Új privát üzeneted érkezett!


Betti, nyugi, ez tényleg normális. Nekem is múlt héten jött meg, és még tampon plusz éjszakai betéttel (!) sem jutottam el itthonról az oviba (fél óra sincs), és már folyott-csöpögött... Tényleg ijesztő volt, viszont hamar vége lett. És azt olvastam, az igazán egészséges mensi az olyan, hogy iszonyat erős, de hamar lemegy. Szóval talán nem nagyon sokkal több vér távozik most, mint egyébként, de az gyorsan.

Tünci, én is kiakadtam, mikor Andris után két héttel éreztem, hogy peteérésem van. Alig hittem, hogy igaz, de legalább nem ért felkészületlenül, amikor megjött. És amilyen erősen aztán véreztem, teljesen olyan képzetem volt, mintha így sírna a méhem... Hiszen "ő" volt a legközelebbi kapcsolatban a kisfiammal: ölelte, érezte, táplálta, védte, nevelte - talán még látta is... De az életnek mennie kell tovább. :cry:

Betti, te is tudsz olyan helyet készíteni, ami róla szól. Ez nagyon fontos lehet, és szerintem jól esne neked - elkészíteni is, és odamenni is. Én sem temethettem el a kisfiamat, bármennyire is jogtalan volt ez, ezért nagyon átérzem, milyen az, ha fogalmad sincs, hol van, mi lett vele, és nincs egy olyan hely, ahol ő is van és te is lehetnél, együtt. Nagyon nehéz... De ha az emlékére mondjuk ültetsz egy fát, vagy egy bokrot, festesz valamit, faragtok egy fejfát, vagy berendezel egy kis sarkot, vagy egy részt a polcon, akár egy kis dobozt, ahová odateheted, ami kézzelfogható maradt belőle: képeket, a kismama-könyvedet, valamit, amit neki vettél, akkor már könnyebb. ELőveheted, odamehetsz, amikor rá szeretnél gondolni, vagy egy kicsit vele lenni. És az odaszentelt figyelmed, munkád kicsit olyan, mintha őróla gondoskodnál. Szerintem érdemes...

Kisanya

Kép
Kép
Kép
kisanyácska
 
 


Vera
Most még az éjszaka figyelek, aztán ha nem múlik, holnap felhívom újra a dokit, ahogy mondta.

Én is a vérveszteségtől tartok, higyjétek el folyamatosan folyik, nem csak úgy néha.
De ha a doki szerint ez tök jó, akkor ok. Azért a betéteket külön raktam, bizonyítandó, ha kellene, hogy nem beszéltem félre.

Kisanyácska
Remélem igazad lesz, és holnapra már alábbhagy ez az egész. A menstruáció ugye a méh külső hámszövetének leválása, vérzés keretében, lehet, hogy az enyém még elég gyenge volt, vagy a szövetek nem jól vannak még ott bent és annak tudható ez a jelentős vérzés be. Várok, mást nem tehetek. Meg jó, hogy ma éjjel itthon lesz a párom, nem leszek egyedül azért.

Nem hiszem, hogy berendezek neki sarkot, a párom nem díjjazná annyira, de érdekes, hogy a terhességi pozitív teszt mindig velem van, már kezdetek óta és marad is.
Ez az emlékem róla. Még semmit nem vettem neki, babonából.

Épp most beszéltem a másik kismamival telefonon, és mivel nem fordult meg a picije, pedig péntek a 40. hét, biztattam, hogy minden rendben lesz, ne aggódjon.
Néha nem értem magam, délelőtt bemenekülök előle a boltba, aznap este pedig képes vagyok perceket beszélgetni arról, mennyire várják már a babát.
Csupa ellentét.

Betti
Kép
betti0412
 
 

 
 

Kezdem előről, mert elszállt amit írtam.
Szóval Betti szerintem nagyon durván vérzel, így ha ma reggelre nem enyhül szerintem ismét hívd fel a dokit és ha ő nem segít, akkor egy másikat. Ezt a dokinak kellene a legjobban tudni, hogy ez nem játék, egy nőnek a méhe a mindene. Ez nem egy fog ami pótolható.
A csepp szerintem az amit én is kaptam, mert okos nagylány módjára megemeltem magam. A neve Ergam csepp, ami összehúzza az ereket és csökkenti a vérzést ez által és talán méhösszehúzó is. Nekem nagyon bevált, valóban jó.
Remélem ma reggelre azért már jobban vagy és alábbhagyott ez az iszonyat erős vérzés.
csige-bige
 
 


Sziasztok!

Kisanyácska, de jó hogy jöttél!!!

Utána néztem én is este,tényleg azt találtma, hogy az első menzesz nagyon durva, elkiabáltam tegnap, mert éjjel már annyira folyt, hogy bizony előkerült a Tena betét,ezt más nem fogta volna meg,óránként jártam vécére, hogy honnan jött ennyi, hát nem igaz..remélem ma már alább hagy ,met holnap megyek Fehérvárra, de így nem merek elindulni..
Hétvégére el kell múljon, nem akarom emiatt lemondani a nőgyógyászt...

