Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Itt aztán zajlik az élet :D Sokat visszaolvastam, de nem eleget, hogy tudnék mindenkinek személyesen írni. Örülök hogy jól vagytok, és szépen gömbölyödik mindenki.
Mi jól vagyunk, dolgozok még, pakolgatunk, készülődünk, fészket rakunk :lol:
Baba 2 hete farosba fordult, elbeszélgettem már vele hoyg ne csinálja ezt velem, meglátjuk hogy fogadott szót, jövőhéten megyek Uh-ra és megkuksizzuk.
Homeopátiás dolgokról láttam írtatok, itt egy lista a patikákról, ha esetleg vki idegenkedik a webshoptól:
http://www.homeopata.hu/patikak.html
Nekem zsibbad éjjel a kezem sokszor, vádligörcs nincs, de együttérzek veletek, met anno volt, és ijesztő, fájdalmas dolog, mégha rövid ideig tart akkor is.
Utsó fogorvos látogatásra készülök még, aztán már tényleg csak a várakozás édes percei következnek:-)
hana*
 
 


Sziasztok!

[b]Perdohírek[/b]: El van kenődve,mert csak van a Klinikán és alig történik valami. Semmi baj, de a trombózis veszélyeztettség miatt bent kell lennie.
Napirend: 5-kor!!!!! ébresztő, hőmérőzés, gyógyszerek, vérnyomás... kinek mi, aztán 7 körül reggeli, majd vizit. 9 körül megkapja a kartonját és megmondják, h aznap hová kell mennie. (UH, CTG....), délben ebéd, este 17 körül vizit, majd vacsi...... Szóval dögunalom. Ráadásul meleg van......... Szeretne legalább 2 órára hazamenni, h a bölcsi után játszhasson Dórival és együtt vacsizzanak. Bízom benne, h elengedi a dokink. Ma UH-ra ment, de nem tudom mit mondtak neki.

Mi:
CTG tökéletes, kistesó majd lerugta a tappancsokat, annyira ficánkolt. A vérvétel (36 hetes) megvolt, de csak vér, vizelet nem volt. Meglepődtem....
Megvan a tenyésztésem is...e-coli baci+ STREPTOCOCCUS AGALACTIAE pozitív dúsítással. A másik lapon ezt írják: alacsony fokú streptoccous agalactiae (B csoportú Streptoccoccus) kolonizáció... A dokim nem mondott semmit, írt fel AUGMENTIN duo-t és jövő héten CTG....

Köszönjük a képdicsiket, vasárnap készült.

Voltam a bababörzén, de eléggé drága volt minden. Azért turkáltam néhány pulcsit kistesónak, egy overállt és egy nacit. Pihenőszéket nem láttam, sajna már a Nagykörösi úton sincs, így körülnézek majd a bababizományiban.

Nem volt UH, így nem tudom kistesó hogyan helyezkedik el, de reménykedem. Sokan mondják, h befordulhat, na meg jobb a babának, ha vajudik anyuka, mert Ő is készül. Így nagyon nem akarok programcsaszit. A dokim nem mondott semmit.

KÖSZÖNÖM A DRUKKOKAT MINDENKINEK!!!!!

Az UH értékek nem mérvadóak. Ábel súlyát 05.20-án 3100g -ra becsülte a gép, aztán 7 (hét!!) héttel később 3400g-mal született..... Ne kenődjön el senki!!!!!

A mellszívó hasznos dolog, de a legtöbb szülészeti intézményben kapható.

Csinos kismamikat, szép babaholmikat láttam, gratulációim!!

Bettyna!
25 hetesen még csajszi volt, 29 hetesen már pasi....... :o :o :o

Szöszke!
Laptetű=laptető......bocsi, ez amolyan babanetes szleng..... :)

Marek!
Nagyon sok puszit ad Ábel a pocakra, bújik, simizi. Ha felcsúszik a ruhám lehúzza :lol: :lol: :lol: Remélem, amikor majd ordít Konstantin, akkor sem fog könyörögni a nagyfiam, h vigyük vissza a kicsit :lol: :lol: :lol:
A Medellás kézi mellszívó nekem sem jött be, így most keresek másikat...

Ildi!
Az apaságihoz anno nekem a terhesgondozó állította ki a papírt a fogantatásról. Tényleg cikis az ügy, pedig mi ismerős anyakönyvvezetőnél voltunk. Most a házasságiért ugrunk be, mert sehol sem találom.... :o :o :shock: :shock: Örülök, h megvagytok vele!!

Kriszta!
Örülök a jó eredményeidnek!! A BPD miatt ne aggódj! Nekünk ugyan 90-t mértek 35 hetesen, de a mi családunk, genetikailag "nagyobb fejkerületű"..

L.Kata!
Örülök, h otthon vagy!!!!!!!

Napsugi!
KITARTÁS!!!!!!!!!!!

Az ismerősödnek sok örömet a kicsikhez!!!!

Lin!
tesco, cora, auchan kapható cseh tetrapelus, 200ft körül van darabja....

MINDENKINEK KITARTÁS, JÓ EGÉSZSÉGET!!!!!!!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Zsuzsu - Annyira édes ez a kép!!!! Perdonak megy a drukk!

Ildi - Szép a fejvédő! Szopis melltartót én a Maternelle-ben vettem a BAross u-ban. Nem volt olcsó, de jó! Anita márkájú. Majd szeretnék még egyet venni itthonra "játszósnak" vmi olcsóbbat.

Linhbaba - Szörnyű ez az anyakönyves macera! Sajna nincs ötletem a megoldásra. A kép cuki nagyon!

Nymalac - Örülök, hogy Lili jól van. Inkább buzgók legyenek, mint legyintsenek, ha tényleg baj van. Tegnap én is rákérdeztem a dokimnál az apás szülésses dologra, kell-e neki vmi. Azt mondat semmi, csak mait mi szerertnénk fényképező ilyesmi. Gondolom akkor adnak neki cuccot.

B.Kriszta, Ancsa - Köszi a kérdést, minden ok, méhszáj zárt. Bár fájtam tegnap rendesen... 1 hét múlva életem első ctg-je!

Peva - Nem jössz? :cry: Bár megértem! Inkább pihenj, majd szuszogok helyetted is.

