Új privát üzeneted érkezett!

nemlajos Én nem kérdezném meg. Ez a munkájuk, a kötelességük. Ez komolyan mondom, felháborító!!! A magánrendelésen fizessen az ember, de a kórházban... Milyen lenne, ha én is pénzt kérnék azért, mert tanulok a gyerekekkel?! Ráadásul nekem még külön fejlesztőt is kell tartanom a gyerekeknek, INGYEN!!! És bent van a munkaszerződésemben is! Másfél A/4-es oldalon csak azok a dolgok vannak felsorolva, amiket munkaidőn kívül ingyen kötelező megcsinálni! Ehhez mit szólnának?
Bocsi, ezen a témán mindig kiakadok! :)

Kép

Kép
rszg
 
 


Szerintem is felháborító, főleg így, hogy tulajdonképpen semmilyen rendszer nincs azon kívül, hogy magánrendelésen természetesen fizetsz.Szerintem ez mindenkinek gáz.Bár a háziorvosomnak például nem.Ilyen pénzéhes orvos nem sok van, nagyon durva, nem kér, de látszik rajta, hogy elvárja.Én eddig sosem adtam neki, most először, amikor a táppénzes papírt csinálta, basszus olyan természetes volt neki, hogy az orra alá nyomtam 2000ft-ot, mintha mi sem történt volna :evil: Ezt is jól elcsesztem, mert most majd mindig adhatok???Dea férjem erősködött, hogy adjunk.Most is ő kevesellte az uh-ért a kétezret.Én is úgy voltam, hogy örüljön, hogy kap valamit, fog még eleget :evil: csak tök hülye szitu volt, hogy ott szerencsétlenkedtem a pénzzel meg a pénztárcával :oops:

Gusztustalan esős idő van, semmihez sincs kedvem...

Kép
Kép
zazzy
 
 


Zazzy, gratula az UH-hoz. Nekem is hatalmas élmény volt látni, ahogy kalimpál.
Doki: Nekem nagyon tele van a hócipőm a fizetős rendszerrel. Egyszer eldöntöttem, most pedig magándokihoz fogok járni. El is mentem a magánrendelésre, ahol tündéri volt. A következő vizsgálatra a kórházba mentem, mivel ő vetette fel a lehetőséget, hogy oda is járhatok hozzá. De természetesen én továbbra is magánrendelésre gondoltam. Na a kórházban olyan volt, mint egy pokróc, pedig egyébként maga az udvariasság netovábbja, és a kérdésemre, hogy mennyivel tartozom, azt mondta semmi. Nem igazán értettem a helyzetet.

Kép
Kép
tessza76
 
 

 
 

Sziasztok!

Zazzy, elhiszem, h kínosan érezted magadat, ez a lüke hálapénz-szokás szerintem mindkét félnek kínos: nyilvánvaló feketepénz, ami "korrumpálja" azt is, aki adja, és azt is, aki elfogadja. Beszéltem orvosokkal is, akik elég rosszul érezték/érzik magukat emiatt, de persze sokan gond nélkül elfogadják, sőt elvárják.
Az én nődokim viszonylag "korrekt" módon kezeli a dolgot. Amikor elvállalt először, akkor megbeszéltük ezt a részét is a dolognak. A kórházban végzi a terhesgondozási protokoll szerinti vizsgálatokat (pl. tarkóredő UH, laborvizsgálatok, és még azt hiszem két másik UH kötelező a terhesség alatt), ezek a TB által finanszírozott részek, amiért nekem nem kell még pluszban fizetni (elég sok TB járulékot fizetek így is). A magánrendelőjében pedig kb másfélhavonta egyszer találkozunk, ahol több időt szán rám, lehet "mozizni" UH-n, kapok fotókat és videófelvételeket és kimerítő válaszokat a kérdéseimre. No, ezért fizetnem kell. Viszont nem kell várnom, időpontra megyek és jóval kellemesebb környezetbe, mint a kórház. A kórházban is általában egyeztetünk időpontot, de azért előfordul hogy ott várnom kell.
A szülés levezetését nem árazta be (szerencsére), azt mondta, hogy ezt rám bízza. (Kórházi infrastruktúrával, eszközökkel, kórházi személyzettel dolgozik egy szülés levezetésekor, ilyenkor tényleg azért lehetek "hálás", hogy ő jön be, nem egy ismeretlen ügyeletes orvos)
Ti már tudjátok, hogy mennyit fogtok fizetni a szülés levezetéséért?
Ja, én a háziorvosnak soha nem adtam még pénzt, illetve egyszer, amikor a gyerekorvos kijött Samuhoz, aki sugárban hányt folyamatosan...

