Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csilla!
milyen volt az utazás?
Ilyet még én nem hallottam, hogy max. 6x egy nap. Szerintem is annyiszor kell, ahányszor szükséges, különben tényleg egy jó kis középfülgyull. lehet belőle, ahogy Évi is írta. Jobbulást kívánunk Nórinak!

Edina!
Sajnálom ezeket a nem alvós éjszakákat. Azok a teák sem segítenek, amiket a párod vett?

Orsi!
Mi még júniusban voltunk Dáviddal 1 hetet a Balatonon. Sajnos nagyon rossz időt fogtunk ki, hűvös volt. Dávid szerencsére alszik a kocsiban, így mi nagyon sokat sétáltunk vele, volt, olyan nap, hogy csak szopizni mentünk vissza a hotelbe. A vacsora volt kicsit nehezebb, mert ha Dávid fent volt, akkor előfordult, hogy nyűgösködött. Akkor felváltva ettünk és amíg az egyikünk evett, addig a másikunk szórakoztatta. Akkor még kisebb volt, így nem volt olyan nagy mozgásigénye, elvolt a kocsiban. Arra mindenképpen érdemes figyelni, hogy babakocsival hogy tudtok ott közlekedni, van-e pl. konyha, mikró, ahol az ételeit készítheted, melegítheted. Mi vittünk utazóágyat, kiskádat, amit beraktunk a zuhanyfülkébe egy székre. Nem mondom, hogy kényelmes volt, de pár napot kibírtam így is. Ha bababarát helyre mentek, ott meg gondolom ez meg is van oldva.

Kora!
Hogy vagytok?

Ja! még nem is írtam a nagy hírt! Dávid kedden felkapaszkodott a kiságyban és felállt! Még elég labilis, de majd belejön. :D Csak az a baj, hogy leülni nem tud. Sokszor csak áll az ágyba kapaszkodva és sír, hogy most mi legyen, aztán ha elengedi, akkor puffan egyet az ágyban. Még jó, hogy ott puhára esik.

Kép
Kép
tina82
 
 


sziasztok,
hat remelem, orsi, ti nem leptek be ebbe a gyakran felsirosok taboraba, s csak veletlen volt. s lili, levi, borisz, s minden kis franya rajon, h. jobb az nekik is, ha alszanak:-) (en mar csak ebben bizom, h. maguktol rajonnek). egyebkent veletlen, vagy nem veletlen, nemtudom, de borsora elfelejetettem furcsi utan visszaraknia borostyanlabncat, amit mar csak "kivagyisagbol" hordunk, mert nekem teccccik, ot meg nem zavarja, s lanc nelkul aludt, s felebredt 3 orankent, pedig 4-5-6 orat azert ki szokott mar birni. tudom, nem nagy kulonbseg ez az 1-2 ora, de igy 2 ebredesbol 3 lett (1-4-7), de a kozepsonel nem adtam mar neki szopcsit, ezert 10 percig is fel-fel sirt smizes ellenere is.

ma megyunk vissza pestre, csak feluton (gyor) beugrunk meg a batyamhoz latogatoba.
en meg de nem varom, h. kezdodjek ujra a fozes-mosas-vasalas korforgas: brrrr! s raadasnak meg aliznak is az ovi!!! hm. amugy lehet, h. jot tesz neki mar a gyerektarsasag, mert 2 - 3 napja extrab szelsoseges, a nagyon hiszti es a nagyon jo kislany kozott. mindig kivalasztja, epp mivel lehet hisztizni, ha rossz kedve van. ha etetem boriszt, s akkor van hisztis kedve, akkor elkezd neki bohockodni, h. elterelje a figyelmet az evesrol, ha itt ulok, akkor elkezdi utogetni a billentyut, vagy szimplan kikapcsolja a gepet, most eppen sikitozott 5 percig folyamatosan, mivel borisz alszik...stb. nagyon talalekony.

orrfujas-szivas:
nohat veletek ellentetben, en mar hallottam, amit a csillanak mondotta dokija. egyszer magam miatt, mert nekem rengeteg felsoleguti problemam van, akkor mondta a doki, hogy persze ki kell fujni, de ne rogton, varjak, mig megtellik, mert minden szirre-szarra kifujom, s allandoan, akkor irrotalja a nyalkahartyat, s meg jobban bedurran.
aztan borsonal mondtak meg 2 hosan a korhazban, de csak egy doktorno -. megjegyzem a legszimpatikusabb - hogy szivni kell ugyan az orrat, de o azt tanacsolja, h. szivjuk ki, fujjunk be sterimart, s 20 perc mulva ujra szivjuk, igy jobban kitisztul, de ne szivjuk meg minden szorcsenesenel, s ha ejjel nem zavarja, nem ebred fel ra, akkor se, mert addig is pihen a nyalkahartya...s az ujratermelodes pont azt jelenti, h. a gyulladt nyalkahartya igy vedekezik. ez nem azt jelenti, h. soha nem mulana el a nathank, csak kicsit lasabban.
szoval van alapja. a lenyeg, hogy ne parazza tul az ember. akkor szivja, ha ugy erzi, tenyleg szukseges. pl. amikor nagyon folyos, vizszeru eleinte es a vegen, akkor nem szukseges, kifolyik az magatol is!

orsi,
aliz, s borisz se tud hosszuakat aludni babakocsiban, ezert a napkozbeni alvasaikat es este azt az idot, amikor ok mar lefekudtek, de mi meg nem ki kell bekkelni. mi olyankor a panzio, vagy hotel szobahoz kozeli tarsalgojaban voltunk bebiorzovel. de ennel jobb megoldas az apartman. a napkozbeni alvasait meg gyakran en is sziesztanak fogtam fel ilyenkor, lefekudtem aludni, mivel hazimunka nincs. de igy is pihenteto, mar maga a valtozatossag is!

Kép
Kép
momoska
 
 


Tina: Nem nagyon adtam a teákat, próbáltam, de neki annyira nem ízlik, hogy nem itta. Inkább a hippes instant, abban is van citromfű, de szerintem ezek nem használnak erre az esetre, uh. marad a várok türelmesen míg kinövi...

És gratula Dávidnak, a biztonságos visszaülés is majd jön magától, rá fog jönni hogyan is csinálja, főleg ha már megtapasztalta az esést is....

KépKép
domidina
 
 

 
 

ezt én is nagyon remélem Momoska. de az a furcsa, hogy mikor felébred így napközben, akkor is sírva ébred, mintha megütötte volna magát. vagy mintha magára hagytam volna a szobában, és nem tudja hol vagyok.

Én sem várnám a helyedben a szokásos hétköznapokat, de legalább Alízt leköti az ovi és csak Borisz marad. Alíz meddig van oviban? (mármint hány óráig)
köszi a tanácsokat. neked is Tina.

gratulálok Lilinek a biztonsgos leüléshez!!

és Dávidnak a felálláshoz!
Vendég
 


Én is nagyon remélem, hogy nagyon hamar rájönnek, hogy aludni jó! Hihetetlen, hogy nem érzik! :wink: Na mindegy, várhatunk türelmesen. :roll: :P
Mi már elég jól vagyunk, ma nem kellet szívni egyáltalán Levi orrát, a calcimuscot azért beadom neki mindet. Már nem sok van. Mi szülők is jól vagyunk már, úgyhogy átvészeletük ezt a betegeskedést.

Minden gyerkőcnek gartula a haladáshoz (felállás, visszaülés)!!