Rólunk - Tegnap egész du. fájt a hasam alja, mintha meg akarna jönni. Szerencsére pont akkor mentem dokihoz, megnézett, azt mondta teljesen zárt a méhszáj, ez még nem az. Hazaértem lefeküdtem, de nem segített, este negyed hatig bírtam, akkor már muszáj volt bevennem egy fájdalomcsillapítót. Azóta rendben vagyunk megint. Szerintetek mi volt ez?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 

 
 

Nyugtonmalac: nem tudom milyet használ a barátnőm, csak azt hogy már a szülés előtt 2 hónappal rendelt próbacsomagot... azóta győzköd, hogy próbáljam ki én is :D köszi a tippeket!!!

Nusildi: köszi!!! mi nem veszünk baldachint. Egyrészt apa tiltakozik ellene, másrészt meg unokatesóm (1 éve szült) azt mondta, szerinte felesleges. Ők vettek, használták egy hónapig de nem szerették.

éva75: Tan-nek, vagy Hung-nak szeretnénk nevezni a picit. Tan olyasmit jelent, hogy "okos,értelmiségi", a Hung azt jelenti hogy "hős". :D

bettyna: köszi! :) Rám hasonlít :D.

Azt hittem ezek a "szuper cseh textilpelusok" csak valalmi speci helyen kaphatók... :oops: Legközelebb nyitott szemmel megyek végig a tescoban :D

linhbaba
 
 


Bettyna - ez már lehetett jóslófájás is, a 30. héttől azt írják, bármikor lehet és menstruációs fájdalomhoz hasonlítják, és javasolják ilyenkor a pihenést, a fekvést, szóval nyugi, a méh felkészül, állítólag ez azért van (de én is csak a kisokos könyvemben olvastam, nem volt még ilyen fájásom, de lekopogom).
Meddig tornázol még és hogy bírod? Én esküszöm, annyira lusta vagyok, hogy néha az ágyból is alig bírok kikelni, nem csoda, hogy már vagy 13-14 kilót híztam :roll:

Zsuzsu - köszi a híreket Perdoról, üdv neki és kitartást, elhiszem, hogy mennyire pocsék lehet a kórházban nap mint nap, főleg, hogy nem láthatja a kislányát :cry:

Babe
- gyerekorvost a védőnő ajánlott, ez a doki ott is rendel, ahol a védőnő van, de az első 1 hónapban lakásra jön, sőt, az első 2 itthon töltött nap valamenyikén már feljön, szóval szerintem megnézem, hogy milyen és ha szimpi, akkor nála maradunk, ez így elég kényelmes, amúgy itt Zuglóban nem ismerek gyerekorvost, sőt, semmilyet, én ott maradtam a házidokimnál a 3. kerületben, ahol laktam ezelőtt. Állítólag aranyos 60 év körüli nőci.
Én már túlvagyok hála a védőnő látogatáson, engem eléggé idegesít, hogy lakásra kijön nézelődni, de hát mit lehet tenni? :roll: Amúgy még valszeg októberben eljön megint, mert azt mondta, hogy szeptemberben én még menjek hozzá, de nagy hassal októberben már ne, nem mintha most olyan kicsi lenne a hasam, de inkább én megyek hozzá, minthogy ő jöjjön fel :evil:

Éva - hát lehet, hogy a végén nálunk is így marad a dolog és bent ragad párom, bár eléggé rosszul van a vértől pl., az nem hiányozna, hogy őt mossák ott fel mellettem és ezért még miatta is aggódjak, de majd meglátjuk.

Timi - na, még a dokidat is megmosolyogtattad :lol: A súly miatt ne aggódj, én is már egy kisebb bálnához hasonlítom magam, de párom szerint jól nézek ki, szóval kitartást, hamar visszanyerjük az alakunkat (legalábbis reménykedek benne)! :wink:

Na megyek tovább epilálni, fene ezeket a szőröket, bár esküszöm azt vettem észre, hogy mióta terhes vagyok, valahogy lassabban nő a szőröm ki. Vagy csak képzelődök? :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Jó sokat termeltetek!!! Én eddig fordítottam, szerencsére ami sürgős volt az kész. Közben volt egy tanítványom, délután jön még kettő. Utána pakolom ki a férjem cuccait a szobájából, mert holnap jön az asztalos. Ráadásul nekem is ilyen menstruációs görcsöm van egész nap, mint Bettynek. És a derekam is fáj. Holnap megyek dokihoz, remélem nincs semmi gond, mert még annyi dolgom lenne itthon... :roll: Azt gondoltam, hogy majd az utolsó pár hét láblógatással telik, de sajnos nem így van. Egy fordítást még mindig nem fejeztem be, a csomagom úgy áll ahogy egy hete leraktam, tehát még nincs kész, van egy csomó cucc, amit még nem vasaltam ki, az energiám meg egyre fogy.... :roll:

LKata
Tök jó, hogy jelentkeztél!!! Most már nem lehet semmi gond!!!

Nem tudok most reagálni, pedig tudom, hogy az előző oldalon volt egy csomó dolog... :roll: CSak sajnos elfelejtettem...nézzétek el nekem!!! :lol: :lol:

marek
 
 


Csajok, bababörze lesz nemsokára, volt már valaki, érdemes kimenni???

http://www.babaruhaborze.hu/

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Tök pipa vagyok.
Mentem volna terhességi ultrahangra, de ahová mentem, nem csinálták meg, mivel nem oda járok terhesgondozásra. Kaptam beutalót a Szent Istvánba, ott meg cseszték felvenni a telefont. :evil:

Kép
szöszke
 
 


És még az e-mailjük is sz@ar...visszajött a levél. :(

Kép
szöszke
 
 


sziasztok!
Rengeteget írtatok, alig győzöm visszaolvasni.

Bettyna!

Menstruációs görcs: Nekem is van, elkezdődött már pár hete. Azt figyeltem meg, hogy akkor jön inkább elő, mikor nem pihenek, hanem szaladgálok, takarítok és úgy teszek, mint aki nem is terhes :oops: Emiatt most visszafogtam magam, bár elég nehéz, emrt alapvetően nyüzsis típus vagyok, többet pihizek, dvd-zek és nem cipelem haza az ásványvizet és a mosóport sem , inkább együtt megyünk a férjemmel (pedig kocsival járok és a lakásba kell csak behozni, de már az sem esik jól). Kicsit furcsa így takarékon, de a babáért mindent.

