Új privát üzeneted érkezett!

Hello lányok!

Rönéről nincs hírünk?

Lanta: De jó, hogy Te már tudsz pontos időpontot!

Sarkantyúka: Örülök, hogy lelkileg összeszedted Magad és megint írsz! :wink: Hogy vagytok mostanában?

Én most jövök a bőrgyógyásztól.... Pár napja el kezdtem viszketni, amire azt hittem, hogy csalánkiütés. De miután napok óta nem alszom éjszaka, mert szétvakarom magam, úgy döntöttem bekunyerálom magam a Péterfy bőrgyógyászatára. És végre kellemesen csalódtam a magyar eü-ben. Egy tök kedves nő volt a kartonozónál, mondtam neki, hogy se beutalóm, se időpontom, csak egy csomó viszkető kiütésem van... erre ő: "Egy kismamát akkor sem küldenék el!". Közben a telefonon jelentkezőknek a következő időpont október 2. volt :shock: :shock: :shock:
Kb. 5 percet kellett várnom és az időpontosok előtt behívtak. Ott tök kedves volt a doki és az asszisztens, tök lelkiismeretesen végignézték, hogy milyen gyógyszert vagy kenőcsöt adhatnának, de csak egy bőrnyugtató vizes krémet kaptam, mert mindegyik ellenjavalt terhesség idején... :? Ja és allergiás bőrgyulladásom van! ÉLJEEEN!!! Eddig sem aludtam jól, most meg egyáltalán nem alszom... Szülésre pont jó fizikai állapotba fogok kerülni!! SZUPER! :(
Vendég

Szép napot mindenkinek!

CSEHI, BLÚMI ÓRIÁSI GRATULA A BABÁKHOZ!

Nagyon szépen növöget Humanka táblája :D

Várom a védőnő, ill.jön,mert minden héten 1-szer kijön.
Itt van 1 órát,de nem sok érteme van. :( Na mindegy.

Blúmi! Az én kicsi fiam is aluszékony volt az elején és én se mindig tudtam felkelteni. Szerintem hagyd aludni. Én 4 óránként ébresztettem,de ez csak addig tartoot amíg sárgácska volt. Mostmár magártól kel 4-4,5-5 óránként. Éjjel meg több kb. 6 órát bír egyhuzamban. Ő ilyen kis nyugis tipus. :D Biztosan használt neki az omega-3 zsirsav amit szedtem a terhesség alatt :)
Szóval ne aggódaj,ha éhes úgyis fel fog kelni :wink:

Bocsi Szeder,hogy így eltüntem :oops: ,majd igyekszem.

Köszi a kép dicsiket. Szerintem is értelmes,érdeklődő szeme van már is. :lol:

Kép
Kép
a.m.

sziasztok!

jaj de izgi.. mindjárt itt a következő baba. :D HAJRÁ RÖNÉ!!! bár remélem mostanra már meg van a babó... :D

bejci,
jaj te szegény!! :( Azt nem mondta a doki, hogy vajon mitől lehet ez a kiütés?
Reméljük enyhít ez a kenőcs valamit a viszketésen, mert az nagyon rossz lenne, ha totál kómán kellene szülni menned.
:?

wiona nagyon eltűnt! :shock:

Tegnap voltunk szülőszobalátogatáson az Imrében. Jaj csajok... most már besz@rtam.... :? Most hasított belém a felismerés, hogy már tényleg nagyon kevés van hátr!!
Tök furi volt, de képzeljétek az Imre szülészete teljesen üres volt tegnap este 7-kor!!! Senki nem szült, még a közös vajúdóban sem volt senki. Én is ilyet szeretnék! :)
ja és eldöntöttem, hogy ha lehet, én tuti az IKEA szobát választom.

Amúgy nálam semmi jele, hogy még ebben az évtizedben megszülnék valamikor. :shock: Se görcs, se vizesedés, se semmi... mintha nálam az idő visszafelé haladna

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!!!!

Megszületett a következő topicos babánk! Most kaptam az sms-t Rönétől!!!!!

"Hajnal 4 óra 20-kor, 57 cm-el, 3650 grammal, császárral megszületett Danika"

Röné, HATALMAS GRATULA DANI BABÁHOZ!GYORS FELÉPÜLÉST, SOK TEJCIT ÉS SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!

Alíz

KépKép
roni0422

Sziasztok!
Már másodszor állok neki a regénykének, de lefagyokat a gépem, úgyhogy megint részletekben küldöm a mondandómat.