Mi megbeszéltük a férjemmel, hogy tavasszal, ha kész lesz a ház ültetünk egy díszfát, virágzót, ami csak Violáé lesz...
Mondjuk amúgy sem mond nemet semmire amit szeretnék Violának.Tegnap vettem levendula illatú lila gyertyákat a sírra, kérdezte a férjem, hogy minek az illat,én meg felháborodva:Miért neki nem lehet illatos gyertyája??? Őmeg:jaj, dehogynem, nem azért kérdeztem, ha szeretnéd akkor igen...

Nekem sem sok minden maradt utána, de a kiskönyv, az uh képek és felvétel, leletek,játékok...azt ki nem adnám a kezemből..
És bizony a terhességi teszttől sem tudok megválni...amikor pozitív lett, biztosan az volt életem legszebb pillanata...ha képes leszek azt az érzés úgy átélni, hogy nem gondolok a következményre, akkor az lesz a legszebb emlék életemből.
Nem is tudom ezt elmondani, annyira ...szóval az egy igazi pillanat volt...

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Tünci
A terhességi teszt pillanatára én is emléksze. Örültem, de meg is ijedtem hirtelen a felelősség érzésétől, hogy most már nem magamért felelk csak és minden, amit teszek rá is hatni fog.
Érdekesen szép érzés volt.

Az éjszakát kibírta a betét, de ahogy függőlegesbe kerültem, azért újra kezdődött. Ebéd után részt kellene vennem egy megbeszélésen a főnököm helyett, csak fekete cucc jöhet szóba, néha annyi van, hogy a betét egyszerre nem fogja fel.

Tünci, kicsit megnyugtattál, hogy neked is sok van, remélem én is, hogy elmúlik a hétvégére, az esküvőre rózsaszín kosztümöm van. :D

Épp ma van egy hónapja. Még az ülés előtt el kell mennem a virágoshoz, hétfőre virágot rendelni. De nem is tudom, mennyi betétet vigyek, a városban nem sok alkalmatosság nyílik a cserére (McDonalds stb.)

Csige
Nekem is ezeket a cseppeket említette anyum, ő használta párszor.
Csak a nevét elfelejtettem, de a doki is erről beszélt tegnap. A mai napot még végig figyelem, ha ugyan olyan mint a tegnapi, akkor az ülés után felhívom és bemegyek a receptért.
Szép napot nektek!

Betti
Kép
betti0412
 
 


Felhívtam a barátnőm védőnőjét(mert az enyém bunkó mint tudjuk!), azt mondta ez teljesen normális, 4-5 napnál tovább ne tartson az ömlés, arra kell figyelnem, ha azután sem múlik akkor hívjam az orvost, addig ne aggódjak.Még azt is mondta, hogy lehet hogy a következő néhány menzesz is ilyen lesz, mert megváltozik a szülés után.Még el is mentette a számom, mondta hogy hívjam nyugodtan bármikor...

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Hát akkor minden részvétem a tiétek lányok. Nincs is rosszabb, mikor azon parázol, hogy átázól vagy sem.
Én is fel akarok tölteni vonalzót, de már mindenhonnan próbáltam és mégsem jelenik meg az írásaim alatt. Van valami tipp. Már volt fent két vonalzóm is, de a vetélés után kitöröltem. Nem értem, hogy miért nem jelenik meg. Tudtok nekem segíteni?

KépKép
csige-bige
 
 


Meg van, sikerült :lol: Szóval ez vagyok én a perzsa gyilkos macskámmal, ami sajnos a képen nem igazán tűnik perzsának :lol:
Hát a higiénia sajnos nagyon rossz ilyenkor lányok az tuti. Mikor azt a helyet kell keresni, hogy valahol "ellátsd" magad. Pedig pont ilyenkor kerüli az ember a közös illemhelyeket, ugye a fertőzésveszély fokozottsága miatt. Én sajnos hajlamos vagyok minden vackot összeszedni, így amikor női bajom van, akkor még a munkahelyen is "sterilizálom" magam a wc-zés előtt, mint aki műtétre készül :oops: hát ez van

KépKép
csige-bige
 
 


azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy érzitek e azt amit én időnként...
Mindannyian úgy akarunk tenni, mintha tényleg lehetne folytatni az életet, menni tovább..De most ,hogy egy órája zokogok és a könnyeim nem fogynak el, most arra gondolok, hogy nem várok már semmit az élettől..csak azt hogy elteljenek a rám kiszabott évek és végre a karomba vehessem, megpuszilhassam, vigyázhassak rá örökké..Annyira,annyira hiányzik!!
Ilyenkor úgy érzem, hogy képtelen vagyok felállni, folytatni..csak Viola van a szívemben, semmi más, csak menni hozzá, vele lenni..

