Sziasztok!
Momoska, nagyon jók a képek, főleg az árnyékra vetődés tetszik
Orsi: Kolos képei is nagyon tetszenek, leginkább az, amelyiken a földön fekszik a párnán.
Kora: én is csak megerősíteni tudom, nem szabad még biliztetni, majd megérik rá 2 éves kora után. Valóban van különbség a fiúk és lányok közt. Talán a fiúk később érnek meg rá, de nem törvényszerű.
Geri szinte 2 éves volt (júliusi születésű), amikor nem kért nappalra pelust, szólt ha pisilni kellett, de kakilni csak és kizárólag pelenkába volt hajlandó. Fél év múlva már éjjelre sem kellett pelus, de a wc-re csak kevéssel 3 éves szülinapja előtt szokott rá. Beszéltem a dokinénivel, aki megnyugtatott, hogy eljön az ideje és fogjam a gyerek pártját az esetlegesen türelmetlenkedő rokonokkal szemben.
Szerintem ha nagyon beleavatkozunk a gyerekek eme dolgaiba, nemritkán szorulás lesz a végeredmény.
Tegnap megjártuk Budapestet, voltam a Balesetiben kontrollon, meg is röntgenezték ismét a lábam. Minden rendben van, jól forrt össze, a csavarok sem lazultak ki. Majd a fémet kell kivenni. Kérdezte az orvos, mikor tudok jönni, hogy kivegye. Hát, mondom, ha majd nem szoptatok. És az mikor lesz? Na, mondom, azt az egyet nem tudom most megmondani. Aztán abban maradtunk, hogy jelentkezem, ha már nem szopik a pici. Attól tartok, ha mostanában feküdnék be (egy éjszakát most is ott kell töltenem), abbamaradna a szoptatás.
Aztán Ikeában voltunk, reklamációt intézni. Január elején vettünk egy kanapét, aminek a gyártását aztán meg is szüntették. Pedig nagyon jó, jó széles, tágas, huzata levehető, tisztítható. Csak épp az ülőpárnák alatt egy gyenge bélésanyag van és a tépőzár mentén elszakadt. Mivel nem gyártják már, cserélni nem tudtak (nem sokra mentünk volna a cserével, félév múlva ugyanúgy elszakad) ezért visszaadták a kanapé árának 30 %-át. Elviszem itt a varrónőhöz, aki kicseréli ezt az anyagot és jobban megvarrja. De mindenképp jól jártunk, mert nem volt egy olcsó kanapé.
Anna még nem mászik, próbálkozik, de éktelenül dühös lesz, mert nem sikerül neki. Hason fekszik, homorít ezerrel, himbálózik a hasán és üvölt. Előbb-utóbb csak rájön. Ha odamegyünk hozzá, akkor odafordul és fel akar állni.
Ha ketten vagyunk itthon Ancsival, én is viszem magammal mindenhová. A konyhában is megvannak a "játékai" (bögre, fakanál, színes dobozok), aztán pakolgat, amíg főzök, mosogatok. Ha megunja, beleteszem a hintájába, abban is eltölt egy kis időt. Neki nem annyira fontos, hogy én legyek vele, csak VALAKI legyen vele. Ha meglát, természetesen nagyon örül nekem, de apjával, Gerivel, húgommal, nagyszüleivel is elvan.
Tegnap, amikor bementem az orvoshoz, kint maradt apjával a kocsiban. Attila játszott vele és teljesen jól elvolt, amíg én visszajöttem.
Ő is 2x alszik, 2x másfél, két órát. 9-től 11-ig és 2-től 4-ig (kábé). Este 9 körül alszik el és 7 körül kel. Közben eszik is azért