Sziasztok!
Köszi szépen a hiányolást, jól esett! Minden ok velünk, csak már alig élek a meló mellett.
Most mától van 4 nap szabadnapom, mert anyuka elutazott Aidannel Romániába, már nagyon rám fért ez a kis pihi. De már nem sok van, valahogy ki fogom bírni.
Bocsi, de most képtelen vagyok bepótolni az elmaradt 4 oldalt. Viszont minden este végig olvastalak benneteket, és örülök, hogy mindenki jól van, és legfőképp egyben.
LKata, Perdo, Napsugi!
Nektek külön örülök, h még egyben! Kitartás!
Éva!
Neked nagyon szurkolok, remélem minden OK!
pelenka: én a Huggies-ra esküszöm, a Pamperst nem szeretem. Aidan-től van tapasztalatom.
A novemberi babyk jól vannak. Zolika, a kisebb baba nagyon szépen fejlődik, semmi baja, az újabb kiscsajról, Lénáról pedig most várunk híreket, asszem tegnap volt nála a nagynéni, és ő fog írni...de az első bejelentkezés alapján ő is jól van.
Na akkor most magamról írnék, és akkor innen visszakapcsolódnék, vissza nem tudok most menni, bocsi...
Hát velem annyi van, h már nehezen bírom a melót, mert tök hirtelen nagyon terhes lett a terhesség. 30hétig teljesen ok volt minden, pörögtem, és bírtam...de már alig birok mozogni. Kicsit elkezdtem vizesedni is, ami sztem csak enyhe, és remélem nem lesz baj... És már nagyon nehezen vonszolom a súlyom, érzem a lábaimon, h nehezedem rájuk nagyon. Most tartok 14kg-nál, amiből 1kg sztem víz lett most az elmúlt 1-2 hétben...remélem már nem jön rám sok, mert az nagyon nem lenne jó. A melóból még van a jövő hét csak 4 nap, utána pedig egy teljes hét + 2 nap az új nannyvel együtt, közben szerdától el is utaznak a szülők new yorkba egy hétre, szal az már lazább lesz sokkal, mivel lesz segítségem is.
Szal én már nagyon várom a végét, és próbálok megegyezni a kiscsajjal, hogy az okt. 18-20 körüli dátum az mindkettőnknek sokkal jobb lenne a nov.1. helyett. Beszélek is a midwife-al, h segítsen sürgetni a dolgot egy kicsit, itt lehet, mert az van, amit a kismama akar.
Itt simán akkor is rásegítenek, ha már nem érzi jól magát az ember, tehát tényleg terhes...és asszem nálam már kezd efelé haladni a dolog. Tudom, h sokan nem értenek egyet ezzel, biztosan sokkal jobb, ha magától indul el a baba. Konkrétan beindíttattni nem akarom, van ez a "membran sweep", sajnos nemtom hogy van magyarul...amikor a membránokat szétnyomkodják ujjal, és ilyenkor elvileg 48órán belül elindul a baby, mondjuk van, akinél még hetekig semmi a 3. ilyen akció után sem. Szal ez annyira nem drasztikus, gyógyszeres indítást vagy burokrepesztést persze semmiképp nem kérnék. De már látni akarom a fényt az alagút végén, meg hát bevallom kicsit para is ez a toxémia, nemtom nálam normális-e ez az enyhe vizesedés, attól függetlenül, h eddig nem találtak semmit. Katica, Léna anyukája is tök hamar toxémiás lett, pár nap alatt...és ezért kellett kivenni a babyt.
Neve még sajnos mindig nincs a kiscsajnak, és ez már kezd kiborítani....igaz csökkent már a kör, de még mindig semmi. Most ezek vannak még versenyben: Lilla, Johanna, Maya, Zara, Luca (gyerekkorom óta ez a kedvencem, de itt "Luká" lenne belőle, mint fiú név...szal még nagyon eszelünk rajta, h mi legyen vele, de valszín nem ez lesz ez miatt), Szonja (ezzel is az a baj, h itt nem igazán tudnák kimondani, meg mindig el kéne betűzni). A vezetéknevünk Ördög...
A jó hír, h tegnap végre megjött a babakocsihoz a mózes és a pelenkázó táska...aug. 1-jén rendeltem meg.