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Tünci, szerintem mindannyian éreztünk már hasonlót, de én ilyenkor gyorsan azt mondom magamban, hogy Picikém, megyek majd hozzád valamikor, csak még rengeteg dolgom van itt, majd ha öreg leszek találkozunk.
Hidd el, fogod még Violádat a karodban tartani, csak az még nagyon-nagyon messze van :cry:

El szeretnék menni majd egy látóhoz (már kétszer voltam, és olyan dolgokat mondott meg, amiket alig mertem elhinni), és tőle megkérdezni, hogy hogy van az én kisfiam. Nem kell előre elmondani a történetet, semmit nem kérdez, csak egy nevet kell mondani.
Lehet, hogy sokan hülyeségnek tartják (többek között a férjem is kinevet :lol: ), de azért meg szeretném próbálni.
Vendég
 


Sajnos Tünci vannak jobb és rosszabb napok. Ezt én is érzem. A tegnapi kicsit rosszabb volt nekem is, össze is vesztünk a párommal, pedig nem szabadna.
Sajnos a fájdalom meg fog maradni a szívedben, de talán ha lesz egy kisbabád- én nagyon drukkolok neked, hogy mihamarabb- akkor ő majd erőt fog adni neked. Felejteni soha nem fogod Violát, viszont lesz egy másik csöpség, akit szerethetsz és fogsz is, mert csodás anya vagy. Ne add fel Tünci, mert sikerülni fog és szeretnélem hallani, amint egy fél év mulva azt újságolod, hogy pozitívat teszteltél ismét és bár ámelyegsz, a közérzeted pocsék, de sebaj, mert ez minden megér. Én nagyon-nagyon drukkolok neked.

KépKép
csige-bige
 
 


Tünci, engem, ami meg tud valamennyire nyugtatni az az, hogy nem ok nélkül ment el a kisfiam. Elképzelhető, hogy -bár a méhen belüli fejlődési rendellenességet sikerrel megoperálták- a műtét után egy héttel kapott agyvérzés miatt nem tudott volna teljes életet élni. Nem 100%, de a legtöbb doki ezt mondta. Lehet, hogy nem tudott volna egy egészségeset leesni a fáról, elesni a bicajjal, csajozni egy jót:) és még sorolhatnám.
Viola is még nagyon picike volt, és koraszülött korban nagyon - nagyon gyakori pl. az agyvérzés, és még egy sor előre nem látott betegség. Lehet az is, hogy a jóisten minket akart megkímélni attól a fájdalomtól, amit egész életünkben éreztünk volna, ha velünk maradnak. Mert nekünk Ők lettek volna a legszebbek, meg évtizedeken keresztül megtettünk volna értük mindent amit csak tudunk, de gondolj bele, ha a velük egy idős babák már járnak meg beszélnek, meg iskolába mennek, mi meg etetjük még meg ne adj Isten pelenkázzuk még a mi Drágáinkat.
Hidd el, Ők már a lehető legjobb helyen vannak, csak magadra vigyázz, és bár nagyon nehéz, de próbálj egy kicsit előre nézni :cry:
Vendég
 


Tudom én is megpróbálok erre gondolni, hogy nem akarnám én kínozni a Kicsikémet, de nem értem mért kellett megszületnie olyan hamar???még most is sokáig a pocakomban kellene lennie!A naptáramra nézek és látom hogy most vagyunk 32 hetesek!!
Látod jelen időben gondolok rá..amikor ilyen rossz napom van, még mindig nem fogadom el, hogy megváltoztathatatlan..
Ne haragudjatok lányok, nem akarlak Titeket is lehangolni..

Maj inkább később jövök, hátha megnyugszom..

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Tünci, hogy vagy?

Kicsit megnyugodtál már?
Vendég
 


Én azt érzem néha, hogy ez tényleg így marad egész életem folyamán? Mármint, ez már tényleg az én emlékem marad örökre?
És nem fogom megtudni ki is ő?
ezzel kell élni?
Ilyen kérdéseim vannak, aztán nincsenek, mert van, amire nincs válasz.

Ma az értekezletre fekete hosszú naciban mertem elindulni, nehogy baleset érjen. Reggel azt mondta a rádióban egy pasi, hogy vége a nyárnak, ma tök hideg lesz. Itt szegeden baromi meleg és fülleldt idő van, én meg a fekete nadrágban....Jó volt.
Le kellett ülnöm egy kávézóban, egy extra adag kv-ra, mert eléggé szédelegtem, estére fogok inni egy kis vörösbort is mindenesetre.

Kinek milyen a napja?

Tünci, a tiédet tudom........

Betti
Kép
betti0412
 
 


Tünci! Nem baj, nyugodtan írd ki magadból ami fáj!!! Hátha egy picit könnyebb utána!

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


Ma biztos hogy nem én hozom a vidámságot a napotokba..
Valahogy ha majd eljutok odáig, hogy nme zakatol az agyamban a Mi lett volna,ha... kérdés..talán majd akkor lesz valami..amíg nem addig meg ez marad..lesznek jobb és rosszabb napok..vagy olyan borzalmas mint a mai..
kicsit aludtam, próbálok pihenni, beszélgetek a párommal,valahogy el kell terelni a gondolataimat..

majd holnap jobb lesz..remélem..

