Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Most ugy kipihentuk magunkat,Attila 3/4 9ig aludt,vegre!Hu de jo lenne,ha visszaternenk ehhez!

Vicky,
jaj de jo lehetett a baba-mama tali,na akkor ok tuti ott laknak.Ha a hetvegere szerveztetek volna,meg Szeri is ot lehetett volna!

Ragota ugy emlekszem Bpen lakik csak a Pecelhez kozeli reszen.

Hajni,
remelem nem haragudtal meg,hoyg leirtam Jeno bacsi velemenyet.
Az ismeroseim gyerekei kozul kb 70-80% orommel megy az oviba.Nem hinnem,hogy problema lenne a kotodessel mindnel.
Szoval ahogy Nandorka irta,szigoru volt Jeno bacsi :wink:
Csak gondoltam,le "merhetek" irni ilyesmit is :wink: anelkul,hogy vki megbantodna. :wink:
Hozzal kepet a nagy Ovisrol,es persze a mindjart 1 eves Lillarol!!!

Nandorka,
hat a titok,hogy akkor sutok,amikor o mar este alszik :wink: Szinte mindig,barmilyen sutirol van szo.
En amugy is szeretek este sutogetni,regen is sokszor olyankor sutottem,mikor meg Attila nem volt.
De most meg nincs mas lehetoseg.Mondjuk o fel8-8kor mar agyban van,igy van idom.
Ha fent van,lehetetlen,max du alvas kozben lehetne,de akkor meg en is mindig teszek-veszek.

Kép

Kép
arwen07

Kezd felszallni a kod a pneumo oltasrol,legalabbis szamomra.
Olvassatok el a kovetkezo tajekoztatast:

"Örömmel tájékoztatom, hogy a kormány döntése értelmében, gyermeke 2008. október 1-jét követően térítésmentes pneumococcus elleni védőoltásban részesülhet.

A Kormány kiemelt célja a gyermekek egészségvédelmének, a gyermekek esélyegyenlőségének, illetve a gyermekes szülők munkavállalási esélyeinek javítása. Erről szól a „Közös Kincsünk a Gyermek”, Nemzeti Csecsemő- és Gyermekegészségügyi Program.

A program részeként 2009 végére már valamennyi 2 évesnél fiatalabb gyermek térítésmentesen lehet beoltva a pneumococcus elleni vakcinával.

A kormány 2008. október 1-jétől az alábbi feltételek mellett biztosítja a vakcinát:

- szülők kérésére valamennyi 1 évnél fiatalabb csecsemő- és kisgyermek térítésmentesen kapja meg az oltást. Jövő év végére így már valamennyi 2 évnél fiatalabb gyermek ingyenesen lesz beoltva a pneumococcus ellen.
- ezen kívül szintén a szülők kérésére az 1 évnél idősebb, de 2 évnél fiatalabb, egészségügyi okok miatt veszélyeztetett, a szakmai egyeztetések során meghatározott rizikócsoportokba tartozó kisgyermek is térítésmentes pneumococcus elleni védőoltásban részesülhet,
- valamint minden 2 és 5 év közötti veszélyeztetett kisgyermek 70%-os támogatás mellett juthat hozzá a vakcinához.

Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a pneumococcus elleni védőoltás nem kötelező, tehát a beadását a szülőnek kell kérnie a házi gyermekorvostól.

A fertőző betegségek között a Pneomococcus (Streptococcus pneumoniae) vezető halálozási ok világszerte. Ez a baktérium súlyos, életveszélyes betegségeket okozhat, úgymint tüdőgyulladás, agyhártyagyulladás és véráramfertőzés, de nagyon gyakran felelős felső légúti megbetegedések kialakulásáért, mint a középfülgyulladás, arcüreg-gyulladás és hörgőgyulladás.

A pneumococcus elleni védőoltás bevezetésével csökkenthetőek a gyermekkori torokgyulladások, mandulagyulladások, középfülgyulladások, ezáltal a gyermekek egészségének megőrzése mellett csökkenthető a szülők munkából történő kiesése és az egészségügyi ellátórendszer igénybevétele is. A térítésmentességgel a védőoltásokat egyenlő eséllyel kapja meg minden kisgyermek.

Budapest, 2008. szeptember 3."

Szoval jol kitalaltak.
Sejtettem en,hogy nem ugy lesz,hogy mindnekinek ingyenes. :?
Majd ha megyunk a 15 hos oltasra,rakerdezek a dokinal,de gondolom o ugyanezt fogja mondani.

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok!

Útban Pécel felé gondoltam végigolvasom a tegnapi termést és írok kicsit.

Vicky, akkor legközelebb valami talit összehozunk, ha Pécelen járunk! Mondjuk tesómékhoz is olyan ritkán jutunk el sajna... de jó lenne talizni veletek személyesen is. Azért majd figyelek hétvégén, hátha megismerek valakit az utcán. :)

Arwen, te nagyon ügyi vagy, hogy este sütsz-főzöl. Én olyankorra már nagyon fáradt vagyok. Mondjuk, te várod a párodat és a köztes időt szoktad kitölteni ezzel, igaz? Így érthető, hogy nem alszol el addig, meg elfoglalod magad, amíg haza nem ér.

Meri, neked akartam írni, hogy a terhesség utolsó hónapjára nekem is feldagadt az arcom, fel voltam puffadva, az ajkaim, az arcom, úgy néztem ki, mint Miss Röfi :)

csajszik! jelentkezzetek még többen, ne csak mi beszélgessünk Arwennel!

Orsiékkal vajon mi lehet?
Bodzi is régen volt...
Ragota képeket kérünk Csongiról!
szerika

Ja a pneumo oltás... a francba! pont kiesünk belőle, pedig be akartam adatni neki, ha ingyenes lett volna, de így nem. Végülis megkapta az agyhártyaellenit, nekem az volt a fontos.
szerika

Sziasztok!

Képzeljétek. Ma reggel megjött. Egyenlőre még csak barnás de akkor is. Ugye attól lesz továbbra is tejcsim és fogok tudni szoptatni ugye??? JAj annyira szeretném.