Hiába próbálgatok mutogatni az én drágámnak, ha azonnal nem mehet a szájába, tojik az egészre. Az úton ha mutatok neki vmit, hogy nézd ott van ez vagy ott van az szerintetek mit néz? Hát az újjam végét! :roll: :wink: Aztán 1 év múlva rájön, hogy mutatnék vmit... 8)

KépKép
kora
 
 


Nem is írtam! Ma először kapott kenyérhéjat. Először rágogatta aztán elkezdte szopizni! :shock: :P Legalább lefoglalta mágát amíg reggeliztünk! Nem tudom, a tietek is így kezdte? Szopizták a kenyérhéjat? 8)

KépKép
kora
 
 


jó reggelt,

most ilyen korán - elsőként!?

kolost tegnap már 8után nem sokkal leraktuk aludni, mert nagyon ki volt ütve. majdnem alaludt a nagyi vállán.
fél 7kor kelt - ami szerintem egész jó, mert még sosem raktuk le ilyen korán. Szopizni nem akart, csak kortyolt párat, de bevagott egy nagy adag joghurtot táppal.
Most pedig elvitte a nagymama a piacra mutogatni. :lol: Már mindenki "ismer" minket - kolos születésétől viszi a fényképeket a nagyi a kofáknak mutogatni. Olyan más élet ez itt vidéken. Mi otthon bemegyünk egy tescóba, ami tök idegen emberekkel és unott pénztárosokkal van tele. Itt pedig Judit néni (a nagyi) minden nap ugyan ahhoz a zöldségeshez megy, már kívülről tudják egymás életét, meg van a hely ahol a húst veszi...stb. olyan... nosztalgikus.

kolos is először csak szopizta a dolgokat, de amióta rájött, hogy van foga marcangolja, meg tépi szét az ételt.
Vendég
 


Jó reggelt!

Orsi: a lánykám is így ébred mostanában napközben is, annyira sír. nem tudjuk, mi lehet az oka.
Az este nehezen tudtam elaltatni, nagyon zaklatott volt. Azt megfigyeltem, ha túl sok hatás éri, az sem jó, olyankor este idegesebb. Aztán persze éjfélig ébredt 2x, de utána aludtunk hajnalig.
Megfigyeltem, hogy reggelente olyan jól eljátszik magában, úgyhogy az elvégzendőimet ilyenkorra tervezem be. Ma is pl. egész jól odakészítettem az ebédet. Igaz a zöldséget már úgy pucoltam meg, hogy közben hintáztattam, de az is jó.

Kora: már én is adtam kenyérhéjat, de nagyon hamar "leáztatott" belőle darabokat és féltem, hogy megfullad. Azóta nem adok. Örvendek, hogy jobban vagytok.

Csilla, hogy van Nóri???

Orsi, itt nálunk is így van, hogy sok mindenkit ismerünk. No, azért egymás életét nem, de amióta megvan Anna, sokkal több emberrel megállok beszélgetni. Sok mindent vásárolunk háztól, zöldséget, gyümölcsöt, tojást, tejet, egész más viszony alakul ki, mintha üzletben venném. És ami jó benne, hogy egyrészt sokkal olcsóbb, másrészt friss, azt kapom én is, amit ők is fogyasztanak. Nevettük is a múltkor a családnál, ahol vásárolok, hogy most ez a szinte minden 100 Ft kategória, mert a paprika, paradicsom, padlizsán, barack, szilva, szőlő ennyibe kerül kg-ént, a burgonya olcsóbb persze. Mi régi kuncsaftnak számítunk, mert évek óta odajárunk.

Orsi, jó szórakozást kívánok holnapra!

Momoska, azt hiszem, az eljárogatással én is így vagyok, többnyire kielégítenek a gyerekes programok. Mivel nekem sem jöttek korán a gyerekek, előtte volt lehetőségem kiszórakozni magam, habár soha nem voltam az a tombolós fajta.
De amikor jó kis pubokba járogattunk, az hiányzik. Habár nem tudom, most bírnám-e a füstöt. Amikor Gerivel várandós lettem, nem mentem többé füstös helyre és annyira elszoktam tőle, hogy már egyáltalán nem bírom.

Szép napot nektek!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


sziasztok!

hát előbb nem volt erőm jönni, tiszta kómás voltam, megint egy iszonyat éjszaka után vagyok, 7x biztos kelt és altattam, ami mindig 20-25 percembe tellett. Volt hogy 20 perc után újra felébredt. 3-ig jól bírtam, de utána már igencsak álmos voltam egy-egy alkalommal. És 6-kor kelt, az apja vitte játszani, de fél órát pihiztem csak mert a zajok miatt nem tudtam aludni, na meg 7-kor ugyis éhes, kaját is csinálnom kellett.

Mostanra egész jól helyrerázódtam, már takarítottam is egy kicsit, boltba is voltunk, egész jól tudtam tenni venni tőle, most ő is elvolt a járókába egyedül.

Mi is ha lehet piacról vesszük a zöldárut és nem a nagy árusoktól, hanem a nénikéktől, akik sajátjukat árulják. De előfordult hogy jöttünk haza a boltból és az egyik hát előtt ki volt téve gyümölcs és onnan vettünk.

Kenyérhéjjal én is próbálkoztam többször, de nem érdeklődik iránta, undorral veszi kézbe.
Tegnap bébikaját kapott tészta sonkával, egészbe volt a tarhonya benne, és egész jól ette úgy hogy darabos volt.

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,
borso sem dicsekedhet az ejszakajaval, mert felsirt egyszer ejfelkor, megsimiztem, s aludt is, aztan 1 elott megint, en meg gondoltam, meg ez is korai a szopcsihoz, ezert simi, elhallgatott, de nem aludt, hanem icergett, mocorgott felult, felterdelt, neha dumalt, neha felsirt, kapott kis simiket, visszafekteteseket hol tolem, hol apatol, de mikor meg 2kor ugy tunt, h. elaludt, akkor megint felsirt, akkor meg mar belefert a szopcsi, ugyhogy nem usztuk meg. igy aludt n8ig, ujabb szopcsi majd 3/4 9ig, de en meg akkoris nyugosen keltem, mert pesten az allergiam is rosszabb, ugyhogy nem vagyok tul kipihent am!!!
s feherlik az 5. foga, gondolom, meg min. 1 het, mire kibujik, de akkor is nagyon belehuzott, ugy erzem.

mostanaban mar neha megprobalkozik a maszassal is, de meg mindig az a gyanum, h. ha engednem, akkor inkabb mr jarast gyakorolna, mert a kezevel maszik elore, de ugy tartja logikusnak, h. akkor nem a terdet teszi le, hanem a talpait, de ugy meg meg nemigazan megy a maszas. allni mar siman all ugy, ha csak egy kezzel kapaszkodik. mar ha veletlenul nem a pusztasag kozepere tesszuk le, nehogy felalljon:-)).
de ezzel a felulok, elfordulok ulve, lemegyek negykezlabba, ujra felulok stb. mozgaskombinacioval mar egeszen nagy tavokat tesz meg. hm.
na itt a csalad a jatszorol, kesz az ebed is. majd meg jovok.

Kép
Kép
momoska
 
 


nehany kep ebben a hetvegi pangasban:

borisz fertodon a szomszed kislannyal, aki mindig lilire emlekeztet engem, csak "kicsit"dagibb, mint lili.