Ildi - Nálunk sem 100%, hogy bent marad a párom, hasonló indokokból... Két barátja is elájult bent a szülőszobán, és a történetükkel halálra rémisztettek engem is, és persze a férjemet is. Szerencsére azért van pozitív élmény is, amit hallottunk, és emiatt megegyeztünk, hogy vajúdásnál bent lesz, ha bírja akkor a szülésnél is. A köldökzsinór elvágást viszont valószínűleg kihagyja. Mi is akarunk bevinni fényképezőt és kamerát, de azért cenzúrázott videót fogunk csinálni :) . Valahogy nem szeretném magam visszanézni...

Linhbaba!
Mindkét név nagyon szép és különleges, remélem tényleg igaz, hogy 2-3 héten belül válaszol az Akadémia és főleg drukkolok, hogy jószívűek legyenek! Furcsa lenne, hogy a Dömper (Dömpi :)) és Kavics után pont ezeket a neveket utasítaná el. A nemzetiségi utónévkönyv amúgy tényleg létezik?

pénteken megyünk uh-ra és ctg-re, ilyenkor előtte olyan lassan tudnak telni a napok. Olyan jó lesz megint látni :D

Borkaby

Kép

Kép
borkaby
 
 


Szöszke!

Én az Istvánba járok és javaslom, hogy reggel f8-8 körül próbáld meg hívni őket, úgy láttam, olyankor mindig van ott valaki! Csak érdemes jó sokáig kicsörgetni!

Kép

Kép
borkaby
 
 


Ildi - Köszi, gyanítottam, hogy vmi ilyesmi lesz, de gondoltam biztos, ami biztos megkérdezlek benneteket is. Tornázni amíg csak bírok megyek, mert jobban vagyok utána. Átmozgat, nem dagad a lábam, nem fáj a hátam, derekam, megtanulom a légzést és olyan jót tudok aludni utána! :lol: És nem utolsó sorban nem vagyok egyedül bezárva a lakásba, tök jó a közösség, sokat szoktunk röhögni, főleg szerdánként. :lol:

Borkaby - Neked is köszi. Mondjuk tegnap délelőtt pont nem is csináltam semmi extrát. Máskor többet szoktam pakolászni, takarítani ilyesmi.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

Megjöttem a nőgyógyásztól, pulzus-vérnyomás jó, 3 héttel ezelőttihez képest 1 kilót híztam, fejfekvésesek vagyunk, a cg maradt 1000, viszont a sárgás folyásom miatt kaptam gyógyszert, aminek nem örülök, mert megkérdezte, hogy érzékeny vagyok-e a penicilinre, szóval fene se tudja, mi ez a bogyó, de az tény, hogy a sárga folyás nem múlt el, viszont a hüvelytenyészet nem mutatott semmi gombát, bacit :shock: Nem értem, mindegy, túlvagyok rajta.
Feltettem a kérdéseimet, kaptam válaszokat is mindenre, úgyhogy ezen is túlvagyok, 3 hét múlva megyek újra, akkor lesz UH is.
Amúgy kérdezte, hogy mikorra vagyok kiírva hivatalosan (mensi szerint, nem babaméret szerint), mondom, október 29., erre azt mondta, hogy annál biztos előbb szülünk :lol: Azt mondta, hogy a 36. hét után már akármi lehet, mert hogy jól állunk, baba tényleg mindig előbbre is volt legalább egy héttel az UH-ok alapján.

Hát ennyi.

Bettyna - ha jön megint a jóslófájás, pihenj le picikét, de ennyi, már ott tartunk, hogy minden előjön :? Jó neked, hogy ennyire jót tesz a torna, én későn kaptam észbe, még az elején, a 2. harmad elején el kellett volna kezdeni valami testmozgást, most meg már nem igazán ajánlják, hogy a végén kezdjünk bele :roll:

Szöszke - sajnálom, hogy hiába mentél!

Borkaby - na látod, én is ilyen vagyok, amolyan örökmozgó, viszont most már vissza kell vennünk valamennyire, bár én is belendültem ma, port töröltem, porszívóztam, felmostam, aztán jött a szépítkezés a nőgyógyi miatt, az is elég megterhelő volt, már nem kéne ennyire aktívkodnom :roll:
Párjaink még ráérnek eldönteni, hogy maradnak vagy kimennek, a vajúdásnál ott lesz végig, aztán majd meglátja, nem kell tanfolyamot végeznie, hogy bent legyen, nem kell ruha sem, mert azt adnak bent, csak papucs kell, szóval dönthet ott helyben hirtelen is. A köldökzsinort szerintem ő sem fogja elvágni :lol:

Amúgy épp savanyú káposztát eszek csak úgy álánátúr :lol:
Könyvecském miatt, mert azt írja a 33. hétre: "továbbra is étkezzünk változatosan és fogyasszunk sok savanyú káposztát, mert ez az értékes eledel amellett, hogy igen magas tápértékű, sok K-vitamint tartalmaz, amelyre most nagy szüksége van a kisbabának!"
Bár már kb. 2 hete nem eszek 18 után semmit, a káposztában szerintem nincs semmi hízlaló.
Hát ennyi történt!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi


Én már lassan 9 éve kijárok a bababörzére, én nagyon szeretem, most is megyek és már nagyon várom.
Ilyenkor olcsóbban lehet venni ott egy csomó mindent pl. pelenkát, popsitörlőt stb. A www.szopiparna.hu-ok is kint lesznek én ott szeretném megvenni tőlük az ágyneműt és a szoptatós párnát is. Ilyenkor az avent is kint van, ott is szokott egy csomó kedvezmény lenni. Kismamaruhák, szoptatós melltartók.... és még sorolhatnám mennyi minden szokott lenni. Én nagyon élvezem mindig, egy napig is el lehet ott nézelődni , vásárolgatni. A múltkorin még árverés is volt és fillérekért árvereztek babakocsikat, utazóágyakat stb.. szóval én mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy nézzen ki, jó kis program.

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva, van valami belépődíj is a bababörzére, nem?

Ildi, irigyellek, hogy tudsz egyedül szőrteleníteni...én a múltkor próbáltam, de már sehogy sem ment. :( Majd legközelebb befogom a férjemet. :D

Borkaby,
köszi, holnap reggel megpróbálom.

Kép
szöszke
 
 


Szöszke

Igen, olyan 1000Ft körüli felnőtteknek , gyerekeknek ingyenes., de nekem megéri.