Egyébként meg piri elmehet a francba. Miért kellett már megjönnie pláne hogy szoptatok. Ugyanis az endomnak(remélem csak volt endomnak) ez tenné a legjobbat ha még nem mensiznék.
Nekem tuti belekellett esnem abba a pár %-ba hogy szopi mellett is megjön. Szomi vagyok. :evil:
csipcsab

Szeri,
jo utat! :wink:
Erdekes modon en este eledek fel :wink: Forditva vagyok bekotve,meg ha napkozben faradt is vagyok,vagy elozo ejjel keveset is aludtam,este porgok.
Ha a ferjem itthon van este,akkor is van,hogy sutok vmit.Nalunk egyben van a konyha es a nappali,igy 2 meterre vagyok tole,es beszelgetunk kozben.
De mondjuk heti 1x sutok csak,azert nem minden nap.Fozni delelott szoktam,nem este. :wink:
Mi amugy is keson fekvok vagyunk,ejfel korul fekszunk csak le.
O altalaban keson jar haza,de osztol tavaszig azert emberibb az idobeosztasunk :wink:

Marietta,
ne aggodj,semmi osszefugges nincs,hogy megjott es,hogy tudsz-e szoptatni!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Persze,hogy tudsz tovabbra is!
Nekem, mig szoptattam, 2x jott meg -9 honap alatt- (csak miutan abbahagyta Attim a szopit jott meg normalisan) ,lehet,hoyg Neked is most megjon,aztan csak fel ev mulva ujra,de lehet,hogy valoban beall.
Sot az is lehet,hoyg nem is fog megjonni rendesen,csak barnazol kicsit. Ezek tok normalisak szoptatas alatt,nem kell aggodni. A hormonok dulnak,nem kell rendszernek lennie.
A szopi nem fugg ossze a mensivel,lehet,hyog esetleg mas ize lesz a tejcinek es Flora ezt megerzi,de nem biztos (Attila nem erezte meg,amikor 2x megjott pl...),de ha meg is erzi,es kevesebbet eszik,akkor sincs baj,tedd tobbszor cicire,hogy ne csokkenjen a menniyseg.De nem lesz semmi baj!!!!
Megnyugtatasul:Sogornomnek mindharom gyereknel 6 het utan megjott,es utana rendesen 28 naponta,es mindet majdnem 2 eves korukig szoptatta. :wink:
Egyebkent sztem nem olyan ritka am,akinek megjon szopi alatt,sot!!! Legalabbis,az en ismeroseim es baratnoim kozott szinte mindnek megjott elobb vagy utobb.

Kép

Kép
arwen07

Én is be akartam adatni a pneumot... Hát így elgondolkozunk rajta. Mondjuk ha bölcsibe fog menni, akkor mindenképp beadatjuk. :?

Marietta! Nekem szülés után 5 héttel jött meg először. Utána talán rá 38 napra. :shock: De most már beállt 29-30 naposra (pedig szülés előtt 30-33 nap volt). Az első kettőt megérezte Csenge és a tejcsi mennyisége kicsit csökkent, de ugyanúgy szopizott és szopizik tovább. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Sziasztok!
Én azon szerencsések közé tartozom, akinek még nem jött meg. Pedig már kb 2 hónapja nem szoptatok.
vivi79

Jaj csajok nagyon köszönöm a megnyugtató szavakat.

És Nektek is olyan volt hogy már nem olyan a cicim mintha szétakarna durrani. Visszaállt normál állapotába és olyan mintha nem lenne benne tej. de közbe Flóra szopizik szépen és nyugiba is van tehát tuti van tejem. Ennek ilyennek kell lennie.
Mert ha meg beveszem erre a homeos bogyót akkor megint annyi lesz benne mint mikor belövvellt az elején.

Na végigolvasva ez most jó értelmetlen szöveg lett de remélem értitek mit akarok kérdezni mert nincs kedvem újraírni. 8)
csipcsab

Marietta, Arwen minden sorával egyetértek, gondoltam, nem írom le ugyanazt. :D

Cici: persze, érjtük. És persze, teljesen jó a cicjeid állapota, ennek így kell lenni. Ha belegondolsz, nem is lenne vmit kénylemes dolog olyan "dagadt" cicikkel jönni-menni. Nekem is csak akkor érezni , h va nbenne egyáltalán tej, ha vmiért hosszabban nem szopizik. És ez mindkét gyereknél elég ahamr kialakult.
Kíváncsi vagyok, nekem mikor jön majd meg. nem akarlak bosszantani, Marietta, de nekem 15 hónap utén sem jött még meg. De nem is tervezek több gyereket. (Csak álmodozom róla. :) Arra is gondoltam már, h lehet, h most vannak újraindulóban a termékenység hormonjai bennem, és ezért álmodozom...)

Arwen, értem. Ügyes vagy! Mondjuk most én is sütöttem egy kis sütit, de csak mert holnap vendégek jönnek.

Bodzi, hogy vagytok?
Orsi, írj, ha van egy kis időd és kedved!

Kép

Kép
nán-dorka

Krisz, hogy vagytok amúgy?

A pneumo akkor úgfy lesz, mint korábban hírlett. Én azért azt hsizem, most már beadatom mind2 gyereknek. Bár olyan sok már ez az oltásmennyiség...
Anyósom a nagylány unokájának fizet vmi majdnem 100 ezres oltást méhnyakrák megelőzésére. Hát, erről még csak nem is hallottam eddig.

Kép

Kép
nán-dorka

Na Attila ma megint kelt 6 utan...yuppiyee....ugyhogy most nyomatom a kavet.. :?

Krisz,
hogy vagytok?Csenge szopizik tovabbra is kitartoan ejjel?Hogy birod?

Nandorka,
igen,az az oltas a HPV elleni.En hallottam rola,sztarok is nepszerusitettek anno a tvben.Felnott korban is be lehet adatni,csak hatekonyabb a kislanyoknal,meg a szexualis elet megkezdese elott.Ilyen draga?Na ezt nem tudtam.....
Akkor majd Doronak is fizeti Anyosod,nem? :wink: :wink:
Mazlista vagy,hogy meg nem jott meg! :wink:
Milyen sutit sutottel?

