Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Zsuzsi kepek Kép
Beu
Mail jott. Meg nem probaltam, de szolok mindenkepppp!!! Kép

Lanyok
Mostanaban Jazinal a kishazaba valo kozlekedes inkabb az ablakon keresztuk muxik Kép
Kép
Kép
Holnap viszont lelepunk noveremekhez par napra segiteni, u.hogy ne is keressetek! Kép
Jo ejt
Norka
norkini
 
 


Elli: dagimadár csuda édesKép

Urszila: boldog 9 hónaposságotKép.semmi lelkifurdalásod ne legyen, nagyon jó anya vagy ! Irigylésre méltó!!

Sofka: örülök, hogy jelentkeztél,gyors felépülést.

Heni: Dorina édes: látom nem unatokzol te semKép.

Zsuzsi: végre olvasni rólatok is. Fotók nagyon jók. Imádom Miki képeitKép.

Norkini: hű ha , egy hónap és egy éves JáziKép.


Andi: szerencse, hogy nem lett komolyabb baj. Szegénykém, azért gondolom mit élhettél át.


Leszter: boldog 9 hónaposságot Petrának.


Látom nálatok sem mindenkinél jók az éjszakák. Már kezdek én is kicsit fáradni. Robó újabb találmánya, hogy 2 óránként ébred, pici cici, aztán alszik tovább. nem tudom várható e még, hogy egyszer átalussza majd az éjszakát???


Szeretnék segítséget kérni tőletetek: most kezdtük az "ízek bevezetését". Alma a menű pár napja, de úgy vettem észre a székletnek nem igazán tesz jót. Eddig volt minden nap, most pedig három napja nem volt semmi. Tegyek esetleg hozz vmi más gyümit? Ti miket adtatok elsőnek a babáknak? Most őszibarackra és meggyre gondoltam , de ha tudtok segíteni, hogy nálatok az első ízek, hogyan váltak be, vagy mire ügyeljek jobban, megköszönném.Mellesleg Robónak nagyon tetszik az alma íze és az, hogy kanállal esszükKép.

Ne haragudjatok, hogy nem tudtam mindenkinek írni, de már nagyon fáradt vagyok.

Jó éjt:Anita
anita77
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok, semmi sulyos nincs, csak a szokasos, eletem noje Viola csinalja a programomat, aztan egyszer-egyszer bekukkantottam olvasni, de irni eselyem nem volt... Kép

Vilcsi kicsit mar maszik is, de nem mindig jon ossze neki. A konyvekre nagyon bukik, szo szerint falja az irodalmat Kép. Hozam viszont nem tud odajonni, hanem repulozni kezd es vekeng, szerintem megzavarja, hogy magasan vagyok.

A hozzatapi eleg gaz, en is mindig azzal vigasztalom magam, ahogy Beu irta, hogy masnak se ment olyan siman, aztan csak belerazodtak a kolkoncok... Most mar az oszibarira se tatog Kép. Mindent szinte folyosan kap, igy ha a szajaba dugom a kanal veget, undorodo arcot vag, de nyel... Max 10-20 ml-t belerimankodok, aztan mar bog is, akkor meg nem eroltetem. Mennyiseget kizarolag az anyatejbol hajlando benyomni. Viszont nappal a cicizes is irto szeszelyes, ejjel meg potolni szeretne, hurra Kép... Persze igy nem allitom, hogy usznank a tejciben, szegeny cicim se tud csak ejszaka termelni, de akkor meg literszam, szoval a gyarapodas sem egetvero... Ez van, most mit csinaljak vele, en lanyom, oszt ilyen.

Lehoztuk a matracot az agyunk melle, szoval most csak oda-vissza ajulok ejszaka, de mar nem szamolom, nagyon sokszor. Parazok, hogy nincs-e neki hideg, de hat a matrac arasznyi vastag, raktunk ala polifoamot, meg adok a gyerekre vastag kezeslabast a rendes rucija fele, es dupla pleddel betakarom... mindegy, most ki akarok tartani emellett par hetig, mert az se jo, hogy osszevissza aludtunk mostansag.

Ja, meg van meg egy kis szepiszori habnak a tortara, ha kimegyek a latoterebol, bombi van. Ha kivarok egy-ket percet, nagy neha jatszani kezd es megnyugszik, de leginkabb hiv, egyre hangosabban... Multkor egy vendegsegben volt a melypont, amikor mar az apjanal is uvoltott, csak az en karomban nyugodott meg, ha elhuzodtam vele egy ures szobaba. Kepzelhetitek, milyen felhotlenul szorakoztam... Kép

Igazabol az a rossz, hogy iszonyuan hullamzo a hangulatom, hol Kép, hol Kép, neha meg Kép es nagyon nincs turelmem, valszeg a kimerultsegtol. Ha szules utan lennek, betudnam a hormonoknak, de hat hol van mar az...

Most leveliras kozben 5-szor ebredt... megint vicces lesz az ejszaka... Kép

Mindjart visszaolvasok kicsit, de ezt most elkuldom. Bocsi a nyavalygasert.

Kaska
kaska
 
 

 
 

Gombóc!

Mi max heti 1x mosunk hajat, akkor cska sapka kerül rá, amíg tűri, d eáltalában azt is letépiKép Nálink olyna 22-23 fok van.

Ha kiviszem akkor kb negyedórát szoktunk maradni, tovább nem nagyon tűri. Itthoni ruhára +kardigán, erre overáll, sapka, sál, kesztyű.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Gomboc,
hmmm, ugy latom, mi nagyon lazak vagyunk az oltozkodessel Kép en csak a kapucnis overallt plusz fulet vedo sapit szoktam raadni, ha kimegyunk, meg ra egy takaro, es a labzsak. Bar idebentre is adok ra egy vekonyabb pulcsit a hosszuujju rugi ala, mert huzatos a lakas, rossz a nyilaszarok szigetelese... Az eddig olvasottak alapjan lehet, hogy kellene meg egy meleg pulcsi is? Mondjuk olyan jo meleg az egesz gyerek, ha kiszedem, szupi az overalunk, es eddig nem lett taknyos, kopp-kopp...

Hajmosasban Viola kis szoros kokusza ugye nem az etalon, megtorlom es szaraz Kép

Anita,
szerintem egyaltalan nem baj, ha par napig kimarad a kaki, Viola is osszevissza kakil az utobbi honapban, fuggetlenul attol, hogy mit eszik. Viszont most a krumpli utan megalkotta elete elso formalt szekletet, olyan buszke voltam ra! Kép, oszibari utan meg barackillatu volt a pelusa Kép. Szoval szerintem teljesen jol csinalod, de amiket irsz, azok is teljesen okesak.
Tok jo, hogy Robonak bejon az alma! Kép
Ejszakak: mely egyutterzesem...

Norka,
Jazi iszonyu profi! Kép Mar nem is baba, teljesen kisholgy...

Momo,
nyugi! Kép Csak nem az. De ha megis, es mar tudnad, talan akkor mar nem is panikolnal annyira!

Zsuzsi, Franyo,
en is megismertem am Ankat! Kép

Sofka,
orulok, hogy tul vagy a nehezen! Kép Olvastam anno, hogy mikor fognak vastalanitani, es drukkoltam is itt a hatterben!
Nagyon vagany vagy, igy seperc meg fogsz gyogyulni! Kép

Szerintem meg folytkov, de ezt most elkuldom!

Mindenkinek Kép!

Kaska
kaska
 
 


SZiasztok!

PIldi
biztos nekem nehéz a felfogásom, de nem értem Kép
mi az, hogy zöldfűszer egyben? adjak neki egy csokor petrezselymet? Kép
és a lisztszórás? főzni kell vagy csak úgy simán? bocsi, tiszta hülye vagyok, meg hát már kissé fáradt is...

