Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Éva: Mi történt? Remélem jól vagytok!

Timi: Nagyon édesek a hálóingek!!! :D

Ildi: Az izomgörcsöket Ca-hiány is okozhatja, szerintem érdemes tenni 1 próbát vele. Amióta iszom a Ca-pezsgőt, megszűntek az izomgörcseim. Azt, hogy a Mg-mal kioltanák egymást, azt sajnos nem tudom... de ha egyiket reggel eszed, másikat este, úgy szerintem jó. Én nem szedek Mg-ot.

Névügyben annyi fejlemény van, hogy miután beszéltem a Nyelvtudományi Intézettel újra felhívtam az anyakönyvvezetőt és elmagyaráztam neki a dolgot, persze nem hitte el. Mondtam hívja fel a Nyelvtudományiakat... Utána már elhitte. Pedig ez lenne a munkája, hogy ilyesmiket tudjon...

Tegnap vettünk a Tescoba 4 db cseh textilpelenkát :D. Egyenlőre csak kíváncsi vagyok, hogy milyen, szóval keveset vettem. Utána átnyomultunk az eldobható pelenka részleghez és elgondolkoztunk, hogy Libero, Pampers vagy Huggies. Erre azt mondta az uram: "A lányok a fórumon mit mondanak, melyik a jó?" :D Úgyhogy nem is vettünk, hanem megkérdezlek Titeket, szerintetek melyik márka a legjobb? Árban csak 1-2 forintnyi különbség van, kb. mindegyik pelusnak 40Ft darabja.
Hétvégétől (állítólag) jön az ősz 8)

linhbaba
 
 


Sziasztok!

Borkaby! Ez a csőtörés tényleg szívás. Biztosítók is szemetek. Főnöknőmnél télen a padlófűtés szállt el. Hideg volt, ezért megcsinálták (burkolást kivéve). Erre nem kaptak egy kanyit sem, mert hogy nem látszott tényleg csőtörés volt-e. Pedig fényképeztek is mielőtt megjavították. No comment.

Adri! Könnyű szülés :lol: klassz. Bárcsak valaki ilyet mondana nekem!

Nyugtonmalac! Málnalevél nem okoz gondot emésztés téren. 8)

LKata! Tényleg klassz meglepi lehetett a babaszoba! Ha tudsz, tegyél fel képeket.

Ildi! Te BKV-val mászkálsz? Vigyázz magadra!
Már csak ezt nem értem a dokidban, ha ő arra hivatkozik nem ő adja az EDA-t és azért 20ezer, akkor császárnál az altatásért miért nem számol külön? Na mind1. Felháborító. És a 100-ba nem fér bele, hogy odaadjon egy 20-ast valakinek?

Novemberiekről: én örülök, hogy nálunk még nem született baba. Lassan elkezdhetünk "potyogtatni", de ez már egyáltalán nem korai.

Marek! Bár a császár és a többi mizéria miatt nem irigyellek, de nem rossz, hogy esetleg Te választhatod meg a szülés időpontját (ha már ennyit szenvedtél). Én is szeretnék szeptember 20-30 között szülni!

Én ma megyek CTG-re meg uh.ra.
Úgy tűnik mindenünk megvan, hétvégén még megágyazunk - egyedül nem megy, mert az ágyhoz lett rakva egy fotel szoptatáshoz és nem tudok behajolni a végébe. Csomag kész. Apának tegnap megmutattam hol van a baba-hazahozós ruci- persze leverte a víz, hogy még ezzel talán ráérünk. :lol:
Nekem is fáj a hasam lent és a derekam is. Már forgolódni is nehéz az ágyban.
Mindenhol azt olvasom, hogy rá fogok jönni, ha már az igazi fájások jönnek. Hát remélem.
Szép napot mindenkinek!
Évának megy a drukk.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Sziasztok!

Ma végre hagyott aludni ez a gyerek :lol: Mégis fáradt vagyok, mint a dög :shock:

Peva - na igen, a kérdés jogos, de a 100 e az ő "tiszteletdíja", úgyhogy nem fog belőle leperkálni :cry: Az EDA-t meg ha te külön kéred, akkor kell fizetni, a császárnál alapból jár. De szerintem is szemétség, de neked mit mondott rá a dokid? Mert ez Uzsoki függő és nem kórházfüggő.
BKV-zok, persze, párom nem örül neki, de simán megyek még ide-oda, kicsit fárasztó, de nekem nem lenne türelmem a kocsiban ülni a dugóban. Tegnap párom vitt be a mh-re reggel, a 14. ker-ből az 5. ker-be több, mint fél óra volt az út, mert akkora dugó volt, én már totál kész voltam :roll:
CTG, UH, Uzsokiba kell menned???

Megvan az apaságink, juhééééééé, ma ment el a párom érte!!!
Most már tényleg Juhász Lotti lesz a neve :lol:

Linhbaba - babás ismerősömnek a Huggies jött be és a Libero, a Pampers pedig nem, de másnál meg mást hallottam, szóval szerintem érdemes többféle márkát kipróbálni a saját babádon majd és ami beválik, abból venni majd, sőt, ahogy nő a baba, úgy változik a márka is, lehet, hogy az elején bejön a Libero, aztán később már inkább a Pampers és fordítva. Szerintem mi veszünk legalább 3 félét 1-1 csomaggal és majd kitapasztaljuk.
Remélem névügyben sikerül intézkednetek!!!

Ancsa
- szerintem az EDA kórházfüggő inkább! :roll: Nekem is evidens lenne, hogy nem kell érte fizetni, akkor sem, ha azért kéred, mert már nem bírod a fájdalmat, de hát nem így van. Mindenesetre lesz azért páromnál majd mani, hátha kell, de én amúgy sem szeretnék kérni!
Pihenj továbbra is, látod, már hónapok óta izgulsz és mégis rendben vagy, míg mások már megjárták a kórházat, szóval kitartást, nekem pl. ma a jobb combom fáj, sugárzik valami, de én már semmin se csodálkozom, most már bármikor fájhat bármi :roll:

Borkaby - nincs baj az Uzsokival sem, és biztos vannak itt is negatív dolgok, mint minden más kórházban, nem hiszem, hogy van olyan hely, ami mindenki számára kifogástalan és tökéletes lenne. A fizetős szoba és a nyugis 5 nap megéri az árát, nekem legalábbis fontos, hogy majd úgy emlékezzek vissza a kórházban töltött időre, hogy szép és jó volt és nem egy folyosón kellett ismerkedtünk a babával és nem a folyosóról nyíló fürdő-vécé lesz az a hely, ahol tisztálkodhatok!
Nálunk is ennyit csinál a védőnő, haskörfogatmérés, vérnyomás, súly és pár "okosság", amit én már amúgy is tudtam, mindegy, még hétfőn kell mennem hozzá, aztán legközelebb okt. közepén ő akar jönni, de remélem akkor már a kórházban leszek :wink:

Lányok, hol vannak az eltüntek????????????????
Pl. Andi is nagyon eltünt, szerintem augusztus óta nem írt, nem tud róla valaki valamit?????????????

Megyek pihenni, írjatok!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 

 
 

Hali!
Linhbaba: pelusból nekem pont a Pampers-t ajánlották, állítólag az 1-2 méret abból jó (mi 2-est vettünk), a többi méretből pedig inkább a Liberót. A legjobb a vóna, ha vennék egy kb.két hétre valót, és a kórházban cserégetnél a többi kismamival, hátha ők is ki akarnak próbálni más fajtát.
Mi jól vagyunk, hozzátok képest szinte semmi panaszom sincs, úgyhogy valszín én sereghajtó kismami leszek. Én is 10-11-123re vagyok számítva, de eddig az okt.1.-ben bíztam...de ahogy titeket olvaslak, jó lesz az okt végének is. De nem is bánom annyira, még a kórházi pakkom sincs kész. :D
Ma vettem jégkocka tartó tasakot, és szüléshez csak kikapom majd a hűtőből, és kockánként tudok majd szopogatni egy kis hideget. Már ha olyan lesz az időjárás...
EDA: egy ismerősöm a SOTE-n szült hétfőn este, és mivel nem volt szolgálatban anesztes, nem is kérhetett volna EDA-t. EZ elég gáz szerintem. Tekintve, hogy ez része a szülészeti ellátásnak, gondolom az OEP is fizeti, így kötelesek lennének ingyen adni...
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de párom totál meg van ijedve, hogy minden rendben legyen a szülésnél (nagyon félt), meg hogy jó szülő lesz -e? Kicsit még jó is, hogy ennyit aggódik, mert legalább hozzá képest nyugodtnak érzem magam :D Tök fura, hogy egy 2-3kg kis lényt kell majd felnevelni, és nincs tuti recept!
De a szülést azért már én is várom, szerintem gyönyörű (és persze fájdalmas is) lesz.
NO, mindenkinek szép napot,
M.

macianyu
 
 


"ha vennél kb.két hétre valót -ezt akartam írni... :)

macianyu
 
 


Jó reggelt!