Köszönöm szépen a gratulációkat, nagyon jól esett.
Sajnos nem tudtam még visszaolvasni, talán majd a jövő héten.
Zűrös napom volt tegnap, és úgy látom a mai sem lesz különb.
Tegnap megjöttünk a kórházból. Azóta alvás részemről nem sok sikeredett.
Noémi állandóan szopna, non-stop. De ez nekem így nem megy. Próbálom rászoktatni a 3 óránkénti evésre, de a 2 evés között végig sír. Ötletet-tanácsot már kaptam 100 félét, de tudom, hogy idő kell mindenhez, meg türelem
Vendég

Gratulálok mindenkinek, aki közben megszült!
Én viszonylag jól vagyok, leszámítva, hogy el vagyok teljesen havazva, nem tudom beosztani az időmet (de ez még csak a 2. nap itthon). Enni-inni nem nagyon tudok, aludni meg főleg. Tegnap délután aludtam 2 órát, meg éjjel is 2 órát, aztán slussz!
Tejem van, de ezek szerint nem elég, szoptatás után néha fejegetek, ha van időm.
És most még a sírós időszak is elkezdődött. Mármint nálam! Állandóan bőgök. Alapvetően nincs rossz hangulatom, csak rámjön a bőgés.
Gátsebem még fájdogál. Külső varratot tegnap kiszedték. Belsők pedig majd kiesnek.
Vendég

Szüléstörténetet is fogok felrakni amint lesz időm rá. Képet azt próbálok feltenni most nektek Noncsiról!
Nagyon imádjuk!

Szeder: köszönöm a sok SMS-t, és hogy közvetítettél!

Puszilok mindenkit!
Pocakosoknak kitartást! És egy jótanács: vigyetek a kórházba úszógumit! Én kizárólag azon tudtam ülni, bár az orvosom kinevetett!
Vendég

Kép

Noncsi 2 naposan
Vendég

Most jött a telefon Lolától, készítik elő a műtétre, ma megszületik Maja is! :)

Kép

Kép
starlark

Hatalmas gratula Röné és sok boldogságot! :)

Eszike: Noncsi nagyon aranyos kis pici lány :) Remélem hamarosan hagy téged picit pihenni is. Fel a fejjel a babyblues hamarosan tovább áll.

Kép

Kép
starlark

RÖNÉ SZÍVBŐL GRATULÁLOK!!!

LOLA!
SZORÍTOK :)

ESZIKE!!!
DE JÓ ÚJRA ITT LÁTNI TÉGED, ILLETVE BENNETEKET :) NAGYON ÉDES A PICI LÁNYOD.. OLYAN KIS PUSZILGATNI VALÓ SZÁJA VAN :) DE JÓÓÓÓ LÁTNI ŐT IS!!! végre!!!

szeder74

Röné :)
:?: :?: :?: Mi újság? Gondolom már babázol, nagyon izgulunk ám!

blúmi :)
Anno Nándorom aluszékony volt, de ö inkább úgy, hogy szopizott és be is aludt. Nagyon sokáig nem nézelödött, csak alig, az elsö 1 hónapban nincs is nyitott szemü képe. Bezzeg most Csongi... Lapos bimbire nincs tapasztalatom, a csajok majd mondanak okosakat :) Gátseb: nekem felszivódóvall varrtak, és bár már másnap tudtam ülni, pár nap múlva úgy éreztem, mintha szétnyilt volna, teljesen beparáztam. Kencét sem mertem rá kenni, pedig a védönö is a körömvirágkrémet ajánlotta. Nekem a következö jött be: minden pisilés után hideg vizzel lezuhiztatom (a meleg csipett), cserélek betétet, még ha csak kicsit is lett véres-lochás, és nekem a Naturella betét jött be, mert pamutos a teteje (elöször allwayst használtam, de igy utólag azt mondom, hogy a müanyagos boritása is iriitált.) Kitartást, nekem már teljesen helyrejött, pedig én is szenvedtem vele (de ha nagyon fáj, húz, akkor tényleg nézesd meg inkább dokival)

Petra :)
nekem a szabályso 5 perces fájások még nem voltak durvák, olyan közepes erösségü mensis görcsök voltak, a szomszédasszony mondta is, mikor hazajöttünk, hogy kedden este még kinn játszottam Nándival és nem is látszott, hogy már beindult, pedig akkor már 5 percesek megvoltak. Én is hezitáltam, mikor induljak, végül még jó, hogy idöben szóltunk anyuéknak, mert ugye mire beértünk már 3 percesek lettek :)

Kép
Kép
Kép
minyu

Na, közben meg is érkezett a hir :D

Röné :)
Hatalmas gratula nektek.
Ezek szerint azért megszenvedtél rendesen, ha este 7-re babát igértek, és hajnal lett belöle. Vagy félreértettem?

Lola :)
Hajrá, hajrá, drukkolunk!!!

Kép
Kép
Kép
minyu

Eszike!

