk. Százból 98 eset gond nélkül megoldódik.
Ha növekszik, akkor - tapasztalatom szerint úgy 10 cm fölött - szóbajön a műtéti megoldás - majd úgy a 16. hét után. Húszéves praxisomban eddig kettő (!) fordult elő.

Dr. Nagy László

"

illetve egy a gyakori kérdések.hu-ról, szerintem megnyugtatóan hangzik, hátha felszívódik

A terhesség alatt kialakult ciszta biztos, hogy magától felszívódik? A doki megnyugtatott, de engem mégis nagyon aggaszt ez a dolog, azon a részen fájdogál is a hasam, főleg nyomásra érzékeny. A babának nem lehet baja tőle?
A kérdés kiírásának időpontja: 08-27 10:09

A válaszok
Nekem is volt ilyen a jobb oldali petefészeknél és nem csak nyomásra fájt, hanem "alapjáraton" is. Kb. 3 cm-es volt. 3 hét múlva teljesen felszívódott. :) Szerintem a babát nem veszélyeztetheti, akkor komolyabban vennék a dokik. Nekem is azt mondta az enyém, hogy a terhes nők nagy részénél előfordul. Ne aggódj!




A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
Értékeld a választ plusz pontokért!
A válasz megírásának időpontja: 08-27 10:15
Szia!
Én 6 hetes terhesen voltam először dokinál, és akkor egy 33 mm átmérőjű cisztát talált. A 8. héten kellett visszamennem kontrollra, és akkorra felszívódott! :)
Nyugodj meg!
37 hetes kismama




A válasz írója 89%-ban hasznos válaszokat ad.
Értékeld a választ plusz pontokért!
A válasz megírásának időpontja: 08-27 10:41
szia, nekem 8cm-es cisztám volt a terhességem elején és felszívódott, úgyhogy nyugi! Van akinél több ciszta is kialakul, ezek eltűnnek később. Boldog babavárást!




A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
Értékeld a választ plusz pontokért!
A válasz megírásának időpontja: 08-27 11:50
Nem biztos, hogy még terhesség alatt felszívódik, de ha a dokid megnyugtatott, akkor nyugodj meg! Ha baj lenne, ártana a kicsinek, azonnal szólna és megműtene, hidd el.






Kép

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 

 
 

én még nem voltam, mióta babás vagyok, de előtte (alatta) tetettem rendbe a fogaimat, viszont iszonyat ínygyulladásom van azóta is.
Mikor kell menni? Ezt én döntöm el? :shock:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Bea köszi szépen,Nemlajos neked is!

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Nemlajos!
Azt mondják 3szor ajánlott elmenni, de csak ajánlott.Végülis a te fogaid!Nekem a fogorvos egy Zymafluor nevű recept nélküli gyógyit ajánlott, azt mondta, akin látja, hogy törődik a fogaival, annak szokta javasolni.
Én hál'istennek viszonylag szerencsés vagyok, alsós koromban betömtek 3 fogamat és azóta minden oké.Kopp-kopp.

Kép
Kép
zazzy
 
 


Kuklika Igen, kaposvári vagyok. Még nem tudom milyen módszert választanék. Annyi biztos, hogy nem ágyon, hanem szülőszékben szeretnék majd szülni.

Én nem tudom mikor megyek fogorvoshoz, de nagyon szerencsés helyzetben vagyok. Mert a sógorom és a sógornőm is fogorvos, hozzájuk járok. Igaz Pécsen laknak, degyakran megyünk hozzájuk, és rendelési időn kívül is megcsinálja párom öccse a fogaimat. Magánrendelőjük van, nagyon jó fogorvosnak tartom. És még pénzbe sem kerül :)

Kép

Kép
rszg
 
 


Sziasztok,

Irita, egy ismerősömnek szintén volt cisztája a 6. hét környékén, de néhány hét alatt teljesen eltűnt. De a többiek is ezt erősítették meg szerencsére...

Fogorvos: én tavasszal jártam, néhány fogamat (töméscsere) meg kellett csinálni, és még egy hátravan biztosan. Az most jön ősszel...
Ez egyúttal a fogorvosi ellenőrzés is lesz.
rszg, tényleg mázlid van a fogorvos rokonokkal :) pláne, hogy jók!
Én az első szülésem után megfogadtam, hogy soha többé nem szülök fekve - hanyatt. Nagyon nem volt jó - főképp, hogy borzasztó derékfájós vagyok alapon is (valami családi dolog a keresztcsont környékén, apai ágon mindenki küzd vele), és ennek aztán nem tett jót a hanyattfekvés. Én legközelebb a székké alakítható/dönthető szülőágyat szeretném, ilyen van a dél-pesti kh-ban. Sajnos csak egy, bár azóta lehet h javult a helyzet.

Borzasztó ez a vacak idő, Samut gumicsizmában, esőkabátban vittem a bölcsibe... Azt hiszem, ma nem fognak udvaron játszani.
Éva

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Egy kérdés: Ti hogy álltok a vitaminokkal? Szedtetek valamit az elejétől fogva? És most? Folsavat még szedtek? Elevit? Gravida?