Kép


Kép

itt meg arnyekra vetodik... Kép

s a batyamnal, ahol nem lehetett elrangatni a kutyak elol... Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


meg egyet akartam, de nem csatojjjjja

Kép
Kép
momoska
 
 


Hűha, ma még nem is volt senki? Gondolom a nagy kánikulában mindenki talált jobb elfoglaltságot!
Borisz elég peckesen áll ott a kutyusnál :D ! Az a kislány tényleg hasonlít Lilire! Borisz foglalkozott vele vagy csak játszottak egymás mellett? Leventét egyenlőre nagyon nem kötik le a babák. Bámulja egy darabig aztán levegőnek nézi. A fiatal csajokat már jobban bírja! :wink:

A péntek éjszaka egyszerűen katasztrófális volt! 10kor elaludt, de éjfélig 4x kelt fel (felsírt álmában, eddig ezt ő nem nagyon csinálta), éjfélkor bekentem a fogát, na akkor meg kipattantak a szemei, boldog vigyorgással (hogy már nem fáj) vetette bele magát a játékba. Egyszerűen nem lehetett elaltatni úgy felpörgött. Hajnal 3kor végül elaludt, de nehogy azt higyjétek, hogy nem kelt fel még így is 2x szopizni! :roll: :? Legalább lett eredmény: kibújt az 5. fog és nemsokára a 6. is. Apropó Borisz belehúzott a fogakkal rendesen!! Kép
Mostmár Levi is feláll rendszeresen és tudatosan, pár percig úgy is marad, pár lépést oldalaz is, pedig leülni természetesen nem tud csak esni :wink: . Jobban örülnék, ha a mászást gyakorolná még inkább. Azt eléggé hanyagolja még mindig inkább kúszik. Kép

Anyós jött az ötlettel, hogy már reggelente ráültethetném bilire, végülis már ül rendesen. Szerintetek nem lenne ez még nagyon korai? Azt tudom, hogy nem lehet ill. szabad erőltetni. Olyan is van, hogy nem szabad túl korán megpróbálni? Kép

KépKép
kora
 
 


Sziasztok,

hétvégén még kihasználtunk az utolsó meleg napokat idén, így szombaton ebéd után feljöttünk gyöngyösről és egyből mentünk is ár szüleimhez (ott is aludtunk). Kolos még pancsizott egy jó nagyot - egyre erőszakosabb ez a gyereki, ha nem kap meg vlmit olyan hisztibe kezd - a víz eléggé lehűlt, de őt nem izgatta, akkor is be akart menni.

jó volt a tegnapi koncert - bár voltam már jobb jamie koncerten is. és megálltam, hogy nem telefonáltam haza!! :lol:
Mikor elbúcsúztunk tőle értetlenül nézett. Mondta húgom, hogy mikor felfogta, hogy nem vagyunk ott elkezdett sírni és alig tudta megnyugtatni.
10 után értünk haza, és fél 11kor felsírt álmában.
és 5:57-kor kelt, de még fel órát eljátszogatott meg dumált. Szopizni megint nem akart, csak kortyolt párat. Asszem abba fogom hagyni.

Aranyos az árnyékos kép. Tényleg azért nyúlt, vagy csak jól jött ki a kép? :D A kislányban tényleg van vlmi Lili-vonás.

megyek, még rengeteg dolgom van, mivel már 5 napja nem voltunk itthon.
Vendég
 


Kora: gratulálok az új fogakhoz!
Vendég
 


Kép

nagyon álmos vagyok, ha nem visznek a kiságyamba, elalszom itt a földön! :lol:
Kép

ezt meg el akartam mesélni: tegnap nem volt hajlandó ebédelni, zöldséges rizst csináltam neki - tényleg nem lett vlmi jó. felbontottam egy konzervet, de azt is undorral elutasította. mi épp rántott dolgokat ettünk, kezébe nyomtam egy rántott húst, na ezt úgy ette, nem lehetett tőle elvenni. :D
Vendég
 


sziasztok!


Mi nem voltunk tegnap sehol, a házban hűsöltünk, csak nem igazán volt kedvem a géphez most, na meg nem is nagyon történt semmi sem.

Az éjszakák is a megszokottak, uh. azt már nem is írom. Nekünk meg aztán ezek a fogacskák csak nem akarnak kibújni. A múltkor már azt hittem, de mégsem....

Levinek gratula a fogakhoz!

Valóban van némi hasonlóság a kiscsajszi meg Lili között, aranyos kép.

Kora: szerinem még korai bilire ültetni, teljesen fölösleges. Egyrészt fogalma sincs hogy mit csinálsz vele, szerintem, meg ilyen korban még nem alakultak ki ezek a reflexek vagy mik. Egy éves kor körül, után talán már meg lehet próbálni, de még akkor is kicsit korai. Ő majd jelezni fogja úgyis ha elkészült rá.

Orsi: Tök jó hogy Koli így eszi a Ti kajáitokat. Rántott hús????? Az igen. Végül is eheti már. Én Lilinek ilyeneket nem tudok adni sajnos, pedig próbálkozom, de semmit nem töm a szájába. Pedig már jó lenne ha kezdene barátkozni a darabossal, mert nemsokára ehetné azt amit mi. Az ebédeit ő is immel-ámmal eszi.

Ma jön a dédi vasalni, ő a utyurutyu Dédi. Állandóan ezeket a hangokat mondja Lilinek, közben bolondozik, persze ez tetszik neki.

Ja és tegnap reggel 7-kor elmentünk a tescoba 3-an, vettem melegebb hálózsákot, meg pizsamát, hosszúújjút. De sajnos olyan több darabos body nem volt, pedig az kellett volna. Rövid látogatás volt, mert 8-kor már újra alszik.

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,
nagyon jo mindket kep a parbajtarsrol:-) s buszke vagyok rad orsi, h. nem telefonaltal:-) bar lehet, h. kolos is oka, h. mar nem tecccett annyira ez a jamie fiu (fiu???):-).

haaaaaaaat! 3-4 napja ez a franya is belekerult a "nemeszem semmit, de foleg nem szopcsizok-csakejjel, de akkor min. ketszer"-korszakba. a darabosak neki is jobban bejonnek. tegnap a strandon langost nyomott! jo kis olajosat! de mar az esti szopcsi is egy kuzdes, azaz elkezdeni nem akarja, ha elkezdi, akkor azert mar folytatja valamennyire.

nekunk meg nincs 5.-6. fog, de lathato mar.

s tegnap vegre elkezdett maszni, azaz meg nem neveznem annak, mert a labtempoja eleg kiforratlanul esetleges, s csak 2-3 keztempoig kiveti a laba is vmennyire, de az irany jo...a motivacio meg altalaban a lepcso vagy az agy, azaz odaig akar elmaszni, mert mar - sajna - o is mindenhol felall, bar meg nem oldalaz, de egy teljes fenykepkeszletet szetragott mar, s ma egy szobanoveny levelet is. jo lenne tudni, melyik mergezo, melyik nem, mert meg 1 ora mulva is volt a szajaban belole. ujsagpapirt meg mar rengeteget nyelt. lehet, hogy ilyenekkel lakik jol????
most a kolesgolyoval kuzd, mivel a tizoraii gyumibol alig evett, szopcsizni nem akart, s utoljara f6kor szopcsizott, de akkor se tul sokat. tegnap mertuk egyebkent: 9100gr.

ja a szomszedunkban megszuletett a 3. baba, s Aliz lett a neve. egy hazban ketto!:-)

az en alizom ma eloszor oviban. mar 3/4 7kor felkelt, ugy hianyzott neki, de az ajtoban azert jocskan megtorpant. beletelett 10 percbe meg rabeszeltuk az ovonovel. az hatott ra, h. a szemben levo csoportban kiscsoportosak vannak mos, s folyamatos siras jott ki bentrol, kinn meg az anyukajuk labat fogo-siro masikak. haaat, eleg rossz latvany volt.
aliz sose sirt ennyire, de meg mindig megtorpan. ki tudja, mi a jobb??

ja.
orsi,
igen, tenyleg az arnyekat akarta elkapni! hm. mozgott vegulis.

kora,
nem erdeklik a babak boriszt se, gretire is max. akkor figyelt, ha el akart venni tole valamit, de akkro is csak a kezere, arcara soha.
fenottekre, nagyobbakra o is allandoan vigyorog, meg integet!