Éva: mennek a drukkok! Kitartást, lehet, hogy csak jósló fájások.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


4DUH: most hívott a csajszi a bababörzés UH-tól, hogy nem ajánlja a 38. héten, és nem is adnak leletet, pedig nekem pont kellene egy 38. heti leletes UH :( Most mehetek drágáért valahova… :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Anhel: táblát teszek fel. Az alapján elküldheted az adataidat PÜ-ben. Ez vonatkozik másokra is, akik be szeretnének kerülni. Mindenki felkerülhet, csak kellenek az adatai, ügye :D

Jósló fájások: olyan menstruációs görcsszerű fájások, nyilallgatásokkal fűszerezve. Nekem esténként van a leginkább… Aztán elmúlik egyszer csak. Doki nénimnek mondtam, ő világosított fel róla, hogy ez a jósló.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ancsa: lánykádnak jobbulást! És Isten éltesse sokáig a 8 éves nagylányt!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: ez a kenetvétel a strepto miatt van, asszem. Nekem a 36. héten nézte, de kinek mikor nézik, ügye.
Cici sanyargatás – nem kötelező, de én szeretnék hamar túl lenni a dolgon. Ezért iszom a sok homeós izét is.

Álomkor: nekem is van… Mostanában 10-nél előbb nem kelek fel, akkor is csak azért, mert sok dolgom van… És nagyon finom ez a hűvös végre! Ez is hozzájárul a szundihoz szerintem…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Bettyna: cici csavargatás – 3 újad közé veszed a bimbódat, és morzsolgatod, mint egy borsószemet kb. Nem erősen, de így is érezni fogod, hogy nem ez a kedvenc szórakozásod… :S Kb, mint ahogy majd a baba fogja a szájával ingerelni. Csak a morzsolgatástól nem jön a tejci… :D
gratula a 36. hét kezdéshez, te is a 9. hónapba léptél! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Linh: eldobható pelenka (emlékek) - a kórházban liberót adtak. Az nagyon jó volt, de mikor hazajöttünk, és megvettük a legkisebb kapható liberót, az óriásinak tűnt a kórházihoz képest. Ezért elkezdtünk pamperst venni… Hamar rájöttünk, hogy nekünk méretváltásnál mindig a másik márka kell, mert nem egyforma a méretük, és így kevesebb volt a baleset. Aztán Lili nagyobb lett, fél éves kb. És onnantól a rengeteg pisit nem fogta meg a pampers. Azóta csak liberója van/ volt.

Ha nem mosható pelusoznék, akkor otthonra pamperst vennék először. Ha kezdené Bori kinőni, akkor liberót, és így tovább. De be kell valljam, hogy most a kórházba kell vinni pár eldobhatót, és nem kaptam pamperst, csak liberó és huggies volt, és a huggiest vettem meg. Jónak tűnik, és kicsinek. Egy hajszállal kisebb, mint a minta pampers, amit kaptunk… És jónak érzem az anyagát, talán nem lesz gond a nedvszívással sem. És a Micimackó a pociján sem elhanyagolható :) köhöm

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Köszi a dicséreteket! :lol:
nyugtonmalac: azért nem dobtam fel róluk fotót, mert azokat nem tartottam olyan érdekesnek. de ha akarod, akkor tehetek fel.
éva75: drukkolok nusildi: nálunk az EDA ingyen van :lol: de ha nem indokolt, akkor elöre kell kérvényezned + elbeszélgetnek veled róla.
ancsa: boldog szülinapot a lányodnak és mihamarabbi gyógyulást :lol:
linhbaba: én is több embert végigkérdeztem és a válaszok alapján a Pampers mellett döntöttem

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Köszi mindenkinek a pelenkás válaszokat!

A mértéktelen hálapénzről, meg a 20ezer Ft-os EDÁról annyit, hogy ez a magyar egészségügy... és én szégyenlem is magam emiatt, hogy egy ilyen rendszerben dolgoztam/fpgpk dolgozni. De sajnos nincs jobb.
A férjemnek 2 hónapja műtötték a térdét, és fizetnünk kellett mint a katonatiszt az anesztesnek, a sebésznek, a nappalis, az éjszakás és a felvételis nőérnek. Pedig csak 1 éjszakát aludt benn.

Nyugtonmalac: milyen adatokat kell elküldeni, hogy az ember bekerülhessen arra a bizonyos listára? :D

Még van egy elég dilettáns kérdésem, előre is bocsi mindenkitől, de mi az a "morzsolgató kendő" és mire jó?

linhbaba
 
 


Sziasztok!

Köszi szépen a hiányolást, jól esett! Minden ok velünk, csak már alig élek a meló mellett. :? Most mától van 4 nap szabadnapom, mert anyuka elutazott Aidannel Romániába, már nagyon rám fért ez a kis pihi. De már nem sok van, valahogy ki fogom bírni.

Bocsi, de most képtelen vagyok bepótolni az elmaradt 4 oldalt. Viszont minden este végig olvastalak benneteket, és örülök, hogy mindenki jól van, és legfőképp egyben.

LKata, Perdo, Napsugi!
Nektek külön örülök, h még egyben! Kitartás!

Éva!
Neked nagyon szurkolok, remélem minden OK!

pelenka: én a Huggies-ra esküszöm, a Pamperst nem szeretem. Aidan-től van tapasztalatom.

A novemberi babyk jól vannak. Zolika, a kisebb baba nagyon szépen fejlődik, semmi baja, az újabb kiscsajról, Lénáról pedig most várunk híreket, asszem tegnap volt nála a nagynéni, és ő fog írni...de az első bejelentkezés alapján ő is jól van.

Na akkor most magamról írnék, és akkor innen visszakapcsolódnék, vissza nem tudok most menni, bocsi... :)

Hát velem annyi van, h már nehezen bírom a melót, mert tök hirtelen nagyon terhes lett a terhesség. 30hétig teljesen ok volt minden, pörögtem, és bírtam...de már alig birok mozogni. Kicsit elkezdtem vizesedni is, ami sztem csak enyhe, és remélem nem lesz baj... És már nagyon nehezen vonszolom a súlyom, érzem a lábaimon, h nehezedem rájuk nagyon. Most tartok 14kg-nál, amiből 1kg sztem víz lett most az elmúlt 1-2 hétben...remélem már nem jön rám sok, mert az nagyon nem lenne jó. A melóból még van a jövő hét csak 4 nap, utána pedig egy teljes hét + 2 nap az új nannyvel együtt, közben szerdától el is utaznak a szülők new yorkba egy hétre, szal az már lazább lesz sokkal, mivel lesz segítségem is.
Szal én már nagyon várom a végét, és próbálok megegyezni a kiscsajjal, hogy az okt. 18-20 körüli dátum az mindkettőnknek sokkal jobb lenne a nov.1. helyett. Beszélek is a midwife-al, h segítsen sürgetni a dolgot egy kicsit, itt lehet, mert az van, amit a kismama akar. :) Itt simán akkor is rásegítenek, ha már nem érzi jól magát az ember, tehát tényleg terhes...és asszem nálam már kezd efelé haladni a dolog. Tudom, h sokan nem értenek egyet ezzel, biztosan sokkal jobb, ha magától indul el a baba. Konkrétan beindíttattni nem akarom, van ez a "membran sweep", sajnos nemtom hogy van magyarul...amikor a membránokat szétnyomkodják ujjal, és ilyenkor elvileg 48órán belül elindul a baby, mondjuk van, akinél még hetekig semmi a 3. ilyen akció után sem. Szal ez annyira nem drasztikus, gyógyszeres indítást vagy burokrepesztést persze semmiképp nem kérnék. De már látni akarom a fényt az alagút végén, meg hát bevallom kicsit para is ez a toxémia, nemtom nálam normális-e ez az enyhe vizesedés, attól függetlenül, h eddig nem találtak semmit. Katica, Léna anyukája is tök hamar toxémiás lett, pár nap alatt...és ezért kellett kivenni a babyt.
Neve még sajnos mindig nincs a kiscsajnak, és ez már kezd kiborítani....igaz csökkent már a kör, de még mindig semmi. Most ezek vannak még versenyben: Lilla, Johanna, Maya, Zara, Luca (gyerekkorom óta ez a kedvencem, de itt "Luká" lenne belőle, mint fiú név...szal még nagyon eszelünk rajta, h mi legyen vele, de valszín nem ez lesz ez miatt), Szonja (ezzel is az a baj, h itt nem igazán tudnák kimondani, meg mindig el kéne betűzni). A vezetéknevünk Ördög...
A jó hír, h tegnap végre megjött a babakocsihoz a mózes és a pelenkázó táska...aug. 1-jén rendeltem meg. :P Szal mostmár ez is egyben....mostmár tényleg csak 1-2 apró dolog kell, és kész vagyunk totál. Lassan el is kezdhetek mosni, a 34hetes uh-t 22-én még meg akarom várni....aztán persze meg lehet kapkodni kell... :?