Tessza, amit írtál elég döbbenetes, h ugyanaz a doki a magánrendelőben bűbáj, a kórházban pokróc stílusban nyomja.

Nemlajos, a tarkóredőmérés kötelező vizsgálat, nem plusz szolgáltatás - szóval én sem fizetnék érte zsebbe.
Örülök, hogy a védőnő szimpatikus volt. Egyébként hova költöztök? Új, nagyobb lakás? Biztos írtál már erről, de kimaradt...

Samut az előbb vittem bölcsibe (ma nem kell korán kezdenem), de most már indul a meló...
Éva

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Helló!
Így a pénzkidumálás végére, eszembe jutott, képzeljétek, múltkor marha ciki volt. Én magánrendelésre járok és a végén fizetek. Mivel mindent elfelejtek, elfelejtettem hogy fizetni kéne. Köszöntem, és elindultam majdnem. :lol: A doki nem szólt, csak meglepődött, és ebből leesett, hogy vmi megint kiesett a fejemből. :lol: :lol: :lol: Mondjuk nekem tényleg rendes. Nem tom mit szólt volna. :):):) Nekem sem kért szülésre pénzt, ált. a rendelés 10x-esét adják, én tudom, hogy ő ennél kevesebbért dolgozik. 50-et kapott és nagyon megköszönte.
Amúgy a terhesség végn mikor heti vizgsálatok vannak, 4-ből 3x hívott a kh-ba, ahol nem fogad el pénzt, mert nekem ez közelebb van. Felhívott mikor menjek, nehogy várnom kelljen, stb......
Na lépek, mert kaja fő, Botka meg még virgonc.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület
 
 


Szerintem én is olyan 50E körül fogok adni a szülésért.
Meggyőztetek, nem fogom megkérdezni, hogy mennyivel tartozom:)

erpé Pesterzsébetre, a Mediterrán lakóparkba fogunk költözni, egyelőre így áll a házunk:
Kép

Voltam a védőnőnél, kedves volt, olyan 45 percet beszélgettünk, viszont kiütötte a biztosítékot a súlymérés, máris +5kg-nál tartok!!! :shock:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


erpé Én fogalmam sincs hogy mennyit fogok adni a dokinak a szülés levezetéséért, mert (mint már írtam), nálunk most akarják bevezetni, hogy szülésznőt és orvost se lehessen berendelni. Aki van ügyeletben annál szülsz és kész! Gáz a helyzet! Úgyhogy én majd spontán döntök :)

Na! Ha a rendelés 10-szeresét kéne adni, hát... Nincs annyi a havi fizetésem. Nálunk 10.000 a dokim rendelése. De most lecserélem! Még nem is látott, mert végig szabin volt. És különben is, találtam egy sokkal szimpatikusabb dokit :)

A szülés, igaz még messze van, de Ti hogy álltok az alternatív módszerekkel. Én majd úgy szeretnék szülni. Szerencsére nálunk itt Kaposváron van rá lehetőség, és a baba a születése percétől a mamával egy szobában van. Ennek nagyon örülök.

Kép

Kép
rszg
 
 


nemlajos Szép házba fogtok költözni! Melyik lesz az ablakotok?
Én +3 kg-nál tartok. De nem foglalkozom a súlyommal. Persze azért nem szeretnék 25-30 kg-ot hízni. Maximum 20-at, de még az is sok!