Kép
Kép
momoska
 
 


Köszi Momoska! talán ezért volt. a szívem már kiskolié. :)
na, borisz is behoz minket súlyban. és látom igyekszik a fogakkal is felvenni a versenyt.

hozzám is ma jön a dédi, de nekem nincs most vasalni valóm, csak teregetni kell.

bili: én épp most olvastam, hogy 1,5-2éves korban lehet elkezdni szoktatni, mert addig nem tudja kontrollálni a záróizmait, tehát fogalma sincs mit kell a bilin csinálni.

még ezt akartam feltenni, a múltkor voltunk vendégségben, és a kislány (1,5 éves) állandóan itatni akarta kolost - ő meg nem győzött tiltakozni. :)

Kép

Kép
Vendég
 


jajaja. a nokben megvan ez az etetos-itatos oszton mar eleg koran:-))

kora,
meg elfelejtettem a bilit. regen ez volt a szokas, hogy ahogy ulni tud a baba, bilire teszik, ami ertheto is volt, mert mosni kellett azt a sok kakis cuccot, jo ha koran leszokott a kolok.
akkoriban ez egy hosszadalmas folyamat volt, mert nem a gyerek tudtara hatottak, hanem a felteteles reflexeire, azaz neha 30-40 percet ultettek a gyereket a bilin abban az idoszakban, amikor elvileg kakilni szokott, aztan, ha sikerulta bilibe, jol megdicsertek stb. stb.
s egyszercsak a bili latvany kivaltotta a gyerekbol az ingert. a pisiles nem ment igy olyan konnyen, de a kakas pelusoktol megszbadultak anyaink.
anyos engem is nyuzott mar, mikor aliz 10 honaposan mar ult. aztan mikor 1 evesen naluk volt, mert mi korhazban voltunk, akkor felhivta a kedvesem, h. vesz neki bilit, s raulteti. en majdnem kirohantam a korhazbol, de inkabb felhivtam, s kiosztottam kedvesen, hogy nem eleg, hogy - nyugdijas letukre - napkozbenre bebiszittert fogadtak a gyerekem melle, de meg robotot is akarnak csinalni belole.
leghamarabb masfel evesen tudsz a gyerek tudtara hatni ezzel a szobatisztasag dologgal, de az atlag inkabb 2.2-2.8 ev, fiuknal nem ritka a 3 eves kor.
alizt en meg egyaltalan nem ereztem erettnek 2 evesen. nem is vette eszre, ha pisil, a kakit is gyakran csak en ereztem meg nala, neki nem volt kenyelmetlen, de mar 1 eves koratol bemaszkalt hozzank, ha wc-re mentunk, be se lehetett csukni soha az ajtot. mondtam isneki neha, h. majd egyszer o is kiprobalhatja, szoljon csak, de nem szolt:-)) kapott egy bilit is 2 evesen, neha beleallt:-)
2 eves es 4 honapos volt, mikor mar jott a majus, melegek letetk, s napkozbenre nem adtam ra pelust, h. szoljon, ha pisilni kell, hat mindig akkor szolt, mikor mar folyt mindenhol. elaztatta a lakast:-) abba is hagytam a probalkozast. aztan 3 het mulva egyszer o kerte, h. nem ker pelust, s 4 nap alatt szobatiszta lett, abban a negy napban is max 1x-1x csorgott be egy kicsi, vagy tobb. s ami a legjobb, h. rogton ejjelre is. 1 hetig meg adtam ra pelust ejjel, de mindig szaraz volt, aztan mar nem is adtam, s nem volt gond.
ekkor volt 2 eves es 5 honapos. o ekkor erett meg ra teljesen. fiuknal neha ez kesobbre tolodik, de ez se tuti.
ugyhogy meg korai. nekunk mar nem kell mosni a kakis pelist, de az osszepisilt es osszekakilt ruhakat, szonyegeket, agynemut, ulogarniturat mar kellene...azmegnemjo!:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!
Látom most nem olyan pörgős a topik.

Momoska!
Mikor még csak a képekre pillantottam rá és nem néztem, hogy ki írta hirtelen azt hittem, hogy Lili van a képen. Tök jó, hogy Borisz már így feláll mindehol és az is jó hír, hogy elkezdett mászni. Majd belejön! :)

Kora!
Úgy tanultuk, hogy 1,5 éves kor előtt nem érdemes elkezdeni a szobatisztaságra szoktatást, mert akkor még nem érti meg, hogy mit szeretnél. Na meg amit a többiek írtak...

Orsi!
Azért jó, hogy kitudtatok egy kicsit mozdulni... :) A férjem ígérte, hogy elmegyünk 1x gyrost enni. Már nagyon várom! :)

Megyek, mert úgy hallom felébredt, pedig pont most kezdődik a Rex...

Sziasztok!

Kép
Kép
tina82
 
 


Tina: jó is az a kimozdulás, mégha csak 2 óráról van is szó.

És mi történt ma? kint van a 8. fogunk - az alsó 4.!! De jelét nem láttam, hogy jön. mondjuk naponta több kaki volt (ma pl. 4) de nyűgösség nem volt, sem hőemelkedés. nagyon meglepődtem.

meg felállt az etetőszékében! sosem szoktam bekötni, mert mindig ott vagyok mellette, mert csak ha kajál akkor van benne. úgy látszik ennyire rossz volt az ebéd, hogy már szabadulni akart.
Vendég
 


Jó nagy már Kolos! :) Örülök, hogy jól éreztétek magatokat Orsi, több volt ez a 2 óra is a semminél! Bár furcsa lehetett Kolos nélkül!

Nálunk teljes katasztrófa van! Levente hiába alszik el 10kor, éjfélig felébred egy csomószor. Tegnap ejfélkor egyszer csak fogta magát és felült! Tiszta kóma volt, látszott rajta, hogy ki van dőlve teljesen, aludna, de vmiért nem tud. :( 1 órába tellet mire sikerült elaludnia. Nem tudom mitől lehet ez, az ínyét hiába kenem be, a szopi sem segít, pedig az eddig jó gyógyír volt mindenre! :( Nappal is borzasztóan be van anyásodva! Mosogatásnál beraktam a szobába, becsuktam az ajtót, hogy majd eljátszogat én meg sűrűn bekukkantok ahogy szoktuk. Azt hittem én! Szinte azonnal éktelen ordításba kezdett és térdenállva verte az ajtót! :shock: Alig bírtam bemenni tőle a szobába.7és fél hónapos, mi lesz később? Az utcában meg biztos azt hiszik, hogy kínzom! Végül úgy bírtam mosogatni, hogy térdenállva figyelte magát a sütőajtóban miközben hozzágyógyult a lábamhoz. :roll: Apa délutános, kiváncsi vagyok meg tudok-e fürödni amíg hazaér.
Lehet, hogy azért ilyen most mert beteg volt? Nüncsi is ezt csinálta?