Marietta,
a cici visszaall a normal allapotra egy ido utan,nekem is kb ilyentajt szunt meg a feszules,amit nem si bantam,de persze en is azt hittem,hogy ezzel lecsokken a tejci,de nem!!!
Csak megszokta a cicid a kikepzest,ennyi! :wink:

Vivi,
nekem is kb 2-3 honapra ra jott meg,hogy abbahagytuk a szopit Attilaval.Mar aggodtam is kicsit,de akkor megjott.

Este megcsinaltam a tortat,nagyon hamar kesz lett,sztem 1 ora alatt.(majd lefotozom,csak meg a tetejet nem diszitettem fel)Ferjem is itthon volt mar este 7kor,szoval szupi kis estenk volt. :lol: :lol: :lol:
De azert durva volt ebben a hosegben begyujtani a sutot.... :shock:
Kepzeljetek,nalunk tegnap a 2 deli fekvesu szobaban 32 fok volt napkozben (sotetito fuggony behuzva),es a 2 eszakiban meg 30 fok.....azt hittem megorulok...
Attila arcan amugy mar semmi nem latszik,szepen begyogyult. :wink:

En is hallanek hirt az eltuntekrol!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok!

Úgy néz ki Csenge lebetegedett.... :( Estére belázasodott, adtam neki kúpot, de éjszaka újra kellett neki adni (38,8 volt neki). Igazából nem tudom mi lehet a baja, mert semmi más tünet nincs. Most reggel tök jó kedvű volt, láza sem volt, erre egyszercsak elesett, nagy sírás, és elaludt, pedig már nem szokott délelőtt... Úgyhogy biztos bújkál benne valami. Ha felébred, megmérem a lázát, és ha lázas, akkor kihívjuk a dokit.

Most éjszaka csak egyszer ébredt, valószínűleg azért mert lázas volt, mert egyébként min. 3szor szokott. Nándorka hozzászólása arra késztet, hogy megvárjam a másfél éves kort a leszoktatással. :roll:

Nekem is hiányoznak az eltűntek hozzászólásai... :? Emlékszem mikor elkezdtünk írogatni, akkor még Fioona is napi többször írt.

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Ja, elfelejtettem mondani, hogy pár napja töltöttem fel képeket a képtárba.

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

sziasztok!

Szerika, legközelebb szólj és akkorra szervezzük a talit, ha jössz! :D

Ákos és Peti tündériek, tényleg!!!!!!!!

Ákos már igazi jóképű nagyfiú, szőke haj, kék szem :D

Peti hihetetlen sokat nőtt és nagyon ügyesen tartja már magát! :D

Krisz, jobbulást Csengének!

Marietta, sajnálom pirit :( de bízz a tapasztalt Anyukákban, a szopira nem lesz hatással!!!!!

Arwen, ügyes vagy ezzel a tortasütéssel! Kíváncsi vagyok a fotóra! Én a sütéssel hadilábon állok :oops: max. muffinig jutok el :oops:

Na mennem kell, ma van az évfordulónk, megyünk ünnepelni, és megyek szépítkezni :lol: :wink:

Kép
vickybabe

Tegnap hazajöttünk a Balatontól mosok ezerrel aztán kedd hajnalban indulunk tovább!!

Bridzsi

Kép
esztora

Hu Csajok,brutal ez a meleg.....

Angyalkrisz,
Csengenek jobbulast!!!Szegenykem!Remelhetoleg semmi komoly.Attilanak nemreg volt a 3 napos laza,az ilyen,hogy semmi mas tunet,csak lazas,es nalunk frankon lazas volt 3 napig.
Kepeket megneztem:Csengenek kivettetek a racsokatt az agyabol?Es kozlekedik mar ki-be?Nem jon ki ejjel?Vagy csak nappalra veszitek ki a racsot?
Milyen kis copfja van,kesz vagyok!Nagyon szepseges csajszi!!!!!!!

Esztora,
tovabbi jo nyaralast!!!!!!

Vicky,
jo unneplest,boldog evfordulot!
Mit csinaltatok unneples gyanant,merre jartatok?

Na megvolt nalunk is az ujabb unneples.
Vegul a torta tetejere szolot tettem es szilvat.A barack,amit vettem,sajnos nem volt a legpuhabb es edesebb,igy a krembe is kerult szilva is,meg azert az edesebb barackbol darabok.
Hat nagy sikere volt. :lol:
En nem nagyon eszem edesseget mostanaban,de azert ezt en is megkostoltam,es tenyleg jo lett. :wink:
Mondjuk en ezt mar jo sok variacioban megcsinaltam,az alapkremet kitalaltam es ehhez teszek mindig aktualis gyumit,malnat,epret,barackot,szilvat,szolot...
Attimrol teszek a keptarba kepeket.

Kép Kép Kép

Kép

Kép
arwen07

Arwen, ez nagyon guszta!!!!!!!! :D Küldhetnél belőle :wink: A receptet átküldenéd? Lehet egyszer meglepem vele a páromat, most hogy itthonülő kitartott feleség lettem :lol: :lol: :lol:

Nem volt nagy extra ünneplés... az utazás lett volna ugyi ami ugrott... :? Azért voltunk ebédelni az egyik kedvenc éttermünkben (dél-amerikai 8) ), aztán itthon hűsöltünk :D Este kiültünk a teraszra, mikor már elviselhető volt az idő, és meggyújtottuk a gyertyát, amit az esküvőnkön kaptunk :D Közben meg figyeltük, hogy mocorog Leventénk a pocakban :lol: asszem ennél boldogabb évfordulónk már csak jövőre lesz, amikor már Ő is ünnepelni fog velünk :D

Kép
vickybabe

Viki, ezt ahogy leírtad, könny szökött a szemembe, olyan szép. Boldog évfordulót!!!

Angyalka, jobbulást Csengének!!! Popsiban volt 38.8 vagy ez már nettó? Remélem, hamar túljut rajta. De az csak jó lehet, ha kialussza a betegséget.
Képeiteket majd megnézem.
(Én is raktam múltkor, szóltam? És néhányhoz megjegyzést is írtam, értelmezésképp.)