Fel a fejjel! Párod biztos tud otthon segíteni, Te pedig csak törődj Noémivel és magaddal! Ha alszik, Te is tedd azt, többet érsz vele mint a fejéssel, főleg, ha a lányka non-stop szopizik! Az pedig nem baj, tedd mellre, ha kéri, szüksége van rá! Egyáltalán nem biztos, hogy elég neki a 3 óránkénti etetés, picike még a gyomra! Ha sűrűn, másfél-kétóránként szopik, akkor az elég ahhoz, hogy sok tejed legyen, nem fontos fejni! kitartás, belejössz ebbe is, minden rendben lesz!

Röné!

[/color]Nagy-nagy gratula Danihoz! sok boldogságot Nektek!

Lola!

Mennek a drukkok!!!

Márti
borossné becz márta

RÖNÉ HATALMAS GRATULA DANI BABÁHOZ!!! SOK BOLDOGSÁGOT ÉS TEJCIT!!!

LOLA!!! Nagyon drukkolok!!

Bejci! Sajnálom ezt az allergiás bőrkiütéseket!! Gondolom, hogy milyen rossz így a végén még ilyennel szenvedni!! Remélem használni fog a kenőcs amit kaptál! Igen tök jó, hogy tudom az időpontot csak ne jöjjön közbe semmi!!! Azért még a hétfői egyeztetést nagyon várom.

Eszike gyönyörű a kis Noémi! Üdv. itthon!

Kép
Kép
lanta

sziasztok!
sarkantyú, honey:köszi, jelentem még sajna egyben!!ma töltöttem a 40.hetet, vonalzóm nem a legpontosabb.
most jöttem doktól, szívhang remek, de tök zárt vagyok és fent van :( még kapok jövő vas-ig haladékot!!nem akarokkkk mesterséges indítást...ilyen ballonos szar!!babó mocorog, azaz feszítget ezerrel, na eddig halál nyugi voltam, de asszem már érthető ha kicsit izgulok, h. mi lesz már?????
napi sok telós érdeklődés..........hm....már kezdem ezeket is unni...sajna most ilyen vagyok!!
röné, eszike nagy nagy gratu!
lola drukkolok nagyon!!
bejci:Te szegény!remélem bejön a krém.

Kép
winona

eszike:nagyon cukkki, már én is így szeretném látni az enyim gyerököt!!!
komolyan a héten takarítani fogok meg mindent, h.induljon már be!!!!kérdeztem a szülésznőtől a frontot, de a meleg hoz gyereket, ahogy itt már írta is valaki, és a telihold is csak mende-monda......oké persze valakire azért hatással van........én is azért kicsit reménykedek!!!!
volt itt olyan anyuka, h. tök zárt volt és eccer csak beindult és minden ment a maga útján???léci-léciiiii
kicsit el vagyok kenődve.....

Kép
winona

Lányok!
Az Anyasági támogatást és a családi pótlékot azt postán is lehet igényelni, ugye? És pontosan hova kell küldeni, ha én pesti vagyok?

gwini

winona :)
Jelentem, én ilyen voltam! Hétfön du voltam dokinál, aki megállapitotta, hogy teljesen zárt a méhszáj és annyira fent van, hogy ilyen állapotban meginditani sem tudja (szintén ballon), mert nem tudja a katétert felhelyezni.
Hétfö este volt szereti-szereti apájával, kedden jöttek fájáskák, rásegitettem kis bábakoktéllal :oops: (enmtom, annak volt-e hatása végül), és éjjel mikor bementünk a kh-ba már 2 ujjnyira nyitva voltam (kb 30 órával azután, hogy a doki azt mondta, hogy satu zárt a méhszáj)
Szóval van remény!!!

bejci :)
jaj, szegény, nem lehet egyszerü ez a kiütéses dolog.

eszike :)
én is sürübben cicire tenném, igaz, én azt tapasztaltam, hogy ha nagyon sürün eszik, akkor meg a poci fáj. Csongi most beállt a 2 óránkénti evésre, éjjel eszik 3-4 óránként (most éjszaka én is úgy jártam, hogy Csongi aludt 4,5 órát én meg már rohangáltam hozzá, hogy mi van mááá, közben csurgott a tejcsi...)

Kép
Kép
Kép
minyu

jujjj minyu, mennyire jó h. ezt írtad!!!!!
köszi, asszem férjemet rábeszélem a dologra..... :wink: .a koktélt az nem tudnám meginniiii!!

Kép
winona

Bejci!
Végre, hogy valaki pozitívan is tud csalódni a magyar eü-ben. Sajnálom az éjszakákat. Már 3 napja én se tudok aludni, és tökre félek, mi van ha szülni kell mennem, nekem meg nem lesz erőm.