Kép

Kép
rszg
 
 


sziasztok, bocsi a betolakodásért, ma 17-30-as ingyenes 4D időpont nem érdekel valakit? Beregisztráltam, de végül nem megyünk:
http://www.vital.hu/ingyenes_4d-ultrahang
Ha igen, írj pü-t!

Kép
vickybabe
 
 


Erpé, a helyzet ennél bonyolultabb. 2006-ban volt vetélésem. Spontán volt, semmit nem éreztem, de az iker babáim elhaltak, így műteni kellett a 14. terhességi héten. Csak úgy az utcáról estünk be a kórházba, és mindenki nagyon rendes volt! A doki pazar munkát végzett (plusz pénz nélkül is), így egy nap után még vérzésem sem volt. Nos ehhez próbáltam elmenni magánrendelésre.
Eddig nem sok probléma volt az egészségemmel, így sok tapasztalatom nincs, de májusban begyulladt a vakbelem, és műtét lett a vége. És ugyanúgy jártam, hogy ismerettség nélkül maximális ellátásban volt részem. Anélkül, hogy tukmáltam volna a pénzt boldog-boldogtalanra. Persze lehet, hogy szerencse. De szerintem két félen múlik ez az egész. Ha az emberek nem adnának pénzt, akkor nem lenne mit elfogadni. De sajnos ez egy nagyon megkövesült helyzet. Egyébként az meg mégjobban kiakaszt, hogy adjak annyit, amennyit gondolok. Ha már választottam dokit, mondjon tarifát. Utána az ember eldöntheti, tudja e vállalni vagy sem. Ha viszont nem mond semmit, végig ott a kétség, elég volt-e, sok volt-e?

Kép
Kép
tessza76
 
 


Szerintem nagyon megalázó ez a fizetős rendszer.Én soha nem szoktam megkérdezni, hogy mivel tartozom, mert tőlem sem kérdezi meg egy anyuka sem,hogy mennyit adjon a fizetésemen felül, amiért tanítom a gyerekét.Persze le is sülne a pofámról a bőr, ha ezt megtennék.Szóval én mindig az sztk-ba megyek, és soha nem kérdezem meg, hogy mennyivel tartozok.,Szülni is úgy fogok, hogy aki éppen bent lesz, az majd segít, mert ez a munkája és a kötelessége.Egy anyuka találóan azt mondta, hogy minek fizessen, egyik se fogja kinyomni helyette.Így nekem választott orvosom sincs.
A babkelengyét mi úgy gondoltuk, hogy majd januárban fogjuk megvenni,mert addig nem szeretnénk kerülgetni itthon, meg ugye ne úgy legyen, de bármi történhet.
Tessza,Én is rettegek attól, hogy elhalnak a babáim, és észre se veszem.Az egy kicsit megnyugtat, mikor a felvételek szewrint koruknak megfelelően fejlődnek, de az ember sose tudhatja, hogy ezek a borzasztó dolgok mikor és miért történnek.
heheni
Kecskemét
 
 


rszg földszinten balról az első három 8) :D És köszi a dicséretet! :wink:

Lányok, nekem muszáj volt dokit választanom, mert itt Pesten még bejelentett lakcímem sincs, meg háziorvosom se, úgyhogy ha nem akartam volna, hogy Békésig kelljen mennem szülni, akkor egyszerűbb volt így. Meg én egyébként is jóhülye vagyok, most is rám szólt a védőnő, hogy miért nem jelzem, ha itt vagyok, mit ülök a sötét folyosón, de én úgy vagyok vele, hogy ha megbeszélt időpont van, én senki után nem kajtatok, majd jön, ha ráér. Ha sztk-ban szülnék, szerintem hamarabb véreznék el a folyosón, míg mernék valakinek szólni, hogy demostmáraztán! Talán így, hogy fizetek, és megveszek egy szolgáltatást, nagyobb kompetenciát érzek majd a felszólalásra (nem) :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


kukli, én is jártam már úgy hogy elfelejtettem fizetni, elég ciki volt. Még jó hogy a dokin észrevettem én is hogy valami nem ok :oops:

Én el sem tudnám képzelni, hogy ne lenne választott dokim, ha valami bajom, kérdésem van akkor tudom hogy bármikor nyugodtan felhívhatom.