Képzeljétek!
Tegnap meg akartam venni a repjegyeinket karácsonyra, mert most még nagyon olcsó, csak 36 font. Erre először is kiderült, h az egyébként ingyenes (legalábbis nekem mindenki ezt mondta) baby jegy is 20font (és persze külön ülés nem jár), és meg is kell adni a gyerek nevét, és születési dátumát, amit még nem tudunk...egyiket sem. A nevet gyorsan nekiálltunk eldönteni, merthogy így mostmár muszáj, de aztán megintcsak ráhagytuk, mert a dátumot, ha akarom sem tudom megmondani. :? Aztán megnéztem, h működik-e, h megveszem magamnak, és később egy baby jegyet hozzácsapunk, de azt meg külön nem lehet megvenni, csak a felnőttel együtt....hurrá! :( Szal most így várni kell, és tuti fel fog menni a jegy ára, amilyen szerencsém van. Mire megszületik a kiscsaj, addigra meg már biztos, h 100felett lesz. Úh ma apukám telefonál, és próbál vmt intézni, mert ez így elég ciki, kell lenni vm megoldásnak. Én az angolokkal inkább nem tárgyalok itt, mert ezek sosem tudnak semmit. Úh így egyszerűbb otthonról körbejárni a témát.

És most egy kis segítséget kérnék attól, aki ért ehhez, vagy szintén homeopátiát fog alkalmazni szülésznői segítséggel. Aki meg még semmit nem tud erről, annak tippként is szolgálhat. Szal én összeollóztam egy listát összesen 4-ből, amit itt-ott találtam, és szeretném közzétenni, és véleményeket kérni róla, valamint vannak kérdéses részei is 1-2 bogyóval kapcsolatban.

Szülés előtt:
gelsemium 15ch 1x5 (félelem, szorongás, izgulás)
arnica 9ch 1x5 az utolsó hónapban (felkészíti az ereket, izmokat, sebgyógyító)
caulophyllum 5ch 1x5 az utolsó hónapban (felkészíti a méhet, segíti a tágulást)

Szülés alatt:
arnica 30ch 1x5
caulophyllum 15ch és cimicifuga 15ch (fájáserősítő, méhnyak tágító) 15 percenként váltva
gelsemium 15ch 3-4adag
pulsatilla 15ch 3-4adag (rendszertelen fájásokra, álmosságra, friss levegő hiányra)
sedatif pc (enyhe nyugtató)

Szülés után:
delphynium staphysagria 9ch 3x5 (gátseb gyógyulásra)
china rubra 9ch 2x5 1-2 hétig (folyadék és vérveszteségre)
ricinus communis 5ch (tejserkentő) először minden szoptatás előtt 5db, majd ha beindult a tej 2x5/nap
arnica 30ch
hypericum 15ch 2x5 (gerinc érzéstelenítő utáni fájdalomra)

Szal nekem ezt sikerült összeollóznom, de valamelyik bogyóból máképp szerepelt a listákon. A caulophyllum a legkérdésesebb. Ebből egyik verzió, h 5ch-s a szülés előtt 1-2 héttel, a másik pedig, h 30ch-s 4 héttel hamarabb, 1x5, 2x5, 3x5, majd 4x5 hetente emelve az adagot. Nekem utóbbi kicsit agresszívnek tűnik, ezért írtam maganak 1 hónappal előtte 5ch-s 1x5-öt... Szerintetek? A másik az arnica, ebből sem teljesen egyértelmű, h mikor 9ch-s, mikor 30ch-s...változó volt a listákon. A cimicifuga is valahol 15ch-s, vanalhol 30ch-s szerepelt.... Segítsetek légyszi, ha tudtok! Ja, és az szerintetek OK, ha én ezt mind beveszem, ami a listán van? Nem sok egy kicsit? Vagy ezekből bármennyit lehet?
Előre is köszi!

Szép napot!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Adatok a táblához:
Neved:
Korod:
hét+nap:
Születés várható ideje: hónap. nap
Gyermek neve:
Testvérek:
Kit értesítesz, ha esemény van:
Kórház, ahol szülsz:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Morzsolgató kendő: baba szorongatja, morzsolgatja, rágja, stb. Nagyon szeretik a gyerekek, kiv. az enyém :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!
Én annyiradeannyira fáradt vagyok!!!! Eddig fordítottam, most jön a tanítvány... Közben meg azon stresszelem magam, hogy van ott még néhány cucc, amit ki kéne vasalni a babónak, meg a kórházi cucc sem százas még.... :roll:
De látom nem vagyok egyedül ezzel a problémával, az álomkór mindenkit elért... :roll: Én is szeretnék tízig aludni, mint Nyugtonmalac!!!!

Ildi
100.000 rengeteg egy szülésér.... :roll: Mondjuk én még nem kérdeztem rá, félek is egy kicsit... :roll:
Nálunk a helyi kórházban csak akkor van EDA, ha előtte keresel magadnak egy altatóorvost, aki beadja.... ez milyen? Egyébként jár, meg minden, de ha igénybe akarod venni, akkor nemcsak dokit fogadsz, hanem altatóorvost is... :shock:

Sensi
Esküszöm nem tudnék ennyit dolgozni!!!! Emelem képzeletbeli kalapom! Ebben a négy napban viszont próbálj meg feltöltődni!!!!

Pelenkából nekem azt mondták, hogy a Pampers a legjobb, de csak újszülöttben...utána a Liberó vagy a Huggies. Majd meglátjuk.... Mondjuk jó lenne, ha beválna, mert van néhány 400 forintos kuponom (amit a remek Felicitas adatbázisnak köszönhetek) és a Tescoban lehet beváltani Pampers pelusra.....

marek
 
 


Sensi: én ezt kaptam a szülésznőmtől, és ezt csinálom is...

http://riztejbeg.extra.hu/SzulesFelkeszito.html

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Linhbaba, mi kuponnal vettünk Brendonba ilyet, így néz ki: Kép Cuki nagyon, hogy hasznos lesz-e, az majd elválik :wink:

Sensi, elhiszem, hogy már fáradsz, végülis egy örökmozgó gyerek mellett én nem is tudom, hogy bírnám :roll: Tarts ki!!! A homeós dolgokkal kapcsolatban nem tudok segíteni, én egyelőre nem nézegettem még ezeket, lehet, nem is fogok szedni semmit, csak a málnalevél teát iszom majd.
A vizesedés normális már ebben a korban, nyugi, ez nem jelenti még azt, hogy kapsz egy terhességi toxémiát!!! Ha a vizeletben nem találtak semmit és a vérnyomásod sem durván magas, akkor ne aggódj előre!!!
Nevek közül nekem még mindig a Zara&Maya tetszik, az Africa maradt, ugye?

Nyugtonmalac, sajnálom, hogy nem jöhet össze a bababörzés UH! Bárhol máshol tuti bevállalnak.

Képzeljétek, aludtam délelőtt 2 órát :shock: Kemény vagyok :lol:
Na megyek sült krumplit sütni, juhé :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Marek - ne is mondd, totál kivagyok én is, mivel az ismerős, aki ajánlotta a dokit még 80-at fizetett augusztusban (akkor császározták-toxémia), viszont okt. 1-jétől emelik a díjakat a rendelőjében, valszeg ezért a szülést is megemelte, de nagyon durva, tudom, de most mit csináljak??? Már nem váltanék ezért dokit így a vége felé, mani megvan rá, de akkor is borzasztó, hogy ennyit ki kell adni!!!! :cry:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az együttérzést a csőtörés miatt, nagyon jól esett! Szerencsére a vizesek ma már megcsinálták, a falazás meg marad a kárfelmérő után... Annyi jó van benne,hogy a melegvizes cső törött el és kicserélték a hidegvizest is, úgyh remélhetőleg nálunk már nem lesz vele gond. (Kop-kop-kop)

Nusildi
Az orvosnak való pénz adás nagyon kiszolgáltatott dolog. Főleg így, hogy szülés előtt nem sokkal tudod meg,hogy plusz 20 ezer Ft. Én úgy tudtam,ha korábban megegyeztetek egy árban,annak illendő (lenne) maradnia.

Marek

Én szívem szerint egész nap csak aludnék. ez az időjárás miatt van vagy a szülés közeledte miatt?

Ma éjjel arra keltem,hogy megint jóslófájásaim vannak és elkezdtem közben álmodni, hogy beszélgetek a bébivel,hogy még ne ma szülessen meg,had aludjak egy kicsit, várjon még 2 hetet... :lol: :lol:
Úgy tűnik sikerült megúsznom, mert elmúlt a fájás... :lol: Dehogy meddig :?: :!:

sensi!
Én is vizesedek, mutattam is a dokinak, aki azt mondta,hogy az utolsó trimeszterben ez már normális, szülés előtt még jobban fogok. Kevesebbet menjek vele és polcoljam a lábamat. A vérnyomást kell figyelgetni, az nem szabad,hogy 150 körülre felmenjen.
Nekem most az elmúlt időszakban a pihenés,lábpolcolás sokat segített + hideg/melegvizes zuhany napont 2x-3x. És eddig se nagyon sóztam a kajákat, de most aztán végképp nem és csak szénsavmentes ásványvizet iszok. Lehet,hogy túlzás, de eddig úgy néz ki enyhült a dolog. Bár azért így is látszik, úgyh keveset mutogatom... :oops:

Kép

Kép
borkaby
 
 


Linhbaba!
Mi morzsolgató párna helyett textilpelust fogunk adni neki átmeneti tárgynak, ahogy a mi csecsemőkorunkban is csinálták. Bár az az igazság, én is majdnem elcsábultam egy morzsolgató párnának, annyira aranyosak. Tehát lehet,hogy pár hónap múlva neki is lesz egy ilyen állatkája :)

mi Huggiest vettünk pelenkából.
Popsitörlőkendőből nektek melyik vált be ill. milyet vetettek? Én vettem egy neogranormon, meg egy huggies törlőkendőt, de egyáltalán nem vagyok biztos benne,hogy ezek jók lesznek.

borkaby

Kép

Kép
borkaby
 
 


Linh: a táblába bevittelek!