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Tünci holnap hátha jobb napod lesz egy kicsivel. A legrosszabb azon gondolkozni, hogy mi lett volna ha. Ha nem vetélek el, akkor a héten kedden lettem volna három hónapos kismama. Tudom erre kár gondolni, mert változtatni nem lehet a történteken, de egyszerűen nem megy ki a fejemből. Én egy darabig az éjjeli szekrényemen őriztem a terhességi tesztemet, de a műtét után egy pár nappal szépen elcsomagoltam az uh képpel együtt és azóta se vettem elő. Sokszor gondolok rá, de azóta nem vettem elő. Úgy érzem, hogy azzal csak ismét feltépném a sebeket. Nekem is vannak jobb és rosszabb napok. Van amikor teljesen fel vagyok pörögve és alig várom, hogy végre már próbálkozhassunk ismét, van amikor pedig én is a gondolataimba temetkezem és arra gondolok, hogy már szépen látszódna a pocim és ha nem így történnek a dolgok, akkor márciusban tologathatnám a babámat a babakocsiban. Sajnos pocim nincs és márciusban nem tologatom a kisbabámat a kis kocsijában, viszont nagyon bízom benne, hogy márciusban már ott lesz a pocakomban egy kisbaba és kárpótol a fájdalomért amit éreztem és még most is érzek.
Boboka: teljesen igazat adok neked az írottakban. Szerintem nincs annál szörnyűbb látvány egy anyának, ha szenvedni kell látni a gyermekét. Ti elengedtétek a kisbabáitokat és esélyt adtatok nekik egy teljes, szép életre csak valahol máshol.

KépKép
csige-bige
 
 


Szia Csige!

Azért most jobb egy kicsit..de nekem is azon jár az eszem hogy holnap lesz 6 hete hogy született..és mindig lesz valami dátum..amikor született, amikor meghalt..amikor születnie kellene..amikor temettük...
Meg az is eszembe jutott, hogy idén nem ünnepeltük a párom szülinapját és az évfordulónkat sem..
a szülés előtt két nappal azt mondta aférjem, hogy azt kéri szülinapjára, hogy még bennt legyen a baba..nem sikerült.aug.4-én van aszülinap,néhány nappal később az évforduló...
Tévedtem,nem jobb...

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Tünci
Szerintem egy aprósággal, egy vacsorával, valami meglepivel emlékezzetek meg mindkét eseményről, nem ünneplést írtam, csak megemlékezést.
Ne szalasszátok el a mindennapok apró örömeit, szerintem a párodnak is jól esne.
Csak egy ötlet volt.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Lányok olvaslak benneteket, követem írásaitokat. Jó, hogy vagytok egymásnak, hiszen csak azok értik meg egymás baját igazán, akik átélték. Én is átéltem a fájdalmat amit Ti, pár évvel ezelőtt elvesztettem a kisbabám. Akkor senki sem volt igazán a környezetemben, akivel ez megörtént volna és úgy éreztem, hogy nem értenek meg. Ezért jó, hogy támogatjátok egymást, ez nagy segítség. Azóta van egy kisfiam és boldog anyuka vagyok. Kívánom nektek ugyanezt minél hamarabb, hiszen higyjétek el, hogy Nektek is meg fog adatni. Addig is mihamarabbi fizikai és lelki gyógyulást kívánok Mindannyiotoknak!

Kép
leda2002
 
 


Kedves Anyukak!

Eloszor oszinte reszvetem mindannyitoknak!
Betti miatt kezdtelek el olvasni titeket. Harom napba telt mire mindent elolvastam. es meg most sem tudom, hogy helyes-e hogy irok nektek, es nagyon remelem, hogy sikerul megtalalnom a megfelelo szavakat.

Betti. sokat gondolok Rad es Franciskara! Nagyon eros csajszi vagy! el sem hiszem, hogy mar okotber 1-en mesz vissza dolgozni. nem lesz egyszeru az a rengeteg utazas, de talan idovel ujra megszereted, amit csinalsz.
homeos bogyot is probalhatnal az eros verzesre.

Tunci. koszonjuk az infot, amit a decmeberi topikba irtal. nagyon gyonyoru Viola! remelem holnap jobb napod lesz.

Olvastam, hogy neha ugy erzitek, hogy a kornyezetetek surget titeket, hogy "legyetek mar tul rajta", lepjetek tovabb. Nagyon sajnalom meg ezzel is meg kell kuzdenetek! ne hagyjatok hogy surgessenek!

Kitartast kivanok nektek es nagyon boldog pocakosodast a kesobbiekben!

Eniko

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Sziasztok!

Léda, Enikő, köszi a kedves szavakat. Én egyvalamit biztos másképp fogok csinálni, amikor legközelebb (?) várandós leszek. Azt az "enyém a világ" kifejezést fogom levenni az arcomról. Hiszen ha egy kis alázattal közelítettem volna a dolgokhoz, talán most nem ért volna olyan váratlanul a kisbabám elvesztése. Elfogadtam volna, hogy ez is benne van a pakliban. Azon kívül lehet, hogy az előző kettő terhességem során számtalan embert megbántottam a hatalmas hasammal rendíthetetlenül masírozva. Soha nem tudhatjuk, hogy az utcán szembejövő valaki min ment keresztül élete során... és nem, nem az enyém a világ.

Betti, Tünci! Ma jobban vagytok? Van egy dalocska, ami engem sokszor felvidít:
http://www.youtube.com/watch?v=qA7ycePZujY

És az extra változat :) :
http://www.youtube.com/watch?v=9fciD_II7NI

Gyorsan raktam föl képet, de már mennem kell. Pikk-pakk ebéd, aztán megpróbálom befejezni a levelet Pieter apukájának. Úgy szeretem :)
(Az emberről majd meg beszámolok!...) Aztán tűzök vezetni. Nagyon szeretnék már a végére érni, és szerencsésen túllenni az autósiskolás korszakomon (is). Nem tudok olyan gyakranjönni mostanában, mert kezdődik az egyetem... Nektek a munka, nekem ez. Vissza a normál mederbe. Nem tudom, nevessek vagy sírjak.