Arwen, nagyon guszta, receptet kéretik közreadni.
Én a kedvenc kakaós lepényt csináltam, ami főleg azért kedvenc, mert csak össze kell keverni a hozzávalókat és be a sütőbe. Ha vki tud még ilyen egyszerűt, az ne rejtegesse!! Szerencsére mindenkinek ízlett, a vendégek is jót ettek belőle, a fiam meg csak falta!
Írtam már? Palacsintát tej nélkül, szódával szoktam csinálni, így Doró is eheti, nagyon szereti.

Kép

Kép
nán-dorka

Esztroa, majd aztán, ha kicsit itthon is lesztek, várju ka beszámolót!

Meri, hogy vagy? Drukkok mennek ezerszám az utolsó hetekhez, napokhoz!!!! ++++++++++++++++++++++++

Krisz, Doró is ébred éjjel, kb. ő is 3x, de én már nem is tudom... Furi, most nem fáraszt annyira ez, mint télen. A gyümölcsök és a napfény lenne az oka? De azért biztos nagy élmény lesz, ha egyszer átalszom az éjszakát!

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

ADRI,
nagyon-nagyon boldog nevnapot kivanok!!!!!!!!!!!!!

Kép

Remelem Gabcsi mar jobban van!!!!

Orulok,hoyg tetszik a torta!
Majd irok receptet,de hozza kell tennem,hogy ezt en talaltam ki,szoval vannak dolgok,amiknel csak "izles szerinti" mennyiseget tudok majd irni :wink: :wink: :wink: :wink:

Na most mennem kell!
Huuu de jo,hoyg kicsit lehult a levego,mondjuk remelem nem fog egesz nap esni.... (kis telhetetlen :lol: :lol: )...kellene menni ma is intezni par dolgot...

Kép

Kép
arwen07

Nándorka! Popsiban volt 38,8. Viszont ma reggelre 39 lett (popóban). Dokibácsink (mint kiderült) Olaszországban, úgyhogy magunkra vagyunk hagyatva... Lázát csillapítom, és le is viszi a kúp, meg tegnap este a hűtőfürdő, de ha nem múlik el napközben, akor lehet, hogy ügyelet lesz a vége. :cry: Vagy nem tudom mit csináljak.... :( :oops: Még nem volt ilyen...

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Adri! Nagyon boldog névnapot!

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Jó reggelt!

Bekukkantok, míg alszik a Fiam :) Ebben a hülye esős, trutyis időben tud a legnagyobbakat durmolni :) Biztos mert nincs semmilyen légnyomás, ami zavarná.

Marietta!

Mensi miatt ne aggódj! Attól még tuti lesz tejcsid (én nem is tudom mikor fog jönni először, hiszen nekem Peti előtt is csak gyógyszerrel volt). Flóra nagyon kis édes, vasgyúró baba :)

Hajni, ovihoz továbbra is sok sikert! :) Én biztos vagyok benne, hogy Marcus nagyon is ragaszkodik hozzád, csak hát az újdonság varázsa! :):):) :wink:

Szeri, várunk benneteket is a legközelebbi baba-talira! :) Szerintem mindannyian jól éreztük magunkat :) Vickynek olyan édes, hegyes pocija van. :) Látszik, hogy egy igazi pasi lakik benne! :)

Krisz, Csengének gyors gyógyulást! Remélem nem kellett kihívni az orvost! :roll:

Arwen, a tortától összefut a nyál a számban! :) Nagyon guszta lett! :)

Adri Boldog Névnapot!

Vicky, azért mégis szupi lehetett az évforduló :) Én Apának mondtam, hogy jó lenne, ha a névnapomat azzal ünnepelnénk, hogy kettesben elmegyünk vacsizni, de ennek igen kicsi az esélye. :cry: Nagymama dolgozik, így nincs, aki Petire vigyázzon Meg úgy is ideges lennék hogy mi van vele :)

Peti 62 cm és 6550 gr. Ma kapja az első oltásait, remélem jól fogja viselni. Talán mire megyünk, el áll ez a hülye eső,
Szombaton voltunk Árkádban! :) Gyermek a feléig aludt, aztán meg kedélyesen nézelődött. Nagyon kis édes volt.
Vettünk neki egy autós ülést (0-18 kg), mert hogy kezdi kinőni a hordozót! :shock:
A lába már a végéig ér, a feje fölött van még 5-10 cm. Nagyon durva ütemben nő a srác! :)

Ilyet vettünk:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Na most megyek, mert hallom felébredt.

Pusz

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Amit még írni akartam, raktam képeket a képtárba. :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Na gyorsan..

Elallt az eso :lol: Lehet utrakelni :lol:

Pinkine,
szupi,hoyg jottel :lol:
Hat Peti baba nem pici,az biztos.Az ulesnel csak arra figylejetek,hoyg menetiranynak hattal legyen.
Oltashoz drukk.
Vacsizast tegyetek at masik napra,amikor tud ra vigyazni a Nagyi! :wink: Par orara nyugodtan rahagyhatjatok,biztosan jol esne egy kis kikapcs kettesben.

Angyalkrisz,
es nincs helyettese a dokitoknak??????????
Attim is mikor par hete 3napos lazat kapott,nem volt a mi dokink,de mondtak,hoyg ki rendel helyette,es levittem hozza.Annyira tunderi dokibacsi volt raadasul.(meg el is gondolkodtam rajta,hoyg valtunk,es inkabb hozza megyunk,annyira szimpatikus volt)
JObbulast szegenykemnek!Semmi mas baja nincs,csak a laz??
Lehet,hogy nala is ez a 3 napos lesz?
Csak arra figyelj,hogy csillapitsd a lazat,ennyi.
Hutofurdo,lazcsillapito kup,azt 6 orankent lehet,es ha kozte is felmegy (Attimnak 3-4 oranknet felment)akkor kozben mehet a NUrofen szirup is.Es igyon sokat.
Nem lesz semmi baj!

Nandorka,
nekem van jo par nagyon egyszeru osszekeveros suti receptem,ha a tobbiek nem banjak es szivesen hozok recepteket,nagyon imadok sutni-fozni.
Palacsinta:Attim is imadja. :lol: Mondjuk o ilyen formaban mar eszik tejet,marmint ha az etelben van.