Képzeljétek ma délelőtt elmentem vérvételre, meg kellett ismételni az első vérvételt, mert az ellenanyag szűrés során valamit találtak, na a lényeg hogy odamegyek, miután nagynehezen megszerveztem hogy ki vigyáz Bulcsúra, erre közlik hogy ma nincs labor. :evil: Azért tök jó, hogy előtte nap a védőnő ezt nem mondta. Persze jövő héten még nehezebb lesz megszervezni a gyerekfelügyeletet. Maximum viszem magammal Bulcsút, csak hát egy ideig el szokott tartani mire rákerülök :(

KépKép
KépKép
KépKép
vica78
 
 


Sziasztok,

Újonc vagyok... Azaz nagyon régen mászkáltam itt. Még 2001-ben, már a felhasználó nevemre sem emlékszem.

Hogy teszitek ezeket az ábrákat a levelek végére? Hol kell beállítani?

Katka
katka22
 
 


Szia Katka!

Üdv közöttünk!
A profilodban az aláíráshoz kell beírni a már megcsinált vonalzód kódját.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78
 
 


Tessza, egyetértek, valóban nem egyszerű helyzet ez a hálapénz kérdés. És ehhez tényleg két fél kell. Én csak azt állítottam, hogy kínos és rossz szokás. Jó lenne már, ha megváltozna.
Ami veled történt, azt nagyon sajnálom. Egy barátnőm szintén 14 hetes terhesen vetélt el, és igazából nem tudták, hogy mi okozta. Utólag fertőzésre gyanakodtak, de megnyugtatóan nem derült ki.

Nemlajos, a Mediterrán lakópark nagyon közel van hozzánk (Csepelhez), laknak ott ismerőseink, szeretik. Várhatóan mikor költöztök?

Katka, üdv itt!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok,

És hol csinálok vonalzót?
Tudtok segíteni?

Ez ilyen egyértelmű? csak én nem igazodom el?

Katka
katka22
 
 


Aha. megvan. Babafalván?
katka22
 
 


Most még az keresem, hogy a profilba hol kell betenni a linket....
katka22
 
 


Talán sikerült... Teszt.
katka22
 
 


És most? Bocsánat, de tesztelek...
katka22
 
 


Újabb paraméterezés.... Talán most....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
katka22
 
 


:D

Tök jó! Teljes a siker!


Hogy vagytok? Ti is nagyon fáradékonyak, meg aluszékonyak vagytok? én nagyon keveset bírok magamhoz képest....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
katka22
 
 


Katka, azért végül sikerült a vonalzód, ügyi vagy :)
Gratula a gyerekekhez és a legkisebb babóhoz is. Amúgy nekem is ez a harmadik terhességem, és nem tudom hogy ezért-e de én is baromi fáradt vagyok, egyfolytában leesik a vérnyomásom ami amúgy sem túl magas. Most már egy kicsit jobban lehetnénk így az első harmad vége felé. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78
 
 


Vica78,

Nekem ez már a jobb állapot.... :)

Túl vagyok azon, amikor folyton hánytam meg ilyenek. Molett alkat vagyok, de 6 hét alatt azért 5 kilót fogytam.... Ez már nekem is sok volt...

Nekem az a bajom, hogy délutánra nagyon elfáradok és nem jut energiám a nagyokra és ezért bizony lelkiismeret furdalásom van...

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
katka22
 
 


Én nem hánytam, talán már nem is fogok, csak émelygek :( , főleg a kávétól, ami pedig jó lenne a vérnyomásomra. Na de ez legyen a legnagyobb bajunka terhesség alatt :wink: :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78
 
 


Ez nagyon hasznos info volt, most kipróbálom, hogy nekem is sikerült-e a vonalzó.