Honey!
Én épp tegnap beszéltem a párommal, hogy mindjárt szülünk. Kérdeztem tőle, hogy felkészült rá? Mondja, hogy nem, de nem is neki kell. :D

Röné!
Hatalmas gartula Danikához, gyors felépülést és tejcsit!

Eszike!
Üdv itthon. Majd csak beáll az az evés Noncsinál, aki nagyon aranyosan néz ki.
Én már bekészítettem az úszógumit, előre látó vagyok.

Lola!
Drukkok mennek!

Most voltam nst-n. Csodálkoztam rajta, hogy a doki nem mondott semmit a baba szívhangjára, mert olyan fura lett a görbe. Tökre össze – vissza ment fel alá, ráadásul 100 környékén is sokszor volt. Meg a grafikon szabályos 7 perces fájásokat mutatott (ráadásul akkor nem is mozgott a baba), mondjuk csak 50-eseket, de erre se mondott semmit. Már eléggé ki tudom elemezni magamnak a görbéket. :lol: kedden kell mennem újra, de remélem hétvégén megszülök. jó lenne

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

winona :)
Nincs mit :wink: Egyébként barátosném is azt mesélte anno, hogy a 2. babájánál a doki mondta, hogy hétvégén el kell mennie konferenciára, igy ha nem ügyeletesnél akar szülni, akkor rántsa magára apáját, és ö is 2 nap múlva szült :P

valaki kérdezte a TAJ kártyát, nekünk pont ma jött meg postán, de egyébként az OEPnél lehet személyesen átvenni, elvileg a kórház az anyakönyvvel együtt intézi (vagyis elinditja a kérelmet)

gwini :)
A www.magyarorszag.hu oldalon megvan, becopyzom:
Az anyasági támogatásra vonatkozó igénylést kizárólag írásban a gyermek születését követő 180 napon belül lehet benyújtani az igénylő lakóhelye vagy tartótartózkodási helye szerint illetékes Magyar Államkincstár Területi Igazgatóságán (továbbiakban: Kincstár), vagy - amennyiben ilyen működik a munkahelyen - az igénylő személy munkahelyén található családtámogatási kifizetőhelynél . A feladatot 2008. március végéig a Kincstár egészében átveszi, azt követően a munkahelyi kifizetőhelyek, néhány kivételtől eltekintve, megszűnnek. Ilyen kivétel pl. az ORFK és a megye rendőr-főkapitányságok, a Köztársasági Őrezred, az Országgyűlés Hivatala.

A kérelmet ajánlott levél formájában kell postára adni (hiszen így igazolható a postára adás napja, ami az igénybejelentés napja), vagy személyesen benyújtani az illetékes hivatalnak .

Az anyasági támogatásra vonatkozó kérelem benyújtása a Kincstárnál, a munkahelyen működő családtámogatási kifizetőhelyen, illetve a települési önkormányzat hivatali helyiségében térítésmentesen beszerezhető "Igénybejelentés családtámogatási ellátásokra" című formanyomtatványon és az 5. számú pótlap kitöltésével történik. A nyomtatványokat egy példányban kell kitölteni.

Ha a kérelem előterjesztése nem formanyomtatványon történik, akkor a benyújtás napja csak akkor számít a kérelem előterjesztésének napjául, ha utóbb az igényt formanyomtatványon is benyújtják. A formanyomtatvány igénylése természetesen térítésmentes.

Az ellátás igénybevételével kapcsolatos valamennyi eljárás illeték- és költségmentes.

Az még nem világos, hogy ha irásban nyújtod be a kérelmet, akkor a sok dokumentum, amit csatolni kell, annak elég-e a másolata. (Gondolom... Én tuti nem küldeném el postán a lakcimkártyám, meg mindenféle iratot...)

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Először is gratulálok a friss anyukáknak: Csehinek a nagyon szép hajas baba Lucához, Blúminak Bálinthoz, Rönének Danikához, kérünk majd képet a fiúkról is :)

Humanka: nagyon helyes a babalakod, és tényleg jó hegyes :)

Bejci: huh tényleg jó nagy lesz a gyerkőc, hacsak az UH nem tévedett. Jó olvasni, hogy vannak normális emberek is az eü-ben, annyi negatív tapasztalatot hallottam mostanában!

Netti: te is szép nagyra növesztetted már a babalakot!

Ormolya: remélem túl vagytok a festésen :) Nekünk még a hétvégére is van némi festeni és járólapozni valónk :)

Honey: remélem nem abban a 2 napban születik majd Flóra, amikor nincs dokid! A streptom nekem már régóta pozitív, doki azt mondta, hogy szülés közben kapok majd antibiót, nagyon sok nőnek pozitív, ne foglalkozzak vele!
Nekem még tegnap is azt mondta a dúla/szülésznő ismerősöm, hogy teljesen normális, hogy semmi jele annak, hogy szülnék. Egyáltalán nem kell, hogy előtt napokkal jele legyen, a gyerkőc jönni fog, amikor itt az idő! Szóval kitartás, semmiről nem vagy/vagyunk lemaradva :)

Holka: tök jó olvasni a soraidat a kétgyerekes létről :) Örülök, hogy Heni ennyire szereti Emmát :)

Konan: Annácska is nagyon szép baba!