Én gravidát szedek heti kettőt, meg folsavat szedtem, de szeritem azt a 12. hét után már nem kell. Vagy kell? Szedjem még?

Kép

Kép
rszg
 
 


Sziasztok!

Kemény kitartó "munkával" vévgigolvastam a topikot :)
Gratulálok mindenkinek a növekvő pocijához és a benne növekvő élehtkéhez!
Szeretnék én is csatlakozni hozzátok, ha még szabad.
Lassan betöltjük a 14. hetet, a második lurkóval. Az első most 30-án lesz két éves, Levente.
A (remélhetőleg) kislányom március 18-i érkezését ígérik, bár az előzőből kiindulva korábban lesz az :)
Én az SOTE I. fogok szülni, ha nem jön közbe semmi.
De úgy olvastam innen egyedül én megyek oda.

Hirtelen ennyi, még jelentkezem.
Gabi
gabka77
 
 


Szia gabka, üdv itt!
rszg, én folsavat is szedek még, meg heti 2 Elevitet, ezen kívül C vitamint szopogatok (kevesebbet, mint kellene) és most épp szüneteltetem a MagneB6-ot.
Néha iszom kalciumot is, de azt ritkán (pedig azt is kellene...)
szülés: fogalmam sincs, nekem csak lassan kezd leesni, hogy nem az a normális, ha kapsz érzéstelenítőt, barátkozom a gondolattal, és hanyatt fekve sem szeretnék, valahogy hülyén van kitalálva.

Én megjöttem az uh-ról, minden rendben, tarkóredő 1.7, baba 79 mm, BPD 26mm, FL 12mm, a mért kor 13+5, szóval minden stimmel.
Sajna én nem sokat láttam belőle, mert alacsonyan volt az ágy (vagy magasan a monitor), de a párom bent volt, és nagyon tetszett neki a kis lurkó.
Október elejére meg bepróbálunk egy 4D-s ultrahangot.
Lányok, a normál vizsgálatok alatt SOHA nincsen 3D-s? Mert engem még csak 2D-vel néztek, azon meg azért nem annyi minden látszik...

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Nemlajos Gratula az UH-hoz! Jó, hogy nálad is minden rendben van!!! Képet nem kaptál?
Nálunk is csak 2D-vel nézik. Én október 28-án megyek 4D-re.
Meddig fogod szedni még a folsavat? És minden nap szeded?

Kép

Kép
rszg
 
 


SZiasztok,

Én minden vitamint kihányok. Minden terhességem alatt így volt...
Ezért nagyon figyelek a zölsdég és gyümölcs evésre... És a nagyok egészségesek lettek annélkül, hogy rengeteg vitamint szedtem volna..., de ha valaki fontosnak érzi, akkor csak szedjétek..., nekem ellenáll a szervezetm, amit úgy értelmeztem, hogy nincs erre szükségünk...
Szülés tervezéssel az a tapasztalatom, hogy jó, ha felkészülsz és megnézed a helyet, de hiába akarsz dönteni, mert első szülésnél nincs fogalmad, hogy mi fog történni és végkép nem tudsz számolni a komplikációkkal. Mind érzelmileg, mind fizikailag nehéz helyzet. Szerintem az a fontos, hogy bízzál az orvosodban, mert bizony képesek a fejed fölött összevitatkozni... Nekem pl.: volt olyan, hogy az orvosom és a főorvos az ágyam fölött összeveszett, hogy ez most azonnali császár vagy még maradhat a baba... Én meg csak rettegtem a gyerekemért....
De még van 5-6 hónapja mindenkinek felkészülni...

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
katka22
 
 


Sziasztok!

Rszg kíváncsi nővéreként továbbra is olvasgatlak Titeket. :wink: :D
Hugicám, nem is mondtad, hogy megvan a 4D időpont! (Vagy én felejtettem el? :oops: ) Akkor nem sokat lesztek fent nálunk. :(
Nem is tudtam, hogy Kaposváron alternatív szülőszoba is van.
Gabka77, én mindkét gyermekemet a SOTE I.-en szültem.
Vendég
 