Anita
igen, az alma fogja a székletet. CSak anyatejes korszakban nekünk napi 3 kaki volt, almás kezdés után napi 1-2-re csökkent. Viszont az őszibari hajt, meg a szilva is, bár az csak 7-8 hóstól mehet asszem. Én másodjára a banánt vezettem be, Dani imádta, csak úgy tátogott Kép A meggyet még nem kóstoltuk, pedig itt figyel a mélyhűtőben

Momo
sztem vegyél egy tesztet és reméljük, nyugtató eredménye lesz

képek megint jóóóók Kép
na megyek aludni, sziasztok

Andi
psandi
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi,
karacsonyfa Kép Jovore biztos nalunk is igy fog kinezni!
Az automoso nekem is nagyon bejon! Kép
Tenyleg, akarok is mar valami jo kis autot Violanak, mert csak lanyos jatekai vannak, pluss hegyek, raferne egy kis fiusitas.

Maci,
gratula Roninak maszashoz! Kép
Olvastam, hogy egyszer hianyoltal, aranyos vagy1 Kép. Szemem sajnos meg dudoros Kép

Elli,
szerintem se stresszelj az alvason. Mindenhol azt olvastam, hogy oriasi egyeni kulonbsegek vannak ebben. Ha izgulnal, gondolj Violara, es legyints egyet... Kép
Ceklakikopdoses Kép En azzal vigasztalom magam ilyenkor, hogy legalabb valami meglatszik a gyereken Kép

Hat eddig birtam, megyek, mert mindjart dobok egy hatast Kép. Bocsi mindenkitol, aki kimaradt.

Urszila Julkajanak jobbulast! Kép
Hofordulosoknak gratula! Kép
Csucsukanak gratula a vizsgahoz! Kép

Meg egyszer Kép es jo Kép-t!

Kaska
kaska
 
 


Hali csajok Kép

Mit ne mondjak, jólesett ilyen fogadtatásban részesülni Kép Hozzáteszem, ma annyira nem tudtam, hol is áll a fejem, hogy kb. 20 perce keresem, melyik topicba is írtam tegnap ezt a hozzászólást KépKépKép
Tegnapi "netes" napom ugyanis egy leendő mami Rókus kórházas infókkal való ellátásával kezdődött, aztán a gyerekem bérelt ki magának szinte egész délutánra.
Ma vendégek voltak, közben az egyik barátnőm épp benn a Jánosban, még egyben.... a gyerekem lehet, hogy a front miatt nyüglődött, közben le nem lehetett volna még lőni sem (örökmozgó Kép).... szóval kész idegbaj.

Hát akkor egy kis bemutatkozás. Írtam, hogy 36 éves vagyok, első terhességből első babás végtelen boldog mama. Anna Klára (Júlia Tamás - ez a vicc helye, bár igaz !!! Kép) 2003. május 2-án született Halmos főorvosnál 3950 gr-mal simán.
Most 8 hónapos, 9300 gr, szerintem vagy 75 centi. Főzeléket csak amiatt eszünk, mert a tejem igaz, hogy sok, de a dokinéni szerint minőségben nem elég már "csöppségemnek". Ancsa egyedül ül, igaz, felülni általában lustácska, de ha senki nem ugrik, hogy segítsen neki, akkor megoldja azért. Nagyon kezd négykézlábazni, a kutyarugózás nagyon megy neki. Kicsi segítséggel feláll a járókában, és percekig úgy is marad akár egyedül is (na azért mindig ott a kezem közelében). A hempergés jobbra-balra szilveszter éjszakáján azt eredményezte, hogy a drága leányom is felavatódott - ágyról csussz pofira le... nagy üvöltés... persze, a 2 nappal előtte kibújt foga megsértette a száját. Na mára nyoma sincs. Akkor pedig egy jó nagy cicizés helyrepofozta elromlott kedélyállapotát.
Egyébként meg minden érdekli, amit nem szabad. De ez így normális. Az összes bakit harsány nevetéssel kommentálja. Ma épp a melltartómat akarta magáénak... aztán kiegyeztünk, hogy még egy kicsit az enyém marad az ominózus ruhadarab Kép

Egyébként tényleg szerencsés vagyok, Soni végigalussza az éjszakát, és szinte mindent megeszik, amit készítek neki. Kivéve a narancsot. Azt sehogy sem akarja, bár lehet, hogy a levét valamihez keverve menne a dolog.
Hát elsőre ennyit Kép HA SIKERÜL (nem olyan biztos a mai nap után), akkor felteszek pár képet.
Utána majd végig is olvasom a mai napot Kép

Pussz nektek:


Klár


PS : Nem sikerült. Nagyok a képeim Kép Na majd egyik nap varázsolok Kép
clarissa
 
 


Na még egy gyors próba képügyben.
Kép
Kép
Kép

YESSSSS Kép))) Szóval Ancsám kb. 2 héttel ezelőtt Kép

Ciao Kép
clarissa
 
 


Sziasztok Kép
élünk, csak mindenféle izé van, ami miatt nem jöttem. Jól vagyunk, bár Julcsi megint ébred éjszakánként, ma nem bírtam az üvöltést és egykor meg f5-kor megszoptattam. Viszont az előző éjek sivalkodásai miatt olyan fáradt voltam, hogy az éjfél előtti sivításokra nem ébredtem öntudatra Kép Apacuka nyugtatta, csitítgatta el, a drága lény ... én már a lefektetős szopiba (8) beájultam, aztán felébredtem f10 felé, de csak kiszédelegtam a konyhába, közöltem Apacukával a tényálladékot (nagyon fáradt vagyok), és visszakómáltam Kép Ennyit a kistesóprojektről ... bár valszeg mégis inkább várunk vele pár hónapot ... na mindegy.

Mindösszes babácskáitok nagyon gyönyöűek! Viszont Julcsi folytonosan itt kever a lábaimnál - már az ölemben ül a kis nyafac -, úgyhogy félkarú lettem, és nem biztos, hogy mindenkinek tudok írni, bocsi.

Momo Kép
tesztet vegyél, oszt én meg drukkolok, hogy úgy legyen, ahogy szeretnéd! Kép

Hajmosás: extrahajas kislányom még nem igazán ül stabilan, ezért velem fürdik, de mindig belelógatja a fejét a vízbe, meg eszement módon pacsál, úgyhogy mi hajszárítózunk.

Anita Kép
nyers alma a magas pektintartalom miatt fog, egy kis barackkal lazíthatod. A HIPP sárgabaripüréje is bejött nekünk.

Tegnap úgy bekajolt husiból (pulykanyak-leves kis húsos karajcsonttal), hogy alig vacsizott, és gyanúm szerint túl is ette magát vele, azért ébredt ennyiszer Kép Az íze miatt eszi, ez egyértelmű Kép

Bocs, most szakadt a cérnja, úgyhogy főállásba megyek, sorry!

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Jaj, még valami Kép

Ezt főleg Sofkának küldöm, de közfigyelemre is érdemes KépKépKép

Kép

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Hali Lanyok!

nem veo babak anyukai: megemlitenem Lacko fiamat, aki 8 hos koraig csak szopott, es nem volt hajlando mast elfogadni (na jo, addigra egy kis banan mar lecsuszottKép). Aztan egyik naprol a masikra elkezdett enni, es most annyit eszik nayukam szerint mint egy ovodasKép Ma reggelire pl lecsuszott neki haromnegyed zsemle sajtkremmel, sonkaval, es van egy sanda gyanum, hogy tizoraira meg bepuszilja a 250-300 pepetKép

babakok edesek mint mindig, kisse lukas az agyam ugyhogy nem sorolok, nehogy kihagyjak valakitKép

orsoly
orsoly
 
 


Clarissa!
Végre nekünk is van "ikertesónk". Az én Danim is május 2-án születettKépKépKép
Nagyon édes a kiscsaj, főleg az ülve alvós kép tetszikKép

A többi babó is nagyon édes Miki, Anka, Julcsi, JaziboyKépKépKép

Most ennyi voltam, megyek tornázni, mert új év gyanánt nagy elhatározásba kezdtemKép És ha lement legalább 10 kiló, jöhet a kisöcsiKép

Réka
muki
 
 


Kangi, Julcsinak naggyon jól áll!! Végre valaki viseli. Kép

Marcipán a kiságyban durmol. Kikalkuláltam, hogy ha jobb lábbal indítok, akkor át tudom tenni. Sikerült. Éjszaka azért még nem próbálkoznék...
Eldobtam a mankót, fejem sem zúg már annyira. Járásom hihetetlen délceg, de a balettintézeti felvételit egyelőre halasztom. (Kötést nem piszkálom.)