Kép
heheni
Kecskemét
 
 


Heheni,

Szuper a vonalzód!
:D

És mindjárt duplázol? nem vagy semmi....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
katka22
 
 


Vica78,

Én a 14. héten lettem jobban. Aztán múlt héten megint sokat hánytam, most jobb.
Szóval ne add fel, szerintem pár nap, teljes üzembe lép a méhlepényed és mindjárt jobban leszel.

Látom még a nagyok is aprók, szóval van dolgod rendesen...

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
katka22
 
 


katka, úgy legyen ahogy mondod.
Hát dolgom az van, még szerencse hogy anyósomék nem messze laknak, kell is majd a segítség.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78
 
 


Sziasztok,

most voltunk 4d UH-n és kiderült, hogy kisfiú lesz :)

Fura, mindketten azt gondoltuk, hogy kislány lesz, de lényeg, hogy egészséges!!!

Már 90gramm :)

üdv

Hajni

hgh
 
 


Helló Lányok!

Kukli: KicsiVillő igazán szépen látszik a képen :D, Gratula!!!
Zazzy: Élmény volt olvasni a kis beszámolód :)!! Neked is gratulálok!!!
Katka22: Üdv itt nálunk!!!
rszg: azt hiszem Te kérdezted ezt a vásárlás dolgot ... hát én elég nehezen tudom megállni, hogy ne vegyek valamit a kis lurkónak, már útba esett a Kenguru Gold és a Brendon is, valamint egy jó pár noname bababolt, de még nem vettem semmit!
Pont tegnap mondtam apának, hogyha megtudjuk a nemét (ami remélem már csak max. 2-3 hét!), akkor tuttttira veszek valamit :D:D:D.
A doki témához annyit, hogy a hálapénz sztem azt jelenti, hogy azért adjuk, mert HÁLÁSAK vagyunk azért amit tett értünk! Ezt pedig csak akkor tudjuk ha már túlvagyunk az egészen! Mindenkinek a saját belátása (és pénztárcája) szerint kellene lóvét adni a dokinak! Amikor előre elkérik, az nem hálapénz ... Én 7ezret fizetek a magánrendelésen, ennek a 8-10szeresét kéri a doki a szülésért. Igaz azt mondta, hogy lehet síelni lesz a családjával (legalább elmondta!). Mondtam neki, hogy akkor az ügyeletes dokinál szülök, azért van benn! Viszont mondott valamit amire addig nem igazán gondoltam ,,, amikor szülök, több anyuka is lehet épp a szülőszobán, ergo nincs az ügyletesnek ideje veled foglalkozni és persze a szülésznőre ugyanez vonatkozik!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


hgh: NAGY GRATULA A KISFIÚHOZ!!!! :D

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


hgh, iszonyat nagy gratula!!!
Ezen a népünnepélyen voltatok, az ingyenes uh-n, vagy egyébként is tervben volt?
Én már kicsit bánom, hogy nem regisztráltunk, na de hát majd egyszer...

erpé az ismerőseidtől azt is megkérdeznéd, hogy tényleg annyira zavaró a szennyvíztisztító? A fórumon mást se olvasni, csak mennyire büdös van... :?
Egyébként decemberre ígérik az átadást, és egyelőre minden jól halad :wink:

Én most a +5kg hírére vettem vagy 3 kg répát, azt fogom rágcsálni ropi helyett, az édesség helyett meg csináltam mézes-gyümis-tejfölös túrót :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Húha! Jó sok termés született reggel óta! Végre nem 4 nap alatt érünk át a következő oldalra :D

Heheni Jelen pillanatban nekemsincs már/még választott orvosom, de ezzel nem csak mi ketten vagyunk így. Neked is gratula a vonalzóhoz! Szép lett!

Vica Jólráfáztál a vérvétellel! Hogy miért nem szólt a védőnőd?! Érdekes, hogy neked leesik a vényomásod. Az enyém normál állapotban alacsony, a terhességem elején még alacsonyabb volt, most meg mindig magasabb. Ezért mondják: Nem vagyunk egyformák.