Aki még szeretne bekerülni, az küldjön PÜ-t nekem! Hétfőn teszem fel a táblát, mert úgy könnyebb nekem :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Köszi a morzsolgatós kendős-válaszokat! Ez a Brendonos ez tényleg aranyos!

Nyugtonmalac: Köszi!

linhbaba
 
 


Sziasztok!!

Velünk nincs semmi különös. Tegnap hívott a védőnő, h jelenjek meg ma nála. Elmentünk....Vérnyomás, súly, viztelet OK. A szívhangot is megtalálta, nagy nehezen. panaszkodott, h elmozog a kölök.... :o :shock: :D A vérképet kérte, UH, tenyésztést nem, így szerencsére nem idegesített. közölte, h okt. első hetében menjek. Mondtam, h NEM. miért nem???? Mondom gondolkozz... és ennyi. Kérte, h ha megszülnék hívjam. Mondtam OK, de majd a férjem és nem biztos, h rögtön a szülés után.... Ja és kaptam kelengyelistát :lol: :lol: :lol:

Alvás: nehéz, de azért sikerül. Csak oldalamon, de akkor egy idő után begörcsöl az alul lévő lábam... nyögdécselek, Bence meg ugrik, azt hiszi menni kell.... :lol: :lol: :lol:

Meglepően semmi tünetem, nem fájok, nem görcsölök, csak néha a vádlim. Vizesedés semmi.... Biztos vagyok benne, h kistesó megérti, h Ábival sokat kell mászkálnom és Ő nyugizik.

Mozgás: időszakosan majd kiszúrja a hasam, de aztán megpihen....

MINDENKINEK A LEGJOBBAKAT!!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!!

Lehet, h buta a kérdés, de az illatosított wc-papír az gáz a szülés után???

gyermekem ma extrahisztis volt. Órákat üvöltött...........pld. szétlocsolta a vizet a járólapon , aztán sikerült elkapnom, mielőtt loccsant volna a feje... :evil: :evil: :evil: :cry: :cry: miért akarom kicseélni a pelust, amikor már úszik..... miért nem rohangálhat fogkefével a szájában..... ilyen és hasonló dolgok miatt ordított.
Nem tudom ki hány kg-t emel, én 15kg naponta többször.....csoda, h még egyben vagyunk!!!!

A hálapénzes dolog nagyon durva, főleg számla nélkül......nekünk minden forint után adózni kell....... :evil: :evil:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Jó reggelt!

Képzeljétek, tegnap óta fáj a torkom, nagyon! :? Nem tudom, mitől, kendővel aludtam, de még most is fáj! Ráadásul tegnap este egyfolytában hőhullámok jöttek rám, ilyen szokott lenni Nektek is??? :shock: Egyszer melegem volt, máskor fáztam, ömlött rólam a víz, majd semmi... á, nagyon fura volt, fél 11-kor sikerült elaludni.

Zsuzsu - szerintem nem gáz az illatosított vécépapír szülés után, talán annyi, hogy több irritáló anyagot tartalmazhat az illat miatt, de nem hiszem, hogy gond lenne a használatából. Én sima sárga Zewa vécépapírt viszek, ami alapból mindig van itthon.
A 15 kg minden nap tényleg elég húzós lehet, de most már biztos megszokta a szervezet és kisöcsi :wink:
A kis angyal ennyire hisztizett? El sem tudom hinni, annyira zabálnivaló gyöngyvirág! :lol:

Linhbaba - már van egy csomó ilyen kis hülyeségünk Lottinak, van egy cica, zenél ha felhúzod, ez az első dolog, amit vettünk neki anno már vagy 4-5 hónapja, mert azt olvastam, hogy amit sokat hall a pocakban, arra kint is emlékezni fog és talán megnyugszik tőle. Szóval ha nagyon pörög, felhúzzuk neki, de őszintén szólva nagy ívben tojik rá :roll: :lol: De azért a cica lesz az első barátja, viszont van még 2 ilyen felhúzhatósunk rajta kívül + a nagy zenélő forgó, amit felszerelünk majd az ágyra és van egy pár plüss játék is már a szekrényben+ugye most a morzsolgató kendő :oops: Már kicsit sok is, de olyan nehéz megállni, hogy ne vegye meg az ember, mert olyan szép dolgok vannak.

Borkaby - félreértettél, én most kérdeztem meg először a dokimat, hogy mennyi lesz a szülés, a 80 e forintot még anno az ismerősöm kérdezte meg tőle kb. májusban, ő meg is szült aug-ban és annyit fizetett. Viszont októbertől emeli a hivatalos árait is a rendelőben és szerintem ezért emeli a szülés árát is :? Amúgy tényleg nagyon gáz, amióta tudom, hogy ennyit kér, csomószor eszembe jut, hogy lehet, hogy másképp kellett volna választanom orvost+kórházat+mindent, de mikor a 2 csík megjelent a teszten, azt se tudtam fiú vagyok-e vagy lány és akkor az ismerősöm ajánlotta a dokit, ráadásul volt egy időpontja, így mehettem a teszt után 3 napra már hozzá, és aztán ott is ragadtam, nem is gondolkoztam el rajta, hogy vajon van-e más, jobb, olcsóbb doki.
Most már nem váltanék! Nyögjük a terhesség anyagi terheit továbbra is :cry:
Egy nagy pakk popsitörlőt kaptam egyik ügyfelemtől búcsúajándékként, hatalmas adag, asszem van benne vagy 6-8 csomag, szóval ezt nem kell venni, kivéve ha nem válik be, mert ez valamilyen balzsamos extra kendő. Amúgy csak ezt kell vinni a kórházba nálunk, úgyhogy erre legalább már nem kell költeni.

Ancsa - megnéztem az oktatófilmet a baba újraélesztéséről, hát megmondom őszintén, elég para :? Nem is tudom, lenne-e lélekjelenlétem és tudnám-e így csinálni :?: Én olyan vagyok, hogy ha pl. kiejtek a kezemből egy üveget, amiben víz van, nézem, kiáltok, mutogatok, ahelyett, hogy hirtelen felkapnám :?
De azért köszi, hasznos volt, le is mentettem, biztos ami biztos alapon, bár még mindig úgy néz ki, hogy nem lesz légzésfigyelőnk, de kellhet anélkül is ez az ismeret, sőt!

Na megyek tovább, jó hétvégét mindenkinek!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


http://www.pampers.hu/hu_HU/swf/discove ... .php?age=1

nézzétek ezt meg, nagyon cuki!!! :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Jó reggelt!

Zsuzsu:
jó béna védőnőd lehet :D Szerintem nem gáz az illatosított WC papír. Csak puha legyen.

Ildi: sztem te megbetegedtél… Biztos a hűvös éjszakák miatt van. Nekem most kezd elmúlni a takonykor. Nem alszol véletlenül nyitott ablaknál este? ;)

Ezekkel az anyagi dolgokkal én is így vagyok… Mondjuk most egy picit azt hiszem, jól választottam a dokimat. Mert nagyon szeretnék gyorsan szülni, és ez a doki tuti ugyanezt szeretné… De a pénznyelője, az nem semmi.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Jó reggelt!

bocsánat, kicsit eltűntem, annyi minden volt mostanában.viszont most kezdem érezni a bika mennyiségű vasat, erősebbnek érzem magam.már nem ver ki a viz, ha 3 percnél többet kell sétálnom...
Az ebéd már készen van, tegnap kitakaritottam.
Én már iszom a málnalevélteát, meg szedem a homeos bogyóket.kiváncsi vagyok mikor lesz ebből baba, mert amit a Nyugton Malac is írt, kezdek én is befelé fordulni.Érdekes, Ábinál ilyet nem éreztem.De most kifejezetten bunkónak érzem magam.Nem hívok fel senkit, nem nagyon veszem szívesen az érdeklődő sms-eket, e-maileket, nem is szoktam válaszolni.Megmondom őszintén, se kedvem se erőm hozzá.egyedül veletek van kedvem "tartani a kapcsolatot", de hát mi ugye egy csónakban evezünk:-)
Már jól lent van a pocak, mert végre kapok levegőt, és aludni is joban tudok.

NyMalac!

Mesélnél nekem erről a cicimasszirról egy kicsit bővebben?Engem nagyon érdekelne, hogy mit hogyan kell csinálni, elsősorban a már megindult szülés alatt, mert nekem Ábival fájásgyengeségem volt, akkor nem tustam erről a természetes módszerről.Most szeretném ezt elkerülni, és érdekelne nagyon te mit hogy csináltál a szülés alatt, hogy jobban haladjon a dolog.Köszi.
emmalena
 
 


Sziasztok Lányok!