Petra: kitartás, előbb utóbb mi is megszülünk :))

Judit: Bogi is gyönyörű kislány! Sajnálom a hasfájós éjszakátokat :(

Winona: hasonlóan érzek én is, egyelőre el nem tudom képzelni, hogy egyszer csak beindul a dolog és jönni fog a baba, pedig már nagyon szeretném látni a kisfiunkat! Nekem azt mondta a dokim, hogy első szülő kismamánál az a teljesen normális, ha méhszáj a szülésig tök zárt! Szóval az hogy zárt vagy nem jelenti azt, hogy nem szülsz meg mondjuk holnap!

Anyoooka: nekünk szept 16 a házassági évfordulónk ;) Jobbulást Neked és a családnak is!

Márti: strepto-s infókat köszi, bár nem hangzik jól, hogy esetleg szülés után még hónapokig ezzel kell szívni :(

Szeder: Adél baba nagyon álmosan nézelődik azon a képen :) Nagyon édes :)

Bagzerka: várjuk a beszámolót! Megkérdeztem párom ő szeretne- e itthon szülést levezetni, de azt mondta kihagyná :D

Gwini: kitartás, remélem minél hamarabb elmúlik ez a kevés alvós időszak! Mind a két lánykád nagyon szépséges :)

A.m: mini Gyuszi nagyon tündér a pihenőszékes kép külön nagyon tetszik!

Sarkantyúka: csak lesz nektek is nevetek előbb utóbb :)))

Eszike: Noémi nagyon szép kislány, kitartás, majd csak belerázódtok a mindennapokba!

Lolának hajrá!

Kép
kistiggrincs

huu menny tortenes!!!
olvasni egy percem sem volt, most sem lesz. net meg mindig sehol...

koszi a soksok gratulaciot, nagyon jol estek!!!!

es az azota megszuletett bebiknek es anyukajunka is hattalmas hurraaa!!!!!!

egy kepet sikerult eddig tennem, ime:

Kép

majd jovok, ha birok.....

KépKép

KépKép
bagzerka

ja es a tobbi meg itt:

[link]http://picasaweb.google.com/dobaye/DaniElsoKepei?authkey=gBJKTczny1c#[/link]

KépKép

KépKép
bagzerka

bagz:gyönyörű kisfiú dani!!
szüléstörit is nagyon várjuk!!!

[b]sarkantyú/b]ez a kisebb meg nem kisebb baba, szerintem tök felesleges paráztatás a dokik részéről....remélem megnyugodtál már!

Kép
winona

Sziasztok!

Ormolya nővére vagyok. Reggel 7 óra 10 perckor megszületett Botond, 3 kilóval és 52 centivel. Gyors és könnyű szülés volt. Mindketten jól vannak.
Egy kép a piciről:
Kép

KépKép
KépKép
oréka

Hatalmas gratula Ormolya családnak is!!!

És most nézem csak, hogy Ormolya 26-ára volt kiirva :shock: Bár, ha belegondolom, már 12-e van. Úgy szaladnak a napok mellettem... :oops:

Kép
Kép
Kép
minyu

Bagzerka: nagyon tündéri a kisfiatok!

Gratulálok Ormolyának is, a gyönyörű kisherceghez :)

Kép
kistiggrincs

Ormolya!

Szívből gratulálok Botondhoz! Gyönyörű, békés kicsi fiúnak tűnik! Sok boldogságot hozzá!

Minyu, Humanka!

Dobjatok légyszi táblit, már nem tudom követni! Arra mondjuk emlékszem, hogy Ormolya egészen a tábli alján volt... :shock:

Bejci, Netti!

Persze, szavazhattok, ha szeretnétek! http://nevvalasztas.atw.hu
Nem zárt a dolog, mindegy melyik topicról szavaz valaki!

Bejci!

Remélem,segít a kence! Nálam az allergiás bőrgyulladásra mindig bevált a csalántea ivása!

Winona!