Kép

Kép
éva75
 
 


Ja, és lehet, hogy megint kint lesznek a 4D uh-osok, és a múltkor is 3000Ft-ért lehetett csináltatni uh-ot, igaz csak 10 perces volt, de szuper volt.

Kép

Kép
éva75
 
 


Közben meg is találtam a hírdetést és tényleg lesz 4D-s uh 3000Ft-ért, én tuti, hogy megyek!!!!!

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!

Nagyon aranyosak vagytok hogy így fogadtatok! A vérnyomásom csak egy napig volt magas (160/100) :shock: Nem tudom mi lehetett???Ezért is vittek át Pestre a 2-es számú női klinikára, mert ott van intenzív koraszülött lellátás!Azt mondták hogy ha nem megy le a vérnyomásom akkor megcsászároznak :shock: :cry: Nagyon megijedtem, totál nem voltam rá felkészülve, és a baba is csak a 34.hetet kezdte. Azt mondták ez a fordulópont, mert ez a hét meg a 35.hét nagyon kell a tüdő érése miatt.
De megúsztam! :) Norbika bennt maradt!
Meg fájásaim voltak, de ott annyi infúziót kaptam hogy 3-4 nap alatt teljesen elmaradtak. Csak megfigyeltek. A laborom is jó lett. :D
Ők is azt mondták hogy csak a 36.hétig húzzam ki és akkor már szülhetek! :lol: Most olyan jól vagyok hogy lehet továbbis húzom majd! Csak híztam sajna megint, mér 13 kg van rajtam! :roll: :oops:
A baba feje nagyon lennt van :( e miatt feküdnöm kell, hogy ne irritálja a méhszájat. Még zárva vagyok, csak 1000-es lett a méhnyak!
Lehet kevesebbet tudok majd jönni, bocsi! Majd a 37.héten többször merek már benézni! Akkor már sinen leszünk! :lol:

Sok puszika, jó egészséget!
L.Kata

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Lkata, örülök a jobb híreknek.

Borkaby, ugyanaz a helyzet, mint tegnap...senki nem veszi fel az előjegyzéses számon. :( Elegem van nagyon.
Megpróbálom máshol.

Éva, annyiért tényleg nem rossz a 4D!

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Nem tudom mi van velem, de már éjszaka is elég rosszul éreztem magam, most meg már nagyon fáj a derekam és a hasam, remélem csak a hidegfront miatt van, de kicsit meg vagyok ijedve, pláne még dolgozom és ma egy nagy tárgyalás van, aminél nagyon számítanak rám, de ha délig nem múlik a fájdalom hazamegyek feküdni.
Nektek nem fáj semmitek?

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!

Éva - ma kivételesen nem fáj semmim :lol: (azért lekopogom) Amúgy ma már nincs fronthatás, holnaptól lesz egy gyenge hidegfronti. Szerintem már ott tartunk, hogy bármikor fájhat bármink :?
A bababörzét meglátom még, nem igazán bírom már a tömeget és ez még kb. 2 hét, akkor már még kevésbé bírom majd :shock:
A 4D 3 ezerért tényleg olcsó, de én úgy tudom, hogy a 31. hétig tudnak igazán szép felvételeket csináni, szóval szerintem mi kihagyjuk, így is 3X voltunk és Lotti nem szerette.

Szöszke - ne irigyelj, fél órán át csináltam a szőrtelenítést, kádban állva, guggolva, térdelve, kád szélén ülve... minden pózban tükörrel, aztán még szárazon epilálva is tükörrel, áááá, katasztrófa, amúgy is a doki kb. 1 percet látta a kitárulkozásomat, szóval kár volt ennyire szépítkezni, akár dzsungelnyusziként is mehettem volna :roll:

LKata - de jó, hogy rendben van minden, örülök, sokat gondoltam rád/rátok! A lényeg, hogy már otthon vagytok, pihenj sokat és ne aggódj, most már nem lehet baj!!! Nekem is 1000 a méhnyak, nem gond, még azt sem mondta a doki, hogy pihenni kéne vele és a múltkor Emmalena írta, hogy az nem is olyan rossz, ha most már rövidült, mert könnyebb lesz szülésnél nekünk, mint annak, akinek még 2-3000.
Amúgy én is azt mondom, hogy a 36. hétig maradjon bent, aztán már akármi lehet, a doki is ezt mondta tegnap. Azért elég hihetetlen, hogy akár 3-4 hét és már anyuka leszek :shock: :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Ildi - Szerintem sosem késő! ide a MÁV-ba volt aki 35 hetesen kezdett el járni és ha márt nem is, de a légzést meg tudta tanulni. SZőrtelenítés? Hogy csinálod egyedül? Az egy doldog, hogy nem látom mit csinálok, de hozzá se férek!

L.Kata - Kitartás! Már nem sok van hátra és most már negy baj nem lehet!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Éva! Én fél5-kor arra ébredtem,hogy fáj a derekam, aztán visszaaludtam, és most reggel is fájt, már azon gondolkodtam,hogy hívom a dokit, de reggeliztem, sétáltam egy kicsit és elmúlt. Jó lenne ha még két hétig kibírnám szülés nélkül. Ilyenkor már szerintem is bármikor fájhat, végülis annyira nem baj, ha gyakorol a méh, csak szülésnél is jól menjenek a dolgok :)

Szöszke!

a portán próbáltad hívni őket? 455-5736 Ezt a számot találtam a neten. hátha, ha onnan kapcsolnak át könnyebben felveszik. Mindenesetre elég furcsa,hogy nem elérhetőek...

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok!

