Sziasztok!
Megjött a nagy öreg diétás
Hajni!
Először is nem szívesen, de üdv köztünk. Remélem érted ezt a mondatot
Inkább üdvözöltelek volna egy olyan topicban, hogy JÓ A CUKROM CSAJOK!
Szóval ha gondolod küldök neked egy táblázatot, hogy én miket ettem. Én már 34 hetes vagyok, és a legkritikusabb időszak végén tartok a baba szempontjából, így már lazítottam a diétán, de így is normális értékeket mérek.
Én amikor salátát ettem, minden alkotórészt külön leírtam, és összeadtam a CH-kat, aztán leosztottam annyira amennyit ettem belőle. Általában ettem hozzá 1 szelet kenyeret.
Egyébként én 2 hónapig szigorúan CSAK VIZET ittam, ugyanis az elején kipróbáltam a cukor nélküli 100%-os gyümölcslét, csak úgy kaja nélkül magában, és felvitte a cukromat 7,2-re!!!!
Pláne ha kaja is van mellette! Egyébként a húskészítmények, húsételek külön is megtalálhatók, és bizony abban is van CH, attól függően, hogy készíted el. Hozzá kell adni!
www.kcal.hu Még mindig csak ezt tudom javasolni, mert nekem sokat segített, hogy ott helyben adagokra tudod bontani, és kiszámolja magától neked a CH és egyéb értékeket.
Én amit elhagytam teljesen az elején:
- Mindenféle cukor
- Itókák (mondom, csak víz, ásványvíz)
- Fehérkenyér, zsömi, kifli, stb. (csak előre szeletelt bakonyi barna kenyér, aminek pontosan ki lehet számolni a CH értékét. Ebből egy szelet 10g CH)
- TEJ (ezt a diabetikusom tiltotta meg, bár Gyurinak erről más a véleménye. Reggel NE, de napközben napi 1 pohárral szabad. Az én diabetikusom pedig azt szajkózta
, hogy TEJ nem, csak kefír, joghurt (light), sajt, TÚRÓ. Tejföl csínján, és 12%-os)
Főzéshez Canderelt használok, az sok fajta van, az utóbbi időben már fruktózt is használtam, de mértékkel, és az elején nem ajánlom! (Bár ez az a fajta cukor, ami természetes, és lassan szívódik fel)
Az elején macerás volt, hogy az egész napom a diéta körül forgott, de ma már rutinos vagyok, és mondom, orvosi engedélyem van bűnözésre.
Ha édességet kívánsz (Ahogy természetesen amint meg lett tiltva, egyből azt kívántam
):
diabetikus csoki, nápolyi, PALACSINTA túróval.
Már egy ideje a kaját nem is írom egyáltalán, csak a cukromat mérem.
Ja és a reggeli 25g CH-t jó betartani. A reggeli értékek mindig magasabbak, mert a szervezet nehezen ébred. Javaslat: reggelire kevesebbet egyél, utána fokozatosan ehetsz kicsit többet nap közben. A legjobb időszak az este.
Én profi diabetikushoz járok, ráadásul ő speciálisan a kismamákkal foglalkozik, és ezek az ő tanácsai.
Nekem amúgy 8,4 lett a terheléses cukrom, és 150g CH-ra lettem beállítva. Az egész terhesség alatt fogytam! A legelejétől kezdve. Nálam valószínűleg a terhesség előtti túlsúly miatt alakult ki a betegség, mivel öröklésről nem lehetett szó.
Szóval Hajni!
Mivel Te diétára vagy ítélve, és nem inzulinozol, tartsd a CH értékeket, és úgyis kitapasztalod melyik az az étel, ami megdobja a cukrodat.
Ja, és ha egyszer-egyszer feljebb megy, mert olyat ettél, akár 8 fölé, NE ESS PÁNIKBA!
A lényeg, hogy nem szabad, hogy ez rendszeres legyen!!!!
Sok sikert, üdv: Bogi