Telihold: én 2x szültem már telihold utáni napon, másodszorra hidegfronnttal párosítva! Ez persze lehetne véletlen is, de az 1. esetben aznap este 22h-kor én voltam a 8. szülő nő, akit felvettek, ráadásul szülőszobára is várni kellett! A 2. alkalommal pedig már szülőágy sem volt elég, úgy gurítottak be valahonnan egy pótágyat az egyébként 2 ágyas szülőszobába harmadiknak! Mondták ugyan szegény kismamának, hogy lépcsőzzön csak, mert már én harmadszorra szülök, pár perc és kap ágyat, de szegény emiatt majdnem a lépcsőn szült meg, így gyorsan kerítettek egy ágyat begurították és már kint is volt a baba! :lol:
És én is 2x is úgy voltam, hogy kedden azt mondta a doki, hogy teljesen zárt a méhszáj és 1 hét múlva megnéz újra, aztán szombaton, illetve vasárnap már szültünk, a 2. alkalommal bő 3 ujjnyi méhszájjal értünk be! Szóval, ha a baba úgy dönt, tudnak gyorsan történni a dolgok! A 3. babámnál pedig még akkor is nagyon magasan volt a buksi, amikor már teljesen kitágultam, kellett várnunk vagy 20 percet, mire lejjebb ereszkedett és cvsak utána jöttek a tolófájások!

Márti
borossné becz márta

Márti :)
szavaztam :) Nagyon izgis :D

Kép
Kép
Kép
minyu

Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Nem tudom, hogy mennyire lehet erre nyíltan válaszolni, de a hálapénzzel kapcsolatban lenne hozzátok kérdésem (ha gázos kérek privit).
-A fogadott szülésznőnek mikor érdemes odaadni?
- Ti mennyit adtatok?

Még egyszer bocs, ha kellemetlen.....
agap

Márti: Én is szavaztam!! :wink:

Röné, Ormolya: Hatalmas gratula a picurokhoz! Sok tejcsit és jó egészséget kívánok!!

Lola: Drukk-drukk ++++++++++++++++++++++++++++++ :D :D

Bagz: Nagyon szépek vagytok! Megnéztem a képtáratokat is, nagyon édes a kisfiad. Meg az iwiw-en is láttam az üzenőfalat!

Köszi az együttérzést viszketés ügyben... majd meglátjuk mit csinál ez a kence. Ha semmit, akkor így jártam... :?
Vendég

Ma 12:55-kor megszületett Lola Maja babája 3000g-al és 51 cm-el.
Anya és a babó is jól vannak! :)

Kép

Kép
starlark

Nagy gratula Ormolyáéknak is! :) Sok boldogságot és jó egészséget! :)

Bagzerka: Nagyon aranyos kis falat fiad van :)

Bejci: én is remélem hogy beválik a kence és könnyebbek lesznek az éjszakáid.

Agap: Jó kérdés. én megkérdeztem tőle, de sajnos azt mondta hogy nem, semmit... /Ez igazából nem nagyon tetszett, jobb a tiszta helyzet, a dokim pl számlát adott a szülésről és egészségpéztáron keresztül lesz fizetve/
Végül nem lett szülésznő behívva mert hirtelen alakultak az események.

Pár tegnapi kép

Kép Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára starlark 2008.09.13 07:43-kor.

Kép

Kép
starlark

Bagz!
Nagyon szép Dani!

Ormolya!
Nektek is gratula, várunk vissza a beszámolóval. Zabálni való Botond.

Na Humanka, megint van mit adminisztrálnod. Nem hagyunk békén, nehogy azt hidd. :)

Márti!
Én is szavaztam, nagyon kíváncsi vagyok, lesz –e olyan, aki eltalálta. Lesz vmi jutalom? :lol: :wink:
Mondjuk egy babafoto?

Lola!
Nektek is hasonlóan sok boldogságot és tejcsit.

Beindult újra a babaeső!

Ki lesz a következő????
Netti!
Már csak 2 –en vannak előttünk.
:?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Lola!

Tiszta szívből gratulálok a kicsi Majához! Sok boldogságot, örömöt és nyugalmat, békét hozzon egész családotok életébe!

Starlark!

Jaj, de tündér a kicsi Donát! Olyan kis manó!

Minyu!

Kösz a táblit! Szembesültem azzal, hogy bármikor szülhetek! :lol:

Bejci, Minyu, Ági!

Mindjárt meglesem a szavazatokat! :wink: Valami jutalmat kitalálok, a helyes megfejtő(k)nek!

Agap!

Pesten 20.000-30.000-től határ a csillagos ég! Mi 2 éve szülés után adtuk oda! Próbáltam előtte megkérdezni tőle, hogy mennyit kér, de hárított, ránk bízta! Ilyenkor persze számít az is, hogy tényleg meg vagy-e elégedve vele?

Márti
borossné becz márta

Szépen alakul a szavazás! Most jöttem rá, mennyi szép lánynév van decemberben!