Ritkán jutok ide, de szerintem mostantól több időm lesz, mert az irodában már nem dolgozom, csak itthon.
Látom Ti sok mindent megbeszéltek és sok a hasznos infó, amit olvasgatok.
Én tegnap voltam 36. heti UH-n a nőgyógyásomnál.Fura mert tulajdonképpen semmit nem mondott csak, hogy mindent rendben lát.
A babát kicsit nagynak tartja 3200 gramm ( 36. hét ) :shock:
A többi UH adat:
BDP 9.91
AC 34.1
FL 7.17
Placenta II-es
Szívműködés, veseműködés rendben. magzatvíz normál menny.
Pénteken lesz az 1. NST vizsgálatom és mostmár hetente védőnő és NST a szülésig.
Ez olyan hihetetlen pár hét és mindannyian babázunk!!!! :D :D :D

dazsi
 
 


Borkaby, köszönöm! Az a szám a szülőszoba :) , de ott kaptam másik számot 455-57-00, amiből az egyik melléket nem vették föl (1042), és amikor hívtam a másik melléket (1112), akkor átirányítottak az elsőre. :evil:
Kíváncsi vagyok, mikorra lesz időpontom így. :(

Lányok,
nekem a mozgáskoordinációm annyit romlott az utóbbi egy-két hétben, hogy nem ismerek magamra. :( Leverek dolgokat, kiejtem a kezemből, a legdurvább az volt, hogy rosszul vettem a szobába a kanyart, és felakadt a cicim a kilincsbe. :oops: :D:D:D:D Persze férjecske megvigasztalt, úgyhogy nem fájt annyira a dolog. :shock:

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Lábdagadástól szenved még valaki? Nincs valami jó módszer a megszűntetésére?
2 napja kezdődött, semmi megerőltetés, semmi szokatlan, egyszercsak lenézek és látom, hogy cipóformájú a lábfejem, mint szegény nagyanyámnak volt kb. 70 évesen a nagy melegtől.
Máshol még - kopp kopp kopp - nem kezdtem vizesedni, de ezt meg hiába borogatom vagy polcomom, semmi. és ha sokáig nem állok rá, még fájdogál is.

Kép
anhel
 
 


Sziasztok!

Ildi! Pénteken megyek CTG-re, megnézem ki van-e írva valami a szülésfelkészítőről. 17-én szinte 100% hogy lesz 17 órakor, de megnézem (nekem telefonon azt mondták legutóbb, hogy 10-én vagy 17-én indul).
Cx 1000 elég furi, hogy nem ítélt pihenésre a doki. Tganp rákerestem a neten (nekem 2000) hogy mi mit jelent. 1000 azt írják, hogy annyira megrövidült már a méhnyak, mint szülésnél, csak még minden zárt.
Első szám a méhnyak hossza(persze ez nagyon relatív szám, doki függő), többi szám a külső, középső, belső méhszáj állapota. 0 zárt, 1 nyitott. Remélem hasznos információ mindenkinek.

Zsu! Nem csak uh.on látják, ha esetleg megfordult Konstantin- ki is tudja tapizni a doki. Nekem hétfőn szegénykém fejét nyomhatta meg, mert kaptam fent egy rúgást vizsgálatkor. Utána közölte, hogy fejvégű.
Perdonak szorítunk nagyon, de most már biztosan minden rendben lesz!

LKata! Gondoltunk Rád, jó, hogy otthon vagy! Pihenj sokat, csak pár hete kell kihúznod, de már most sem lenne baj, elég nagy a babád!

Éva! Ha ez vígasztal nekem már minden nap fáj a derekam, csípőm és néha a pocakom alja is. 8) Egyre gyakrabban ébredek fel rá, és nehezen találom a helyemet fekve is. Biztosan akarsz még dolgozni?
Ráadásul a derekamnál még ropogok is forgolódásnál...szegény Apa néha arra ébred.
Féjed nem semmi, jól bírja a kiképzést. :)

Dazsi! Mi már nem dolgozunk egy ideje, ezért lógunk itt annyit. :lol:
Üdv a nem dolgozók táborában! Aztán majd győzd Te is az itthoni pakolászást, mosást, vasalást, készülődést. Ti hogy álltok? Neked is illene lassan összecsomagolni.

Ildi! A szőrtelenítés még hagyján....lábköröm vágás az igazi kihívás. Nekem már Apa csinálta.

Szöszke! Van saját orvosod? Ő nem intéz neked uh.ra időpontot?

Marek! Elnézzük. Kivételesen. :lol:
Remélem az orvosod mindent rendben talál. Állítólag normálisak ezek a fájások. (az orvosok szerint, nem nekik fáj)

Hana! Még megfordulhat a baba, beszélgess vele.

Napsugár! Már Veletek sem lehet baj, de azért pihenj. A vonalzós szerint szeptember végi lesz a baba, jól látom?

Inez, Dragonfly, Sensie és a többi hosszabb-rövidebb ideje eltűnt (persze Dragonfly a fő eltűnt, egyetlen ikresünk) remélem jól vagytok!
Nálunk semmi extra.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Borkaby: létezik nemzetiségi utónévkönyv, de sajnos csak az országban "bejegyzett" 12 nemzetiségre.

A sokaidik anyakönyvvezető megadott egy telefonszámot a Nyelvtudományi Intézetnél, akiket 10-2ig lehet hívni, persze nem veszik fel... :x Egyébként biztos ti is észrevettétek már, hogyha hivatalokat vagy kórházakat hív az ember, valahogy éppen sose veszik fel a telefont...ahogy Szöszke is tapasztalta. :? Ennek vajon mi lehet az oka...

Éva75: nekem már napok óta fáj a derekam. Egy barátnőm azt mondta, hogy neki a terhesség utolsó 2 hónapjában folyamatosan fájt a háta. A buszon se ült már le, mert nem tudott volna felállni. Mondtam is neki, hogy ne bíztasson már...

LKata: drukkolok én is, hogy még a bírjátok a 36.hétig!!!

Szöszke: én már hetek óta rendszeresen kiejtem a kezemből a tejet, pl. amikor kiveszem a tejet a hűtőből. A 12. hét óta rendszeresen jógázom itthon és a féllábon álldigálással sose volt gondom, de mostanában már dőlök ide-oda... Ennyit a mozgáskoordinációról.

Dazsi: 36.héten 3200g-os baba, szerintem nem nagy. Hetente védőnő? Hozzánk 2 hét múlva jön "családlátogatásra". Azt hittem szülésig az lesz az utolsó találkánk.

Egyébként délelőtt tudtam meg, hogy a 80 éves nagymamámat combnyaktörés miatt kórházba szállították és Nyíregyházán műtik :( Jól kezdődött a nap...

linhbaba
 
 


Peva, dehogynem, tudna időpontot szerezni Nyíregyházán, mert oda járok, ott szeretnék szülni, viszont Pesten lakom, tehát itt kellene megoldanom az ilyen csip-csup ügyeket. Védőnőm, háziorvosom is Pesten van...nem gondoltam, hogy ilyen bonyolult egy nyomorult ultrahangra bekerülni...meg fogom próbálni máshol, és kész. Különben voltam a 29. héten 4D-n, de az orvosom nem igazán bízik a magánrendelőkben, és kért, hogy keveredjek el valami állami helyre is...biztos ami biztos.