rszg, kép nincs, kórházban nekem sose adnak, csak magánban :?
A folsavat gyakorlatilag minden nap szedem (kivéve, amikor elfelejtem), de nekem nagy volt a vérszegénységem, úgyhogy most is azt mondta a házidoki, szedjek folsavat, mondtam is neki, hogy azzal lett ilyen az eredmény :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Sziasztok!
Gabka szia! Gratula a babóhoz!
Én terhesség elején lekezdtem a femibiont, de nem jött be. Aztán vettem egy 100-as elevitet, azt szedem be. Már ha eszembe jut. :) Botival is ennyit szedtem, azt pápá, majd a szopihoz kell még. Én nem eszek sok vitamint amúgy, nagy húsevő vagyok. :oops:
rszg a szülő szék nekem olyan misztikus dolog. Láttam már, de el nem tudnám képzelni. :) Amúgy sztem nagyon sok minden múlik azon, ott mit akar az ember. Jó ha felkészül, de én le sem akartam jönni az ágyról. Pedig elég izgága vagyok. Megtaláltam pózt ami bejött, és azt mondtam nem mozdulok. :) Viszont sztema légzéstechnika nagyon sokat segít. Erőt sprólosz, és minden elviselhetőbb. Mi tornán mindig vettük, és nagyon tudtam használni.
Katka nagyon gáz lehetett ez a vita a fejed felett. Hihetetlen mik vannak! :o
Nemlajos gratula az uh értékek tök jók! Kár, hogy nem nagyon mutatták. Nem is értem. A 4d olyan, mint a mi képünk,a mit felraktam. Nekünk azért van 4d, mert ahova megyek, ezt csinákják. Nekem jobban tetszik a "pálcikaember" 2d-ben, de ez az én véleményem. Viszont a 4d jobban szűr. 3d nekem könyvben van. Ismeritek a Terhesség napról napra c. könyvet? Minden napra van egy kép, és egy kis jótanács. Szuper könyv. Nem okoskodó, e ha kérdésed van meg tudod nézni. Én szeretem. Zsolti még Boti elején vette nekem.
Amúgy hogy vagytok? nekem a ma reggel is kisrókával kezdődött. :? Mindig azt hiszem már vége.
Szép napot!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület
 
 


nemlajos
Ha orvos monta, akkor csak szedjed. nagyon fontos, hogy éppen milyen sűrű a véred. Megvan a terhesség alatti görbe, amit le kell írni a vérednek (ha nem elég híg, akkor nem tudod jól táplálni a babát a pocakban ). A vérszegénységgel - ha jól tudom - az a gond, hogy ha szülésnél erősen vérszegény vagy, akkor a sok vérveszteséggel lehet gond és szülés után napokig ájuldozhatsz, amikor ugye egyébként sem könnyű ájuldozás nélkül sem....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
katka22
 
 


Kuklika,

Hát nem egy szerencsés nap az biztos.... Mostani terhességgel nagyon rosszul alszom... Most is sikerült hajnali kettőkor még ébren lennem.... Aztán egyszer csak éles fájdalom és görcsök az oldalamban és úgy maradtam... Vettem be Magne B6-ot és semmi. 1 óra után már az ügyeletet hívtam, hogy nem tudok mozdulni, de elintézték azzal, hogy vegyek be Nospát. Ez bejött. Fél órával később szaladtam kihányni, mint a nyúl. Viszont elmúltak a görcsök... nem tudom mi volt. 4-kor elaludtam. 1/2 7 kor kelés, mert a nagynak suli van. A kicsi lebetegedett az éjszaka, vele orvoshoz. Laza egy óra várakozás, de legalább nincs nagy baja. Én elintéztem, hogy ma itthonról dolgozzam, de majd leragad a szemem. Remélem, mindjárt elalszik Ágica....
Ja, egyébként jól vagyok! :D

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
katka22
 
 


Kuklika,

Sajnállak, hogy hánysz. Én 8 hétig nagyon inzetíven hánytam és rémesen voltam, aztán a 14. héten egyik nap úgy keltem, hogy jól vagyok! Most van még néha egy kis hányinger, meg hetente körülbelül 2-szer hányok még, de már egészen más minőségű az életem. A 8 hét alatt 5 kilót fogytam, bár duci vagyok, szóval van miből, de a végén már én is aggódtam, hogy kap-e enni ez a baba, de a vérképem alapján minden rendben, a legrosszabb szakaszon meg túl vagyok....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
katka22
 
 


Sziasztok!

Én Elevitet szedek naponta 1 tablettát, meg Magne B6 extrát. Elvileg a terhességi vitamint már a teherbeesés előtt érdemes elkezdeni, amit én mondjuk nem tudtam megvalósítani :) Az előző két gyereknél még a szoptatás alatt is szedtem egy darabig.
Plussz folsavat én nem szedek úgy tudom az Elevitben van elegendő, igaz vérszegény nem vagyok.

Nektek nem fáj a derekatok? mert nekem iszonyúan főleg éjszaka, pedig még nem is nagy a hasam, mi lesz később :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78
 
 


Sziasztok!

Én a 13. hetembe lépve keltem föl úgy, hogy jól vagyok! El sem akartam hinni, akkor már 3 napja nem szedtem a Magnéziumot és a hányingercsillapító B vitamint! Lehet, hogy ezért lettem jobban, úgyhogy azóta sem szedem!
Jelenleg a vérszegénységemre szedek kis vasat és folsav rágótablettát......

Én még nem tudom, hogy fogok szülni, egyenlőre orvost sem választottam bár szerintem az ügyeletesnél szülök.

Olyan szomorú az idő, most hogy jobban vagyok és kimozdulhatnék....... egész nyarat az ágyba töltöttem:((((( Ti bírjátok ezt az időjárást?

Kép
milky
 
 


vica: a derekam és a farcsontom nekem is nagyon fáj, néha alig bírok megmozdulni, mint egy vénasszony.
Ja, és a leletek szerint 14+4 napos vagyok!! A vonalzómat a menszihez állítottam be.

