Új privát üzeneted érkezett!

NEMES NAGY ÁGNES: BORS NÉNI KERTJE
FENT, FENT LEGFELÜL.
OTT, AHOL A VARJÚ ÜL
A HETEDIK EMELETEN
AZON IS TÚL? IGEN, IGEN.
FENT, FENT, MAGASAN,
BORS NÉNINEK KERTJE VAN.

BENNE HÁROM MÁLYVATŐ,
KIVIRÍT A HÁZTETŐ,
BORS NÉNIÉ HÁROM MÁLYVA,
RÓZSASZÍNŰ, LILA, SÁRGA,
HOGYHA HULLIK TARKA HÓ,
AZ A MÁLYVÁRÓL VALÓ.

HOGYHA PEDIG
ESŐ ESIK:
FENT A MÁLYVÁT
ÖNTÖZGETIK


Rylie,
IMÁDOM!!!!!!! ahogy a fiam mondja itthon. Meg ahogy együtt mondják az oviban. Csoda édesek. Próbálom megszerezni antikvárból.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


sziasztok,
csak beugrottam röpke idöre, mert uszik a háztartás a délelötti ovizástól...
jelentem, jól haladunk, tegnap 1 órára hagytam ott Bálintot, ma már 10-töl délig nélkülem volt, és minden rendben volt :) igaz, a séta végére elfáradt és anyázott ( :lol: ), de a "vöröshajuovonéni" megnyugtatta :) Ö hivja igy az egyik ovonénit (másikat csak lazán Áginak :lol: ) imád ott lenni, tegnap pogácsát sütött nekik Ági, ma meg kását fözött, és mézzel, saját készitésü lekvárral izesitették, nyami :) minden nap van vmi érdekesség, bujocskázás, gesztenyézés, zenélés, stb., csak gyözze a gyerek feldolgozni. Elsö du. brutális volt itthon, mert még nem oldodott fel B az oviban, itthon meg jol leverte a feszkót az öccsén. Tegnap és ma már hallatta rendesen a hangját, gyerekekkel is megkezdödött az interakcio, kezd oldódni a srác.
És ujra rájöttem h az anya hozzáállása az egyik legfontosabb... mert mindent levesz a gyerek. Mivel abszolut megbizok az ovonökben, látom, h mindent megtesznek a gyerek érzelmi biztonságáért, ezért nyugodt vagyok. Rövid bucsu, jövök vissza, stb. és mindent megbeszélünk. remélem. gondolom, nem mindig lesz ez ilyen egyszerü, de most optimista vagyok.

ottalvás sztem ráér még, elöször a délelöttök legyen stabilak. (azt hiszem, Johi kérdezte ezt, de amugyis csak januártol lesz erre itt lehetöség, ami nem gond egyáltalán, söt.)

bocs, most nem tudok másra reagálni, de szülinaposokat isten éltesse, és Tinunak drukkolok a köv. 9 honapban :D

KépKép
fibi
 
 


Curse,
Fantha Zsuzsát én is tudom ajánlani (Ábel kitolásánál ö segédkezett nagyon profin :D), és még persze Molnár Gabit is imádom :D

Rylie,
akartalak megnyugtatni, de látom, már sikerült leadni a feszkot :) sztem Borkának is adhatsz homeot, de mondják meg az okosabbak :wink:

tényleg mentem...
fibi
 
 

 
 

Dócinak boldog szülinapot!

Deni, nektek meg még sok sok boldog évfordulót!

Szellő,
ezüstkolloidot mi is használjuk és Barbiék is.....és épp a múlt héten rendeltem Johitól :) és nagyon jó szer, tulképp mindenre. Mi fülbe is csöpögtetjük - mármint a sajátunkba, dedének semmi baja - és iszogatom is ha náthás vagyok v ilyenek és sokat használ. Gyomorrontásnál csodát esz és sorolhatnám....

Curse,
már mozog? úgy értem érzed már h mozog? :)

Most megyek és megnézem az engem narkotizáló sorozatot :D :D :D

Kép
akata
 
 


Vera,
Tortáról mindenféleképpen tegyél képet, kivi vagyok a közös műre :D
És igen, érdekelne priviben. Ő is közte van a kiválasztottaknak :wink:

Neet,
Neked is köszi a szülésznő ajánlást :) És örülök, h itt ilyen nyugodtak az órák :D Azért nem mindegy, h az ember milyen helyre megy be mindennap dolgozni.

Ríd,
Ügyes vagy, le a kalappal! :D Nálunk, ha apa egy napot nincsen itthon, akkor már totál kész tudok lenni, pedig még csak Adél van :wink:

Deni,
Megvan már az eredmény? És nagyon boldog házassági évfordulót!!! :D :D
Ottalvás miatt meg szerintem ne aggódj, menni fog egy picit később, ügyes Bálint. Végülis még szinte alig kezdődött el az ovi :wink: Bencus élvezi, h kettesben lehettek vagy hiányzik neki Bálint?