Katka Üdv. köztünk, gratula a 3. babóhoz, na és persze a sikeres vonalzókhoz!

Hgh De jó!!! Most már én is szeretném tudni, hogy kisfiúnk lesz, vagy kislányunk. Jó, hogy úgy feküdt, hogy láthattátok! Gratulálok!!!

Azon már én is elgondolkodtam, hogy mi van akkor, ha többen szülünk egy időpontban. Jöhet akár valami front is, ami "beindítja" a kismamákat. Akkor mi van?

Kép

Kép
rszg
 
 


mi lenne, topictalálkozó a kórházakban :wink:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Hgh!
Gratulálok!!!!És nagyon irigy vagyok! :lol: mennyire biztos???Én nem gondoltam, hogy ilyen hamar látni lehet, de jó.
Egy 4d-t mi is bevállalunk, csak még nem tudjuk mikor, ti hogy tudjátok, mikora legérdemesebb?Én azt hallottam, hogy középidőtájt, mert akkor még elég helye van mozgolódni, jól meg lehet nézni.

Kép
Kép
zazzy
 
 


Sziasztok!!!
Minden rendben van velünk!Visszaolvasni nincs időm!!!Mindenkinek további jó pocakosodást kívánok,hamarosan újra képben leszek és ismét sűrűbben jövök!Sziasztok!

KépKép
vicuska
 
 


Sziasztok!
Zazzy sztem ne rágd magad az uh-s szitun. Legközelebb max. adsz neki ennyit ha zavar, hogy ezután úgy érzed kéne. Én nem adnék. De ezen ne rágd magad. Inkább simózzd meg a csodás pocakodat. :wink:
Nemlajos nagyon szép lesz az új lakás! Gratulálunk! Mi épp eladnánk ezt és újba mennénk, már elvileg megvan, de ezen nehéz túladni sajna. Pedig jó lenne, mert 2. emelt lift nélkül, régi bérházban, kemény. Még jó, hogy Botka már lépcsőzik. D a tesóbabakocsi nem lenne könnyű. Már maga a kosi is 13 kiló+Villő.
Nemlajos, tudod az a gáz, hogy sokakat nem kérdezel meg, akkor is mondanak árat. Mondjuk én akkor váltanék. Anno a dokim megkérdeztem óvatosan, annyit mondott, nagyon megtisztelem, ha szeretném, hogy bent legyen a szülésen, és erről többet ne beszéljünk, bent lesz. Szval nekem sosem mondott árat.
Rszg most nézem Kaposvári vagy? Tegnap a Kaposvári kh-ban szülte 2. babáját egy előző topicos bnőm. A szeptemberibe már van kép Majáról. :) Most épp szopiznak. :) Te milyen alternatív módszerre gondoltál? Engem mondjuk ez nem vonzott. Csak labdát akartam. :) Aztán az annyira kellemetlen volt nekem, hogy mire hazaértem, leeresztettem az itthonit is. Azóta el van rakva. :D
Tessza abban egyetértek, hogy a betegek teszik tönkre az orvosokat. Ha tényleg nem adnának, nem lenne hála pénz. Bár én szülés utánit nem annak gondolom. Azért a doki cak készen áll bármikor bejönni. akár a kisfia szülinapján, stb.... Ez azért sztem nagy áldozat. Még ha tudja is, hogy kap érte.
heheni nektek aztán lesz kelengyétek. :) Mi el sem férnénk ikrekkel. :)
vica78 reméljük előre vesznek vérvételen egy gyermekkel legalább. Örülök, hogy nem csak én vagyok zizi. Már bocsi. :):):) A fizetésre gondoltam. :wink:
Szia Katka! Csak meglett a vonalzó. ;) Én ii sokat szenvedtem vele. Gratula a babácskához!
hgh gratula! Tutira megmondták? Ez annyira jóóóó! 90g, mekkora már? Kis édes!!!!! :)
Nemlajos, mi anno 3-an szültünk egyszerre a topciból a Szt. Imrében. Jó buli volt. :) Igaz 2 lány váltotta egymást, így ebből én jöttem ki jól. Azóta is szoktunk együtt játszózni a környéken. :)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület
 