Kép
szöszke
 
 


Linhbaba, Nyíregyházán nagyon jó a sebészet!
Én is gondolkodtam, hogy miért nem veszik fel a telefont....ebédidő is lehet, meg nem is szeretnek dolgozni...inkább az utóbbi...

Kép
szöszke
 
 


Szöszke: UH-ot a Péterfy 4D-s rendelőjében is tudsz csináltatni. Mondjuk nem olcsó (7000 Ft a 2Ds vizsgálat), de az egy kórház rendelője, ahol nap közben az ambuláns UH-okat csinálják és elég korrekt hely. Leletet is adnak meg minden. Ráadásul még a telefont is felveszik, és néhány napra előre adnak időpontot. Szóval ha megunod a kálváriázást, szerintem gondold meg.

linhbaba
 
 


Jó reggelt!

Éva:
nekem görcsölget a hasam lent, éjszaka a leginkább. Fel is kelek rá. Nem tudom miért van… Egyre közelebbinek érzem a szülést. Már nem zavar, ha nem a szülinapomon, hanem előbb érkezik a kiscsaj. Kicsit unom már a nyavalyáimat… Jó lenne egész emberként élni… Persze, Lili születése óta tudom, hogy hiába várom, vágyom, érzem a szülés közeledtét egyre inkább, az nem számít. Biztos Bori is napra pontosan jön :) és :S is


Bejelentkeztem a börzés babamozira :) a 2 helyszínre, de nem tudom, az hol lesz :D És azt sem, hogy hogy fogok tudni elmenni. Akkor már

Ma kezdem a 9. hónapot! Uff Ez a nap is elérkezett. A 36. hét első napja…

Anhel: lábdagadásra – séta, masszírozás, felpolcolás… Nekem a masszőr ki tudta masszírozni a lábamból a vizet teljesen. Hetente jött hozzám…

[/b]

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Tegnap elugrottam a brendonba, és megvettem az akciós babamérleget. Lilivel nem volt mérlegem, most úgy érzem, kell nekem. Nem akarom mérni, hogy mennyit eszik a csaj, vagy ilyesmi, de le akarom tudni mérni, naponta egyszer, vagy legalább hetente… És 20 kg-ig jó ráállós mérlegnek is. Képzeljétek Lilim 10kg :D Eddig azt hittem 9 :) Egész nyáron 9 körül mozgott, de tegnap 10080g-t mutatott a mérleg. :D Nagyon örültünk neki, azt hittem sosem lépi át a 10-est. Lili úgy élvezte a mérleget, hogy egy csomószor megmérte magát. Már nagyon várja, hogy Borit is megmérhesse :D

Megvettem a 2. kupac mosható pelust is. Ez is BM lett, mert a külföldi pelusok ugyan nagyon tetszenek, de ha nem vizuálhatom meg, akkor nagy rábaszálló lehet belőle. Mint a monapel, ami annyira nagy, hogy a pici hóna aljáig felérhet a dereka ránézésre :D Azért veszek 4db-t abból is ma, mert éjszakára nagy kapacitás kell majd… A zsákban meg mindegy mekkora csomag van… :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Bettyna - igen, sosem késő, de én már maradok a sejhajomon szerintem :lol: Amúgy itthon elég sokat mozgok, tegnap takarítás, ma vasaltam+kimostam a kádat, csapot, szóval próbálok nem egész nap ülni.
Borotválás nagyon nehezen ment, tényleg, de muszáj volt leszedni.

Dazsi - hú, te már itt tartasz? :shock: Nekem még 3 hetem van a köv. UH-ig, aztán nekem is hetente kell mennem a CTG-re.
Amúgy igen, tényleg elég hihetetlen, hogy lassan babázunk!

Szöszke - dettóóóóó, én is mindenbe beleakadok, de a legkeményebb az volt, amikor hétfőn mentünk az apaságit intézni és majdnem elestem a bejáratnál a lábtörlőben, majd a kocsiban ülve éreztem, hogy marha büdi van, mire pár perc múlva mondtam páromnak, hogy tuti sz@rba lépett valamelyikünk, álljon meg, és hát ki lépett sz@rba??? Na ki? Hát persze hogy én, ráadásul a Schol papucsom volt rajtam, aminek szép barázdái vannak a talpán, így húztunk haza, hogy átvegyek, lemossam, párom meg lent törölgette a gumit, amibe szintén sikerült beletörölnöm magam alatt a szutykot :roll: Aztán gyorsan lottóztunk is :lol:
De pl. minden kiesik a kezemből, kapkodom, mint egy idióta, pedig lassú vagyok, mint a csiga, szóval elég fura ez az állapot :roll:

Anhel - nekem nem dagad (még) a lábam és nem vizes, de én annyit tudok róla, hogy fel kell tenni a lábakat jó magasra fél-egy órára és pihenni, vagy esetleg hűsítő/nyugtató krémmel bekenni.

Peva - 17-én 17 órakor az új részen a C épület konferenciatermében kezdődik az első szülésfelkészítő!!!
Az 1000-re tényleg nem mondott semmit, főleg, hogy már 3 héttel ezelőtt is ennyi volt az érték, azóta is ugyanúgy csinálok mindent, nem pihenek többet. Azt mondta a doki, hogy a lényeg, hogy zárt a méhszáj, a rövidülés ebben a korban (akkor voltam 30. héten) már normális :roll: Fene se tudja, mindenki mást mond, mindehol mást olvasni :shock:
Amúgy megkérdeztem pár dolgot tőle tegnap, apuka bemehet a szülőszobába tanfolyam nélkül is, ruhát adnak ott neki, csak papucsot vigyen, hogy ne az utcai cipőjében legyen bent!
Fizetős szoba miatt akkor kell szólni, amikor bemész szülni, de lehet, hogy nem lesz szabad, akkor nem tudnak mit tenni, tesznek oda, ahol van épp hely, de utólag ha felszabadul szoba, át lehet költözni (bár akkor már fene se tudja, érdemes-e).
EDA-t lehet kérni előzetes kérés nélkül is, ott kell szólni, ha már nagyon nem bírod és 20 e forint!!! Ha megindul a szülésem, irány a kórház és ott majd értesítik a dokimat. Egyelőre ennyit tudtam meg + azt, hogy 20 e forinttal drágább lesz a szülés, mint amit tudtam, mert októbertől emelik az árakat a rendelőjében is :roll:

Nyugtonmalac
- gratula a megkezdett 9. hónaphoz!!! Jó neked, hogy már itt tartasz, szeretnék én is a 36. héten lenni!!! Persze ahogy halad az idő, mindig mondtam, hogy na csak a 20. hétig jussunk el, aztán jaj, legyünk túl a 28. héten, most meg itt vagyok 33 hetesen és már a 36. hét vonz :lol: Erre szoktam mondani, hogy a sz@r is ízetlen :lol: :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


sziasztok

Most nincs időm mindenkinek válaszolni,neharagudjatok.
Csak bekukkantottam mi van veletek.
Lányom beteg, elég nyügös szegénykém. Fáj a torka,hasa, náthás.
Remélem hamar meggyógyul.