Szellőke,
Jaj, ti szegények :( Nagyon kakául hangzik :( Gyors gyógyulást!!!
Megírod akkor priviben, h miért nem??? Szétmegy az oldalam :wink:
Esztid dumája csúcs :lol:

Johi,
Csak nem nálatok is kispasi :D?? Mindekitől ezt hallom az ismertségi körből, h ahol pocak van, ott fiú van. Úgy látszik, most épp a pasikból van kevés és a természet kompenzál :wink:

Fibi,
Nagyon szupi ez az ovi, tényleg nem unatkozhatnak a gyerkőcök és ezek után megértem, h teljesen nyugodt szívvel hagyod ott Bálintot :D És neked is köszi FZS és MG ajánlását! :)

Kata,
Igen, ezerrel nyomatja :D Ma épp voltam dokinál és az uh alatt is egy percre sem állt meg. A hüvelykujját is bekapta párszor közben :lol: Adél nem volt ennyire izgő-mozgó, meg Adélt nem is érzetem ilyen „hamar”.

Kép Kép
curse
 
 


Ötletet kérek szépen: tudod-é valaki, olyan könyvet, ami egy félénk kislányról szól, s mondjuk bátor lesz vagy társasággal kapcsolatos pozitív élményei lesznek?

Neet! én sem ismerem az annapetis sorozatot :oops: . állatos képek :lol: (mi azért fogadtunk be felnőtt kutyit, mert úgy érezzük, hogy kiskutyira nem lenne elég energiánk, szóval gratulálok)

Szelloke! mi szoktunk használni ezüstkolloidot. Anginál is. én MediLine-ba vettem, de sok bioboltban is láttam már.
Hugodnak nagy ++++++ és drukkok. Egy barinőm vérezgetett sokszor sajnos, de most már az uccsó hónapban van, s bármelyik nap szülhet, s makkegészségesek mindketten :lol: :lol: !
Ja és hogy nem jön össze a társaságbamenetel az nem véletlen... 8) sztem ne parázz miatta
s hajrá ház!!! :lol:
s a kórokhoz +++++++++++

Curse! szerintem énkedvenc Kondor Kata is beleillik az elvárásaidba. :D

Ríd! hajrá ügyiríd :lol:

Deni! igen van 2 négylábunk, s 0 házőrzőnk :lol: . de nem hülyék vagyunk, hanem nem volt célunk :lol: :mrgreen:

Rylie! ügyi vagy, hajrá! :D ++++++++++

Akata! ti egyébként Csanába jártok? bocs hogy nem emléxem :oops: . csak azért mert elgondolkoztatott, hogy hol "engednek" 3 hét beszoktatást.

barihimlő: én is lenni oltásellenes, de a barihimlőt sztem be fogjuk adatni. már egyszer rákérdeztünk, s a mi dokink azt mondta, hogy majd akkor tegyük ha oviba megy.

Ja és az orrtúrás helyetti mandalarajzolás a hó dumája! :lol: :lol: :lol:

S sok BOLDOGSÁGOT DÓCINAK!!!

s az új kutyu lány, s aaaaaaaaaaaannyira más! sokkal figyelmesebb Angival. nohát nőből van :lol: 8)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi
 
 


Lehet, h azért van nálunk ennyi állat, mert az embereket lényegesen nehezebben viseljük el? :oops: :lol:

Anna és tesói: kösz, majd lehet, h egyszer belenézek/-ünk.

Megyek, mert Eszter tictacot főz, és már úszik a kanapé is.
neet
neet
 
 


Sziasztok lányok!

Dócinak és Ruzinak boldog szülinapot innen is :) A süntortára nagyon kíváncsi vagyok!
A&P könyveket én sem ismertem, de nagyon felcsigáztatok vele.

Kisün! Nekem is elküldenéd a privit a szülésznőről?

Szellőle! Gyógyulást nektek ++++++ A csizmi úton a Mókus felé, csak Peti napok óta nem jut el arra, de talán holnap már menni fog.

Óvi jelentés: a kezdeti lelkesedés múlóban, vagy inkább szűnőben. Gondoltam, hogy ez lesz, már a tavaszi szülőin mondták az óvónők, hogy 2 féle gyerek van, az egyik az első naptól sír, hogy nem akar ott maradni, a másik meg tök lelkes az első napokban, új játék, társaság, stb, aztán mikor rájön, hogy ez minden napos dolog, akkor nem akar menni. Na, Grétinek ez most esett le :( Tegnap meg is beszéltük Petivel, ha ennyire nem akar menni, akkor nem megy, elvégre nem kötelező. De közben kiderült, hogy hétfőn rossz napja volt, nem akart aludni, azért sírt, aztán mire nagynehezen elaludt, felébresztették, úgyhogy akkor meg azért sírt, de a legnagyobb baj az volt, hogy az egyik kislányon ugyanolyan poló volt, mint az övé, és le akarta venni róla, hogy az az övé, és ebből nagy hiszti lett :roll: És egyébként meg 2 percig sír reggel és utána tök jól elvan, sőt tegnap is meg ma is, minden síró gyerekhez odament és vígasztalta őket. :) És már nem kell úgy hazarángatni, hanem jön szépen, bár mindig úgy megyünk, hogy viszem Bajnit is, és még legalább fél órát maradunk az udvaron.
Tegnap még óvi után kivittem őket a Kopaszi gátra biciklizni, elbicikliztünk a játszóig, ott játszottak, de visszafelé Gréti már nagyon hulla volt, úgyhogy óvi után szerintem nem nagyon fogunk ilyen nagyon menős programokat csinálni, mert ő ott nagyon lefárad.