Kisanyácska

Kép
Kép
Kép
kisanyácska
 
 


Sziasztok!

Tünci, hogy érzed magad?

Én ma vagyok kicsit sírós hangulatban, de nem is bánom, mert utána kicsit megkönnyebbülve érzem magam.

Nézegettem ma a kis fényképeket. Van három fényképünk, amin a kis szemecskéi meg a szeme környéke nagyon meg vannak duzzadva. Aznap kérdeztem az ápolónőt, hogy ez mitől lehet, de vigyorogva azt mondta, hogy az anyukák mindig a legkisebb kis eltéréseket veszik észre, örüljek annak, hogy magától lélegzik, nem gépek segítségével. Mint később kiderült pont azokban az órákban kapta az agyvérzést... Lehet, ha akkor komolyan veszik az aggodalmaskodásom... na mindegy, ezen már kár gondolkodni...

De olyan érdekes az anyai megérzés, hogy az agyvérzés előtti este is rámtört a zokogás, meg az elmenetele előtti estén is rám jött a sírás, meg a rossz érzés. Sajnos másnap megtudtuk, hogy nem ok nélkül :cry:

Betti, menstruáció ügyben mi a helyzet? Kicsit csillapodott már?
Tünci, nálad?

Leda, köszönjük a biztatást :wink:

Kisanyácska, teljesen igazad van, sosem tudhatjuk, hogy aki szembejön velünk, annak milyen bánata van.
De az a szörnyű, hogy általában az embereket nem is igazán érdekli, mi van a másikkal. Tök fura látni, hogy a pesti emberek mennyire zárkózottak, nem szeretnek idegenekkel beszélgetni stb. Ha valaki megkérdezi pl. hogy hány óra van, azonnal megszorítom a táskámat, nehogy csak figyelemelterelés legyen az idő iránti érdeklődése és közben ki ne raboljon...
Ilyenkor úgy visszamennék vidékre, ott sokkal rendesebbek az emberek.
Vendég
 


Sziasztok!

Ma már kicsit jobban vagyok, pedig három helyszínen, három ismerősöm kérdezte meg hgoy mi történt..tudjátok az a nézés, ahogy észrevesznek, elindulnak felém, meglátják a hasam, lehervad a mosoly...De jól esett beszélnem róla, hogy más is tudja, hogy élt, volt valaki,EMBER volt, létezett..
Nemsokára kimegyünk együtt a temetőbe a férjemmel,jó lesz egy kicsit ott lenni..
Éjjel nem sokat aliudtam, két napig nagyon durván véreztem, teljesen legyengültem, nem akarok túlozni, de 1 liter biztos volt, komolyan, néha megrémültem..mostanra úgy látom kicsit azért csillapodott..remélem Bettinél is.

Leda,Mush!
Köszönjük,minden kedves szó jólesik!!!!

Kisanyácska!
Édes volt a dal, a végén már dúdoltam:1 2 3 4 .... :D

Boboka!
Az anyai megérzés biztos igaz..én aznap hajnalban szörnyen nyugtalan voltam,bejött a nővér hogy hallja a motoszkálásom, valami gond van e?? sírtam és mondtam, hogy aggódok a babámért!! mondta hgoy menjek le, nem baj hogy még reggel 5 óra van, beenged az orvos..mondtam, hogy megvárom a férjem, mert együtt szeretnénk menni és akkor már nem engednek be olyan sűrűn..másfél óra múlva korán reggel jött a férjem, két percre rá az orvos, hogy menjünk le elbúcsúzni....

Betti!
Visszaolvastam a hozzászólásaid este...vérzett a szívem Franciskáért...

MINDENKI!!!
Ugye akkor is jövünk és írunk és életben tartjuk a babáink emlékét, amikor vissza kell térnünk dolgozni?????

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Örülök a képeknek és az avataroknak.. :)

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Tünci, hogyne jönnénk :P
Azért pihenni is kell néha a munkában :lol:
Vendég
 


Kisanyácska, te is jó sok mindent bevállaltál egyszerre :P

Tünci, örülök, hogy már kicsit jobban vagy :)

Csige, Betti, merre vagytok :?:
Vendég
 


Tünci: örülö, hogy jobban vagy. Látod szép lassan eljött az az idő is amikor már ki tudsz menni emberek közé, pedig pár hete még azt modtad, hogy képtelen vagy rá. Látod szépen gyógyul a lelked, még ha vannak is rossz napok.
Én már egész jól vagyok lelkileg, de azért jövök, olvaslak titeket, mert látom és tudom, hogy mindig jól esik a biztatás és bizony itt nagy szükség van rá. Másfelől pedig olyan jó olvasni, amikor már arról írtok, hogy igen, a mai nap kicsit jobb, mint most te Tünci.
Most rohanok, mert takarítanom kell és hát van mit. Kis lakás kis gond, nagy lakás nagy gond :roll:

KépKép
csige-bige
 
 


Betti azt hiszem elment lakodaolmba, vagy legalábbis készülődik..
Remélem fel tudja venni a rózsaszínű ruhát..