Nekem meg ma reggel sikerült elesnem a lakásban :? kisfiam kiöntött egy kevés szörpöt a járólapra,nem vettem észre és elcsusztam rajta. :? Még szerencse hogy igyekeztem térdre esni,sikerült is, így a hasam nem ütöttem meg, viszont a térdemen nincs bőr,ugy lenyúztam :? mert sikerült a küszöbön csúszni és szépen lenyuzta a bört :?

L.Kata
Bíztam benne hogy azért nem írsz,mert hazaengedtek :lol: Örülök neki. Ne aggódj,minden rendben lessz :D

Peva
Majd írj rám msn,ha meglessz a skype címed és felveszlek,hogy tudjam küldeni a videót. Valahogy csak összejön végre.

Látom mindenki jól van,ennek nagyon örülök.
Vigyázzatok magatokra.Amint tudok majd benézek.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Akkor a masszőröm, a férjem, ma estére is kap feladatot. :)
Egyébként nagyon ügyes, lelkes amatőrként érti is mit hol kell és mennyire maszírozni, remélem, javít a dolgon.
Köszi a tippet!

Bababmérleget érdemesebb megvenni, mint kölcsönözni? Még nem döntöttem el..

Kép
anhel
 
 


Anhel, én egy sima konyhai digitális mérleget fogok használni babát mérni. Valamilyen stabil tálcával fogom megpróbálni.

Kép
szöszke
 
 


Ancsa: jobbulást szegény lányodnak!

Anhel: én is megkérdeztem ezt a védőnőtől és ő azt mondta, hogy egyáltalán ne vegyek babamérleget, mert akkor állandóan parázni fogok, hogy eleget evett-e meg ilyenek. Előtte persze utánanéztem a dolognak és ha hosszútávon tervezed használni (kb. 6 hónap), akkor jobban megéri venni. Utána meg eladhatod ha már nem kell.

Nyugtonmalac: 36.hét, tök jó!! Én is úgy várom már :D
Légzésfigyelőből szerintetek melyik a jobb? Mi Angelcare-t néztünk ki, de ajánlották az Álomvirágot is...

linhbaba
 
 


Aki nem akar légzésfigyelőt venni, annak ajánlom a következő kölcsönzési lehetőséget:
http://www.homecare.hu/

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Voltam ma dokinál, jól besz@rattak. Ctg után mondta a csaj, hogy tökéletes. Viszem a dokinak, ő is azt mondja, hogy tökéletes, aztán nézi még egy darabig és azt mondja, hogy megmutatom a főnöknek....erre elrohant. Kb. fél órát vártam rá...hát mit mondjak....kivert a víz. Pont most nem vittem a táskát, mert, hogy úgyse lesz semmi...volt időm végiggondolni, hogy mit kell még a férjemnek bepakolnia, amikor hazajön a táskámért... :roll: Azt hittem, azonnal műtenek. Aztán jött a doki és azt mondta, hogy nincs semmit gond, hétfőn találkozunk... :roll: Kérdeztem, hogy mit látott, de mondta, hogy azt hosszú lenne elmesélni.... :roll: Mondjuk ennyi pénzért akár el is mesélhette volna... :roll:
Egyébként 2400g körül vagyunk, és tuti, hogy programozott császár lesz. Ha már programozott, akkor én szeretném, ha szeptember 24-én lenne, de lehet, hogy nem lesz beleszólásom.... :roll:

Mérleg...nekünk nincs, de lehet, hogy kapunk kölcsön. Ha véletlen mégsem, akkor bérelni akarok egy időre.

Ancsa
Szerencse, hogy nem a hasadra estél!!!! Neked aztán nagyon nem hiányzik egy ilyen esés!!!!

Én is mindennek nekimegyek és mindent kiejtek a kezemből. Lehajolni meg már nem annyira jó... Mondhatni, hogy már semmi se annyira jó, nem tudok semmit csinálni, elfogyott az energiám... :roll:

LKata
Azért néha jelentkezz be! Csak hogy tudjuk, mi van veled! De már nem lehet baj!!!!

MTücsök
Nem tudom, hogy kerestél e, kb. 8-kor végeztem a ctg-n. Utána még a kórházban voltam egy darabig, csak a dokira vártam. Szerintem hallottam is az Erzsike hangját, de nem akartam utána menni, mert akkor nem talált volna meg a doki. Talán majd legközelebb sikerül találkoznunk ...
Te egyébként a kórházba jársz vérvételre? Hogy van ott a rendszer? Csak odamegyek a beutalómmal és kivárom a sorom? Vagy időpontot kell kérnem? Hétfőn kellene mennem vérvételre, de nincs kedvem Csepelen csináltatni, mert ott rengetegen vannak...

Most nem tudok többet írni. Ma jön az asztalos ... hát ne tudjátok meg, hogy néz ki a lakás!!! Nem is gondoltam, hogy a férjemnek ennyi cucca van. Ráadásul én megőrülök a rendetlenségtől. Szóval most tépem a hajam és el szeretnék költözni pár napra.... :evil:

Bocs, ha sok lettem... :oops:

marek
 
 


Hűha, ez meg egy hordozható légzésfigyelő...csak az árát nem látom sehol. :S
http://www.impakt.hu/respisense/termek.html

Kép
szöszke
 
 


http://www.bababirodalom.hu/maincategory.php?id=252
28.500,- Ft :( a mobil légzésfigyelő

Kép
szöszke
 
 


Légzés figyelő: angel care! sztem. Nagyon bejött!

Térdbibi: :( Sajnálom, vigyázz magadra!

