Angyalkrisz,
Csenge hogy van?
Hajni,
Lilla gyonyoruseges!!!!!!Menniyre csajos lett,hihetetlen,hogy milyen gyorsan valtozik!Es azok a nagy szemek!!!!!A haja!Nagyon szep!
Igazan szepseges gyerekeid vannak!!!
Meri,
hat ha igy kell lennie,akkor igy is lesz jo!Ha befekszel,ott biztonsagban lesztek.
Hu hat nem semmi belegondolni,hogy mindjart itt van Aron baba!!!!
Izgalmas!
Sajnalom,hogy a haz nem lesz kesz,de majd lassan az is,most ezen ne idegesitsd magad.
Nagyon-nagyon drukkolok!!!!!
Nandorka,
Doronak jobbulast,lehet a foga jon,nem?Attila akkor szokott fosingozni kicsit.
Lazcsillapitassal maximalisan egyetertek!!!!Nalunk is ezt mondja a doki,es en is igy csinalom.Mondjuk en netto 38.5 folott mar csillapitom,de en mindig hutofurdovel kezdem,azzal is nyerunk idot.
Csak most pl az volt a baj a 3 napos laznal,hogy nagyon hamar ujra felment neki 38.5re. Amikor kezdodott es csak hoemelkedese volt,meg 38 koruli,akkor nem adtam semmit neki.En is ugy gondolom,hogy a laz (bizonyos hofokig) jotekony hatasu,es jelzi,hogy van azert,ami dolgozzon a kis szervezeteben.Ugyhogy valahol a laznak is orulni kell
Edzocipo:hat nem egyszeru a valasztas,boseg zavara
A lenyeg,hoyg kenyelmes legyen.
Esztora,
hat igen,jo idotok volt Balcsin!!!
Jo utat,bar mar ott is vagytok
Orulok,hogy Nyunyinak nincs allergiaja.Milyen erteke alacsony?
Kepeket majd megnezem a keptarban.
------------------------------
Torta:
Tortalap:
Sima piskotat keszitek,kakaoval+ kis sutoporral
-8 tojas
-8 ek kristalycukor
-8 ek liszt
-kb 1-2 ek cukrozatlan kakao
-kis sutopor
A tojasokat kettevalasztom, a sargakhoz teszem a kristalycukrot.
A feherjet geppel felverem kemeny habba.
A sargakat a cukorral szinten geppel habosra felverem.
A lisztet a kakaoval (ezt aszerint teszem bele,hogy mennyire akarom sotetbarnara a piskotat,de ha sarga piskotat szeretnek a tortaba,akkor nem is kell,csak sztem mutatosabb a vilagos kremmel) es a sutoporral (en kb fel zacsival tettem bele)osszekeverem.
A habos cukros sargajahoz keverem a lisztes kevereket,majd miutan osszekeveredett,hozzaforgatom a feherjehabot.Szepen lazan,hogy ne torjon nagyon ossze.
Kapcsos tortaforma aljara teszek sutopapirt,majd beleontom a tesztat.
Elomelegitett sutobe tolom,de nem tul magas hofokra,nalam a 8as fokozatbol a 2-3ason szoktam,es olyan 20-30 percet.
De kozben nezem,persze nem nyitogatom,mert visszaesik.
A vegefele tuproba,ha mar nem ragad ra,akkor okes.Nem szabad kiszaritani.
Ha kesz,kiveszem, kihutom,majd 3 lapra vagom.
Krem:
-500g mascarpone
-3 db 2dl-es Hulala habtejszin-rozsaszin (ami valojaban nem tejszin,hanem novenyi alapu cukraszati krem,de total tejszin ize van,en azert imadom,mert onmagaban is megall,meg masnap is,olyan kemeny hab lesz belole!)
-a gyumihez passzolo lekvar kb 1 kis uvegnyi (eperhez eperlekvar, stb..
),de izles szerint
-porcukor kostolas alapjan
-tetszes szerinti gyumolcs bele es a tetejere (eper,malna,barack,szilva,szolo,cseresznye,meggy...nalunk amugy az abszolut favorit az eper!)
A tejszint geppel felverem,nagyon-nagyon kemeny habba.
A mascarponeba belekeverem a lekvart ,es kostolgatas kozben porcukrot is teszek bele.
A kemeny tejszinhabbal osszekeverem,ugy is megkostolom,es ha kell meg teszek bele lekvart vagy cukrot.
Ez eleg nagy mennyisegu krem lesz,elveszem belole kb az 1/3at ,annti,hogy az oldalara meg a tetejere legyen a tortanak.
A tobbihez hozzakeverem az aprora feldarabolt gyumit.
Az elso lapot megkenem izles szerint (erdemes arra a talra-talcara tenni,azon csinalni innentol,amin a vegso helye lesz a tortanak,mert nehezkes utana attenni barmi masra),kb a gyumis krem felevel,aztan rateszem a masodik lapot,es azt is megkenem a krem masik felevel.
A gyumi nelkuli kremet rakenem a torta tetejere,majd az oldalara,eleg vastagon,hogy ne latsszon at a piskota.
Majd a torta oldalara mandulaszeletkeket szorok (en tenyerrel szoktam odanyomkodni,nem tul erosen
,es a vegen,ahova nem jutott,oda egyenkent teszek)
Ha masnapra keszul a torta akkor ebben az allapotban beteszem a hutobe,es csak masnap indulas elott diszitem meg a tetejet gyumivel,mert megbarnul,megfonnyad a gyumi.
Szoktam ugy is csinalni,hogy a torta oldalara is gyumit teszek a mandula helyett,akkor azt is masnap teszem.
De lehet daralt dioval is szorni az oldalat.
Szoval a variaciok sora vegtelen.
---------------------------------------
Ha kerdes van,szoljatok!Remelem erthetoen irtam le
Hat ezt lassan egy oraja irom,kepzelhetitek Attila mellett.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára arwen07 2008.09.09 07:23-kor.