Ötezer éve jelentkeztem utoljára.... :oops: :oops: :oops:
Ezt szégyellem is, mert persze nem így terveztem, de bevallom Nektek, nem is bánom, mert csodás nyarunk volt. Az utolsó hármasban töltött nyár....mondjuk leginkább kettecskén voltunk a lánykámmal, amire mindkettőnknek nagy szüksége volt, úgyhogy remélem elnézitek nekem, hogy hagytam magam kisajátítani :P :P
Aztán persze elkezdtük az óvodát, ami azért "anyasanyargató" is tud lenni, de mára teljes a boldogság, Barbi teljes erővel barátkozik és játszik.
Pocaklakó, alias Szabi-baba jól van, cseperedik rendesen, épp ma du. megyek UH-ra és az utolsó dokis vizsgálatra a rendelőjébe. Ettől kezdve ctg hetente a kórházban... :roll: :roll: :roll:
Ettől aztán jól be is vagyok tojva, lassan szülni kell :shock: :shock:

Azért picit visszaolvastam, persze lehetetlen képbe kerülnöm egyik pillanatról a másikra, de azért látom veletek is sok minden jó és rossz történt.....
Remélhetőleg lassan mindannyian szépen célba érünk több-kevesebb "szenvedés" után, mert azért azt ugye nem felejthetjük el, ÁLDOTT állapotban vagyunk :wink:
Hát sokszor sokminden eszembe jut erről, csak épp áldottnak nem nevezem az állapotomat....
Bálnamozgás, nemalvás, ilyen-olyan fájások stb. amit olvastam tőletek, szó szerint nálam is tünet, tehát sok újat nem tudok még panaszkodni sem....

Épp lakásátrendezésbe kezdünk, remélem nem lesz kórház a vége, mert a héten a sok pakolászás, lomtalanítás eléggé kipurcantott...de ugye a muszáj az nagy ÚR és el kell férnünk a lakásban 4-en is :lol:
Itt, ahol most ülök és Nektek írok, heteken belül Szabi-baba hálósarka lesz és ez annyira boldoggá tesz,hogy hegyet is elhotdanék a hátamon, csak mindene időben, szépen meg legyen.... :D
Asszem mindent be is szereztem már, sőt :oops: :oops: :oops:
Talán emlékeztek, sokáig mondtam, hogy még egy bodyt sem vettem, hát az elmúlt 3 hétben bepótoltam piszkosul :roll: :roll: :roll: Jövő héten mosok, vasalok és fertőtlenítek, takarítgatok, de azt már csak módjával, hiszen azért ráér még a steril-szoba effektus....amúgy nem is hiszem, hogy oly annyira sterilizálni kell, csak legyen folyamatosan tisztaság, mert hát sosem lehet tudni...
Én is folyamatosas emelem, cipelem a csajszit, nem pihetntem még 1 percet sem, ezért már délelőtt totál be vagyok keményedve minden nap... csodálkoznék, ha 3 hétnél tovább kihúznám még, de azért majd meglátjuk....Jajj, még leírni is félelmetes...

Szóval lányok, igyekszem jönni, és figyelek és nagyon-nagyon drukkolok mindnekinek!!!!
Millió puszi

Andi
Kép
handrea75
 
 


Andi!

Végre, rólad is hallunk, örülök, hogy minden ok, neked is drukk, és vigyázz magadra.és ha tudsz gyere gyakrabban:-)
emmalena
 
 


Sziasztok

Megint csak bekukkantottam,lányom még beteg,de lassan javulni látszik :D Köszönjük szépen a köszöntéseket :D
Én azért megállapítottam a szülinapján,hogy nagyon rohan az idő ,ugy elrepült visszagondolva ez a 8 év hogy csak lesek :shock:

Éváról semmi hír? :roll: Jó lenne tudni mi van velük, szorítok nekik.

Ildi
Igen, lélekjelenlét tényleg szükséges ahhoz,hogy az ember ilyen sulyos helyzetekben ne blokkoljon le, és tudja mit kell tenni. Szerencsére én olyan típus vagyok,hogyha baj van,akkor teszem amit kell és amikor elmult,akkor ijedek meg :D De mindent összevetve, tényleg jó,ha tudjuk akár csak elméletben is,hogy mikor mit kell tennünk,ha baj van. Legalábbis én így vagyok vele, szeretem tudni és bízom benne,hogy sosem lessz rá szükség esetleg használni is ezt a tudást.

emmalena
Ez a befordulás nálam is elkezdődött,igen korán,hiszen én vagyok a legfiatalabb terhes a topicban. Meg is lepődtem rajta,hogy ilyen korán,de hát ez van,nem sokat tudok tenni ellene.
Nekem sincs kedvem beszélni senkivel sem, és még attól is ideges leszek,ha valaki mekérdi,mennyi van még hátra,mert akkor mindíg eszembe jut,hogy az én szemszögemből nézve,sok,én legalábbis soknak tartom.
Irigylem azokat bevallom akik már a 36 hét környékén járnak :oops: mert én is szívem szerint már szeretnék ott tartani :)
De ettől függetlenül nagyon örülök neki, és gratulálok azoknak,akik már beléptek az utolsó hónapba! :D

zsuzsi
Ábel bizony már a dackorszakba lépett, nagyon nehéz ilyenkor a gyerekekkel. De még nehezebb talán megtalálni azt a helyes nevelési módszert ilyenkor,ami jó mindenkinek. remélem Ábelnél nem fog sokáig tartani ez a dackorszak, sajnos az én lányom 3 éven keresztül volt benne :(

borkaby
Szerintem csak az időjárás miatt van, engem is elkapott az álomkór :?

sensimilla
Elhiszem hogy nehezen bírod már a munkát, én csodálkozom rajta,hogy eddig is ilyen jól bírtad. Minden elismerésem a tiéd.
Bár én is így 2 gyerekkel tapasztalom,mennyivel terhesebb a terhesség és mennyivel jobban bírtam még anno a munkát gyerekek nélkül terhesen :? De most így már nem bírnám.

nyugtonmalac
De jó neked, én is szeretnék 10-ig aludni :D

Bocsi akinek nem írtam,most ennyire futotta,majd még jelentkezem.
Szép hétvégét mindenkinek.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Egyenlőre nem érzem a front hatást! :) De a kisfiam nagyon megijesztett délelött, mert hajnal óta nem éreztem mozogni! :cry: Már majdnem sírtam! :cry: :cry: :cry: Már rázogattam a hasam és bögdöstem, énekeltem neki...és semmi! Úgy megijedtem! :( ....Aztán elkezdett rugdosni! :D A frászt hozta rám! Pedig eddig olyan aktív volt, remegett, hullámzott az egész hasam!
Én komolyan parázom néha, hogy nehogy megfulladjon nekem így a végére! :roll: Én túl se élném, már annyi minden történt...én már igazán megérdemelném hogy probléma mentes legyen az utolsó hónap!

Már mondtam apának hogy az utolsó 2 hétben elkapom! :D :oops: Hátha beindul a szülés, akkor már nem árt a szex, nem? Úgy értem hogy nem teszünk kárt a babában?
És legalább Fecó is jobban érzi majd magát! :D
Nem bánnám ha nem kéne 40.hétig hordani Norbikát, mert mindenki azt mondja hogy már most se kicsi! A pocakom is jó nagy már!
Aztán lehet hogy én itt fogok még a 41.héten is kínlódni, eddig meg rettegtem nehogy koraszülés legyen! :?

Majd teszek fel képet a szobáról.
Összeraktam a kórházi csomagom! Ti nem féltek??? :roll:

Pussz!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata!

Én rettegek:-)
De esténként olvasom az Utmutató szüléshez című könyvet, ami nagyon nagyon jó és főleg pozitív.tök megnyugtató, szép történetek vannak benne, nagyon jó tanácsok a szüléshez.Én sem szeretném a 40.hétig kihúzni, legszívesebben a 38.héten szülnék, az meg ugye nem sokára itt is van.ne aggódj a baba mozgása miatt, a frontot lehet hogy te nem érzed meg, de a babák azért érzik, ilyenkor vagy túl aktívak, vagy bealszanak egy egész napra is akár.és milyen igazuk van, de jó lenne, ha én is megtehetném.
Ha Emma nem akar mozogni, és megijedek, akkor rögtön lefekszem a földre hanyatt, mert akkor azonnal nekiindul.azt mondják akkor van a legtöbb helye, ha hanyatt van a mama, és akkor szívesen mocorognak.egyszer próbáld ki, nekem mindkét gyerkőcnél ez bejött.multkor a ctg-n pl.amikor nem akart mozogni, azon gondolkodott a szülésznő, hogy lefektet a földre, mert akkor tuti beindul a kiscsaj.aztán a végén elég volt a rázogatás is.
Azt mondják, hogy a 38.hét után egyáltalán nem árthat a babának a szex.szóval, szerintem ha jól esik simán...
emmalena
 
 


Emma: a cici morzsolgatás volt az egyetlen, amit alkalmaztam, meg a légzés technika sajátos módon.