Vicky,
ez az unneples nagyon-nagyon szep lehetett!Ennel tobb nem is kell!Es ahogy irod,jovore meg szebb lesz!!!! :wink:

Receptet majd irom,csak most ebed van! :wink:

Kép

Kép
arwen07

sziasztok,

Kriszti:
jobbulást Csengének .

Vicky:
szép lehetett az évfordulótok.

Pinkiné:
Peti baba hatalmas.

Arwen:
csodás a torta.

és akkor képek:
Kép
Kép

Kép
Kép
h@jni

Adri: nagyon boldog névnapot!

Hajni: Nán-dorkának megy sms.

Majd jövök, csak reggel óta vizsgálatokon voltunk és nagyon elfáradtunk. Egy hét múlva kórház, ha kibírjuk addig.
Úgy tűnik jövő héten baba lesz, vagy így, vagy úgy.

meriann

Gyorsan pár sor aztán kis alvás és 2kor indulunk a reptérre

Balaton nagyon jó volt nem gondoltam hogy 35fok lesz :lol:

Megvan az allergia vizsgálat végre és semmire nem allergiás az ételek közül viszont van v.mi érték ami alacsony ezért újabb vérvétel kell(ene) :roll:
nagyon nem szeretném megint de hát sajnos nincs választás

Meri már a jővőhéten????

Bridzsi

Kép
esztora

Meri, remélem, minden rendben!!! Várunk a hírekkel, ha tudsz írni.

Angyalkrisz, sztem is érdemes elmenni a helyettsesítőhöz is. Egy normális doki úgysem hagyja, h vmi hülye helyettesítse. :wink: Jobb, ha tudod, mi a helyzet.
A lázról: nem akarok okoskodni meg összezavarni sem Téged, de az én dokim azt mondja, h 39 nettó fölött kell csak csillapítani a lázat. Azért írtam csak le, h csillapítsd, ha jónak látod, de ha esetleg nem megy le vagy újra felmegy, az azt jelenti, h a láz segítségével dologozik a szervezet a kórokozó ellen. Nekem segít ez a felfogás, h szövetségesként is lehet tekinteni a lázra, nem csak ellenségként.
De leginkább ne kelljen sehogy tekinteni rá, és az aranyos Csenge baba legyen mihamarabb egészséges!!!

Kép

Kép
nán-dorka

Esztora, jó, h nem allergiás Nyunyi, reméljük, a többi eredmény is jó lesz!
Klassz, h jó volt a Balcsi!
nagyon szép utat kívánok!!

Hajni ,csoda gyönyörű ez a lány! mekkora haja van! Mi lesz a szülinapon, készülsz már?

Kép

Kép
nán-dorka

Pinkiné, oltás milyen volt?
Reméllem, elmentek azért egy kicsit kettesben. Az mindig jó. Ha csak egy rövid időre is.

Magunkról: Dorónak szegénynek megy a hasa. Nem tudom, lehet-e az oltástól (sztem nem), meg remélem, nem lesz baj belőle, ha a szervezetének most ennyi midnent le kell egyszerre győznie.
Nagy vásárlási élményem voilt ma, vettem magamnak egy sportmelltartót, egy térdvédőt és egy vízhatlan túracipőt. Csak edzőcipőt nem, mert annyiféle volt (teniszhez, futáshoz, focihoz, még hajózáshoz is), h nem tudtam eldönteni ,egyáltalán hol keressem. :roll: Én röpihez szeretném meg úgy egyáltalán.

Kép

Kép
nán-dorka

Na, kialudtam magam és gondoltam írok, mert holnap pontosabban ma meg táppénzes papír miatt megyek dokihoz. Aztán valószínűleg pakolgatok kicsit, meg jönnek a házhoz is.

Esztora: jó pihizést továbbra is!

Arwen: tényleg nagyon guszta lett, és számomra diétás is. :wink:

Csengének jobbulást!

Gabibaba hogy van?

Vicky: de klassz lehetett.

Hajni: de nagy már és gyönyörű Lilla.

Nán-dorka: köszi a drukkokat!

Tegnap voltam nst-n, hát a szülésznőm csinálta és kb. 20 perc alatt kész volt. Nem is nagy dolog. Persze Áron épp aludt, de a szülésznő kultúráltan felébresztette. Picit megtapizott és mondta, hogy akár hová is nyúl, ott mindenütt érez Áronnak valamijét, és buksival be is illeszkedett szerinte. Jó lett az nst eredménye. Még viccesen meg is beszéltük, hogy én úgy érzem már hónapok óta, hogy szept. 15-én, hétfőn érkezik Áron és, hogy a naptárba is beírtam, szóval egyeztettünk. Majd elmentünk hordozót, pelenkázótáskát venni. A gyógyszertári termékeket is megvettük, szóval mindent. Mászkáltunk sokat, és délutánra bizony elég rendesen bedagadtak a lábaim. Na, ekkor mentünk a nőgyászhoz, akinek amúgy is mániája a toxémia. És meg is látta, meg mondtam is, hogy nekem bizony az ujjaim (kéz és láb) elég szépen duzzadnak, a lábszáramról nem is beszélve, de a lábfejem fáj is. Az uh szerint Áron kb. 3 kg, és a méhlepény kezd haldokolni, buksiátmérő 94 mm, de a méhszájam az zárt tökéletesen. És mivel a dokim be van tojva a toxémiától, illetve, hogy úgy tűnik az kezdődik nálam már, így hétfőig kaptunk engedményt, ha addig nincs semmi problémánk. Korán reggel jelenésünk van a kórházban. Na, ott vár ránk egy csomó laborvizsgálat, és altatóorvosi vizsgálat és aztán meglátjuk. Viszont szinte biztos, hogy befektetnek, de jó esetben is be kell, hogy költözzek anyósékhoz, hogy helyben legyek. Állítólag hamar gond lehet, és előfordulhat, hogy naponta többször nst-nek, vagy uh-nak. Kicsi az esély, hogy szülhetek, de már eljutottam arra a pontra, hogy mindegy, hogy hogyan, de elég volt. Most Áront próbálom győzködni és szedek homeos bogyókat, meg málnalevél teát, és szexelünk, melleket stimulálunk, hogy talán hétfőn már nem is kell beavatkozni. A dokim elmondta a lehetőségeket, és úgy lennék nyugodt, ha beindulna azért. Egy kicsit megijedtem, hogy kiürül a hasam, de úgy tűnik eljött az idő.