Szal mostmár ez is egyben....mostmár tényleg csak 1-2 apró dolog kell, és kész vagyunk totál. Lassan el is kezdhetek mosni, a 34hetes uh-t 22-én még meg akarom várni....aztán persze meg lehet kapkodni kell...
Képzeljétek!
Tegnap meg akartam venni a repjegyeinket karácsonyra, mert most még nagyon olcsó, csak 36 font. Erre először is kiderült, h az egyébként ingyenes (legalábbis nekem mindenki ezt mondta) baby jegy is 20font (és persze külön ülés nem jár), és meg is kell adni a gyerek nevét, és születési dátumát, amit még nem tudunk...egyiket sem. A nevet gyorsan nekiálltunk eldönteni, merthogy így mostmár muszáj, de aztán megintcsak ráhagytuk, mert a dátumot, ha akarom sem tudom megmondani.
Aztán megnéztem, h működik-e, h megveszem magamnak, és később egy baby jegyet hozzácsapunk, de azt meg külön nem lehet megvenni, csak a felnőttel együtt....hurrá!
Szal most így várni kell, és tuti fel fog menni a jegy ára, amilyen szerencsém van. Mire megszületik a kiscsaj, addigra meg már biztos, h 100felett lesz. Úh ma apukám telefonál, és próbál vmt intézni, mert ez így elég ciki, kell lenni vm megoldásnak. Én az angolokkal inkább nem tárgyalok itt, mert ezek sosem tudnak semmit. Úh így egyszerűbb otthonról körbejárni a témát.
És most egy kis segítséget kérnék attól, aki ért ehhez, vagy szintén homeopátiát fog alkalmazni szülésznői segítséggel. Aki meg még semmit nem tud erről, annak tippként is szolgálhat. Szal én összeollóztam egy listát összesen 4-ből, amit itt-ott találtam, és szeretném közzétenni, és véleményeket kérni róla, valamint vannak kérdéses részei is 1-2 bogyóval kapcsolatban.
Szülés előtt:
gelsemium 15ch 1x5 (félelem, szorongás, izgulás)
arnica 9ch 1x5 az utolsó hónapban (felkészíti az ereket, izmokat, sebgyógyító)
caulophyllum 5ch 1x5 az utolsó hónapban (felkészíti a méhet, segíti a tágulást)
Szülés alatt:
arnica 30ch 1x5
caulophyllum 15ch és cimicifuga 15ch (fájáserősítő, méhnyak tágító) 15 percenként váltva
gelsemium 15ch 3-4adag
pulsatilla 15ch 3-4adag (rendszertelen fájásokra, álmosságra, friss levegő hiányra)
sedatif pc (enyhe nyugtató)
Szülés után:
delphynium staphysagria 9ch 3x5 (gátseb gyógyulásra)
china rubra 9ch 2x5 1-2 hétig (folyadék és vérveszteségre)
ricinus communis 5ch (tejserkentő) először minden szoptatás előtt 5db, majd ha beindult a tej 2x5/nap
arnica 30ch
hypericum 15ch 2x5 (gerinc érzéstelenítő utáni fájdalomra)
Szal nekem ezt sikerült összeollóznom, de valamelyik bogyóból máképp szerepelt a listákon. A caulophyllum a legkérdésesebb. Ebből egyik verzió, h 5ch-s a szülés előtt 1-2 héttel, a másik pedig, h 30ch-s 4 héttel hamarabb, 1x5, 2x5, 3x5, majd 4x5 hetente emelve az adagot. Nekem utóbbi kicsit agresszívnek tűnik, ezért írtam maganak 1 hónappal előtte 5ch-s 1x5-öt... Szerintetek? A másik az arnica, ebből sem teljesen egyértelmű, h mikor 9ch-s, mikor 30ch-s...változó volt a listákon. A cimicifuga is valahol 15ch-s, vanalhol 30ch-s szerepelt.... Segítsetek légyszi, ha tudtok! Ja, és az szerintetek OK, ha én ezt mind beveszem, ami a listán van? Nem sok egy kicsit? Vagy ezekből bármennyit lehet?
Előre is köszi!
Szép napot!