Képzeljétek ma fodrásznál voltam, az egyik barátnőm ajánlotta és mondta, hogy oda jár az Erős Antónia is, és pont akkor volt ő is, amikor én. Tök szimpatikus volt, nem tette-vette ott magát. Mikor én érkeztem, neki pont a festék volt a haján, és mire nekem megmosták a hajam, neki is lejárt a festék ideje. Biztos voltam benne, hogy akkor a fodrász előre veszi, de nem, az egyik kiscsaj lemosta neki a haját és aztán kivárta, míg nekem a fodrász levágta meg megszárította a hajam. Na, és most a Katie Holmes-os frizura után lett egy Erős Antóniás hajam, úgy látszik a fodrásznak erre a fajta hajra áll rá a keze...

Ééés elhoztam az utazási irodából a repülő jegyeinket is, úgyhogy minden kész a nyaralásra. Ha pár napig nem jövök, akkor a hasamat süttetem a tengerparton :wink:

Szerencsére anyukámnak nem kell megműteni a kezét, de a törés akkor is törés, úgyhogy jó pár hétig a kezén lesz a gipsz, de szerencsére az egyik szolnoki unokatesóm megígérte, hogy amíg ott lesznek a gyerekek, minden este átmegy és segít anyukámnak megfürdetni és lefektetni a gyerekeket :wink:

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Most írtam egy hosszút,s mikor be akartam másolni lefagyott a gép. :twisted: Azértis nekilátok újra...

Kép
Kép
szelloke
 
 


Johi és többiek,
Köszi az ezüstkolloidos infókat! (holnap talán eljutok bioboltba, de ha nem sikerül, akkor jelentkezem még ezügyben Nálad ;-) ) Ma grapefruitmag kivonatot szereztem be, mertmivel Ati 4 napja végelegesen lecuppant rólam :( Már napok óta nem akarta, és én nem erőltettem tovább… Furcsa ez, két és fél év magamra figyelés, kaják mellőzése, nuku gyógyszer után azt csinálok amit akarok ;-) És nem is gondoltam volna, de sokkal kevésbé vagyok fáradt is!

Zsan,
Erről jut eszembe, Te még szoptatsz?

Rylie,
Sírás „jó”, legalábbis nekem mindig sokat segít. És hajrá, csak lazán!!!
Arról nem tudok, hogy középkori betegség lenne az ótvar, állítólag gyakori gyerekbetegség. Egy „egyszerű” strepto- vagy staphyllococcus által terjesztett bőrbetegség, amihez elég,h sérüljön a bőr felszínének folytonossága,s máris rávetik magukat a gyanútlan áldozatukra váró genya bacik és fertőznek ezerrel. Atinak valszínűleg egy szúnyogcsípésből lett. És sajnos könnyen összeszedhető a játszón, bárhol…További izgalmam, h E-nek ne legyen, de szerencsére semmi bibije nincs.
Takonykórhoz +++ !

Curse, Kisün,
mindjárt privizek is, ha a gép is úgy akarja.

Barbi,
Könyvet passzolom, de talán Te is mesélhetnél ilyet. Én legalábbis akis primkó meséimmel szoktam a legtöbb problémát a helyes meder felé terelgetni. (Most pl az evés a téma, mert persze már nálunk sem müxik az elé teszem vagy mindent ajánlgatok Neki, kicsit válogatós lett a Szentem…)

Lindi,
Köszi,h a csizmit nem felejtetted L. Jó has-süttetést ;-) ! Anyukádnak meg sok+, jó h van kéznél uncsi-tesó! És milyen manapság az Erős A. haj? (képet ;-) ! )


Hát, nem is volt olyan hosszú... :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szelloke 2008.09.10 20:41-kor.

Kép
Kép
szelloke
 
 


és még priviztem is... 8) :lol:

Kép
Kép
szelloke
 
 


Grétike lóg a szeren:
Kép

Ilyen az óvi udvarának egyik fele:
Kép
lindicita
 
 


Barbi,
könyvet nem tudok, de épp most tettem le a patika magazint ahol láttam egy LENDER VITA által forgalmazott biovirág esszenciát, amit éppen ezekre a "tünetekre" kell használni a nyelv alá fújva :wink: a teljesség igénye nélkül idézem: "segíti a gy-t megnyílni a világ felé, könnyíti a beilleszkedést. fejleszti a szociális ösztönt és segít legyőzni a másoktól való félelmet, a magába fordulást, az önbizalomhiányt, az agresszivitást és a félénkséget" Neve: DEVA elixír kisgyermekeknek.
Annyi féle félénkség van, Ákos pl. vakmerő ha be kell menni a Balatonba vagy lecsúszni a nagyon meredek csúzdán, mindenkivel dumál, köszön mindenkinek :roll: az utcán stb.... de a csanába beszokás 3 hete... :? :? hát nem tudom, végül is mit árthat ez a szer? Johi???