A házunk sajna nem lesz kész, mert még mindig van mit csinálni, de most úgy sem tudnék takarítani már. A wc-be elszámolták a csempét és 6 hét mire megérkezik :twisted: , de addig szinte minden áll. Még jó, hogy kértük minden csempéből bőven kérünk, maradjon tartalékban is. Erre mindenütt utánrendelés kellett, csak a többi helyiségben olyan fajta a csempe, ami hamar megérkezett.

meriann

Nán-dorka: jobbulást Dorónak is! Szerintem az fontos, hogy klassz és megfelelő ruhában sportoljon az ember. Abban még izzadni is más.

meriann

Szörnyű éjszakáink vannak, Gabcsi 2 óránként ébred iszonyat visitással, ami 20 percig tart és semmivel sem tudjuk megnyugtatni. Ha közeledik az este már görcsben van a gyomrom, nappal meg csak koválygok. A gyerekorvos hülye :evil: Szóval nem nagyon jövök ezért, mert ha van egy pici szusszanás, akkor próbálok pihenni.

Köszönöm szépen a köszöntéseket, nagyon jól esik :)

Talán délután jövök és visszaolvasok.

Meri,
vigyázz magadra, mennek a drukkok

Szeri,
Gabcsinak nem lett baja a 15 hós oltástól. Sőt azt mondta a gyerekorvos, hogy ha belázasodna, akkor az nem ettől van.

Most tényleg megyek, ne haragudjatok :oops:
adrienna

Angyalkrisz,
Csenge hogy van?

Hajni,
Lilla gyonyoruseges!!!!!!Menniyre csajos lett,hihetetlen,hogy milyen gyorsan valtozik!Es azok a nagy szemek!!!!!A haja!Nagyon szep!
Igazan szepseges gyerekeid vannak!!!

Meri,
hat ha igy kell lennie,akkor igy is lesz jo!Ha befekszel,ott biztonsagban lesztek.
Hu hat nem semmi belegondolni,hogy mindjart itt van Aron baba!!!!
Izgalmas!
Sajnalom,hogy a haz nem lesz kesz,de majd lassan az is,most ezen ne idegesitsd magad.
Nagyon-nagyon drukkolok!!!!!

Nandorka,
Doronak jobbulast,lehet a foga jon,nem?Attila akkor szokott fosingozni kicsit.
Lazcsillapitassal maximalisan egyetertek!!!!Nalunk is ezt mondja a doki,es en is igy csinalom.Mondjuk en netto 38.5 folott mar csillapitom,de en mindig hutofurdovel kezdem,azzal is nyerunk idot.
Csak most pl az volt a baj a 3 napos laznal,hogy nagyon hamar ujra felment neki 38.5re. Amikor kezdodott es csak hoemelkedese volt,meg 38 koruli,akkor nem adtam semmit neki.En is ugy gondolom,hogy a laz (bizonyos hofokig) jotekony hatasu,es jelzi,hogy van azert,ami dolgozzon a kis szervezeteben.Ugyhogy valahol a laznak is orulni kell :wink:
Edzocipo:hat nem egyszeru a valasztas,boseg zavara :lol: A lenyeg,hoyg kenyelmes legyen.

Esztora,
hat igen,jo idotok volt Balcsin!!!
Jo utat,bar mar ott is vagytok :lol:
Orulok,hogy Nyunyinak nincs allergiaja.Milyen erteke alacsony?

Kepeket majd megnezem a keptarban.

------------------------------

Torta:

Tortalap:
Sima piskotat keszitek,kakaoval+ kis sutoporral
-8 tojas
-8 ek kristalycukor
-8 ek liszt
-kb 1-2 ek cukrozatlan kakao
-kis sutopor

A tojasokat kettevalasztom, a sargakhoz teszem a kristalycukrot.
A feherjet geppel felverem kemeny habba.
A sargakat a cukorral szinten geppel habosra felverem.
A lisztet a kakaoval (ezt aszerint teszem bele,hogy mennyire akarom sotetbarnara a piskotat,de ha sarga piskotat szeretnek a tortaba,akkor nem is kell,csak sztem mutatosabb a vilagos kremmel) es a sutoporral (en kb fel zacsival tettem bele)osszekeverem.
A habos cukros sargajahoz keverem a lisztes kevereket,majd miutan osszekeveredett,hozzaforgatom a feherjehabot.Szepen lazan,hogy ne torjon nagyon ossze.
Kapcsos tortaforma aljara teszek sutopapirt,majd beleontom a tesztat.
Elomelegitett sutobe tolom,de nem tul magas hofokra,nalam a 8as fokozatbol a 2-3ason szoktam,es olyan 20-30 percet.
De kozben nezem,persze nem nyitogatom,mert visszaesik.
A vegefele tuproba,ha mar nem ragad ra,akkor okes.Nem szabad kiszaritani.
Ha kesz,kiveszem, kihutom,majd 3 lapra vagom.

Krem:

-500g mascarpone
-3 db 2dl-es Hulala habtejszin-rozsaszin (ami valojaban nem tejszin,hanem novenyi alapu cukraszati krem,de total tejszin ize van,en azert imadom,mert onmagaban is megall,meg masnap is,olyan kemeny hab lesz belole!)
-a gyumihez passzolo lekvar kb 1 kis uvegnyi (eperhez eperlekvar, stb.. :wink: ),de izles szerint
-porcukor kostolas alapjan :wink:
-tetszes szerinti gyumolcs bele es a tetejere (eper,malna,barack,szilva,szolo,cseresznye,meggy...nalunk amugy az abszolut favorit az eper!)

A tejszint geppel felverem,nagyon-nagyon kemeny habba.
A mascarponeba belekeverem a lekvart ,es kostolgatas kozben porcukrot is teszek bele.
A kemeny tejszinhabbal osszekeverem,ugy is megkostolom,es ha kell meg teszek bele lekvart vagy cukrot.
Ez eleg nagy mennyisegu krem lesz,elveszem belole kb az 1/3at ,annti,hogy az oldalara meg a tetejere legyen a tortanak.
A tobbihez hozzakeverem az aprora feldarabolt gyumit.