Apánk tegnap 12 tájban fedezte fel, hogy ha nem etsz semmit, nem lesz ebéd. Bár a húsleves hála Anyunak addigra már fortyogott. (Ő vigyázott, míg kötözködtünk.) Na MiApánk elveszet a hűtőládában, majd felbukkant egy zacskó krokettel meg begy zacskó gesztenyével töltött pulykamellel. Krokett kcsiit megégett. Azért meg lehetett enni. Pulyakmell olyan majomhúsféle volt, vmi zagyvalék megtöltve gesztenyepürével. Apánk volt az egyetlen, aki meg is ette. BRRR... Viszont szépen elmosogatott.

Ma rakott krumpli lesz. Azt lehet ülve si gyártani. Talán gyümölcsleves is, majd meglátjuk.

Éjszaka megtaláltam az arnicat, és vagy placebó, vagy tényleg csodaszer.

Heni, itt sem adták a vasat. Én utolsó szó jogán kértem. Az alatatóorvostól. Ő meg azzal ébresztett, hogy a kezembe adta a helyre kis csomagot. Na nincxs meg minden, szögből, csavarból hiányos a készlet, de nem reklamáltam. Gondoltam csináltatok belőle vmi szerencsét hozó izét. Itthon senki nem akarta megnézni. Ki érti ezt? Igaz, én sem csoidálgatom, elrejtettem a fiók mélyére.

Na megyek, mert még rengeteg mindent intéznék, míg Őfelsége durmol. Itt van mindjárt a zuhanyzás, ami újabban nem is olyan egyszerű eset.

Jók legyetek, mégegyszer köszi a drukkokat.

Momo, úgy legyen, ahogy szeretnéd, Toffi megjött a szla.

s
sofka
 
 


Rékaaa KépKépKép De sejtelmeim szerint azért még mindig mi vagyunk a "hugik" Kép
Legalább végre sok-sok dologban lesz összehasonlítási alapom.
Tornáért nagyon irigyellek... nekem is kellene járnom, de hát valamit valamiért - addig, amig Ancsa szopik, és ennyi a tejem, addig ká kilók maradnak... majd nyártól a telken. Úgyis 2 év alatt megint felgyülemlett kinn a felfűrészelnivaló fa, gondolom én. Akkor aztán lesz reszkessetek kilók Kép

Csajok Kép Annyira aranyos fotóitok vannak fenn... kár, hogy nem lehet vendégkönyvezni, vagy virtuális tablót csinálni belőlük .(

sofkám, sajna az embert rákényszeríti az élet, hogy néha-néha lelassuljon és rájöjjön, tényleg lehet ülve ebédet csinálni, csak nagyon lassú és kényelmetlen. Egyébként ha ülve viszonylag kényelmesen feléred a tűzhelyt, akkor császármorzsát is lehet pl. csinálni (ha szeretitek), viszonylag egyszerű és gyors kaja, vagy túrós zsemlét esetleg, vagy egyszerűen dobj be pár csirkecombot sóban a sütőbe.
Egyébként nem olvastam vissza, hogy mit tettél, amivel mankót és vasalatot nyertél, de nem irigyellek, az tény. Gyógyulgassál Kép

Kangi, Julcsi tünemény Kép Viszont úgy ránézésre el is tudom képzelni, hogy kis kajás a szentem Kép Végre talán megint kimegy a divatból az anorexia Kép Következp nemzedék gondoskodik majd róla KépKépKép

EGyébként két dolog. Figyelmetlen vagyok, és nem szoktam mindig mindenkinek írni... ezért ha valaki kimarad, ne vegye sértésnek pls.. Kép

A másik : szilvát bevezetni, mint székletlazítót be lehet 6 hónapos kor körül nyugodtan, CSAK nem kell napi 3-4 szemnél többet adni a babának. Sőt, én a mai napig meg is hámozom őket... de ez a mennyiség pont jó.
És ha valakinek esetleg "ötlethiánya" van, hogy mit is lehet a gyereknek készíteni, nincs ugyan korra lebontva, de a www.partedli.hu-n van néhány olyan reci (főleg ivólevek), hogy a nyálam elcsorran. Vagy ha ott tart valamelyiktek, hogy "ma mit is főzzek neki" - arra is tuti.

MOst megyek, mert vár a .... minden körülöttem Kép Pussssz mindenkinek :

Klár
clarissa
 
 


Ilyet még nem látott a világ!!!! Miapánk babakocsiban sétáltatja a fiát!!!!

s
sofka
 
 


Kaska!

Én cska azérta dok rá + kardigánt, mert nálunk a lábzsák meg takaró már nem játszikKép, mert ugye sétál a csaj. Ráadásul nekünk már cska a sportkocsink van, aminek nincs is lábzsákja. Úgyhogy szerintem te sem öltöztetetd fel kevésbé.

Momo!

Húha, nem is tudom minek drukkoljakKép Talán annak hogy legyen úgy ahogy szeretnédKépDe izgiKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Lányok,
azért gyerektémában én sem vagyok már kezdőKép Tesztet csináltam már, csak egy csíkja volt, de Zsebi és Timi is így születettKép Szóval nem vagyok nyugodt, no... Nekem csak a mensi után minimum egy héttel szaporodnak el a csíkjaim...
Azért nehogy azt higgyétek, hogy pokolba kívánom a gyerkőcöt, csak kissé megszeppentemKép

Sofka,
akkor Tiapátok határozott fejlődést mutatKép
Anyám hajdanán az epeköveit kapta kézhez egy gyógyszeres üvegcsében, de valahogy mindenki olyan fintorogva nézi, ha megmondja, mik azok a kavicsokKép

Kangi,
kistesó projekt nálunk is csak azért működött a Timivel, mert aludt, mint a tök minden éjjelKép Most meg már immunisak vagyunk...úgy tűnikKép

Klár,
te se sietted el a gyerekáldástKép Én 30 éves koromig hallani sem akartam visító porontyokról, aztán jött egy pasi, aki elővarázsolta belőlem az ösztönöketKép De a 3.-nál már istibizti megállokKép
Kiscsaj nagyon helyes a képekenKép Jó nektek, hogy tejcsivel így el vagytok látva, én mindkettőnél kínlódtam már úgy ilyentájtólKép És ez nekem nagyobb gáz, mert a boszik úúútálják a hozzátápitKép
Ja és köszi a részletesebb beszámolót magatokrólKép

Norka,
Jázi harisnyás husijai nagyon jók a házikós képen, csak az ablakban nehogy Micimaci effektusa legyen (mármint beszorul)Kép

Kaska,
téged aztán jól megdolgoztat a lyányod, nem csoda, ha néha elmegy a kedved mindentől. Fel a fejjel, gyere nyugodtan panaszkodni nekünk, majd mi is panaszkodunk neked, hogy a saját gondjaidat elfelejtsdKép
Tényleg lenyugszom, ha kiderül az igazság, hiszen akkor már csak egy kész, megoldandó helyzettel állok szemben, amit ugyan némi csúsztatással, de én akartam, és ez a lényegKép
Gifek továbbra is szupik, nem küldenéd el az elérhetőségüket az emilemre? És hogyan kell őket ide a szövegbe biggyeszteni? (Erre más is válaszolhat ámKép)

Na néhány kép, oszt rohanok:

RR méltó utódjai, avagy nem lehet a kondit elég korán kezdeniKép
Kép

Kép

És két vigyori:
Kép

Kép

Na csááá
Momo


Momo
momo
 
 


Jujj, ne is mondjátok a teszteken a csíkokat...majdnem belevadultam, mikor Ancsával terhes lettem (első ciklus, első próbálkozás Kép). Én mindig többet akartam látni, mint egy csíkocska. Már próbáltam hozzá minden módszert. Messzebb teszem, hátha akkor kettő. Hátat fordítok neki. Ésatöbbi. És az a ká csík mindig csak 1 volt. Párom meg vígasztalt, nyugi, úgyis terhes vagy. KépKépKép Mégegy ilyen kripli pasit... az első neje is így kezdte a nagylányával....
Na aztán mikor végre vagy harmadjára kettő lett a csík, először csak néztem... vazz.. ma szemészet, mert tuti nem jól látok. Kép Aztán visítva berohantam a hálóba (mindezt hajnali fél 7-kor) és a tesztet hozzávágtam nagy vigyorogva Apához.Kép Megjegyzem.. nyugodtan aludt utána tovább KépKép
Igaz... az, hogy végigkergetem a Tompa utcán amiatt, hogy terhes lettem, az a mai napig várat magára :D:D:D De majd egyszer pótlólag Kép
clarissa
 
 


Szisztok!