Kép
milky
 
 


Sziasztok,

Üdv gabka77, gratula a 2. babóhoz!
Alternatív szülésen még nem gondolkoztam, bár nem is tudom, hogy itt a kórházban mire lenne lehetőség!
nemlajos gratu az uhuhoz, nagyon szép méretek!! :D
vica78 épp szombaton mondtam a bnőmnek és apának, hogy úgy fáj mostanában a derekam, először azt hittem, hogy rosszul tartom magam vagy v.mi ilyesmi, de a bnőm "megnyugtatott", hogy neki a félidőtől leakart szakadni :?
Elevitet szedek minden másnap és azt mondták magnéziumot kellene még, mert ugrál a szemhéjam!
4D ultrahang: Tőlem a család folyamatosan azt kérdezi, hogy ugye nem lesz baja a gyereknek mert ennyiszer bekukkantunk oda?!
Tényleg! Hogy álltok a kismama tornával és szülésre felkészítő tanfolyammal? Többgyermekes anyucik akik ezeket próbálták, érdekelne mi a véleményetek, érdemes??? Akik nem próbálták, kipróbálják?

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Sziasztok!
Én ma voltam ezen az intergrált tesztes vérvételen, az első részén(ha jól tudom, ez az volt), kiakadtam.Adtak egy prospektust, amiben le volt írva mi is ez, és képesek leírni, hogy minden 20.eredmény pozitív, de ez nem gond, mert az én koromban ezer babából csak egynek lesz down-szindrómája.Akkor minek ez a cirkusz???Mindenesetre elhatároztam, hogy engem nem egy könnyen paráztatnak majd be! :evil:

Én napi egy Elevitet szedek,(azt mondta a védőnő, hogy majd a16-18.hét után lehet ritkítani) folsavat a 12.hétig,és reggel mindig beveszek egy magneb6-ot(biztos, ami biztos alapon, ártani nem árt, és tényleg még az émelygés is viszonylag elkerült-kopp-kopp)ha meg esetleg pici görcs vagy keményedés van, akkor akkor is veszek be, de ez ritka.
Nospa tényleg jó görcsökre!Nekem is van.Görcs nincs.Egyelőre :D

Kép
Kép
zazzy
 
 


Sziasztok!

Én az első gyerekkel sem jártam felkészítőre, a másodikkal meg már időm sem lenne rá. Pesten dolgozom és Szigethalomra járok haza ill bölcsibe a gyerekért.
Nem igazán fér bele a kitérő.

Levi mellett szedtem Elevitet, de most nem szedem. Azt mondják a második gyerek mindig nagyobb, mint az első. Nekem Levi 3770 g és 56 cm született, bő 10 nappal korábban, mint kellett volna. Ha a második túlnövi....
szedek viszont folsavat, mert az az idegrendszerének jól fejlődéséhez szükséges. eszem némi kálciumot és rengeteg gyümölcsöt, zöldséget.
Most úgy néz ki, hogy így is szépen fejlődik a cseppem és mindeig nagyobb, mint a kora alapján lennie kellene :)
gabka77
 
 


Ja és időnként görcsöl a lábam, szóval muszáj maganeb-t szednem
gabka77
 
 


Üdv mindenkinek!visszatértem édesanyámtól, őt látogattuk meg a hétvégén az alföldön.
Hgh, nagyon irigy vagyok, hogy Te már biztosan tudod a baád nemét.És persze gratulálok!!
Katka, nem véletlen a dupla vonalzó:))
Rszg,én szedem az elevitet napi egyet, napi két vastablettát, és mióta vérezgetek magne b6-ot napi 3-at.Egy anyuka azt mondta nekem, hogy nagyon fontosak a vitaminok, mert a gyerekek teljesen leszívják a készleteket.
Visszatérve az ügyeletes orvos témára_én abban bízok, hogy egy ikerterhességet csak nem fognak elhanyagolni, akárhány anyuka is van bent a szülőszobán.
Egyébként meg igaza volt annak a dokinak, aki azt mondta, hogy van azt a fránya pénzt hova tenni.Mi küzdünk, hogy a gyerekünknek mindene meglegyen, az orvos meg síelni viszi a családját???

Kép
heheni
Kecskemét
 
 


milky, ezzel én is így vagyok, végre mehetnék mindenfelé, erre ilyen pocsék az idő :?
vica, nekem a derekam nem fáj, viszont éjszaka, ha forgolódom, kényelmetlen. Nem tudom megmondani, hogy mi, de nyom, fáj mindenütt :cry:
wicca én most úszni szeretnék eljárni, de indul kismamajóga a védőnőknél, oda is szeretnék becsatlakozni. A szülésfelkészítő is érdekel, de majd csak a 20. hét után akarok becsatlakozni.