Cici morzsolgatás: 3 ujjad (hüvelyk, mutató és középső) közé veszed a bimbódat. (Egyszerre lehet két kéz / két bimbó megoldással is. És ide-oda csavargatással, ahogy az ujjaiddal megy finoman morzsolgatni kezded. Erőssége: amit el tudsz viselni, de ne kínozd magad. Észre fogod venni, hogy már a legenyhébb érintésre is kellemetlen érzetet okoz… Naponta 3-4-szer, fél órán át kell alkalmazni az utolsó héten. De legkésőbb amikor kezdődnek a fájásaid, és úgy érzed rá kell segíteni, hogy jobban haladjon, akkor nekiugrasz, és morzsolgatod ameddig csak bírod. Szerintem nem az erőssége, hanem az időtartama számít igazán. Erre az ingerre jön az oxitocin, és segíti a dolgokat előre haladni.

Légzés technikám:
Tágulásos szakaszban – nem kell számolni! Csak lassan, mélyen belélegezni, és lassabban mélyen kilélegezni. Nyugisan. Ahogy a tüdőd, és a szervezeted bírja… Érezni fogod.
Kitolási szakaszban – ha nem szabad nyomni, akkor jöhet a lihegés. Felületesen sok apró levegő vétellel… Ha szabad nyomni, akkor egy nagy levegő, hasba leküldés és utána nyomás a hassal. Mintha kakilnál. Ha elfogy a levegő, akkor gyors ki-be légzés, le a hasba, és folytatni a nyomást…
Ennyi.
Szerintem ösztönösen ezt csinálja az ember. Én nem szeretek számolni órákon át, ha más bajom is van… Ezért kellett így „megtanulnom”, alkalmaznom. És bejött.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


A szex a végén segíthet beindítani a dolgokat :D És még kellemes módja is a rásegítésnek... Szülés után min. 6 hétig ugysem lehet :S Ne hagyjátok ki :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Szisztok

Sikerült a tegnap és ma kinyiffantonom magam (ujból) a tegnap csalamádét tettem el télire, ma pedig főztem, és karfiol tettem el savanyuságnak. délbután meglett és el is aludtam...én is nagyon álomszuszék vagyok!, persze ez éjjel nem jön össze pisilni felkellni, cseng asz óra az antibiotikumot bevenni ugyebár 4szer egy nap, akkor mindegyre fordulni...alig várom sokszor a reggelt annyira fáj már mindkét csipőcsontom..

Andrea: jó hogy irtál s kihasználtad az utolsó hármas nyarat :lol:

Nymalac: köszi a cicicsavargatós leirást én is ki akarom majd probálni.

Ancsa: én is kezdem irigyelni azokat akik már olyan előrehaladottak 36-37 hét. Gyogyulást a " nagylányodnak".

Pelus: én is pamperst vettem, ujszülőtt méret, azt hallottam az a legjobb

és nagyon jóóóó hogy végre hűvős van kinnt
Félni: én azt hittem erős vagyok...illetve az vagyok, de félek is, kész bizonyiték hogy sokszor rémálmaim vannak, már nagyon sok változatban szültem, illetve inkább legtöbbszőr csak akartam, de nem jött össze, vagy egyedül voltam, vagy nem foglalkoztak velem, vagy jobbik eset felébredtem :)

..És még valami büszkén bejelenthetem, hogy ugy néz ki végre van nevünk... Mózes Ádám lesz, nekem az Ábel is nagyon tettszik, de apuka már nekifogta szolitgatni Ádámnak...és ez tőlle nagy szó, és olyan jól esik :lol:

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Sziasztok!

S.O.S.!!! Önző módon most először magamról írnék! Nyugtonmalac, valszeg igazad van, lehet, hogy megbetegedtem! Tegnap egész nap iszonyatosan fájt a torkom, teáztam, Negrót szopogattam, torkom be volt kötve, de nem javult. Amúgy tényleg nyitott ablaknál aludtunk eddig. Az éjszakám elég durván telt, párom mondta, hogy mindig legyen teljesen betakarva, hogy kiizzadhassam a betegséget, hát egész éjjel ömlött rólam a víz, mindig fel is keltem rá. Most is fáj a torkom, iszom a teát.
Szóval, mit vegyek be szerintetek a torokfájásra és amúgy mennyi teát ihatok? Mert mintha azt is olvastam volna valahol, hogy sok teát sem szabad inni, én tegnap megittam vagy 5 bögrével :shock: De muszáj volt, annyira fájt, ettem mézet is csak úgy magában, teával, semmit nem segített. Amúgy nincs láz, sem hőemelkedés, mérem mindig, nehogy baj legyen, de szerintetek mit szedjek be vagy mivel kúráljam magam, hogy nehogy beleessek a náthába???

Andi - de jó, hogy jöttél!!! Már aggódtam érted, mostanában mindig meg is jegyeztem, hogy eltüntél. Viszont örülök, hogy ilyen jól telt a nyaratok! :lol:

Emmalena - sokszor én is így vagyok ezzel, vannak emberek, akik idegesítenek már, ha kérdezősködnek, persze nem ők tehetnek róla, én vagyok türelmetlenebb, és nálam is sokszor van úgy, hogy inkább veletek osztom meg örömöm-bánatom itt a fórumon, mint családom valamelyik tagjával. Pl. anyós csak idegesít mindig, neki utálok válaszolgatni, már az is idegesít, ahogy kérdez :roll:

LKata - elhiszem, hogy megijedtél, hogy nem érezted mozogni, én úgy vagyok vele, hogy mikor megállás nélkül rúg, már idegesít és kivagyok tőle, de ha nem rúg egy órán belül, akkor már "fülelek" :lol:
Képeket várjuk!
Hogy nem félek-e? Megmondom őszintén, még nem! Néha beparázok, ha úgy érzem, hogy pl. keményedik a hasam vagy ha hirtelen nyilal valami, ami eddig nem így nyilalt, mert arra gondolok, hogy úrég, mi van, ha most kell menni szülni, nincs még készen a babasarok, a kórházi cucc se, nem készültem fel még rá és persze Lotti sem, neki még min. 3 hétig bent kell maradnia, hogy rendben legyen. De egyelőre "csak" ilyenkor félek, még nem tartok ott, hogy szülni fogok, mert remélem, hogy 1 hónapig még biztosan nem történik ez meg! De kérdezz meg 3 hét múlva, tuti, hogy addigra már itt fogok remegni! :wink:

Dalma
- gratulálok a névválasztáshoz, az Ákos nekem is nagyon tetszik és tök jó, hogy párod is elkezdte így hívni!!! Nálunk a Lotti már tényleg Lotti, amíg pl. Boglárkának akartuk hívni, nem hívta így egyikünk se, de a Lotti attól a pillanattól tényleg létező Lotti, hogy megkérdeztem páromat, hogy neki hogy tetszik a név :lol:
Füled hogy van???

Nyugtonmalac - a cicicsavargatás dolgot azért elraktároztam a fejemben, hátha ráfanyalodok majd :wink: Végülis ha ez beindíthatja a szülést vagy rásegíthet, lehet, hogy egy próbát megér. A szex meg lehet, hogy segít a végén, de szerintem én már olyan befogadóképtelen vagyok ott alul, hogy nem hiszem, hogy jól esne :?

Tegnap párom összerakta a kiságyat és a komódot és betettük már az ágyunk mellé. Hát, jó fura volt éjjel úgy kelni, hogy ott volt! Viszont így nem sok helyünk maradt a szobában, de azért egész otthonos, most már jövő héttől elkezdem én is mosni a babarucikat, pelusokat, törcsiket stb.
Tegnap voltunk az Ázsia Centerben, sikerült vennem még 3 hálóinget, úgy voltam vele, hogy legyen inkább minden napra 1, minthogy ne, darabja 1300 ft volt, egész jók, nem olyan szépek, mint Timi kis mintásai, de a célnak megfelelnek, amúgy sem viselek sosem hálóinget.
Szóval most már csak a szoptatós melltartó kell, amit viszont nem találtam még az Ázsiában sem, úgyhogy megyek a Bécsi útra, abba a boltba, amit Anhel ajánlott.
Na megyek, mert sok lettem és közben a teám is elfogyott, remélem ma javulok, mert ez a torokfájás kikészít és tegnap be is paráztam, hogy a Lottinak nehogy baja legyen. :?

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj, Dalma, bocsi, Ádám helyett Ákost írtam, az Ádám még jobban tetszik, na látjátok, tényleg beteg vagyok :oops: :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Ildi
Nekem is fáj a torkom, de már hetek óta. Semmit nem tudok vele csinálni, csak próbálom elviselni. Viszont most úgy érzem, hogy sikerült egy kicsit megfáznom, szóval remek, főleg, hogy én lassan szülni szeretnék, mert nem jó a cukrom és úgy gondolom, hogy Borinak jobb lenne kinn, mint ott benn... :roll: Én csipkebogyó teával próbálkozom, persze nálam még a méz is kilőve, meg az összes ilyen szopogatós cucc, mint Strepsils. Hétfőn veszek c vitamint, remélem az egy kicsit segít, bár sok reményt nem fűzök a dologhoz... :roll: Én is várom a tippeket!!!!