Gomboc: Én Márkra adok egy rövidújju badyt egy lábfej nélküli rugdalozot, vagy szabadidő alsót zoknit, pulcsit egy téli overált, és a lábzsák a kocsira, meg persze sapka kesztyű és sál. Írány a séta.

A jó hír Márknak megvolt az első átaludt éjszakája. Eddig egyszer se aludt el éjszaka mindig fent volt legalább 2*. Már egy hónapja csak 1*, de mostmár végig aludta az éjszakát.
Ugy örülök.

Minden babóca tündéri én se sorolom, mert félek, hogy valakit kihagyok.

Nem is emlékszem már ki kérdezte a hajmosás utáni sapkát. Márknak is nagy haja van igaz mindig le van vágva sünire de visszont nagyon dús haja van, én nem adok rá semmit jó alapossan megtörlöm és 27fok van a szobájába igy hamar megszárad és ő fürdés után rögtön alszik.

Na most ennyi
Puszi
Andy

Remélem kedden tudunk menni mi is a talira.
andy78
 
 


Momo, egyébként naonn irigyellek - nekem valszeg nem lesz több babám (párom nem akar, mivel a nagy lánya is velünk él, és hivatkozik állandóan arra, hogy fel is kell őket nevelni) KépKép - pedig szülnék még, akár azonnal is. De a te kettőd tünemény Kép Kis vigyorexek ...Bár már az én csibészem is így álldogálna (ámbátoron akkor lenne végem asszem KépKép) Előtte lakásátrendezés Kép

Pussz Kép
clarissa
 
 


Sziasztok,

Anita,
Az alma fogja a székletet, ne izgulj, ez "normális" dolog. Viszont a barack meg picit meghajt. Szal ha már a bari is jól megy, akkor talán lehet keverni őket, és a talán nem lesz kakiprobléma Kép
Első ízek: alma, barack, meggy, banán, krumpli, répa, cékla, egyéb leveszöldségek

Kangi,
Julcsi lányod leírásod és a fotók alapján is tündéri. Úgy meggyurmáznám - na majd egy tali alkalmával nem marad ki a szórásból, ígérem Kép

Clarissa,
Mindig elfelejtem, ÜDV KÖZÖTTÜNK, gyere gyakran. Nagyon jó volt olvasni a beszámolód. A stílusod, nagyon megkapó Kép A lányod igazán gyönyörű!

Sofka,
Ha már ennyi minden keresztülmentél, akkor én a készletből egy diadémot csináltatnék Kép

Momo,
akkor még egy hétig izgulnunk kell??? ne mááááá
Amúgy a fotók nagyon szupik. Az én két legjobb barátnőm, milyen helyesek Kép

Mi ma megvettük Orsi újabb kollekcióját, meg apájának téli dzsekit (még idejében) ja meg nekem egy új farmert. ÁÁÁÁ, nagyon élveztem. Közben gyermek nagyizott/nagypapizott/nagynénizett. De azért már a végén hiányzott, úgyhogy rohamléptekkel közelítettük meg anyósék lakását. Most viszont már télleg vele is kell foglalkoznom, úgyhogy bocsi...

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Heppi,
En is vasaroltam ma: bolhan vegre kaptam Stokke Trip-Trap etetoszeket, mindjart kettot is. Tobb, mint fel eve kerestem, volt, hogy az orrom elol vittek el ugy, hogy elsokent mentem be a gyerekbolhara, es mar el volt adva. Es ma veletlenul beleakadtam, pedig nem is szamitottam ra. Az uj, de meg a hasznalt ara is irtozatosan magas ezeknek a szekeknek, ugyhogy orultem, mint majom a farkanak. Pedig megfogadtam Apanak, hogy nagyon fogok sporolni, mert a december igencsak foldhoz vagott minket anyagilag.

Hozzatapi: Miki elvezettel minden etket a szajaba vesz, megragja, majd kikopi. Van, amikor 5-6 falatot begyujt, es egyszerre potyogtatja ki szeles vigyorral a kis pofijan!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zsuzsi, ezek szerint Miki se a kajától hízik?Kép Vígasztalj mán meg, mert teljesen el vagyok kenődve Zsebi miatt. Van, amit látványosan utál és a falon készít belőle absztrakt festményt és van amit csak közönyösen folyat ki a szája szélénKép Viszont az asztal alól minden morzsát betakarmányoz, ezért arra gondoltam, jövő héttől inkább oda tálalok nekiKép
December nálunk is elég pénztárca kimerítő volt, most én is spórolokKép
Székért nagyon irígy, nekem is kicsípte a szemem egyszer egy hirdetésben, de a 45000 píz már nem tetszett annyiraKép

Klár,
a férjemnek is van már előélete, 13 éves a lelkemKép Nálunk is kellett egy kis rábeszélés, mert a párom meg mindíg élemedett korára hivatkozottKép De nagyon cseles voltam, mert felajánlottam neki, hogy 40 éves szülinapjára mind a 3 csemete elkészül (persze, ha ő is besegítKép), így belement a dologba. Különben is, ő állandóan építkezik, nekem is jár valami hobbiKép

Heppi,
azért ti talán még bírtok egy kicsit a kíváncsiságotokkal, na de én??? Viszont így asszem senki nem lesz pocakos velem, egyedül meg nem olyan jóKép Naaaa, valakiKép
Szép szavakat köszi kis barátosnéid nevében isKép

Megyek, mert Zsebi már megint nem bír magával.
pusssz
Momo


Momo
momo
 
 


SZiasztok!

Klár
kiscsaj tündéri Kép
enyém apa is aludt tovább, amikor megmutattam neki a 2 csíkos tesztet (igaz én hajnali 5-kor törtem rá az ajtót Kép)

Andy
átaludt éjszakához gratu és nagyon irigy!
jó lenne, ha tudnátok jönni kedden!

Momo
boszijaid megint zabálnivalóak Kép
ja, ha Timi és Zsebi is egycsíkos babák..., de nemsokára kiderül

megyek etetni

Andi
psandi
 
 


Klár Kép
ahh, anyai szívem büszkeségtől dagad, hogy pufilufinak látod kislányomat, ugyanis ő A Topic 1.sz Főropija, 10 hónaposan 6,8kg KépKépKép A pofázata valóban kerek, de a többi ... rövid is, vékony is ... mint a zannya ... volt ... Kép
Kár, hogy Nálatok nem várható már tesó ...

Momo Kép
most itt fogok izgulni jövő héten végig, naaaa!
Fitnessmacáid édesek Kép

Zsuzsi Kép
köpködő Mikirályfi ... Kép De irtó nyamm a pofija!!! Kép

Heppi Kép
most már gyurmázható, mert talán elérte a 7 kilót Kép

Megyek, fürcsi van Kép Midnenkinek köszönjük a bókokat húsfaló lánykám nevében Kép

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Még két friss meleg kép a menetelő ZsebirőlKép
Le sem lehet ültetni egész nap. Ja és trappolás közben azt hajtogatja, hogy mammmammmammmaKép
Kép
Kép

Na mára tényleg elég lesz kis családomból, megyek csutakolniKép

pusssz
Momo


Momo
momo
 
 


Ide figyi Kangi, ha majd akar hízni édesed, akkor majd fog. Ránézésre így ezen a képen tényleg nem egy kis madárka a drága Kép Édes kis szívem...
Egyébként meg tudnék neked olyan pasit mutatni, aki 2400 gr-os születési súlyból pártíz év alatt 110 kilós lett KépKépKép Na yóóó, azért ezt nem kívánom Julcsinak, de várjuk csak ki a dolog végét Kép

Psandi, legközelebbre asszem valami más módszert kell kidolgoznunk az "álomszuszék" apák ellen... Kép Szólj, ha aktuális a projekt Kép

Momo.. nálunk nem a kor volt az érdekes, mert Apjája velem egyidős Kép Viszont legalább már tudtam, hogy nem zsákbamacskát vásároltam (BE) vele... vagyis (bocs pasik) nem fatökű KépNálunk az előélet 16 éves volt októberben ...

heppike köcceeee Kép A stílushoz egyébként egy 190 centi magas bohóc/szédült tyúk tartozik életben... (Te hogy vigyorogtál volna, mikor én azon kinlódtam a kórházban, hogy a kórtermi ágynak ne rúgjam le a végét éjszaka KépKépKépKép és ennek társai)

Andy78... húú, most mit fogtok kezdeni ezzel a nagy éjszakai "nyugival" ? Kép Ha nincs ötletetek, adok szívesen Kép
Egyébként meg gratula hozzá... jót fog tenni mindannyiatoknak Kép

Pussz :


A Nagypofájú Klár
clarissa
 
 


Sziasztok lányok!