 


sziasztok,

köszi mindenkinek!!

nem a hétvégi ingyenes bulin voltunk. szerettünk volna egy genetikai UH-t, mert a rendesen olyan kevés adatot mérnek, a másik meg, hogy alig mondanak valamit (legalábbis nekem a SOTE II-n az UH-s doki kb. annyit mondott a 12 hetes vizsgálat során, hogy "tessék lefeküdni" és hogy "kész is vagyunk"). Azt hittem nekiesek, hogy mondjon már valamit, legalább annyit, hogy egészséges, mert mi tűkön ülünk, aztán azért csak kinyögött annyit, hogy minden rendben.

Na erre gondoltuk mi azt, hogy ha fizetünk egy magánrendelőben, hátha jobban foglalkoznak velünk. Két rendelő között vaciláltam, végül a Kárpát utcát választottam, mert ez genetikai szűrést is végez és mert nekik olyan szuper gépük van, amivel a 13. héttől nagy valószínűséggel meg tudják mondani a baba nemét. És épp őszi akció van, 13ezer helyett 10 ezer a vizsgálat. Ebben benne volt a vizsgálat, a lelet, két f-f fotó és a DVD az egész vizsgálatról. plusz pénzért lehetett volna színes képet és cd-t kérni, de szeretnénk majd később úgyis menni még egyszer és majd inkább akkor. azért mentünk most, mert a fickó telefonban azt mondta, hogy az első szűrést célszerű a 12-14. héten elvégezni. Hogy mikor megyünk legközelebb, azon még gondolkozunk, de szerintem úgy a 28-30.hét körül.

A gép szerint kb. 90gramm, 12 cm és 14+2-t kalkulált a méretek alapján. :)

És most hallottuk először a babánk szívét dobogni!!!! Nagyon nagy élmény volt :):):)

Mindenkinek további jó pocaknövesztést és jó hétvégét!!!

Hajni

hgh
 
 


A 12 cm az cakk-pakk, vagy a CRL?
Olyan nagynak tűnik... :D
Hiába, erre mondják, hogy nőnek a gyerekek :lol:

Senki nem volt ezen az uh-konferencián? Hát akkor honnét lett meg a 300 kismama? Tudtatok róla egyáltalán? :shock:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Hgh én nagyon ajánlom a praxis rendelőt a Bartókon. Egy percet sem vártam, 10 ezerért dvd, két 4d-s kép, sokat foglalkozott velem egy nagyon szimpi pasi. Körülmények kifogásolhatatlanok. Nekem végig ide kell majd járnom, mert a Bártfai utca tényleg botrány. Gyerek mellett segítség nélkül nem tudok elmenni oda. Csak ha a párom minden alkalomra kivenne szabit. Ide meg be is jöhetnek és no stressz. :)
Nemlajos én nem hallottam erről. Most is csak próbálom összerakni a képet. Máskor ha van ilyen, várjuk az infót. :)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület
 
 


Sziasztok Lányok!


Bocs hogy kicsit eltűntem,minden rendben velünk,látom veletek is.
orvostémához,nekem van fogadott orvosom 12éve járok hozzá, a másik kettőt is nála szültem.Idén vacilláltam elég sokat mikor megtudtam hogy babát várok,mert 70 ezret kér egy szülésért és hát én ezt egy kicsit soknak találom,viszont nagyon rendes és körzetileg ahova tartozom a tatabányai kórházhoz nagyon sok rosszat hallottam az ottani orvosokról,igaz a kórház az szuper de az nekem csak másodlagos.gondolkoztam ezen hogy mégis ide és szülésznőt választok,na ezt most a nyáron bevezették hogy szülésznőt már nem lehet csak ha van fogadott dokid is.Pfffff....ugyhogy ez kilőve.
ezért ugy döntöttem hogy maradok nála és igy Komáromban fogok szülni a Selye János kórházban.