Köszönöm a bilizős tapasztalatokat, tanultakat! Én is így gondoltam, de anyós teljesen elbizonytalanított!

Amúgy Levi kifejlesztett egy félig kúszó félig mászó mozgást! Nem tudom miért nem akar mászni, pedig amit csinál az nehezebb szerintem! Borisz nem ilyet csinál?

KépKép
kora
 
 


Jó reggelt,

ma végre többet alhattam mint tegnap - bár kolosom 5:53kor elkezdett sírni, de megint álmában. Mikor visszaraktam az ágyba, felébredt és elkezdett dumálni, meg játszani, majd fogta magát és elaludt. Én persze már ne tudtam visszaaludni, de maradtam 7ig ágyban, legalább meg tudtam reggelizni. Most bezzeg aludhatnék, de nem tudok!! tipikus. :roll:

Sajnállak Kora, kemény lehet Levivel. De kolos is ugyen ezt csinálja. Mármint az anyán-lógást. De minek zárod be a szobába? Én mindig viszem magammal (vagy mászik utánam) abba a szobába ahol épp vagyok, különben sír, hogy nem lát. Most egy ilyen korszak jön, hogy fél ha egyedül marad. Ő is imádja a sütőt nézni, meg a hűtőmágneseket leszedegetni, és megrágcsálni... :o
tegnap pl. mikor elmentem zuhanyozni, de Szabi itt volt vele, akkor is sírva mászta be az egész lakást, hogy hol vagyok, majd mikor szabi kinyitotta neki a fürdő ajtaját, úgy megörült mikor meglátott, és "rohant" felém.
Vendég
 


jóreggelt!

Én is többet aludtam ma éjjel. Éjfélig Lili is többször nyöszörgött, nem ébredt fel, hason aludt és úgy nyöszörgött, forgolódott, csak ugye be kellett mennem hozzá egy kicsit megsimizni, paskolgatni és aludt is tovább. Aztán arra emlékszem, hogy éjjel egyszer ben voltam betakargatni, meg kihúzni az elektromos szunyogírtót, aztán 5-20-kor kelt. De kapott egy kis kaját és visszaaltattam, 7-ig aludt.
Uh ma csak 2 alvás lesz, majd kicsit többet lesz fönt egy-egy alkalommal. Na erre mit csinál??? Ásít a hintába. Be kell raknom, különben itt áll a lábamnál hogy vegyem fel, még egy sort se tudnék leírni tőle.

Kora: Szerintem se zárt be a szobába egyedül, inkább hagyd hadd sertepertéljen ott körülötted. Félni fog egyedül ha nem lát. És nagyon sajnálom, hogy ennyire rossz alvó Levi, sajnos nincs ötletem hogy mi lehet a gond!

Képzeljétek én meg jól befürödtem a tescos ruhákkal. Vettem ugye 3 pizsamát (egyben adták). Mindegyik még egy kicsit nagy, mármint hosszra, na de az újja!!!! SZŰK!!! :evil: :evil: :evil: vagyis éppen hogy fel tudom húzni rá: Na és a másik hosszúújúak (4 db egyben) ezzel is ez a baj. Éppen hogy jó most rá :twisted: :twisted: Persze számla már sehol. Olyan mérges vagyok, robbanok!!!!!! Majd valamit kell kezdenem a pizsamák újjával. levágom rövidre, vagy másikat varrok bele, azért el nem dobom...

kikapcsolódás.... nekem már az is jó ha egyedül bemegyek a városba vásárolni ezt-azt.

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,
kora,
borisz kihagyta a kuszast. o inkabb olyan furan pakolgatja meg a labait, neha felall a talpara maszas kozben, azaz nem a kuszas es a maszas, hanem a maszas es a jaras kozott probalkozott, de mar egyre szabalyosabban maszik. de - sztem - levi is kiserletezget
meg. asszem ezt igy szoktak, aztan megtalaljak a nekik legkenyelmesebb es leggyorsabb megoldast.

egyebkent nekem anno azt mondta egy dokineni, hogy a gyogyulas utan 1-2 napig nyugosek a kolkok, a keszuljunk fel ra. bar en igy borisznal annyire ezt meg nem figyeltem meg. meg az anyassagot sem. ha mellette vagyok, maszik mindig ram, de az apjara is, s alizra is, fertodon a szuleimre is.

na kiboritotta a szobai kukat, s bog, hogy elvettem tole akoszos papirzsepiket.

elkezdtuk menteni, ami mentheto. aliz sose volt ilyen ronto pal, mint ez a kis franyadiszno. es megint csak naturjoghurtot tizoraizott.

edina,
ez eleg gaz! de te olyan ugyes vagy. a rovid ujj, jo otlet. pizsibol ugyis az a kenyelmesebb meg 22-23 fokban is.

alvas: nekem most epp az a gondom, h. borisznak a 2 alvas is sok.
pedig most - aliz oviba menese miatt - mar 3/4 8 korul felkel, de tegnap 3 orat aludt delutan a szokasos ketto helyett (f11-f2), ilyenkor csak 5kor eselyes, h. elalszik ujra, de akkor max. n6ig aludhta, mert kulonben meg nem lesz almos 9kor sem. ugyhogy tegnap delutan ebresztettem 20 perc alvas utan. hm. nem zavarta meg.

Kép
Kép
momoska
 
 


Kora: itt írnak a kúszás-mászásról, de gondolom te is megkaptad vida ágitól. azért bekopizom:
http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/baba-maszas

kolos mostanában szépen tartja a napi 2 alvását. délelőtt 1 óra, délután 1,5-2. akkor alszik csak 1et ha vlmiért a délelőttje fel van zaklatva.

én is vettem már tescós babaruhát de még nem volt vele ilyen gondom.

kolos meg épp a játékos ládáját borította fel, és pakolja ki belőle a cuccokat. ő is imád rendetlenséget csinálni. én meg pakolhatok utána. :x
Vendég
 


Sziasztok!
Momoska, nagyon jók a képek, főleg az árnyékra vetődés tetszik :-)

Orsi: Kolos képei is nagyon tetszenek, leginkább az, amelyiken a földön fekszik a párnán.

Kora: én is csak megerősíteni tudom, nem szabad még biliztetni, majd megérik rá 2 éves kora után. Valóban van különbség a fiúk és lányok közt. Talán a fiúk később érnek meg rá, de nem törvényszerű.
Geri szinte 2 éves volt (júliusi születésű), amikor nem kért nappalra pelust, szólt ha pisilni kellett, de kakilni csak és kizárólag pelenkába volt hajlandó. Fél év múlva már éjjelre sem kellett pelus, de a wc-re csak kevéssel 3 éves szülinapja előtt szokott rá. Beszéltem a dokinénivel, aki megnyugtatott, hogy eljön az ideje és fogjam a gyerek pártját az esetlegesen türelmetlenkedő rokonokkal szemben.
Szerintem ha nagyon beleavatkozunk a gyerekek eme dolgaiba, nemritkán szorulás lesz a végeredmény.