Én a szüléstől nem félek, inkább attól, hogy valami baja lesz Borinak a cukrom miatt. Úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, velem mi lesz, csak neki ne legyen baja!!!! Holnap megyek dokihoz, meg fogom kérni, hogy jelölje ki nekem a lehető legkorábbi időpontot császárra. Ráadásul holnap a diabetológián megint emelni fogják az inzulint, aminek semmi értelme, mert nem segít semmit és gondolom holnaptól naponta háromszor szúrok, aminek rohadtul örülök, mert igen kevés hely van a hasamon, ahova szúrni tudok, a többit ugyanis nem látom.... :roll:

Tegnap mindent kivasaltam, elpakoltam, már csak a babakocsi belsejét kell kimosni, de az ráér, mert egy pár hétig úgyse akarunk babakocsizni... Szóval a babaszoba kész, csak a kórházi csomag nem tökéletes még, mert kicsi lett a Tena bugyi, amit vettem, meg nincs még gigászi Tena betétem. Azt mekkora csomagban árulják? Azt hittem a nagymamám tud adni, erre neki is elfogyott. Most vehetek egy egész csomaggal...hurrá.... :twisted: Ja, és kaptam a barátnőmtől haskötőt. A császárosoknak állítólag nagyon jó, és 3000 forint, úgyhogy tök jól jártam. És voltam nála babázni. Ilyen nyugis babát én még nem láttam!!! Hááát...remélem a miénk is ilyen lesz...

Képzeljétek, az anyósom felhívott a névnapomon. "Jót" beszélgettünk. Megkérdezte, mikor szülök, mondtam, hogy nemsokára, de sajnos császár lesz. Erre azt tudta mondani, hogy az is jó. ( :evil: :evil: :evil: Tényleg k@rva jó!!! :evil: :evil: :evil: ) Mondtam neki, hogy az inzulin miatt lesz császár (gondoltam a 9. hónapban már megtudhatja, nem mintha érdekelné), erre megkérdezte, hogy "miért magas a cukrod?" ( :evil: :evil: :evil: ÁÁÁÁÁÁÁ dehogy! Hobbiból szúrkálom a hasam! :evil: :evil: :evil: ) Ennyit sikerült beszélgetnünk, de végülis többet megtudott rólam, mint a korábbi 8 hónapban.... :roll:

Dalma
Nagyon tetszik az Ádám név!!!

Andi
Jó hogy jöttél!!! Most már nem ér eltűnni! És légyszi cserélj valakivel telefonszámot, hogy tudjuk, ha akció van!!!!

marek
 
 


csak egy gyorsra beugrottam, nálunk vannak anyósomék, megy a nagy vendégeskedés egész hétvégén.

Nyugtonmalac!
Ez a cicis trükk nagyon nagyon jó :!: :!: :!: Köszönjük! :D
Ezt akkor el lehet már kezdeni a 38. hét környékén is vagy még előbb?

Ildi!
Én az auchanban láttam még 3000 Ft-ért szoptatós melltartót.

Marek!
Próbáld ki a kakukkfű teát! Én a terhesség elején nagyon megfáztam és a háziorvos ajánlotta. Azt mondta százszor többet ér,mint a kamilla tea, és igaza volt. engem akkor rendbe tett 2 nap alatt, és most,mikor szintén elkezdett fájni a torkom+köhögtem,2 pohár tea rendbe tett. Annyit érdemes betartanod még, hogy miután megittad pihenj le és takarózz be (ezt is a doki mondta).

Na megyek, további jó hétvégét!

Ja, még annyit: voltunk Ctg-n pénteken, olyan jó volt hallani a kis szivét. azt mondták minden rendben,méhtevékenységeim még nincsenek. Úgyhogy lehet,hogy a 38. héten mégsem fogok szülni,ahogy számítottam.

Borkaby

Kép

Kép
borkaby
 
 


sensi: én is vizesedem, a karikagyürüm már levettem és a párom sport cipöjét hordom, ami 1 számmal nagyobb :?
borkaby: én törlö kednöböl is pampers-t vettem

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Mi jól vagyunk, bár én annyira nem szeretem a hideget és a kis Törpe se. ilyenkor nem nagyon akar mozogni, melegbe aktivabb. mostanság sokat csuklik.
tegnap azt álmodtam, hogy megszültem. gyorsan, ügyessen, fájdalom mentessen :lol: :lol: . jó lenne, ha élesbe is igy zajlana :D

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Ildi: semmi baj...még visszanéztem amit én irtam, azt hittem hogy én elirtam a várvavárt nevet (ideje volt dönteni)
nagyon szar h meghűltél, én is kakukkfűteát szoktam inni, poihenj sokat, bujj ágyba.
A fülem ejsze gyógyulgat, ma még szedem az ampicilint, holnap kell visszamenjek kiváncsi vagyok mit lát, és akkor egyuttal megyek vér- nés vizeletre, mert 22.en a dokinak kell vigyem az eredményt...sajna a vizelet nem lesz valós, ennyi gyogyszer után, talán ha volt is valami, már nincs.

Marek: aranyos anyos lehet, el van szállva? képzelem milyen, az eggyik barátnőmnek is az anyosa ilyen...
nem is tudtam hogy a hasadat kell szurjad...biztos nem voltam figyelmes..hát tényleg nincs már miért megemeljék az adagot...akkor ejsze te leszel az első ???

Én is azt kell még vegyek, szoptatós melltartót (van 2 de a mult nap mikor a csomagom készitettem, felprobáltam és kicsik már, és nagy bugyim sincs...

Tányleg már többször eszembe volt napközbe...s mikor leültem irni mindig kiment a fejemből...küldjetek valaki nekem is telefonszámot...s én is leirom az enyém....szolljak mégis ha lesz valami...

Néha ugy érzem túl gyorsan telik az idő....sss ugyanakkor mégis lassan...hogy lássam már, legyünk tul rajta.
na megyek főzni valamit...már péntek óta egyedül vagyok..illetve pocaklakommal...s ilyenkor nem nagyon kotyvasztok...

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Timi: de jó álom lehetett!! én mind olyan lehetetlenségeket álmodok, hogy jajjjj

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Sziasztok!

Ny.malac - Köszi! Összeszedem az erőm és lehet, hogy kipróbálom... :roll:

Látom, állapotunkhoz képest azért mindenki jól van és még egyben. :wink:

Rólunk - Pocakban mocorgás ezerrel! Bár vannak csendesbb napok. Az galériáról lemászás már nehezen megy, addig húzom, amíg csak lehet. Ennek eredményeképp sokszor úgy megyek wc-re, hogy épp csak odaérek. :oops:
Tegnap itt volt a barátnőm és agyba-főbe dícsért, mennyire jól nézek ki. :oops: Aztán délután pedig a volt osztályom hívott főzőcskézős buliba. Annyira édesek voltak! Ott is körbe lettem rajongva szülők és gyerekek által egyaránt. Hízott a májam rendesen. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Törlőkendő:
az egyik ismerősöm a saját arcán szokta kipróbálni, és ha nem csípi az arcát, csak akkor használja a babáján. Ezek a kendők gyakran alkoholosak, és nagyon szárítják a bőrt.

Hálapénz: ne előre adjátok oda, mert sok minden közbejöhet a gondos tervezés ellenére, pl. mégsincs ott a doki.
Én továbbra is tartom magam ahhoz, hogy a gyermekemért én fogok megdolgozni, ezért nem adok pénzt. Császármetszés esetén egy nagyobb, természetes szülés esetén egy kisebb ajándékcsomagot fog kapni az orvosom, mást úgysem fogadna el. Az ügyeletes szülésznőnek (ha természetes szülésem lesz), szintén ajándékcsomagot fogok adni. Én pénzzel nem tudok hálát kifejezni. :?
Most utaztunk több órán át együtt a férjem volt osztálytársával, aki altatóorvos-rezidens, és azt mesélte, hogy annál megalázóbb nincs, mint amikor a műtött betegekhez megy megérdeklődni, hogy mi a helyzet velük, elmúlt-e a zsibbadásuk, stb., és a betegek elkezdenek neki 500 (!) és 1000 (!) Ft-okat dugdosni
azzal a mondattal, hogy "fogadja el, egy kávéra"... Nem a pénz nevetséges mennyisége, hanem altatóorvosi szakmájának a totális lenézése, amit érez ilyenkor.
És ezek nem kispénzű, nyugdíjas öregek, hanem nagyonis jó körülményű emberek. Csak fogalmuk sincs, hogy micsoda felelőssége van egy alatóorvosnak.
Azt mondta, százszor jobban esne neki, ha pénz helyett egy valóban alázatos és hálás Köszönöm-öt, vagy egy doboz csokit kapna (amit aztán a nővéreknek adna).

Ildi, én majd szívdobogást is fogok hallgattatni a babával megnyugtatásként. :)
Ildi, Marek, torokfájásra Calcium Sandoz pezsgőtablettát igyatok. Ildi, ha szereted a mézet, próbáld ki úgy, hogy fél órára beveszel a szádba egy kanálnyi adagot, és hagyod iszonyatosan lassan elolvadni. Erőteljes fertőtlenítő hatású. Ha találnál eperfa mézet, akkor az lenne a legjobb! 2 nap alatt garantált gyógyulás (én párszor küszködtem már ezzel, mivel a hangomból élek). A kakukkfüvet még nem próbáltam, biztosan jó az is.

