Csehi!
Sok örömöt, boldogságot kívánok Neked ezzel a gyönyörű kis hajasbabával!
Konan!
Hú, Annácska nagyon -nagyon csajos kislány! Olyan kis nőcis pofija van! Gyönyörű!
Judit!
Bogi is milyen szép! Olyan békés, a képen!
Bejci!
A Te kislányod is szépen belehúzott a növésbe! Nem biztos az a császár ám, én csak 157cm vagyok és kitágultam annyira, hogy megszüljem a fiúkat, 97-98-as BPD-vel! Márpedig elsősorban a fejméret számít! Én drukkolok, hogy menjen simán!
Honey!
Jól emlékszel, strpto-ban nagy gyakorlatom van (bár ma kiderült, hogy a mostani tenyésztés is negatív, így ezt a terhességet legalább megúsztam nélküle)!
Szóval, én most is nagyon utánajártam a kórházban, hogy mi van, ha + lesz, mert tényleg mindenütt mások a szokások és az ÁEK nemrég alakult 3 kórház összevonásából! Szóval én beszéltem nőgyógyásszal, szülésznővel, neonatológussal, még csecsemőssel is erről, mégpedig azért, mert Berci esetében, anno a Rókusban nagyon túlzásba estek ezzel kapcsolatban!
Szóval én , ha kiderült, hogy + a tenyésztés, akkor másfél-két hétig Semmicillint szedtem, de az én dokim nagyon óvatos és inkább megelőzi a bajt ,minthogy utána meg kezelni kelljen! Amikor bementünk szülni a Rókusba, már mondta, hogy szülés alatt majd kapom az antibiotikumot intravénásan, ami megvédi a babát a fertőződéstől. Ez meg is történt, rögtön vettek kenetet, sőt vért is Bercitől, keresték a fertőzésre utaló jeleket, amit nem találtak, egyedül a CRP értéke volt árnyalatnyit magasabb a kelleténél, ezért megelőzésképp antibiotikumot kapott 2 hétig! A kórházban beültettek neki a fejébe egy branült, mondván, így naponta nem kell 2x megszúrni! Csak a branülök szarok voltak, kicsúsztak, nem vezettek, naponta szúrták neki újra, aztán a végén, utolsó este már 1,5 órán keresztül szúrkálták a fejét, mert már nem volt ép vénája, na akkor az ü.gyerekorvos megadta magát és átállította szirupra! Borzasztó volt látni szegénykém pici fejét! Bocs, hogy ennyire részletesen leírtam, de azért tettem, hogy értsd, miért is jártam ennyire utána a dolognak az ÁEK-ben!
Szóval, a vajúdás alatt a kismamának adott antibiotikum kb. 4 óra alatt eljut olyan mennyiségben a méhlepényen keresztül a babába, hogy megvédi a Streptococcus okozta betegségektől! Hacsak nincs extrém gyors szülésed és ez az adag gyógyszer lefolyik, akkor egyéb kezelésre nincs szükség, de azért persze megnézik a babáról vett kenetből, hogy van-e nyoma fertőzésnek! A baba csak akkor kap antibiotikumot, ha a gyógyszernek nem volt ideje a szülés alatt kifejteni a hatását! Annyiban eltérő még az orvosok véleménye, hogy van, aki azt mondja, hogy ha a kismama már az életben 1x volt Streptococcus +, akkor baktériumhordozónak számít és minden tenyésztés-eredménytől függetlenül kapnia kell szülés alatt a gyógyszert! Nálunk azt mondják, elég, ha akkor kap a kismama gyógyszert szülés alatt, ha az adott terhesség alatt 1x már volt kimutatható Strepto-fertőzés!
Szóval nyugi, biztonságos és elég a Neked adott gyógyszer a szülés alatt!
Egyébként nekem úgy rémlik, hogy a Szent Imre kh. szülészetének honlapján részletesen leírják a Streptococcus fertőzés esetén alkalmazott protokollt, szerintem azt nézd meg!
És nagyon drukkolok, hogy ne 27-28-án szülessen Flóra! Próbálj beszélni vele, komolyan! És igen! Ajánljanak maguk helyett mást, Neked is fontos, hogy megismerd azokat, akik szülés alatt Veled lesznek! Az én véleményem szerint ezen (is) áll vagy bukik, hogy mennyire tudsz lazítani, elengedni magad vajúdás-szülés közben!
És megértelek! Én is kiakadnék, ha ezt így kiírás előtt bő 2 héttel mondanák meg! És igaza van a férjednek, csak persze nincs értelme, mert sajnos semmit sem változtat a dolgon! Próbáljátok kihozni a helyzetből a legjobbat és ragaszkodjatok ahhoz, hogy megismerjétek azt, aki helyettesítheti a dokit/szülésznőt! Az én dokim magától ajánlott fel helyettest a 2. kisfiam születése előtt, hogy amennyiben véletlenül 3-4 héttel !a kiírás előtt szülnék,mikor Ő 3 napig elérhetetlen, akkor se kelljen ügyeletesnél! Szerencsére nem kellett, de szerintem elvárható egy nagyon jól megfizetett választott orvostól, hogy gondoskodjon erről, ha úgy alakul!
Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett,..
Csajok!
Én nem szülök még ám egy darabig! Mondtam doki bácsinak, mi volt vasárnap éjjel, megvizsgált és közölte, hogy a méhszájam nem sokat változott a múlt hetihez képest! Annyi viszont történt, hogy a kisasszony feje sokkal lejjebb került! Doki szerint hétvégén már sanszos lehet a szülés, de úgy gondolja, jövő héten még találkozunk a rendelésen (hihi, ahányszor ezt mondta, annyiszor nem jött be, hát meglátjuk)! Jóslófájások, keményedések vannak rendesen, sokszor 4-5 alkalommal 15 percenként, de ennyi! A ctg-nek pedig 3x futottunk neki, mire értékelhető eredményt produkáltunk, úgy bealudt a kiscsaj! Kellett hozzá egy kis lépcsőzés, Sport szelet és szénsavas üdítő, hogy legalább egy picit mozogjon!
Az aszisztens mondta is, hogy legközelebb pár dl kóla után menjek!
Márti