Tegnap megjártuk Budapestet, voltam a Balesetiben kontrollon, meg is röntgenezték ismét a lábam. Minden rendben van, jól forrt össze, a csavarok sem lazultak ki. Majd a fémet kell kivenni. Kérdezte az orvos, mikor tudok jönni, hogy kivegye. Hát, mondom, ha majd nem szoptatok. És az mikor lesz? Na, mondom, azt az egyet nem tudom most megmondani. Aztán abban maradtunk, hogy jelentkezem, ha már nem szopik a pici. Attól tartok, ha mostanában feküdnék be (egy éjszakát most is ott kell töltenem), abbamaradna a szoptatás.
Aztán Ikeában voltunk, reklamációt intézni. Január elején vettünk egy kanapét, aminek a gyártását aztán meg is szüntették. Pedig nagyon jó, jó széles, tágas, huzata levehető, tisztítható. Csak épp az ülőpárnák alatt egy gyenge bélésanyag van és a tépőzár mentén elszakadt. Mivel nem gyártják már, cserélni nem tudtak (nem sokra mentünk volna a cserével, félév múlva ugyanúgy elszakad) ezért visszaadták a kanapé árának 30 %-át. Elviszem itt a varrónőhöz, aki kicseréli ezt az anyagot és jobban megvarrja. De mindenképp jól jártunk, mert nem volt egy olcsó kanapé.

Anna még nem mászik, próbálkozik, de éktelenül dühös lesz, mert nem sikerül neki. Hason fekszik, homorít ezerrel, himbálózik a hasán és üvölt. Előbb-utóbb csak rájön. Ha odamegyünk hozzá, akkor odafordul és fel akar állni. :roll:

Ha ketten vagyunk itthon Ancsival, én is viszem magammal mindenhová. A konyhában is megvannak a "játékai" (bögre, fakanál, színes dobozok), aztán pakolgat, amíg főzök, mosogatok. Ha megunja, beleteszem a hintájába, abban is eltölt egy kis időt. Neki nem annyira fontos, hogy én legyek vele, csak VALAKI legyen vele. Ha meglát, természetesen nagyon örül nekem, de apjával, Gerivel, húgommal, nagyszüleivel is elvan.
Tegnap, amikor bementem az orvoshoz, kint maradt apjával a kocsiban. Attila játszott vele és teljesen jól elvolt, amíg én visszajöttem.

Ő is 2x alszik, 2x másfél, két órát. 9-től 11-ig és 2-től 4-ig (kábé). Este 9 körül alszik el és 7 körül kel. Közben eszik is azért :D

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Hát gyerekek, úgy néz ki ráérzett a négykézláb mászásra! Így már nem aggódom annyra, hogy mászkál a hideg kövön, mert ez a fő problémám. Már adtam a bodyra egy trikót, hogy a hasa meg a mellkasa jobban legyen védve. Mosogatásnál még oké, hogy ott van a lábam alatt, de ha főzök félek, hogy rácseppen vmi forró. Nagyon pici a konyhám, kifejezetten egyszemélyes! úgyhogy sajnos eléggé útban van ott.. :( minden vágyam nagy konyha vagy olyan pultos-ebédlős. Mármint pult választja el az ebédlőtől ami nagy :) Szőnyeget meg eléggé nem szeretnék mindenhova venni.
A betegség előtt ő is tök jól elvolt másnál is(nagyik, munkatárs, barátnő, persze apa), de mostanában csak anya jó. Bár apához kezd visszaszokni! :)

Általában Levi is 2x alszik nappal, bár van amikor ez 2x20 perc. :( Ma egész jól bírja! :P

Én ezt is szeretem az Ikeában, hogy nem kukacoskodnak, ha reklamálásra kényszerül az ember, tényleg a vevő az első, nem csak mondják.

Orsi köszi a linket, igen én is megkaptam Vida Ágitól. :)

Edina jól megjártad! Én is vettem már egy pár Tescos rucit Levinek, de szerencsére nem volt gond velük. Maximum egy picit el volt szabva a rugi lábfeje. Mármint nem egyforma volt a 2 oldal, de nem volt gáz.

KépKép
kora
 
 


én is vettem már máskor is, mondjuk ilyen rugit még nem. De már haladok az átszabással. Az újjai már készek, megtoldottam, levágtam 3/4-esre.
Aztán néztem csak a combnál is hogy milyen keskeny. Mivel nem szeretem ha valami rátapad a testére hát igy az oldalát is bővitem. csa lassan haladok mert Lili nem igen akar egyedül játszani.....

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok egy újabb jobb éjszaka után...

2x kelt éjfélig, 1x simi, 1x altatás aztán csak f6-kor, akkor adtam neki kaját és vissza az ágyba. Most ébredt fel ahogy hallom, uh. csak röviden.
Azt hiszem ezt be fogom vezetni nála, hogy reggel még visszarakom aludni. Most is még lenyomott 1,5 órát. Igaz így csak 2x alszik már, csak akkor az alvások hosszát kellene növelni, mert tegnap is 2x 1 órát aludt (f11-f12 és 3-4ig) és már f6-kor is ásítozott, estére nagyon elfáradt.

Ja azt nem is írtam, hogy varrtam tegnap egy lábzsákot is a hordozókendő anyagából, ugyis van belőle jó sok. Ez most jó lett, ma abban aludt. Csak az alját nem varrtam össze és sokszor felcsúszott a derekára, uh ma összevarrom.

A rugik is jók lesznek, olyan mintha direkt így nézne ki, még jó hogy vannak mindenféle anyagaim, régi ruhák amit föl tudok használni. A rudik is rózsaszín alapon mintásak és egyszínű rózsaszín anyaggal toldottam, ami teljesen olyan mint a rugi alapszíne, uh. jó lett! Tudom az öndicséret büdös, de most meg vagyok elégedve magammal, és ez tök jó! Nem????.....

na megyek meglátogatom lánykámat....

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

kolos új szokást vezetett be, elkezd nyöszörögni és forgolódni 5:50 körül amire én felébredek. ő visszaalszik én persze nem. :? még jó, hogy mostanában 9kor megyek is lefeküdni.

Edina: nyugodtan dicsérd magad! örülök, hogy sikerült megoldanod az ujj dolgokat. Feltehetnél képeket mit ügyködtél! :)

Köszi Évi - nekem is kedvencem az a kép. És örülök, hogy nincs semmi baj a lábaddal.

Kora: gratula Levinek a mászáshoz. látod csak rájött mit hogyan kell. :)

megyek, mert kolos ne bírja elviselni ha a gép előtt ülök ő pedig nem jöhet ide a billentyűzetet püfölni.
Vendég
 


hát ime....
Kép

kicsit furán néz ki, de a lényeg, hogy most szellős lett. Egyébként kb. 80-as lehet a méret (9-12hó) uh. jó lesz egy darabig.

KépKép
domidina
 
 


javaslataim a nagyobb jatekgyarto cegek termekfejlesztoinek:
- eheto koszos papirzsepi,
- eheto szobanoveny es viragfold, ha lehet, nagyobb valasztekban: az izuk az eredetivel megegyezo legyen, de tapertekben lehessen valogatni. (mi a gyumolcsok vitamintartalmat tartalmazo eheto papirzsepire lennenk jelentos keresleti tenyezo)
- eheto ujsagpapir
- gyerekbiztos, raghato zsinorok es ontisztulo porszivofej,
- tephetetlen konyvek
- artalmatlan, lenyelheto ragasztok, celluxcsikok
- serulesmentes szamitogepbillentyuzet
s mi kulon igenyt tartanank egy pihekonnyu porszivora, mert a gyerekem ma hanyatt fekudt a foldon, mikor bementem a sirasara, s a porszivo a hasan volt.

kerlek, egeszitsetek ki a listat, s benyujtom a peticiot!!!!