Konyhai mérleg: nekem nem fért bele Lili :D

Bérelni - megvenni: megvettem akciósan, használom amíg akarom, és eladom majd a végén... Sztem jobban megéri. Bérlés asszem 2000Ft/hó Ez a mérleg 20 kg-ig jó, és nagyon jó volt Lilit is megmérni vele tegnap...
Persze igény függő. Számolj azzal, hogy kb fél áron lehet majd eladni...
15 e volt, 7 e-ért lehet majd eladni sztem. kb 4 hónap alatt bejön az ára, ha nem bérlem havi 2 e-ért...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Kép

Mar latom, nem szabad 1 napot sem kihagynom, mert nagyon lemaradok. :D

Nyugtonmalac :)
Szupi otlet, hogy tobben menjunk. Ki mikor megy? (nekem a 22-ei heten kell eloszor mennem)

Linhbaba :)
Szulosruha nekunk nem kopeny, hanem polo es gatya volt, meregzold szinben.
Ejjha, jo nagy Bpd-tek van tenyleg. Hat Akos sem volt kis baba (3700gr, 57cm), foleg az en 160cm-hez, kivancsi vagyok, Kisteso mekkora lesz.
Egyebkent Azuramnal pont emiatt esett ki a Marton nev :lol:
Mi is eldobhato pelust veszunk.
Nagymamanak jobbulast!!!!!!


Peva :)
Megnyugtattal. 30 percenkent meg nem jarok pisilni.

Lovaszkata :)
De jo, hogy ujra itt! Milyen szep sulya van mar a babadnak!

Eva :)
Ha jol emlekszem, az Imreben max 2 hetet hagynak tulhordani, ha minden ok, viszont van olyan doki (pl az enyem), aki 1 het utan befektet, es hat en ezt igy is erzem biztonsagosnak.
Nekem szerdai napon kellett volna reggel befekudnom, es kedd ejjel magatol beindult a dolog :lol:
Fajdalom: hetek ota nalam is jelen van a menstruacio szeru fajdalom( neha eleg durvan, es naponta legalabb 6-7szer), es nekem a farcsontom faj, de kegyetlenul :(



Timi :)
Szupi, hogy minden ok!

Zsuzsi :)
E-coli nekem is volt, szinten Augmentint es huvelykupot kaptam ra. Strepto :(

Merleg
Mi kolcsonoztuk par honapig, de csak mert muszaj volt (Akos meg 2 hetesen is fogyott).
Most is fogunk, de csak azert,mert paramami lettem.

Marek :)
Egyetertek, hogy a doki felvilagosithatott volna... :twisted:
Szep sulya van mar Borinak!
Csaszar idopontba szerintem beleszolhatsz, legalabbis nekem van tobb olyan ismerosom, akiknek a dokijuk mondott tobb idopontot es valaszthattak.

Es ime, ma megerkezett az agynemu, termeszetesen rogton "feloltoztettem" a kisagyat egy foto erejeig :lol:
Szerintem alomszep:

Kép

Kép

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Mérleg - mi úgy döntöttünk, nem veszünk, csak akkor kölcsönzünk vagy szerzünk be egyet, ha úgy látszik, hogy mérni kell a baba súlyát, ha jól fejlődik és a védőnő-gyerekorvos is ugye figyeli, akkor nem költünk rá.

Légzésfigyelő - most már nincs rá pénz, de ismerettségi körünkben 3 babás is van, egyiknek sincs légzésfigyelője és megvannak, szóval úgy néz ki, hogy az sem lesz.

A kölcsönzéses oldalt pedig megnéztem, de hát ezzel az erővel megveszem inkább, szerintem elég húzós árban vannak, majdnem havi 2 e forint és előre fizetni :roll:

Marek - hát ez kész, így beparáztatnak, aztán el sem mondják, hogy mi van? Komolyan nem hiszem el :shock: A súlya teljesen jó, gratulálok!

Ancsa
- én is várom a videót skype-ra!!! Máskor vigyázz, még jó, hogy nem a hasadat ütötted meg!!!

Sokszor eszembe jut amúgy, amikor itthon tevékenykedek, hogy úrég, mi lenne ha leesnék a székről vagy a kádban és megütném a hasam és mit csinálnék, szóval vigyázni kell, mert annyira ügyetlen tud már lenni az ember :roll: Mondjuk itt most a szörp tehetett róla :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


BKriszta
Tök jó az ágynemű!!!

Fájdalom...nekem is van...néha menstruáció szerű enyhe derékfájással, meg ugye egyre durvább keményedések, meg már fekve se találom a helyem és még mindig nagyon fáj a szeméremcsontom vagy mi.... :roll: Amúgy jól viselem... :lol: :lol: :lol: Lehajolni már csak segítséggel tudok és lassan az ágyból se tudok majd kiszállni, pedig az elengedhetetlenül fontos, mert különben bepisilek éjszaka, ráadásul legalább háromszor.... :lol: :lol: :lol:

marek
 
 


Védőnő - Szerintem ez mindenhol más, nálunk mindent a védőnő ellenőriz és ő küld el a vizsgálatokra és azok eredményit is ő vezeti be a kiskönyvbe és magának egy naplóba.
Méri a súlyt, vérnyomást, nézi a szívhangot és elmondja hova kell menni és mit kell csinálni a következő hetekben. A 36. héttől hetente kell nála megjelenni.
Babaszoba -- a kiságy még a boltban van és hétvégén szereljük össze, ugyanis mi még pár napja lakunk az új lakásunkban és eddig a többi cuccot pakoltam és kb. 5 napja folyamatosan megy a mosógép.A kórházi csomagom 70%-os , da lassan utolérem magam.
Egyébként én is úgy közlekedek, mint egy zombi, tegnap nekimentem a falnak....kiesik a kezeimből minden...nevetséges vagyok.
Az ágyból a férjem "lök" ki :D , hogy ne dőljek vissza, ha éjszaka elindulok pisilni...

dazsi
 
 


Nálunk meg a védőnő még sosem mért szívhangot, szerintem nincs is készülékük! Engem mindenhová a dokim küld el, de jobb is, mert annyira nem szimpatizálok a védőnőmmel :roll:

Lányok, dettó, én is úgy szállok ki az ágyból, mint egy bálna, rám kéne kötni pár vastag kötelet és kihúzni :shock:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Dazsi
Mi van a cukroddal?

marek
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?