Nekem előkerült a férfipizsi, most örülök, hogy évekig át kellett gombolnom, akkora nagy volt, így lesz helye a pocinak :wink:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


wicca, én az első terhességem alatt jártam terhestornára és szülésfelkészítőre, szerintem jó volt és hasznos. A másodiknál már nem mentem el, igaz akkor már időm sem volt annyi.
A derékfájásra én is azt gondoltam, hogy rossz tartás miatt van, de utánaolvastam, hogy ez "normális" ilyenkor. Biztos öregszem, mert az előző két terhességnél nem fájt ennyire :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78
 
 


Sziasztok!

hűha jó sok volt a mai termés.látom mindenki a derékfájással küszködik,ezzel én sem vagyok másképp.
Nekem egész nap semmi bajom,viszont este amint lefekszem megérzem a keresztcsontomat én is utána kb.1 órán keresztül nem tudok elfordulni egyik felemre sem.
éjjel is többször fennt vagyok ami eddig nemigazán fordult elő,amugy is elég éberen alszom mióta a gyerkőcök megvannak de ez aztán mindent visz.óránként fennt vagyok vagy a lábam fáj vagy csak ugy megébredek.
Férjem is azt mondta látszik hogy öregszem tiszta rehabos vagyok.tényleg az első kettőnél soha semmi bajom nem volt.
ma reggel pedig befulladtam.

Vitamint én szedek a béres gravidát fiammal annak idején az elevitet szedtem,nem tudom ennek hatására e de elég rendesen megkinlódtam vele.a lányom 3220gr a fiam 3885gr volt és vele nem tágultam.szóval én elejétől ugy voltam vele bármit csak elevitet ne.

Fejfájásra nem tudtok valami homeos bogyót?

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Sziasztok,

Üdv Gabka itt, boldog babavárást!

Nemlajos, örülök, hogy a baba rendben van. Mediterrán lakópark: nekem nem panaszkodtak az ismerőseim a szennyvíztisztítóra, igazság szerint nem is tudtam, hogy van ott a közelben. Majd rákérdezek, ha összefutunk velük. Egyébként tényleg jól néz ki a leendő házatok.

Hú, ma jó sok téma felmerült.

Vitaminok: az elején elég rendszeresen (naponta, kétnaponta)szedtem Gravidát, de időnként sajnos visszajött az émelygős időszakban. Folsavat is szedtem a Gravida előtt (5-8.hét között), és jelentősen növeltem a gyümölcsbevitelt. Mikor hányingerem volt, akkor betoltam akár napi 3x is B6 vitamint.
Kalciumot majd később kezdem, szerencsére nem görcsölök, így mást nem szedek (egyelőre).
Egyébként a dokim az első terhességem idején azt javasolta, hogy elég napi 1 folsav az első 3 hónapban (erről klinikailag bizonyított, h megelőz bizonyos fejlődési rendellenességeket), aztán a félidőtől kalcium. Meg jó sok gyümölcs, zöldség nyersen. Most meg azt mondta, hogy szedjek Femibion 800-at - valószínűleg felkereste egy orvoslátogató az érintett gyógyszergyártól :) Mondtam neki, hogy akkor inkább már egy magyar gyártótól eszem a vitamint, erre vigyorgott egyet és azt mondta, hogy az a fontos, hogy kiegyensúlyozottan étkezzem, és a folsavra figyeljek - ez tőle lehet akár a magyar gyártó terhesvitaminja is :)

Derékfájás: már írtam, h nekem sajnos alapon is sokat fáj, no ez most fokozott, de Samunál is ez volt... Sokat fájt és nagyon...

Torna: én kismamajógára jártam az előző terhességem idején kb a 4. hónaptól a végéig heti 1-2 alkalommal. Lazításra, légzésgyakorlatokra, és ráhangolódásra nagyon jó volt. Pláne a terhesség vége felé, amikor már minden nyűgős volt. Még az úszás nagyon jó ötlet, lehet, h keresek valami jó kis uszit a környéken.
Jó éjt!
Éva

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Úszni én is akarok!
A Dagályban okt. 1-ig akció van, 850 a belépő, de én addig el sem jutok az uszodába :cry:
1300 meg elég drága, de mondjuk hetente egyszer talán megengedhetem magamnak... :wink:
Vagy tudtok jobbat?
Sajna az Újpesti bezárt (és hogy teljes legyen a kép, egyelőre Erzsébeten sincs, a régi bezárt, az új meg épülget)

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Az én kis gyerekeim már reggel fél hatkor felébredtek úgyhogy én már most teljesen kivagyok :cry:
Tegnap a kicsi egyszercsak sugárban kihányt mindent :( , szegény úgy megijedt mert még soha nem hányt. Talán csak valami nem esett jól neki. Amúgy nálunk a férjem és a lányom is ilyen hányosok, mármint könnyen hánynak ha valami nem esik jól nekik, lehet hogy a fiam is ilyen lesz. :roll: Ja és tegnap mikor vérvételen voltam előttem egy csaj elhányta magát, hát akkor azt hittem hogy én is rókázom egyet a szagtól.