Kép
Kép
momoska
 
 


s mindemelle, ma mar agy szelebe kapaszokdva lepeget is.
viszont gyumolcsutalata egyre nagyobb mereteket olt. meg darabosan se megy, pedig ugy minden megy, de egyedul a gyumolcs az, amit darabosan rogton kikop, pedig amugy nem kop ki semmit. de a joghurt imadat ezzel aranyosan no. ma szopcsi utan 1 oraval (pedig olyankor semmit nem eszik altalaban) bevagott masfel deci joghurtot megint.

edina, nagyon ugyes vagy. en mar akkor buszke vagyok magamra, ha egy gombot problema nelkul felvarrok!
tetszik ez a rugi nagyon.

megkezdodott az ovikezdos koltes: tegnap vettunk egy uszosapkat, uszodresszt (ma mar vittek oket uszni), 2 tornadresszt, tornacipot, valtoszandalt, s befizettuk az ebedet a jovo honapra! mar utana se szamolok! s meg hatra van a csoportpenz erre a fel evre es a tancszinhaz berlet!

Kép
Kép
momoska
 
 


Edina: nagyon ügyes vagy, komolyan. Nyugodtan dicsérd csak magad, jó dolog, hogy ilyen ügyesen meg tudod oldani az ilyen problémákat.

Én még nem vettem ruhát a tescoban, kaptam ugyan kettőt, azok jók voltak, de már kinőtte.
Rengeteget kaptunk vagy visszakaptuk, ami a Gerié volt. De valszeg nekem is kell vennem pizsirugit, ha hidegebb lesz.
Orsi, köszi, én is annyira örvendek, hogy rendesen tudok menni. Amíg evidencia a járás, eszünkbe sem jut, hogy milyen kincs. Igaz, csak lapos cipőben, habár már egy 2 centis sarkú is kényelmes volt, tudtam használni.
Olyan érdekes, mert Geri tavaly szinte mindig nagyon korán ment iskolába, 3/4 7-7-kor. Ment, mert játszott a haverjaival. Amióta lehet hancúrozni Ancsival, alig tudom fél 8-kor kitenni az ajtón. :lol:

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Tök jó lett az a rugi! nagyon ügyesen megoldottad Edina.

Momoska: a széttéphetetlen/megehetetlen könyvből/újságból én is kérnék! két kezemen nem tudnám megszámolni hány újságomnak a szélét rágta már le. :( és még kéne ártalmatlan pénzérme - épp ma halásztam ki kolos szájából egy 5 forintost. hogy honnan szedte??

de aranyos Geritől, hogy így rajong a kishúgáért. remélem kolos is így fogja szereti a tesóját.

nálunk meg itt járt a védőnő. mondtam, hogy nem akar már szopizni kolos. meg hogy már nem eszik annyit. azt mondta, ne higgyem, hogy rossz evő lett, csak már nincs olyan sok kajára szüksége. meg most olyan korszak jön amikor állandóan menne, és ha 2percig kell egy helyben ülnie, akkor kiakad. nagyon is megtapasztalom ezt, alig tudom etetni, mert kimászik a székből, meg nyafog, hogy had menjen már játszani csak időpocsékolás az evés. alig tudom lekötni a figyelmét, hogy addig gyorsan belecsempésszek a szájába egy kis kaját.

de jó lesz, apa a hét további részében itthon fog dolgozni, így azért könnyebb a gyerekkel+házimunka.

ja és még a listához: a billentyűzetre vlmi gyerekzárat is kéne tenni, mert kolos ma vlmi olyan billentyűkombinációt nyomott meg hogy elállította a magyar billentyűzetet angolra! én meg nem tudtam visszaállítani, így újra kellett indítanom a gépet, hogy tudjak írni. :roll:
Vendég
 


Évi nagyon jó lehet, hogy így szereti a nagyobb a kisebbet (Momoskáéknál is). Van egy barátnőm, neki egy fia van egyenlőre, de már nagyon szeretne kistesót. Ennek ellenére amikor kb 2mp-re megfogta Betti Levit egyből harag volt! :wink: További jobbulást a lábadnak!

Edina tényleg jó hogy ilyen ügyeskezű vagy! Nekem ha meg kell varrni Roli munkásnaciját vhol eltart pár órát, és ahogy a végeredmény kinéz.... :wink: Más varrását nem is bizza rám. :oops: :)

Gratula Borisznak! A mászással-kúszással is halad? Jó ötlet a petíció! :D Javaslom még a papucsok és egyéb lábbelik öntisztulását és a hi-fi bababiztossá tétle sem ártana ( a mienk legalábbis nem az). Nem beszélve az íróeszközökről és a hanghordozókról! Levinek a mérőszalag is borzasztóan tetszik! :D

Nem tudom mi ez az aludni nem tudás Levinél! Ő is kel többször éjfélig mint Lili, de neki soha nem elég a simi. :( Sajna éjfél után is max. 2 óránként kel. Nappal is elalszik, 10 perc múlva felébred, jó esetben vissza tudom altatni mint most. Mintha írta volna vmelyikőtök, hogy a túl gyors fejlődést előfordulhat, hogy nem olyan ütemben tudja feldolgozni és ez esetleg alvásproblémához vezethet. Vagy félreértettem vmit? Levi kb. 1 hó alatt tanult meg stabilan ülni, kúszni, mászni, felállni, kinőtt 4 foga ( már 6 van neki) és még hasmenés és megfázás is belezsúfolódott. Most meg elég nehéz vele. Nagyon nyugtalan.

KépKép
kora
 
 


3 percre mentem ki a gyerekszobabol, s a babahazat vette celba, amit aliz a legjobban felt, meg jo, h. oviban van. Kép Kép

s ram igy nezett, mikor elvittem onnan, s mondtam, h. nem szabad
Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


xxxxxxxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára háromszéki 2008.09.14 21:34-kor.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


xxxxxxxxxxxxxxxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára háromszéki 2008.09.14 21:35-kor.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Nagyon helyes kislány Ancsi! és milyen nagyot nőtt, utoljára még olyan kisbabás vonásai voltak. és milyen jó súlyban van! :) aranyos a testvéres kép is, látszik Geri mennyire odavan Annáért.

Borisz pedig milyen elmélyültem pakolja a dolgokat.

kolos délután csak fél órát aludt, ezért már annyira nyűgös, alig bírok vele. állandóan sír. egyedül vagyok, apa próbán, meg holnap este is. :(

Kép
Vendég
 


sziasztok!

csak gyorsan, nem tudok egy sort se nyugodtan leírni most sem....

a listához igazából nem igen van mit hozzátennem, ezeket mind írhatnám én is.

Ma is viszonylag jó volt az éjszaka, 11-kor simi, 3/41-kor altatás, felsírt, még a kezembe is, mintha fájt volna valamilye. Aztán 5-50-kor kelt, kaja és még egy órára visszaaltattam.

Nagyon jók a képek és Anna vonásai tényleg változtak. Micsoda kis hurkái vannak. Már akartam is írni hogy szeretnénk látni róla képet, mert olyan régen láttuk utoljára. Nagyon édi kislány.

kézügyesség..... én is örülök neki hogy nekem van, jó dolog hogy nem kell minden apróságért varrónőhöz rohangálni, na meg másban is jól jön. Bár most ezekre a dolgokra nem jut idő sajnos, pedig lenne mit csinálni, elmolyolnék vele, de ez most halsztódik későbbre amikor pl. már Lilit is be lehet vonni a dolgokba.