Az elso lapot megkenem izles szerint (erdemes arra a talra-talcara tenni,azon csinalni innentol,amin a vegso helye lesz a tortanak,mert nehezkes utana attenni barmi masra),kb a gyumis krem felevel,aztan rateszem a masodik lapot,es azt is megkenem a krem masik felevel.
A gyumi nelkuli kremet rakenem a torta tetejere,majd az oldalara,eleg vastagon,hogy ne latsszon at a piskota.
Majd a torta oldalara mandulaszeletkeket szorok (en tenyerrel szoktam odanyomkodni,nem tul erosen :wink: ,es a vegen,ahova nem jutott,oda egyenkent teszek)
Ha masnapra keszul a torta akkor ebben az allapotban beteszem a hutobe,es csak masnap indulas elott diszitem meg a tetejet gyumivel,mert megbarnul,megfonnyad a gyumi.
Szoktam ugy is csinalni,hogy a torta oldalara is gyumit teszek a mandula helyett,akkor azt is masnap teszem.
De lehet daralt dioval is szorni az oldalat.
Szoval a variaciok sora vegtelen. :wink:

---------------------------------------

Ha kerdes van,szoljatok!Remelem erthetoen irtam le :wink:

Hat ezt lassan egy oraja irom,kepzelhetitek Attila mellett.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára arwen07 2008.09.09 07:23-kor.

Kép

Kép
arwen07

Adri,
szegeny Gabcsi,jobbulast neki!
Nem lehet,hogy neki is vmi foga jon?
Attila akkor szokott igy visitva ebredni...legalabbis utana par napon belul elo szokott bukkanni egy fog....
Kitartas,megertem,hoyg nem ersz ra!!!

Kép

Kép
arwen07

Adri, boldog névnapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Az ígért pocifotó, mert még nem értem oda, hogy visszaolvassak.:) Mindenki azt mondja, hogy milyen nagy, pedig szerintem a júniusihoz képest nem is sokat nőtt. Kép

szerintetek?

Kép
nikóska

Sziasztok!

Meri, mennek a drukkok! :) A homeos bogyók nagyon jók, nekem azok puhították fel a teljesen zárt méhszájat. Kedden kezdtem el szedni és pénteken megszültem :) A dokid nem engedi a hüvelyi szülést hogy altatóorvosi vizsgálat is lesz? Egyből csaszira készül?

Hajni, ez a kis csajszi valami nagyon gyönyörűséges! :) Ezek a szemek, na meg a göndör haj! :) Mindkettő jól sikerült gyerek.

Adri, Dorka gyerkőcöknek gyors gyógyulást! Reméljük hamar túl lesztek ezen. :wink:

Arwen, köszi a süti receptet :) Múltkor tesóm itt volt és palacsintát sütöttünk :) Mármint én kikevertem a tésztát, aztán elmentem etetni, tesóm sütötte a palacsintákat, Férjecském meg kente őket és hozta be nekem :):)

Nikó, szerintem tök szép formás pocid van :)
Múltkor végig néztem a terhesség alatt készült pocakfotóimat és teljesen kiakadtam, mekkora volt. Én sosem láttam ekkorának, felül nézetből. Apa szerint azért, mert fokozatosan ahogy nőtt, úgy szoktam meg a méretét.

Az Én pocakom ekkora volt 30 hetesen

Kép

Hát, tegnap túl estünk az oltáson. Szegénykém piszkosul sírt, kapott egyet-egyet mindkét combjába. Estére hőemelkedése lett (nettó 37,6) kapott kúpot. Éjjel elég sokszor kelt, nyugtalanul aludt. Éjfélre lement a hőemelkedése, reggel piszkosul jó kedve volt, úgy "ugrált", hogy recsegett alatta a kiságy :) Aztán a reggeli kajára megint felment a hője, de csak épp hogy hőemelkedés közelbe és eléggé nyűgös is volt. Mos kaja után alszik, eléggé nehezen aludt el és nyöszörgött álmában a Drága. Remélem holnapra elmúlik.
Na megyek, megnézem a homlokát aztán ledőlök kicsit én is. :roll:

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Nán-dorka: Mallorca. Csak annyi a sztori, hogy gyerekként láttam egy filmet róla és akkor beleszerettem. Azóta meg sem nézem a filmet, el ne múljon a csoda, mert túl tökéletes képek vannak a fejemben. De a szerelem azóta is tart. Egyik nagy álmom, hogy a párom meglep egy ilyen úttal, de nem sok esély van rá, mert ő a magas hegyeket, hatalmas zöld legelőket és patakokat imádja. Nem is érti az én vonzalmamat.

Nikó: szerintem az embereknek ez a mániája, hogy hú mekkora a hasad. Pont akkora, amekkora szükséges.

Petinek: jobbulást.

Pinkiné: nem rögtön császár a dokinak, csak azt mondta, hogy tapasztalata alapján nagy az esély rá, és a biztonság kedvéért megnézet az altatóorvossal is. Ahogy láttam a toxémiától, viszont retteg. Most is a a vizeletem rendben, vérnyomim rendben egyenlőre, májfunkcióm jó volt. "Egyedül" a lábdagadásom van ami szerintem is sok, és amiatt teljes kivizsgálást akar.

Most nézegettem, hogy az uh-k alapján a fejméret és kb. súly alapján 2 héttel idősebb Áron, mint ahogy számolják. Lehet a méhlepénynek annyi a baja, hogy letelt az ideje.

Pinkiné: volt valami felismerhető jele számodra is, hogy nyílik a méhszáj? Vagy ezt csak a doki tudja megnézni? Már picit fáj a derekam és erősebb nyomást érzek a hólyagomon. Már hatna is amit szedek???

meriann

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

meriann

Meri! A lábdagadás önmagában még nem utal toxémiára, csak ha a vérnyomás magas, és fehérje van a vizeletben, de nálad egyik sincs. :wink: Szerintem a lábdagadás majdnem mindenkinél előjön, nálam például a 30. héttől volt, és a végén már nem igazán bírtam felvenni a cipőimet. És én kis naív azt gondoltam, hogy a szülés után rögtön visszaáll az eredeti méretére, de sajnos 1 hetet várnom kellett erre... :oops:
Persze egészen más az, ha a lepénnyel valami baj van, és azért akarja esetleg megindítani. :?