Márti!
borossné becz márta

Lola családnak hatalmas gratula :)

Tényleg babaesö :D

Kép
Kép
Kép
minyu

Blúmi
Szívből gratulálok Neked Bálinthoz!!!! Nagyon jó egészséget és sok boldogságot kívánok Nektek!!!
Én se ébresztem Emmát,mostmár napról napra picit többet van ébren. De első napokban se ébresztettem. Napi 6-8 szopi megvan ugye? Mennyit szopizik alkalmanként?
Befelé forduló vagy csak laposabb?
Van az Aventnek is bimbókiemelője és ennél nem feltétel,hogy már a várandósság során elkezd használni. Szopi előtt pár perces használattal kiemeli a bimbót.
Szopi közben pedig a babád mindig kapja be a bimbóudvart is mert ez szükséges ahhoz,hogy a tejtermelést stimulálja. Kitartás, ügyesek lesztek!!

Röné
Hatalmas gratula Danikához!! Sok boldogságot Nektek is!!!!

Ormolya
Gratulálok Botondhoz!! Sok boldogságot!!!

Lola
Nagy-nagy gratula Majához!!!

A.m
Csuda helyes kisfiú miniGyuszi!!!

Gwini
Nagyon szépek a kislányok öszzebújva!!!
TAJ azonnal kész, ha az OEP-be bemegy a párod. Anyakönyvi kivonat,anya igazolványai kellenek.
Családi pótlékot és Egyszeri Anyaságit a Magyar Államkincstárnak címezd!
www.allamkincstar.gov.hu itt találsz infokat+letöltheted a nyomtatványokat.

Starlark
Nagyon édes Donát!! Úgy bírom ezt az édes homlokráncolós,gondolkodó arcot…Emma is ilyen fejeket vág…. :D

Sarkantyúka
Drukk,hogy a babád ügyesen várjon még a születésével. Örülök,hogy jöttél újra!! :D

Eszike
Noémi annyira tüneményes!!!
Én mellre teszem Emmát amikor csak igényli. Heninél is így csináltam….nem bírtam volna hallgatni a sírását!Még így is 2 hós korára kialakult magától egy tök jó napirendünk, 3 órás szopikkal…
Az nem lehet,hogy magad mellé veszed éjjel? Nekem aludnom kell éjjel,hogy nappal Henivel is tudjak foglalkozni...és általában 2x szopizik Emma éjjel,de volt már,hogy többször kellt olyankor magam mellé vettem,cicire tettem egy óra múlva ébredtem...akkor tettem vissza az ágyába.. :wink:
Szinte mindenki átmegy ezen a sírós időszakon, a hormonok játszanak veled.

Kistiggrincs
És te hogy vayg?

Bagzerka
Nagyon szépek vagytok!!
holka

Lolababa: Nagy gratula Majához! Sok örömötök legyen 2. babátokban is! :lol:

Starlark: Nagggyyyon édi a Mini-manód!!! :wink: :lol:

CSajok! Nostawen jól van, ő is gratulál az új mamiknak és bízik a hideg frontban... :wink:
Vendég

Bejci
végre valahol pozitív élményben részesülhettél mint kismami....ez volna a normalis helyzet...
Mostmár csak azt kívánom,hogy használjon a krém!!! És tudjál pihenni egy picit Bius születése előtt!
holka

Ormolya, Lola, szerettel gratulálok, és nagyon sokboldogságot kívánok a bébikkel!

Kiamamik! Kitartás! Már tényleg itt a vége. Ahogy Szedernek is, nekem is az adott erőt, hogy mindjárt a kezemben lehet a baba. És rengeteget gondoltam szülés közben a Márti féle ajtókra is! NAGYON SZORÍTOK MINDEKIÉRT!

Lányok! Nagyon köszönöm a sok-sok segítséget! Nálunk az aluszékonyság sárgaság miatt van. Azért paráztam be, mert kevés a tejem, nem is tudja szegény jól szopizni a cicit, ráadásul, ha mindennek ellenére mégis sikerül ,akkor elalszik a cicin, és egyszerűen lehetetlen felkelteni. Úgy néz ki mára javult a helyzet. Talán már ügyesedünk. (bimbókiemelővel próbálkoztam szopi előtt) Egyébként 3 óránként eszünk. Ha nem megy a szopizás, akkor kispohárból töltögetjük a lefejt tejet. Ez még jobban összezavarja, mert inni teljesen máshogy kell, mint szopizni, de azért igyekszünk.

a gátseb talán javult, persze elég kellemetlen ülni, de ezen nem problémázom már. Viszont az aranyér.... :-(

Lányok, nálatok az eufória rögtön megvolt? Én annyira tele vagyok aggodalommal, kérdésekkel, bizonytalansággal. Át sem tudom magam adni a boldogságnak. A tegnapi napot egyszerűen végigsírtam, sehogy nem bírtam abbahagyni. Szerencsére a férjem nagyon sokat segít, és ezerrel próbál kiásni a gödörből.