Igen csana, és h parlagi stílusban fogalmazzam: kell a pénzünk nekik :)
DE már egyszer elmondom, de még1x mert megérdemli: egyszerűen hibátlan az intézményvezető egyben óvónéni, aki maximálisan együttműködik a szülőkkel. Ha nem ért egyet, elmondja de végül is tiéd a döntés mert tiéd a gyerek. :) imádom

Kép
akata
 
 


És egy fontos kérdés: valakinek van tapasztalat a GEKKO-val? Mi bejelentkeztünk egy képességvizsgálatra és ha jó a véleményünk ezután akkor heti 4 délelőtt csana, 1 meg a gekko lesz a jövőben.
Esetleg tudtok valamit mondani róla?
köszi

Kép
akata
 
 


Lindi,
ide én is szívesen járnék oviba! Gréti és a szer - :lol:

akata,
asszem Ruziék próbáltak Gekkot.

és most: Jó hét!- ahogy E mondaná :-D

Kép
Kép
szelloke
 
 


Azért Bajni is ott van ám a szeren :)

Elkezd csúszdázni, de megtorpan ennél a klassz kis kapaszkodónál, és csak úgy izomból elkezdi himbálni magát.
Kép

A gyerekek közben jönnek-mennek-csúsznak mellette, ám ő kitartóan lóg :)

Kép

Még mindig kitart, bár az arcán már látszik, hogy szenved és az egyik sarkát is már a földhöz érintette :) :

Kép

Na itt végre elfáradt és lecsúszott (aztán persze kezdte előlről):

Kép

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Barbi: ahogy Kata írta könyv nekem sem ugrik be, de még gondolkodom rajta... :lol: Viszont Bach cseppel vagy Deva esszencia biztosan van erre, én is adok Fanninak persze másra, szóval használnak. Ha érdekel, segítek választani és akkor beszerzed valahol a közeledben. :lol: :lol:

Szellőke: micsoda nagy lépés.... grapefruitmag nálunk a másik nagy favorít, azt még mosáshoz a ruhák fertőtlenítéséhez is használom, illetve folyékonyszappanba és mosogatószerben, nagoyn jó kis szer, de persze belsőleg és külsőleg is nyomatjuk.

Lindi: jó pihizést neked, képek pedig jók. Amúgy Fanni is kicsit hasonló, mint Gréti az ovival kapcsolatosan. Ő már közölte, ovi uncsi, most már jöhet a suli. :lol: :lol:

Gekkoról én vegyeseket hallottam. Főként azt, hogy nagyon nagyon drága. Egyik uncsitesónk járt oda, anyukája azt mondta, hogy jó jó, de kua sokba került. :lol: :lol: Egy megnézést megér szerintem.

Na ébredés és munkaábamenéskövetkezik...

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Szelloke,
Ótvar tényleg gyakori. (Már írtam? Néha írok, csak nem küldöm el...)


Akata,
A Gekko biztos remek szórakozás és nem árt. Én is vittem 1x M-t, aztán pénzpocsékolásnak gondoltam volna. Ő ugye a mozgásában volt elmaradva. A G-ban általános fejlesztést kapott volna kortársakkal. De ő csodásan csinálta pl. a kismozgásos dolgokat, szuperül legózott, evett kanállal, figyelt, a maga akkori módján kommunikált. Szóval szórtam volna a pénzt, mert ők nem M mozgását fejlesztették volna mozgásilag.
Nekem nem jött be a Gekko, bár valszeg a gyerekek élvezik és a szülők is emiatt. (És nagyon drága.)

Lindi,
De helyes és erős B.!!!

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Szija Mindenkinek :)

most már lassanként megint nem dolgozom majd, igyekszem gyakrabban benézni...

Gyerkős-fotók szuperek :)

Rájli,
neked külön sok-sok ++++++++++++++ és ha eddig Kamillka egy kiegyensúlyozott jány volt, akkor sztem nem te szúrtál vészesen el valamit, hanem egy átmeneti állapot. Nyilván az elmúlt hónapok feltorlódott eseményeit, újdonságait és újféle elvárásait neki is fel köll dolgozni, így sok türelem és szeretet biztosan fog segíteni!



Nálunk Füles részéről egyenlőre nagy tesó várás van. Kíváncsi leszek mekkora traumát okoz, ha kiderül, a Tesós létnek nem csak vicces oldala van...


Lindi,
posztumusz kérdésedre: Igen, abszolúte, 99,9%-osan fiú :)
Anyukádnak jobbulást, nektek meg jó pocak-piríttatást!


mindenkinek csókhegyek és teszek fel egy képet én is, az óriásbébimről



Kép



macska 34+6
macskanyu
 
 


ha ti, akkor én is:
Kép

a kép régen készült, vmikor nyár közepén. Még rövid a fijjúk haja rajt'.

Macs,
Fülesed klassz csaj, most épp rád hasonlít jobban! (sztem)


Zsan
57+5

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Én is,de nekünk csak ilyen idétlen képeink vannak hármasban :roll:
Kép

Szia Macs!
Nagyon,nagyon drukkolok! :D

Zsan:
dögösek a klónozott fiaid :lol:

petergabi
 
 


Sziasztok!

Szerencsésen hazaértünk, a nyaralás szuper volt, minden ok, de amióta hazaértünk, Réka fostizik... Úgyhogy csak szépen lassan készül a beszámoló a blogon, de pár fotó már van fenn azért. Most nincs is több időm, mert még a mosással sem sikerült megbírkóznom, mióta itthon vagyunk, annyira nyügis a csajom.