Mai csajok rendkívül jól mutatnak a képeken.Kép

Kangi!
Julcsi gyönyörűséges kisasszony-ruhában.Kép Gondoltad volna, hogy egyszer az anorexia ellenpontjaként valaki pont a Te Julcsidat fogja emlegeti?KépKép

Momo! A Te bosziid is szépségesek! Zsebi milyen ügyesen jár-kel! Látom, már igazi cipőt hord. És imádja a tépkedést? Lőrinc marad az álldigálásnál. (Bár már egyre többet lépeget kapaszkodva.) Nagyon izgulok, hogy mi derül ki babavárás terén. Igazán tisztellek a bátorságodért! Kép Kép Vagy mondjam azt, hogy jó hobbit választottálKép Asztal alatt tálalás jó ötlet, és akkor a takarítás is meg van oldva. Hátha a Timi morzsáit, a porcicákat és kóbor hangyákat is betakarítjaKép (azt hiszem, ez cseppet sem sikerült viccesre. Pedig még mindig a poénoson gondolkodom, amivel kiengesztelhetlek, mert úgy érzem, elhanyagolszKép)

Andy! Irííííígy az éjszakáért.

Sofka! Úgy látom, kezdesz a régi lenni! Tiapátok pedig fejlődőképes. Nemcsak főz, sétálni viszi a gyereket is. Szavad se lehet!Kép

Zsuzsi! Köpködő MikiKép Etetőszékhez gratula! Mit tud, amiért annyira szeretted volna? És mindjárt kettőt???

Klár! Tüni! Még nem is üdvözöltelek benneteket. Akkor most: üdv itt. Pestiek vagytok? Nem jöttök el kedden egy bemutatkozó talira?

Klár! Ancsád édes! És végre egy elsőbabás, aki nem olyan szemérmetlenül fiatal, mint a többiek.Kép


Ma Lőrinc kiverte a kezemből a paradicsomos krumplit. Pedig szereti, csak hadonászni támadt kedve. A tálka a szék alá eset, közvetlenűl a lábam mellé, amire egy csepp sem hullt. Ezzel szemben a két méterre lévő falat és ajtót beborította. KépKép Hogy csinálta?

Igyekszem még jönni.

Beu
beu
 
 


Sziasztok,

Momo,
boszikat nem dícsértem, eccerű ténymegállapítás volt. Imádnivalóak és kész. Tesztet már nagyon kíváncsian várom. Szal nálatok három kell, hogy legyen - csakhogy képben legyek Kép ja, és mennyi van mág apája 40 évéből? Kép

Klár,
És elfértél a gyermekágyas ágyban? Nekem viszont kb 24 órán át (kedd estétől szerde éjjelig) nem volt vizeletem. Na, amit én a gyermekágyas nővérkétől kaptam, azt nem kellett a kirakatba tenni Kép Én meg nem is tudtam, hogy WC-re kell menni, ha kell, ha nem Kép

Kangi,
Köszönöm, hogy engedélyt kaptam a gyurmázásra Kép 7kg nem kevés, pláne az ő magasságához. Szal nyugi, sztem nincs Julcsival semmi baj! És nem ropi (legalábbis így ránézésre).

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Sziasztok!

Andi:az egybe zöldfűszert ki kell venni és nem odaadni eleinte. Csak az ize fő bele. Egyébként val. én irtam zagyván!
A lisztszórás (én borsófőzeléket főzök igy): rászórod, elkevered, rotyog még egyet azt kész. Illetve ha több lét akarsz, akkor azt még ráöntöd és elkevered. Fontos, hogy amikor rányomod a lisztet,a kkor ne legyen sok lé rajta, ne csomósodjon. Lehet, először saját kaján érdemes próbálkozni. Biztos lehet másképp is, nekem most ez igy kényelmes.

Nekünk is jó éjszakánk volt, este ugyan volt némi ébresztgetés (10-kor alvás, utána a szokásos félórás megébredést, meg még utána mégegy), de aztán 2, majd fél5, majd fél8 (illetve fél7kor egy nyöször, önálló visszaalvással). És 9kor kelés. Szóval csak 4-5 ébredés összesen, meg 2,5-3 órás alvások!!! Ha valaki 9 hónapja azt mondja nekem, ennek nagyon fogok örülni, háááátKép Pedig tényleg örültem, meg a cicik is rendesen érzik (ébredéseknél is alig evett)....
Ja, előtte nap nővéreméknél voltunk szülinapi bulin, most már otthon érzi náluk magát a leányzó, és jól lefárasztotta magát.

Ma Ancsi is elkezdett húst enni.Nem mondom, félfalatnyi mütyűr darab volt az egész, de elkezdtük.
Meg persze bevágott egy rakás kenyérhéjat és bulátát.

Vettem a Tescoban (Pesti út) 7gabonásat. (Párom meg közölte, most minek veszek ilyet neki, mért nem jó a sima búzadara....)

Képek megint csodajók!!

SZiasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Huh, megint jó sokáig nem voltam, de mióta Lili mászik szinte semmi nyugtom sincs estére meg már hulla vagyok.
Viszont most arany életem lesz egy hétig, apa tanul a vizsgára és hogy legyen egy kis nyugta tőlünk lehozott minket anyukámékhozKép
Tiszta Hawaii, Lilivel többnyire anyukám van én meg élvezem a semmittevéstKépKépKép
Szóval az utóbbi időben elég sokminden történt velünk. Megvolt az első ágyról való leesésKép szerencsére az ijedségen kivül semmi baja nem lett a csajszinak. Mindez persze nem rettentette el a további őrült veszélyes mutatványoktól, a multkor pl. felállt a székbe kapaszkodva aztán mikor le akart ülni magára rántotta és a szék sarka éppen a szeme alatt landoltKép
Szóval pörgünk ezerrel, az evéssel és az éjszakai alvással továbbra is mázlista vagyok, kaja jöhet bármi az éjszakákat pedig végigalusszaKép

Babák nagyon aranyosak és ügyesek, rengeteget fejlődtekKép

Klár
Üdvözöllek a topicbanKép

Nagy hirtelen ennyi majd jövök gyakrabban, most több időm lesz -legalábbis remélem!

Üdv:MókuskaKép

Kép
Kép
mókuska
 
 


Momo!
Csajszik tündériekKépKépKép

Klár!
Ha az óra perc miatt vagytok hugik, akkor azt hiszem igen, mert Dani 0 óra 14 perckor született, tehát nagy eséllyel ő az idősebbKép
Egyébként nálunk az ácsorgás a sláger, bár dokinéni szerint nem szabadna engednem, mert addig amíg nem jár egyedül a feszítő izmok terhelődnek, ami az agyi idegekre hat, ami a későbbi hiperaktivitás egyik okozója.
De azért Ő áll, mert nem tudom megakadályozni mindig.
Dani majdnem 9 kiló, tehát kishugi beelőzteKép

Most ennyi!

Réka
muki
 
 


Gyerek alszik, apa későn jön, vacsora a sütőben, rend van, nyugodtan netezhetnék, de nem hagy nyugodni a vasalnivaló, ami kifolyik a szekrényből. KépKépKép

Mókuska! Szülőknél pihizni tényleg nagyon jó. Mindenkinek. Ők alig várják, hogy unokázhassanak, én meg hogy pihenhessek. És még a háztartás gondjai sem nyomasztanak. Csak nincs netKép A „mióta mászik” érzés ismerős. És ez egyre „rosszabb” lesz, ha megnyugtathatlak.Kép Éjszakáért irigykedem rád is.