Lkata, egyrészt a gyerekek hihetetlenül mélyen tudnak aludni, másrészt csinálnak egy sor olyan mozgást, amit nem érzünk meg, pl. a köldökzsinórhoz nyúlnak, vagy a kézfejecskéjüket mozgatják.
Pl. a pénteki ultrahang-konferencián a mi kisfiúnk a lábujjait az állához támasztotta.

Timi,
programozd magadnak naponta többször, hogy könnyen, gyorsan fog lezajlani a szülés!

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Marek!
Köszi szépen! :) Most totál kicserélve érzem magam, úh asszem jó lesz majd a pihi, ha végleg megszabadulok...ezt a kicsit már tényleg kibírom valahogy! Csak aztán nehogy másnap úgy döntsön a csajszi, h "na akkor mostmár jöhetek is"! :)
Tökjó, h már mindennel kész vagy, remélem sikerül megegyezni a dokival egy barátságos időpontban! Anyós no comment... :P És nyugi, nem lesz semmi baj!!!!
Ja és még régen akartam írni, hogy tökjó az az ülés, amit vettetek! Nekem jobban tetszik az a szín, ami a tiétek, az a miénknek az elődje, mármint színben is...csak nekem ez a fajta kellett.

Nyugtonmalac!
Köszi a listát! De ez volt az egyik a 3 közül, amiből összeollóztam az enyémet. És itt akadtam le a calluphyllumon (vagy min), h ilyen sok kell. Egy másik listán 1-2 héttel előtte kell csak 1x5 az 5ch-sból. Szerinted ez így okés? Mondjuk te már szeded is...

Nusildi!
Nem, sajnos az Africa-t elvetettük végül...illetve magát a tényt, h 2 neve legyen. Mert hiába tök szép, meg tökjó, meg minden...de csak kényelmetlenséget okoz, neki is, nekünk is, mindenhova le kell írni, bla bla...viszont az életben az emberek tényleg nem használják a 2. nevüket. Úh nem lesz. Aranyos ez a kis bigyó. :) Bár én nem fogok neki adni semmilyen komfort cuccot. Rosszul vagyok tőle, mikor látványosan szorongó és félénk gyerekeket látok, szorongatva egy koszos ezer éves anygapelekát, ami egyértelműen létszükséglet...vááá. Igaz ez szélsőséges eset, aminél durvább már nem lehet...de véletlenül sem akarok ennek az állapotnak a közelébe kerülni. Ezt csak a hasznosságát megkérdőjelező gondolatodra írtam. :)
Megfázásra én a mézes kamilla teát ajánlom...nekem is elkezdett fájni a torkom 3 napja, gondoltam, mostmár teázok, neohgy baj legyen...és kb 3 bögre meg is gyógyította. Én sem innék sima fekete teát, de vegyél tein/koffein mentes gyümölcs vagy gyógyteát (pl camilla, ami sztem otthon is van ízesített változatban, pl bormentával keverve, vagy ilyenek...és abban sincs tein/koffein)...nekünk ilyenek vannak. C vitamin is mehet, de ne túl sok...valszín attól lett a vesekövem.

Borkaby!
Köszi a toxémiára vonatkozó megjegyzést!
Én a huggies törlőkendőt szeretem, a sárgát és a zöldet...a pampers sem rossz, bár kicsit túl nedves. A johnson's is nagyon jó, bár én annak nem bírom a szagát, de ha neked bejön, akkor ajánlom. Igaz most kidobtak új illatokat, lehet ki kéne próbálnom őket, mert maga a kendő jó.

Zsuzsu!
Örülök, h jól vagytok!
Nem hiszem, h gáz lenne az illatosított wc papír...de én simát vinnék. Abból is van már minden féle pihe-puha nem?

Emmaléna!
Örülök, h jobban vagy!

Handrea!
Dejó, h jelentkeztél! Örülök, h minden rendben, és mostmár te is készülődsz! :)

Ancsa!
Köszi! :)

LKata!
Ne aggódj, a babyknek is vannak lustább napjai! :) Már nekem is megvan minden a csomagba, de én még várok a jövő hétfői uh-ig, utána elkezdek mosni, úh sztem 2 hét múlva nekem is össze lesz rakva, 35 hetesen. Én már néha félek igen... :?

Dalma!
Vigyázz magadra, és jobbulást! Gratula a névhez, öcsém is Ádám. :)

Timi!
Remélem neked sem lesz baj belőle, de tuti nem! :)

Én nagyon jól megvagyok most, hihetetlen, h mennyit jelent az, h pihenhetek, és nem kell pörögnöm egész nap. Itt az idő is kellemes, igaz hűvös van már (kb 16 fok), de hétvégén sütött a nap. Mostanában hosszúujjú sztreccs pamut felső és egy kötött pelerin/mellény-szerű cucc van rajtam. Tökjó, h most itt nagyon divat lett ez a dolog, mert a pocim is simán belefér a 8-10-es méretbe, és szülés után is jó lesz, mivel ez a méretem. :) Csak akkor másképp fog állni...úgy, ahogy eredetileg kell neki. :D Úh ebből vettem gyorsan 3-at, meg egy térdig érő kötött kardigánt is, amiből már van egy tavalyról is picit rövidebb és más színben...úh ezekkel most kihúzom az őszt, és eldobni sem kell majd, mert nem kismama cuccok. :)
2x is voltam pár órás bevásárló körúton, ennyi mozgás kell is. :) Először ruhákat intéztem, magamnak amit már említettem, meg szülés utánra bugyikat, ami valszín később nem lesz jó, de fillérekért adták, úh majd eldobom...csak nekem nem szimpi ez az eldobható papír bugyi. Vettem még egy felül gombos hálóinget a kórházba közvetlen szülés utánra, meg egy szintén felül gombos fekete pamut hosszúujjút, szintén jó lesz szülés utánra pizsigatya fölé. Ez a 2 cucc arra az egy napra elég is lesz. Szülni asszem egy sima xxl-es pólóban fogok. Vettem még a csajszinak egy vastag takarót, mert az még nem volt, meg egy hálózsákot, amit nem tudtam otthagyni, mert 4font volt. Kapott még 2 csomag 3-3as kezes-lábast is tiny baby (pici baba) méretben, mert ilyen nagyon pici nem volt még. Meg egy téli sapkát a meglévő overall-jához. Bővítettem az anyagpelenka készletet is, meg pici fürdető törcsit is kapott, azt a nagyon picit. A második túra pedig a hiányzó apróságok beszerzéséről szólt. Megvettem a hajkefét (fa), kisollót, homlok-lázmérő csíkokat (nem bízom a digitálisban, mert mindig össze-vissza mér, higanyost itt meg már nem lehet kapni), vízhőmérőt, organic levendula illatú fürdetőt, krémet, olajat. Organic popsikrémet, meg utazós méretű sudocremet, popsitörlőket, h ne legyen megtömve a pelenkázótáska majd. :) Meg vettem egy próba csomag mosható pelust, egy pelus van benne, egy eldobható és egy mosható betét, meg 5db ilyen vékony papír csík, akkora mint a betét, de egyelőre nem tudom, h ez mire való...majd átnézem rendesen. :) Tetszik a mosható pelus gondolata, de tudom magamról, h utálnék mindig mosni, és csak ezért elindítani a gépet. Úh valszín nem fogom megvenni a teljes csomagot, de egyet ki akarok próbálni...aztán lehet néha ráadom, ha bejön. :) Magamnak megvettem a betéteket, itt van külön szülésre való, 2 csomag extra vastag, és 2 vékonyabb van egyelőre...ez állítólag elég az első hétre. Vettem bimbóvédő szilikont és krémet is. Asszem ennyi. Megvan már mindenünk, tényleg csak az a pelenka kuka hiányzik, asszem tettem már fel róla képet, én nem kazettásat veszek, hanem billenős szagelfolytósat...ez kicsit drágább, dupla annyi mint a kazettás tomee tippe vagy angel care, de nem kell hozzá már semmi más. Mostmár össze is dobhatnám a kórházi tatyót, megvan bele minden, csak mosni kell előtte. Majd 1-2 hét múlva...sztem megvárom az uh-t vele.
Hát ennyi történt velem a hétvégén, és nagyon-nagyon élvezem a pihit...százszor jobban vagyok.

Kérdés: ti milyen hőmérőre esküsztök? Én azért vettem ezeket a homlokra rakhatós hőmérős csíkokat, mert a digitálisban nagyon nem bízom. Aidannek van komoly fülhőmérője is, az is egy kalap sz.r, volt, h 35.4-et mért neki, aztán 36.2-t meg ilyenek...a sima digitális hőmérő is össze-vissza mér, magamnak is mértem már 35 körülit vele. Meg ha 2x megméred egymás után, tök más az eredmény...ez pedig nem lehet. Persze lehet ezek a csíkok sem érnek semmit, mert gagyinak tűnik, de hátha jobban működik, elvégre manuális dolog... A sima higanyos a legmegbízhatóbb sztem, de az meg 1000év, mire megméri, itt nem is lehet kapni....igaz otthonról hozathatnék, de úgy örülnék vm modernebb gyorsabb megoldásnak, amiben bízni is lehet.

Legyetek jók! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?