Megyünk, elugrunk a boltba amíg még nem esik, aztán rakom le aludni, ha elég álmos lesz f10 körül.

KépKép
domidina
 
 


Én még nem is láttam Annáról képeket! Nagyon aranyos! Látszik rajta, hogy vidám kislány! :D Geri meg már kész férfi! Jó a pillangós kép! :)

Már akartam kérdezni Nori hgy van? Jobban?

Edina az éjszaka nálunk sem jobb! Most például azért kellett majdnem egész éjszaka simiznem, hogy legalább félálomba legyen. Teljesen készen van! Fogalmam sincs mit kéne másképp csinálnom. Igazából azóta van ez amióta betegeskedett. Na mindegy a lényeg, hogy már apázik megint keményen! :D

KépKép
kora
 
 


zabalnivalo ez a kis pufi panni! es nagyon hasonlit a tesojara! mit csinalt a lepke? egyszer csak odaszallt? s meg a fenykepezest is kivarta ott?

en mar beletorodtem az ejszakakba, meg akkor is, ha ma f2kor olyant csinalt, mint meg soha. felsirt, gondoltam, megetetem, de epphogy hozzaertem, elfordult oldalra a rongyaval, visszafekudtem, 5 perc mulva ujra felsirt, de mar eleg erosen, apja ment simizni, s ugy elkezdett uvolteni, h. fuldoklas lett a vege, kivettem, rogton megnyugodott, szopcsizott is, de utana meg 20 percig alig birt visszaaludmi, nyogdosott, nyoszorgott, forgolodott. aztan csak f7kor evett, majd 8kor kelt!
de mindenesetre ugy nez ki, neki nagy szuksege van ezekre az ejszakai kontaktusokra!

ennel azert nehezebben viselem, h.aliz - miota elkezdodott az ovi - 7 korul/elott ebred. bar o mar nem zaklat engem ilyenkor, de azert tobbet szokott/kellene aludnia, raadasul az ovi ota minden delutan van egy iszonyat hisztije itthon. tegnap a jatszon. amikor mar o sir a vegen, hogy "abbaakarom hagyni a sirast, de nem tudom.". gondolom, az egesznapos jokislanysag (mert az oviban kis mintagyerek) feszultseget le kell vezetni valahogy.

utana nezek, h. fontos-e egy 8hos gyereknek gyumit enni, mert ha nem, en nem eroltetem tovabb. tudtok ti errol valamit???
alapvetoen az edes izekkel van baja (biztos tul sokat kapott a hasamban, meg a szopcsi kozben:-)), mert a tejpep se a kedvence, de ha nincs hozza gyumi, akkor jobban csuszik kicsit, s fozelekbol is azt birja, ami nem edeskes.(spenot az igazi kedvenc fokhagymasan, de a konzervbol azt se szereti, mert van benne cukor!)

Kép
Kép
momoska
 
 


sziasztok,

kora: nekem sincs ötletem mi lehet ez Levinél, de nagyon gáz! tök rossz lehet. én biztos totál ideges lennék ha egész éjjel nem aludnék meg ő sem. le a kalappal előtted, hogy ilyen jól bírod vagy legalább is nem mutatod ki.

Kolos ma jól aludt, este 8kor már kidőlt a karomban, és 7ig aludt de volt pár ébredése: 5:13 meg 5:36. és végre én is vissza tudtam aludni.
viszont csak fél órát aludt. 10kor nagy nehezen elaludt de azt hittem rosszul hallok amikor 11:36kor elkezdett nayfogni. én meg ezt nem tudom mitől lehet, hogy alig alszik napközben. tegnap is fél órákat. és annyira nyűgös, csak nyafog állandóan, semmi sem jó neki még a kezemben is feszíti ki magát.
Vendég
 


Orsi, ez a feszítős dolog ismerős! Levi állandóan ezt csinálja. Elég fárasztó! Néha elszakad a cérna,akkor összeveszek vele, aztán megint bírom. Persze szegénynek meg fogalma sincs mi bajom van.

Fogalmam sincs, hogy mennyire fontos a gyereknél a gyümölcs és a zöldség fogyasztás. Nálunk pont fordítva van, mint nálatok Momoska. Levi imádja a gyümölcsöket, minél több félét kóstól annál kevésbé szereti a zöldséget. Kivételt képez a cukkini meg a sütőtök. Már a répa sem olyan nyerő mint régen.. :( Azért mi jobban állunk, legalább 2 zöldségfélét megeszik. :)

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!
Igazából nem tudom, mitől pufi a Panni. 4 hós kora óta adtam neki gyümölcsöt és almapépet burgonyával, de amiután hazamentünk és saját készítésű kaját akartam neki adni, azt mondta egyem meg én. Tehát semmi sárgarépa, burgonya, alma, husi, semmi. Amit elfogadott, az a tejpép és gyümölcs (banán, barack) + szopcsi.
Arra kellett rájönnöm, hogy ő azt az időt várja, amikor is azt eheti, amit mi.
Így most már összeturmixolok neki gulyáslevest, húslevest daragaluskával, krumlipaprikást hússal. Na, ezeket eszi szívesen.

Momoska, olvastam,hogy adsz Borisznak natúr joghurtot. Én is megpróbáltam. Barackkal összeturmixolva el is fogadja :) Ezt kapja délelőtt, délben főzelék, du. barack-banán turmix és este tejpép.

Amúgy sztem front volt az éjjel. Az én lánykám is nagyon hajnalban ébredt, sőt, éjjel többször is. Hajnali 5 körül olyan virgonc volt, mintha 8 óra lenne :(

Aztán 8 körül bealudt a szőnyegen játszás közben.

Momoska, nem tudom, mennyire fontos a gyümi a 8 hós gyereknek. Ha még szopik, azért abban sok minden megvan, ami fontos egy ekkora babának.
Most ő is zsákmányolt egy papírzsepit a táskámból. :D

Ha ő éjjel fölsír, a simi nudlit ér, akkor ő szopni akar. Ill. nem is sír föl rögtön, hanem nyöszörög, ha nem jön a szopcsi, akkor jön csak a sírás.

A pillangó üldözte Gerit, de szó szerint!!! Mindenhová rászállt, alig tudott megszabadulni tőle. Rengeteg képet csináltam, elszaladtunk és mégis mindenhová utánaszállt. Ha rászállt a pólójára, csak akkor állapodott meg, ha felmászott a bőrére. :-)

Kép így aludt el játszás közben

Kép A konyha állapota, miközben játszik

Kép ha így elvan, főzni is tudok :)

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Kép
Kép

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Megvolt a mai séta is, Kolos kiütve; a kenguruban aludt el és sikerült becsempésznem az ágyába. :) aminek nagyon örülök, mert tegnap előtt pl. nem sikerült, félbredt fél óra alvás után. :cry:

Évi, a földön alvós kép vlmi tündéri. hogy tudott így elaludni? kolos az életben nem aludna el játszás közben.
a rendetlenség is ismerős látvány, nálunk a lakás olyan mióta kolos pakol mint ha egy tornádó söpört volna végig.
kolos is azt szereti enni mint mi. tegnap nagymamám hozott milánó makarónit és azt ette. nagyon ízlett neki, de ő is kapott már gulyást meg vadast.

sajnos a gyümikhez én sem tudok hozzászólni, talán egy doki többet tudna. vagy net.
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?