Pildi! Gyermekeink hasonlóak alvásilag. Nálunk is ez megy: fektetés után néhány ébredés, aztán 2-3 óránként kelés, evés. Még szerencse, hogy most már nem kel fel hétkor, hajlandó még egy kicsit szunyálni. De javulás, hogy már harmadik estéje elmaradnak a fektetés utáni ébredések. Kop-kop-kop.

Heppi! Mi az, hogy egy tali alkalmával? Valami konkrétabbat? Nem tudod megszervezni az utazást? Pedig megnéznénk már benneteket is.Kép

Klár! És milyen mostohaanyának lenni? Kijöttök a nagylánnyal? Pont veszélyes korban van. Nem lehet könnyű. Kishúgát imádja?
Ha beigazolódik a fűrészelés fogyasztó hatása, szólj, én is megyek. A tornatermektől (de az otthoni rendszeres videokazis tornától is) pszichés zavaraim keletkeznek.Képvagyis inkább Kép A kilóim viszont testmozgást követelnek. A lelkem viszont édességet. Na, ezeket add össze, és mondd meg, hogy megy le rólam a fölös 20-as! Kép Játékos testmozgás kéne. Pl. babanetes kosárcsapatot alkotnánk, és járnánk egymás legyőzni.Kép

Réka! Ezek szerint Te nem vagy rosszul a mozgástól. Nálatok is közeleg a kistesóproject? Vénségemre csak én halogatom?

Kaska! Látom, nálatok a helyzet változatlan. Kép Lányod igazi egyéniség. Kép Csak a kedved ne hagyd elromlani. Tudom, könnyű azt mondani. Napközben nem tudsz aludni egy kicsit, míg a párod vigyáz Violára? Nálunk ez megy. Éjjel én kelek folyton, reggel viszont apa. És én kapok egy-két órát, míg tudom, hogy nem fog felsírni a gyerek. Olyan jókat szoktam aludni ilyenkor. Tudom, hogy a reggelek nálatok nem működnek a becsengetés miatt, de hátha délután.
Hogy fogod Te visszasírni az anyatejes kakitKépKépKép (Én legalábbis nagyon. Néha ki tudnék szaladni a világból.) Hozzátápi: ha végképp etetni akarod, adj a kajákhoz egy kis Sinlacot. Nálunk az volt a csodaszer, így kezdett el enni. Sinlacos barack, sinlacos főzelék, stb. De szerintem magától is eljön az ideje a zabbantásnak.

Anita! A fentiek tükrében gondolhatod, hogy én is gyakran gondolok arra, hogy vajon átalussza-e valaha az éjszakát? Illetve arra, hogy ha nem fog szopni, vajon hogy altatom majd vissza?

Norka! Ha egyszer lesz érkezésed küldenél egy fotót Jázi falvédőjéről? Akarok a mamámmal valami hasonlót csináltatni, de el sem tudja képzelni, miről beszélek.

Beu! Húzzál vasalni!Kép

B.
beu
 
 


Réka!
Mi van??? Ezt nem értem. Amíg nem jár, ne álljon? Vagy hogy van?
Beu
beu
 
 


Sziasztok csajszikák!Kép

Ez a hét teljesen megfektetett. Tegnap este már annyira agyilagzokni voltam, hogy kivettem a konyhaszekrényből a teáscsészét, és elegánsan a talpára zuttyintottam a teát. Ezek után nem mertem a gép elé ülniKép.

Momo,
csak a szokásos nyomorok. A mindennapok apró kis szívásai, amik önmagukban nem vészesek, de összeadva káoszt idéznek elő. Könnyű pofonok Malactól Macnak, állandó ordítás. (tegnapi példa: zulu ül a klotyón. Éktelen üvöltés, előbb Malac, aztán Mac, utóbbi zokog. Anya kitör a klozetról, Mac nyomban cicirevágódik, közben Malac visít"...mer` RÁMNÉZSETT a Macsa." Mi jön még?!) De gondolom a Te praxisod is tele van ilyen kis sztorikkal. (nekem már nemcsak a praxisom van teleKép)
Ráadásul Apasas elutazott csapatépíteni, a hülye hó leesett, képtelen voltam eljutni a közértbe, patikába, stb. Nos, címszavakban ennyi volt a hetemKép.
Boszik gyönyörűek!Kép Zsebi az első sorozat utsóelőtti képén tisztára nagylányos már!Kép

Klár,
szia ittKép. Kiscsaj nagyon szépséges!Kép

Zsuzsi,
fúúúúúú, etetőszékért esz a penész! Én is nézegettem a Stokke székeket, de aranyárasKép. Mikigyerek is hogy megférfiasodott az ünnepek alatt!Kép

Réka,
köszi az infót, akkor azt hiszem, a héten kinyomulok a jövő évi szerkókért. Macnak megelőlegezem a 92-est, remélem nem hagy cserbenKép.

Kangi,
Julcsi szépséges, és tényleg kis dundikrumplinak tűnik a képenKép. Enyim ropi most jól megnyúlt, olyan 74 centi lehet, viszont most már eltűntek a hurkincáiKép. Nem mintha eddig olyan sok lett volna...
(Hallod Elli?Kép Hurkincát akarooook látni!Kép)

Norka,
ablakonközlekedő csajsziKép.

Kaska,
végre rólatok is hallaniKép.

Jaj, még azt elfelejtettem elmesélni, hogy Malacka ma világgá készült menni (egy üres sporttáskávalKép), és Macot is vonszolta magával, hogy kimenekítse az autokrata anya karmaiból, aki NEM volt hajladó pizzát rendelni vasárnap ebédre. Ilyenkor azért úgy érzem, van remény, hogy ne tépjék szét egymást még kamaszkoruk előttKép. De a legaranyosabb az volt, mikor szépen elbúcsúztunk tőlük, ahogy azt kell, és becsuktam az ajtót, egy cérnavékony hangocska megszólalt, hogy "de anya, gyere te is!"Kép Mivel ma nem volt kedvem, nem mentünk világgá. Ittavége, fusselvéleKép.

puszka

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


RékaRéka, együtt fogunk rohanni az "ikreink" után Kép Ancsa is addig bőg, amig nem segítek neki felállni, na nem sokat, csak kicsit, de akkor mint győztes hadvezér vigyorog kifele a járókából Kép Eszméletlen. De szerintem pikkpakk menni fog neki is egyedül Kép

Mókuska szijja Kép Ez a nagyiszeretgetibabát szindróma nálunk is azonnal megjelenik, ha hét közben kigaloppolok Anyuékhoz (na nem messze, csak a XXII. kerületbe). A jó benne, hogy nagyi boldog, mert ott vagyunk, én meg azért, mert (valljuk be, néha kell is) addig is mással is tudok foglalkozni, mint a babával. Isteni elfoglaltság, imádom, de néha kell a kikapcs.

heppike... el, a végén el. Szerencsém lett, mert 2 napig egyedül lehettem a négyágyasban (kevés volt a szülés, pont lefutott a hullám) és kicsi csülkeimet kitehettem, nyújtogathattam mindenfele, valamint széltében megtoldhattam az ágyat a vendégszékekkel Kép Egyébként én az epidurál után 5,5 órával már felkeltem, klotyó, zuhany, utána kényszerű fürdőtakarítás... és már aznap ültem a gátsebemen, pedig 14 masnicska volt a sejjhajjomban KépKépKép

Beu, pussz neked is Kép
Kedd még nem megy, most mászunk ki az influenza nevű szuperszonikus állapotból Kép De majd valahogy és valamikor beiktatjuk, megígérem Kép

Azért hogy a társaság jót derülhessen - leírom a szülés utáni kedvenc sztorimat.
Nem tudom, ki hogy van ezzel, én nem vagyok egy könnyen zavarbajövő típus. Egyik reggel vártam a vizitet (még egyedül voltam szobatárs nélkül). 9-kor kopogás, csecsemősök kihozták Ancsámat délelőttre. Gyanus volt, hogy nem lesz vizit ? Hát valszeg nem.... Én nagy boldogan rendezkedtem a szobában, még kerestem a legjobb szoptatási pozíciót, tehát bekészítettem az ágyam mellé egy széket, mellé egy másikat a lábamnak etc. Melltartóhordás még nem ment annyira könnyedén, mint most, meg meleg is volt... hát egyszál köntösben flangáltam.
Na, gondoltam, Ancsa éhes, akkor talán szoptassunk. Ledobom a köntöst, felveszem a babámat, ekkor nyílik az ajtó, és hatalmas lendülettel megérkezik a nagyvizit ! Hat doki, a nővérke, szerintem a takarítónő, a kórház macskája is... én meg csak állok ott egyszál Ancsában a kórterem közepén.... Kép Ügyeletes : minden rendben van ? Hát persze... és csak állok, és meg sem tudok moccanni a meglepetéstől... aztán elviharzottak.. én meg legalább 5 percig úgy röhögtem, hogy Ancsa szegény nem is tudott cicire kapni Kép

Na most kicsit asszem off... kiscsaj nyügi .( Ha még tudok, majd gyövök Kép
Pussz nektek Kép
clarissa
 
 


Zulu!