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Tünci, hogy lehet vonalzót ide betenni? Már elkészítettem, de sehogysem tudom itt megjeleníteni :roll:
Már kb. fél órája kínlódok vele... kicsit béna vagyok :lol:
Vendég
 


amit kapsz emailt abban van a kód, ami úgy kezdődik ha jól emlékszem hgoy -url...valami..http...,azt kell beilleszteni a profilnál az aláírás részhez, és legyen ott kipipálva hogy az aláírást mindig jelenítse meg..
a másik kódot amit küldenek, azt nem fogadja el a babanet..
ügyi legyél, várom a vonalzódat. :)

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Jó hogy jöttél, már olyan magányos voltam..
Bett is elment lagziba, remélem jól érzi magát!
Olyan szomorkás hétvégém van, csak most sütött ki a nap,hideg lett egy nap alatt.Tegnap voltam fodrásznál,béna lett a hajam, mindjárt megmosom, megpróbálom átszabni.. :?
A vérzés se nagyon akar alábbhagyni, már el vagyok keseredve tőle..
Tegnap a párom is olyat mondott, hgoy teljesen ledöbbentem, megint össze vissza álmodtam.Fáj a hasamon a heg,feszül, bizsereg..
Nem tudom mi van velem.Jó lenne világgá menni, most semmi se jó..
Úgy irigykedem hogy Nektek sokkal jobb a közérzetetek, hogy túlvagytok a mélyponton..
Szeretnék elfelejteni mindent, tiszta lappal újrakezdeni..

KépKépKép
tünci28
 
 
 


A vérzés tuti, hogy lassan el fog múlni. Nekem kb. 8 napig tartott, az első három négy napban szinte semmi,aztán meg nagyon beindult. Régebben mindig öt nap alatt lement.
Mit mondott tegnap a férjed?

Egyébként tegnap óta én is tök zizi vagyok, férjemre is rázúdítottam, hogy semmi romantika nincs a kapcsolatunkban, meg megvádoltam azzal, hogy amikor a Picikét vártuk, akkor minden rám maradt, egyedül mentem a vizsgálatokra, meg, hogy ő alig simogatta a pocimat stb. Marha sok munkája volt abban az időben, és ha hazajött szinte csak egy puszi meg vacsi volt és már aludt is.

Kódot nem kaptam e-mailben semmit. Már kezdem feladni.
Regisztráltam, megcsináltam a vonalzót nem tudom, utána mit kell csinálni
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.13 13:50-kor.
Vendég
 


Na megcsináltam, nem tudom, hogy most megjelenik-e
Vendég
 


Sikerült :lol:
Apró örömök az életben:)

Én meg nem mertem még egyszer megnyomni a vonalzó készítése gombot, nehogy eltűnjön, amit csináltam... No comment, agyilag teljesen leépülőben vagyok:)

Na most még lehet, hogy csinálok egy fogyókúrásat is :lol:
Vendég
 


És ezek minden nap frissítik magukat?

Hétvégére nem terveztetek semmit?

Mi holnap szerintem elmegyünk anyumékhoz, majd hétfőn jövünk vissza.

Remélem Bettiéknek jól sikerül a lagzi :)
Vendég
 


elvileg kell hogy frissítsék magukat..
először akartam Violának, de bőgés lett levettem...

Nem terveztünk semmit, ma is dolgoznak a kőművesek, nem lehet itthagyni őket, mert akkor trógerkodnak..
Holnap meg a városba megy vásárolni a férjem, most leírom hogy mit kell vennie, kérek szépen minden állatbarátot hogy ne vessen meg érte, de nincs mit tenni
Emlékszel a múltkor írtam hogy döglött patkány találtam asíron, na tegnap egérfejet..ez azt jelenti hogy az a bizonyos macsek odaszokott..nem tudom elviselni a gondolatot, hogy esetleg rendszeresen ez van, úgyhogy a macskának pusztulnia kell..... :cry:

Tegnap arról beszélgettünk hogy hogyan rendezzük be az új rész a házban, ahol most lesz egy üres gyerekszoba...a férjem olyan szőnyeget akar amit korábban Violának akartam és én ezen meglepődtem...megkérdeztem tőle, hogy mi van ha nem lesz sosem baba??,erre ő azt mondta, hogy képtelen lenne baba nélkül élni, mert egy kapcsolat bizonyos idő után megreked és a gyermek az akivel kiteljesedik...és ő arról beszélt, hogy akkor fogadjunk örökbe..én így még sosem gondolkodtam erről az egészről..nem gondoltam hogy gyereket akar mindenáron,azt hittem csak én érzek így...
ezután mindjárt arra gondoltam, ha nem leszek képes szülni, vagy megint ez történik, akkor ő 5-6 év múlva is 40-en belül lesz és simán elhagy egy fiatal nőért, aki majd szül neki...

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Ne is gondolj ilyen butaságra! Nem fog elhagyni! És amúgy is, fiatalok vagyunk még, és reméljük minden rendben lesz, és lesznek még babáink!
Csak most még nagyon friss a lelki seb, és mindent borúsan látunk.