Tinu:
Gratula!!!!!!!!!!
Üzenem UM-nek, hogy remélem mi is hamarosan találkozunk :wink:

Minden szülisnek puszik

A betegeskedőknek pedig sok-sok ++++++++++

nukada
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a köszöntéseket!! Arik vagytok, hogy így eszetekbe jutok! :D :D

Én is kívánok Dócinak és kicsit megkésve Máténak is Boldogot!!!

Húú de szuperek ezek a gyerek fotók!! Olyan aranyosak és szépek mind! :)

Bajninak meg igazán erős hasizma lehet!

Ovis tapasztalatok: Bendi is elkezdte az ovit. Én sajnos galád módon nem nagyon szoktatgattam, mivel előtte már régóta járt bölcsibe és már kétszer végicsináltam a beszoktatást és ugyanoda jár most, ahol a bölcsi volt, csak az emeleten és a bölcsistársai közül sokan ugyanabba a csoportba járnak, úgyhogy beadtam első nap és mondtam, ha nagy gáz van hívjanak, de sajnos mennem kellett dolgozni. De egyelőre nem sírt egyszer sem, és imádja az ovit, végül is már megszokta, hogy minden nap jár valahova és nem velünk van. Az ovi viszont érdekes, ahhoz képest, hogy egy állami óvoda és nem waldorf, elég sokat kell a szülőknek dolgozni, partykra sütögetni, ezt vinni, azt beszerezni a csoportnak stb. A szülőin egy órán keresztül csak ezt sorolták, hogy majd miket kell nekünk szülőknek csinálni. A bölcsiben nem volt ilyen...el vagyok kényelmesedve... :lol:

Gekkóról: az a baj vele, hogy ennyi pénzért az ember valami extra hiper szuper nagy dolgot vár, de az nem lesz, én is csalódtam, mert a dolog arról szól, hogy gyerekekkel tanító, fejlesztő játékokat játszanak, de egy-két eszköztől eltekintve nem több, mint amit otthon is bárki megcsinál a gyerekekkel, mondókázás, éneklés, gyurmázás, rajzolás, mozgás, stb. Ami egyébként hasznos meg minden, csak ezért alkalmanként kb. 5000-et elkérni, enyhén szólva is túlzás. Olyan szülőknek való, ahol pénz nem számít, mert a gyereknek hasznára válik, jót játszik és közben még okosodik is, de az otthoni vagy az óvodai játék közben ugyanez megtörténik szóval...talán még annyi, hogy mivel ott gyógypedagógusok vannak el tudják mondani, hogy hogy áll a gyerkőc, meg megfelelő-e a fejlődése a kortásaihoz képest stb.

Na megyek, mert meló van.

Üdv

Ruz
ruzicsky
 
 


Kisün, Dócit utólag is isten éltesse!!! :D :D és kérek szépen képet a sünitortáról, mert annyira de annyira jól hangzik :D
és feliratkozhatok én is a szülésznős levlistádra? :mrgreen:

Tinu, nagy gratula! jó egészséget és gondtalan pocakosodást Neked! :) ez ám a motiváció a szakdogára :D

Ruzi, neked is boldogot!!! :D Beni hogy halad a beszéddel? van az óviban torna?
sajnálom, hogy csalódás volt a Gekko, de legalább kipróbáltátok!

Szellőke, nővérednek +++++! nem szoktak ilyenkor vmi gyógyszert adni a dokik, hogy a beágyazódást+megtapadást segítse?

Barbi, annyira helyes a lányka és a kuty is édes! :D megbarátkoztak már? nagyon kedveset írtál nekem :)

Monisa, képzeld, a Bilikönvy utánnyomás alatt van a Pagonyban, még kb 2 hónap, mire kijön :( pedig a neten belenéztünk, és Istókot már nagyon érdekelte! :)

ha már meséknél tartunk, nekem a Boribon volt csalódás, nem ilyenre emlékeztem :X viszont Teszvesz Város rulez, akárcsak 25 évvel ezelőtt :D Istinek is ez lett a kedvence!

Lindi, lééégyszi tegyél fel fotót az erősantóniás frizudról! anyukádnak sok ++++ és jóóó pihenést Nektek!

nálunk nincs sok újság, a héten már voltunk a waldorf játszócsoportban kamaraerdőn, fejlesztőben tornázni, nagymamánál ebédelni, ma itthon "pihenünk", kell egy ilyen nap is :)

Müllerre én a kézműves részleg miatt (is) vagyok nagyon kiváncsi!

Liliróza egész sokat jár már, egyik napról a másikra, Isti egyre többet beszél (persze még így is nagyon le van maradva), és most épp azon filózom, hogy a gyógypedagógus szerint már "lekéstünk" arról, hogy ösztönösen (saját igényből) alakuljon ki nála a szobatisztaság, így tudatosan kell elsajátítania (Isti és a tudatosság...), és kondicionálnom kell, tehát 2 óránként bilire ültetni stb. de valahogy ehhez nem fűlik a fogam :? nem tudom, nem hiszem, hogy ez így kell működjön, szívem szerint megvárnám, mire "megérik" rá. valakinek tapasztalat, gondolat ezügyben?