Éjszaka pedig végre tudtam aludni, nem fájt a derekam és a hátam sem :D :D

Az úszáshoz annyit, hogy biztos nagyon jó lehet így terhesség alatt, én azt hiszem kihagyom ezt a mozgást is, mivel szerintem úgy mint az előző két terhességemnél kinyílik a méhszájam hamarabb, akkor meg ugye nem lehet úszkálni :( Pedig hogy hiányzik valami mozgás :cry: már biciklizni sem merek itthon, mert múltkor is mikor tekertem egy jót utána elkezdtem barnázni, nem tudom van-e összefüggés :?: de inkább óvatos leszek

KépKép
KépKép
KépKép
vica78
 
 


wicca Én is gondolkodom rajta, :idea: hogy elmegyek majd terhestornára, vagy valami ilyesmire. Ami a kórházban van, arra sajnos a munka miatt nem érek oda, de csak találok valamit. Biztos jó és hasznos lehet/lesz.

Kuklika Nekem változatlanul nincsenek rosszuléteim. Annyit azért érzek, hogy estére elfáradok. Egy filmet nem tudok végignézni, mindig elalszom rajta. :roll: Lefáraszt a 35 gyerek nap közben.

Katka Remélem most már kialudtad magad, és a gyerekek is jobban vannak!

Vica78 Nekem még nem fáj a derekam, viszont én sem alszom valami jól. De ehhez mostantól hozzá kell szoknunk :) Eddig sem voltam túl jó alvó, mindenre felébredek. Most meg még WC-re is kell járnom, utána meg nehezen tudok visszaaludni. A jobb oldalamon nem tudok feküdni, mert mindig szúr valami, kényelmetlen. Hason még tudok, de akkor meg a melleimet kell helyeznem, pedig nem is olyan nagyok :roll:
Mi lesz később :?:
Húha! Én nem szeretnék hányós lenni!

Milky Én sem nagyon bírom ezt az időt, hideg van. Ráadásul a gyereeket sem tudom az udvarra kiengedni. Képzeljetek el 35 gyereket egy terembe :!:

Zazzy Nekem ugyanilyen tájékoztatót adtak. Ha a tesztet nem pont a 12. és 16. héten végzik, más lehet az eredmény. Pedig sok mindenkinek nem pont akkor van. És akkor beijesztenek, hogy rossz az eredményed, aztán kiderül, hogy semmi baj!

Kép

Kép
rszg
 
 


sziasztok!
itt egy elveszett emberke :)
szeretnék gratulálni mindenkinek a betöltött 12 hetekhez, uh-khoz, egyéb eredményekhez!
a derékfájáshoz szeretnék hozzászólni. én mikor a lányomat vártam, 3. hónap végétől hordtam pocaktartó övet, ami nem csak a terhesnadrágokat tartotta meg, de melegített is. nem bandázs!
bocs a reklámért, erre gondolok: http://www.brendon.hu/ProductSearch/Col ... 07&whid=25
most is már elővettem, mert elkezdett fájni a derekam :(
persze a kismamatornák is jók, én a jógára esküszöm. bár most nem tudok eljárni :(
talán egyszer-kétszer hétvégén...

a szülésfelkészítőkre érdemes elmenni, legalább 1-2 előadásra, mert a szülésről ugyan nem sokat lehet megtudni (általában), de a kórházi gyakorlatról igen, mik a szokások, menetrend, mit kell bevinni a kórházi napokra stb.
a szülési pózokról is nyugodtan kérdezze már most az orvosát, akinek van. a legtöbb doki még mindig a hanyattfekvős pózt szereti, mert NEKIK az a kényelmes... mármint vajúdhatsz ahogy akarsz, de a kitoláshoz felfektetnek. tisztelet a kivételnek :)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Én akkora mázlista vagyok, mert a másodikkal is megúsztam a rosszulléteket (eddig :) ). Csak pár nap volt, amikor émelyegtem, de kb ennyi.
A derekam nekem is fáj idönként, de most még nem vészes. Úgy emlékszem, hogy a fiammal a vége felé volt már olyan igazán kellemetlen a derekam.

Így a második babával az a rossz egyébként, hogy már nem tudom annyira kiélvezni, mint az elsőt. Levivel ilyenkor már jókat "beszélgettünk", de most.... lefexem, lezítok, hogy most akkor befelé figyelve koncentrálni fogok, aztán egyszer csak felébredek :)
Pedig lassan éreznem kellene a mocorgását.

Levinél kb 16-17 hetesen éreztem az első mocorgást, persze csak késöbb jöttem rá, hogy az már az volt :)
Állítólag a másodiknál már előbb észre veszik az anyukák :)

Van valakinél már mocorgás?
gabka77
 
 


Úszás:nekem a védőnő kifejezetten megtiltotta, hogy ússzak,főleg a melegvizes helyeket kell kerülnöm, és itthon is csak a zuhanyozást javasolta a fertőzések elkerülése végett.Mondjuk nekem ezek a vérezgetések is beleszólnak a tornázásba, de még a hétköznapi dolgok elvégzésébe is. Bár, örömhír, hogy már 2 napja nem volt semmi!!Lehet, hogy a magnézium segített?
Derékfájásom nekem is van, és majd ha már nagyobb lesz a pocakom, szeretnék hastartó övet.
Egyébként meg nagyon jó gyakorlatok vannak a terheskönyvekben, amit otthon mindenki el tud végezni.