Kép
blúmi

köszi csajok a válaszokat zártság ügyben!

ormolya, lola nagy nagy gratu szép babás napokat!

starlark:kis donát nagyon cuki!

Kép
winona

Sziasztok!

Először is szeretettel gratulálok a legújabb babák érkezéséshez!
Blúmi, Ormolya, Lola: jó egészséget és hosszú boldog életet kívánok nektek és kis családotoknak!!!!

Babaképek irtó aranyosak!! Egyik gyerkőc szebb, mint a másik. És hihetetlen, de a pár napos babák is olyan "érettek"!

Ági, mostmár jöhetnénk mi is.... remélem nem csak én vagyok nyűgös így a végére... :oops:
Ma eszméletlenül nehéz a pocakom, szerintem lejjebb ment Aliz, keményedtem, görcsölgettem egész nap, de igazából nem akarnak a fájások elindulni rendesen....

Márti, én is szavaztam! :D Ahogy írtam, én akkor is erre a névre szavaztam volna, ha nem csak a decemberiek közül lehetett volna választani!!!! :lol:

Most megyek fürdetni a nagyot... később benézek, hátha kapunk újabb babahírt! :D (majd valaki jól beelőz megint a végéről! :shock: )

Kép
Kép
netti77

Sziasztok!

blúmi, én az első 3 napban nem tudtam rendesen szopiztatni Hunort, mert a bimbóm nem emelődött ki rendesen. Már az első napon azt mondták, használjak bimbóvédőt, vagy kiemelőt. Nekem a védő nagyon bejött. Ugyanis a baba kezdett rájönni a szopira, én meg arra, hogyan kell, ráadásul kiemelte a bimbómat. Aventet használtam. Hidd el, menni fog . Az, hogy teli vagy kérdésekkel, bizonytalansággal teljesen természetes. Mikor hazajöttünk, végig bőgtem a napot, sőt a más illetve a harmadnapot is. Még mindig könnybelábad a szemem, amikor a pici fiamra ránézek. Úgy el voltam anyátlanodva. Jól fogom-e csinálni, mit hogy kell csinálni, meg tudom óvni a betegségektől stb. Totál kész voltam. Ez el fog múlni, és át fogod tudni adni magad a boldogságnak!!!!

Ormolya, Lola, GRATULÁLOK A BABÁKHOZ!!!!

Ormolya, gyönyörű a kisfiad!!!!

Eszike, csodaszép a kislányod!!!!

Starlark, hihetetlenül édes a kis Donát!!!Nálunk is vannak hasonló képek. Olyan aranyosak mikor a vállon vannak, nem?

Alíz

KépKép
roni0422

Holka, természetes szülés esetén a nemi élet folytatását a szülés után 6 hét elteltével javasolják, ha minden rendben van. Tudnál arra válaszolni, hogy császármetszéses szülés esetén ez hogy van? Őszintén szólva ezt nem kérdeztem meg.. :oops:

Alíz

KépKép
roni0422

Lányok!

Mindkét Sziszink nagyon hallgat! Gyanus!

Márti
borossné becz márta

Huha. tegnap porogtem egesz nap, nem volt idom jonni, aztan itt meg potyognak a babak :lol: :lol: :lol:

Nagy-nagy gratula Ronenek, Ormolyanak es Lolababanak !!!

Az elso napunk, hogy 3 baba szuletett egyszerre :lol:

Winona: en is csak tamogatni tudom Marta hsz-et a teliholdrol. Statisztikailag kimutattak, hogy a csucs a szuletesek teren minden honapban teliholdkor es az azt koveto napon van! (Megjegyzem azt is, hogy minden evben szeptemberben szuletik a legtobb baba, mert a karacsonyi unnepek, a szilveszter, a pihenes, a nyugalom jo hatassal van a fogantatasra :wink: )

Marta: en is szavaztam :wink:

Bejci: sajnalom a kiuteseket :cry:, mar neked is meg kene, hogy szulessen Bius, akkor majd minden gondod-bajod megszunik.

A bebik gyonyoruek mindenkinel, Eszike, Bagzi, nagyon varjuk a szulestortenetet :P

Nalam semmi ujsag, tegnap egesz nap szaladgaltam, mint pok a falon, delelott takaritas, fozes, delutan jott egy baratnom a 6honapos babajaval, majd megzabaltam, olyan edes, este pedig jott egy magyar par Sydney-bol, a lannyal mar regota levelezunk, es most atugrottak Melbourne-be egy hetvegere, veluk talalkoztunk. Annyira jol sikerult, hogy mentunk egy csomot es vmikor 1/2 1 fele ertunk haza, hullafaradt voltam, reggel 1/2 9-ig ugy aludtam, mint a bunda. Nagyon jol esett ! :D

Kép

KépKép
Kép
humanka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?