Curse, na most jól meghívattam magam hozzátok :mrgreen: de szívesen megyünk, és megnézzünk Adél nagylányt és a Pocakbébit! priviben kapcsolatba lépek Veled :)

szorongással kapcs. egy tapasztalt idősebb barátném mondta már nekem többször is, hogy nem kell a gyerek szorongását nekünk orvosolni. Ha folyton komfortáljuk, elvesszük tőle a lehetőséget, hogy saját maga birkózzon meg a SAJÁT problémáival :wink:
Persze ez nem egyenlő a ridegtartással, csak hogy sokan esünk abba a hibába, hogy csupa szeretetből meg akarjuk oldani a gyerekünk életét - ismerünk jópár ilyen anyóst is, nem? :wink:

minden gyengélkedőnek jobbulást! :D

votiv 8)
votiv
 
 


Votiv: én még életemben nem hallottam arról, hogy valaki lekésett volna a szobatisztaság elsajátításáról... :shock: Valami olyasmit sejtek én ez alatt a mondat alatt, mintha lenne a szobatisztaság kialakulásának egy szenzitív periódusa. De szvsz a szobatisztaság nem így működik. Persze én nem vagyok okos gyógypedagógus.

Kép
Kép
tinu
 
 


nem a szobatisztaság elsajátításáról késett le :lol: hanem arról, hogy ösztönösen, magától, saját igény alapján kialakuljon nála a rendszer, ergo már csak tanítani/trenírozni lehet/kell is rá :?
de ezt a gyógyped mondta, és engem nagyon felkavart, mert egyrészt úgy érzem, hagyni kell/lehet még - bár nemsokára 4 lesz, dehát mindent később kezd, még csak most kezdett el beszélni stb. miért ne jöhetne rá magától is, mondjuk 4,5 évesen, egyik hétről a másikra?
Másrészt viszont azt azért én is látom, hogy nem lehet a végletekig várni, valahogy motiválni kellene, mert az már biztos, hogy jól érzi magát a pelusban és nem zavarja az se, ha tele van, viszont minimális jelét nem mutatja, hogy a testi folyamatok érdekelnék, hogy a bili érdekelné, és annyira sem zsenírozza magát, hogy oda ne kakiljon a szoba közepére rendszeresen.
ma pl itthon voltunk, levettem róla a pelust (máshol ez kb. elképzelhetetlen), és 3x pisilt be úgy, hogy 1x szólt utána és 2x beleléptem, és 1x bekakilt a szoba közepére, és akkor is utána szólt. A bilivel csak bohóckodik, csikorgatva tolja végig a padlón, a vécészűkítőn fél, eddig egyetlen egyszer sikerült belenyomni egy bogyót a bilibe, akkor is azért, mert épp a nappaliban kakilt, én meg pont megláttam, és alátoltam az edényt...
Jó kis téma, mi? :D

votiv 8)
votiv
 
 


Nuk: üdv. újra itton. Képeket majdan kérünk. Biztosan nagyon jó lehetett.

Macs: Füles mekkora már, mindig ilyen vigyori? Meddig dolgozol még? Én ezúttal nem akarok utolsó napig, de meglátjuk mi lesz a vége.

Zsan: helyesek és mennyire egyformák a fiaid. :lol: :lol:

Gabi: végre egy jó kis közös kép a gyerkőkről. Pici fiad milyen nagy már rajta és milyen huncut. Lányok szépségesek, mint mindig.

Votiv: húh semmi okos ötletem nincs, én tutira veszem, hogy saját igénye lesz nemsokára a pisi/kaki wc-be vagy bilibe. De valahogy tényleg rá kell segíteni, de gondolom ezt magadtól is tudod és beveted. Úgyhogy én csak kitartást tudok kivánni. Te nagyon türelmes vagy, én tuti kiakadnék rajta. Lili pedig nagyon ügyes.

Na gyerekem hív, hogy nem tud elaludni, jó éjszakát mindenkinek.

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Votiv: én is úgy értettem, ahogy te írtad, csak kihagytam az ösztönös szót. Nem lehet, hogy Istit majd az fogja motiválni, ha már Lili is érdeklődik majd a testi folyamatai iránt? Mondjuk szerintem kondicionálni is lehet finoman és megértéssel. Most bocs, de a kutyák jutottak az eszembe. Hogy a kutyákat is nevelik, azt is lehet finoman és lehet veréssel, meg egyéb agresszióval.