Kép
heheni
Kecskemét
 
 


Sziasztok!
Hú látom termeltetek. :)
Derékfájás (akkor már én is), nekem Botival, majdnem végig fájt, de most kop-kop, még megúsztam. Amúgy Zsolti nagyon ügyin megtanulta maszírozni (bár mire rájöttünk, hogy nekem, hogy jóóóóó ......:P szopipárna cici alá, stb...). Minden este megcsinálta, kb. 5 perc. Fogjátok be őket. Olyan büszkék lesznek rá. Mellesleg szülésénl egy ygakorlott kéz nagy segítség! :)
Pocakfogóm nekem sem volt Botinál, már nekem is van. Amúgy vaterán vettem egy újat 500 ft-ért. Sztem rédemes körbenézni, hátha kifog vmit az ember. Még nem használom, de bizti jó lesz. :)
Úszást nekem sem engednék sztem. Ilyenkor sokkal fogékonyabbak vagyunk a fertőzésekre, azok meg elég veszélyesek babócára. Sztem mindenképpen olyan helyre menjetek, ahol van kismama úszás, ott tuti jó a víz (hőm., tisztaság). Meg sztem ahhoz is kell a doki engedélye.
gabka77 a mocorgást már én is nagyon várom. Állandóan sasolom. :) Néha minhta, de lehet csak vmi más. De az már annyira szupi lesz!!!!!!!!!!!! :wink:
Alvásra a szopipárnát sztem érdemes beújítani, nekem már előkerült, mert hasonalvó vagyok. Amúgy a gyártónál meg lehet kapni 4500-ért ami a brendonban 12000 körül van. :wink:
Sztem is érdemes szüléselőkészítőkre benézni. Mi egy-kettőn voltunk Zsoltival, és nagyon figyelt és élvezte. Én is sokat tanultam, de neki ez rengeteget számított sztem. Mint a papás torna. Olyan okos lett tőle! :lol: Sokszor adott tanácsokat! Mintha ő érezni mi van. :D Dehát foglalkozni kell velük is. Most mindenki ránk kíváncsi.
Szép napot! Ebben a kaki időben. :(

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület
 
 


Sziasztok,

Milky,

Miért az ügyeletesnél szülsz?
Félre ne értsd, nem szeretném a döntésedet piszkálni, csak őszintén érdekelnek az érveid.

Én előző 2 gyerekkel jártam úszni és most is fogok szerintem. Valóban nem szabad meleg vízbe menni és legjobb lenne tóban-tengerben, de hát ez most nem fog menni. Valamennyi esély van, hogy az ember összeszed gombásodást, viszont a szervezetnek jót tesz. Én nem szedtem össze idáig semmit, de amúgy sem vagyok erre érzékeny. Szerintem, aki érzékeny egyébként is, az jobb, ha nem úszkál.

Szüléseknél nekem egy dolog segített és az a légzés, ha sikerül elszakadni a fájdalomtól és a légzésre koncentrálva szülni, akkor lehetőséged lesz egy nagyon szép szülésre. Az egészet agyban kell bírni szerintem és igazából szerintem előtte izgul az ember, mert amikor már benne vagy nincs kiszállás. Nem a fájdalom az igazán rossz, hanem amikor komlikációk lépnek fel és rettegsz a gyerekedért.... Nagyon kiszolgáltatott állapot. A legjobbat szeretnéd a gyerekednek, de igazából nem vagy szakmailag felkészülve, hogy dönts és ezért az orvsora kell hagyatakozni...

Klasz lehet a jóga (valaki írta), nekem soha nem maradt rá időm...

Sajnos nem sikerült kialudni magam (már megint). Ágicának 39 fok fölé ment a láza, jó nagy harcot vívtam, hogy levigyem. Most jobban van szerencsére.

Viszont éjszaka továbbra is nagyon rosszul és keveset alszom... Nincs valami ötletetek erre, hogy lehetne jót aludni? 3-4 óra alvással persze a munka sem megy. Egy ültő helyemben elalszom...

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
katka22
 
 


Lányok, vigyázzatok, mert terjed valami fosós-hányós vírus, és Óbudán (ott hallottam) a bárányhimlő is!
És akkor most délutáni szieszta :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Katka, én is nagyon rosszul aludtam, amíg meg nem vettük a szopipárnát.Azóta csak azzal tudok aludni, de a pihenésben is sokat segít.Ja,és azóta ritkábban ébredek arra,hogy elfeküdtem a csípőm, vagy hogy megfájdult a hasam, mert nagyon jó támasztékot ad.
Kuklika, én is vaterázok:) Pl a szopipárnát postaköltséggel együtt 3000Ft-ért vettem, de szinte az összes kismamanacim is onnan van.Szeretem a Brendont, nagyon jó ott válogatni, de szerintem piszok drága!

Kép
heheni
Kecskemét
 
 


Dejóislenne egy kis szieszta :)
Csak nem tudom itt a munkahelyen mit szólnának hozzá:)
Mondjuk nekem nagy szerencsém van a főnökömmel, teljesen bababarát :)
gabka77
 
 


Sziasztok!