Édes ez a történet.Kép Azt meg nem tudhatod, hogy nézsett MacKép! Jövő hétre nyugisabb időket kivánok!
Beu
beu
 
 


Momo,
Kepek ill. a csajok nagyon arik, mutogatom is a fiuknak! Csikosodas....hmmmm, nem is tudom mit szeretnek a helyedben...en most egy pozitiv teszttol tuti megzakkannek! Persze mondtam en mar olyat is Dani utan, hogy meg egyszer fiut szulok egyuttal a Dunaba is ugrom. Ehhez kepest...
Ha hiszed, ha nem, en szoktam az asztalon szetdobalni a falatkakat, abban a remenyben, hogy Miki osszeszedi. De ha nincs kedve enni, akkor tenyleg csak osszecsipegeti, megragja, es egyben kikopi! Egyedul a guberalt almat enne, de a hejatol fuldoklik. Viszont szinte minden almat megjelolt egy harapassal!

Zulu,
Erdekes, Gyuri is naponta tobbszor osszepakolja a dinoszauruszokat, az autokat es a zenelo gitart, majd felszolitja Mikit, hogy "Gyeje Miki, megyunk Budapestjeee!" Ugy latszik igy unnepek utan mindenkinek mehetnekje van. Jut eszembe, miert akar vilagga menni Malac? Csak nem toled hallja olyan gyakran a kifejezest? (Hogyha magambol indulok ki, akkor igen.)
A ferjem morog a szekek miatt, hogy mar igy is alig ferunk el, hiaba mutogatom neki, hogy meg az Ebay-en, hasznaltan is majd 100 euroert vesztegetik! Persze mindig ezzel jovok neki, de mar rajott, hogy atveres, es a budos eletben soha semmitol nem fogok onszantambol megvalni! Kép

Beu,
Nalunk meg csak rend sincs, megis nyugodtan ulok a baberjaimon, na jo, van nemi lelkifurkam! Holnap viszont kezdodik a 2004-es ev, ugy istenigazabol! Az elso munkanap!


Klar,
Nem mondod, hogy a lanyod igy elalszik a fotelban ulve?!?!?!

Kangi,
Annyira cukorpofa Julcsilany, hogy legszivesebben kolcson kernem orokre. De szerintem nem adnad, ugyhogy marad a fenykepnezegetes! Es milyen lyanykas seroja lett most, hogy mar nem egnek all! Kép


Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zsuzsi,
mert nem kapott pizzát a szentem. Kicsit elegem van, hogy mindenki mást eszik. Ma apuka valami "dögöscsípősre" vágyott, Malac pizzára, Mac bármire, de azonnal, viszont csípőset azértmégsem kaphat, így főzeléket pattintottam, én pedig leginkább arra vágytam, hogy csönd legyen.
Pont ma merengtem, miért nem maradtam szingli?Kép Az olyan trendi manapság.
Nálunk is anya szokott világgá menniKép.

Klar,
húúúúKép. Eddig azt hittem, hogy nincs vércikibb a mellszellőztető pólómnál, de látom, vanKépKépKép.

Beu,
úgylegyen!Kép
Nekem is mondta a doki ezt a felállás cuccot, amit Réka írt, de nem igazán tudtam mit tenni. Pedig ha valaki garantálta volna, hogy Malacka higgadtabb lesz, ha nem engedem felállni, istibizi kipányvázom a járókábanKép.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Zulu!
Jól értem? Addig ne álljon, míg nem tud járni???? Van ilyen gyerek? Előbb stabilan jár? Majd megtanul állni? Ez furi.

Zsuzsi!
Ahol három gyerek van a háznál, ott anya már ne is izgassa magát a rendetlenség miatt. Amúgy nálunk is csak azért van rend, mert vendégek voltak. Holnap meg jön a védőnő a szomszédhoz (hogy neki miért tud szólni?), és biztos ide is bejön, úgyhogy próbálom megőrizni.

Beu
beu
 
 


Sziasztok!

Jot tett nekem a tegnapi netezes Kép jokedvuen ebredtem, pedig ugyanolyan tre ejszakam volt, mint mindig! Es ma mindent sikerult megcsinalni, amit terveztunk! Jot hancuroztunk a lannyal, kis hazimunka is ment, apaja is tudott dolgozni, es most is itt vagyok! Kép

Ma meg a hozzatapi is jol ment! Kép Pontosabban, azt hiszem, soha nem fogok kiigazodni ezen a gyereken... az elejen ugy fujjolt es tiltakozott, mint mindig. Aztan (egy kis szunet utan) ujra kinalom, bog. Mar gondolkodtam, hogy nem kene eroltetni, de csak beleontottem egy kanallal a csorebe. Erre elcsondesedett, es elkezdte beszlopalni a kanalbol, es a vegen megette az egeszet (kb. 50 ml-t, fele-fele anyatejes krumplibol)! Kép Pedig nem szivesen eroszakoskodom vele, de mit csinaljak, ha igy muxik a gyerek? Kép

Amugy elolvastam en is az ominozus kismamas alvos cikket. Nekem sem tetszett igazan, pedig en kelek Violahoz, de:
ad 1. szep cselesen csiklandozza a buntudatot az emberben, ami eleg diszno dolog, igazan feltetelezhetnek az anyakrol, hogy nem azert szulnek, hogy onzon keresztultapossanak a gyerekukon. Viszont van egy szint, ami utan az ember tulelni szeretne. Es ez abszolut jogos.
ad 2. en ugye eleg sok pszichologust ismerek Kép, es egyaltalan nem tamogatjak az egyuttalvast, sot, en eveken at azt hallgattam, tapasztalt, jo szakemberektol, hogy AZ okozhat mindenfele problemakat! Kép
Summa summarum, ha sirni hagyom a gyereket, azert lesz lelkibeteg, ha egyutt alszunk, azert, ha meg felorankent ujra altatom, akkor megposszanok, es talan az se tesz jot neki... Kép
Szal en azt mondom, az ember kitermel valami megoldasfelet, mint en ezt a rohadt matracot, mas meg mast, aztan ha az a kolok szeretve van, akkor lesz eleg rugalmas es ki fogja birni tan meg a szuleit is Kép

Na filosz off, teperek visszaolvasni!