Kép
Kép
tinu
 
 


Vot,
indexen van ilyesmi topik, egyszer olvasgattam
4 éves korig szerintem teljesen normális, hogy ez kialakuljon, ráadásul Istivel ugye jártatok fejlesztő stb tehát ő nem átlag gyerek, úgyhogy szerintem akár tovább is húzódhat és teljesen okés
ott nagyon sok anyuka írta, hogy a gyerek 4-5 évesen lett szobatiszta, pedig nem volt semmi extra velük
de azért motiválni igen lehet és biztos kell is :D

jó, hogy én írok ezt, aki amúgy aggódik emiatt, de én inkább olyanszempontból, hogy ugye van helyünk az oviban, de nem mehet, mert nem szobatiszta, viszont én meg dolgozom és max 1 hónapon belül meg kell oldani ezt a jelenlegi átmeneti helyzetet, hogy anyu vigyáz rá (heti 4 nap 4 illetve 6 órában amiből 2t szerencsére alszi, node akkor is)
de ha nem lenne az oviban hely meg a munka, akkor nem aggódnék ennyire, hanem megvárnám a jövő nyarat a minimális bilis motiválással, hogy esti fürdés előtt bilibe pisilünk meg néha pucérkodunk :D

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Ha már kutyás nevelés:
NAgy kutyás kutyabarát ismerős mondta, hogy hát igen, a szobatsiztaság (is) tök olyan a kutyáknál, mint a gyerekeknél és ő a kutyái meg a gyereke esetében is úgy járt, hogy amikor már a legreménytelenebbnek tűnt a dolog, akkor egyszer csak szobatiszták lettek :D
szóval jó a hasonlat :D

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Jó a téma, mert már azt hittem, az én gyerekem ebben sem normális 8) , de ma "végre" másfél év alatt először belekakilt a kádba :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Persze csakis azért mert fostizik és még maradt egy kicsi benne. De azért jót nevettünk rajta :lol:

Készen vagyok az első adag képpel, de azok kedvéért, akik nem blogoznak, ide is felrakok párat:
Kép
Kép
Kép
Kép
Ezeket a képeket ottani profi fotós csinálta!!! 8)

nukada
 
 


Votiv,
Nem jártok Zugló fele? Bilikönyvet kölcsön tudom adni I-nek.
Vagy belváros fele?
A szobatisztaságról csak annyit, hogy P. ugye pelenkába kakil. Sztem ettől még abszolút szobatiszta, egyszerű technikai kérdés. De hogy ez így lesz addig, amíg M. nem szokik le a pelenkáról az tuti. P. is megmondta. Rá ilyen hatással van M. és a klassz pelenkája. (Jó, ha erőltetném biztos pár nap alatt kialakulna, de nekem tök mindegy.)
(Ja, és én is a türelmes típus vagyok, pláne ilyenekben. Pl. volt egy ismerősöm, ott 'szép' játszma lett az ügyből, amiből nehéz volt kitörni.)

Nuk,
Klasssszz képek! Megnézem a blogotokat is!!

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Képek szuperek!!
Nuk nagyon jól néztek ki!! :)

Lázulunk :( én is Kamilla is, Kamilla meg persze fogat növeszt közben.
Már csak két felső fog van vissza és remélem véget ért ez a havi rendszerességgel beköszöntő nyavaja :?

Zsan: Bors nénit én a Vaterán csíptem el

Votiv: Tesz-vesz nálunk is király könyv!! Főleg az én régim az angol-német-magyar, az új kiadás már gagyi szerintem.

Most csak ennyire futotta..

Rylie
rylie
 
 


Rylie, Votiv,
irtam privit. Sürgös és fontos lenne! köszi :D

Betegeskedöknek és szobatisztasági projektelöknek soksok ++++++++

KépKép
fibi
 
 


ja.ja és azt nem is meséltem, hogy Réka a nyaralás alatt kinövesztette a 4 metszőjét :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

nukada
 
 


Kép Ábelem
fibi
 
 


no, mivel sikerült felraknom végre a képet, igy még kettöt megosztok Veletek, amikor juliusban elöször evett kanállal :)

Kép

Kép
fibi
 
 


Fíbsz,
ennek a fiúnak nagyon nagyon gyönyörű szeme van és nagyon helyes pofija!!! :D

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Írtam egy hosszút és elszállt :evil: :evil: nincs időm újra megírni, így is köszönet a családnak, hogy eddig békén hagytak :mrgreen: :lol:
Úgyhogy csak tömören, bocsi, hogy nem részletesen, név szerint:
MINDEN KÉP SZUPEEER! GYERKŐCÖK GYÖNYÖRŰEK!!!!
BETEGESKEDŐKNEK BULÁST ÉS SOK +++++++++++++++++++++++++

Mi is taknyolunk... de hogy legyen poz. oldala is: Bencus kezdi megtanulni az orrfújást 8)
Ovi: Bálint végül félnapos lett, ebéd után megyek érte, mert nem volt hajlandó ott aludni. Így rövidebb és rohanósabb a délelőttünk, de kiegyensúlyozottabb a gyerök. Egyébként szeret oviba járni és kezd végre felengedni :)

Na ez jó tömör lett, de már musz mennem... csók és jó hétvégét mindenkinek!!

Kép
Kép
denizsa
 
 


Minden taknyosnak jobbulást!
Eszter 2 napig volt az, itthon is tartottam, majd szerdán azzal jött haza az óviból, h -Minden gyejek beteg, mind tüsszög, és fújja az ojját. Király, mi? Mikor szépen el lett mondva, h tüsszögős, taknyos gyereket ne vigyünk le... de lehet ám, h ez most az összeszokós időszak, és amúgy is benyalnak ezt-azt, meg beszökött az ősz is, sajnos-sajnos.
neet
neet
 
 


Ábel édes nagyon! :)
És az előző oldal babái és nagylány-fiú ai dettó! :)
neet
neet
 
 


Mi is taknyolunk, a változatosság kevéért :) úgy tűnik, ez már menetrendszerű az őszi átállásnál :?