Nikó! Csini poci! És hát azért nőtt június óta! :wink: :D

Nándorka! Dorónak jobbulást!
Láz: én sem adom agyba-főve a lázcsillapítót, de amikor most láttam higy nagyon szenved tőle, és mennyit sírdogál, akkor bizony adtam neki akkor is amikor csak 38,5 (ergo 38) volt. A mi dokink azt mondja, hogy 38 felett csillapítsuk.

Elmentünk ma a kerületi dokihoz (a gyerekorvosunk , aki külföldön van, az fogadott, nem kerületi). Mivel reggel megint lázas volt, és hát megint a torka. :evil: Mindig a torkával beteg... Ennyire érzékeny lenne neki? Pedig nem is kapott hideget. Írt fel neki cataflam és fenistil cseppet. És ma fél 8kor kidőlt Csenge, úgyhogy nem tudom mi lesz éjszaka, vagy lehet hogy hajnalban már kukorékolni fog... :? Bár mostanában kezd átállni a korábbi fekvésre (8-fél 9), asszem azóta, hogy csak napi 1szer alszik. :)

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Húha, mennyi hiba... Szóval_: agyba-főbe, higy=hogy, ergo 38

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Csengének jobbulást! Hátha azért alszik éjjel is. Biztos érzékeny a kis torka.

Amúgy az a gond Angyalkrisz, hogy eddig reggelre teljesen megszűnt a lábdagadásom, pár napja viszont nem és a vérnyomimnak nem az első értékével, hanem a per utánival van probléma. Illetve az nagyon közelít a mennem kell a kórházba értékhez. A hányás, meg a gyomorfájás, az össze-vissza alvás, ez mind-mind lehet toxémia jele. Végül is a dokim még nem mondta ki, hogy toxémiám van, csak gyanakodik és ezért fognak hétfőn vizsgálgatni. Csak a dokim eléggé tapasztalt és eddig még minden bejött neki amitől tartott. 30. hét körül mondta, hogy meglátjuk, hogy meddig húzom, mert már akkor sem tetszett neki a lábaim állapota. De igazad legyen, és "normál" lábdagadást mutassanak ki a vizsgálatok.

meriann

Sziasztok!

Pinkine,
NAGYON BOLDOG NEVNAPOT KIVANOK!!!!!!!!

Kép

Remelem Peti mar jobban van es lement a hoje!

Tegnap-ma-holnap 2 gyerekes vagyok,mert itt van nalunk Sogornoek egyik gyerkoce.

Meri,
az a tuti,ha figyelnek,befektetnek akar.Jobb a biztonsag.
Megertem maximalisan a dokidat,ilyenkor mar nem lehet szorakozni.

Angyalkrisz,
JObbulast Csengenek,remelem most mar csak jobb lesz!!!

Niko,
viccelsz,dehogynem nott a pocid!Es pont jo meretu! :wink:
Nagyon csini vagy,szep kerek a pocak!!!!!
Remelem jol vagytok!!!

Kép

Kép
arwen07

Pinkiné: nagyon boldog névnapot Neked!

meriann

Pinkiné,
nagyon boldog névnapot kívánok!

Angyalkrisz,
én rögtön összetojom magam, amikor Gabcsinak 37,2 a "láza" és nagyon nehezen állom meg, hogy ne csillapitsam már azt is :oops: :oops: A mi orvosunk szerint 38-tól kell csillapitani, de ha rosszul érzi magát, akkor van, hogy kap egy pici csillapitót már 37,x-nél is

Egyébként most jöttünk az orvostól. Mandulagyulladás :( Kaptunk antibiotikumot, kanalast a köhögésre. Reggel már úgy köhögött szegénykém, hogy kihányta azt a pici reggelit is, amit megevett :( Ja és mindez azért a doki szerint, mert jön egyszerre 4(!!!!) szemfoga :roll: :roll: Mondta, hogy ilyen fájdalmak mellett ne is várjam, hogy egyen szegény. Nagyon durva.

Arwen,
12 foga van már kint és most jön 4 szemfog. Az 5-ös fogaknak hire hamva sincs. Annak ellenére csak a ropit sikerül fuldoklás nélkül megenni. A puha zöldséget nem. Marha érdekes :? Ma is 5-kor keltünk. Tele volt az orra és nyújtogatta a kis kezeit, hogy vegyem ki az ágyból. Kinek van szive nem kivenni :roll: Apa persze leszúrt, hogy majd megszokja... ez van... fél 7-re sikerült elaltatni, igy 8-ig aludtunk. Utána hányás és irány a gyerekorvos. Most alszik már 12 óta.

Kép
Kép
adrienna

Hajni,
anniyra szép ez a kislány :lol:

Kép
Kép
adrienna

Bocsi csajszik kicsit lemaradtam... családi hétvége volt, azóta meg a lakást intézzük ezerrel...
Pécelen nem láttam ismerőst, bár mondjuk ki se mozdultunk a házból, de azért a kocsiból figyeltem :lol:

ADRI! Nagyon-nagyon boldog névnapot kívánok (kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel)!!!
Sajnálom Gabcsit, kitartást és jobbulást nektek!

Pinkiné, neked is nagyon-nagyon boldog névnapot!!!!

Angyalkrisz, nektek is jobbulást. Szegény Csenge... Megnéztem még korábban a képtárban a képeket, és hát csoda aranyos Csenge, főleg a copfos kép tetszik!

Hajni, mennyit nőtt a kislányod. Meg se ismertem. Nagyon édibédi, olyan tipikus csajos!

Azt hiszem most ennyire futotta. Már alig látok ki a szememből...

Ja még annyit, h Balázs is belázasodott ma, de ez gondolom a 15 hós szuri miatt van. Jött egy darab piros folt is rajta... állítólag ez normális.
szerika

Sziasztok!

Betegeskedő babáknak jobbulást!

Adri, Pinkiné, nagyon boldog névnapot utólag is!!!

Kép

Kép

Kép
nán-dorka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?