Az örökbefogadás nekem is megfordult a fejemben, de engem a férjem beszélt le róla, mondván, hogy úgyis összejön majd.

Hát én nem vetlek meg érte, nem vagyok valami nagy macska barát :( Meg elhiszem, hogy szörnyű lehetett látni.

Levegyem a Picikém vonalzóját? Tényleg mond meg őszintén légyszi, nem sértődök meg :lol: Nem szeretném, ha esetleg lelkileg rosszul érintene
Vendég
 


Van egy homeopátiás könyvem. Abban vannak ilyen császár utáni pl. sebgyógyulást elősegítő, vérzéscsillapító stb. tabletták.
A staphysagria nevű gyogyó pl. segíti a sebszélek gyógyulását és fájdalomcsillapító hatású. De, bizti segítenek a gyógyszertárban, ha ilyet szeretnél venni a sebedre.

Én anno fejfájásra vette ilyeneket, nekem ez annyira nem jött be, anno viszont a megfázásos homeopátiás gyogyók sokat segítettek.

Próba cseresznye:) hátha elmúlik a fájdalom :roll:

Sokáig fog tartani még a felújítás nálatok?

Sajna a gyerekszobát én is teregetésre meg vasalásra használom... Persze ott áll a babakocsi meg a hordozó becsomagolva, olyan rossz ránézni így, de nem akarom innen elvinni sehová.
Férjem már mondta, hogy rendezzük be addig amíg nem lesz baba számítógép szobának, de valahogy ahhoz végképp nincs kedvem
:?
Vendég
 


Kedvenc Tünci!

Remélem nem haragszol, hogy megszolítalak egy pár mondat erejéig és nem veszed tolakódásnak, hogy hozzászólásodhoz reagálok.
Az, hogy most úgy gondolod, hogy lehet nem lesz többet babátok nagyon természetes és helyénvaló, hiszen tele vagy félelemmel. DE ezen túl kell és túl fogod magad tenni. Gondolj arra, hogy semmi genetikai összeférhetetlenség nincs közted és a férjed között, Viola is lett és egészséges tökéletes kislány volt. Az, hogy sajnos a természet más módon közbe szólt, arra nincs is magyarázat és nem is fogsz választ kapni, hogy miért. Igenis NAGY esélyetek van, hogy szülessen babátok viszont nagyon fontos, hogy testileg is rendbe gyere. Vigyázz magadra, a hegre a méhedre és inkább menj vissza orvoshoz többször, hogy nézzék meg, vizsgálják meg, hogy egy következő terhességkor minden rendben legyen, hiszen pár hónap múlva indul a "projekt". És a baba jönni fog, akkor amikor jönnie kell.

Kisanyácska írta fenetebb az alázatot. Nagyon tetszett! Én sem tudom a mi esetünkre a választ, sokat kerestem, de nem találtam. Egy biztos sok minden megváltozott bennem akkor és azóta, talán az alázat is része lett az életemnek.

Mindenkinek kívánok békés hétvégét!

Kép
leda2002
 
 


Jaj ,nehogy levedd a vonalzód!!!Nagyon szép és jó hogy ott van!!!nem azért mondtam!!majd valamikor én is visszateszem, mert megvan a kód,csak most még nem..
Én a babakocsit eladom, már elvitte a sogornőm, hogy bevigye a bababoltba..nem tudnék arra már úgy ránézni.
A felújítás még kb 2-3 hét, utána még apróságok amit már mi csinálunk:szőnyeg, festés, ilyenek..
én is vasalni meg teregetni fogok ott..
Nálunk van pc szoba..:)

De mért van még neked annyi nap a fogyokúrából??110?? :shock: nekem egy hétig sincs kitartásom..
Ha a doki bácsi megengedi akkor inkább megyek: Kép

KépKépKép
tünci28
 
 
 


December 31-ig adtam magamnak határidőt, hogy kb. 60-64 kiló közötti legyek :lol:
Ha a 64 a cél, az még 10,5 kiló.
Hiába csak 31 hétig volt a pocakomban a baby, az utolsó hónapokban már heti 1 kiló jött rám, meg ezerrel szaporodott a magzatvíz. Meg persze annyi péksütit, mint akkor, még életemben nem ettem meg, mert ugye terhesen nem lehet fogyózni :lol:
Szóval van még mit ledolgoznom :twisted:

Ok, vonalzó marad :P De egy héttel kevesebbet mutat mint amennyi valójában, nem tudom, ez miért van, de már hagyom így

Azon én is elgondolkoztam, hogy kicsit fura lenne a kistesót majd valamikor beleültetni abba a kocsiba, amit a Kisfiamnak vettünk. Az tuti, hogy mindig Ő jutna eszembe, valahányszor beleültetném.
Lehet, hogy megfontoljuk az eladást mi is. Bár akkor is meg fog szakadni a szívem...

Leda, neked is szép hétvégét
:wink:

Én ma egész nap punnyadtam
Vendég
 


Leda!
Imádkozom minden nap..Kérem Istent, ha Viola szeretné, engedje őt vissza hozzám!!Engedje, hogy megmutassam, mennyire imádom Őt..engedje hogy vigyázzak rá, hogy megpróbálhassuk megint...Minden nap a sírnál állva könyörgöm a kislányomnak, hogy térjen vissza hozzám...