Fibi, válaszoltam a prividre! Jajj be szép a kisebbik nagyfiad! hasonlít a bátyóra, de talán Rád még Bálintnál is jobban!

Monisa, nagyon köszi a könyv-felajánást, de nem merem elfogadni, tekintve a könyveink általános állapotát (hiába figyelek, előfordulnak tépések, főleg a kiscsajom vandálkodik mostanában :?), szépen megvárom az új kiadást :)

éhesek a gyerekek...

votiv 8)
votiv
 
 


Votiv,
köszi, és itt is köszönöm :D jobbulást!


Köszönjük a dicseket, szinte mindenki elsöre a szemét dicséri Ábelnek, ami tényleg szép, apjátol örökölte 8) Ami érdekes, hogy néhányan mondják h rám hasonlit, ami biz. fokig igaz, de nem fizikai szinten (sztem), hanem a kisugárzása inkább :) (szája, orra is Zöld)

Taknyolóknak sok++++

Kérdés:
használ(t) valaki Engystol nevü homeo bogyót??? védönö ajánlotta immunerösitésre (tartalmaz Vincetoxicumot), de nem tom, hogy adagoljam (tájékoztatoban napi 3 van, de gondolom, az nem megelözésre ajánlott mennyiség...) Szedjük Echinaceat 1 hetes váltásban, és az 1 hét szünetre meg ezt fogjuk, biztos ami tuti...

KépKép
fibi
 
 


Fibi,
mi használtunk, de nem megelőzésre, hanem influenzára, mikor nem volt a gyógytárban vincetoxi.Az influ 2 nap alatt eltűnt, Fülesnek fél adagot adtam. Sajna a megelőzésről nincs tapasztalatom
macskanyu
 
 


Fibi,
Sztem is B-ra hasonlít. Főleg, hogy én a kis-B-ra emlékszem (mikor még találkoztunk). Nagyon szép mindkettő fiad!

És egy kérdés... Amire semmi elméleti magyarázatot lécci-lécci ne írjatok. Szóval semmi olyat, hogy Vekerdy így, R.J. úgy ... Mit lehet csinálni két örökké veszekedő gyerekkel?? (Olyat se írjatok, hogy ez a normális, én is nagy testvér voltam, agyon szekíroztam az öcsém, naná, hogy az a normális, de most anya vagyok!!!)
Egész nap egymást b-gatják. Főleg a nagy a kicsit. Együtt járnak oviba és ott angyalok egymással is. (Értem én, hogy muszáj kompenzálni, tényleg értem!!) De piszok nehéz. Folyamatosan ordít vmelyikük/valamelyikünk :twisted:
Szóval akinek van nagy gyereke (akik már tudnak veszekedni - pl. gondolom Zsanci gyerekei, tehát pár hónapos édes kis csecsemők nem jönnek szóba) az mi a fenét csinál, ha 5 percen belül 10x veszenek össze lényegtelen dolgokon? (És én nem vagyok Marlowe, sem Poirot, nem akarok nyomozni, főleg, hogy senkinek sincs igaza, meg nem is érdekel, azt akarom, hogy ne ordítson vki mindig nálunk.) Egy bnőm el szokta tenni a játékot, amin összevesznek. (Nem próbáltam, még csak most buktam ki. Gondoltam több ötletet is kipróbálnék.) Vkinek más ötlete? Vagy tök mindegy? Változzam meg?? (Végül is én tudok a leghangosabban kiabálni, csak piszok rövid ideig bírom.)

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Móni: ne haragudj, semmi értelmeset nem akarok/tudok írni, csak egyszerűen NEM tudtam elképzelni magamban, ahogy nagyon ordítasz. :D Valahogy olyan szelídnek látszol. És Marci is annak látszott, mikor még utoljára láttam.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!
Tudtok valamit dr.Rabóczki Mariettáról? Szült nála valaki?
Köszi a válaszotokat!
babszem09
 
 


Móni,
nem tudom, hogy működik-e, de tesóm gyerekének ovijában azt csinálja az óvónéni, hogy ha 2 gyerek 1 játékon összevész, hogy kirak egy homokórát és amíg egyszer lepereg, játszik a játékkal az egyik, aztán ugyanígy a másik
itthon ha összevesznek unokatesóval (majdnem 4 és majdnem 3 évesek illetve mostmár a 1,5 éves is simán beszáll), én elveszem a játékot, de ez sem igazán jó szerintem, mert a 4éves sokszor direkt szeretne kib@szni a kisebbeken (abszolút látszik a fején ;) ) és ő adja nekem a kezembe a játékot, hogy tessék tedd el
homokóra itt nem nagyon működött, szóval összességében passz de elméleti szinten ezt tudom ;)

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Babszem,
én semmit nem tudok róla, én Urbán Mártánál szültem, lassan ezer éve ;) :D

Ryliéknak és minden taknyolódónak jobbulást!

Nálunk lassan haladnak a dolgok, konyha nagyjából összerakva, és még egy csomó minden van, nehéz kisgyerek mellett szerelni, pakolászni, de remélem, jövő héten át tudunk cuccolni :D

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Bocs az elírásokért, mindenfele jár az eszem :oops: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?