Kaska
kaska
 
 


Beu,
nekem nem így fogalmazott a dokinéni, azt mondta, hogy 7-8 hónaposan még ne ácsorogjon, ha lehet, (tegyem szőnyegre, olyan heylre, ahol nem tud felkapaszkodni, játszunk sok ücsörgős játékot, stb.) És ha feláll, ne sétáltassuk kézen fogva. Ez utóbbit betartottam, de a többit nem sikerültKép.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Beu!
Igen, ezt mondta a doki (mivel Zulutól "örököltem" ugyanarról a személyről van szerintem szó). Én is csodálkoztam, mert nem tudom, hogyan tanulna meg járni, ha csak ül egész nap. Azt mondta, hogy tegyek el mindent amibe bele tud kapaszkodni. De a fal mellett is feláll. (Lehet bekölözünk már most az épülő házba, ott úgysincsenek még falakKép) De ezt én nem tartom be, mert annyira édesen el tud játszani egyedül, hogy nem akarom benne zavarni. Idemegy-odamegy tesz-vesz, közben magyaráz. Ilyenkor meg tudnám zabálniKép JA és a tapsolás és az integetés még mindig nem megy, de tudja hol a lámpa és folyton azt mutogatja. Olyan édes a kétcentis ujjával.
JA dokinéni azt is mondta, hogy kicsit nyugtalan már most a gyerkőc, amit én nem értek, mert mindig azért szokták dícsérni, hogy milyen kis nyugodt. És 1 órás vizsgálatot is végig ülte, csak nézelődött.
Torna elég brutál, de most nagyon belefogtam. Köszönhető ez annak, hogy elmentem magamnak rucit vásárolni és majdnem sírtam az öltözőben annyira elkeseredtem a látványtól.
Kistesóprojekt nagy dilemma azért. 2 vagy három év különmbséget szeretnék, a május nekem bejött. Da azért gondolkodtok tesóban, nem?

Zulu!
Édesek lehettek a világgámenők.Kép

Klár!
Hány órakor született a kis ikertesó?
SztoriKép Én meg amiatt, hogy Dani a koraszülött osztályon volt és hozzá kellett járnom, egyetlen nagyviziten sem voltam ott, csak utolsó nap, amikor pakoltam össze éppen nagyban, amikor a dokik köszöntöttek mint új beteget, azt hitték épp kipakolok. Kinézni meg még mindig terhesnek néztem ki. A CTG előtt is lófráltam pár nappal a szülés után amikor az egyik szülésznő megkérdezte, hogy CTG-re jöttem-e. Jót tett az amúgy is padlón lévő önbizalmamnak.

Na most már tényleg lelövöm magam.

Jó éjt,

Réka
muki
 
 


Zsuzsi,
Képek szupikKép Végre!

Sofka,
Megjegyezte a doki, hogy magadnak akartad kiszedni a varratokatKép

Momo,
Drukk!
Kondizó vigyorikKép

Norka,
KisházKép

Anita,
Az alma megfoghatja a kakit (ilyen a banán is!). Viszont az őszibari és a sütőtök lazító hatásúKép
Mi almával, őszibarival, meggyel, krumplival, répával, sütőtökkel és céklával kezdtünk. Persze nem egyszerreKép

Kaska,
Nem lehet, hogy kicsit megunta az őszibarit? Pihentesd pár napig, majd próbálkozz vele újra.

Klár,
Szupi képek, édes a lányod és szép méretekkel rendelkezikKép
Jó kis történetKépKép
Látom, újabb vidám színfoltja akadt a topiknakKép

Kangi,
Csacsigoló leányzó cukorpofiKép
Szegénykém, pihizzél csak.

Réka,
És ha hugica lesz?Kép

Zulu,
SztoriKépKépKép nagyon édesKép

Maci_2
maci_2
 
 


Na nem bírom ki, hogy egy pár képet ne rakjak én is fel:

Kép

Kép

Kép

Réka
muki
 
 


Réka,
tényleg ugyanaz a dokinéni mondtaKép. Most esett le nekem is.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Maci2!
Én titkon remélem, de a családban nem ez a tendencia. Apukámék 4-en voltak fiútesók, aztán mindegyiküknek lánya született. Aztán jöttek megint a fiúk és én sem törtem meg a sort.Kép

Réka, aki most már tényleg megy aludni
muki
 
 


Sziasztok!

Julka jobban van, most már a régi vigyori, ma már cicin kívül hajlandó volt enni egy-két kanálkával, orra még folyik viszont+köhécsel, úgyhogy keddi tali sajnos nekünk nem jön be.
Kezdi megszokni a hétfő óta bennlakó anyukámat, így néha eljutok egyedül is pl. holnap reggel fogorvoshoz (BRRRR). 2 nagy meggyanusított, hogy nem is tudok korizni, így pénteken vettem egy nagy levegőt+1 korcsolyát és járunk a helyi elárasztott kis focipályára! És Férj tényleg nem tud, úgyhogy csak én vihetem Andris+Zsuzsit!! HUJJJÉ!!

ZuluKép világgá menésKép Normálisabb gyerekpszichológusok mindig azt hangsúlyozzák, hogy nem érdekes, hogy kaparják ki egymás szemét a testvérek, az a lényeg, hogy bajban hogy viselkednek. Láttad.Kép Felálláscuccot én sem értem, ha a gyerek állni akar, akkor áll is, főleg ha már egyedül fel tud állni.

AnitaKép kösz a Jóanya dícséretet!Kép Éjszakát kb. 3 éves korára minden gyerek átalussza (persze ha nem szomjas, nem álmodik rosszat, nem kell pisilnie, nem beteg stbKép) Szal kitartás, még csak 2 és fél év! Kakival nálunk is uez volt a helyzet hozzátápi előtt is, meg rögtön utána is. Ha már nagyon erőlködött, besegítettem a lázmérővel. Pár nap alatt rendbejött, valszeg megszokta a gyomra a nemtejet.

KaskaKép az tartsa benned a lelket, ami bennem, amikor Julka egész nap rajtam, 11-kor alszik el, éjjel 3-4x ébred. Elmúlik. Hamar. Mármint majd ha visszafele nézed. Főleg Andris már olyan önálló a majd 10 évével, hogy már az sem esik jól.

KangiKép Julcsi olyan igazi kislány már!Kép Ropi I. helyezésen kétséges, Julka 9 hónaposan 6,90-nek találtatottKép

BeuKép elég frissen festett a fal, ugye??Kép Julka is csak a Sinlacos akármit eszi most meg, I. falat erőszakkal, mialatt csábos vigyorral biztosítom róla, hogy NEM gyógyszer.

IldiKép anyukámnak most olvastam fel, hogy Ancsi is 10-kor alszik el. Mert szerinte valami baja van Julkának, hogy nem alszik el este 8-kor, és igazán elvihetném már egy orvoshoz. Finoman felhívtam rá a figyelmét, hogy az utóbbi időben sajnos rengetegszer látta orvos.

NorkaKép megmutattam házikót Apának, doboz van, úgy néz ki, kedv is hozzá!

Klár, TüniKép üdv ittKép

Urszila
urszila
 
 


Mindig elfelejtem amit akarok, na de most!

Már kezdtem reménykedni, hogy Roni végre inni fog. De egy hét után a varázsitató látványára hisztiben tört ki. A teát is szabotálta, pedig az eddigi ízek (már vagy a 10.) közül ez tetszett a legjobban. Már éppen feladni készültem.
Aztán kb. 2-3 napja narancsot ettünk, Roni jött kunyerálni. Apja adott neki. Már a 3. gerezdet szopogatta. Apa javaslatára gyorsan préseltem egy kis levet, amit belekanálazott. Na, gondoltam egy merészet. Előkaptam a cumisüveget, bele a narancslét, átpassz apának. Színi kezdte, nem rögtön és nem sokat, de ivott pár kortyot! Másnap újabb próba, és megint ivott! Apjával szinte örömtáncot lejtettünkKép Egyre több fogyott. Ma 2 egész narancs levét megitta.Kép Minő boldogság!

Tegnap voltak itt a sógornőmék. Roni kapott tőlük ruhát. Az egyik (80-as!) pulcsinak olyan szerencsétlen a szabása!Kép Kicsi a nyaka (nehezen megy át a feje), csak az egyik oldalon vannak gombok. Annyira bosszantó! Van valami ötletetek, mit lehetne vele csinálni, mert egyébként jó lenne.

Ma megvettük Roni névnapi ajándékát, egy hintát. Igaz, hogy még addig van pár nap, de nem bírtuk ki. izgatottan vártuk, mit szól majd hozzáKép Beleültettük, kicsit meghintáztattuk (éppen hogy). Nagyon nem tetszett neki, rendesen félt.Kép
Olyan kis félős a drágám. Mitől lehet?

Réka,
KépekKép

Zsuzsi,
Boldog hófordulót Mikinek!Kép

Urszila,
Drukk a fogdokihoz!

Mára búcsúzom! Jó éjt!

Maci_2
maci_2
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?