Szeretem ezt hinni, hogy visszakaphatom, hogy nem végleges..s ha elég jó leszek,jobb ember, mint addig, akkor Isten megszán és megengedi...

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Tünci!

Mindannyian emberek vagyunk és követünk el hibákat, mert ilyen a természetünk. Néha jobbak és néha rosszabbak, de soha nem vagyunk tökéletesek. Az Isten tudja mindezt rólunk, mert ő teremtett minket. Azt is tudja, hogy mi történt Veled, hogy mit érzel, hogy milyen nagy a fájdalmad. És hidd el, hogy Veled van, mégha úgy is érzed, hogy egyedül vagy. Megsegít téged mindenben és ha imádkozol, hogy békességed legyen meg is adja neked és a folytatáshoz is erőt fog adni. Ezt azért írom, mert megtapasztaltam. Violának sajnos el kellett mennie innen, de ő már nagyon jó helyen van. Engem ez vigasztalt sokáig, most már mosolyogva tudok rá gondolni. Neked is lesz kisbabád, de ő már nem Viola lesz és ugyanúgy fogod szeretni, hiszen ő is a gyereked lesz... és lesz gyereked Tünci, fiatal vagy és egészséges. A következő vers a kedvencem, ismeretlen szerzőtől..

Lábnyomok


Álmomban Mesteremmel
tengerparton jártam, s az életem
nyomai rajzolódtak ki mögöttünk:
két pár lábnyom, a parti homokon,
ahogy ő mondta, ott járt énvelem.

De ahogy az út végén visszanéztem,
itt-amott csak egy pár láb nyoma
látszott, éppen ahol az életem
próbás, nehéz volt, sorsom mostoha.

Riadt kérdéssel fordultam az Úrhoz:
" Amikor életem kezedbe tettem,
s követődnek szegődtem Mesterem,
azt ígérted, soha nem hagysz el engem,
minden nap ott leszel velem.
S, most visszanézve, a legnehezebb
úton, legkínosabb napokon át,
mégsem látom szent lábad nyomát!
Csak egy pár láb nyoma
látszik ott az ösvényen.
Elhagytál a legnagyobb ínységben? "

Az Úr kézenfogott, s szemembe nézett:
" Gyermekem, sose hagytalak el téged!
Azokon a nehéz napokon át
azért látod csak egy pár láb nyomát,
Mert a legsúlyosabb próbák alatt
Téged vállamon hordoztalak! "

Kép
leda2002
 
 


köszönöm Leda!!

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Tünci!
Kérlek ne emészd Magad, ez nagyon ártalmas a további életedre és a jövendő gyermekeidre nézve! Semmi okod azt feltételezni, hogy nem lesz több gyereketek, meg hogy elhagyna a férjed. Ez most sajnos megtörtént, és az hogy a jövőben terhes leszel és egészségesen, időre szülöd a babá(ka)t, annak igen nagy a valószinüsége. Viszont, ha felmorzsolod az idegeidet, azzal sajnos gátolod a teherbeesésedet. Próbáld Magad mielőbb testileg helyrehozni, a sebet meg kell gyógyitani (nekem bevált a Forever-es spray, vagy a bioptron lámpa is nagyon jó lenne, ha lenne). Ez az első lépés. Ha mulnak a testi fájdalmak és már nem emlékeztet minden moccanás a császárra, jöhet a következő lépés. Ezekhez nagy akarat kell, én azt látom (de hátha nem igy van) hogy teljesen betemetted Magad és szinte nem is bánod, hogy nem mulnak a fájdalmak. A szivedben mindig lesz hely Violának, de a Te életed nem állt meg. Kicsit akarni kell hogy jobb legyen, és meglátod, jobb is lesz! Akkor aztán ujra teherbe esel, és szépen kihordod. "Minden nap eggyel közelebb visz a babához."
És még valami: Viola nem fog visszajönni Hozzád, Ő az első babád lesz, és kistestvérei fognak születni, akikkel majd meglátogatod az Ő sirját, és elmeséled Nekik, hogyha ez a pici sir nem volna, talán Ők sem élhetnének... Mindig mindennek oka van!
Léda!
Nagyon szép ez a vers!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi, nagyon szépet írtál :cry:

Jó éjt lányok, megyek tornázni, aztán meg beesek az ágyba :wink:
Vendég
 


Kányádi Sándor: Valaki jár a fák hegyén

valaki jár a fák hegyén
ki gyújtja s oltja csillagod
csak az nem fél kit a remény
már végképp magára hagyott

én félek még reménykedem
ez a megtartó irgalom
a gondviselő félelem
kísért eddigi utamon

valaki jár a fák hegyén
vajon amikor zuhanok
meggyújt-e akkor még az én
tüzemnél egy új csillagot

vagy engem is egyetlenegy
sötétlő maggá összenyom
s nem villantja föl lelkemet
egy megszülető csillagon

valaki jár a fák hegyén
mondják úr minden porszemen
mondják hogy maga a remény
mondják maga a félelem
madamrekamé
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?