Hgh gratulálok a kisfiúhoz,képet nem tudsz feltenni?ez a Kárpát utca hol van pontosan melyik kerületben?sajna nagyon nem vagyok ismerős pesten.Be kell jelentkezni?és meddig tart ez az akció?én is igazából csak később szerettem volna menni de annyira kiváncsi vagyok,megmutatja e magát.nem mintha nem lenne mindegy lány e vagy kisfiu hisz van itthon ez is az is,de azért kiváncsi vagyok nagyon.

Katka üdv itt,én is a harmadik babómat várom.

A ruháimba én sem nagyon férek bele,ezért most varrrtam magamnak két kismama gatyót,meg ilyen "bandázs"övet ha jól tudom igy hivják amit póló alá kell feltenni a hasra.
horribilis árakon vannak a kismama ruhák,igy meg kb. 5-6ezerből van két gatyám.

megpróbálok kicsit gyakrabban jönni,csk a héten rengeteg helyre klellett mennem,ezért szinte gép előtt sem voltam.

üdv mindenkinek Rita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


kuklika, én is csak csütörtökön hallottam róla, valaki felrakott egy linket, hogy csüt-szombat között valami konferencia van, és 300 kismamát keresnek, akiket meg uh-ozhatnak (3 és 4D is), persze nem tudom, hány orvoshallgató/résztvevő előtt, viszont világhíres ultrahangozók (szonográfus?).
Mea maxima culpa, hogy nem vittem tovább a hírt, én nem regisztráltam, nem bírom az ilyen gyors döntéseket 8) :roll:

irita, irigykedem, hogy tudsz varrni, elvileg nekem is szakmám, de jól kialakult varrógépfóbiám van, ami idegrendszeri károsodáshoz vezet (ha varrni kezdek és nem úgy sikerül, káromkodom és dobálkózom :twisted: )

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Nekem nem szakmám,csak ugy a saját magam szórakozására ha van időm persze,gyerekeknek játszósgatya ,jelmezek stb.gondoltam most magamnak is megpróbálkozom vele,elég jó lett. :oops:
egyébként valahogy én is ugy vagyok vele ahogy te ha nem sikerül elsőre megpróbálom mégegyszer ha akkor sem akkor bevágom a sarokba.2 hónapja megpróbálkoztam a szoknya varrással,nos a szoknya maga jó lett de a cipzárt sehogysem sikerült belevarrnom se elsőre se másodjára ugyhogy a szokásos helyen jötött ki :D

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


bocsi :kötött

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


hitet adtál!!! :lol: :lol: :lol:
A varrásra én is rá fogok pedig fanyalodni, hiszen a gyereknek hálózsákot, ágyneműt, magamnak néhány dolgot sokkal olcsóbb lesz így, mint megvéve.

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Igen az ágyneműre már én is készülök,csak volt egy csomó keresztszemes mintám és eltűnt a gépemről.szerintem valamelyik gyermekem kitörölgette.az anyagját már kinéztem csak most a mintám nincs meg hozzá.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


hú lányok gyors egy kérdés.a barátnőm elöbb hivott 5-6hetes kismama és van egy cisztája.most viszont 1-2 órája barnás váladéka van neki nem sok és a hasa sem fáj.nem emlékszem pontosan de azthiszem itt a topik elején olvastam hogy volt valakinek ilyen problémája?mert már tiszta dili szegény az aggodalomtol és hát nem tudtam neki sok mindent mondani.
tud valaki segiteni,persze fogadott dokija nincs és nem tudja kit hivjon fel ilyen téren.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


hát, úgy látom, a gyors kérdésre nem jött válasz.
Ilyenkor fekvés, magneb6, fekvés, nyugalom, majd hétfőn doki, ha addig nem.
De én nem voltam cisztás, csak vérezgetős, amire hormont is kellett szednem.

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?