Van pár eladásra szánt babacuccunk, az alábbi címen elérhető: http://www.teszvesz.hu/my_page.php?uid=9932539

Vannak rucik, kiegésztők, mellszívó, stb...

Pl:
0-13 kg-ig használható babahordozó, az EU szabványnak megfelelő R44/03-as besorolással!
Alul kis tároló doboza is van, ami praktikus, pl. odafér egy cumisüveg, vagy pár apróság :)
Nem egy nehéz darab, ezzel megkönnyítve a cipelést!
A képen nem látható, de megvan az övvédő is, tehát a vállnál sem sérti a pánt a babát :)

Mérete miatt megoldható a személyes átvétel Budapesten!

KépKép
Kép

Vagy:
Keveset használt (3-4x), gyönyörű játszószőnyeg! Csipog, zörög, csörög, zenél, tükrös, a babák álma :)
Ebből is többet kaptunk, így ettől megválnánk! Eredeti ára 15 ezer Ft volt!

Méretére való tekintettel Bp-en belül megtudom oldani a személyes találkozót, így postaköltséget spórolunk :)

Kép Kép
Kép Kép

Ha bármi kérdés van, vagy az ára érdekel, keress nyugodtan priviben, megegyezünk :)

Köszönöm, és bocsánat a zavarásért! :)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára nici 2008.09.16 16:48-kor.

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Sziasztok!
Próbáltam változtatni a táblán, hátha jobban olvasható így :)
Nemlajos - mi is Erzsébeten lakunk és én csak néhányszor éreztem a szennyvíztisztítót, pl. mindig, amikor az Oázis kertészetben vagyok, de az ott van rögtön mellette, és a nyáron a Soroksári úton amikor óriási hőség volt, semmi szél. Szerintem nem építenének lakóparkokat oda, ha állandóan elviselhetetlen bűz lenne a környéken...
milky - mi sem vagyunk házasok és most kezdek utánajárni, hogy mi is a plusz dolog így, amit el kell intézni :wink: De velünk van még egy csavar, mindkettőnk vezetéknevét szeretnénk adni a babának, amihez BM engedély kell. Hallottatok már erről, hogyan kell intézni?
4D-re én is megyek jövő héten, már alig várom. És valószínűleg még egyett bevállalunk a 30. hét környékén, állítólag akkor a legszebbek a babák, most pedig szeretném látni, hogy minden rendben van vele :lol:
Kép
Kitartás a derékfájósoknak és rosszullevőknek! Egy egészséges babáért mindent kibírunk 8) Azt ugye ti is látjátok, hogy néhányan már a 16. héten járunk, sőt be is töltöttük! HURRRÁÁÁ
monka76
 
 


Nem tetszik üresen, inkább legyen megint színes :P
Kép
monka76
 
 


monka76!

Köszönöm, hogy engem is beraktál a táblába, gyermek jelenlegi becézése Bimba :) és az orvosom úgy néz ki Dr. Magyar Zoltán lesz.

Tényleg őt ismeri valaki?

Most váltottam Rá, mert az előző orvosom, akihez előtte 10 évig jártam .... hát hogy is mondjam, nagy tudása van és mint nőgyógyász tényleg a legjobb volt, de szülészként nagyon nem jött be :(
gabka77
 
 


Monka, nagyon szép a tábla!
Én március 13-ra vagyok kiírva,Keszthelyen fogok szülni, és sajnos egyelőre több adattal nem tudok szolgálni.

Kép
heheni
Kecskemét
 
 


Üdv Kismamik :)

Köszi a sok tippet a mozgással kapcsolatban!!! :D. Megyek úszni meg kismama jógára (ezzel nagyon felkeltettétek az érdeklődésem!!) aztán meg a szülésfelkészítőre :D
Monkaköszi a táblát, szuper! Úgy emléxem, hogy babszit egy korai vetélés topikban láttam, sajnos! A többiekről nem tudok semmit!!!
Tencsivel például mi lehet? Rég járt nálunk!! Remélem sikerült neki beszoktatni a gyerkőcöket!
Mocorgás: Hát lányok én még semmit nem érzek sajnos :(, pedig már nagyon szeretném, néha azt hiszem..., de nem tudom biztosan!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Heheni Ti biztos nem maradtok egyben március 13-ig :D! Az ikrek hamarabb jönnek :D. Majd lesz aki ösztönözzön minket!! :lol:

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Vica,mi február közepére várjuk őket, és az orvosok is valami ilyesmit tippeltek:)
Emiatt kicsit hamarabb kell mindennel elkészülnünk.Lakás átrendezése október vége,babaszoba berendezése január eleje,holmik beszerzése decembertől folyamatosan.
Azt a tippet kaptuk,hogy karácsony után menjünk ki Bécsbe,mert ott van több olcsó jó minőségű babaolt,és januárban úgyis leárazások vannak.Próbálta már valaki?

Kép
heheni
Kecskemét
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?